o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao Ostr.O ODůležité informace ze školyo OInformace z našich klubůo OZe školních akcío

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao Ostr.O ODůležité informace ze školyo OInformace z našich klubůo OZe školních akcío"

Transkript

1 O2O ODůležité informace ze školyo Ostr.O OInformace z našich klubůo o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao OZe školních akcío OZajímavosti, soutěžeo OSportovní ZpravodajstvíO Opozvání na pleso O4 O7 O12O O13O O17O O21O O24O

2 ODůležité informace ze školy leden Únor zimní prázdniny pedagogická rada vydávání výpisu vysvědčení za I. pololetí pololetní prázdniny reprezentační ples školy lyžařský výcvik žáků 7. tříd jarní prázdniny Vážení rodiče Máte dítě, které by mělo 1. září 2009 nastoupit do 1. třídy základní školy? Přemýšlíte o tom, na kterou školu v našem městě je dát? Rádi byste mu zajistili školu, která vedle kvalitní výuky podle vlastního školního vzdělávacího programu nabízí i další možnosti rozvoje dovedností a zájmů Vašich dětí a nadstandardní nabídku vyžití v oblasti zájmové činnosti? Strana 2 (celkem 24)

3 Vyberte si naši školu! UCo dále nabízíme: kvalitní pedagogický sbor příjemné prostředí s moderním vybavením a s velkým počtem odborných učeben (viz. HTUwww.zsmltu.czUTH) výuka anglického jazyka již od druhých tříd velký důraz na využití počítačů a informačních technologií(interaktivní tabule) od 6. ročníku rozšířená výuka informatiky, tělesné výchovy a výtvarné výchovy širokou nabídku zájmové činnosti a mimoškolních aktivit prostřednictvím Klubu zájmové činnosti Eldorádo, školní družiny, klubu Chobotnice a mateřského centra Želvička díky většímu počtu paralelních tříd širokou nabídku volitelných předmětů pořádání různých sportovních a zájmových kurzů a kulturních akcí, a to včetně letních táborů na našem rekreačním zařízení v Horním Bradle kvalitní školní stravování s možností výběru ze tří jídel a se zajištěním pitného režimu a distribuce mléčných výrobků pro žáky 1. stupně a provozu bufetu Podrobnější informace najdete také na www stránkách školy HTUwww.zsmltu.czUTH, kde jsou umístěny i informační Zpravodaje pro rodiče žáků školy. UZápis probíhá: v pátek od 14,00 do 19,00 h a v sobotu od 8,00 do 12,00 h Strana 3 (celkem 24)

4 v přízemí pavilonu 1. stupně. K zápisu přineste prosím svůj Uobčanský průkaz a rodný list dítěte.u Pro urychlení zápisu si můžete v kanceláři školy vyzvednout dotazník k zápisu a přinést ho již vyplněný. K dispozici je rovněž na www stránkách školy. OInformace z našich klubů Informace KZČ Eldorádo UAkce plánované na ledenu florbal junioři (Sezimovo Ústí) florbal ženy (Litvínov) florbal juniorky (Svitavy) florbal žáci (Dobruška) softbalový turnaj Trutnovský drak (naše tělocvična) florbal dorostenky (Jičín) turnaj v halové kopané přípravek (naše tělocvična) florbal juniorky (Trutnov, sportovní hala gymnázia) UOhlédnutí za listopadem a prosincem se uskutečnilo 1. kolo Vrchlabsko-Trutnovské ligy ve střelbě. Členové našeho střeleckého kroužku se umístili takto: VzPi 60 (muži, junioři) 01. S. Mach (565 bodů) 02. M. Brádler (539) Vzpi 40 (dorost, žáci) 03. M. Hrubý (345) 05. M. Novotný (197) 06. O. Špatenka (172) 07. T. Kazda (106) 08. P. Švadlák (62) Strana 4 (celkem 24)

5 - Stejná střelecká soutěž pokračovala s těmito výsledky: VzPi 60 (muži, junioři) 02. J. Šmejda (551) 05. S. Mach (542) Vzpi 40 (dorost, žáci) 06. M. Hrubý (295) 09. M. Novotný (180) 10. P. Švadlák (59) - Střelecký program pokračoval Vánoční cenou ve střelbě na sklapovací terče 20 ran na sklopné biatlonové terčíky. Této soutěže se zúčastnilo celkem 17 členů našeho střeleckého kroužku. První místo obsadil Michal Kriegler (19 bodů), druhé místo získala A. Blažejová (17) a na třetím místě se umístil M. Hrubý (17). UPřání Ježíškovi Český Ježíšek děkuje dětem, které mu pomohly k dosažení rekordu. V úterý 9.12.v 15:40 děti z 270 míst ČR vypustily k nebi balónků s přáním Ježíškovi. Z naší školy se zúčastnilo vypouštění balónků na Krakonošově náměstí 85 dětí ze ŠD společně s vychovatelkami a Janou a Simonou z KZČ "Eldorádo"... UVánoční dílna Ve středu další společnou akcí s družební školou byly vánoční dílničky, koledy a návštěva kostela v Trutnově. Tentokrát naší školu navštívily nejmenší děti z Polska, které si nejprve Strana 5 (celkem 24)

