VICTOR 79 návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VICTOR 79 návod k použití"

Transkript

1 Úvodem VICTOR 79 návod k použití Přečtěte si Bezpečnostní informace dříve než začnete přístroj používat. Procesmetr (dále označovaný jako metr ) je ruční bateriový přístroj používaný pro měření elektrických veličin. Přístroj má všechny rysy digitálního multimetru (kromě měření RTD a TC). Navíc může také simulovat některé elektrické veličiny jako jsou: napětí, proud, odpor, teplotu a frekvenci. Pokud je přístroj požkozený nebo něco chybí, prosím kontaktujte prodejce. Bezpečnostní informace Přístroj vyhovuje normě IEC kategorie přepětí. Používejte přístroj pouze tak,jak je specifikováno v této příručce, jinak ochrana poskytovaná přístrojem může být zhoršena. Upozornění specifikuje podmínky a činnosti které mohou být nebezpečné pro uživatele. Varování - specifikuje podmínky a činnosti které mohou poškodit přístroj či jehovybavení. Pozor identifikuje symboly operací a vysvětlivek vlatností přístroje. Mezinárodní symboly používané u tohoto přístroje jsou vysvětleny v tabulce. Upozornění Pro vyvarování se elektrickému úderu či poranění osob: Nepoužívejte přístroj pokud je poškozený. Před použitím zkontrolujte pouzdro přístroje. Hledejte trhliny nebo chybějící plast. Věnujte zvýšenou pozornost plastům v okolí měřících konektorů. Ujistěte se, že baterie je řádně zavřena a zajištěna. Odpojte měřící kabely před otevíráním krytu baterie. Zkontrolujte izolaci měřících kabelů před použitím přístroje. Nepoužívejte přístroj, pokud se chová abnormálně. Ochrana může být zhoršena. Při pochybnostech nechte přístroj opravit. Nepoužívejte přístroj v prostředí výbušných plynů, páry nebo prachu. Používejte pouze baterie typu AAA, řádně vložené do přístroje. Pokud provádíte servis přístroje, používejte pouze specifikované náhradní díly. Buďte opatrní, pokud měříte napětí vyšší než: 30V AC rms, 42V AC pk, 60V DC. Pokud používáte sondy, mějte prsty vždy za ochranou částí přístroje. Měřící kabel vždy zapujujte nejdříve do přístroje, až potom k živým částem. Při odpojování nejprve odpojte kabely od živých částí. Nedotýkejte se konektorů pokud jsou připojené měřící kabely.

2 Pro vyvarování se poškození přístroje: Varování Při měření odporu a testu vodivosti odpojte obvod od napájení a zajistěte, aby všechny kapacity byly vybité. Používejte správné konektory, funkce a rozsahy pro měření a pro simulování elektrických veličin. Tabulka : Mezinárodní symboly Symbol Popis Symbol Popis Střídavý proud Zem Stejnosměrný proud Pojistka Střídavý nebo Stejnosměrný Dvojitá izolace proud Nebezpečí. Důležitá informace. Baterie Podívej se do návodu Jak začít pracovat s přístrojem Pokud jste obeznámeni obecně s přístrojem, přečtěte si Používání výstupních funkcí, prohlédněte si tabulky Seznámení se s přístrojem a můžete začít s přístrojem pracovat. Pokud nejste seznámeni obecně s přístrojem, přečtěte si Měření elektrických veličin a následně vše co je uvedeno v předchozím odstavci. Následující část Používání výstupních funkcí dává informaci o výkonových volbách, baterii, pojistce a jejich výměně. Později používejte celkový přehled pro zopakování si vlastností přístroje. Obrázek :Procesmetr

3 Seznámení s přístrojem Pro seznámení s přístrojem si prostudujte následující informace Obrázek 2: popisuje měřící a výstupní konektory přístroje Obrázek 3: popisuje 4 poslední měřící funkce otočného přepínače (z prava) Obrázek 4: popisuje 5 výstupních funkcí přístroje Obrázek 5: popisuje funkce tlačítek Obrázek 6: popisuje jednotlivé texty a symboly displeje Obrázek 2 Číslo Funkce Měřící svorka (+): DC proud, AC proud, Frekvence. Měřící svorka (+): DC napětí, DC napětí (mv), AC napětí, Odpor, Diody, Vodivost, Frekvence, TC, RTD. COM: Společná svorka pro všechny měřící a výstupní svorky Výstupní svorka(+):odpor, RTD, DC napětí (mv), TC, Frekvence, XMT, DC proud (ma)

4 2 3 4 Obrázek 3 Číslo Pozice Funkce Činnost tlačítka Základní nastavení: DC napětí RANGE: výběr pevného rozsahu HOLD : výběr podržení hodnoty na displeji REL : nastavení relativního nulového bodu Modré tlačítko: výběr DC nebo AC režimu měření Základní nastavení: DC napětí (mv) Základní nastavení: Ω Základní nastavení: DC proud Hz % :Frekvence, Poměr střídy RANGE: výběr pevného rozsahu DC mv; výběr příslušného typu termočlánku při funkci TC. HOLD:výběr podržení hodnoty na displeji REL: nastavení relativního nulového bodu při měření DC mv; neplatný při měření TC. Modré tlačítko: výběr mezi funkcemi DC mv nebo TC. RANGE: výběr pevného rozsahu při měření odporu; výběr odpovídajícího typu při měření RTD. HOLD:výběr podržení hodnoty na displeji REL: nastavení relativního nulového bodu. Modré tlačítko: Select Ω,, RTD function Stejné jako bod

5 Obrázek 4 Číslo Pozice Funkce Činnost tlačítka Výstup Stiskněte nebo pro výběr cifry kterou chcete odpor /RTD změnit. Stiskněte nebo pro číselnou změnu hodnoty zvolené cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu hodnota se začne měnit automaticky. Stiskněte RANGE pro výběr příslušného typu RTD. Stiskněte HOLD pro zapnutí nebo vypnutí výstupu, na LCD se objeví symbol ON nebo OFF. Stiskněte Modré tlačítko pro výběr odporu, nebo funkce RTD. 2 3 Výstup mv /TC Výstup Napětí/ Frekvence Stiskněte nebo pro výběr cifry kterou chcete změnit. Stiskněte nebo pro číselnou změnu hodnoty zvolené cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu hodnota se začne měnit automaticky. Stiskněte RANGE pro výběr příslušného typu termočlánku. Stiskněte HOLD pro zapnutí nebo vypnutí výstupu, na LCD se objeví symbol ON nebo OFF. Stiskněte Modré tlačítko pro výběr mv, nebo funkce termočlánku. Stiskněte nebo pro výběr cifry kterou chcete změnit. Stiskněte nebo pro číselnou změnu hodnoty zvolené cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu hodnota se začne měnit automaticky. Stiskněte RANGE pro výběr rozsahu nastavované frekvence. Stiskněte HOLD pro zapnutí nebo vypnutí výstupu, na LCD se objeví symbol ON nebo OFF. Stiskněte Modré tlačítko pro výběr frekvence nebo napětí.

