Výroční zpráva Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2007. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR."

Transkript

1 APA VČAS občanské sdružení sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, Olomouc, tel.: , fax: kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, Olomouc, tel.: Výroční zpráva 2007 Hlavní náplní a činností občanského sdružení je především celoroční integrační program osob zdravotně postižených prostřednictvím pohybových aktivit. A dále pak vytváření podmínek a seznamování s novými možnostmi v rámci normálního občanského soužití. Cílem bylo ovlivnit životní styl osob zdravotně postižených v rámci celoročního pohybového programu, a tak se podílet na jejich resocializaci a začleňování v rámci regionální infrastruktury. Hlavní strukturu tvořily dvě roviny: a) aktivity pravidelné (plavání, atletika, sledge hokej, voltiž a paravoltiž, boccia, orientální tance) b) aktivity blokové (rekondiční pobyty, soustředění). Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR. Mateřský klub APA VČAS dále - JITRO Olomouc Handicap club PAMIR Radíkov EPONA Brno Dětský domov Čechy pod Kosířem DUHA Plumlov SNĚŽENKA Nový Malín NA DOBRÉ CESTĚ Nový Malín CENTRUM při ÚSP Mladá Boleslav APA VČAS v roce 2007 jako pořadatel uspořádala 3 celorepublikové závody a na 3 celorepublikových závodech na jejich pořádání měla poloviční spoluúčast, také se podílela na uspořádání 2 závodů s mezinárodní účastí a MČR v paravoltiži Tak jak v předešlých letech APA VČAS se větší mírou podílela na uspořádání vrcholné soutěže MČR v paravoltiži v Tetčicích. Strana 1 (celkem 7)

2 Závody, které APA VČAS pořádala nebo byla spolupořadatelem: - Nový Malín (pořadatel APA VČAS, NDC Nový Malín) - ORION Praha - Frenštát p.r. (APA VČAS) - Radíkov (APA VČAS) - Hlučín 2x - Brno (MČR) (ČHS,APA VČAS a EPONA) 2 zahraniční závody - Bratislava - Nitra Paravoltižní soustředění: jako každoročně, tak i v srpnu 2007 se konal čtrnáctidenní rekondiční pobyt s hiporehabilitací v rekreačním středisku Chata pod Věží Radíkov u Olomouce. Pobytu se účastnilo celkem 41 osob. Z toho 30 zdravotně oslabených dětí a mládeže a 11 osob (odborný personál) specielně na tento pobyt proškolený při ČHS. Souběžně prvních 7 dní s rekondičním pobytem s hiporehabilitací probíhalo soustředění zahraničních instruktorů hiporehabilitace se zájmem o paravoltiž z Německa, Holandska, Španělska, Belgie, Skotska, Lucemburska, Maďarska a Slovenska. Prezentace paravoltiže: Na celostátní konferenci České hiporehabilitační společnosti, která se konala v Litoměřicích ve dnech Náplň prezentace: Rekondiční pobyty s hiporehabilitací (Daniela Wagnerová) Proč lonžujeme (Daniela Weingartnerová) Paravoltiž a psychobalet (Arnoštka Ježková) po skončení konference se APA VČAS zúčastnila s 10 cvičenci setkání s Princeznou Annou Anglickou, při její návštěvě Státního Hřebčína v Kladrubech, kde předvedli své cvičební sestavy. V měsíci červnu 2007 APA VČAS s paravoltiží předvedla ukázky cvičenců na koních při pořádání Dětských dnů u koní a to v Radíkově, Novém Malíně a Šumperku. APA VČAS uspořádala čtyři víkendové pracovní semináře o paravoltiži pro zájemce z celé ČR v Olomouci Radíkově (1 víkend v dubnu, 2 víkendy v srpnu, 1 víkend v říjnu) pod odbornou záštitou ČHS. Integrace: Po dosažení sportovních výsledků v paravoltiži a po poradě s lékařem paravoltiž integrovala tři cvičence v roce 2006 a v roce 2007 další dva cvičence do voltižního oddílu TJJ LUCKY Drásov, kde získali jezdeckou licenci ČJF a reprezentovali APA VČAS na národních závodech pořádaných ČJF. Hipoterapie: V rámci sportovního ježdění jsme ve spolupráci s lékaři vykonávali terapeutické ježdění HIPOTERAPII. Celkem odpracováno na hipoterapii 420 terapeutických jednotek u 78 handicapovaných. Pracovní tým se skládal: lékař MUDr.Pavel Brokowski zdravot.sestra- Daniela Weingartnerová fyzioterapeut Arnoštka Ježková hipolog Michaela Kubáčková Marie Chromčáková APA VČAS v roce 2007 jako nejlepší oddíl paravoltiže opět získala POHÁR 2007 České hiporehabilitační společnosti. Titul MČR získali tito cvičenci: kat.jednotlivců lehký handicap muži: Martin Maurer a ženy: Miroslava Balogová kat. jednotlivců mentální handicap muži: Bruno Maurer kat. jednotlivců těžký handicap muži: Pavel Holeček kat. jednotlivců těžký handicap ženy: Veronika Konečná kat. dvojic lehký handicap: Balogová-Pospíšilová kat. skupin: APA VČAS Olomouc Strana 2 (celkem 7)

