Město Vamberk. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Požární řád města

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Město Vamberk. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Požární řád města"

Transkript

1 Město Vamberk Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Požární řád města Zastupitelstvo města Vamberk se na svém 20. veřejném zasedání dne usneslo vydat na základě 29, odst. 1, písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů a v souladu s 10, písm. d) a 84, odst. 2, písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku (dále jen vyhláška). Článek I. ÚČEL Tato obecně závazná vyhláška stanoví Požární řád města Vamberk včetně zásad a provádění požární ochrany ve městě. Určuje povinnosti fyzických osob, podnikajících fyzických osob a právnických osob v oblasti požární ochrany na území města. Dále stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a které se konají na území města Vamberk. Článek II. ORGANIZACE POŽÁRNÍ OCHRANY Za požární ochranu odpovídá město a k jejímu zajištění město: a) zřizuje jednotku sboru dobrovolných hasičů města k hašení požárů a provádění záchranných prací při mimořádných událostech a živelních pohromách, v čele jednotky sboru dobrovolných hasičů stojí velitel JSDH (viz příloha č. 2), b) podle 5 odst. 1 písm. e) zákona provádí 1x ročně ve svých objektech a zařízeních pravidelné kontroly dodržování předpisů o požární ochraně formou preventivních požárních prohlídek, c) pověřuje svým usnesením rady osobu k dohledu nad požární ochranou ve městě, včetně dohledu nad jednotkami sborů dobrovolných hasičů města (viz příloha č. 2), d) projednává stav požární ochrany v radě nejméně jednou ročně a vždy po závažných požárech ve městě, v zastupitelstvu nejméně jednou ročně. Článek III. PRAVIDELNÉ KONTROLY DODRŽOVÁNÍ PŘEDPISU O PO Způsob provádění pravidelných kontrol: a) Pravidelné kontroly dodržování předpisů o PO (preventivní požární kontroly) se zabezpečují prostřednictvím odborně způsobilé osoby, technika PO nebo preventisty PO. Lze zajistit i smluvně s externí firmou. b) Cílem preventivních požárních prohlídek je zjištění závad a návrh na jejich odstranění. Lhůty k odstranění zjištěných požárních závad navrhuje osoba provádějící preventivní požární prohlídku. c) Provedení preventivní požární prohlídky se dokládá záznamem do požární knihy, případně jiným prokazatelným způsobem.

2 d) Záznam o preventivní požární prohlídce obsahuje datum provedení, označení objektu a pracoviště, zjištěné skutečnosti, navržená opatření, stanovení způsobu a termínu jejich splnění, jméno a podpis osoby, která záznam provedla, jméno a podpis vedoucího zaměstnance kontrolovaného pracoviště a záznam o splnění navržených opatření. Článek IV. POVINNOSTI FYZICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A PRÁVNICKÝCH OSOB NA ÚSEKU POŽÁRNÍ OCHRANY a) Povinnosti právnických osob: Právnické osoby zajišťují, aby ve všech činnostech byly respektovány zásady požární ochrany, stanovené obecně závaznými právními předpisy, zákonem ČNR číslo 133/1985 Sb. o požární ochraně, vyhláškou MV č. 246/2001 Sb., zákonem číslo 183/2006 Sb., (stavební zákon) a dalšími předpisy, majícími vztah k požární ochraně. b) Povinnosti občanů: Povinnosti občanů v oblasti požární ochrany jsou dány obecně závaznými předpisy, 17, 18 a 19 zákona o požární ochraně (viz příloha č. 1 k požárnímu řádu). Porušení uvedených povinností, pokud je naplněna skutková podstata přestupku, se postihuje pokutou až do výše Kč. Město v samostatné působnosti na úseku PO: Článek V. JEDNOTKY POŽÁRNÍ OCHRANY a) udržuje akceschopnost jednotek sboru dobrovolných hasičů, b) zabezpečuje materiální a finanční potřeby jednotky sboru dobrovolných hasičů města, c) zabezpečuje odbornou přípravu členů jednotky sboru dobrovolných hasičů města, d) zabezpečuje a hradí pro členy jednotky sboru dobrovolných hasičů města preventivní zdravotní prohlídky, e) poskytuje náhradu ušlého výdělku členu JSDH, který ve své pracovní době, ze které mu plyne příjem z podnikání nebo jiné samostatně výdělečné činnosti zúčastní zásahu při požáru nebo jiných záchranných prací při živelních pohromách nebo jiných mimořádných událostech nebo nařízeného cvičení anebo nařízené odborné přípravy, f) zabezpečuje výstavbu a údržbu objektů požární ochrany a požárně bezpečnostních zařízení, g) zajišťuje alespoň jednou ročně vyhlášení cvičného poplachu pro jednotky sboru dobrovolných hasičů města, h) zabezpečuje účast velitelů jednotek sboru dobrovolných hasičů města a strojníků, popřípadě dalších členů jednotek sborů dobrovolných hasičů města na odborné přípravě pořádané Hasičským záchranným sborem kraje, i) zajišťuje funkčnost svolávacího systému členů jednotek sboru dobrovolných hasičů města pro případ vyhlášení požárního poplachu. Článek VI. ZABEZPEČENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PŘI AKCÍCH, KTERÝCH SE ZÚČASTŇUJE VĚTŠÍ POČET OSOB Řeší obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob.

