Společenství na straně jedné a správce na straně druhé uzavírají t u t o Smlouvu o obstarávání správy domu: I. Výklad některých pojmů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společenství na straně jedné a správce na straně druhé uzavírají t u t o Smlouvu o obstarávání správy domu: I. Výklad některých pojmů"

Transkript

1 I l S M L O U V A o obstaráváni správy domu uzavřená podle 724 a násl. občanského zákoníku a zákona č. 72/94 Sb. v platném znění, kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorám a doplňují některé zákony /dále jen "zákon o vlastnictví bytů"/ ve znění pozdějších předpisů. Smluvní strany: Společnenství vlastníků jednotek v domě č.p a 2829 č. or. 49 a 51, ulice Kozlovská v Přerově, zastoupené členy výboru /dále jen "společenství"/ a Stavební bytové družstvo Přerov, Kratochvílova ul. č. 41, IČO , zastoupené JUDr Otakarem Šiškou, předsedou družstva a Ing. Miroslavem Brathem, místopředsedou družstva /dále jen "správce"/. Společenství na straně jedné a správce na straně druhé uzavírají t u t o Smlouvu o obstarávání správy domu: I. Výklad některých pojmů Pro účely této smlouvy se rozumí: - jednotkou - byt nebo nebytový prostor jako vymezená část domu - společnými částmi domu - části domu určené pro společné užíváni /jednotky i společné části domu jsou vymezeny v Prohlášeni vlastníka domu, učiněném podle 5 zák. o vlastnictví bytů a vloženém do katastru nemovitostí/ - běžnou opravou a udržováním - dílčí opravy a udržování společných částí domu o předpokládaných nákladech do výše 5.000,- Kč /bez DPH/ - velkou opravou - rozsáhlá nebo celková oprava nebo výměna společných částí domu nad rozsah běžných oprav a udržování - službami - plnění poskytovaná s užíváním jednotek /např. dodávka vody, el. energie apod./ - správou domu - správa, provoz a opravy společných částí domu, vč. poskytování služeb spojených s užíváním jednotky - havárií - stav, kdy dochází ke škodám ve společných prostorách nebo v bytových jednotkách, případně je ohrožen život nebo zdraví.

2 - 2 - II. Předmět smlouvy Předmětem této smlouvy je úplatné obstarávání správy domu a výkon některých práv a povinností vyplývajících ze vztahů ke společným částem domu a jednotkám v domě, jejichž subjekty jsou vlastníci jednotek v domě a spoluvlastníci společných částí domu. /dále jen "dům"/. Obstaravatelská činnost podle prvního odstavce spočívá v jednáních jménem společenství na jeho náklady na základě plné moci, obsažené ve smlouvě a v praktických činnostech, k nimž není zmocnění třeba, případně na základě plné moci /pověření/, které budou vystaveny. III. Oprávnění správce 1. Správce je oprávněn k následujícím jednáním a činnostem jménem objednatele: aj obstaráváni oprav, udržováni a provozu společných částí domu, s tím spojených předepsaných kontrol, zkoušek a revizí technických zařízení a odstraňování závad zjištěných kontrolami, zkouškami a revizemi, b/ obstarávání výkonu práv a povinností vyplývajících z předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví a o požární ochraně ve vztahu ke společným částem domu, cl úkonům ve stavebním, vodohospodářském a jiném řízení a ve všech dalších činnostech, ke kterým není třeba zvláštní plné moci, d/ poskytováni služeb spojených s užíváním jednotek, e/ úhrada pojistného dle předem sjednané pojistné smlouvy vztahující se k domu a činit nezbytná opatření k zajištění výkonu práv z těchto smluv. Nástup na revizi, rozsah revizí a případných porevizních oprav je třeba předem projednat s členem výboru. IV. Povinnosti správce 1. Správce je povinen zajišťovat zejména: a/ odstranění havárií - nejnutnější zásahy bez zbytečného odkladu nejpozději do 24 hodin od nahlášení b/ běžné opravy a údržbu v časovém limitu do dvou pracovních dnů od nahlášení závady, resp. požadavku /zajištěním je v tomto případě míněno objednání opravy u příslušné firmy dle povahy věci, se sjednáním termínu provedení opravy nejpozději do jednoho týdne ode dne oznámení závady, pokud se smluvní strany nedohodnou jinak/, cl velké opravy a rekonstrukce dle plánu schváleného společenstvím vlastníků, které bude obsahovat pro správce závazné zadání na:

3 způsob zajištění dodavatele projekčních a stavebních prací - způsob financování a cenové podmínky - kriteria výběru dodavatele včetně základních zadávaných podmínek provedení - zastoupení ve věcech stavebního ří zení a kontrolní činnosti d/ předepsané kontroly, zkoušky a revize technických zařízení a odstranění závad zjištěných těmito kontrolami, zkouškami a revizemi, cejchování vodoměrů, odečty vodoměrů vč. provedení kontroly funkčnosti, zprostředkování pravidelných revizí a následných oprav v termínech určených právními předpisy: - el. zařízení ve společných prostorách ČSN bleskosvod bytového domu ČSN hasících přístrojů vyhl. č. 21/ prohlídka požární ochrany zák.č. 133/1985 ve znění pozdějších předpisů e/ vedení archivace tech. dokumentace /projektové dokumentace, revizní zprávy, pasporty domů a bytů ap./ f/ jedenkrát ročně, zpravidla na začátku kalendář. roku, /pokud není s výborem společenství dohodnuto jinak/, provede v rámci poskytované odměny za správu domu, technickou prohlídku domu a společných prostor, včetně vypracování zápisu z této prohlídky s návrhem na prioritní odstranění zjištěných závad a předpokládanou výši fin. nákladů. g/ vybírání záloh na opravy a udržování společných částí domu, vyúčtování a rozúčtování nákladů na opravy a udržová- ní společných částí domu mezi vlastníky jednotek. h/ lx ročně provedení deratizace. Běžné opravy a údržbu zajistí správce na základě objednávky /požadavku/ výboru společenství vlastníků jednotek. Nejnutnější zásah pro odstranění havárie zajistí správce na základě nahlášení /požadavku/ kteréhokoliv z vlastníků jednotek. Odstranění revizních závad zajistí správce na základě doporučení a v termínech uvedených v revizní zprávě. V případě nedostatku finančních prostředků na běžném účtu domu upozorní správce na tuto skutečnost výbor společenství vlastníků.