3 Tréninková střediska paravoltiže: RADÍKOV: klubovna, tělocvična, krytá jízdárna, venkovní jízdárna, hygienické zařízení vše bezbariérové. Tři voltižní trenažéry, jeden vlastní kůň a dva pro tréninkovou činnost možnost zapůjčení. Českou hiporehabilitační společností bylo APA VČAS pro tréninkové středisko Radíkov udělen statut školícího střediska pro ČR na dobu do roku Tréninky celoročně: každou středu každou sobotu Mimo tréninků na Radíkově, cvičenci trénují v Moravském divadle psychobalet 2x týdně, vždy po domluvě s vedením divadla. Paravoltiž má odborný dobrovolný pracovní tým v tomto složení: Lékař MUDr. Pavel Brogowski Fyzioterapeut: Arnoštka Ježková Vanda Casková Hipolog: Marie Chromčáková Michaela Kubáčková Psychobalet: Monika Globa Valerij Globa Pomocníci: Daniela Wagnerová Daniela Weingartnerová Petra Kreuzingërová Všichni tito pracovníci absolvovali odborné školení ČHS a ČJF. Letní rekondiční tábor s hiporehabilitací ve dnech 6.8. až na Radíkově Pobytu se účastnilo celkem 41 osob. Z toho 30 zdravotně oslabených dětí a mládeže a 11 osob (odborný personál) specielně na tento pobyt proškolený při ČHS. Veškerá činnost a práce s dětmi byla s individuálním přístupem a ohledem na zdravotní stav účastníka. Účastníci byli rozděleni do pěti oddílů. I přestože jsme měli nabitý tréninkový program, tak jsme dodrželi předepsaný rámcový program s etapovou hrou (Šmoulové). Účastníci za splnění daných úkolů sbírali body do svých táborových deníčků, který si potom jako trofej odvezli domů. Na závěr pobytu se účastníci zúčastnili celorepublikové paravoltižní soutěže, kterou uspořádala APA VČAS Olomouc ve spolupráci s ČHS. V pondělí po skončení rekondičního pobytu se 8 účastníků zúčastnilo paravoltižních závodů v zahraničí, dne v Nitře, kde se ve všech kategoriích umístnili na prvních místech. Co jsme se všechno učili? Teorii o hipologii (na závěr cvičenci podstoupili testy) Práce u koní Rytmická cvičení Tance Rehabilitační gymnastiku Cvičení na voltižním trenažéru Cvičení na koni Jako další jsme se učili jezdit v loďkách (veslování), plavání, různé společenské hry, jeden výlet do ZOO na Svatém Kopečku a jeden výlet po památkách města Olomouce. Plnili jsme etapovou hru ŠMOULOVÉ, při které jsme zažili spousty legrace a mnohé se naučili. Pobytu se také zúčastnili lektoři z ČJF Jarmila Jablonská, MVDr.Stanislav Vaverka a Dalibor Blažek. Během pobytu nás také navštěvovali naši spolupracovníci, sólisté baletu z Moravského divadla, a pomáhali nám s rytmickou přípravou. Souběžně s naším pobytem probíhalo na Radíkově mezinárodní soustředění zahraničních lektorů hiporehabilitace. Tito zahraniční účastníci se přidali k našemu programu a učili se paravoltižnímu sportu od našich dětí. Domluva probíhala pomocí tlumočníků a děti se zkoušely domlouvat v angličtině, což bylo zajímavé. Všichni se domluvili. Strana 3 (celkem 7)

