Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 1 I N F O R M A C E S P O R T S

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd 21.05.2007 12:34 Uhr Seite 1 I N F O R M A C E S P O R T S"

Transkript

1 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd I N F O R 12:34 Uhr M Seite 1 A C E SPORTS

2 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 2 1. Produkty pro aktivní lidi Exklusivnû od R+H! Ideální pro aktivní lidi bez hranic. Br lové ãoãky Fun +Function. Br lové ãoãky SPORTS od firmy R+H, speciálnû vypoãítané pro sportovní br lové obruby s velk m zakfiivením. Jsou urãeny pro milovníky dynamick ch sportû jako je napfi. cyklistika ãi lyïe. Díky korekãním br lov m ãoãkám tak získají optimální vidûní. Br lové ãoãky SPORTS jsou vyrobeny na míru do konkrétních br lov ch obrub. Doba, kdy sportovci pouïívali clip, kter ru il pfii pohledu, je jiï dávno pryã. Pro sportovce je velmi dûleïit komfort vidûní tzv. mít v e v jednom pohledu, aniï by museli pouïit kontaktní ãoãky. To platí zejména pro dynamické sporty (napfi: kanoistika, nebo squash).

3 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 3 2. Situace 1. Normální br lové obruby Br lové ãoãky SPORTS umoïàují optimální vidûní do v ech smûrû pohledu. 2. Sportovní br lové obruby Odchylky od normálních br lov ch obrub DÛsledky: Chyba zobrazení (astigmatismus, ikm dopad svûtla, koma, aj). Vedlej í prismatické úãinky (v centrovacím bodu). Odchyln dioptrick úãinek. Pozmûnûná decentrace vlivem zakfiivení.

4 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 4 3. e ení Br lové ãoãky SPORTS od R+H, pro aktivní lidi bez hranic Fun+Function. e ením jsou speciálnû spoãítané br lové ãoãky. Individuálnû pfiizpûsobené sportovním br lov m obrubám a nositeli br lí. Br lové ãoãky SPORTS poskytují díky v raznému zakfiivení komfortní vidûní. Pro provedení v poãtu br lov ch ãoãek do sportovních br lov ch obrub je tfieba mít k dispozici tyto údaje: Refrakce (sféra, cylindr, osa, prisma). PD (pupilární distance). Br lová ãoãka (index lomu, stfiedová tlou È ka, základní kfiivka, prûmûr br lové ãoãky a úhel zakfiivení). Br lová obruba (délka br lové obruby, ífika nosníku, úhel zakfiivení br lové obruby). Servis SPORTS zji Èuje z tûchto údajû dioptrick úãinek korigující chyby a optimální data stfiedûní. Vykazuje li v poãet (optimalizovan ch br lov ch ãoãek) odchylku napfi.u prisma o více jak 0,75 cm/m, jsou br lové ãoãky zhotoveny podle korigovaného v poãtu.

5 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 5 4. Multifokální br lové ãoãky Sport není otázkou vûku. Proto existují jednoohniskové br lové ãoãky i multifokální br lové ãoãky SPORTS. Pro vût inu druhû sportû, ale i pro tzv. stafiecké vidûní, je pohled do dálky v znamn m a rozhodujícím kritériem. Dle pfiání a poïadavku nositele br lí je moïné si vybrat ze dvou rûzn ch typû multifokálních br lov ch ãoãek SPORTS. Vidûní s multifokálními ãoãkami SPORTS je oproti multifokálním br lov m ãoãkám pro bûïné denní no ení jiné. Velikost sportovních br lí umoïàuje jeho nositeli daleko vût í rozsah okolního zorného pole. Pfii sportu je ãasto vyuïívána periferie br lové ãoãky. Exklusivnû od firmy Rupp + Hubrach. SPORTS Selective SPORTS Selective jsou v bûrové sportovní asymetrické stfiednû mûkké multifokální br lové ãoãky. U SPORTS Selective jsou sladûny potfieby nositele br lí resp. rozsah vidûní a moïnosti sportovní br lové obruby tak, Ïe je provedena individuální korekce. Pro ideální hodnotu adice je rozsah vidûní optimalizován dle druhu sportu.

6 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 6 SPORTS free vyrobeno na zakázku, pouze pro mne! Volnost jasná volba! SPORTS.free SPORTS.free volnost uïívat si Ïivota, nepfiistoupit na Ïádné kompromisy, neakceptovat hranice. B t sobûstaãn m, prosadit se stejnû jako SPORTS.free - bezobrouãkové multifokální br lové ãoãky na sport. Ve keré údaje o nositeli br lí i o sportovní obrubû jsou individuálnû zpracovány a v sledkem je vypoãítaná plocha resp. velikost sportovních br lí bez obrouãky tak, aby vyhovovala danému sportu i jeho uïivateli. Je stanovena optimální pozice dálky i blízka, s upfiednostnûním dálky. Pravá i levá br lová ãoãka jsou dále sladûny mezi sebou. Tím je zaji tûno prostorové vidûní, odhad vzdálenosti i koordinace. Pro SPORTS.free je ideální stanovená adice optimalizovaná pro v echny oblasti vidûní co do délky a velikosti s proveden m zaokrouhlením smûrem dolû. Pro stanovení adice SPORTS viz Zkou ka adice. DobrodruÏství je lákavé. Nejlep í sportovní v kony jdou ruku v ruce s nejvy ími v kony optiky. S br lov mi ãoãkami SPORTS.free jste dokonale vybaveni.

7 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 7 Sportovní br lové obruby 5. Br lové obruby, které lze zasklít Souvislá br lová obruba (V Kovové br le se zámkov m dráïka, , volnû blokem. pfiístupná). Br lové obruby, které nelze zasklít Vrtané br le. Pfiesahy br lov ch obrub, nebo nástrãné systémy, umoïàují jen urãité tlou Èky okrajû br lov ch ãoãek. Svorníkové systémy umoïàují jen ploché br lové ãoãky. U vázan ch br lí s vnûj ím zakfiivením vût ím jak 7dpt je ífika dráïky nestejnomûrná. V bûr br lov ch obrub, které lze zasklít, naleznete na na i domovské stránce V laboratofii SPORTS, vám rádi zhotovíme br lové ãoãky na míru a také vsadíme do vámi vybrané sportovní br lové obruby.