3 Článek VII. ZDROJE POŽÁRNÍ VODY, HASEBNÍ LÁTKY Město: - zajišťuje potřebné zdroje požární vody a vyžaduje od provozovatele hydrantové sítě její údržbu tak, aby byla vždy použitelná, - určuje jako zdroj požární vody: a) město Vamberk - hydrantová síť s podzemními hydranty - řeka Zdobnice - v letních měsících koupaliště b) město Vamberk místní část Merklovice - hydrantová síť s podzemními hydranty - požární nádrže I, II, III c) město Vamberk místní část Peklo nad Zdobnicí - hydrantová síť s podzemními hydranty - řeka Zdobnice - Pekelský rybník - požární nádrž - předává jednotkám požární ochrany plán obce s vyznačením umístění hydrantů a dalších vodních zdrojů, - dohlíží, aby ve vyčleněných objektech, kde charakter provozu nedovoluje hasit vodou, byly k dispozici vhodné hasební látky. V katastru města jsou: Článek VIII. OHLAŠOVNY POŽÁRU A VYHLÁŠENÍ POŽÁRNÍHO POPLACHU a) ohlašovny požáru: Hasičský záchranný sbor okresu Rychnov nad Kněžnou tel.: 150 b) místa pro ohlášení požáru v katastru města: Uvedeny v příloze č. 2 Místa pro ohlášení požáru plní tyto úkoly: - přebírá zprávu o požáru, mimořádné události nebo živelní pohromě, zjišťuje, kde k události došlo, o jakou událost jde, jaký má rozsah, co je ohroženo, kdo a odkud událost hlásí, - oznamuje nahlášenou událost operačnímu středisku HZS okresu Rychnov nad Kněžnou, tel.: 150 VYHLÁŠENÍ POŽÁRNÍHO POPLACHU MÍSTNÍ JEDNOTCE SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MĚSTA SE PROVÁDÍ NÁSLEDUJÍCÍMI ZPŮSOBY: Sirénou - signálem v délce 2 x 25 sekund stálý tón s 10 sekundovou prodlevou (25 sekund stálý tón, 10 sekund prodleva, 25 sekund stálý tón). Zkouška sirény se provádí 1x měsíčně, vždy první středu v měsíci ve hodin podobu 15 sekund - jen u sirén, které slouží ke svolávání jednotek požární ochrany.

4 Článek IX. ZPŮSOB ZABEZPEČENÍ POHOTOVOSTI JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY Trvalá pohotovost jednotek požární ochrany pro účely města je zajištěna: - nepřetržitou službou stanice Hasičského záchranného sboru okresu Rychnov nad Kněžnou - akceschopností jednotek sboru dobrovolných hasičů města. Obec ověřuje alespoň jednou ročně, jak je toto ustanovení plněno, vyhlášením cvičného požárního poplachu jednotkám sborů dobrovolných hasičů města. Od kontroly se upustí u JSDH, jejichž doba výjezdu byla v roce ověřena výjezdem k požáru nebo jinému zásahu. Článek X. VÝPIS Z POPLACHOVÉHO PLÁNU OKRESU Jednotky požární ochrany jsou povolávány v počtu potřebném pro zdolávání požárů podle poplachového plánu. Jednotky povolává velitel zásahu prostřednictvím operačního střediska Hasičského záchranného sboru okresu Rychnov nad Kněžnou. Vyžádat součinnost jednotek požární ochrany pro případ zdolávání požárů, mimořádných událostí a živelních pohrom může ředitel Hasičského záchranného sboru okresu, jeho zástupce a v případě jeho nepřítomnosti velitel jednotek Hasičského záchranného sboru okresu. Hrozí-li nebezpečí z prodlení, je oprávněn rozhodnout operační důstojník (velitel čety). Článek XI. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Tato obecně závazná vyhláška byla schválena usnesením Zastupitelstva města Vamberk č. 20 ze dne a nabývá účinnosti dnem vydání. Ve Vamberku dne Ing.Jiří Mazúch starosta města Ivo Jiřele místostarosta města Vyvěšeno dne: Bude sejmuto: Sejmuto dne:

5 Město Vamberk PŘÍLOHA č. 1 Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Požární řád města Povinnosti občanů k požární ochraně Uvedené povinnosti vyplývají z obecně závazných právních předpisů o požární ochraně. Jejich cílem je zajistit bezpečnost osob a ochranu majetku před požáry. Základní povinnosti fyzických osob 1) Fyzické osoby jsou povinny: a) počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zejména při používání tepelných, elektrických, plynových a jiných spotřebičů a komínů, při skladování a používání hořlavých nebo požárně nebezpečných látek, manipulaci s nimi nebo s otevřeným ohněm či jiným zdrojem zapálení, b) zajistit přístup k rozvodným zařízením elektrické energie a k uzávěrům plynu, vody a topení, c) plnit příkazy a dodržovat zákazy týkající se požární ochrany na označených místech, d) obstarat požárně bezpečnostní zařízení a věcné prostředky požární ochrany v rozsahu stanoveném zákonem, e) zajistit přístup k požární bezpečnostním zařízením a věcným prostředkům požární ochrany za účelem jejich včasného použití, a dále udržovat tato zařízení a věcné prostředky v provozuschopném stavu, uvedené povinnosti se vztahují na osoby, které mají uvedená zařízení a věcné prostředky ve vlastnictví či užívání, f) vytvářet v prostorách ve svém vlastnictví nebo užívání podmínky pro rychlé zdolání požáru a pro záchranné práce, g) umožnit orgánu státního požárního dozoru provedení potřebných úkonů při zjišťování příčiny vzniku požáru a v odůvodněných případech mu bezúplatně poskytnout výrobky nebo vzorky k provedení požárně technické expertizy ke zjištění příčiny vzniku požáru, h) oznamovat bez odkladu územně příslušnému hasičskému záchrannému sboru každý požár vzniklý při činnostech, které vykonávají, nebo v prostorách, které vlastní nebo užívají, i) dodržovat podmínky nebo návody vztahující se k požární bezpečnosti výrobků nebo činností. 2) Ten, kdo je povinen vykonávat dohled nad osobami, které nemohou posoudit následky svého jednání, je povinen podle zvláštních zákonů dbát, aby tyto osoby svým jednáním nezpůsobily požár. 3) Fyzická osoba nesmí: a) vědomě bezdůvodně přivolat jednotku požární ochrany nebo zneužít linku tísňového volání, b) provádět práce, které mohou vést ke vzniku požáru, pokud nemá odbornou způsobilost, požadovanou pro výkon takových prací zvláštními předpisy, c) poškozovat, zneužívat nebo jiným způsobem znemožňovat použití hasících přístrojů nebo jiných věcných prostředků požární ochrany a požárně bezpečnostních zařízení, d) omezit nebo znemožnit použití označených nástupních ploch pro požární techniku, e) používat barevné označení vozidel, lodí a letadel jednotek požární ochrany, f) provádět vypalování porostů.

