Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka"

Transkript

1 Uživatelská příručka

2 Obsah Kapitola 1. Seznámení 1.1 Seznámení s Mvixbox Přehled Hlavní funkce Nastavení 1.2 Důležité informace 1.3 Upozornění 1.4 Technická specifikace 1.5 Obsah balení 1.6 Mvixbox zvenku 1.7 LED indikátory a tlačítka Kapitola 2. Základní nastavení 2.1 Vložení pevného disku 2.2 Připojení Připojení k síti USB Host Zapínání 2.3 Instalace software 2.4 Připojení k internetu IP Router DDNS(Dynamic Domain Name Server) 2.5 Setup Wizard (Změna nastavení) Příloha A. Upgrade firmware B. Další nastavení C. FAQ D. Řešení problémů

3 Kapitola 1. Seznámení 1.1 Seznámení s Mvixbox Přehled Výkonný 2-Bay SATA NAS server Bezdrátové připojení g, n (USB dongle) Mvixbox je soukromý server a kdokoli komu povolíte přístup může prohlížet nebo upravovat vaše data. Web Disk Upload a download složek a souborů, sdílení složek (jen zápis nebo čtení a zápis), šifrované složky, blog, bittorrent, a další. Systémové požadavky PC nebo MAC s USB 2.0, SATA x 2, Gigabit LAN port Windows Vista nebo Windows XP se Service pack 2 nebo MAC OSX(Tiger, Leopard) Podpora streamování souborů.

4 Kapitola 1. Seznámení 1.1 Seznámení se s Mvixbox Hlavní funkce Úvodní obrazovka Intuitivní menu ikonek je jednoduché na použití i pro nové uživatele. Osobní informace a nejnovější zprávy jsou jednoduše dostupné Úvodní stránka se skládá z: 1. Logo: Kliknutím na logo se vždy dostanete na úvodní stránku. 2. Osobní informace a informace o disku: Obrázek: Uživatel si v profilu může obrázek vyměnit za vlastní. My Profile: Zde můžete změnit obrázek, hesla a další informace. Základní informace o kapacitě disku. 3. Quick Launcher Download : Zde si můžete stáhnout WebDisk Connector, poté můžete přistupovat k WebDisk Explorer nebo Windows Explorer bez nutnosti webového přihlášení. 4. Hlavní ikony: Web Disk Explorer, Web Explorer, Window Explorer, Blog, BitTorrent, RSS a další. Administrátorské funkce jsou k dispozici při přihlášení jako sysadmin. 5. Nový obsah a nové verze programu se zobrazují v sekci notice a board.

5 Kapitola 1. Seznámení WebDisk Explorer WebDisk Explorer poskytuje nejlepší a nejjednodušší způsob sdílení a správy dat. Okno je rozděleno na místní složky počítače a data na Mvixbox. Mvixbox podporuje nahrání a stáhnutí více souborů najednou pomocí jednoduchého přesunutí mezi okny WebDisk Explorer je možné používat jenom v operačním systému Windows. Pokud používáte jiný operační systém, použijte prosím Web Explorer. 2. WebDisk Explorer je podobný průzkumníku ve Windows. Je rozdělen na 1 osobní informace a informace o disku 2 menu 4 3 složky na Mvixbox 4 místní složky na PC Web Explorer Web Explorer je určen na správu souborů přes webové rozhraní, a proto ho můžete používat na více operačních systémech, jako jsou Windows, Macintosh a Linux. 2. Web Explorer je velice podobný Web Disk exploreru. Je rozdělen na 1 stromové zobrazení složek 2 menu 3 složky a soubory.

6 Kapitola 1. Seznámení BitTorrent & RSS BitTorrent je P2P (Peer2Peer) systém pro rychlejší stahování dat. Pro stahování souborů pomocí služby Bittorrent musíte mít nejdříve torrent soubor Blog RapidBox 1. Rapid Box umožňuje komukoliv poslat soubory administrátorovi (sysadmin). Jde o jednoduchý způsob jak získat soubory od neregistrovaných uživatelů. 2. Zadáte jméno složky do které chcete soubory nahrát. Soubor se uloží s aktuálním datem a časem. 3. Po vybrání souborů a zmáčknutí tlačítka upload se vytvoří vámi požadovaná složky a soubory se nahrají na server. 4. Najednou můžete nahrát až 8 souborů o celkové velikosti 2GB.

7 Kapitola 1. Seznámení Složky Mvixbox obsahuje složky s různými funkcemi pro jednoduché sdílení a správu dat. Soukromé WebDisk složky Nové složky a složky s novým obsahem mají obrázek s písmenem T. Složky, které mi ostatní uživatelé sdílí. Moje složky, kterým mohou přistupovat další uživatelé. Přístup k těmto složkám může být povolen určitým uživatelům nebo uživatelské skupině. Můžete povolit jen čtení nebo čtení a zápis souborů. Zabezpečené složky. Data jsou zakódována. Složky ke kterým mají přistup všichni uživatelé. Knihovna pro itunes. Sysadmin složky (složky, které vidí jen administrátor) Složka, kam mohou soubory nahrávat neregistrovaní uživatelé. Záložní složka pro USB Auto copy. Složky externích zařízení připojených přes USB. Složka pro hosting webových stránek.

8 Kapitola 1. Seznámení 1.1 Seznámení s Mvixbox Nastavení

9 Kapitola 1. Seznámení 1.2 Důležité informace 1. Mvixbox je určen k používání při teplotě 0ºC-40ºC a vlhkosti vzduchu 0%-90%. 2. Napájení Mvixbox musí poskytovat správné napájecí napětí (60W, V). 3. Nedávejte Mvixbox na přímé slunce nebo do blízkosti chemikálií. Dodržujte správnou teplotu a vlhkost prostředí. 4. Před čištěním vypojte napájecí šňůru a všechny kabely. Mvixbox čistěte navlhčenou utěrkou. Nepoužívejte chemikálie nebo jiné čistící prostředky. 5. Nepokládejte předměty na Mvixbox, mohlo by dojít k přehřátí a Mvixbox by nemusel pracovat správně. 6. Pevné disky v Mvixbox připevněte plochými šrouby. 7. Nepokládejte Mvixbox do blízkosti kapalin. 8. Nepokládejte Mvixbox na nerovný povrch mohlo by dojít k pádu a zničení serveru. 9. Používejte správné přívodní napětí. 10. Nepokládejte předměty na přívodní šňůru. 11. Nepokoušejte se opravit Mvixbox. Při nesprávném rozebrání produktu může dojít k elektrickému šoku. 12. Pravidelně zálohujte svůj systém, abyste předešli ztrátě dat.