4 Správce je povinen na úseku obstarávání služeb spojených s užíváním jednotek zajištovat zejména: a/ poskytování služeb uvedených v článku č. III., odst. 1 této smlouvy, přitom se řídit obecně závaznými předpisy, zejména: - zák. č. 458/2000 Sb. v platném znění o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o Státní energetické inspekci a jeho prováděcími vyhláškami, a to zejména podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu č. 372/2001 Sb. ve znění pozd. pl. předpisů. - vyhláškou č. 144/1998 Sb. v platném znění o veřejných vodovodech a kanalizacích /úpravy rozvodů, přerušení a měření dodávek a pod. /ve znění pozdějších platných předpisů - vyhláškou města o čistotě ve městě b/ poskytování jiných služeb jen na základě rozhodnutí společenství vlastníků jednotek /úklid společných prostor, chodníků ap./ cl vybírání záloh za služby, vyúčtování a rozúčtování nákladů na služby mezi vlastníky jednotek na základě platných předpisů, případně dohody vlastníků. 3. Správce je dále povinen: aj vést účetnictví společenství vlastníků, přehlednou evidenci a doklady o příjmech a výdajích spojených se správou domu, a to odděleně na úseku oprav a údržby a zvlášt na úseku služeb poskytovaných s užíváním jednotek. Vypracovávat ú četní závěrku a přiznání k dani z příjmu právnických osob. Po předchozí dohodě umožnit výboru společenství nahlédnout do finančních dokladů vztahujících se k domu. Správce vede evidenci o případné poskytnuté dotaci do fondu oprav a údržby od města Přerova vč. případného čerpání v souladu se stanovenými pravidly /metodický pokyn č. 2 k Vnitřní směrnici č. 1/98, vydaný Městským úřadem v Přerově/. Na základě souhlasu výboru společenství zřizuje správce termínovaný vklad za účelem zhodnocení dočasně volných peněžních prostředků. b/ ročně, a to nejpozději do konce I. kal. čtvrtletí násl. roku, dále čtvrtletně do konce 1. měsíce po skončení čtvrtletí případně na žádost kteréhokoliv člena společenství kdykoliv, předložit společenství zprávu o své činnosti, zejména o finančním hospodaření, o stavu společných částí domu jakož i o jiných významných skutečnostech, které se týkají společných částí domu nebo jeho činnosti.

5 - 5 - c/ končí-li svou činnost, předložit společenství zprávu o své činnosti a předat veškerou dokumentaci k domu, kterou měl k dispozici /tzn. kterou převzal dle předávacího protokolu od předchozího správce a veškerou další, která mu byla svěřena a nebo vznikla za jeho činnosti./ d/ správce bude společenství poskytovat právní poradenství ve věcech týkajících se správy domu, právní služby při vymáhání dlužných plnění od vlastníků /neplatičů/. Případné náklady, které v této souvislosti budou vznikat, budou předem definovány a hrazeny z účtu společenství jenom s výslovným souhlasem společenství. e/ odstranit a uhradit revizní závady na základě revizních zpráv, se souhlasem výboru společenství vlastníků až do výše finančních prostředků na účtu domu f/ společenství pověří správce k tornu, aby jako pojistník sjednal, změnil, vypověděl, příp. znovu sjednal pojistnou smlouvu jeho jménem ve smyslu ust. 788 a násl. obč. zákoníku, na pojištění domu se subjektem, který bude výborem Společenství vybrán a v rozsahu, v kterém si toto pojištění společenství s tímto subjektem dohodne. Pojištění se bude vztahovat na společné prostory domu, společné části domu a jednotlivé jednotky, vyjma pojištění domácnosti. g/ správce odpovídá za škodu, která bude způsobena nedodržením pokynů společenství vlastníků nebo překročením plné moci, nebo nedodržením termínů provedených revizí, prohlídek a kontrol. v. Povinnosti vlastníků jednotek 1. Vlastník jednotky je povinen prostřednictvím výboru oznámit bez zbytečného odkladu správci domu potřebu oprav v domě, které má podle této smlouvy správce zajistit a umožnit jejich provedení, jinak odpovídá za škodu, která nesplněním této povinnosti vznikla. 2. Pokud to nezbytně vyžadují úpravy, provoz a opravy ostatních jednotek, popř. domu jako celku, odečty vodoměrů TUV a sv, jejich instalace a údržba, je vlastník jednotky povinen na předchozí vyzvání umožnit přístup do jednotky. 3. Vlastník jednotky je povinen oznámit správci domu každou skutečnost rozhodnou pro zrněnu sjednaných záloh nebo rozúčtování nákladů na služby spojené s užíváním jednotek, zejména zrněnu v počtu členů domácnosti, nebo zrněnu v osobě vlastníka jednotky, a to do 30ti dnů od jejich vzniku. Správce si vyhrazuje možnost zpětně doúčtovat náklady na poskytované služpři nenahlášení nebo pozdním nahlášení zrněny v počtu osob.