4 SEKCE SLEDGE HOKEJE Důležitá fakta roku 2007: leden 2007 utkání základní části ČSHL v Olomouci (s Karlovými Vary), v Uničově (se Spartou Praha) a v Prostějově (se Zlínem) postup do play-off ze 4. místa v základní části únor a březen 2007 účast v play-off, dva zápasy se Spartou a dva zápasy se Zlínem, konečné 4. místo v České sledge hokejové lize červenec 2007 zahájení sezóny 2007/08 - tréninky každý čtvrtek 1,5 hodiny, v srpnu a září 2007 tréninky dvakrát týdně na zimním stadionu v Olomouci srpen 2007 týdenní soustředění v Lanžhotě srpen 2007 přátelské utkání se Zlínem v Olomouci září 2007 utkání základní části ČSHL v Českých Budějovicích a v Kolíně (víkendový autobusový výjezd) září 2007 přátelské utkání s polským klubem IKS Atak Elblag v Olomouci říjen 2007 utkání základní části ČSHL v Olomouci a Prostějově a Karlovými Vary a se Spartou Praha listopad 2007 utkání základní části ČSHL v Olomouci se Zlínem prosinec 2007 utkání základní části ČSHL v Olomouci s Českými Budějovicemi, v Prostějově s Kolínem prosinec 2007 utkání základní části ČSHL v Karlových Varech a v Praze v T-Mobile Aréně se Spartou Praha (víkendový autobusový výjezd) Sledge hokejový tým APA VČAS Olomoučtí Kohouti existuje již šestým rokem. V současné době má 24 členů. Účastní se mistrovské soutěže - České sledge hokejové ligy. Česká sledge hokejová liga má jeden z nejpropracovanějších hracích systémů na světě. V porovnání s ostatními sledge hokejovými zeměmi se jí účastní velké množství týmů, hned šest, kromě APA VČAS Olomouce ještě Sparta Praha, Hamé Zlín, SKV Karlovy Vary, SHC B.B. Budweiser Kings České Budějovice a SK Draci Kolín. Zápasy České sledge hokejové ligy se hrají formou víkendových kol jednou za měsíc. V každém takovém víkendu odehraje tým jeden nebo dva mistrovské zápasy. Po desetikolové základní části následuje play-off (semifinále, poté finále a zápas o třetí místo) hrané na dva vítězné zápasy. Na začátku kalendářního roku 2007 bojovala Olomouc o postup do vyřazovacích bojů. Postoupit se jí díky dvěma výhrám v posledních třech zápasech nakonec podařilo. V play-off ale byli Olomoučtí outsiderem, což i potvrdili. V semifinále nestačili na pozdějšího mistra, pražskou Spartu, v zápase o třetí místo podlehli Zlínu. Českou sledge hokejovou ligu tedy vyhrála Sparta, druhé skončily Karlovy Vary, třetí Zlín. Olomouc skončila čtvrtá, České Budějovice páté a poslední místo patřilo Kolínu. Nejlepším nepostiženým hráčem z kádru Olomouce byl na slavnostním večeru vyhlášen Jaromír Veselý, oficiální internetové stránky klubu získaly cenu za zavedení on-line přenosů ze zápasů České sledge hokejové ligy. On-line přenosy probíhají ve spolupráci s firmou esports.cz na serveru a jsou dnes již samozřejmostí. Stránky olomouckého klubu provozuje jeden ze sponzorů, Studio R3D, s.r.o.. V srpnu 2007 se uskutečnilo týdenní soustředění v Lanžhotě, které bylo přípravou na novou sezónu. Hráči měli k dispozici venkovní hřiště s umělou trávou, atletický ovál, krytou halu na míčové sporty, basketbalové hřiště, prostory pro posilování a zimní stadion v Hodoníně. Velkou část programu tvořil trénink na handbajcích, tedy jízdních kolech, na kterých se šlape rukama. V Lanžhotě měli hráči veškerý komfort a příprava na novou sezónu se vydařila. Soustředění se zúčastnili hned tři noví hráči, kteří se základy sledge hokeje postupně učí. Ještě předtím, na konci července 2007, začaly na zimním stadionu v Olomouci pravidelné čtvrteční tréninky, Olomouc odehrála přípravný zápas se Zlínem. V září se naplno rozběhly boje v České sledge hokejové lize. Olomouci se vydařil hned první duel, porazila České Budějovice, ovšem podlehla Kolínu, který vsadil na zahraniční posily. Ještě v září využil klub toho, že se v České republice připravovala polská reprezentace na blížící se mistrovství Evropy. Olomouc si Poláky pozvala do Olomouce k přátelskému zápasu. Kádr Hanáků byl posílen o tři hráče z jiných týmů, Olomouc nakonec začínající polský tým porazila. V říjnu přivítali Hanáci na svém ledě Karlovy Vary a Spartu Praha. Oba zápasy Olomouc s velkými favority celé sezóny prohrála. Liga se rozdělila na dvě části. Čtveřice silných - Praha, Kolín, Karlovy Vary a Zlín a dvojice bojující o čestné páté místo Olomouc a České Budějovice. V listopadu hostili sledge hokejisté Olomouce Zlín, se kterým prohráli 0:3. V prosinci si však spravili náladu vítězstvím nad Budějovicemi, druhý den ale prohráli s Kolínem. Kvůli účasti české reprezentace na mistrovství světa v americkém Bostonu se těsně před Vánoci odehrálo i páté ligové kolo. Olomouc cestovala do Karlových Varů a do Prahy. Oba zápasy Hanáci prohráli. Pro rok 2008 má sledge hokejový tým v plánu dohrát základní část České sledge hokejové lize, rozšířit hráčkou základu a najít nové sponzory. Po sezóně se uskuteční i setkání všech členů týmu, na kterém by se měl Strana 4 (celkem 7)

5 ujasnit směr, jakým se sledge hokejový oddíl vydá v příštích letech. V červnu se klub zúčastní mezinárodního turnaje v Ostrově nad Ohří, jehož pořadatelem je karlovarský sledge hokejový klub. V srpnu se tradičně uskuteční týdenní soustředění, v září 2008 začne nový ročník České sledge hokejové ligy. Finanční prostředky na činnost klubu se v roce 2007 podařilo zajistit alespoň v takovém množství, aby oddíl mohl slušně fungovat, z dotačního titulu to byli prostředky z MŠMT ČR, MM Olomouce a KÚ Olomouc. Hlavním sponzorem se stala sázková kancelář bwin.com, dalším významným partnerem potom společnost T- Mobile, která v grantovém řízení podpořila projekt olomouckých sledge hokejistů. Mezi další sponzory patří firmy: Alex a Alex, esports.cz, Restaurace a penzion Garnet, stavební firma Luběník, rádio Haná, Studio R3D, s.r.o., Seritech, zájezdová doprava Josef Bargel a Chemolak. Zajištění finančních prostředků na činnost klubu, konkrétně výjezdy na utkání na hřištích soupeřů, ubytování, výstroj, placení ledu apod., je každoročně velmi složité. Dalším nedostatkem je úzký kádr. Postižených lidí se zájmem o sledge hokej je v Olomouckém kraji málo. Klub proto neustále hledá nové zájemce o tento sport. SEKCE SPASTIC HANDICAP BOCCIA (PODSEKCE BOCCE V ČESKÉM HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD) Naše sekce je členem Spastic Handicap, který organizuje sportovní soutěže pro sportovce s poruchami hybnosti. Účastnili jsme se celoročně I., II. a II. ligy v boccii. Tři naši hráči (Pavla Třísková, Michaela Zdráhalová, Šárka Hynková) v roce 2007 soutěžily v I. lize boccii, ostatní v lize II. a III. Pavlína Třísková byla klubem APA VČAS zvolena nejlepším mladým sportovcem sportovního oddílu (do 23 let) a vyhlášena v anketě Sportovec roku Spastic Handicap v Praze. Výsledky našich sportovců v OZP CUP 2007 (viz tabulka): Pořadí Příjmení a jméno Klub RN 1. kolo VelMez 2. kolo Praha 3. kolo Brno TŘÍDA BC1 1. Liga 6. HYNKOVÁ Šárka AP TŘÍDA BC2 1. Liga 8. TŘÍSKOVÁ Pavlína AP TŘÍDA BC3 1. Liga 4. ZDRÁHALOVÁ Michaela AP Třída BC2 2.liga 6. Kolert Vladimír Petr AP 83 12, ,5 Třída BC3 2. liga 10. Vláčil Lukáš AP Třída BC2 3.liga 10. Vysoudil Aleš AP Celkem Tréninky oddílu boccii probíhaly v roce 2007: každé pondělí hod v prostorách obč. sdružení Jitro v Olomouci (začátečníci procvičování základních dovedností) každý čtvrtek hod v tělocvičně ZŠ Rožňavská Naše sekce se zabývá i dalšími sportovními aktivitami: Sportovní kroužek pro děti s postižením a) všeobecná sportovní průprava a boccia b) bocce Hnutí Speciálních olympiád každé pondělí/čtvrtek hod v tělocvičně FTK UP v Olomouci Některé další aktivity probíhají ve spolupráci se speciální školou Credo a občanským sdružením Jitro v Olomouci. Strana 5 (celkem 7)

