Anotace vytvořených elektronických učebnic

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Anotace vytvořených elektronických učebnic"

Transkript

1 Anotace vytvořených elektronických učebnic Celkem bylo v projektu Tvorba elektronických učebnic 30 autory vytvořeno 40 učebnic. Technologie broušení Autorka: Renáta Bartoňová Učebnice je určena pro předmět Technologie (1. až 3. ročník oboru Mechanik seřizovač, 1. a 2. ročník oboru Obráběč kovů, 2. ročník oboru Nástrojář, 1. ročník oboru Provozní technika, 2. ročník oboru Zámečník). Je věnována základům broušení, bruskám, brusným nástrojům a technologiím broušení. Příručka základů soustružení Autorka: Ivana Čípová Učebnice je určena pro předmět Praktické vyučování (1, 2, 3. ročník oboru Strojírenství a 1, 2 ročník oboru Technické lyceum). Je určena pro výuku základům strojního obrábění soustružení. 2D konstruování v systému AutoCAD Autor: Ing. Vlastimil Hořák Cvičebnice je určena pro předmět GRS (2. ročník oboru Strojírenství a Technické lyceum). Obsahuje zadání příkladů pro procvičení většiny funkcí v systému AutoCAD. 3D modelování dílů v systému Inventor Autor: Ing. Vlastimil Hořák Cvičebnice je určena pro předmět GRS (3. a 4. ročník oboru Strojírenství a Technické lyceum). Obsahuje návody a postupy při modelování základních typů součástí: nerotační, rotační, hřídelová, skořepina, šablonováním. Tvorba 3D sestav v systému Inventor Autor: Ing. Vlastimil Hořák Cvičebnice je určena pro předmět GRS (3. a 4. ročník oboru Strojírenství a Technické lyceum). Obsahuje postup tvorby sestavy na konkrétním mechanismu a ukazuje používání většiny funkcí v prostředí sestavy. Modelování v Inventoru Autorka: Lenka Kulová Tato cvičebnice slouží k doplnění a procvičování práce s Inventorem tvorby a navrhování součástí ve 3D a jednoduché sestavování stavebnice z kostek. Je určena pro předmět CAD systémy (2. a 3. ročník oboru strojírenství a 3. ročník oboru Technické lyceum). Na každé stránce naleznete zobrazení předlohy a stručný možný postup tvorby jednoduchých i složitějších součástí. Každý z vás si může zvolit vlastní postup práce. Nákresy předloh jsou doplněny o základní rozměry, které jsou voleny s ohledem na vytvoření modelu. Na konci cvičebnice naleznete klíč k řešení obrázky vytvořených součástí. Další využití software Autodesk Inventor Autor: Jaromír Rečka Účelem této cvičebnice není detailní popis postupu při modelování, ale ukázky, jak lze využít možností prostředí Inventoru. Náčrty a prostorové operace neobsahují všechny potřebné parametry a vazby ve viditelné formě, předpokládám schopnost namodelovat jednoduché díly samostatně. Pro jejich zavazbení v sestavě použijeme osy a roviny jejich souřadného systému, rozložení náčrtů kolem souřadných os a způsob prostorových operací mají proto své opodstatnění. Modely nezobrazují reálné děje, ale vytvářejí jejich přiměřenou iluzi.

2 Technické kreslení zobrazování Autorka: Lenka Kulová Pracovní listy slouží k procvičování technického zobrazení součástí. Pracovní listy jsou určeny pro předmět Technické kreslení (1. ročník oboru Strojírenství a Technické lyceum). Grafické řešení vybraných úloh ze statiky Autor: Petr Kopelec Učebnice je určena pro předmět Mechanika (obory Strojírenství a Technické lyceum). Je věnována grafickému řešení některých složitějších úloh ve statice. Stavba karosérií a skříní Autoři: Dana Macháčová, Pavel Macháč Učebnice je určena pro předmět Technologie (3. ročník učebního oboru Karosář). Obsahuje základní rozdělení karoserií, popis jejich tvaru i stavby. Převážná část učebnice je pak věnována detailní konstrukci karoserií s kostrou a skořepinových karoserií. Oprava karosérií a skříní Autoři: Pavel Macháč, Dana Macháčová Učebnice je určena pro předmět Technologie (2. a 3. ročník učebního oboru Karosář). Specializuje se na typická poškození karoserií a podrobně popisuje možnosti jejich odstranění. Učebnice se zaměřuje nejen na klasické a osvědčené způsoby oprav, ale přibližuje také jejich nejmodernější metody. Číslicově řízené stroje Autor: Jaromír Polášek Učebnice je určena především pro předmět Technologie (4. ročník oboru Mechanik seřizovač). Je možné ji dále použít v předmětech Technologie (2. ročník oboru Provozní technika a 3. ročník oboru Obráběč kovů). Učebnice je věnována základům konstrukčního uspořádání číslicově řízených obráběcích strojů a řezným nástrojům, které se používají na těchto strojích. Stavba a provoz strojů - Spoje ve strojírenství Autor: Miloš Šlupina Učebnice je určena pro předmět Stavba a provoz strojů (2. ročník oboru Strojírenství). Je věnována problematice spojování součástí ve strojírenství, popisuje základní principy šroubových, kolíkových a čepových, nýtových a svarových spojů. Technická mechanika - Statika Autor: Jaromír Petr Učebnice je určena pro předmět Základy technické mechaniky pro čtyřleté studijní obory Mechanikseřizovač (1.ročník) a Autotronik (1.ročník) a pro dvouleté nástavbové studium Provozní technika (1.ročník). Učebnice žáky seznamuje se základy statiky, která tvoří významnou část mechaniky, popisuje základní zákony statiky a formou praktických příkladů ukazuje využití statiky v praxi. Elektrotechnika Autor: Roman Hodslavský Učebnice je určena pro předměty Elektrotechnika a automatizace (2. ročník oboru Strojírenství). Je věnována základům elektrického a magnetického pole, obvodům střídavého proudu, výrobě střídavého proudu a jednoduchým elektrickým motorům.