6 - 6 - Práva a povinnosti vlastníků jednotek vůči sobě navzájem upravují zák. č. 72/94 Sb. v platném znění. 4. Vlastníci jednotek mají povinnost hradit na účet domu do 20. dne v měsíci určenou finanční částku na opravy a udržování společných částí a zálohy za služby, spojené s užíváním bytu a společných prostor. v tomtéž termínu jsou povinni hradit odměnu správci za obstarávání správy domu. Vlastníci jsou dále povinni hradit náklady spojené s výměnou vodoměrů, jejich servisem vč. oprav poškozených vodoměrů a jejich plomb. 5. Vlastníci jednotek jsou povinni hradit odměny členům výboru prostřednictvím účtu domu v rozsahu, na kterém se dohodnou na shromáždění vlastníků jednotek. 6. Jestliže kterýkoliv z vlastníků jednotek neuhradí na účet domu ve stanoveném termínu zálohu na opravy a údržbu a zálohy na služby spojené s užíváním bytu, uvědomí o tom správce výbor společenství nejpozději do 30ti dnů ode dne, kdy se o této skutečnosti dozví. Po dobu, kdy bude kterýkoliv vlastník v prodlení s úhradou záloh za služby spojené s užíváním bytu, budou tyto služby hrazeny dodavatelům z účtu zřízeného společenstvím pro jejich dům. 7. v případě prodlení s platbami je správce oprávněn účtovat vlastníkovi jednotky poplatek z prodlení ve výši 2, 5 promile z dlužné částky za každý den prodlení. 8. Vlastník jednotky se zavazuje provádět řádně úklid společných prostor domu podle rozpisu a v rozsahu dle zvyklostí v domě. V případě nesplnění této povinnosti zajistí provedení úklidu správce a náklady s tím spojené budou vyúčtovány vlastníkovi jednotky, který svou povinnost nesplnil nebo řádně nevykonal. VI. Úhrada nákladů, zálohy, vyúčtování 1. Měsíční zálohy na opravy a údržbu společných částí domu a zálohy na správu domu se stanoví na základě rozhodnutí "Shromáždění vlastníků jednotek": Měsíční zálohy na úhradu nákladů za služby spojené s užíváním jednotek se stanoví individuálně pro každou bytovou jednotku i nebytovou jednotku dle skutečností rozhodných pro stanovení záloh za jednotlivé služby. 2. Správce zajistí převedení finančních prostředků z účtu SBD na nově zřízený účet společenství vlastníků. 3. Výbor společenství zajistí předávaní účetních dokladů za uplynulý měsíc správci do 25. d.ne následujícího měsíce.

7 Splatnost záloh na náklady na opravy a údržbu spol. částí domu a správu domu a záloh na služby spojené s užíváním jednotek je do 20. dne běžného měsíce na účet společenství. 5. Vyúčtování nákladů na opravy a údržbu společných částí domu, nákladů na správu a provoz domu a vyúčtování nákladů za služby spojené s užíváním jednotek provede správce do tří měsíců od skončení zúčtovacího období. Přeplatek na položce opravy a údržby a správy a provozu domu bude převeden do fondu údržby a oprav pro další kal. rok a případný přeplatek na položce služby spojené s užíváním jednotky bude vrácen do 30ti dnů od předloženého vyúčtování vlastníkům jednotky. Případné nedoplatky na položce nákladů na opravy a údržbu a služby spojené s užíváním jednotky jsou vlastníci povinni ve lhůtě 30 dnů od vyúčtování uhradit na účet domu. VII. Odměna správce Za obstarávání správy domu se vlastníci jednotek zavazuj1 platit správci odměnu ve výši 151, - Kč měsíčně na každou jednotku, a to tím způsobem a se splatností stejnou, jako u záloh na opravy a udržování spol. částí domu a služby spojené s užíváním jednotek, t.j. do 20. dne v měsíci na účet domu. VIII. Osoby zmocněné objednatelem K jednání ve věcech stanovených v této smlouvě, není-li stanovena jiná osoba, dále k objednávání oprav a udržování společných částí domu a ke všem jednáním ve věcech oprav a udržování domu /zejména k podpisu objednávek, přejímky díla, odsouhlasení dodacích listů, účetních daňových dokladů - faktur/ jsou oprávněni členové výboru společenství. Tyto osoby jednají za společenství způsobem uvedeným ve stanovách společenství. Při nedodržení dob splatnosti dohodnutých v této smlouvě bude smluvní strana, která bude v prodlení, povinna platit poplatek z prodlení dle občanského zákoníku a nařízení vlády č. 142/1994 Sb. Vznikne-li v důsledku porušení smluvní povinnosti druhé straně škoda, budou použity ustanovení občanského zákoníku o odpovědnosti za škodu.

