Přehled pedagogických pracovníků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přehled pedagogických pracovníků"

Transkript

1 Co uvnitř najdete Základní informace k novému školnímu roku učební plány pro školní rok 2007/2008 Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD dodatečné zprávičky

2 Základní informace k novému školnímu roku Přehled pedagogických pracovníků Ředitel školy: Mgr. Zdeněk Géc Statutární zástupce: Ing. Lidmila Kuříková (výchovný poradce školy) Zástupce ředitele: Mgr. Michal Strnad (4. 9. třídy) Učitel pověřený řízením: Mgr. Monika Jaklová (1. 3. třídy) Vedoucí vychovatelka ŠD: paní Eva Frýdlová Vedoucí školní jidelny: paní Lenka Dvořáková Školník: pan Radomil Váňa Třída Třídní učitel Třída Třídní učitel 1.A Mgr. Lammelová 6.A Bc. Erben 1.B Mgr. Hurdálková 6.B Ing. Kutová 1.C PaedDr. Nesvadbová 7.A Mgr. Kobrlová 2.A Mgr. Brolíková 7.B Mgr. Chrastinová 2.B Mgr. Kuželová 8.A p. Drtina 2.C Mgr. Pytelová 8.B Mgr. Kudrnová 3.A Mgr. Pavlová 8.C Mgr. Šubrová 3.B Mgr. Váňová 9.A Mgr. Tichá 3.C Mgr. Mihatschová 9.B Mgr. Kosová 4.A Mgr. Krausová 9.C Mgr. Škarytková 4.B Mgr. Drapáková 9.D Mgr. Macháčková 5.A Mgr. Eisová 5.B Mgr. Medunová 5.C Mgr. Augustová Netřídní PP Školní klub Školní družina Mgr. Endrychová p. Burešová p. Frýdlová Mgr. Grünerová Mgr. Lenčuk p. Hofmanová p. Hrubá Klára p. Jehličková p. Ryšanová Strana 2 (celkem 20)

3 Mgr. Lustyk p. Kuchař p. Zikmundová Mgr. Štosek p. Skuček p. Langrová p. Šembera p. Puhlovská Důležité informace a termíny Prázdniny: - podzimní vánoční pololetní jarní velikonoční hlavní Informativní schůzky pro rodiče: třídy od 8,30 h (po přivítání ve škole) třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h třídy od 17,00 h třídy od 18,00 h Do plánu informativních schůzek mohou být dodatečně zařazeny mimořádné informativní schůzky, popřípadě může dojít ke změně termínu nebo formy podání informací. O těchto případných změnách budete včas informováni třídními učiteli prostřednictvím školního Zpravodaje nebo zápisem v žákovských knížkách. Plán pedagogických rad: Strana 3 (celkem 20)

4 Další důležité termíny: - zápis do 1. tříd od 14,00 do 19,00 h od 8,00 do 12,00 h Podrobnosti k zápisu Vám budou sděleny včas prostřednictvím školního Zpravodaje. Pokud se v tomto termínu nebudete moci k zápisu dostavit, můžete si dohodnout náhradní termín. učební plány pro školní rok 2007/2008 Učební plány původní pojetí Učební plán pro ročník: Předmět Ročník Český jazyk Cizí jazyk Přírodověda + vlastivěda Prvouka Matematika Hudební výchova Výtvarná výchova Tělesná výchova Počet hodin celkem: Učební plán pro ročník: Předmět Ročník Povinné předměty Český jazyk 4,5 5 Cizí jazyk 3 3 Dějepis 2 2 Zeměpis 2 2 Přírodopis 2 2 Chemie Strana 4 (celkem 20)

5 Fyzika 2 2 Matematika 4,5 5 Občanská výchova 1 1 Rodinná výchova 1 1 Pracovní činnosti 1 1 Tělesná výchova 2 2 Hudební výchova 1 1 Výtvarná výchova 1 1 Volitelné předměty 2 2 Počet hodin celkem: Učební plán pro ročník rozšířená výuka informatiky: Předmět Ročník Povinné předměty Český jazyk 4,5 4,5 Cizí jazyk 3 3 Dějepis 2 1 Zeměpis 1 2 Přírodopis 1 2 Chemie 2 2 Fyzika 2 2 Matematika 4,5 4,5 Informatika 3 3 Občanská výchova 1 1 Rodinná výchova 1 1 Pracovní činnosti 1 1 Tělesná výchova 2 2 Hudební výchova 1 1 Výtvarná výchova 1 1 Volitelné předměty 1 1 Počet hodin celkem: Strana 5 (celkem 20)

