Věř tomu, že na míči, o který bojuješ,je vepsáno tvoje jméno (Mike Krzyzewski)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Věř tomu, že na míči, o který bojuješ,je vepsáno tvoje jméno (Mike Krzyzewski)"

Transkript

1 3/10 Kevin Eastman, Boston Celtics Trenéři!!! Když si přečtete následující řádky, tak porozumíte tomu, že je zapotřebí tisíce opakování, než se hráč naučí novou dovednost. Jsem tím sám šokován, ale věřím, že tomu tak je: 1.Jsou zapotřebí 2 minuty, aby trenér ukázal hráči novou dovednost 2. Jsou zapotřebí 2 týdny každodenního tréninku, aby si hráč na novou dovednost zvyknul. 3. Jsou zapotřebí 2 měsíce každodenního tréninku, aby se hráč naučil dovednost tak,aby jí mohl POUŽÍVAT PŘI HŘE!!!! Obsah : Článek : Randy Brown, Jak se uvolňují nejlepší střelci Akce : vyhazování od postranní čáry Rozhovor s : Jelena Škerovič Dril : střelba po driblinku Nejbližší zápasy NBA na Nova Sport Hráči NBA,kterým je také přes 30 Pro hráče : Hraješ středního rozehrávače? Citát : Věř tomu, že na míči, o který bojuješ,je vepsáno tvoje jméno (Mike Krzyzewski)

2 Jak se uvolňují nejlepší střelci? Randy Brown Co mají společného Reggie Miller, Steve Kerr, Tim Legler,nebo Jon Sunvold? Kromě reputace dokonalých střelců NBA mají společnou jednu vlastnost. Každý z nich je majitelem jedné trochu záhadné dovednosti, a sice dokáží se zbavit bez míče svého obránce a uvolnit se tak pro střelbu. Všichni tito hráči se řadí mezi nejlepší trojkaře a zároveň prokazují, že skvělí střelci umí hrát ten nejlepší basketbal i bez míče. Dnes hraje velkou roli příprava na zápas. Návyky vlastních hráčů a silné stránky soupeřů jsou analyzovány ve velkém detailu. Všechny tyto informace pak umožňují organizovat hru týmu pro jeho nejužitečnější hráče. Všimněte si prosím, že jsem neřekl pro nejlepšího atleta, nejrychlejšího nebo nejzkušenějšího hráče. O ty je zájem spíše mediální.

3 Avšak zápasy pomáhají vyhrávat především ti hráči, kteří toho dokážou na hřišti odevzdat a vykonat nejvíce. Právě tito hráči, kteří umí v průběhu zápasů nejvíce prodat to,co se naučili na tréninku i u obrazovky, mívají největší podíl na vítězství. Co tedy ovládají nejlepší střelci předtím, než vystřelí? 1. Vědomí, jak je může uvolnit jejich spoluhráč Komunikují spolu, používají signály beze slov, uvolňují se mluvou těla. Útoky, používané pro střelce, bývají připravovány dopředu a rovněž soupeř se na tyto útoky připravuje, takže to od střelců vyžaduje velkou vnímavost, aby se dokázali před střelbou uvolnit. Pokud však střelci pochopí, jak používat spoluhráče pro matení soupeře, pak se umí uvolňovat bez ohledu na soupeřovi obranné schopnosti. 2. Změna rychlosti Nejsnáze branitelný hráč je ten, který se uvolňuje tou samou rychlostí každý útok a celý útok. To sice vypadá na oko jako náročné uvolňování, ale ve skutečnosti se jedná o hráče, který neumí při uvolňování přemýšlet a být kreativní. Velcí střelci střídavě jdou, poklusávají a v pravý čas prudce sprintují, aby jejich počínání bylo efektivní. 3. Lstivost a kreativita Velký hráč rozpozná, kdy jeho soupeř nemá tzv. dostatek kyslíku a toho využije. Používá při clonách správné úhly pro vyběhnutí. A využívá těla i trika svých spoluhráčů, aby mu pomohli při uvolnění. Jednou mi hráč řekl : Trenére, přece mi nezapískají rozhodčí faul, když se zachytím spoluhráče! Pozorujte hráče, kteří se opravdu umí uvolnit a mapujte si jejich kreativitu. Budete ohromeni množstvím používané taktiky. 4. Hra na opačnou stranu Nejlepší způsob, jak se vyhnout soupeři, je přesvědčit ho, že chce hráč uniknout určitým směrem. Jakmile nechá obránce soupeře rozeběhnout jedním směrem, vyrazí střelec směrem opačným Takto se umí dobrý hráč uvolnit i bez clony. 5 Nečitelnost Střelec se těžko brání, když jeho taktika a úmysly jsou nepředvídatelné. Pokud se podíváte na nejlepší střelce, sotva rozpoznáte nějaký vzor, podle kterého se uvolňuje. Používáním výše popsaných dovedností se stane hráč všestrannějším útočným hráčem. Výsledkem bude jeho schopnost více pomoci ofenzivě svému týmu a rovněž velké množství tzv. otevřených střel. Těchto 5 bodů, to je zbraň použitelná každý zápas.

