Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005"

Transkript

1 Čj.BEPPO105 hlavička B E P P O 1/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 1 - rok neprošlo jazykovou úpravou zdarma Asociace malých debrujárů ČR, Mouřínov 7, BUČOVICE Pobočka: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1, Bankovní spojení: ČSOB,a.s.divize poštovní spořitelna, č.účtu / IČO Tel/fax/zázn , tel , mobil , zapletal@adam.cz 1.

2 Čj.BEPPO105 úvod Milí debrujáři, V první čísle Beppa 1/2005 najdete spoustu zajímavých informací a hlavně přehledy připravovaných akcí. U většiny z nich už jsou uváděny termíny a gestoři. Pokud máte zájem o zařazení na některou z nich, můžete se obracet přímo na gestory, případně na ústředí AMD ČR. K využívání nabídek našeho sdružení je třeba splnění základní podmínky a tou je potvrzení řádného členství. Zejména pro nové kluby nebude na škodu, když krátce připomenu systém členství a registrace v AMD ČR. Řádné členství vzniká po úhradě členských příspěvků do a následné řádné registraci. Registrace (registrované členství) bez úhrady členských příspěvků a bez členských výhod a povinností po dobu jednoho roku, nejdéle však do Ukončení členství je po jednom roce pouhé registrace bez aktivity a úhrady členských příspěvků. Vyplněný formulář přihlášky spolu s členskými příspěvky mohou vedoucí nebo individuální členové posílat už nyní na adresu ústředí AMD ČR. Další informace i s formulářem přihlášky najdete jako obvykle na poslední stránce Beppa. Novinkou je možnost stažení přihlášky z našich webových stránek : na úvodní stránce ve složce Dokumenty ke stažení. Těším se, že si většina z vás základní členskou povinnost co nejdříve splní a budeme se brzo setkávat na připravených akcích. První příležitostí bude pro vedoucí klubů jarní seminář dubna v Brně. Přeji vám, aby i letos platilo a pomáhalo naše heslo, že si debrujár vždycky ví rady! Váš prezident Petr Zapletal 2.

3 Čj. Seminář duben 2005 SEMINÁŘ VEDOUCÍCH KLUBŮ BRNO dubna 2005 Na základě plánu činnosti 2005 připravilo ústředí AMD ČR pracovně-zábavně-poučný seminář s cíli: a) Představit a seznámit se s vedením a obsluhou internetových stránek AMD ČR. Celkový systém i ovládání přímo vedoucími klubů a gestory jednotlivých projektů. b) Praktické představení nových materiálů AMD ČR. c) Informace o hospodaření se zaměřením na regiony a kluby. d) Využití metodických materiálů francouzských debrujárů s praktickými ukázkami za vedením francouzskými lektory. e) Volné diskuse mezi vedoucími, na které při společných akcích obvykle nezbývá mnoho času Organizace 1. PŘIHLÁŠKY - všichni zájemci odešlou do 20. února 2005 řádně vyplněnou přihlášku (příloha Beppa 1/2005). Na přihlášky odeslané po termínu nebo nedostatečně vyplněné bude brán zřetel pouze v případě volné kapacity akce. 2. PŘÍSPĚVEK - součástí platné přihlášky je i nevratný účastnický příspěvek 100 Kč. 3. UBYTOVÁNÍ - zájemci o ubytování najdou informace na web stránkách ( Brno Žabovřesky, Horova 30) případně se mohou informovat u M.Šmídové Ubytování bude hrazeno všem, kteří jej vyznačí na návratce. 4. DOPRAVA - všem přihlášeným při dodržení minimální účasti viz bod 6 bude uhrazena doprava veřejným dopravním prostředkem na základě vyplněného cestovního dokladu a přiložené jízdenky. Z Brna autobusového nádraží: zastávka U Zvonařky: bus č. 84, vystoupit na stanici MOZOLKY. Z Brna vlakového nádraží: tramvají č. 12 nebo 13 směr Královo Pole-Střelnice (3 stanice) pak vystoupit na uzlu Česká, přestup na tramvaj č.3 nebo 11 směr Bystrc a vystoupit ve stanici MOZOLKY, hotel je naproti zastávce 5. STRAVA - všichni řádně přihlášení účastníci budou mít bezplatně zajištěnu stravu, kterou si vyznačí v návratce. 6. Minimální účast na semináři je v sobotu od 8.30 do neděle hodin (věnujte prosím pozornost pečlivému vyplnění návratky) Rámcový program Pátek 1. dubna do příjezd do Brna a ubytování těch, kteří uvedou v návratce Sobota 2. dubna snídaně pro ubytované z pátku na sobotu - do 8.30 příjezd účastníků do hotelu Kozák v Brně, prezence, předání materiálů akce zahájení semináře I. část programu oběd pokračování semináře II. část programu a nové materiály pro činnost (zájemci o představení svých materiálů se mohou přihlásit do na ústředí s udáním předpokládaného času příspěvku a požadovaného technického zabezpečení, které zajistíme lze uvést v přihlášce) večeře pokračování semináře III. část programu a další možnosti konzultací, práce v zájmových skupinách, individuální programy Neděle 3. dubna snídaně pokračování IV. část programu závěr semináře a odjezdy účastníků PRO ÚČAST NA SEMINÁŘI JE TŘEBA ODESLAT DO PŘIHLÁŠKU V PŘÍLOZE! 3.

4 Čj. Seminář duben 2005 přihláška+návratka Dny muzeí Závazná přihláška návratka - uzávěrka na ústředí AMD do 20. února 2005 Přihlašuji se závazně na seminář vedoucích AMD ČR dubna 2005 v Brně. Místo působení klubu: Jméno vedoucího: Kontakty pro další informace tel: fax: Příspěvek s nevratnou částkou 100 Kč odeslán na adresu (případně na účet č /0300) AMD ČR, Senovážné nám. 24, Praha Složenkou v hotovosti dne: 2005 Z účtu č. Žádám o bezplatné zajištění noclehu ANO NE (označte) ANO NE (označte) Žádám o bezplatné zajištění stravy : oběd ANO NE a večeře ANO NE (označte) Snídaně: pouze pro ubytované z pátku na sobotu bude zajištěna a uhrazena, pro všechny ubytované ze soboty na neděli bude zajištěna a uhrazena. Náměty na doplnění programu, dotazy, připomínky, které by bylo vhodné zařadit do diskuse apod.: Školení a semináře se zúčastním nezúčastním (označte). V dne: 2005 Podpis:.. Předběžná přihláška DNY MUZEÍ 2005 " musí být na ústředí AMD do Název klubu: Jméno vedoucího: Adresa klubu: PSČ: tel: Počet debrujárů: (4 8) Počet vedoucích: (1-2) Počet účastníků celkem: Stručná informace o tom, co hodláme v Praze při Dnech muzeí předvádět: Pro uvedený počet žádám o proplacení jízdného na místě (proti cestovnímu příkazu a přiloženým jízdenkám) a dále ubytování dle stanovených podmínek účasti. V dne: 2005 Podpis vedoucího klubu:

5 RÁMCOVÝ PLÁN AKCÍ- schéma AMD ČR NA ROK 2005 ZAHRANIČNÍ AKCE DOMÁCÍ AKCE Čj.Schéma akcí 05 BELGIE TRANSINNE Finále akce VESMÍR II. Listopad (ústředí) FETE DE LA SCIENCE FRANCIE (dle smluv regionů) Regionální prezentace s partnery ANGLIE LIVERPOOL KARNEVAL VĚDY Červenec 2005 (ústředí) ESI 2005 (Lepík) CHILE MAĎARSKO??? Mini Expo Science Budapešť MEZINÁRODNÍ VÝMĚNY s partnery FIPD termíny Beppo CESTOVÁNÍ ZA VĚDOU viz programy Londýn, Paříž, Futuroscope, Belgie VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ (ústředí) VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2005 Praha (ústředí) Finále republikové soutěže EINSTEIN 2005 (Soukupová) Stříbro Republikový seminář vedoucích Září (ústředí) REPUBLIKOVÉ a MEZINÁRODNÍ TÁBORY AMD ČR Budislav (Coufal) Lipno (Slabá) BAMBIRIÁDA - květen podle regionů (regiony) DNY MUZEÍ muzeum hl.města Prahy (ústředí) Republikový seminář vedoucích BRNO (ústředí) PRÁCE KLUBŮ BEPPO VIDEO SEMINÁŘE MÉDIA INTERNET PROJEKTY DALŠÍ INFO metodika vedoucích TV,časopisy,rozhlas web stránky klubů vstupy 4.

6 Čj.Akce 2005 přehled Aktualizovaný přehled plánovaných akcí na rok Na základě schválení rámcových programů AMD ČR zpracovala Marie Šmídová přehled připravovaných akcí. V přiložené tabulce najdete vždy přehledně: termín, název akce, kde se koná, počty dětí a dospělých a gestora. Pokud je u akce gestor uveden, můžete se v případě zájmu obrace přímo na něho. U akcí, kde gestor zatím uveden není, se můžete obracet přímo na ústředí AMD ČR (M.Šmídová). Současně žádáme všechny uvedené gestory, případně další zájemce o realizaci programů, aby potvrdili obratem své gestorství případně zájem o zajištění neuvedené akce. Termín Název akce Země - místo Belgie Leden/únor ESC jednání ve vesmírném centru akce Vesmír Počet dětí Dosp. Počet celkem Gestor/ průvodce Zapletal, Hrzal Region Tour Brno ČR,Brno Ledererová Limbach SRN Jaro vědy v Belgii Belgie Nicole+Lepík Poznámky Belgie 6 dní Belgie Lepík Duben? Expo? Belgie MiniExpoScience,Budapešť Maďarsko Y.Slabý pozvání Seminář vedoucích CZ 50 Ústředí AMD Pozvání 2 Fr Paříž 5 Francie 65? Cígle./Skála,Mikm. 2 busy (?) Volejbalový turnaj AWO (100 Kč na den?) SRN Vojtová? Štychová, Soukop 3 školy po 8+2,Kladno, Slavkov,Stříbro Futuroscope Francie Rešková,Budík Dny Muzeí, MMP Praha ústředí Přihláš. kluby Bambiriáda v ČR 2 Francouzi Podle regionů Paříž Ile de France Francie Festival debrujárů Konec Greenhouse- stáž pro organizování června? Karnevalu 2005 VB Zapletal ESI Chile - s cestou Chile 13 Lepík 220 USD Let červenec Karneval v Liverpoolu VB Debbie Wright +Zapletal? Mezinárodní školení AMD Košice 3 3 Vadasyová + zájemci z AMDČR Pouze za 30% dopravy Bretaň FRANCIE Haud, Lederer Lipno-mez. tábor ČR FR Slabá Fr-.Slov.Rak. vždy8dětí+2dos pělí Budislav -tábor ČR Coufal AWO na Petříkov ČR Schwann Ledererová Limbach SRN Ledererová Netzschkau SRN Kulichová Brno, Bučovice (ze SRN) ČR cca Limbach SRN Kladno (ze SRN) ČR Celostátní finále soutěže ve Stříbře - ČR FR Soukupová Einstein listopad Mezinárodní Vesmír? Belgie Zapletal+Hrzal Odeslán budget 5.

7 Čj. Pascal P A S C A L projekt nové debrujárské publikace V Beppu 3/2004 jsme vás informovali o připravovaném projektu nové debrujárské publikace. Myslíme si, že nadešel čas, kdy máme řadu nových pokusů a dalších podnětů, které by vydáním v malé publikaci podpořily činnost debrujárských klubů. Náš projekt nebyl bohužel grantovým systémem podpořen. V závěru roku 2004 se nám podařilo získat euro z Francouzského institutu v Praze. Částka je určena na zpracování podkladů tak, abychom jej byli schopni zadat k tisku. Z OBSAHU původního PROJEKTU, který hodláme v maximální možné míře dodržet: Cílem je sumarizovat, připravit a VYROBIT vlastní metodický materiál pro práci s dětmi a mládeží v oblasti vědy, techniky a ekologie (na tu nějak stále zapomínáme. Čtyřjazyčná kniha (česky, anglicky, francouzsky a německy) bude popisovat metodické návody k činnosti, stanovovat postupy k práci a konkrétně uvádět návody pokusů a experimentů. Výběr bude vycházet z dosavadních seminářů, publikací a mezinárodních jednání o uvedené problematice. Komentáře a výsledky doplní vedle vlastních tvůrců, vedoucích dětských kolektivů, také odborníci z partnerských organizací matematicko-fyzikální fakulty UK Praha, Akademie věd ČR a Mezinárodní federace malých debrujárů. Materiál bude sloužit jako propojující a jednotící podklad k dalšímu rozvoji uvedených aktivit v evropských zemích. Jako základní společná metodika bude potom využívána pro šíření a popularizaci vědy v dalších evropských zemích. Jak z uvedeného vyplývá, mají všichni vedoucí možnost zalistovat se svých materiálech a poslat nám své oblíbené pokusy. Nemusí jich být mnoho. Stačí jeden, dva, tři Jde o to, dostat do jedné publikace naše nejoblíbenější a odzkoušené pokusy. Ke každému pokusu připište několik svých postřehů z praxe. Proč se vám pokus líbí, jaké s ním máte zkušenosti, proč jej doporučujete i ostatním, případě možné variace, na které jste při práci s dětmi přišli. Tak se vlastně stanete spolutvůrci a spoluautory zajímavé knížky, ve které budete také takto uvedeni. Na mezinárodních setkáních a seminářích budeme mít potom všichni k dispozici sumář pokusů a postřehů z praxe. Otevřené diskuse nepochybně obohatí předávání a získávání nových zkušeností všech účastníků. Podklady musejí být zpracovány nejpozději do konce března, proto na vaše příspěvky čekáme do konce února Můžete přidat i jednoduché nákresy, stačí na papíře rukou. Náš spolupracovník pan Smolík (podílel se i na přípravě ZKUS POKUS) je překreslí do profesionálních ilustrací. 6.