6 4 XMT Simuluje výstup vysílače 5 Výstup Proud Stejné jako bod 5 Manuální režim výstupních křivek: Režimy digitálního nastavení: -> 25%->00%-> Digitální nastavení V režimu digitálního nastavení, stiskněte nebo pro výběr cifry kterou chcete změnit; stiskněte nebo pro číselnou změnu hodnoty zvolené cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu hodnota se začne měnit automaticky. V režimu 25%, stiskněte nebo pro snížení či zvýšení hodnoty po 25% krocích. V režimu 00%, stiskněte nebo pro snížení či zvýšení hodnoty o 00%. Stiskněte HOLD pro zapnutí nebo vypnutí výstupu, na LCD se objeví symbol ON nebo OFF. Manuální režim výstupních křivek: Režimy digitálního nastavení: -> -> -> Digitální nastavení () V režimu digitálního nastavení, stiskněte nebo pro výběr cifry kterou chcete změnit; stiskněte nebo pro číselnou změnu hodnoty zvolené cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu hodnota se začne měnit automaticky. (2) V režimu,se automaticky mění křivka kontinuelně ; V režimu,se automaticky mění křivka krokově o 25% Stiskněte HOLD pro zapnutí nebo vypnutí výstupu, na LCD se objeví symbol ON nebo OFF. Stiskněte RANGE pro start nebo stop běhu křivky. Aby se křivka generovala musí být výstup zapnut. Pokud je křivka generována na LCD se objeví AUTO. Pokud je křivka zastavena aktuální hodnota je zobrazena na LCD.

7 Obrázek 5 Tlačítko START/ RANGE 25% 00%/ REL ON/OFF/ HOLD Hz % Modré tlačítko Funkce Měření: vybírá pevný rozsah(vybírá odpovídající typ TC(termočlánku) a RTD funkce). Frekvenční výstup: vybírá pevný rozsah; vybírá odpovídající typ TC(termočlánku) a RTD funkce. ma automatický výstup křivky: přepíná mezi funkcí START/STOP při automatické výstupní křivce. Měření: vybírá relativní čtení (nastavení relativního nulového bodu). ma ruční výstup křivky: vybírá ručně výstupní křivku v režimech 25%,00% nebo digitální nastavení výstupu. Výstup: vybírá cifru čísla, při každém stisku se vybraná cifra posune směrem vlevo. Výstup: vybírá cifru čísla, při každém stisku se vybraná cifra posune směrem vpravo. Měření: vybírá funkci HOLD( zmrazení displeje). Výstup: zapíná nebo vypíná výstup, na displeji se zobrazí symbol ON/OFF. Měření: vybírá frekvenci, střídu, střídavý nebo stejnosměrný proud nebo napětí. ma automatický výstup křivky: křivka se mění kontinuelně ( ),křivka se mění skokově( ) nebo se nastaví konkrétní hodnota ma 25% výstup: mění numerickou hodnotu cifry, zvýšení o 25% při každém stisku; ma 00% výstup: mění numerickou hodnotu cifry, zvýšení o 00% při každém stisku; Digitální nastavení výstupu: mění numerickou hodnotu cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu, začne se hodnota měnit automaticky. ma 25% výstup: mění numerickou hodnotu cifry, snížením o 25% při každém stisku; ma 00% výstup: mění numerickou hodnotu cifry, snížením o 00% při každém stisku; Digitální nastavení výstupu: mění numerickou hodnotu cifry. Pokud podržíte tlačítko více než vteřinu, začne se hodnota měnit automaticky. Měření: mění jednotlivé možnosti u každé funkce (podle toho jak je nastaven rotační přepínač) např: napětí - DC nebo AC, ma - AC nebo DC, mv nebo TC atd... Výstup: mění jednotlivé možnosti u každé funkce (podle toho jak je nastaven rotační přepínač) např: Ω nebo RTD, mv DC nebo TC, V DC nebo frekvence.

8 Podsvícení displeje se zapne nebo vypne vždy při stisku tohoto tlačítka na dobu menší než 2 vteřiny. Pokud podržíte tlačítko stisknuté delší dobu než 2 vteřiny, přístroj se vypne obrázek 6 čísl symbol význam o MEASURE Zobrazen pokud je aktivním režim: měření 2 OUTPUT Zobrazen pokud je aktivním režim: výstup 3 CAL Zobrazen pokud je aktivním režim: kalibrátor 4 HOLD Zobrazen pokud je měřená hodnota na displeji zmrazena 5 AUTO Zobrazen pokud je nastaven automatický rozsah v režimu měření nebo v režimu ma-automatický výstup křivky pokud je generování křivky spuštěno. 6 Zobrazuje stav nabití baterie nebo probíhající nabíjení 7 OFF ON Indikuje zapnutí/vypnutí výstupního signálu v režimu výstup 8 Indikuje funkci měření vodivosti obvodu 9 Indikuje funkci test diod 0 Indikuje zapnutí relativního čtení hodnoty KEJTBNRS Zobrazuje typ termočlánku a způsob kompenzace v režimu RJ-ON měření a výstupu 2 Pt00 Cu50 Zobrazuje typ RTD v režimu měření a výstupu

9 3 25%Set Zobrazuje 25% nebo 00% ruční-změnu výstupu - ma DC 00%Set vrežimu výstup 4 Zobrazuje číslo (změřenou hodnotu) na sub-displeji 5 Představuje jednotky hodnot a informaci sub-displeje 6 LOOP POWER Vkláda do XMT ve výstupním režimu, externí napájená smyčka je nutná 7 Výstupní režim: zobrazuje generováním kontinuální křivky nebo křivky krokové 8 Hlavní displej zobrazuje změřené hodnoty 9 Představuje jednotky hodnot a informaci hlavního-displeje 20 DUTY Zobrazen při měření střídy Měření elektrických parametrů: Pro správné měření postupujte následovně:. Zapojte měřící kabely do správných konektorů 2. Nastavte otočný přepínač do zvolené funkce 3. Přiložte konce měřících kabelů k měřenému bodu 4. LCD displej zobrazí změřenou hodnotu Vstupní impedance: Pro měření napětí je vstupní impedance 0 MΩ. Nahlédni do specifikace pro více informací. Rozsahy: Rozsah měření určuje největší hodnota a rozlišení v kterém může přístroj měřit. Většina funkcí přístroje má více než jeden rozsah měření. Ujistěte se, že jste vybrali správný rozsah měření: pokud je rozsah příliš malý, na displeji se zobrazí OL (overload-přetíženo) pokud je rozsah příliš velký, přístroj nezobrazí přesnou hodnotu měření Přístroj běžně vybírá nejnižší rozsah, aby mohl správně změřit vstupní hodnotu (na LCD se objeví symbol AUTO). Pokud chcete rozsah změnit ručně, stiskněte tlačítko RANGE. Při každém dalším stisku se rozsah zvětší. Při zvoleném největším rozsahu a následujícím stisku RANGE se rozsah změní na nejnižší.

10 Měření diod:. Zapojte červený měřící kabel do svorky Hi (MEASURE) a černý do svorky COM. 2. Nastavte funkci pomocí otočného přepínače. 3. Modré tlačítko stiskněte tolikrát, než se na displeji objeví symbol diody 4. Konec červeného kabelu připojte na anodu diody a černý na katodu diody. Pokud je dioda v propustném směru ok, na displeji se zobrazí hodnota napětí asi,5v. 5. Otočte připojení kabelů a na displeji by se měl objevit text OL, indikující vysokou impedanci. 6. Dioda je ok. Použití zmrazení(hold) displeje: POZOR pokud se vyskytuje nebezpečné napětí neužívejte funkci HOLD Pokud stisknete tlačítko HOLD dojde k zastavení čtení vstupní hodnoty na svorkách přístroje. Při prvním stisku se hodnota zastaví zmrazí při dalším se opět spustí. Použití funkce relativního měření: POZOR při měření relativní hodnoty buďte opatrný před nebezpečným napětím Stiskněte tlačítko REL a přístroj zobrazí relativní hodnotu (mínus mezi současnou a zmíněnou hodnotou) na displeji přístroje. Při dalším stisku tlačítka REL dojde ke zrušení zobrazení relativní hodnoty. Měření frekvence a střídy: Stiskněte tlačítko Hz % pro zobrazení frekvence, střídy a napětí v sekvenci, když měříte napětí a proud. Měření TC:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(MEASURE) a COM a druhý připojte k termočlánku TC, tak jak ukazuje obrázek 7. obrázek 7.