6 s vychovatelkami ŠD vyrobily vánoční dárky a dekorace, potom si společně s našimi dětmi zazpívaly české vánoční koledy a po obědě si prohlédly kostel a náměstí v Trutnově. UVánoční ZOO V pátek strávilo 43 dětí zimní deštivé odpoledne a podvečer v neobvyklé atmosféře svátečně vyzdobené a osvětlené ZOO. Děti nejprve vlastnoručně ozdobily stromeček a pak pozorovaly zvířata v teple tropických pavilónů i za skly vyhřívaných výběhů. Kapky deště, které se s přicházejícím večerem změnily ve sněhové vločky, dokonale dokreslily předvánoční čas... Do soutěže o nejoriginálnější VÁNOČNÍ SVĚTÝLKO se zapojilo celkem 30 dětí z tříd. Všichni obdrželi diplom a malou sladkou odměnu. Za nejoriginálnější byl ze všech svícínků vybrán svícen Kateřiny Valentové ze 4.B. Blahopřejeme a děkujeme! Všechny svícny budou předány seniorům. Strana 6 (celkem 24)

7 HTUwww.zelvicka.webnode.czUTH Vážení přátelé Želvičky, velice Vám děkujeme za přízeň v našich začátcích a přejeme pohodový rok 2009 s Vašimi blízkými. Rády bychom zde také poděkovaly za pomoc žákům naší školy při přípravě a realizaci akcí Želvičky. Bez jejich pomoci, by řada činností nemohla proběhnout. Děkujeme tedy především E. Kammelové a N. Šorfové za dlouhodobou spolupráci a dále také T. Kazdovi, M. a P. Valáškovi, N. Lukášové, K. Ryšanové, T. Noskové, S. Šrytrové, D. a K. Svatošové, K. Pražanové, V. Kubecové i K. Gojdášové. Velice si jejich pomoci vážíme! Připomínáme, že máte možnost využít masáže nebo kadeřnické služby přímo v Želvičce. Podrobnosti se dozvíte na našich stránkách HTUwww.zelvicka.webnode.czUTH. Kromě toho také Želvička nabízí MATEŘINKU HLÍDÁNÍ DĚTÍ a řadu zájmových kroužků pro nejmenší, na které se nám podařilo získat nové vedoucí, takže se máte na co těšit. Závěrem malá statistika. V měsíci listopadu navštívilo naši Želvičku 418 návštěvníků (maminky, tatínci a děti). Děkujeme! Lenka Kuchařová, Andrea Burešová UPRAVIDELNÝ PROVOZ ŽELVIČKY - vchod vedle I.stupně, 3. patro Platné od PONDĚLÍ :45 10:30 CVIČ. RODIČŮ S DĚTMI 16:00 17:00 - "TAŤULDA" ÚTERÝ :30 11:00 - "KUCHTÍK BUCHTÍK" 9:30 10:00 - JÓGA PRO DĚTI S ANGL. 15:00 16:00 - "SPORŤÁČEK" 16:00 17:00 - "MATEŘINKA" STŘEDA :30 16:30 - "ZPÍVÁNKY" ČTVRTEK :45 10:30 "HOPSÁLEK" 16:00 17:00 - "MATEŘINKA" 17:30 18:30 - PILATES PÁTEK :00 11:00 - "ŠIKULKA" Pokud není uvedeno jinak, vztahují se na pravidelné aktivity ceny jako za běžný vstup do Želvičky (členové zdarma, ostatní 20,- /dospělák, 5,-/ dítě) Strana 7 (celkem 24)

8 CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI - pro děti ve věku 1,5-3 roky. Cvičíme v zrcadlovém sálu. Sraz tedy v 9:40h u tělocvičen. S sebou sportovní oblečení a obuv (bez černé podrážky). SPORŤÁČEK - velká (zelená) tělocvična je volná pro vás a vaše děti. Ve sportovní obuvi si zde můžete s dětmi přijít jen tak zasportovat. K dispozici je trampolína, žíněnky, žebřiny, švédská bedna nebo kladina. Míče, švihadla apod. si musí zajistit každý sám. Rodiče zodpovídají za své děti po celou dobu pobytu v tělocvičně. Sraz v 15h u vchodu do tělocvičen. HOPSÁLEK - cvičení s hudbou, tanečky, mini aerobik. Hopsálek probíhá v zrcadlovém sále. S sebou: sportovní oblečení a obuv. KUCHTÍK BUCHTÍK - mini vaření s našimi nejmenšími probíhá ve cvičné kuchyňce na II. stupni. Informujte se prosím na našich stránkách, zda Kuchtík probíhá či nikoli a jaké suroviny jsou potřebné. Čas konce Kuchtíka je pouze orientační. ŠIKULKA - výtvarná dílnička pro dětičky a jejich rodiče. ZPÍVÁNKY - dětské a lidové písničky, tanečky, hudební nástroje. Starší děti to mohou vyzkoušet bez rodičů. Ti mohou využít naši "Drbárnu" s časopisy, uvařit si kafíčko a relaxovat :o). Zpívánky vedou naše kamarádky, studentky pedagogického lycea. TAŤULDA - tatínci, hlídáte své dítko? Můžete k nám do Želvičky. Pokud se vám nechce mezi "maminec", je pro vás určena právě tato hodinka :o) MATEŘINKA - služba pro rodiče. Zvládne-li to vaše dítě, v tuto hodinku se o něj postaráme a vám tak zbude čas na nákupy, úklid nebo odpočinek :o) Hlídání zajišťuje Pavlína Trutnovská s pedagogickým vzděláním a dlouholetou praxí ve školství a na letním táboře. Cena: 20,- Kč člen, 40,- Kč nečlen/ hodina JÓGA PRO DĚTI S ANGLIČTINOU cvičení pro děti asi od 1,5roku a jejich rodiče. Cvičí se přímo v Želvičce. Cena: člen 40,-Kč/hod., ostatní 50,-Kč/hod. PILATES formuje Vaši postavu v krátké době, bez namáhavého použití svalového napětí. Zlepšuje fyzickou i psychickou kondici. Velmi vhodné cvičení po porodu. Cvičí se přímo v Želvičce. Cena: člen 40,-Kč/hod., ostatní 50,-Kč/ hod. JÓGU A PILATES VEDE ZKUŠENÁ LEKTORKA SE SKVĚLOU ANGLIČTINOU. Strana 8 (celkem 24)