8 Čj. INFO DŮLEŽITÉ INFORMACE VEDOUCÍM Při uzávěrce účetnictví za rok 2004 jsme byli nuceni pracně dolaďovat a odstraňovat řadu nedostatků. Objevily se chyby ve vedení dokumentace členů a klubů, vedení DKP a ekonomiky klubů, případně gestorů jednotlivých projektů. Každoroční jarní a zářijové semináře se uvedenou problematikou zabývají, ale přesto nebude na škodu si tyto základní povinnosti opět probrat. Danému tématu bude věnována i část semináře dubna v Brně (informace, podmínky i návratku najdete v tomto Beppu na jiném místě). Pokusíme se přizvat zástupce ekonomického odboru MŠMT, abychom si probíranou oblast a případné dotazy mohli konzultovat přímo s odborníkem. Program semináře je dost nabitý dalšími informacemi a pokud vám některé záležitosti nejsou dostatečně jasné, pokuste se je napsat a poslat předem, aby se na ně náš host mohl patřičně připravit. Je to možné elektronicky na adresu: zapletal@adam.cz nebo klasickou poštou. Sumář informací potom zveřejníme v nejbližším Beppu a také na našich webových stránkách. BAMBIRIÁDA 2005 Účast debrujárských klubů na BAMBIRIÁDÁCH je tradiční od samého počátku v roce Na některých místech se debrujáři stali dokonce hlavními pořadateli. Letos se BAMBIRIÁDA uskuteční května 2005 a budou ji hostit téměř tři desítky měst po celé České republice. Debrujárské stánky s pokusy patří vždy k nejvyhledávanějším. Těšíme se, že regionální výbory nebo samotné kluby AMD nepominou možnost účasti také v tomto roce. Případné finanční náklady je možné hradit jak z rozpočtu klubů tak samotných regionů. Děkujeme také za oznámení, kdo z vás se BAMBIRIÁDY 2005 aktivně zúčastní a kde. Všechny informace můžete sledovat na internetu: nebo přímo na debrujárských stránkách v článku BAMBIRIÁDA. Brno České Budějovice Děčín Frýdek-Místek Havířov Hlučín Hradec Králové Cheb Chomutov Chrudim Karviná Klatovy Liberec Mělník Olomouc Opava Ostrava Plzeň Praha Prostějov Přerov Šumperk Tábor Třebíč Třinec Uherské Hradiště Zlín EMBAX PRINT v Brně Při organizování několika ročníků akce RAFAN jsme měli skvělou spolupráci se zástupkyní Brněnských výstavišť a veletrhů paní Majoršinovou. Při přípravě letošního veletrhu EMBAX PRINT se na nás organizátoři opět obrátili. Je velmi příjemné zjištění, že je zájem o obohacení výstavních stánků debrujárskými aktivitami. Podnikatelé se příjemně s našimi dětmi odreagují a kupodivu ve směsi nejrůznějších profesionálních prezentací jsou stánky s debrujáry navštěvovanější. Výhodou pro případně zapojené kluby je možnost otrkání dětí na veřejnosti a v neposlední řadě i možnost získání množství materiálů pro činnost od vystavovatelů. Pokud by některé kluby měly zájem o účast na této akci, mohou se spojit přímo s ústředím AMD ČR a my vyjednáme co nejvýhodnější podmínky. Informace o akci můžete získat na internetové adrese: 7.

9 Čj. ESI 2005 a dotace EXPO SCIENCE INTERNATIONAL CHILE 2005 AMD ČR je dlouholetým členem MILSET, kde nás zastupuje Mgr. Libor Lepík. Pravidelně se také naše delegace účastní Mezinárodních vědeckých výstav (ESI). V letošním roce se ESI uskuteční v Chile a připravujeme také delegaci, která by důstojně Asociaci malých debrujárů reprezentovala. Gestorem akce a vedoucím delegace byl výkonným výborem pověřen Mgr. Libor Lepík. Základní informace a veškeré další podklady související s ESI 2005 můžete pravidelně sledovat na našich stránkách v článku ESI 2005 Chile : Informace gestora související s přípravou delegace na ESI 2005: 1) Jména účastníků (data narození, pasy) jména současných zájemců a možný počet účastníků do Chile jsou zveřejněny na našich stránkách a aktualizovány u gestora a na ústředí AMD 2) Jak dlouho v Chile? Termín stanoven dohodou z účastníky ( ) 3) Výkonný výbor AMD projedná a schválí jména účastníků ESI, kteří budou AMD ČR reprezentovat v Chile, cenu pro gestora, cenu pro účastníka bez dětí do 15 let a cenu pro účastníka s debrujárem do 15 let. (Vše záleží na tom kolik peněz na akci seženeme a vyčleníme.) 4) Kalkulace ceny : Letenka asi Kč, účastnický poplatek 220 USD, tour 300 USD, další výdaje lze předpokládat přímo v místě ESI Chile. 5) Jak k penězům? Projekt pro Mládež (15 25 let) vypracují společně Maruška Šmídová, Tomáš Novotný, Libor Lepík, Jan Šedivý. Žádost o sponzorský dar vypracuje Libor Lepík a doplní Petr Zapletal. Poté rozešle všem zájemcům a ti se pokusí získat peníze na podporu účasti na ESI. 6) Počet členů delegace. Tento počet je velmi nejasný, protože za současných podmínek a cenu přes Kč by asi nejel nikdo. DOTACE AMD ČR Na základě podkladů klubů a regionů jsme podali v řádném termínu projekt na podporu činnosti AMD ČR pro rok Podle sdělení IDM (Institut dětí a mládež zpracovatel podkladů) byl náš projekt přijat. K dnešnímu dni zatím neznáme výsledky a nemůžeme tedy ani zveřejnit částky a projekty, které byly pro naši organizaci ze strany MŠMT podpořeny. Výkonný výbor na svém posledním zasedání rozhodl, že se sejde v nejkratším možném termínu po obdržení informací o penězích debrujárům. Výsledky budou oznámeny po schválení ihned na a v nejbližším Beppu. 8.