8 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :34 Uhr Seite 8 6. Zakfiivení br lové obruby a br lové ãoãky Rovina br lové obruby Vodorovná rovina br lové ãoãky Rovina br lové obruby Vodorovná rovina br lové ãoãky Zraková osa Optická osa br lové ãoãky Zraková osa Pfiíklad: Zmûna hodnot u rozdílného úhlu br lové obruby a br lové ãoãky. Hodnoty br lové ãoãky Sféra Cylindr Adice Prisma Refrakce + 3,25 +0, Úhel obruby a br lové ãoãky u + 2,50 +1, ,5 neno en ch br lí 28 Úhel obruby a br lové ãoãky u + 3,00 +1, ,0 no en ch br lí 23 Potfiebná pfiesnost mûfiení ãiní 2,5

9 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite 9 Zkou ka adice 7. Mezi multifokálními br lov mi ãoãkami SPORTS a ãoãkami pro bûïné denní no ení je rozdíl. V objednávce se objevují obû hodnoty. Volba ideální adice SPORTS, je závislá na pouïití sportovních br lí. 1.VyuÏití br lí nejen pro sport, ale i pro bûïné denní no ení, napfi. sluneãní br le se siln m zakfiivením. > adice SPORTS = adice br lov ch ãoãek pro bûïné denní no ení. 2. VyuÏití br lí pro sport s pfiíleïitostn m vyuïitím ãtecí vzdálenosti. > adice SPORTS = adice br lov ch ãoãek pro bûïné denní no ení - 0,50 dpt. Díky sníïené adici mají multifokální br lové ãoãky SPORTS men í rozsah, ale vût í oblast pro ãtení, a tak zaruãují vût í komfort. SníÏení adice o 0,50 dpt vût inou odpovídá ãtecí vzdálenosti. 3. VyuÏití pro sport s individuálnû zvolenou adicí, napfi. pro speciální blízkou vzdálenost (v tomto pfiípadû vût í jak ãtecí vzdálenost). > adice SPORTS = adice br lov ch ãoãek pro poïadovanou vzdálenost. Následující tabulka popisuje pfiíklady rozdílû adice SPORTS pro rûzné pouïití: Adice pro bûïné no ení Adice SPORTS Sluneãní br le 2,50 dpt 2,50 dpt Sportovní br le na tenis 2,50 dpt 2,00 dpt Sportovní br le na golf 2,50 dpt 0,75 dpt

10 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite Sportovnû posouzená centrace Moderní + inovativní br lové ãoãky SPORTS od firmy Rupp + Hubrach. Na základû v poãtû získáme pro br lové ãoãky SPORTS jiné hodnoty decentrace, neï které jsme zohlednili pfii zpracování, nebo které jsme získali o zákazníkovi od optika. To platí také pro zmûny pfii prismatickém pûsobení. Adaptace multifokálních br lov ch ãoãek SPORTS resp. pfiizpûsobení zákazníkovi je provedeno centrací na dálku. To se provádí metodou urãení nulového nebo hlavní smûru pohledu (ozn. kfií- Ïem). nulov smûr pohledu hlavní smûr pohledu nulov smûr pohledu hlavní smûr pohledu prosím zakrouïkujte nulov smûr pohledu hlavní smûr pohledu Spodní kfiíï pro centraci se urãí pfii hlavním smûru pohledu zákazníka pfied sebe na podloïku. Vrchní kfiíï se urãí pokud se zákazník dívá do nekoneãna. V obou pfiípadech se provádí centrace na stfied zornice. Minimální velikost zábrusu je uvedena u jednotlivé br lové ãoãky v ceníkové ãásti. U v poãtu pro SPORTS je vïdy nutné uvést jaká metoda byla pou- Ïita.

11 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite 11 Zmûfiení zakfiivení br lové obruby a br lové ãoãky Urãení stfiedu br lové ãoãky: Oznaãíme stfied dle orientaãního mûfiení svislou ãarou Nastavení úhelníku: Posuvné pravítko pfiiloïíme k hornímu okraji br lové obruby, stfied úhelníku odpovídá stfiedu br lové obruby. Úhelník se kolmo dot ká br lové ãoãky.

12 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite 12 Zmûfiení zakfiivení br lové obruby a br lové ãoãky Zmûfiení úhlu: Vyrovnáme mûfiící ãelisti úhelníku (oznaãeno v obrázku bodem 2. a 3.). Mûfiící ãelisti se dot kají znaãky (stfied ãoãky). Tvofií teãnu k br lové ãoãce. 4. Namûfiená hodnota zakfiivení Namûfiená hodnota úhlu zakfiivení je v místû, kde se mûfiící ãelist shoduje se stupnicí.

13 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite Optimální vyuïití Br lové ãoãky SPORTS od firmy Rupp + Hubrach, Fun + Function, bez hranic. O úspûchu ve sportu ãasto rozhodují jen malé detaily. Optimální barevná br lová ãoãka, nebo br lová ãoãka s filtrem mûïe zv raznit dûleïité struktury. Zcela individuální je volba zabarvení br lové ãoãky ãi intenzita pohlcení (tlumení) svûtla. Optimální je nechat zákazníka, aby si sám vyzkou el, co mu nejlépe vyhovuje. sluneãno zataïeno stín promûnlivo umûlé svûtlo sníh mlha FUN COLOURS: zaji È ují zostfiení kontrastû, zv raznûní jednotliv ch struktur, zlep en odhad vzdálenosti. Arancia subjektivní zesvûtlení, vhodné napfi. pro cyklistiku (nevhodné pro jízdu v noci). Giallo subjektivní zesvûtlení, vhodné napfi. pro tenis. Rosso tlumení svûtla, vhodné napfi. pro lyïování (nevhodné pro pouïití v silniãním provozu). POL: zaji È uje dobré tlumení svûtla, eliminace zrcadlení na hladk ch plochách, ochrana proti oslnûní, napfi. pro vodní sport, motorismus (nevhodné pro jízdu v noci).

14 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite 14 Kontrastní filtry: zostfiení kontrastû, dobré tlumení svûtla, zv ená jasnost BRILLANT barev, ochrana proti oslnûní, zv raznûní jednotliv ch struktur, zlep en odhad vzdálenosti (nevhodné pro jízdu v noci). Brillant napfi. pro létání, motosport. (uni / samozabarvovací) Brillant Golf barevn filtr perfektnû pfiizpûsoben poïadavkûm milovníkû Greenu. Standardní filtry: Hnûdá dobré tlumení svûtla, lehce zmûnûné vnímání barev, univerzální filtr, ochrana proti oslnûní. Zelená dobré tlumení svûtla, lehce zmûnûné vnímání barev, univerzální filtr, ochrana proti oslnûní. Sûdá stejnomûrná redukce svûtla, Ïádné zkreslení barev, univerzální filtr, ochrana proti oslnûní. Transitions zaji È uje pfiizpûsobivou propustnost svûtla v závislosti na její intenzitû, br lová ãoãka pro nejvy í komfort, vhodná napfi. pfii fotbale ãi tenisu.

