Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019"

Transkript

1 Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019 Obor vzdělání: K/41 Název: Gymnázium Žáci v profilové části MZ konají celkem tři zkoušky - dvě povinné zkoušky - Dějiny české a světové literatury - ústní zkouška - Maturitní práce s obhajobou - ústní obhajoba - jednu povinně volitelnou - Studia humaniora souborná ústní zkouška (Psychologie, Filosofie, Sociologie /Antropologie) - Doctrinae publicae - souborná ústní zkouška (Ekonomie, Právo, Mezinárodní vztahy) - Dějepis ústní zkouška - Moderní dějiny ústní zkouška - Anglický jazyk ústní zkouška - Francouzský jazyk ústní zkouška Ředitelka školy předkládá zkušební maturitní komisi návrh kritérií hodnocení jednotlivých profilových maturitních zkoušek pro obor K/41 Gymnázium. O výsledném hodnocení rozhoduje ZMK na základě návrhů hodnotitelů, při rovnosti hlasů, rozhoduje hlas předsedy ZMK. Zkušební maturitní komise: Předseda/předsedkyně...schválil/a dne... Předsedové předmětových komisí: Komise českého jazyka... Komise humanitních předmětů... Komise cizích jazyků... Komise odborných předmětů předmětů...

2 Povinné profilové zkoušky Kritéria hodnocení 1.Dějiny české a světové literatury ústní zkouška Stupeň prospěchu: výborný - odpovědi jsou samostatné, projev je plynulý a věcně správný chvalitebný - správné odpovědi, ale s dopomocí vyučujícího, projev není plynulý dobrý - je třeba větší dopomoci vyučujícího, projev vykazuje nedostatky dostatečný - ústní a písemný projev není plynulý, vykazuje větší míru nedostatků nedostatečný - závažné nedostatky ve znalostech, převažují chybné odpovědi 2. Maturitní práce s obhajobou ústní obhajoba Hodnocení obsahové stránky Výsledná známka tvoří 2/3 celkového hodnocení žáka Způsob hodnocení obsahové stránky práce (včetně struktury práce, slohové, gramatické a pravopisné správnosti a pravdivosti citací) hodnotí vedoucí práce a oponent. Známka navržená vedoucím práce tvoří 1/3 celkové známky a známka navržená oponentem práce tvoří 1/3 celkové známky. Předmětem jejich hodnocení jsou následující kritéria: 1. splnění cíle maturitní práce 2. logická stavba Maturitní práce včetně struktury a vyváženosti práce 3. úroveň obsahu teoretických informací 4. rozsah teoretických informací 5. použité metody a postupy zpracování údajů 6. úroveň vyvozených závěrů 7. práce s informacemi a literaturou včetně citací 8. stylistická a jazyková úroveň Maturitní práce 9. správnost argumentace (práce s hypotézami) 10. kvalita a vhodnost obrazové přílohy

3 Celkově je možné získat 100 bodů (10 bodů max. za každé kritérium ) 100 bodů = 100 %) hodnocení: výborně 100 % - 87, 6% chvalitebně 87, 5 % - 75, 1 % dobře 75% - 62,6% dostatečně 62, 5 % - 50 % nedostatečně 49 % - 0 % Hodnocení obhajoby maturitní práce Výsledná známka tvoří 1/3 celkového hodnocení žáka. Možnosti hodnocení: Výborně 1. Počítačová prezentace je gramaticky bezchybná, je názorná a přehledná, obsahuje informace v bodech, odpovídá zásadám správné prezentace. 2. Žák dokáže souvisle hovořit na dané téma a dokáže doplňovat komentářem počítačovou prezentaci (vůbec nic nečte, občas nahlédne do poznámek). 3. Zobrazení praktické části (grafy, fotografie, tabulky, videa.) je přehledné a odpovídá zásadám správné prezentace. 4. Podíl prezentace teoretické a praktické části je vyrovnaný, odpovídá rozsahu jednotlivých částí. 5. Žák dodržel časový limit na obhajobu práce (min. 5 minut zůstalo na diskuzi). 6. Žák reaguje na připravené otázky položené vedoucím práce a oponentem. 7. Žák reaguje na doplňovací otázky položené komisí, které vyplynou z prezentace. Chvalitebně 1. Počítačová prezentace obsahuje drobné gramatické chyby, je názorná a přehledná, obsahuje informace v souvislém textu. 2. Žák dokáže souvisle hovořit na dané téma a dokáže doplňovat komentářem počítačovou prezentaci (vůbec nic nečte, často nahlíží do poznámek). 3. Zobrazení praktické části je přehledné, avšak množství je nadbytečné. 4. Žák nevyčerpal limit na obhajobu. 5. Žák reaguje na připravené otázky položené vedoucím práce a oponentem. 6. Žák s obtížemi reaguje na doplňovací otázky, které vyplynou z prezentace. Dobře 1. Počítačová prezentace obsahuje drobné gramatické chyby, je názorná, chybí přehlednost, obsahuje přemíru textu. 2. Žák s problémy dokáže hovořit na dané téma a doplňovat komentářem počítačovou prezentaci (částečně text čte). 3. Zobrazení praktické části je přehledné, avšak množství vzhledem k práci je minimální. 4. Žák přesáhl limit na prezentaci, nezůstal čas na zodpovězení otázek a diskuzi. 5. Žák není schopen reakce na připravené otázky položené vedoucím práce a oponentem. 6. Žák není schopen reakce na doplňovací otázky, které vyplynou z prezentace.

