Návod k použití a montáži

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití a montáži"

Transkript

1 Návod k použití a montáži Prostorový odsavač par Hermano Obsah Strana 2 Strana 3 Strana 4 Strana 5 Strana 6 Strana 7 Strana 10 Strana 11 Strana 12 Předmluva Bezpečnostní pokyny Všeobecné funkce Popis výrobku Ovládací pole Čištění a péče Odstranění závad Záruční podmínky Likvidace obalu a spotřebiče Technické údaje

2 Předmluva Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy Gutmann. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Abyste měli opravdu dlouho radost z Vašeho odsavače, prosíme Vás, abyste přesně dbali našich rad a pokynů pro vyloučení pozdějších závad. Prosím pečlivě uschovejte tento návod k použití a montáži, pokud byste později případně potřebovali něco zjistit. Vážená zákaznice, vážený zákazníku, protože nám velmi záleží na Vaší bezpečnosti, jsou naše odsavače par testovány v akreditovaném zkušebním ústavu TÜV Süddeutschland. S tím výsledkem, že mohl být Váš odsavač par označen zkušební značkou GS. Abyste si byli i po montáži jistí, že jste se rozhodli pro optimální spotřebič, měli byste si nechat Váš odsavač par namontovat Vaším prodejcem nebo školeným odborníkem. Přejeme Vám hodně radosti při vaření a příjemný vzduch ve Vaší kuchyni. Vaše firma Gutmann GmbH

3 Bezpečnostní pokyny Tento návod k použití obsahuje důležité pokyny, kterých musíte dbát, abyste mohli instalovat a provozovat odsavač par bez nebezpečí a bez závad. Návod k použití a montáži pečlivě uschovejte pro pozdější využití. Účelové použití Instalace Nebezpečí otravy! Odsavač par je určen výlučně k odstranění kuchyňských par nad varnými spotřebiči, které jsou používány v domácnosti. Každý jiný způsob používání není dovolen. Nedovolený způsob používání odsavače par může způsobit nebezpečí osobám a okolním předmětům. Odsavač par není určen k odkládání předmětů jako např. lahví nebo kořenek nebo jiných volných předmětů. Přístroj smí být připojen pouze autorizovaným odborníkem při dodržení všech příslušných předpisů elektrorozvodného podniku a stavebních předpisů dané země. Při montáži dbejte pokynů v montážním návodu! Poškozené spotřebiče nesmějí být uváděny do provozu. Vadné díly musí být nahrazeny originálními díly. Opravy smějí být prováděny pouze autorizovaným odborným personálem. Je-li odsavač par v provozu s odvětráním provozován současně s jinými topeništi závislými na vzduchu v jedné místnosti (např. kamna na dřevo, uhlí, topný olej nebo plyn), může dojít vlivem vznikajícího podtlaku v místnosti k zpětnému přivádění smrtelně nebezpečných zplodin ze spalování. Uživatel se proto musí kdykoli postarat o dostatečný přívod vzduchu. Podtlak v místnosti nesmí být větší než 4 Pa (0,04 mbar). Nebezpečí požáru! Odsavač par nesmí být nikdy provozován bez tukového filtru a musí být vždy pod dozorem. Přesycené tukové filtry znamenají nebezpečí požáru! Flambování a fritování pod odsavačem par je povoleno pouze pod dohledem. Dbejte na pravidelné čištění tukových filtrů.