10 Čj. Dny muzeí DNY MUZEÍ 2005 možnost předběžného přihlášení Jak jistě mnozí z vás ví, Národní technické muzeum prochází nelehkou a náročnou rekonstrukcí. Po dobrých zkušenostech z minulých let a v rámci nově podepsané dohody o spolupráci s Muzeem hlavního města Prahy (MMP), navazujeme na tradici prezentace debrujárů při DNECH MUZEÍ. Letos proběhnou od čtvrtka 12. května do soboty 14. května Debrujárské prezentace pro veřejnost budou v rámci světového Dne muzeí s debrujáry v pátek 13. května v prostorách Muzea hlavního města Prahy. V případě příznivého počasí počítáme i s možností prezentací na prostranství před muzeem. Rámcový program akce Dny muzeí 2005 v Praze. Čtvrtek do hod. příjezd skupin do Prahy, MMP, instalace stánků a příprava prezentací ubytování na VŠ koleji Hvězda v Praze 6 Petřiny Pátek do 8.30 hod. příjezd skupin do MMP, kontrola stanovišť a materiálů 9.30 hod. slavnostní zahájení Dnů muzeí za přítomnosti hostů a zahraničních účastníků prezentace debrujárských pokusů, experimentů a materiálů na pracovištích úklid debrujárských prezentací, volno a individuální programy skupin v Praze Sobota volný program skupin v Praze a návrat domů MUZEUM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. Novým partnerem naší asociace je i MMP, které navštívily v rámci programu Vánoc debrujárů 2004 všechny zúčastněné kluby. Úkolem klubů bylo nejenom shlédnout expozice muzea, ale připravit si také vlastní projekt jak získané informace využít v debrujárské činnosti. Kluby s nejlepšími nápady budou zvýhodněny při zařazení na akci Dny muzeí 2005 a své projekty představí široké veřejnosti. CÍLE Prezentovat ukázku činnosti klubu se zaměřením na obsah sbírek MMP. PODMÍNKY ÚČASTI Každý klub může přihlásit min. 4 a max. 8 dětí a 1-2 vedoucí (podle počtu zařazených dětí). PŘIHLÁŠKY: řádně vyplněnou předběžnou přihlášku odešle vedoucí klubu do na adresu ústředí AMD. Do budou zařazené kluby vyrozuměny o své účasti a další podrobnosti. Přihlášky i další informace je možné sledovat na - v článku Dny muzeí Klub musí být schopen prezentovat ukázku své činnosti se zaměřením na obsah sbírek MMP. (výstavka z historie klubu, vlastní výrobky, pokusy, ukázky práce dětí apod. se zaměřením na zapojením dětí a dalších návštěvníků akce z řad veřejnosti). Akce se zúčastní pouze vybrané a zařazené kluby. Při rozhodování o zařazení klubu na akci se bude přihlížet k plnění základních povinností klubu a krátkému popisu připravených aktivit, které hodlají v Praze převádět. Účastnický poplatek: při této akci nepočítáme s účastnickým poplatkem a všichni si budou hradit pouze stravu. Všem účastníkům bude proplacena doprava veřejným dopravním prostředkem na akci a zpět, proti vyplněnému cestovnímu příkazu s přílohou jízdenek. Využijte, prosím veškeré možné slevy. Všem účastníkům bude zajištěno ubytování na VŠ koleji Hvězda v Praze 6 Petřiny Storno: případnou neúčast klubu oznamte IHNED na ústředí AMD ČR, aby mohl být zařazen další zájemce. Při odhlášení z akce po jejím potvrzení je vedoucí klubu povinen zajistit náhradníky, případně uhradit náklady za rezervované ubytování. 9.

11 Čj. BEPPO105 přihláška Chcete být členem AMD ČR? Nemáte ještě členskou kartu? Chcete se stát členem Asociace malých debrujárů ČR? Chcete dostávat pravidelně 4x ročně informační BEPPO, nabídku dalších pokusnických materiálů, mít možnost účastnit se našich akcí, soutěží, setkání, zahraničních výjezdů nebo si založit vlastní klub? Už jste členové a nemáte novou členskou kartu? Čtěte pozorně následující řádky! Naše asociace sdružuje především KLUBY, tj. alespoň 5 dětí + jeden vedoucí nad 18 let. Členové mohou být i INDIVIDUÁLNÍ, tzn. jednotlivci bez rozdílu věku. ČLENSTVÍ - KLUBY: komunikace s kluby je velmi jednoduchá, oboustranně výhodná a organizačně nenáročná. Veškeré informace jsou sdělovány prostřednictvím BEPPA, písemnou formou, semináři a akcemi určenými klubům. Proto i členství zůstává u klubů jednoduché: podání přihlášky, zaregistrování na ústředí, roční poplatek pro děti á 10 Kč a dospělé á 20 Kč. ČLENSTVÍ INDIVIDUÁLNÍ: pokud budou mít zájem o členství i jednotlivci, mohou si podat přihlášku, budou zaregistrováni, 4x ročně obdrží BEPPO a mohou si vybírat z nabídky určené individuálním členům za členský příspěvek á 100 Kč na jeden rok. Každý klub nebo individuální člen zašle na adresu ústředí: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1 řádně vyplněnou přihlášku a členské příspěvky podle počtu členů. My je zaregistrujeme, obratem odešleme odpovídající počet členských karet a zařadíme do data baze. K daného roku upravujeme členskou základnu podle uhrazených členských příspěvků. Pokud jsem vše vysvětloval příliš složitě, znázorním ještě jednou postup k získání členství: a) vypiš přihlášku - za klub nebo individuálně b) zašli celkovou částku za počet členů klubu nebo á 100 Kč za individuální členství c) jsi řádně zaregistrován a obratem obdržíš členské karty Přihlášku je také možné podat elektronicky. Formulář a pokyny jsou na adrese: Přihláška za člena Asociace malých debrujárů České republiky - REGISTRAČNÍ LIST Členství: INDIVIDUÁLNÍ - KLUB (zakroužkujte) Jméno, příjmení: (individuální člen nebo vedoucí klubu) Datum narození: rodné číslo: / (dobrovolné) Adresa domů Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / fax: / Adresa místa působení klubu Okres: Region: Název klubu (nebo KMD při: škole, jiném zařízení apod.): Město/obec: PSČ ulice: číslo: Telefon(i UTO): / fax: / (zakroužkujte, kam si přejete posílat poštu - pokud nezvolíte, bude vám chodit automaticky domů) Souhlasím, aby AMD ČR evidovala a zpracovávala mnou uvedené osobní údaje podle 5 zákona 101/00 Sb. Pro prezentaci vašeho klubu na připojte FOTO a případně další informace Pouze pro kluby Počet členů do 14 let: let : let: nad 26 let: Počet členů celkem: KLUB NÁM POMOHL ZALOŽIT:. p o d p i s v e d o u c í h o k l u b u Členské příspěvky uhrazeny hotově dne: v částce: Kč Převodem na účet: /0300 dne: v částce: Kč podpis člena nebo vedoucího klubu 10.

