Normandie - Bretaň 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Normandie - Bretaň 2015"

Transkript

1 Normandie - Bretaň 2015

2 Den odjezdu Letošní zájezd do Francie začal o týden dříve, než obvykle jezdíme. Mířili jsme totiž do Normandie, kterou jsme si chtěli užít ještě před vypuknutím hektických oslav Dne D. Odjezd byl naplánován na páteční večer z Prahy od hotelu Diplomat v Dejvicích. Celý týden nežila naše země ničím jiným než stavem stolice obyvatel Dejvic. I my jsme se blížili do Prahy s obavami, protože jsme nechtěli prožít Francii se střevními potížemi. Proto jsme pobyt v Dejvicích minimalizovali. Před infekčními Dejvicemi jsme upřednostnili Hlavní nádraží a dobu nezbytnou před přesunem do Dejvic jsme prožili právě tam. Už v metru jsme se potkali s prvními spolucestujícími a před hotelem Diplomat jsme se vcelku rychle všichni shromáždili a netrpělivě vyhlíželi autobus s naší paní Růženkou, která tentokrát přijela spolu s řidiči autobusem. Noční přejezd přes Německo proběhnul nebývale hladce a my se ráno probudili již ve Francii.

3 Vernon První poznávací zastávka byla ve městečku Vernon, které leží na břehu Seiny. Městečko nás přivítalo malebným seskupením koste la, radnice, hrázděných domů a kouzelným pohledem na řeku, jejíž tok, nebývale mohutný, dává tušit blízkost oceánu. Zastavení byl o jenom krátké, protože jsme se potřebovali dostavit na přesnou hodinu do zahrady Clauda Moneta v Giverny.

4 Giverny Malebné útočiště malíře, který se stal legendou už za svého života. Giverny na sklonku života nerad opouštěl, neboť chtěl v klidu užít krásu a ticho své unikátní zahrady.

5 Giverny Monet obratnými manévry přikoupil další pozemky, které dokázal zavodnit a vytvořil tak okolo svého domu unikátní zahradu, jejíž zákoutí jsou snová jako jeho obrazy.

6 Giverny V plném květu, obsypané turisty, s velkou dávkou trpělivosti šly vyfotit i krásné momenty.

7 Rouen Historické město, které bylo svědkem smrti Johanky z Arcu. Při naší návštěvě zrovna probíhal festival, který připomínal úmrtí mladé Johanky. Johanka vedle sv. Terezy a Panny Marie je nejuctívanější svatou ve Francii.

8 Den druhý Druhý den jsme dojeli až na Alabastrové pobřeží. První zastávka v kouzelném městečku Étretat. Étretat leží na pobřeží Lamanšského průlivu. Malé letovisko je vyhledávaným turistickým centrem, neboť se dá po okolních kopcích procházet po skalnatých březích a z vyhlídek obdivovat bílé útesy. Zejména skalní oblouky se staly inspirací i pro malíře Clauda Moneta. Je zde i muzeum Arséne Lupina - legendárního lupiče gentlemana.

9 Alabastrové pobřeží Étretat je francouzská obec v departementu Seine-Maritime. Leží na pobřeží Lamanšského průlivu v oblastí zvané Pays de Caux. Obec je turisticky vyhledávaným cílem díky svým bílým útesům, zejména přirozeně vzniklým skalním obloukům nesoucím názvy Porte d'aval, Porte d'amont a Manneporte. Tyto oblouky se staly inspirací pro díla mnohých malířů (Eugène Boudin, Gustave Courbet, Claude Monet). Narodil se zde francouzský filosof a historik Élie Halévy ( ). Většinu svého dětství zde strávil spisovatel Guy de Maupassant ( ).

10 Pont de Normandie 2,8 km dálniční lanový most nazývaný také Normandský most v deltě Seiny u Le Havru. Donedávna nejdelší lanový most. Most byl navržen Michelem Virlogeuxem, jeho stavba začala v roce 1988 a trvala 7 let.

11 Honfleur Přes Pont de Normandie se dostaneme do města malířů Honfleur.

12 Honfleur Město nám ukázalo svou uplakanou tvář, po procházce starým přístavem se zmoklí výletníci uchýlili do tepla restaurací a bister na typické palačinky.