6 Tým trenérů a cvičitelů: Vedoucí sekce: Mgr. Julie Wittmannová, Ph.D. Trenéři a cvičitelé: Lenka Janalíková Bc. Eduard Zacha Mgr. Zuzana Drápalová Miroslav Kubíček Martin Kučera PODSEKCE BOCCE V ČESKÉM HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD V této oblasti se naši sportovci, kteří mají kombinované postižení, připravují na soutěže ve sportovní hře BOCCE, pořádané Českým Hnutím SO (dále ČHSO). V roce 2007 bohužel neprobíhaly žádné větší závody, naši sportovci se umístili na Regionální olympiádě v Zábřehu na Moravě na 3. místě. A to Michal Martínek, Lucie Domesová, Zuzana Liebicherová. Trenér: Mgr. Julie Wittmannová, Ph.D. SEKCE MONOSKI V letošním roce neproběhl žádný rekondiční pobyt, který by přímo organizovalo a zajišťovalo naše sdružení. Činnost sekce se odvíjela od individuálních osobních asistencí, kterou členové APA VČAS zajišťovali lyžařům monoski. Velká část asistencí probíhala v zahraničí v Alpách. SEKCE ATLETIKY Činnost pouze individuální formou. SEKCE PLAVÁNÍ Činnost sekce se odvíjela od individuálních osobních asistencí. Právě z důvodu velké náročnosti na osobní asistenci a současného nedostatku asistentů sdružení hledá nové možnosti, jak tuto sekci postrčit vpřed pro další rok. SEKCE ORIENTÁLNÍCH TANCŮ V září roku 2003 jsme začali s výukou orientálního tance pro mentálně postižené z ÚSP Klíč. V roce 2007 probíhali lekce každé úterý od do hod v budově ÚSP Klíč. Výuka byla zaměřena na zdokonalení jednotlivých prvků, nácviku krátkých choreografií a kruhových tanců. S klientkami jsme se zúčastnili příležitostných vystoupení. Orientální tanec našim tanečnicím pomáhá jak po stránce psychické, tak i fyzické. Nemalou roli zde hraje i fakt, že jde snad o jedinou pohybovou aktivitu umožňující mentálně postiženým ženám i dívkám, cítit se dobře jako žena. Naše tanečnice se během roku 2007 naučily krátký orientální tanec a kruhový tanec se svíčkami. Poslední vystoupení bylo také rozloučení s tanečním sálem studia Eset. Od února roku 2008 se studio Orientálního tance stěhuje do nových prostor ( třída Svobody 39,Olomouc ). Přehled našich vystoupení: výuka orientálního tance v prostorách kavárny Meli café ( Kapucínská 5 ) květen 2007 výuka orientálního tance v prostorách kavárny Meli café vystoupení na vánočním večírku ÚSP Klíč v Armádním domě vystoupení na závěrečném večírku studia Eset Po vzájemné dohodě budou klientky ÚSP Klíč tančit od února v novém sále vždy první úterý v měsíci. Další nácvik bude probíhat s danou vychovatelkou ÚSP Klíč. Strana 6 (celkem 7)

7 OSTATNÍ VÝZNAMNÉ AKCE A ČINNOSTI Již poosmé jsme se podíleli na akci MOSTY. Poprvé to bylo v roce 2000 a od roku 2001 jsme vstoupili do této akce i s novým projektem pod názvem Mostlympiáda, která se tak stala nedílnou součástí celé akce. Jedná se o sportovní soutěže přizpůsobené dětem zdravotně postiženým i zdravým, kdy se tak setkávají v jedné soutěži společně. V tomto směru lze tuto soutěž považovat za zcela unikátní a ve světě ojedinělou. Celá soutěž má obrovský úspěch a pro mnohé školy, ústavy, kluby se stala nedílnou součástí v jejich ročním programu. HOSPODAŘENÍ A FINANCE Naše sdružení hospodaří průměrně s prostředky pohybujícími se kolem ¾ milionu. Pro rok 2007 získalo dotace z MŠMT ČR, MM Olomouce, KÚ Olomouc. Státní dotace tvořili zhruba 30% výdajů organizace. Ostatní prostředky byli získány od partnerů a sponzorů. Přesto se podařilo udržet nastavený standard poskytovaných služeb a mohlo pokračovat v nastoleném rozvoji aktivit z roku předcházejícího a plynule tak navázat na činnosti, které jako jeden z největších poskytovatelů služeb v oblasti volnočasových a sportovních aktivit můžeme nabídnout především zdravotně postiženým spoluobčanům našeho kraje i nad jeho rámec. Obecně můžeme konstatovat, že naše sdružení hospodaří s vyrovnaným finančním rozpočtem a nemá žádné závazky (dluhy) vůči dodavatelům ani orgánům státní správy. Zároveň nemá ani žádné pohledávky. Pro rok 2008 očekáváme rozpočet zhruba ve stejných intencích. V Olomouci dne Vypracoval: Mgr. Milan Svoboda prezident APA VČAS Strana 7 (celkem 7)

Výroční zpráva 2005. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 8 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2005. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 8 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2006. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2006. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2008. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení:

Výroční zpráva 2008. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výroční zpráva 2004. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Celkem je složena z 13 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2004. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Celkem je složena z 13 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2011. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení:

Výroční zpráva 2011. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výroční zpráva APA VČAS občanské sdružení. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE.

