Bývalý evangelický hřbitov v České Vsi u Města Albrechtic. Jiří Riezner, Slezské Rudoltice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bývalý evangelický hřbitov v České Vsi u Města Albrechtic. Jiří Riezner, Slezské Rudoltice"

Transkript

1 Bývalý evangelický hřbitov v České Vsi u Města Albrechtic Jiří Riezner, Slezské Rudoltice

2 Česká Ves se nachází 14 km severozápadně od Krnova, je místní částí Města Albrechtic.

3 Evangelický hřbitov je situován na okraji intravilánu mimo zástavbu obce na svahu orientovanému k severovýchodu.

4 Má půdorys obdélníku a je ohraničen zdí z kamenného lomového zdiva. Bránu, která přerušuje uprostřed severní hřbitovní zeď, vymezují dva jednoduché zděné pilířky spojené stříškou, vrata se nedochovala. V severovýchodním rohu hřbitova je umístěna zděná hranolovitá bíle omítnutá hranolovitá zvonice, prolomená oknem s půlkruhovým záklenkem ve všech stranách patra a završena stanovou střechou, pokrytou imitací břidlice. V severozápadním rohu hřbitova stojí zděná márnice se stanovou střechou krytou břidlicí.

5 Význam hřbitova v České Vsi spočívá v tom, že představuje architektonicky nejhodnotnější, nejstarší a zároveň nejzachovalejší evangelický hřbitov v široké oblasti. Řada jiných památek spjatých s historií evangelické diaspory na bývalém panství Hošťálkovy byla již zničena (kostely v Holčovicích, Spáleném a Vraclávku) nebo je v podstatně horším stavu.

6 Vlastní hřbitov si českoveští evangelíci založili roku 1857 na okraji obce. Nové evangelické hřbitovy vznikly v těchto letech také v Holčovicích, Dlouhé Vsi, Jelení, Vraclávku, Karlovicích a Křížové. Hřbitov byl však užíván jen necelé století, neboť po vyhnání a vysídlení německého obyvatelstva roku 1946 byl opuštěn, chátral, zarůstal náletovou vegetací a část náhrobních kamenů byla zcizena.

7 Obrat nastal roku 2006, kdy na hřbitově proběhl první dobrovolnický wokcamp iniciovaný Pavlem Kučou a Horstem Kallerem.

8 Další workcampy se konaly vždy na konci léta do roku 2012 a účastnili se jich dobrovolníci z Česka, Německa i dalších zemí. Roku 2008 došlo k převodu hřbitovního areálu z majetku krnovského sboru Českobratrské církve evangelické hřbitov na Hnutí Duha Jeseníky. Společnými silami organizátorů, dobrovolníků a místních řemeslníků (zejména Milana Adámka z Holčovic) a za dodržení pokynů pracovníků památkové péče se podařilo doposud vyčistit plochu hřbitova od náletových dřevin, vybudovat přístupovou cestu a opravit střechu zvonice, kamennou ohradní zídku a márnici, která byla ve velmi dezolátním stavu.

9 Toho by nebylo možné dosáhnout bez značné finanční podpory ze strany řady dárců (Nadace VIA, Nadace OKD, Nadace OF, evangelický sbor v Krnově, Městský úřad Město Albrechtice, Česko-německý fond budoucnosti a Heimatkreis Jägerndorf). Na hřbitov byly také přivezeny náhrobky ze zrušeného evangelického hřbitova v Dlouhé Vsi.

10 Přehled posledních třech workcampů: 2009: výše projektu celkem: Kč, z toho Nadace VIA: Kč 2010: Nadace OKD darovala Kč 2012: Nadace Občanského fóra darovala Kč

11 Průběh opravy márnice Přípravné a demontážní práce Výchozí stav před započetím renovace márnice zachycují obr. 1, 2, 3 a 4. V první polovině srpna bylo započato se stavbou lešení po obvodu objektu, jehož součástí byly dřevěné podpěry zajišťující severovýchodní stěnu proti zřícení. Poté byly odstraněny zbytky původní krytiny šindele a břidlice a sneseny staré hnilobou poškozené trámy (obr. 5 a 6)

12 2. Oprava korunní římsy a zdiva Cihlová korunní římsa byla povětrnostními podmínkami více poškozena, než bylo předpokládáno, a proto jí musela být většina rozebrána až na neporušený základ a posléze dozděna do původní podoby a výšky. Tyto práce byly prováděny v prvních dnech dobrovolnického workcampu organizovaným Hnutím Duha Jeseníky od 24. srpna 2009 a dokumentují je obr. 7, 8, 9 a 10. Byly vyčištěny a vyspárovány trhliny v kamenném zdivu (zejména ve východním rohu a v severozápadní zdi - obr. 11) a doplněny kameny vypadlé ze severního nároží stavby. Uvolněné kamenné zdivo v základě severovýchodní stěny márnice bylo znovu vyzděno