4 Dostatečně 1. Počítačová prezentace obsahuje závažné gramatické nedostatky, není názorná a přehledná. 2. Žák s problémy dokáže hovořit na dané téma a doplňovat komentářem prezentaci (vše čte). 3. Zobrazení praktické části je nepřehledné, neodpovídá zásadám tvorby těchto výstupů. 4. Žák není schopen reakce na připravené otázky položené vedoucím práce a oponentem. 5. Žák není schopen reakce na doplňovací otázky, které vyplynou z prezentace. Nedostatečně 1. Práce je prokázaným plagiátem. 2. Počítačová prezentace obsahuje závažné gramatické nedostatky, chybí názornost a přehlednost. 3. Žák nedokáže hovořit na dané téma a nedoplňuje komentářem prezentaci. 4. Prezentace neobsahuje zobrazení praktické části práce. 5. Žák není schopen reakce na připravené otázky položené vedoucím práce a oponentem. 6. Žák není schopen reakce na doplňovací otázky, které vyplynou z prezentace. Obhajobu hodnotí maturitní komise. Celkové hodnocení maturitní práce je výsledkem výše uvedených dílčích hodnocení.

5 Povinně volitelné profilové zkoušky Kritéria hodnocení ústní profilové maturitní zkoušky 3.1 Elementa humaniora ústní zkouška Před konáním zkoušky žák odevzdává seznam prostudované literatury- minimálně 3 prostudovaná díla z oblasti filosofie, psychologie nebo sociologie. Stupeň 1 (výborný): Žák samostatně a tvořivě uplatňuje a interpretuje osvojené poznatky; jeho ústní projev je samostatný, přesný a výstižný. Používá odbornou terminologii s porozuměním. Stupeň 2 (chvalitebný): Žák samostatně a tvořivě, ale s menším podnětem vyučujícího, uplatňuje a interpretuje získané poznatky. Ústní projev má menší nepřesnosti ve správnosti a výstižnosti. Používá odbornou terminologii. Stupeň 3 (dobrý): Žák při uplatňování a interpretaci osvojených poznatků je částečně veden vyučujícím, ale dokáže sám dojít k cíli. V ústním projevu se objevují nedostatky ve správnosti, přesnosti a výstižnosti, ale celkový výsledek je stále ještě v souladu s očekávanými výsledky. Používá odbornou terminologii. Stupeň 4 (dostatečný): Žák dokáže jen s obtížemi a se značnou pomocí vyučujícího uplatňovat a interpretovat osvojené poznatky. V logice myšlení se vyskytují závažné chyby, myšlení není tvořivé, znalosti pouze velmi základní. Závažné nedostatky a chyby dokáže v určité míře s pomocí opravit, ale často nepřesně. Stupeň 5 (nedostatečný): Žák není schopen ani kusé poznatky uplatnit a interpretovat, je nesamostatný, v ústním projevu má podstatné nedostatky, nevyjadřuje se srozumitelně.

6 3.2 Elementa doctrinae publicae ústní zkouška Hodnocení zkoušky ze zkušebního předmětu podle klasifikační stupnice: 1 výborný 2 chvalitebný 3 dobrý 4 dostatečný 5 nedostatečný Základní kritéria pro hodnocení žáka vyjádřené stupněm prospěchu: výborný: žák bezpečně ovládá učivo, samostatně a logicky myslí, vyjadřuje se přesně, plynule. chvalitebný: žák ovládá učivo, samostatně a logicky správně, ale ne vždy pohotově a přesně se vyjadřuje. Dopouští se občas nepodstatných chyb. dobrý: žák, který má ve znalostech mezery takové, že na ně může bez obtíží navazovat při pomoci zkoušejících, v myšlení je méně samostatný. S návodem dovede chyby odstranit. Vyjadřuje se s menší jistotou. dostatečný: žák má ve znalostech učiva mezery a na tyto znalosti může navazovat s velkou pomocí zkoušejících. Je nesamostatný dopouští se podstatných chyb, které napravuje jen se značnou pomocí zkoušejících. nedostatečný: žák má ve znalostech učiva zásadní a hrubé mezery. Neodpovídá správně ani se značnou pomocí zkoušejících.