4 Nechte dál hráče, kteří především rádi smečují, věnovat se i nadále této často přeceňované činnosti. Klíčem k uvolnění se však není dostat se vertikálně nad podlahu, ale horizontálně se uvolnit od protihráče. Hráči by měli věnovat právě této činnosti která předchází před střelbou svůj čas. Bude to jeden z nejlépe využitých momentů jejich basketbalové přípravy. A trenér soupeře se pak může už jen modlit. Citát : Když nechceš nic dělat, nedělej to tady (coach na tréninku) Akce : aut od postranní čáry Počáteční postavení je box set, kdy - 1 a 2 jsou na úrovní čáry trestných hodů, - 4 a 5 jsou na písmenech -5 cloní 4-4 jde do rohu -5 jde na perimetr, cca na prodlouženou čáru trestných hodů -2 cloní 1

5 -1 jde vysoko do hřiště pro míč - 3 je hráč, který vyhazuje od postranní čáry -2 cloní 1-3 přihrává lobem na 1, který sbíhá pod koš -3 přihrává na 4-3 přihrává na 5-3 přihráva na 2, které jde po cloně pro míč Jak naznačuje obrázek, lze vytvořit pozice pro přihrávku na všechny 4 spoluhráče

6 Rozhovor s : Jelena Skerovic Současný tým : Sica Brno Předchozí 4 roky Krakow,Euroliga Reprezentantka : postupně Jugoslavie, Srbsko,Černa hora Pozice : point guard Ahoj Jeleno, mimochodem,máš nějakou přezdívku? Ano,mám,Shakira nebo Shera,co je pro koho snažší vyslovovat Teď je v Čechách hodně sněhu,máš ho ráda nebo radši sluníčko? Mám sníh ráda a tak si ho teď užívám No evidentně studené počasí nemá vliv na Tvoji hru a váš tým se pořád zlepšuje,souhlasíš? Ano, zlepšujeme se každým zápasem, zatím nám hodně chybí zkušenosti, obzvlášť v Eurolize. Ale věřím, že holky mají před sebou světlou basketbalovou budoucnost, budou v ní hrát důležitou roli Jsi zkušená střední rozehrávačka, tedy v pozici lídra na hřišti. Máš tuto roli lídra ráda? Musím říct,že společne s Cheryl(dcera Karla Malona,hráčka WNBA) jsme zde coby nejzkušenější hráčky lídry v týmu. Znamená to jednak spoustu zodpovědnosti, jednak se od nás očekává výkonnost na nejvyšší úrovni a někdy ještě víc. Ale tuto roli mám ráda. Každý zápas se snažím dát do hry to nejlepší a pomáhat týmu. Je možné srovnat mladé hráčky v Černé hoře a tady, případně je rozdíl v trénincích? Potkala jsem tu dost talentů, ale Černá hora je má taky, možná méně, protože Čechy jsou větší. Rozdíl v trénování je, ale myslím, že jedinou výhodou Čechů je, že je zde dost klubů, takže můžou hrát ligovou soutěž, to v Černé hoře je málo ženských basketbalových klubů Shakiro, nějaký vzkaz pro fanoušky? Fanouškům vzkazuji, že dáváme do hry to nejlepší co v nás je a že brněnský basketbal má velkou budoucnost.teď,když je tým mladší,tak vyžaduje trochu trpělivosti,ale jsem si jistá,že za pár let budou na svůj tým fanoušci hrdi.

7 Jo a ještě jednu věc, ke sponzorům,vím, že jsou ekonomicky zlé časy,ale doufám,že bude víc lidí ochotno investovat do basketbalu!!! Citát : Jsou jen 2 opravdové hry Romeo a Julie a Jak dostat ten proklatej balon do koše (kouč v NCAA) Dril : střelba po driblinku Rozmístíme židle na perimetru do prostoru dle vlastní úvahy. Hráč stojí ve vzdálenosti 2 driblinků od židle Dvěma prudkými údery se hráč přiblíží k židli (obránce) Stále čelem k židli dvěma údery vycouvá hráč zpět

8 Hráč provede jeden z vybraných pohybů s míčem crossover, in and out atd a jde těsně kolem židle driblinkem a za židlí po jednom úderu jde do jumpu Hráč dbá především na následující : - údery míč jsou velmi prudké - při zpětném driblinku si chrání míč -na koš jde těsně okolo obránce(židle),nehraje východ západ, ale sever-jih - při změně driblinku nezvedá těžiště to je ztráta rychlosti - hlavu má neustále nahoře, hráči mají tendenci např. při prvním úderu sklopit hlavu -vše provádí v maximální rychlosti, samozřejmě pokud to technicky zvládá, jinak se rychlost přidává postupně Přenosy NBA na TV Nova v příštích dnech : San Antonio Portland ve našeho času San Antonio - Portland Zkušený tým ze San Antonia ohromil celou ligu skvělým startem do sezóny, když z prvních 14 zápasů prohrál jen jediný. V neděli 12.prosince ho ale čeká houževnatý mladý z Portlandu. Dokáže trio Tim Duncan, Manu Ginobili a Tony Parker prodloužit vítězné tažení Spurs? Sledujte přímý přenos na programu NOVA Sport... Toronto LA Lakers v 19 našeho času Toronto - LA Lakers Obhájci titulu basketbalové NBA Lakers vstoupili do sezóny ve velkém stylu, ale jejich vítězné tažení přerušila herní krize. Dokážou Kobe Bryant a spol potvrdit svou roli favorita v Torontu? Domácí Raptors zvládli úvod sezóny po odchodu hvězdného Chrise Boshe se ctí a evropští střelci včele s Andreou Bargnanim jsou na své palubovce schopni potrápit kohokoli.

