Co mě čeká o prázdninách... vesnička Karlovy Vary Doubí. vesnička Chvalčov. Projekt zvyšování kvality systému náhradní péče o děti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co mě čeká o prázdninách... vesnička Karlovy Vary Doubí. vesnička Chvalčov. Projekt zvyšování kvality systému náhradní péče o děti."

Transkript

1 vesnička léto 2013

2 2 OBSAH Co mě čeká o prázdninách... SOS Dětská vesnička Karlovy Vary Doubí SOS Dětská vesnička Chvalčov 2 SOS Dětská vesnička Brno Medlánky 5 3 Komunity mládeže 6 4 Projekt zvyšování kvality systému náhradní péče o děti 7 CO MĚ ČEKÁ O PRÁZDNINÁCH Léto je už za dveřmi a děti v SOS dětských vesničkách se velice těší na dva měsíce prázdnin. Přečtěte si, jak je bude trávit Alenka z SOS dětské vesničky: Nejdřív se těším, jak já a Lucka oslavíme svoje narozeniny. Lucka deváté a já desáté. Jako vždy od maminky dostaneme dost dobrý dort a nějaké dárečky. Připijeme si na zdraví a zazpíváme písničku. Pár dnů poté přijede můj kmotr Ken. Přijede se na nás podívat, už se na něj moc těšíme. Připravujeme pro něj pár drobných dárečků a také hudební ukázku, jak umíme hrát na hudební nástroje. Společně se pojedeme podívat na naší krajinu do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Potom pojedeme ke strejdovi Pepíkovi do Kroměříže, kde budeme pracovat s maminkou na zahrádce a zavařovat kompoty. V druhé půlce července pojedeme do Frýdlantu. Budeme se koupat v řece Ostravici a vyjdeme na Lysou horu na vrchol. V srpnu pojedu na týdenní tábor, kde se už těším. Na konci prázdnin pojedeme do Hovězího, kde budeme s tetou Šárkou, Vlastou a Jarmilou a také s kamarády Peťou a Bertíkem. Pojede tam naše celá rodina. Budeme se koupat pod splavem, hrát různé soutěže a chodit na vycházky. Na všechno se moc a moc těším a jsem ráda, že to všechno zažijem.

3 3 V sobotu jsme v SOS dětské vesničce v Karlových Varech uspořádali oslavu ke dni dětí. SOS dětská vesnička Karlovy Vary Doubí Dětský den ve vesničce a slavnostní otevření SOS Sluníčka V sobotu jsme v SOS dětské vesničce v Karlových Varech uspořádali oslavu ke dni dětí. I přes nepřízeň počasí si všichni odpoledne moc užili. Ve velké míře k tomu přispělo vystoupení hudební skupiny Jazz Bombo AD a taneční představení pod vedením Šárky Horákové. Se svojí kapelou Petr nebo Pavel vystoupil také zpěvák, který sám ve vesničce vyrůstal. O akčnější část programu se postarala Policie ČR a Hasičský sbor. Všichni vystoupili bez nároku na honorář. Při příležitosti dne dětí bylo v SOS dětské vesničce slavnostně otevřeno také zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc SOS Sluníčko. Do tohoto zařízení lze umístit po dobu nezbytně nutnou dítě, které je v ohrožení zdraví či života. Zároveň se pracuje s rodinou dítěte s cílem stabilizovat situaci tak, aby se dítě mohlo co nejdříve vrátit. Občerstvení na akci připravila společnost Kaufland v čele s vedoucím provozu panem Patrikem Eisltem. Ten předal řediteli SOS dětských vesniček Petru Lužnému šek v hodnotě Kč na provoz SOS Sluníčka. Společně pak odhalili památeční desku Partnerství, která je pro nás symbolem dlouhodobé podpory a spolupráce se společností Kaufland ČR. Děkujeme!

