Spolek neslyšících Plzeň

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spolek neslyšících Plzeň"

Transkript

1 Spolek neslyšících Plzeň. Čas bilancování Malá ručička pomalu ukazuje půlnoc, ale velké se ještě moc nechce ukousnout čas ze starého roku a začít počítat s novým letopočtem. Na konci letopočtu je číslovka nula, která při psaní nikde nezačíná ani nekončí. A přemýšlím, co nás v roce 2010 čeká. Bude toho jistě hodně, ale na výročí, která nás čekají nesmíme zapomenout. V roce 2010 město Plzeň bude mít 715. výročí od svého založení českým panovníkem Václavem II. v roce Další vzpomínka se váže k roku 1695, kdy byl v Plzni popraven vůdce chodské rebelie Jan Sladký Kozina. Letos to bude 315 let od jeho popravy a před 80 lety se objevily na loutkové scéně prvně loutky Spejbla a Hurvínka, které velmi proslavily město Plzeň. Sedím v křesle a listuji všemi Bulletiny, které jsme vydali v minulém roce. A zjistil jsem zajímavou věc, že jsem Vás několikrát zval na zajímavé akce do Chanovic. Zamyslel jsem se a zjistil, že o této vesničce nic nevím, a tak jsem se vydal po stopách informací, s kterými vás seznámím na některé z dalších stránek. Při bilancování činnosti musím konstatovat, že se nám spousta akcí podařila, ale některé nebyly naplněny tak, jak bych si představoval. Je to asi dáno tím, že naše členská základna pomalu ale jistě stárne, což se odráží i při výběru akcí, které bychom chtěli dělat. Tento problém se nám podařilo koncem roku částečně zmírnit díky nákupu projektoru, který umožňuje našim členům získávat větší přehled pomocí projekce. Také nesmíme zapomenout, že v loňském roce oslavil Klub šipkařů svoje 10leté výročí svojí činnosti. K tomuto jubileu byl uspořádán turnaj, který se velmi vyvedl a tak přejeme šipkařům hodně sportovního štěstí. Na závěr mého bilancování přeji všem členům, aby se jim v roce 2010 dařilo dobře a všechny problémy se jim vyhýbaly.

2 Historie Chanovic Chanovice je malá vesnička, která leží na hranici okresů Klatovy, Plzeň-jih a Strakonice. První informace jsou z roku 1352, kde je janovický kostel uveden jako farní. Majitelé byli chanovští vladykové, kteří měli ve svém znaku dva trojzubé kříže. Poslední majitelem byl baron František Goldegga, který byl střelen dávkou ze samopalu do břicha. Druhý den umírá ve strakonické nemocnici. Zastřelen byl Viktorem a Šilhavým. kteří si hráli na vojáky partyzány. Od se zámek změnil na základní školu. Od 90. let patří zámek vesnici Chanovice. V této vsi se podařilo v roce 1993 najít vhodný pozemek, kde by se mohl instalovat skanzen, kde by se instalovaly zajímavé stavby z Plzeňského kraje. V tomto skanzenu se v současné době nacházejí tyto stavby: špýchar, kolna se stodůlkou, roubená stodola, kopie zděné sušárny na ovoce, obytná roubená chalupa, dřevorubecký srub, roubený čeledník, kopie výklenková kaple, litinový a kovaný kříž na žilovém podstavci. Při stavbě kolny se zjišťovalo stáří dřeva a bylo zjištěno, že trámy byly káceny v letech Dřevo z vchodových zárubní je z roku V současné době se v tomto skanzenu ukazuje forma tehdejšího bydlení, zemědělská činnost, podomácká výroba a řemesla z období druhé poloviny 18. století do první poloviny 20. století. Dále se tam pořádají různé zajímavé akce, které připomínají historii našeho kraje. 8. ročník ankety Strom roku 2009 Žijeme v době, která je velmi uspěchaná a ani jsme si nestačili všimnout, že příroda kolem nás se pomalu mění. A tak Nadace Partnerství spolu s Ministerstvem životního prostředí ČR vyhlásilo v roce 2009 již 8. ročník ankety Stromu roku. Důvodem k uspořádání této ankety je rozvíjet vztah lidí k přírodě a k péči o přírodní a kulturní dědictví našich předků, způsobem rozvíjet vztah lidí k životnímu prostředí a motivovat k péči o přírodní i kulturní dědictví.