9 Přímý přenos utkání Toronto - LA Lakers sledujte na programu NOVA Sport Na zápasy Vás zve Petr Janouch-komentátor Hráči NBA,kterým je také přes 30 let Chauncey Billups (34),Elton Brand(31), David West (30),Richard Jefferson (30), Stephen Jackson (32), Vince Carter(33), Jason Terry (33), Luis Scola(30), Grant Hill (38), Lamar Odom (31), Jason Kidd (37), Ray Allen(35), Kevin Garnet (34), Tim Duncan (34), Manu Ginobili (33), Paul Pierce (33), Steve Nash (36), Dirk Nowitzki (32), Pau Gasol (30),Koby Briant (32) To nám ti nedávno ještě mladíci trošku vyzráli,že, ale je vidět,že zkušenost někdy i na té nevyšší úrovni nahradí leckteré původní kvality ( vizvinc Carter a jeho lety do koše) STŘEDNÍ ROZEHRÁVAČ Hraješ středního rozehrávače? To je pozice, která není jenom o tom mít skvělé basketbalové dovednosti, ale důležitá je i tvoje schopnost vnímat basketbalové dění na hřišti a správně reagovat. A co všechno by jsi měl zvládat :

10 1. Tvůj přístup ke hře - jsi přirozený vůdce na hřišti - jsi inteligentní hráč - komunikuješ s hráči a s trenérem - jsi tak trochu kouč na hřišti - nejsi sobec, svým spoluhráčům dáváš to nejlepší, co umíš 2. Co obrana? - nastav vysokou laťku v intenzitě obrany - buď agresivní, ale nefauluj - vyvíjej neustálý tlak na míč - snaž se zabránit první přihrávce - vytláčej hráče s míčem ze středního koridoru - nedopusť snadnou střelbu protihráče - po střelbě vždy dbej na spolehlivý box out - podílej se na ztrátách míče soupeře 3 Jak v útoku : - určuj tempo hry - rozpoznávej, kdy hrát protiútok a kdy postupný útok - představuj neustálou hrozbu pro soupeřův koš - ovládej dokonale míč - tvoje přihrávky jsou dobře chytatelné pro spoluhráče - neustále čti obranu a dělej správná rozhodnutí - měj velké procento úspěšnosti trestných hodů 4 Při driblingu ovládáš : - rychlostní dribling - kontrolovaný dribling - crossover - in and out - váhavý dribling - dribling za zády 5. Hra jedna na jednoho : - umíš boxerský výpad (jab step) a únik - boxerský výpad a střelbu - nafintovat střelbu a uniknout - nafintovat střelbu a vystřelit - únik zakončený floaterem (viz slovníček e-basket)

11 6 Přihrávky : - umíš se správně uvolňovat pro přihrávku po obranném doskoku spoluhráče - umíš se uvolnit několika způsoby při vyhazování z autu pro míč - přihráváš na spoluhráče z dobrého úhlu správně načasovanou přihrávku pryč od protihráče Citát : Nejde o to,kdo může začít zápas, ale kdo ho může dohrát do konce! Učit se,učit se, učit se, Vladimíre Iljiči, plochá dráha letu není z basketbalu..

Driblér 18/11. Obsah:

Driblér 18/11. Obsah: Driblér 18/11 Obsah: - Steve Jordan : špatné návyky (poznámky kouče) - Dril: hra 4na4na4 - Video: drily dribling - Rozhovor s: Don Kelbick - Poznámka k trénování drilů- mch - Glen Wilkes: speciální strategie

Více

Dobrý,lepší,nejlepší nikdy to tak nenech,dokud dobrý není lepší a lepší není nejlepší (Tim Duncan) Dribble Drive Offense Motion coach O, Vance Walberg

Dobrý,lepší,nejlepší nikdy to tak nenech,dokud dobrý není lepší a lepší není nejlepší (Tim Duncan) Dribble Drive Offense Motion coach O, Vance Walberg 2/11 Obsah : - výňatek z knihy Dribble drive offense motion - komplexní dril - rozhovor s : Václav Hrubý - útok hand s off - pro hráče : John Dorsey : místo nad obroučkou - nad obroučkou Michal Jordan

Více

4/11. Obsah : Brian Mc Cormick Kondiční mýty v basketbale

4/11. Obsah : Brian Mc Cormick Kondiční mýty v basketbale 4/11 Obsah : - Brian Mc Cormick - Kondiční mýty v basketbale - dril reakce a 1na 1 - rozhovor s: Romana Ptáčková - akce: 1-4 hra pro rychlé zakončení - NBA na televizi Nova sport - vyhodnocení kvízu -

Více

Chuck Daly: obrana nebývá poražena při výpomoci, ale při návratu z výpomoci

Chuck Daly: obrana nebývá poražena při výpomoci, ale při návratu z výpomoci Driblér 4/12 Obsah: - Kevin Eastman: několik zamyšlení na d útokem - Dril: hra 3 týmů v kombinaci se střelbou - Video: Jason Otter, první krok - Rozhovor: Lynn Hammon - Hra: rychlé zakončení po šestkách

Více

Oficiální výklad pravidel FIBA. platné od 1.10.2008

Oficiální výklad pravidel FIBA. platné od 1.10.2008 Oficiální výklad pravidel FIBA platné od 1.10.2008 Zpracoval: Mgr. Robert Vyklický národní instruktor FIBA Oficiální výklad FIBA 2008 1 Čl. 5 Hráči zranění Ustanovení 1 Jestliže hráč je zraněný nebo vypadá,

Více

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší 4.1.3. Kategorie 12 let a mladší Hra hráči proti brankáři Pět nebo i více hráčů kolem branky utvoří kruh s jedním hráčem mezi kruhy, který je střelec. Střelec se pokouší vstřelit branku, zatímco ostatní

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE

TJ SOKOL SRUBY. Cena 10 Kč DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE. Kompletní info z fotbalového klubu. -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE DNEŠNÍ SOUPEŘ- TJ BOŘÍKOVICE TJ SOKOL SRUBY Kompletní info z fotbalového klubu Sezóna 2013-2014 -Dnešní soupeř TJ BOŘÍKOVICE -Tabulka a přehled nadcházejících utkání -Mistrovská utkání Semanín a D.Dobrouč

