3. Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "3. Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS"

Transkript

1 Olomouc, Řepčínská 234/ Olomouc Tel.: Tel/fax: INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKČNÍ A OBCHODNÍ SPOLEČNOST STAVBA: Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS STUDIE K INVESTIČNÍMU ZÁMĚRU INVESTOR MÍSTO STAVBY VYPRACOVAL SCHVÁLIL VEDOUCÍ PROJEKTU HL. INŽENÝR PROJEKTU : FN Olomouc : FN Olomouc : Ing. Vejmelková, ing.peřina : Ing. M. Herník : Ing. M. Herník : Ing. M. Herník POČET STRAN : 10+2 DATUM: ZAKÁZKOVÉ ČÍSLO : ARCHIVNÍ ČÍSLO :

2 2 Obsah 1. Základní údaje 3 Investor 3 Název akce 3 2. Zdůvodnění nezbytnosti stavby 3 3. Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS 3 4. Bilance ploch a objemů: 7 5. Technika prostředí staveb 7 6. Územně technické podmínky pro přípravu území, včetně napojení na rozvodné a komunikační sítě 8 7. Požadavky na zabezpečení budoucího provozu stavby energiemi 8 Zhodnocení přínosu stavby k řešení problému zaměstnanosti 8 8. Harmonogram přípravy a realizace akce 8 9. Parametry Propočet nákladů Grafická část 9 v.č.01 Ambulantní stacionář 1.np 9 v.č.02 Ambulantní stacionář 1.np - zdravotnická technologie Přílohy 10 Katastrální mapa 10 Vlastníci, jiní oprávnění 10

3 3 1. Základní údaje Investor Stavebník: Fakultní nemocnice Olomouc I.P. Pavlova, Olomouc IČ: Název akce Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS. 2. Zdůvodnění nezbytnosti stavby Ambulantní stacionář a vyšetřovny v 1.N.P. Jedná se v první řadě o odstranění problémů a nedostatků v plnění požadavků platných hygienických předpisů, nároků na ochranu zdraví a bezpečnosti práce a požadavků na správnou léčebnou praxi. Pracoviště bude sloužit k umístění a prvotnímu vyšetření pacientů pro jednodenní diagnostiku. Po zjištění stavu budou pacienti rozesíláni na příslušná lékařská specializovaná pracoviště. Ambulantní stacionář bude taktéž sloužit pro umístění pacientů po jednodenních zákrocích před jejich propuštěním do domácí péče. Pracoviště ambulantního stacionáře bude dozorováno sestrou. 3. Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS Popis stávajícího stavu a dispozičních úprav Stavební úpravy jednodenní ambulance a stacionáře jsou navrženy uvnitř stávajícího objektu dětské kliniky. Stávající objekt je železobetonový skelet s předsazenou fasádou, v celém objektu jsou vyměněny okna a dveře za nová plastová, fasáda objektu není zateplená. Vlastní stavební úpravy se odehrávají dispozičně v 1.N.P. pravá strana od hlavního vstupu. V rámci ambulantního stacionáře bude využit prostor v pravé části u hlavního vstupu do objektu. Pro vyšetřovny budou upraveny stávající místnosti s malými stavebními úpravami. Stacionář vznikne sloučením všech stávajících místností, bude zachována pouze čistící místnost. V části stacionáře bude vyčleněno místo pro plačící pacienty. Z čekárny je nutno upravit vstup do lůžkového průchozího výtahu. V současné době je tento vstup zakryt SDK deskami na kovové konstrukci. Druhý vstup do chodby před vyšetřovnami z boční strany objektu bude opatřen stříškou se zasklením (jedná se o požární únik, není možno polykarbonátové desky).

4 4 Popis stavebních úprav Budou odstraněny všechny stávající obklady a nahrazeny novými Veškeré povrchové vrstvy podlah budou odstraněny, při rozdílných druzích podlah budou podkladní vrstvy srovnány. Vyšetřovny a ambulantní stacionář budou mít vodivou podlahu z PVC. Vnitřní příčky a dozdívky jsou nově navrženy zděné z pórobetonových tvárnic. Nové podhledy jsou navrženy v místnostech bez denního osvětlení to je v sociálních zařízeních, přípravně, čistící místnosti a na chodbách, podhledy jsou zavěšené modulární skládané /600x600mm/. obklady jsou dle účelu místnosti do výšky 2,1m popřípadě za kuchyňskými linkami, dřezy nebo umyvadly. Po rozvodech elektroinstalací budou provedeny na všech dotčených stěnách i stropech omítky v celé ploše stěny nebo stropu. Rozvody medicinálních plynů budou zakryty SDK konstrukcí U výtahové šachty, spojující ambulantní stacionář s ostatními podlažími, budou provedeny nové kouřotěsné dveře a nová kovová komaxitovaná prosklená stěna s posuvnými dveřmi, tak aby před výtahem vznikla samostatná chodba s odvětráváním. Bez tohoto opatření nelze převážet pacienty přímo do výtahu, neboť by nebylo získáno kladné stanovisko HZS Olomouc. Stávající okna budou usazena novými žaluziemi v místech, kde tyto žaluzie chybí. Zajištění hygienických požadavků V objektu jsou splněny hygienické požadavky Samostatné soc.zařízení pro personál Samostatné soc.zařízení pro pacinty Bezbariérové stávající soc. zařízení je v 1.NP v hale u výtahu V prostorách stacionáře a vyšetřoven nebude překročena hladina hluku z venkovního prostředí 40 db Čistící místnost bude vybavena oční sprchou Všechny povrchové úpravy budou odpovídat požadovaným hygienickým předpisům otěruvzdornost, omyvatelnost, apod. Zařízení vzduchotechniky: Zařízení vzduchotechniky bude řešit nucené větrání čekárny (bezokenní prostory) pomocí samostatné vzduchotechnické jednotky umístěné v podhledu. Jednotka bude vybavena filtrací, teplovodním ohřevem a přívodním ventilátorem. Součásti dodávky vzduchotechniky bude i kompaktní systém MaR. Odsávání bude řešeno přes stávající sociální zařízení stávajícími odsávacími ventilátory. Dále bude nově řešeno odsávání nově vybudovaného sociálního zařízení a čistící místnosti pomocí samostatných odsávacích ventilátorů. Jednotlivé vzduchové výkony zařízení budou stanoveny dle požadavku hygienických předpisů, počtu osob a dle technologických požadavků. Ostatní místnosti budou větrány přirozeně pomocí oken. Medicinální plyny Ve stávajícím stavu není na dotčeném prostoru umístěno žádné zařízení medicinálních plynů.