9 UKALENDÁŘ AKCÍ ŽELVIČKY VŠECHNY AKCE JSOU PŘÍSTUPNÉ ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI!!! U13.1. JÓGA PRO DĚTI (S ANGLIČTINOU) - PRAVIDELNÉ CVIČENÍ 9:30-10:30 Pro děti a jejich rodiče. Vhodné pro děti asi od 1,5 roku. Cena: člen 40,-/hod., ostatní 50,-/hod. Předcvičuje: zkušená lektorka s dobrou znalostí angličtiny S sebou: pohodlné oblečení, cvičí se bez obuvi. U ZELENÉ POTRAVINY "NEJSOU LÉKEM A PŘECE LÉČÍ" od 10:00 Mini přednáška a povídání o mladém ječmeni a řase pyrenoidose. "Zelené potraviny pomáhají tělu, aby si pomohlo samo." Povídat bude: Kateřina Kluhová Cena: jako za běžný vstup do Želvičky Strana 9 (celkem 24)

10 U15.1. PILATES - PRAVIDELNÉ CVIČENÍ 17:30-18:30 Cvičení formuje postavu v krátké době, bez namáhavého použití svalového napětí. Zlepšuje fyzickou i psychickou kondici. Velmi vhodné cvičení po porodu. Cvičí se bez bot v Želvičce. Cena: člen 40,-Kč/hod., ostatní 50,-Kč/ hod. U22.1. BURZA DĚTSKÉHO OBLEČENÍ A POTŘEB 17:00 19:30 Přijďte nabídnout ostatním maminkám oblečení a potřeby pro děti. Máte jedinečnou příležitost vaše věci prodat a zároveň další koupit. Pro každého prodávajícího bude k dispozici lavice, případně židlička. Burza bude probíhat na naší prostorné chodbě. Za své věci, si zodpovídá každý sám. Pokud nemáte zájem prodávat, můžete si přijít také pouze nakoupit (bez vstupného). Vstup pro prodávající: člen zdarma, ostatní 10,-Kč U28.1. NÁVŠTĚVA KINA od 10:00 Vchod do kina ZŠ Mládežnická je stejný, jako do školní jídelny. Jen po vstupu do chodby, ihned odbočíte vlevo. Promítáme: Sezame, pojď si hrát. Pokud děti promítání nevydrží, máte možnost vrátit se do Želvičky. U12.2. KURZ MASÁŽE DĚTÍ - PÉČE O TĚLO, MYSL I DUŠI TĚCH NEJMENŠÍCH od 16:00 Dotek znamená kontakt. Dotek dává pocit tepla, bezpečí, jistoty a lásky. Tato masáž může pozitivně ovlivnit jak vztahy mezi dětmi a rodiči tak mezi členy rodiny navzájem. Masáž dětí obsahuje 3 druhy masáží: - švédské masáže - reflexní masáže chodidla, obličeje a rukou - indickou masáž hlavy Účinky masáží: - prohloubení vazby mezi rodiči a dětmi - navázání neverbální komunikace - děti se učí relaxovat, soustředit, lépe spolupracují a lépe usínají, jsou odolnější vůči nemocem i škodlivým vlivům okolního prostředí Sebou: deku, nebo měkkou podložku, olejíček na masáž a dobrou náladu Cena: 150,- Kč za lekci (celkem budou 3lekce). Každý obdrží skripta a malý Strana 10 (celkem 24)

11 dárek!! Občerstvení zajištěno. Vydejte se společně se svými dětmi na cestu porozumění a lásky. Těší se na Vás: Iveta Erbenová, Salon Krása a péče Můžete využít službu MATEŘINKA a kurz absolvovat bez dětí. Praktickou část můžete "natrénovat" na starším dítěti, partnerovi nebo na figurantovi, kterého zajistí p. Erbenová. Masáž vlastního dítěte pak vyzkoušíte v klidu domova. U KURZ PRO RODIČE - ZNAKOVÁNÍ BATOLAT 9:30-11:30 Znaková řeč pro slyšící batolata je snadný a přirozený způsob, jak se dorozumět s vaším dítětem ještě před tím, než je schopné mluvit. Cena: 799,- včetně kompletní sady pro rodiče - kniha, DVD pro rodiče, DVD pro děti, 4 leporela a obrázkový přehled znaků Přihlásit se můžete: Lenka Bittnerová, tel , mail. HTUznakovani@seznam.czUTH Podrobnosti o znakování najdete na HTUwww.znakovani.czUTH Srdečně Vás zve na malý tábor: UKŘÍŽEM KRÁŽEM POHÁDKOU UTermín:U UCena:U 2.350,-Kč / 1 dospělý + dítě do 3 let + další dítě do 3 let 900,- Kč + další dítě nad 3 roky 1.650,- Kč UCena zahrnuje:u ubytování, stravu 5x denně včetně pitného režimu, dopravu, pojištění, základní vybavení lékárničky, program (bez výletů mimo hotel). Ubytování:U v hotelu Jizera Horní Sytová. Pokoje jsou dvoulůžkové, trojlůžkové a pětilůžkové, sociální zařízení v patře, na pokoji umyvadlo, 4 pokoje s vlastním sociálním zařízením. Sprchy a WC jsou nově rekonstruovány. K dispozici nám bude prostorná jídelna, společenská místnost, hřiště a louka, ohniště. Koupání je možné v bazénku nebo řece. Pro děti, které budou spát v postýlce je nutné vzít postýlku vlastní. UStrava:U Jednotné menu. Po domluvě je možné zajistit například vegetariánskou nebo diabetickou stravu. Speciální potřeby pro nejmenší (kojenecké mléko, lahvičku..) si musí zajistit každý sám. Strana 11 (celkem 24)