6 Učební plány podle nového školního vzdělávacího programu: 1. třídy 2. třídy Český jazyk a lit. 8 8 Anglický jazyk 1 Matematika 5 5 Člověk a jeho svět 2 2 Hudební výchova 1 1 Výtvarná výchova 1 2 Tělesná výchova 2 2 Člověk a svět práce 1 1 Celkem: B 7. B Český jazyk a lit. 4 4 Cizí jazyk 3 3 Inf. a kom. technologie 1 1 Matematika 4 4 Dějepis 2 2 Člověk ve společnosti 2 2 Fyzika 2 2 Přírodopis 2 2 Zeměpis 2 2 Člověk a svět práce 1 1 Hudební výchova 1 1 Výtvarná výchova 2 2 Tělesná výchova 2 2 Volitelné předměty 2 Celkem: Učební plány podle nového školního vzdělávacího programu rozšířená výuka: 6. B 7. B Český jazyk a lit. 4 4 Cizí jazyk Strana 6 (celkem 20)

7 Inf. a kom. technologie 1 Matematika 4 4 Dějepis 2 2 Člověk ve společnosti 2 2 Fyzika 1 2 Přírodopis 1 2 Zeměpis 2 1 Člověk a svět práce 1 1 Hudební výchova 1 1 Výtvarná výchova 2 2 Tělesná výchova 2 2 Předměty rozšířené výuky 2 2 Volitelné předměty 2 Celkem: nepřehlédněte Vážení rodiče, každoročně se na Vás obracíme s prosbou o poskytnutí sponzorského příspěvku za každé dítě, které navštěvuje naši školu. Tento sponzorský příspěvek, který je základním zdrojem příjmů Nadačního fondu Pro děti, se využívá na částečné financování sportovních a kulturních aktivit dětí naší školy, na materiální zabezpečení doplňkové činnosti, a to jak v rámci výuky, tak činností organizovaných KZČ Eldorádo. Používá se i na financování nákladů souvisejících s účastí našich žáků na soutěžích, o nichž Vás průběžně informujeme, a na odměny pro žáky za jejich aktivitu, píli a studijní výsledky. Víme, že pro mnohé z Vás není jednoduché zajistit pro Vaše děti veškeré vybavení, které je pro zahájení školního roku nezbytné. Přesto věříme, že i letos nám pomůžete a poskytnete škole tento příspěvek. Výše příspěvku činí 100,- Kč za každé dítě. Předem děkujeme za pochopení. Rovněž Vám nabízíme hromadné zabezpečení základních školních potřeb pro výuku výtvarné výchovy na druhém stupni. Není nutné, aby každé dítě mělo veškeré vybavení. Rovněž tímto způsobem Vás již několik Strana 7 (celkem 20)

8 let zbavujeme starostí se sháněním jednotlivých potřeb. Tento způsob Vám ušetří peníze a nám umožní seznámit děti i s takovými výtvarnými metodami a technikami, se kterými by jinak neměly možnost se seznámit. Za částku 100,- Kč jsou Vašim dětem poskytnuty tyto potřeby: - kreslící karton A2, A3, A4 - čtvrtka náčrtová A3, A4 - papír barevný - zvláštní typy papírů vrstvený, holografický - tuš černá i barevná - redis-pera včetně násadek - rudka - suchý pastel - voskovky, progresa - křída barevná chodníková - podložka PVC A3 - fixativ, fixírka - prstové barvy - barevné písky, ozdobné drátky, sláma, barevná peříčka, apod. (materiál momentální nabídky firem) - částečně materiál na keramiku (obtisky, engoby, barvítka, ) Obdobná situace jako ve VV je i v předmětu pracovní činnosti - člověk a svět práce. Na úhradě materiálu pro tento předmět se podílí i žáci. Ve školním roce 2007/2008 budeme vybírat od chlapců 6. tříd 30,- Kč, chlapců 7. a 8. tříd 50,- Kč, chlapců 9. tříd 170,- Kč, dívek 7. tříd 30,- Kč a dívek 9. tříd 60,- Kč. Rovněž žáci, kteří se přihlásili do třídy s rozšířenou výukou obor speciální výtvarná výchova se budou podílet na částečné úhradě materiálu, a to částkou 50,- Kč. úvodní třídní schůzky 1. třídy: v pondělí 3. září 2007 od 8,30 h třídy: ve středu 5. září 2007 od 17,00 h třídy: ve středu 5. září 2007 od 18,00 h Strana 8 (celkem 20)

9 Vážení rodiče, Novinka pro rodiče počínaje tímto školním rokem Vám můžeme nabídnou následující službu přístup do evidence školy k průběžné klasifikaci Vašeho dítěte. Tam uvidíte nejen známky z jednotlivých předmětů, ale i další informace (např. datum klasifikace, z jakého učiva známka je, jakou váhu v celkové klasifikaci daná známka má,...). Abyste této služby mohli využít, musí být splněny tyto dvě základní podmínky: o musíte mít přístup na internet o musíte mít k dispozici své přihlašovací jméno a heslo (to vygenerované počítačem obdržíte od třídního učitele na úvodních třídních schůzkách) Celý systém je bezpečný, k známkám Vašeho dítěte se dostanete pouze Vy (pokud někomu nesdělíte své přihlašovací jméno a heslo) po zadání této adresy: Pokud budete mít s přístupem potíže, obraťte se s případným dotazem na správce sítě školy Mgr. Lenčuk ( ) a Mgr. Štosek ( ). Kontakt je možný i přes ústřednu školy informace KZČ Eldorádo Prosba o pomoc dětem MŠ Bernartice Máte doma hračky se kterými si již nehrajete? Překáží vám doma, nemáte je komu darovat a je vám líto vyhodit je do kontejneru? Pak je doneste do Klubu zájmové činnosti do 20.září. Uvítáme jakékoliv funkční čisté hračky, autíčka, panenky, kočárky, stavebnice, plyšáky, atd. Předem děkujeme za děti z mateřské školky. Strana 9 (celkem 20)