7 3.3 Dějepis Moderní dějiny 1. Žák si po vylosování čísla maturitní otázky vytvoří písemně osnovu otázky. 2. Žák představí téma otázky a naznačí body, podle kterých bude téma zpracovávat. 3. Žák bude samostatně hovořit a nebude se odchylovat od tématu více, než dovolují souvislosti s jinými tématy. 4. Žák bude schopen odlišovat důležité a méně důležité součásti otázky. 5. Žák bude schopen argumentace i proti argumentace (bude schopen doložit či vyvrátit informace, se kterými pracuje). 6. Žák bude schopen reagovat na otázky zkoušejícího, přísedícího (případně i předsedy zkušební komise). 7. Žák bude schopen prokázat geografickou orientaci (práci s mapou) spojenou s historickými událostmi či osobnostmi. 8. Žák bude schopen pracovat s časovou osou daného období. 9. Žák bude schopen vysvětlovat příslušná cizí slova a různé archaické pojmy, které jsou s otázkou spojené. 10. Žák bude schopen uvést k danému období či události konkrétní knihu či film, popřípadě poznat konkrétní předmět (na obrázku či fyzicky přítomný - mince, kopie, archeologický artefakt, atrapu historické zbraně, apod.)

8 Kritéria hodnocení ústní profilové maturitní zkoušky Anglický jazyk - ústní zkouška Při ústní zkoušce z cizího jazyka se dále hodnotí podle těchto kritérií: - zadání/obsah a projev žáka - lexikální kompetence (rozsah slovní zásoby a vhodnost použití) - gramatická kompetence a prostředky textové návaznosti - fonologická kompetence (plynulost projevu, výslovnost a intonace) Při ústní zkoušce z cizího jazyka se dále hodnotí samostatnost projevu, jeho věcná správnost, schopnost reagovat na otázky, správně argumentovat a to, zda student rozumí dané problematice. Francouzský jazyk ústní zkouška Zkouška se skládá z dvou částí: reálie (20 otázek) a komunikace (s podporou obrazového materiálu). Maturant by měl ovládat znalost francouzského jazyka na úrovni, která odpovídá úrovni B1 společného evropského lingvistického rámce. I. část (reálie) : Maturant/ka se představí (2 minuty) a mluví (5 minut) na jedno z vylosovaných témat. II. část (komunikace) Maturant /ka popíše vylosovaný obrázek (1 z 6) a následně odpoví na otázky zkoušejícího. Otázky se týkají širšího kontextu, vyplývajícího z tématu na obrázku. Trvání druhé části zkoušky je 8 minut. Hodnocení: I část - 1. Obsah a projev 3b. 2. Lexikální kompetence 2,5b. 3. Gramatická kompetence 2,5b. 4. Fonologická kompetence 2b.

9 / 10 bodů II část - 1. Obsah a projev 2b. 2. Lexikální kompetence 2b 3. Gramatická kompetence 2b. 4. Fonologická kompetence 2b. 5. Komunikační kompetence 2b. / 10 bodů Z maximálních 20 bodů maturant/ka dostane následující známky: 9 10 bodů bodů bodů bodů

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ)

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2018/19 Maturitní zkouška z povinných odborných předmětů je vykonávána v profilové části formou ústní zkoušky

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY nám. T. G. Masaryka 13 301 00 Plzeň 63 41 M/02 Obchodní akademie 78 42 M/02 Ekonomické lyceum KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY 1 CIZÍ JAZYKY 1. Ústní zkoušky profilové části

Více

Kritéria hodnocení pro obor veřejnosprávní činnost

Kritéria hodnocení pro obor veřejnosprávní činnost Kritéria hodnocení pro obor veřejnosprávní činnost Kritéria hodnocení praktické maturitní zkoušky z odborných předmětů Obor: veřejnosprávní činnost Praktická maturitní zkouška z odborných předmětů oboru

Více

Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání K/81 a K/48 (Gymnázium)

Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání K/81 a K/48 (Gymnázium) D V O Ř Á K O V O G Y M N Á Z I U M a Střední odborná škola ekonomická Dvořákovo nám. 800, 278 53 Kralupy nad Vltavou Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání 79-41-K/81 a 79-41-K/48

Více

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2018/2019

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2018/2019 Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2018/2019 Ústní zkouška z předmětů dějepis, veřejná správa, právo a ekonomika Žák přesně ovládá požadované poznatky, fakta, pojmy. Chápe vztahy