8 - 8 - IX. Platnost smlouvy 1. Tato smlouva se uzavírá na dobu neurčitou a lze ji vypovědět ve lhůtě tří měsíců písemnou výpovědí, která začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po přijetí usnesení o odvolání správce. 2. Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu oběma smluvními stranami. Jsou jí vázáni všichni vlastníci jednotek v domě, byt tuto smlouvu o správě domu nepodepsali. X. Závěrečná ustanovení 1. Veškeré změny a doplňky této smlouvy musí mít písemnou formu. 2. Tato smlouva je zpracována ve dvou vyhotoveních. Jeden výtisk obdrží správce a druhý výtisk obdrží předseda výboru Společenství vlastníků jednotek. Ostatní vlastníci bytových jednotek obdrží kopii smlouvy. 3. Právní vztahy výslovně neupravené v této smlouvě se řídí příslušnými ustanoveními obchodního zákoníku a zákona o vlastnictví bytů č. 72/1994 Sb. v platném znění. 4. Touto smlouvou o správě domu zanikají veškeré smlouvy o správě, které byly uzavřeny před účinností a platností této smlouvy. V Přerově, dne Za společens ::t blr : )r; r/ Roman B o r t 1 í k předseda Ing. Jar6 vi mí!- k o r a místopředseda - L \ Ing. Pavlína H r u b í č k o v á člen výboru za správce: - JUDr Otakar š i š k a předseda družstva f' Ing. Miroslav B ř a-t h místopředseda družstva

SMLOUVA O OBSTARÁVÁNÍ SPRÁVY DOMU (MANDÁTNÍ SMLOUVA)

SMLOUVA O OBSTARÁVÁNÍ SPRÁVY DOMU (MANDÁTNÍ SMLOUVA) SMLOUVA O OBSTARÁVÁNÍ SPRÁVY DOMU (MANDÁTNÍ SMLOUVA) Smlouva o obstarávání správy domu a výkonu některých práv a povinností vyplývajících ze vztahů ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví (mandátní

Více

SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU

SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU Smlouva příkazní o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností vyplývajících ze vztahů ke společným částem domu a k jednotkám ve vlastnictví, uzavřená

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U. Ing. Monika Ježková

S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U. Ing. Monika Ježková S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U Ing. Monika Ježková Český Těšín 6, Ostravská 157, PSČ: 735 62, IČ: 73359475 mobil: 775 077 046 e-mail: monika.jezek@seznam.cz kancelář od 1.3.2009: Tovární 1707/33

Více

tuto smlouvu o zajišťování správy společných částí domu

tuto smlouvu o zajišťování správy společných částí domu Smlouva o zajišťování správy společných částí domu Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 až 575 a ve smyslu zák.č.72/1994 Sb. ve znění pozdějších předpisů, kterým se

Více

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Trávníky, bytové družstvo se sídlem na adrese Příčná 1541, 765 02 Otrokovice IČO: 00048852 zapsané v rejstříku u Krajského

Více

MANDÁTNÍ SMLOUVA O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU

MANDÁTNÍ SMLOUVA O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU MANDÁTNÍ SMLOUVA O OBSTARÁNÍ SPRÁVY DOMU a výkonu některých práv a povinností vyplývajících ze vztahů ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví uzavřená dle 566 až 576 obchodního zákoníku a 9

Více

Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví

Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví uzavřená podle 566 až 576 obchodního zákoníku a zákona č. 72/1994 Sb. v platném znění, kterým se upravují některé spoluvlastnické

Více

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU.

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. Vlastníci bytů a nebytových jednotek Jméno a příjmení : datum nar. číslo jednotky, ulice, č.p., obec, PSČ

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ)

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) Bytové družstvo: Bytové družstvo občanů Máj se sídlem: Dukelská 253, 742 42 Šenov u Nového Jičína IČ: 146 148 80 zapsáno ve veřejném

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim záloh a příspěvků na správu domu a na služby spojené s užíváním bytových jednotek a jejich vyúčtování dále jen Pravidla Dům: Bytové domy na adrese

Více

Mandátní smlouva o výkonu správy nemovitosti MANDÁTNÍ SMLOUVA O VÝKONU SPRÁVY NEMOVITOSTI

Mandátní smlouva o výkonu správy nemovitosti MANDÁTNÍ SMLOUVA O VÝKONU SPRÁVY NEMOVITOSTI MANDÁTNÍ SMLOUVA O VÝKONU SPRÁVY NEMOVITOSTI uzavřená ve smyslu ustanovení 566 a násl. zákona 513/1991 Sb. (Obchodní zákoník) I. Smluvní strany 1. František Hlaváček - SBS Beroun, Sokolovská 1031/17, 266

Více

Vzorová smlouva o správě nemovitostí

Vzorová smlouva o správě nemovitostí SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) organizace: Aval Rent s.r.o. se sídlem: K Linhartu 200/27, Doubí, 360 07 Karlovy Vary IČ: 29064619 zapsáno ve veřejném rejstříku

Více

Smlouva o zajišťování správy společných částí domu

Smlouva o zajišťování správy společných částí domu Smlouva o zajišťování správy společných částí domu uzavřená podle příslušných ustanovení občanského zákoníku, zejména 2430 až 2444 (příkazní smlouva): Stavební bytové družstvo Olomouc se sídlem v Olomouci,

Více

Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce

Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce Příloha č. 1 k příkazní smlouvě Rozsah služeb zahrnutých v paušální částce S odkazem na článek II. příkazní smlouvy o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke

Více

S m l o u v a. o zajišťování správy, provozu a oprav společných částí domu podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku

S m l o u v a. o zajišťování správy, provozu a oprav společných částí domu podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku S m l o u v a o zajišťování správy, provozu a oprav společných částí domu podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku Průkopník, stavební bytové družstvo, družstvo, 635 00 Brno, Foltýnova 1, zastoupené předsedou

Více

SMLOUVA o vedení účetnictví a agendy správy, uzavřená dle ustanovení 1724 Sb., Občanského zákoníku, v platném znění mezi:

SMLOUVA o vedení účetnictví a agendy správy, uzavřená dle ustanovení 1724 Sb., Občanského zákoníku, v platném znění mezi: SMLOUVA o vedení účetnictví a agendy správy, uzavřená dle ustanovení 1724 Sb., Občanského zákoníku, v platném znění mezi: 1. Botanická 24 společenství vlastníků jednotek se sídlem Brno Veveří, Botanická