10 Příměstský tábor Prázdninové hrátky Pro 25 dětí probíhal předposlední prázdninový týden ve znamení her, soutěží, poznávání a putování po našem kraji. Velkou dávku trpělivosti, zručnosti a šikovnosti předvedly všechny děti při stavbě zápalkové pyramidy na hrdlo láhve, při stavbách příbytků v lese i při soutěži, kdy se všichni na chvíli stali živými šípy. Děti budou určitě dlouho vzpomínat i na projížďku na velbloudu, na krásný výlet do Nového Města nad Metují či na návštěvu Hasičského záchranného sboru v Poříčí K malému ohlédnutí za táborem patří i poděkování. Ještě jednou tedy děkujeme p.valentovi, který nás velmi ochotně dovezl autem dobrovolných hasičů z HSM do Poříčí a dále všem hasičům, kteří se nám věnovali v areálu HZS. Za ochotu a pomoc děkuji také vedoucí zájmových kroužků Aničce Raabensteinové, p. vychovatelce L.Mílové i p. Kuldové z Čedoku, která nám věnovala drobné odměny. Těší nás velký zájem o tento druh tábora, a proto si na příští tábor nezapomeňte včas vyzvednout a odevzdat přihlášku! Kromě dalších zajímavých výletů po blízkém i vzdálenějším okolí vás bude čekat řada sportovních klání, zábavných her a soutěží. Na další ročník příměstského tábora se těší Simona Jehličková ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 10 (celkem 20)

11 LT I. běh Heroes and Zeros Rok se s rokem sešel a my vyjeli opět na Bradlo na tábor, ale co se nestalo! Z každoročního krásného příjezdu se hned večer stala obrovská zrada! Všichni jsme se po přečtení přihlášky těšili, že se setkáme s velkými hrdiny. Jenže opak byl pravdou. Stali jsme se obětí jedné velké léčky, kterou nám připravily Nuly se svým vůdcem Prasomanem! Dověděli jsme se, že nás Nuly schválně nalákaly na jedno místo, kterým bylo Bradlo a tam nás všechny chtěly zničit, nás Hrdiny. Menší záchranou pro nás byl Titanoman, který hned v úvodu zradil Nuly a předal nám mapu. Na té byla zakreslena jednotlivá území obsazená Nulami. Domluvili jsme se, že se jako Hrdinové pustíme do krutého boje s těmito rafinovanými Nulami. Od druhého až do posledního dne jsme se snažili vybít baterie všem Nulám, které nám stály v cestě. Navštívili jsme Karkulku, v boji nám pomohla i Catwoman, nezapomenutelná byla Obelixova olympiáda, plavili jsme se po moři se známým Jackem Sparowem, pomohli jsme Frodovi Pytlíkovi vrátit prsten do Mordoru a také Mickey Mousovi jsme zachránili jeho milou Minnie, Ace Venturovi jsme našli jeho ztracená zvířátka a jedno dobrodružství střídalo druhé. Ve finále jsme vybili všechny baterie Nul a radovali se z vítězství. Radost byla však předčasná. Prasoman odhalil Titanomanovu zradu a ukázalo se, že myslel na všechno měl záložní baterii a vrátil se ještě jednou na scénu v poslední hře Earlových pařezech. Jako správní Hrdinové jsme se však nezalekli a ukázali jsme mu že je opravdu Nula! Odměnou za jeho zničení a záchranu světa plného Hrdinů nám byl nalezený poklad plný sladkostí. Dobro opět zvítězilo nad zlem a všichni Hrdinové se s klidným svědomím mohli vrátit do svých domovů a užívat si zbytek prázdnin. Díky všem Hrdinům i Nulám za parádních čtrnáct dnů!!! Strana 11 (celkem 20) TITANOMAN & PRASOMAN