Více

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016 Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016 Ústní zkouška ze všeobecně vzdělávacích předmětů dějepis, základy společenských věd Žák přesně ovládá požadované poznatky, fakta,

Více

Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části

Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části Platná od jarního termínu 2019 pro obor: 82-41-M/05 Grafický design Maturitní zkouška z maturitních předmětů s výjimkou praktické zkoušky

Více

Hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky

Hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky Hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky Zpracováno podle zákona č. 561/2004 Sb. v platném znění a vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Kritéria hodnocení ústních zkoušek

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Kritéria hodnocení ústních zkoušek Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Kritéria hodnocení ústních zkoušek Ředitel školy: Mgr. Jaroslav Koreš, Ph.D. Projednáno a schváleno na pedagogické radě

Více

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky obor Multimediální tvorba pro školní rok 2018/2019

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky obor Multimediální tvorba pro školní rok 2018/2019 Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky obor Multimediální tvorba pro školní rok 2018/2019 Dějiny výtvarné kultury Procentuální hodnocení: 100 85% 1 84 70% 2 69 55% 3 54 40% 4 39% a méně 5 Žák má

Více

Kritéria hodnocení v profilové části maturitní zkoušky 2017/18

Kritéria hodnocení v profilové části maturitní zkoušky 2017/18 Kritéria hodnocení v profilové části maturitní zkoušky 2017/18 Kritéria pro hodnocení ústní maturitní zkoušky v profilové části maturitní zkoušky stanovila ředitelka v souladu s 24 vyhlášky č. 177/2009

Více

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016

Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016 Hodnocení maturitní zkoušky v profilové části ve školním roce 2015/2016 Ústní zkouška ze všeobecně vzdělávacích předmětů dějepis, základy společenských věd Žák přesně ovládá požadované poznatky, fakta,

Více

Gymnázium Kroměříž, Masarykovo nám. 496, Kroměříž

Gymnázium Kroměříž, Masarykovo nám. 496, Kroměříž Gymnázium Kroměříž, Masarykovo nám. 496, Kroměříž Hodnocení profilové části maturitní zkoušky Obsah 1. Úvod... 1 2. Klasifikační stupnice... 1 3. Hodnocení profilové části maturitní zkoušky z Cizího jazyka

Více

MATURITNÍ PRÁCE S OBHAJOBOU KRITÉRIA A HODNOCENÍ

MATURITNÍ PRÁCE S OBHAJOBOU KRITÉRIA A HODNOCENÍ MATURITNÍ PRÁCE S OBHAJOBOU KRITÉRIA A HODNOCENÍ OBLASTI HODNOCENÍ MATURITNÍ PRÁCE: Splnění zadání a cíle práce, odborná správnost - vedoucí práce posoudí, zda práce splňuje zadané úkoly a cíle, zda je

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY v profilové části ve školním roce 2017/2018

KRITÉRIA HODNOCENÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY v profilové části ve školním roce 2017/2018 KRITÉRIA HODNOCENÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY v profilové části ve školním roce 2017/2018 Obor: CESTOVNÍ RUCH Teoretická zkouška z odborných předmětů Žák přesně ovládá požadované poznatky, fakta, pojmy. Chápe vztahy

Více

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky pro obor Modelářství a návrhářství oděvů M/07 pro školní rok 2018/2019

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky pro obor Modelářství a návrhářství oděvů M/07 pro školní rok 2018/2019 Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky pro obor Modelářství a návrhářství oděvů 82-41-M/07 pro školní rok 2018/2019 Maturitní práce a její obhajoba Vedoucí práce přijme pouze kompletní maturitní

Více

Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640 příspěvková organizace Studentská 640, Horní Litvínov, Litvínov DISCE AUT DISCEDE

Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640 příspěvková organizace Studentská 640, Horní Litvínov, Litvínov DISCE AUT DISCEDE Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640 příspěvková organizace Studentská 640, Horní Litvínov, 436 01 Litvínov DISCE AUT DISCEDE Způsob hodnocení profilové části maturitní zkoušky, dílčích zkoušek

Více

ŠVP Ochrana osob a majetku 1. Způsob hodnocení profilové maturitní zkoušky Právní vzdělávání. ústní zkouška před zkušební maturitní komisí

ŠVP Ochrana osob a majetku 1. Způsob hodnocení profilové maturitní zkoušky Právní vzdělávání. ústní zkouška před zkušební maturitní komisí KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY V JARNÍM A PODZIMNÍM ZKUŠEBNÍM OBDOBÍ 2019 V souladu s 24 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních

Více

Nutriční asistent Ústní maturitní zkouška z předmětu KLINICKÁ VÝŽIVA kritéria hodnocení

Nutriční asistent Ústní maturitní zkouška z předmětu KLINICKÁ VÝŽIVA kritéria hodnocení Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno, Merhautova, příspěvková organizace Telefon: 545 576 263 e-mail: skola@szsmerh.cz adresa: Merhautova 15 Fax: 545 574 187 www.szsmerh.cz

Více

Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky

Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Obsah PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Matematika... 2 PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Německý jazyk... 3 PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Anglický jazyk...

