Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov)"

Transkript

1 Rok 2008 Číslo 3 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) UPOZORNĚNÍ A OZNÁMENÍ Sběr a svoz nebezpečného odpadu V pátek dne 2. května 2008 se v obci Věcov uskuteční mobilní sběr nebezpečného odpadu v jednotlivých místních částech obce přibližně v tomto časovém plánu: Odranec 15,00 hod. u KD Koníkov 15,20 hod. u spodní zastávky Roženecké Paseky 15,40 hod. u KD Věcov 16,00 hod. u zastávky na návsi Jimramovské Pavlovice 16,30 hod. u zastávky na návsi Míchov 16,50 hod. u zastávky na návsi Odevzdat se mohou tyto druhy: zářivky, výbojky, lednice, mrazáky, televizory, mixéry, konvice a ostatní elektrozařízení a domácí spotřebiče, oleje, barvy, ředidla, kyseliny, pesticidy a jiné chemikálie, filtry a znečištěné výrobky a věci od olejů apod. Odpad lze odevzdat bezplatně v rámci odpadového hospodářství obce. Svoz provede firma TS služby, s.r.o., Nové Město na Moravě nákladním autem s kontejnerem. Zástupce osadních výborů žádám, aby dohlédli na průběh svozu na svých místních částech. Důrazně žádáme občany, aby tento odpad neodkládali předem a vyčkali příjezdu svozového vozu! Kovový odpad Po obcích budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery na železo. Umístěny budou na obvyklých místech. Z důvodu zabezpečení pořádku budou ponechány pouze od středy 23. dubna do pondělí 28. dubna 2008 a poté odvezeny k likvidaci.využijte tuto možnost zbavit se nepotřebného odpadu. Žádáme Vás, aby jste do nich neodkládali žádný jiný odpad! Spalitelný odpad Po obcích budou koncem dubna rozmístěny vozy na odkládání spalitelného odpadu např.: větve, dřevní odpad, starý nábytek, sláma, seno, slaměné matrace, stavební dřevo, shrabky ze zahrad a jiný podobný odpad. Humanitární sbírka 2008 V naší obci se opět uskuteční humanitární sbírka organizovaná Diakonií Broumov. Do 16. května se mohou na určená místa odkládat: oblečení, lůžkoviny, ručníky, záclony, látky, funkční domácí potřeby, peří, péřové a vatované přikrývky a deky, hračky a jiné věci. Vše zabalené do igelitových pytlů nebo krabic. Nebudou se odvážet oděvy ze silonu, nylonu a dederonu, lednice, televizory, nábytek, lyže, počítače a dětské kočárky. V týdnu od do bude probíhat svoz. Sběrná místa: Míchov autobusová čekárna (centrální sběrné místo) klíče u p. Dany Kašové Věcov průjezd u ZŠ, budova obce Jim. Pavlovice u lihovaru Odranec schodiště kulturního domu Rož. Paseky - vchod kulturního domu Sbírku opět pořádáme ve spolupráci s ČSŽ Míchov.

2 POZVÁNKA NA SETKÁNÍ SENIORŮ Kulturní komise při OÚ Věcov ve spolupráci se ZD Věcov připravuje na neděli 20. dubna 2008 tradiční Setkání seniorů, které se uskuteční v kulturním domě na Odranci od hodin. K tanci a poslechu zahraje Duo František a Vlastík z Poličky. Hostem bude věcovský rodák pan Vladimír Makovský z Velkého Meziříčí kronikář, heraldik, spisovatel a genealog. Všichni senioři jsou srdečně zváni. Odjezd dopravy (SDH Věcov): Míchov hod, J.Pavlovice hod, Věcov hod, R.Paseky hod, Koníkov hod. Doprava zpět kdykoliv po domluvě. PEČOVATELSKÁ SLUŽBA OBCE VĚCOV Poskytujeme terénní pečovatelskou službu ve všech místních částech obcí Věcovska. V dnešní době, i v našem regionu, roste počet lidí, kteří se starají o své příbuzné doma. Lidé, kteří se dlouhodobě starají např. o nemocného nebo postiženého rodinného příslušníka. Obzvláště ti by si měli dát pozor na skrytý problém Jsem totálně v koncích, už prostě nemůžu dál. Co mám dělat, jsem v krizi.... Příznaky se neprojevují ze dne na den, ale plíživě během měsíců, roků. Pečující osoba je stále unavenější, psychicky labilnější. Stává se, že se jí chce ve dne spát, v noci zase nemůže. Člověk je jak přejetý vlakem. Více jsou problémem zasaženy ženy, což možná souvisí s jejími domácími povinnostmi. Příběh paní A. je typickým příkladem. Celý příběh začal v roce 2001, kdy se paní A. začala starat o svou nemocnou matku. Její zdravotní stav se zhoršil, špatně chodila, měla problémy s pamětí atd. Paní A. se rozhodla, že zůstane s matkou doma. Z počátku bylo vše bez problémů. Avšak během roku se situace zhoršila. Matčin zdravotní stav se výrazně zhoršil. Zůstala úplně nesoběstačná, bez pomoci paní A. se neobešla. Potřebovala celodenní péči. V noci nemohla spát, neustále něco vykřikovala. Časem paní A. začala pociťovat únavu, byla podrážděná i sebemenší problém řešila hádkou, samotné se jí zhoršil zdravotní stav. Sama si své problémy však neuvědomovala. Ale okolí ano. Manžel a dětí ji chtěli pomoci. Zajistit alespoň částečnou pomoc pečovatelky nebo pobyt v ústavu soc. péče. Ale paní A. rázně odmítla. Měla pocit vlastního selhání. Koncem roku 2005 stará paní zemřela. U paní A. se projevily všechny ty příznaky, kterým nevěnovala pozornost zhoršila se jí cukrovka, zesílila únava, organismus byl vyčerpán. Paní A. trvalo více jak rok, než byla zase v pořádku, našla si práci, začala odpočívat. Velice důležité je tomuto problému předcházet. Nezapomínat, že obec Věcov provozuje pečovatelskou službu, jíž můžete využít i vy a ulehčit tak nejen svým blízkým, ale i sobě. Nebát se konzultovat své problémy, využít nabízené služby při péči o rodinného příslušníka tak, abyste měli možnost si oddechnout a načerpat nové síly. Přece i pečující potřebuje nabít baterky. Kontakty: Tel+fax , tel , Mob obec.vecov@tiscali.cz, a také kdykoliv osobně. Další podrobnější informace o sociálních službách můžete získat na tradičním setkání seniorů v Odranci.! Nabízíme Vám pomocnou ruku, nebojte se ji přijmout a kontaktujte nás!