6 4) Fyzická osoba je povinna umožnit výkon státního požárního dozoru podle 35 a ve stanovené lhůtě splnit opatření uložená orgánem státního požárního dozoru. 5) Prováděcí právní předpis stanoví některé podmínky požární bezpečnosti podle odstavce 1 písmeno a). Pomoc při zdolávání požárů 18 Osobní pomoc Každý je povinen v souvislosti se zdoláváním požáru: a) provést nutná opatření pro záchranu ohrožených osob, b) uhasit požár, jestliže je to možné, nebo provést nutná opatření k zamezení jeho šíření, c) poskytnout osobní pomoc jednotce požární ochrany na výzvu velitele zásahu, velitele jednotky požární ochrany nebo města. 19 Věcná pomoc Každý je povinen na výzvu velitele zásahu, velitele jednotky požární ochrany nebo města poskytnout dopravní prostředky, zdroje vody, spojová zařízení a jiné věci potřebné ke zdolání požáru. 20 Vynětí z povinnosti poskytnout osobní a věcnou pomoc 1) Povinnost poskytovat pomoc uvedenou v 18 a 19 se nevztahuje na: a) útvary a vojáky Armády České republiky, útvary a příslušníky Policie České republiky, Bezpečnostní informační služby a vězeňské služby, jestliže by poskytnutím pomoci byl vážně ohrožen důležitý zájem služby, b) právnické osoby a podnikající fyzické osoby v oblasti veřejné hromadné dopravy, energetiky a spojů a jejich zaměstnance, jestliže by poskytnutí pomoci mohlo mít za následek závažnou poruchu provozu u těchto právnických osob a podnikajících fyzických osob, nebo jiný závažný následek, c) právnické osoby a podnikající fyzické osoby v oblasti zdravotnictví a jejich zaměstnance, jestliže by poskytnutím pomoci bylo vážně ohroženo plnění úkolů podle zvláštních předpisů (zákon číslo 372/2011 Sb., o zdravotních službách, ve znění pozdějších předpisů.) 2) Fyzická osoba není povinna poskytnout pomoc uvedenou v 18 a 19, jestliže jí v tom brání důležitá okolnost, nebo jestliže by tím vystavila vážnému ohrožení sebe nebo osoby blízké. Některé podmínky požární bezpečnosti u fyzických osob (Vyhláška MV č. 246/2001 Sb. o požární prevenci) 42 Tepelné spotřebiče 1) Při používání tepelných, elektrických, plynových a jiných spotřebičů, u kterých není k dispozici průvodní dokumentace (návod výrobce na provoz, kontroly, údržbu, obsluhu apod.), se postupuje podle dokumentace technicky a funkčně srovnatelných druhů a typů spotřebičů.

7 2) V případech uvedených v odstavci 1 nebo není-li bezpečná vzdálenost spotřebiče od povrchů stavební konstrukce, podlahové krytiny a zařizovacích předmětů z hořlavých hmot doložena zkouškou nebo předepsána technickou dokumentací, stanoví se bezpečné vzdálenosti podle normativních požadavků (ČSN Požární bezpečnost tepelných zařízení, kde jsou informativně uvedeny bezpečné vzdálenosti spotřebičů vyrobených a provozovaných podle dříve platných norem). 3) Při používání tepelných spotřebičů se nevychladlý popel ukládá do nehořlavých uzavíratelných nádob. 43 Komíny a kouřovody 1) Komíny a kouřovody se udržují v takovém stavebně technickém stavu, aby byla zajištěna požární bezpečnost při provozu připojených tepelných spotřebičů. Čištění a kontrola komínů se zabezpečuje ve lhůtách a způsobem stanoveným zvláštním právním předpisem. Základním dokumentem, který upravuje odpovědnost a povinnosti občanů, fyzických a právnických osob, vlastníků, správců, uživatelů a majitelů budov a jiných objektů, kde jsou provozovány komíny, je Vyhláška č. 91/2010 Sb., o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv. 2) Mezi základní povinnosti správců a uživatelů komínů a spotřebičů paliv patří: a) umožnit kominickým subjektům řádné čištění a kontrolu komínů, zejména volný a bezpečný přístup ke komínům a k jejich čistícím zařízením, b) připravit nádoby z nehořlavého materiálu na ukládání sazí a ostatních tuhých částí produktů hoření, c) odstranit závady komínů a spotřebičů paliv, které byly zjištěny při provádění, čištění a kontrole kominickým subjektem, d) zajistit, aby se nepoužívalo komínů a spotřebičů paliv, u nichž byla zjištěna závada bránící bezpečnému užívání a to až do jejího odstranění, e) požádat kominický subjekt o zkoušení komínů před připojením jakéhokoliv spotřebiče paliv ke komínu, před změnou otopného zařízení a ústřední nebo etážové vytápění a před změnou druhu paliva. 3) Saze hromaděné ve sběrací části komínového průduchu se musí vybírat z komínů od spotřebičů paliv s výkonem nad 50 kw při každém čištění. Saze z ostatních komínů nejméně 1x za rok. V objektech, které jsou ve vlastnictví občanů, provádí kominický subjekt čištění komínů a jejich zkoušení vždy na základě smlouvy. 4) V případě skladování hořlavých látek v půdních prostorách se za bezpečné považuje jejich umístění nejméně 1 m od vnějšího povrchu komínového tělesa. 44 Hořlavé nebo požárně nebezpečné látky 1) Pevná paliva se ukládají odděleně od jiných druhů paliv nebo hoření podporujících látek. 2) Při skladování látek majících sklon k samovznícení se podle druhu a způsobu umístění sleduje, zda nedochází k procesu samovznícení 3) Ke skladování nebo ukládání hořlavých kapalin se používají pouze obaly, nádrže nebo kontejnery k tomuto účelu určené. Hořlavé kapaliny, hořlavé a hoření podporující plyny se skladují pouze v prostorách, které jsou k tomuto účelu určeny 4) Hořlavé kapaliny nelze ukládat ve společných a ve sklepních prostorách nebo ubytovacích zařízení s výjimkou hořlavých kapalin potřebných k vytápění těchto objektů v maximálním množství 40 litrů v nerozbitných přenosných obalech pro jeden tepelný spotřebič. 5) V jednotlivých a řadových garážích lze ukládat nejvýše 40 litrů pohonných hmot pro osobní automobily a 80 litrů pohonných hmot pro nákladní automobily v nerozbitných přenosných