11 2. Nastavte otočný přepínač na symbol 3. Stiskněte modré tlačítko a vyberte měření termočlánkem TC. Příslušné jednotky a typ termočlánku se objeví na displeji. 4. Stiskněte RANGE pro změnu typu termočlánku. 5. Automaticky je zapnuta kompenzace studeného konce. Automatické použití kompenzace studeného konce je nastaveno. Lze tuto možnost vypnout viz Power-Up Option. Měření RTD:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(MEASURE) a COM a druhý připojte k odporu RTD, tak jak ukazuje obrázek Nastavte otočný přepínač na symbol 3. Stiskněte modré tlačítko a vyberte měření odporem RTD. Příslušné jednotky a typ RTD se objeví na displeji. 4. Stiskněte RANGE pro změnu typu RTD. Výstupní funkce: Výstupní svorky přístroje dokáží simulovat následující elektrické hodnoty: odpor, RTD,DC napětí, termočlánek TC, frekvenci a proud. NEBEZPEČÍ nepřipojujte napětí na výstupní svorky, jinak hrozí zničení vnitřních obvodů přístroje Odpor nebo RTD: Zařízení simuluje odpor až do hodnoty 400Ω na výstupních svorkách Ohms/RTD. Princip simulace je založen na ohmově zákoně, Odpor= napětí/proud. K příslušné hodnotě napětí je generována hodnota proudu. Generovaný proud je v rozsahu 0,5 ma až 2mA. Pro simulaci výstupu odporu je navržen následující 4 drátový systém. Jestliže uživatel používá 2 drátový systém měl by vzít v úvahu chybu 0,Ω plynoucí z odporu měřících kabelů. Jestliže kapacitní reaktance mezi odporem výstupní svorky a testovacího přístroje je větší než 0,uF bude simulátor produkovat nevhodný odpor.. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní připojte tak jak ukazuje obrázek 8. obrázek 8

12 2. Nastavte na otočném přepínači a stiskněte modré tlačítko pro výběr funkce odporu nebo RTD a displej zobrazí jednotky Ω nebo C a typ RTD Pt Stiskněte START/RANGE pro výběr odpovídající RTD funkce. 4. Stiskněte nebo pro výběr simulované výstupní cifry. 5. Stiskněte nebo pro změnu hodnoty vybrané cifry. Pokud podržíte tlačítko stisknuté více než vteřinu, dojde k automatické změně hodnoty cifry. 6. Stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí/vypnutí výstupu(simulované veličiny). Na displeji se zobrazí on, off. DC napětí:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní připojte tak jak ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači nebo a stiskněte modré tlačítko pro výběr funkce mv nebo V. 3. Stiskněte nebo pro výběr simulované výstupní cifry. 4. Stiskněte nebo pro změnu hodnoty vybrané cifry. Pokud podržíte tlačítko stisknuté více než vteřinu, dojde k automatické změně hodnoty cifry. 5. Stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí/vypnutí výstupu(simulované veličiny). Na displeji se zobrazí on, off. obrázek 9 Termočlánek TC:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní

13 připojte tak jak ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači a stiskněte modré tlačítko pro výběr funkce TC, na displeji se zobrazení jednotky C. 3. Stiskněte START/RANGE pro výběr příslušného typu TC. 4. Stiskněte nebo pro výběr simulované výstupní cifry. 5. Stiskněte nebo pro změnu hodnoty vybrané cifry. Pokud podržíte tlačítko stisknuté více než vteřinu, dojde k automatické změně hodnoty cifry. 6. Automatická kompenzace teploty referenčního bodu. Během přímého kalibrování přístroje s kompenzací teploty referenčního bodu,může uživatel spustit automatickou kompenzaci teploty referenčního bodu. Tuto funkci lze zapnout v režimu údržby (pro více informací se podívejte do Power-Up voleb). Tato funkce poskytuje elektromotoriké napětí (EMF-electromotive force) pro výstup. Pokud je funkce zapnuta, na displeji je zobrazen symbol RJ-ON. Výstupní teplotní EMF = teplotní EMF odpovídající nastavené teplotě teplotní EMF odpovídající pokojové teplotě. 7. Stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí/vypnutí výstupu(simulované veličiny). Na displeji se zobrazí on, off. Frekvence:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní připojte tak jak ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači a stiskněte modré tlačítko pro výběr funkce FREKVENCE, na displeji se zobrazení jednotky Hz. 3. Stiskněte nebo a nebo pro výběr frekvence mezi až 00 Hz. 4. Stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí/vypnutí výstupu(simulované veličiny). Na displeji se zobrazí on, off. 5. Stiskněte START/RANGE, na displeji se zobrazí jednotky Khz a opakujte kroky 3 a 4 pro změnu výstupní frekvence (0,KHz, Khz) a (KHz KHz).

14 Proudový vysílač (absorpční proud): XMT simuluje vysílač proudové smyčky. Udělejte to pokud máte externí DC napětí 5-28V. POZOR Nastavte otočný přepínač do polohy ma-výstup předtím, než připojíte měřící kabely do smyčky proudového obvodu. 6. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní připojte tak jak ukazuje obrázek 0. obrázek 0 7. Nastavte otočný přepínač do polohy XMT. Externí smyčka je nutná. Na displeji se zobrazí LOOP POWER indikující XMT nastavení. 8. Ostatní tlačítka mají stejnou funkci jako pro proudový výstup. POZOR Rozsah napájení je 5 až 28 V Pokud můžete používejte externí napájení 24V, prodloužíte tím životnost baterií DC proud:. Zapojte jeden konec měřících kabelů do svorky Hi(OUTPUT) a COM a ostatní připojte tak jak ukazuje obrázek Nastavte otočný přepínač do polohy, na displeji se zobrazí jednotky ma. 3. Stiskněte 25% 00%/REL pro nastavení kroku změny výstupu mezi 0%=4mA, 00%=20mA. Stiskněte nebo pro výběr simulované výstupní cifry. Stiskněte nebo pro změnu hodnoty vybrané cifry. Pokud podržíte tlačítko stisknuté více než vteřinu, dojde k automatické změně hodnoty cifry. Stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí/vypnutí výstupu(simulované veličiny). Na displeji se zobrazí on, off. 4. Stiskněte Hz % pro výběr automatického generování výstupu. Pak stiskněte ON/OFF/HOLD a na displeji se zobrazí on. Pak můžete spustit/zastavit automatické generování výstupní proudové smyčky tlačítkem START/RANGE.