4 4 SOS dětská vesnička Chvalčov Dětský den V pondělí třetího června proběhl dětský den pro děti z mateřské a základní školy Chvalčov pořádaný SOS dětskou vesničkou Chvalčov. Celá akce se odehrávala současně na dvou místech. Pro děti z mateřské školky bylo v kulturním domě připraveno celkem šest stanovišť se soutěžními úkoly, kde si vyzkoušely svoji obratnost. Pro děti ze základní školy byly připraveny sportovní soutěže v tělocvičně. Pro všechny děti bylo během soutěžení nachystáno občerstvení. Na závěr, po splnění všech disciplín, zahrálo pro děti divadlo Řád červených nosů představení Obrázky ze života hmyzu. Všechny děti obdržely za snahu při soutěžích malé překvapení. Děkujeme všem dětem, které ve výtvarném kroužku pomáhaly vyrábět a připravovat jednotlivé disciplíny a zaměstnancům, kteří se podíleli na realizaci této akce. Výlet na kolečkových bruslích Protože květen přinesl pár krásných slunečných dnů, vyjeli jsme s dětmi na kolečkové brusle do Lipníku nad Bečvou, kde se nachází tři kilometry dlouhá trasa pro kolečkové brusle i cyklisty kolem řeky Bečvy. Přestože někteří stáli na kolečkových bruslích teprve podruhé, zvládli jsme všichni ujet celou trasu s úsměvem na tváři. Rekonstrukce vesničky Rekonstrukce domečků ve vesničce nadále pokračují a k jejich dokončení zbývá jen měsíc. Pouze na posledních dvou domečcích dobíhá zateplení fasády a jejich natření. Nyní se u domečků instaluje nové zábradlí u balkónů a čeká se na vsazení nových skel. Dále se pokračuje v pokládání nové dlažby podél obvodu jednotlivých domečků.

5 5 Nakonec jsme se i projeli na koních na nedalekém ranči Nevada. SOS dětská vesnička Brno Medlánky Co jsme zažili... Během jara jsme toho stihli opravdu hodně: navštívili jsme ZOO, vítali jaro, bubnovali, tancovali lidové tance, vyráběli šperky a byli jsme na dvou víkendovkách. I nejmladší si již vyzkoušeli, co to znamená starat se o sebe, takže pomáhali s vařením i úklidem a vůbec se učili být více samostatní. Dobrodružný byl zejména odjezd, kdy nám zapadla dodávka do bahna a museli jsme čekat na traktor, až nás vytáhne. Nicméně čekání se vyplatilo a nakonec jsme se i projeli na koních na nedalekém ranči Nevada. Zajímavou akcí byla prezentace pracovníků Sítě Multikulturních Otevřených Klubů. A co jsme se dozvěděli? Milan, kuchař a člověk s neuvěřitelným přehledem o jídle, nás seznámil se specialitami světových kuchyní. Zjistili jsme tak, co je to tortilla, odkud pochází rajčata nebo brambory. Také jsme si řekli o různých kořeních a ochutnali je. Nejvíc si ale děcka užila přípravu vlastních placek, které se snadno upraví na horké pánvi. Co chystáme na léto? V létě obvykle děti vyjíždí na tábory. Pouze posledních 14 dní pro ně plánujeme v SOS program. Pokud vše klapne tak bychom měli navštívit sdružení Chaloupky a zažít dobrodružství v přírodě, proniknout do umění ohně a navštívit netopýry v podzemí. Chceme také postavit ve vesničce jurtu a snad v ní i přespat. Na vše se už moc těšíme.