12 Strana 12 (celkem 20)

13 Rok se s rokem sešel a dlouho očekávaný tábor je za námi. Letos jsme 14 dní prožili jako filmové hvězdy a pod vedením zkušených režisérů jsme si mohli vyzkoušet, že takové natáčení a prožívání filmového děje není nijak jednoduché. V souboji o NEJ herecký tým se utkali Příšerky s.r.o., Galové, Karcoolky a Ztraceni. Celé klání nakonec vyhráli Galové, ale ostatní týmy jim byly nemilosrdně v patách. Při natáčení jsme například vklouzli do filmu Kulový blesk a to se děly věci. Všechny věci jsme si museli zabalit do 20 minut a po signálu se v co největší rychlosti zabydlet v nové chatce. Zde jsme pak zůstali až do konce pobytu. Vypečený den byl také při natáčení filmu Copak je to za vojáka. Náležitě zamaskovaní jsme si vyzvedli proviant a vyrazili do světa, ve kterém nás stíhali a pronásledovali jednotky policie a letci z Chrudimi. Měli jsme štěstí, dokázali jsme si v přírodě uvařit a postarat se o sebe aniž bychom byli vystopováni. Letos nám konečně počasí přálo, tak naše radovánky mohly probíhat také ve vyhřívaném koupališti nedaleko tábora. Bazén byl jen pro nás, tudíž jsme se pořádně vyřádili. Jednou jsme také smočili svá těla v řece, ale ta krapítko smrděla rybinou, takže se tam podruhé nikomu nechtělo. ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 13 (celkem 20)

14 Spousta zábavy byla také při diskotékách, volbě Miss, DOREMI, olympiádě i závěrečném jarmarku. Vše poctivě zachycovalo několik fotografů a tak si i letos můžete přinést podepsané prázdné CD (DVD) a nechat si fotky vypálit. Kdo bude mít zájem, bude k dispozici také krátký filmový záznam ze slavnostního zahájení letní olympiády, procesu k usvědčení vraha Frenkieho Čahouna a reklamní spoty firem sponzorujících naše herecké týmy. Bohužel se nám nevyhnuly ani těžkosti. Letos to bylo v podobě virózy, která postihla 15 dětí během 5ti dnů. Naštěstí to byla pouze jednodenní nevolnost a bylo zase dobře. A tak se všichni zdárně dočkali závěrečného předání svých hereckých hvězd a uvedení do hvězdného nebe. Za kolektiv režisérů Lenka Kuchařová ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 14 (celkem 20)

15 informace Klubu chobotnice ŠKOLA VOLÁ A MY JSME TU OPĚT PRO VÁS Školní klub Chobotnice Klub Chobotnice se snaží o to, aby se děti zdokonalovaly v různých činnostech, které jim nemohou kroužky nabídnout, usilujeme o činnost pestrou a všestrannou, o plnohodnotně strávený volný čas. Provozní doba : Pondělí 06:00 08:00 12:00 18:00 Úterý 06:00 08:00 12:00 18:00 Středa 06:00 08:00 12:00 18:00 Čtvrtek 06:00 08:00 12:00 18:00 Pátek 06:00 08:00 12:00 16:00 Měsíční poplatek činí 50,- Kč (platit můžete každý měsíc zvlášť nebo 200,- Kč září prosinec a 300,- Kč leden červen, a to složenkou nebo v hotovosti v klubu nebo v kanceláři školy). Naše činnosti: - stolní a společenské hry, četba knih a časopisů (ABC, 100+1) - míčové hry, líný tenis, pingpong, stolní fotbal, pobyt venku (stadion školy), v tělocvičně - výtvarné a pracovní činnosti - hra na kytaru - práce na PC ( internet) - výlety, akce s přespáním ve škole Klub je určen žákům tříd, účast na programu je povinná, nechtějí li se děti zúčastnit, odchází domů. Program na nadcházející týden bude vždy vyvěšen v pátek na nástěnce na II. stupni u cvičného bytu, v klubu a na hlavních dveřích u kina. Pokud budete mít zájem, můžeme Vám program také zasílat em. Po příchodu do klubu se děti převlékají v šatně kina, tašky si odnášejí do klubu. Přezůvky je možné nechávat v šatně nebo v proutěném koši v klubu. Pobyt na PC je omezen klubovými penězi - Eurochapadla. Strana 15 (celkem 20)

16 Tyto peníze si mohou vydělat při organizované činnosti v klubu. Na PC pak smějí po zaplacení 10 ECH/1h předcházíme tak dlouhodobému sezení u PC. Toto pravidlo neplatí v případě, kdy děti využívají počítače k přípravě na výuku a k plnění školních úkolů. V novém školním roce se na vás těší JIRKA a DANČA zprávy ze Školní družiny I v letošním školním roce nabízí školní družina odpolední zájmové aktivity dětí. Dle vlastního výběru mají děti možnost vybrat si z těchto nabízených činností VÝTVARNÁ DÍLNA, MALÝ KUCHTÍK, ŠIKULKA, ZPÍVÁME SI PRO RADOST, SPORTOVNÍ HRY, POJĎ SI HRÁT. Tyto aktivity si děti zvolí podle svých zájmů a potřeb, mohou je libovolně navštěvovat, nemusí být trvale přihlášeny. Bližší informace Vám poskytneme v průběhu září, rozpis jednotlivých aktivit bude vyvěšen v prostorách ŠD. Materiál Prosíme rodiče, pokud mají možnost poskytnout materiál vhodný pro využití ve školní družině papír, vlna, kůže, korálky, budeme rádi. Předem děkujeme. Vychovatelky ŠD dodatečné zprávičky Dějepisná exkurze 6. tříd do pravěké vesničky V úterý A a 6.B vyrazily na exkurzi, která uzavřela projekt Pravěk. Za deště jsme dorazili do Všestar u Hradce Králové. V centru experimentální archeologie jsme vyslechli přednášku a zhlédli video o tom, jak vše vzniklo. V pravěké vesničce jsme si prohlédli několik typů staveb a nakonec jsme si vyzkoušeli různé pravěké techniky - kopání, sekání, tkaní a další. Počasí se během dopoledne zlepšilo, takže se nám exkurze nakonec vydařila k naší spokojenosti. 6.A a 6.B Strana 16 (celkem 20)