3 Automatizace Autor: Jiří Sumbal Učebnice je určena pro předměty Elektrotechnika a automatizace (3. ročník oboru Strojírenství) a Elektrotechnika (3. ročník oboru Technické lyceum). Je věnována základům automatizace, základům číslicové techniky a regulační technice. Laboratorní cvičení z Elektrotechniky a Automatizace Autorka: Ing. Miloslava Peroutíková Učebnice je určena pro předměty Elektrotechnika a automatizace (3. ročník oboru Strojírenství) a Elektrotechnika (3. ročník oboru technické lyceum). Obsahuje návody pro měření v elektrotechnice a úlohy pro automatizaci. Učebnice pro výuku fiktivních firem Autorka: Monika Horehleďová Učebnice je určena pro předmět Fiktivní firma (3. ročník oboru Obchodní akademie a Ekonomické lyceum). Je věnována založení a vlastní činnosti fiktivní firmy. Učebnice žáky provede jednotlivými kroky založení a vzniku firmy, pomůže se zpracováním podnikatelského plánu. Dále se zabývá ekonomikou, personalistikou, marketingem a obchodní činností firmy. Velká část je věnována přípravou na veletrhy. Závěr patří ukončení činnosti fiktivní firmy. Trh a tržní mechanismus Učebnice je určena pro výuku Ekonomiky (1. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea a 4. ročník Strojírenství a Technického lycea) a Ekonomie (4. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea). Je věnována základním vztahům mezi ekonomickými subjekty a obsahuje analýzu nabídky a poptávky. Podnikání Učebnice je určena pro výuku Ekonomiky (1. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea a 4. ročník Strojírenství a Technického lycea), případně Práva (3. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea). Obsahuje podnikání podle živnostenského zákona a podle obchodního zákoníku. Podnikové činnosti Učebnice je určena pro výuku Ekonomiky (4. ročník Strojírenství a Technického lycea). Je zaměřena na základní podnikové činnosti a jejich návaznost. Větší pozornost je v učebnici věnována činnostem zajišťujícím vstupy. Ekonomická stránka činnosti podniku Učebnice je určena pro výuku Ekonomiky (3. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea a 4. ročník Strojírenství a Technického lycea). Obsahuje majetkovou a kapitálovou výstavbu podniku, analýzu výnosů a nákladů. Národní hospodářství Učebnice je určena pro výuku Ekonomie (4. ročník Obchodní akademie a Ekonomického lycea), případně Ekonomiky (4. ročník Strojírenství a Technického lycea). Je věnována základním makroekonomickým problémům stanovení výkonnosti národního hospodářství, inflaci a nezaměstnanosti.

4 Základní pojmy ICT, hardware Autorka: Marta Šebetovská Učebnice je určena pro 1. ročník všech maturitních oborů do předmětu Informační a komunikační technologie. Je zpracována na základě ŠVP a v souladu s požadavky ke státní maturitní zkoušce. MS Excel 2010 Autorka: Marie Schäferová Učebnice je určena pro předmět Informační a komunikační technologie (2. ročníky učebních i studijních oborů). Je zaměřena na zvládnutí základů tvorby tabulek, výpočtů a grafů a využití dalších funkcí programu. MS Word 2010 Autorka: Pavla Jindrová Učebnice je určena pro předmět Informační a komunikační technologie (1. a 4. ročník oboru Strojírenství a Technické lyceum). Je věnována tvorbě a formátování textu, vkládání a formátování objektů a práci s hromadnou korespondencí. MS Access 2010 Autorka: Zuzana Žárská Učebnice je určena pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie, v části věnované relačním databázím. Je praktickým průvodcem pro začínajícího uživatele aplikace MS Access. Počítačová grafika Autorka: Iva Fajkusová Učebnice Počítačová grafika je určena žákům všech oborů a týká se práce s digitální fotografií. Popisuje postup základních úprav fotografií v programu Zoner Photo Studio 14. Obsahuje i malý slovník pojmů a odkazuje na několik zajímavostí z oboru digitální fotografie. Multimédia Autor: Robert Šádek Učebnice je určena pro 3. ročníky studijních i učebních oborů SOU v předmětu IKT. Zabývá se teoretickými základy multimediálních souborů a jejich následnou editací v programech, které jsou označovány jako freeware. First Steps with English Autorka: Iveta Boháčová Učebnice anglického jazyka je vytvořena pro výuku a domácí učení žáků dálkového studia střední školy, kteří jsou v tomto jazyce úplní začátečníci. Je určena pro výuku na úplném začátku studia - v 1. pololetí 1. ročníku dálkového studia. Vocabulary and Grammar Practice Autorka: Zuzana Špačková Cvičebnice je určena pro předměty Anglický jazyk a Konverzace v anglickém jazyce pro všechny obory střední školy. Je věnována prohloubení a následnému procvičení slovní zásoby a vybraných gramatických jevů v některých tematických okruzích. English - Welcome Unit Soubor deseti pracovních listů pro výuku angličtiny v prvním ročníku nematuritních oborů SOU. Výukový materiál obsahuje cvičení pro zopakování učiva ze základní školy a přípravu na další studium jazyka.

