Strategie zajistí firmě zisk

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strategie zajistí firmě zisk"

Transkript

1

2 Navazujeme na časpis TYP z první republiky. STRATEGIE ANO ČI NE? C je strategie? Častkrát dstávám na jednáních tázku, c je vlastně ta strategie, kteru mají pdnikatelé mít. Pmůžeme si citací z Wikipedie. Strategie (z řeckéh strategs, generál < strats (vjsk, výprava) + agein, vést) je dluhdbý plán činnstí zaměřený na dsažení nějakéh cíle. Strategie se vyskytuje v mnha dvětvích. Při tvrbě pdnikvých strategií je důležité pamatvat některé zásady. JEN CÍL NESTAČÍ Představte si generála, který svému vjsku vydá rzkaz nějak je prazte a dejde. T nedává smysl. Armáda by nevěděla, c má dělat, a pravděpdbně by nastal chas. Jen snílci definují své cíle, aniž by určili způsb, jak jich dsáhnut. Vlastní cesta k cíli, t je strategie. Nejen ve vjenství, ale i ve všech dalších lidských aktivitách musí být strategie definvána jednznačně, knkrétně a srzumitelně. Obecné fráze kvalitě a snaze ckliv nemají smysl. JAK SESTAVIT STRATEGII Strategie zajistí firmě zisk KDO URČÍ CESTU Strategie (cesta) musí být vždy definvána majitelem (chcete-li, vrchním šéfem), tedy sbu, které nejvíce záleží na dsažení cíle. Všechny pkusy sestavení firemní strategie zespdu, kterých jsem se kdy účastnil, sknčily fiaskem. Nedžily se většinu ani dvu měsíců. dbrý hráč umí vyhrát i bez trumfů! středem Vašeh vesmíru je vždy reálný zákazník a trh vždycky je lepší být první, nežli druhý běžné pdmínky a paradigmata nemhu být bariéru myslete na uspkjení ptřeby či prblému zákazníka strach je velikým nepřítelem jakéhkliv rzvje, nevadí, že lidé, kterých se ptáte, si nedkážu Váš nápad představit v praxi Základem úspěchu každé strategie je realizace v reálném světě. Vítězvé dkážu vydržet kusek déle než statní. Někdy mžná stačí jen pár metrů. Důležité je se nevzdávat. Nikdy ttiž nevíte, zda v kamžiku vzdávání se nejste před branami cíle. (1)

3 Inspirujme se u pradědečka KURZ OBCHODNÍKŮ JAK MŮŽE OBCHODNÍK ZÍSKAT VÍCE OBJEDNÁVEK /TYP čísl 5/1936/ V sučasné dbě, stejně jak v rce 1936, je stále těžší získat bjednávku. Pkusíme se Vám předlžit něklik inspirací, které jsu platné v každé dbě. Platí ttiž, že nebyčejná dba žádá nebyčejný výkn. DEJTE NEJDŘÍVE DO POŘÁDKU SÁM SEBE C kd dkáže, závisí nejen na klnstech, nýbrž hlavně na něm. Obchdník pesimista, bez dvahy a naděje, nemůže prdávat. Obchdník se musí vyrvnat se situací, že není vítán a tím méně čekáván. Alespň v prvním kamžiku. Lidé prpadají depresi a strachu z nákupu. Zástupce, který chce získávat bjednávky, dkáže svu veselstí přivést zákazníky d duševníh stavu, kdy jsu chtni nakupvat. POKUSTE SE O VELKÉ OBJEDNÁVKY Na malých zakázkách velká část firem ztrácí. Přest se bchdníci ve špatných časech puští právě d nich. Málkterý bchdník najde dvahu k rzhdnutí nepřijímat malé bjednávky. V naší dbě nakupvání z ruky d úst staly se tyt malé bjednávky veliku příčinu nepříjemnstí a výdajů. Hlavním mtrem bchdu je zisk a dbrý bchdník je si th vědm. ZAČNĚTE VŽDY Z HLEDISKA ZÁKAZNÍKA Tat taktika platí v každé dbě. Obzvlášť v dbě deprese. Zákazníci nejsu v náladě nakupvat. Nemají zájem nabídky ani vzrky. Mají plnu hlavu svých starstí. Pkud přichází bchdník s větu mhu Vám předvést náš strj, jak rychle funguje, většinu uslyší kategrické ne. Pkud, ale začne s terií, že je schpen firmě snížit náklady na kancelářské režie 30 %, dstane pravděpdbně šanci t vysvětlit. PTEJTE SE ZÁKAZNÍKŮ NA JEJICH MÍNĚNÍ Dbří bchdníci jsu také dbří vyzvědači. Firma si nesmí dvlit ztratit zákazníka a k tmu ptřebuje znát změny v jeh pstjích, náladách a blibě. Úklem bchdníka je tyt změny zaregistrvat včas, dkud je firma ještě schpna na ně reagvat. Ptát se zákazníků na jejich mínění má ještě jeden význam. Zákazníci si váží th, že jsu tázání, a t upevňuje vztah. Připadají Vám tyt bdy platné i pr sučasnst? STUDUJTE ZÁKAZNÍKY Je t něc víc, než-li se puze ptát zákazníků na jejich mínění. Zástupce, který chce prdávat, musí studvat ptřeby zákazníků v celé suvislsti trhu. Je si vědm, že ani dva zákazníci nejsu stejní, prt nepužívá u bu stejné věty, aby se nestal nezajímavým. Které bdy dpručíte svým bchdníkům? (2)