3 CO SE DĚLO V ZÁKLADNÍ ŠKOLE VE VĚCOVĚ - očima dětí. DIVADLO V BRNĚ V pátek před Vánocemi jsme jeli s dětmi z mateřské školy autobusem do Brna.Cesta byla velmi dlouhá.do divadla jsme si mohli vzít jednoho z rodičů.jeli jsme tam na Vánoční představení.nejvíc se mi tam líbil andělíček,byla tam i Panna Marie,Josef i malý Ježíšek,nemohli tam chybět tři králové.když skončilo představení,jeli jsme domů.moc se mi tam líbilo. Napsala Veronika Zobačová ZIMNÍ SPORTY Když napadl sníh, chodili jsme lyžovat a bobovat na Slamák.Obtěžovali nás psi, kteří za námi běhali.asi si chtěli hrát,ale mi jsme chtěli lyžovat a bobovat.bylo to fajn i když jsme padali. Moc se nám to líbilo.bobovali jsme na Příhunku. Napsala Zuzana Bojanovská KARNEVAL Se konal Nejhezčí byly hry a tombola.líbily se mi i písničky.v sále rejdily masky japonek,rytířů a víl.výborné bylo i občerstvení od maminek.v české kuchyni obsluhovaly číňanky.na další karneval určitě přijdu. Napsala Terezie Hanáková VČELAŘI Na naší škole pracuje včelařský kroužek. Chodí do něj 5 žáků a pan starosta.scházíme se ve středu, škoda že ne každou. Školní včely máme na louce u družstva, stojí tam asi 15 úlů. Včely nám přezimovaly dobře, do jednoho úlu se nám vloupala myš. V klubovně zatloukáme, drátkujeme a tavíme rámečky. Třikrát do roka vyjíždíme na včelařské akce výstavu, schůzi a soutěž. Odměnou za dobrou práci je nám sklenice voňavého medu. NA CO SE TĚŠÍME? Ládík na úterý, protože můžeme jít na počítače. Líbily se mi Vánoce, potěšily mě dárky od kamarádů. Rád jsem chodil bobovat. Tom na psaní, na tělocvik, rád házím létajícím talířem. Těším se na obědy. Anička na plavání, na procházky v prvouce, na matematiku, na hudebku i malování, na olympiádu. Netěším se na češtinu. David na plavání, trénuji už na olympiádu, těším se až pojedeme někam na kole, taky na bobování. Baví mě včelařství. Netěším se na češtinu. OBĚDY Na obědy chodíme do družstva. Obědy se vaří v mateřské škole, nám je vydává paní Vítková. Školní obědy mi moc chutnají. Anička Nemám rád maso. Ládík Dostanu nejvíc 4 knedlíky, protože se nesmím přejídat. Tom Pravidelně vybírám mrkev a cibuli z talíře. Zuzana Nejoblíbenější jsou špagety, čevabčiči a špenát. Nemáme rádi pórkovou polévku, houby a křenovou omáčku.

4 KAM S VAŠÍM ODPADEM? Aneb co kam patří a nepatří PATŘÍ NEPATŘÍ PAPÍR noviny, časopisy, reklamní letáky, kartony, sešity, papírové obaly, krabice roztrhané na menší kusy, balicí papír, lepenka, kancelářský papír, sešity, obálky do kontejneru nepatří mokrý, mastný nebo jinak znečištěný papír, uhlový a voskovaný papír, použité plenky PLASTY sešlápnuté PET lahve, plastové nádoby a lahve, plastové kelímky, sáčky a fólie, čisté plastové obaly od mléka, jogurtů a ostatních mléčných výrobků, plastové tašky, prázdné plastové obaly od šamponů, kosmetiky a čistících prostředků do kontejneru nepatří bakelit, guma, PVC, linoleum, pneumatiky, novodurové trubky, plastové obaly od chemikálií olejů a barev SKLO bílé nebo barevné sklo, vymyté skleněné láhve, zavařovací sklenice, tabulové sklo do kontejneru nepatří keramika, porcelán, autosklo, drátěné sklo a zrcadla NÁPO JOVÉ KART vypláchnuté krabice od džusů, mléka apod. do kontejneru nebo stojanu nepatří nápojové kartony se zbytky potravin ONY Plasty dáváme do plastikových pytlů (modré pytle zajišťuje OÚ). Kartony v menším množství můžeme přidat k plastům, ve větším množství dávat samostatně do oranžových pytlů ( jsou k vyzvednutí na OÚ). Oba druhy odpadu odkládejte na sběrných místech do budek na plasty. Pozvánka ČSŽ Věcov Vás srdečně zve na Maškarní zábavu, která se koná 18. dubna 2008 v KD Odranec. Zač. od hod., masky vítány. K tanci a poslechu hraje skupina ABC Boskovice, vstupné obvyklé. Občerstvení zajištěno a možná bude i překvapení! Ve Věcově dne za redakční radu: Zdeněk Vraspír, Mgr. Miroslava Prudká