5 English - Language Activities Soubor deseti pracovních listů pro doplnění a zatraktivnění výuky angličtiny u nematuritních oborů SOU. Výukový materiál obsahuje cvičení a úkoly a prohlubuje studium jazyka. Français - activités de vocabulaire Soubor dvaceti pracovních listů je určen pro pro předmět Francouzský jazyk. Pracovní listy obsahují výukový materiál lexikálně doplňující stávající učebnicovou metodu. Rozčlenění je tématické se stupňovanou náročností a materiál lze využít ve výuce po celou dobu studia. Français - activités de grammaire Soubor deseti pracovních listů je určen pro pro předmět Francouzský jazyk. Pracovní listy obsahují výukový materiál gramaticky doplňující stávající učebnicovou metodu. Rozčlenění je tématické se stupňovanou náročností a materiál lze využít ve výuce po celou dobu studia. Organická chemie Autorky: Miroslava Hermanová, Renata Hančíková Posláním elektronické učebnice je seznámit žáky se základními poznatky organické chemie a ukázat, jak tato vědní disciplína zasahuje do našeho každodenního života. Učebnice je určena pro studijní obory středních škol netechnického zaměření (gymnázia, lycea), kde má chemie charakter všeobecně vzdělávacího předmětu a organická chemie se vyučuje jeden školní rok. Učebnice má dvě části uhlovodíky a deriváty uhlovodíků. Autorky ji vydávají formou pracovních listů, ve kterých je srozumitelně a přehledně uváděno názvosloví látek, jejich výskyt, výroba, fyzikální a chemické vlastnosti a nakonec nejvýznamnější zástupci jednotlivých skupin látek. Vytištěné pracovní listy slouží především pro práci ve vyučovací hodině, neboť žáci do nich mohou přímo zapisovat nově nabyté vědomosti získané výkladem učitele nebo jinou vyučovací metodou. Informace o konkrétních sloučeninách na konci jednotlivých kapitol lze doplnit na základě poznatků získaných samostudiem. Zeměpis ČR Autor: David Trubač Učebnice je rozdělena na dvě základní části. První část tvoří fyzicko-geografická charakteristika ČR, kde je podrobně rozebrána geologie, geomorfologie, hydrogeografie, klimatologie, pedogeografie a biogeografie ČR. Druhá část je věnována socioekonomické geografii s důrazem na geografii obyvatelstva a sídel, geografii zemědělství, průmyslu a dopravy. Celý text je doprovázen bohatým obrazovým a mapovým materiálem, který umožní čtenáři lépe se v problematice zorientovat. Základy ekologie Autor: Bronislav Křístek Učebnice je určena pro předmět Základy ekologie, který povinně absolvují žáci všech oborů SOU v prvním ročníku, s výjimkou nástavbového studia, které tento předmět nemá. Jistě bude aspoň částečně použitelná i pro odpovídající předměty na SOŠ (Základy přírodních věd - Biologie) a VOŠ (Životní prostředí). Zabývá se základními pojmy z biologie a ekologie, z biologie člověka a rovněž dopady činnosti člověka na přírodu. ZSV pro 1. ročníky nematuritních oborů Autorka: Šárka Kubínová Učebnice je určena pro předmět Základy společenských věd (1. ročník nematuritních oborů). Zabývá se tématem náboženství, nových náboženských hnutí, terorismu, problematikou reklamy, holocaustu

6 a multikulturního soužití. Učebnice nabízí teoretickou a pojmovou základnu, ale také řadu úkolů pro samostudium a aktivit, otázky k zamyšlení, náměty k diskusi a četbě. ZSV pro 3. ročníky nematuritních oborů Autorka: Jana Sykalová Učebnice je určena pro předmět Základy společenských věd (3. ročníky nematuritních oborů, lze ji využít i pro 3. ročníky oborů s maturitou). Má informativní charakter - obsahuje základní informace vztahující se k danému tématu, je založena na práci s textem, vyhledávání informací a vyplňování zpětnovazebních úkolů.

Tvorba elektronických učebnic. na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice

Tvorba elektronických učebnic. na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice projekt CZ.1.07/1.1.7/03.0127 Tvorba elektronických učebnic Tvorba elektronických učebnic na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Jiří Sumbal VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Z obsahu vystoupení stručné představení projektu

Více

Tisková zpráva o ukončení projektu

Tisková zpráva o ukončení projektu PROJEKT: CZ.1.07/1.1.07/03.0027 TVORBA ELEKTRONICKÝCH UČEBNIC VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Tisková zpráva o ukončení projektu Podobně jako jiné školy, i naše škola využila evropské projekty jako příležitost

Více

Tvorba elektronických učebnic

Tvorba elektronických učebnic Projekt Tvorba elektronických učebnic Ing. Jiří Sumbal VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice, příspěvková organizace sumbal@voskop.cz Základní údaje o projektu: Název projektu: Číslo projektu: Název operačního programu:

Více

Využití výstupů z projektů OPVK

Využití výstupů z projektů OPVK Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/44.0008 Využití výstupů z projektů OPVK Autor: Jiří Sumbal, VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Datum: 23.

Více

Technická příprava. ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání:

Technická příprava. ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání: Studijní obor: Aplikovaná chemie Učební osnova předmětu Technická příprava Zaměření: ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání: denní Celkový počet vyučovacích

Více

Učební osnova předmětu stavba a provoz strojů

Učební osnova předmětu stavba a provoz strojů Učební osnova předmětu stavba a provoz strojů Obor vzdělání: 23 41 M/01 Strojírenství Délka a forma studia: 4 roky, denní Celkový počet hodin za studium: 13 Platnost od: 1.9.2009 Pojetí vyučovacího předmětu

Více

Zeměpis. Latina. Vyučující: Vojtěch Vykouk

Zeměpis. Latina. Vyučující: Vojtěch Vykouk Latina Ačkoli je latinský jazyk dnes považován za mrtvý, jeho odkaz stále žije ve slovníku mnoha dalších jazyků, a to nejen románských. Například anglická slovní zásoba je tvořena z poloviny přímo či nepřímo

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno více seminářů,

Více

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2016/2017

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2016/2017 Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2016/2017 Legenda: červená barva: povinná literatura, bude využívána při hodinách černá barva: základní literatura pro daný předmět,