12 UDoprava:U - vlakem, zastávka je 300m od hotelu. Zavazadla budou odvezena školním autem. UProgram:U pro děti budou připraveny různé hry a soutěže s pohádkovou tematikou, výlety, dle počasí také koupání. Rodiče mohou využít večerní program až budou dětičky spát :o) Hlavním cílem pobytu na čerstvém vzduchu je hrát si a odpočívat!!! Přihlášku je možné vyzvednout v Želvičce od ! Vzhledem k rezervaci míst v hotelu, je nutné odevzdat přihlášku nejpozději do 31. března 2009, a to včetně zálohy ve výši 500,-Kč. Doplatek je nutné uhradit nejpozději do 30. dubna 2009! Děkujeme za pochopení. UKontakt:U Lenka Kuchařová tel Andrea Burešová tel HTUwww.zelvicka.webnode.czUTH OZe školní družiny UČertoviny Budliky, budliky tak znělo celou školou. Děti v převlecích čertů, čertic a andělů se sešly v tělocvičně, kde na ně čekalo čertí řádění a dovádění. Největším překvapením byla návštěva velkého čerta, který dohlédl na plnění čertovských úkolů. Akce se vydařila a velké poděkování všem za přípravu převleků. Vychovatelky ŠD NÁVŠTĚVA Z POLSKA A DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Desátý prosinec byl pro vychovatelky školní družiny opravdu velmi náročný. Kromě svých běžných pracovních povinností se dopoledne věnovaly dětem z družební školy z polské Swidnice. Připravily pro ně čtyři vánoční dílny, kde si děti pod jejich vedením vyrobily krásné vánoční výrobky. Děti z kroužku Zpíváme si pro radost jim pak zazpívaly vánoční koledy a písně. Odpoledne se pak vych. Šárka Ryšanová, Lada Zikmundová, Eva Frýdlová a Iva Zákoucká s plným nasazením zapojily do akce Den otevřených dveří. V družinové vánoční dílně si dospělí i dětští návštěvníci vyrobili hezké vánoční výrobky. Vánoční atmosféru a náladu všem přítomným vytvořilo také vánoční Strana 12 (celkem 24)

13 hudební vystoupení dětí z kroužku výše jmenovaného, pod vedením G. Hofmanové. Děti zpívaly s obrovským nasazením a patří jim velké poděkování. Chci touto cestou moc poděkovat svým kolegyním za jejich opravdu profesionální přístup a maximální nasazení. Obě akce zvládly skvěle. Poděkování patří také Jirkovi Pušovi, který se zasloužil o fotodokumentaci. Gabriela Hofmanová, ved. vychovatelka ŠD OZe školních akcí UVánoční dílny aneb Jak jsme se těšili na Vánoce Ve středu, 10. prosince 2008, na naší škole proběhl Den otevřených dveří. Již tradičně se v budově 1. stupně odehrávaly oblíbené vánoční dílny. Na adventním věnci už hořela druhá svíce, Vánoce se nezadržitelně přibližovaly. A tak zase přišel čas a my jsme vás pozvali k nám, abyste si vyrobili něco pěkného pro své nejbližší, něco k ozdobení slavnostního stolu a mohli si tak doma navodit tu pravou voňavou vánoční atmosféru. Strana 13 (celkem 24)