8 obalech a nejvýše 20 litrů olejů na jedno stání. V hromadných garážích se pohonné hmoty ani oleje neukládají, s výjimkou provozních náplní a záložního paliva, které jsou součástí vozidel. 6) Nádoby s hořlavými nebo hoření podporujícími plyny se umisťují na snadno přístupných a dostatečně větraných a proti nežádoucím vlivům chráněných místech. Tyto nádoby nelze nikdy ukládat v prostorách pod úrovní okolního terénu, ve světlících, v garážích, kotelnách, místnostech. Další povinnosti fyzických osob 20 zákona č. 289/1995, o lesích V lesích je zakázáno: a) jezdit a stát s motorovými vozidly, b) kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně a tábořit mimo vyhrazená místa, c) odhazovat hořící nebo doutnající předměty, d) rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně je zakázáno také do vzdálenosti 50 m od okraje lesa. Tyto zákazy se nevztahují na činnosti, které jsou prováděny při hospodaření v lese. Občan je povinen ohlásit každé spalování klestu HZS, územní odbor, Rychnov nad Kněžnou před započetím této činnosti. Tuto ohlašovací povinnost má občan i při spalování většího množství odpadu.

9 Město Vamberk PŘÍLOHA č. 2 Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 Požární řád města Město Vamberk: a) Pověřilo svým usnesením Rady města Vamberk č. ze dne. pana/paní.., bytem.., Vamberk, dohledem nad požární ochranou ve městě, včetně dohledu nad jednotkami sborů dobrovolných hasičů města. b) Zřídilo tyto jednotky požární ochrany na území města: Počet členů 1. JPO 3 Vamberk 24 Velitel: Jaroslav Pavelka Tři družstva SDH Vamberk 18 Jedno družstvo SDH Peklo nad Zd. 6 Vozidla Vybavení CAS 32 T815 DA 16 MAN TGL Počet členů 2. JPO 5 Merklovice Velitel: Jiří Mačát Jedno družstvo SDH Merklovice 9 Vozidlo Avia 30 Vybavení c) místa pro ohlášení požáru v katastru města: Umístění Číslo Městský úřad Vamberk v úředních hodinách telefon Velitel JSDH Jaroslav Pavelka mobil Místo pro ohlášení požáru Merklovice Jiří Mačát mobil Místo pro ohlášení požáru Peklo Jaroslav Sedláček mobil Síť veřejných telefonních automatů volá se zdarma 150

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák

Povinnosti fyzických osob rní ochraně. Ing. Martin Řehák Povinnosti fyzických osob dle zákona z o požárn rní ochraně Ing. Martin Řehák Fyzická osoba je povinna a) počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku požáru, zejména při používání tepelných, elektrických,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010

Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Obecně závazná vyhláška č. 03/2010 Zastupitelstvo obce Nýdek se na svém zasedáním dne 20.12.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE schválena dne 29. května 2008 účinnost od 1. července 2008 Zastupitelstvo statutárního

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE LHOTA U VSETÍNA Obec Lhota u Vsetína Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Lhota u Vsetína Zastupitelstvo obce Lhota u Vsetína schválilo dne 21.12.2009 na základě 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

A) (dle 5 zákona o PO)

A) (dle 5 zákona o PO) Příloha požárního řádu č. 1 Povinnosti právnických osob a podnikajících osob A) (dle 5 zákona o PO) (1) Právnické osoby a podnikající fyzické osoby jsou povinny a) obstarávat a zabezpečovat v potřebném

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ

POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ Obec STRADOUŇ vydává podle 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů Obsah : POŽÁRNÍ ŘÁD obce STRADOUŇ 1. Účel 2. Organizace požární ochrany 3. Úkoly osob pověřených zabezpečováním

Více

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence.

podstatu přestupku, předá podklady obecnímu úřadu ke správnímu řízení, - předkládá obecní radě návrhy na opatření ke zlepšení požární prevence. Město Nový Bydžov Vyhláška č. 1/1997 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NOVY BYDŽOV. Městské zastupitelstvo v Novém Bydžově se usneslo dne 26. 2. 1997 vydat podle 36, odst. 1., písm. f), zák. ČNR č. 367/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002

Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Obecně závazná vyhláška obce Lázně Toušeň č. 3/2002 Zastupitelstvo obce Lázně Toušeň na základě 29, odst.1, písm.a) zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů (úplné znění zákon

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Měšice se na svém zasedání dne 7.1.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška č. 4/1997

Obecně závazná vyhláška č. 4/1997 Obec Dobrá Obecně závazná vyhláška č. 4/1997 Požární řádobce Dobrá Obec Dobrá vydává ve smyslu ustanovení 16, odst. 1 zákona č. 367/1990 Sb. o obcích, v platném znění, a v souladu s ustanovením 29 zákona