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!!

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!! Čj.BEPPO 106 hlavička B E P P O 1/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 1 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Pro řádné členství nezapomeňte

Více

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme...

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme... Seminář vedoucích. Od pátku 30. března do neděle 1. dubna 2007 se sejdou v hotelu OGAR v Luhačovicích vedoucí debrujárských klubů. Tradiční setkání nadšenců hry s vědou a technikou bude mít netradiční

Více

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR B E P P O 2/2012 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 20 - číslo 2 - rok 2012 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Rok 20. výročí založení AMD ČR Kolik vedoucích

Více

621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 154526144/0300 - IČO

621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 154526144/0300 - IČO Asociace malých debrujárů České republiky, spolek Sokolovská 702, 685 01 BUČOVICE Pobočka: 116 47 Praha 1, Senovážné nám. 24, Mgr.Petr Zapletal www.debrujar.cz E-mail: zapletal@debrujar.cz Tel/fax/zázn.+420.234

Více

Valné shromáždění 2007.

Valné shromáždění 2007. Valné shromáždění 2007....když už chystáme VÁNOCE DEBRUJÁRŮ, tak proč nepřidat zrovna pozvání a informace k valnému shromáždění, že jo? Těšíme se, že se nás v roce oslav 15. výročí založení AMD ČR sejde

Více

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 4 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Praha přivítá debrujáry

Více

K V A L I T A V N I T Ř N Í H O

K V A L I T A V N I T Ř N Í H O VÁS ZVOU NA SEMINÁŘ K V A L I T A V N I T Ř N Í H O P R O S T Ř E D Í B U D O V Hradec Králové, úterý 7. dubna 2015 Kongresové centrum ALDIS Hlavním tématem semináře jsou otázky zhoršující se kvality vnitřního

Více

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli Čj.BEPPO 305 hlavička B E P P O 3/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 3 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Jak jste se měli vyýýýýý?

Více

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23.

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. ČERVENCE 2006 Za finanční podpory: TAITO, spol. s r. o. 2006 Plumlov

Více

Program a pozvání k účasti

Program a pozvání k účasti Program a pozvání k účasti Výzkumné centrum průmyslového dědictví ČVUT v Praze a Kolegium pro technické památky ČSSI a ČKAIT vás zvou na 4. bienále INDUSTRIÁLNÍ STOPY 2007 /O možnostech, smyslu a úskalích

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016

ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016 ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016 1. MÍSTO KONÁNÍ Výstaviště Praha Holešovice, Výstaviště 67, 170 00 Praha 7 2. DATUM KONÁNÍ 4. 7. 2. 2016 3. VSTUPNÉ a PARKOVNÉ PRO NÁVŠTĚVNÍKY Parkovné 40 Kč/hod., celodenní 200

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace:

Podmínky pro poskytnutí dotace: Podmínky pro poskytnutí dotace: 1. Dotace z Kulturního fondu určená k podpoře činnosti souborů a spolků registrovaných na území města, předmětem jejichž působení je kulturní činnost, jako i k podpoře kulturní

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu)

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Jméno a příjmení: Telefon/e-mail: Druh pracovního poměru: (nehodící se škrtněte) Vysílající pracoviště (institut):

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 Pozvánka na 18. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů

Více

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013 Informace News l t letter lett l tter Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Nová informační brožura pro pacienty: Nemoc a naše psychika 5 Pohybové aktivity pro

Více

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ pořádá XIX. mezinárodní sympozium a odbornou výstavu SANACE 2009 13. kvìtna 2009 Slavnostní zahájení,

Více

Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na setkání smluvních podniků do Brna.

Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na setkání smluvních podniků do Brna. Sylva Vavrušová 16. 2. 2012 1/4 Zpracoval Datum Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na setkání smluvních podniků do Brna. Kdy 21. 23. března 2012 Kde Téma setkání Přednášející

Více

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 Vánoce, no kdo by se netěšil?...a debrujáři se mohou těšit na své VÁNOCE DEBRUJÁRŮ v Praze 9.- 11. prosince 2010. V tomto článku najdete všechny potřebné informace i návratky. Tady

Více

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě Během dubna nás hned dvakrát navštíví provozovatelé a pracovníci v cestovním ruchu, pohostinství a ubytovatelé v regionu, aby mohli

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 308 komplet B E P P O 3/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 3 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Dobojováno. ŠIFRA KOMENSKÉHO

Více

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7.

CZECH OPEN 2016. IX. ročník turnajů v mankalových hrách. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her. Pardubice 16. - 21. 7. CZECH OPEN 2016 IX. ročník turnajů v mankalových hrách Pořadatel: AVE-KONTAKT s.r.o. součást XXVII. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her Ředitel turnaje a hlavní rozhodčí: David Kotin Pardubice

Více

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT KONEČNÁ POZVÁNKA Česká betonářská společnost ČSSI www.cbsbeton.eu a ČBS Servis, s. r. o. www.cbsservis.eu Kolokvium SVĚTOVÝ BETON 2002 2006 impulzy 2. fib kongresu v Neapoli 20. února 2007 Praha, Masarykova

Více

Měsíční statistická zpráva prosinec 2015

Měsíční statistická zpráva prosinec 2015 Krajská pobočka v Ostravě Zahradní 368/12 701 10 Ostrava IČ: 72 496 991 Měsíční statistická zpráva prosinec 2015 Zpracovaly: Ing. Vladana Piskořová a Ing. Dagmar Habiňáková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/statistiky

Více

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů SPACE FIVE - 2009 Je to až neuvěřitelné, ale náš vesmírný projekt SPACE slaví takové malé výročí. Právě startujeme již pátý ročník a těšíme se, že se budete bavit stejně dobře jako v minulých letech. V

Více

Vážení kolegové, vedoucí klubů,

Vážení kolegové, vedoucí klubů, Vážení kolegové, vedoucí klubů, zasílám Vám Zpravodaj ASK ČR, kde se dozvíte důležité informace o čerpání dotací na rok 2008, a především jak podat projekty na rok 2009. Jelikož MŠMT zpřísňuje podmínky

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISM 2016 Mezinárodní odborný veletrh sladkostí a cukrovinek Místo konání: Výstaviště Kolín nad Rýnem Datum konání: 31. ledna - 3. února 2016 Obor: potravinářství Veletrh