4 Ze živta úspěšných českých pdnikatelů Ing. Petr Červinka a Ing. Tmáš Svbda, Majitelé realitní kanceláře RE/MAX Pr a něklika dalších splečných prjektů. Zajímal nás, v čem se skrývá tajemství jejich úspěšné splupráce. Prt jsme jim plžili pár tázek. C pvažujete za základní atributy úspěšné splupráce? PETR: Splečně shdné názry na pdstatné věci. Mrálka, pmc druhým, nrmální je nekrást, TOMÁŠ: Vzájemný respekt, ptenciál synergickéh efektu a přibližně shdný pstj k základním tázkám pdnikání. Jak prbíhá splečné rzhdvání? PETR: Až se někdy divím, jak jednduše. Mluvíme, vyjasňujeme, a celkem snadn jeden přeargumentuje druhéh, který se nechá, páč t ví, že ten druhý má víc infrmací k tématu, víc tmu rzumí, neb na t v daný kamžik prstě má víc času. Je-li Tmáš přesvědčený, že je něc správné, nemám jediný důvd tm pchybvat. TOMÁŠ: Jak kdy, jak v čem. Neustále kmunikujeme. Pkud jde pravdu důležitá rzhdnutí, tak pměrně čast ten, kd je angažvanější, předkládá návrh a druhý hraje advcata diabli pukazuje na mžná rizika a slabiny, nepříjemné mžnsti, atd. Při rzhdvání ve dvu t mžná zní zvláštně, ale funguje nám t. C pvažujete za klíčvé pr vzájemnu kmunikaci? PETR: Radst z úspěchu. Je t něc nedefinvatelnéh. Prstě víme sbě, že každý máme jiné vlastnsti, Tmáš je vnímavý k řadě věcí, které kl mě prplují, má schpnst analyzvat a vybrat t důležité. Já se svu pvahu t jen a jen bdivuji ale neumím. Ale víme ba, že jdeme stejným směrem. Máme stejné hdnty. I když bčas jsu názry zpčátku pticky úplně dlišné, vždy se sustředíme na bsah, na cíl a naše sny. Pak se shdneme. TOMÁŠ: Opět vzájemný respekt a přibližně shdný pstj k základním tázkám pdnikání.taky se ba pdnikáním chceme bavit a máme pdbný smysl pr určitý typ humru. (3)

5 Jak jste splečně řešili překážky, které Vám pdnikání přinesl? PETR: Něklikrát jsme byli hdně blízk dnu, mžná i na dně. Jenže v sbní rvině nikdy ne ve stejnu dbu. A Tmášva schpnst mě vždy vytáhnut byla a je úžasná. Jedna věc mě nakpla tak, že t budu mít v sbě navždy. Tmáš byl a přád trchu je intrvert. Není jeh vášní mluvit před publikem. Nrmálně je zvykem, že takvý člvěk se smíří s tím, c mu byl dán. Ne tak tent šílenec. Před pár lety mě pzval d divadla, kde sbně hrál. Já vytřeštil či a fakt dluh jsem si myslel, že si dělá srandu. Až na představení jsem uvěřil, kdy zvládl úžasně rli herce. Pak z něj vylezl, že před rkem začal navštěvvat dramatický kružek. Pr člvěka jeh pvahy t byl výkn, před kterým smekám vše, c mám. TOMÁŠ: Jak se dal. Věřím, že právě v téhle blasti nejvíce vynikne zmiňvaný synergický efekt naší splupráce. Zní t svatplukvsky, ale splečně jsme prakticky nezlmitelní. Pdnikání je plné překážek a prblémů pr mě sbně překážky a prblémy představují skutečně výzvy, nabíjejí mě energií. Petr je úžasně pzitivní, v překnávání překážek a řešení ptíží je fantastický. Málkd si, ale dkáže udržet sám dbru náladu a dbrý pstj neustále.splečně se udržujeme vždycky v phdě a bavíme se tím. V čem vnímáte prstr pr další rzvj splupráce? PETR: Pustili jsme se p letech zkumání trhu d realit. Už nám nestačil jen blast IT a systémy péče klienty, finanční a eknmické pradenství. Myslím, že na nějaku dbu nás t phltil a ještě pár let bude vyplňvat vlný čas. Ale přád mál, splupracujeme také na systému vzdělávání byčejných lidí, kde je učíme sbnímu růstu, zvyšvat své finanční IQ, bavíme se v našem CASH-FLOW.CZ klubu TOMÁŠ: Inspirace a vzájemná pdpra práce na sbě. Známe se s Petrem více než 18 let, zdál by se, že se nemáme čím překvapit. Musím se ale přiznat, že mě velmi příjemně překvapil, jak na sbě Petr zapracval za pslední přibližně půlrk, jak se zlepšil. Jsem tím nadšený a je t pr mě brvský impuls a inspirace. Zvláště když si uvědmím, že většina našich vrstevníků na sbě přestala pracvat před patnácti dvaceti lety, uvědmuji si intenzivně, jaké pžehnání pr mě byl setkání a mžnst splupráce s Petrem. Otázky připravil a kladl Bc. Milan Nerud majitel agentury Správná vlba. (4)

6 Ze živta úspěšných českých pdnikatelek Oldřiška Kališvá, pdnikatelka, majitelka alternativníh masérskéh studia pskytujícíh služby pr těl i duši. 1) Oldřišk, c stjí za úspěchem Vašeh pdnikání? Jednznačně víra. Na důkaz, že je běh méh pdnikání v žádaném prudu cítím pcit radsti a naplnění. Finance se přidají. Nejdříve jsu ptřeba investice. Dále dědictví mudrsti: ze záprnéh udělat kladné, prspěšné, a t prspěšné úrčit. Z th vyplývající pznání c znamená prces transfrmace. 2) C je základem Vašeh snu, na kterém jste pstavila svje pdnikání? Tuha žít svbdně beze strachu, žít kvalitně, s důvěru. Ptřeba tvřit s úctu a respektem k vesmíru, přírdě a lidem. Nerada mařím čas, který mám mžnst strávit na Zemi. Chápu živt jak dar a zázrak 3) C je mtrem, který Vás žene dpředu? Záměr vycházející z nitra, kvalitně zvlená energie k výknu a cíle dsažené již během cesty. 4) Jak se vyrvnáváte s překážkami? Nejdříve těžce, pté lehce. Jak každý Beran, narážím hlavu Má živtní cesta je cesta mysli. Překážky beru jak výzvu a chranu před zásahem sudu, který bych si nepřála. Překážky mi pmáhají rzpznat včas ptřebu něc změnit, přesměrvat se. 5) Jaké jsu Vaše plány pr nejbližších pár let? Pržívat živt jak jednu velku meditaci v suladu se vším. Pstavit děti jak rvné bytsti d živta, pečvat šťastné manželství. Rdinný živt přináší spustu lekcí a zkušenstí. Jsme si navzájem žáky a učiteli. Inspirace z rdinnéh živta zalženéh na splupráci přenáším d praxe. Klienti přichází řešit své neúspěchy zdravtní, ale já vím, že za nimi stjí histrie. Lidstv spěje d nvé etapy: tvřit myšlenku. Vize mne pnukají k tmu, abych učila druhé, jak pracvat s vlastní myslí a ukázat, že vše na c jen pmyslíme, máme v sbě. Stačí devzdat psychické myšlenkvé blkády, které stjí v cestě úspěšné tvřivsti. Prstřednictvím přednášek a individuálních i skupinvých meditací vidím příležitsti, jak pmci druhým pchpit prces transfrmace změny. Otázky připravil a kladl Bc. Milan Nerud majitel agentury Správná vlba. (5)

