sdružení sociální pomoci Prostějov, Určická 101 Z A R O K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "sdružení sociální pomoci Prostějov, Určická 101 Z A R O K 2 0 1 2"

Transkript

1 Občanské sdružení sociální pomoci Prostějov, Určická 101 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K

2 Úvodní slovo Stěžejním úkolem Občanského sdružení sociální pomoci Prostějov je provozování Azylového centra v Prostějově návazně na zákony a předpisy o poskytování sociálních služeb. Toto zařízení provozujeme jako občanské sdružení od , i když z dřívějšího provozování máme značné zkušenosti. Podařilo se nám vytvořit ucelený návazný systém služeb sociální prevence pro lidi bez domova a to se zaměřením potřebné pomoci. Rok 2012 lze celkově hodnotit jako úspěšný a to jak z hlediska udržitelnosti rozsahu poskytovaných sociálních služeb a jejich kvality, tak i v oblasti získávání finančních prostředků formou vícezdrojového financování. Zde bych chtěl podotknout, že získávání finančních prostředků je stále náročnější a problematičtější. Na provoz sociálních služeb od státu se stále finanční dotace snižují, nepokryjí náklady potřebné na jednotlivé služby. Získané finanční prostředky byly vynaloženy účelně a hospodárně na zajištění provozu Azylového centra, nutné opravy, obnovu již nefunkčního vybavení, revize nutné pro zajištění provozu. Velmi vysoké jsou náklady na elektrickou energii z toho důvodu, že převážná část Azylového centra je vytápěna elektrickými přímotopy. Dále je velká spotřeba vody, náklady na dodržování hygieny, praní, WC, úklidové práce a podobně. Stěžejním úkolem pro rok 2012 bylo pokračování v provozování azylového domu pro osamělé rodiče s dětmi. Město Prostějov nám vstřícně předalo do výpůjčky dům, ve kterém je provozován azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi. Toto zařízení je 100% využíváno a máme stále velký počet čekatelů, i když dochází k obměně klientů a jejich dětí. Z tohoto je evidentní, že takové zařízení v městě Prostějově dosud chybělo. V tomto azylovém domě se nám například podařilo vytvořit dětem krásné vánoce včetně dárků, na které se v zařízení dlouho vzpomínalo. Provoz zde zabezpečuje velmi kvalitní pracovní kolektiv. V tomto azylovém domě je počet míst pro 10 rodičů a maximálně 30 dětí. Rodičům a dětem je ze strany všech pracovníků a hlavně sociálního pracovníka věnována velká pozornost jak v oblasti sociální pomoci s jejich problémy, tak i pomoci ve výchově dětí např. školní docházka a zabezpečení jejich potřeb. Během pobytu v zařízení získávají pod vedením pracovníků klienti i děti základní hygienické a jiné návyky, potřebné pro jejich další život. Je také velmi dobrá spolupráce s pracovníky OSPOD magistrátu města Prostějova a azylovým domem při řešení problematiky jednotlivých klientů.