10 Kapitola 1. Seznámení 1.3 Upozornění Před používáním Mvixbox si prosím přečtěte následující upozornění. Doporučujeme pravidelnou zálohu dat vašeho Mvixbox. Výpadek proudu, selhání disku a další nehody jsou častou příčinou ztráty dat. Neumisťujte Mvixbox do blízkostí magnetického pole. Mvixbox podporuje 3.5 SATA pevné disky. IDE disky nemůžete používat. Jumper pevného disku musí být v pozici MASTER nebo SINGLE před vkládáním do Mvixbox. Některé disky (záleží na výrobci disku) mohou pracovat i při nastavení jumperu do pozice SLAVE nebo CABLE SELECT (CS).

11 Kapitola 1. Seznámení 1.4 Technická specifikace Vstup/Výstup LAN Network HDD SATA HDD X 2 (není součástí balení) USB port X 2 USB Copy Button, Release Button Wireless g / b (USB Type) (volitelné) Wired Gigabit LAN X 1 DHCP Server Dynamic DNS ***.mvix.net Network File Protocol CIFS, AFP, NFS, WebDAV Uživatelský OS Windows, Linux, MAC Additional Useful Protocol FTP with SSL / TLS, Telnet, SSH, SecureSMTP Apache, MySQL, SQLife, PHP Web Server Port # : 80 USB Flash Disk / Memory Auto Copy Volume Expansion (Owner : admin) USB Function Wireless LAN Printer Server BitTorrent Blog Multimedia itunes Music Server UPnP Media server File & Folder Upload / Download Share Folder(Read, Write, Read/Write) Secure Folder(Data Encryption) OPEN(Public) Folder All Users Sharing Notice, Board, Note WebDisk Link Mail for Big sized File File Link Mvixbox Share(upload link) Group/Guest ID Port # : 80(default), 8080 Full / Incremental Backup PC Backup Backup Schedule(Daily, Weekly, Monthly) Backup Setup Wizard Web-based Administration Alert System Management LED display / Alarm Buzzer Multi-User Account Mgmt. Language Multi Language support

12 Kapitola 1. Seznámení 1.5 Obsah balení Mvixbox NAS Stojánek Síťový kabel Napájecí kabel Instalační CD Uživatelská příručka

13 Kapitola 1. Seznámení 1.6 Mvixbox zvenku LED indikátory Release/Shutdown tlačítko USB port Copy a Reset tlačítko Pevný disk 1 (Hlavní) Tlačítko pro vypnutí USB port Pevný disk 2 Napájení LAN port

14 Kapitola 1. Seznámení 1.7 LED indikátory a tlačítka 1. LED indikátory Power : Svítí pokud je zařízení připojeno k elektrické síti. LAN : Svítí pokud je připojen síťový kabel a připojení je aktivní. Status : Svítí při startu a vypínání systému. USB1 : Svítí pokud je zařízení připojeno do předního USB portu a dochází k přenosu dat. USB2 : Svítí pokud je zařízení připojeno do zadního USB portu a dochází k přenosu dat. HDD1 : Svítí pokud se přistupuje k datům na disku. Více informací získáte přes webové rozhraní v [Administrator]- [System Management]-[Disk Management]. HDD2 : Svítí pokud se přistupuje k datům na disku. Více informací získáte přes webové rozhraní v [Administrator]- [System Management]-[Disk Management]. 2. Tlačítka Release / Shutdown tlačítko: Po zmáčknutí tlačítka na 1 sekundu přestane systém pracovat s USB zařízením a dvakrát pípne. Nyní můžete odpojit USB zařízení. Při přidržení tlačítka na 5 sekund dojde k vypnutí serveru (systém jednou pípne). Copy / Reset tlačítko: Pokud podržíte tlačítko 1 sekundu, dojde ke kopírování dat z USB zařízení na disk (systém jednou pípne). Po skončení kopírování systém dvakrát pípne. Server můžete restartovat pokud podržíte tlačítko 5 sekund (systém jednou pípne). Pokud podržíte obě tlačítka najednou po dobu pěti sekund, dojde k resetu nastavení připojení k síti. 3. Pípání Jedno pípnutí : Po zmáčknutí tlačítka, po připojení USB zařízení (externí disk, Wireless LAN, tiskárna, ) Dvě pípání : Po skončení kopírování z USB zařízení nebo při přerušení kopírování zmáčknutím release tlačítka Pět pípnutí : Pokud selže kopírování dat z USB zařízení 4. Disk Bay Disk Bay 1 : Tento prostor na disk je blíže k tlačítku pro vypnutí ze zadní strany serveru. Pokud chcete používat jenom jeden disk, vložte ho sem. Disk Bay 2 : Toto využijte pro svůj druhý disk. 14

15 Kapitola 2. Základní nastavení 2.1 Vložení pevného disku Zatáhněte za držák pevného disku. Zasuňte pevný disk do držáku. Pevný disk přišroubujte dvěma dodanými šroubky.

16 Kapitola 2. Základní nastavení Zasuňte disk do serveru. Zaklapněte držák. Zapojte napájecí kabel. Zapojte síťový kabel.

17 Kapitola 2. Základní nastavení 2.2 Připojení Připojení k síti Poznámka : Připojit k sítí se můžete přes kabel nebo bezdrátově. Nemůžete používat oba typy připojení najednou. [ Připojení k sítí kabelem ] [ Připojení k síti bezdrátově ] Připojte USB LAN kartu do Mvixbox, po správném nastavení obdrží Mvixbox IP adresu automaticky od vašeho routeru. Poznámka : Používejte bezdrátové připojení v prostředí s minimálním rušením. Nepoužívejte bezdrátové připojení pro streamování high definition videí.

18 Kapitola 2. Základní nastavení 2.2 Připojení USB Host USB Host Funkce Mvixbox poskytuje USB-host port v plné USB 2.0 rychlosti. USB-host (USB-OTG, USB-On-the-Go) umožňuje komunikaci mezi dvěma USB zařízeními. Můžete připojit jakékoliv paměťové USB zařízení (například Flash disk) a používat soubory, které obsahuje. Také můžete připojit digitální fotoaparát a zkopírovat z něj fotografie na Mvixbox disk. USB Host [ Zadní panel Mvixbox ] [ Externí pevný disk ] Nové externí USB zařízení můžete použít až po připojení k počítači a jeho zformátování.