Výroční zpráva APA VČAS občanské sdružení. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE. APA VČAS občanské sdružení www.volny.cz/apavcas sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výroční zpráva Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdruţení:

Výroční zpráva Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdruţení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017 Sezona 2016/2017 HC Střelci Jindřichův Hradec - hokejový klub pro všechny Třetí sezóna, sezóna r. 2016/2017 byla již třetí sezonou nově vzniklého hokejového mládežnického

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

BADMINTON Club Kladno

BADMINTON Club Kladno BADMINTON Club Kladno Badminton Club Kladno byl založen v roce 1969. Z jeho řad vyšli hráči a hráčky, kteří v průběhu jeho osmatřicetiletého působení získali řadu domácích i zahraničních mistrovských titulů.

Více

ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016. Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec

ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016. Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016 Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec Sezona 2015/2016 HC Střelci Jindřichův Hradec - hokejový klub pro všechny Sezóna 2015/2016 byla již druhou sezonou nově vzniklého hokejového

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné jednoty Sokol Ostroměř a její jednotlivá ustanovení byla

Více

Výroční zpráva. Č e s k á h i p o r e h a b i l i t a č n í s p o l e č n o s t * V ý r o č n í z p r á v a *

Výroční zpráva. Č e s k á h i p o r e h a b i l i t a č n í s p o l e č n o s t * V ý r o č n í z p r á v a * Výroční zpráva 2010 2 Poslání a cíle organizace Česká hiporehabilitační společnost (ČHS) je nástupnickou organizací Československé hiporehabilitační společnosti, která byla založena v roce 1991. Společnost

Více

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Úspěch mentálně postižených sportovců aneb III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Myslím, že málokdo z nás zaznamenal, že se konaly Světové letní speciální olympijské hry. Ve stínu moha

Více

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s.

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Výroční zpráva za rok 2016 Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Sportovní aktivity... 4 2.1. Atletika... 4 2.2. Boccia... 4 2.3. Cyklistika... 5 2.4. Lukostřelba... 5 2.5. Plavání...

Více

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ Č e s k á f e d e r a c e S p a s t i c H a n d i c a p o. s. Soutěžní řád C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ S p a s t i c H a n d i c a p 2 0 1 1 / 2 0 1 2 Aktualizace: Platnost od: Zpracovali: Roman Suda,

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

2009 IPC ICE SLEDGE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIPS MAY 9-16, OSTRAVA CZECH REPUBLIC. www.sledge2009.cz

2009 IPC ICE SLEDGE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIPS MAY 9-16, OSTRAVA CZECH REPUBLIC. www.sledge2009.cz Historie a význam Mistrovství světa ve sledge hokeji Mistrovství světa ve sledge hokeji (dále jen MS) je po Zimních paralympijských hrách nejvýznamnější akcí Mezinárodního paralympijského výboru v patnáctileté

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok 2017 Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Základní údaje o spolku Předseda: Romana Beranová Místopředseda:

Více

Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate

Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate Výroční zpráva za rok 2016 oddílu TJ Sokol Vysoké Mýto Moderní Sportovní Karate Oddíl TJ Sokol Vysoké Mýto Moderního sportovního karate vznikl roku 1993. V roce 2016 zde bylo registrováno 61 cvičenců všech

Více

3c isly/stev.js#''... Ú"'";sí přílohy:..

3c isly/stev.js#''... Ú';sí přílohy:.. í nuvsp00oy83x MĚSTO VSETI MĚSTSKÝ ÚŘAD ^ VSETÍN I í. Došlo. ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 16. li. íís.dop. zpracov. 2017 I 7, 3c isly/stev.js#''... Ú"'";sí přílohy:...... I Název žadatele:

Více

Účast na první kole 1. Goalballové ligy dospělých v sezóně 2013 2014. Po prvním kole náš tým se dvěma výhrami a dvěma porážkami drží druhou příčku.

Účast na první kole 1. Goalballové ligy dospělých v sezóně 2013 2014. Po prvním kole náš tým se dvěma výhrami a dvěma porážkami drží druhou příčku. GOALBALL 1. Období leden až červen 2013 pravidelné tréninky každé úterý od 18 do 19 hodin na Základní škole genpor. Františka Peřiny v Praze na tento pronájem nám přispěla Nadace Českého rozhlasu účast

Více

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Komise sportovní V Písku dne 23.08.2011 Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne 22.08.2011 od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Přítomni p. Václav

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017 Brněnského svazu malé kopané, z. s. je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a její jednotlivá

Více

RFA Olomouckého kraje

RFA Olomouckého kraje b RFA Olomouckého kraje 7. 3. 2019 Divadlo na Šantovce Představení projektu Klíčové body 1) Současný stav mládeže v ČR 2) Představení projektu 3) Provozní zabezpečení Akademie 4) Nadstandardní péče 5)

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015 Vážení čtenáři, představujeme Vám naši výroční zprávu spolku Jezdecký klub Briliant Petrovice z.s. za rok 2016. Náš spolek byl přeregistrován

Více

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLTIŽI ROZPIS CHOMUTOV 2013. Mistrovství České republiky ve voltiži

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLTIŽI ROZPIS CHOMUTOV 2013. Mistrovství České republiky ve voltiži 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE VOLTIŽI ROZPIS CHOMUTOV 2013 2 Číslo závodu: 928E1 I. Základní údaje 1.1. Pořadatel: JK PZOO Chomutov, z pověření ČJF Adresa: Jezdecký klub K Podkrušnohorského zooparku

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 13. ročník celoročního integračního, sportovního a charitativního projektu Vysokého učení technického v Brně TENTO MATERIÁL JE VYHODNOCENÍM A PODĚKOVÁNÍM PROJEKTU BRNO A

Více

REPREZENTACE U18 DANIEL BENEŠ MICHAL OUŘEDNÍK

REPREZENTACE U18 DANIEL BENEŠ MICHAL OUŘEDNÍK REPREZENTACE U18 DANIEL BENEŠ MICHAL OUŘEDNÍK 16. srpna 2011 Realizační tým U18 Dan Beneš Zastává pozici hlavního trenéra, je odpovědný za realizační tým, sportovní stránku týmu. Michal Ouředník Odpovídá

Více

Aikido Vinohrady Praha, o.s.