3 Stěžejním úkolem bylo zabezpečit finanční prostředky na provozování sociálních služeb pro rok 2012 formou vícezdrojového financování. Na spolufinancování se podílel magistrát města Prostějova na rok 2012 částkou Kč. Další částí financování služeb jsou státní dotace, které ale nebyly poskytnuty v potřebné výši. Z toho důvodu jsme na MPSV poslali žádost o přezkoumání výše dotace. Bylo nám sděleno, že MPSV nemá volné finanční prostředky na pokrytí našeho požadavku. Proto jsme zpracovali a podali žádost na OL kraj do programu Podpory aktivit zaměřených na sociální začleňování pro rok 2012 na projekt azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi a obdrželi jsme na dofinancování provozu tohoto zařízení částku ve výši Kč, což nám pomohlo k udržení této služby sociální prevence. Rozsah poskytovaných sociálních služeb odpovídá potřebám regionu Prostějov. Vzhledem k tomu, že se stále větší počet rodin i jednotlivců dostává do finančních problémů a nejsou schopni platit komerční nájmy, hrozí rozpady celých rodin, bylo by třeba v městě Prostějově rozšířit síť sociálního bydlení. Sociální službou, o kterou je velký zájem ze strany klientů je terénní program. Cílem terénního programu v regionu Prostějov je monitorování pobytu a pohybu bezdomovců, zavedení dialogu s nimi, nabídnutí konkrétní pomoci a zvýšení jejich informovanosti a orientace v sociálním systému, motivace ke zvýšení odpovědnosti za svůj vlastní život a k řešení situace. Stěžejními službami sociální prevence poskytovaných v Azylovém centru Prostějov jsou noclehárny pro muže i ženy, nízkoprahová denní centra pro muže i ženy, azylové domy pro muže a ženy, azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi. V rámci dokončení procesu resocializace klientů provozujeme sociální byty, kde klienti pod občasným dohledem sociálního pracovníka samostatně žijí Nemají ale možnost si najít vlastní bydlení, protože patří do nízkopříjmové skupiny obyvatel, takže komerční bydlení je pro ně finančně nedostupné. V některých případech se nám klienti vracejí na začátek. A není to proto, že nemají zájem svou situaci řešit. S klienty pracují sociální pracovníci, což má kladný dopad na orientaci klientů v sociálním systému a vyřizování jejich záležitostí. V případě potřeby je klientům poskytován doprovod např. k lékaři, vyřizování různých záležitostí na úřadech a podobně. Bez této pomoci by si mnozí z nich nebyli schopni potřebné věci vyřídit a zůstávali by na ulici bez finančních prostředků a tím i možnosti řešení své situace. Neopomenutelná jsou také zdravotní rizika způsobu života bezdomovectví.

4 V rámci resocializačního programu jsou v Azylovém centru instalovány počítače, určené pro klienty, se kterými je učíme pracovat a to jak na internetu, který využívají např. k hledání zaměstnání tak i např. psaní životopisu, různých žádostí apod. Jedná se o aktivitu, zaměřenou na zvyšování a posilováni sociálních dovedností klientů. Pracujeme s nimi také ve skupinových aktivitách, kde se zaměřujeme na zvýšení sociálních dovedností v oblastech běžného života. Pro volnočasové aktivity provozujeme knihovnu, kde si mohou klienti zapůjčovat knihy dle vlastního výběru a zájmů. Tuto nabídku klienti kladně hodnotí a je o ni zájem. Zaměřili jsme se také na zvýšení informovanosti veřejnosti o službách a činnosti Azylového centra, jednak medializací ve sdělovacích prostředcích, na letácích apod. Naším cílem je informovat veřejnost Prostějova o činnosti Azylového centra Prostějov i formou reportáží v Prostějovském informačním kanálu Prostějovské televize, radničních novinách apod. Naše organizace se prostřednictvím předsedy o.s aktivně podílí na procesu Komunitního plánování sociálních služeb ve městě Prostějově, spolupracuje na vzniku komunitního plánu. Taktéž se předseda o.s. účastní jednání v pracovní skupině Osoby v krizi, podílí na tvorbě a aktualizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji. Závěrem bych chtěl říci, že se nám v uplynulém roce podařilo provozovat Azylové centrum v Prostějově na velmi dobré úrovni. Budeme se i nadále snažit pracovat na dobré úrovni v poskytování sociálních služeb v regionu Prostějov a udržet jejich rozsah, což vzhledem k dostupnosti finančních prostředků nebude jednoduché. V roce 2013 nás návazně na nový občanský zákoník platný od čeká řešení a přeměna občanského sdružení jako provozovatele Azylového centra v Prostějově na jinou formu provozovatele tohoto zařízení. Chci touto cestou vyslovit poděkování představitelům magistrátu města Prostějova za poskytnutou dotaci, podporu a důvěru. Můj dík patří i spolupracovníkům za kvalitní plnění náročných úkolů. Bc. Jan Kalla předseda a jednatel o.s.