7 Jak mám chápat? PUBLIC RELATIONS Pjem public relatins či zkráceně PR [píár] už slyšel skr každý, kd se dal na pdnikání, ale jen málkd ví, c se za tímt pjmem skrývá, natž k čemu by mu t mhl být v práci dbré. Public relatins je jednu z blastí marketingu (pdpry prdeje) a jak nejčastější se značuje překlad vztahy s veřejnstí. V praxi bychm public relatins ppsali přesněji jak budvání vztahů s cílvými skupinami (veřejnstí) pstavené na vzájemné kmunikaci za účelem vlivnění jejich názru a vnímání firmy, sby, značky či prduktu. Přád vám t připadá slžité? JE TO JAKO VZTAHY V RODINĚ PíáR lze přirvnat také k diplmacii, kteru musíte vynalžit při kmunikaci ve své rdině. Také máte své způsby, jak přesvědčit manželku či manžela, jak strávit víkend, jak mtivvat své děti, aby vám pmáhaly samy a chtně s úklidem, jak si naklnit tchyni Prstě když víte, kd c chce slyšet, kd z vašich blízkých má c rád, dkážete je přesvědčit, aby byli dbře naladěni a dělali t, c chcete Vy. Pkud však nevnímáte, c statní chtějí a ptřebují, vztahy v rdině se zhršují. V krajním případě t může sknčit hádkami či rzchdem. N a ve firmě je t s klienty, ddavateli, nvináři, zaměstnanci atd. úplně stejné. Když budujete vztahy s těmit skupinami, firemní strj a business funguje lépe a lépe, lidé jsu spkjení, rádi pr vás pracují, rádi kupují vaše zbží, sami dpručí vaši firmu jiným ptenciálním klientům a v případě prblému vám i leccs prminu. Tut náklnnst ale nezískáte autmaticky. Musíte si ji získat, zaslužit a trvale udržvat. Zní t sice jak neustále mílané klišé, ale mnh firem si právě v dbě eknmické krize prakticky věřil, že právě dluhdbě budvané dbré vztahy mnhým zachránily existenci. PUBLIC RELATIONS VÍ JAK NA TO Specialisté, kteří se dluhdbě tmut bru věnují, vědí, nejen c bvykle cílvé skupiny chtějí, ale znají pstupy, jak tyt infrmace zjistit, a zejména c má firma či pdnikatel udělat, aby se vůbec nějaké vztahy vybudvaly, zlepšvaly a maximálně prspěly celkvému pdnikání. Jaké blasti public relatins zahrnuje? Budvání, řešení, řízení, vylepšvání vztahů primárně s: - dběrateli / zákazníky - zaměstnanci - médii (nvináři) - ddavateli - místní samsprávu / lbby / plitiky - zájmvými skupinami / dbrnu veřejnstí (6)

8 Mhu se bez PíáR v pdnikání bejít? An i ne. Vztahy budujete autmaticky, ať chcete neb ne. Vším, c děláte, jak se chváte, jak kmunikujete, vyvláváte v lidech nějaký djem a ni si utváří svůj názr na Vás, Vaši firmu, služby či prdukt. Někd má pravdu silný talent a sciální cítění a speciální pmc neptřebuje, ale t jsu pravdu velké výjimky. Většina manažerů a pdnikatelů má však zkreslený phled na sebe sama a netuší, c si nich či jejich prduktech klí pravdu myslí. Specialisté tut situaci dkážu zmapvat, zjistit kde jsu slabiny a navrhnut změny či metdy, jak situaci vylepšit. Mhu si t finančně dvlit? Dmnívám se, že převážná většina malých, středních firem i pdnikatelů si může PíáR dvlit. Cest je něklik. Jednak si můžete najmut specialistu (buď ze specializvané agentury, případně PR specialistu na vlné nze, který pskytuje služky levněji) ti vám pradí jednrázvě neb mhu pskytvat služby dluhdbě, prtže na prakticku realizaci nemáte ve firmě kapacitu. Pkud máte pcit, že t zvládnete sami, je velmi žáducí prjít alespň základními kurzy public relatins. Jsu finančně dstupné a čast se zaměřují buď na jedntlivé PR nástrje, neb se věnují určitému bru pdnikání. Pmhu Vám zrientvat se v základní prblematice a ujasnit si, c všechn a jak Vám může prspět. A nestačí jen reklama? Reklama je ve srvnání s public relatins výrazně dražší, ale má bvykle rychlý, avšak krátkdbý bchdní efekt. Public relatins půsbí dluhdbě a jeh účinky se prjeví až pstupem času, jsu však t trvalejší. Takže musíte mít trpělivst. Ddejme však, že záleží také na blasti Vašeh pdnikání. Pr některé se hdí více reklama, jiní udělají lépe, pkud se zaměří na dluhdbé budvání vztahů. Zlaté pravidl však říká pravdu účinný marketing ptřebuje mít vše vyvážené a pstavené na míru dané firmě či pdnikateli. Užitečné dkazy, kde se můžete dzvědět více public relatins, jeh službách či nabídce seminářů: PR Klub MMprtal.cz Badyan Jana Girgašvá girgasva@centrum.cz (7)

9 Time management 2. LEKCE: Časžruti a dluhdbé plánvání V dnešní lekci se pdíváme na naše Časžruty. Nejdříve se ještě vraťme k pslední lekci: Uklidili jste si? Daří se vám přádek udržvat? Nezapmeňte ZVYK SE DĚLÁ 21 DNÍ Pchválili jste se za něc již dnes? Jestli ne, tak t hned napravte. Níže ještě prsím dplňte další, které Vás napadnu. A. Časžruti Většina z nás si ani neuvědmuje, že různí časžruti nás krádají spustu času. Naše zlzvyky (pmalý ranní pracvní start), neznalst technik a dvednstí (jak na sebe nechat přenést úkl d veducíh, na který prstě nemáme čas), psychické zábrany (neschpnst vystrnadit upvídanéh klegu ze své kanceláře) t jsu klnsti, které nás stjí mnh času. A ČAS JSOU PENÍZE. Vyberte si z uvedených časžrutů ty, které se Vás týkají. Nemám stanveny pririty Mám snahu udělat th příliš mnh najednu Nevyhradím si na jedntlivé práce správné mnžství času, dpvídající jejich významu (důležitsti a na léhavsti) Vyřizuji drbné práce a nedůležité záležitsti až příliš perfektně Vynakládám příliš mnh času na rutinní úkly Neplánuji večer práci na příští den Začínám pracvat na úklu spntánně, aniž si jej předem prmyslím Odkládám čast důležité záležitsti Průběh pracvníh dne nedpvídá mému rytmu Pr rutinní práce nemám připraveny neb nepužívám frmuláře a jedntné pstupy Čast jsem ve vleku neplánvaných neb impulzivních aktivit Nedělám si přestávky Menší a pdbné úkly nevyřizuji v blcích Mám nepřádek v písemnstech Odkládám úkly na pslední chvíli Mívám prblémy z titulu nedstatečné kmunikace Neumím dstatečně využít času na cestách mezi kancelářemi. B. Dluhdbé plánvání Na rzbru jednh z časžrutů si ukažme zásady řešení prblému a dluhdbéh plánvání. Vyberte si jednh (pr vás nepříjemnéh) časžruta. B1: Příčiny Klikrát se Vám stal, že jste sice prblém dstranili, ale n se k vám znvu vrátil jak bumerang? Prblém sám je ttiž čast jenm důsledkem něčeh hlubšíh má nějaku příčinu. Odstranění důsledku ale čast nevede k dstranění příčiny. PPŘ = Prblém Příčina Řešení Dřív, než se vrhnete d řešení nějakých prblémů, je důležité se zamyslet, c jej způsbuje. Snažte se dstraňvat příčiny. (8)