Aikido Vinohrady Praha, o.s. Aikido Vinohrady Praha, o.s. Výroční zpráva za rok 2007 Vypracoval Martin Švihla 2.1.2008 Obsah zprávy: Aikido Poslání klubu Činnost klubu Klub v roce 2007 Pravidelná výuka Nepravidelné aktivity (semináře,

Více

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK

U 14 O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 2017 XI. ROČNÍK U O POHÁR PRIMÁTORA MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ 07 XI. ROČNÍK 9. 0. 7. 07 ÚVODNÍ SLOVO U Právě jste se stali součástí XI. ročníku mezinárodního turnaje O pohár primátora města Hradce Králové. Někteří z Vás jsou

Více

Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002

Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002 Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002 Zastupitelstvo MČ dne 14.3.2002 rozhodlo usnesením č. 10/Z/2002 o přidělení grantů takto: 1) Oblast sociální péče a zdravotnictví: Svaz tělesně postižených,

Více

Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate)

Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Pardubické karate v roce 2008 Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Náš oddíl vznikl v T.J. Sokole Pardubice I dne 1.9.1997. Trénujeme moderní sportovní karate direktní metodou, kterou nám

Více

Projekt Sportovního centra mládeže Zlín pro rok 2015

Projekt Sportovního centra mládeže Zlín pro rok 2015 Projekt Sportovního centra mládeže Zlín pro rok 2015 předkládaný na základě výběrové řízení na předložení nejvhodnějších žádostí pro přidělení grantu v rámci veřejného otevřeného grantového programu na

Více

Výroční zpráva 2016 Stáj PIAFA,z.s.

Výroční zpráva 2016 Stáj PIAFA,z.s. Stáj PIAFA, z.s. Výroční zpráva 2016 2 Základní údaje: Stáj PIAFA, z.s. Žerotínova727/2, 682 01 Vyškov IČ: 04749979 právní forma: zapsaný spolek ve spolkovém rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl

Více

Název organizace: Klub národní házené Spoje Balkán Praha Název projektu: Mládež KNH Spoje Praha v roce 2016

Název organizace: Klub národní házené Spoje Balkán Praha Název projektu: Mládež KNH Spoje Praha v roce 2016 Název projektu: Mládež KNH Spoje Praha v roce 2016 Podpora dětí a mládeže 187 600 Kč 51 000 Kč Cílem projektu je podpořit celoroční fungování Klubu národní házené Spoje Praha, konkrétně její dětské a mládežnické

Více

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her HRY VI. LETNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR 2013 ZLÍNSKÝ KRAJ 23. 28. 6. 2013 Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her OBSAH PREZENTACE

Více

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice PROČ PRÁVĚ MY? Největší klub ve východních Čechách Perspektivita dlouhodobého vývoje Obsazeny všechny nejvyšší soutěže Výchova mladých hráčů reprezentující klub i Českou republiku na Mistrovství světa

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Jezdecký klub Ranč Loučka Na Nivě 1, 66602 Předklášteří, tel.. 603 183355, IČO : 27001652, e-mail : http:/www.rancloucka.cz Charakteristika sdružení Jezdecký klub Ranč Loučka

Více

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram Sezóna 2014/2015 Zpracovali: Mgr. Jaroslav Černý, šéftrenér FSCM Mgr. Josef Dobeš, ředitel fotbalové akademie 1.

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF na rok 2013 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Varnsdorf v oblasti sportu Schválena ZM Varnsdorf dne: 28.02.2013 (Usnesení

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014

SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014 SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014 SPORTOVEC SEZÓNY 2013/2014 jméno oddíl (navrhovatel) sport úspěchy Tomáš Korený Korený - racing, s.r.o. karting (motokáry) 13x 1.místo, 1x 2.místo, 3x 3.místo,

Více

MĚSTO VSETÍN- VSETÍN

MĚSTO VSETÍN- VSETÍN městský úřad MĚSTO VSETÍN- VSETÍN Došlo: e.j,muys ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 listy/strany:' přílohy:. 0?. 16, 11. 2017 7iJs p 6I,dep. ŽPPBGOV. ixp úkl. znak MUVSP00OY817 Název žadatele:

Více

pořádá HALOVÝ TURNAJ ŽÁKŮ pro ročník 2001 a mladší BRNO CUP 2013

pořádá HALOVÝ TURNAJ ŽÁKŮ pro ročník 2001 a mladší BRNO CUP 2013 pořádá HALOVÝ TURNAJ ŽÁKŮ pro ročník 2001 a mladší BRNO CUP 2013 Tréninkové centrum mládeže FC Zbrojovka Brněnské Ivanovice - hala s umělou trávou PROPOZICE 1. Termín konání: sobota 2. 2. 2013 2. Věková

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o.s. a Oborová zdravotní pojišťovna pořádají NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy pro sportovce zdravotních tříd BC1,

Více

v tis. v tis /- Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama a propagace.

v tis. v tis /- Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama a propagace. Příspěvky na celoroční činnost tělovýchovy dospělých 2019 Rozpočet 2019 1 640 tis. Kč, celková částka k rozdělení 1 640 tis. Kč ORJ 05, ORG: 20 00000 00 3211 Př. Č. Předp Předp. Žádost Návrh Dotace Rozdíl