15 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite Objednávka Objednávka SPORTS jednoduché a lehké vyplnûní. Objednávka - SPORTS by Rupp + Hubrach âíslo zákazníka: Komise Hodnoty zreceptu, údaje o centrování a obrubû SPH CYL Osa Prisma Báze PD P L V ka Úhel (do 30 ) Namûfiené hodnoty od optika. Prosíme, v echna okótování uvést dle BOXING-systému1 Délka skla: V ka skla: Délka nosníku: Údaje o sportovní br lové obrubû. Zakfiivení demoskla: V robce obruby Model Barva Vlastní zpracování Zpracování v R+H Sports Lab, pfiíloha: Demosklo pfiiloïeno obruba demosklo korekãní skla pouzdro Typ skla Datum, referent Barva / úpravy Údaje o br lové ãoãce. R Ermittlung durch Rupp + Hubrach: (Nevyplfiiujte, prosím! V poãet bude pro veden firmou R+H) Scheibenlänghöhweite Demoglas der kurve Scheiben- Brücken- Außenkurve Verglasbarkeit ø dez.pr B dez Außen- Zeichen (bis 7.0 dpt) Fassung ja nein Sportbrillenkorrektion-Messwerte, falls von Bestellwerten abweichend Sph Mess Cyl Mess A Mess Pr Mess B Mess PD Mess Höhe Zeichen Vypoãítané, upravené hodnoty. L Jsme Vám k dispozici i telefonicky. MÛÏete nás kontaktovat od pondûlí do pátku od 8.30 hod. do hod. na tel. ãísle Kromû toho slouïí tato linka i jako informaãní centrum. Tû íme se i na Va e pfiípadné nápady a návrhy, abychom nadále vylep ovali koncept SPORTS.

16 Sports Leitfaden_02_06_CZ_ohne_ts_logo.qxd :35 Uhr Seite 16 Postfach Bamberg GERMANY

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy Systém Platon Aplikaãní katalog Suché a zdravé domy Tiskárna Tercie Praha s.r.o. V robky firmy Isola Isola dodává stavební izolaãní materiály na Skandinávské trhy jiï více neï 60 let a exportuje na dal

Více

Je to, jako byste mûli t m kontrolorû kvality prohlíïejících a schvalujících kaïd Vá dokument ihned po jeho naskenování. www.dicomgroup.

Je to, jako byste mûli t m kontrolorû kvality prohlíïejících a schvalujících kaïd Vá dokument ihned po jeho naskenování. www.dicomgroup. Chápeme Vá poïadavek - pofiídit elektronicky dokumenty a data rozhodující pro Va e kaïdodenní operace co moïná nejrychleji a nepfiesnûji. âím lep í a kvalitnûj í zobrazení získáte ze svého skenování, tím

Více

YTONG - Vy í komfort staveb

YTONG - Vy í komfort staveb YTONG - Vy í komfort staveb Rodinn dûm je velmi sloïit v robek, jehoï v sledné vlastnosti ovlivàuje obrovská fiada okolností. Na první pohled dva velmi podobné domy mohou sv m uïivatelûm nabízet zcela

Více

Mazda5. Internet: www.mazda.cz www.mazda.sk

Mazda5. Internet: www.mazda.cz www.mazda.sk Mazda5 V zájmu neustálého v voje sv ch v robkû si spoleãnost Mazda Motor Europe vyhrazuje právo provedení zmûn specifikací a v bavy. Barevné odstíny a ãalounûní uvedené v této broïufie se mohou od aktuálních

Více

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ Blahopfiejeme! Dûkujeme, Ïe jste se rozhodli pro zafiízení firmy Candy; kvalitní myãky nádobí, zaruãující vysok v kon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí irok sortiment

Více

Pfiiná íme dûvûru spolehlivou sterilizací. Technologií k jistotû

Pfiiná íme dûvûru spolehlivou sterilizací. Technologií k jistotû Zku ební balíãky BROWNE TST pro B-D zkou ku Podle âsn EN 554 se zkou ka prûniku páry provádí na zaãátku kaïdého pracovního dne, jestliïe do sterilizaãního procesu patfií i odstranûní vzduchu z v robku

Více

WEBCOCKA Nákupní ceník 2016

WEBCOCKA Nákupní ceník 2016 WEBCOCKA Nákupní ceník 2016 Princip WebČoček Někdy je cena nejdůležitějším argumentem pro prodej brýlových čoček. Nicméně, musí funkce a kvalita zaručit spokojenost zákazníků a musí splňovat požadavky

Více

kolská soustava âeské republiky

kolská soustava âeské republiky kolská soustava âeské republiky Základní údaje o zemi Obyvatelstvo: 10,2 milionu Rozloha: 7 4 km 2 Hustota obyvatelstva: 130 obyvatel na km 2 HDP na obyvatele: 13 300 EUR (01) Struktura zamûstnanosti:

Více

Základní znalosti o upevàování

Základní znalosti o upevàování kotev a hmoïdinek Jak pfii projektování, tak pfii montáïi, ale i pfii prodeji a zákaznickém servisu je dûleïité znát základní podmínky, které mají vliv na pouïití a v bûr vhodn ch hmoïdinek. Proto pfiiná

Více

Platon. Hydroizolace proti vlhkosti pod dfievûné a laminátové podlahy PODLAHY. Úspora ãasu Cenovû v hodné fie ení Maximální pohodlí. ÚPLNù NOVÉ E ENÍ!

Platon. Hydroizolace proti vlhkosti pod dfievûné a laminátové podlahy PODLAHY. Úspora ãasu Cenovû v hodné fie ení Maximální pohodlí. ÚPLNù NOVÉ E ENÍ! PODLAHY Platon Systém Hydroizolace proti vlhkosti pod dfievûné a laminátové podlahy ÚPLNù NOVÉ E ENÍ! Platon Flexi pro lepené dfievûné podlahy Platon Stop pro plovoucí podlahy Úspora ãasu Cenovû v hodné

Více

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI Pro vût inu her je potfieba mít tuïku a papír. Jako Ïetony mûïete vyuïívat zápalky. BANK 1 kostka KaÏd hráã obdrïí 5 ÏetonÛ a hází tfiikrát za sebou kostkou. Ten, kdo

Více

âeská verze POKYNY K OBSLUZE

âeská verze POKYNY K OBSLUZE C âeská verze POKYNY K OBSLUZE Srdeãnû blahopfiejeme k va emu novému produktu Canon. Produkt Canon Speedlite 550EX je vysokov konná záblesková jednotka vybavená automatick m fiízením E-TTL (Evaluative-Through-The-Lens).

Více

právních pfiedpisû Ústeckého kraje

právních pfiedpisû Ústeckého kraje Strana 165 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2005 VùSTNÍK právních pfiedpisû Ústeckého kraje âástka 2 Rozesláno dne 28. února 2005 O B S A H 1. Obecnû závazná vyhlá ka Ústeckého

Více

Natural. Vlastnosti systému PAM Natural ve srovnání se zv en m zinkováním

Natural. Vlastnosti systému PAM Natural ve srovnání se zv en m zinkováním Natural Vlastnosti systému PAM Natural ve srovnání se zv en m zinkováním V ãem je trouba PAM NATURAL jiná Trouba PAM NATURAL je trouba z tvárné litiny na vnûj í stranû chránûná patentovanou zinko-hliníkovou

Více

Stfie ní indele Isola

Stfie ní indele Isola Návod ke kladení Stfie ní indele Isola 08/96 IP-CZ Stfie ní krytina, odolná proti de ti a vûtru díky dokonalému lepicímu a tûsnicímu systému Vá partner pro indelovou stfiechu Obecné údaje, materiály a

Více

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO Malebná krajina kolem Velkého Bfiezna. JAK BUDE ROZVOJ VELKÉHO B EZNA A VALTÍ OVA? Dvacet let po Sametové revoluci se obãas setkáme s názorem nûkter ch