5 VÝPIS Z USNESENÍ ZASTUPITELSTVA OBCE VĚCOV ze dne Zastupitelstvo obce schvaluje: Přílohu č. 1 a 2 k vyhlášce 2/2001 a výši poplatku za skládkové pro rok 2008: 350,- Kč/osoba/rok pro občany trvale žijící v obci 460,- Kč/osoba/rok pro majitele objektu (rekreanty) 100,- Kč/lůžko/rok u provozovatelů rekreačních chalup Výše slev dle vyhlášky 2/2001 se pro rok 2008 nemění Přílohu č.1 a 2 k vyhlášce č. 1/2004 a výši vodného a stočného pro rok 2008: Vodné z veřejných vodovodů - fyzické osoby 10,- Kč/m 3 Vodné z veřejných vodovodů - právnická osoba podnikající 12,- Kč/m 3 Stočné ve Věcově 6 Kč / m 3 Smlouvu o zřízení práva odpovídajícího věcnému břemenu realizace zemní přípojky NN Tulis ve Věcově Smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení práva odpovídajícího věcnému břemenu realizace venkovního vedení NN Havlík, Rož. Paseky Návrh na pojištění majetku obce od HVP ze dne Rozpočtové opatření č. 7/2007 ze dne Smlouvu o poskytnutí dotace z FV ve výši Kč na vybavení obecní knihovny Věcov Blokaci při převodu pozemků z vlastnictví státu PF-ČR na jiné osoby, které se týkají zájmu obce dle UP Částku ,- Kč na nákup traktoru pro obecní úřad Zařazení výměny střešní krytiny v KD Odranec do investičních akcí pro rok 2008 Zastupitelstvo obce bere na vědomí: Informace z Rady obce: - výběr sociální pracovnice pečovatelky do stálého pracovního poměru - zateplení stropů ZŠ Věcov - výsledky z kontroly OHS, ČIŽP, ŽP provedené u naší obce bez závad - dokončení stavebních úprav v KD Odranec včetně prodejny - pokračování soudního sporu o budovu obce ve Věcově čp kolo výběrového řízení na 2 pracovníky VPP u obce - informace ohledně zajíždění nedělního spoje do Míchova - nabídky na výměnu dveří a na výměnu krytiny u KD Odranec převod pozemků z vlastnictví státu PF-ČR na jiné osoby, které se netýkají zájmu obce Realizace přípravy revitalizace návesního rybníku v Míchově SCHVÁLENÝ ROZPOČET OBCE VĚCOV NA ROK 2008 Přehled k rozpočet 2008 Příjmy v Kč: Daň z příjmů fyz. osob ze záv. činn , ,- Daň z příjmů fyz. osob ze sam. výd. činn , ,- Daň z příjmů právnických. osob , ,- Daň z příjmů práv.osob-obec , ,- Daň z přidané hodnoty , ,- Odvody za odnětí půdy ze ZPF 0,- 0,- Poplatek ze psů 7 150, ,- Poplatek za láz.nebo rekreační pobyt 3 685, ,- Poplatek za užívání věř. prostranství 7 814, ,- Poplatek ze vstupného 4 850, ,- Poplatek z ubyt. kapacity 4 416, ,- Správní poplatky (ověřování, přihl.,apod) 5 750, ,- Daň z nemovitostí , ,- Nein.dotace ze st. rozp. (cesty MF) ,- 0,- Nein.dotace st.správa, žáci ZŠ , ,- Ostatní dotace ze st.rozp. /VPP/ ,- 0,- Nein.dotace z kraje (granty cesty,hasiči,dotace soc.) ,- 0,- Podnik.v zem., pronáj., prodej pozemků , ,-