13 3. Zhotovení pozedního věnce Z hlediska zajištění statiky celého objektu, která byla porušena zcizením táhel, bylo nejdůležitější zbudování pozedního věnce. Nejprve byl vytvořen žlab, ve kterém byly položeny armovací železné pruty, navzájem spojené. Tento žlab byl zalit betonem, čímž došlo k zastavení vychylování a celkovému zpevnění severovýchodní stěny. Beton byl připravován na zahradě zhotovitele - pana Milana Adámka (Holčovice). Důvodem byla na rozdíl od lokality českoveského hřbitova disponibilita elektřiny, míchačky a dostatečného množství vody. Tato fáze skončila v posední den workcampu - 3. září 2009.

14 4. Montáž táhel Na začátku října byla zhotovena dvě železná táhla spojující severovýchodní (poškozenou) a jihozápadní (stabilní) stěnu, vedená vnitřkem objektu. Tato cca 4 m dlouhá táhla (obr. 12) byla přivařena ke zbytkům starých táhel, které mohou bez problémů plnit svoji funkci nadále. Toto opatření má také za cíl zvýšit v minulosti narušenou stabilitu objektu. 12

15 5. Příprava stavebního dřeva a krovu V průběhu září bylo opracováno stavební dřevo pro obnovu krovu, které bylo na renovaci objektu darováno Městským úřadem Města Albrechtic. Z pily bylo dřevo přivezeno na zahradu zhotovitele (volný a rovný prostor, jistota nezcizení materiálu). Trámy byly ručně osekány, impregnovány bochemitem na ochranu proti plísním a jejich hrany byly sraženy. Následně byla postavena co nejpřesnější replika původního krovu pocházejícího z počátku 2. poloviny 19. století (obr. 13 a 14). Spojení bočnic, pozednic a krokví je proto pouze čepové a nebo byla napojení vydlabána dlátem. V polovině října byl krov na zahradě hotov, poté rozebrán a převezen do České Vsi (obr. 15)

16 6. Stavba střechy Na zarovnaném pozednicovém věnci byl postupně postaven krov (obr. 16 a 17), izolovaný zespoda lepenkou a dubovými špalíky. Na krov bylo položeno bednění z desek, latě a nakonec lepenka (obr. 18, 19 a 20). Tato krytina je považována za dočasnou a bude později vyměněna za břidlici jako původní a pro zdejší region charakteristickou krytinu. Dne 5. listopadu byla renovace dokončena

17

18 2010 V první fázi byl realizován dobrovolnický workcamp, a to v termínu srpna Dobrovolníci se pod odborným vedením učili pokrývat přírodní břidlicí a tradičním postupem. Dále impregnovali krov a bednění márnice a prováděli terénní úpravy a údržbu areálu hřbitova včetně přístupové cesty. Do doby skončení workcampu byla pokryta skoro třetina střechy márnice. V září a říjnu bylo zkušeným řemeslníkem dokončeno pokrytí márnice, odstraněna provizorní krytina na vstupní bráně hřbitova a vyrobeny krovy na sloupky vstupní brány, které byly posléze upevněny, naimpregnovány a celá vstupní brána pokryta břidlicí. Původní plán byl až na malou výjimku (omítnutí sloupků brány) splněn.

19 2012 Popis průběhu projektu Oprava vybraných prvků márnice na evangelickém hřbitově v České Vsi započala v srpnu 2012, přičemž výchozí stav je zachycen na obrázcích.

20 Renovace objektu, který byl po desetiletích bez údržby v dezolátním stavu, začala v roce 2009 a doposud tak byla zajištěna statika objektu, za použití tradičních technik obnoven krov a pořízena břidlicová krytina. Nejprve byla z objektu vyvezena vrstva hlíny, aby bylo možné v potřebné výšce položit podlahu z břidlicových desek, neboť původní se nedochovala. Jako základ byl navezen písek promíchaný s vápnem, přičemž těsně před položením břidlicových desek (v září) byla tato směs polita teplou vodou, což po jejím vychladnutí vedlo k pevnější fixaci desek v podkladě. Břidlicové desky byly dovezeny z lomu Lhotka u Vítkova a jsou přírodního původu.

21 Po konzultaci s pracovnicí památkové péče a vzhledem k velikosti objektu byly zvoleny desky o rozměru cm.

22 V průběhu listopadu byly zhotoveny dveře z modřínového dřeva, které byly impregnovány a opatřeny historickým zámkem. Dále byly opraveny zárubně dveří, poškozené ve spodní části hnilobou, a vyroben dřevěný rám okénka opatřený železnými mřížemi ze starého materiálu, který byl zasazen na místo původního.