5 Přehled činnosti : Azylové centrum Prostějov Určická 101 Azylové centrum bylo v Prostějově zprovozněno v roce 1996 jako součást Okresního ústavu sociálních služeb Prostějov. Postupně prošlo vývojem v oblasti rozsahu i kvality služeb. Klientům Azylového centra zabezpečujeme ubytovací služby, čímž řešíme jejich momentální situaci a sociálně poradenskou činnost. Provoz Azylového centra je zabezpečován v souladu se Zákonem č.108/2006 Sb. o sociálních službách. Získali jsme registraci k poskytování služeb sociální prevence: azylový dům pro muže a ženy azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi / ADDAR / noclehárny sociální poradenství nízkoprahové denní centrum terénní program Cílová skupina. Azylové centrum v Prostějově je určeno pro osoby, které se ocitly v tíživé životní a sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Věkové složení: týká se všech věkových skupin, nejnižší věková hranice je 18 let. Výjimku tvoří 91 Zákona 108/2006 Sb.

6 Naším cílem je poskytovat klientům všestrannou pomoc při řešení jejich problémů a dále je motivovat : ke snaze a ochotě řešit svou situaci snížení sociálních a zdravotních rizik souvisejících se způsobem jejich života k začlenění do běžného života. Sociální práce a poradenství. V Azylovém centru poskytujeme základní sociální poradenství, včetně možnosti zprostředkování psychologického a právního poradenství. Klientům poskytujeme potřebné informace přispívající k řešení jejich nepříznivé životní situace a pomáháme řešit jejich individuální problémy. O sociální poradenství je ze strany klientů velký zájem a je využíváno. V Azylovém centru máme zpracovanou koncepci metod sociální práce s klienty bez přístřeší. Azylový dům / Zákon č.108/2006 Sb. 57 /. V Azylovém domě je poskytována sociální pobytová služba osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Služba obsahuje tyto základní činnosti: poskytnutí stravy nebo pomoc při poskytnutí stravy poskytnutí ubytování pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí Sociální služba je poskytována na základě Smlouvy o poskytnutí služby sociální prevence, která je časově omezená na dobu půl roku s možností prodloužení. Klienti jsou ubytováni v buňkách po třech, mají k dispozici kuchyňku se základním vybavením na uvaření jídla, dále pokoj, kde má každý klient k dispozici šatní skříň, válendu s úložným prostorem, noční stolek. Sociální zařízení včetně sprch je společné. Klienti dostanou ložní soupravu a povlečení. Mají k dispozici automatickou pračku, kde si mohou vyprat osobní prádlo. V Azylovém domě je 28 míst pro muže a 6 míst pro ženy.

7 Azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi - ADDAR. Služba je poskytována v domě Pražská ulice č.1, které nám pro tento účel poskytlo město Prostějov do bezplatné výpůjčky. O tuto službu je ze strany klientů velký zájem. Kapacita je 10 rodičů a maximálně 30 dětí. Tato kapacita je na 100% využívána. Stále máme na tuto službu čekatele kolem 25 žádostí. Klienti a jejich děti zde najdu veškerou pomoc jak po stránce sociální, tak v otázkách bydlení / jsou zde jednotlivé byty, které jsou velmi dobře vybavené a odpovídají potřebám moderního bydlení/, klienti získávají návyky pro další život. Smlouvy o poskytnutí služby sociální prevence azylový dům, jsou uzavírány na dobu půl roku, v opodstatněných případech je i možnost prodloužení na nezbytnou dobu. Další sociální službou podle 63 jsou noclehárny. V areálu Azylového centra je v provozu nová budova, kterou vybudovalo město Prostějov a která slouží k ubytování klientů jako noclehárna. Další místa jsou v původní noclehárně. Klienti nocleháren mají k dispozici sociální zařízení, sprchy, pračku k vyprání osobního prádla, kuchyňku, kde si mohou uvařit kávu, čaj, nebo jednoduché jídlo. Kapacita nocleháren je 15 míst pro muže 4 místa pro ženy V Azylovém centru mají všichni klienti nabídku stravování od soukromých podnikatelů i s dovážkou do zařízení, včetně dietního stravování, nebo mají možnost uvaření vlastní stavy ve vybavených kuchyňkách Nízkoprahové denní centrum Od jsme rozšířili služby o nízkoprahové denní centrum dle 61, které slouží k prvotnímu navázání kontaktu s klienty, jejich vedení k získání hygienických návyků, pomoci při řešení jejich problémů, nabídnutí dalších služeb a forem ubytování, poskytnutí sociálního poradenství. V nízkoprahovém denním centru jsou vytvořeny podmínky pro osobní hygienu klientů a možnost vyprání prádla. Služba je poskytována bezplatně. Klienti dostanou polévku, kávu, čaj. Cílem je také snížení kriminality této skupiny obyvatel a jejich návrat do normálního života.