17 Dějepisná exkurze 8.tříd do Josefova Dne odjely 8.třídy vlakem do Jaroměře na exkurzi do historie "Pojďte s námi do Josefova". V železničním muzeu jsme si s odborným výkladem prohlédli parní lokomotivy a další historické stroje. Poté jsme se s průvodcem přemístili do Josefova, kde jsme prošli tajuplný jeden kilometr dlouhý prohlídkový okruh podzemního obranného systému. V prostorách Bastionu jsme dostali občerstvení a nakonec jsme si v areálu Ravelinu zasoutěžili např. ve střelbě a zapátrali po pokladu ukrytém v bludišti podzemí. ní lad Zák žnic ká láde 536 a, M,T škol rutn ov 4 Strana 17 (celkem 20)

18 Díky pěknému počasí a výborné organizaci zaměstnanců jaroměřského muzea se akce vydařila. 8.třídy Ekologické soustředění V týdnu od 1. června do 8. června 2007 proběhlo ekologické soustředění žáků 3.B a 4.B na školní základně v Horním Bradle. Počasí nám příliš nepřálo, ale úsměv na tvářích nám nezmizel. Užili jsme si spolu spoustu legrace, vznikla hezká přátelství a v srdci každého z nás zůstaly krásné vzpomínky. Je těžké vybrat pouze jeden zážitek. Přesto výlet na Kunětickou Horu v nás zanechal nejhlubší dojmy, zde jsme si vyrobili prstýnky, mince, utkali opasky, umleli sami mouku a upekli z ní placky. Chlapce jistě nejvíce nadchl hod kopím na cíl. tř. uč. Monika Medunová a Jana Hurdálková Strana 18 (celkem 20)

19 Nad Peckou znělo : Máme zlato!!!! Dne se na koupališti a kempu Pecka uskutečnilo Krajské finále ve vybíjené. Naše škola Mládežnická v Trutnově měla také své zastoupení. Byli to hráči ze 6. tříd - Pajer Lukáš, Šolín David, Jäger Jakub, Matějka Jakub, Nývlt Lukáš, Pelikus Daniel, Štemberk Michal, Vlček Michal, Trnka Martin, Čapek Jan, Droppa Jaroslav, Pražák Daniel. Hned po příjezdu jsme se sešli na uvítacím nástupu, kde nám sdělili, na jakém z pěti skvěle připravených kurtů budeme hrát. Bylo nám přiděleno hřiště číslo 3. V tu chvíli jsme se domluvili, že ten kurt ovládneme a bude vítězný. Finále tedy mohlo začít! Před každým soubojem jsme si zakřičeli náš válečný pokřik, u kterého se roztřásla kolena všem soupeřům!! První a taktéž druhý souboj byl na naší straně a jednoznačně pro naše barvy, teď už můžeme říci, že to byla utkání snadná a tedy jen zahřívací, to nejtěžší však přišlo ve třetím zápase, tam jsme se potkali s dobře připravenými hráči ze ZŠ Jiráskovo nám. z Hradce Králové. Do tohoto utkání jsme se pustili se všemi silami, začali jsme hrát jako o život! Na našich bylo vidět, že si z domova přivezli skvěle nařízenou mušku, obzvláště Matějka, který občas vyslal na soupeře takovou ránu, že jsme si mysleli, že soupeře odvezou do nemocnice s otřesem mozku, ale i ostatní členové týmu šlapali jako švýcarské hodinky. Přesto, i po malém zaváhání rozhodčích, jsme tento důležitý zápas vyhráli. Do posledního utkání jsme vlétli s cílem nedát soupeři šanci, a již od prvních minut bylo patrné, kdo ovládl kurt číslo 3! Po posledním zápase Strana 19 (celkem 20)

20 jsme mohli zakřičet Máme zlato!, a pak zazněl i menší dovětek šembiku, jdeš do vody. Nakonec nás čekalo vyhlášení výsledků a nejlepšího hráče kategorie 6. třídy -chlapci, stal se jím JAKUB MATĚJKA! Odměnou za skvělou hru našich hráčů bylo koupání v kempu PECKA, neboť celý den nám fandilo i sluníčko, které bylo tak zvědavé, že z nás nespustilo svoje zlaté oči. Tímto děkuji všem hráčům za předvedenou hru a reprezentaci školy a ještě jednou blahopřeji! JIRKA ŠEMBERA Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 700 výtisků - 1. září Strana 20 (celkem 20)