Více

Všeobecné podmínky MT-TOUR

Všeobecné podmínky MT-TOUR Všeobecné podmínky MT-TOUR 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Všeobecné smluvní podmínky jsou platné pro všechny zájezdy a služby cestovního ruchu společnosti CK MT-TOUR, Ing. Michaela Červinková (dále jen CK MT-TOUR)

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.sklenenyshop.cz

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.sklenenyshop.cz Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.sklenenyshop.cz Verze (022015) Provozovatel eshopu Název společnosti: REDEFIN s.r.o. Ulice a číslo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) regionální pobočka Karlovy Vary STUŽ Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) - regionální pobočka Karlovy Vary Západní 22,

Více

GRAND FINÁLE. MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice 26. - 29.5. 2016

GRAND FINÁLE. MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice 26. - 29.5. 2016 GRAND FINÁLE MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA - Průmyslový palác Holešovice 26. - 29.5. 2016 2016 GRAND FINÁLE MČR a HOBBY FESTIVAL PRAHA v Průmyslovém paláci Holešovice je vyvrcholením taneční tour CZECH DANCE

Více

SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O

SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O SPOLEČNOST VODNÍ ZDROJE EKOMONITOR SPOL. S R.O. AKREDITOVANÁ U MINISTERSTVA VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY PRO VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ A ČLEN ASOCIACE INSTITUCÍ VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH VÁS ZVE NA

Více

OBLASTNÍ STUDIJNÍ STŘEDISKO v roce 2016 aneb MLADÝ ZDRAVOTNÍK

OBLASTNÍ STUDIJNÍ STŘEDISKO v roce 2016 aneb MLADÝ ZDRAVOTNÍK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ OBLASTNÍ SPOLEK PRACHATICE Vážení rodiče, OBLASTNÍ STUDIJNÍ STŘEDISKO v roce 2016 aneb MLADÝ ZDRAVOTNÍK V Prachaticích dne 14.3.2016 dovolujeme si pozvat Vaše dítě na Oblastní studijní

Více

PLZEŇ. pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty:

PLZEŇ. pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty: již 25 let s Vámi KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ KVĚTEN - ČERVEN 2016 KVĚTEN ČERVEN 2013 PLZEŇ Informace pro: pracovníky státní správy: Od roku 2003 Akreditovaná instituce MV ČR v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

V případě nejasností nás kontaktujte buď na e-mailu info@ nemeckobezhranic.cz a nebo nemeckobezhranic@seznam.cz.

V případě nejasností nás kontaktujte buď na e-mailu info@ nemeckobezhranic.cz a nebo nemeckobezhranic@seznam.cz. PODMÍNKY PRODEJE Vážení zákazníci... Do Německa jezdíme každý týden, většinou v pátek. Veškeré objednávky tedy učiněné do čtvrtka 20hodin, budou nakoupeny následující den a odeslány v pondělí. V případě,

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

přehled nabízených kurzů a seminářů

přehled nabízených kurzů a seminářů www.tyrkys.cz info Máme akreditace MŠMT ČR pro rekvalifikační kurzy Zpravodaj přehled nabízených kurzů a seminářů Kurzy a zkoušky SeminářE PŘEDNÁŠKY 1 2016 TYRKYS, škola cestovního ruchu, s.r.o. Na Moráni

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU PVA EXPO PRAHA (PVA LETŇANY) Beranových 667 190 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá ABF, a.s. tel.: 222 891 141 fax: 225 291 191

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období Z Á P I S ze 17. (výjezdní) schůze výboru pro evropskou integraci, konané ve dnech 14. až 16. září 1999 2 Přítomni: Omluveni: Hosté:

Více

Nabídka upgrade pro uživatele původní generace

Nabídka upgrade pro uživatele původní generace říjen 2009 Vítejte v CompuGROUP Medical Česká republika K 1.10.2009 došlo k fúzi společnosti SAKURA Software do společnosti CompuGROUP Medical Česká republika. Společnost SAKURA Software, spol. s r. o.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 WILLÍK - OBČANSKÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL DĚTÍ S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM Praha Vážení přátelé, Předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti a hospodaření našeho občanského sdružení

Více

Propozice k SFL 2012/2013

Propozice k SFL 2012/2013 Propozice k SFL 2012/2013 Českomoravský fotbalový svaz, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Asociace školních a sportovních klubů přichází s již 13.ročníkem fotbalové/futsalové soutěže pro všechny

Více

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib.

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib. 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny Reo Trade, s.r.o., Opava www.reotrib.cz 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv se opět bude konat

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva únor 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva únor 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva únor 2016 Zpracovala: Bc. Veronika Dankanicsová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky 1 Všeobecné obchodní podmínky 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ a) Všeobecné obchodní podmínky cestovní kanceláře EVENTBOX, s.r.o. (dále jen cestovní kancelář ) jsou platné pro všechny cesty, jejichž pořadatelem je

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva červenec 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/trh_prace/nezam

Více

PODNIKOVÝ EKOLOG PRO ZAČÁTEČNÍKY (základní přehled povinností v oblasti ochrany životního prostředí pro podnikatelské subjekty)

PODNIKOVÝ EKOLOG PRO ZAČÁTEČNÍKY (základní přehled povinností v oblasti ochrany životního prostředí pro podnikatelské subjekty) EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ SEMINÁŘ PODNIKOVÝ EKOLOG PRO

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ

METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ METODICKÝ NÁVOD PRO OBLAST SPOLUPRÁCE ÚP ČR SE ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ Praha 2015 OBSAH I. KULATÉ STOLY PRAVIDELNÁ KOMUNIKACE SE STÁVAJÍCÍMI ČI POTENCIÁLNÍMI ZAMĚSTNAVATELI CIZÍCH STÁTNÍCH

Více

4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015

4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015 4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015 Termín: 13. listopadu 2015 od 12:30 hodin, Krajská knihovna Karlovy Vary Knihovna jméno člena Přítomna/omluvena dne Božíčany J. Nemčičová ano Františkovy Lázně

Více

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU 3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU Rejvíz sobota 25. ledna 2014 Vážení sportovní přátelé, zveme Vás do Hrubého Jeseníku na 39. ročník zimní vodohospodářské třicítky amatérského

Více

Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2016/2017 PRO OBOR SVĚTELNÝ DESIGN magisterského navazujícího stupně studijního programu

Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2016/2017 PRO OBOR SVĚTELNÝ DESIGN magisterského navazujícího stupně studijního programu Směrnice dodatečného přijímacího řízení pro akademický rok 2016/2017 PRO OBOR SVĚTELNÝ DESIGN magisterského navazujícího stupně studijního programu Dramatická umění V Brně, 5.ledna 2016 Adresa JAMU (majitel