6 Les- pěstební činnost , ,- Pitná voda , ,- ČOV a kanalizace Věcov , ,- Sportovní zařízení v majetku obce 8 000,- 0,- Bytové hospodářství pronájmy , ,- Komunální služby pronájmy ost.nem., plynovod , ,- Odpadové hospodářství (sběr,svoz TKO) , ,- Využ.a likv.kom odpadů (Eko-Kom) , ,- Ostatní sociální péče- přísp , ,- Činnost míst.správy (vratky FÚ, kopírování) , ,- Příjmy fin.operací úroky, dividendy , ,- Celkem příjmy v Kč , ,- Úhrn splátek-úhrada úvěru - cesty ,- Výdaje v Kč: Ost.činnost -příspěvky a dary organizacím 3 105, ,- Pěstební činnost-/saz.les, služby,mzda/ , ,- Silnice/komunikace opravy, údržba , ,- Ostatní zálež.poz.kom lyž.trasy , ,- Provoz silniční dopravy- ZDAR , ,- Pitná voda veř.vodovody, Věcov a Míchov , ,- ČOV+kan.Věcov + ost.kan. provoz,opravy , ,- Zákl. školy /platby okolním obcím na žáky,provoz ZŠ Věcov/ , ,- Knihovna obecní 5 080, ,- Ostatní záležitost kultury cestovné 3 031, ,- Zach. a obnova kulturních památek pomníky 985, ,- Zájm.činnost kult.-kd, opr., energie/ , ,- Kultura SPOZ,vítání, důchodci apod , ,- Sportovní zařízení /hřiště, dohody,materiál,údr./ , ,- Ostatní těl.činnost TJ dar, dětské akce 1 000, ,- Využití vol.času mládeže trampolína 7 157, ,- Zájmová činnost a rekr. nauč.stezka 0, ,- Bytové hospodářství , ,- Nebytové hospodářství klub.věcov čp , ,- Veřejné osvětlení opravy, výstavba, mater , ,- Výst.a údržba inž.sítí (úroky bance - úvěr plynof.) 1 704,- 0,- Územní plánování-územ.plán 0, ,- Komunální služby, úz.rozvoj , ,- Sběr a svoz nebezp.odpadů 0, ,- Sběr a svoz komun.odpadů, nákup nádob , ,- Péče o vzhled obcí a veř.zeleň , ,- Osob.asist., peč.služba pomoc star.obč , ,- Ost.soc.péče příspěv.post.občanům 2 500, ,- Požární ochrana (činnost SDH,opravy, energie) , ,- Zastupitelstva obcí , ,- Činnost místní správy , ,- Ost.fin.operace-odvod daně z příjmů (neplaceno) , ,- Pojištění majetku OÚ , ,- Celkem výdaje v Kč , ,- Návrh rozpočtu byl zpracován finančním výborem obce Věcov dne Radě obce předložen Rozpočet k projednání dne Navržený rozpočet byl schválen v zastupitelstvu obce Věcov dne

INFORMACE O ODPADECH Místa určená k odkládání složek komunálního odpadu

INFORMACE O ODPADECH Místa určená k odkládání složek komunálního odpadu INFORMACE O ODPADECH Místa určená k odkládání složek komunálního odpadu 1. Sběrný dvůr 2x plast, sklo, papír, kovy, velkoobjemový kontejner, nebezpečný odpad (zářivky, výbojky, domácí elektro, TV, PC,

Více

Místní poplatky v obci Věcov

Místní poplatky v obci Věcov Rok 2010 Číslo 1 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) Místní poplatky v obci Věcov Poplatek za psa Poplatek za psa je třeba uhradit na

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů.

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů. TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY Každý obal by měl být označen recyklačním symbolem, který říká, z jakého materiálu je obal vyroben. Jde o symbol tří šipek vzájemně propojených do trojúhelníku. Symbol

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bratkovice včetně systému nakládání

Více

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Smrk Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území Obce Smrk

Více

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení.

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení. OBEC NENAČOVICE Obecně závazná vyhláška obce Nenačovice č. 1/2010 Kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na k.ú. Nenačovice,

Více

M Ě S T O J I Ř Í K O V

M Ě S T O J I Ř Í K O V M Ě S T O J I Ř Í K O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN č. 1/2014 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu MĚSTYS CHOLTICE Obecně závazná vyhláška městyse Choltice č. 3/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecně závazná vyhláška obce Líšná o systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se

Více

Obec Obrnice. Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace)

Obec Obrnice. Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace) Obec Obrnice Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace) 1) Úvod 2) Základní pojmy 3) Třídění komunálního odpadu 4) Nádoby na odpad 5) Umístění nádob 6) Výměna nádob na ukládání směsného

Více

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 O B E C KOROZLUKY Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice. Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2013:

Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice. Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2013: Občasník obcí Libějovice, Nestanice a Lomec 1/2013 Číslo 1/2013 Obecní úřad Libějovice Leden 2013 Libějovice 26 38772 Libějovice Tel: 383382064 Tel. Starosta: 606692079 web: www.libejovice.cz email: libejovice@tiscali.cz

Více

Rok 2011 Číslo 9 I N F O R M A C E O B E C N Í H O Ú Ř A D U

Rok 2011 Číslo 9 I N F O R M A C E O B E C N Í H O Ú Ř A D U Rok 2011 Číslo 9 Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) www.vecov.cz I N F O R M A C E O B E C N Í H O Ú Ř A D U P.F. 2012 Milí spoluobčané,

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0

ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0 ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0 Daň z příjmů fyzických osob 23,0 Daň z příjmů fyz. osob z kapitál. příjmů 35 Daň z příjmů

Více

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 12/2008 o systému shromažďování, sběru,

Více

Třídíte odpad? Ne? Nevíte jak na to?

Třídíte odpad? Ne? Nevíte jak na to? Třídíte odpad? Ne? Nevíte jak na to? Proč třídit odpad? Tříděné odpady se zpracovávají v třídírnách a recyklačních závodech a nekončí na skládkách. Tříděním odpadu šetříte obecní rozpočet. Čím více odpadu

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 Obec Pucov Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů Zastupitelstvo obce Pucov se na svém zasedání

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013,

Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013, Město Jaroměřice nad Rokytnou Obecně závazná vyhláška č. 2 / 2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Recyklace odpadů. Způsoby nakládání s odpady dle vlivu na životní prostředí mají toto pořadí:

Recyklace odpadů. Způsoby nakládání s odpady dle vlivu na životní prostředí mají toto pořadí: Téma č. 27 - obor Kuchařské práce/ekologie Proč třídit odpad? Recyklace odpadů Zkuste se nad touto otázkou zamyslet dříve, než budete číst dále. Někdo z vás odpověděl: protože mám rád přírodu; nechci,

Více

Jak třídit odpady z domácností?