Více

MANDÁTNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU

MANDÁTNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU MANDÁTNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU Společenství vlastníků Žárovická 1642 Sídlo: Žárovická 1642, Praha Újezd nad Lesy, 190 16 zapsané v rejstříku společenství vlastníků vedeném

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO:

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO: NÁJEMNÍ SMLOUVA o nájmu nebytových prostor VLASTNÍK NEBYTOVÉHO PROSTORU: MĚSTO TRUTNOV Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov IČO: 278360 SPRÁVCE NEBYTOVÉHO PROSTORU: SPOLEČENSKÉ CENTRUM TRUTNOVSKA PRO

Více

SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O ZAJIŠTĚNÍ SPRÁVY NEMOVITOSTI

SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O ZAJIŠTĚNÍ SPRÁVY NEMOVITOSTI SMLOUVA PŘÍKAZNÍ O ZAJIŠTĚNÍ SPRÁVY NEMOVITOSTI Prague Property Management, a.s. se sídlem Werichova 1145, PSČ 150 00 IČO: 27 21 21 49 Zastoupená: tel: +420 602 309 988 email: Flatservice@ppmas.cz a jméno:...

Více

Smlouva č. /201 o odvádění odpadních vod

Smlouva č. /201 o odvádění odpadních vod Smlouva č. /201 o odvádění odpadních vod uzavřená podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Zákon ), vyhlášky č. 428/2001 Sb.,

Více

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory ORLOVAN, městské bytové družstvo Energetiků 640, Orlová Lutyně SMĚRNICE č. 12/2005 Nájem nebytových prostorů a užívání společných prostorů v domě Schválena: shromážděním delegátů dne 8. 6. 2006 Nabývá

Více

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této Nájemní smlouva Smluvní strany Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále

Více

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR [PR SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR uzavřená v souladu se zák.č. 116/1990 Sb.,o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany: 1. L. K. místo podnikání a IČ: (dále

Více

Smluvní strany: 1. (název SVJ, BD, majitel) .., místopředsedou (představenstva, výboru) (dále jen SVJ, BD )

Smluvní strany: 1. (název SVJ, BD, majitel) .., místopředsedou (představenstva, výboru) (dále jen SVJ, BD ) Mandátní smlouva o obstarávání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví uzavřena podle 566 až 576 obchodního zákoníku, v

Více

Technické služby Doubravčice, s.r.o. Registrace: Městský soud v Praze, oddíl C, vložka 224654.

Technické služby Doubravčice, s.r.o. Registrace: Městský soud v Praze, oddíl C, vložka 224654. S M L O U V A O N Á J M U vodohospodářských děl a souborů zařízení k zajištění rozvodu a dodávky pitné vody a odvádění a čištění odpadních a dešťových vod ---------------------------------------------------------------

Více

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Zásady upravující poskytování plnění spojených s užíváním bytů a postup při určování

Více

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU Smluvní strany: Společenství vlastníků jednotek objektu Španielova 1299-1305, Praha 6, Řepy Sídlo: Španielova 1301, Praha 6 - Řepy, 163 00 zapsané

Více

DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB)

DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB) DOHODA O ZÚČTOVÁNÍ PLNĚNÍ (SLUŽEB) 2018/./OSM.DOBCH Uživatel: Městská část Praha 8 se sídlem: Zenklova 1/35, 180 48 Praha 8 Libeň IČ: 00063797 DIČ: CZ00063797 bankovní spojení: Česká spořitelna, a. s.,

Více

S M L O U V U o správě domu a pozemku (dále jen správa domu )

S M L O U V U o správě domu a pozemku (dále jen správa domu ) Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Praha 3, Olšanská 2666/7, PSČ 130 00 zastoupená předsedou představenstva Michalem Kuciánem zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl

Více

Smlouva o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví

Smlouva o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví Smlouva o obstarání správy domu a výkonu některých práv a povinností plynoucích ze vztahu ke společným částem domu a jednotkám ve vlastnictví uzavřená podle 566 až 576 obchodního zákoníku a zákona č. 72/1994

Více

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU č. 25/05776/16 kterou podle 2302 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ), uzavřeli tito účastníci Město Uherský Brod se sídlem:

Více

Článek I. Předmět smlouvy

Článek I. Předmět smlouvy PŘÍLOHA Č. 3 Zadávací dokumentace NÁVRH KUPNÍ SMLOUVY dle 409 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník) Smluvní strany: 1. Objednatel: Univerzita

Více

SERVISNÍ SMLOUVA Č.j. KRPK-4111/ČJ VZ

SERVISNÍ SMLOUVA Č.j. KRPK-4111/ČJ VZ Česká republika - Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se sídlem Sokolovská 108/A, 360 01 Karlovy Vary Zastoupená plk. Mgr. Oldřichem Tomáškem ředitelem Krajského ředitelství policie Karlovarského

Více

Smlouva o zajišťování správy společných částí domu

Smlouva o zajišťování správy společných částí domu Smlouva o zajišťování správy společných částí domu Podle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, zejména ustanovení 2430 a násl. a dále ve smyslu ustanovení 1189 a násl. občanského

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK. přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení. II. Název společenství STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ BYTOVÝCH JEDNOTEK přijaté v souladu s ust. 9 zák. č. 72/1994 Sb. I. Základní ustanovení 1. Vlastníci jednotek zakládají podle ust. 9 zák. č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů,

Více

MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: ,

MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: , SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Milošem Peterou, IČ: 00239500, a (dále jen pronajímatel) na straně jedné GRYGAROVÁ Libuše,..,IČ

Více

Příkazní smlouva. uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (NOZ), zejména ustanoveními 2430 a násl.