Více

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace BASKETBALL SERVIS František Rón ve spolupráci se SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace CVIČENÍ PRO ROZVOJ ČINNOSTI PŘED STŘELBOU A TECHNIKY STŘELBY listopad 2005 Uvedené příklady

Více

ME U 16 skupiny B v Tallinu

ME U 16 skupiny B v Tallinu ME U 16 skupiny B v Tallinu Turnaj Mistrovství Evropy kadetů (divize B) se konal ve dnech 9. - 20. srpna 2006 v Estonsku (Tallinn). Skupina A: Švédsko, Rakousko, Gruzie, Estonsko, Norsko Skupina B: Finsko,

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ. Pravidla miniházené. www.molten.cz

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ. Pravidla miniházené. www.molten.cz ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Pravidla miniházené www.molten.cz 2007 Rozhodčí Pravidla miniházané Na utkání bude jmenován jeden oficiální hlavní rozhodčí, který má práva a povinnosti jako při běžném mistrovském utkání

Více

CHYTRÝ FOTBAL. fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03

CHYTRÝ FOTBAL. fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03 CHYTRÝ FOTBAL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 fotbal.indd 1 22.5.2012 15:16:03 Chytrý fotbal Stolní logická hra inspirovaná fotbalem Pravidla a situace této hry vychází ze skutečného fotbalu. Vyhraje ten, kdo

Více

pro účastníky i diváky

pro účastníky i diváky PROGRAM pro účastníky i diváky Úvod 3x3 basketbal je nová basketbalová disciplína, která se netají svými olympijskými ambicemi, si nachází cestu i do srdcí českých basketbalových nadšenců. Právě loňská

Více

FOOLBALL.paragrafy Proč? HLAVA PRVNÍ Kapitola první technické podmínky Kapitola druhá počet hráčů Oddíl první

FOOLBALL.paragrafy Proč? HLAVA PRVNÍ Kapitola první technické podmínky Kapitola druhá počet hráčů Oddíl první 1 FOOLBALL.paragrafy Proč? Pravidla této hry jsem vymyslel proto, že se myslím, že na fotbalovém hřišti se dají provozovat i jiné hry než je fotbal. Podle nových pravidel půjde o hru, která nebude svázaná

Více

Driblér 2/12. Obsah: Špatní hráči bývají frustrování, průměrní hráči hledají výmluvy, velcí hráči bývají odhodlaní, Tom Creane

Driblér 2/12. Obsah: Špatní hráči bývají frustrování, průměrní hráči hledají výmluvy, velcí hráči bývají odhodlaní, Tom Creane Driblér 2/12 Obsah: - Systém cihel a balonků Dave Stricklin - Dril: dobíhání útočníka obráncem soutěžně - Video: Allen Stein-taneček s tenisáky - Rozhovor s: Ell Sanders - Hra: 3x řešení pick and roll

Více

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace BASKETBALL SERVIS František Rón ve spolupráci se SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace CVIČENÍ PRO ROZVOJ HRY JEDEN PROTI JEDNOMU duben 2005 1) ZIG ZAG DRILL průpravné cvičení Útočník

Více

Kvadromino se zlomky. Tipy. Kvadromino se zlomky. -------------------------------------------------------------- Materiál: karty na kvadromino

Kvadromino se zlomky. Tipy. Kvadromino se zlomky. -------------------------------------------------------------- Materiál: karty na kvadromino Kvadromino Informace pro učitele Třída:. 6. Hráči: Materiál: šablona s. 9 Tipy Tuto hru je vhodné použít, pokud máme k dispozici určité souvislosti nebo hodnoty, které je možné vyjádřit ve čtyřech variantách.

Více

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Děvčata, když následující prvky budete znát v každodenní životní situaci, před spaním, po sprše, při vaření, po napínavém seriálu v televizi, bude to

Více

Zahrajeme si kopanou 1

Zahrajeme si kopanou 1 Zahrajeme si kopanou 2 3 5 6 7 8 9 0 Fotbal Stolní hra na logickém základu inspirovaná fotbalem Pravidla a situace této hry vychází ze skutečného fotbalu. Vyhraje ten, kdo prokáže více opravdového fotbalového

Více

Driblér 5/12. Obsah: Mýty o trenování basketbalu, které potlačují zlepšení Sidney Goldstein

Driblér 5/12. Obsah: Mýty o trenování basketbalu, které potlačují zlepšení Sidney Goldstein Driblér 5/12 Obsah: -Sidney Goldstein: Mýty, které potlačují zlepšování v basketbale - dril: hra 1 na 1 close out ze slabé strany - video: přihrávky se dvěma míči s driblinkem - otázka pro Randyho Browna

Více

Mistrovství ČR starší žákyně 2009/2010

Mistrovství ČR starší žákyně 2009/2010 Mistrovství ČR starší žákyně 2009/2010 Místo: Sokol Horní Počernice,Praha-9 Termín: 23. 25. 4. 2010 Účastníci: Basket Slovanka Praha Gaubová Zuzana-95 Bulíčková Klára-95 Procházková Andrea-95 Fryšová Veronika-95

Více

DDC - Double Disc Court

DDC - Double Disc Court DDC - Double Disc Court 201. Komentář Účelem následujících pravidel je poskytnout instrukce k hraní této hry. Hry s létajícím talířem tradičně spoléhají na sportovního ducha, který vkládá zodpovědnost