4 Nebezpečí úrazu el.proudem! Technické změny vyhrazeny! Plynové spotřebiče používejte pod odsavačem par pouze s nasazenými hrnci! Pokud používáte najednou více než 3 plynové varné zóny, provozujte odsavač par na stupni 2 nebo vyšším. Zabráníte tak nahromadění tepla ve spotřebiči. Odsavač par nikdy nečistěte parním čističem ani tlakem vody. Při čištění odsavač vždy odpojte od přívodu el.proudu. Všeobecné funkce Odsavač par je zkonstruován speciálně pro odvádění kuchyňských par v domácnosti. Stoupající kuchyňské páry jsou zachycovány odsavačem a vedeny pomocí skleněného bezpečnostního štítu k tukovým filtrům. Odstup skleněného bezpečnostního štítu od těla odsavače je nastaven tak, že vzniká postranní odsávání. Kovový tukový filtr je v uchycení za skleněným štítem přidržován magnetickou páskou, takže jej můžete za účelem čištění vyjmout bez pomoci nástroje. Osvětlení v podobě halogenové zářivky je umístěno symetricky za skleněným štítem a centrálně osvětluje varné pole. Odsavač par se vyrábí z ušlechtilých, snadno čistitelných materiálů, jako např. sklo a nerezová ocel. Výkon odvětrání a osvětleníjsou řízeny dotykovou klávesnicí. O provozním stavu odsavače par informují LED-kontrolky na ovládacím panelu.

5 Popis výrobku 1 tělo odsavače par 2 ovládací pole 3 halogenové osvětlení 4 kovový tukový filtr 5 bezpečnostní sklo 6 vložka filtru

6 Ovládací pole Ovládací pole se skládá ze 7 tlačítek. Výkon odvětrání První 4 tlačítka řídí výkon odvětrání. Tlačítko 1 = nízký výkon odvětrání Tlačítko 2 = střední výkon odvětrání Tlačítko 3 = vysoký výkon odvětrání Tlačítko Int = intenzivní stupeň Pro zapnutí stiskněte libovolné tlačítko. Odsavač par vypnete tím, že opětovně stisknete podsvícená tlačítka. Intenzivní stupeň se automaticky po 3 minutách přepne zpět na vysoký výkon odvětrání (stupeň 3). Automatický doběh ventilátoru Osvětlení (s možností ztlumení jasu) Ukazatel čištění tukového filtru Stisknutím tlačítka se symbolem hodin se aktivuje automatický doběh ventilátoru. Odsavač par je provozován nejprve 5 minut na stupni 3 a poté se postupným přepínáním každých 5 minut přes stupeň 2 a 1 automaticky vypne. Stiskněte krátce tlačítko se symbolem osvětlení, abyste osvětlení zapnuli. Opětovným dlouhým stiskem se osvětlení ztlumí. Pro zvýšení jasu osvětlení musíte opět delší dobu podržet stisknuté tlačítko se symbolem osvětlení. Stisknete-li tlačítko jednou krátce, osvětlení se vypne. Když se rozsvítí ukazatel čištění tukového filtru (tlačítko vpravo), musíte tukový filtr vyčistit. Po vyčištění tukového filtru držte pravé tlačítko stisknuté minimálně 5 sekund. Kontrolka ukazatele pak zhasne.

7 Čištění a péče Čištění povrchových ploch Nebezpečí úrazu el.proudem! Odsavač par odpojte od přívodu el.energie vytažením zástrčky nebo vypnutím pojistky. Při čištění dbejte na to, aby do spotřebiče nevnikla voda. Včasné čištění povrchových ploch Vám ušetří pozdější odstraňování zaschlých nečistot. Při čištění používejte pouze běžné mycí prostředky nebo víceúčelové čističe, které jsou vhodné pro čištění nerezové oceli / aluminia a skla. Nikdy nepoužívejte abrazivní čisticí prostředky ani ocelovou vlnu. Po čištění odsavače ošetřete nerezové plochy ochranným prostředkem na nerezovou ocel. Lakovaný povrch čistěte pouze slabým mycím roztokem a velmi měkkým hadříkem. Skleněný štít čistěte běžným mycím prostředkem a poté utřete do sucha měkkým hadříkem. Vyjmutí a čištění tukového filtru Nebezpečí požáru! Tukovými částečkami může dojít k negativnímu ovlivnění výkonu odsavače a zvyšuje se také nebezpečí požáru. Abyste požáru předešli, je bezpodmínečně nutné pravidelně čistit kovový tukový filtr (viz Ukazatel čištění tukového filtru ). Filtry čistěte nejpozději jednou za 14 dní. Při čištění nejprve zatlačte oběma rukama bezpečnostní sklo směrem nahoru a poté pomalu vytáhněte dolů. Kovový tukový filtr umístěný za bezpečnostním sklem je přidržován magnetickou páskou a lze jej snadno sklopit dolů. Skleněný štít s kovovým tukovým filtrem čistěte nejlépe v myčce nádobí a používejte šetrné mycí prostředky.