Více

Kamna na tuhá paliva KAMINO 6 a 8 Návod k pouïití a instalaci V robce: SVT - WAMSLER

Kamna na tuhá paliva KAMINO 6 a 8 Návod k pouïití a instalaci V robce: SVT - WAMSLER kamino 17.1.2006 15:39 Stránka 1 Kamna na tuhá paliva KAMINO 6 a 8 Návod k pouïití a instalaci V robce: SVT - WAMSLER kamino 17.1.2006 15:39 Stránka 2 Pfiedmluva: VáÏen zákazníku, velice nás tû í, Ïe jste

Více

LUXUS JE U NÁS STANDARDEM. info@altaoptika.cz altaobj@login.cz www.altaoptika.cz fax 800 100 814

LUXUS JE U NÁS STANDARDEM. info@altaoptika.cz altaobj@login.cz www.altaoptika.cz fax 800 100 814 LUXUS JE U NÁS STANDARDEM info@altaoptika.cz altaobj@login.cz fax 8 1 814 Vážení zákazníci ALTA s.r.o. dodává na trh výrobky vysoké kvality, máme individuální přístup ke každému zákazníkovi a jeho požadavkům.

Více

Tenká vnitfiní izolace pro pohodu bydlení.

Tenká vnitfiní izolace pro pohodu bydlení. Untersparren-Dämmsystem Innenwanddämmung Tenká vnitfiní izolace pro pohodu bydlení. Ideální izolace pod krokvemi a na stûnách. Získáte obytn prostor, u etfiíte energii a etfiíte rovnûï Ïivotní prostfiedí.

Více

Geberit Silent-PP Obsah. Obsah

Geberit Silent-PP Obsah. Obsah geberit silent.12_pp 4.12.2012 14:17 Stránka 1 Obsah Obsah 1. Popis systému........................................................ 2 1.1 Sortiment.......................................................

Více

Myčky nádobí Návod k obsluze a instalaci MODELY:

Myčky nádobí Návod k obsluze a instalaci MODELY: Myčky nádobí Návod k obsluze a instalaci MODELY: 1VFE - 14, 1VF - 56 IAL, 1VF - 56 IX, 1VFG - 25 I MC 2 Jsem tu, abych Vám usnadnila mytí nádobí Haló! Já jsem Va e myãka nádobí. Av ak pfied tím neï mne

Více

MontáÏní návod. Systém. Modr Platon. Podlahy. Suché a zdravé domy

MontáÏní návod. Systém. Modr Platon. Podlahy. Suché a zdravé domy MontáÏní návod Systém Modr Platon Podlahy Suché a zdravé domy A 0 7 B 7 0 7 9 C 8 8 D 50 mm E F G 0 mm 7 2 5 J K 8 L 2 2 M 4 5 H I N 4 4 5 DoplÀky systému Modr platon do podlah Hydroizolaãní membrána se

Více

CIHLOVÉ ROLETOVÉ SCHRÁNKY - KOMPLETNÍ PROGRAM BEZSPÁROVÉ, ENERGETICKY ÚSPORNÉ SYSTÉMOVÉ E ENÍ

CIHLOVÉ ROLETOVÉ SCHRÁNKY - KOMPLETNÍ PROGRAM BEZSPÁROVÉ, ENERGETICKY ÚSPORNÉ SYSTÉMOVÉ E ENÍ CIHLOVÉ ROLETOVÉ SCHRÁNKY - KOMPLETNÍ PROGRAM BEZSPÁROVÉ, ENERGETICKY ÚSPORNÉ SYSTÉMOVÉ E ENÍ ROLETOVÉ SCHRÁNKY DOBA ET ENÍ ENERGIE INTEGROVANÉ DO FASÁDY TECHNICKY ZDOKONALENÉ JISTÉ STAVEBNù-FYZIKÁLNÍ

Více

Základní vlastnosti. cementotřískových desek CETRIS 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8. Základní vlastnosti

Základní vlastnosti. cementotřískových desek CETRIS 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8. Základní vlastnosti Základní vlastnosti 3 Základní vlastnosti Lineární roztažnost Zátěžové tabulky Tepelně technické vlastnosti Zvukově izolační vlastnosti Parapropustnost Požární vlastnosti Odolnost desky vůči blokovému

Více

ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM

ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM Názvem smû ovaãe oznaãujeme armatury urãené k regulaci systémû teplovodního ústfiedního vytápûní, které regulují teplotu topné vody smû ováním. Smû ují vodu z topného

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání Celkový pohled na výrobek Prosévačky kompostu a substrátu typ: PKS 1 Výrobce: STS

Více

Geometrická optika 1

Geometrická optika 1 Geometrická optika 1 Popis pomocí světelných paprsků těmi se šíří energie a informace, zanedbává vlnové vlastnosti světla světelný paprsek = přímka, podél níž se šíří světlo, jeho energie index lomu (základní

Více

OBSAH. V robky 30 âajové prostírání 30 Obálka 31 Pfiání 32 Zápisník 34 Vánoãní ozdoby 36 Papírové perky 39 Dózy 43 Ta ka 47 Îirafa 48

OBSAH. V robky 30 âajové prostírání 30 Obálka 31 Pfiání 32 Zápisník 34 Vánoãní ozdoby 36 Papírové perky 39 Dózy 43 Ta ka 47 Îirafa 48 OBSAH Úvod 4 Náfiadí a pomûcky 6 Síto a dfievûn rám 8 Materiál 9 Pfiíprava papírové hmoty 10 âerpání 12 Su ení 15 Lití 17 Zdoben papír 19 Barvy 20 Pfiírodní barviva 22 Struktury a pfiísady 24 Otisky 27

Více

a s o c i a c e s t o l n í h o t e n i s u S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u

a s o c i a c e s t o l n í h o t e n i s u S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u â e s k á a s o c i a c e s t o l n í h o t e n i s u S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u platn od 1. ãervna 2002 âeská asociace stolního tenisu vydává nov SoutûÏní fiád stolního tenisu,

Více

Revoluční pomoc pro vaše klouby

Revoluční pomoc pro vaše klouby Revoluční pomoc pro vaše klouby 7 hodnotných a účinných látek, které regenerují poškozené klouby Vysoce úãinn produkt se specifickou kombinací 7 látek: v taïek ze zázvoru (Zingiber officinale) + glucosamin

Více

3M Průmyslová divize. Řešení pro provoz a údržbu. Řešení pro údržbu a provoz. v průmyslových objektech

3M Průmyslová divize. Řešení pro provoz a údržbu. Řešení pro údržbu a provoz. v průmyslových objektech 3M Průmyslová divize Řešení pro provoz a údržbu Řešení pro údržbu a provoz v průmyslových objektech S výrobky 3M rychle a snadno Vinylové označovací pásky V katalogu, kter drïíte v ruce, jsme vytvofiili

Více

S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u

S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u â e s k á a s o c i a c e s t o l n í h o t e n i s u S o u t û Ï n í fi á d s t o l n í h o t e n i s u platn od 1. ãervna 1998 âeská asociace stolního tenisu vydává nov SoutûÏní fiád, kter je závazn