6 6 Během letních prázdnin se vypravíme na týdenní pobyt v přírodě. Někteří obyvatelé komunity zůstanou v Brně a budou chodit na brigádu. Jisto jistě nás čeká ještě spoustu dobrodružství, o kterých zatím nevíme, ale těšíme se na ně. Komunita mládeže pro chvalčovskou vesničku Co se událo? Kromě pravidelných volnočasových aktivit, jako ping-pong, jízd na koni, tanečních nebo divadelních představení jsme měli možnost zúčastnit se různých přednášek na téma domácí násilí, osobnostní rozvoj, sexualita, listina základních práv a svobod nebo finanční gramotnost se společností AXA. A co nás čeká? Nadále budeme spolupracovat s romským asistentem i s našimi dobrovolníky. Mimo každodennosti nás čeká vzdělávací projekt Martina Bušiny, který se bude věnovat přípravě mládeže na samostatnost. Otevřou se témata sebepoznání jako rozvoj osobnosti; sociální role a rodinné konstelace; adaptace na životní změny; mezilidské vztahy a umění jednat s lidmi; schopnost řešit stresové situace; finanční a právní gramotnost. Komunita mládeže pro brněnskou vesničku V rámci pravidelných setkání jsme uskutečnili Nejen literární večer. Předčítali jsme z knihy Jana Wericha Fimfárum, poté následovala kreativně-tvořivá část a nakonec jsme se zasmáli při projekci filmového zpracování. Po úspěšném rozjezdu jsme pokračovali v duchu dramatickém. Tématem nám bylo Já, jako klient KM a po dvaceti letech a scénky pro nás byly opravdu poučné. Není totiž od věci zamyslet se, kam směřuji a čím se chci ve svém životě zabývat. V květnu jsme si na komunitu pozvali Dášu a Vráťu Kratochvílovi s projektem Bubnování pro radost. Kromě afrických bubnů nám představili také celou řadu dalších nástrojů, které jsme si mohli vyzkoušet. Naše kluky zaujalo australské digeridoo, které má léčivé účinky nejen na tělo a duši svého hráče, ale i naslouchajících. Ovládnout hraní na téhle bambusové rouře není jednoduché, ale naši kluci byli tak fascinováni a tolik se snažili, že jim Vráťa dva cvičné nástroje věnoval. V létě čekají naše klienti brigády. Ty nám pomáhá pro naše klienty zajistit náš spolehlivý partner, firma TLC. Letos se dokonce podařilo oslovit i několik firem, které se zabývají obory, kterým se naši klienti učí. Tak si například naše cukrářky můžou vyzkoušet práci ve známé cukrářské dílně.

7 7 Projekt Zvyšování kvality systému náhradní péče o děti, CZ.1.04/5.1.01/ , je podpořen z ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY SYSTÉMU NÁ- HRADNÍ PÉČE O DĚTi Přinášíme vám také aktuální informace z realizace projektu zaměřeného na zvyšování kvality systému náhradní péče o děti realizovaného za podpory Evropského sociálního fondu. V rámci projektu jsme na jaře uspořádali v našich SOS dětských vesničkách tři kulaté stoly, jejichž hlavním smyslem byla podpora spolupráce poskytovatelů služeb ohroženým dětem v Karlovarském, Jihomoravském a Zlínském kraji. Kromě odborníků z řad neziskových organizací se o své zkušenosti s celoživotní péčí o svěřené děti podělila dlouholetá pěstounka Ing. Jarmila Paříková, která působí v SOS vesničce v Karlových Varech již 21 let. Všichni účastníci kulatých stolů měli možnost vyjádřit se k připravovaným metodikám Deinstitucionalizace a Vstupu mladých lidí na trh práce po opuštění náhradní péče. Druhá zmíněná metodika je v současné době pilotována v komunitách mládeže.

8 Jak nás můžete podpořit? Dárcovská SMS Pošlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS VESNICKY na číslo ! Cena jedné SMS je 30 Kč, z toho 27 Kč jde na podporu SOS dětských vesniček. I malý dar potěší! Uspořádejte sbírkovou akci Jedna z možností, jak nám přispěti je uspořádat sbírkovou akci ve prospěch SOS dětských vesniček. Pro více informací nás kontaktujte na fundraising@sos-vesnicky.cz Bankovní převod Váš příspěvek můžete poslat na číslo účtu / Nezapomeňte uvést Váš variabilní symbol. Řekněte o nás přátelům Vědí Vaši přátelé, že podporujete SOS dětské vesničky? Vědí, čím se zabýváme? Vědí, že si mohou svůj dar odepsat z daní? Budeme rádi, když jim to povíte! Trvalý příkaz Zřiďte si trvalý příkaz k úhradě u Vaší banky a přispívejte na provoz SOS dětských vesniček v pravidelných měsíčních či čtvrtletních částkách! Přesáhne-li Váš měsíční příspěvek 200 Kč, stanete se členem Klubu patronů více informací na Kde nás najdete? Facebook/sos dětské vesničky LinkedIn/sos dětské vesničky On-line příspěvek Na našem webu najdete vstup do on-line platební brány, přes niž můžete poslat Váš příspěvek jednoduše pomocí platební karty. Vydává: Sdružení SOS dětských vesniček, U Prašného mostu 50, Praha-Hrad. Redakce: Mgr. Lenka Marečková, lenka.mareckova@sos-vesnicky.cz GRAFIKA: Martin Málek Uzávěrka Náklad: ks. Vyrobil: Grafokon tiskárna s.r.o. ISSN