Více

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram. Sezóna 2015/2016

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram. Sezóna 2015/2016 Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram Sezóna 2015/2016 Zpracovali: Mgr. Josef Dobeš, ředitel fotbalové akademie 1. FK Příbram Mgr. Jaroslav Černý, za Fotbalové

Více

íspěvky na celoroční činnost tělovýchovy dospělých 2017 Rozpočet 2017 1 140 tis. Kč, celková částka k rozdělení 1 140 tis. Kč ORJ 05, ORG: 20 00000 00 3211 Př 1 TJ Cement 2 SK Hranice, z.s. Oddíl kopané

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO:

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO: FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/2 697 01 Kyjov IČO: 031 23 901 Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016

Více

Sport Camp nabídne celodenní sportovní vyžití pro všechny děti, které mají rády sport.

Sport Camp nabídne celodenní sportovní vyžití pro všechny děti, které mají rády sport. Co je to SPORT CAMP Letní tábor, který nabídne rozmanité sportovní vyžití a všeobecnou sportovní přípravu pro děti od 8 do 14 let. Děti budou mít možnost vyzkoušet si různé sporty nebo si vybrat sportovní

Více

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně.

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. K dispozice je pro Vás připraven zimní stadion, aquapark s ubytováním a sportovištěm, fotbalové hřiště, tělocvična nebo

Více

Pardubické karate let činnosti Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate)

Pardubické karate let činnosti Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Pardubické karate 2018 21 let činnosti Oddíl MSK Sokol Pardubice (moderní sportovní karate) Náš oddíl byl založen v T.J. Sokole Pardubice I dne 1.9.1997. Trénujeme moderní sportovní karate direktní metodou,

Více

HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020

HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020 HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020 SHRNUTÍ LOŇSKÉ SEZÓNY poprvé otevřena kategorie junioři po základní části se probojovali do vyšší skupiny v té skončili na 7. místě doplněni o hráče

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s.,

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Info OUN Olomouc 09/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil:!!! 774

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF

KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF KONCEPCE PODPORY SPORTU VE MĚSTĚ VARNSDORF na období let 2010 2012 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Varnsdorf v oblasti sportu Schválena ZM Varnsdorf dne: 25. března

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce.

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce. 24. 27. 3. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna Mezinárodní hokejový turnaj žáků Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků. Dlouholetá

Více

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 VZPĚRAČI BOSKOVICE, TJ SOUz Boskovice Trenér: Čestmír Sekanina Složení kolektivu: Lukáš Liška (kapitán), Petr Mareček, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký,

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

Aktivity Volejbalového centra nad Metují

Aktivity Volejbalového centra nad Metují únor 2015 březen 2015 duben 2015 květen 2015 červen 2015 14.6.2015 (neděle) Závěrečná - minivolejbal Žákovský i minivolejbal Týniště nad Orlicí 7.6.2015 (neděle) Hradecký turnaj minivolejbalu Žákovský

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Projekt Sportovního centra dětí Luhačovice pro rok 2015

Projekt Sportovního centra dětí Luhačovice pro rok 2015 Projekt Sportovního centra dětí Luhačovice pro rok 2015 předkládaný na základě výběrového řízení na předložení nejvhodnějších žádostí pro přidělení grantu v rámci veřejného otevřeného grantového programu

Více

PROPOZICE. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL

PROPOZICE. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL PROPOZICE České Amatérské Bowlingové Ligy ABL 10.ročník jaro 2009 1. Pořadatel soutěže SILVER LANE PRODUCTION s.r.o. Cukrovarnická 30, 162 00 Praha 6 Ořechovka Tel : 608-862698, E-mail : info@bowlingweb.cz

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO:

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO: FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/20 697 01 Kyjov IČO: 031 23 901 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2015

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2015 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2015 a končící dnem 31. prosince 2015 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

SK MALEŠOV, PSČ mob: , ,

SK MALEŠOV, PSČ mob: , , mob 728 046 280,723 879 596, e-mail skmalesov@seznam.cz MEMORIAL FRANTIŠKA LHOTÁKA Mezinárodní fotbalový turnaj mladších žáků 18.ročník Záštitu turnaje převzal. Vojtěch Novotný Odchovanec SK Malešov v

Více

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov PROPOZICE Pořadatel: Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov Kontakt: Jiří Pavelka ředitel turnaje; mobil: +420 602 503 273; mail: pavelkaj@medialine.cz Petr Nadymáček organizační zajištění; mobil: +420

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 12. 10. 2016 47 věc : Dotace v oblasti sportu z rozpočtu Statutárního města Ústí nad Labem v roce 2016 Mimořádné žádosti o dotace poskytnutí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012 VÁŽENÍ PŘÁTELÉ ZNOJEMSKÉHO MLÁDEŽNICKÉHO HOKEJE Dovoluji si Vám předložit 1. výroční zprávu hokejového klubu HC Znojemští orli mládež za sezonu

Více

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Mladá Boleslav prosinec 2010 2 Filip Vít (*1996) se stal členem oddílu karate TJ Auto Škoda Mladá Boleslav koncem roku 2006. Od následujícího roku začal

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018 Nabídka kroužků na školní rok je též k dispozici na www.zs33plzen.cz Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

Kategorie I. - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let: schváleného příspěvku

Kategorie I. - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let: schváleného příspěvku Sportovní granty 4. etapa Příloha a) Kategorie I. - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let: Žadatel, sídlo Výše schváleného 993.26,- Lokomotiva Česká, o.s. Mánesova

Více

Mistrovství České republiky ve voltiţi. Rozpis

Mistrovství České republiky ve voltiţi. Rozpis 2012 Mistrovství České republiky ve voltiţi 2012 Rozpis Číslo závodu: 928H7 I. Základní údaje Mistrovství České republiky ve voltiţi 2012 1.1. Pořadatelé: Z pověření ČJF, TJ Slovan Frenštát p/radhoštěm

Více

Projekt. provozování sportovního centra dětí v orientačním běhu. Oblasti Vysočina při Sportovním klubu OK Jihlava, o.s.