Více

standardní potahy 3.890,- MATRACE VYSOKÉ KVALITY S PRODLOUÎENOU ZÁRUâNÍ DOBOU Monaco...

standardní potahy 3.890,- MATRACE VYSOKÉ KVALITY S PRODLOUÎENOU ZÁRUâNÍ DOBOU Monaco... 2014 MATRACE VYSOKÉ KVALITY S PRODLOUÎENOU ZÁRUâNÍ DOBOU Monaco... 3.890,- Sedmizónová matrace s v born mi ortopedick mi vlastnostmi sloïená ze dvou elastick ch pûn MediFoam. U této matrace se nabízí volba

Více

Jednofázové bezpeãnostní transformátory dle VDE 0570, EN 61558 ãást 2-6

Jednofázové bezpeãnostní transformátory dle VDE 0570, EN 61558 ãást 2-6 Jednofázové bezpeãnostní transformátory dle VDE 0570, EN 61558 ãást 2-6 Typová fiada W 40 aï W 160 (Série FTE) Plá Èov transformátor / EI - plechy Rozsah u 63-250 VA. Frekvence 50 / 60 Hz El. krytí IP

Více

Extrudovan polystyren. Produktov katalog

Extrudovan polystyren. Produktov katalog Extrudovan polystyren Produktov katalog platný od srpna 2010 02 Úvod Tallinn St. Petersburg Tchudovo North Lincolnshire London New GW Plant in project Moscow Serpuchov Noisiel (Paris) Desselgem St. Avold

Více

SPECIÁLNÍ BRÝLOVÉ ČOČKY ESSILOR. Katalog speciálních brýlových čoček

SPECIÁLNÍ BRÝLOVÉ ČOČKY ESSILOR. Katalog speciálních brýlových čoček SPECIÁLNÍ BRÝLOVÉ ČOČKY ESSILOR Katalog speciálních brýlových čoček 1 2 SPECIÁLNÍ BRÝLOVÉ ČOČKY ESSILOR EXCEPTIO 6 EXCEPTIO STYLIS VYSOKÉ PLUSOVÉ A MINUSOVÉ DIOPTRIE 8 EXCEPTIO STYLIS LENTI VYSOKÉ MINUSOVÉ

Více

Okna se znaãkou kvality - okna z profilû REHAU. Pohoda v teple rodinného krbu - Ïádn problém díky energeticky úsporn m oknûm ze systému REHAU

Okna se znaãkou kvality - okna z profilû REHAU. Pohoda v teple rodinného krbu - Ïádn problém díky energeticky úsporn m oknûm ze systému REHAU Thermo_1060 25.3.2003 15:31 Stránka 1 Okna se znaãkou kvality - okna z profilû REHAU Pohoda v teple rodinného krbu - Ïádn problém díky energeticky úsporn m oknûm ze systému REHAU Vychutnejte klid a ticho

Více

Kompaktní plynov kondenzaèní kotel CERASMARTMODUL

Kompaktní plynov kondenzaèní kotel CERASMARTMODUL Pokyny k odvodu spalin pro Kompaktní plynov kondenzaèní kotel CERASMARTMODUL 6 720 612 261-00.1O ZBS 16/83S-2 MA... ZBS 22/120S-2 MA... ZBS 30/150S-2 MA... 6 720 612 412 CZ (05.09) OSW Obsah Obsah Bezpeènostní

Více

Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X. MYâKY NÁDOBÍ

Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X. MYâKY NÁDOBÍ CZ Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X MYâKY NÁDOBÍ VáÏen zákazníku, dûkujeme Dûkujeme Vám, Ïe jste si vybrali domácí spotfiebiã CANDY, kvalitní myãku nádobí, která zaruãuje vysokou jakost, v borné uïitné

Více

EUR 091 PROGRAMOVATELN REGULÁTOR TEPLOTY S T DENNÍM PROGRAMEM NÁVOD K OBSLUZE

EUR 091 PROGRAMOVATELN REGULÁTOR TEPLOTY S T DENNÍM PROGRAMEM NÁVOD K OBSLUZE EUR 091 PROGRAMOVATELN REGULÁTOR TEPLOTY S T DENNÍM PROGRAMEM NÁVOD K OBSLUZE Strana: 1 EUR 091 9 programû 6 pfiednastaven ch, 3 definované uïivatelem 3 nastavení teploty moïnost manuálního ovládání nastaviteln

Více

EKOBAL WMS. Ovinovací modulární systém

EKOBAL WMS. Ovinovací modulární systém EKOBAL Ovinovací balící stroje WMS jsou ruãnû ovládané a poloautomatické stroje. Pfii v voji a konstrukci této nové fiady ovinovacích balících strojû bylo maimálnû uplatnûno stavebnicové fie ení celé modelové

Více

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA Sazebník EU 9033/1/E MedUNIQA Zdravotní poji tûní - MedUNIQA Obecné informace o systému zdravotnictví v âr V daje na zdravotnictví v âr v roce 2007 ãinily cca 220 mld. Kã. âr má s 87% jeden z nejvy ích

Více

WC a koupelna kdekoli

WC a koupelna kdekoli sanitární kalová čerpadla WC a koupelna kdekoli www.sanibroy.cz 1958 2008 Sanitární kalové čerpadlo co je to? Nûkdy je tûïké, ne-li dokonce nemoïné, instalovat sanitární zafiízení na potfiebné místo. Hlavní

Více

katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme... ... dobfie a zdravû. ... a co Vy?

katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme... ... dobfie a zdravû. ... a co Vy? katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme...... dobfie a zdravû.... a co Vy? katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 2 Sleeping Time Latex - osvûdãená klasika... Pfiírodní materiály odedávna

Více

KDYˇ SE VYPLATÍ B T P IPRAVEN!

KDYˇ SE VYPLATÍ B T P IPRAVEN! KDYˇ SE VYPLATÍ B T P IPRAVEN! TUBOLIT ada trvanliv ch, odoln ch izolaçních v robk zabraµujících tepeln m ztrátám, urçen ch pro topená ské a sanitární rozvody. V robky et ící energii DG na íznuté roz íznuté

Více

Návod k montáïi, provozu a údrïbû Systém SSG

Návod k montáïi, provozu a údrïbû Systém SSG Návod k montáïi, provozu a údrïbû Systém SSG âe TINA OBSAH STRANA A PouÏité indexy A PouÏité indexy 2 B PouÏité symboly 3 C PouÏité zkratky 3 1 DÛleÏité pokyny 4 2 MontáÏ 4 2.1 PoÏadavky na materiál stavebního

Více

LOGO FIRMY Sídlo firmy

LOGO FIRMY Sídlo firmy část 6, díl 4, kapitola 2.6.9, str. 1 6/4.2.6.9 OVĚŘENÍ SHODY JEDNOSTRANNÉ TLOUŠŤKOVACÍ FRÉZKY LOGO FIRMY Sídlo firmy Název zařízení provedení. OVĚŘENÍ SHODY provedení strojního zařízení s požadavky ČSN