13 Honfleur Silný déšť nás zastihl v lázeňském městečku Deauville, Trouville, město i legendární casino z filmu Jamese Bonda jsme si prohlédli z autobusu. V dešti jsme přejeli do vesničky Beuvron en Auge.

14 Beuvron en Auge Po 16. hodině se v této vesničce zastavil čas, byli jsme tu úplně sami.

15 Beuvron en Auge Venku mžilo a foukalo, ale procházka prázdnými uličkami stála za to.

16 Beuvron en Auge Právem patří mezi 100 nejkrásnějších vesnic Francie.

17 Den třetí Třetí den se vyčasilo a počasí bylo příjemné pro naše francouzské putování. První zastávka byla v Bayeux, kde jsme navštívili expozici tapisérie královny Matyldy. Tapisérii vyšívala královna Matylda se svou družinou na přání opata z Bayeux a děvčata se do toho opravdu opřela. Vytvořila 75 m dlouhý výjev bitvy u Hastingsu. V muzeu dostanete sluchátko s českým průvodcem, takže můžete pomalu postupovat po celé délce plátna a kochat se prací pilných vyšívaček. Další zastávkou bylo městečko Arromanches. Na zdejší pláži se odehrála jedna část z klíčového vylodění v Den D. V městečku je muzeum vylodění, jsou zde i další památníky, které detailně popisují události, které předcházely Dnu D i samotný proces vylodění. Pláž stále nese stopy z války, na celé pláži je zakázáno koupání. Avranches s botanickým parkem byla poslední zastávkou náročného cestování

18 Bayeux Návštěva tapisérie královny Matyldy v Bayeux.

19 Tapisérie královny Matyldy Tapisérie je dlouhá 75 m a znázorňuje bitvu u Hastingsu, v muzeu se nesmělo fotit, ale po 20 m všichni vytáhli foťáky a snažili se zachytit krásu výšivky.

20 Bayeux britský hřbitov Také v Bayeux jsme narazili na stopy války. Na britském hřbitově jsou pochováni i čeští vojáci. Pozůstalí mohli na náhrobky nechat vytesat osobní vzkazy a vzpomínky. Jsou o to více dojemnější, neboť většina vojáků neměla ani 30 let.

21 Arromanches Muzeum vylodění zajímavá expozice, pro české návštěvníky je film i v češtině.

22 Arromanches se chystá na oslavy Dne D.

23 Avranches Malebné městečko mě zaujalo samozřejmě svou botanickou zahradou.

24 Den čtvrtý Čtvrtý den nás čekala klasika, návštěva kláštera Mont St.Michel. Mnozí už v Mont Saint Michel byli, ale příjemnou změnu jsme zaznamenali hned v dopravě, kdy k hoře jedou ekobusy s velmi milým personálem. Ráno jsme proto neváhali a rychlým startem jsme se dostali až ke vstupní bráně kláštera. Počasí bylo nevlídné, ochutnali jsme sílu větrů z oceánu na vlastní kůži. Další zastávka byla v městečku Cancale, spojená s ochutnávkou ústřic a krátkým zastavením na oběd. Delší dobu jsme měli vyhrazenu na korzárské město St. Malo, s kterým jsme se už loučili za slunečného počasí. Slunce, které nakonec přemohlo deštivé mraky, dávalo naději na pěkné počasí pro turistickou část zájezdu, návštěvu Bréhatských ostrovů a pobřeží Růžové žuly.

25 Mont St. Michel Kolem kláštera probíhá čilý stavební ruch, hráz se podkopává, aby byl obnoven původní ráz ostrova na pobřeží Atlantiku. U kláštera už nezastavíte autem ani autobusem.

26 Mont Saint Michele Tato stavba Vás prostě dostane a klidně si jí můžete projít i vícekrát.

27 Mont Saint Michel Úžasná ukázka středověké architektury.

28 Cancale Ústřicová pole v Cancale za odlivu a sběrači ústřic v akci.

29 Saint Malo Přístavní město bylo za války zničeno, po válce bylo obnoveno takřka v původní podobě.

30 Saint Malo Odliv vrcholí a vítr fouká

31 Saint Malo Na hradbách po válce hrál mladý Gérard Philipe slavnou inscenaci Cida.

32 Den pátý Knihovník jede lodí, lodí výletní

33 Bréhatské ostrovy Výlet lodí na Bréhatské ostrovy, tady je škoda slov.

34 Bréhatské ostrovy Přátelé, zde bych chtěla prožít stáří. Neměla bych se chlubit, ale odlomila jsem si větvičku tohoto muškátu a přežil, doufám, že rozmnožím na věčné časy a dopěstuji i v našich podmínkách do této urostlosti.