5 5 Rozvod medicinálních plynů zde bude přiveden z centrálního rozvodu vedeného objektem v 1.PP. Rozvod bude vybaven standardy dle požadavků ČSN EN ISO Zařízení medicinálních plynů bude napojovat koncové prvky zdravotní technologie umístěné v řešeném stacionáři. Elektroinstalace Zařízení silnoproudé elektrotechniky pro dětský ambulantní stacionář Pro účely napájení méně důležitých obvodů (MDO), v intencích předpokládaných požadovaných zásuvkových obvodů, je navrhováno dozbrojení stávajícího rozváděče R22.2. Jmenovaný rozváděč je umístěn v prostoru navrhované čekárny. Pro důležité obvody, je navrhována instalace nového rozváděče instalovaného do těsné blízkosti stávajícího rozváděče R22.2. Napájení nového rozváděče je navrhováno z místní rozvodny. Nové osvětlení dle platné ČSN vč. nouzového. Zařízení silnoproudé elektrotechniky pro ambulanci jednodenní diagnostiky Pro účely napájení méně důležitých obvodů (MDO), v intencích předpokládaných požadovaných obvodů, je navrhováno dozbrojení stávajícího rozváděče R22.1. Jmenovaný rozváděč je umístěn v prostoru navrhované čekárny. Pro důležité obvody (DO), je navrhováno dozbrojení stávajícího rozváděče R Jmenovaný rozváděč je umístěn v prostoru navrhované čekárny. Nové osvětlení dle platné ČSN vč. nouzového. V návrhu se vypouští zdravotnická izolovaná soustava (ZIS). Zařízení slaboproudé elektrotechniky pro dětský ambulantní stacionář Pro ambulantní dětský stacionář je navrženo nové dorozumívací zařízení sestra pacient. Nový rozvod SKR je navrhován ke každému lůžku ambulantního stacionáře. Je navrhován vývod TV signálu z rozvodu STA (napojení přes vestibul - čekárna pohotovosti). Zařízení slaboproudé elektrotechniky pro ambulanci jednodenní diagnostiky Pro potřeby nově navrhované ambulance je navrhováno doplnění stávajícího rozvodu SKR tak, aby ke každému pracovnímu místu 2xRJ45 vývodu SKR. V návrhu se vypouští uvažovaný vyvolávací systém. Zařízení pro měření a regulaci Zařízení MaR pro nově navrhovanou VZT jednotku bude řešeno jako součást VZT jednotky v části Zařízení vzduchotechniky. ZDRAVOTNICKÁ TECHNOLOGIE Požadované úpravy: Stavební a instalační příprava pro provoz jednodenní diagnostiky tj. 4 ambulantní vyšetřovny a stacionář 10 lůžek. (Přízemí DK uvolněný prostor LEM)

6 Dispoziční řešení - kapacity Ambulantní stacionář a vyšetřovny v 1.N.P. (Jednodenní diagnostika ambulantní provoz) 6 ve vyčleněném prostoru pro jednodenní diagnostiku se realizuje příprava dětí k diagnostickým výkonům v celkové anestezii, nebo analgosedaci. Po výkonech budou dospávat pod dohledem matky na stacionáři, kde je provoz od 7 15 hodin (pondělí pátek). Ostatní prostory budou sloužit jako klasické ambulance. personál: celkem v ambulanci jednodenní diagnostiky 2 sestry + 1 lékař ambulance vyšetřovny spec. střídání personálu podle ordinačních hodin šatny a denní místnost pro personál budou využívány ve stejném režimu jako doposud v prostorách dětské kliniky. Nedochází k navýšení personální kapacity. provozní místnosti stacionář 10 lůžek (velikost bude modifikována podle věku pacienta) včetně soc.zařízení pro pacienty stanoviště sestry čistící místnost sociální zařízení pro pacienty stacionáře sestra - vyšetřovna lékař pracovna ambulance chirurgická ambulance vyšetřovna -2x přípravna (nebude trvalé místo) sklad speciálního zdrav. materiálu sociální zařízení personálu sociální zařízení pacientů Údaje k technickému a stavebnímu vybavení - stacionář dětské ambulantní diagnostiky bude vybaven pacientskými rampami - vybavení pracoviště mobiliářem musí konstrukcí, volbou materiálu, případně designem odpovídat hygienickým a ergonomickým standardům pro použití ve zdravotnictví Vybavení místností a ambulantního stacionáře vyšetřovny a stacionář budou vybaveny standardním způsobem: vyšetřovací lehátko umyvadlo a dřez pracovní plocha s PC (možnost komunikace pro lékaře systémem PACS) sedací nábytek (lékař, sestra, pacient s doprovodem) pracovní linka, uzamykatelné skříňky, přip. lednice speciální přístrojové vybavení (podle druhu vyšetřovny) instalace: el. energie : 230V/50 Hz zásuvka z obvodů DO 2+2+2, zemnící svorky u chirurgické vyšetřovny 4 x ZIZ základní osvětlení 500 lx