15 Nastavení zapnutí : Pro výběr nastavení parametrů zapnutí podržte modré tlačítko při zapínaní přístroje (nejdříve stiskněte modré tlačítko a držte ho, pak zapněte přístroj). Modrým tlačítkem přepínáte mezi jednotlivými nastaveními přístroje, tlačítkem START/RANGE uložíte nastavení( SAVE se objeví na displeji po uložení). Vypnutím přístroje opustíte toto nastavení. AP.OF bl.of TEP.U tc.xx FCty Nastavení Funkce Přednastaveno Automatické Rozsah: 0-60 vteřin, 0 indikuje zrušení této 0 minut vypnutí přístroje funkce; Stiskněte nebo pro změnu Doba podsvícení displeje Zobrazení jednotek teploty Kompenzace studeného konce pro TC Nastavení přednastavených hodnot hodnoty. Rozsah: vteřin; 0 indikuje zrušení této funkce; Stiskněte nebo pro změnu hodnoty. Stiskněte nebo pro změnu hodnoty nebo Stiskněte nebo pro změnu hodnoty ANO nebo NE 30 vteřin ANO Stiskněte START/RANGE ---- Zapnutí-Vypnutí přístroje: Stiskněte pro zapnutí přístroje, pro vypnutí podržte toto tlačítko více než 2 vteřiny. Po zapnutí přístroj provádí interní diagnostické testy a zobrazí všechny symboly na displeji. Potom je připraven k použití. POZOR Pro správnou funkci přístroje se doporučuje při vypnutí 5 vteřin počkat a potom přístroj opět zapnout. Životnost baterií: Aby jste se vyhnuli chybně zobrazovaným údajům, které by mohli vést k elektrickému úderu či poranění osoby, vyměňte baterie ihned jak se na displeji objeví symbol Situace které prodlužují životnost baterií: nepoužívejte často podsvícení displeje nerušte funkci automatického vypnutí přístroje vypínejte přístroj když jej nepoužíváte Činnost přístroje Hodiny Měření různých veličin 00 Simulace proudu, napětí, frekvence, TC, RTD 40 Zdroj 20 ma při 500Ω 4

16 Údržba: Tato část obsahuje některé základní činnosti pro údržbu přístroje. Opravu, kalibraci a servis není obsahem tohoto manuálu, musí jej provádět kvalifikovaná osoba. V tomto případě kontaktujte prodejce. Výměna baterií: VAROVÁNÍ Před elektrickým úderem Odpojte měřící kabely před otevřením dvířek baterií Zavřete dvířka baterií před použitím přístroje POZNÁMKA Staré a nové baterie nepoužívejte dohromady Vyjměte baterie z přístroje, pokud jej nepoužíváte delší dobu Znehodnoťte staré baterie v souladu s místními zákony Vyměňte staré baterie podle obrázku. Použijte AAA baterie. Odpojte měřící kabely a vypněte přístroj 2. Sejměte ochraný kryt přístroje a šroubovákem otočte šrouby tak, aby šlo otevřít kryt baterií. 3. Sejměte kryt baterií. 4. Vyjměte baterie. 5. Vložte 4 kusy nových AAA batrií 6. Instalujte kryt baterií 7. Instalujte ochraný kryt přístroje Výměna pojistek: VAROVÁNÍ Aby jste se vyhnuli zranění nebo zničení přístroje, používejte pouze specifikované pojistky.f je specifikována 63mA 250V a F2 0,5A 250V rychlá tavná pojistka. F 63mA chrání proud výstupů. F2 0,5 A chrání proud vstupů. Kontrola pojistek. Přepněte otočný přepínač do polohy ma. 2. Připojte černý měřící kabel do vstupu INTO a červený do vstupu ma 3. Použijte ohmetr, zkontrolujte odpor mezi měřícími kabely. Jestliže je odpor okolo ohmu, pojistka je ok. Pokud je obvod neuzavřený znamená to že pojistka F2 je vypálená. 4. Pojistka F je vypálená pokud se nemění výstup se změnou pevné hodnoty. Pak proveďte následující:. Odpojte měřící kabely z přístroje a ten vypněte. 2. Otevřete kryt baterií (viz výměna baterií) 3. Vyměňte vypálenou pojistku 4. Zapněte přístroj

17 Specifikace: obrázek Všechny uvažované parametry jsou brány při teplotách +8 až 28 C, 0 až 70% vlhkost, 5 minutové zahřátí přístroje, předpokládaná doba platnosti specifikace rok. DC napětí: Rozsah(DC V) Rozlišení Přesnost 4.000V 0.00V 0.2% V 0.0V 0.2% V 0.V 0.2%+4 Měřící impedance:0 MΩ,<00pF Přepěťová ochrana: 600Vp DC mv napětí: Rozsah(DC mv) Rozlišení Přesnost 40.00mV 0.0 mv 0.5% mV 0. mv 0.2%+4 Měřící impedance:0 MΩ Přepěťová ochrana: 600Vp

18 TC měření: Typ Rosah Rozlišení Přesnost R -40~ %+3( 00 ) S B E K J T N AC napětí: -20~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ %+2(>00 ) 0.5%+3( 00 ) 0.5%+2(>00 ) 0.5%+3( 600 ) 0.5%+2(>600 ) 0.5%+2( -00 ) 0.5%+(>-00 ) 0.5%+2( -00 ) 0.5%+(>-00 ) 0.5%+2( -00 ) 0.5%+(>-00 ) 0.5%+2( -00 ) 0.5%+(>-00 ) 0.5%+2( -00 ) 0.5%+(>-00 ) Rozsah(ACV) Rozlišení Přesnost 40~400Hz 400.0mV 0.mV.0% V 0.00V 0.5% V 0.0V 0.5% V 0.V 0.5%+4 AC převod: průměrná hodnota Měřící impedance: 0 MΩ,<00pF Přepěťová ochrana: 600Vp DC proud: Rozsah(DC ma) Rozlišení Přesnost 40.00mA 0.0 ma 0.2% ma 0. ma 0.2%+4 Proudová ochrana: 0.5A,250V rychlá tavná pojistka Měřící impedance: Ω

19 DC proud: Rozsah(AC ma) Rozlišení Přesnost 40~400Hz 40.00mA 0.0 ma 0.5% ma 0. ma 0.5%+4 Proudová ochrana: 0.5A,250V rychlá tavná pojistka Měřící impedance: Ω Odpor: Rozsah Rozlišení Přesnost 400.0Ω 0.Ω 0.2% kΩ 0.00kΩ 0.2% kΩ 0.0kΩ 0.2% kΩ 0.kΩ 0.2% MΩ 0.00 MΩ 0.5% MΩ 0.0 MΩ %+4 Napětí otevřeného obvodu:0.4v Odpor vedení měřících kabelů je zohledněn v rozlišení Přepěťová ochrana: 600Vp RTD: Typ Vstupní rozsah Rozlišení Přesnost Pt00-200~ %+2 Cu50-50~50 0.5%+4 Měřící proud ma Frekvence: Rozsah Rozlišení Přesnost 50.00Hz 0.0Hz 0.% Hz 0.Hz 0.% KHz Hz 0.% KHz 0.0KHz 0.% KHz 0.KHz 0.%+3 Displej je refrešován 3 krát/vteřina Test diody a vodivosti: Test diody úbytek napětí v propustném směru,-,6v. Proud v propustném směru: < 0,2mA Test vodivosti pokud je odpor obvodu menší než 50 ohmů zvukové znamení, napětí otevřeného obvodu: < 0,45V, proud obvodu: 30uA, přepěťová ochrana 600Vp-p

20 Základní specifikace výstupu: Funkce Rozsah Nastavený rozsah Rozlišení Přesnost Poznámka OHM 400.0Ω 0 to 400.0Ω 0.Ω ma budící proud bez odporu měřícího vedení DC mv mv -0.00mV to 0.00mV 0.0mV Maximální výstupní proud 5mA DC V V V to V 0.mV Maximální výstupní proud 5mA FREQ 00.0H.0Hz to 0.0Hz 0.Hz z.000k 0.00KHz to 0.0KHz Hz.00KHz 0.0KH.0KHz to.0khz 0.KHz z XMT ma DC ma ma 0 to mA 0.00mA Externí napájení: 28V Max zatížení:kω at 20mA 0 to mA 0.00mA Interní napájení: 5V Max zatížení:500ω at 20mA RTD Pt to C Funkce Rozsah Nastavený rozsah Rozlišení Přesnost Poznámka R -40 to 760 C 0.5%+3 TC S -20 to760 K to E to000.0 J to T to N to C ( 00 ) 0.5%+2 (>00 ) 0.5%+20 ( -00 ) 0.5%+0 (>- 00 ) B -40 to 760 C 0.5%+3 ( 600 ) 0.5%+2 (>600 ) Maximální použitelný napětí mezi výstupní svorkou a zemí:30 V DC Pojistka výstupní svorky: 63mA,250V rychlá tavná