14 Kdo chtěl, věnoval se výrobě ubrousků a prostírání s vánočními motivy, dále si tu mohli všichni zúčastnění udělat vánoční přáníčka, ozdobičky, větrníčky, adventní věnečky, vánoční dekoraci, a komu se do práce zrovna moc nechtělo, tak si mohl na našem malém sportovišti, pěkně zaskotačit. Hosté mohli také shlédnout módní přehlídku se zajímavými modely pro nastávající maminky. Po celou dobu programu dotvářely vánoční atmosféru koledy, které zpívali naši malí školáci z pěveckého kroužku. Pohoda, klid a příjemná atmosféra - tak by se dalo předvánoční chystání u nás na škole charakterizovat nejvýstižněji. U práce se dalo příjemně povídat a všichni jsme vesele rozjímali. Předvánoční dělání bylo totiž nejen o vyrábění, ale také o setkávání přátel a seznámení s různými výtvarnými technikami a nápady. Podle hojné účasti návštěvníků usuzujeme, že se akce velmi vydařila. Velkou odměnou pro všechny, kteří akci připravovali, byly usměvavé tváře rodičů a rozzářená očka budoucích i současných školáků. Mikulášská nadílka na ZŠ Mládežnické Ve čtvrtek 4. prosince se na Základní škole Mládežnická konala mikulášská besídka. Celý program se odehrával v pirátském duchu, děti zachraňovaly Mikuláše a čerta, které zajali zlý piráti. Zdolávaly různé překážky, které se dají na širém moři potkat, cvičily, běhaly, atd. Vše se na konec povedlo, dosáhly s Jackem Sparowem vytouženého cíle a čerta s Mikulášem zachránily. Odměnu za dobře odvedenou práci přinesl sám velký Mikuláš a jeho věrný kamarád čert. Děti, ač lehce vystrašeni čertem, zarecitovaly a zazpívaly písně, pak už nic nebránilo, aby děti dostaly krásné balíčky, kde našly nějakou tu sladkost za odměnu. O návštěvu Mikuláše nebyly ochuzeny ani děti z našich kroužků. Mikuláš s čertem navštívili například cvičení rodičů s dětmi, hasičský kroužek, sport hrou a také malé fotbalisty, kteří ukázali co se vše naučili. Stříleli krásné góly a i oni dostali sladkou odměnu přímo od pekelného čerta. Strana 14 (celkem 24)

15 V pátek 5. prosince se po chodbách prvního stupně proháněl čert a Mikuláš. Jako každý rok navštívil Mikuláš a čert naše nejmenší žáky. V každé třídě měly děti pro Mikuláše a čerta připraveny písničky, které společně zazpívaly a nedaly tím šanci čertovi, aby si je vzal do pekla. Mikuláš a čert nezapomněli ani na pedagogický sbor. Jirka Šembera, organizátor akce Hra na pravdu protikuřácký řetěz Naše škola si v prosinci zahrála hru na pravdu, která se týkala zkušeností s kouřením. Žáci měli na výběr tři odpovědi: nekouřím a nikdy jsem nekouřil(a), zkusil(a) jsem to, kouřím pravidelně. Podle vybrané odpovědi si vybrali příslušnou barvu lístku a s pomocí třídního učitele slepili za třídu řetěz. Paní učitelky ze 4. tříd byly tak hodné, že slepily tyto třídní řetězy v jeden školní, který můžete vidět na nástěnce u cvičného bytu. Jak to dopadlo, vidíte v tabulce: Nikdy jsem Zkusil(a) jsem to Kouřím pravidelně nekouřil(a) 1.A B C A B Strana 15 (celkem 24)

16 2.C A B C A B C A B I. stupeň celkem A B C A B A B A B C II. stupeň celkem celkem za školu Procenta ze všech hlasujících Chybějící žáci I.stupeň: 25 II.stupeň: 41 60% 32% 8% Žáci zkouší kouřit již v první třídě (objevil se zde dokonce pravidelný kuřák!). Nejvíce experimentujících je na I. stupni ve 4. a 5. třídách. Na II. stupni jsou pouze dvě třídy, ve kterých nikdo pravidelně nekouří V 9. ročníku kouří pravidelně 24% žáků z ročníku, v 8. ročníku 16% a v 7. ročníku 13% žáků. Milí rodiče, naše škola se v rámci prevence kouření (a dalších nežádoucích jevů) snaží o to, aby se náš školní řetěz co nejvíce zelenal. Vedeme děti ke zdravému způsobu života, nabízíme jim spoustu možností, jak využít volný čas, učíme je odpovědnému přístupu ke zdraví (co je zdravé a nezdravé v běžném životě), snažíme se jim předat poznatky ohledně ochrany zdraví (škodlivost kouření). Kuřácké chování je totiž velmi často spojeno s dalšími typy rizikového chování (konzumace alkoholu, drog, krádeže, předčasná sexuální aktivita ). Strana 16 (celkem 24)

17 Počátky kuřáctví ovlivňuje příklad kouřících rodičů, sourozenců a kamarádů. Prevence ve škole by se měla proto doplňovat s vaší důslednou výchovou. Vždyť na zdraví dětí často vynakládáme nemalé finanční prostředky platíme jim léky, kupujeme vitamíny, jezdíme s nimi k moři a pak je bez povšimnutí necháme kouřit? Děkuji všem dětem za upřímné odpovědi, vyučujícím za spolupráci a těším se na další anketu. Co kdybychom zkusili do nového roku vykročit s heslem Módní je nekouřit?! Lidmila Kuříková, výchovná poradkyně OZajímavosti, soutěže Padíky pro Alíky Naše třída 2.B se zúčastnila soutěže PADÍKY PRO ALÍKY pořádané ZOO Ústí nad Labem. Účelem bylo shromáždit padesátníky a finanční příspěvek věnovat Ústecké ZOO na budování zastřešeného pavilonku pro aligátory Libora a Elišku. Celkový počet padesátníků byl zapsán do české verze Guinessovy knihy rekordů. Jsme rádi, že jsme svou troškou do mlýna přispěli na dobrou věc. Žáci 2.B ALIGÁTOR AMERICKÝ TJména zvířat v ZOO Ústí nad Labem:T Libor, Eliška TPříchod do zoo:t 1974 (Libor), 1996 (Eliška) Samec Libor je služebně nejstarší zvíře v ústecké ZOO. Oba aligátoři se dvakrát za rok stěhují - na jaře ze zimoviště do letního výběhu a v říjnu naopak. V letním výběhu nejsou příliš aktivní, což vede některé nezodpovědné návštěvníky k tomu, že po nich házejí různé předměty. Neuvědomují si, že ruší jejich klid a navíc je mohou zranit, což se již několikrát stalo. Bible očima světa-svět očima bible Dne žáci 9.A a 9.C navštívili netradiční interaktivní výstavu Bible očima světa-svět očima bible, která se konala v budově Základní školy V Domcích a kterou organizoval Klub Ámos, jeden z projektů Centra pro rodinu a sociální péči z Ostravy. Aktivně se zapojili do života lidí před tisíci lety, putovali historií a Strana 17 (celkem 24)