23 Tím byl objekt zabezpečen proti vstupu nepovolaných osob. Po celkovém ukončení obnovy márnice (zbývá izolace základů a omítky se štukami) se plánuje její příležitostné zpřístupnění (domluvené prohlídky, drobné výstavy, instalace informačního panelu o historii a architektuře hřbitovního areálu a jeho renovaci,..).

24 Děkuji Vám za pozornost!

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz

Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola. IČO 241580 tel. 241 940 454 podatelna@psary.cz Rev. Datum Důvod vydání dokumentu, druh změny Vypracoval Tech. kontrola Objednatel: Zhotovitel: Projekt Obec Psáry Pražská 137 252 44 Psáry HW PROJEKT s r.o. Pod Lázní 2 140 00 Praha 4 IČO 241580 tel.

Více

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014

VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014 VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V PODSTÁVKOVÉM DOMĚ Liberec, 10.10.2014 Ing. arch. Karel Doubner Zkušenosti z praktických realizací obnovy podstávkových domů Projekt rekonstrukce Komunikace s investorem Spolupráce se

Více

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč NEODKLADNÉ ZÁCHRANY OHROŽENÝCH OBJEKTŮ KRITICKY OHROŽENÉ OBJEKTY roky výstavby 2011 2012 2013 2014 2015 příspěvek Piaristická

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet Seznam příloh D.1.2/0 D.1.2/1 D.1.2/2 D.1.2/3 D.1.2/4 D.1.2/5 D.1.2/6 D.1.2/7 D.1.2/8 D.1.2/9 D.1.2/10 Průvodní zpráva Sanace zdiva Založení Konstrukce 2.PP Konstrukce 1.PP Konstrukce 1.NP Konstrukce 2.NP

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Předmětem veřejné zakázky je odstranění části stavby na pozemku parc. č. 2583/4 k.ú. Horní Litvínov (je umístěna v žst. Litvínov v těsném sousedství

Více

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA --------------------------------------------------------

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- ROŽMITÁL NA ŠUMAVĚ KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ ZAJIŠTĚNÍ KORUNY ZDI A NOVÉ ZASTŘEŠENÍ 0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- Číslo zakázky: 1215 Stupeň dokumentace:

Více

Sakrální architektura

Sakrální architektura Karta ohrožené památky katastrální území Větrov u Krásného číslo Lesa k.ú. 673978 Kraj Petrovice Ústí n.l. Ústecký Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo Umístění památky SZ od

Více

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56 3436 4 3436 7 7679955 7 obezdění klinkrem v m původní komín nový komín v 4,5 m -8,6 Zdivo komínů a ventilací z cihel plných Klinker dl 9 mm pevnosti P 6 na MVC včetně spárování m3,675,45*,75*,675 Prefabrikovaná

Více

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE TECHNICKÁ ZPRÁVA FARMTEC a.s., oblastní ředitelství Strakonice Nebřehovická 522, 386 01 Strakonice, tel. 381 491 356, strakonice@farmtec.cz Odstranění části zemědělské budovy na st. p. č. 99 ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE k.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE S-2 S-5 PŘÍLOHA: C / I / 1 ŠIRŠÍ VZTAHY 1 : 250 (A3) TISK: 11. 10. 2011 S-3 S-1 S-4 PŘÍLOHA: C / II / 1 PŮDORYS V ÚROVNI PŘÍZEMÍ PŘÍLOHA: C / II / 2 PŮDORYS V ÚROVNI EMPORY PŘÍLOHA: C / II / 3 PŮDORYS

Více

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela 28.8.2016 Stopy zatékání Uložené zbytky azbestocementové krytiny Jsou patrné vymyté stopy zatékání v podlahové

Více

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název stavby: VODÁRENSKÉ Stupeň dokumentace: Charakter stavby: Investor: Místo stavby: Odpovědný projektant: STAVEBNÍ ÚPRAVY A OPRAVA VĚŽE NA POZEMKU PARC.Č. 2658, K.Ú.

Více

PT = UT= -0,350 TABULKA MÍSTNOSTÍ OZN. ÚČEL MÍSTNOSTI VYUSTĚNÍ DIGESTORU Ø125 MM NAD STŘECHU, UMÍSTĚNÍ DLE KUCHYŇSKÉ LINKY ZÁVĚTŘÍ LEGENDA MATERIÁLŮ

PT = UT= -0,350 TABULKA MÍSTNOSTÍ OZN. ÚČEL MÍSTNOSTI VYUSTĚNÍ DIGESTORU Ø125 MM NAD STŘECHU, UMÍSTĚNÍ DLE KUCHYŇSKÉ LINKY ZÁVĚTŘÍ LEGENDA MATERIÁLŮ 00 7 300 Schiedel UNI***Plus UNI MYČKA * 8 00 00 3 00 CHODBA + SCHODIŠTĚ 3 00.0 0,0 m 300 0 0 000 0 00 0 00 (0) 3 9 000 00 000 00 900 30 7 300 7 00 900 () 900 () 00 (0) 00 900 300 7 00 00 00 00 00 0 3

Více

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010 Vedoucí projektant Vypracoval Vypracoval Kontroloval Okres: PLZEŇ - SEVER L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 Investor: OÚ KORYTA, KORYTA 24,331 51

Více

Zámek čp. 26 v Hošťálkovech. Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice

Zámek čp. 26 v Hošťálkovech. Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice Zámek čp. 26 v Hošťálkovech Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice Hošťálkovy Letecký snímek areálu zámku V celém okrese Bruntál unikátně dochovaný zámek Hošťálkovy čp.