21 Všeobecné informace: Napájení: 6V (4 x baterie,5v, AAA) Maximální napětí: 600Vp-p(Maximální napětí mezi vstupy a zemí), 30V DC (Maximální napětí mezi výstupy a zemí) Provozní podmínky: 5 až 50 C, relativní vlhkost: < 80% Skladovací podmínky: -0 až 55 C, relativní vlhkost: < 90% Rozměry: 205 x 95 x 42 mm (délka x šířka x výška) Hmotnost: 500 g s vloženou baterií Příslušenství: manuál, měřící kabely, 2 kusy 63mA/250V rychlé tavné pojistky Kalibrace: POZOR Pro zajištění navrhované přesnosti kalibrace se doporučuje kalibrovat přístroj x za rok. Stiskněte START/RANGE a podržte tlačítko a ve stejný čas stiskněte,přístroj se zapne a přepne do režimu kalibrace. Položka kalibrace DCV/5V DCV/00mV Ω/400Ω DCA/20mA Standartní zařízení Digitální přístroj Digitální přístroj Digitální přístroj Digitální přístroj Standartní odpor Vstupní rozsah Přesnost Doporučení MAX. V ±(0ppm+50uV) Keithley200 0 MAX..V ±(0ppm+5uV) MAX..V ±ma exciting current MAX.V ±(0ppm+5uV) ±(80ppm+ 0.03uA) ±(0ppm+50uV) 00Ω ±0.0% BZ0 Položka kalibrace Standartní zařízení Výstupní rozsah Přesnost Doporučení DC mv 40.00m V Standartní zdroj 400.0m V DCV 4.000V MAX.3.3V V MAX.33V V MAX.330V V MAX. 020V MAX.330mV FLUKE 5500A MAX.3.3V

22 ACV 400.0m MAX.330mV V 4.000V MAX.3.3V V MAX.3.3V V MAX.33V V MAX. 020V OHM 400.0Ω MAX.330Ω KΩ KΩ 400.0K Ω MΩ MΩ DCmA 40.00m A 400.0m A ACmA 40.00m (50Hz) A 400.0m A MAX.3.3KΩ MAX.33KΩ MAX.330KΩ MAX.3.3MΩ 0.05 MAX.33MΩ 0.05 MAX.33mA MAX.330mA MAX.33mA 0.09 MAX.330mA 0.09 Podmínky okolí pro kalibraci Teplota: C Relativní vlhkost: 45-75% Zahřátí: zařízení musí být zahřáto daný čas. Nepřipojujte kalibrátor pod napětí pokud nebyl v okolních podmínkách méně než 24 hodin. Potom nastavte kalibrátor tak, aby nedošlo k automatickému vypnutí a nechte ho zapnutý minimálně hodinu. Položka Vstupní Kalibrační bod kalibrace rozsah DCV 4.000V V 40.00V 30.00V 400.0V 300.0V 600V 400V ACV(50Hz) 400.0mV mv 4.000V V 40.00V V 400.0V V 420V 400V DC mv mv mv 400.0mV mv OHM 400.0Ω 300.0Ω

23 4.000KΩ 40.00KΩ 400.0KΩ 4.000MΩ 40.00MΩ 3.000KΩ 30.00KΩ 300.0KΩ 3.000MΩ 30.00MΩ DCmA 40.00mA 30.00mA 400.0mA 300.0mA AcmA(50Hz) 40.00mA 30.00mA 400.0mA 300.0mA Stejnosměrná napěťová kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek 2. NORMAL Hi AUX SCOPE MEASURE OUTPUT 400mA MAX MAX FUSED ma Hi COM Hi 600V 30V Lo TRIG OUT FLUKE (5500A) obrázek 2 2. Nastavte na otočném přepínači,stiskněte START/RANGE pro výběr stejnosměrného rozsahu napětí a pak stiskněte START/RANGE pro přechod do stavu kalibrace stejnosměrného napětí. Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky V, DC. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu. 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Střídavá napěťová kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte modré tlačítko a START/RANGE pro výběr střídavého rozsahu napětí a pak stiskněte 25%00%REL pro přechod do stavu kalibrace střídavého napětí. Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky V nebo mv, AC. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu (50Hz).

24 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Stejnosměrná napěťová kalibrace mv:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte START/RANGE pro výběr stejnosměrného rozsahu (mv) napětí a pak stiskněte 25%00%REL pro přechod do stavu kalibrace stejnosměrného napětí(mv). Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky mv, DC. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu. 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Kalibrace Odporu:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte START/RANGE pro výběr odporového rozsahu a pak stiskněte START/RANGE pro přechod do stavu kalibrace odporu. Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky Ω nebo kω, MΩ. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu. 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Stejnosměrná proudová kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek 3. NORMAL Hi AUX SCOPE MEASURE OUTPUT 400mA FUSED MAX MAX 600V 30V ma Hi COM Hi Lo TRIG OUT FLUKE (5500A) obrázek 3

25 2. Nastavte na otočném přepínači,stiskněte START/RANGE pro výběr stejnosměrného rozsahu proudu a pak stiskněte 25%00%REL pro přechod do stavu kalibrace stejnosměrného proudu. Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky ma, DC. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu. 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Střídavá proudová kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte modré tlačítko a START/RANGE pro výběr střídavého rozsahu proudu a pak stiskněte 25%00%REL pro přechod do stavu kalibrace střídavého proudu. Na displeji se objeví MEASURE, CAL, ON, CA-F a jednotky ma, AC. 3. Nastavte zdroj odpovídajícího rozsahu(50hz). 4. Nastavte výstupní zdroj jako je zobrazená hodnota přístroje. Stiskněte Hz % když je výstup ustálen a na menším displeji se zobrazí SAVE když je kalibrační bod uložen. Kalibrování výstupu: Kalibrační položka Výstupní rozsah Kalibrovaný bod DCV V CA_0 CA_F CA_A DC mv 00.00mV CA_0 CA_F OHM +ma budící proud 400.0Ω CA_0 CA_F DC ma mA CA_0 CA_F DCV kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte ON/OFF/HOL pro zapnutí výstupu. Na displeji se objeví OUTPUT, CAL, ON, CA-0 a jednotky V. 3. Nastavte na měřícím přístroji odpovídající rozsah.

26 4. Stiskněte nebo a nebo když se hodnota ustálý a vylaďte zobrazenou hodnotu na displeji přístroje podle hodnoty přečtené na měřícím přístroji. 5. Stiskněte Hz % a SAVE na menším displeji indikuje že je kalibrovaný bod uložen. 6. Stiskněte 25%00%REL pro změnu zobrazení na CA-F, opakujte body 4 a 5 když se výstup ustálý. 7. Stiskněte 25%00%REL pro změnu zobrazení na CA-A, opakujte body 4 a 5 když se výstup ustálý. MEASURE 400 ma FUSED MAX 600V ma Hi OUTPUT MAX 30V COM Hi KEITHLEY ( 2000) Hi Lo Obrázek 4 DC mv kalibrace:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Nastavte na otočném přepínači,stiskněte ON/OFF/HOL pro zapnutí výstupu. Na displeji se objeví OUTPUT, CAL, ON, CA-0 a jednotky mv. 3. Nastavte na měřícím přístroji odpovídající rozsah. 4. Stiskněte nebo a nebo když se hodnota ustálý a vylaďte zobrazenou hodnotu na displeji přístroje podle hodnoty přečtené na měřícím přístroji. 5. Stiskněte Hz % a SAVE na menším displeji indikuje že je kalibrovaný bod uložen. 6. Stiskněte 25%00%REL pro změnu zobrazení na CA-F, opakujte body 4 a 5 když se výstup ustálý. Kalibrace odporu:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Otočte přepínač do polohy a stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí výstupu. Na displeje se objeví OUTPUT, CAL, ON, CA-0 a jednotky ohm. 3. Nastavte přístroj na odpovídající rozsah, standartní výstupní zdroj: ma. 4. Stiskněte šipky: doleva nebo doprava a nahoru nebo dolu až se výstup ustálý, pro doladění hodnoty zobrazené na displeji přístroje pro čtení přístroje VC79.

