RETIGO CLEANING AGENT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RETIGO CLEANING AGENT"

Transkript

1 Strana 1 z 8 stran 1. Identifikace přípravku a výrobce: 1.1. Identifikace přípravku: Obchodní název přípravku: RETIGO clearing agent Použití: Čistící přípravek Identifikace dodavatele: Everstar s.r.o. Telefon: Bludovská 18 Telefax: ŠUMPERK IČO: everstar@everstar.cz 1.3. Nouzové telefonní číslo: Everstar s.r.o., ing. Ladislav Holeček, tel. č Toxikologické informační středisko (TIS), Na Bojišti 1, PRAHA 2 24 hod. denně: tel. č nebo Informace o složení přípravku: Přípravek je roztokem hydroxidů, neionogenních tenzidů, stabilizátorů a pomocných látek ve vodě. Obsahuje látky, které jsou klasifikovány jako nebezpečné: Chemický název: Hydroxid sodný Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Obsah v hmot. %: % Klasifikace: C - žíravý R-věty: R 35 Chemický název: Hydroxid draselný Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Obsah v hmot. %: < 2,5 % Klasifikace: C - žíravý R-věty: R 22-35

2 Strana 2 z 8 stran Název: Lutensol GD70 Charakteristika: účinná látka Obsah v hmot. %: 2,5 10 % Klasifikace: X i dráždivý R-věty: R Údaje o nebezpečnosti přípravku: 3.1. Zařazení a označení: Přípravek je klasifikován jako nebezpečný podle zákona 157/1998 Sb. Symbol nebezpečnosti: C - žíravý R-věty: R 35; Způsobuje těžké poleptání Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání přípravku: Přípravek je žíravinou se silně leptavým účinkem. Je velmi nebezpečný při vniknutí do oka. Při potřísnění může způsobit těžké poleptání kůže a sliznic Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání přípravku: Při použití k předepsanému účelu nejsou předpokládány škodlivé účinky na životní prostředí Možné nesprávné použití přípravku: Při použití k předepsanému účelu je málo pravděpodobné. 4. Pokyny pro první pomoc: 4.1. Všeobecné pokyny: Kontaminovaný oděv a obuv ihned svléknout. Zajistit základní životní funkce, pak symptomatická léčba. Při bezvědomí transport ve stabilizované poloze.

3 Strana 3 z 8 stran 4.2. Při nadýchání: Přerušit expozici, čerstvý vzduch, klid, nenechat chodit. Pokud potíže přetrvávají, vyhledat lékaře. Při nepravidelném dýchání nebo zástavě dechu aplikovat kyslík a ihned volat lékaře Při zasažení očí: Otevřené oko (oční víčko přidržet prsty) proplachovat důkladně několik minut proudem vody a ihned volat lékaře Při styku s kůží: Při potřísnění svléknout ihned kontaminovaný oděv a potřísněné místo opláchnout velkým množstvím vody. Pokud podráždění trvá, dopravit postiženého k lékaři. Při poleptání přiložit sterilní obvaz Při požití: Vypláchnout ústa vodou, vypít velké množství vlažné vody, vyhledat okamžitě lékařskou pomoc. Nevyvolávat zvracení Pokyny pro lékaře: Zasažené oko okamžitě silně vypláchnout a volat odborného očního lékaře. Ambulantní vyšetření poleptaného. Protišoková opatření, tišení bolesti, antibiotika profylaxe. Při vdechnutí výparů aplikovat Dexamethazon spray (Auxiloson). Mohou se vyskytnout následující symptomy: pálení a bolesti očí, při požití způsobuje poleptání úst, jícnu, může dojít až k perforaci žaludku. 5. Opatření pro hasební zásah: 5.1. Vhodná hasiva: Přípravek není hořlavina. Hasební zásah je nutno přizpůsobit dalším látkám hořícím v okolí - uzavřené zásobníky ohrožené vysokými teplotami je nutno ochlazovat přerušovaným vodním proudem Nevhodná hasiva:

4 Strana 4 z 8 stran Nejsou stanovena Zvláštní nebezpečí: Při hoření vznikají toxické zplodiny. Přípravek reaguje s kovy (např. s olovem, hliníkem, zinkem a hořčíkem) za vývoje vodíku Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Kyslíkový dýchací přístroj a ochranný oděv v uzavřeném prostoru. 6. Opatření v případě náhodného úniku: 6.1. Bezpečnostní opatření pro ochranu osob: Používat ochranné osobní pomůcky. Vyvarovat se kontaktu s očima a kůží. Zabránit vstupu nepovolaným osobám Bezpečnostní opatření pro ochranu životního prostředí: Zabránit průniku do půdy, povrchových a podzemních vod. Ředit přípravek velkým množstvím vody Doporučené metody čištění a zneškodnění: Absorbovat vhodným materiálem (písek, piliny, křemelina), uložit do vhodného obalu. Použít neutralizační prostředek a zbylé potřísněné místo opláchnout vodou. S kontaminovaným materiálem nakládat jako s nebezpečným odpadem podle bodu 13. Zajistit dostatečné větrání. 7. Pokyny pro zacházení a skladování: 7.1. Pokyny pro zacházení: Vyvarovat se dlouhodobého a opakovaného kontaktu s kůží. Nádoby s přípravkem musí být při skladování a manipulaci vždy dobře uzavřené. Nevdechovat výpary, nevytvářet aerosol. Zabránit styku přípravku s kovy (jako např. hliník, hořčík, zinek nebo olovo) možnost vývoje vodíku. Nemísit s kyselinami. Přepravovat v transportních obalech - plastových přepravkách.

5 Strana 5 z 8 stran 7.2. Pokyny pro skladování: Skladovat v původních, dobře uzavřených obalech. Chránit před mrazem (teplotami nižšími než 10 o C). Skladovat odděleně od kyselin. Zákaz používání hliníkových nádob. 8. Kontrola expozice a ochrana osob: 8.1. Technická opatření: Nejsou stanovena Kontrolní parametry: CAS , Hydroxid sodný, NPK-P (mg.m -3 ) 0,5, NPK-M (mg.m -3 ) 1, Osobní ochranné prostředky: Ochrana rukou - gumové rukavice odolné vůči alkáliím (butylkaučuk, nitrilkaučuk). Ochrana očí - dobře přiléhající ochranné brýle. Ochrana pokožky - pracovní oděv a obuv (gumové holínky). Ochrana dýchacích orgánů je vyžadována při tvorbě aerosolu. Všeobecné pokyny - při práci nejíst, nepít a nekouřit. Nevdechovat výpary. Zabránit kontaktu s očima a pokožkou. Nesmí přijít do styku s nápoji, potravinami a krmivy. Potřísněný oděv ihned svléknout. Po práci si dobře umýt ruce. 9. Fyzikální a chemické vlastnosti: 9.1. Skupenství (při 20 o C): Kapalina Barva: Hnědá Zápach (vůně): Po surovinách Hodnota ph (10 g/l, při 20 o C ): ca 13, Teplota tuhnutí: Neuvádí se Teplota varu: > 100 o C 9.7. Hustota (při 20 o C): ca 1,37 g.cm Bod vzplanutí: Neuvádí se Teplota vznícení: Neuvádí se Samozápalnost: Není samozápalný Nebezpečí výbuchu: Produkt není nebezpečný výbuchem Meze výbušnosti: Neuvádí se Tenze par: Neuvádí se.

6 Strana 6 z 8 stran Rozpustnost ve vodě: Plně rozpustný Obsah rozpustných látek: Organické látky: 0 % Hořlavost - třída nebezpečnosti: Přípravek není klasifikován jako hořlavý. 10. Stabilita a reaktivita: Podmínky, za nichž je výrobek stabilní: Přípravek je stabilní za běžných fyzikálně-chemických podmínek Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: Chránit před mrazem. Silná exothermní reakce s kyselinami. Reaguje s lehkými kovy za vývoje vodíku Látky a materiály, s nimiž výrobek nesmí přijít do styku: Neušlechtilé kovy, silné kyseliny, amoniové soli Nebezpečné rozkladné produkty: Při reakci s lehkými kovy se vyvíjí vodík. Roztok reaguje s oxidem uhličitým ze vzduchu za vzniku uhličitanu sodného a hydrogenuhličitanu sodného Možné nesprávné použití látky: Při použití k předepsanému účelu je málo pravděpodobné. 11. Toxikologické informace: Akutní toxicita: Pro hydroxid sodný LD 50 = 2000 mg/kg (krysa perorálně). Pro hydroxid draselný LD 50 = 365 mg/kg (krysa perorálně). Primární dráždivý účinek na kůži: silné podráždění kůže a sliznic, na oči: silné podráždění Subchronická - chronická toxicita:

7 Strana 7 z 8 stran Údaje nejsou k dispozici Senzibilizace: Přípravek nemá senzibilizující účinky Karcinogenita: Přípravek nemá karcinogenní účinky Mutagenita: Přípravek nemá mutagenní účinky Toxicita pro reprodukci: Není toxický pro reprodukci Zkušenosti u člověka: Způsobuje poškození rohoviny kůže, její bobtnání, odmašťování a narušení normální kyselé reakce kožního povrchu. Způsobuje poleptání očí a sliznic. Zředěný přípravek dráždí oči a pokožku. Při požití způsobuje poleptání úst, jícnu, může dojít až k perforaci žaludku Provedení zkoušek na zvířatech: Přípravek nebyl testován na zvířatech Další údaje: Při normalizovaném zacházení a při použití přípravku k účelu, pro který je určen, nám nejsou známy žádné zdravotně škodlivé účinky. 12. Ekologické informace: Akutní toxicita pro vodní organismy: LC hod., ryby: mg.kg -1 nesleduje se EC hod., dafnie: mg.kg -1 nesleduje se IC hod. řasy: mg.kg -1 nesleduje se

8 Strana 8 z 8 stran Škodlivost pro vodní organismy škodlivý (vysoká hodnota ph) pro ryby, plankton Rozložitelnost: Biologická rozložitelnost tenzidů: min. 90 %. Přípravek po neutralizaci nijak neovlivňuje aktivitu organismů v biologických čističkách vody Toxicita pro ostatní prostředí: Není známa Další údaje: Přípravek nesmí být nekontrolovaně vypouštěn do povrchových a podzemních vod. Nesmí být vypouštěn neředěný do kanalizace. Před vypouštěním do odpadu neutralizovat. CHSK: neuvádí se BSK 5 : neuvádí se 13. Informace o zneškodňování: Způsoby zneškodňování látky nebo přípravku: Postupovat dle platných předpisů pro nakládání s odpady na pracovišti. Možno ředit vodou. Velké množství přípravku se doporučuje likvidovat ve spalovnách kapalných odpadů v souladu se souvisejícími právními předpisy (kap. 15). Malé množství přípravku naředit vodou a vypustit na čističku odpadních vod. Nemísit s domácím odpadem Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu: Kontaminovaný obal: Postupovat podle předpisů platných pro dané pracoviště. Nekontaminovaný obal: Lze využít jako druhotnou surovinu. Vratné obaly: Obal důkladně vyprázdnit, prázdný kontaminovaný obal pevně uzavřít a bez čištění zaslat výrobci. Zabezpečit, aby se do obalu nestáčely žádné jiné přípravky ani látky. 14. Informace pro přepravu:

9 Strana 9 z 8 stran Pozemní přeprava: ADR/RID: 8 Žíravina Třída: 8 Číslice/písmeno: -- Kemlerův kód: 80 Číslo UN: 3266 Třída balení: II Výstražná tabule: 3266 Žíravá kapalina, basická, anorganická (Hydroxid sodný) Letecká přeprava: ICAO/IATA: 8 Třída: 8 Číslo UN: 3266 Packing group: II Packing Inst.: 808 (812) Označení dle IATA předpisů: Corrosive liquid, basic, inorganic, n.o.s. 15. Informace o právních předpisech: Klasifikace přípravku: Přípravek je klasifikován jako žíravý ve smyslu zákona č. 157/1998: Výstražný symbol nebezpečnosti: C Žíravý R-věty a S-věty: R 35 Způsobuje těžké poleptání. S 26 Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. S 27 Okamžitě odložte veškeré kontaminované oblečení. S 28 Při styku s kůží okamžitě omyjte velkým množstvím vody. S 36/37/39 Používejte vhodný ochranný oděv, ochranné rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít. S 45 V případě úrazu, nebo necítíte-li se dobře, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc (je-li možno ukažte toto označení). Údaje pro etiketu: Nebezpečné látky: hydroxid sodný, hydroxid draselný Jiné předpisy:

10 Strana 10 z 8 stran Zákon č. 157/1998 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů, v aktuálním znění. Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech v aktuálním znění. Nařízení vlády č. 25/1999 Sb., kterým se stanoví postup hodnocení nebezpečnosti chemických látek a chemických přípravků, způsob jejich klasifikace a označování a vydává Seznam dosud klasifikovaných nebezpečných chemických látek. Zákon č. 477/2001 Sb., o obalech a obalových odpadech v aktuálním znění. 16. Další informace: Prohlášení dodavatele: Bezpečnostní list obsahuje základní údaje, které odpovídají současnému stavu vědomostí a zkušeností a jsou v souladu s platnými předpisy. Výše uvedené informace byly shromážděny s největší péčí, ale to neznamená, že jsou kompletní a že by měly být použity jako jedině správné. Dodavatel není zodpovědný za žádné škody způsobené nesprávným použitím a manipulací s přípravkem. Datum vydání: Datum revize:

Podlahy - extra. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 EVERSTAR ISO 9001 ISO 14001. Strana 1 z 10 stran

Podlahy - extra. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 EVERSTAR ISO 9001 ISO 14001. Strana 1 z 10 stran Strana 1 z 10 stran Datum vydání: 22. 10. 2009 Datum revize:28. 2. 2011 1. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 31-36/38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku Datum vydání: 5.11.2007 Datum revize: 17.7.2012 BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 R 31-36/38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: REAL gel chlorax účel použití: univerzální čisticí

Více

RETIGO RINSING AGENT

RETIGO RINSING AGENT Strana 1 z 9 stran Datum vydání: 13.10.2003 Datum revize: 4.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: RETIGO rinsing

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení ES 1907/2006 (REACH), čl. 31 Datum vydání: 30.3.2010 Strana 1 z 10 stran Datum revize: 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití látky

Více

Star Koupelny a příslušenství

Star Koupelny a příslušenství Strana 1 z 9stran Datum vydání: 5.4.2005 Datum revize: 6.10.2008 1.Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Název: Další název látky: 1.2. Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku

BEZPEČNOSTNÍ LIST R 36/ 38. 1. Identifikace přípravku a výrobce. 2. Informace o složení látky nebo přípravku BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 Datum vydání: 8.11.1999 Datum revize: 17.7.2002 R 36/ 38 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: WC HIT varianty přípravku: účel použití: Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 23.9.2004 13.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SERVIDUR 1214. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

BEZPEČNOSTNÍ LIST SERVIDUR 1214. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Strana 1/8 v ČR: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1.Obchodní název přípravku : 1.2. Číslo CAS : odpadá 1.3. Číslo ES (EINECS) : odpadá 1.4. Další názvy látky : odpadá 1.5.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 10.9.2004 22.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1 M

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST ( dle zákona č.356/2003sb., a Nařízení ES č.1907/2006) Datum vydání: 2005-08-28 datum revize:2008-06-21 Strana 1 ze 7 1. Chemický název látky,obchodní název přípravku Název: DOSANIN P 1.2 Použití látky, přípravku Určené nebo doporučené použití látky,přípravku:

Více

Bezpečnostní list Strana: 1/5 Atotech - M.A.G. CZ, a.s. Výrobek: Jablonec n.n. Vydání B Poslední změna: 5.9.2006 Č. výrobku: 1116 Kód: 3

Bezpečnostní list Strana: 1/5 Atotech - M.A.G. CZ, a.s. Výrobek: Jablonec n.n. Vydání B Poslední změna: 5.9.2006 Č. výrobku: 1116 Kód: 3 1 Identifikace látky / přípravku a firmy 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Bezpečnostní list Strana: 1/5 Imagin na grily a 1.1.1 Číslo CAS: 1.1.2 Číslo ES (EINECS): 1.1.3 Další názvy látky/přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 14.05.2007 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č. 356/2003Sb. a Vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 Název výrobku: Datum vydání: 21.7.2005 Datum revize: 8.3.2006 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: -- 1.2

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. LADAX IN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. LADAX IN Datum vydání: 15.1.2003 Datum revize: 17.4.2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Číslo: BP - 05 Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku : Číslo CAS:

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 30.6.2004 Datum revize: 19.4.2006 Obchodní název výrobku: DeWeCe hygienické tablety do pisoárů 1. IDENTIFIKACE LÁTKY

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 30. 6. 2010 Strana: 1/7 Datum revize: Název výrobku: SYNTEKO RETARDER 1670 Číslo výrobku: 1670 1. Identifikace látky nebo přípravku a