7 vyšetřovací svítidlo stojací 150 W vzduchotechnika : větrání přirozené teplota - tiz = 22oC o til = 24 oc o hladina hluku = 40 db slaboproud : PC + tiskárna stavební úpravy : žaluzie, antistatická podlaha dorozumívací zařízení sestra - pacient 7 4. Bilance ploch a objemů: Stavební úpravy DK FN Olomouc pro rozšíření provozního zázemí OPS 1.NP - Ambulantní stacionář PODLAHOVÁ PLOCHA: 210,91 m 2 ZASTAVĚNÁ PLOCHA: 240,03 m 2 OBESTAVĚNÝ PROSTOR: 804,10 m 3 5. Technika prostředí staveb Zařízení plynová Napojení medicinálních plynů je v chodbě v 1. PP, kde bude rozvod umístěn do podhledu a bude pokračovat do 1.NP. V 1.NP je rozvod přiveden do skříně signalizace odkud bude dále rozveden ve dvou okruzích do ambulantní diagnostiky. Ovládání medicinálních plynů ( O 2 a vakuum) v ambulantní diagnostice je navrženo nad každou postelí ve výšce 1,5m nad podlahou. Vodovod a kanalizace U stávajících sociálních zařízení a zařízení zdravotechniky, proběhne jejich výměna a podle požadavků budou doplněny o umyvadla a dřezy. Dále bude nově zbudováno sociální zařízení a umyvadlo pro ambulantní diagnostiku. V čistící místnosti bude umístěno umyvadlo, výlevka, nerezový dvojdřez a oční sprcha. Napojení vody a kanalizace bude na stávající rozvody. Rozvody pro nově zbudované sociální zařízení pro ambulantní diagnostiku bude napojeno na stávající rozvody vody a kanalizace v 1.PP a povede v podhledu. Zařízení VZT Jednotka vzduchotechniky bude umístěna v čekárně v podhledu. Bude řešit nucené větrání v čekárně a v prostoru mezi výtahy a ambulantní diagnostikou. Odsávání sociálních zařízení bude řešeno přes stávající odsávací ventilátory. V nově zbudovaném sociálním zařízení bude odsávání řešeno novými odsávacími ventilátory. Vytápění Otopná tělesa v místnosti ambulantní diagnostiky budou demontovány a nahrazeny novými deskovými otopnými tělesy. Napojení otopných těles bude na stávající okruh. Otopná tělesa v části vyšetřoven a chodby budou ponechány a budou opatřeny novým nátěrem.

8 8 Elektrika Rozvody elektriky budou napojeny na stávající okruh. Dozbrojení stávajícího rozvaděče bude umístěno v prostoru čekárny. Je navržen nový rozvaděč, který bude v blízkosti stávajícího a bude napájen z místní rozvodny. Nově je navrženo osvětlení celé řešené části (ambulantní diagnostika, čekárna, čistící místnost, vyšetřovny, sociální zařízení) včetně nouzového osvětlení podle daných požadavků a norem. V ambulantním stacionáři je navrženo dorozumívací zařízení sestra pacient. Dále jsou navrženy vývody TV signálu z rozvodu STA a doplnění stávajícího rozvodu SKR. 6. Územně technické podmínky pro přípravu území, včetně napojení na rozvodné a komunikační sítě Veškeré stavební úpravy jsou navrženy uvnitř stávajících objektů v areálu Fakultní nemocnice v Olomouci. Potřeba území je dána pouze po dobu výstavby. Napojení na inženýrské sítě je navrženo v rámci stávajících objektů. Vliv stavby na životní prostředí se nemění, provoz bude pouze přemístěn. Realizace stavby a provoz zařízení bude bez výrazného negativního vlivu na životní prostředí. Stavba nemá žádné nároky na zábor zemědělského půdního fondu nebo pozemků určených k plnění funkcí lesa. Pro realizaci stavby není nutné žádné kácení dřevin (stromů ani keřů). 7. Požadavky na zabezpečení budoucího provozu stavby energiemi Objekty Q1, Q2, jsou v současné době napojené na energetické sítě v areálu Fakultní nemocnice. Navrhovaná změna využití nemění napájecí zdroje a venkovní inženýrské sítě. Ostatní vnitřní páteřní rozvody zůstanou stávající. Kompletní úpravy instalací budou provedeny v prostorách stacionáře v 1.N.P. kde budou kompletně vyměněny rozvody elektroinstalací ( nevyhovují součastným normám ) a rozvody med.plynů do nových ramp u dětských postelí ve stacionáři. Navrhovaný přesun nemění celkovou spotřebu energií za celou nemocnici, jde pouze o objektový přesun. Zhodnocení přínosu stavby k řešení problému zaměstnanosti Realizace stavby zvýší přechodně zaměstnanost firem ve stavebnictví a dodavatelů techniky. U provozovatele FN Olomouc nedojde ke změně počtu pracovníků. 8. Harmonogram přípravy a realizace akce Vše je odvislé od stanoviska investora. Navrhované termíny jsou pouze orientační. Zahájení projektové přípravy 11/2013 Vypracování projektu pro stavební povolení a realizaci 04/2014 Projednání DSP a vydání stavebního povolení 06/2014 Zadávací dokumentace pro realizaci 08/2014 Zahájení stavby 12/2014 Ukončení stavby 03/2015

9 9 9. Parametry Číslo Popis parametru 1 PP oddělení zdravotnických zařízení-stacionář 10 lůžek 2 PP oddělení zdravotnických zařízení-čekárna Vyšetřovny 4x Lékař 1x Přípravna 1x Čekárna počet míst 24 Jednotka Hodnota m 2 82,94 m 2 127, Propočet nákladů Viz příloha 11. Grafická část v.č.01 Ambulantní stacionář 1.np v.č.02 Ambulantní stacionář 1.np - zdravotnická technologie

10 Přílohy Katastrální mapa Parcelní číslo: st Obec: Olomouc [500496] Katastrální území: Nová Ulice [710717] Číslo LV: 6930 Výměra [m 2 ]: 3448 Typ parcely: Mapový list: Určení výměry: Druh pozemku: Parcela katastru nemovitostí DKM Graficky nebo v digitalizované mapě zastavěná plocha a nádvoří Stavba na parcele: č.p. 85 Vlastníci, jiní oprávnění Vlastnické právo Adresa Podíl Česká republika Příslušnost hospodařit s majetkem státu Adresa Podíl Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice, Olomouc

Olomouc, STAVBA: STUDIE PROVEDITELNOSTI REKONSTRUKCE A STAVEBNÍCH ÚPRAV OBJEKTU YF PRO ZŘÍZENÍ AMBULANCÍ KLINIKY PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ FN OL

Olomouc, STAVBA: STUDIE PROVEDITELNOSTI REKONSTRUKCE A STAVEBNÍCH ÚPRAV OBJEKTU YF PRO ZŘÍZENÍ AMBULANCÍ KLINIKY PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ FN OL Olomouc, Řepčínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKČNÍ A OBCHODNÍ SPOLEČNOST STAVBA: STUDIE PROVEDITELNOSTI

Více

Město Bílina- Nové toalety ve 2.NP, Bílina- radnice

Město Bílina- Nové toalety ve 2.NP, Bílina- radnice Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST A.1 Identifikační údaje A.2 Seznam