35 Bréhatské ostrovy Příroda a mořské klima čaruje. Ach jo

36 Cestou na maják Záplavu květů a zeleně vystřídal úhor pobřeží a moře zlověstně hučí

37 Maják na Bréhatských ostrovech S kupou knih jen já a oceán

38 Bréhatské ostrovy Vysoký odliv trošku ostrovanům ztěžuje koupání, ale zato ta panoramata

39 Bréhatské ostrovy Ostrovy jsou známy vysokým přílivem a odlivem. Takže přístaviště na zpáteční cestu bylo o 2 kilometry dále od místa, kde jsme přistávali.

40 Pobřeží růžové žuly Další malebná část pobřeží Atlantiku.

41 Pobřeží růžové žuly I tady umí moře zahrozit!!!

42 Pobřeží růžové žuly Nechybí ani maják

43 Den šestý byl ve znamení náročného přejezdu. První zastávka byla v městečku Fougéres. Protože jsme zde již byli, zašli jsme se podívat do hradu, na který se při minulé návštěvě nedostalo, a nebyli jsme zklamáni. Večer za vydatného vedra jsme dorazili do Versailles. Každý si vybral dle svého naturelu, prohlídku zahrad či spočinutí ve stínku. Poté přejezd na nocleh do Paříže.

44 Fougéres Hrad paradoxně umístěný v údolí, městečko vybíhá do celkem příkrého kopce nad ním. Jednu stranu kopce tvoří rozsáhlý městský park, který nabízí úžasné rozhledy na hrad. Také z hradeb jsou krásné výhledy.

45 Fougéres Hrad je obehnán vodním příkopem a voda říčky napájí okolní mlýny a továrničky.

46 Fougéres Hrad inspiroval Balzaca pro román Rebelové.

47 Zahrady zámku Versailles Do zahrad proudily davy lidí. Vodotrysky tryskají pouze o víkendu.

48 Versailles Monumentální zahrady v podvečerním žáru.

49 Poslední den - Paříž Poslední den pobytu byla naplánovaná Paříž, takřka celé horké dopoledne jsme prožili v klimatizované galerii v Oranžerii. Poté se všichni podle svých možností a schopností vydali na individuální prohlídku Paříže. Slunce do nás nemilosrdně pálilo celý den. Večer jsme se ještě vypravili na Tour Maine-Montparnasse, což je 210 m vysoký mrakodrap v centru Paříže. Z jeho střechy chlazeni příjemným deštíkem jsme se loučili s večerní Paříží.

50 Claude Monet Naše francouzské putování se uzavírá prohlídkou obrazů malíře, se kterým jsme se potkávali během celého pobytu.

51 Oranžerie a ikonické Monetovy lekníny, ovšem po návštěvě Giverny tvrdím, že žádný obraz nemůže vystihnout opravdovou krásu přírody.

52 Paříž s prsty deště ale ne když jsou tropy

53 A to je milé děti konec Zase za rok jedeme znovu.

Bretaň Itinerář cesty 15.-24.8.2008 Obecná charakteristika Bretaň (francouzsky Bretagne, bretonsky Breizh, v jazyce gallo Bertaèyn) je historická provincie v západní Francii na stejnojmenném poloostrově

Více

MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011

MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011 MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011 Itinerář: 1/8 2011 pondělí Česká Lípa Sever 13 30 Praha 15 00 17 10 Praha-Strahov, nešpory 18 00 Praha-Strahov, Mše svatá a kompletorium 2/8 2011 úterý 5 30 Praha,

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen 2016 jako 29.publikace vydavatelství Vydavatel: Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN: epub: ISBN 978-80-88061-73-1 mobi: ISBN 978-80-88061-74-8

Více

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO 15 - denní zájezd Poznávací zájezd, 15 dní, 3*/4* hotely, snídaně, vč. všech vstupů! PRIVÁTNÍ PROGRAM s vlastním průvodcem CK - žádné velké skupiny!