Více

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace krovu. Kostel sv. Václava v Mikulovicích. ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace krovu Kostel sv. Václava v Mikulovicích Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu pohled

Více

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu.

Dolní Oldřiš, dům č.e. 3, stavebněhistorický průzkum. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 105. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k východu. 106. Přízemí, bývalé stáje č. A105, jihovýchodní stěna. 107. Přízemí, bývalé stáje č. A105, celkový pohled k jihozápadu. 108. Přízemí, bývalé

Více

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU SCHODIŠŤOVÉHO TRAKTU NÁDVOŘÍ ZÁMKU V BRANDÝSE NAD LABEM MÍSTNÍ PROHLÍDKA A STATICKÉ POSOUZENÍ Výtisk č. 1 2 3 4 V Praze 20.10. 2014 Vypracoval: Ing. Tomáš Novotný OBSAH 1.

Více

Dokonalost v detailu Konstrukční detaily

Dokonalost v detailu Konstrukční detaily Dokonalost v detailu YTONG - kompletní stavební systém pro hrubou stavbu. Stropní dílec Nenosný překlad Tvárnice hladká Tvárnice hladká Plochý překlad Střešní dílec U-profil Příčkovka Věncovka Schodiště

Více

ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20

ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20 Akce : Část: ČESKÝ KRUMLOV, LATRÁN č.p.20 OBNOVA PRŮČELÍ ORIENTOVANÝCH DO ULICE NA FORTNĚ Zak. č. : 1221 Stupeň dokumentace : projekt stavby DPS SEZNAM PŘÍLOH (členěno dle metodiky platné Vyhlášky č.499/2006

Více

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 List č.: 1 D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 v k. ú. Vlčice u Javorníka Část: D1.2 Stavebně konstrukční řešení Datum: 06/2016 Stupeň PD: Dokumentace pro stavební

Více

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM Zahradní ulice č.p. 356, Frýdlant rejstříkové číslo Ústředního seznamu kulturních památek: 102578 (stavba), 103 807 (mechanický betlém- movitá KP) HISTORICKÁ KRESBA

Více

Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice.

Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice. Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice Odstranění stavby A) PRŮVODNÍ ZPRÁVA Odstranění stavby Rodinný dům, na pozemku p. p. č.

Více

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 Radnice města Jablunkov č.p. 144, ul. Dukelská, 739 91 Jablunkov strana 1 z 7 Identifikace stavby Název stavby: oprava RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 vstupní, vnitřní a zadní schodiště Místo stavby:

Více

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE RODINNÝ DŮM - VČELNÁ RODINNÝ DŮM Projektant: Místo stavby: Plocha pozemku: Zastav. plocha domu: Zas. plocha garáže: Obestavěný pr. domu: Zpevněné plochy: Ing. arch. Jan Klein Ing. arch. Jakub Pubal p.č.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

Kostel sv. Jakuba u Bochova

Kostel sv. Jakuba u Bochova Kostel sv. Jakuba u Bochova Nálezová zpráva z archeologického výzkumu Karlovy Vary KMKK, Muzeum Karlovy Vary 15. března 2008 Mgr. Jiří Klsák, Bc. Jan Tajer Lokalizace a historie kostela Kostel sv. Jakuba

Více

Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem STATICKÝ POSUDEK. Budova Staré školy, U Staré školy č.p. 47, Kostomlaty nad Labem

Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem STATICKÝ POSUDEK. Budova Staré školy, U Staré školy č.p. 47, Kostomlaty nad Labem S-KON s.r.o. statika stavebních konstrukcí Zak.č.: 17045-01 Ing.Vladimír ČERNOHORSKÝ Počet listů: 9 Podnádražní 12/910 190 00 Praha 9 - Vysočany tel. 603 484 316 Budova Staré školy Kostomlaty nad Labem

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje stavby 1.1. Název stavby: Nový Knín - hřbitovní kaple údržbové práce a rekonstrukce objektu s možností využití pro smuteční obřady 1.2. Místo stavby:

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

OBEC STARÉ HEŘMINOVY

OBEC STARÉ HEŘMINOVY OBEC STARÉ HEŘMINOVY obsah Informace o obci Společenský život Okolí Rekonstrukce Parkoviště Obslužná komunikace I. Parková úprava KD Vstupní plocha hřiště MŠ Vstupní plocha OÚ Obslužná komunikace II. Parková