Jak třídit odpady z domácností? Jak třídit odpady z domácností? Třídit odpady hned, jakmile vzniknou, zvlášť do košů, tašek, pytlů Do barevných kontejnerů dávat opravdu jen to, co tam patří znečištěné obaly mohou znehodnotit celý obsah

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009 Městys Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo městyse se na svém zasedání dne 30.

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ OBCE POTEČ ZA ROK 2012 P Ř Í J M Y

ROZBOR HOSPODAŘENÍ OBCE POTEČ ZA ROK 2012 P Ř Í J M Y ROZBOR HOSPODAŘENÍ OBCE POTEČ ZA ROK 2012 P Ř Í J M Y DANĚ Daň z příjmu fyz. os ze závislé činnosti... 1.155.410,43Kč Daň z př. fyz. osob se SVC... 160.730,35Kč Daň z příjmu fyz. osob z kapit. výnosů...

Více

Noviny obce Křoví duben 2013

Noviny obce Křoví duben 2013 Noviny obce Křoví duben 2013 Vážení spoluobčané, chtěl bych vás informovat o připravovaných akcích. Koncem měsíce března jsme panu architektovi Kunčíkovi zadali vypracování projektu na inženýrské sítě

Více

Žádost o odkoupení části obecního pozemku Miroslavu Orsákovi. Žadatel vzal žádost zpět.

Žádost o odkoupení části obecního pozemku Miroslavu Orsákovi. Žadatel vzal žádost zpět. Program: 1. Majetkové věci P O Z V Á N K A na 8. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Poteč které se uskuteční v pátek 2. března 2012 od 18. 00 hodin v zasedací místnosti Obce Poteč Prodej části obecního

Více

Jak správně třídit papír? Papír je velmi dobře recyklovatelná surovina. Proč tedy ničit lesy, abychom získali surovinu na výrobu papíru, když můžeme zužitkovat již vyrobený nepotřebný papír? Použitím jedné

Více

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC SMILOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Hospodaření k 31. 12. 2013 - PŘÍJMY A VÝDAJE po vnitřní konsolidaci položek 4134 a 5345 (převody mezi běžnými účty)

Hospodaření k 31. 12. 2013 - PŘÍJMY A VÝDAJE po vnitřní konsolidaci položek 4134 a 5345 (převody mezi běžnými účty) 1 PŘÍLOHA ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE DLOUHÉ, IČO 00599361 Hospodaření k 31. 12. 2013 - PŘÍJMY A VÝDAJE po vnitřní konsolidaci položek 4134 a 5345 (převody mezi běžnými účty) DANĚ - Daň z příjmu FO ze záv.čin.

Více

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo Upozornění ke sběru Sběrné frakce se mohou region od regionu velice lišit. Zde jsou proto uvedeny moduly nejpoužívanějších variant sběru druhotných surovin, které lze sestavit v závislosti na daném regionu.

Více

Z M Ě N A N O T Á Ř E V Ý Z V A DĚTSKÉ STŘEDISKO JIMRAMOV

Z M Ě N A N O T Á Ř E V Ý Z V A DĚTSKÉ STŘEDISKO JIMRAMOV Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) www.vecov.cz obec.vecov@tiscali.cz tel. 566 562 821 číslo 6/2012 O B E C N Í Ú Ř A D Usnesení č.

Více

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA TEPLICE NAD

Více

Příloha č. 1: Schválený rozpočet Obce Rožná na rok 2015

Příloha č. 1: Schválený rozpočet Obce Rožná na rok 2015 Příloha č. 1: Schválený rozpočet Obce Rožná na rok 2015 Příjmy tis. Kč Pol. Schválen Správní poplatky ověřování, změna TP,... 1361 10 Místní poplatky: psi 1341 13 systému...) vstupné 1344 1 už.veř.prostranství

Více

Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost

Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost Nebojte se třídit správně Dobrý den, třídění složek komunálního odpadu jako je papír, plasty a sklo už v dnešní době mnohým z nás přijde samozřejmé.

Více

K a m ý c k é l i s t y II

K a m ý c k é l i s t y II K a m ý c k é l i s t y II zpravodaj nezávislých ----------------------------------------------------------- Ročník XIX. / číslo 1, leden 2016, zdarma volně navazuje na KL ročník XXII. Neprošlo jazykovou

Více

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015,

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, OBEC Vyžice Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Číslo 2/2016 Obecní úřad Libějovice Únor 2016 Libějovice 26 387 72 Libějovice Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email:

Více

Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016

Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016 Návrh rozpočtu obce Podlesí na rok 2016 ROZPOČET PŘÍJMŮ DAŇOVÉ PŘÍJMY 1111 daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti 2 100 000,00 1112 daň z příjmů fyzických osob ze samostatné činnosti 250 000,00

Více

Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti

Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti Základní informace o správném třídění odpadů v Hradišti Směsný odpad Kontejnery na směsný odpad jsou určeny pro popel a běžné odpadky, které vznikly z běžného denního chodu domácnosti a nejdou dále třídit.