Příkazní smlouva. uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (NOZ), zejména ustanoveními 2430 a násl. Příkazní smlouva uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (NOZ), zejména ustanoveními 2430 a násl. I. Účastníci smlouvy Společenství vlastníků Chabařovická

Více

RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 15 U S N E S E N Í

RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 15 U S N E S E N Í RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 15 U S N E S E N Í Rady městské části Praha 15 číslo R 62 ze dne 17.12.2014 Název: Uzavření nové nájemní smlouvy s nájemci bytu č. ***, manžely *********, v bytovém domě na *********

Více

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I.

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I. Příloha č. 8 Zásad vzorová nájemní smlouva pro pronájem nebytového prostoru ( doba určitá / neurčitá ) Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb.,

Více

Smíšená smlouva komisionářská smlouva o obstarání správy nemovitostí, výkonu dalších práv a povinností, smlouva o obstarání účetnictví.

Smíšená smlouva komisionářská smlouva o obstarání správy nemovitostí, výkonu dalších práv a povinností, smlouva o obstarání účetnictví. Smíšená smlouva komisionářská smlouva o obstarání správy nemovitostí, výkonu dalších práv a povinností, smlouva o obstarání účetnictví. Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1. Společenství vlastníků

Více

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský

Článek I. Smluvní strany. Česká spořitelna, a.s., pobočka Opava Bc. Martinem Vítečkem, primátorem Mgr. Bc. Pavel Vltavský 1 STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA MMOPP00GDAOR SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTI uzavřená podle 2430 a násl. občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Vlastník: Sídlo: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více

SMLOUVA O ÚDRŽBĚ ZELENĚ A SADOVÝCH ÚPRAV uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA O ÚDRŽBĚ ZELENĚ A SADOVÝCH ÚPRAV uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů SMLOUVA O ÚDRŽBĚ ZELENĚ A SADOVÝCH ÚPRAV uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Objednatel: a Zhotovitel: Společenství vlastníků jednotek domu

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2016004 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

SMLOUVA O NÁJMU PROSTOR SLOUŽÍCÍCH PODNIKÁNÍ

SMLOUVA O NÁJMU PROSTOR SLOUŽÍCÍCH PODNIKÁNÍ SMLOUVA O NÁJMU PROSTOR SLOUŽÍCÍCH PODNIKÁNÍ MĚSTO NYMBURK, se sídlem Nymburk, Nám. Přemyslovců 163, zastoupené starostou Ing. Tomášem Machem Ph.D., IČ 00239500, bankovní spojení 19-0504359359/0800 ČS

Více

SMLOUVA O DÍLO servisní smlouva

SMLOUVA O DÍLO servisní smlouva SMLOUVA O DÍLO servisní smlouva (dále jen smlouva ) uzavřená v souladu s 2586 a zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen NOZ ) a ve smyslu příslušných právních předpisů

Více

Platební řád Společenství vlastníků

Platební řád Společenství vlastníků Platební řád Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8, přijímá a

Více

Smlouva o dílo č. 8/2018-VI

Smlouva o dílo č. 8/2018-VI SoD Č. 8/2018-VI - MŠ Větřní č. p. 294 - Obnova sociálních zařízení, rozvodů vody a kanalizace Smlouva o dílo č. 8/2018-VI Uzavřená podle 2586 a následujících,, zákona Č. 89/2012, občanský zákoník 1. Zhotovitel:

Více

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 Běluňská 1840/6, 193 00 Praha 9, Ič. 247 57 454 P R A V I D L A o poskytování plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě Část 1 I. 1) Pravidla

Více

Návrh - KUPNÍ SMLOUVA

Návrh - KUPNÍ SMLOUVA Návrh - KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle 2079 a následujících zákona 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. 1 Objednatel : Sídlo: Zastoupení : Smluvní strany Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova,

Více

schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 28. 4. 2015 usnesením č. 157/15/ZK ev. č. OLP/1595/2015

schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 28. 4. 2015 usnesením č. 157/15/ZK ev. č. OLP/1595/2015 S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje, podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne

Více

Nájemní smlouva. podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ )

Nájemní smlouva. podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ ) Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 57.14.08 Nájemní smlouva podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ ) Níže uvedeného dne, měsíce

Více

SMLOUVA o výkonu funkce odborného lesního hospodáře

SMLOUVA o výkonu funkce odborného lesního hospodáře SMLOUVA o výkonu funkce odborného lesního hospodáře 1. Město Proseč, se sídlem Proseč 18, 539 44 Proseč u Skutče, IČ: 00270741, DIČ: CZ00270741, Číslo účtu: 1141642319/0800 zastoupené Janem Macháčkem,

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 2017005 Smluvní strany: MĚSTO DOKSY se sídlem: náměstí Republiky čp. 193, 472 01 Doksy zastoupené: starostkou Města Doksy, Ing. Evou Burešovou IČ : 00260444

Více

67/2013 ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

67/2013 ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 67/2013 ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Článek I. Smluvní strany

Článek I. Smluvní strany Příloha č. 7 Návrh smlouvy na zajištění jazykových a jazykově-metodických kurzů v zahraničí pro zvýšení kvalifikace pedagogů a zvýšení kvality výuky na 1. Základní škole Holešov Objednatel: Název: 1. Základní

Více

67/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

67/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 67/2013 Sb. ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