Více

2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports

2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports 2. 5. 8. 2010 www.inremagroup.com/inrema-sports P R O P O Z I C E A. Základní ustanovení 1. Datum konání: 2. 5. srpna 2010 2. Pořadatel: INREMA SPORTS s.r.o. 3. Místo konání: stadiony SK Sigma Olomouc

Více

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce nebankovní půjčka na vyplaceni exekuce praha hlavní. 17:33 135 000 Kč schváleno Michal vyplaceni exekuce praha hlavní. Po odoslání žádosti budete kontaktováni. Během krátké chvíle Vám bude volat vyškolený

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ Č. 5 2009/10

ROZPIS SOUTĚŽÍ Č. 5 2009/10 ČESKÝ ŠERMÍŘSKÝ SVAZ ROZPIS SOUTĚŽÍ Č. 5 2009/10 Změny v kalendáři: Jarní šavle se koná o týden později tj. 1.5.2010. Setkání jubilantů se uskuteční v Praze v pátek 28.5.2010. Upozornění pro účastníky

Více

půjčka go půjčka pro. Go to top sms půjčka sms půjčka finance 100 Praha sms půjčka Verifikace bankovního účtu finance sms pujcky peníze 200 Brno sms

půjčka go půjčka pro. Go to top sms půjčka sms půjčka finance 100 Praha sms půjčka Verifikace bankovního účtu finance sms pujcky peníze 200 Brno sms půjčka go půjčka pro. Go to top sms půjčka sms půjčka finance 100 Praha sms půjčka Verifikace bankovního účtu finance sms pujcky peníze 200 Brno sms pujcky Instituce které vám půjčí peníze pujcka sms žádost

Více

Obchodní podmínky. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky platí při nákupu v internetovém obchodě http://obchod.portal.cz, provozovaném obchodní společností Portál, s.r.o., Klapkova 2, Praha 8, 182 00,

Více

SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016)

SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016) SKALNIČKÁŘŮV ROK Klubový zpravodaj číslo 73 (1/2016) OBSAH NAŠE AKCE: Přednášky a členské schůze 2 Výstava 2016. 3 Burzy rostlin 2016 3 Zájezd 5 INFORMACE ZE SETKÁNÍ Usnesení z 39. setkání zástupců skalničkářských

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva březen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

a/ Cenou zájezdu se rozumí cena, kterou CK Hello Tour potvrdí na Smlouvě o zájezdu.

a/ Cenou zájezdu se rozumí cena, kterou CK Hello Tour potvrdí na Smlouvě o zájezdu. VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY ÚČASTI NA ZÁJEZDECH 1. VZNIK SMLUVNÍHO VZTAHU a/ Smluvní vztah mezi cestovní kanceláří Hello Tour, provozovatel FliCom Travel s.r.o., Praha 4 - Nusle, Křesomyslova 364/19, 114

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Skupinová výuka Docházkové kurzy pro veřejnost Jazykovou školou Jipka se pro účely těchto obchodních podmínek a pro účely prodeje jazykových kurzů mj. prostřednictvím on-line

Více

PROGRAM: Programem provází: PhDr. Jana Kučerová

PROGRAM: Programem provází: PhDr. Jana Kučerová PROGRAM: Programem provází: PhDr. Jana Kučerová ZAMĚŘENÍ: Finance měst a krajů, informace k přípravě rozpočtů měst a krajů na rok 2009, úpravě rozpočtových výhledů a aktuálním makroekonomickým dopadům

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva srpen 2014 Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v Praze k 31.8.2014

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Pomaturitní studium Jazykovou školou Jipka se pro účely těchto obchodních podmínek a pro účely prodeje jazykových kurzů mj. prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva březen 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva březen 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva březen 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP. 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice. www.gymkv.

Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP. 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice. www.gymkv. Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice www.gymkv.cz Vážení přátelé moderní gymnastiky, dovolujeme si vás již

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva duben 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva duben 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva duben 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Číslo jednací: Vaše č.j./ze dne: Vyřizuje/linka: Dne: 83-7/2013 Josef Vilhelm 20. února 2013

Číslo jednací: Vaše č.j./ze dne: Vyřizuje/linka: Dne: 83-7/2013 Josef Vilhelm 20. února 2013 Český svaz chovatelů Ústřední odborná komise chovatelů králíků, Maškova 3, 182 53 Praha 8-Kobylisy Tel. 284683437, 284684147, fax 284681451, e-mail: kralici@cschdz.eu, http://www.cschdz.eu IČO: 00443204,

Více

CPDM, o.p.s. Organizační informace. Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu

CPDM, o.p.s. Organizační informace. Přeshraniční spolupráce mládeže Informace o projektu CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák 114 Tel. / fax 380 712 427 E-mail:cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Přeshraniční spolupráce mládeže Informace

Více

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 14.04.2009 od 9.00 hodin v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

O POHÁR STAROSTKY OSH PS

O POHÁR STAROSTKY OSH PS OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ O POHÁR STAROSTKY OSH PS Pořadatel : Okresní sdružení hasičů SH ČMS Plzeň sever ve spolupráci se všemi SDH okresu Plzeň - sever Termín konání : neděle

Více

Název veřejné zakázky: Školní exkurze. Sídlo: Praha 7, Jankovcova 1595/14, PSČ 170 00 Nemocniční 987/12, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava IČO: 27149862

Název veřejné zakázky: Školní exkurze. Sídlo: Praha 7, Jankovcova 1595/14, PSČ 170 00 Nemocniční 987/12, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava IČO: 27149862 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu realizované výběrovým řízením při zachování principů stanovených v ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

[ Pozvánka ] O SEXUALITĚ. XIV. ročník konference. kolik centimetrů potřebuje láska? [ 18. 20. května 2011 ] [ Uherské Hradiště ] [ sex.systemic.