10 Napište všechny příčiny, prč je tent Časžrut Vaším prblémem (vnější i vnitřní). Kntrlní bdy Milestnes B3: Krky pstupu C knkrétně uděláte pr dsažení cíle? Buďte c nejknkrétnější zapište si, c uděláte, ne c se budete snažit. Vynechejte věty jak: Budu se snažit mít na stle přádek napište si zde činnsti, t znamená: Každý den jak pslední úkl si uklidím stůl. Uzavřu s klegyní dhdu, že pkud večer neb rán najde můj stůl neuklizený, pak jí kupím čkládu. Napište si, c uděláte pr dsažení cíle SMART Specifický dstatečně jasný; Měřitelný jak pznáte, že jste jej splnili; Akceptvaný musíte s ním být sami vnitřně zttžněni (někdy se u A uvádí Ambiciózní); Realistický není nic více demtivujícíh než cíl, kterém dpředu víte, že je nesplnitelný; Termínvaný knečné datum splnění, ale i kntrlní časvé bdy, kde kntrlujete, že jdete správným směrem a dstatečně rychle. Takže si prsím dpište k Vámi zvlenému Časžrutu cíl. Pdívejte se na cíl a úkly řeší pravdu příčiny Vašeh sbníh Časžruta? (9)

11 Zajímavé prjekty Zajímá Vás: Jak na (úspěšné) překlady marketingvých materiálů? Jak na (úspěšné) jazykvé mutace webvých stránek? Čeh se vyvarvat při psaní textu pr zahraniční trhy? Jak vybírat překladatele a zpětně vyhdntit jeh práci? Hdil by se Vám zkrátit dbu d bjednávky zákazníkem p ddání? Je pr Vás důležité mít archivvaný pdpis zákazníka? Pkud by existval způsb, jak zvýšit schpnst chápat význam všech svých finančních rzhdnutí, zajímal by Vás? Jednu z mžnstí, jak th dsáhnut je hra cash flw d Rberta Kiysakih. V Brně se také hraje. Více infrmací najdete na Firma Cmsen, s.r. tevřela ve šklícím centru OCI.cz V Brně na ulici Nvbranská nvu učebnu určenu pr manažerské, marketingvé, jazykvé i ftgrafické kurzy. S učebnu susedí i nvý ftateliér, určený pr výuku neb samstatný prnájem, který je vybaven značkvu techniku Linkstar a Falcn Eyes. Samzřejmstí je i zázemí s bčerstvením, širkúhlá prjekce a zvučení celé učebny i ateliéru. (10)

12 (11)

13 K zamyšlení... Australský sklenář, aneb legenda mém strýci D mých deseti let jsem netušil, že mám strýce v Austrálii. Emigrval v smačtyřicátém a dnes mu bude přes pětasmdesát. Dluh jsem si myslel, že strýc utekl před kmunisty, ale pak jsem se dzvěděl, že ten důvd byl rmantičtější nešťastná láska. O tm, jak v Austrálii zbhatl, se u nás v rdině pvídá tent příběh. Strýc se v Austrálii zpčátku prtlukal, jak se dal. P nějakém čase si tevřel sklenářství a pravděpdbně mu t dbře šl, prtže měl i pár zaměstnanců mim jiné i asistentku Marry. Jednu dstal d svéh ddavatele skla velmi výhdnu nabídku na tabulvé skl. Strýc nabídce přemýšlel a naknec ji přijal a přikázal Marry, aby míst bvyklé bjednávky v řádu desítek kusů, bjednala tabulí celých st, a djel na týden surfvat na pbřeží. Nicméně Marry byla asi zamilvaná, a tak jí s těmi nulami ujela trchu ruka. Objednala jich ttiž rvných tisíc. Když se strýc vrátil d mře, neměl kde zaparkvat. Všude stály bedny se skleněnými tabulemi a ddavatel mu přidal ještě něklik beden navíc. Marry našel v kancelář úplně zhrucenu. Mc se mu mluvala a plakala, že už vlala ddavateli a prsila h debrání skla zpět že t byla chyba. Ten tm nechtěl zpčátku ani slyšet, ale naknec se nechal umluvit a slíbil, že plvinu zbží debere zpět. Ale chtěl uhradit náklady a penále, cž splečně se zbytkem skla byla částka likvidační. Strýc pržil bezesnu nc. Přemítal své situaci a tm, jak ji řešit. Naknec dspěl k tmu, že firma půjde ke dnu a n bude muset začít znvu. Usnul až nad ránem. Když se prbudil, byl už skr pledne. Pustil si rádi a začal dělat snídani. Zprávy z rádia začal vnímat až v kamžiku, kdy mu dšl, že trvají mc dluh. Zapsluchal se a zjistil, že Sydney v nci zaplavila menší vlna tsunami, která způsbila veliké materiální škdy například rzbila většinu výlh v centru města. Ta nc nebyla na nějaku dbu pslední, kdy strýc nespal. V pdstatě se zaměstnanci zasklíval na tři směny něklik týdnů. Nejen, že se zbavil velkých zásb skla, ale díky velké pptávce se h zbavil velmi výhdně. Zaplatil fakturu, rzšířil firmu, a p něklika letech ji prdal a začal pdnikat v jiném bru. J, a Marry si nevzal Inu, některé chyby mhu být i přínsem. Člvěk se s nimi musí hlavně nějak vypřádat. Buďt je napravit, a pkud t nejde, tak je alespň přijmut. Jedině tak se může tevřít cesta pr řešení, které pak může přijít i sam a psunut nás dál. Zdrj: Autr: Tmáš Pazdera (12)