V Z O R. Smlouvao vedení účetnictví

V Z O R. Smlouvao vedení účetnictví V Z O R Smlouvao vedení účetnictví Firma: se sídlem: zastoupená: IČO: DIČ: Bank.spojení: č.účtu: dále jen dodavatel a Firma: se sídlem: zastoupená: IČO: DIČ: Bank.spojení: č.účtu: dále jen odběratel uzavřeli

Více

Platební řád Bytového družstva Chabařovická

Platební řád Bytového družstva Chabařovická Platební řád Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 Bytové družstvo Chabařovická 1321 1326, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 přijímá a schvaluje tato

Více

Smlouva o podnájmu nebytových prostor a úhradě služeb spojených s jejich užíváním

Smlouva o podnájmu nebytových prostor a úhradě služeb spojených s jejich užíváním Smlouva o podnájmu nebytových prostor a úhradě služeb spojených s jejich užíváním Uzavřená podle zák.č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito stranami:

Více

SMLOUVA. Sídlo odběratele: ulice: čp: Dodací pošta: Litoměřice. Odběrné místo: Rohatce č.p.

SMLOUVA. Sídlo odběratele: ulice: čp: Dodací pošta: Litoměřice. Odběrné místo: Rohatce č.p. SMLOUVA Evid.č.: čp. /Rohatce O službě odvádění odpadních vod, uzavřena podle zákona a vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu včetně souvisejících prováděcích předpisů Provozovatel a vlastník kanalizace:

Více

Smlouva o zajištění služeb

Smlouva o zajištění služeb Příloha zadávací dokumentace: Návrh smlouvy o zajištění služeb závazné obchodní podmínky na veřejnou zakázku s názvem Zahraniční jazykové kurzy pro učitele a stínování pro pedagogy Smlouva o zajištění

Více

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU

PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU PŘÍKAZNÍ SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU Smluvní strany: 1. Společenství vlastníků jednotek domu Dominova 2463, 2464, 2465, Praha 5, Stodůlky Sídlo : Praha 5 - Stodůlky Dominova 2464/13,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-034-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o zřízení služebnosti inženýrské sítě na pozemku parc. č. 42 v k. ú. Komořany - splašková kanalizace Rada městské

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 657 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 657 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 24 9. funkční období 24 Návrh zákona, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty (Navazuje na sněmovní tisk č. 657

Více

S M L O U V A O D Í L O na zhotovení projektové dokumentace akce

S M L O U V A O D Í L O na zhotovení projektové dokumentace akce S M L O U V A O D Í L O na zhotovení projektové dokumentace akce Stavební připravenost lokality OPIS uzavřená níže uvedeného dne měsíce a roku dle ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., v platném

Více

Smlouva o dílo č.s vm/2018

Smlouva o dílo č.s vm/2018 - - Smlouva o dílo č.s vm/2018 Uzavřená podle 2586 a následujících, zákona č. 89/2012, občanský zákoník 1. Zhotovitel: Článek I. Smluvní strany Název: Dopravní stavby HP Bohemia s.r.o. Sídlo: Poříčská

Více

P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I.

P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I. Strana 1 (celkem 21) P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I. VLASTNÍK Družstvo Něvská 687/688 IČ: 265 03 581

Více

Článek I. Předmět nájmu

Článek I. Předmět nájmu Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 685 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit:

Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit: Platební řád Bytové družstvo Lucemburská 2136/16 podle článku 26 a násl. Stanov Bytového družstva přijímá a schvaluje tato pravidla pro platby členů družstva (dále jen Platební řád ): Článek 1. A/ Členové

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor uzavřená podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce

Více

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva)

Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) Smlouva o poskytnutí dotace (veřejnoprávní smlouva) I. Smluvní strany Obec: HLÍNA sídlo: Hlína, ev.č.19, 664 91 Ivančice IČO: 00488135 zastoupena: starostou obce Milošem Dostalým číslo bankovního účtu:

Více

Nájemní smlouva. ..., r.č. / IČ., trvale bytem/sídlem.,..,

Nájemní smlouva. ..., r.č. / IČ., trvale bytem/sídlem.,.., Nájemní smlouva., r.č. / IČ:, trvale bytem/sídlem,, jednající bankovní spojení: vedený u.., var.symbol:, tel: email:. dále jen pronajímatel a., r.č. / IČ, trvale bytem/sídlem,, jednající. bankovní spojení:

Více

NABÍDKA SPRÁVY NEMOVITOSTI

NABÍDKA SPRÁVY NEMOVITOSTI 1 Sídlo : Mezibranská3, 110 00 Praha 1 Tel/fax : +420 296 22 00 52 E-mail : kancelar@eloca.cz NABÍDKA SPRÁVY NEMOVITOSTI Adresa a popis nemovitosti : Adresa : Praha 13, Trávníčkova 1767-1771 Typ nemovitosti

Více

Smlouva o nájmu garážového stání č. G x/2013. Čl. I Smluvní strany

Smlouva o nájmu garážového stání č. G x/2013. Čl. I Smluvní strany SMLOUVA o nájmu nebytového prostoru garážového stání a úhradě služeb spojených s jeho užíváním č. G x / 2013 uzavřená dle zákona č. 40/1964 Sb. a zákona č.116/1990 Sb., vše ve znění pozdějších předpisů

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY 7/2013 Sb. - Zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v... z 7 26.3.2013 10:28 Ročník 2013 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Více

SERVISNÍ SMLOUVA. kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany

SERVISNÍ SMLOUVA. kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany SERVISNÍ SMLOUVA kterou podle 2586 obč. zák. níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli : I. Smluvní strany 1. Zhotovitel.. Sídlo: IČ: DIČ: Zastoupení: Osoby oprávněné jednat ve věcech smluvních a technických:

Více

Se sídlem:.. Zastoupený:.. Bankovní spojení:.., č.ú.:.. (dále jen příjemce)

Se sídlem:.. Zastoupený:.. Bankovní spojení:.., č.ú.:.. (dále jen příjemce) Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Obce Ratíškovice uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů Obec Ratíškovice Zastoupená: Ing. Bc. Annou Hubáčkovou

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Zastupitelstvo obce Radostov dle usnesení č. 1/2017 ze dne 6. 2. 2017 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb, o obcích, rozhodlo o přidělení dotace: 1/ Obec Radostov

Více

S M L O U V A - VZOR

S M L O U V A - VZOR Příloha č. 7 k Pravidlům dotačního programu města České Budějovice na podporu oblasti v roce 201x S M L O U V A - VZOR o poskytnutí dotace statutárního města České Budějovice na kofinancování projektu

Více

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:..