27 5. Stiskněte Hz % a SAVE pro aktivaci sekundárního displeje a pro indikaci že kalibrovaný bod byl uložen. 6. Stiskněte 25% 00%/REL pro změnu zobrabrazení na CA-F a opakujte kroky 4 a 5 až se výstup ustálý. KEITHLEY ( 2000) MEASURE OUTPUT 400 ma FUSED MAX MAX 600V 30V ma Hi COM Hi NORMAL Hi AUX SCOPE Hi Lo LUKE Lo (5500A) TRIG OUT Obrázek 5 Kalibrace DC ma:. Zapojení pro kalibraci ukazuje obrázek Otočte přepínač do polohy a stiskněte ON/OFF/HOLD pro zapnutí výstupu. Na displeje se objeví OUTPUT, CAL, ON, CA Nastavte přístroj na odpovídající rozsah. 4. Stiskněte šipky: doleva nebo doprava a nahoru nebo dolu až se výstup ustálý, pro doladění hodnoty zobrazené na displeji přístroje pro čtení přístroje VC Stiskněte Hz % a SAVE pro aktivaci sekundárního displeje a pro indikaci že kalibrovaný bod byl uložen. 6. Stiskněte 25% 00%/REL pro změnu zobrabrazení na CA-F a opakujte kroky 4 a 5 až se výstup ustálý. KEITHLEY ( 2000) MEASURE OUTPUT 400 ma FUSED MAX MAX 600V 30V ma Hi COM Hi Hi Lo Obrázek 6

28 Návod k použití se může změnit bez předchozího upozornění. Vše, co je obsaženo v návodu k použití, je považováno za správné, najdouli uživatelé nejaké chyby nebo opomenutí apod., prosím kontaktujte výrobce. Výrobce nenese odpovědnost za případné nehody a škody způsobené nesprávným použitím. Funkce popsané v tomto návodu nemusí být důvodem pro speciální použití.

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití

Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ návod k použití Digitální klešťový multimetr VICTOR DM6050+ 1) Všeobecné informace návod k použití Jedná se o 3 1/2 číslicový klešťový multimetr, použitelný až do hodnoty 2000A. Všechny funkce jsou řízeny jediným procesorem.

Více

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70A návod k použití Všeobecné informace Jedná se o nový typ 3 ¾ číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický

Více

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6.

RE 360 D DIGITÁLNÍ MULTIMETR SE SLOUPCOVÝM GRAFEM A AUTOMATICKOU VOLBOU ROZSAHU. Uživatelský manuál. 4. Výměna baterie. 5. Výměna pojistky. 6. 4. Výměna baterie 1) Když napětí baterie klesne pod řádný operační (provozní) rozsah, na LCD displeji se objeví symbol, je baterii nutno vyměnit. 2) Před výměnou baterie nastavte přepínač do pozice OFF.

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

AX-C800 Návod k obsluze

AX-C800 Návod k obsluze AX-C800 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní zdířky a uzemněné kostry napětí

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1000A TRUE RMS DC/AC KLĚŠŤOVÝ MĚŘÁK BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj používán,

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70C návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicový multimetr. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný přepínač,

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

MT-1233C/MT-1233D 3-1/2 číselný digitální multimetr Uživatelský manuál

MT-1233C/MT-1233D 3-1/2 číselný digitální multimetr Uživatelský manuál MT-1233C/MT-1233D 3-1/2 číselný digitální multimetr Uživatelský manuál Úvod Varování: abyste zabránili elektrickému šoku nebo zranění, přečtěte si následující bezpečnostní informace a varování a upozornění

Více

TEPLOTNÍ KALIBRÁTOR NÁVOD K POUŽITÍ

TEPLOTNÍ KALIBRÁTOR NÁVOD K POUŽITÍ TEPLOTNÍ KALIBRÁTOR NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1. Bezpečnostní informace...2 2. Rozložení panelu a funkce...3 2.1. Vysvětlení oblasti LCD displeje...3 3. Výměna baterie...4 4. Zapnutí / vypnutí kalibrátoru...4

Více

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16

CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 CZ Digitální multimetr SOLIGHT V16 Děkujeme Vám, že jste si koupili tento přístroj. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod. V opačném případě riskujete ohrožení svého zdraví a poškození přístroje.

Více

Multimetr MS8211 R136A

Multimetr MS8211 R136A Multimetr MS8211 R136A Návod k použití Obsah Sdělení... 3 Přehled...1 Bezpečnostní pokyny...2 Použité symboly 3 Popis přístroje... 4 Měření... 5 Ruční a automatický rozsah... 5 Ruční a automatické vypnutí....

Více

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka

RANGE. Digitální multimetr RE50G. ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Uživatelská příručka ***Technické údaje mohou být kdykoli bez*** ***upozornění změněny.*** Záruční podmínky Na uvedený přístroj poskytuje dodavatel záruku 24 měsíců ode dne prodeje. Během záruční doby dodavatel opraví nebo

Více

M ASTECH Digitální tužkový multimetr

M ASTECH Digitální tužkový multimetr M ASTECH Digitální tužkový multimetr MS 8211D Uživatelská příručka M A S T E C H DIGITÁLNÍ TUŽKOVÝ MULTIMETR MS 8211D Ú V O D Digitální tužkový měřicí přístroj MASTECH MS8211D je přenosný měřící přístroj

Více

AX-C Úvod. 2. Bezpečnostní pokyny

AX-C Úvod. 2. Bezpečnostní pokyny AX-C708 1. Úvod Před použitím měřiče si přečtěte Bezpečnostní pokyny. Procesní měřič (dále pak měřič ) je ruční nástroj, napájený z baterií, pro měření elektrických parametrů. Má všechny vlastnosti číslicového

Více

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál

Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Digitální multimetr PROTEK D705, D705T Uživatelský manuál Květen 2011, verze 1.0 GS Instruments Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Specifikace se mohou měnit bez přechozího upozornění. Varování. Před použitím

Více

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205

NÁVOD K OBSLUZE R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 R248 - DIGITÁLNÍ TESTER IZOLACE MS5205 Obsah Bezpečnostní informace Upozornění Záruka Příslušenství Úvod Přední panel Displej Zprávy na displeji Tlačítka Otočný přepínač Vstupní zdířka Popis Funkcí Možnosti

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Všeobecné informace Kapesní číslicový multimetr VC 203 je přístroj který se používá pro měření DCV, ACV, DCA, odporu, diod a testu vodivosti. Multimetr

Více

R117A Multimetr MASTECH MS8321A

R117A Multimetr MASTECH MS8321A Vážení zákazníci, R117A Multimetr MASTECH MS8321A Návod k obsluze děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM-9960. CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 CAT III 1000V, auto rozsah, bar graph displej, RS232 MULTIMETR Model : DM-9960 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