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 obce L í b e z n i c e Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 obce L í b e z n i c e Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška č. 2/2009 obce L í b e z n i c e Požární řád obce Obec Líbeznice na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 14.09.2009 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 425/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 425/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů. ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích ( obecní zřízení), zákona ČNR č. 410/1992 Sb. ve znění pozdějších předpisů, úplné znění Obec Nedrahovice vydává podle 29 zákona ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Rašov se na svém zasedání č....9 dne 06.04.2007... usneslo vydat na základě 19 odst. 1 písm. o) bod

Více

Požární řád Města Heřmanův Městec

Požární řád Města Heřmanův Městec Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č.1/2006 Zastupitelstvo města Heřmanův Městec se na svém zasedání dne 27.3.2006 usnesením č. 2/2006 bod č.11) usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna

VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna VYHLÁŠKA č.7/2004 Požární řád města Opočna Zastupitelstvo města Opočna se na svém zasedání dne 4.2.2004 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst.1, písm.o) zákona č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně ve

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Březina

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Březina Obecní úřad Březina vydává požární řád jako obecně závaznou vyhlášku podle 16 zákona ČNR č.367/1990 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, úplné znění zákon č.410/1992 Sb. Obecní

Více

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2008 Požární řád obce OBEC SVĚTLÍK POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška č. 2/2008 Zastupitelstvo obce Světlík na svém zasedání dne 1.2. 2008 (usnesení číslo

Více

MĚSTO SKUTEČ. Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005. Požární řád Města Skutče

MĚSTO SKUTEČ. Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005. Požární řád Města Skutče MĚSTO SKUTEČ Obecně závazná vyhláška č.2/ 2005 Požární řád Města Skutče Zastupitelstvo města Skuteč v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), a 29 odst.

Více

OBEC KAMENEC U POLIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 2/2003. Požární řád Obce Kamenec u Poličky

OBEC KAMENEC U POLIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 2/2003. Požární řád Obce Kamenec u Poličky OBEC KAMENEC U POLIČKY Obecně závazná vyhláška č. 2/2003 Požární řád Obce Kamenec u Poličky Zastupitelstvo obce Kamenec u Poličky v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ

Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2002 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE NÁMĚŠŤ NA HANÉ Zastupitelstvo obce Náměšť na Hané se usneslo 26.9.2002 vydat podle 29 odst. l písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o poţární ochraně, ve znění

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE JESTŘABÍ LHOTA Vyhláška Obce Jestřabí Lhota č. 1/2007 Zastupitelstvo obce Jestřabí Lhota se na svém zasedání konaném dne 27.09.2007 vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb.

Více

Úvodní ustanovení. b. zajistit přístup k rozvodným zařízením elektrické energie a k uzávěrům plynu,vody,

Úvodní ustanovení. b. zajistit přístup k rozvodným zařízením elektrické energie a k uzávěrům plynu,vody, 1 Návrh: 24.listopadu 2003 Požární řád obce Dymokury Zastupitelstvo obce Dymokury se dne 24.listopadu 2003 usneslo schválit v souladu s 10 písm.a), 84 odst.2, písm.i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Minimální znalosti člena SDH z oblasti prevence v požární ochraně:

Minimální znalosti člena SDH z oblasti prevence v požární ochraně: Minimální znalosti člena SDH z oblasti prevence v požární ochraně: Základní znalosti člena SDH: 1) Právní úprava na úseku PO 2) Základní povinnosti fyzických osob 3) Činnosti zakázané fyzickým osobám 4)

Více

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav

OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav OBEC KOSOŘICE, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce KOSOŘICE č. 01/2006 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kosořice schválilo a vydává dne 29.03.2006 v souladu s ustanovením 84, odst. 2

Více

OBEC SOBĚTUCHY. Požární řád Obce Sobětuchy

OBEC SOBĚTUCHY. Požární řád Obce Sobětuchy OBEC SOBĚTUCHY Požární řád Obce Sobětuchy Zastupitelstvo obce Sobětuchy na svém zasedání schválilo dne 20.1.2015 usnesením č. 1/2015 požární řád obce. HLAVA I Předmět a působnost požárního řádu Čl.1 1.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2007 Obce Tichá POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2007 Obce Tichá POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška č. 1 /2007 Obce Tichá POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Tichá se na svém zasedání dne 12. března 2006 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Město PETŘVALD. Požární řád města Petřvaldu 2/2003

Město PETŘVALD. Požární řád města Petřvaldu 2/2003 Město PETŘVALD 2/2003 Požární řád města Petřvaldu datum schválení : 25.6.2003 číslo usnesení : ZM 5/5 i) Datum vyvěšení na úřední desce : 26.6.2003 Datum sejmutí z úřední desky : 14.7.2003 Nabytí platnosti

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2002

Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Obecně závazná vyhláška č. 2/2002 Město Březnice vydává podle písm. o) odst. 1 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") a 14 nařízení vlády č. 172/2001

Více

Požární prevence Povinnosti fyzických osob, Zjišťování příčin požárů. ZOP členů jednotek SDH

Požární prevence Povinnosti fyzických osob, Zjišťování příčin požárů. ZOP členů jednotek SDH Požární prevence Povinnosti fyzických osob, Zjišťování příčin požárů ZOP členů jednotek SDH Zpracováno: 4.8.2014 Zpracoval: HZS Olomouckého kraje Každý je povinen Každý je podle zákona o PO povinen Počínat

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000 1 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 8 / 2000 Požární řád Obec Vřeskovice vydává ve smyslu 14 odst. 1/písm. i) a 16 zákona ČNR č. 367/1990 Sb. v plném znění, po schválení obecním zastupitelstvem

Více

Obecně závazná vyhláška města Vsetína. Číslo 4/2003. Požární řád města Vsetína

Obecně závazná vyhláška města Vsetína. Číslo 4/2003. Požární řád města Vsetína Obecně závazná vyhláška města Vsetína Číslo 4/2003 Požární řád města Vsetína Zastupitelstvo města Vsetín schválilo dne 25. 3. 2003 na základě 29 odst. 1 písmeno o) zákona číslo 133/1985 Sb., o požární