Více

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E Obecně závazná vyhláška E 2/2015 města Čelákovic, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU?

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU? Časté dotazy o nakládání s odpady Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. TŘÍDĚNÍ ODPADU: Sběr plastu a nápojových kartonů: CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem ze dne 16. 3. 2015 účinnost ode dne 1. 4. 2015 1/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Více

Vážení občané města Klášterce nad Ohří,

Vážení občané města Klášterce nad Ohří, Platí pro město Klášterec nad Ohří vč. jeho částí - Miřetice u Klášterce nad Ohří, Ciboušov, Lestkov, Hradiště, Rašovice, Útočiště, Suchý Důl, Vernéřov, Šumná a Klášterecká Jeseň Vážení občané města Klášterce

Více

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ.

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016

NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016 NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2016 PŘÍJMY 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 2 600 000,-Kč 1112 Daň z příjmu fyzických osob z jejich podnikání OSVČ 130 000,-Kč 1113 Daň z příjmu fyzických osob

Více

INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY

INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY Obec Lupenice INFORMATIVNÍ POKYN K TŘÍDĚNÍ ODPADŮ V OBCI LUPENICE a TUTLEKY Zajímá-li vás co se děje s odpady z vaší domácnosti, jak je třídit a kde, držíte v rukou tu správnou příručku, která tyto informace

Více

IČO: 00572969 Opis rozpočtových opatření Období: 13/2009

IČO: 00572969 Opis rozpočtových opatření Období: 13/2009 Popis RO: 1 Datum: 30.04.2009 Druh op.: 1 Rozpočtové opatření č.1/2009 231 10 00000 0000 00 0000 4112 000-0,08 oprava dotace 231 10 00000 0000 00 0000 4232 000 5,50 Grant EIB 231 10 00000 0000 00 3113

Více

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Aby byl systém nakládání s komunálním odpadem úspěšný a efektivní, je třeba, aby občané města dodržovali tyto hlavní zásady: Správné

Více

ROZPOČET MĚSTA VIZOVICE NA ROK 2015

ROZPOČET MĚSTA VIZOVICE NA ROK 2015 ROZPOČET MĚSTA VIZOVICE NA ROK ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY: Par: Pol: Rozpočet : 1111 Daň z příjmu FO ze závislé činnosti a funkčních požitků 10 600 000 1112 Daň z příjmu FO ze samostatné výdělečné činnnosti 600

Více

Environmentální vzdělávání 2015

Environmentální vzdělávání 2015 Environmentální vzdělávání 2015 ODPADY ODPADY ODPAD = movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. Přesná právní definice: zákon č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých

Více

List3 Návrh rozpočtu na rok 2014 dle FIN 2-12. Stránka 1. Příjmy

List3 Návrh rozpočtu na rok 2014 dle FIN 2-12. Stránka 1. Příjmy Návrh rozpočtu na rok 2014 dle FIN 2-12 oddíl, paragraf Příjmy I. Daňové 30046 1111 z fyz. os. ze závislé činnosti 5600 1112 daň z příjmů OSVČ 500 1113 daň z př.fo z kapitálových výnosů 550 1121 z příjmů

Více

P Ř Í J M Y 800 000,00 Kč 800 000,00 Kč

P Ř Í J M Y 800 000,00 Kč 800 000,00 Kč 1031 lesní hospodářství Upravený rozpočet Obce Dolany na rok 2013 dle rozpočtových opatření č. 4/2013 P Ř Í J M Y 800 000,00 Kč 800 000,00 Kč 2119 úhrada z dobývacího prostoru 40 000,00 Kč 40 000,00 Kč

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Obecně závazná vyhláška města Lipník nad Bečvou č. 2/2004, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících

Více

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Základní informace: Obec Bdeněves má k dispozici v současné době 7 sběrných hnízd se tříděným odpadem a jedno sběrné místo pro oděvy, obuv, textil. Obec zajišťuje

Více

P Ř Í J M Y. Upravený rozpočet Obce Dolany na rok 2010 dle rozpočtových opatření č. 9/2010. 400 000,00 Kč. z toho: vodné. 145 130,00 Kč.

P Ř Í J M Y. Upravený rozpočet Obce Dolany na rok 2010 dle rozpočtových opatření č. 9/2010. 400 000,00 Kč. z toho: vodné. 145 130,00 Kč. P Ř Í J M Y vodní hospodářství 424 100,00 Kč z toho: vodné 400 000,00 Kč 24 100,00 Kč vratka přepl.popl.za odběr podzemních vod r.2009 odpadové hospodářství z toho: poplatek za komunální odpad cena za

Více

Bioodpad. Nepatří sem: Do kontejneru patří:

Bioodpad. Nepatří sem: Do kontejneru patří: Bioodpad listí, tráva, plevel zbytky ovoce, zeleniny čajové sáčky kávová sedlina hlína z květináčů skořápky ořechů a vajec piliny dřevní štěpka z větví stromů a keřů zbytky jídel (gastroodpad) jedlé oleje

Více

Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse.

Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse. Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse. čj. 13/2007 Starostka zahájila 13. zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice

Více

INFOKANÁL OBCE TVRDONICE

INFOKANÁL OBCE TVRDONICE INFOKANÁL OBCE TVRDONICE Obec Tvrdonice nám. Míru 96/31 691 53 Tvrdonice Tel.: 519 339 203 www.tvrdonice.cz OBECNÍ ÚŘAD Úřední hodiny: PO 8.00 11.30 12.30 17.00 UT 8.00 11.30 12.30 14.00 ST 8.00 11.30

Více

Obec OUDOLEŇ. Podpis starosty:. Razítko:

Obec OUDOLEŇ. Podpis starosty:. Razítko: Závěrečný účet roku 2005 Obec OUDOLEŇ Zveřejněn dne: 12.6.2006 Sejmut dne: 29.6.2006 Schválen obecním zastupitelstvem dne: Podpis starosty:. Razítko: Podpis místostarosty:. Příjmy: Paragraf Položka Rozpočet

Více

Jak třídit odpad PAPÍR SKLO

Jak třídit odpad PAPÍR SKLO Jak třídit odpad PAPÍR Do modrých nádob můžete odhodit: noviny, časopisy, kancelářský papír, reklamní letáky, knihy, sešity, krabice, lepenka, kartón, papírové obaly (např. sáčky), nápojové krabice mokrý,

Více

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY 1. Daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a funk.požitků - z příjmů fyz.osob ze samostatné výdělečné činnosti - z příjmů fyz.osob z kapitálových výnosů - z příjmů právnických

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 29. ledna 2015 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, MĚSTO BENEŠOV Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Horňáček. Informační zpravodaj obcí: Horní Dvořiště a Český Heršlák. Číslo 1/2011 Ročník: I 25. 2. 2011

Horňáček. Informační zpravodaj obcí: Horní Dvořiště a Český Heršlák. Číslo 1/2011 Ročník: I 25. 2. 2011 Horňáček Informační zpravodaj obcí: Horní Dvořiště a Český Heršlák Číslo 1/2011 Ročník: I 25. 2. 2011 Vážení spoluobčané, vítejte u prvního čísla ZPRAVODAJE našich obcí. Rozhodli jsme se reagovat na připomínky

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Butoves číslo č.1/2012 Obecně závazná vyhláška obce Butoves o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální

Více

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky:

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Úvodní rozhovor - Motivace Celý den je možný pojmout jako soutěž mezi skupinami bodujte, jak uznáte za vhodné.

Více

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v 3/2011 Dětský karneval V sobotu 12. února se konal tradiční dětský karneval. Sešlo se více jak šedesát dětí. Členky ČSŽ připravily pro děti program i občerstvení. Sálem se hemžily princezny, kouzelníci,

Více

Příjmy. org par pol Popis rok 2009 rok 2016. Daňové příjmy+poplatky 45 954 000,00 Příjmy z poskytování služeb

Příjmy. org par pol Popis rok 2009 rok 2016. Daňové příjmy+poplatky 45 954 000,00 Příjmy z poskytování služeb Příjmy org par pol Popis rok 2009 rok 2016 1111 Daň z příjmů FO ze záv.činnosti 7 400 000,00 1112 Daň z příjmů FO ze sam.výděl.činnosti 1 500 000,00 1113 Daň z příjmů FO z kapitálových výnosů 860 000,00

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok AKTUÁLNÍ INFORMACE: 1. MÍSTNÍ POPLATEK ZA ODPADY NA ROK 2018 Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok 30.6.2018 Občané mohou poplatek zaplatit osobně na

Více

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014:

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014: Občasník obcí, Nestanice, Černěves a Lomec Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email: libejovice@tiscali.cz Knihovna: Pátek 16-17 hod. Veřejný internet: V úředních hodinách

Více

Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 PŘÍJMY

Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 PŘÍJMY 1 Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 Položka Text - Částka (Kč) 1111 daň z příjmů FO ze záv. činnosti - 2 100 000,00 1112 daň z příjmů FO z výdělečné činnosti - 700 000,00 1113 daň z příjmů

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Změny ve sběru tříděného odpadu. v obci Konojedy od 1.1.2016

Změny ve sběru tříděného odpadu. v obci Konojedy od 1.1.2016 Změny ve sběru tříděného odpadu v obci Konojedy od 1.1.2016 1 Změny ve sběru tříděného odpadu v obci Konojedy Vážení spoluobčané, v letošním roce se uskutečnilo několik změn v oblasti nakládání s odpady

Více

Návrh rozpočtu Města Krásno na rok 2016 Příjmová část

Návrh rozpočtu Města Krásno na rok 2016 Příjmová část Příjmová část 1. 2. 3. 4. 5. řádek č. paragraf název položky, paragrafu druh příjmů DAŇOVÉ PŘÍJMY: 1 Daňové výnosy sdílené daně 7 300 000,00 2 daň z nemovitých věcí 600 000,00 3 Poplatek ze psů místní

Více

čtvrtletník září 2012 číslo 3 - Ročník X Pro: D. Dvořiště, Rychnov n/m, Sv. Kámen, Tichou, Cetviny, Všeměřice, Budákov, Rybník, Trojany, Jenín.