19 Kapitola 2. Základní nastavení 2.2 Připojení Zapínání 1. LED indikátor označený Power svítí po zapnutí přístroje vzadu. 2. Při zapínání systému LED bliká 1 minutu. 3. Po zapnutí systému bude LED svítit. Release/Shutdown tlačítko Copy/Reset tlačítko Zapnutí X Vypnutí UPOZORNĚNÍ Pro vypnutí systému nepoužívejte toto tlačítko. Vypnutí by mohlo způsobit ztrátu dat. Zapínání Zařízení se zapne tlačítkem na zadní straně. Vypínání [možnost 1] Po přidržení release/ shutdown tlačítka na pět sekund, systém pípne a dojde k vypnutí zařízení. Když je systém vypnut, tak nesvítí žádný LED indikátor. * Nevypínejte server tlačítkem na zadní straně. Mohlo by dojít ke ztrátě dat. [možnost 2] Použijte příkaz ve webovém rozhraní v [administrator]-[system management ]-[system shutdown] nabídce po přihlášení jako administrátor. Reset [možnost 1] Po zmáčknutí copy/ reset tlačítka po dobu pěti sekund. Systém pípne a bude restartován. [možnost 2] Administrátor může použít webové rozhraní. Příkaz se nachází v nabídce [Administrator]-[system management]. Odpojení USB Zmáčknutím tlačítka Release / Shutdown na dobu jedné sekundy dojde k odpojení USB zařízení a systém pípne. Kopírování z USB Po zmáčknutí tlačítka Copy / Reset na jednu sekundu dojde ke kopírování dat z připojeného USB zařízení na Mvixbox a systém pípne.

20 Kapitola 2. Základní nastavení 2.3 Instalace software (WebDisk) Po připojení k síti se Mvixbox bude snažit získat IP adresu z DHCP serveru. Pokud ji nezíská, nastaví se výchozí adresa [ Připojení k síti ] <Připojení k routeru> 1. Připojte zařízení k share point serveru nebo routeru pomocí síťového kabelu. 2. Zapněte zařízení. 3. Získejte adresu IP z routeru. <Připojení zařízení k PC: ruční nastavení> 1. Připojte zařízení síťovým kabelem k PC. 2. Nastavte IP adresu na X (kde X je číslo od 1 do 254, kromě 199) 3. Zapněte zařízení. 4. IP adresa se nastaví na [ Instalace software] 1. Vložte instalační CD do počítače. Instalace začne automaticky, pokud ne, spusťte setup.exe. 2. Na první stránce klikněte na Next pro pokračování v instalaci nebo Cancel pro zrušení instalace. 3. Po přečtení licenční smlouvy zaškrtněte políčko Yes, I agree a klikněte na Next.

21 Kapitola 2. Základní nastavení 4. Zkontrolujte zda je Mvixbox připojen k sítí a pokud ano, klikněte na Next. 5. Instalační program automaticky vyhledá připojená zařízení. Vyberte správné zařízení a klikněte na Next. Pokud hledání zařízení selže, zkuste Mvixbox nastavit ručně. Více v sekci <Připojení zařízení k PC: ruční nastavení>. Poté klikněte na Search again. 6. Zadejte sériové číslo zařízení a klikněte na Next. Sériové číslo naleznete na spodní straně zařízení.

22 Kapitola 2. Základní nastavení 7. Tato fáze se týká jen reinstalace programu. Vyberte mód reinstalace: [Reinstallation without Formatting] a. Reinstallation without Formatting (automatic backup of user account info.): Software bude přeinstalován kromě uložených dat a dat týkajících se uživatelských účtů. b. Reinstallation without Formatting: Software bude přeinstalován bez změny uložených dat. [Reinstallation after Formatting] Software bude nainstalován po formátování disku. Veškerá uložená data budou smazána. 8. Vyberte si mezi expansion mode a mirroring mode. Pokud chcete mít data chráněna proti selhání disku, vyberte mirroring mode. Pokud chcete využít maximální kapacitu disků, vyberte expansion mode. [Expansion mode] Použité disky se tváří jako jeden velký disk. Pokud použijete dva 1TB disky, uvidíte jeden 2TB disk. [Mirroring mode] Stejná data jsou na obou discích. Pokud jeden disk selže, veškerá data jsou na druhém disku. 9. Pevný disk se zformátuje a veškerá data budou smazána. 10. Až se dokončí formátování, zmáčkněte Next.

23 Kapitola 2. Základní nastavení 11. Program se kopíruje z instalačního CD. To může trvat několik minut. Po ukončení kopírování zmáčkněte Next. 12. Program se instaluje. Instalace může trvat několik minut. Až se instalace dokončí, zmáčkněte Next. 13. Poté se sytém restartuje. Restart může trvat několik minut.

24 Kapitola 2. Základní nastavení 14. Po skončení instalace budete přesměrováni na uvítací stránku ( IP address/welcome.php). Po přečtení této stránky klikněte na OK. 15. Zobrazí se stránka s nastavením systému. Nastavte heslo, SMTP server, čas a další. Klikněte na tlačítko Apply. Pokud nenastavíte SMTP server, nebudete moct používat funkce související s em. Nastavení můžete změnit v menu [Administrator]. 16. Zobrazí se hlavní stránka. Odteď pro připojení pište [ IP adresa]. [Log on] Administrátorské údaje pro připojení jsou: Jméno: sysadmin Heslo: admin Sysadmin účet dovoluje používat veškeré administrátorské funkce. [Join] Pro vytvoření nového uživatelského účtu musíte mít svolení administrátora. Administrátor povoluje nové uživatele v sekci [Administrator]-{User Management]-{Applicant]. [Rapid Box] Rapid Box dovoluje komukoliv poslat soubory administrátorovi. Jedná se o jednoduchý způsob získání souborů od neregistrovaných uživatelů.

25 Kapitola 2. Základní nastavení 2.4 Připojení k internetu IP router Tento krok můžete přeskočit pokud nepoužíváte IP Sharing Router. Ne všechny IP routery poskytují tuto funkci. Některé routery používají odlišnou terminologii. Pro více informací nahlédněte do uživatelské příručky vašeho IP Sharing Routeru. DMZ : Tato funkce dovoluje rozesílat data přicházejí na router IP adresám pro které jsou data určeny. Automatické připojení k zařízení probíhá nastavením interní IP adresy zařízení do DMZ. Port Forwarding : Tato funkce umožňuje nastavit porty pro komunikaci. Je nutné nastavit porty, které web disk používá. Jedná se o porty 80, 8080, 13193, 13194, Upozornění: Je doporučeno využít DMZ funkce. Nastavení Port Forwarding je složitější než DMZ. Nastavení IP Sharing Routeru 1. Připojte Mvixbox k IP Sharing Routeru pomocí síťového kabelu. 2. Nastavte DMZ nebo Port Forwarding. (DMZ je doporučeno). 3. Připojte se k Mvixbox přes internet pomocí IP adresy routeru.