Více

kostel Nejsv. Trojice a sv. Šimona a Judy v Dýšině Dne 15. září 2010 byla starostou obce Mgr. Jaroslavem Štilipem zahájena veřejná sbírka na obnovu

kostel Nejsv. Trojice a sv. Šimona a Judy v Dýšině Dne 15. září 2010 byla starostou obce Mgr. Jaroslavem Štilipem zahájena veřejná sbírka na obnovu kostel Nejsv. Trojice a sv. Šimona a Judy v Dýšině Dne 15. září 2010 byla starostou obce Mgr. Jaroslavem Štilipem zahájena veřejná sbírka na obnovu této kulturní památky. Zde Vám přinášíme několik fotografií

Více

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE

STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE STANICE DOBRUŠKA - PŘÍSTAVBA GARÁŽE ( projektová dokumentace pro stavební povolení ) Stavebník : HZS Královehradeckého kraje nábřeží U Přívozu 122/4 Hradec Králové 3 500 03 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační

Více

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Část F DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ STAVBY Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání: Místo stavby: Město Český Těšín Náměstí ČSA

Více

OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1

OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1 cdokumentace STAVBY OPRAVA OHRADNÍ ZDI HŘBITOVA K.Ú. NOVÝ JIČÍN-DOLNÍ PŘEDMĚSTÍ PARC.Č. 228/3 A 230/1 Investor: MĚSTO NOVÝ JIČÍN, MASARYKOVO NÁM. 1/1, 74101 NOVÝ JIČÍN Seznam příloh D. Dokumentace stavby

Více

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna

Moravský Krumlov okr. Znojmo. č.p. 60. Sokolovna Moravský Krumlov okr. Znojmo č.p. 60 Sokolovna Název objektu Adresa Palackého č.p. 60, Moravský Krumlov K. ú. / Moravský parcela č. Krumlov, parc.č. 31/1 Architekt Oskar Poříska Stavitel Eduard Oškera

Více

Znak za 1 m s vodorovnou izolací bez izolace 260

Znak za 1 m s vodorovnou izolací bez izolace 260 Čiastka 75 Zbierka zákonov 393/1991 Strana 1815 Příloha 2 REKREAČNÍ CHATY A ZAHRÁDKÁŘSKÉ CHATY 1. Osazení do terénu (jen u podzemního podlaží) 1.1. v průměrné hloubce 2 m a více a) se svislou izolací 1000

Více

PASPORTIZACE STATIKY

PASPORTIZACE STATIKY STATIKON Solutions sro Hostinského 1076/8 155 00 Praha 5 Stodůlky PASPORTIZACE STATIKY RODINNÝ DŮM Název referenční dokument Adresa ZKRÁCENÁ VERZE Počet stran: 35 x A4 Vypracovali: Ing, V Praze, červenec

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín D.1.1 Architektonicko-stavební

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 2 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Zásady návrhu krovu -pozednice Pozednice musí ležet po celédélce na zdivu. Na styku se zdivem musí být impregnována. Pozednice

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín. Barokní perla

Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín. Barokní perla Sokolovská 24/136 Ι Praha 8 Ι Karlín Barokní perla INVALIDOVNA BAROKNÍ KLENOT V BLÍZKOSTI CENTRA PRAHY Rozsáhlý historický objekt ležící v širším centru Prahy s výbornou dopravní dostupností. Komplex navrhl

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby s.r.o. Zásady organizace výstavby 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Oprava propustku v ulici Lesní čtvrť Místo stavby: Kraj: CZ 051 Liberecký Obec: 561860 Nový Bor (okres Česká Lípa) Katastrální

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

stavební úpravy hřbitovní zdi Na Karlově, Benešov

stavební úpravy hřbitovní zdi Na Karlově, Benešov stupeň dokumentace : dokumentace pro provádění stavby (rozsah a obsah dokumentace dle vyhl. č. 499/2006 Sb., příl. č. 6) místo stavby : Benešov stavebník : Město Benešov Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov

Více

Zlaté Hory investují Energetické úspory MŠ č. p. 306 ve Zlatých Horách

Zlaté Hory investují Energetické úspory MŠ č. p. 306 ve Zlatých Horách Zlaté Hory investují Energetické úspory MŠ č. p. 306 ve Zlatých Horách Město Zlaté Hory pokračuje v projektech, jejichž cílem jsou energetické úspory při vytápění veřejných budov. Po objektech základní

Více

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Přílohy: 3. Výkaz výměr. V Liberci, duben 2011 Vypracovali: Ing. Jiří Kafka Ing. Milan Zrník