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt:

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt: Projekt OP VK CZ.1.07/1.1.07/11.0112 Podpora odborného vzdělávání na středních školách MSK www.spravnysmer.cz logo školy Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice,

Více

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky studijního oboru 23-44-L/001 Mechanik strojů a zařízení Učební dokumenty č.j. 29 459/01-23 ze dne 3. prosince 2001 Tento učební plán schválený

Více

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2016/2017

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2016/2017 Obchodní akademie Vinohradská, 120 00 Praha 2, Vinohradská 38, tel.: 778 534 316 Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2016/2017 číslo 4/2016 Každý žák 3. a 4. ročníku se podle učebního plánu povinně

Více

ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Stránka 1 z 80

ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Stránka 1 z 80 V ÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 204/205 INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ, BENEŠOV, ČERNOLESKÁ 997 Stránka z 80 OBSAH. Základní údaje o škole... 3 2. Charakteristika školy... 4 2.. Charakteristika

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

Učebnice pro 1. ročník - Ekonomické lyceum

Učebnice pro 1. ročník - Ekonomické lyceum Učebnice pro 1. ročník - Ekonomické lyceum Předmět Učebnice Autor Vydal Český jazyk pro SŠ - mluvnice Martinec a kol. FRAUS Český jazyk pro SŠ - cvičebnice kolektiv FRAUS ČJ pro SŠ - komunikace a sloh

Více

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016 Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016 Legenda: červená barva: povinná literatura, bude využívána při hodinách, černá barva: základní literatura pro daný předmět,

Více

KATALOG pro základní a střední školy

KATALOG pro základní a střední školy KATALOG pro základní a střední školy 2016 Vážení přátelé, právě držíte v rukou katalog učebních materiálů z produkce nakladatelství Didaktis na rok 2016. Dovolte nám tedy na úvod několik vět o nás a našich

Více

1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány

1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány 1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech Platné od školního roku 2014/2015

Více

Učební plány. Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech

Učební plány. Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech 1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech Platné od školního roku 2015/2016

Více

Charakteristika vzdělávacího programu

Charakteristika vzdělávacího programu Charakteristika vzdělávacího programu Identifikační údaje oboru název školy adresa školy zřizovatel název ŠVP název oboru kód platnost číslo jednací Jáchymovská 1, 363 11 Ostrov Krajský úřad Karlovarského

Více

Přehled kurzů, seminářů, školení

Přehled kurzů, seminářů, školení SPŠ, Hronov, Hostovského 910 NABÍDKA KURZŮ, SEMINÁŘŮ, ŠKOLENÍ: Kontakt: Sedláčková Věra tel. 491485048 e mail: sedlackova@spshronov.cz Přehled kurzů, seminářů, školení 1. ECDL Evropský průkaz počítačové

Více

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy).

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy). Seminář z fyziky Prohloubení a rozšíření znalostí z jednotlivých fyzikálních oborů. Získání jistoty při řešení fyzikálních příkladů. Získání nových poznatků a ujasnění souvislostí při sledování vybraných

Více

Strojírenská a elektrotechnická zařízení

Strojírenská a elektrotechnická zařízení Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk, Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk REDIZO 600171388 Školní vzdělávací program Strojírenská a elektrotechnická zařízení Varianta 1.3 Dle RVP 23-41-M/01

Více

nově přijatí 1. ročník název školy absolventi 07/08 žáci celkem KV 175 48 63 168 36 45 188 19 42 151 55 23 131 44 27

nově přijatí 1. ročník název školy absolventi 07/08 žáci celkem KV 175 48 63 168 36 45 188 19 42 151 55 23 131 44 27 Krajský úřad Karlovarského kraje Příloha č. 6 Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Struktura oborů vzdělání středních škol zřizovaných Karlovarským krajem, ve kterých jsou vyučováni dle oborů (denní forma

Více

1. ročník AUTOTRONIK

1. ročník AUTOTRONIK 1. ročník AUTOTRONIK PŘEDMĚT TECHNICKÁ DOKUMENTACE POVINNÁ LITERATURA LITERATURA Technické kreslení Petr Fořt; Jaroslav Kletečka PŘEDMĚT STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE DOPORUČENÁ LITERATURA LITERATURA Technologie

Více

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2014/2015

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2014/2015 Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2014/2015 Legenda: červená barva: povinná literatura, bude využívána při hodinách černá barva: základní literatura pro daný předmět,

Více

Obchodní akademie, Plzeň, nám. T. G. Masaryka 13 Seznam učebnic pro žáky - 1. ročník Obchodní akademie - školní rok 2016/2017

Obchodní akademie, Plzeň, nám. T. G. Masaryka 13 Seznam učebnic pro žáky - 1. ročník Obchodní akademie - školní rok 2016/2017 Seznam učebnic pro žáky - 1. ročník Obchodní akademie - školní rok 2016/2017 Cena Český Prokop: Dějiny literatury od starověku do počátku 19. století Prokop: Čítanka k dějinám literatury od starověku do

Více

Cílová skupina Výuka je určena pro 10 15 pracovníků v oblasti zemědělství či zpracovatelské oblasti

Cílová skupina Výuka je určena pro 10 15 pracovníků v oblasti zemědělství či zpracovatelské oblasti Informace o kurzu E-learning Ekologické zemědělství a produkce biopotravin Autor/autoři kurzu Ing. Romana Rajnyšová, Ing. Miroslava Lapková Garant kurzu Ing. Romana Rajnyšová Cílová skupina Výuka je určena

Více

Nemachruj, buď machr!