8 Za eventuální zabarvení použitím agresivních prostředků do myčky nepřebírá výrobce záruku. Vyhněte se v každém případě teplotám nad 65 C. Pozor: nepoužívejte 3-fázové mycí prostředky ani nemyjte filtry v myčce pro živnostenské použití. Čištění agresivními prostředky jako benzín, aceton, trichlorethylen atd. vede ke zničení filtru! Kovový tukový filtr po čištění nasaďte zpět a bezpečnostní sklo tlačte vzhůru, dokud nezaklapne.

9 Výměna osvětlení Vadné osvětlovací těleso musí být neprodleně vyměněno. Před výměnou osvětlovacího tělesa odpojte odsavač par od přívodu el.energie! Osvětlovací tělesa zůstanou ještě nějakou dobu horká. Vyčkejte prosím před výměnou, dokud osvětlovací těleso nevychladne. Po vychladnutí musíte nejprve pomocí malého šroubováku odstranit skleněný kryt. Poté můžete vytáhnout osvětlovací těleso. Při nasazování nového osvětlovacího tělesa se bezpodmínečně vyhněte kontaktu s pokožkou. Poté opět nasaďte skleněný kryt a lehce na něj zatlačte, dokud kryt nezaklapne.

10 Odstranění závad Obraťte se prosím ihned na autorizovaný servis v případě, že: - Váš odsavač par způsobuje nedefinovatelné zvuky a Vy nemůžete najít při kontrole odtahového potrubí žádné nedostatky; - zjistíte, např.poslechem zvláštního hluku, že motor funguje nesprávně nebo je vadný; - spínání řádně nefunguje. Uveďte prosím bezpodmínečně označení typu Vašeho odsavače a k tomu příslušné sériové číslo AB. Tato čísla najdete na typovém štítku. Typový štítek se nachází v oblasti filtrů ve vnitřní části odsavače. Servisní služba a zákaznický servis: Kontaktujte svého dodavatele.

11 Ze záruky se vylučuje Přepravní škody: Záruka pro export Prohlášení dovozce do ČR: Zkontrolujte si prosím Váš nový spotřebič dříve, než bude u Vás doma namontován. V případě škody kontaktujte prosím Vašeho dodavatele. Nesprávná instalace: jako např. nedostatečný výkon spotřebiče nebo nesprávné elektrické připojení. Nedostatky, které vznikly důsledkem změn provedených na spotřebiči po dodání, jsou rovněž ze záruky vyloučeny. Vyloučeny jsou dále opotřebení svítidel, aktivních uhlíkových filtrů nebo zabarvení lakovaných povrchů a další mechanická poškození. Záruční podmínky v případě exportu jsou uvedeny ve všeobecných dodatcích a obchodních podmínkách příslušného generálního dovozce. Prohlašujeme, že vlastnosti výrobku splňují požadavky evropských směrnic 73/23/EEC (elektrické spotřebiče nízkého napětí) a 89/336/EEC (elektromagnetická kompatibilita), jakož i požadavky platných nařízení vlády dle zákona č.22/1997 Sb. a požadavky technických předpisů. Dále prohlašujeme, že výrobek je za obvyklého použití bezpečný a jsou přijata opatření, kterými je zabezpečena shoda všech výrobků uváděných na trh. Hlučnost: stupeň 1: 38 db(re 1 pw) stupeň 3: 52 db(re 1 pw) intenzivní stupeň: 58 db(re 1 pw)