14 Z příštíh čísla PŘÍŠTĚ: Je plánvání nutnst, neb přežitek? Veliké téma na začátku rku Pkračvání kurzu bchdníků z první republiky. Další myšlenky, které pdprvali bchdníky v dbě eknmické krize a platí i dnes. Jak ptimálně přelžit marketingvé materiály? Snažíte se prsadit v zahraničí, pravděpdbně Vám nebude stačit prstý překlad materiálů. Představujeme inženýra Jsefa Maléh Obchdníh ředitele firmy 3E Praha Engineering, a.s. Další lekce time managementu. Dále mnh zajímavých myšlenek a prjektů. ŽÁDOST Vážení čtenáři tht časpisu, bracím se na Vás s žádstí pdpru. Pkud se Vám tent časpis libí a je pr Vás užitečný, žádám Vás zvážení mžnsti drbné finanční pdpry frmu spnzringu. Na jakékliv, byť sebemenší částky Vám samzřejmě vystavíme daňvý dklad s plněním ještě v letšním rce. Vámi pskytnutý dar bude pužit na zlepšení všech dalších čísel, které pr Vás připravuji. Čísl účtu pr tut pdpru je: /0300 Děkujeme za pdpru. Údaje pr vystavení daňvéh dkladu nám pište na inf@spravnavlba.cz Bc. Milan Nerud Měsíčník marketingvé inspirace vydává agentura Správná vlba. Šéfredaktr: Bc. Milan Nerud tel.: redakce@spravnavlba.cz Facebk: Marketingvé inspirace Další vydání Marketingvých inspirací Vám rádi zašleme. V případě zájmu pište na redakce@spravnavlba.cz předmět MI (13)

15 PARTNEŘI Hledáte bchdníky, manažery, markétéry? Jedinečný klubvá marketing v Brně. Prdukční, reklamní a mediální agentura. Knihy, které změní Váš živt. Tiskárna, která Vás nezklame. Vzdělávací firma, která má výsledky. Agentura plná dbrých nápadů. Rádi, které hladí. Systém péče zákazníky, který dává smysl. (14)

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách.

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách. Vstup na trh práce Antace Mdul ppisuje přístupy, způsby a dvednsti ptřebné pr úspěšné hledání práce. Jeh sučástí jsu úkly k jedntlivým tématům a výběr adres pracvních serverů s nabídkami práce. Tip pr

Více

Zpravodaj projektu PREGNET

Zpravodaj projektu PREGNET Zpravdaj prjektu PREGNET Úvdní slv Přibližně každý desátý bčan České republiky (ČR) se ptýká se zdravtním pstižením, které mu v různé míře kmplikuje vstup neb dluhdbé udržení se na pracvním trhu. Od rku

Více

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách.

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách. SITUACE NA MÍSTNÍM TRHU Na českém trhu panuje nedůvěra v realitní kanceláře a makléře. Spusta makléřů na trhu se chvá nepctivě. Většina realitních makléřů jsu špatní makléři. Dále dchází k bezdůvdnému

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

Plán e-bezpečnosti na škole

Plán e-bezpečnosti na škole Tent materiál je výstupem prjektu i-bezpečná škla reg. čísl: CZ.1.07/1.3.50/01.0014. Plán e-bezpečnsti na škle Šklní plán prevence a řešení elektrnickéh násilí Střední škla technická Žďár nad Sázavu 2014

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, POBOČKA PÍSEK KARLA ČAPKA 2549, 397 01 PÍSEK IČO: 708 698 12 ZŘIZOVATEL: JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Nabídka služby DOZP 1. pskytnutí ubytvání - ubytvání - úklid, praní a drbné pravy lžníh a sbníh prádla a šacení, žehlení Služba je pskytvána ve dvu střediscích. Středisk Rumburk 2 dmácnsti p 5 klientech,

Více

Jak zavést systém managementu kvality

Jak zavést systém managementu kvality Jak zavést systém managementu kvality Systém managementu kvality může být zaveden d Vaší rganizace něklika způsby, například: 1. knzultační frma Pravidelné návštěvy v rganizaci dbrným pradcem a knzultace

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

A3RIP Řízení projektů. 13. seminář 8. 10. 12. 2014

A3RIP Řízení projektů. 13. seminář 8. 10. 12. 2014 A3RIP Řízení prjektů 13. seminář 8. 10. 12. 2014 Obsah 1. uknčení prjektu 1a. cíle při uknčení prjektu 1b. pakvaně pužitelné výsledky 1c. archivace dkumentů 2. hdncení prjektu 3. úspěch prjektu 4. time

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA Magna supeří rázně, ale čestně a pdpruje svbdnu a férvuhspdářsku sutěž. Budeme ddržvat všechny platné antimnplní

Více

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob LFS ad hc mdule 2011 n empyment f disabled peple 9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravtně pstižených sb Ad hc mdul 2011 bude šetřen na 1. vlně (resp. pdle čtvrtletí zařazení sčítacíh

Více

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ Místní akční plán Místní akční plán je suhrnný dkument zahrnující něklik částí. Obsahuje analyticku část (zejména metaanalýza stávajících dkumentů, analýza vyvlaná plánváním specifických témat, zjišťvání

Více

"Jdeme správně?", č. CZ /0.0/0.0/15_023/

Jdeme správně?, č. CZ /0.0/0.0/15_023/ "Jdeme správně?", č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_023/0001076. Dtazník pr rdiče a rdinné příslušníky uživatelů našich služeb, Cílem dtazníků je zjistit vaši spkjenst s pskytvanými službami, pjmenvat ptřeby a

Více

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace Sylabus mdulu: B - Strategické řízení rganizace Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jan Dležal 25. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem

Více

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL Testvání uživatelských rzhraní 2011 DeepBurner Free 1.9 Testvání uživatelskéh rzhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011 Daniel Mikeš Tmáš Pastýřík Ondřej Pánek Jiří Šebek Testvání uživatelských rzhraní

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dvednsti.p.s. Výrční zpráva Nadání a dvednsti.p.s. za rk 2012 je zpracvána v suladu s ustanvením 21 zákna čísl 248/1995 Sb., becně prspěšných splečnstech. V Praze dne

Více

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o.