vesnička podzim 2013

vesnička podzim 2013 vesnička podzim 2013 2 OBSAH První školní den ve vesničkách 2 Středisko Kompas Brigády na komunitě mládeže 3 Realizované projekty SOS Sluníčko 4 Jak nás můžete podpořit 5 6 8 JAK JSME PROŽÍVALI PRVNÍ ŠKOLNÍ

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou?

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou? Vesnička / zima 2012 O jarních prázdninách jsme si na Božím Daru zalyžovali a také vyzkoušeli snowtubing. Na jarním charitativním golfovém turnaji Syslík jsme si vyzkoušeli odpalování míčků i patování

Více

Již druhým rokem spolupracuje ZŠ Jiráskova

Již druhým rokem spolupracuje ZŠ Jiráskova Vesnička / léto 2012 SPOLUPRÁCE S KAUFLANDEM Myšlenka natáčení pořadu Kluci v akci ve vesničce vzešla od našeho hlavního partnera, společnosti Kaufland. Kluci v akci jsou garanty kvality výrobků Kauflandu

Více

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku vesnička jaro 2013 2 3 OBSAH Ocenění pro matku pěstounku 3 Komunity mládeže 6 SOS Dětská vesnička Brno Medlánky Budeme otevírat 7 4 SOS Dětská vesnička Chvalčov 5 Zimní a jarní radovánky 8 Představujeme

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Vážení přátelé sos dětských vesniček

Vážení přátelé sos dětských vesniček vesnička ZIMA 2014 2 OBSAH Co je středisko Kompas? Paní Petra a její syn Michal SOS dětská vesnička Karlovy Vary 3 SOS dětská vesnička Brno 5 4 SOS dětská vesnička Chvalčov, Komunita mládeže, SOS Sluníčko

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

VESNIČKA ZIMA 2013. Foto Radim Kejík

VESNIČKA ZIMA 2013. Foto Radim Kejík VESNIČKA ZIMA 2013 Foto Radim Kejík 2 OBSAH Vánoční charitativní akce na ZŠ Bronzová 3 Komunita mládeže Chvalčov SOS dětské vesničky připravují mladé lidi na samostatný život 4 SOS DV Chvalčov Slavnostní

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 Květen byl velmi rušný měsíc. Na začátku jsme si zasportovali na sportovním odpoledni. Poté si obě Zelené třídy užily výstavu Magic Play, zatímco Červená

Více

Nové rodiny Chvalčov. Kampaň přímého oslovování veřejnosti

Nové rodiny Chvalčov. Kampaň přímého oslovování veřejnosti Vesnička / jaro 2012 Nové rodiny v SOS vesničce Chvalčov Kampaň přímého oslovování veřejnosti S úsměvem ve tváři a v nepřehlédnutelné azurově modré oslovujeme i v letošním roce veřejnost a hledáme patrony

Více

Před akcí proběhla v mateřském centru anketa s tématikou rodiny, jejího fungování či rozpadu rodiny.