Nemachruj, buď machr! Nemachruj, buď machr! Výběr technických oborů středních odborných škol a učilišť v Pardubickém kraji Chemie Elektrotechnika Strojírenství Stavebnictví Doprava Automobilní průmysl Potravinářství Dřevozpracující

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Vsetín, Pod Strání 1776. Pod Strání 1776, 755 15 Vsetín. Identifikátor školy: 600 018 245

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Vsetín, Pod Strání 1776. Pod Strání 1776, 755 15 Vsetín. Identifikátor školy: 600 018 245 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojnická, Vsetín, Pod Strání 1776 Pod Strání 1776, 755 15 Vsetín Identifikátor školy: 600 018 245 Termín konání inspekce:

Více

Vodohospodářské stavby

Vodohospodářské stavby školní vzdělávací program Stavebnictví se zaměřením na vodohospodářské stavby Vodohospodářské stavby PLACE HERE Stavebnictví se zaměřením na vodohospodářské stavby Identifikační údaje 1 Identifikační údaje

Více

1. část charakteristika oboru

1. část charakteristika oboru 1. část charakteristika oboru IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 PROFIL ABSOLVENTA... 3 Zaměření it administrátor správce sítě:... 3 Zaměření vývoj aplikací a her... 3 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTA - PŘÍKLADY PRACOVNÍCH

Více

Učební osnovy předmětu PRÁVO

Učební osnovy předmětu PRÁVO Školní vzdělávací program Obor: Obchodní akademie Gymnázium a obchodní akademie Ruská 355, 354 62 Mariánské Lázně Učební osnovy předmětu PRÁVO Obor vzdělání: 63-41 - M/02 Obchodní akademie Forma studia:

Více

VY_32_INOVACE_E 14 01

VY_32_INOVACE_E 14 01 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 74601 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

Školní vzdělávací program Ekonomické lyceum. RVP: 78 42 M/02 Ekonomické lyceum

Školní vzdělávací program Ekonomické lyceum. RVP: 78 42 M/02 Ekonomické lyceum Školní vzdělávací program Ekonomické lyceum RVP: 78 42 M/02 Ekonomické lyceum Platnost: od 1. 9. 2012 1 2 Úvodní identifikační údaje Název a adresa školy: Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod

Více

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ spol. s r. o., Mlýnská 44, 602 00 Brno, IČO: 25302230, DIČ: CZ 25302230, www.didaktis.cz Společnost je registrována pod spisovou značkou oddíl C, vložka 23705 ze dne 17. 6. 1996 u Krajského úřadu v Brně

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320

Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320 Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM (redukovaná verze) Studijní obor: 26-41-M/01 ELEKTROTECHNIKA Název školního vzdělávacího programu APLIKOVANÁ

Více

66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě

66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě 66-52-H/01 11 ARANŽÉR ŠVP: Designér v reklamě Název předmětů 1. ročník 2. ročník 3. ročník celkem Český jazyk a literatura 2 2 2 6 Anglický/Německý jazyk 2 2 2 6 Základy společenských věd 1 1 1 3 Chemie

Více

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ spol. s r. o., Mlýnská 44, 602 00 Brno, IČO: 25302230, DIČ: CZ 25302230, www.didaktis.cz Společnost je registrována pod spisovou značkou oddíl C, vložka 23705 ze dne 17. 6. 1996 u Krajského úřadu v Brně

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Obchodní akademie Neveklov Školní 303, 257 56 Neveklov ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Kód a název oboru: 78 42 M/02 Ekonomické lyceum Školní vzdělávací program: Ekonomické lyceum Neveklov platný od 1. září

Více

Seznam učebnic pro 5. ročník OSMILETÉ GYMNÁZIUM - školní rok 2011/2012

Seznam učebnic pro 5. ročník OSMILETÉ GYMNÁZIUM - školní rok 2011/2012 Seznam učebnic pro 5. ročník OSMILETÉ GYMNÁZIUM - školní rok 2011/2012 Český jazyk pro SŠ - mluvnice Komunikace a sloh Matrix zelený Planet 3 rostlin pro gymnázia pro čtyřletá gymnázia (1. díl) Odmaturuj

Více

1. část charakteristika oboru

1. část charakteristika oboru 1. část charakteristika oboru IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 PROFIL ABSOLVENTA... 3 Zaměření Mechatronika:... 3 Zaměření Automatizace a zabezpečení budov:... 3 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTA - PŘÍKLADY PRACOVNÍCH POZIC...

Více

St ř ední průmyslová škola st r ojní a st avební Tábor. Technické lyceum. Školní vzdělávací pr ogr am

St ř ední průmyslová škola st r ojní a st avební Tábor. Technické lyceum. Školní vzdělávací pr ogr am St ř ední průmyslová škola st r ojní a st avební Tábor Technické lyceum Školní vzdělávací pr ogr am Obsah Obsah... Úvodní identifikační údaje... 8 Profil absolventa... 9 Charakteristika vzdělávacího programu....

Více

Klasifikace oborů vzdělání (CZ-ISCED-F 2013) Vysvětlivky

Klasifikace oborů vzdělání (CZ-ISCED-F 2013) Vysvětlivky Klasifikace oborů vzdělání (CZ-ISCED-F 2013) Vysvětlivky Vysvětlivky - popis podrobně vymezených oborů Tento dokument popisuje předmětový obsah každého podrobně vymezeného oboru Klasifikace oborů vzdělání

Více

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání, č.j.: 142/2013, ze dne 25. 6. 2013

Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání, č.j.: 142/2013, ze dne 25. 6. 2013 Dodatek č. 3 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro základní vzdělávání, č.j.: 142/2013, ze dne 25. 6. 2013 Č.j.: ZŠKom/121/2015 IV. Učební plán IV. 1. Tabulace učebního plánu Učební plán pro 1. stupeň

Více

ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19

ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19 ORGANIZACE MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19 Maturitní zkouška ve školním roce 2018/2019 se skládá ze dvou částí společné (státní) a profilové (školní). Aby žák uspěl u maturity, musí úspěšně složit