26 Kapitola 2. Základní nastavení Příklad připojení k internetu pomocí IP Sharing Routeru 1. Příklad zapojení Port Protokol Funkce 80, 8080 TCP Web Server 13193, TCP WebDisk 2706 TCP BitTorrent 2. Nastavení routeru (vaše IP adresy se budou lišit) Pokud chcete použít DMZ (doporučeno) Nastavte interní IP adresu( ) jako DMZ IP adresu Pokud chcete použít Port Forwarding Nastavte interní IP adresu ( ) Nastavte porty 80, 8080, 13193, 13194, 2706 Nastavte protokol 3. Kontrola internetového připojení Připojte se k Mvixbox napsáním nebo z vašeho počítače. (Jedná se jen o ukázku, vaše IP adresy budou odlišné).

27 Kapitola 2. Základní nastavení Poznámka : Níže je zobrazeno nastavení routeru od tří různých výrobců. Pokud používáte jiný, způsob nastavení najdete v jeho uživatelské příručce. (Příklad 1) D-Link IP Router [ Nastavení DMZ ] 1. Do internetového prohlížeče zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na záložku Advanced, a poté na tlačítko DMZ. 3. Vyberte Enable a zadejte IP adresu vašeho Mvixbox. 4. Klikněte na Apply a poté na Continue pro uložení změn. [ Nastavení Virtual Server (Port Forwarding) ] 1. V internetovém prohlížeči zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na záložku Advanced, a poté na Virtual Server. 3. Vymyslete si jméno. Zadejte IP adresu Mvixbox. Vyberte typ protokolu a zadejte číslo portu (viz tabulka výše). Zadejte číslo portu, které chcete, aby uživatelé připojení přes internet pro danou službu používali. Vyberte čas, kdy bude funkce aktivní. 4. Zmáčkněte Apply, a poté Continue pro uložení změn.

28 Kapitola 2. Základní nastavení (Příklad 2) LINKSYS IP Router [ Nastavení DMZ ] 1. Do internetového prohlížeče zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte vaše uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na Applications & Gaming, a poté klikněte na DMZ. 3. Vyberte Enable. 4. Zadejte IP adresu vašeho Mvixbox. 5. Klikněte na Save Settings, a poté na Continue. [ Nastavení Virtual Server (Port Forwarding) ] 1. Do internetového prohlížeče zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte vaše uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na Applications & Gaming, a poté klikněte na Port Range Forwarding. 3. Zadejte jakékoliv jméno do políčka Application. Zadejte rozsah čísel portů. Vyberte TCP jako typ protokolu. Zadejte IP adresu Mvixbox. 4. Klikněte na Save Settings, a poté na Continue.

29 Kapitola 2. Základní nastavení (Příklad 3) NETGEAR IP Router [ Nastavení DMZ ] 1. Do internetového prohlížeče zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte vaše uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na WAN Setup, a poté zaškrtněte Default DMZ Server. 3. Zadejte IP adresu vašeho Mvixbox. 4. Klikněte na Apply, a poté na Continue. [ Nastavení Virtual Server (Port Forwarding) ] 1. Do internetového prohlížeče zadejte IP adresu vašeho routeru ( ). Zadejte vaše uživatelské jméno (admin) a heslo. 2. Klikněte na Port Forwarding/Port Triggering. 3. Vyberte Port Forwarding. 4. Klikněte na Add Custom Service. Zadejte nějaké jméno do kolonky Service Name. Zadejte začátek intervalu portů do Starting Port. Zadejte konec intervalu portů do Ending Port. Zadejte IP adresu vašeho Mvixbox do Server IP Address. 5. Klikněte na Apply, a poté na Continue.

30 Kapitola 2. Základní nastavení 2.4 Připojení k internetu DDNS (Dynamic Domain Name Server) Tato funkce slouží pro nastavení vlastní Mvixbox domény, abyste se k němu mohli připojovat přes internet bez nutnosti znát vaši vnější IP adresu. Aby funkce správně fungovala, musíte nastavit na vašem routeru DMZ nebo port forwarding. [Nastavení DDNS] Napište jméno, které si chcete zaregistrovat a zmáčkněte SET. Jméno se může skládat z kombinace písmen (bez háčků a čárek) a čísel. Jméno sestavené jenom z čísel není povoleno. Maximální délka jména je dvanáct znaků. Pokud si už dané jméno někdo zaregistroval před vámi, musíte zkusit jiné. Po úspěšné registraci se k Mvixbox můžete připojit z internetu pomocí vašeho jména. [Smazání DDNS] Zmáčkněte DELETE pro smazání registrovaného jména. Poté si můžete zaregistrovat nové jméno. a. Připojte se jako sysadmin a v menu vyberte [Administrator]-[Network Management]-[setting up DDNS]. b. Zadejte vaše vymyšlené jméno a klikněte na OK. c. Pokud už má dané jméno někdo jiný zaregistrované, musíte použít nějaké jiné. d. Aby vše fungovalo musíte mít nastaveno přesměrování portů 80 a 8080 ve vašem routeru. e. Pro změnu vašeho jména (domény) zmáčkněte [Delete] a zadejte nové jméno. f. Nyní se k Mvixbox můžete připojit odkudkoliv z internetu zadáním

31 Kapitola 2. Základní nastavení 2.5 Setup Wizard (Změna nastavení) [ Setup Wizard] 1. Veškeré nastavení vašeho Mvixbox můžete změnit v Setup Wizard na hlavní stránce. 2. Změňte jméno vašeho Mvixbox serveru. Jméno serveru se zobrazuje v itunes, síťových discích a UPnP. Zmáčkněte Next pro uložení a pokračování na další stránku. 3. Zvolte heslo. 4. Zadejte bezpečnostní otázku a její odpověď. Tato otázka bude použita při obnově hesla, pokud ho zapomenete. 5. Zadejte heslo zabezpečené složky. Tato složka slouží k bezpečnější mu ukládání dat. Pro přístup do této složku musíte znát heslo. Zmáčkněte Next pro uložení a pokračování na další stránku.