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Strana 1 (celkem 5) BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES 1907/2006 Datum vydání: Září 2010 Datum revize : Revize: Název výrobku: 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.9.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 10 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Kyselina močová Liquid 500 Název UA L 500 Kat. č.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

2. Informace o složení přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin na rez a vodní kámen (s rozprašovačem) Číslo výrobku: 01246 Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

Obchodní název: PURON DA Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky/ Obchodní název látky/ P U R O N D A Doporučený účel použití: Dezinfekce a mytí povrchů

Více

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus

Alkaprén Plus. Alkaprén 25 Plus, Alkaprén 50 Plus, Alkaprén 90 Plus, Alkaprén 140 Plus Datum vydání: 1. 6. 2007 Strana: 1 z 9 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace přípravku Obchodní název: Chemický název: - Další názvy přípravku: - Další názvy přípravku: - Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

Sádrová omítka lehčená

Sádrová omítka lehčená Sádrová omítka lehčená Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 (CLP) Datum vydání : 01.11.2014 Datum revize : Název výrobku: Sádrová omítka lehčená 1. IDENTIFIKACE

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) Datum revize: Datum vydání: 23.02. 2009 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE 1.1 Identifikace přípravku: MONTERÁČEK 1.2 Použití přípravku: Prací prostředek na mastnou špínu. 1.3 Identifikace výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky č. 231/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vydání: 21. 4. 2008 Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky č. 231/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů Datum vydání: 21. 4. 2008 Datum revize: Astral bazénové příslušenství, s.r.o. tel.: 323638206, 323638208 Doubravice 86 fax: 323638210 251 70 Dobřejovice, Praha východ e-mail: info@astralpool.cz Czech Republic http:// www.astralpool.cz Zapsaná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 27.9.2004 1.6.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Normanal

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006

Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: superalka - H11 index.číslo: registrační číslo: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: ARO PROSTŘEDEK NA REZ A VODNÍ KÁMEN 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Čisticí přípravek,

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: WC GEL

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. č. 1907/2006 Název výrobku: WC GEL Oddíl 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: WC GEL 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kyselý čisticí přípravek na sanitární zařízení

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II, ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU. Datum vyhotovení v ČR: 21.4.2001 Datum revize v ČR: 8.12.2009 Název výrobku: DESPON A

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU. Datum vyhotovení v ČR: 21.4.2001 Datum revize v ČR: 8.12.2009 Název výrobku: DESPON A 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: DESPON A 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 30.12.1999 Strana 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Spray na kontakty výrobek č. 104261, 147619 Číslo CAS:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Strana 1 (celkem 5) Strana 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Larrin čistič koupelny Číslo výrobku: 01157, 01158, 01086 Číslo CAS: směs

Více

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc

Bezpečnostní list. 2. Informace o složení přípravku. 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku. 4. Pokyny pro první pomoc Strana: 1/5 Datum revize: Datum vydání: 1. 12. 2004 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Číslo CAS : odpadá Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 9.11.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize : GLADOL - ROZMRAZOVAČ Název výrobku : 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku : GLADOL

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum vydání: 21.5.2003 Strana: 1 ze 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2 Pouţití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný

BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný Ke Hvězdárně 514 267 53 Žebrák tel.: 311 533 336 www.heapco.cz obchod@heapco.cz BEZPEČNOSTNÍ LIST Louhová tyčinka BELOTY ad.us.vet.- Hydroxid draselný 1. IDENTIFIKACE VÝROBKU / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI

Více

GHC DECHLOR GRANULÁT

GHC DECHLOR GRANULÁT Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: Bis(peroxosíran)-hydrogensíran-síran draselný / Hydrogenperoxosíran

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST č. 4214 Datum vyhotovení : 30. 11. 2005 Datum vydání : 01. 12. 2005 Datum revize : 08. 01. 2006 Verze : 01 Strana : 1 z 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST č. 4214 Datum vyhotovení : 30. 11. 2005 Datum vydání : 01. 12. 2005 Datum revize : 08. 01. 2006 Verze : 01 Strana : 1 z 6 Strana : 1 z 6 Název výrobku : LANOL N 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce. 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : LANOL N 1.2 Doporučený účel použití : Přípravek na