Více

Gymnázium a SOŠ, Rokycany Mládežníků 1115, Rokycany

Gymnázium a SOŠ, Rokycany Mládežníků 1115, Rokycany Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky Jaro 2018 Obor vzdělávání 18 20 M/01 Informační technologie Hodnocení částí profilových zkoušek bude provedeno v souladu s MV Vyhláška č. 177/2009

Více

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2017/2018

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2017/2018 Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 017/018 Obor vzdělávání: 37-41-M Provoz a ekonomika dopravy (Provoz a ekonomika dopravy ) Účelem profilové části MZ je

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb., v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhláškou č. 177/2009 Sb., v platném znění).

Více

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Střední škola strojírenská a elektrotechnická, Kumburská 846, 509 01 Nová Paka Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2018/19 Obor vzdělávání: 23-43-L/51 Provozní

Více

Organizace, průběh a hodnocení maturitních zkoušek pro školní rok 2017/2018

Organizace, průběh a hodnocení maturitních zkoušek pro školní rok 2017/2018 Organizace, průběh a hodnocení maturitních zkoušek pro školní rok 2017/2018 Tento dokument doplňuje a vychází ze zákona 561/2044 Sb., "školský zákon", vyhlášky 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb., v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhláškou č. 177/2009 Sb., v platném znění).

Více

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky školní rok 2018/2019 Obor vzdělávání: 63-41-M/02 Obchodní akademie Nový Bydžov, duben 2019 Navrhuje: ředitel školy Mgr. Lukáš Rosůlek Schvaluje: Ing.

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem, příspěvková organizace Pařížská 15, 400 01 Ústí nad Labem Motto: Vzděláním a výchovou k odpovědnosti Hodnocení maturitních

Více

Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Tábor, Bydlinského 2474

Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Tábor, Bydlinského 2474 Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Tábor, Bydlinského 2474 Teoretické vyučování Vyřizuje: Prošková V Táboře 21.3.2019 Způsob hodnocení zkoušek profilové

Více

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb. v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhl. č. 177/2009 Sb., v platném znění). Maturitní

Více

Způsob hodnocení profilových zkoušek a způsoby stanovení výsledného hodnocení

Způsob hodnocení profilových zkoušek a způsoby stanovení výsledného hodnocení Způsob hodnocení profilových zkoušek a způsoby stanovení výsledného hodnocení Podle zákona č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhlášky 177/2009 se změnami uveřejněnými ve vyhlášce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE, ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE, okres Hodonín, ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání Máš na to! Příloha č.1: Pravidla pro hodnocení žáků Verze z 30.08.2009 zpracována podle RVP ZV Platnost : 1.9.2009

Více

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb. v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhl. č. 177/2009 Sb., v platném znění). Maturitní

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019 Podle 24, odst. 1 Vyhlášky č. 177/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů jsou stanovena kritéria hodnocení jednotlivých

Více

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky

Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky Kritéria hodnocení profilové maturitní zkoušky Podle zákona č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhlášky 177/2009 se změnami uveřejněnými ve vyhlášce 243/2017 s účinností od 1.

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018

KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018 Podle 24, odst. 1 Vyhlášky č. 177/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů jsou stanovena kritéria hodnocení jednotlivých

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hustopeče, příspěvková organizace

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hustopeče, příspěvková organizace Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hustopeče, příspěvková organizace Způsoby hodnocení profilové maturitní zkoušky ve šk. roce 2017/2018 1. Hodnocení ústní zkoušky profilové části MZ stupeň

Více

Ředitel navrhuje následující kritéria hodnocení ústní zkoušky před zkušební komisí v profilové části maturitní zkoušky z následujících předmětů:

Ředitel navrhuje následující kritéria hodnocení ústní zkoušky před zkušební komisí v profilové části maturitní zkoušky z následujících předmětů: Kritéria pro hodnocení profilové části maturitní zkoušky v souladu se zněním 79 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), a 24 vyhlášky

Více

Hodnocení a vlastní hodnocení školy

Hodnocení a vlastní hodnocení školy Hodnocení a vlastní hodnocení školy 5.1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 5.1.1. Zásady hodnocení Pedagogičtí pracovníci při hodnocení výsledků vzdělávání žáků vychází z posouzení míry dosažení