Více

ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY

ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY ÚPRAVY PRAVIDEL RAGBY PRO MLADŠÍ ŽÁKY A PŘÍPRAVKY JARO 2016 Schváleno komisí mládeže dne 1. září 2015 Upraveno komisí mládeže dne 24. března 2016 Vyhotovil Ondřej Surga 24. března 2016 1) Přístup k hráčům

Více

10 tipů jak zaručeně nasrat soupeře

10 tipů jak zaručeně nasrat soupeře 10 tipů jak zaručeně nasrat soupeře 0Ahoj sportovče! Omluv hrubý název této příručky, ale jsme přece sportovci, na nic si nehrajem :) Určitě už jsi některé z následujících situací zažil u soupeřů a budeš

Více

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA FOTBALOVÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN Průpravná, kompenzační, vyrovnávací a relaxační cvičení

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA FOTBALOVÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN Průpravná, kompenzační, vyrovnávací a relaxační cvičení Výstupy žáka ZŠ Chrudim, U Stadionu Učivo obsah Mezipředmětové vztahy Metody + formy práce, projekty, pomůcky a učební materiály ad. Poznámky Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé

Více

Chance 3x3 Tour 2014

Chance 3x3 Tour 2014 PROGRAM Uvnitř programu Kalendář Chance 3x3 Tour Co je basketbal 3x3 a proč ne streetball? Časový harmonogram Zlín Pravidla Výsledky Fotogalerie SÁZEJTE ONLINE! TŘEBA NA BASKET www.chance.cz/registrace

Více

Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice

Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice (Mastermind Coaching Clinic Barcelona, červen 2011, zpracoval Michal Ježdík) Po celou dobu působení u jednoho z řeckých gigantů Panathinaikos Atheny

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE PATRIOT

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE PATRIOT PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE PATRIOT Provozní řád této střelnice je koncepčně řešen v souladu s ustanovením vyhlášky č. 115/2014 Sb., 27, odstavce 1, písmena a) až n), ze dne 19. června 2014 o provedení některých

Více

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi

Disney Uč se s námi Disney Uč se s námi Milí rodiče, díky knihám ze série Disney Uč se s námi zvládnou vaše děti spoustu učiva mnohem snadněji. Uvnitř této knihy naleznete jasné a přehledně uspořádané úkoly, které vašim dětem pomohou při osvojování

Více

Driblér 10/11. Obsah :

Driblér 10/11. Obsah : Driblér 10/11 Obsah : efektivita kouč Williams dril: změna rychlosti rozhovor : Jana Veselá video:žebříkpohyblivost hra:zakončení proti zóně 23 pro posta soutěž : Mistrovství Evropy Ženy 2011 paradoxní

Více

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU Kromě přesných přihrávek pomocí různých technik, dobré kontroly míče forhendem i bekhendem má zásadní význam jak byla provedena přihrávka od spoluhráče ke spoluhráči:

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

Driblér 6/12. Obsah: Myslíš, že trénovat je moc těžké? Zkus prohry. Lee Taft basketbalová rychlost

Driblér 6/12. Obsah: Myslíš, že trénovat je moc těžké? Zkus prohry. Lee Taft basketbalová rychlost Driblér 6/12 Obsah: -Lee Taft basketbalová rychlost -hra pro rychlé zakončení- izolace posta -otázka pro Randy Browna -video : Alan Stein- práce s těžištěm -Joe Haeffner- jak připravit mladým hráčům zábavný

Více

FLORBAL HISTORIE ČESKÉHO FLORBALU

FLORBAL HISTORIE ČESKÉHO FLORBALU FLORBAL HISTORIE ČESKÉHO FLORBALU 1. Vůbec první setkání s florbalem v ČR se pravděpodobně stalo díky výměnnému pobytu studentů Vše v Praze se studenty helsinské univerzity KY v roce 1984, které má dodnes

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě

Jan Zahalka: Stále jsme na cestě ZÁPASOVÝ PROGRAM Jan Zahalka: Stále jsme na cestě Boleslavské tažení play-off dnes začíná! V Boleslavi chodí na extraligu nejvíc florbalových fanoušků! 1. zápas ČF play-off florbalové AutoCont extraligy

Více

Školní výstupy Učivo Vztahy

Školní výstupy Učivo Vztahy Tělesná výchova hokejová příprava - RvTV Hokejová příprava vychází z metodiky ČSLH Příručka pro trenéry LH 3.část 6.- 9.třída, vydané Českým svazem ledního hokeje, 2000 Tělesná výchova hokejová příprava

Více

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a ROMSTAR NEWSLETTER ČERVEN 2014 * Ročník: 2 * Číslo: 9 * Víc, než jen fotbal Z OBSAHU: Juniorské áčko má TITUL, béčko BRONZ. Muži bojovali až do konce, zbyli jim však jen brambory Plány pro příští rok?

Více

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 Systém soutěže: OP - starší: OP - mladší: turnajově turnajově Starší: 4 skupiny A-B-C-D dvoukolový systém turnajů (podzim) Mladší: 6 skupin A-B-C-D-E-F

Více

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal)

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) ČESKÁ FEDERACE MICROFUTSALU z.s. ČESKÁ REPUBLIKA FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) Pravidla 2015 Obsah 1 Pravidlo 1- Hrací plocha... 3 1.1 Tvar hrací plochy... 3 1.2 Rozměry... 3 1.3 Dispozice... 3 1.4 Brankoviště...