3 Vítězem ankety se stala Kotelská lípa z Libereckého kraje je stará 950 let, vysoká 25 metrů a obvod kmene je 970 cm. Přežila zničení obce během husitského nájezdu v roce 1444 nebo napadení náchodskými a čáslavskými sedláky v roce Zažila vysídlování německých občanů po 2. světové válce. (Vpravo je vítězná Kotelská lípa, vlevo dub z Kladrub ) Plzeňský kraj zastupoval dub u kláštera v Kladrubech, který se umístil mezi 12 finalisty na 3. místě. Strom stojí na místě, odkud v roce 1421 husité pod vedením Jana Žižky dobývali klášter. Dub byl součástí stromové aleje, kde mohutná vichřice v roce 1843 vyvrátila všechny stromy až na tři. Strom toto řádění větru přežil se dvěma dalšími stromy. Stáří stromu je odhadováno na 500 let, výška činí 22 metrů a obvod stromu je 740 cm. Blovice a státní vlajka Prvorepubliková Československá republika je v roce 1920 již druhým rokem suverénním samostatným státem, který má svoje Národní shromáždění. Toto Národní shromáždění v roce 1920 uzákonilo návrh vlajky jako československý státní symbol. Autorem naší státní vlajky se stal blovický rodák Jaroslav Kursa, který se narodil roku 1875 v učitelské rodině. Sám také pak krátký čas učiteloval. Byl výtvarně nadaný a měl hluboké heraldické znalosti. V roce 1919 přinesl komisi pro státní symboly dopodrobna vypracovaný návrh vlajky s modrým klínem. Autorství jeho návrhu na vlajku mu bylo velmi dlouho upíráno. V roce 1920 měl jednání ve Vídni o rozdělení majetku bývalého Rakouska Uherska. Jeho nepřítomnosti využil akademický malíř Jaroslav Jareš, který mu návrh sebral a říkal, že patří jemu. Jareš také měl návrh vlajky, ale s červeným klínem. Podobnou vlajku možná zhotovil i Čechoameričan Josef A. Knedlhans, který s ním vítal prvního československého prezidenta T. G. Masaryka při návštěvě v New Yorku. Důkazy ale neexistují. Česká vexilologická společnost (zabývá se studiem vlajek) nedávno obhájila Kursovo autorství na vlajku. Po většinu života pracoval jako archivář ministerstva vnitra a pak v Ústřední matice školské. Kursa žil dlouhá léta na pražských Vinohradech a zemřel roku 1950 bez potomků jako neznámý muž.