Více

Klasifikační řád pro dálkové studium

Klasifikační řád pro dálkové studium Klasifikační řád pro dálkové studium 1. Základní zásady klasifikace prospěchu Klasifikace prospěchu je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího procesu. Jejím cílem je vyjádřit příslušným klasifikačním

Více

Příloha školního řádu

Příloha školního řádu Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Příloha školního řádu Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení chování O všech výchovných opatřeních musí být prokazatelnou formou informováni zákonní

Více

Akademické gymnázium Praha Štěpánská 22, Praha 1,

Akademické gymnázium Praha Štěpánská 22, Praha 1, Akademické gymnázium Praha Štěpánská 22, Praha 1, 110 00 Kritéria hodnocení a klasifikace profilových maturitních zkoušek pro období MZ 2018 Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Forma: Písemná zkouška (1/3 známky)

Více

ředitel: Pravidla hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky

ředitel: Pravidla hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky Střední průmyslová škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Frýdek- Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, Místek, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558

Více

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2017/218

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2017/218 Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria platná pro školní rok 2017/218 Obor vzdělávání: 23-45-L/01 Mechanik seřizovač (Programátor počítačem řízených strojů) I. Ústní zkouška Cíl:

Více

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400 Klasifikační řád Klasifikační řád stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Pravidla hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky

Pravidla hodnocení zkoušek profilové části maturitní zkoušky Střední průmyslová škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Frýdek- Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558 406 211

Více

Způsob hodnocení jednotlivých částí profilové zkoušky a způsob stanovení výsledného hodnocení celé profilové zkoušky

Způsob hodnocení jednotlivých částí profilové zkoušky a způsob stanovení výsledného hodnocení celé profilové zkoušky Způsob hodnocení jednotlivých částí profilové zkoušky a způsob stanovení výsledného hodnocení celé profilové zkoušky 1. Základní informace Název školy: Gymnázium, Olomouc - Hejčín, Tomkova 45, 779 00 Olomouc

Více

Kritéria pro hodnocení profilové části maturitní zkoušky Obor: Laboratorní asistent

Kritéria pro hodnocení profilové části maturitní zkoušky Obor: Laboratorní asistent Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno, Merhautova, příspěvková organizace, pracoviště Lipová 18 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY MATURITNÍ ZKOUŠKY JARO PODZIM 2018 HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace 1 V souladu s 24 vyhlášky č. 177/2009 Sb. o bližších

Více

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 obor oděvnictví 31 43 M/01 (denní studium) obor modelářství a návrhářství oděvů 82 41 M/07 (denní studium) obor scénická a výstavní tvorba 82-41-M/03

Více

VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ

VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ VI. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Pravidla pro hodnocení žáků 1. Obecné zásady - cílem a základem každého hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu - při hodnocení učitel uplatňuje přiměřenou náročnost

Více

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky

Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky Kritéria hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro školní rok 2017/2018 Profilová část maturitní zkoušky se koná formou ústní a praktické zkoušky z odborných předmětů. Profilová část maturitní zkoušky

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ 190 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ 2 OBSAH 1. STUPNĚ HODNOCENÍ PROSPĚCHU... 3 1.1 PŘEDMĚTY S PŘEVAHOU TEORETICKÉHO ZAMĚŘENÍ... 3 1.1.1 Stupeň

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava DOI-03/01112013 Počet listů : 7 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci

Více

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky

Hodnocení maturitních zkoušek. Kritéria hodnocení profilových zkoušek maturitní zkoušky Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb. v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhl. č. 177/2009 Sb., v platném znění). Maturitní

Více

Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti

Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti Metodika pro periodickou zkoušku z odborné způsobilosti Pro periodické zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK Hodnocení studenta je organickou součástí výchovně vzdělávacího procesu a jeho řízení. Klasifikace je jednou z forem hodnocení,

Více

Střední škola služeb s.r.o. Štěpnická 1156, Uherské Hradiště

Střední škola služeb s.r.o. Štěpnická 1156, Uherské Hradiště 1. Úvod KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY platná pro školní rok 2018/2019 Profilová část maturitní zkoušky je jednou ze dvou částí maturitní zkoušky. Její funkcí je ověřit, jak žáci

Více

Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti

Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti Metodika pro zkoušku z odborné způsobilosti Pro zkoušky z odborné způsobilosti k činnostem koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb. v platném znění.