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

b. Údaje o dosavadním využití a zastavěnosti území, o stavebním pozemku a o majetkoprávních vztazích

b. Údaje o dosavadním využití a zastavěnosti území, o stavebním pozemku a o majetkoprávních vztazích CENTRUM KARDIOVASKULÁRNÍ A TRANSPLANTAČNÍ CHIRURGIE BRNO STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI 3.NP BUDOVY A4 AMBULANCE A LABORATOŘ CKTCH JEDNOSTUPŇOVÁ DOKUMENTACE STAVBY A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: a. Identifikační údaje

Více

Klimentská Rekonstrukce 2.NP Dokumentace pro stavební povolení A. Průvodní zpráva

Klimentská Rekonstrukce 2.NP Dokumentace pro stavební povolení A. Průvodní zpráva OBSAH: str. 1) ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 1.1) ÚDAJE O STAVBĚ 2 a) Název stavby 2 b) Místo stavby 2 c) Předmět projektové dokumentace 2 1.2) ÚDAJE O STAVEBNÍKOVI 2 1.3) ÚDAJE O ZPRACOVATELI DOKUMENTACE

Více

01/11- REHAB -A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Revitalizace nemocnice v Sokolově Slovenská 545, Sokolov Stav. úpravy objektu, pavilon D-Rehabilitace

01/11- REHAB -A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Revitalizace nemocnice v Sokolově Slovenská 545, Sokolov Stav. úpravy objektu, pavilon D-Rehabilitace PRŮVODNÍ ZPRÁVA Datum : 13.6.2012 Čís. zakázky: 01/11 Vypracoval: Kontroloval : Stupeň : Akce : Radka Staníková Ing. Pavel Borák PD k žádosti pro stav. povolení a pro provádění stavby Revitalizace nemocnice

Více

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK INVESTIČNÍ ZÁMĚR Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK Datum zpracování: říjen / 2014 Zpracovatel: Zadavatel: Ing. Jiřina Dvořáková Mendelova univerzita v Brně Správa kolejí a menz Ing. Jana

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zařízení silnoproudé elektrotechniky V ZŠ DOBRONÍN. , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zařízení silnoproudé elektrotechniky V ZŠ DOBRONÍN. , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.4.2. Zařízení silnoproudé elektrotechniky AKCE : REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ V ZŠ DOBRONÍN - ŠKOLNÍ DRUŽINA

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavebník : SŠ - Prostřední Suchá Vypracoval: Ing. Martin Štorkán Stupeň PD : DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Číslo PD : 201501

Více

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče.

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky. Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice Olomouc

Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky. Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice Olomouc Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky květen 2016 Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice 77520 Olomouc Průvodní zpráva IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE název stavby:

Více

Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST A.1 Identifikační údaje A.2 Seznam

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Nemocnice v Karlových Varech Studie plicního oddělení Studie. Akce:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Nemocnice v Karlových Varech Studie plicního oddělení Studie. Akce: Akce: Investor: Nemocnice v Karlových Varech Studie plicního oddělení Studie Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 1190/19 360 01 Karlovy Vary A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PLICNÍ ODDĚLENÍ: Zřízení nástavby

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z. Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 22.02.2018 1 Dodávka sanitních vozidel pro Krajskou zdravotní, a.s. Na

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku Aktualizováno k 25.07.2018 1 Aktuálně dokončené investiční stavební

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVA OBJEKTU S PRODEJNOU POTRAVIN, parc. č ŽADATEL: OÚ Voznice Voznice Dobříš ZPRACOVATEL DOKUMENTACE :

STAVEBNÍ ÚPRAVA OBJEKTU S PRODEJNOU POTRAVIN, parc. č ŽADATEL: OÚ Voznice Voznice Dobříš ZPRACOVATEL DOKUMENTACE : ŽADATEL: OÚ Voznice Voznice 7 ZPRACOVATEL DOKUMENTACE : Ing. Ondřej Červenka Voznice 64 STAVEBNÍ ÚPRAVA OBJEKTU S PRODEJNOU POTRAVIN, parc. č. 1043 DOKUMENTACE DLE PŘÍL. 1 VYHL. 499/2006 Sb. D.1.4.b VYTÁPĚNÍ

Více

: REVITALIZACE PROSTOR ÚSTAVU 423, OBJ.B AREÁL MENDELU, ZEMĚDĚLSKÁ 1, BRNO 613 00

: REVITALIZACE PROSTOR ÚSTAVU 423, OBJ.B AREÁL MENDELU, ZEMĚDĚLSKÁ 1, BRNO 613 00 STAVBA : REVITALIZACE PROSTOR ÚSTAVU 423, OBJ.B AREÁL MENDELU, ZEMĚDĚLSKÁ 1, BRNO 613 00 D.1.4 SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Místo stavby: Zemědělská 1, Brno 613 00 Investor: Mendelova

Více

Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou, Husova 4, Libice nad Cidlinou

Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou, Husova 4, Libice nad Cidlinou Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY WC V KULTURNÍM DOMĚ Místo stavby : Libice nad Cidlinou čp.35, poz.18/1 Investor : Obec Libice nad Cidlinou, Husova 4, 289 07 Libice nad Cidlinou Stupeň : Projektová dokumentace Z.č.

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Místo stavby : Opava, Olbrichova 15 Katastrální území : Opava - Předměstí Investor : Zemský archiv v Opavě Zodpovědný projektant : Ing. Bohuslav

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Jaromír Benka Krnovská 27, 746 01 Opava B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název Investor : Vnitřní stavební úpravy 2.NP pavilonu E - hematologické ambulance : Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ Zateplení a výměna otvorových výplní MŠ Křižany DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY NEBO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor / stavebník, Adresa : Obec Křižany Adresa

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 28.05.2018 1 Přemístění Nemocniční lékárny KZ K přemístění veřejné

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 21.06.2018 1 Aktuálně dokončené investiční stavební zakázky v

Více

A.3 ÚDAJE O ÚZEMÍ a) rozsah řešeného území Jedná se o vnitřní stavební úpravy uvnitř stávajícího objektu.