4 Přednášky a různé akce Ve středu 7. října 2009 proběhl v prostorách spolku Den otevřených dveří, který byl vyhlášen v rámci Týdne sociálních služeb, které vyhlásilo MPSV. Spolek pro tento ten zajistil výstavu fotografií, jak historických, tak i současných ze života neslyšících v Plzni. Pan Reichert, který je i našim členem nám zapůjčil svojí ukázku válečných modelů, která se všem moc líbila. I naše ženy nezůstaly pozadu a připravily si ukázku ručních prací. V odpoledních hodinách pak sl. Bc. Hanzlíčková předvedla návštěvníkům ukázku výuky znakového jazyka. Na Den otevřených dveří přijeli i známí z Klatov a Prahy. Ve čtvrtek se uskutečnila přednáška na téma Deaflympiáda. Tato specifická olympiáda neslyšících se v letošním roce konala na Tchaj-wanu, kde byli zastoupeni i naši sportovci. Cílem přednášky bylo informovat členy o vzniku a historii této olympiády a připomenout jim největší akci neslyšících ve sportovním světě. Ve středu se v rámci Klubu žen konala přednáška na téma, které je ženám velmi blízké a to Předvánoční úklid. Přítomné ženy se dozvěděly nové trendy při používání mycích prostředků při úklidu domácnosti. Hovořilo se také o eko prostředcích, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Informaci podávala paní Volejníková, která je sama členkou Klubu žen. V polovině listopadu, a to ve středu 12. proběhla přednáška na zajímavé téma, Krokodýlí zoo. Tato zoologická zahrada se nachází v Protivíně a je soukromá. Majitel tohoto zoo se specialïzuje pouze na chov krokodýlů z celého světa. Přednáška byla doplněna fotografiemi a úryvky z TV pořadu Toulavá kamera. Blížící se vánoční svátky ovlivnily další téma přednášky, která byla s názvem Jak nejlépe ušetřit jídlo. Cílem bylo podat informace o tom, že se většinou vyplatí koupit ekonomická balení, která v přepočtu vyjdou levnější. A protože se blížily svátky, tak se přítomným připomělo, že kromě vánočního lahodného cukroví je zdraví prospěšné jíst ovoce,zeleninu, obiloviny a luštěniny. Přednášející paní Volejníková ještě prozradila přítomným ženám malý fígl na loupání vařených brambor. Po skončení přednášky si ženy mezi sebou vyměňovaly různé názory. Středa , která je těsně před Vánoci se nesla v duchu vánočních svátků. Tomu také odpovídala přednáška,která se jmenovala Tradice vánočního cukroví. Přítomní byli seznámeni s historií vánočního cukroví.vše bylo doplněno ukázkou a ochutnávkou různého vánočního cukroví.

5 Sportovní zprávy a výsledky V sobotu se sešli zájemci o hru v šipky opět v prostorách Spolku v Plzni, aby si změřili mezi sebou síly. Konal se zde 11. ročník Putovního poháru mužů a 7. ročník Putovního poháru žen v šipkách jednotlivců 301 double. Mužů bylo celkem 17 a nejlépe se umístil Bufka V. ze Spolku Plzeň,který získal 50 bodů. Na místě hned za ním se umístil Kalina ze SKN Plzeň s počtem 38bodů a na dalším medailovém místě byl Cedrech s 28 body opět ze SKN Plzeň. Žen bylo přítomno 8 a svedly mezi sebou vyrovnaný boj. Na 1.místě se umístila paní Kvapilová z PSN Praha s 22 body. 2.místo získala Ulmanová ze Šumavského spolku neslyšících Klatovy s počtem 15 bodů. Další medailové místo, a to 3. získala paní Drahokoupilová ze SKN Hradec Králové s počtem 10 bodů. Necelý týden po Mikuláši v sobotu se uspořádal Vánoční turnaj dvojic v šipkách opět v prostorách Spolku. Účast na tomto turnaji byla menší, než se očekávalo a tak přihlášené 4 páry svedly mezi sebou zajímavé boje. Jako první skončil pár v sestavě Šilhánek L. a Bufka, který nasbíral 6 bodů. Druhé místo obsadila dvojice Veszpremii a Reichert s počtem 4 bodů. Třetí místo obsadila jediná dvojice, která byla mix v sestavě Pavlíková a Šídlo. Získala 2 body a jako poslední se umístila dvojice Vaněk a Spurný, která nezískala ani jeden bod. Druhý vánoční svátek se nesl v duchu Vánoční turnaj ve dvojboji (prší a joker), kterého se celkem zúčastnilo 32 hráčů. Z tohoto počtu bylo 20 mužů, kteří mezi sebou svedli zajímavé klání. Na 1. místě se umístil Vaněk ze SKN Plzeň s počtem 830 bodů, na 2.místě ty byl opět zástupce SKN Plzeň,pan Pytelka, který měl 1001 bodů. Jako jediný kdo zachraňoval čest Spolku byl pan Veszpremii, který se umístil na 3. místě s počtem 1084 bodů. Mezi 12 ženami se nejlépe umístila paní Bajerová Květa z I. PSKN Praha s 1345 body. Druhé místo obsadila zástupkyně Spolku paní Zimolová Emilie s 1455 body a jako třetí byla Šilhánková Anna ze Spolku Plzeň s 1519 body. Archiv města Plzně Vás zve do mázhauzu plzeňské radnice na výstavu Archivem města Plzně v minulosti i současnosti V červnu 2009 jsme si připomněli 140 let od jmenování prvního městského archiváře a v roce 2008 zase 60 let samostatné existence archivu. Nabídne pohled obrazem a písmem nejen do nitra archivních prostor minulých desetiletí i přítomnosti, ale hlavně přiblíží to nejcennější, co ukrývají archivní depozitáře. Výstava potrvá od do Výstava je zdarma.