18 obsahem Bible a plnili zadané úkoly. Výstava žákům přiblížila historii a obsah jedné z nejčtenějších knih světa. Panem průvodcem byli žáci pochváleni jako nejaktivnější z návštěvníků výstavy. Předvánoční návštěva v Domově důchodců, Domě s pečovatelskou službou a v Klubu důchodců v Trutnově Jak už se stalo na naší škole tradicí, vydali jsme se i letos v předvánočním čase na návštěvu Domova důchodců, Domu s pečovatelskou službou a nově také Klubu důchodců v Trutnově. Pro naše starší občany jsme si připravili vánoční pásmo a naši spolužáci pod vedením p.uč. D. Kobrlové, p. uč J. Vedralové a p. uč. M. Škarytkové nám připravili malé dárky a přáníčka. Dne jsme zavítali do Domova důchodců. Babičky a dědečkové nás přivítali potleskem a bylo na nich vidět, že mají radost z našeho vystoupení a našich dárečků. Dvě babičky jsme navštívili přímo na pokoji, protože byly nemocné. Byly moc rády, že jsme na ně nezapomněli a přišli jim alespoň zazpívat koledy. Potom jsme se přemístili do Domu s pečovatelskou službou. Tam už na nás všechny babičky čekaly připravené v jídelně. I jim se náš program moc líbil, hlavně kouzelnická vystoupení.odměnily nás potleskem. Domů jsme odjížděli plni dojmů se setkání s našimi staroušky. Naše poslední návštěva proběhla v Klubu důchodců. Důchodci se scházejí v klubu na Nivách a tak jsme vystupovali na jevišti, připadali jsme si jako opravdoví herci. Vystoupení se nám velmi povedlo a senioři nešetřili potleskem. Nás moc těšilo, že jsme jim udělali radost. Odměnili nás také Strana 18 (celkem 24)

19 svým výborným cukrovím, které sami připravili. Nakonec jsme se seznámili a vyfotili s nejstarším členem, 96 letým panem Vysoudilem. Nikdo z nás mu tolik let nehádal. Jsme rádi, že jsme mohli potěšit tolik starších lidí. Káťa, Katka, Kristýna, Tereza, Bára, Zuzka, Michal, Jára, Lukáš a Ondřej ze 6.A, Jan Báchor z 5.A a p. uč. Knapová Chodíte rádi do kina? A kdo by ne! Krásný film Ale teď jedno překvapení. Ve vstupní hale kina Vesmír je nainstalována výstava výtvarných prací žáků naší školy, a to tříd; a dokonce i těch ještě starších. Výtvarná dílka si můžete prohlédnout vždy před promítáním filmů během ledna a února. A možná se budete divit, jak krásné práce dovedete vytvořit. Výsledky 2. kola školní soutěže Méďa Chytrolín: U1. kategorie (6. a 7. třídy): Žačoková Karolína 7.A získala 10 bodů a Hunana Lukáš 7.A získal 8 bodů. U2. kategorie (8. a 9. třídy): Kohoušková Veronika 9.A získala 10 bodů, Kammelová Eliška 8.A získala 8 bodů, Jaklová Andrea 9.A získala 6 bodů, Posejpalová Pavlína 9.A a Nyčová Alena 9.A získaly 5 bodů a Brát Michal 8.A získal 4 body. Vyučující matematiky Strana 19 (celkem 24)