Více

OBSAH Svíãky Materiály Nástroje a pomûcky Voskové a parafínové svíãky Gelové svíãky

OBSAH Svíãky Materiály Nástroje a pomûcky Voskové a parafínové svíãky Gelové svíãky OBSAH Svíãky 4 Materiály 6 Nástroje a pomûcky 10 Voskové a parafínové svíãky 13 Stáãené svíãky 13 TaÏené svíãky 15 Kroucené svíãky 18 Svíãky odlévané do forem 19 V roba papírové formy 21 V roba sádrové

Více

SEIKO EMBLEM. Přirozené jednoduché vidění. Lehká adaptace

SEIKO EMBLEM. Přirozené jednoduché vidění. Lehká adaptace Přirozené jednoduché vidění Lehká adaptace Dynamický krok dopředu! SEIKO, vynálezce vnitřních progresivních čoček a technologie FREE FORM, uvedl na trh další moderní generaci progresivních čoček:. Technická

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Základy paprskové a vlnové optiky, optická vlákna, Učební text Ing. Bc. Jiří Primas Liberec 2011 Materiál vznikl

Více

MOVE TO A HIGHER POWER

MOVE TO A HIGHER POWER MOVE TO A HIGHER POWER P EDSTAVUJE REVOLUâNÍ 28 VOLTOVOU TECHNOLOGII LITHIUM-ION V28 CS OKRUÎNÍ PILA eïe rychleji, déle a s vût ím v konem, neï kterákoliv 24 V pila na trhu. Získáte dvojnásobnou pracovní

Více

Pfiíklepové vrtáky reca

Pfiíklepové vrtáky reca Pfiíklepové vrtáky reca piãková kvalita pro ná cel sortiment pfiíklepov ch vrtákû reca ProtoÏe záleïí na piãce 2 VYSOKÁ KVALITA OCELI Tvrdokov odoln proti nárazûm a nákladná povrchová úprava zaji Èují

Více

Nájezdy a nakládací rampy z hliníku

Nájezdy a nakládací rampy z hliníku Nájezdy a nakládací rampy z hliníku ALTEC GmbH v Singenu ALTEC GMH v robce nakládací techniky Altec GmbH je prosperující prûmyslov podnik nacházející se na jihu aden Württembergu poblíï odamského jezera

Více

Zabrušovací servis Přednosti + služby v kostce!

Zabrušovací servis Přednosti + služby v kostce! CZ Service-Broschu?re A5 11-09:Layout 1 03.11.2009 7:37 Uhr Seite 1 Zabrušovací servis Informace a ceny pro oční optiky Přednosti + služby v kostce! CZ Service-Broschu?re A5 11-09:Layout 1 03.11.2009 7:38

Více

Návod k obsluze. KuchyÀsk odsavaã par DF-90

Návod k obsluze. KuchyÀsk odsavaã par DF-90 Návod k obsluze KuchyÀsk odsavaã par DF-90 Blahopfiejeme Vám k zakoupení nového kuchyàského odsavaãe Dûkujeme Vám, Ïe jste nám volbou znaãkového v robku Teka projevili svoji dûvûru. Jsme pfiesvûdãeni,

Více

MĚĎ ODBORNÁ INSTALACE MĚDĚNÝCH TRUBEK. Metodický sešit pro učitele. je to nejlepší pro rozvod vody, plynu a pro vytápěcí soustavy

MĚĎ ODBORNÁ INSTALACE MĚDĚNÝCH TRUBEK. Metodický sešit pro učitele. je to nejlepší pro rozvod vody, plynu a pro vytápěcí soustavy MĚĎ je to nejlepší pro rozvod vody, plynu a pro vytápěcí soustavy ODBORNÁ INSTALACE MĚDĚNÝCH TRUBEK Metodický sešit pro učitele Pfiedmluva Odborná instalace mûdûn ch trubek prezentovaná uãebnicí V ukov

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 3 ROâNÍK 19 7. DUBNA 2008 Mûsíãník Odborového svazu UNIOS Dne 3. 3. 2008 vyhlásila Rada âmkos stávkovou pohotovost DÛvodem jsou reformy realizované i pfiipravované souãasnou vládou Selhání zastupitelské

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/90 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/90 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/90 S ver.

Více

ZX2. Plynem izolované rozváděče vysokého napětí Návod pro montáž, obsluhu a údržbu BA 515/02

ZX2. Plynem izolované rozváděče vysokého napětí Návod pro montáž, obsluhu a údržbu BA 515/02 ZX2 Plynem izolované rozváděče vysokého napětí Návod pro montáž, obsluhu a údržbu BA 515/02 Va e bezpeãnost má pfiednost vïdy! Proto uvádíme tato doporučení na začátku tohoto návodu: Instalujte spínací

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Zásady centrování brýlových čoček I. LF MU Brno Brýlová technika

Zásady centrování brýlových čoček I. LF MU Brno Brýlová technika Zásady centrování brýlových čoček I LF MU Brno Brýlová technika Struktura prezentace Podmínky pro centrování brýlových čoček Horizontální a vertikální centrace Změny zorného pole při korekci brýlovými

Více

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 MONTÁŽNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD SPRCHOVÝ KOUT PREMIUM PSDKR 1/120 S

Více

Rider Pro 15. Návod k obsluze 101 91 34-90. Proãtûte si pozornû návod k obsluze, abyste porozumûli jeho obsahu pfied pouïitím stroje.

Rider Pro 15. Návod k obsluze 101 91 34-90. Proãtûte si pozornû návod k obsluze, abyste porozumûli jeho obsahu pfied pouïitím stroje. Rider Pro 15 Návod k obsluze Proãtûte si pozornû návod k obsluze, abyste porozumûli jeho obsahu pfied pouïitím stroje. 101 91 34-90 OBSAH Návod k obsluze Rider Pro 15 Introdukce... 2 Jízda a pfieprava

Více

matrace a ro ty pro va e zdravé a pohodlné spaní Ceny matrací platí do rozmûru 200 90 cm, v potahu froté a úplet.

matrace a ro ty pro va e zdravé a pohodlné spaní Ceny matrací platí do rozmûru 200 90 cm, v potahu froté a úplet. matrace a ro ty pro va e zdravé a pohodlné spaní 1 Ceny matrací platí do rozmûru 200 90 cm, v potahu froté a úplet. ZDRAVOTNÍ certifikáty DŘEVOČAL s.r.o., Sušilova 1137/51, 750 02 Přerov IČ: 27773434,

Více

p l a s t o v á o k n a Nabízíme Vám fie ení

p l a s t o v á o k n a Nabízíme Vám fie ení p l a s t o v á o k n a Nabízíme Vám fie ení TROCAL INNONOVA 70 Pokud oãekáváte od Va ich oken vysoké hodnoty tepelné izolace, jste u tohoto systému na správném místû. Unikátní, patentovaná vnitfiní stavba

Více

Návod k pouïití tel: 326 90 44 57 fax: 326 90 77 30 www.metabo.cz e-mail: LSvec@metabo.cz V pfiípadû opravy popi te, prosím, Vámi ji tûnou závadu.