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ Požární řád Obce Vejvanovice

Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ Požární řád Obce Vejvanovice Obecně závazná vyhláška obce Vejvanovice č. 1/ 2012 Požární řád Obce Vejvanovice Zastupitelstvo obce Vejvanovice v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, \I, POZARNlRAD

v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, \I, POZARNlRAD v,,, v OBECNE ZA VAZNA VYHLASKA v MESTA SEDLCANY č.3/2012 'v, v \I, POZARNlRAD Zastupitelstvo města Sedlčany se na svém zasedání dne 27.2.2012 usnesením č.120 /2012 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

Článek 1 Účel požárního řádu obce. Článek 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním PO v obci

Článek 1 Účel požárního řádu obce. Článek 2 Vymezení činnosti osob pověřených zabezpečováním PO v obci OBEC DIVEC, IČO 45978123. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 - Požární řád obce Divec. Obecní zastupitelstvo obce Divec na základě 29, odst. 1, písm. o) zákona č. 133/85 Sb, (ve znění pozdějších předpisů

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE. č. 3 / 2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE. č. 3 / 2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RADOŠOVICE č. 3 / 2013 Zastupitelstvo obce Radošovice se na svém jednání č. 5/2013 dne 28.11.2013, usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č.

Více

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č. 1/2017. Požární řád obce Klokočná. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC KLOKOČNÁ Obecně závazná vyhláška Obce Klokočná č. 1/2017 Zastupitelstvo obce Klokočná se na svém zasedání dne 20. 09. 2017 usneslo vydat v souladu s 10 a 84 odst.2., písm. h) zákona č. 128/2000/Sb.,

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E

P O Ž Á R N Í Ř Á D O B C E Obecně závazná vyhláška obce Louňová č. 3/2007 Zastupitelstvo obce Louňová se na svém zasedání dne 3. 3. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně, ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2003

Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Zastupitelstvo města Dobruška se usneslo dne 20. října 2003 podle 84 odst. 2 písm.i) a 10 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v platném znění, v souladu se zákonem

Více

Vyhláška č. 3, kterou se vydává požární řád

Vyhláška č. 3, kterou se vydává požární řád Vyhláška č. 3, kterou se vydává požární řád Dokumenty > Obecně závazné vyhlášky vytvořeno: 13.3.2002 změněno: 13.3.2002 zveřejnit od: 13.3.2002 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3, kterou se

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky

P O Ž Á R N Í Ř Á D obcí Bratkovice a Dominikální Paseky Obecní úřad Bratkovice obecně závazná vyhláška obce č.1/2008 Zastupitelstvo obce Bratkovice se sídlem v Dominikálních Pasekách schválilo dne 19.3.2008 svým usnesením č. 1/2008 v souladu s 29, odst. 1,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE - PÁTEK č. 6/2007 Požární řád obce Pátek Platná na územním obvodu obce Pátek Zastupitelstvo obce Pátek schválilo a vydává dne 25. 9. 2007 v souladu s ust. 10 písm.d), 84 odst.

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE OLBRAMICE č. 1/2005 Obec Olbramice na základě usnesení zastupitelstva č. 67.6 ze dne 25. 4. 2005 ve smyslu 10 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec OBEC VAVŘINEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014 Požární řád obce Vavřinec Zastupitelstvo obce Vavřinec se dne 31. ledna 2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC Libějovice. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Libějovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD Obce Libějovice Zastupitelstvo obce Libějovice se na svém zasedání dne 9. 8. 2013, usnesením č. 8/2013/7 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. Malá Bystřice

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012. Malá Bystřice Obec Malá Bystřice Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Požární řád Obce Malá Bystřice Vydán dne 1.1.2012 Požární řád obce. Obsah: OBSAH:... 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 3 ÚČEL... 3 ORGANIZACE POŽÁRNÍ OCHRANY...

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012 Obec Bolehošť OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3 / 2012 požární řád obce Zastupitelstvo obce Bolehošť se na svém zasedání dne 20. prosince 2012 rozhodlo usnesením č. 4/11/2012 vydat podle ustanovení 10 písm.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHOTEČ Platná v územním obvodu Obce Choteč Zastupitelstvo obce Choteč vydalo dne 18.6.2008 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

č: 01/2009 P O Ž Á R N Í

č: 01/2009 P O Ž Á R N Í O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č: 01/2009 Obec Chotíkov vydává ve smyslu 29 odst. 1 písm.i) a zák.č 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, /úplné znění č. 67/2001 Sb.,/

Více

OBEC BEZDĚZ. Čl. 2 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech v objektech a na venkovním prostranství

OBEC BEZDĚZ. Čl. 2 Podmínky požární bezpečnosti při činnostech v objektech a na venkovním prostranství OBEC BEZDĚZ Obecně závazná vyhláška obce Bezděz č. 3/2012 kterou se vydává Požární řád Zastupitelstvo obce Bezděz se na svém zasedání konaném dne 9.8. 2012 usnesením číslo 9/2012 usneslo vydat podle ustanovení

Více

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008

Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č. 3/2008 Zastupitelstvo obce Korkyně se na svém zasedání dne 4.3.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) bod 1 zákona Č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014

Požární řád obce. Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Obec Vavřinec Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Vavřinec se na svém zasedání dne 16.04.2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h)

Více

, v,, Číslo:... VYHLASKA List / listů: Obecně závazná vyhláška Obce Střílky č. 1/2006. v,, v r. POZARNlRAD OBCE.

, v,, Číslo:... VYHLASKA List / listů: Obecně závazná vyhláška Obce Střílky č. 1/2006. v,, v r. POZARNlRAD OBCE. I v,,... Obec STRlLKY OBEC NE ZAVAZNA Revize: O VYHLASKA List / listů: 11... Obecně závazná vyhláška Obce Střílky č. 1/2006 v, r POZARNlRAD OBCE v, Obec STRlLKY Vydavatel: Obec STŘÍLKY, Milan ENDLlCHER

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD. obce : Čechy...