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o. Dplední prgram 9:30 9:45 Zahájení knference 9:45 10:20 Úvdní slv Mgr. Milslav Kvapil, ředitel splečnsti DYNATECH s.r.. Odbrný blk 1.: Vztahy mezi zřizvatelem a příspěvkvými rganizacemi (principy, pravidla,

Více

Dotazník tvoří celkem 25 otázek. Jejich zpracování stanovujeme do 11.2.2013. Garantujeme důvěrnost veškerých získaných informácí.

Dotazník tvoří celkem 25 otázek. Jejich zpracování stanovujeme do 11.2.2013. Garantujeme důvěrnost veškerých získaných informácí. Vážený pane řediteli, Odvláváme se k našemu předešlému rzhvru, kdy jsme splu rzebírali mžnsti vaší splečnsti CEEC Reserch a partnerské splečnsti KPMG specializujících se na stavební sektr pr slvení jedntlivých

Více

Materiál pro jednání P ČOS. Cíle P ČOS 2015

Materiál pro jednání P ČOS. Cíle P ČOS 2015 20. P ČOS 20. únra 2015 MATERIÁL Č. 20-06-03 Materiál pr jednání P ČOS Předkládá: Tmáš Kučera, člen P ČOS Cíle P ČOS Na 15. jednání P ČOS jsme věnvali dsti času hvru a v závěru i práci na cílech pr P ČOS

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

Nároky DGS na rodiče a rodinu, psychické problémy při DGS:

Nároky DGS na rodiče a rodinu, psychické problémy při DGS: Nárky DGS na rdiče a rdinu, psychické prblémy při DGS: zkušensti p 11 letech Ing. Lenka Palatvá předsedkyně bčanskéh sdružení Di Gerge.s. Praha, 12.12. 2013 Hlavní bdy Obsah Úvd 1-3 Psychické prblémy rdičů

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

HREA EXCELLENCE AWARD 2013

HREA EXCELLENCE AWARD 2013 HREA EXCELLENCE AWARD 2013 I. Základní infrmace prjektu Název prjektu Firma: Kategrie: Autr prjektu Zapjme se všechny, není t nárčné! Česká pšta, s.p. 2. kategrie (kmerční subjekty nad 500 zaměstnanců)

Více

Doporučená struktura podnikatelského plánu

Doporučená struktura podnikatelského plánu Dpručená struktura pdnikatelskéh plánu 1 Pdnikatelský Plán Účel vypracvání pdnikatelskéh plánu má něklik rvin: Pr pdnikatele je tent dkument mžnstí zamyslet se ve strukturvané frmě nad jedntlivými blastmi

Více

Podněty AMSP ČR pro předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku:

Podněty AMSP ČR pro předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku: V Praze dne 5. dubna 2013 Č.j. GŘ/38/2013 Pdněty AMSP ČR pr předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku: Zjedndušení statistickéh vykazvání Tt je palčivým prblémem pdnikání becně, duplicita vykazvání

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ.

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ. VŠB Technická univerzita, Fakulta eknmická Katedra reginální a envirnmentální eknmiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ (Studijní texty) Reginální analýzy Dc. Ing. Alis Kutscherauer, CSc. Ostrava 2007

Více

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní , 3P Cnsulting, s. r.., Římská 12, 120 00 Praha 2 telefn: (+420) 739 548 469 e-mail: inf@trass.cz web: www.trass.cz Dpručení Středčeskému kraji k transfrmaci ústavní péče v péči kmunitní Klient Zakázka

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DZR Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Dmv se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76

Více

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi Rle metdika v prcesu zavádění a věřvání standardů kvality v praxi Standardizace rgánu sciálně-právní chrany dětí na Městském úřadu v Třinci 20.05.2015 Standard kvality Standard nrma, kritérium, becně uznávaný

Více

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva Přídavky na děti v mezinárdních případech (Evrpská unie, Evrpský hspdářský prstr a Švýcarsk) Pužití nadstátníh práva Tent prspekt Vám má pskytnut přehled zvláštnstech v mezinárdních případech. Všebecné

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DS Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE I / Cíle

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX008357X* UOHSX008357X ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0114/2016/VZ-07578/2016/521/MŽi Brn 26. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Politologie. Stát a národ. Stát: Národ: Národnostní složení státu: Teorie vzniku státu: Novodobé tvoření státu: = věda o politice

Politologie. Stát a národ. Stát: Národ: Národnostní složení státu: Teorie vzniku státu: Novodobé tvoření státu: = věda o politice Plitlgie = věda plitice plis měst lgs věda iks rdina přelm 19./20. stletí - pjem 1949 - samstatná vědní disciplína vyučvaná na univerzitě prvpčátky už v Antice Stát a nárd Stát: - území - st. aparát -

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany Dbrý den, vážení rdiče! Předkládáme vyhdncení Dtazníku spkjensti. Máme z výsledku dbrý pcit. Odpvědi, které nesplňvaly naše představy, jsme splečně knzultvali na lednvém setkání rdičů. A když byla vyská

Více

Základní škola Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, okres Vsetín, příspěvková organizace

Základní škola Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, okres Vsetín, příspěvková organizace Základní škla Valašské Meziříčí, Vyhlídka 380, kres Vsetín, příspěvkvá rganizace Zpráva z testvání 7.rčníků ZŠ v rámci prjektu Rzvj a pdpra kvality ve vzdělávání Termín testvání : 18.2.-20.2.2015 Pčet

Více

Business Intelligence - principy, efekty, předpoklady. OKsystem, 26/11/2009

Business Intelligence - principy, efekty, předpoklady. OKsystem, 26/11/2009 Business Intelligence - principy, efekty, předpklady OKsystem, 26/11/2009 Jan Pur katedra IT, VŠE / ITG, s.r.. (pur@vse.cz, pur@itg.cz ) Snímek 1 Agenda 1. Prč Business Intelligence? 2. Základní principy

Více

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich 1 9/2012 Neříkej, že nemůžeš, když nechceš. Prtže přijdu velmi brzy dny, kdy t bude dalek hrší. Budeš pr změnu Alfa Sftware, s.r.. tel.: 376 709 890 www.alfasftware.cz Pražská 22 fax: 376 709 889 e-mail:

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů Metdická pmůcka Využívání záruk ČMZRB k zajišťvání bankvních úvěrů Cílem pmůcky je minimalizvat pdíl případů, kdy je nutn zamítnut žádst pskytnutí záruky z důvdu nesuladu s klíčvými pdmínkami prgramu pdpry.