32 Kapitola 2. Základní nastavení 6. Nastavte mail server. Pokud není mail server nastaven, nemůžete využívat ové funkce. Klikněte na Next pro uložení a pokračování dále. 7. Nastavte čas a časové pásmo. Klikněte na Next pro uložení a pokračování. 8. Nastavte porty. Klikněte na Read before setup pro více informací. Kliknutím na Default dojde k nastavení výchozích hodnot. Klikněte na Next pro uložení a pokračování. 32

33 Kapitola 2. Základní nastavení 9. Nastavte router. Pokud router nepoužíváte, zkontrolujte zda je Mvixbox připojen k modemu nebo switchi síťovým kabelem. Pokud chcete používat router, musíte nastavit DMZ nebo port forwarding. Zmáčkněte [Next] pro uložení a pokračování dál. 10. Nastavte DDNS. To umožní připojení k Mvixbox odkudkoliv z internetu. Zmáčkněte [Next] pro uložení a pokračování dál. 33

34 Příloha A A. Upgrade firmware Kontrola nových verzí 1) Přihlašte se jako sysadmin. 2) Vyberte [Administrator]-[System Management]-[System Management] nabídku. Napravo je položka Upgrade, kde můžete zkontrolovat verzi software WebDisk. ** Upgrade firmware najdete na: Jak na upgrade firmware? 1) Novější verzi firmware si stáhněte z 2) Klikněte search a vyberte stáhnutý soubor. Search Search 3) Zmáčkněte apply. 4) Novější firmware neobsahuje předchozí verze firmware. Pro správný upgrade musíte postupně nahrát všechny verze firmware od vaší současné verze po novou verzi.

35 Příloha B B. Další nastavení Jak sdílet hudbu pomocí itunes? Uložte všechny vaše mp3 soubory do složky musics(itunes), která je ve složce open. Spusťte itunes program. Jako sdílená položka se objeví Mvixbox-Musics, kde jsou vaše mp3 soubory. Nyní můžete streamovat veškerou vaši uloženou hudbu. Jak sdílet složku nebo připojené USB zařízení s jiným počítačem nebo multimediálním přehrávačem? V menu [Administrator]-[System Management]-[Service Management] vyberte Share mode. Vyberte složku nebo USB zařízení, které chcete sdílet. Nyní můžete v multimediálním přehrávači nebo na počítači najít sdílené zařízení s názvem Mvixbox, nebo jiným názvem, který si nastavíte v menu [System Management]. Jak hostovat vlastní webovou stránku? Pomocí WebDisk Explorer nebo Web Explorer nahrajte potřebné soubory do složky WWW. Přejmenujte existující soubor index.php (například na index.php_). Pokud používáte Mysql, připojte se přes ssh jako sysadmin a zadejte příkaz mysql-u root p mysql, heslo není potřeba vkládat. Po napsání adresy serveru do prohlížeče uvidíte vaši webovou stránku. Stará stránka je na adrese Před prováděním změn v PHP nebo nastavení Apache si prosím zazálohujte stávající verzi. Některé služby serveru na nich mohou záviset. Jak používat bezdrátové připojení? Připojte kompatibilní USB wireless zařízení. V nastavení sítě vyberte wireless a nastavte potřebné údaje. Pokud budete používat bezdrátové připojení k síti, tak nebudete moci použít drátové. Bezdrátové připojení je méně stabilní, proto je lepší používat drátové. Jak zazálohovat USB flash disk? Vložte flash disk do USB portu. Server jednou pípne. Podržte tlačítko Copy na jednu sekundu. (Při podržení na pět sekund dojde k restartu serveru). Soubory a složky z flash disku se začnou kopírovat do system folder/usbcopy. Po skončení kopírování pípne server dvakrát. Pokud není na disku dostatek místa, server pípne pětkrát.

36 Příloha B Jak zvětšit diskovou kapacitu externím USB diskem? Připojte externí USB disk. Pokud je připojen na přední straně serveru, zobrazí se jako System folder/usbdisk1. Pokud je připojen zezadu, zobrazuje se jako System folder/usbdisk2. Oddíly na disku se zobrazí jako part01, part02, Jak ochránit data před selháním disku? Server podporuje RAID 1 mirroring mode. Pokud chcete mít data více chráněná před poškozením, zvolte mirroring mode při instalaci. Tento mód je možno použít jen pokud máte dva disky. Pokud máte jeden disk, můžete přidat další a využít RAID 1. Tento mód zapisuje stejná data na oba disky. Pokud jeden z disků selže, stejná data jsou na zazálohována na druhém. Bohužel je zápis dat pomalejší a můžete využít jen kapacitu jednoho disku. Jak se k Mvixbox připojovat pomocí jména a ne IP adresy? Vyberte [Administrator]-[Network Management]-[setting up DDNS]. Zadejte jméno, které si přejete používat. Po úspěšném nastavení se pomocí toho jména můžete k Mvixbox připojovat z internetu. Pokud používáte router, zkontrolujte zda je nastaveno DMZ nebo port forwarding. Pokud se změní IP adresa routeru, musíte zaktualizovat toto jméno.

37 Příloha C C. FAQ C.a Instalace a nastavení Software z instalačního CD nejde nainstalovat. Zkontrolujte, zda Mvixbox a PC je zapojeno do stejné sítě. Zkontrolujte, zda jste správně zadali sériové číslo. Zkontrolujte zda jste správně zapojily pevné disky. Při instalaci z CD došlo k chybě. Zavřete instalační program. Restartujte zařízení a spusťte instalaci znovu. Zadané sériové číslo je špatné. Sériové číslo rozpoznává velká a malá písmena. Zkontrolujte, zda to máte dobře.

38 Příloha C C.b uživatelské účty Uživatel zapomněl svoje heslo. Přihlašte se jako administrátor, v sekci uživatelských účtů vyberte daného uživatele a klikněte na Initialize Password pro změnu jeho hesla. Zapomněl jsem administrátorské heslo. Klikněte na [Initialize Password] pro změnu hesla. Zadejte sériové číslo a zadejte odpověď na otázku, kterou jste zadával při první instalaci serveru, Zmáčkněte [Initialize] pro změnu hesla Nemohu se připojit přes prohlížeč ve Windows 98. Připojit se můžete jen když je vaše uživatelské jméno ve Windows 98 stejné jako vaše uživatelské jméno v Mvixbox. Jak zjistím verzi firmware? Je zobrazena nahoře v okně. (např.. Ver ) Jak na upgrade firmware? Upgrade se provádí stáhnutím a nahráním nové verze firmware z nabídky Upgrade pokud se připojíte jako administrátor. Jak vypnu server? Přihlaste se jako administrátor a v nabídce [System Management] vyberte Restart pro restart nebo Shutdown pro vypnutí. Nebo podržte tlačítko Release/Shutdown na přední straně Mvixbox po dobu pěti sekund. Systém dvakrát pípne. Může server používat více uživatelů najednou? Ano, více uživatelů se může připojit a stahovat nebo nahrávat soubory. Pokud jeden uživatel pracuje s určitým souborem, ostatní uživatelé tento soubor nemohou upravovat, jenom prohlížet. Kde stáhnu Quick Launcher? Quick Launcher můžete stáhnout dole v levé části hlavní stránky Mvixbox po přihlášení. Jaké číslo portu mám zvolit v programu Quick Launcher? Výchozí hodnota je Pokud potřebujete port změnit, můžete to udělat v [System Management]-[Service Management] nabídce. Může být jeden uživatel připojen najednou vícekrát? Ano, stejné uživatelské jméno může být vícenásobně připojeno.