2.1 Schopnosti kalibrátoru

2.1 Schopnosti kalibrátoru FLUKE-707 Kalibrátor proudové smyčky Návod k obsluze 1 : BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Přečtěte jako první: Bezpečnostní informace Pro zajištění bezpečného použití přístroje a jeho bezvadnou funkci dodržujte

Více

UT20B. Návod k obsluze

UT20B. Návod k obsluze UT20B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

AX-C Úvod. 2. Bezpečnostní pokyny

AX-C Úvod. 2. Bezpečnostní pokyny AX-C709 1. Úvod Výstraha Před použitím měřiče si přečtěte Bezpečnostní pokyny. Procesní měřič (dále pak měřič ) je ruční nástroj, napájený z baterií, pro měření elektrických parametrů. Má všechny vlastnosti

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

MT /2 True-RMS multimetr Manuál

MT /2 True-RMS multimetr Manuál MT-1705 3-1/2 True-RMS multimetr Manuál Shrnutí Tento přístroj je stabilní digitální multimetr napájený baterií. Má 20 mm vysoký LCD pro snadné čtení údajů. Podsvícení displeje a ochrana proti přetížení

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

Digitální měřící kleště VE 2608

Digitální měřící kleště VE 2608 Digitální měřící kleště VE 2608 Použití: Měřící kleště jsou především určeny pro měření DC a AC proudů bez rozpojení obvodu. Dále slouží pro měření napětí DC a AC, měření odporů, kapacit, frekvence, pospojení

Více

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950 Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR Model : FT-9950 Symboly Upozornění : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : *

Více

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100

ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 ČÍSLICOVÝ MULTIMETR AX-100 NÁVOD K OBSLUZE 1. Bezpečnostní pokyny 1. Nepřivádějte na vstup veličiny, jejichž hodnota během měření překračuje mezní hodnotu. 2. Při měření napětí většího než 36 V DCV nebo

Více

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363

UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 UŽVATELSKÝ MANUÁL KOMPAKTNÍ DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR CEM DT - 363 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte stanovený rozsah funkcí měřáku. Při měření odporu nevpoštějte do měřáku napětí. Pokud není přístroj

Více

Digitální multimetr RC EM382G

Digitální multimetr RC EM382G Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Digitální multimetr RC EM382G Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na

Více

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE

R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE R174 DIGITÁLNÍ MULTIMER VA38 NÁVOD K OBSLUZE -22- -1- Obsah: 1 Bezpečnostní instrukce... 3 2 Základní popis... 4 2.1 Rozmístění jednotlivých částí... 5 2.2 Prvky na displeji... 7 2.3 Popis vybraných režimů

Více

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA

Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Multimetr LUTRON CM-9940 klešťový mini DCA/ACA Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod

MT SMART Multimeter. Uživatelský Návod MT-1503 SMART Multimeter Uživatelský Návod 1 Nejdříve si přečtěte: Bezpečnostní informace Aby jste měli jistotu, že přístroj používáte bezpečně, postupujte podle těchto doporučení: Neprovádějte s přístrojem

Více

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní

Více

Multimetr MS8233D R115A

Multimetr MS8233D R115A Multimetr MS8233D R115A Návod k použití 1 Obsah 1. Úvod. 2 2. Bezpečnostní pokyny... 3 3. Popis ovládacích prvků a indikátorů...5 3-1. Popis přístroje... 5 3-2. Popis tlačítek... 6 3-3. LCD displej. 7

Více

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze

MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : DM Pocket verze Pocket verze MULTIMETR Model : DM-9020 Nákup tohoto multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete případným potížím. Přečtěte si

Více

Digitální multimetr Kat. číslo

Digitální multimetr Kat. číslo Digitální multimetr Kat. číslo 111.4020 Strana 1 z 6 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento multimetr je vyroben v souladu s normou IEC 1010, platnou pro elektronické měřicí přístroje kategorie přepětí CAT II a třídy

Více

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE

Obsah MULTIMETR R125 NÁVOD K OBSLUZE * Při rozsahu 200MΩ pokud měřící vývody zkratujeme na displeji se zobrazí naměřená hodnota 1MΩ, tento 1MΩ je třeba vždy při tomto rozsahu odečíst abychom dostali správnou hodnotu. 4.7. Měření teploty Rozsah

Více

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka

1. Obecně. 2. Otevření a kontrola balení. 3. Bezpečnostní poznámka Obsah 1. Obecně...2 2. Otevření a kontrola balení...2 3. Bezpečnostní poznámka...2 4. Popis bezpečnostních symbolů...3 5. Popis předního panelu...4 6. Ostatní funkce...5 7. Provádění měření...6 7.1 Měření

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR DMT700-7 v 1 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH A. ÚVOD B. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY C. MEZINÁRODNÍ ELEKTROTECHNICKÉ ZNAČKY D. VLASTNOSTI E. TECHNICKÁ DATA F. OVLÁDACÍ PANEL G. JAK PROVÁDĚT MĚŘENÍ A.

Více

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů

1. Obecně. 2. Bezpečnostní poznámka. 3. Popis bezpečnostních symbolů Obsah 1. Obecně...2 2. Bezpečnostní poznámka...2 3. Popis bezpečnostních symbolů...2 4. Popis předního panelu...3 5. Popis funkčních tlačítek...4 6. Ostatní funkce...4 7. Provádění měření...5 7.1 Měření

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155

DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 DIGITÁLNÍ MULTIMETR TRUE RMS S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-155 NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Pro zajištění nevyšší úrovně bezpečnosti během práce s měřidlem, postupujte podle následujících

Více

PROVOZNÍ MANUÁL 1000A DC/AC KLAMPMETER

PROVOZNÍ MANUÁL 1000A DC/AC KLAMPMETER Bezpečnost Mezinárodní Bezpečnostní Symboly PROVOZNÍ MNUÁL 1000 DC/C KLMPMETER Tento symbol v blízkosti jiného symbol nebo svorky upozorňuje, že by uživatel měl nahlédnout do provozního manuálu pro podrobnější

Více

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE

Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Multimetr s měřičem izolačního odporu do 1 kv AX-TI220 NÁVOD K OBSLUZE Kapitola 1 Bezpečnostní standardy Tento multimetr byl navržen a vyroben podle bezpečnostních požadavků definovaných v normě IEC 61010-1

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 NÁVOD K OBSLUZE PŘED ZAHÁJENÍM PRÁCE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUKA Záruka v délce trvání jednoho roku se vztahuje na všechny materiálové

Více

KLEŠŤOVÝ MULTIMETR DIGITÁLNÍ

KLEŠŤOVÝ MULTIMETR DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MULTIMETR DIGITÁLNÍ AX-M266C Návod k obsluze 1 BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Klešťový měřící přístroj je úplně přenosným přístrojem, je opatřen velkým LCD displejem 3 ½ digity a funkci testu izolace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120101

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120101 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120101 1. Záruční podmínky Záruční doba tohoto přístroje je 24měsíců. Záruka se vztahuje pouze na výrobní vadu. Záruka se nevztahuje na vyměnitelné součásti přístroje jako jsou

Více

Digitální multimetr EM3082

Digitální multimetr EM3082 Digitální multimetr EM3082 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

MASTECH. Digitální multimetr MAS8222H

MASTECH. Digitální multimetr MAS8222H MASTECH Digitální multimetr MAS8222H Uživatelská příručka ÚVOD Digitální milimetr MASTECH MAS8222H je přenosný digitální měřící přístroj umožňující měření stejnosměrného a střídavého napětí a proudu, měření