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Podgora Horský masív Biokovo Zveme vás ke krásné projížďce pohořím Biokovo. Minibusem se dostaneme do překrásné části tohoto parku a k pohoří Sv. Jure (1762 m n. m.), odkud

Více

Malebný ostrov zapomenutých pláží.

Malebný ostrov zapomenutých pláží. Malebný ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO Rok se sešel s rokem a na pořadu dne bylo opět plánování školního výletu. V 9.A jsme se rozhodli už dávno. Přece neporušíme tradici. Pokud

Více

Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca:

Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca: Předběžné ceny fakultativních výletů - Mallorca: Důležité upozornění: Ceny a popisy jsou pouze orientační a budou aktualizovány na místě fakultativní výlety jsou organizovány společností Euroseniors fakultativní

Více

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan...

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan... Obsah Obsah... 1 Kde byli páťáci v létě?... 2 Grand Canyon... 3 Hluboká nad Vltavou... 4 Potápění v moři... 5 Maroko-Tetouan... 5 Den bez aut... 6 Kůň... 7 Zkuste si křížovku!!!... 8 1 Kde byli páťáci

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ odbor Slovan Karlovy Vary. Pojeďte s námi na cestu plnou orientálních vůní, tropické přírody a cizokrajných mravů.

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ odbor Slovan Karlovy Vary. Pojeďte s námi na cestu plnou orientálních vůní, tropické přírody a cizokrajných mravů. KLUB ČESKÝCH TURISTŮ odbor Slovan Karlovy Vary Pojeďte s námi na cestu plnou orientálních vůní, tropické přírody a cizokrajných mravů. VIETNAM VELKÝ TURISTICKÝ VÝLET TERMÍN: 31. 10. 19. 11. 2016 DOPRAVA:

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest.

A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest. A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest. 1 Březen 2007 Pokusím se zaznamenat alespoň něco málo vzpomínek na workshop v Kyotu, kam mě pozvali Yasushi a Koji,

Více

Maroko levně a na vlastní pěst. Krásný trek pohořím Antiatlas

Maroko levně a na vlastní pěst. Krásný trek pohořím Antiatlas Maroko levně a na vlastní pěst. Krásný trek pohořím Antiatlas 12. ledna 2015 Michal Hruška, pro idnes.cz Maroko není jen poušť a oceán. Městečko Tafraoute, uhnízděné v nádherném, klidném údolí Ameln, je

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s

SE PŘEDSTAVUJE. Dlouholeté působení nakladatelství na knižním trhu je spojeno zejména s SE PŘEDSTAVUJE Patří mezi nejstarší nakladatelské domy v České republice Založena bylo v roce 1954 jako sportovní a turistické nakladatelství Transformována na akciovou společnost v roce 1991 Dlouholeté

Více

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008)

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Vítejte Vjezd na silnici nad Gorges du Verdon Vrcholem našeho cyklistického snažení tady byl dvoudenní okruh okolo jezera de Ste.

Více

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Termín cesty: 14. - 25. 4. 2016 Během této 11ti denní zahraniční poznávací cesty zavítáte do severní části Vietnamu, která je neprávem tak trochu

Více

Vietnam a Kambodža. Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži

Vietnam a Kambodža. Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži Vietnam a Kambodža Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži Délka cesty: 16 dní/13 nocí Termín: 23. 2. 9. 3. 2016 Počet osob: 15-16 osob Šestnáctidenní cesta Vás zavede do dvou

Více

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016 Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016 Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 55 400 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/8-vyprava Zažijte Portugalsko jinak Vážení spolupoutníci,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Makarska Medjugorje celodenní výlet Medjugorje je malé město v Bosně a Hercegovině asi 20 km od hranic s Chorvatskem. Jedná se o nejvýznamnější poutní místo současnosti.

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz r Nejprve něco z historie. Osvětim (Německy Auschwitz), která byla největším nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem,

Více

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete V pondělí ráno jsme se rozloučili s Jitkou, dojeli na letiště a už za hodinku jsme přistávali v Cusco, výchozí bod pro cestu na Machu Picchu. Hostel jsme vybrali

Více

500 let v městském špitále pečovali o chudé nemocné a staré lidi. Dnes je z něho restaurace. Žatecká brána

500 let v městském špitále pečovali o chudé nemocné a staré lidi. Dnes je z něho restaurace. Žatecká brána Město Ohře Povídání o Lounech Středověké město bylo postaveno vedle malé vesničky, která se jmenovala Lúně. Snad její název souvisel s luňákem, dravým ptákem, který v řece lovil ryby. Po založení města

Více

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících 32 LEFKADA Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Tento ostrov, nazývaný též Lefkas, vás ohromí svou nádhernou přírodou. Z azurového moře se zvedají

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV. území ČR

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV. území ČR ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV Miniprojekt k tématu Geologický vývoj a stavba území ČR Účastníci projektu : Klub II. stupně Mgr. K. Průšová Klub I. stupně Mgr. K. Vaclíková

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Ostrov antického lékaře Hippokrata.