POŽÁRNÍ ŘÁD. obce : Čechy... Obecně závazná vyhláška č. 1/2003 Obec Čechy vydává v samostatné působnosti na úseku požární ochrany v souladu s 29, odst. 1, písm. o), zákona č. 133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

POZARNI RAD OBCE UHERCE

POZARNI RAD OBCE UHERCE \ Obecně závazná vyhláška obce Úherce v,, 'V r r POZARNI RAD OBCE UHERCE Zastupitelstvo obce vydává podle 10 a 84 zákona Č. 128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších novel a v souladu s 29, odst. I, písmo

Více

B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y. Vyhláška č. 4/2002. Požární řád obce Bělkovice-Lašťany

B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y. Vyhláška č. 4/2002. Požární řád obce Bělkovice-Lašťany O B E C B Ě L K O V I C E L A Š Ť A N Y Vyhláška č. 4/2002 Zastupitelstvo obce Bělkovice - Lašťany se usneslo dne 3.12.2002 vydat podle 29 písm. o) odst. 1 a odst. 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu Vyhláška č. 2/2013 Obec Církvice na základě usnesení č. 29/2013 zastupitelstva ze dne 18.4.2013 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona č. 133/1985 Sb., požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1

Více

Jaké máte povinnosti vůči hasičům

Jaké máte povinnosti vůči hasičům Jaké máte povinnosti vůči hasičům Neznalost zákona neomlouvá. Jako občan máte vůči hasičům určité povinnosti. Hasičský záchranný sbor JMK ve spolupráci s Policií ČR Krajské ředitelství Brno a Diecézní

Více

závazná vyhláška obce Kozojedy

závazná vyhláška obce Kozojedy Požární řád obce závazná vyhláška obce Kozojedy Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 Zastupitelstvo obce Kozojedy se na svém zasedání dne 17.2.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC Petráveč Zastupitelstvo obce Petráveč Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Petráveč se na svém zasedání konaném dne 25.2.2015 č.j.5/2015 usneslo

Více

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení.

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení. Požární řád obce Vydáno dne 20.11.2008 Vyhláška Obce Hudlice č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015 MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1/2015 Požární řád města Červeného Kostelce Zastupitelstvo města Červeného Kostelce se na svém zasedání dne 23.4.2015 usnesením č. Z- 2015/2/24 usneslo

Více

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC BĚLEČ Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 24.11.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

OBEC VRANOVICE - KELČICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBEC VRANOVICE - KELČICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC VRANOVICE - KELČICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Vranovice - Kelčice se na svém zasedání dne 17. 3. 2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 a 2 zákona č. 133/1985

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE DOBRÁ

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE DOBRÁ Vyhláška č. 1 / 2005 Obec Dobrá na základě usnesení zastupitelstva ze dne 30.3.2002 podle 29 odst.1 písmeno o) bod 1. zákona č. 133/ 1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 3

Více

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk

Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Obecně závazná vyhláška města Rumburk č. 3/2007 Požární řád města Rumburk Zastupitelstvo města Rumburk se na svém 6. zasedání dne 13. září 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Obecní úřad Přezletice. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE PŘEZLETICE platný v územním obvodu obce Přezletice

Obecní úřad Přezletice. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE PŘEZLETICE platný v územním obvodu obce Přezletice Obecní úřad Přezletice kategorie: vyhláška obce datum vzniku: 18.1.2007.. zapsal: starosta.prezletice@prezletice.cz adresa dokumentu OBEC PŘEZLETICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA číslo 1./2007 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Více

Město Kunštát. Obecně závazná vyhláška (OZV) 1/2002 o zajištění požární ochrany ve městě

Město Kunštát. Obecně závazná vyhláška (OZV) 1/2002 o zajištění požární ochrany ve městě Město Kunštát Obecně závazná vyhláška (OZV) 1/2002 o zajištění požární ochrany ve městě Zastupitelstvo Města Kunštát se usneslo na svém jednání dne 21. 2. 2002 vydat v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb.

Více

OBEC KŠELY. Obecně závazná vyhláška č.01/2013. Požární řád obce. Čl. 1. Účel. Čl. 2. Organizace požární ochrany v obci

OBEC KŠELY. Obecně závazná vyhláška č.01/2013. Požární řád obce. Čl. 1. Účel. Čl. 2. Organizace požární ochrany v obci OBEC KŠELY Obecně závazná vyhláška č.01/2013 Požární řád obce. Obecní zastupitelstvo obce Kšely se na svém zasedání dne 06.12. 2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LEDCE č. 02/2015, kterou vydává Požární řád obce

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LEDCE č. 02/2015, kterou vydává Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LEDCE č. 02/2015, kterou vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Ledce se na svém zasedání konaném dne 27. 8. 2015 usneslo vydat podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Strana 1 (celkem 6) Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Požární řád města Rokycany Zastupitelstvo města Rokycany se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 3933 usneslo

Více

OBEC TĚŠKOV. Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 Požární řád obce Těškov

OBEC TĚŠKOV. Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 Požární řád obce Těškov OBEC TĚŠKOV Obecně závazná vyhláška č. 5/2012 Požární řád obce Těškov Zastupitelstvo obce Těškov se na svém zasedání dne 19.12. 2012 usnesením č. 8 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o), zákona

Více

Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce

Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce Vzor obecně závazné vyhlášky obce, kterou se vydává Požární řád obce Varianta a) obec zřizuje jednotku sboru dobrovolných hasičů OBEC/MĚSTO/MĚSTYS... Zastupitelstvo obce Obecně závazná vyhláška č. /..,

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Bělá pod Pradědem

POŽÁRNÍ ŘÁD obce Bělá pod Pradědem Obecně závazná vyhláška č. 2/2016 obce Bělá pod Pradědem POŽÁRNÍ ŘÁD obce Bělá pod Pradědem Zastupitelstvo obce Bělá pod Pradědem vydalo dne 19.12.2016, v souladu s ustanovením 10 písm. a), 35 odst. 3

Více

Vyhláška č. 2/2011. Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Vyhláška č. 2/2011. Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Vyhláška č. 2/2011 Obec Ladná na základě usnesení zastupitelstva ze dne 9.5.2011 podle 29 odst. 1 písmeno o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1 odst. 2 písm.