6 Ekologicko - charitativní akce Sbírej toner Spolek neslyšících Plzeň se zapojil do charitativní akce, která je určena pomoci lidem s mentálním postižením. Smyslem akce je sbírat již prázdné inkoustové nebo tonerové kazety, které se používají v domácích tiskárnách nebo kopírkách. Pokud máte doma prázdnou kazetu, tak jí vložte do jakéhokoliv obalu a odneste ji do sběrného boxu, který je umístěný ve Spolku neslyšících Plzeň, Tylova 14. Tiskové kazety budou ekologicky zrecyklovány a za každou kazetu dostane ústav s mentálním postižením finanční příspěvek. Nasbírané kazety ve Spolku pomohou finančně Domovu pro osoby se zdravotním postižením v Bystřici nad Úhlavou v Plzeňském kraji. Akce probíhá v termínu od Víte, že... V roce 1936 existovalo v Československu celkem obecných škol. Z toho bylo německých, 875 maďarských, 90 polských, 600 ruských, 4 rumunské a 7 hebrejských. V roce 1936 existovaly u nás jesle a mateřské školky. Celkem jich bylo 2 746, navštěvovalo je celkem dětí a staralo se o ně celkem učitelek. V makedonském parlamentu byl schválen znakový jazyk Makedonská asociace neslyšících zveřejnila, že dne 18.října 2009 byl makedonským parlamentem přijat zákon pro znakový jazyk. Makedonie je tedy první v Balkánských zemích. Věříme, že jeho obsah zlepší situaci v sociální oblasti a vzdělávání. Lidská práva Dr. Adam Kosa (původem Madˇar) je historicky první neslyšící europoslanec z celé Evropy. Jeho první prezentace v Evropském parlamentu povzbudila zejména "lidské práva" v souvislosti menšinových jazyků. Neslyšící poslankyni v Rakousku MgA. Helen Jarmer" Paní Helen Jarmer, získala úspěšný mandát strany Zelených do rakouského parlamentu. Je první neslyšící členka rakouského parlamentu v historii.