Před akcí proběhla v mateřském centru anketa s tématikou rodiny, jejího fungování či rozpadu rodiny. Zpráva z akce: Klubíčko světel aneb Světýlko do každé rodiny Den konání: sobota 18. 5. 2013 Místo konání: Hanácké náměstí Akce se konala v rámci projektu Klubíčko světel aneb Světýlko do každé rodiny spolufinancovaného

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Vážení přátelé, Jak to všechno začalo

Vážení přátelé, Jak to všechno začalo Vesnička / léto 2010 Vážení přátelé, letošní rok je pro nás rokem jubilejním: před 40 lety zahájila svou činnost nejstarší SOS dětská vesnička v Doubí u Karlových Varů, ve stejném roce byla zahájena výstavba

Více

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OB

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OB OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY červen srpen 2016 Divadelní představení Jak Kuba učil čerty zpívat Tuto pohádku nastudoval ženklavský ochotnický divadelní soubor Pomněnka

Více

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25 poskytnutý příspěvek v roce: 2011 11.000,- DC Lokomotiva Stádlec 2012 11.500,- 2013 13.000,- 15.000,- navrhuji přiznat příspěvek ve výši: 15.000,-Kč - došipná (turnaj pro veřejnost) - šipkový vánoční turnaj.

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Jaro 2013 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU dětem, konec zimy se blíží. Neklamným důkazem tohoto tvrzení jsou tzv. poslové jara. Právě jejich hnízdění nám připomíná naši lidskou

Více

Poznávací zájezd BENELUX

Poznávací zájezd BENELUX Poznávací zájezd BENELUX Anglický týden Projektový týden prezentace absolventských prací Lyžařský výcvik Deváťáci se loučí s prvňáčky Žákovský parlament v Praze Úspěchy ve stolním tenisu Mezinárodní taneční

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu Zpráva k MZU za období 1. 5. 2013 30. 4. 2014 Dětský domov v Žatci navázal na aktivity realizované v rámci projektu Nový začátek. Pedagogičtí pracovníci se s dětmi pravidelně scházeli jednou měsíčně, vždy

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí Výroční zpráva 2009 Centrum Motýlek Horní 136 679 02 Rájec-Jestřebí cmotylek@seznam.cz www.centrummotylek.freepage.cz IČO: 22829083 Obsah 1. Úvodní slovo..3 2. Cíle občanského sdružení..4 3. Činnost Centra

Více

Vznik pobočky Sokolov

Vznik pobočky Sokolov Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku 2001. Započala s nabídkou terénní sociální práce ve městě Sokolov. Terénní pracovníci pracovali samostatně, řízeni centrálou v Praze.

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ

ČERVEN, MĚSÍC PLNÝ ZÁŽITKŮ informační bulletin červen 2017 Co je Integrační projekt Centra Kociánka v roce 2017? Integrační projekt v roce 2017 jednoznačně svým pojetím a smyslem částečně navazuje na setkání konaná v předchozích

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová Oběžník 2017 Členové výboru: Starosta: Ing. David Hlaváč Místostarosta: Roman Budín Jednatel: Ing. Tomáš Káfuněk Náčelník: Roman Budín Hospodář: Člen výboru: Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2012 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 21.1.2013 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI

SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Výroční zpráva 2015 SLOŽENÍ ODPOVĚDNÝCH ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI Správní rada předseda: člen: Jiří Herynek (do 16. 12. 2015) Bc. Petr Herynek (od 16. 12. 2015) Jiří Herynek Ing. Jarmila Menšíková Dozorčí rada

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

SPORTOVNÍ DOPOLEDNE S ISK VYSOČINA

SPORTOVNÍ DOPOLEDNE S ISK VYSOČINA SPORTOVNÍ DOPOLEDNE S ISK VYSOČINA Byla sobota 23. května 2015 ráno a den se pomalu probouzel. Sluníčko se nám schovávalo za mraky, z kterých naštěstí nespadla ani kapka. Vypadalo to, že bude den jako

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 FUTRA, SPOLEK PRO HORŇÁCKO

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 FUTRA, SPOLEK PRO HORŇÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 FUTRA, SPOLEK PRO HORŇÁCKO 1. Základní informace o spolku 2. Historie a členové 3. Cíle 4. Přehled činností roku 2017 4.1 Jednání Rady 4.2 Přehled realizovaných akcí 5. Účetní

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

Prezentace projektů ČRDM

Prezentace projektů ČRDM ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prezentace projektů ČRDM Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje prezentovala Českou