Ostrov antického lékaře Hippokrata. Ostrov antického lékaře Hippokrata. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? krásné zátoky a průzračné moře románské a Benátské stavby přívětivé domorodce olivové a citrusové háje promenády, bary, zábavu CO BYSTE SI NEMĚLI

Více

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011.

Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy 28.10.2011. Zmieniony 14.11.2011. Relacje czeskich uczniów z pobytu w Łukowicy Program Comenius - návštìva v Lukavici Den 1. Cesta ze Dvora Králové n.. L. do

Více

Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod.

Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod. F&H PREMIÉRA! Ženský tým FnH v Norsku aneb kurz mořského rybolovu díl 2. 1.1.2014 17:30 hod. Děvčata si vychutnávají první úlovky a Standa jim i celému kolektivu zatím připravuje jednu z jeho rybích specialit,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Sardinie. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Sardinie. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 ITÁLIE Sardinie Corsica celodenní výlet lodí Výlet na sousední francouzský ostrov Vás zavede do středověkého janovského města Bonifacio, které je opravdovým pokladem Středozemí. Cestou

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Krk. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Krk. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Krk Národní park Plitvická Jezera celodenní výlet Jedná se o soustavu 16 jezer vzájemně propojených nesčetnými vodopády a kaskádami. Tato přírodní památka je zapsána na seznamu

Více

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017 Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017 Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: Bude upřesněn Volná místa: 19 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/37-vyprava Do Portugalska podruhé a jinak Při

Více

EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007

EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007 EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007 Naše cesta tam a zase zpět malé městečko na pozadí Alp je situováno asi 130 km od Ženevy ve směru na Lausanne, na opačném konci Ženevského

Více

Účastníci: Roman Florian, Tonda Sova, Libor Mašek a Martin Pouba st. První nocleh je v rakouském Taufenu u Tonyho známého.

Účastníci: Roman Florian, Tonda Sova, Libor Mašek a Martin Pouba st. První nocleh je v rakouském Taufenu u Tonyho známého. TUNIS 2009 aneb vstříc hvězdným válkám Tunisko aneb vstříc Hvězdným válkám. Čtrnáctidenní společná výprava naší skupiny motorkářů začíná v českém Rozvadově. První prověrkou se stávají nejen alpské serpentiny,

Více

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB ITÁLIE KALÁBRIE Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB Zcela nove postavené a luxusne zařízené prázdninové středisko nacházející se v severní části Kalábrie. Celý komplex je umíste n na panoramatickém

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia:

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia: CA Jarda Pilnaj cestovní agentura IČO: 46029940 Pod nádražím 281 411 72 Hoštka tel.: 601590318 objednávky a dotazy: jardapilnaj@email.cz fb: Jarda Pilnaj čú: 213837859/0600 Dobrý den, posílám nabídky nejen

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

Savojské Alpy Francie 2009 SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009. KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009. Jan Kaizr Milan Michel

Savojské Alpy Francie 2009 SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009. KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009. Jan Kaizr Milan Michel SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009 KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009 Jan Kaizr Milan Michel 14. - 15. 8. 2009, neděle _ ZERMATT Je pátek 14.8. 16.30 a členové KČT Jičín odjíždí z AN na týdenní zájezd do Savojských

Více

Nádherná země s překrásným pobřežím.

Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatsko Nádherná země s překrásným pobřežím. Chorvatské pobřeží Jaderského moře patří vedle řeckého a norského k nejčlenitějším evropským pobřežím. S ostrovy a ostrůvky, jejichž počet překračuje tisíc,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 49. květen 2014. Květen je lásky čas!