7 Lékařská pohotovost v Plzni od Všeobecná lékařská pohotovost Poliklinika Denisovo nábř., Denisovo nábřeží 4, Plzeň Městská poliklinika, Francouzská 4, Plzeň ZZ Plzeň, Lidická 27, Plzeň Pohotovostní služba Denisovo a ZZ Plzeň je zajištěna ve všední dny vždy od 18 do 6 hodin, o víkendech a svátcích nepřetržitě. Pohotovostní služba Městská poliklinika je od 18 7 hodin, o víkendech a svátcích nepřetržitě.. Dětská pohotovostní služba Nemocnice U svatého Jiří, Staniční 74, Plzeň Pohotovostní služba je zajištěna ve všední dny vždy od 17 do 7 hodin, o víkendech a svátcích nepřetržitě Stomatologická (zubní) pohotovost FN Plzeň, alej Svobody 80, vchod F, 7. nadzemní podlaží Stomatologická klinika zajišťuje zubní pohotovost pro pacienty z Plzeňského kraje. Pohotovostní služba je zajištěna ve všední dny vždy od 18 do 6 hodin, o víkendech a svátcích od 7 do 7 hodin. Pacienti, kteří přijdou na pohotovost musí uhradit regulační poplatek ve výši 90 korun v hotovosti. Aby bylo ošetření na pohotovosti zadarmo, stačí po zaplacení poplatku vyplnit žádost o vrácení peněz a kraj vám pak peníze vrátí. Rychlá záchranná služba - telefonní číslo 155 Snížení příspěvku na provoz motorového vozidla Od na základě vyhlášky MPSV č. 451/2009 bude nižší příspěvek na provoz motorového vozidla o 50 % u II. stupně a o 20 % u III. stupně. Výše příspěvku na provoz motorového vozidla pro občany, jejichž zdravotní postižení odůvodňuje přiznání mimořádných výhod pro těžce zdravotně postižené občany III. stupně, Kč u jednostopého vozidla a Kč u ostatních vozidel a pro občany, jejichž zdravotní postižení odůvodňuje přiznání mimořádných výhod pro těžce zdravotně postižené občany II. stupně, Kč u jednostopého vozidla a Kč u ostatních vozidel. Ustanovení 36 odst. 4 věty druhé platí obdobně. Občanu uvedenému ve větě první se výše příspěvku na provoz motorového vozidla vyplaceného na rok 2010 zvýší podle 36 odst. 5, jestliže v roce 2010 ujede ze závažných důvodů více než km.".

8 leden březen ledna sobota h. Valná hromada, členská schůze 27. ledna středa h. Přednáška - Změny v důchodu 30. ledna sobota h. Zimní turnaj v jednotlivcích Joker 3. února středa h. Výroba a lití mýdel 6. února sobota h. Zimní turnaj jednotlivců 301 double 17. února středa h. Přednáška Hrady a zříceniny I. 20. února sobota h. Zimní vycházka 10. března středa h. Přednáška Hrady a zříceniny II. 24. března středa h. Ukázka velikonoční výzdoby (možnost vyrobit si kraslici) 27. března sobota Jarní vycházka Stálé akce ve Spolku: Středa h. Cvičení jógy h. Klub žen Čtvrtek h. Klub seniorů SLEDUJTE NÁSTĚNKU, ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA Oslavujeme životní výročí našich členů Frolík Miroslav Hytha Zdeněk Tradiční akce v Plzni a okolí Český rok na vsi, Zoo Plzeň (rozpustilé vyhánění zimy) Valentýnský trh, nám. Republiky Plzeň Josefovský trh, nám. Republiky Plzeň Bulletin vydává Spolek neslyšících Plzeň jen pro vnitřní potřebu.

9

Spolek neslyšících Plzeň

Spolek neslyšících Plzeň Spolek neslyšících Plzeň Vycházejí z židovské slavnosti zvané pesach - uchránění na počest vysvobození Židů z egyptského otroctví. Křesťané se však svou oslavu Velikonoc od židovského svátku pesach snažili

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

BULLETIN 1/2012 04. 04.12

BULLETIN 1/2012 04. 04.12 Spolek neslyšících Plzeň BULLETIN 1/2012 04. 04.12 Vážení členové, dostáváte do rukou první číslo letošního Bulletinu s velkým zpožděním. Situace byla způsobena změnou ve spolku, která proběhla koncem

Více

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících

CENTRUM neslyšících a nedoslýchavých Pracoviště: Modřany Pražský spolek neslyšících Darwinova 24, PRAHA 12 -Modřany, 143 00 Program na LEDEN 2015 1. čtvrtek Státní svátek, Nový Rok 2015 2. pátek CNN-sociální služby 5. pondělí CNN-sociální služby 6. úterý CNN-sociální služby 7. středa

Více

Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Závěrečná zpráva environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2013-2014 ZŠ a MŠ Nerudova, České Budějovice V rámci EVVO bylo realizováno všestranné rozvíjení klíčových kompetencí v kontextu