Více

Název: Don Bosko Havířov, o.p.s. Sídlo: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 www.donboskohavirov.cz/nno-don-bosko-havirov-o-p-s/

Název: Don Bosko Havířov, o.p.s. Sídlo: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 www.donboskohavirov.cz/nno-don-bosko-havirov-o-p-s/ Název: Don Bosko Havířov, o.p.s. Sídlo: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 www.donboskohavirov.cz/nno-don-bosko-havirov-o-p-s/ 2 V souladu s novými platnými zákony o neziskových organizacích

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace strana 1 Přípravka pro předškoláky: Přípravka pro předškoláky v lipovské základní škole letos proběhla třikrát, naposled 10. 5. 2016. Předškoláci procvičili grafomotoriku, matematické i jazykové dovednosti,

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Benefiční odpoledne pro Míšu vyneslo korun - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 15 Srpen :54

Benefiční odpoledne pro Míšu vyneslo korun - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 15 Srpen :54 V sobotu 12. srpna se na fotbalovém hřišti v Martínkovicích konala charitativní akce, jejímž cílem bylo získat finanční částku na nákup vertikalizačního stojanu pro zlepšení života desetileté Míši Zahradníkové.

Více

Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2013

Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2013 Návrh Správní rady Fondu pro podporu a rozvoj vzdělávání - II. kolo 2013 Tematické zařazení projektu: 1) soutěže a projekty 2) mimořádné vzdělávací akce na území Statutárního města Liberec a akce nadregionálního

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE 4. POHLED DO HISTORIE str. 3. 5. ČINNOST V ROCE 2011..str. 5. 6. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ Krása v srdci o.s. o.s. Krása

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT.

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. Srdečně Vás zveme na vánoční setkání do školy. Kdy? 21. 12. 2015 Kde? v ZŠ Lochovice V kolik? 15.00-17.30 hod. Program: 15.00 - slavnostní zahájení výstavy u starého

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 O NÁS Cílem spolku je posilování hodnoty rodiny, úlohy rodičů a mateřské role ženy ve společnosti, podpora právní ochrany rodiny, mateřství a rovných příležitostí mužů a žen.

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz Školská právnická osoba zřizovatel: Biskupství ostravsko-opavské 736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz POSLÁNÍ STŘEDISKA Pomáháme dětem a mladým lidem zdravě rozvíjet jejich

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009 Hodonín přátelský rodinám Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině Jihomoravský kraj 26 000 obyvatel (únor 2010) Okres Hodonín 82 obcí ORP Hodonín 18 obcí Město Hodonín se do soutěže přihlásilo

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během října a plán akcí na listopad 2014. Informace www.gtmskola.cz Duhové děti V říjnu jsme na našem prvním letošním

Více

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice DOBRÝ DEN! Tento program na červen byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

PRímEstské tábory se školkou

PRímEstské tábory se školkou PRímEstské tábory se školkou Stejně jako v letech 2007, 2008, 2009, 2010 připravujeme pro Vaše děti Příměstské tábory Sluníčka se školkou 2011. PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY SLUNÍČKA SE ŠKOLKOU VE ŽLUTÝCH LÁZNÍCH

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA LISTOPAD 2016 ŽÁCI ZŠ V měsíci říjnu jsme často chodili do přírody a užívali si podzimního počasí. Zúčastnili jsme se slavnostního

Více

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 www.zsoskol.cz skola@zsoskol.cz 573 331 188 O škole 418 žáků 12 tříd na 1. stupni 3 oddělení školní družiny 11 tříd na 2. stupni 36 pedagogických pracovníků

Více

Evropský týden mobility září 2018

Evropský týden mobility září 2018 Evropský týden mobility 16. 22. září 2018 Motto: Kombinuj a jeď. Evropský týden mobility je kampaň, která probíhá každoročně od roku 2002 a má za cíl propagovat bezpečné, ekologicky šetrné způsoby dopravy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů.

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. Ve dnech 27. a 28.5.2017 se uskutečnila XI. Propagační jízda hasičů. Zahájení jízdy bylo v Jáchymově v Karlovarském kraji, odkud pokračovala do Ústeckého kraje,

Více