Více

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace školní vzdělávací program Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace PLACE HERE Škola Název ŠVP, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny Platnost ver.1 od

Více

Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA FOTOGRAF ZPRACOVÁNO PODLE RVP 34-56-L/01 FOTOGRAF

Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA FOTOGRAF ZPRACOVÁNO PODLE RVP 34-56-L/01 FOTOGRAF Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA FOTOGRAF ZPRACOVÁNO PODLE RVP 34-56-L/01 FOTOGRAF PLATNOST OD 1. 9. 2015 UČEBNÍ PLÁN KURIKULUM OBORU Kód a název RVP 34-56-L/01

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

Metodický materiál. Projekt Tvorba elektronických učebnic. Jiří Sumbal, 2012, 21 stran

Metodický materiál. Projekt Tvorba elektronických učebnic. Jiří Sumbal, 2012, 21 stran KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: 62330403 ředitelství organizace, Štefánikova 7/826, 741 11 Nový Jičín, 595-538-000,

Více

Návrhy témat ročníkových prací třídy S 2 pro šk. r. 2016/2017. Ing. J. Novák Strojírenská technologie, Praxe, Kontrola a měření, CNC

Návrhy témat ročníkových prací třídy S 2 pro šk. r. 2016/2017. Ing. J. Novák Strojírenská technologie, Praxe, Kontrola a měření, CNC Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Čáslav, Přemysla Otakara II. 938 Návrhy témat ročníkových prací třídy S 2 pro šk. r. 2016/2017 Ing. J. Novák Strojírenská technologie,

Více

Základy finanční gramotnosti. autorky Lenka Petýrková a Pavlína Chmelařová, 119 Kč

Základy finanční gramotnosti. autorky Lenka Petýrková a Pavlína Chmelařová, 119 Kč Generation Europe se od roku 2002 zabývá problematikou výuky spotřebitelské gramotnosti a v oboru platí za renomovaného tvůrce vzdělávacích materiálů a her. Z komplexního program u pro výuku finanční gramotnosti

Více

UČEBNICE PRO 1. ROČNÍK OBORU OBCHODNÍ AKADEMIE VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020

UČEBNICE PRO 1. ROČNÍK OBORU OBCHODNÍ AKADEMIE VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 UČEBNICE PRO 1. ROČNÍK OBORU OBCHODNÍ AKADEMIE VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 ČESKÝ JAZYK, DLU zatím nekupovat Sochrová M.: Český jazyk v kostce pro střední školy Prokop V.: Čítanka k Dějinám literatury od

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 23-45-L/01 MECHANIK SEŘIZOVAČ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 23-45-L/01 MECHANIK SEŘIZOVAČ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 23-45-L/01 MECHANIK SEŘIZOVAČ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy Adresa školy Zřizovatel Ředitel školy Koordinátor pro tvorbu ŠVP E-mail Střední škola průmyslová, technická a automobilní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie. Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8. Identifikátor školy: 600 005 976

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie. Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8. Identifikátor školy: 600 005 976 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8 Identifikátor školy: 600 005 976 Termín konání inspekce: 17.

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Náchod, Smiřických 740 1 Motto: Jsme škola, která ti dá křídla pro život Motto vyjadřuje dynamicky

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015 INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2014 / 2015 TEL.: +420 485 106 143 info@oalib.cz WWW.OALIB.CZ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 18. 1. 2014 OD 9.00 DO 14.00 HODIN INFORMACE O STUDIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Otevírané

Více

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ

DIDAKTIS UČITELŮM PARTNERSTVÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ Služba DIDAKTIS BEZPLATNĚ DIDAKTIS spol. s r. o., Mlýnská 44, 602 00 Brno, IČO: 25302230, DIČ: CZ 25302230, www.didaktis.cz Společnost je registrována pod spisovou značkou oddíl C, vložka 23705 ze dne 17. 6. 1996 u Krajského úřadu

Více

Návrhy témat dlouhodobých maturitních prací třídy S4 ve šk. r. 2015/2016

Návrhy témat dlouhodobých maturitních prací třídy S4 ve šk. r. 2015/2016 Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Čáslav, Přemysla Otakara II. 938 Návrhy témat dlouhodobých maturitních prací třídy S4 ve šk. r. 2015/2016 Ing. J. Novák CNC, STT, KOM

Více

Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy ve Zlínském kraji za školní rok 2010 2011

Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy ve Zlínském kraji za školní rok 2010 2011 Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy ve Zlínském kraji za školní rok 2010 2011 b ř ezen 2012 Výroční zpráva o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy ve Zlínském kraji za školní rok 2010 2011

Více

UČEBNÍ PLÁN UČEBNÍ PLÁN, PŘEHLED VYUŽITÍ TÝDNŮ, POZNÁMKY K UČEBNÍMU PLÁNU

UČEBNÍ PLÁN UČEBNÍ PLÁN, PŘEHLED VYUŽITÍ TÝDNŮ, POZNÁMKY K UČEBNÍMU PLÁNU UČEBNÍ PLÁN UČEBNÍ PLÁN, PŘEHLED VYUŽITÍ TÝDNŮ, POZNÁMKY K UČEBNÍMU PLÁNU Kód a název RVP: 66-43-M/01 Knihkupecké a nakladatelské činnosti Název ŠVP: Poznávat, obdivovat a šířit knihu Délka a forma vzdělávání:

Více

Přehled vydaných rámcových vzdělávacích programů (3. etapa)

Přehled vydaných rámcových vzdělávacích programů (3. etapa) Skupina Přehled vydaných rámcových vzdělávacích programů (3. etapa) Obory vzdělání poskytující střední vzdělání 53 Zdravotnictví 53-41-J/01 Zubní instrumentářka 53-41-J/004 Zubní instrumentářka 63 Ekonomika