8 Kapacita nízkoprahového denního centra : 15 míst pro muže 6 míst pro ženy Nízkoprahové denní centrum je klienty využíváno. Terénní program Pokračujeme v provozování terénního programu, dle 69, jehož cílem je pomoc jednotlivcům, kteří vedou rizikový způsob života, nebo jsou tímto způsobem života ohroženi, jsou ochotni spolupracovat ke změně své situace. Terénní sociální pracovník provádí svoji práci přímo v terénu, kde se bezdomovci nacházejí, snaží se získat jejich důvěru. Osloví je a snaží se je získat ke spolupráci, motivovat je a nabídnout pomoc nebo služby, které Azylové centrum provozuje. Cílem této služby je tyto osoby vyhledávat a minimalizovat rizika jejich způsobu života a také monitorovat, kde se bezdomovci nacházejí. Služba je poskytována bezplatně a může být poskytnuta i anonymně. Daří se poskytnout pomoc lidem bez domova, mnozí z nich navštěvují nízkoprahové denní centrum, noclehárny a někteří si vyřešili svou situaci pobytem v azylovém domě. Zdroje financování Azylového centra veřejná finanční podpora města Prostějova, poskytnutá na základní provoz zařízení úhrada za službu od klientů dle Ceníku služeb vydaného provozovatelem dotace z MPSV účelově vázané na jednotlivé služby veřejné zakázky dodavatelské zajištění služeb pro Individuální projekty Olomouckého kraje - v současné době se jedná o azylový dům pro muže a ženy a azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi A DDAR další dotační titul OL kraje

9 Plán na rok Stěžejním úkolem je udržitelnost rozsahu sítě služeb sociální prevence, poskytované v Azylovém centru Prostějov, jejich dosaženou úroveň a pro tuto činnost získat dostatek finančních prostředků formou přihlášení se do projektů esf na další dofinancování služeb. Pro rok 2013a 2014 jsme získali finanční prostředky na služby sociální prevence azylový dům pro muže a ženy a dále pro azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi ADDAR formou veřejné zakázky. Pro rok 2013 máme také v plánu iniciovat v městě Prostějově nějakou formu sociálního bydlení pro rodiny a dětmi, které se stále častěji dostávají do nepříznivých sociálních situací, spojených se ztrátou bydlení. Zde potom hrozí odebrání dětí a rozpad rodin. Za účelem dokončení možnosti úplné resocializace klientů provozujeme sociální byty pro naše klienty, kteří jsou schopni pod občasným dohledem terénního pracovníka samostatně žít. Ale i toto bydlení je ale dočasné, klienti nemají dostatek finančních prostředků k zajištění vlastního komerčního bydlení. Změny se týkají také přejmenování Občanského sdružení sociální pomoci Prostějov na jiný typ zařízení. Dle rozhodnutí Valné hromady a návazně na nový Občanský zákoník platný od , podle něhož občanská sdružení zanikají, dojde ke změně právní identity organizace. Bc.Jan Kalla předseda a jednatel o.s.

Azylové centrum Prostějov, o.p.s.