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

září 2005 Vážení rodiče a milé děti.

září 2005 Vážení rodiče a milé děti. 3 září 2005 Vážení rodiče a milé děti. Ani jsme se nenadáli a je zde opět nový školní rok. Jaký bude? Co nás čeká? Po období zaslouženého odpočinku prázdnin pro děti a dovolené pro nás, dospělé přináší

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 26. 9. 2011 a končí první týden v červnu 2012. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do čtvrtka 15. 9. 2011. O

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu

OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu OCo uvnitř najdete Oco nového od září Oprvní zářijové akce OInformace KZČ eldorádo Odalší ohlédnutí za letními tábory Oinformace ze sportu OFoto ohlédnutí za 1. zářím 2008 O Duncan jánské lázně Na naší

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

ZŠ SENOŽATY. školní rok

ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2005 2006 Mgr. Zdeněk Vaněk Zprávu zpracoval: ředitel ZŠ Senožaty Mgr. Zdeněk Vaněk Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2006 Zpráva byla předána: Městskému úřadu-odbor

Více

5. číslo / 2015 květen 2015

5. číslo / 2015 květen 2015 5. číslo / 2015 květen 2015 Přestože je teprve polovina května, zavání to tak trochu příslibem prázdnin. Ve škole se s učivem nijak neotálí, jelikož nás všechny připravují o drahocený čas, samozřejmě k

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování školní rok 2015 2016 OBSAH: 1. Charakteristika školy 2. Cíl programu 3. Výchozí dokumenty 4. Cílová skupina 5. Personální zajištění 6. Prostorové zajištění 7. Spolupráce

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program PLÁN Škola: Základní škola Veselí nad Lužnicí, Čs. Armády 210, okres Tábor Školní rok: 2015/2016 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence sociálně patologických

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 2014-2017 STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. Projednáno v pedagogické radě dne: 8.11.2007 Úvod Vlastní hodnocení školy je prováděno na základě

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Základní škola a mateřská škola, Mikulčice, příspěvková organizace. Dodatek k ŠVP ZV č. 2

Základní škola a mateřská škola, Mikulčice, příspěvková organizace. Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název ŠVP ZV: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání č.j.:1807/2013-1 Škola: Základní škola a mateřská škola, Mikulčice, příspěvková organizace Ředitelka školy: Mgr. Kristina Kolovrátková Koordinátor

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 1. ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 1.1. Žáci a) Počet žáků: 102 b) Počet tříd: 6 I.st. 3 třídy II.st. 3 třídy c) Počet oddělení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 25/6 zpracováno dne: 28..26. Chv Chování 25 - - - - 25. Čj Český jazyk a literatura 23 2 - - - 25.8 Pu Prvouka 25 - - - - 25. M Matematika 23 2 - - - 25.8 Hv Hudební

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15 Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová Základní škola Kunice, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice skola.kunice@zskunice.cz Telefon: +420 724 040 211 www.zskunice.cz

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole ve Tvrdonicích Kostická 98, Tvrdonice 691 53 Školní vzdělávací program pro školní družinu ŠKOLA DO NEPOHODY 1 OBSAH: 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika zařízení

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 1.A 1.B 1 2 3 4 5 S Chv Chování 51 - - - - - Cj Český jazyk a literatura 47 3 - - - 1 5 1.6 M Matematika 48 1 1 - - 1 5 1.6 Hv Hudební výchova 51 - - - - - Vv Výtvarná výchova 51 - -

Více

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ Z Á P I S D Ě T Í do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2016/2017, který se bude konat ve dnech pátek 15. ledna

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Přehled pedagogických pracovníků

Přehled pedagogických pracovníků Co uvnitř najdete základní informace k novému školnímu roku důležité termíny Učební plány pro školní rok 2006/2007 úvodní informativní schůzky zajímavosti a zprávy přílohy - přihlášky do klubu II. stupně

Více

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015

ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD. Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 ZPRAVODAJ DDM KAMARÁD Bulletin o činnosti Domu dětí a mládeže Kamarád Třemošná podzim 2015 Vážení přátelé, rodiče, děti a příznivci DDM Kamarád! Letošní slunné léto se nám opravdu vydařilo, i poslední

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Zpracováno podle Vyhlášky č. 15/2005 Sb., ve znění Vyhlášky č. 225/2009 Sb., kterou

Více

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže:

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže: Číslo 2 / XV. ročník červen 2009 Vážení rodiče! Blíží se konec dalšího školního roku. Pro naši školu byl tento školní rok v určitém ohledu nový, protože jsme se rozrostli o další pracoviště, bývalou ZŠ

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé!