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. Svazek obcí Čistý Zlechovský potok, 687 10 Zlechov 540, IČ: 75068664 SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. I. Smluvní strany DODAVATEL (provozovatel kanalizace): ODBĚRATEL : Svazek

Více

Bratčice čp. 36, Syrovice, ČR provozní kancelář Ledce čp. 28, Hrušovany u Brna. S M L O U V A č. : V/2/18

Bratčice čp. 36, Syrovice, ČR provozní kancelář Ledce čp. 28, Hrušovany u Brna. S M L O U V A č. : V/2/18 S M L O U V A č. : V/2/18 o dodávce pitné vody vodovodem pro veřejnou potřebu (dále jen smlouva) DODAVATEL : Šatavsko, svazek obcí Sídlo : Bratčice čp. 36, 664 67 Syrovice Zastoupen : Jitkou Rychnovskou,

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajišťování správy společných částí domu, nebytových prostorů a pozemků,

P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajišťování správy společných částí domu, nebytových prostorů a pozemků, P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajišťování správy společných částí domu, nebytových prostorů a pozemků, kterou podle příslušných ustanovení NOZ č. 89/2012, zejména 1411 1417 a 2430-2442 v platném znění,kterými

Více

Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění

Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění Smlouva o dílo uzavřená dle 536 a násl. obch. zákoníku, v platném znění I. Smluvní strany Objednatel : Město Petřvald Zastoupený : Jarmilou Skálovou starostkou Se sídlem : Gen.Svobody 511, 735 41 Petřvald

Více

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo Smlouva o dílo ve smyslu 536 a následujících ustanovení zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany Objednatel: Základní škola a Mateřská škola Troubky Adresa:

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace O BEC MORAVANY Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace 1/ Obec Moravany sídlo:, 66448 Moravany IČO: 00282120 DIČ: CZ 00282120 Zastoupena: RNDr. Marií Barešovou, starostkou obce Kontaktní osoba: Bc. Helena

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp)

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (Všeobecné podmínky/vp) 1. Výklad pojmů použitých v těchto Všeobecných podmínkách: 1.1. Poskytovatel je společnost SJCOM s. r.

Více

SMLOUVA O EKONOMICKÉ SPRÁVĚ DOMU

SMLOUVA O EKONOMICKÉ SPRÁVĚ DOMU SMLOUVA O EKONOMICKÉ SPRÁVĚ DOMU uzavřená mezi těmito smluvními stranami: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Praha 3, Olšanská 2666/7, PSČ 130 00 zastoupení předsedou představenstva Michalem

Více

Prohlášení vlastníka

Prohlášení vlastníka Prohlášení vlastníka Městská část Praha 10, Vršovická 1429/68, Praha 10 IČ : 00063941 zastoupená Ing. Milanem Richterem, starostou Městské části Praha 10 k smluvnímu jednání oprávněn Mgr. David Ekstein,

Více

PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů

PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany představované nájemcem Jméno: Rodné číslo: Bydliště:

Více

Obchodní podmínky a podmínky pro uzavírání písemných smluv o odvádění srážkových vod s odběratelem. I. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky a podmínky pro uzavírání písemných smluv o odvádění srážkových vod s odběratelem. I. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky a podmínky pro uzavírání písemných smluv o odvádění srážkových vod s odběratelem I. Úvodní ustanovení 1. Vzájemný vztah mezi dodavatelem a odběratelem o odvádění srážkových vod se řídí

Více

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky strana1 P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky Smluvní strany: Společenství vlastníků jednotek.

Více

Návrh smlouvy o poskytování služeb č. MHÚM/2018/XXXX/SD

Návrh smlouvy o poskytování služeb č. MHÚM/2018/XXXX/SD Návrh smlouvy o poskytování služeb č. MHÚM/2018/XXXX/SD Objednatel město Studénka Sídlo: nám. Republiky 762, 742 13 Studénka Zastoupeno: Lubomírem Šobichem, starostou IČ: 00298441 DIČ: CZ00298441 Bankovní

Více

Článek I. Předmět úpravy

Článek I. Předmět úpravy Směrnice č.2/2011 O nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Článek I. Předmět úpravy (1) Tato směrnice upravuje: a) nájemné v bytech

Více

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:..

SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. Svazek obcí Čistý Zlechovský potok, 687 10 Zlechov 540, IČ: 75068664 SMLOUVA O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD KANALIZACÍ číslo smlouvy:.. I. Smluvní strany DODAVATEL (provozovatel kanalizace): ODBĚRATEL : Svazek

Více

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení (1) Firma zní Bytové družstvo na Evropské. STANOVY Bytového družstva na Evropské Čl. 1 Základní ustanovení (2) Sídlem Bytového družstva na Evropské (dále jen družstvo ) je Evropská 80/2060, Praha 6. (3)

Více