Azylové centrum Prostějov, o.p.s. Úvodní slovo ředitele o.p.s. Azylové centrum funguje v Prostějově již osmnáctým rokem. Stěžejním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. je provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov. Podařilo

Více

Úvodní slovo ředitele Azylového centra Prostějov, o.p.s.

Úvodní slovo ředitele Azylového centra Prostějov, o.p.s. Úvodní slovo ředitele Azylového centra Prostějov, o.p.s. Mgr. Jana Kally, MBA. Stěžejním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2014 provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov

Více

Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2015 provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov na stávající úrovni a

Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2015 provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov na stávající úrovni a Úvodní slovo. Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2015 provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov na stávající úrovni a získávání finančních prostředků na jejich

Více

Velmi se osvědčily sociální byty na Kostelecké 17 Statutární město Prostějov předalo k užívání 4 byty, ve kterých našli bydlení osoby, které nemají

Velmi se osvědčily sociální byty na Kostelecké 17 Statutární město Prostějov předalo k užívání 4 byty, ve kterých našli bydlení osoby, které nemají Úvodní slovo. Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2016 provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov na stávající úrovni a získávání finančních prostředků na jejich

Více

Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2017, jako i další předchozí roky, zachování provozování služeb sociální prevence v

Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2017, jako i další předchozí roky, zachování provozování služeb sociální prevence v Úvodní slovo. Hlavním úkolem Azylového centra Prostějov, o.p.s. bylo v roce 2017, jako i další předchozí roky, zachování provozování služeb sociální prevence v regionu Prostějov na stávající úrovni a získávání

Více

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby

1. Dům na půl cesty. Popis sociální služby. Personální zajištění sociální služby. Finanční rozvaha 1.Zajištění sociální služby 1. Dům na půl cesty Popis sociální služby Základním principem Domu na půl cesty je : - ubytování v prostředí podobném bydlení v domácnosti - zajištění úklidu,praní a žehlení,výměna ložního prádla - pomoc

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení

Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení Armáda spásy v České republice, z. s. Prevence bezdomovectví sociální bydlení Co znamená Armáda spásy v ČR? Co znamená Armáda spásy v ČR? Komunitní centra poskytují jak registrované služby, tak volnočasové

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše Dům Samaritán navazuje na celý komplex služeb zabývající se osobami v krizi, které poskytuje Oblastní charita Ústí

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

Farní charita Beroun Azylové domy

Farní charita Beroun Azylové domy Popis realizace poskytované sociální služby (plán rozvoje služby) V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších přepisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Veřejný závazek. Posláním služby je podpora a zajištění ubytování, v nepřetržitém provozu, pro těhotné ženy a

Veřejný závazek. Posláním služby je podpora a zajištění ubytování, v nepřetržitém provozu, pro těhotné ženy a Poslání: Veřejný závazek Posláním služby je podpora a zajištění ubytování, v nepřetržitém provozu, pro těhotné ženy a matky s dětmi z Českého Těšína a celé České republiky, které se ocitly v tíživé životní

Více

Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/ VÝROČNÍ ZPRÁVA

Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/ VÝROČNÍ ZPRÁVA Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II, registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/05.00066 VÝROČNÍ ZPRÁVA I. Poslání a základní informace o organizaci Poslání: Poskytujeme ubytování za úhradu,

Více

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Nízkoprahové denní centrum Identifikátor 7817571 Forma služby Ambulantní, terénní Název zařízení

Více

CZ.1.04/3.1.00/

CZ.1.04/3.1.00/ Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.00/05.00066 VÝROČNÍ ZPRÁVA I. Poslání a základní informace o organizaci Poslání: Poskytujeme ubytování za úhradu, na

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Jungmannovo nám. 18, Praha 1 Nízkoprahové denní centrum

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Jungmannovo nám. 18, Praha 1 Nízkoprahové denní centrum POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Farní charita Praha 1 Nové Město, Jungmannovo nám. 18, 110 00 Praha 1 Nízkoprahové

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Model sociální služby Terapeutická komunita

Model sociální služby Terapeutická komunita Model sociální služby Terapeutická komunita Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Azylový dům NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: BETHEL Třinec, azylový dům, Frýdecká 191, Třinec BETHEL Třinec, azylový dům, Oáza Nebory, Nebory 2, Třinec BETHEL

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA Obecně prospěšné společnosti Návrat, o.p.s. Za rok 2008 Slovo úvodem Protože obecně prospěšná společnost Návrat, o.p.s. vznikla v polovině roku 2007, byl rok 2008 prvním kompletním rokem

Více

NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE

NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, 410 02 LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. NOCLEHÁRNA PRO MUŽE... 3 2.1. Nabídka služeb...