39 Příloha D D. Řešení problémů 1) K Mvixbox se nejde připojit přes internet Zkontrolujte, zdaje Mvixbox správně připojen k síti. Podívejte, jestli není Mvixbox blokován firewallem. Pokud neznáte jeho IP adresu, pokračujte bodem 2. Pokud je připojení k síti špatně nastaveno, pokračujte bodem 3. Pokud předchozí dva body nepomohou, kontaktujte technickou podporu. 2) Jak zjistím IP adresu Mvixbox Spusťte setup.exe z instalačního CD. Několikrát zmáčkněte [Next] než se dostanete k vyhledávání Mvixbox. Zde zjistíte IP adresu Mvixbox připojeného do místní sítě. 3) Mvixbox má špatně nastavené připojení k síti Zkopírujte soubor gbs_patch.bin na USB flash disk ze složky in net_init, kterou naleznete na instalačním CD. Zapojte flash disk do USB portu Mvixboxu. Nastavení připojení k síti se vyresetuje.

40 Technická podpora: telefon:

Vaše uživatelský manuál YAMADA MBOX http://cs.yourpdfguides.com/dref/2997178

Vaše uživatelský manuál YAMADA MBOX http://cs.yourpdfguides.com/dref/2997178 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS Server 1 součásti balení TS-109 NAS server Napájecí adaptér Kabel k adaptéru CD s programy Šrouby Síťový kabel Stojánek Následující příručka popisuje instalaci a nastavení

Více

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka TS-509 Pro Turbo NAS instalační příručka 1 TS-509 obsah balení Děkujeme Vám za zakoupení TS-509 Turbo NAS serveru. Následující příručka vás provede jeho nastavením. Před přípravou NASu na spuštění zkontrolujte,

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

Česká verze. Úvod. Pohled zepředu. RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač)

Česká verze. Úvod. Pohled zepředu. RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač) RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač) Důležité! Průvodce nastavením spustíte z přiloženého disku CD-ROM Sweex. Tento průvodce instalací vám krok za krokem ukáže, jak router nastavit. Nepodaří-li

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DWL-2000AP+ D-Link AirPlus G+ Bezdrátový přístupový bod Než začnete

Více

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá příručka Vám pomůže správně zapojit a zprovoznit Wi-Fi zařízení TP-LINK TL-WR741ND. Zařízení je nezávislé na použitém operačním systému. Postup zprovoznění

Více

Uživatelská příručka BlackArmor NAS 220

Uživatelská příručka BlackArmor NAS 220 Uživatelská příručka BlackArmor NAS 220 BlackArmor NAS 220 Uživatelská příručka 1 Obsah: Úvod... 3 O tomto průvodci... 3 Obsah balení... 3 Systémové požadavky... 4 Zjištění více informací... 4 Vše o Seagate

Více

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s ios Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití powerbanky... 5 2.2. Nabíjení smartphonu prostřednictvím Power Connect...

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

Uživatelská příručka BlackArmor NAS 110

Uživatelská příručka BlackArmor NAS 110 Uživatelská příručka BlackArmor NAS 110 BlackArmor NAS 110 Uživatelská příručka 1 Obsah: Úvod... 4 O tomto průvodci... 4 Obsah balení... 4 Systémové požadavky... 4 Zjištění více informací... 5 Vše o Seagate

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka Instalace Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. 1 Připojení zařízení Přiřaďte svému počítači statickou adresu IP 192.168.1.100. Bližší informace najdete v části T3 v kapitole

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender. Instalační příručka PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet.

NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender. Instalační příručka PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet. NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender PR2000 Instalační příručka NETGEAR Reset /LAN LAN USB WiFi Power USB Obsah Začínáme............................................. 3 Připojení na cestách.................................

Více

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900 Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka TerraMaster U1 Domácí NAS server pro multimédia Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu Pohled zepředu: LED indikátor Po zapnutí se rozsvítí modré LED světlo, které značí, že je server zapnutý. Po

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka ZMODO NVR spoe kit Uživatelská příručka Obsah balení Balení obsahuje následující: 4-kanálový NVR 4x 720p IP kamery USB myš 2x 15m spoe kabely ke kameře 2x 25m spoe kabely ke kameře 1m CAT5e síťový kabel

Více

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení.

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení. Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.2.3., Mozilla nebo Firefox DSL-584T ADSL2+ směrovač Než začnete: Před zahájením

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH BALENÍ Poznámka: Některé modely nemají samostatnou anténu POSTUP INSTALACE Poznámka: Před prvním použitím IP kamery postupujte podle výše uvedeného schématu. Připojte kameru

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

Vodafone ADSL/ /VDSL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci

Vodafone ADSL/ /VDSL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/ /VDSL modem Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/VDSL modem Obsah balíčku Vodafone ADSL/VDSL modem VR-3022e Zelený kabel (LINE) Červený kabel (DSL) Žlutý (LAN) Ethernet

Více

Mid Android M001, M002, M003

Mid Android M001, M002, M003 Mid Android M001, M002, M003 Uživatelská příručka 1 Uživatelská příručka...1 1. Obrázek zařízení...4 2. Základní informace...5 2.1 Nabíjení baterie...5 2.2 Použití SD karty...5 2.3 Vypnutí a zapnutí...5

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2.5 Externí pevný disk StoreJet 25M3 (Verze 1.0) Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha

Více

Do tohoto portu není zapojené žádné zařízení. Do tohoto portu je zapojen počítač nebo jiné síťové zařízení.

Do tohoto portu není zapojené žádné zařízení. Do tohoto portu je zapojen počítač nebo jiné síťové zařízení. LW 055 Sweex bezdrátový širokopásmový směrovač (router) Pohled na směrovač zepředu Stav Význam LAN1x t/m 4x WAN OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Bliká OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Do tohoto portu není zapojené

Více

Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení.

Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení. Instalace Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení. Vypněte všechna síťová zařízení, včetně vašeho PC, power injectoru

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka RT-N16 multifunkční gigabitový bezdrátový N směrovač Uživatelská příručka CZ4484 První vydání Červen 2009 Copyright 2009 ASUSTeK Computer Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky, včetně

Více

ESET Mobile Antivirus

ESET Mobile Antivirus ESET Mobile Antivirus Uživatelská příručka chráníme vaše digitální světy ESET Mobile Antivirus Copyright ESET, spol. s r. o. ESET software spol. s r. o. Meteor Centre Office Park Sokolovská 100/94 180

Více

Přední panel SP3364 SP3367

Přední panel SP3364 SP3367 Představení Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy a zaručuje vysoký výkon a jednoduché použití. Poskytuje uživatelům rychlé a spolehlivé připojení k Internetu pomocí kabelového, ale i

Více

Instalační návod IP kamer

Instalační návod IP kamer Instalační návod IP kamer Obsah 1) Postup a popis zprovoznění... 2 2) Běžný obsah balení... 3 3) Fyzická instalace... 4 4) Softwarová instalace... 5 5) Nastavení Active X a zabezpečení pro zobrazení...

Více

a autentizovaná proxy

a autentizovaná proxy Mendelova univerzita v Brně Virtuální privátní síť a autentizovaná proxy Verze: 1.2 Datum: 5. dubna 2011 Autor: Martin Tyllich, Aleš Vincenc, Stratos Zerdaloglu 2 Obsah 1 Připojení pomocí proxy serveru

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

NAS 323 NAS jako VPN Server

NAS 323 NAS jako VPN Server NAS 323 NAS jako VPN Server Naučte se používat NAS jako VPN server A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Nastavit ASUSTOR NAS jako VPN server a připojit se k němu z počítačů

Více

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR 1 1. Instalace HDD & zapisovatelného DVD 1.1 Instalace HDD 1.2 Instalace zapisovatelného DVD Obr. 1.1 Připojte HDD obr. 12 Zašroubujte HDD Obr. 1.3 Připojte

Více

Manuál. i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI

Manuál. i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI Manuál i-tec Display over Ethernet Adapter (DoIP) LAN2DVI Úvod: Jedná se o převodník (adapter) Ethernet na grafický výstup DVI s jednoduchým designem pro připojení monitoru nebo projektoru. Funkčně se

Více

Xtreamer Whizz. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Whizz. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Whizz Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Whizz Xtreamer Whizz je další generace multimediálního cetra na bázi Android TV přinášející online zábavu do vašeho obývacího pokoje

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru.

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Instalace Připojení zařízení Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu. Pomocí

Více

TerraMaster F2-NAS. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka

TerraMaster F2-NAS. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka TerraMaster F2-NAS Domácí NAS server pro multimédia Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu 1 Rámeček disku č.1 Vyjmete po uvolnění pojistky 2 - Rámeček disku č.2 Vyjmete po uvolnění pojistky 3 HDD

Více

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka

StoreJet 25 mobile. Uživatelská příručka StoreJet 25 mobile Uživatelská příručka Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha dat... 5 Přeprava... 5 Napájení...

Více

RT-N12 ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač. RT-N12 300M SuperSpeed. Uživatelská příručka

RT-N12 ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač. RT-N12 300M SuperSpeed. Uživatelská příručka ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač 300M SuperSpeed Uživatelská příručka CZ4809_RT-N1_Manual.indd...1 009.7.8...10:18:1.AM CZ4809 První vydání. červenec 2009 Copyright 2009 ASUSTeK Computer Inc. Všechna

Více

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací J M K UP 009 IP KAMERA T865 Uživatelská příručka Stručný průvodce instalací T865 IP kamera Stručný průvodce instalací Připojení k síti Připojte síťový kabel do příslušné zásuvky vzadu na kameře. Použijte

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci internetu

Více

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P Vážený zákazníku, vítáme Vás v síti T-Mobile. Velmi si vážíme Vaší volby využívat službu Hlasová linka

Více

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně Krok 3 - nastavení zařízení u klienta - COMPEX WP54AG - pro službu ha-fi internet 5G 1. Předpoklady Předpokladem pro použití tohoto návodu je úspěšná instalace koncového zařízení u klienta s nasměrováním

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista Česká verze Sweex LW312 - Bezdrátový LAN PCI adaptér 300 Mb/s Bezdrátový LAN PCI adaptér 300Mb/s nevystavujte nadměrným teplotám. Zařízení nenechávejte na přímém slunečním světle a v blízkosti topných

Více

Bezdrátový router AC1600 Smart

Bezdrátový router AC1600 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka

Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka Řada Illustra Flex Kamera 1MP a 3MP Bullet Stručná úvodní příručka 8200-1027-0611 B0 Upozornění Před zapojením nebo obsluhou této kamery si pozorně pročtěte tuto příručku a uchovejte ji pro pozdější použití.

Více

Kabelová televize Přerov, a.s.

Kabelová televize Přerov, a.s. Kabelová televize Přerov, a.s. Servisní telefon: 724008007 Internet: www.ktvprerov.cz email: internet@ktvprerov.cz Vážení uživatelé služby MediaLINE v této příručce předkládáme návod na konfiguraci počítače

Více

LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps

LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps Na Úvod Nevystavujte Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps extrémním teplotám. Nevystavujte routek přímému slunečnímu záření a nebo

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení).

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Poznámka: Podporovanéfunkce a skutečný vzhled zařízení závisíod výrobku, kterýjste zakoupili. Nasledujícíobrázky slouží pouze

Více

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK Informace o výrobku B E D F G CZ UK A C H I J A: Objektiv B: Indikátor napájení C: Indikátor připojení D: Zásuvka rozhraní pro síť LAN E: Zásuvka pro připojení antény F: Resetovací tlačítko G: Zásuvka

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů LW150 Sweex Bezdrátový router 150N Doporučení Prosím, nepřehlédněte! Na přibaleném CD-ROM naleznete průvodce instalací. Tento instalační program vás provede nastavením routeru krok za krokem. Bezdrátový

Více

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v3.60 Vydání 4, Leden 2010 Copyright ZyXEL Communications

Více

DVR rekordér pro analogové kamery - 4CH, 960H

DVR rekordér pro analogové kamery - 4CH, 960H DVR rekordér pro analogové kamery - 4CH, 960H Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Snadná instalace a ovládání Kompatibilní s HDD až 4TB Rozlišení až FULL HD (1920x1080) www.spyobchdod.cz Stránka 1

Více

Provozní pokyny Softwarová příručka

Provozní pokyny Softwarová příručka Provozní pokyny Softwarová příručka Nejprve si přečtěte Příručky pro tuto tiskárnu...12 Popis uvedeného modelu...13 Jak číst tuto příručku...14 Symboly...14 Používání kláves...15 Příprava pro tisk Rychlá