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola Olomouc spol. s r.o. Řepčínská 101, 779 00 Olomouc

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola Olomouc spol. s r.o. Řepčínská 101, 779 00 Olomouc Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 49/99-11017 Signatura: bm2fs301 Oblastní pracoviště č. 13 Olomouc Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Střední odborná škola Olomouc spol. s

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 EKONOMIKA. Ing. Ivana Frantesová

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 EKONOMIKA. Ing. Ivana Frantesová Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 EKONOMIKA Ing. Ivana Frantesová 1 Zaměstnanci základní pojmy III/2 VY_32_INOVACE_317 2 Název školy Registrační číslo

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Normativní výpočet rozpočtu přímých neinvestičních výdajů pro rok 2014 zařízení kód zařazení název oboru výkony Np No počet ped. počet

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář českého jazyka a literatury II (čtyřhodinový) Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají. Rozšiřuje

Více

Technické lyceum - výběrové předměty

Technické lyceum - výběrové předměty Technické lyceum - výběrové předměty Zaměření 3.ročník 4.ročník Předmět Dotace Předmět Dotace Výpočetní technika Počítačové sítě (CNA) 4 Počítačové sítě (CNA) 4 Tvorba WWW stránek 2 Ekologie Monitorování

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

23-45-M/01 Silniční doprava

23-45-M/01 Silniční doprava Střední Průmyslová Škola na Proseku 190 00 Praha 9 Prosek, Novoborská 2 Školní vzdělávací program studijního oboru 23-45-M/01 Silniční doprava platný od: 1.9.2009 Mgr. Jiří Bernát ředitel školy str. 0

Více

Evaluační zpráva k projektu

Evaluační zpráva k projektu Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji (NatTech MSK) Registrační číslo projektu: CZ.1.7/1.1./44.8 Evaluační zpráva k projektu Podpora přírodovědného a

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola chemická Pardubice Na Třísle 135, 530 88 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 433 Termín konání inspekce: 7. 11.

Více

Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu volitelné předměty

Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu volitelné předměty Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu volitelné předměty pro vyšší stupeň gymnázia čtyřleté, šestileté a osmileté studium Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU

Více

ZPRÁVA. Soukromá střední odborná podnikatelská škola s. r.o. ČSA 482, 738 01 Frýdek-Místek. Identifikátor školy: 600 016 358

ZPRÁVA. Soukromá střední odborná podnikatelská škola s. r.o. ČSA 482, 738 01 Frýdek-Místek. Identifikátor školy: 600 016 358 Česká republika Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát - oblastní pracoviště ZPRÁVA INSPEKČNÍ Soukromá střední odborná podnikatelská škola s. r.o. ČSA 482, 738 01 Frýdek-Místek Identifikátor

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC

OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC OBCHODNÍ AKADEMIE LIBEREC MODERNÍ ŠKOLA SE 150 LETOU TRADICÍ INFORMACE PRO ZÁJEMCE O STUDIUM 2016 / 2017 OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY LIBEREC, ŠAMÁNKOVA 500/8, PŘÍSPĚVKOVÁ

Více

Přípravný kurz ECDL. Popis jednotlivých lekcí (modulů) je uveden v samostatných tabulkách níže. Rozsah kurzu

Přípravný kurz ECDL. Popis jednotlivých lekcí (modulů) je uveden v samostatných tabulkách níže. Rozsah kurzu Přípravný kurz ECDL Kurz je zaměřen na přípravu uchazeče o získání celosvětově rozšířeného certifikátu počítačové gramotnosti ECDL. Tyto ECDL certifikáty jsou určeny široké veřejnosti a jsou stále ve větší

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA Zlín, tř. Tomáše Bati 7 P ř e h l e d s t u d i j n í c h p r o g r a m ů v e š k o l n í m r o c e 0 0 / 0 0 S T R O J Í R E N S T V Í M/00 Vyučovací předmět Počet týdenních Hodin

Více

Pořadové číslo: 1. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky

Pořadové číslo: 1. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky Pořadové číslo:. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

Projekt EQUIP. Školení tutorů

Projekt EQUIP. Školení tutorů Projekt EQUIP Školení tutorů EQUIP - OTEVŘENÉ VZDĚLÁVÁNÍ PRO EKONOMIKU ZNALOSTÍ projekt rozvoje e-learningu na Vysoké škole finanční a správní Součást operačního programu: Praha Adaptabilita Cílem projektu

Více

Gymnázia státní IČ: 605 45 984. : Jana Masaryka 1, 586 01 Jihlava : Mgr. Miroslav Paulus

Gymnázia státní IČ: 605 45 984. : Jana Masaryka 1, 586 01 Jihlava : Mgr. Miroslav Paulus G ym n á z i u m J i h l a v a Gymnázia státní IČ: 605 45 984 Adresa Ředitel : Jana Masaryka 1, 586 01 Jihlava : Mgr. Miroslav Paulus Zkratka názvu: GYM Stravování: Ne Ubytování : Ne WWW prezentace : www.gymnaziumjihlava.cz

Více

PRÁCE NA POČÍTAČI Charakteristika vyučovacího předmětu

PRÁCE NA POČÍTAČI Charakteristika vyučovacího předmětu PRÁCE NA POČÍTAČI Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Realizován v 7., 8. a 9. ročníku 1 hodinu týdně (všichni žáci v 7. ročníku získají základy práce na počítači

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název klíčové aktivity: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Kód výstupu:

Více

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2015/16 počínaje 1. ročníkem.

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2015/16 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma vzdělávání: Stupeň poskytovaného vzdělávání: Právo a řízení firem 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání čtyřleté denní studium střední vzdělávání s

Více

AUTOMECHANIK. Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671, 388 16 Blatná. Školní vzdělávací program

AUTOMECHANIK. Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671, 388 16 Blatná. Školní vzdělávací program Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671, 388 16 Blatná Školní vzdělávací program AUTOMECHANIK 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel Obsah: 1. Identifikační údaje... 1 2. Profil absolventa...