[ Pozvánka ] O SEXUALITĚ. XIV. ročník konference. kolik centimetrů potřebuje láska? [ 18. 20. května 2011 ] [ Uherské Hradiště ] [ sex.systemic. O SEXUALITĚ a l i d s k ý c h v z t a z í c h XIV. ročník konference [ Pozvánka ] kolik centimetrů potřebuje láska? [ 18. 20. května 2011 ] [ Uherské Hradiště ] [ sex.systemic.cz ] [ Hlavní téma XIV. ročníku

Více

38. českou drůbežářskou konferenci s mezinárodní účastí

38. českou drůbežářskou konferenci s mezinárodní účastí Česká národní větev World Poultry Science Association, Česká národní větev World Veterinary Poultry Association, Česká asociace aviární medicíny, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Státní veterinární

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva září 2015 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

Myofasciální Integrace

Myofasciální Integrace Tělo je naším výrazem ve světě, viditelná forma našich záměrů. M. Merleau-Ponty: Prvenství vnímání Zveme Vás na nově uchopenou výuku kurzu Myofasciální Integrace Úvod do umění a vědy Rolfingu 20. 22. května

Více

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) 12. 13. listopadu 2010 I. kongres biologické léčby Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění současnost a perspektivy pořádá Česká lékařská společnost

Více

19. - 21. srpna 2011

19. - 21. srpna 2011 Propozice republikového kola MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2011 Pořadatel : Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Generální ředitelství HZS

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva březen 2015 Zdroj: Geoportál Praha (www.geoportalpraha.cz) Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha

Více

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015 OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015 Pořadatel : Okresní sdružení hasičů SH ČMS Plzeň sever ve spolupráci se všemi SDH okresu Plzeň - sever Termín konání : neděle

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva srpen 2015 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

ORAKULUM AKADEMIA. Aneb neuvěřitelný klub Barona Prášila. Zimní zážitkový pobyt pro děti ve věku 11-16 let KONTAKT:

ORAKULUM AKADEMIA. Aneb neuvěřitelný klub Barona Prášila. Zimní zážitkový pobyt pro děti ve věku 11-16 let KONTAKT: ORAKULUM AKADEMIA Aneb neuvěřitelný klub Barona Prášila KONTAKT: EUROTOPIA Opava o.p.s NZDM klub CARAVAN, ČSL armády 43b, 747 01 Krnov (areál Karnola - první budova za vrátnicí) Otevírací doba klubu: pondělí,

Více

KLUB SVĚTA ENERGIE KLUBOVÉ ZPRÁVY. Ohlédnutí za 8. setkáním Klubu Světa energie

KLUB SVĚTA ENERGIE KLUBOVÉ ZPRÁVY. Ohlédnutí za 8. setkáním Klubu Světa energie KLUB SVĚTA ENERGIE KLUBOVÉ ZPRÁVY Ohlédnutí za 8. setkáním Klubu Světa energie Ve dnech 14. až 15. května proběhl v Plzni další, tentokrát již osmý díl pravidelného setkání členů Klubu Světa energie. Tématem

Více

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou

Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Vodní záchranná služba Českého červeného kříže MS Jablonec nad Nisou Vás zve na: Modelový závod jednotlivců ve vodní záchraně o pohár primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Tvrdošíjní V Místo

Více

OPEN PRAHA XVIII. ročník mezinárodního šachového festivalu součást seriálu CZECH TOUR 2018 / 2019 Praha

OPEN PRAHA XVIII. ročník mezinárodního šachového festivalu součást seriálu CZECH TOUR 2018 / 2019 Praha OPEN PRAHA 2019 XVIII. ročník mezinárodního šachového festivalu součást seriálu CZECH TOUR 2018 / 2019 Praha 11. 18. 1. 2019 Místo konání: Hotel Olympik ****, Sokolovská 138, Praha 8 Pořadatel: AVE-KONTAKT

Více

Vyhlášení obchodních veřejných soutěží na prodej zemědělských pozemků

Vyhlášení obchodních veřejných soutěží na prodej zemědělských pozemků POZEMKOVÝ FOND ČESKÉ REPUBLIKY Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3, IČ: 457 97 072, DIČ: CZ45797072 Zapsán v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, odd. A. vložka 6664 Adresa pro doručování:

Více

NEMOVITOSTI NEJLEPE NA SMĚNKU NEBO NOTAŘSKY ZAPIS. Chcete-li být. půjčky na směnku vysočina region poplatků předem, nemusíte u ni

NEMOVITOSTI NEJLEPE NA SMĚNKU NEBO NOTAŘSKY ZAPIS. Chcete-li být. půjčky na směnku vysočina region poplatků předem, nemusíte u ni půjčky na směnku vysočina region. Dle produktu i omezená administrativa a jednoduché s prověřování bonity klienta. BEZ POPLATKU PŘEDEM A ZAJIŠTĚNI NEMOVITOSTI NEJLEPE NA SMĚNKU NEBO NOTAŘSKY ZAPIS. Chcete-li

Více

Pravidla soutěže VELKÁ TESCO SOUTĚŽ pro Českou a Slovenskou republiku

Pravidla soutěže VELKÁ TESCO SOUTĚŽ pro Českou a Slovenskou republiku SOUTĚŽ GARNIER Pravidla soutěže VELKÁ TESCO SOUTĚŽ pro Českou a Slovenskou republiku 1. Organizátor a pořadatel soutěže Organizátorem soutěže je společnost Lion Communications s.r.o. se sídlem Jankovcova

Více

Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti.

Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti. :: Newsletter CZEPA č. 07/2012 ze dne 5.4.2012 Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti. Přejeme Vám,

Více

ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN,

ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN, ÚPRAVA SAZEBNÍKU ODMĚN ROZHODČÍM ZATÍŽÍ POKLADY KLUBŮ V PŮSOBNOSTI OFS KLATOVY ROČNĚ VÍCE NEŽ 140.000 KORUN, aneb zamyšlení nad rozhodnutím o navýšení odměn rozhodčím Miroslav Sedlmaier Při pravidelném

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh správní rady Sportovního fondu na přidělení dotace ze Sportovního fondu statutárního

Více

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE KRAJSKÉHO KOLA soutěže družstev HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE V POŽÁRNÍM

Více

INFORMÁTOR. Česká slévárenská společnost. dovoluje si pozvat Vás na svoji valnou hromadu, která se uskuteční. 26. října 2009

INFORMÁTOR. Česká slévárenská společnost. dovoluje si pozvat Vás na svoji valnou hromadu, která se uskuteční. 26. října 2009 INFORMÁTOR Č E S K Á S L É V Á R E N S K Á S P O L E Č N O S T Divadelní 6 Telefon, fax: 542 214 481 Zodpovídá: P. O. Box 134 Mobil: 603 342 176 Mgr. František Urbánek 657 34 Brno E-mail: slevarenska@volny.cz

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Ing. Tomáš Suchý - ředitel soutěže mobil: 774 096 696 e-mail: tomas.suchy@6zsmb.cz

Ing. Tomáš Suchý - ředitel soutěže mobil: 774 096 696 e-mail: tomas.suchy@6zsmb.cz Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel z pověření Výkonného výboru AŠSK ČR v Praze pořádá ŠSK při Základní škole a Mateřské škole Mladá Boleslav (6. ZŠMB) 2. Adresa pořadatele Základní škola a Mateřská škola

Více

Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008

Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008 Čj.BEPPO 108 hlavička B E P P O 1/2008 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 16 - číslo 1 - rok 2008 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma To jsem zvědav jak si

Více

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Jednání se uskutečnilo v klubové místnosti Městské knihovny v Praze za účasti zástupců krajských knihoven, Mgr. Petry Miturové z MK ČR a dr.

Více