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 49. květen 2014. Květen je lásky čas! Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 49. květen 2014 Zámecké listy Květen je lásky čas! Když se řekne "květen", hned nás napadne "měsíc lásky"! Není divu, vždyť v přírodě všechno

Více

CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela. Václav Klein

CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela. Václav Klein CESTA NA KONEC SVĚTA aneb pouť do Santiaga de Compostela Václav Klein Text a fotografie 2015 Václav Klein Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-7536-012-0

Více

16.1. - DRÁŽĎANY - povánoční nákupy v PRIMARKU. Cena 400 Kč.

16.1. - DRÁŽĎANY - povánoční nákupy v PRIMARKU. Cena 400 Kč. Jarda Pilnaj IČO: 46029940 Pod nádražím 281 411 72 Hoštka tel.: 601590318 objednávky a dotazy: jardapilnaj@email.cz fb: Jarda Pilnaj čú: 213837859/0600 Dobrý den, zasílám první nabídku zájezdů na rok 2016,

Více

Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu

Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu Slavnosti Kyrgyzstánu Nabídka individuální cesty do Kyrgyzstánu Kyrgyzstán je zemí vysokých hor, zelených pastvin a ledovcových jezer, kterých je zde nespočet. Díky pohoří Ťan-Šan, které se táhne přes

Více

Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321,

Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321, Nabídka výletů pro základní školy VLAKEM z Mostu CA FUTURA, Ostrava, e-mail: vylety.futura@seznam.cz, tel. 608 201 321, www.ca-futura.webnode.cz PROGRAM 1 - Praha Techn. muzeum a Staroměstská radnice cena

Více

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště Valdštejnské slavnosti 2010 VÝTISK ZDARMA Současná situace sociální služby chráněného bydlení Chráněné bydlení se stalo v současné době, dle mého názoru nejkvalitnějším nástrojem sociální politiky, jak

Více

KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016

KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016 S ŠMB SLUŽBY A ŠKOLENÍ MB Služba škole MB For Senior MB středisko volnočasových aktivit seniorů KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016 Aktivně žít znamená nestárnout! Vážení přátelé cestování! dovolujeme si

Více

Zpráva o výchovně vzdělávacím zájezdu na ostrov Korfu pořádaném Základní školou a mateřskou školou Přerov nad Labem, okres Nymburk

Zpráva o výchovně vzdělávacím zájezdu na ostrov Korfu pořádaném Základní školou a mateřskou školou Přerov nad Labem, okres Nymburk Zpráva o výchovně vzdělávacím zájezdu na ostrov Korfu pořádaném Základní školou a mateřskou školou Přerov nad Labem, okres Nymburk 22. 6. 1. 7. 2007 Zájezdu se zúčastnilo 54 žáků školy, jejich rodičů,

Více

Rok bez zimy Pokusy o haiku

Rok bez zimy Pokusy o haiku Rok bez zimy Pokusy o haiku K minulým Vánocům jsem dostal krásný, ručně vyrobený notýsek. Při přemýšlení, čím jeho stránky zaplnit, mě inspiroval další dárek útlá sbírka haiku od Bašóa. Vzhledem k tomu,

Více

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí.

Během pořádání celodenních kulturních programů se neprovádí. Návštěvní doba 5. 3. 27. 3. soboty a neděle 9 16 hodin 28. 3. Velikonoční pondělí 9 17 hodin 1. 4. 30. 4. denně mimo pondělí 9 17 hodin 1. 5. 31. 8. denně mimo pondělí 9 18 hodin 1. 9. 31. 10. denně mimo

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 CAREVO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

YOUR INCOMING TOUR OPERATOR. True experts for the Pilsen region. nabídka programů a zážitků 2016-2017. pilsenjoy s.r.o.

YOUR INCOMING TOUR OPERATOR. True experts for the Pilsen region. nabídka programů a zážitků 2016-2017. pilsenjoy s.r.o. YOUR INCOMING TOUR OPERATOR True experts for the Pilsen region nabídka programů a zážitků 2016-2017 pilsenjoy s.r.o. Poznejte to nejlepší z Plzně během zážitkové prohlídky centra města. Projdete s námi

Více

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON

PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON PROJEKT PŘEKONEJ SÁM SEBE SE PŘEHOUPL Z FÁZE PŘÍPRAV DO FÁZE SAMOTNÉ REALIZACE HLAVNÍ ČÁSTI PROJEKTU VÍKENDOVÝ MARATON 34 BYZMAG MĚSÍČNÍK PRO PODPORU PODNIKÁNÍ V ČR Víkendový maraton probíhá v období květen