Obsah: 1. Technická zpráva. 2. Přílohy: 3. Výkaz výměr. V Liberci, duben 2011 Vypracovali: Ing. Jiří Kafka Ing. Milan Zrník Název akce: Návrh opravy vstupního schodiště Místo: Objekt krematoria, Liberec 1, U krematoria 460 Investor: Statutární město Liberec, 460 59 Liberec 1, Nám. Dr. E. Beneše 1 Projektant: AGORA - stavební

Více

D o k u m e n t a c e p r o ú z e m n í s o u h l a s

D o k u m e n t a c e p r o ú z e m n í s o u h l a s D o k u m e n t a c e p r o ú z e m n í s o u h l a s na akci: KŘP LBK REVITALIZACE AREÁLU PASTÝŘSKÁ II. ETAPA SO 04 ÚPRAVA OPLOCENÍ AREÁLU Vedoucí projektant: Ing. Jiří Khol Mošnova 1167, Liberec 14 Zodpovědný

Více

Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK

Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK Stavba : Rampa ke garážím, Šrámkova ul. Severní terasa, Ústí nad Labem Část projektu : Stavební a statická STAVEBNĚ TECHNICKÝ A STATICKÝ POSUDEK Teplice 05/2013 Vypracoval : Ing. Jan Slavata 2 1.Výchozí

Více

Tradiční stavební technologie při obnově lidových stavebních památek. Martin Novotný Národní ústav lidové kultury

Tradiční stavební technologie při obnově lidových stavebních památek. Martin Novotný Národní ústav lidové kultury Tradiční stavební technologie při obnově lidových stavebních památek Martin Novotný Národní ústav lidové kultury Národní ústav lidové kultury Specializované pracoviště zřizované Ministerstvem kultury Jedním

Více

Kněž kostel sv. Bartoloměje

Kněž kostel sv. Bartoloměje Kněž kostel sv. Bartoloměje (Opis z knihy Umělecké památky Čech oddíl Čáslavsko od D.A. Birnbaumové, vydané 1929) Filiální kostel sv.bartoloměje, prvně se uvádí jako farní r.1362. Byl tehdy farním kostelem

Více

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI

STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI STUDIE RODINNÝCH DOMŮ A ZÁZEMÍ CHOLUPICE, K DÝMAČI Investor: Ing. Jan Průcha (zástupce společenství investorů) CS architects Ing. Petra Brzobohatá (petra.brzobohata@centrum.cz; 00420 604 723 762) Ing.

Více

Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM)

Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM) Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM) - 1 - Projektový list 1. Název projektu A - Zateplení ZŠ Šrámkova 2. Předkladatel projektu Statutární město Opava 3. Název OP oblasti

Více

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU Zemní práce sejmutí ornice podsklepená část rozšíření jámy a pracovní prostor nepodsklepená část výkop jámy podsklepená část rozšíření jámy nepodsklepená část (pro podkladní

Více

Zadávací podklady. Dodávka stavby: Opravy střešních konstrukcí na objektech Města Semily v r

Zadávací podklady. Dodávka stavby: Opravy střešních konstrukcí na objektech Města Semily v r Zadávací podklady Dodávka stavby: Opravy střešních konstrukcí na objektech Města Semily v r. 2009. 1. Zadavatel Město Semily, Husova 82, 513 13 Semily, IČO 00276111, DIČ: CZ00276111 zastoupené Mgr. Janem

Více

SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM CENTRU MĚSTA FULNEK

SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM CENTRU MĚSTA FULNEK Ing. Karel Polach, Ing. Zdeněk Cigler Carbotech-Bohemia s.r.o., Lihovarská 10, 716 04 Ostrava Radvanice, Tel.: 596 232 803 Fax: 596 232 994, E-mail: grouting@carbotech.cz SANACE OPĚRNÝCH ZDÍ V HISTORICKÉM

Více

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE: VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Místo stavby : Objednatel : Stupeň dokumentace : DSP Část : D.1.2 Stavebně konstrukční část Vypracoval : Zodpovědný projektant : Datum : Zakázkové číslo : ZADÁVACÍ PODMÍNKY:

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2011 Zpráva o činnosti OS za rok 2011 Činnost OS pro záchranu hradu Kostomlaty vycházela výhradně z plnění společně stanoveného Plánu aktivit 2011, jenž je součástí naší VIZE 2018.