12 Likvidace obalu a dosloužilého spotřebiče Obal Odsavač par Obal spotřebiče je recyklovatelný. Jako obalový materiál byl použit karton a polyetylénová fólie(pe). Tyto materiály je nutno zlikvidovat ekologickým způsobem a dle místně platných předpisů. Ohledně ekologické likvidace starých domácích spotřebičů se informujte na příslušném obecním úřadě. Ochrana životního prostředí Technické údaje Připojení k el.síti: Osvětlovací těleso: Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/ES o elektrických a elektronických spotřebičích (waste electrical and electronic equipment - WEEE). Tato směrnice udává rámec pro zpětný odběr a recyklaci starých spotřebičů, které jsou platné v celé Evropské unii. O aktuálních způsobech likvidace se informujte u Vašeho obchodníka. 230 V / 50 Hz, max. 500 Wattů halogenová zářivka: typ G/ (12 V, 20 Wattů)

Návod k použití. Prostorový odsavač par Redonda. Obsah. Bezpečnostní pokyny. Čištění a péče. Likvidace obalu a spotřebiče Technické údaje

Návod k použití. Prostorový odsavač par Redonda. Obsah. Bezpečnostní pokyny. Čištění a péče. Likvidace obalu a spotřebiče Technické údaje Návod k použití Prostorový odsavač par Redonda Obsah Strana 2 Strana 3 Strana 4 Strana 5 Strana 6 Strana 7 Strana 10 Strana 11 Strana 12 Předmluva Bezpečnostní pokyny Všeobecné funkce Popis výrobku Ovládání

Více

Návod k obsluze odsavačů Sombra a Tierra

Návod k obsluze odsavačů Sombra a Tierra Návod k obsluze odsavačů Sombra a Tierra Návod k použití: Tierra / Sombra Vážená zákaznice, Vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy Gutmann. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Váš odsavač

Více

GUTMANN aktivní uhlíkový filtr. Návod k použití

GUTMANN aktivní uhlíkový filtr. Návod k použití GUTMANN aktivní uhlíkový filtr CZ Návod k použití Bezpečnostní pokyny Tento návod k použití obsahuje důležité pokyny, kterých je nutno dbát, aby bylo možné aktivní uhlíkový filtr v odsavači par provozovat

Více

Návod k obsluze Luminante

Návod k obsluze Luminante Návod k obsluze Návod k obsluze Luminante Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení ohledně

Více

Sombra vestavný modul. Návod k obsluze

Sombra vestavný modul. Návod k obsluze Sombra vestavný modul cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném

Více

Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad

Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad Návod k obsluze Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Váš nový odsavač par odpovídá nejvyšším požadavkům a jeho ovládání je velmi

Více

GUTMANN Stratos Stratos Decentral Stratos Double 692. Návod k obsluze

GUTMANN Stratos Stratos Decentral Stratos Double 692. Návod k obsluze GUTMANN Stratos 592 - Stratos Decentral 693 - Stratos Double 692 CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Stratos 592, 692, 693 Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par

Více

GUTMANN modul 22EM. Návod k obsluze

GUTMANN modul 22EM. Návod k obsluze GUTMANN modul 22EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: vestavné moduly 22EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

GUTMANN Invisible 18. Návod k obsluze

GUTMANN Invisible 18. Návod k obsluze GUTMANN Invisible 18 CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Invisible 18 Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání:

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání: Úvod: Pečlivě, prosím, prostudujte tento návod k použití včetně přiložených nákresů s číselnými a abecedními odkazy v textu. Výrobce neručí za případné poškození věci, ublížení na zdraví nebo možnost požáru

Více

Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01

Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01 Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01 Obr. 1 PLYN 2 Popis odsavače ELEKTRO Popis odsavače Osvětlení Druhy provozu Provoz s odvětráním Ventilátor odsavače nasává kuchyňské výpary a odvádí je přes tukový

Více

Návod k použití LC 8K950 S-576-01

Návod k použití LC 8K950 S-576-01 Návod k použití LC 8K950 S-576-01 Popis odsavače Popis odsavače Druhy provozu Skleněný štít Kryt komínu Přepínač světlo/ventilátor Toho lze dosáhnout tehdy, když neuzavíratelnými otvory, např. ve dveřích,