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé! Časopis žáků třídy 4.A Základní školy BRONZOVÁ Vychází občas a podle nálady R O Č N Í K 1, V Y D Á N Í 1 4.A 1. Ú N O R A 2 0 1 1 Uvnitř tohoto vydání: Člověk a příroda Srdce-náš život Jak to vidíme Školní

Více

Informátor pro školní rok 2015/2016

Informátor pro školní rok 2015/2016 Ředitel Zás. ředitele Vých. poradce Účetní Třída Základní škola a Mateřská škola Stará Ves nad Ondřejnicí, příspěvková organizace Informátor pro školní rok 2015/2016 Důležité kontakty web: www.zs-staravesno.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola uvědomělého učení

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola uvědomělého učení školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola uvědomělého Nestačí vědění, vědění se musí použít. J. W. Goethe Základní škola národního umělce P. Bezruče, Frýdek-Místek,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 956/99-2401 Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa8cs103 Obvodní pracoviště Praha 10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 010 956/99-2401 Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa8cs103 Obvodní pracoviště Praha 10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 010 956/99-2401 Oblastní pracoviště č.01 Signatura: aa8cs103 Obvodní pracoviště Praha 10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Praha 10 - Uhříněves, Vachkova

Více

ON-LINE TURNAJ TENIS

ON-LINE TURNAJ TENIS 1 On-line Tenis Turnaj v Kalču Fotbalový turnaj Turnaj v peckách Povelikonoční turnaj ve stolním tenise On-line Trackmanie Miss mažoretka Stará voda Florbalový turnaj Pečení věnečků KBT Stolní tenis On-line

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled. ročníku. pololetí školního roku 29/ zpracováno dne: 28.. 2. Chv Chování 6 Čj Český jazyk a literatura 5 M Matematika 6.88 Tv Tělesná výchova 6 Pu Prvouka 6.25 Pc Pracovní činnosti 6 Vv Výtvarná

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 2. pololetí školního roku 215/16 zpracováno dne: 8. 9. 216 1.A 1.B 1.C Chv Chování 55 - - - - 55 1. Cj Český jazyk a literatura 53 2 - - - 55 1.36 M Matematika 53 2 - - - 55 1.36 Hv

Více

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ /

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / Vážení rodiče, přátelé naší školy, znovu se setkáváme po prázdninách a Zpravodaj Vám přináší jako každoročně informace k novému školnímu roku. Další informace získáte zakoupením školního

Více

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 1.číslo Září 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v září? 8.9. - Nábor 11.9. I. Oddílovka 1. pol. Září Kola Šumava Info: Lucka V. 20.9. Bitva na Hrádku

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Z ák ní lad šk o la, Mlá n d e ž ic k á 53 6, Tru t no v4 Zdravá výživa I v letošním roce proběhl projekt Týden zdraví. V rámci výuky děti absolvovaly různé aktivity

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015 Základní údaje o škole: Název školy: Základní škola Šestajovice, okres Praha - východ Sídlo: Šestajovice, Komenského 158 (ZŠ) Právní forma: právnická

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Litoměřice, Ladova 5. Ladova 5, 412 01 Litoměřice. Identifikátor školy: 600 081 524

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Litoměřice, Ladova 5. Ladova 5, 412 01 Litoměřice. Identifikátor školy: 600 081 524 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Litoměřice, Ladova 5 Ladova 5, 412 01 Litoměřice Identifikátor školy: 600 081 524 Termín konání inspekce: 17. 18. březen 2005,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mgr. Petr Stempěn Město Karviná ŠÚ Karviná, Mírová 1429, Karviná-Nové Město

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mgr. Petr Stempěn Město Karviná ŠÚ Karviná, Mírová 1429, Karviná-Nové Město Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 143 194/99-05044 Signatura: vn3cs101 Oblastní pracoviště č. 14 - Ostrava Okresní pracoviště Karviná INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/školské zařízení: Základní škola Karviná-Mizerov

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.A

Rozpis studentů u maturitní zkoušky - V8.A Termín: pondělí 19. 5. 2014 dopoledne Radim Kryštov pr. - Chemie 8:30 8:45 Mgr. Lenka Spilková / Ing. Věra Čapková / pr. - Biologie 10:00 10:15 Mgr. Kateřina Pavlasová / Halina Hendruková / Katrin Sedláčková

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605. Sídliště 605, 417 41 Krupka. Identifikátor školy: 600 084 957 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Městský dům dětí a mládeže Krupka, Sídliště 605 Sídliště 605, 417 41 Krupka Identifikátor školy: 600 084 957 Termín konání inspekce: 1. - 4. prosinec

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2014 2015 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2014 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ÚDAJE ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Název

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

Dne 22. ledna 2007 se zúčastnila třída H1 exkurze v Třineckých železárnách na provoze vysokých pecích a v kyslíkokonvertorových

Dne 22. ledna 2007 se zúčastnila třída H1 exkurze v Třineckých železárnách na provoze vysokých pecích a v kyslíkokonvertorových Úvodník Máme začátek března, už je po prázdninách, toho sněhu jsme si moc neužili ale byly jiné velké věci! Třeba náš Exotica Ples! Reportáž z plesu vám poskytneme exkluzivně v příštím čísle. Upozorňujeme,

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 ní lad Zák M la, ško ežnick á5 lád 36,T rut no v4 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 a Klub zájmové činnosti