Více

Spolek neslyšících Plzeň

Spolek neslyšících Plzeň Spolek neslyšících Plzeň Zamyšlení Spím. Pravidelně oddychuji. Něco mě probudí. Ještě je tma. Obracím se na bok. Snaţím se opět usnout. V hlavě se mně promítá uplynulý rok, kde se mi objevuje vše, co jsme

Více

Lékařská pohotovostní služba pro děti a dorost

Lékařská pohotovostní služba pro děti a dorost Lékařská pohotovostní služba pro děti a dorost Poskytovatel služby Adresa Území Telefon Ordinační hodiny Domažlická nemocnice, a.s. Kozinova 292 Domažlice 379 710 224 po-pá 15:30-7:00 Domažlice so, ne,

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 29. dubna 2017 v Praze Dne Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 61. ročník 9. dubna 017 v Praze Dne 9.. 017 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním tenisu

Více

Výsledky ve stolním tenise:

Výsledky ve stolním tenise: Mistrovství České republiky družstev mužů, žen a mládeže neslyšících Mistrovství České republiky jednotlivců mužů, žen a mládeže ve stolním tenise dne 26. dubna 2014 v Brně V sobotu 26. dubna 2014 se konal

Více

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00 Výroční zpráva 2014 SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463 Tylova 405/14 Plzeň 301 00 www.snplzen.cz spolek@snplzen.cz Obsah Obsah Spolek neslyšících Plzeň se představuje

Více

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2012

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2012 Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2012 Sídlo archivu: Veleslavínova 19, 305 77 Plzeň telefon: 378 032 600, 601, 603-605, 607-611, fax: 378 032 602 e-mail: archiv@plzen.eu Zřizovatel archivu:

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2016

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2016 Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2016 Sídlo archivu: Veleslavínova 19, 306 32 Plzeň telefon: 378 032 600, 601, 603-605, 607-611 e-mail: archiv@plzen.eu Zřizovatel archivu: Magistrát města

Více

V Jankově dne Zpracoval: Ing. Jan Jílek, ředitel

V Jankově dne Zpracoval: Ing. Jan Jílek, ředitel Výroční zpráva Občané Jankova a Holašovic sobě a všem, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 V Jankově dne 27. 6. 2015 Zpracoval: Ing. Jan Jílek, ředitel VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI o.p.s. ROK 2014 Část I. Základní

Více

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU:

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Pajurková NÁZEV: VY_12_INOVACE_1.2.20.5._VL TÉMA: Vlastivěda, dějiny, test-

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v listopadu. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

Zvonek. 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce

Zvonek. 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce Zvonek 2. číslo školního roku 2012/2013 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce Oboz. tohle slovo mi jeden čas znělo jako tajemné zaklínadlo. Tenkrát jsem

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

PROGRAM PROSINEC 2008

PROGRAM PROSINEC 2008 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po Žákovský parlament - zhodnocení práce za školní rok 2014 / 2015 Dne 24. června 2015 proběhlo na naší škole 20. zasedání Žákovského parlamentu, které bylo posledním jednáním v tomto školním roce, proto

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Příběhy našich sousedů Ing. Bohuslav Strejc

Příběhy našich sousedů Ing. Bohuslav Strejc Post bellum a Bolevecká základní škola, náměstí Odboje 18, Plzeň Příběhy našich sousedů Ing. Bohuslav Strejc školní rok 2013/2014 Zpracovala skupina pod vedením pana učitele Zdeňka Diviše se žáky Adame

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 15. do 17. prosince - Broumovsko Adventní trh v broumovském klášteře, Galavečer boxu, koncert skupiny Lucie revival, přednáška, charitativní běh, taneční programy, prohlídky kláštera, turnaj v šipkách a v mariáši. To jsou tipy na některé

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v říjnu Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v říjnu Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapusty 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332 251,

Více

Blahopřejeme Všem, kteří se narodili v červenci, přejeme vše nejlepší a splnění přání v dalším roce.