Více

Návod k obsluze Noche

Návod k obsluze Noche cz Návod k obsluze Návod k obsluze Noche Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení ohledně správného

Více

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Varování: Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

GUTMANN Redonda 86. Návod k obsluze

GUTMANN Redonda 86. Návod k obsluze GUTMANN Redonda 86 CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Redonda 86 Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

Invisible. Návod k obsluze

Invisible. Návod k obsluze Invisible cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném používání

Více

Modely Fusion Plus

Modely Fusion Plus CZ Česká Republika Návod k použití a k instalaci Modely Fusion Plus 780-786 ZÁKLADNÍ INFORMACE Přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k použití. Obsahuje informace o instalaci, provozu, bezpečnosti a

Více

Návod k použití MS 75001

Návod k použití MS 75001 Návod k použití MS 75001 EKOLOGICKÁ LIKVIDACE Obalový materiál ekologicky zlikvidujte. Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/EG o elektrických a elektronických vysloužilých

Více

Rayo. Návod k obsluze

Rayo. Návod k obsluze Rayo cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném používání Vašeho

Více

Návod k použití a montáži

Návod k použití a montáži Návod k použití a montáži Externí jednotky Obsah Strana 2 Strana 3 Strana 4 Strana 5 Strana 7 Strana 9 Strana 11 Strana 13 Strana 15 Strana 17 Strana 19 Strana 20 Předmluva Před instalací Odtahové potrubí

Více

DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A

DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A Návod k použití DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A B-619-01 Obr. 1 PLYN Popis odsavače ELEKTRO Popis odsavače Osvětlení Druhy provozu Provoz s odvětráním Kryt komínu Přepínač světlo/ventilátor Ventilátor odsavače

Více

GUTMANN Sombra ll 68EM. Návod k obsluze

GUTMANN Sombra ll 68EM. Návod k obsluze GUTMANN Sombra ll 68EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Sombra II 68EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Návod k použití LC 66651 S-189-01

Návod k použití LC 66651 S-189-01 Návod k použití LC 66651 S-189-01 2 Při čtení návodu sledujte poslední stránky s obrázky. Popis odsavače Druhy provozu Toho lze dosáhnout tehdy, když neuzavíratelnými otvory, např. ve dveřích, oknech,

Více

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FJO 604 FJO 904

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FJO 604 FJO 904 Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FJO 604 FJO 904 OBSAH DOPORUČENÍ A POKYNY... TECHNICKÁ DATA... MONTÁŽ... 4 OBSUHA... 7 ÚDRŽBA... 8 DOPORUČENÍ A POKYNY MONTÁŽ Přístroj smí zapojit pouze kvalifikovaný

Více

GUTMANN Claro 04EM. Návod k obsluze

GUTMANN Claro 04EM. Návod k obsluze GUTMANN Claro 04EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Claro 04EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Před

Více

GUTMANN Llano 32EM. Návod k obsluze

GUTMANN Llano 32EM. Návod k obsluze GUTMANN Llano 32EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Llano 32EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Před

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

ARTE. Návod k obsluze

ARTE. Návod k obsluze ARTE cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném používání Vašeho

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

ČEŠTINA...8. Návod k použití digestoŕe

ČEŠTINA...8. Návod k použití digestoŕe CZ ČEŠTINA...8 Návod k použití digestoŕe 2x 2x 2x 3.9x9.5mm 2x 3.9x6mm ø 15cm ø 12.5cm 8x 8x 4.8x38mm 4x 3.4x15mm 2x 2 !! L = 65 cm min. 1A Ø150mm Ø150mm 1B Ø125 Ø125mm Ø150 3 2 5 3 160 mm 160 mm 6 55

Více

GUTMANN Estrella 06EM. Návod k obsluze

GUTMANN Estrella 06EM. Návod k obsluze GUTMANN Estrella 06EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Estrella 06EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

GUTMANN Sombra ll 68EM. Návod k obsluze

GUTMANN Sombra ll 68EM. Návod k obsluze GUTMANN Sombra ll 68EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Sombra II 68EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

Obalový materiál řádně zlikvidujte. Odsavač nikdy neprovozujte bez. Odsavač používejte jen. s nasazenou žárovkou. (viz Montážní návod).