20 Co nového ve fyzice? Výsledek soutěže o největší krystal kuchyňské soli. Výběr krystalů byl docela náročný, nakonec jsme vybrali pět krystalů. Čistý krystal, krychlového tvaru vyrobili Dan Král a David Vlasák ze 6.C. Větší krystaly vyrobila děvčata ze 6.A, Zuzka Pacáková, Tereza Ježková a Kateřina Mohelská. U těchto krystalů jsou nedostatky ve tvaru. Na obrázku jsou krystaly odshora dolů: T. Ježková, K. Mohelská, Z. Pacáková, D. Vlasák a D. Král. Všem, kteří dodali krystaly, děkujeme. Omlouváme se Zuzce Pacákové, její krásný siloměr byl chybně připsán Kateřině Peškové. Vyučující fyziky Matematická soutěž Trojice žáků z 9.A (Andrea Jaklová, Pavlína Posejpalová a Jiří Hejnyš) se v letošním roce zapojila do 3. ročníku korespondenčního mezinárodního matematického semináře UTAKTIKU. Soutěže se účastní 1077 žáků z celé ČR i Slovenska. V 1. kole naši žáci vyřešili správně všech 6 zadaných úloh a získali maximální počet 14 bodů. Blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů do dalších kol. Mgr. S. Šubrová Olympiáda z českého jazyka Dne proběhlo školní kolo Olympiády v českém jazyce.zúčastnili se ho tito žáci: K. Balharová, L. Machová a M. Trnka z 8.A, A. Nyčová a M. Sevránková z 9.A, N. Kauerová, P. Kynčlová a S. Petrášová z 9.B a L. Chrtková, L. Nováková a T. Ondráčková z 9.C. Řešili převážně logické úkoly na odstraňování různých mluvnických nedostatků, vysvětlovali rčení a zpracovali slohový úkol na téma O tom se nediskutuje. Nejvyššího počtu bodů dosáhla Alena Nyčová, na druhém místě se umístila Pavlína Kynčlová. Obě postupují do okresního kola. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů. Za učitele českého jazyka Mgr. M.Škarytková UVýsledky soutěže Nejlépe vánočně vyzdobená třída Tuto soutěž vyhlásil školní parlament a zapojily se všechny třídy druhého stupně, pro které byla organizována. Hodnocení soutěže proběhlo Hodnotící komise byla ve složení: p. zástupkyně L. Kuříková, p. uč. V. Menzelová, p. uč. S. Knapová, O. Dewatt, E. Kammelová, A. Suková a T. Nosková. Strana 20 (celkem 24)

21 Rozhodování nebylo lehké, všechny třídy byly svým způsobem krásné. Nakonec rozhodl počet bodů porotců. UPořadí tříd: 1. místo 6.B, 7.B a 8.A 55 bodů 2. místo 6.C 54 bodů 3. místo 6.A a 9.C 50 bodů 4. místo 9.A 43 bodů 5. místo 8.B 42 bodů 6. místo 7.A 41 bodů 7. místo 9.B 27 bodů Děkujeme porotcům, že se tak dobře zhostili svého úkolu a všem žákům, kteří se zapojili do výzdoby tříd. Zástupci školního parlamentu E. Kammelová a A. Suková UPřeborník okresu v plavání OSportovní zpravodajstvío Družstvo dívek 8. a 9. tříd ve složení M. Elhenická, V. Krsková, M. Jezdinská, Eliška Guldánová, Petra Nývltová a Eliška Kammelová nastoupilo do krajského kola plaveckých závodů škol, které se konalo v trutnovském krytém bazénu Naše plavkyně si nepočínaly špatně, podařilo se jim doplavat pro dvě první místa v individuálním závodě, ale po špatně zaplavaných štafetách obsadily 4. místo v kraji. Získaly však pohár za 1. místo v okrese. Děkujeme za reprezentaci a škoda jen, že se nepodařilo složit také družstvo chlapců v této kategorii, popř. družstva nižších ročníků. UVánoční turnaj ve fotbale Stalo se již tradicí, že v posledním týdnu před vánočními prázdninami probíhá turnaj tříd v halové kopané. I letos byl o turnaj velký zájem, v mladší kategorii tříd nastoupilo 7 družstev, naši malí fotbalisté díky své bojovnosti obsadili první příčku a stali se tak držiteli putovního poháru. Jejich starší kamarádi ze tříd už nebyli tak úspěšní a jejich občas ospalá hra stačila pouze na 4. místo. V počtu deseti družstev získala první místo ZŠ Komenského Trutnov. Strana 21 (celkem 24)

22 U1. ROČNÍK VÁNOČNÍ LAŤKY Sportování v posledním předvánočním týdnu jsme zakončili zbrusu novou akcí, závodem ve skoku vysokém v kategoriích a třídy. Ve vánočně vyzdobené tělocvičně se sešlo celkem 60 závodníků v obou kategoriích. Diváci z řad spolužáků vytvořili báječnou soutěžní atmosféru, a tak se rychle množily nejen osobní, ale i školní rekordy. UKonečné pořadí: tř. dívky chlapci 1. Svatošová Dáša 133 cm 1. Čumrik Šimon 138 cm 2. Pražanová Kája 127 cm 2. Káža Tomáš 136 cm 3. Blažejová Aneta 124 cm 3. Chvalina Petr 133 cm tř. dívky chlapci 1. Šrytrová Simona 137 cm 1. Pokorný Marek 149 cm 2. Jezdinská Míla 131 cm 2. Matějka Jakub 149 cm 3. Kammelová Eliška 131 cm 3. Schmid Michal 149 cm Strana 22 (celkem 24)

23 Mimo soutěž si vytvořili své osobní rekordy Čumrik Š. (145 cm), Schmid M. (152 cm) a Pokorný M. (153 cm), což jsou zároveň čerstvé rekordy školy, stejně jako výkony v kategoriích dívek. Děkujeme skokanům i divákům za přístup k soutěži, velký dík patří i organizačnímu týmu a pomocníkům a těšíme se na další ročník. za vyučující TV Mgr. Věra Menzelová Strana 23 (celkem 24)

24 Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 600 výtisků -8. ledna Strana 24 (celkem 24)

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu OCo uvnitř najdete Oco nového od září Oprvní zářijové akce OInformace KZČ eldorádo Odalší ohlédnutí za letními tábory Oinformace ze sportu OFoto ohlédnutí za 1. zářím 2008 O Duncan jánské lázně Na naší

Více

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Z ák ní lad šk o la, Mlá n d e ž ic k á 53 6, Tru t no v4 Zdravá výživa I v letošním roce proběhl projekt Týden zdraví. V rámci výuky děti absolvovaly různé aktivity