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001. Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 15.11.1999 5-ti Datum revize:12.3.2001 Strana: 1 z Název výrobku: NM-19 vysokoteplotní tuk 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 Datum poslední revize: Datum vydání: 31.10.2008 Strana 1/11 1. Identifikace přípravku a výrobce : 1.1. Obchodní název přípravku: TECCHI 1.2. Doporučený účel použití: tekutý odstraňovač skvrn s aktivním kyslíkem na bílé prádlo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 5.10.2010 Datum revize: 10.11.2011 AMONIAK, vodný roztok 25-29% 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: SUPRAL Automat

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: SUPRAL Automat Datum revize: 11.11.2010 strana 1 (celkem 8) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: SONET SUPRAL Automat Univerzální prací prostředek určený pro praní bílého

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST

HYDROXID SODNÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU. Hydroxid sodný 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) HYDROXID SODNÝ Datum vydání: 27.10.2010 Datum revize: 1.8.2011 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku

Více

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

OXY-KOMPLEXON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum revize: Strana 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Použití látky nebo přípravku přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle ES č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle ES č. 1907/2006 tekutý kov ZOL KOV Str. 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: tekutý kov ZOL KOV Originální název přípravku: tekutý kov ZOL KOV 1.2 Použití přípravku:

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Datum vyhotovení: 14.6.2004 Datum revize v ČR: 21.1.2008 Revize č.: 2 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ EC článek 31, Příloha II Výrobek: Q-POWER tablety 3v1 do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.2007 Název výrobku : ROSAND na nádobí, na vany, univerzální 1. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 17.6.2008 Datum revize: Strana 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 17.6.2008 Datum revize: Strana 1 / 6 Datum revize: Strana 1 / 6 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE... 1 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI... 2 3. SLOŽENÍ/ INFORMACE O SLOŽKÁCH... 2 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC... 2 5. OPATŘENÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název přípravku: AQATEX HP 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kapalná složka pro

Více

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II

Bezpečnostní list. dle Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH), Článek 31, Příloha II Datum vydání: 11.09.2009 Datum revize: 1.2.2013 Strana 1 z 13 stran Verze: 03 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Leukodif Název LDF 200 Kat. č. 10003196 Činidlo

Více

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 26. 11. 2013 Počet stran: 5 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 453/2010 Název výrobku: ETERNAL MAT

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. ARO Antibakterial

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. ARO Antibakterial Datum vydání: 11.9.2006 Strana: Verze 1 6 A Datum revize: 11.9.2006 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Metasilikát sodný pentahydrát

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Metasilikát sodný pentahydrát Ing. Josef Kořínek Verze: 6.0 Platnost od: 1.8.2013 Datum vydání: 4.8.2015 Strana: 1 / 9 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Meta pentahydrát Registrační

Více

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně

SAVO PEREX svěží vůně / SAVO PEREX květinová vůně Datum vydání: 31.5.2004 Datum revize: 3.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Savo Perex 1.2

Více

Obchodní název: Hvězda, složka CC Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikace látky/směsi: Obchodní název látky/směsi: H v ě zd a, s l o žk a C C Doporučený účel

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku:

Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 Datum revize: 6.11.2012 nahrazuje revizi ze dne: 12.9.2011 Název výrobku: Datum vydání: 3.6.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy směsi: přípravek 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

GHC CHLOR STABIL. Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL. GHC Chlor Stabil. hamburg@ghc.de

GHC CHLOR STABIL. Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL. GHC Chlor Stabil. hamburg@ghc.de Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL GHC Chlor Stabil

Více

ZSE odstraňovač cementových skvrn 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ZSE odstraňovač cementových skvrn 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 15. 12. 2008 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

MATERIÁLOVÝ LIST Formát - podle vzoru - EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

MATERIÁLOVÝ LIST Formát - podle vzoru - EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Argon kapalný 3.0, 3.5, 4.0, 4.5, 4.8 1.2 Číslo CAS: 7440-37-1, Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 13.10.2004 30.10.2009 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění.

2 Identifikace nebezpečnosti Souprava Erba Hypoclean CC je klasifikována jako nebezpečná směrnic EU 1999/45/ES v platném znění. Datum vydání: 1.4.2011 Datum revize: Strana 1 z 9 stran 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název:... Erba Hypoclean CC... Souprava obsahuje: Další názvy:...

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku: Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Název látky nebo přípravku (totožný s označením na štítku a v souladu

Více