A.3 ÚDAJE O ÚZEMÍ a) rozsah řešeného území Jedná se o vnitřní stavební úpravy uvnitř stávajícího objektu. Část A Průvodní zpráva A. 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A. 1.1 ÚDAJE O STAVBĚ a) Název stavby: Stavební úpravy sociálního zázemí v 1.NP a 1.PP b) Místo stavby: ZŠ prof. Švejcara v Praze 12, Mráčkova 3090/2, Praha

Více

KVASINY - BYTOVÉ DOMY A,B,C www.k2investicni.cz

KVASINY - BYTOVÉ DOMY A,B,C www.k2investicni.cz www.kinvesticni.cz INVESTOR: K INVESTIČNÍ s.r.o. MAPA KVASIN FOTOMAPA KVASIN BYTOVÉ DOMY A, B, C INVESTOR: K INVESTIČNÍ s.r.o. www.kinvesticni.cz TŘI BYTOVÉ DOMY BD-A, BD-B A BD-C JSOU SITUOVÁNY V SAMÉM

Více

POPIS PRACÍ V JEDNOTLIVÝCH ETAPÁCH STAVBY

POPIS PRACÍ V JEDNOTLIVÝCH ETAPÁCH STAVBY PŘÍLOHA Č.1 POPIS PRACÍ V JEDNOTLIVÝCH ETAPÁCH STAVBY Rozsah bouraných a navrhovaných konstrukcí je zřejmý z výkresové části PD. I. ETAPA (etapa se týka části 1.PP) vystěhování dotčených místností stavbou

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty Nemocnice Hustopeče D1.01.05-001 Technická zpráva Úprava 1.NP budovy D na ambulance DSP+DPS Vytápění Výchozí podklady a stavební program. TECHNICKÁ ZPRÁVA Podkladem pro vypracování PD vytápění byly stavební

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

Investor: Praha 6 169 02. Popis objektu:

Investor: Praha 6 169 02. Popis objektu: Zadávací dokumentace "Adaptace prostor na zaměstnaneckou mateřskou školu" pro zhotovení projektové dokumentace ÚVN Praha 2014 Investor: Ústřední vojenská nemocnice Vojenské nemocnice 1200 Praha 6 169 02

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - PDM

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - PDM FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - PDM AMBULANCE KDO A KDN V 1.PP BUDOVY G DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ, DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje o

Více

QATROSYSTEM, spol. s r. o., Kyjovská 3578, Havlíčkův Brod ,

QATROSYSTEM, spol. s r. o., Kyjovská 3578, Havlíčkův Brod , QATROSYSTEM, spol. s r. o., Kyjovská 3578, 580 01 Havlíčkův Brod 569 430 474, e-mail: projekce@qatrosystem.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stavba : KINO CHOTĚBOŘ č.p.256, ul.tyršova stavební úpravy v 2.NP Místo

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA

REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA Akce : Objednavatel: Stupeň: REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA 12 Městská část Praha 12, Úřad městské části Písková 830/25, Praha 4 Dokumentace pro

Více

INFORMAČNÍ MEMORANDUM

INFORMAČNÍ MEMORANDUM INFORMAČNÍ MEMORANDUM Prodej bytového fondu v konkurzní podstatě úpadce TIBA, a.s. Předmětem prodeje je: 26 bytových jednotek na adrese U Stadionu 894, 895 a 896, 293 01 Mladá Boleslav s podílem na společných

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Revize 01

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Revize 01 Zak. č. 109/08/2016 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Revize 01 Název stavby: Stavební úpravy objektu Domova pro seniory ve Staré Bělé Místo stavby: Blanická 154/180 724 00 Stará

Více

Oprava centrálních sprch příslušníků Objekt č. 053 Budova OVS

Oprava centrálních sprch příslušníků Objekt č. 053 Budova OVS Oprava centrálních sprch příslušníků Objekt č. 053 Budova OVS m. č. 001 TECHNICKÉ PODLAŽÍ Technický popis stavebních činností I. PP úprava rozvodů ZTI částečná demontáž a montáž nových přípojek svislých

Více

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stavba : PANELOVÝ DŮM V BROUMOVĚ, ČSA 377, 378, 379 STAVEBNÍ ÚPRAVY Investor : Společenství

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. Železný Brod A PRŮVODNÍ ZPRÁVA

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. Železný Brod A PRŮVODNÍ ZPRÁVA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. A PRŮVODNÍ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY Investor: Město Náměstí 3. května

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA, CHLAZENÍ CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO Identifikační údaje stavby: název stavby: Stavební úprava a půdní vestavba BD místo stavby: obec: Praha 7-Holešovice místo: Tusarova

Více

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Průvodní zpráva Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Objednatel : Městské informační a kulturní středisko Krnov, nám. Míru 1/14, 794 01 Krnov IČ: 00601179 Krnov,

Více

PŘÍLOHA Č. 3 VÝZVY K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DROBNÝ PŘÍSPĚVEK. Popis investičního záměru drobného příspěvku

PŘÍLOHA Č. 3 VÝZVY K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DROBNÝ PŘÍSPĚVEK. Popis investičního záměru drobného příspěvku PŘÍLOHA Č. 3 VÝZVY K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DROBNÝ PŘÍSPĚVEK investičního záměru V 36 1.0 Stránka 1 z 7 Jedná se o popis investičního záměru, který slouží jako podklad pro zajištění hospodárnosti. Název

Více

Sociální zařízení - ženy Masarykova základní škola, Broumov Elektroinstalace

Sociální zařízení - ženy Masarykova základní škola, Broumov Elektroinstalace Sociální zařízení - ženy Masarykova základní škola, Broumov Elektroinstalace SEZNAM PŘÍLOH: Textová část 01.4.1. Protokol o určení vnějších vlivů (Díl 3. zdravotní technika) Výkresová část 01.4.2. 2NP

Více

bytových jednotek a společných prostor

bytových jednotek a společných prostor Technická specifikace bytových jednotek a společných prostor Budovy E1 a E2 Konstrukce budovy Kostra základy a základová deska železobeton obvodové a vnitřní nosné zdi železobeton zdi mezi byty železobeton

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Obsah Obsah 1. Úvod 1 2. Identifikační údaje stavby 1 3. Identifikační údaje investora 1 4. Identifikační údaje projektanta 1 5. Rozsah projektu 2 6. Projektové podklady 3 7. Hlavní technické údaje 3 8. Popis

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 23.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 23.8.2018

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny)

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny) Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A968 Výrobně skladovací areál SEMA Lenešice (okr. Louny) Obsah Stručný popis:... 3 Důležité informace:... 4 Upozornění... 5 Poloha areálu... 6 Výměry:... 7 Územní