Obalový materiál řádně zlikvidujte. Odsavač nikdy neprovozujte bez. Odsavač používejte jen. s nasazenou žárovkou. (viz Montážní návod). Návod k použití DHI 635H B-54-02 Před čtením návodu si otevřete poslední stránky s obrázky. Popis odsavače Před prvním použitím Důležitá upozornění Odsavač odpovídá platným bezpečnostním předpisům. Opravy

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Ocaso. Návod k obsluze

Ocaso. Návod k obsluze Ocaso cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném používání Vašeho

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031680 10032292 10032293 10032294 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN.

Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném používání Vašeho nového

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze Odsavač par HSHD 9102 Návod k obsluze 1 POPIS Odsavač je k dispozici ve filtrační verzi nebo verzi s odtahem. Filtrační verze (Obr. 1A nebo 1B): Odsavač nasává výpary z kuchyně, převede jej přes tukové/

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci

Odsavač par CVMI 970LX. Návod k obsluze a instalaci Odsavač par CVMI 970LX Návod k obsluze a instalaci 1 Obsah Úvod...3 Bezpečnostní upozornění...3 Standardní seznam instalačního příslušenství...4 Montáž na strop...5 Popis ovládacích prvků...7 Obsluha...7

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

ODSAVAČ PAR MODELY: CCP 130B/N CCP 50B/N. Návod na montáž a používání OD 3

ODSAVAČ PAR MODELY: CCP 130B/N CCP 50B/N. Návod na montáž a používání OD 3 ODSAVAČ PAR MODELY: CCP 130B/N CCP 50B/N CZ Návod na montáž a používání OD 3 Odsávání Filtrace Uhlíkový filtr SERVIS Údržba Před započetím jakékoliv údržby odpojte odsavač od elektrické sítě. Uhlíkový

Více

Návod k obsluze a instalaci Odsavač par FBI 522 FBI 722 FBI 502 FBI 702 FBI 512 FBI 712

Návod k obsluze a instalaci Odsavač par FBI 522 FBI 722 FBI 502 FBI 702 FBI 512 FBI 712 Návod k obsluze a instalaci Odsavač par FBI 522 FBI 722 FBI 502 FBI 702 FBI 512 FBI 712 CZ Rady a doporučení Tento návod k použití je společný pro několik verzí přístroje. Je tedy možné, že bude obsahovat

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92. Návod k použití

Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92. Návod k použití Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92 Návod k použití 1 INSTALACE Odsavač je dostupný ve verzi s odtahem (vzduch je odváděn z místnosti ven) nebo ve filtrační verzi (vzduch cirkuluje v místnosti). 1) Následující

Více

Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92. Návod k použití

Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92. Návod k použití Odsavač par CFT 610, 620, 62, 92 Návod k použití 1 INSTLCE Odsavač je dostupný ve verzi s odtahem (vzduch je odváděn z místnosti ven) nebo ve filtrační verzi (vzduch cirkuluje v místnosti). 1) Následující

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Modely Pure line

Modely Pure line CZ Česká Republika Návod k použití a k instalaci Modely Pure line 6830 6831 6840 6841 ZÁKLADNÍ INFORMACE Přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k použití. Obsahuje informace o instalaci, provozu, bezpečnosti

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441

Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Návod k použití odsavač par CWB 6441 CWB 9441 Obsah Rady a pokyny 3 Montáž 4 Obsluha 5 Údržba 5 Ochrana zdraví a životního prostředí Symbol na výrobku nebo na obalu upozorňuje na skutečnost, že materiál