Více

David Kopec 24.6.2012 TURNAJ MINI CUP

David Kopec 24.6.2012 TURNAJ MINI CUP David Kopec pořádá 24.6.2012 závěrečný TURNAJ MINI CUP pro hráče ročník 2005 a mladší Praha, hřiště ČAFC Praha TECHNICKÁ USTANOVENÍ TURNAJE: Pořadatel: David Kopec,, Praha 111, tel. 777 234 679 Termín

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

Kapitola 3. Volej. Kapitola 3 Volej 39

Kapitola 3. Volej. Kapitola 3 Volej 39 Kapitola 3 Volej Kapitola 3 Volej 39 Když spolu dva nebo více hráčů hraje od zadní čáry přes síť a jednomu se povede získat výhodu v podobě kontroly nad sítí po sérii dlouhých úderů, kdy pávě ten jeden,

Více

Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi.

Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi. Dwinmeři Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi. dovednost - Blok Cena dovednosti: 2 Dwinmer; by bez bloku

Více

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře 4.1.5. Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře Střelba mezi kruhy Tři hráči stojí před brankou na úrovni bodů pro vhazování a jeden hráč za brankou s kotoučem. Tento hráč nahrává hráčům

Více

Ukazovatel stavu - ukazuje stav zápasu viditelný pro hráče a diváky, ukazuje hrací čas, skóre, počet time-outů a aktuální čtvrtinu Ukazatelé faulů -

Ukazovatel stavu - ukazuje stav zápasu viditelný pro hráče a diváky, ukazuje hrací čas, skóre, počet time-outů a aktuální čtvrtinu Ukazatelé faulů - Pravidla basketbalu Basketbal patří mezi nejrozšířenější sportovní hry na světě a jeho pravidla se řadí mezi nejsložitější a nejrozsáhlejší. Pravidla basketbalu jsou nejčastěji se měnící, což souvisí s

Více

Příloha č. 1: Vzor dotazníku pro hráčky

Příloha č. 1: Vzor dotazníku pro hráčky Příloha č. 1: Vzor dotazníku pro hráčky Milá..., ráda bych Tě poprosila o vyplnění dotazníku, o kterém jsem vás již předem informovala. Jedná se o dotazník, který bude použit pro mou bakalářskou práci

Více

ZVVZ USK vyhrál v Brně.

ZVVZ USK vyhrál v Brně. 3/V. sezona XI/2008 Ohlédnutí za víkendovým šlágrem 7. kola Ženské basketbalové ligy ZVVZ USK vyhrál v Brně. To doma padlo po 14 letech! Brněnská tvrz padla. Po dlouhých čtrnácti letech. A postaraly se

Více

Kompletní pravidla, která vycházejí z francouzské předlohy, jsou Vám pochopitelně také k dispozici.

Kompletní pravidla, která vycházejí z francouzské předlohy, jsou Vám pochopitelně také k dispozici. V Brně 18. června 2014 Vážení přátelé! Zveme Vás na 18. ročník turnaje Kempa PRÝGL KAP. Všechno to vypukne již tuto sobotu v areálu Sokolského koupaliště na Brněnské přehradě, kde se budeme plácat, stejně

Více

??? Pravidla hry. LEGO Friends. Co ke hře potřebuješ: 1) Postav svou minipanenku na start

??? Pravidla hry. LEGO Friends. Co ke hře potřebuješ: 1) Postav svou minipanenku na start LEGO Friends jednoduchá stolní hra Co ke hře potřebuješ: LEGO Friends minipanenky Pravidla hry 1) Postav svou minipanenku na start TIP: Prozkoumej LEGO.cz/friendstour aby sis našla správné odpovědi 2)

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4 Zpráva z Mistrovství České republiky mladších dorostenek Hradec Králové 24.-26.4.2009 Účastníci: Sokol Hradec Králové Gambrinus Brno SBŠ Ostrava USK Praha trenérka R. Ptáčková trenér R. Fousek trenér K.

Více

Sobota s Basketbalem

Sobota s Basketbalem Česká Asociace Basketbalových Trenérů (ČABT) s podporou ČBF pořádá setkání malých baskeťáků a baskeťaček Sobota s Basketbalem Sobota s basketbalem je nesoutěžní turnaj pro holky a kluky, jejich rodiče,

Více

OFICIÁLNÍ PRAVIDLA INTERKROSU

OFICIÁLNÍ PRAVIDLA INTERKROSU OFICIÁLNÍ PRAVIDLA INTERKROSU Český Svaz interkrosu verze r.2002 Obsah 1) Hrací plocha 2) Výzbroj a výstroj 3) Účastníci hry 4) Hrací doba 5) Všeobecná pravidla hry 6) Standardní situace 7) Tresty 8) Branky

Více

Český svaz ledního hokeje. Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů

Český svaz ledního hokeje. Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů Pokyny pro sběr a zpracování statistických údajů Obsah 1 Sběr statistik v soutěžích ČSLH... 3 2 Spolupráce statistického týmu a e-zapisovatele... 4 2.1 Před utkáním... 4 2.2 Během utkání... 4 2.3 Po skončení

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů

Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů Praktické zkušenosti s využitím vodních sportů a zábavných forem plavání při výuce vysokoškolských studentů Tematické zaměření: Vodní sporty a zábavné formy plavání Autoři: PaedDr. Lada Čuříková, PhD.

Více

Milí rodiče, Prostřednictvím knih Disney Uč se s námi můžete svým dětem pomoci vytvořit si sebejistý a nezávislý přístup k učení.