Návod k pouïití tel: 326 90 44 57 fax: 326 90 77 30 www.metabo.cz e-mail: LSvec@metabo.cz V pfiípadû opravy popi te, prosím, Vámi ji tûnou závadu. 10. P ÍSLU ENSTVÍ lze objednat A odsávací adaptér B upínací zafiízení C prodlouïení stolu, levé D prodlouïení stou, pravé E stojan 11. OPRAVY UpozorÀujeme, Ïe opravy el. náfiadí smí provádût pouze odborná

Více

Colorado. Colorado 450 Délka (cm) 450 ífika (cm) 160 PrÛmûr boãních válcû (cm) 40 Poãet vzduchov ch komor 10

Colorado. Colorado 450 Délka (cm) 450 ífika (cm) 160 PrÛmûr boãních válcû (cm) 40 Poãet vzduchov ch komor 10 Pfiíruãka uïivatele Colorado VERZE 01/10/04 CZ Konstrukãní kategorie D chránûné vody dle nafiízení vlády âeské republiky ã. 270/2003 Sb. a následn ch novel a v souladu se zákonem âeské republiky ã. 22/1997

Více

UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX

UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX Návod na pouïití UC3010A UC3010AX UC3510A UC3510AX UC4010A UC4010AX UPOZORNùNÍ: Pfied prvním pouïitím proãtûte peãlivû tento návod. Dbejte bezpodmíneãnû bezpeãnostních pfiedpisû! Nedbání mûïe vést k Ïivotu

Více

Dobr nápad nûkdy nestaãí Dětské vícerozsahové autosedačky, které rostou

Dobr nápad nûkdy nestaãí Dětské vícerozsahové autosedačky, které rostou Dûtské autosedaãky TEST Miminka jsou obvykle do auta usazována a z něj vyndávána přímo ve speciálním nosiči (často bývá používán termín skořepina ). Znamená to, že proces instalace nosiče se musí před

Více

Putty Jednodu e stisknûte tlaãítko. Express TM Penta TM Putty & Ultra-Light Body. Vinyl polysiloxanov otiskovací materiál (A-silikon)

Putty Jednodu e stisknûte tlaãítko. Express TM Penta TM Putty & Ultra-Light Body. Vinyl polysiloxanov otiskovací materiál (A-silikon) Putty Jednodu e stisknûte tlaãítko Express TM Penta TM Putty & Ultra-Light Body Vinyl polysiloxanov otiskovací materiál (A-silikon) Je ãas zanechat ruãního míchání Vynikající kvalita: Pravidelné dosahování

Více

www.bibus.cz KONTROLA TLAKU TLAKOVÉ SPÍNAâE PODTLAKOVÉ SPÍNAâE TLAKOVÉ SNÍMAâE

www.bibus.cz KONTROLA TLAKU TLAKOVÉ SPÍNAâE PODTLAKOVÉ SPÍNAâE TLAKOVÉ SNÍMAâE KONTROLA TLAKU TLAKOVÉ SPÍNAâE PODTLAKOVÉ SPÍNAâE TLAKOVÉ SNÍMAâE TECHNICK V KLAD Jak tlakov spínaã pracuje? Membránov tlakov spínaã - spínací 7 Pístov tlakov spínaã - rozpínací 6 5 4 3 2 1 Spínací Popis

Více

Zásuvkové kombinace Staveništní rozváděče Energetické kostky

Zásuvkové kombinace Staveništní rozváděče Energetické kostky Zásuvkové kombinace Staveništní rozváděče Energetické kostky OBSAH Obecné informace 2 4 Zásuvkové kombinace nástûnné provedení 5 13 Energetické kostky 14 15 Zásuvkové kombinace mobilní provedení 16 29

Více

Katalog. Kompenzace jalového v konu Varplus 2, Varlogic, Varpact

Katalog. Kompenzace jalového v konu Varplus 2, Varlogic, Varpact Katalog Kompenzace jalového v konu Varplus 2, Varlogic, Varpact Kompletní nabídka Pfiístroje pro distribuci elektrické energie V konové jistiãe a odpínaãe nízkého napûtí Vzduchové jistiãe a odpínaãe Masterpact

Více

KROUHAâE ZELENINY CL 55 CL 60 CL60 V V NOVÉ LAHÒDKÁ STVÍ - KOLY - BISTRA

KROUHAâE ZELENINY CL 55 CL 60 CL60 V V NOVÉ LAHÒDKÁ STVÍ - KOLY - BISTRA KROUHAâE ZELENINY CL 55 CL 60 CL60 V V LAHÒDKÁ STVÍ - KOLY - BISTRA CL 60 Auto CEL Z NEREZ OCELI * Automatick otvor poskytuje kvalitu fiezu pfii velk ch zpracovávan ch objemech (dokonalá rovnováha mezi

Více

Digitální zobrazovací jednotky a mûfiící pravítka

Digitální zobrazovací jednotky a mûfiící pravítka Digitální zobrazovací jednotky a mûfiící pravítka Magnescale Tel: +49 711 5858-777 E-Mail: smse-mp@eu.sony.com www.sonymanufacturing.com Spolehlivé mûfiící systémy nejvy í kvalita zaruãuje vy í zisk Sony

Více

KLIKNI SEM na kompletný sortiment obklady, dlažby a sanita, nájdete tu: http://www.obklady-dlazby-pezinok.sk

KLIKNI SEM na kompletný sortiment obklady, dlažby a sanita, nájdete tu: http://www.obklady-dlazby-pezinok.sk WWW Na pohled krásné, elegantní a ergonomické vany, které byly speciálnû navrïeny pouze pro instalaci whirlpoolov ch systémû Supreme Wellness a Hygiene Plus. Nové vífiivé systémy v sobû skr vají nejmodernûj

Více

českých optiků a optometristů Zásady

českých optiků a optometristů Zásady ~olečenstvo českých optiků a optometristů Novodvorská 00/4 420 P R A H A 4 - CZ Zásady posuzování kvality práce očního optika (zhotovení brýlí jako korekční pomůcky) Praha 2006 valná hromada dne 24. února

Více

Strana 691 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004 P ÍLOHA B.2. TEXTOVÁ âást

Strana 691 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004 P ÍLOHA B.2. TEXTOVÁ âást pfiíloha B,C 641-754 29.3.2005 15:51 Stránka 691 Strana 691 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004 P ÍLOHA B.2. TEXTOVÁ âást I. ÚVOD NEJLEP Í DOSTUPNÉ TECHNICKÉ POSTUPY PRO OMEZOVÁNÍ

Více

âeská verze POKYNY K OBSLUZE

âeská verze POKYNY K OBSLUZE C âeská verze POKYNY K OBSLUZE Dûkujeme vám, Ïe jste se rozhodli pro v robek firmy Canon. Fotoaparát Canon EOS-3 je první celosvûtovû prodávanou jednookou zrcadlovkou s vysoce v konn m automatick m zaostfiováním