Více

ČEŠTINA...9. Návod k použití digestoŕe

ČEŠTINA...9. Návod k použití digestoŕe CZ ČEŠTINA...9 Návod k použití digestoŕe 4x 4x 4.8x38mm 1x 2x ø 15cm 1x!! L = 65 cm min. 2 1A Ø150mm Ø150mm 1B 2 3 3 4 6 5 7 8 4 9 12 (4.8 x 38 mm) 10 13 100 mm 100 mm Ø 8 mm 194 mm 790 mm 11 5 14A 15

Více

Návod k obsluze odsavače Llano 32 EM

Návod k obsluze odsavače Llano 32 EM Návod k obsluze odsavače Llano 32 EM Návod k použití: Llano 32 EM Vážená zákaznice, Vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy Gutmann. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Váš odsavač odpovídá

Více

GUTMANN Planea 09EM. Návod k obsluze

GUTMANN Planea 09EM. Návod k obsluze GUTMANN Planea 09EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Planea 09EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

Odsavač par CMBI 970 LX. Návod k obsluze a instalaci

Odsavač par CMBI 970 LX. Návod k obsluze a instalaci Odsavač par CMBI 970 LX Návod k obsluze a instalaci 1 Obsah Úvod...3 Bezpečnostní upozornění...3 Standardní seznam instalačního příslušenství...4 Instalace na strop...5 Popis ovládacích prvků...7 Obsluha...7

Více

Návod k použití. odsavač par CTB 6407

Návod k použití. odsavač par CTB 6407 Návod k použití odsavač par CTB 6407 2 Obsah Rady a pokyny 4 Parametry 5 Montáž 6 Obsluha 8 Údržba 9 Ochrana zdraví a životního prostředí Symbol na výrobku nebo na obalu upozorňuje na skutečnost, že materiál

Více

GUTMANN Planea 09EM. Návod k obsluze

GUTMANN Planea 09EM. Návod k obsluze GUTMANN Planea 09EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Planea 09EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme.

Více

GUTMANN Capa 07EM. Návod k obsluze

GUTMANN Capa 07EM. Návod k obsluze GUTMANN Capa 07EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Capa 07EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Před

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

GUTMANN Capa 07EM. Návod k obsluze

GUTMANN Capa 07EM. Návod k obsluze GUTMANN Capa 07EM CZ Návod k obsluze Návod k použití odsavače: Capa 07EM Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme Vám za nákup odsavače par firmy GUTMANN GmbH. Srdečně Vám k nákupu gratulujeme. Před

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití MS 70001 S-354-01

Návod k použití MS 70001 S-354-01 Návod k použití MS 70001 S-354-01 2 Kráječ je určen pro použití v domácnosti. Spotřebič používejte jen pro zpracování množství a v časech běžných pro domácnost. Spotřebič nevyžaduje údržbu. Návod k použití,

Více

Návod k použití a montáži

Návod k použití a montáži Návod k použití a montáži Vestavné moduly EM 10, EM 20, EM 30, EM 11, EM 21, EM 22, EM 31, stropní EM 05 S Obsah Strana 2 Strana 3 Strana 4 Strana 5 Strana 6-9 Strana 10 Strana 11 Strana 12 Předmluva K

Více

ČEŠTINA Návod k použití digestoŕe

ČEŠTINA Návod k použití digestoŕe CZ ČEŠTINA...12 Návod k použití digestoŕe 1x 1x 1x 2x 1x 1x 3x M4x20mm ø 15cm 1x ø 12.5cm 1x 3x 2x 3.9x9.5mm 2x 3.9x6mm 8x 8x 4.8x38mm 1x 2x 1x 4x 3.4x15mm 2 !! L = 65 cm min. 1A Ø150mm Ø150mm 1B Ø125

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

CBG 640 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

CBG 640 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze CBG 640 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze využít ve filtrační nebo odtahové verzi. U filtrační verze (obr. 1) se vzduch a pára odsává spotřebičem a čistí uhlíkovými filtry

Více

mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. DHI 6655 FF mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. B-361-01

mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. DHI 6655 FF mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. B-361-01 DHI 655 F B-361-01 Obr. 1 PLYN ELEKTRO Při čtení návodu sledujte poslední stránky s obrázky. Popis odsavače Přepínač světlo / ventilátor Druhy provozu Provoz s odvětráním Ventilátor odsavače nasává kuchyňské