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice, IČ 40613311, Petržilkova

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH OBSAH Úvod... 2 O sociálních službách... 3 Sociální poradenství ( 37)... 6 Osobní asistence ( 39)... 7 Pečovatelská služba ( 40)... 8 Tísňová péče ( 41)... 10 Průvodcovské a předčitatelské služby ( 42)...

Více

Návrh modelu sociální služby NÍZKOPRAHOVÁ DENNÍ CENTRA

Návrh modelu sociální služby NÍZKOPRAHOVÁ DENNÍ CENTRA Návrh modelu sociální služby NÍZKOPRAHOVÁ DENNÍ CENTRA Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 1 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Vymezení typických

Více

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete Kde nás najdete Budova noclehárny se nachází ve stejné budově jako denní centrum na ulici Zámecká v těsné blízkosti Mlékáren. Poblíž je Kaufland a vlakové nádraží. Vchází se k nám zelenou branou z vlnitého

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel

DOMOV POD KUŇKOU CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. sociální služba. Ráby 162, Staré Hradiště. tel DOMOV POD KUŇKOU sociální služba CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Ráby 162, 533 52 Staré Hradiště chb@dpkr.cz tel. 466 415 636 www.dpkr.cz HISTORIE Vznik zařízení se datuje od roku 1964, kdy byl založen Ústav sociální

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Komunitní plán sociálních a souvisejících služeb 2012-2016 V regionu Kadaň Klášterec nad Ohří KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Tento projekt

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II.

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. 1. Označení služby : Dům Agapé II. 2. Forma sociální služby: ambulantní, terénní 3. Působnost služby: Krupka 4. Poskytovatel sociální služby: Oblastní

Více

Doporučený postup č. 3/2017

Doporučený postup č. 3/2017 Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Doporučený postup č. 3/2017 k upřesnění přístupu harm reduction v rámci sociálních služeb kontaktní centra

Více

Veřejný závazek. Posláním služby je podpora a zajištění ubytování pro těhotné ženy a matky s dětmi, které se ocitly

Veřejný závazek. Posláním služby je podpora a zajištění ubytování pro těhotné ženy a matky s dětmi, které se ocitly Poslání: Veřejný závazek Posláním služby je podpora a zajištění ubytování pro těhotné ženy a matky s dětmi, které se ocitly v tíživé životní situaci, a nejsou ji schopny vlastními silami vyřešit a jsou

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

Priorita II. - Podpora prostupného rozptýleného bydlení pro osoby v krizi

Priorita II. - Podpora prostupného rozptýleného bydlení pro osoby v krizi Opatření II. 1.: Podpora prostupného rozptýleného bydlení pro osoby v krizi V Mladé Boleslavi nyní chybí motivující systém nabídky prostupného bydlení. Systém prostupného bydlení lze rozdělit do tří stupňů:

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením 2014 Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí,

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, Orlová-Lutyně. Ceník služeb SSMO SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA ORLOVÁ příspěvková organizace Adamusova 1269, 735 14 Orlová-Lutyně Směrnice ředitele č. 1/2016 Ceník služeb SSMO Účinnost od: 1. 2. 2016 Platnost do: doba neurčitá Schválil: Bc. Jitka

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Třebechovice pod Orebem

Třebechovice pod Orebem Třebechovice pod Orebem Adresa: Domov Dědina Nádražní 709 517 73 Opočno Telefon: 493 814 563 Web: www.domov-dedina.cz Email: opocno@domov-dedina.cz Chci žít v místě, kde to znám poskytnout bydlení dospělým