Více

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU Tampa 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m www.marimex.cz www.shop.marimex.cz - nejvût í internetov obchod s bazény Libu ská 264, Praha 4 www.aquamar.cz

Více

b 6 c 1 d 15 8 16 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP)

b 6 c 1 d 15 8 16 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP) EBP 65 EBP 65-E3 1 2 3 5 4 5 9 10 11 6 7 8 a b 6 2 ➀ ➁ ➁ ➀ 3 c 1 d 15 8 16 7 12 13 14 e 17 (PG - EBP) 18 (SS - EBP) Technické údaje Pásová bruska EBP 65 EBP 65-E3 Napìtí 230 V 230 V Sí ový kmitoèet 50/60

Více

Ruãní d chací vak. Návod k pouïití

Ruãní d chací vak. Návod k pouïití Ruãní d chací vak Návod k pouïití Popis v robku Vyobrazení jednotliv ch dílû 1 Popis v robku D chací vak DAHLHAUSEN je urãen jako doplnûk umûlé ventilace a kardiopulmonální resuscitace. D chací vak se

Více

Polovodičové diody. Polovodičové součástky s PN přechodem

Polovodičové diody. Polovodičové součástky s PN přechodem Polovodičové diody Polovodičové součástky s PN přechodem Princip diody Připojením kladného pólu napětí na polovodič typu P a záporného na N budou: díry v polovodiči P napětím odpuzovány k PN přechodu volné

Více

Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii)

Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii) Teleskopie díl pátý (Triedr v astronomii) Na první pohled se může zdát, že malé dalekohledy s převracející hranolovou soustavou, tzv. triedry, nejsou pro astronomická pozorování příliš vhodné. Čas od času

Více

AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355. Návod k obsluze

AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355. Návod k obsluze AKUMULÁTOROV VYSAVAâ ELLIPSE AC 355 Návod k obsluze POPIS P ÍSTROJE 1. Vrchní ãást drïáku 2. Spodní ãást drïáku s nabíjeãkou 3. UpevÀovací rouby a hmoïdinky 4. Pfiívodní ÀÛra 5. Hubice na vysávání tûrbin

Více

Detoxikaãní balíãek bioharmoni

Detoxikaãní balíãek bioharmoni Detoxikaãní balíãek bioharmoni Proã má ãlovûk provádût odstraàování toxinû ze svého organismu? Ve starovûku lidé vûdûli jen málo o toxickém pûsobení prostfiedí na ãlovûka. Neznali mikroorganismy, neznali

Více

LINDE TECHNOPLYN a.s. Tepelné zpracování pomocí dodávan ch plynû

LINDE TECHNOPLYN a.s. Tepelné zpracování pomocí dodávan ch plynû LINDE TECHNOPLYN a.s. Tepelné zpracování pomocí dodávan ch plynû Obsah téma strana CARBOTHAN.......................................................... 4 CARBOPULS..........................................................

Více

MY VISION@ PROGRESIVNÍ ČOČKY JAK NA TO

MY VISION@ PROGRESIVNÍ ČOČKY JAK NA TO MY VISION@ PROGRESIVNÍ ČOČKY JAK NA TO Michal Novák DiS. David Krátký DiS. Přání a potřeby zákazníka (komunikace,empatie) Refrakce s důrazem na adici pro progresivní a degresivní čočky Výběr obruby a progresivních

Více

PERSONALIZACE BRÝLOVÝCH ČOČEK & VISIOFFICE

PERSONALIZACE BRÝLOVÝCH ČOČEK & VISIOFFICE A B PERSONALIZACE BRÝLOVÝCH ČOČEK & VISIOFFICE NEŽ ZAČNEME MĚŘIT Porovnejte předpis s původní korekcí. Zkontrolujte předepsanou adici. Vidění do dálky: +1.75 +0.50 x10 o Adice: +1.75D Vyberte vhodnou obrubu

Více

KLASIKA JMÉNEM SOKKIA

KLASIKA JMÉNEM SOKKIA KLASIKA JMÉNEM SOKKIA Nová cesta k dûdictví prûlomové technologie Daleko od domova, v nejnároãnûj ích pracovních místech se potfiebujete spolehnout na odolnost a pfiesnost. Uprostfied pou tû, hluboko v

Více

VÍDE BUDAPE Ë BRATISLAVA BRNO BUKURE Ë SPOJUJEME TECHNIKU, KVALITU A SERVIS. www.thonauer.com

VÍDE BUDAPE Ë BRATISLAVA BRNO BUKURE Ë SPOJUJEME TECHNIKU, KVALITU A SERVIS. www.thonauer.com VÍDE BUDAPE Ë BRATISLAVA BRNO BUKURE Ë SPOJUJEME TECHNIKU, KVALITU A SERVIS www.thonauer.com O firmû Thonauer Company Profile JiÏ témûfi 20 let nabízí firma THONAUER Know-how, rychlost a spolehlivost.

Více

Řešené příklady z OPTIKY II

Řešené příklady z OPTIKY II Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Řešené příklady z OPTIKY II V následujícím článku uvádíme několik vybraných příkladů z tématu Optika i s uvedením

Více

Руководство по монтажу и эксплуатации

Руководство по монтажу и эксплуатации Installation and Operating Instructions Shaft Drive Operator for Industrial Sectional Doors Instrukcja monta u i obs ugi Nap d osiowy do segmentowych bram przemys owych Szerelési és üzembe helyezési utasítás

Více

Novinky ve vývoji individuálních progresivních čoček. Petr Ondřík Rodenstock ČR, s.r.o.

Novinky ve vývoji individuálních progresivních čoček. Petr Ondřík Rodenstock ČR, s.r.o. Novinky ve vývoji individuálních progresivních čoček. Petr Ondřík Rodenstock ČR, s.r.o. 06 March 2013, Page 1 Trend ve vývoji individuálních progresivních čoček. Astigmatismus do blízka. Výsledky univerzitní

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 21 ÍJEN 2000 Z OBSAHU: Stûhujeme neplatiãe na ubytovnu Vymáhání pohledávek v roce 2000 Zmûna kapaliny v mûfiiãích tepla Termoregulace

Více

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A B C D E F G H I L Knoflík termostatu Knoflík ãasového spínaãe Svûtelná kontrolka Knoflík pro volbu funkcí Sklenûná dvífika Spodní topné tûleso Ro t Plech na peãení Tvarovan ro

Více

V robce stfie ních krytin a stûnov ch profilû

V robce stfie ních krytin a stûnov ch profilû V robce stfie ních krytin a stûnov ch profilû Poãasí se mûní zûstává 01 2010 OBSAH 4 Profesionalita 5 Stfie ní ta kové tabule 6 Vlnité a trapézové plechy stfie ní profily 7 Trapézové plechy stûnové profily

Více

5.2.2 Rovinné zrcadlo

5.2.2 Rovinné zrcadlo 5.2.2 Rovinné zrcadlo ředpoklady: 5101, 5102, 5201 Terminologie pro přijímačky z fyziky Optická soustava = soustava optických prostředí a jejich rozhraní, která mění směr chodu světelných paprsků. Optické

Více