Více

ODBORNÉ STANOVISKO. ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově. Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově

ODBORNÉ STANOVISKO. ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově. Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově ODBORNÉ STANOVISKO ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově OBSAH ODBORNÉHO STANOVISKA : 1. Výchozí podklady a předmět odborného

Více

Montáţní návod na Nářaďový Panelový Domek TYP NPD 5,6,7 (bez podlahy)

Montáţní návod na Nářaďový Panelový Domek TYP NPD 5,6,7 (bez podlahy) 24.3.2011 DELTA Svratka s.r.o., Partyzánská 411, 592 02 Svratka tel.: +420 566662215, fax: +420 566662554 e-mail: info@deltasvratka.cz, http://www.deltasvratka.cz/ IČ: 150 50 611 DIČ: 351-150 50 611 Společnost

Více

Technická zpráva stavby

Technická zpráva stavby Technická zpráva stavby OPRAVA POUTNÍ KAPLE SV. ANNY A. Základní údaje o stavbě a) stavebník: město Horažďovice (IČ: 00255513) adresa (sídlo) stavebníka: Mírové nám. 1 341 01 Horažďovice b) druh stavby:

Více

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu. Oprava střechy zámku čp. 1 v Lanškrouně

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu. Oprava střechy zámku čp. 1 v Lanškrouně nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Vyřizuje: M. Heinrichová Telefon: 465 385 276 E-mail: marie.heinrichova@lanskroun.eu Čj.: MULA 5091/2014 Počet listů dokumentu:

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty 1 A : PRŮVODNÍ ZPRÁVA k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty a) identifikace : stavba : novostavba přístřešku pro cyklisty investor - stavebník : Město Paskov Nádražní 700 73921 Paskov

Více

Příklad - ODBORNÝ POSUDEK

Příklad - ODBORNÝ POSUDEK Příklad - ODBORNÝ POSUDEK č. DD/ /2015 o provedení inspekce rodinného domu na adrese Xxxxxx č.p. xxx v Praze včetně jeho součástí a příslušenství Objednatel odborného posudku: xxxx xxxx xxxx Účel odborného

Více

Odstranění objektu býv. sodovkárny č.p. 232 na p. č. st. 225/3 k.ú. Hostinné

Odstranění objektu býv. sodovkárny č.p. 232 na p. č. st. 225/3 k.ú. Hostinné B. Souhrnná technická zpráva B1 popis území stavby B2 celkový popis stavby B3 připojení na technickou infrastrukturu B4 úpravy terénu a řešení vegetace po odstranění stavby B5 zásady organizace bouracích

Více

PENZION PRO SENIORY PŮDORYS 1.NP ±0,000= 426,575 A/1 A/3 A/3 A/

PENZION PRO SENIORY PŮDORYS 1.NP ±0,000= 426,575 A/1 A/3 A/3 A/ A/1 1 2 3 Pračka Pračka Pračka Pračka Sušička OD OD 1 950 2 000 450 3 000 200 4 050 3 000 4 250 4 050 3 000 200 800 3 250 * 3 850 3 400 1 547 2 906 797 150 150 250 3 800 1 150 150 2 150 1 900 2 100 150

Více

CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH

CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH Vážený pane starosto, vzhledem ke stavu památky, popsanému v restaurátorském záměru na opravu kapličky, Vám předkládáme cenový rozpočet jednotlivých

Více

Usnesení č. 10/886/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 14

Usnesení č. 10/886/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 14 Usnesení č. 10/886/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Seznam náhradních projektů schválených k případnému poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci "Programu obnovy kulturních památek a památkově

Více

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Popis stavby Budova dílny a garáží obecního úřadu je jednopodlažní nepodsklepená budova obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou. Přístup do objektu je možný celkem pěti

Více

Znalecký posudek číslo 3043/4/13

Znalecký posudek číslo 3043/4/13 Kraj : Liberecký Sp.zn. 070 Ex 70/10-44 Oblast : Liberec Obec : Hrádek nad Nisou Katastr. území : Hrádek nad Nisou Znalecký posudek číslo 3043/4/13 Věc: Ocenění nemovitosti sestávající z rodinného domu

Více

Oprava levé kaple V roce 2013 byla opravena také celá levá kaple při příchodu

Oprava levé kaple V roce 2013 byla opravena také celá levá kaple při příchodu Oprava levé kaple V roce 2013 byla opravena také celá levá kaple při příchodu po schodech. Kaple byla také postavena v roce 1703. Nejdříve byla opravena červená oplechovaná střecha s věžičkou. Střecha

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4065-81/2015 NEMOVITÁ VĚC: Budova zem.stav bez čp/če + pozemek p.č.st.40 Katastrální údaje : Kraj Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, obec Vilémov, k.ú. Dálčice Adresa

Více

Znalecký posudek číslo 2945 175/14

Znalecký posudek číslo 2945 175/14 Znalecký posudek číslo 2945 175/14 O obvyklé ceně pozemku parcelní číslo st. 99, jehož součástí je stavba bydlení číslo popisné 83 a garáže bez čp/če na pozemku jiného vlastníka parcelní číslo st. 183

Více

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře.