Více

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Zapojení kabelů 1 Porty LINE1 a LINE2 připojte k telefonním přístrojům nebo faxu pomocí kabelu RJ-11 2 WAN port propojte ethernetovým kabelem RJ-45 s

Více

Automatický přenos dat z terminálů BM-Finger

Automatický přenos dat z terminálů BM-Finger Automatický přenos dat z terminálů BM-Finger Tento program při normálním používání docházky nepotřebujete. V docházce se v menu Firma / Terminály BM-Finger nastavuje automatické stahování dat v položce

Více

DLNA- Průvodce instalací

DLNA- Průvodce instalací ČESKY DLNA- Průvodce instalací pro LAN přípojky Zažijte realitu AQUOS LCD-TV Jaro/Léto 2011 Strana - 1 - LE820 - LE822 - LE814 - LE824 - LE914 - LE925 Obsah: 1. Příprava PC (povolení multimediální složky)

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili.

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Úvod Děkujeme Vám za zakoupení Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Tento bezdrátový adaptér pro LAN umožňuje bezpečné, jednoduché a rychlé připojení k bezdrátové

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7 Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7 Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka 1 1. Představení Wireless display receiver S Wireless display receiver (dále jen WDR) můžete jednoduše zobrazovat multimediální obsah (videa, fotografie,

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka TerraMaster F2-NAS 2 Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu 1 2 Rámeček disků Lze vyjmout po uvolnění pojistky 3 - HDD LED diody 1. Při detekci disku svítí červeně, po 15 sec. Růžově, po 110 sec.

Více

Ladibug TM 3.0 Software pro záznamovou kameru Manuál k použití - Česky

Ladibug TM 3.0 Software pro záznamovou kameru Manuál k použití - Česky Ladibug TM 3.0 Software pro záznamovou kameru Manuál k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 3 2. Systémové požadavky... 3 3. Instalace Ladibug... 4 3.1. Instalace s Windows Vista/7/8...4 3.2. Instalace s

Více

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Manuál 1.4

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Manuál 1.4 2N NetSpeaker IP Audio Systém Manuál Verze 1.4 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým řadám, které společnost vyvíjí, patří

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

EW-7438APn Průvodce rychlou instalací

EW-7438APn Průvodce rychlou instalací EW-7438APn Průvodce rychlou instalací 07-2013 / v1.0 I. Informace o výrobku I-1. Obsah balení - Přístupový bod EW-7438APn - Disk CD s vícejazyčným průvodcem rychlou instalací a uživatelskou příručkou -

Více

Zákaznická linka: 533 427 533

Zákaznická linka: 533 427 533 DIGI INTERNET Návod pro nastavení modemu Zyxel VMG1312-B30B Zákaznická linka: 533 427 533 1 Základní informace 3 1.1 Popis zařízení 3 1.2 Správa zařízení 3 1.3 Několik užitečných typů pro správu zařízení

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

DiskStation DS411j. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017

DiskStation DS411j. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017 DiskStation DS411j Stručná instalační příručka ID dokumentu: Synology_QIG_DS411j_20111017 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném

Více

Návod na instalaci a použití telefonního adaptéru Grandstream ATA-486

Návod na instalaci a použití telefonního adaptéru Grandstream ATA-486 Návod na instalaci a použití telefonního adaptéru Grandstream ATA-486 1. INSTALACE PŘÍSTROJE 1.1. Vzhled přístroje Před zapojením telefonního adaptéru je nutné zjistit MAC adresu síťové karty v počítači,

Více

Stručný návod pro IP kamery P2P KATALOGOVÉ ČÍSLO: CR728

Stručný návod pro IP kamery P2P KATALOGOVÉ ČÍSLO: CR728 Stručný návod pro IP kamery P2P KATALOGOVÉ ČÍSLO: CR728 Děkujeme, že jste si koupili námi distribuovaný výrobek! Pomocí tohoto stručného návodu můžete provést základní nastavení Vaší IP kamery. Další podrobnosti

Více

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Bezpečnostní upozornění Zařízení neinstalujte poblíž zdroje vody, abyste zamezili nebezpečí požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Přístroj není vhodné umístit blízko

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Instalační příručka pro přístupový bod Powerline 500 WiFi XWN5001

Instalační příručka pro přístupový bod Powerline 500 WiFi XWN5001 Instalační příručka pro přístupový bod Powerline 500 WiFi XWN5001 Technická podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým

Více

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky Účel použití Výrobek je určen pro provozování 2,5 a 3,5 pevných disků nebo CD/DVD mechanik (IDE nebo SATA) přes USB 2.0 port. Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0 Obj. č.: 98 60 91 Vážený zákazníku, děkujeme

Více

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 NSA310 Multimediální server s jedním diskem Výchozí přihlašovací údaje Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware 4.21 Vydání 1, 6/2011 Obsah Přední a zadní panel... 1 Úvod...

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Příručka pro instalaci programů Čeština Verze A Úvod Charakteristika P-touch Editor Ovladač tiskárny Usnadňuje vytváření široké škály vlastních štítků v různých návrzích

Více

NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů

NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů Připojení k NAS pomocí protokolu WebDAV A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Co je WebDAV 2. Připojení k ASUSTOR NAS pomocí protokolu

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone IP002 Sweex USB Internet Phone Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet. Pro dosažení bezchybné

Více

Acronis Backup Advanced Version 11.7

Acronis Backup Advanced Version 11.7 Acronis Backup Advanced Version 11.7 VZTAHUJE SE NA NÁSLEDUJÍCÍ PRODUKTY: Advanced pro Windows Server Advanced pro PC Pro Windows Server Essentials ÚVODNÍ PŘÍRUČKA Prohlášení o autorských právech Copyright

Více

Jak nastavit a instalovat monitorovací stanici na QNAP serverech řady TS109/ TS209/ TS409

Jak nastavit a instalovat monitorovací stanici na QNAP serverech řady TS109/ TS209/ TS409 Jak nastavit a instalovat monitorovací stanici na QNAP serverech řady TS109/ TS209/ TS409 QNAP vyvynul pro uživatele QNAP NAS serverů nový firmware 2.0.1 s možností připojit až dvě IP kamery a využít QNAp

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje pro BT100 Doplňkové technické údaje pro BT100 S W E E X. C O M BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB

českém Úvod Obsah balení Technické údaje pro BT100 Doplňkové technické údaje pro BT100 S W E E X. C O M BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB BT100 Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Bluetooth Adapter. Pomocí tohoto adaptéru můžete

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více