Více

4.den (31.10.2016) Hanoj - Halong

4.den (31.10.2016) Hanoj - Halong Program zájezdu - Vietnam / sever a jih Hanoj Halong Hue Hoi An - Danang Saigon (Ho Či Minovo město) Delta Mekongu Tram Chim - Saigon (Ho Či Minovo město) Termín cesty: 28.10.- 11.11.2016 1.den (28.10.2016)

Více

Sicílie - Balestrate vlakem pro osoby s jízdenkami FIP

Sicílie - Balestrate vlakem pro osoby s jízdenkami FIP Sicílie - Balestrate vlakem pro osoby s jízdenkami FIP 12 - denní zájezd Tento zájezd doprovází vedoucí zájezdu po celou dobu trvání zájezdu Na severním pobřeží ostrova Sicílie se rozkládá malá původně

Více

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Vydejte se s námi na velký okruh po malebných karibských ostrovech na luxusní palubě lodi MSC

Více

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben 70 1999 Duben Návštìva Klerence Petr Na úterý 16.3. 1999 zorganizoval Lev návštìvu Národního divadla v Ostravì, kde hraje jeho mladší brácha hlavní roli Romea. Odjezd byl od DDM. Spoleènì s èleny ZS jsme

Více

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka Poseidon číslo 1 ročník 2009 datum vydání 6.3.2009 časopis 8.vodního oddílu sídlícího v Ostravě- Porubě Ozvěny roku 2008 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce Vánoce pro zvířátka Sešli

Více

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 Vašimi průvodci budou: Katka Zímová (KBUK) hlavní organizátor Jakékoli dotazy a komplikace ohledně exkurze řešte zde: zimovak@fzp.czu.cz ; 605 505 529 Vraťka

Více

Básně o (v) Sutomiščici. Jaroslav Balvín

Básně o (v) Sutomiščici. Jaroslav Balvín Básně o (v) Sutomiščici Jaroslav Balvín 2008 SUTOMIŠČICA JE KŠTICA Kštica Borových hájů, fíkových stromů a olivovníků Stožárů plachetnic a lodí Sněhobílých starobylých domů A příjemných lidí. Tato kštica

Více

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří.

Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Mallorca Jeden z nejvyhledávanějších cílů všech opravdových znalců, neoddiskutovatelná královna evropské turistiky, perla Středomoří. Kouzelný ostrov s horoucím srdcem a se stálým přídechem velkého svátku

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2016 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Vzdělávací exkurze do Švýcarska

Vzdělávací exkurze do Švýcarska Simona Prachařová 3. C Vzdělávací exkurze do Švýcarska Ve dnech 25. 10. 29. 10. se někteří žáci vyššího gymnázia zúčastnili exkurze do Švýcarska. Velké Meziříčí jsme opustili ve středu večer. Cesta byla

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV. Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV Akademika Heyrovského 4539 430 03 CHOMUTOV Miniprojekt k tématu Sluneční soustava Účastníci projektu : Mgr. K. Průšová Motlík Martin 8.ročník Fulierová Kateřina 9.ročník Šarešová

Více

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám TR ČESKÝ RÁJ Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné z Metodického

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Prohlídka Nesebru Hodinová procházka archektonickou rezervací, která je na seznamu UNESCO výklad v češtině od delegáta CK Alexandria, prohlídka

Více

ý sk z e sl o vsk Mora

ý sk z e sl o vsk Mora Moravskoslezský BRUNTÁL 16 17 18 OSTRAVA KARVINÁ NOVÝ JIČÍN FRÝDEK-MÍSTEK SEZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ OPŽP Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4 Prioritní osa 5 Prioritní osa

Více

Relax. Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** special Issue. avril 2014 /// April 2014

Relax. Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** special Issue. avril 2014 /// April 2014 Relax numéro spécial avril 2014 /// April 2014 special Issue Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** unsere Reise nach FRANKREICH - DEUTSCHLAND 2014 Jak jsme se měli? (zapsala Pavlína Procházková)

Více

Zelená brána Černé země

Zelená brána Černé země směr Evropa francie Text a foto: Markéta a Michael Foktovi Zelená brána Černé země Dříve tu lidé žili kvůli rašelině, dnes tady díky její těžbě hnízdí ptáci. Během tisíců let vystřídaly zdejší lesy porosty

Více

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 Vážení přátelé relaxace v termálních bazénech. Tak, jako v minulých letech i v roce 2016 jsme pro Vás připravili široký výběr relaxačních pobytů v termálních komplexech.