Více

Irena a Petr Smékalovi. Telefonní kontakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailová komunikace: irena@smekalovi.cz petr@smekalovi.cz

Irena a Petr Smékalovi. Telefonní kontakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailová komunikace: irena@smekalovi.cz petr@smekalovi.cz Irena a Petr Smékalvi Telefnní kntakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailvá kmunikace: irena@smekalvi.cz petr@smekalvi.cz Zasaď myšlenku, sklidíš čin. Zasaď čin, sklidíš návyk. Zasaď návyk, sklidíš charakter.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pr základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škla a mateřská škla, Blížkvice, kr. Znjm příspěvkvá rganizace OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.. 2 2. CHARAKTERISTIKA ŠD. 3 3. CHARAKTERISTIKA

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 12 Čísl vydání: 2.1 Stránka:

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 11 Čísl vydání: 2.0 Stránka:

Více

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE Úplná pravidla sutěže v rámci kmunikační kampaně Ria MÁNIE Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže v rámci sutěže Ria MÁNIE (dále jen "sutěž"). Tat pravidla jsu jediným dkumentem, který

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu RUSKÝ JAZYK

Charakteristika vyučovacího předmětu RUSKÝ JAZYK Gymnázium, Milevsk, Masarykva 183 Šklní vzdělávací prgram (ŠVP) pr nižší stupeň smiletéh všebecnéh studia 5.1.4. Jazyk a jazykvá kmunikace Charakteristika vyučvacíh předmětu RUSKÝ JAZYK Obsahvé, časvé

Více

Socioekonomická studie mikroregionu Frýdlantsko. B.5. Analýza konkurenčního potenciálu skiareálu Smrk

Socioekonomická studie mikroregionu Frýdlantsko. B.5. Analýza konkurenčního potenciálu skiareálu Smrk Scieknmická studie mikrreginu Frýdlantsk B.5. Analýza knkurenčníh ptenciálu skiareálu Smrk Únr 2008 Studie vznikla v rámci prjektu Alternativy pr Frýdlantsk, který krdinuje Jizerskještědský hrský splek.

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Šklní vzdělávací prgram pr šklní družinu 1. 9. 2009 Lada Keňvá ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škla Jívvá, kres Olmuc, příspěvkvá rganizace Ředitelka škly: Mgr. Pavla Krátká Vychvatelka:

Více

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy Obchdní pdmínky 1. Prvzvatel Karel Pavelek E-mail: airwheel@freewheel.cz Telefn: 776628664 IČ: 65484185 DIČ: CZ7504024737 Adresa: Dlní Věstnice 172, 692 29 Č.Ú.: 35-6974480257/0100 2. Objednávka a uzavření

Více

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015 Svaz průmyslu a dpravy České republiky Cnfederatin f Industry f the Czech Republic Stanvisk k dkumentu Řešení dalšíh pstupu územně eklgických limitů těžby hnědéh uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Více

Silniční infrastruktura a legislativa

Silniční infrastruktura a legislativa Silniční infrastruktura a legislativa Mtt: Hdnta spjení dvu měst je čast vyšší, než sučet hdnt těcht měst Hannibal (247-183 př. n. l.) V rce 2013 jsem měl tu čest vést pracvní skupinu dbrníků pr silniční

Více

ARTISTA NEWS No 1. Vše závisí na chlazení

ARTISTA NEWS No 1. Vše závisí na chlazení ARTISTA NEWS N 1. Vše závisí na chlazení Věda sama sbě: také přivelkých rzměrech skla pr fusing dsáhnut během chladicíhprcesujedntnutepltuuvnitř skleněnéplchy Téma chlazení je shledem na spékané skl stále

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce s názvem: Ddávka vzdělávacích aktivit pr realizaci prjektu Zvýšení adaptability zaměstnanců SEMIX PLUSO, spl. s r.. jejich vzděláváním. Identifikační údaje Zadavatel (název

Více

DOTAZNÍK ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH

DOTAZNÍK ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH ZKUŠENOSTI ČESKÝCH PŘÍJEMCŮ S METODAMI PRO URČOVÁNÍ A VYKAZOVÁNÍ NEPŘÍMÝCH NÁKLADŮ V PROJEKTECH ÚČEL A CÍLE DOTAZNÍKU Cílem tht dtazníkvéh šetření realizvanéh dbrnu skupinu MŠMT (více k cílům a aktivitám

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

Novela zákona o investičních pobídkách pozitivní změny

Novela zákona o investičních pobídkách pozitivní změny Nvela zákna investičních pbídkách pzitivní změny Prezident republiky Milš Zeman pdepsal 1. dubna nvelu zákna investičních pbídkách a suvisejících záknů. Změny nabudu účinnsti d 1. května. Návrh pršel ve

Více

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2008 PODĚKOVÁNÍ Hlavní pděkvání patří panu dc. Ing. Jarslavu

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ *UOHSX007U4K1* UOHSX007U4K1 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0813/2015/VZ-40365/2015/523/MKv Brn 20. listpadu 2015 Úřad pr chranu hspdářské sutěže jak rgán příslušný pdle 112 zákna

Více

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 23. 2. 2014

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 23. 2. 2014 Zápis z valné hrmady TJ Skl Mheln dne 23. 2. 2014 SOKOL / 2014 / Valná hrmada OBSAH 1 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TJ SOKOL MOHELNO 2014... 2 1.1 Zahájení, přivítání hstů... 2 1.2 Vlba předsednictva, návrhvé,

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

Dotazník pro neziskové organizace

Dotazník pro neziskové organizace Dtazník pr neziskvé rganizace Vážení zástupci neziskvých rganizací z Nvéh Hrádku, dvlujeme Vás tímt pžádat vyplnění dtazníku, který služí pr zjištění názrů a ptřeb neziskvých rganizací v Nvém Hrádku. V

Více

Řízení kvality, kontroling, rizika. Branislav Lacko Martina Polčáková. Kateřina Hrazdilová Bočková - konzultantka 6. 12. 2010

Řízení kvality, kontroling, rizika. Branislav Lacko Martina Polčáková. Kateřina Hrazdilová Bočková - konzultantka 6. 12. 2010 Sylabus mdulu G: Řízení kvality, kntrling, rizika Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Branislav Lack Martina Plčákvá Kateřina Hrazdilvá Bčkvá - knzultantka 6. 12. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky

Více

KODEX PROFESIONÁLNÍHO CHOVÁNÍ A ETIKY POKYNY PRO DARY A POHOŠTĚNÍ

KODEX PROFESIONÁLNÍHO CHOVÁNÍ A ETIKY POKYNY PRO DARY A POHOŠTĚNÍ KODEX PROFESIONÁLNÍHO CHOVÁNÍ A ETIKY POKYNY PRO DARY A POHOŠTĚNÍ MAGNA INTERNATIONAL INC. POKYNY PRO DARY A POHOŠTĚNÍ Nabízení neb přijímání bchdních darů a phštění je čast vhdným způsbem pr bchdní partnery