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 2.8.2018

Více

Projektová dokumentace k akci

Projektová dokumentace k akci Čeká školní inspekce Čj. ČŠIG-2058/12-G22 ČŠI Brno generální oprava elektroinstalace Projektová dokumentace k akci ČŠI Brno generální oprava elektroinstalace Výměna elektroinstalace a napojení na rozvodnou

Více

CENTRUM KARDIOVASKULÁRNÍ A TRANSPLANTAČNÍ CHIRURGIE BRNO STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI 1.NP BUDOVY R

CENTRUM KARDIOVASKULÁRNÍ A TRANSPLANTAČNÍ CHIRURGIE BRNO STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI 1.NP BUDOVY R CENTRUM KARDIOVASKULÁRNÍ A TRANSPLANTAČNÍ CHIRURGIE BRNO STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI 1.NP BUDOVY R JEDNOSTUPŇOVÁ DOKUMENTACE STAVBY A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: a. Identifikační údaje stavby a investora, základní

Více

Ing. Pavel Krátký PROJEKČNÍ A INŽENÝRSKÁ KANCELÁŘ Opavská 6230/29A, Ostrava - Poruba, A PRŮVODNÍ ZPRÁVA, PK 14 09

Ing. Pavel Krátký PROJEKČNÍ A INŽENÝRSKÁ KANCELÁŘ Opavská 6230/29A, Ostrava - Poruba, A PRŮVODNÍ ZPRÁVA, PK 14 09 Obsah: A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje o stavbě... 2 a) název stavby... 2 b) místo stavby... 2 c) předmět projektové dokumentace... 2 A.1.2 Údaje o stavebníkovi... 2 a) jméno, příjmení a místo

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU

KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU KVALITATIVNÍ STANDARD PROJEKTU 1 Konstrukce Vrchní stavba Bytové příčky 2 Obálka budovy Fasáda Okna Balkony / Terasy Předzahrádky Stínění Zábradlí 3 Povrchy podlah Obytné místnosti Chodby / komory Společné

Více

Stavební úpravy části objektu na p.p.č.728/23, k.ú. Česká Lípa, v areálu NsP Česká Lípa, a.s. pro potřeby ZZS LK A Průvodní zpráva 02/2016

Stavební úpravy části objektu na p.p.č.728/23, k.ú. Česká Lípa, v areálu NsP Česká Lípa, a.s. pro potřeby ZZS LK A Průvodní zpráva 02/2016 Obsah A.1 Identifikační údaje...2 A.1.1 Údaje o stavbě...2 A.1.2 Údaje o objednateli...2 A.1.3 Údaje o zpracovateli dokumentace...2 A.2 Seznam vstupních podkladů...2 A.3 Údaje o území...2 a) rozsah řešeného

Více

2. Současný stav. 3. Nové konstrukční řešení. 4. Náplň akce a popis způsobu řešení

2. Současný stav. 3. Nové konstrukční řešení. 4. Náplň akce a popis způsobu řešení 1. Cíl investičního záměru Vazební věznice Praha - Ruzyně v současné době má ubytovací kapacitu cca 900 míst, a to s respektováním pravidla/normy 4 m2/osoba. Vzhledem k předpokladu nárůstu vězněných resp.

Více

A. Průvodní zpráva. STAVEBNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍHO ZÁZEMÍ OBJEKTU TĚLOCVIČNY V AREÁLU MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY k.ú. OPAVA-PŘEDMĚSTÍ, p.č.

A. Průvodní zpráva. STAVEBNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍHO ZÁZEMÍ OBJEKTU TĚLOCVIČNY V AREÁLU MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY k.ú. OPAVA-PŘEDMĚSTÍ, p.č. STAVEBNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍHO ZÁZEMÍ OBJEKTU TĚLOCVIČNY V AREÁLU MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY k.ú. OPAVA-PŘEDMĚSTÍ, p.č. 2157/9 DOKUMENTACE K STAVEBNÍMU ŘÍZENÍ (OHLÁŠENÍ) INVESTOR: STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA HORNÍ

Více

Operační sály s tváří 21. století

Operační sály s tváří 21. století ZDRAVOTNICTVÍ Operační sály s tváří 21. století PERIOPERAČNÍ OŠETŘOVATELSTVÍ Měníme tvář operačního sálu Zbyněk Konvičný ZMĚNA VZHLEDU A FUNKČNÍCH VLASTNOSTÍ JE ZÁLEŽITOSTÍ VŠECH OBLASTÍ NAŠEHO ŽIVOTA

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ING. MILADA VLČKOVÁ KANCELÁŘ: DOLNÍ BRÁNA 47, 741 01 NOVÝ JIČÍN LUČNÍ 5, 741 01 NOVÝ JIČÍN IČ 06351409 MOBIL: 775 711 416 / E-MAIL: MILADAVLCKOVA@GMAIL.COM B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Dětské hřiště

Více

OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE

OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE 1/ SCHVALOVACÍ LIST 2/ TECHNICKÁ ZPRÁVA 3/ VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE : D1.07-101 SLP 1.NP strana 2 1/ SCHVALOVACÍ LIST Objekt : Investor : Nemocnice Hutopeče p.o., Brněnská 716/41,

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

ČÁST A DSP -A-001 : PRŮVODNÍ ZPRÁVA

ČÁST A DSP -A-001 : PRŮVODNÍ ZPRÁVA DSP -A-001 : PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce : Stavební úpravy MS,,,Eliška,, Fáze : Dokumentace pro ohlášení stavby (DSP) Vypracoval : Ing. Libor Macháček Kontroloval (schválil) : Ing. Lubomír Hradil Datum

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA ELEKTROINSTALACE 1. Předmět projektu Předmětem projektu je provedení elektroinstalace při vestavbě podlaží do prostor chovu kontaktních zvířat v objektu technického zázemí v ZOO Praha.