Více

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková

Jitka Kafková, vedoucí školní druţiny PaedDr.Ludmila Procházková Základní škola Modřice,okres Brno-venkov, příspěvková organizace, Benešova 332, 664 42 Modřice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŢINY Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 22.4.2009

Více

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ MANUÁL PRO ŠKOLY PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ 1. ROČNÍK V minulém roce proběhl první ročník této úspěšné kampaně pod záštitou České asociace stolního tenisu (ČAST) a Českého olympijského výboru

Více

Z P R Á V A o činnosti školy ve školním roce 2010/11

Z P R Á V A o činnosti školy ve školním roce 2010/11 M ě s t o K r a s l i c e odbor školství a kultury náměstí 28. října 1438 3 5 8 2 0 K R A S L I C E V Ý R O Č N Í Z P R Á V A o činnosti školy ve školním roce 2010/11 1. Charakteristika školy Zřizovatel

Více

Úhlejovský zpravodaj

Úhlejovský zpravodaj Úhlejovský zpravodaj pro obce Úhlejov, Chroustov a osady Brodek a Růžovka číslo: 2 ročník: I červen 2007 Zpráva z veřejného jednání zastupitelstva Obce Úhlejov Dne 27. 4. 2007 v úřadovně Obecního úřadu

Více

Přehled prospěchu 1. ročníku

Přehled prospěchu 1. ročníku Přehled 1. ročníku 2. pololetí školního roku 213/14 zpracováno dne: 29.8.214 1.A 1.B Chv Chování 49 - - - - 49 1. Cj Český jazyk a literatura 45 4 - - - 49 1.82 M Matematika 46 3 - - - 49 1.61 Hv Hudební

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 34/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

Výroční zpráva. školní rok 2008/09

Výroční zpráva. školní rok 2008/09 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2008/09 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Organizace vyučování ve školním roce 2015/2016 Ve školním roce 2015/2016 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pardubický inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIE-503/10-E Základní škola Jablonné nad Orlicí Adresa: Jamenská 555, 561 64 Jablonné nad Orlicí Identifikátor: 600 104 206

Více

Ceník učebnic nakladatelství PRODOS platný od 1. 1. 2011

Ceník učebnic nakladatelství PRODOS platný od 1. 1. 2011 Ceník učebnic nakladatelství PRODOS platný od 1. 1. 2011 Modrá řada 1. ROČNÍK 1. vydání doložka MŠMT ISBN cena vč. DPH 1011 Český slabikář 1 1994 č.j. 17573/2010-22 978-80-7230-170-6 60 Kč 1012 Český slabikář

Více

Tv Čt/Ps Ma Čt. Čt Ma Čt/Ps Prv. Ma Pč Čt/Ps Čt/Ps. Prv Tv Čt Čt/Ps. Hv Ma Čt/Ps Vv

Tv Čt/Ps Ma Čt. Čt Ma Čt/Ps Prv. Ma Pč Čt/Ps Čt/Ps. Prv Tv Čt Čt/Ps. Hv Ma Čt/Ps Vv Třída: 1.A Čt/Ps Ma Čt Čt Ma Čt/Ps Prv Ma Pč Čt/Ps Čt/Ps Český jazyk 9 Prvouka 2 Tělesná výchova 2 Prv Čt Čt/Ps Hv Ma Čt/Ps Vv Celkem 20 Mgr. Vlasta Šolcová Třída: 2.A Ma Čt/Ps Ma Prv Čt/Ps Ma Pč Čt/Ps

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

Co by Vás mohlo zajímat

Co by Vás mohlo zajímat Co by Vás mohlo zajímat Jak začne první školní den? V pondělí 2. září 2013 se sejdeme v 8 hodin před školou. Rádi přivítáme rodiče a další příbuzné našich prvňáčků. Nezapomeňte na fotoaparát nebo kameru.

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 331/RAF/2013 Vypracoval: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Schválil: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne 28.8.2015

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E pro rok 2013/2014 O B S A H: 1. Výchovně vzdělávací činnost 2. Metodická a hospitační činnost 3. Vzdělávací, odborná

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 3 září 2004 Vážení rodiče a milé děti. Opět se setkáváme po prázdninách, abychom zahájili nový školní rok. Doufám, že jste si všichni v průběhu prázdnin a dovolených odpočinuli a načerpali dostatek sil

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012 Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012 Svitávka 3. září 2012 Vypracoval: Mgr. Aleš Antl ředitel školy Obsah: 1) Základní charakteristika školy 2) Školská

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005 5. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, M. KOPECKÉHO 1, CHEB Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2004/2005 Výroční zpráva byla projednána pedagogickou radou dne 25.8.2005 Schváleno Školskou radou dne 13. 10. 2005

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Minimální preventivní program 2015/ 2016

Minimální preventivní program 2015/ 2016 Minimální preventivní program 2015/ 2016 Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Adresa: ZŠ Kopřivnice Lubina, Lubina č. 60, 742 21 Kopřivnice Jméno ředitele: Mgr. Ivana

Více