čtvrtletník září 2012 číslo 3 - Ročník X Pro: D. Dvořiště, Rychnov n/m, Sv. Kámen, Tichou, Cetviny, Všeměřice, Budákov, Rybník, Trojany, Jenín. Dolnodvořišťský zpravodaj čtvrtletník září 2012 číslo 3 - Ročník X Pro: D. Dvořiště, Rychnov n/m, Sv. Kámen, Tichou, Cetviny, Všeměřice, Budákov, Rybník, Trojany, Jenín. Vážení spoluobčané, prázdniny a

Více

Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 18.6.2010

Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 18.6.2010 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zpráva o činnosti obecního zastupitelstva

Zpráva o činnosti obecního zastupitelstva Slovo starosty Vážení spoluobčané, při příležitosti vydání tohoto čísla obecního zpravodaje mi dovolte malé ohlédnutí zpět, na rok uplynulý od voleb do obecního zastupitelstva v roce 2014. A je nutno konstatovat,

Více

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 OBEC Nižní Lhoty Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY???

??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY??? OBECNÍ ÚŘAD SULKOVEC INFORMUJE??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY??? Komunální odpad je tvořen oddělitelnými složkami: papír, plasty (mimo PET lahve), PET lahve, sklo, drobný kovový odpad, bioodpad z domácností (z

Více

Domalovánky o třídění odpadu

Domalovánky o třídění odpadu Domalovánky o třídění odpadu Ahoj, jmenuji se Doubek a říkají o mně, že toho hodně vím. Budu vás provázet domalovánkami o třídění a recyklaci odpadů. Dozvíte se, co je to recyklace a proč je tak důležité

Více

ODPADY PŘÍRUČKA PRO POPLATNÍKA OBCE TEREZÍN. Jak správně třídit vybrané odpady

ODPADY PŘÍRUČKA PRO POPLATNÍKA OBCE TEREZÍN. Jak správně třídit vybrané odpady ODPADY PŘÍRUČKA PRO POPLATNÍKA OBCE TEREZÍN Jak správně třídit vybrané odpady 1. červen 2014 1 ZAVEDENÍ AKTIVNÍHO SYSTÉMU TŘÍDĚNÍ ODPADU Systém nakládání s odpady v obci Terezín Náklady na likvidaci komunálního

Více

Zpravodaj. obce Dobratice

Zpravodaj. obce Dobratice Zpravodaj obce Dobratice www.dobratice.cz Dne 18. 3. 2010 č. 3/2010 Další zasedání zastupitelstva Obce Dobratice se bude konat ve středu 14. dubna 2010 v 17. 00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 16.11.2015 2015 Ing. Košťál Lubomír Dne 20.11.2015 zahajuje vysílání nový filmový kanál Prima MAX, který je již nyní možné naladit v promo smyčce ručním nebo automatickým naladěním

Více

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky Obec DOBROMĚŘICE Obecně závazná vyhláška obce číslo 2/2006, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo obce DOBROMĚŘICE

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

Schválený rozpočet města Strakonice na rok 2016

Schválený rozpočet města Strakonice na rok 2016 Schválený rozpočet města Strakonice na rok 2016 Rozpočet příjmů ( v tis. Kč ) Org. Položka Text Rozpočet r. 2016 Daňové příjmy celkem: 291 210 Sdílené daňové příjmy: 223 500 2612, 4634 1111 DPFO - závislá

Více

Obec Chraštice, okres Příbram 2015

Obec Chraštice, okres Příbram 2015 Obec Chraštice, okres Příbram 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání zastupitelstva obce (ze dne 23.3.2015, 19.00-22.25 hodin) PŘÍTOMNI: M.Dvořáková, K.Derfl, J.Vondruška, P.Jouja, J.Trča, OMLUVENI: M.Cíza,

Více

Jak správně třídit odpad MODRÝ PYTEL - PAPÍR

Jak správně třídit odpad MODRÝ PYTEL - PAPÍR Pytle připravené k odvozu, označené samolepícím štítkem, musí být zavázané, aby se odpady nevysypávaly na okolní pozemky a aby s nimi mohli pracovníci Technických služeb města Nového Bydžova manipulovat.

Více

pokračování na str. 2

pokračování na str. 2 Jak to vidí starostka Od začátku svého působení ve funkci starostky obce se v pravidelných intervalech z různých informačních zdrojů dovídám, jak jsou v naší obci drahé popelnice. Jak je obec asociální

Více

OBEC Helvíkovice. Obecně závazná vyhláška obce Helvíkovice č. 1/2014,

OBEC Helvíkovice. Obecně závazná vyhláška obce Helvíkovice č. 1/2014, OBEC Helvíkovice Obecně závazná vyhláška obce Helvíkovice č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Návrh rozpočtu Města Svobody nad Úpou na rok 2011

Návrh rozpočtu Města Svobody nad Úpou na rok 2011 P Ř Í J M Y Rozp. skladba ODPA POL ORG Text Částka 1111 2612 Daň z příjmu FO ze závislé činnosti (č. 2612) 107 000 1111 464 Daň z příjmu FO ze závislé činnosti (č. 464) 214 000 1112 1628 Daň z příjmu FO

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2016

SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2016 SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-ZLIČÍN NA ROK 2016 Rozpočet městské části je základním finančním plánem, jímž se řídí financování potřeb městské části. Je sestavován pouze na období jednoho kalendářního

Více

I N F O R M A C E O B E C N Í H O Ú Ř A D U

I N F O R M A C E O B E C N Í H O Ú Ř A D U Občasník Obecního úřadu Věcov (Jimramovské Pavlovice, Koníkov, Míchov, Odranec, Roženecké Paseky, Věcov) www.vecov.cz obec.vecov@tiscali.cz tel. 566 562 821 číslo 3/2012 I N F O R M A C E O B E C N Í H

Více