Více

Gymnázium, Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 106, 562 01 Ústí nad Orlicí Seznam učebnic používaných ve školním roce 2014/15 1.B

Gymnázium, Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 106, 562 01 Ústí nad Orlicí Seznam učebnic používaných ve školním roce 2014/15 1.B 1.B Český jazyk pro 6. roč. ZŠ Styblík SPN Literatura 6 V. Martínková Trizonia Praha New Opportunities Beginner Michael Harris Longman Občanská výchova Pracovní texty pro občanskou výchovu pro 6. třídu

Více

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO)

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Název školy: EDUCA Parddubice Střední odborná škola, s. r. o. Ředitelka školy: Ing. Lenka Rolečková Koordinátor EVVO: Mgr. Markéta Procházková

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník Školní rok: 2017 2018 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický - z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - dějepisný - společenskovědní

Více

Počet volných míst na středních školách v Karlovarském kraji do 1. ročníků školního roku 2016/2017

Počet volných míst na středních školách v Karlovarském kraji do 1. ročníků školního roku 2016/2017 Počet volných míst na středních školách v Karlovarském kraji do 1. ročníků školního roku 2016/2017 Datum poslední změny: 24.5.2016 12:48 Školy zřizované Karlovarským krajem škola adresa telefon obor vzdělání

Více

Počítačová grafika ve výuce

Počítačová grafika ve výuce Gymnázium a Střední odborná škola, Cihelní 410 Metodický seminář Počítačová grafika ve výuce Zbyněk Ševčík Představení informačního střediska Akce v roce 2008 Školení MS Office 2007 Školení Bezpečný Internet

Více

Gymnázium, Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 106, 562 01 Ústí nad Orlicí Seznam učebnic používaných ve školním roce 2016/17 1.B

Gymnázium, Ústí nad Orlicí, T. G. Masaryka 106, 562 01 Ústí nad Orlicí Seznam učebnic používaných ve školním roce 2016/17 1.B 1.B Český jazyk pro ZŠ 6 E. Hošnová SPN Malá čítanka V. Martínková Tripolia Praha New Opportunities Beginner Michael Harris Longman Občanská výchova Nepoužívají se pro 6. třídu V. Válková SPN pro 6. roč.

Více

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Transformátory transformace napětí VY_32_INOVACE_F0219.

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Transformátory transformace napětí VY_32_INOVACE_F0219. Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu: Název projektu: Číslo a název klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Zlepšení podmínek

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIZ-1479/14-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Velehradská 1527, 686 03 Staré Město info@sosgsm.cz

Více

Obsah INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 18 20 M/01... 3 Český jazyk a literatura:... 3 Anglický jazyk:... 4 Dějepis:... 5 Občanská nauka:... 5 Matematika:...

Obsah INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 18 20 M/01... 3 Český jazyk a literatura:... 3 Anglický jazyk:... 4 Dějepis:... 5 Občanská nauka:... 5 Matematika:... SEZNAM PUBLIKACÍ A UČEBNÍCH MATERIÁLŮ schválených ředitelem školy v souladu s ustanovením 27 odst. 2 zákona 561/2004 v platném znění pro obory vzdělávání: INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 18 20 M/01 ELEKTROTECHNIKA

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 1 Praha. obvodní pracoviště Praha 4. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 1 Praha. obvodní pracoviště Praha 4. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 1 Praha obvodní pracoviště Praha 4 Inspekční zpráva MICHAEL Soukromá střední škola reklamní tvorby, s r. o. Machkova 1646, 149 00 Praha 4 - Jižní Město Identifikátor

Více

Učebnice pro školní rok 2015/2016 pro 1. ročník oboru Agropodnikání

Učebnice pro školní rok 2015/2016 pro 1. ročník oboru Agropodnikání Učebnice pro školní rok 2015/2016 pro 1. ročník oboru Agropodnikání Dějiny literatury od starověku do počátku 19.století Čítanka k Dějinám literatury od starověku k poč. 19. století Český jazyk pro SOŠ

Více

64-41-L/51 Podnikání

64-41-L/51 Podnikání Střední Průmyslová Škola na Proseku 190 00 Praha 9 Prosek, Novoborská 2 Školní vzdělávací program studijního oboru 64-41-L/51 Podnikání platný od: 1.9.2011 Mgr. Jiří Bernát ředitel školy Identifikační

Více

0 Identifikační údaje

0 Identifikační údaje 0 Identifikační údaje 0.1 Charakteristika školy Název ŠVP Provozní elektrotechnika - šk.rok 2013/14 Datum 26.6.2012 Název RVP Verze povolené úpravy 13/14 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola Gustava Habrmana, Česká Třebová, Habrmanova 1540. Habrmanova 1540, 560 02 Česká Třebová

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola Gustava Habrmana, Česká Třebová, Habrmanova 1540. Habrmanova 1540, 560 02 Česká Třebová Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední odborná škola Gustava Habrmana, Česká Třebová, Habrmanova 1540 Habrmanova 1540, 560 02 Česká Třebová Identifikátor

Více

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač (čtyřletý - ukončený maturitní zkouškou) Vyučované odborné předměty:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49. Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49. Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49 Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí Identifikátor školy:

Více

Učebnice pro školní rok 2017/2018 pro 1. ročník oboru Agropodnikání

Učebnice pro školní rok 2017/2018 pro 1. ročník oboru Agropodnikání Učebnice pro školní rok 2017/2018 pro 1. ročník oboru Agropodnikání Dějiny literatury od starověku do počátku 19.století Čítanka k Dějinám literatury od starověku k poč. 19. století Český jazyk pro SOŠ

Více