Více

RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE PŘÍRODNÍMI SKVOSTY 17. - 26. 6. 2016

RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE PŘÍRODNÍMI SKVOSTY 17. - 26. 6. 2016 PŘÍRODNÍMI SKVOSTY RUMUNSKA DO DELTY DUNAJE 17. - 26. 6. 2016 Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město a Spolek přátel cestování Quo Vehis pro Vás připravil expedici Přírodními skvosty Rumunska do

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS CYKLOTRASY 67 KM Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 LOZENEC Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Bazény 3* hotelu San Nicola

Bazény 3* hotelu San Nicola ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 18.5. - 26.5.2019 8990 Kč Organizovaný zájezd pro železničáře vlakem. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajištuje si každý sám) Bazén hotelu San Nicola (nahoře), bazén v Posejdonových

Více

ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE

ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE ITÁLIE Nabídka vždy zahrnuje 4 OSOBY ZDARMA na 40 platících osob. ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, klidné letovisko možnost zajištění prostoru na pláži pro cvičení

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

Nabídka leteckých zájezdů

Nabídka leteckých zájezdů Nabídka leteckých zájezdů TravelMakers ČR - Španělsko / Toulouse (Toulouse, 13. 6. 2016 v 15:00) 12.-14. 6. 2016 Obsah balíčku BB GOLD : vstupenka na utkání I.kategorie 2 noci se snídaní na 2-lůžkovém

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 POMORIE. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 POMORIE. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 POMORIE Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 7.30 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin. Návštěva

Více

POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015

POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015 POZNEJTE REGIONY ČR BŘEZEN 2015 CO NOVÉHO V POLABÍ? KAM V POLABÍ? WWW.POLABI.COM novinky pro rok 2015 v turistické oblasti POLABÍ WWW.FACEBOOK.COM/TICPODEBRADY MUZEUM CUKROVARNICTVÍ, LIHOVARNICTVÍ, ŘEPAŘSTVÍ

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

"SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu

SYMPATIE EUROPARKŮ - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu qq "SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu Pro všechny účastníky "Sympatie Europarků" je vstup do Disneylandu zdarma Při včasném podání přihlášky - vstup

Více

17.1.2014 odlet z Drážďan

17.1.2014 odlet z Drážďan TENERIFE 17.1.2014 odlet z Drážďan Španělsky za čtyři a půl hodiny El Teide - 3479 m nejvyšší hora Španělska El Médano hotel Arena del Mar je jen 7 km od letiště Pláž u hotelu Teplota vzduchu i moře je

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz

BULHARSKO FAKULTATIVNÍ NABÍDKA. www.mtmtour.cz krásné pláže s jemným pískem dovolená za příznivé ceny levné a dobré jídlo, rybí speciality leckde se domluvíte česky sleva až 20 % při koupi do 9. 1. senioři sleva až 1 500 Kč Balchik BULHARSKO může být

Více

Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0

Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0 Výprava do středního a severního Mexika s Vítem Sojkou Cestovatel: Vit Sojka Rozpočet: 117 600 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/12-vyprava Sluncem zalité Mexiko Přeneste se z šedivé

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

ZÁPAD USA A NEW YORK **

ZÁPAD USA A NEW YORK ** ZÁPAD USA A NEW YORK ** 13,16 - denní zájezd Během 13 nebo 16-denní cesty poznáte nejznámější náro parky západu s jejich dech beroucími kaňony, bizarními skalnatými formacemi a jedinečnou krásou. Půvabný

Více

1. ROČNÍK SETKÁNÍ REGIONALISTŮ V ČESKÉM DUBU 15. 5. 2010

1. ROČNÍK SETKÁNÍ REGIONALISTŮ V ČESKÉM DUBU 15. 5. 2010 1. ROČNÍK SETKÁNÍ REGIONALISTŮ V ČESKÉM DUBU 15. 5. 2010 Vyhodnocení podnětů studentů Vysoké školy regionálního rozvoje ČESKÝ DUB 2010 SOUHRNNÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2010 A. Úvod Národní akademie regionálního managementu,

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více