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj Vícelůžkový pokoj 200 Kč / den 180 Kč / den poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy

Více

Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY

Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY Návrh modelu sociální služby NOCLEHÁRNY Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 1 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Vymezení typických nepříznivých

Více

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí:

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí: Podpora samostatného bydlení je terénní služba pro lidi se zdravotním postižením, která je zaměřena na získávání, trénink a rozvoj osobních kompetencí, schopností a dovedností člověka, aby mohl žít a fungovat

Více

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše

OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše OBLASTNÍ CHARITA ÚSTÍ NAD LABEM DŮM SAMARITÁN Štefánikova 1, 400 01 Ústí nad Labem Klíše Dům Samaritán navazuje na celý komplex služeb zabývající se osobami v krizi, které poskytuje Oblastní charita Ústí

Více

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko = LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko Poskytnutí individuální, důstojné a koncepční podpory, pomoci či doprovázení rodinám, matkám či otcům a jejich

Více

Město Jindřichův Hradec. Domov pro matky s dětmi a Rodinná poradna

Město Jindřichův Hradec. Domov pro matky s dětmi a Rodinná poradna Město Jindřichův Hradec Domov pro matky s dětmi a Rodinná poradna organizační složka města, adresa: Klášterská 135/II, Jindřichův Hradec IČ: 00246875, DIČ:CZ00246875 -------------------------------------------------

Více

KŘESŤANSKÁ SPOLEČNOST PRO EVANGELIZACI A DIAKONII HRANICE

KŘESŤANSKÁ SPOLEČNOST PRO EVANGELIZACI A DIAKONII HRANICE KŘESŤANSKÁ SPOLEČNOST PRO EVANGELIZACI A DIAKONII HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 OBSAH Úvodní slovo.. 2 Pár slov o nás 3 Organizační struktura 4 Zpráva o činnosti Nocležna pro bezdomovce muže.. 6 Azylový

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Koncept ucelené rehabilitace - součást konceptu ucelené rehabilitace - pojem ucelená rehabilitace - překlad anglického termínu comprehensive rehabilitation comprehensive - úplný,

Více

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od AZYLOVÝ DŮM PRO MUŽE A RODINY od 1.1.2010 KRIZOVÁ POMOC PRO MUŽE od 1.7.2013 TERÉNNÍ PROGRAM pro Roudnici n/l a okolí 1.4.2006 SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA od 1.6.2013 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ 14.1.2015 Vedoucí

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU I. Úvod 1) Směrnice je určena pro sociální službu terénní program, kterou

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové denní centrum NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Denní centrum, ul. Zámecká 1, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí FORMULÁŘ

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, 431 51 KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. AZYLOVÝ DŮM PRO

Více

Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu

Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu Priority Základem je zpřehlednění systému sociálních služeb, odstranění duplicit v

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Pomoc v nouzi, o.p.s.

Pomoc v nouzi, o.p.s. Pomoc v nouzi, o.p.s. Popis realizace poskytování sociální služby Azylový dům s účinností od února 2018 Kontaktní údaje: Fibichova č. p. 852, 356 01 Sokolov Mob. tel.: 733 729 819, e-mail: ad.sokolov@pomocvnouziops.cz

Více

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO ADRESA: Temenická 1, Šumperk 787 01 KONTAKT: - Pevná linka: 583 550 235 - Mobil: 774 716 020 - E-mail: k-centrum@pontis.cz ZAMĚSTNANCI: Vedoucí služby: Bc. Hana Pospíšilová

Více

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS.

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. NADĚJE Založení 21. 8. 1990 Posláním NADĚJE je praktické uplatňování evangelia v životě a jeho šíření. K naplnění svého

Více

POPIS POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV DÍLNA JINÁ KÁVA DRUH SLUŽBY (VIZ. 67 ZÁKONA Č. 108/2006 SB.) POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním služby je poskytovat lidem s duševním onemocněním bezpečný a podnětný prostor

Více