Milí rodiče, Prostřednictvím knih Disney Uč se s námi můžete svým dětem pomoci vytvořit si sebejistý a nezávislý přístup k učení. Milí rodiče, Knihy Disney Uč se s námi jsou skvělou učební pomůckou pro vaše děti. Uvnitř knihy najdete na sebe navazující řadu aktivit navržených tak, aby dětem pomohly zvládnout základní dovednosti klíčové

Více

Pátek. Klára Poláčková. Jediná Češka na Everestu. 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné

Pátek. Klára Poláčková. Jediná Češka na Everestu. 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné Pátek 1. 2. 2013 / č. 5 / samostatně neprodejné Klára Poláčková Jediná Češka na Everestu Obsah Porota Pátku: Bude Miloš Zeman prezidentem všech? Rozhovor s historikem Jiřím Rakem. Jak se projevily české

Více

č.2/10 Motto dne : Když to, co jsi včera dokázal, je pro tebe dnes stále velké, tak jsi toho dnes moc neudělal (M. Krzyzewski) xxxxxxxxxxxx OBSAH :

č.2/10 Motto dne : Když to, co jsi včera dokázal, je pro tebe dnes stále velké, tak jsi toho dnes moc neudělal (M. Krzyzewski) xxxxxxxxxxxx OBSAH : Newsletter č.2/10 Motto dne : Když to, co jsi včera dokázal, je pro tebe dnes stále velké, tak jsi toho dnes moc neudělal (M. Krzyzewski) xxxxxxxxxxxx OBSAH : Článek Brian Mc Cormick výňatky z knihy Rozvoj

Více

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná komisí mládeže

Více

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Rebecca Johnson Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci e-kniha Copyright Fragment,

Více

Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola

Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola Částečný překlad nejdůležitějších pravidel kanoepola 7. Omezení systému, programu a rozpisu soutěže 7.1. Mezinárodní soutěže nesmí přesáhnout více než sedm(7) po sobě následujících dnů. 7.2. Prvotní fáze

Více

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ, TIM FEARON Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Lekce 13 - Základní kombinační motivy 3. 13.1 Kontrola domácího úkolu. 13.2 Vazba zezadu. Diagram 1 Diagram 2. Vazba zezadu 1 Vazba zezadu 2

Lekce 13 - Základní kombinační motivy 3. 13.1 Kontrola domácího úkolu. 13.2 Vazba zezadu. Diagram 1 Diagram 2. Vazba zezadu 1 Vazba zezadu 2 Lekce 13 - Základní kombinační motivy 3 13.1 Kontrola domácího úkolu Doufám celkem lehký úkol, jistě budou stačit jen varianty. DÚ 46: 1...Dxh2+! 2.Kxh2 Jg4+ 3.Kh1 Jxf2+ 4.Kh2 Jxd3 0-1 DÚ 47: 1.Vh8+! Kxh8

Více

SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA,

SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA, SETKÁNÍ S REPREZENTAČNÍMI TREÉRY MLÁDEŽE A KVBCH PRAHA, 14. 10. 2018 AGENDA Kdo jsme? náš tým na ME každý HC (pozitiva a negativa) Kdo je elitní basketbal mládeže v dané věkové kategorii? Kdo je náš TALENT?

Více

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03 jak mě používat OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. 6 10 22 Bav se se mnou První pomoc 02/03 Děkuji ti, že ses rozhodl pro naši společnou cestu. Od teď ti budu dělat jen radost. Přečti si o mně vše důležité, ať víš,

Více

E.ON Junior Cup 2013 21. dubna, 9:00-17:00, Bechyně - městský stadion

E.ON Junior Cup 2013 21. dubna, 9:00-17:00, Bechyně - městský stadion Šimon Cais (FC Bechyně) a Ivo Táborský (SK Dynamo) Tě zvou na E.ON Junior Cup 2013 21. dubna, 9:00-17:00, Bechyně - městský stadion Čeká Tě nabitý doprovodný program (elektrické koloběžky, čtyřkolky, Segway,

Více

20:00 18.2.2012 1.FC KVĚTNICE TIŠNOV SC KALÁBEK LINO BRNO 2011/2012. hala SSK Tišnov. Rozpis všech utkání jarní části. www.kvetnice.tisnov.

20:00 18.2.2012 1.FC KVĚTNICE TIŠNOV SC KALÁBEK LINO BRNO 2011/2012. hala SSK Tišnov. Rozpis všech utkání jarní části. www.kvetnice.tisnov. Rozpis všech utkání jarní části 2011/2012 1.FC Květnice Tišnov Gamaspol Jeseník SO 14.1.2012 3 : 3 Gilotina Choceň 1.FC Květnice Tišnov SO 28.1.2012 4 : 3 1.FC Květnice Tišnov Helas Brno SO 4.2.2012 2

Více

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz Českomoravský fotbalový svaz Pravidlová komise ČMFS Diskařská 100, P. O. Box 11, 160 17 Praha 6 Strahov POKYNY Pravidlová komise ČMFS k popisu přestupků uváděných v Zápisu o utkání rozhodčími a ve Zprávě

Více

SFL 1. kolo - chlapci

SFL 1. kolo - chlapci V úterý 10. 11. 2009 sehrála naše škola 1. kolo středoškolské futsalové ligy. Do skupiny nám los přidělil staré známé střední školy z Kladna - SPŠS a OA a rovněž i SPŠ. Čtveřici nově doplnila SSEŠ Vinohradská

Více

Sobotní část konference byla zaměřena na prezentaci projektů zástupců severských federací.

Sobotní část konference byla zaměřena na prezentaci projektů zástupců severských federací. FIBA EUROPE MINI-BASKETBALL CONVENTION 2016 Sobota 14. Neděle 15. května 2016 Brusel, Belgie Ve dnech 14. - 15. května 2016 se v belgickém Bruselu konala mezinárodní konference minibasketbalu. Obavy z

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Úvod. Cílem práce je tedy??? Tato práce (tento text) by měl poskytnout/posloužit???