Více

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál

KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER. Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE IDENTIFIER CABLE IDENTIFIER KABELOVÝ TESTER & DIGITÁLNÍ MULTIMETER Identifikace Kabelů & DMM Provozní Manuál CABLE TESTER CABLE TESTER Vcheck OP ON OBSAH 1. APLIKACE VŠEOBECNĚ. 3 2. POPIS ČELNÍHO

Více

Digitální multimetr RC EM890N

Digitální multimetr RC EM890N Před použitím výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Digitální multimetr RC EM890N Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na

Více

Teploměr MS6501 R242C

Teploměr MS6501 R242C Teploměr MS6501 R242C Návod k použití Obsah 1. Přehled... 3 2. Popis teploměru... 3 3. Použití... 4 4. Specifikace... 5 5. Přesnost... 6 5.1 C...6 5.2 F...6 6. Údržba... 6 7. Výměna baterie... 7 1 Symbol

Více

UT39B. Návod k obsluze

UT39B. Návod k obsluze UT39B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Multimetr klešťový EM305A

Multimetr klešťový EM305A Multimetr klešťový EM305A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje

Více

Digitální multimetr EM3680 / EM3681

Digitální multimetr EM3680 / EM3681 Digitální multimetr EM3680 / EM3681 Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : CM A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms. Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru

DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : CM A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms. Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru 2000 A DCA/ACA CLAMP + DMM, true rms DCA/ACA KLEŠŤOVÝ MULTIMETR Model : CM-9930 Nákup tohoto DCA / ACA klešťového multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním

Více

Kalibrátor termon AX-C830. Návod k obsluze

Kalibrátor termon AX-C830. Návod k obsluze Kalibrátor termon AX-C830 Návod k obsluze Bezpečnostní informace Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo jinému zranění: - Nikdy nepřikládejte vyšší napětí než 30 V mezi dvě libovolné zdířky nebo

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS8221A Návod k obsluze 1. POPIS MĚŘIDLA Tento multimetr byl navržen v souladu s normou IEC1010 týkající se bezpečnostních požadavky na elektrické měřicí, řídicí a laboratorní

Více

UT58C. Návod k obsluze

UT58C. Návod k obsluze UT58C Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

UT61E. Návod k obsluze

UT61E. Návod k obsluze UT61E Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

V 04+ MULTIFUNKČNÍ KALIBRÁTOR

V 04+ MULTIFUNKČNÍ KALIBRÁTOR V 04+ MULTIFUNKČNÍ KALIBRÁTOR Victor 04+ Návod k použití generátoru V a ma signálu 1 Záruka Naše společnost zaručuje původnímu kupujícímu, že při řádném používání a údržbě bude výrobek bez vad materiálu

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250 TEMP DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-MS8250 C Návod k obsluze 1. OBECNÉ POKYNY Tento multimetr byl navržen v souladu s normou IEC1010 týkající se bezpečnostních požadavky na elektrické měřicí, řídicí a laboratorní

Více

FLUKE. Multimetry 110, 111&112 s True RMS

FLUKE. Multimetry 110, 111&112 s True RMS FLUKE Multimetry 110, 111&112 s True RMS Modely multimetrů řady 110, 111 a 112 společnosti FLUKE představují bateriemi napájené digitální multimetry s maximální počtem 6.000 číslic a elektronickým ukazatelem.

Více

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze

Číslicový multimetr AX-572. Návod k obsluze Číslicový multimetr AX-572 Návod k obsluze 1. ÚVOD AX-572 je stabilní multimetr se zobrazovačem LCD 40 mm a bateriovým napájením. Umožňuje měření napětí DC a AC, proudu DC a AC, odporu, kapacity, teploty,

Více

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. Uživatelská příručka PCL1000 Multi-funkční kalibrátor Obsah 1. Úvod... 3 2. Pokyny pro rychlé seznámení s kalibrátorem... 5 A. Funkce tlačítek 5 B. Žádané hodnoty.. 6 3. Schemata zapojení a pokyny... 8

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

UT50A. Návod k obsluze

UT50A. Návod k obsluze UT50A Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

UT60B. Návod k obsluze

UT60B. Návod k obsluze UT60B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba

4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V. 5 Údržba 4.10 Měření tranzistoru Měření zesílení v rozsahu: 0-1000 Parametry měření: Proud bází: 10uA Napětí Uce: 2,8V 5 Údržba 5.1 Výměna baterií Je-li na displeji zobrazen symbol baterie. Jedná se o indikaci

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze

Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594. Návod k obsluze Multimetr s automatickým bargrafem a USB AX-594 Návod k obsluze Obsah 1. Úvod...3 2. Odbalení a kontrola...3 3. Bezpečnostní upozornění...3 4. Bezpečnostní symboly...4 5. Popis čelního panelu...5 6. Parametry...6

Více

AX Uživatelská příručka

AX Uživatelská příručka 1. AX - 102 - Uživatelská příručka 2. ÚVOD Blahopřejeme vám ke koupi digitálního multimetru AX-102 s ručním nebo automatickým přepínáním rozsahů. Tento měřič byl navržen jako velmi stabilní, velmi spolehlivý

Více

Digitální multimetr EM3685 / EM3686

Digitální multimetr EM3685 / EM3686 Digitální multimetr EM3685 / EM3686 Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se

Více

UT202. Návod k obsluze

UT202. Návod k obsluze UT202 Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Záruční podmínky Popis ovládacích prvků Tento návod pečlivě uschovejte! Slouží zároveň jako záruční list. INPUT HOLD FUNC.

Záruční podmínky  Popis ovládacích prvků Tento návod pečlivě uschovejte! Slouží zároveň jako záruční list. INPUT HOLD FUNC. Výrobní číslo : Datum vyskladnění : Datum prodeje : Roman Lyčka Hladnovská 73/728 712 00 Ostrava Muglinov Tel.: 604 691 682 e-mail : rlycka@volny.cz www : http://www.eshop-rychle.cz/romi MASTECH Digitální

Více

M-142 Multifunkční kalibrátor

M-142 Multifunkční kalibrátor M-142 Multifunkční kalibrátor DC/AC napětí do 1000 V, přesnost 10ppm/rok DC/AC proud do 30A Odpor do 1000 MΩ, kapacita do 100 uf Simulace teplotních snímačů TC/RTD Kmitočtový výstup do 20MHz Funkce elektrického

Více

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti

Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER. Popis Symboly Popis.... Prověření spojitosti Návod k použití PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ TESTER Mod. VE 8020 Čtěte pozorně všechny instrukce!!! Rozměry Popis testeru Tabulka symbolů Symbo ly Popis Symboly Popis DC V případě stejnosměrných... Test diody

Více

UT70A. Návod k obsluze

UT70A. Návod k obsluze UT70A Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 1. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento měřící přístroj byl navržen a otestován v souladu s normou

Více

AX-7020 Příručka uživatele

AX-7020 Příručka uživatele AX-7020 Příručka uživatele 1. Přehled Tento přístroj je analogový multimetr s vysokou přesností. Jeho bezpečnostní vlastnosti se výrazně zlepšily. Dosahují standardu CAT III 600 V. Má 21 rozsahů a může

Více

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820 PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1820 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Index Všeobecně. 2 Prohlídka balení. 2 Bezpečnostní informace. 2 Popis Bezpečnostních Symbolů. 4 Popis Přístrojového Panelu.. 5 Vlastnosti

Více

Digitální multimetr EM3252

Digitální multimetr EM3252 Digitální multimetr EM3252 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR

PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR PROFESIONÁLNÍ DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1860 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah 2 Všeobecně. 2 Prohlídka balení. 2 Bezpečnostní informace. 2 Popis Bezpečnostních Symbolů. 3 Popis Přístrojového Panelu a Tlačítek Funkcí

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více