Více

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI CZECH NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 1 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Obsah Úvod. 15 Bezpečnostní upozornění 15 Seznam standardního instalačního příslušenství 17 Instalace (montáž na stěnu) 18 Instalace (verze

Více

Návod k použití TWK 6734 B-860-01

Návod k použití TWK 6734 B-860-01 Návod k použití TWK 6734 B-860-01 Návod k použití si pečlivě pročtěte, řiďte se jím a dobře si ho uschovejte! Tento spotřebič je určen pro domácnost a nikoli pro komerční využití. Případné technické změny,

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

Stojanový ventilátor

Stojanový ventilátor 10029509 10029510 Stojanový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Odsavač par. Návod k obsluze HHT 682

Odsavač par. Návod k obsluze HHT 682 Odsavač par Návod k obsluze HHT 682 1 1 2 3 9.5 mm 4 5 6 A 2 7 8 S 260 80 48 80 36 9 B C 10 D 11 12 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí 3 Varování Vzdálenost mezi varnou deskou a

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91585AB4X5VII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 91709HB54XVII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Závěsné svítidlo. Přehled. Návod k montáži. montážní materiál. stropní úchyt. baldachýn. připojovací kabel. objímka.

Závěsné svítidlo. Přehled. Návod k montáži. montážní materiál. stropní úchyt. baldachýn. připojovací kabel. objímka. Závěsné svítidlo cs ávod k montáži 14613FV05X01IX 2019-01 Přehled stropní úchyt montážní materiál baldachýn připojovací kabel objímka stínítko svítidla upevňovací kroužek žárovka Výrobek je vybaven bezpečnostními

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031905 10032683 10032684 10032685 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

Komínový odsavač par

Komínový odsavač par Komínový odsavač par 10030272 10030275 10030273 10030276 10030274 10030300 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

Návod k použití S-331-01

Návod k použití S-331-01 Návod k použití PHS 2105 S-331-01 Návod k použití si pečlivě pročtěte, řiďte se jím a uschovejte si ho! Bezpečnostní pokyny Nebezpečí zasažení elektrickým proudem Spotřebič připojujte a používejte jen

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Víceúčelový průmyslový vysavač

Víceúčelový průmyslový vysavač Víceúčelový průmyslový vysavač 10029117 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

s aktivním uhlím (viz Filtry a údržba). větrání - s filtrem s aktivním uhlím -, je Je-li odsavač použit k cirkulačnímu

s aktivním uhlím (viz Filtry a údržba). větrání - s filtrem s aktivním uhlím -, je Je-li odsavač použit k cirkulačnímu Návod k použití DHU 632 U DHU 632 E B-34-01 Při čtení, prosím, sledujte poslední stránky s ilustracemi. Popis spotřebiče opatření, může proudit vzduch ke spalování. Před prvním použitím Poznámka: Při posuzování

Více

Návod k obsluze a instalaci. Odsavač par FMPL 606 BK B FMPL 606 WH B FMPL 806 BK B FMPL 806 WH B FMPL 906 BK B FMPL 906 WH B

Návod k obsluze a instalaci. Odsavač par FMPL 606 BK B FMPL 606 WH B FMPL 806 BK B FMPL 806 WH B FMPL 906 BK B FMPL 906 WH B Návod k obsluze a instalaci Odsavač par FMPL 606 BK B FMPL 606 WH B FMPL 806 BK B FMPL 806 WH B FMPL 906 BK B FMPL 906 WH B CZ Rady a doporučení Tento Návod k použití se týká různých modelů tohoto přístroje.

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

HVSD 9800 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HVSD 9800 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HVSD 9800 ODSAVAČ PAR 1 Návod k instalaci a obsluze OBSAH Úvod 2 Bezpečnostní upozornění 2 Montáž na zeď 3 Instalace (vnitřní recirkulace) 6 Dotekové ovládání 7 Údržba 8 Odstranění případných problémů

Více