Úvod. Cílem práce je tedy??? Tato práce (tento text) by měl poskytnout/posloužit??? Úvod Stolní tenis je sport využívající nejrůznější rotace míčků. Z toho také vyplívá široká škála úderů, které závodní hráč musí zvládnout. V současné agresivní hře je jedním z nejpoužívanějších úderů

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od

Více

Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy

Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy 1. Úvodní ustanovení 1.1 Oficiální pravidla basketbalu s úpravami pro minibasketbal jsou platná pro všechny herní situace, které nejsou specifikovány zde, v

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice X Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice Úvodní slovo Vážení diváci, děkujeme Vám za dnešní návštěvu. Dnes nás čeká jeden z nejlepších

Více

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut Fotbal Hrací doba 1 x 15 minut Počet hráčů v přihlášeném týmu: Minimální počet hráčů v týmu je 5 (viz pravidla), maximální počet je 9. Maximum je zde z důvodu omezeného počtu medailí (9ks/oceněný tým).

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 8 5 5 Vanda Koromházová, Denisa

Více

MINIŽÁKŮ A MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ soutěžní ročník 2013 2014

MINIŽÁKŮ A MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ soutěžní ročník 2013 2014 Okresní fotbalový svaz srpen 2013 Mladá Boleslav R O Z P I S MINIŽÁKŮ A MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ soutěžní ročník 2013 2014 1. Základní ustanovení : Hraje se dle pravidel kopané, soutěžního řádu, Rozpisu soutěží

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ TURNAJŮ POHÁRU E.ON JUNIOR CUP 2014

1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ TURNAJŮ POHÁRU E.ON JUNIOR CUP 2014 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ TURNAJŮ POHÁRU E.ON JUNIOR CUP 2014 1. Kontaktní osoby: 1. Generální partner poháru E.ON Junior Cup 2014 Generálním partnerem projektu je energetická společnost E.ON. 2. Pořadatel

Více

1. HRACÍ PLOCHA. 102 Značky na hřišti. 104 Prostory pro střídání. 105 Trestné lavice a zapisovatelský stolek. 106 Kontrola hřiště

1. HRACÍ PLOCHA. 102 Značky na hřišti. 104 Prostory pro střídání. 105 Trestné lavice a zapisovatelský stolek. 106 Kontrola hřiště 1. HRACÍ PLOCHA 102 Značky na hřišti 6. Body pro vhazování jsou vyznačeny na středové čáře a na pomyslných prodloužených brankových čarách, 1,5 m od dlouhých stran hřiště a nepřesahují v průměru 30 cm.

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s.

SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. SOUTĚŽNÍ ŘÁD MALÉ KOPANÉ BLANSKO o.s. 1. ŘÍZENÍ SOUTĚŽÍ MK BLANSKO: 1.1 Řízením soutěží je pověřen výkonný výbor občanského sdružení Malá kopaná Blansko,o.s. (dále jen VV MKB). VV MKB nominuje a řídí veškeré

Více

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ PERFECTION GLOCK POLOAUTOMATICKÉ PISTOLE Instrukce k použití pro bezpečnou akci samonabíjecích pistolí GLOCK Upozornění : Vždy předpokládejte, že pistole GLOCK nebo jakákoliv střelná zbraň

Více

Pravidla hry. Herní materiál

Pravidla hry. Herní materiál Průmyslovou revoluci v Americe by si bez železnice snad ani nikdo nedokázal představit. Rozvíjet tak velkou zemi bez možnosti přepravovat potřebný materiál na velké vzdálenosti zkrátka nejde. Železniční

Více

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03 jak mě používat OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. 6 10 22 Bav se se mnou První pomoc 02/03 Děkuji ti, že ses rozhodl pro naši společnou cestu. Od teď ti budu dělat jen radost. Přečti si o mně vše důležité, ať víš,

Více

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE Copyright 2016 Pavla Toole Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 ISBN epub formátu: 978-80-7536-065-6 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-7536-066-3

Více

Kniha příkladů. příloha Pravidel Českého lakrosu. vypracovali: Tereza Zikánová Jana Štěpánová Nikolas Adámek Vladimír Bezděk Jan Hofman

Kniha příkladů. příloha Pravidel Českého lakrosu. vypracovali: Tereza Zikánová Jana Štěpánová Nikolas Adámek Vladimír Bezděk Jan Hofman Kniha příkladů příloha Pravidel Českého lakrosu vypracovali: Tereza Zikánová Jana Štěpánová Nikolas Adámek Vladimír Bezděk Jan Hofman Kniha příkladů je doplněním Pravidel Českého lakrosu. V průběhu hry

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice

Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice X Soutěžní ročník 2015/2016 1. kolo Pražského přeboru Sobota, 15. srpna 2015 v 17:00 ABC Braník TJ Sokol Královice Nejbližší zápasy našeho týmu Kolo Datum Soupeř Čas 1 Sobota 22.08.2015 Řepy - Muži B 10:30

Více

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Škola psího života Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Autor Zaobzor o.s., www.zaobzor-os.cz Druhý díl: Rozárka se učí mluvit pro první a

Více

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čas letí velice rychle a i mne tak trochu dostihl. Před časem jsem vám slíbil pokračování fotoškoly a nyní se už radši ani nechci

Více

C06223 GALAXY-XT 3v1

C06223 GALAXY-XT 3v1 C06223 GALAXY-XT 3v1 Seznam dodaných dílů: 06-003K-1 kulečník 05-003-K2 pravá noha 05-003K-3 levá noha 06-003K-4 šroub 06-003K-5 podložka 06-003K-6 hrací plocha ping-pong/hokej 06-003K-7 puk na hokej 06-003K-8

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více