Více

Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy Sdělení MŠMT čj.: MSMT-10054/2012-23 Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ 1.1 ZPŮSOB VÝPOČTU A VYJÁDŘENÍ VÝSLEDKU

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Kadaň, Komenského 562, příspěvková organizace 1. Zásady klasifikace Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Při hodnocení,

Více

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření Dodatek č. 2 Od 1. 9. 2014 se mění Školní řád takto: I. Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků A. Zásady

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Obsah: 1 Obecná ustanovení... 2 2 Struktura zkoušky... 2 3 Ústní zkouška... 2 3.1 Organizace ústní zkoušky... 2 3.2 Kritéria hodnocení

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 (podle 51-53 zákona č. 561/2004 Sb. ( Školský zákon ) a podle 17 20 Vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb.) Zásady hodnocení průběhu

Více

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek

Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Příloha IV Klasifikační řád Klasifikace ve vyučovacích předmětech, výňatek Pro účely klasifikačního řádu se předměty dělí na předměty s převahou: a) teoretického zaměření, b) praktického zaměření, c) výchovného

Více

Kritéria hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce 2017/2018

Kritéria hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce 2017/2018 Kritéria hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce 2017/2018 Hodnocení zkoušek společné části maturitní zkoušky Ministerstvo zveřejní kritéria hodnocení zkoušek a dílčích zkoušek společné části maturitní

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků V Karlových Varech 29. srpna 2012 Mgr. Jana Hynková ředitelka školy 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků ve škole při zdravotnických zařízeních

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Hodnocení a klasifikace žáků Čl. 1 1. Účelem hodnocení a klasifikace je ověřit, jak žáci dosáhli cílů vzdělávání stanovených

Více

6 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

6 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení žáků: Hodnocení je každodenní činnost učitele během vyučovacího procesu i mimo něj. Vychází z klíčových kompetencí a celoškolních výchovně vzdělávacích

Více

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2014/2015

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2014/2015 ABSOLUTORIUM ve školním roce 2014/2015 Třída: 3. C Termín konání absolutoria: 15. - 17. června 2015 Složení zkušební komise Obor: 65-43-N/01 Cestovní ruch Termín: 15. 17. června 2015 Třída: 3.C Stálí členové

Více

Dodatek ke školnímu řádu

Dodatek ke školnímu řádu 1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno Dodatek ke školnímu řádu Čl. 10A Slovní hodnocení 1) Pro potřeby klasifikace slovním hodnocením v základním

Více

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína. a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. Hradec Králové Orlické nábřeží 356/1, Hradec Králové

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína. a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. Hradec Králové Orlické nábřeží 356/1, Hradec Králové Klasifikační řád Pravidla hodnocení na Základní škole Jana Pavla II. Hradec Králové Tento Klasifikační řád je součástí Školního řádu Základní školy Jana Pavla II. Hradec Králové (viz VII. odstavec 5 školního

Více

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: 1. Úvod 2. Způsob hodnocení žáků 3. Klasifikace ve vyučovacích předmětech 4. Hodnocení chování žáků 5. Podklady pro klasifikaci

Více

Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace KLASIFIKAČNÍ ŘÁD PRAVIDLA HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 ČÍSLO JEDNACÍ: PŮSOBNOST: ZPRACOVALA: všichni žáci

Více

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ PŘÍLOHA č. ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ Č. j.: MSMT-76/4- - Vytvoření textu podle zadaných kritérií A - Korespondence: text zadání, obsah, téma B - Požadavky na naplnění komunikační situace (styl/útvar)

Více

1 Hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení jsou zpracována na základě vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání.

1 Hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení jsou zpracována na základě vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání. 1 Hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení jsou zpracována na základě vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání. Obecné zásady: - při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci učitel uplatňuje

Více

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ PŘÍLOHA č. ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ. Vytvoření textu podle zadaných kritérií A téma, obsah B komunikační situace, slohový útvar. Funkční užití jazykových prostředků A pravopis, tvarosloví

Více

I. ZÁSADY PRŮBĚŽNÉHO HODNOCENÍ

I. ZÁSADY PRŮBĚŽNÉHO HODNOCENÍ OBSAH ŠKOLNÍ ŘÁD PŘÍLOHA Č. 1 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ I. Zásady průběžného hodnocení II. Celkové hodnocení výsledků vzdělávání III. Kritéria pro hodnocení prospěchu Závazná pravidla

Více

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ PŘÍLOHA č. ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ Č. j.: MSMT-9/- - Vytvoření textu podle zadaných kritérií A - Korespondence: text zadání, obsah, téma B - Požadavky na naplnění komunikační situace (styl/útvar)

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ platný od 1. 9. 2012 Obsah 1.

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy.