Více

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE OBECTASOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2012 v r, v r POZARN RAD OBCE Zastupitelstvo obce Tasov se na svém zasedání dne 27. 11. 2012 usnesením č. 437/26 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blatnice Obecně závazná vyhláška č. 2/2014 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blatnice se na svém zasedání dne 8.5.2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Obec Plavy. V Y H L Á Š K A č. 1/99 Ř Á D O B C E P L A V Y

Obec Plavy. V Y H L Á Š K A č. 1/99 Ř Á D O B C E P L A V Y Obec Plavy V Y H L Á Š K A č. 1/99 Obec Plavy vydává podle ustanovení 36 odst. 1. písm. f) zákona č. 367/90 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, v souladu s 29 zákona č. 133/85 Sb., o požární ochraně,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Dlouhá Brtnice vydává dne 24. 5. 2004, na základě ust. 29 odst. 1 písm o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce:

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005 Zastupitelstvo obce Skoronice se na svém zasedání dne 16.12.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona

Více

Město Rajhrad. Obecně závazná vyhláška č. 4/2005. kterou se vydává. Požární řád Města RajhradU

Město Rajhrad. Obecně závazná vyhláška č. 4/2005. kterou se vydává. Požární řád Města RajhradU Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška č. 4/2005 kterou se vydává Požární řád Města RajhradU Zastupitelstvo města Rajhradu na svém zasedání dne 26.10.2005, se usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst.

Více

V Y H L Á Š K A E 32/97 POŽÁRNÍ ŘÁD

V Y H L Á Š K A E 32/97 POŽÁRNÍ ŘÁD V Y H L Á Š K A E 32/97 města Čelákovic, kterou se vydává P o ž á r n í ř á d města Čelákovice Městské zastupitelstvo v Čelákovicích na svém zasedání dne 25.3. l997 schválilo v souladu s ustanoveními 14,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Obec Malá Víska OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Malá Víska Č. 5/2011 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE MALÁ VÍSKA Zastupitelstvo obce Malá Víska se na svém zasedání dne 11.7.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm.

Více

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Obec Dubno Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Zastupitelstvo obce Dubno schvaluje a vydává dne 21.2.2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

- 1 - Obec Baška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl.2 Organizace požární ochrany

- 1 - Obec Baška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl.2 Organizace požární ochrany - 1 - Obec Baška Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 Zastupitelstvo obce Baška vydalo na svém 35.mimořádném zasedání konaném dne 26.6.2006 v souladu s 29, odst. 1, písm. a) zákona č. 133/85 Sb., o požární

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA POBĚŽOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA POBĚŽOVICE Obecně závazná vyhláška č. 01/2005 Město Poběžovice na základě usnesení zastupitelstva města č. ZM-28-05.03.31-4 ze dne 31.3.2005 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo Města Planá nad Lužnicí vydává podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění

Více

OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC PÍSEČNÁ Zastupitelstvo obce Písečná Obecně závazná vyhláška č. 3/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání konaném dne 14. 11. 2016 usnesením č. 18/1.6

Více

Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016,

Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016, OBEC KRMELÍN Obecně závazná vyhláška obce Krmelín č. 1/2016, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Krmelín se na svém zasedání konaném dne 22. března 2016 usnesením č. 2 d) usneslo vydat

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 0 Kojetín Obecně závazná vyhláška č. /2003, Požární řád Zastupitelstvo města Kojetín se usneslo, podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 28/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

OBEC Rácovice. Zastupitelstvo obce Rácovice Obecně závazná vyhláška obce Rácovice č. 6/2015 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Rácovice. Zastupitelstvo obce Rácovice Obecně závazná vyhláška obce Rácovice č. 6/2015 kterou se vydává požární řád obce OBEC Rácovice Zastupitelstvo obce Rácovice Obecně závazná vyhláška obce Rácovice č. 6/2015 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Rácovice se na svém zasedání konaném dne 20.2.2015 usneslo

Více

OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018,

OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018, OBEC KLÍNEC Obecně závazná vyhláška obce č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Klínec se na svém zasedání dne 16. 4. 2018 usnesením č. 2/18/10 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Stolany vydává dne 26.8.2013, podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 OBEC HLAVEČNÍK Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 Požární řád obce Hlavečník Schváleno na zasedání zastupitelstva obce Hlavečník dne : Účinnost od : OBEC HLAVEČNÍK Zastupitelstvo obce Hlavečník

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 6/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 6/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 6/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 14. 11. 2016 usnesením č. 2/16/2016 usneslo

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY Obec Hrušky OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE Č. 1/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE HRUŠKY Zastupitelstvo obce Hrušky se na svém zasedání dne 15. 12. 2009 usnesením č.14/29/09 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmeno

Více

Požární řád obce Číhaň. Obecně závazná vyhláška č.1/2014

Požární řád obce Číhaň. Obecně závazná vyhláška č.1/2014 Požární řád obce Číhaň Obecně závazná vyhláška č.1/2014 Zastupitelstvo obce Číhaň se na svém veřejném zasedání dne 15.12.2014 usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona čís. 128/2000 Sb., o obcích ( obecní

Více

P o ž á r n í ř á d obce Male Svatoňovice

P o ž á r n í ř á d obce Male Svatoňovice Obec Malé Svatoňovice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 Požární řád obce Malé Svatoňovice Zastupitelstvo obce Malé Svatoňovice vydává v souladu s 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. i) zákona číslo 128/2000

Více