Více

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1 1. Vymezení prgramu Akce přírda Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1.1 O c prgram usiluje Hnutí Brntsaurus (dále

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX004YPRY* UOHSX004YPRY ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S338/2012/VZ-13234/2013/512/JHl Brn 15. července 2013 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 dst. 1 zákna

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

1. Ekonomické a finanční vzdělávání... 6 2. Účetnictví... 22

1. Ekonomické a finanční vzdělávání... 6 2. Účetnictví... 22 1. Eknmické a finanční vzdělávání... 6 1.1 Bankvní záruky v zahraničním bchdě... 6 1.2 Dkumentární akreditiv... 7 1.3 SEPA nvé mžnsti nejen pr pdnikatele?... 8 1.4 Úvěrvý prces d A d Z... 9 1.5 Aktivní

Více

Předem děkujeme za vyplnění a ochotu podílet se na rozvoji našeho městyse.

Předem děkujeme za vyplnění a ochotu podílet se na rozvoji našeho městyse. DOTAZNÍK PRO PODNIKATELE Vážení pdnikatelé, dvlujeme si Vás tímt pžádat vyplnění dtazníku, který služí pr zjištění názrů a ptřeb pdnikatelských subjektů půsbících v Nvém Hrádku. V dtazníku najdete tázky

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016 *UOHSX0084T2L* UOHSX0084T2L ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brn: 22. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Seznam maturitních témat

Seznam maturitních témat Seznam maturitních témat Studijní br 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ Šklní rk 2016/2017 EKONOMIKA A ÚČETNICTVÍ 1. Tržní eknmika pjem eknmie, mikreknmie a makreknmie základní eknmické pjmy-ptřeby,statky, služby, živtní

Více

Maintenance. Tomáš Krátký. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Maintenance. Tomáš Krátký. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evrpský sciální fnd Praha & EU: Investujeme d vaší buducnsti Maintenance Tmáš Krátký tmas.kratky@prfinit.eu http://www.prfinit.eu/cz/pdpra-univerzit/univerzitni-vyuka C je údržba? Stav systému Systém je

Více

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 16

Zápis z diskusního fóra pracovní skupiny č. 16 Zápis z diskusníh fóra pracvní skupiny č. 16 (Průřezvá skupina) Termín knání: 25. 5. 2017 Míst knání: Ostrava Mariánské Hry, budva DTO Facilitátři: Mgr. Jarslava Krömervá, PhDr. Jarslava Sýkrvá Téma: Kvalita

Více

Zadávací dokumentace pro zakázku na služby zadávanou v souladu s postupy pro zadávání zakázek v rámci programu JPD 3

Zadávací dokumentace pro zakázku na služby zadávanou v souladu s postupy pro zadávání zakázek v rámci programu JPD 3 Zadávací dkumentace pr zakázku na služby zadávanu v suladu s pstupy pr zadávání zakázek v rámci prgramu JPD 3 Název zakázky: Vzdělávání zaměstnanců splečnsti EMCO spl. s r.. Název zadavatele: Emc spl.

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní ONLINESKLAD.CZ Ppis administračníh rzhraní Vysvětlení pjmů: V tmt manuálu i v celém systému figurují 3 základní sby: 1) PARTNER je t majitel partnerskéh eshpu. Prdává zbží a bjednávky psílá d nlineskladu

Více

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře UŽIVATELSKÝ MANUÁL - ONLINE SEMINÁŘE Autr: Aquasft, spl. s r.., Vavrečka Lukáš Prjekt: VIS ČAK Pslední aktualizace: 11.12.2009 Jmén subru: UživatelskýManuál_OnLine_Semináře_0v2.dcx Pčet stran: 12 OBSAH

Více

ETICKÝ KODEX POLITIKA VZTAHUJÍCÍ SE KE STŘETŮM ZÁJMŮ

ETICKÝ KODEX POLITIKA VZTAHUJÍCÍ SE KE STŘETŮM ZÁJMŮ ETICKÝ KODEX POLITIKA VZTAHUJÍCÍ SE KE STŘETŮM ZÁJMŮ Magna Internatinal Inc. Plitika vztahující se k darům a phštění 1 POLITIKA VZTAHUJÍCÍ SE KE STŘETŮM ZÁJMŮ Zaměstnanci splečnsti Magna mají pvinnst jednat

Více

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje Sylabus mdulu: E Finance a finanční nástrje Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jiří Krátký 26. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem mdulu,

Více

SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM

SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM Abstrakt Jan Hrabák V pslední dbě neustále sklňvané stárnutí byvatelstva vyspělých zemí bude mít dle mnhých významný dpad na eknmiku jedntlivých

Více

Jinak řečeno se věnujeme

Jinak řečeno se věnujeme Kd nás ještě nezná pmáháme plánvat pdprujeme splupráci pdprujeme kmunikaci upzrňujeme na prblémy snažíme se je splečně s Vámi řešit pmáháme prsazvat splečné plány Jinak řečen se věnujeme vzdělávání reginálnímu

Více

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty.

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty. Studentská Agra Studentská Agra je škla kultivvané diskuze pr středšklské studenty. Jeh sučástí jsu šklení debatních dvednstí a studentská debatní sutěž. Prjekt se snaží zlepšit debatní prstředí v ČR a

Více

Produktivní činnost vokální činnosti jednohlasý i vícehlasý zpěv, intonace, práce s rytmem, intonace v notovém zápise

Produktivní činnost vokální činnosti jednohlasý i vícehlasý zpěv, intonace, práce s rytmem, intonace v notovém zápise Hudební výchva Charakteristika vyučvacíh předmětu Předmět Hudební výchva vychází ze vzdělávacíh bsahu bru Hudební výchva a integrujícíh tématu Umělecká tvrba a kmunikace vzdělávací blasti Umění a kultura

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné, Univerzitní náměstí 1934/3, 733 40 Karviná, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné Přílha Dluhdbéh záměru vzdělávací a

Více

Charakteristika vzdělávacího programu

Charakteristika vzdělávacího programu Charakteristika vzdělávacíh prgramu Základní filsfie mateřské škly:,,důležitější pr dítě předšklníh věku je, jak se v mateřské škle cítí, než t c umí a zná. Vzdělávací cíle vyplývající z filsfie škly:

Více