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Zpracoval: J. Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 24.1.2018 1 Výstavba čtyř operačních sálů a sterilizace Předmětem

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ TITULNÍ LIST 1 OBSAH : Identifikační údaje... 3 Základní údaje... 3 Úvod... 3 Popis stavby rozsah stavebních úprav... 3 Podklady pro zpracování... 4 Právní

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

Digitálně podepsáno Jméno: Michaela Vaňková Datum: :36:55 Průvodní zpráva

Digitálně podepsáno Jméno: Michaela Vaňková Datum: :36:55 Průvodní zpráva Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě: a) název stavby: Energetické úspory na objektu MŠ v obci Přepychy b) místo stavby: adresa: MŠ Přepychy Přepychy č.p. 167 517 32 Přepychy katastrální

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586 TECHNICKÁ ZPRÁVA K AKCI : 1 ZŠ v Sokolově ul. Pionýrů 1614 pavilon stravování a školní družiny stavební úpravy a změna užívání v části stavby školní družina a) identifikační údaje : Objednatel : Město

Více

Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ

Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ plan inženýrská a projekční kancelář Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ Název stavby: Místo stavby: Objednatel: Státní pozemkový úřad, Husinecká 1024/11a, Žižkov,

Více

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov A. průvodní zpráva Název stavby: Stupeň PD: Investor: Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově Dokumentace pro provádění stavby Město Jablunkov Dukelská 144, Vypracoval:

Více

Požadavky na zpracování projektové dokumentace Dostavba pavilonu D a F ZŠ speciální Jižní, Česká Lípa

Požadavky na zpracování projektové dokumentace Dostavba pavilonu D a F ZŠ speciální Jižní, Česká Lípa Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky Požadavky na zpracování projektové dokumentace Dostavba pavilonu D a F ZŠ speciální Jižní, Česká Lípa 1. Rozdělení projektu na části : Část

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.206 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

Název zakázky: UHERSKOHRADIŠŤSKÁ NEMOCNICE CENTRÁLNÍ OBJEKTY 1.ETAPA. Vestavba operačních sálů Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati č.p.

Název zakázky: UHERSKOHRADIŠŤSKÁ NEMOCNICE CENTRÁLNÍ OBJEKTY 1.ETAPA. Vestavba operačních sálů Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati č.p. Objekt: Vestavba operačních sálů Investor: Zlínský kraj, Tř. Tomáše Bati č.p. 21, 761 90 Zlín Místo zakázky: Stupeň projektu: Projektant: Zodpovědný projektant: Revize: Areál Uherskohradišťské nemocnice,

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1.ZŠ v Sokolově, ul. Pionýrů 1614 Pavilon stravování a školní družiny Stavební úpravy a změna v užívání v části stavby školní družina B. Souhrnná technická zpráva Projektant: Jana Heidlerová, Atletická

Více

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p.o. výjezdové stanoviště Vsetín - přístavba garáží

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p.o. výjezdové stanoviště Vsetín - přístavba garáží Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p.o. výjezdové stanoviště Vsetín - přístavba garáží Projekt pro realizaci stavby USPOŘÁDÁNÍ DOKUMENTACE A - Průvodní zpráva B - Souhrnná technická zpráva

Více

MASIVNÍ ZATEPLENÍ, DŘEVĚNÁ EURO OKNA - TROJSKLA, LAMINÁTOVÉ PODLAHY, KUCHYŇSKÉ LINKY, VYSOKÝ STANDARD KOUPELEN A WC

MASIVNÍ ZATEPLENÍ, DŘEVĚNÁ EURO OKNA - TROJSKLA, LAMINÁTOVÉ PODLAHY, KUCHYŇSKÉ LINKY, VYSOKÝ STANDARD KOUPELEN A WC - BYDLENÍ V KLIDNÉ ČÁSTI MĚSTA V BLÍZKOSTI CENTRA - JEDNOTNÁ KONCEPCE BYTOVÉHO CELKU - 100 BYTŮ S TERASAMI /OD 28 M 2 DO 117 M 2 / - 97 KRYTÝCH A VENKOVNÍCH PARKOVACÍCH STÁNÍ - ZDĚNÁ STAVBA TŘÍDY B MASIVNÍ

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - CÚL

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - CÚL FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - CÚL VÝMĚNA STROPNÍHO OSVĚTLENÍ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje o stavbě... 2 A.1.2 Údaje o žadateli... 2 A.1.3

Více

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny Příloha č.3. Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny a WC pro zaměstnance, oprava přípravny těsta. Rozsah rekonstruovaných objektů v Domově pro seniory Strážnice, příspěvková

Více

E L E K T R O I N S T A L A C E. Rekonstrukce elektroinstalace v učebně č. 509 Gymnázium, Mikulášské nám. 23, Plzeň

E L E K T R O I N S T A L A C E. Rekonstrukce elektroinstalace v učebně č. 509 Gymnázium, Mikulášské nám. 23, Plzeň zodpovědný projektant : stavebník: akce : část : Ing. arch. Václav Mastný vypracoval / kreslil : Ing. Ladislav Pilný Gymnázium Mikulášské náměstí 23, 326 00 Plzeň Rekonstrukce elektroinstalace v učebně

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ. F. DOKUMENTACE STAVBY F.3.3 Technika prostředí staveb - ELEKTRO TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing Jiří Horák Valdecká Hořovice

MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ. F. DOKUMENTACE STAVBY F.3.3 Technika prostředí staveb - ELEKTRO TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing Jiří Horák Valdecká Hořovice 1 Projektant: Ing Jiří Horák Valdecká 82 26801 Hořovice Generální projektant: projektový ateliér ASSA spol. s r.o. Praha 4 Dvorecká 32 Zakázka: Investor : OU Březová MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ Stupeň : Dokumentace

Více

MDO DO MDO+DO β MDO DO MDO+DO

MDO DO MDO+DO β MDO DO MDO+DO Úvod Projektová dokumentace je řeší provedení rozvodů silnoproudu pro hlavní, nouzové a bezpečnostní osvětlení, rozvodů pro zdravotnickou technologii a rozvodů pro technická zařízení VZT, ZTI, UT. Elektroinstalace

Více

CHRUDIM - BYTOVÉ DOMY NA ŠPICI C, D, E

CHRUDIM - BYTOVÉ DOMY NA ŠPICI C, D, E BYDLENÍ V KLIDNÉ, OKRAJOVÉ ČÁSTI MĚSTA JEDNOTNÁ KONCEPCE BYTOVÉHO CELKU 66 BYTŮ S TERASAMI /OD 3M DO 99 M / 4 PARKOVACÍCH MÍST V SUTERÉNU OBJEKTU 71 PARKOVACÍCH MÍST NA POVRCHU ZDĚNÁ STAVBA SE ZATEPLENÍM