Více

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem 11. ročník, 5. číslo, 20. ledna 2007, školní rok 2006/07 Školní časopis Řecká 564 na houpačce vydává redakční tým VěŠáK ve spolupráci s Občanským sdružením rodičů a přátel ZŠ Dr. F. L. Riegra Semily ONA

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy

Kukátko. vydání č.18 leden 2014. Lednové nakouknutí do naší školy Kukátko vydání č.18 leden 2014 Lednové nakouknutí do naší školy 1 Dílničky pro předškoláky 22.ledna 2014 Do aktivity se zapojili všichni učitelé, bylo vytvořeno téměř 40 sad výrobků. Připomeňme si hezkou

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice / 5. vydání - květen 2007 Dne 23.4. proběhly přijímací pohovory pro vycházející žáky. Všichni uspěli, byli přijati. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů na učilištích a středních školách. Dílenská soutěž

Více

Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle:

Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle: Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle: Události na škole 2 Akce školy..3 Sport na škole.4 Facebook a žáci..5 Pro zasmátí.7 KRÁTCE Nové lavice na druhém stupni Už i žáci na druhém stupni od

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Kopretinky z Jihu. Úvodník

Kopretinky z Jihu. Úvodník R o č n í k 1 ( 2 0 1 3 / 1 4 ), Č í s l o 4 ( P r o s i n e c 2 0 1 3 ) Redakční rada: šéfredaktorka: Lenka Kouřimová (Lečo); zástupce šéfredaktorky: Lukáš Arendáš (Kiwi); redaktoři: Kateřina Oravcová

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012

Číslo 2. Ročník II. Únor 2012 Školní ilustrovaný magazín III. základní školy Jindřichův Hradec Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5

ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5 ÚVODNÍK Milí přátelé, ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5 Rok se s rokem sešel a my jsme i v Orlovně ukončili kalendářní rok 2012 a nastartovali rok 2013. Všem bychom rádi touto

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 12. PROSINEC 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

ZŠ SENOŽATY. školní rok

ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2005 2006 Mgr. Zdeněk Vaněk Zprávu zpracoval: ředitel ZŠ Senožaty Mgr. Zdeněk Vaněk Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2006 Zpráva byla předána: Městskému úřadu-odbor

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno

ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno ročník 1. číslo 1 zima 2016 vydává: Základní škola a Mateřská škola Vinařice, okres Kladno Vážení čtenáři a příznivci naší školy, naše škola začíná vydávat nový školní časopis. Bude vycházet 4x ročně a

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy ÚPRAVA A VELIKOST ŠKOLY Základní škola Louny, Školní 2426 je velká městská škola sídlištního typu, založená v roce 1985. Je úplnou základní školou, která poskytuje základní vzdělání

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole.

ZÁŘÍ. 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. ZÁŘÍ 1.9. 2009 Opět začal nový školní rok. Prázdniny utekly jako voda a my jsme se opět sešli v naší škole. kol. Nejvíce se nám líbilo staré kolo pro zmrzlináře, ale i kola a koloběžky pro malé děti. Měli

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Úvodní slovo Milí čtenáři, velmi nás těší váš zájem o aktivity, které nabízíme. K 31. říjnu 2015 jsme evidovali 1 199 přihlášených účastníků do pravidelné zájmové činnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015

OBČASNÍK. OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU RÁJEC č. 1/2015 Vážení občané, po delší odmlce se Vám opět dostává do rukou letošní první a poslední číslo Občasníku plné zajímavých informací. Toto číslo shrnuje dění v obci od

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016 Specifická prevence Akce školy v roce 2015/2016 Beseda na téma: Nebezpečné jevy spojené s používáním internetu a mobilních telefonů. Výuka na dopravním hřišti v Nymburce, 1. stupeň Přednáškový den na téma

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 Obsah: Slovo ředitele školy, vánoční besídka, recyklovaní, Plavecký výcvik. Vyhodnocení sběru, bludiště a malování.

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E pro rok 2013/2014 O B S A H: 1. Výchovně vzdělávací činnost 2. Metodická a hospitační činnost 3. Vzdělávací, odborná

Více

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě.

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě. Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE k ambulantní sociální službě Denní stacionář Co je denní stacionář Je to ambulantní sociální služba, jejímž

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 1 leden 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, přejeme Vám příjemné zimní měsíce, hlavně hodně zdraví a pohody. Zprávy z obce Usnesení ze zápisu č.

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná Filuta školní časopis 2.čtvrtletí Základní škola Bochov, Okružní 367, 364 71 Bochov Žirafy Při hodině výtvarné výchovy jsme vyráběli koláž-žirafy. Utvořili jsme čtyři skupiny a rozdělili si úkoly. K výrobě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 26. 9. 2011 a končí první týden v červnu 2012. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do čtvrtka 15. 9. 2011. O

Více

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO + Háj 2014 www.obechabartice.cz, podatelna@obechabartice.cz OÚ 463 73 čp.191, 482 345 024, 607 973 670, -------------------------------------------------------------------- Sbor pro občanské záležitosti

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic.

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic. R 1 č e r v e n Dobří rodiče dávají svým dětem kořeny a křídla. Kořeny proto, aby věděly, kde jsou doma, a křídla proto, aby mohly odletět a vyzkoušet si to, co se naučily. B. Zoungsovi Mezinárodní den

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více