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Výchovná opatření 1. Pochvalu uděluje žákům: - učitel, MOV (PTU) - ředitel (PŘSOUz) 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. 3. Výchovná opatření k posílení

Více

Hodnocení žáka s LMP

Hodnocení žáka s LMP Hodnocení žáka s LMP Výsledky vzdělávání žáka v jednotlivých povinných a nepovinných předmětech stanovených školním vzdělávacím programem se v případě použití klasifikace hodnotí na vysvědčení stupni prospěchu:

Více

Základní škola, Ostrava-Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace. Školní řád. Hlava II. Pravidla hodnocení žáků

Základní škola, Ostrava-Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace. Školní řád. Hlava II. Pravidla hodnocení žáků Školní řád Hlava II. Pravidla hodnocení žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu se zákonem 561/2004 Sb. 30, odst. 2, 51 a 52 (Školský zákon), vyhláškou 48/2005 Sb. 14, 15,

Více

Vnitřní klasifikační řád

Vnitřní klasifikační řád Vnitřní klasifikační řád Smyslem hodnocení je objektivně posoudit jednotlivé složky školního výkonu žáka. 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále

Více

Vnitřní klasifikační řád pro OA

Vnitřní klasifikační řád pro OA Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř, Na Valech 690 Vnitřní klasifikační řád pro OA 1 Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci učitel

Více

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Pravidla pro hodnocení žáků 1. Obecné zásady - cílem a základem každého hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu - při hodnocení učitel uplatňuje přiměřenou

Více

Jednotlivá kritéria jsou hodnocena stupni 1-4 (výborný, chvalitebný, dobrý, dostatečný)

Jednotlivá kritéria jsou hodnocena stupni 1-4 (výborný, chvalitebný, dobrý, dostatečný) PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ A KLASIFIKACI ŽÁKŮ 1.1 ZÁKLADNÍ VÝCHODISKA PRO HODNOCENÍ A KLASIFIKACI ŽÁKŮ - Hodnocení žáků upravuje Vyhláška č.48/2005 Sb. - Za základ každého hodnocení považujeme zpětnou vazbu,

Více

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Hodnocení žáků Klasifikační řád Hodnocení žáků Gymnázia, Praha 9, Českolipská je zakotveno v Klasifikačním řádu, který stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Klasifikační řád pravidla pro hodnocení žáků

Klasifikační řád pravidla pro hodnocení žáků Základní škola a Mateřská škola Bolatice, příspěvková organizace Klasifikační řád pravidla pro hodnocení žáků I. Získání podkladů pro klasifikaci 1. Metody získávání podkladů soustavná diagnostická pozorování

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu 1. Hodnocení žáků na vysvědčení 1. 1. Vzdělávání žáka Výsledky vzdělávání žáka

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Tato pravidla vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ

ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ PŘÍLOHA č. ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ Č. j.: MSMT-77/7-. Vytvoření textu podle zadaných kritérií A téma, obsah B komunikační situace, slohový útvar. Funkční užití jazykových prostředků A pravopis,

Více

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2017/2018

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2017/2018 ABSOLUTORIUM ve školním roce 2017/2018 Studijní skupina: 3. C Termín konání absolutoria: 18. - 19. června 2018 1 Složení zkušební komise Obor: 65-43-N/01 Cestovní ruch Termín: 18. 19. června 2018 Studijní

Více

PŘÍLOHA č. ČJL KRITÉRIA HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ Přílohy ke sdělení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Vytvoření textu podle zadaných kritérií A téma, obsah B komunikační situace, slohový útvar.

Více

Kritéria hodnocení ústní profilové maturity z cizího jazyka na GJKT

Kritéria hodnocení ústní profilové maturity z cizího jazyka na GJKT Kritéria hodnocení ústní profilové maturity z cizího jazyka na GJKT Body Zadání / obsah Lexikální kompetence Gramatická kompetence a prostředky textové návaznosti Sdělení odpovídá zadání, je (Specifická)

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1. Zásady hodnocení: při hodnocení průběžné i celkové klasifikace učitel uplatňuje přiměřenou náročnost a pedagogický takt vůči žákovi při celkové klasifikaci

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2 Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2 Dokument č. 02.03 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ RG kapitola Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků ze školního

Více

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA Přílohy Školního řádu: Příloha 1 Zásady hodnocení žáků na Gymnáziu J. Seiferta o. p. s. (1) Každý učitel stanoví podmínky a kritéria hodnocení, se kterými prokazatelně seznámí žáky na počátku školního

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Převzato a upraveno ze ŠVP Gymnázia Brno, Slovanské náměstí Komentář: Kapitola Hodnocení žáků a autoevaluace je v souladu se strukturou ŠVP ZV a G. Do autoevaluace školy patří mimo jiné i hodnocení Studentského

Více