Více

ÚVOD : POUŽITÉ PODKLADY: Stavební výkresy v měřítku 1:100 Předpisy a normy ČSN Prohlídka na místě stavby Požadavky uživatele TECHNICKÉ ÚDAJE:

ÚVOD : POUŽITÉ PODKLADY: Stavební výkresy v měřítku 1:100 Předpisy a normy ČSN Prohlídka na místě stavby Požadavky uživatele TECHNICKÉ ÚDAJE: ÚVOD : Projekt pro stavební povolení řeší opravu elektroinstalace silnoproudu pro objekt 1.ZŠ Most pavilon tělocvičny. Jedná se o část tělocvičny, včetně připojených prostor. Projekt řeší instalaci osvětlení

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 3.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 3.8.2018 2 Vybudování

Více

B SOUHRNNÁ ZPRÁVA A+B. A PROVODNí ZPRÁVA l:.výkr.: FAX/ZAZN.:

B SOUHRNNÁ ZPRÁVA A+B. A PROVODNí ZPRÁVA l:.výkr.: FAX/ZAZN.: 2 ATELlER RENO HIP: ZODPOV. PROJEKTANT: VYPRACOVAL: SPEC.: ZTI spol. s r.o. ING. J. MALINA Ing. Jan Majer Ing. Jan Majer STUPEŇ: DUR+DSP 120 00 PRAHA 2 VACLAVSKA 10 l:.zak.: 17-2,3-018 INVESTOR: JUDr.

Více

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení

D Dokumentace objektů a technických a technologických zařízení AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář Plynárenská 830 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadlecek@azproject.cz Stavebník : MĚSTO KOLÍN, KARLOVO NÁMĚSTÍ 78, 280 12 KOLÍN I Stavba

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ A SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA. Město Bystřice, Dr. E. Beneše 25, Bystřice, IČ: , DIČ: CZ

TECHNICKÁ ZPRÁVA SILNOPROUDÁ A SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA. Město Bystřice, Dr. E. Beneše 25, Bystřice, IČ: , DIČ: CZ TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor: Název stavby: Město Bystřice, Dr. E. Beneše 25, 275 51 Bystřice, IČ: 00231525, DIČ: CZ 00231525 STAVEBNÍ ÚPRAVY KUCHYNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE Místo stavby:, Dr. E. Beneše 300,

Více

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy hromosvod 07 Schéma rozvaděče RH 08 Úvod Projektová dokumentace

Více

Peterka Jakub a Pospíchalová Lucie

Peterka Jakub a Pospíchalová Lucie Peterka Jakub a Pospíchalová Lucie PARC.Č. 428/3, K.Ú. OBČOV STUDIE RODINNÉHO DOMU DATUM : 06/2014 VYPRACOVAL. : Ivana Karasová Stavba: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A. Průvodní zpráva A.1.1

Více

Petr Diviš Rozpočty a projekty staveb, Kaňkovského 1239/6, Praha 8. tel.: ,

Petr Diviš Rozpočty a projekty staveb, Kaňkovského 1239/6, Praha 8. tel.: , A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě Název stavby: Projekt zateplení výrobní a skladové budovy v areálu autoservisu firmy L&M Princ s.r.o. Místo stavby: Předmět dokumentace:

Více

Úhonice Nová školní budova ETAPA I. ulice Ke Hřišti

Úhonice Nová školní budova ETAPA I. ulice Ke Hřišti Úhonice Nová školní budova ETAPA I ulice Ke Hřišti Architektonická studie Září 2018 Záměr a zadání studie Cílem tohoto dokumentu je vytvoření návrhu 1. etapy základní školy v Úhonicích. Projekt je rozdělen

Více

PROJEKT: MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST, Č.P. 102 BRNIŠTĚ

PROJEKT: MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST, Č.P. 102 BRNIŠTĚ PROJEKT: MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST, Č.P. 102 BRNIŠTĚ část D.1.4 ELEKTRICKÁ INSTALACE Obsahuje: Technická zpráva E1 Dispozice el. instalace M 1:50 E2 Rozvaděč RM1 V1 Výpočet tepelného výkonu ZODP.

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO UPLATŇOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO UPLATŇOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO UPLATŇOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ZMĚN Uplatňování Klientských změn Po uzavření Smlouvy o smlouvě budoucí kupní a po uhrazení první zálohy na Kupní cenu je Klient oprávněn požadovat na Prodávajícím

Více

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROFESE ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU VYPRACOVAL STAVEBNÍK STAVBA ING. MILAN HAVLIŠTA ING. MARTINA PŘÍVRATSKÁ SOŠ VETERINÁRNÍ, HRADEC KRÁLOVÉ SOŠ VETERINÁRNÍ HRADEC KRÁLOVÉ

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Datum: Březen 2014

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Datum: Březen 2014 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Vypracoval: Ing. Zdeněk Janýr Datum: Březen 2014 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA - strana 1/7 Obsah: A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, b) místo stavby (adresa, čísla popisná,

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.06 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. D.1.4.3-01 Technická zpráva bez měřítka 6 A4 Příloha č. D.1.4.3-02 Půdorys 2.NP 1:50 8 A4 Příloha č. D.1.4.3-03 Neoceněný výkaz výměr bez měřítka 3 A4 Příloha č. D.1.4.3-04 Oceněný

Více

A. Průvodní zpráva. Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Praha 6-Dejvice

A. Průvodní zpráva. Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Praha 6-Dejvice A. Průvodní zpráva Projekt: Rekonstrukce bytu v ulici Nad Šárkou č.p. 212/39 Nad Šárkou č.p. 212/39 Dokumentace pro stavební povolení Investor: Zdeněk a Lucie Beránkovi Nad Šárkou č.p. 212/39 Projektant:

Více

Tato projektová dokumentace je majetkem firmy Inpros F-M s.r.o. a nesmí být kopírována ani dále publikována bez souhlasu vlastníka

Tato projektová dokumentace je majetkem firmy Inpros F-M s.r.o. a nesmí být kopírována ani dále publikována bez souhlasu vlastníka Tato projektová dokumentace je majetkem firmy Inpros F-M s.r.o. a nesmí být kopírována ani dále publikována bez souhlasu vlastníka Autor: Vedoucí projektant: Ing. Vladimíra Pokorná Investor: Město Frýdlant

Více