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

Case study : Tržní ocenění rodinný dům

Case study : Tržní ocenění rodinný dům Case study : Tržní ocenění rodinný dům Pro vypracování ocenění byly použity následující podklady : informace o pozemcích č.parc.st. x a č.parc. y z katastru nemovitostí, k.ú. Horoměřice, www.cuzk.cz, Vyhláška

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM DOKUMENTACE A B C D E F Průvodní zpráva a) identifikace a základní charakteristika odstraňované stavby b) údaje o území a o stavebním pozemku, o majetkoprávních

Více

SOUHRNNÝ LIST STAVBY

SOUHRNNÝ LIST STAVBY Kód: SOUHRNNÝ LIST STAVBY 18-04 JKSO: CC-CZ: Objednatel: Město Tábor D Zhotovitel: Projektant: 72173831 D Zpracovatel: 72173831 D Poznámka: D Náklady z rozpočtů Ostatní náklady ze souhrnného listu Cena

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU

STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci

Více

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Investor : obec Slatina č.p. 50, 410 02 Lovosice Zpracovatel dokumentace : Ing. M. Jeřábek, Vodohospodářská kancelář INDORS Velká Dominikánská 10, Litoměřice

Více

PRO MĚSTO PŘIBYSLAV, Přibyslav II. etapa

PRO MĚSTO PŘIBYSLAV, Přibyslav II. etapa Autor : ING. WASSERBAUER RADEK NOVÉ DVORY č.p.16. p. NÍŽKOV 592 12 TELEFON privátní : 566 666 186 práce : 569 433 519 mobilní : 737 169 534 Název dokumentu : NÁVRH OPRAVY OHRADNÍ ZDI KOSTELA V PŘIBYSLAVI

Více

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne

Schválení zápisu/rozhodnutí o prohlášení Součást Ochranné pásmo. prohlášeno rozhodnutím ŠKK ONV Louny čj /64 ze dne 7 Karta ohrožené památky Městské domy katastrální území Část obce Obec Okres Kraj Číslo rejstříku ústř. seznamu Louny Ústecký 43130/5-1575 číslo k.ú. 794732 Název (označení) památky dům č.p. 121 Umístění

Více

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 201, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval: Zak.číslo:

Více

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50

Seznam dokumentace. příloha název měřítko. Průvodní zpráva. B Půdorys přízemí 1 : 50. C Základy domu 1 : 50. D Řez A A 1 : 50. E Pohled Jih 1 : 50 Seznam dokumentace příloha název měřítko A Průvodní zpráva B Půdorys přízemí 1 : 50 C Základy domu 1 : 50 D Řez A A 1 : 50 E Pohled Jih 1 : 50 F Pohled Západ 1 : 50 Průvodní zpráva Příloha A duben 11 Obsah

Více

Průzkum střechy sídla Úřadu vlády ČR. Obsah

Průzkum střechy sídla Úřadu vlády ČR. Obsah Průzkum střechy sídla Úřadu vlády ČR 1. Posouzení stávajhícího stavu 1.1. Popis objektu 1.2. Důvod posouzení 1.3. Podklady pro vypracování posudku 1.4. Zjištěné poruchy 2. Návrh řešení 3. Závěr Obsah -

Více

Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S

Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S Sanace a ochrana proti vlhkosti pomocí nerezového plechu (HW - SYSTÉM) Technologie staveb Chaloupecký Michael 2.S Obsah Popis materiálu Jako vodorovná izolace Použití výhody Technologický postup HW systému

Více

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum

Lanškroun, Společenský dům bývalá Langerova vila čp. 335, stavebněhistorický průzkum interiéry suterén (1.P.P.) 78. Suterén, schodiště č. 01, průhled k jihozápadu. 79. Suterén, schodiště č. 01, průhled k severovýchodu. 80. Suterén, schodiště č. 01, vstupní dveře č. D 107-01. 81. Suterén,

Více

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 66/201 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval:

Více

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn.

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn. 3333 UHERSKÝ OSTROH 1 Název objektu Bývalé železářství Adler Adresa K.ú./ parcela č. Architekt Stavitel Projekt Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p. 153. Uherský Ostroh 773 131 par. st. 181, 182, 183/1,

Více

DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ

DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ TECHNOLOGIE 1 TECHNOLOGIE 2 TECHNOLOGIE 3 STAVEBNÍ KONSTRUKCE Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební Pardubice s. r. o., Černá za Bory 110, 533 01 Pardubice Autor:

Více

BUDOVA OSEVY, ČESKÝ TĚŠÍN

BUDOVA OSEVY, ČESKÝ TĚŠÍN BUDOVA OSEVY, ČESKÝ TĚŠÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Část F DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ STAVBY Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání: Místo stavby: Město Český Těšín Náměstí ČSA 1/1, 737 01

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/07

Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

Oprava havárie na budově ZŠ Jičín, Husova 170 str. 1(8) STATICKÝ POSUDEK TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. SEZNAM DOKUMENTACE 1. - 2. Lokalizace havárie M 1:500 3. Zaměřený stav budovy, půdorysy, řezy M 1:50 4. Zaměřený

Více