Blahopřejeme Všem, kteří se narodili v červenci, přejeme vše nejlepší a splnění přání v dalším roce. Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapusty 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332 251,

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Žádost občanů. Věc: Žádost občanů o vyhlášení staré lípy v katastru obce Drahelčice Památným stromem.

Žádost občanů. Věc: Žádost občanů o vyhlášení staré lípy v katastru obce Drahelčice Památným stromem. Městský úřad Hostivice Odbor životního prostředí Husovo náměstí 13 253 80 Hostivice Ing. Petra Ďuranová Na Návsi 49 252 19 Drahelčice Jaroslava Staňková Lípová 18 252 19 Drahelčice V Drahelčicích dne 14.

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace. Oprava zámeckého přístupového mostu (2014)

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace. Oprava zámeckého přístupového mostu (2014) Oprava zámeckého přístupového mostu (2014) 1 Restaurátorský průzkum zámeckého přístupového mostu (2014) 2 Restaurátorský průzkum zámeckého přístupového mostu (2014) 3 Platan (2014) 4 Tahové zkoušky (2014)

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Pátek 1. ledna 2016 ÚNOR Sportovně myslivecký ples Sobota 27. února 2016, tělocvična ZŠ Město Albrechtice

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 Milí přátelé z členských organizací, dostává se Vám do rukou další vydání Věstníku ANNO JMK, tentokrát jsme z důvodu nemoci přeskočili září a jsme hned v říjnu. O to více informací

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce.

Blahopřejeme všem, kteří se narodili v prosinci. Přejeme vše nejlepší a splněná přání v dalším roce. 1 Spolek neslyšících Břeclav, o.s., Kapustova 12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic

Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Návštěva Izraele aneb návrat do školních lavic Můj projekt na téma holocaustu nastartovala uskutečněná výstava Zmizelí sousedé, kterou jsem zorganizovala na přelomu měsíce února a března roku 2011 na naší

Více

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2018

Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2018 Výroční zpráva Archivu města Plzně (AMP) za rok 2018 Sídlo archivu: Veleslavínova 19, 306 32 Plzeň telefon: 378 032 600, 601, 603 605, 607 611 e-mail: archiv@plzen.eu Zřizovatel archivu: Magistrát města

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 23.2.2013

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 23.2.2013 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku p. Odvody 5) Zpráva hospodáře p. Kruml František 6) Zpráva strojníka p.

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 28. února 2015 v Plzni

Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 28. února 2015 v Plzni Plzeňský pohár neslyšících ve stolním tenise dne 8. února 05 v Plzni V sobotu 8. února 05 se konal tradiční Plzeňský pohár jednotlivců mužů a žen neslyšících i slyšících ve stolním tenise ve sportovní

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

His i to t ri r e i S CHPMT 2000

His i to t ri r e i S CHPMT 2000 Historie S CHPMT 2000 9.1.2000 1. chovatelské besedy v Uhřičicích se zúčastnilo 29 členů. Byla zhodnocena činnost svazu za loňský rok a přednesena náplň činnosti pro rok letošní. 15.1. 2000 Výroční schůze

Více

Členský informační pololetník

Členský informační pololetník Přejeme všem členům šťastný nový rok!!! Hodně štěstí, zdraví a úspěchů ve všech oblastech života. Nezapomeňte,že jsme stále s Vámi a pro Vás po celý rok. Váš tým spolupracovníků České unie neslyšících

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC občasník s informacemi o Beřovickém golfu Říjen 2015 Všechny čtenáře chceme hned v úvodu ujistit, že našim cílem je pouze a jen poskytnout z času na čas několik informací a novinek,

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova Valná hromada proběhla dne 11. 11. 2014 a zúčastnilo se jí 27 členů (viz prezenční listina) Program Rozloučení s odstupujícím předsedou klubu přátel školy

Více

Městské muzeum Jevíčko

Městské muzeum Jevíčko Iveta Špičková, Zdena Vašíčková, Ivana Písková Pracovní list k vycházce 1/2 Městské muzeum Jevíčko Příloha č. 1: Městské muzeum Jevíčko (pracovní list k vycházce) 1. Městské muzeum v Jevíčku se nachází