Projekt. provozování sportovního centra dětí v orientačním běhu. Oblasti Vysočina při Sportovním klubu OK Jihlava, o.s. Projekt provozování sportovního centra dětí v orientačním běhu Oblasti Vysočina při Sportovním klubu OK Jihlava, o.s. Grantový program Sportovní centra dětí v orientačním běhu Nadace OB, ročník 2015 Jihlava,

Více

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji ROCKNET ARÉNA CHOMUTOV 27. 29. listopadu 2018 Propozice Mistrovství UNITOP ČR v ledním hokeji 2018 Chomutov 27. 29. listopadu 2018 Ve dnech 27 až 29. listopadu 2018

Více

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a NIKE Premier Cup 2013 Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a Generální partner: NIKE Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing,

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2016 2017 Zlín dne 15. 9. 2017 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

SOFIE BRABLECOVÁ. narozena v Praze. Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník.

SOFIE BRABLECOVÁ. narozena v Praze. Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník. 1 SOFIE BRABLECOVÁ narozena 12.5.2007 v Praze Sofie Brablecová je žákyní ZŠ Dřevčice, nyní ukončuje pátý ročník. Od roku 2011 tedy ve čtyřech letech- začala navštěvovat taneční kroužek ve Funatic Clubu

Více

Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11

Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11 Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11 sobota 23. června 2018 Místo konání : Městský stadion, U stadionu 1339, Veselí nad Moravou Kontaktní osoba: Pres Richard, +420 725 636 501, rpres@centrum.cz

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá v rámci péče o lidské zdroje projekt vzdělávání trenérských

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Historie OK Dobříš se píše od roku 2011, kdy vznikl jako nový sportovní klub se zaměřením na sporty v přírodě, především orientační běh. Cílem zakladatelů OK Dobříš

Více

Výroční zpráva Třebíčského oddílu plavání 2008

Výroční zpráva Třebíčského oddílu plavání 2008 Třebíčský oddíl plavání Plavecký areál laguna, Mládežnická 1096/2, 674 01 Třebíč Tel.: 603 702 883, IČO: 642711706 Internet: www.top.webz.cz, email: bartova.top@seznam.cz Výroční zpráva Třebíčského oddílu

Více

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích:

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích: Bantam 1998 25. 28. 8. 2011 Mezinárodní hokejový turnaj žáků Peewee 2000 1. 4. 9. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna. Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2017 ANGELES Dance Group, z.s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Angeles Dance

Více

SPORTOVNÍ KLUB VIKTORIE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ

SPORTOVNÍ KLUB VIKTORIE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ SPORTOVNÍ KLUB VIKTORIE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Březinova 951/12, 407 53 Jiříkov IČO: 270 49 752, bankovní spojení: ČSOB Rumburk: 232726230/0300 Tel: 777 733 022, e-mail: mrazkovakat@seznam.cz, skviktorie@seznam.cz

Více

Danza Brno, z. s. Výroční zpráva o činnosti spolku Danza Brno, z. s. v kalendářním roce 2015

Danza Brno, z. s. Výroční zpráva o činnosti spolku Danza Brno, z. s. v kalendářním roce 2015 Danza Brno, z. s. Výroční zpráva o činnosti spolku Danza Brno, z. s. v kalendářním roce 2015 Základní údaje o spolku Název spolku: Danza Brno, z. s. Adresa: Krátká 122, 66452 Sokolnice IČ: 48511536 Telefonní

Více

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku

Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku Zpráva o činnosti komunitního plánování sociálních služeb na Kostelecku březen 2011 červen 2012 Rada města Kostelec nad Orlicí dne 11. 06. 2012 Zastupitelstvo města Kostelec nad Orlicí dne 25. 06. 2012

Více

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Prezentace HC Dukla Jihlava,s.r.o. Historie Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC DUKLA JIHLAVA, uběhlo mnoho let. Převážnou část z této doby patřilo naše mužstvo mezi

Více

EWSC LITA SPORT Praha o. s.

EWSC LITA SPORT Praha o. s. Výroční zpráva 2007 EWSC LITA SPORT Praha o. s. Sportovní klub vznikl na podzim roku 2003, aby umožnil těžce tělesně postiženým lidem zapojit se do sportovního dění. Hlavním sportovním odvětvím je electric

Více

Kalendář akcí rok 2015 (mimo tréninky) středisko Městský stadion v Ostravě Vítkovicích 21. duben 2015

Kalendář akcí rok 2015 (mimo tréninky) středisko Městský stadion v Ostravě Vítkovicích 21. duben 2015 AKTUALIZACE ke dni : RS -rozcvičovací hřiště (UT - umělá tráva AD - atletická dráha AL - Atletická loučka) HS - hlavní stadion (HH - přírodní tráva ADHH - atletická dráha TS -Technické sektory) MU - mistrovské

Více

Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty. křížkem.

Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty. křížkem. Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty Informace pro vyplnění dotazníku: vhodná odpověď bude při řízeném rozhovoru označena

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

Plavecký oddíl Laguna Třebíč z.s.

Plavecký oddíl Laguna Třebíč z.s. Plavecký oddíl Laguna Třebíč z.s. Zpráva o činnosti za rok 2015 Účel spolku: Účelem spolku je realizace aktivit zaměřených na organizaci plaveckých a jiných volnočasových aktivit dětí, mládeže a dospělých,

Více