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Pedagogický systém Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2008 Hradec Králové, říjen 2008 Obsah

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA

INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA INFORMAČNÍ POLOLETNÍK ČUN PRAHA Česká unie neslyšících, oblastní organizace Praha Czech Union of the Deaf, Prague Adresa: Dlouhá třída 37, 110 00, Praha 1 Fax: (0042) 224 827 111 Tel./Fax: (0042) 224 827

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Spolek neslyšících Plzeň

Spolek neslyšících Plzeň Spolek neslyšících Plzeň Okurková sezona Blíží se doba dovolených a školních prázdnin. Je to období, kterému se říká okurková sezona. Neděje se nic zajímavého a tak není o čem psát. Ani já nevím, co bych

Více

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž. Slosovatelné

Více

Roční plán práce školní družiny

Roční plán práce školní družiny Roční plán práce školní družiny 2015 / 16 Motto: Ať je léto nebo zima, v družině je stále prima Při tvorbě plánu se zaměřujeme na pestrost jednotlivých činností a akcí. Plán je dělen do tématických týdnů.

Více

Školní kolo dějepisné olympiády

Školní kolo dějepisné olympiády Školní kolo dějepisné olympiády Ve čtvrtek dne 23. listopadu proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Dějepisné olympiády kategorie ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ze všech tříd 1. a 2.

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Česká archivní společnost v uplynulém roce hospodařila podle rozpočtu schváleného valnou hromadou, která proběhla

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 11/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 11/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 11/2016 Vážení a milí přátelé z členských neziskových organizací, zdravíme Vás na začátku měsíce listopadu a přinášíme Vám další aktuální informace z neziskového dění. Připravili jsme

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2 ÚVODEM Občanské sdružení Bwindi Orphans bylo založeno v roce 2006 a výroční zpráva za rok 2007 je tedy první v naší historii. Koncem roku 2006 jsme měli v péči 30 dětí a během roku

Více

PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA. narozena v Ústí nad Labem, zemřela v Providence

PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA. narozena v Ústí nad Labem, zemřela v Providence PLUTONIOVÁ DÁMA PLUTONIOVÁ DÁMA LILLI HORNIG, narozena 22. 3. 1921 v Ústí nad Labem, zemřela 17. 11. 2017 v Providence (USA, Rhode Island) 56 Neznámí hrdinové 5 sazba.indd 56 06.02.18 16:21 Lilli Hornig

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PRAV I D ELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

O Majáku Kontakty. Návštěvnost Centra Maják, aktuality, připravujeme... Služby Majáku:

O Majáku Kontakty. Návštěvnost Centra Maják, aktuality, připravujeme... Služby Majáku: Vážení a milí, abyste věděli, co se na Majáku dělo a dít bude, připravili jsme pro Vás MAJÁKOVÝ ZPRAVODAJ za období LEDEN 2011 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

H T-W. Helena Tomanová-Weisová Výhled z Hradčan Argo

H T-W. Helena Tomanová-Weisová Výhled z Hradčan Argo H T-W Helena Tomanová-Weisová Výhled z Hradčan Argo H el e na Tom a nová-weisová Spisovatelka, herečka a rozhlasová redaktorka Helena Tomanová-Weisová své mládí prožila v dnes už zaniklém světě česko-

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Domovní odpad se odváží v úterý 21. února 2017. K cestě prosím přichystejte pouze plné popelnice. 15. 2. 2017 Říkanky a písničky Obec Hvozdná nabízí pronájem nebytových

Více

Projekt Lidé v akci.

Projekt Lidé v akci. Projekt 2014 - Lidé v akci. Městské evropské informační středisko Hustopeče nad Bečvou uspořádalo v roce 2014 několik akcí, které byly zaměřeny na děti i na dospělé. Cílem všech akcí bylo v široké veřejnosti

Více