ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH. Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě."

Transkript

1 2 19 EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu lze odevzdat do sběren starého papíru. Obal z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) a polystyren (PS) odevzdejte do sběren PE,PS k opětnému zužitkování. Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být spotřebič definitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříznutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému příslušíte. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 UMÍSTĚNÍ A MONTÁŽ PŘÍSTROJE 4 Instalace přístroje 4 Rozměry důležité pro instalaci 4 POPIS SPOTŘEBIČE 6 POPIS DISPLEJE 8 Okamžitá příprava jídel 10 NASTAVENÍ CYKLU PEČENÍ 11 Okamžité spuštění pečení s naprogramovanou dobou pečení 12 Odložené pečení a doba ukončení pečení 12 Použití časovače 13 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA 15 Čištění korpusu 15 Čištění dvířek 15 ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ 18 Upozornění: Před provedením výměny žárovky odpojte vždy přístroj ze sítě. Výměna žárovky Žárovka je umístěna ve stropě vnitřního prostoru trouby. a) odpojte přístroj ze sítě b) odšroubujte kryt (obr. 1) c) odšroubujte žárovku typ žárovky - 15 W V C - šroubení E14 d) vyměňte žárovku e) přišroubujte kryt f) připojte přístroj do sítě

2 4 17 UMÍSTĚNÍ A MONTÁŽ PŘÍSTROJE Volba umístění ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Spuštění pyrolýzy Pro využití množství tepla nahromaděného v troubě a pro úsporu energie doporučujeme spustit pyrolýzu ihned po ukončení pečení. Vyjměte příslušenství z trouby a odstraňte větší nečistoty. Ujistěte se, že displej zobrazuje pouze aktuální čas, který neproblikává (obr.1). Ukončení čištění Pyrolytické čištění se ukončí automaticky, odemknout se rovněž dvířka. na konci cyklu pyrolýzy displej zobrazuje 0:00. Uveďte volič funkcí do pozice 0 (obr. 3). po celkovém ochlazení trouby postačí vlhkým hadříkem setřít veškeré nečistoty. Trouba bude opět čistá a můžete ji opět použit pro další pečení. Pro nastavení pyrolýzy postačí uvést volič funkcí do pozice (obr.2) Před zahájením pyrolýzy se přesvědčte, zda jste v troubě nenechali žádné nádoby na pečení, rošty ani hrnce a že jste odstranili velké nečistoty (např. rozlitou šťávu apod.) Na přiložených nákresech jsou uvedeny rozměry kuchyňských skříněk, do nichž můžete troubu umístit. Troubu je možno instalovat buď pod pracovní desku nebo do vysoké skříňky (otevřené* nebo zavřené), která má vyhovující rozměry vnitřního otvoru (viz schéma nahoře). Vaše trouba je vybavena zařízením pro optimalizovanou cirkulaci vzduchu, která umožňuje dosáhnout dobrých výsledků pečení a dokonalého vyčištění, jestliže dodržíte následující pokyny: - Umístěte troubu doprostřed otvoru ve skříňce tak, abyste zajistili minimální vzdálenost 5 mm od sousední skříňky. - Skříňka, v niž bude trouba zabudována, má být vyrobená z materiálu odolného proti vysokým teplotám. - Pro zajištění vyšší stability uchyťte troubu ve skříňce 2 šrouby do příslušných připravených otvorů v postranních stěnách (obr. 1). Instalace trouby Postup: 1) Vytáhněte gumové krytky šroubů, abyste se dostali k fixačním otvorům. 2) V postranici skříňky vyvrtejte otvor o průměru 3 mm, abyste zabránili popraskání dřeva. 3) Uchyťte troubu pomocí 2 šroubů. 4) Vraťte gumové krytky šroubů na původní místo (tyto slouží současně jako tlumicí prvky při zavírání dvířek trouby). (*) je-li skříňka otevřená, měl by otvor měřit 70 mm (max.). Doporučení: Abyste měli jistotu, že váš spotřebič byl nainstalován správně, neváhejte přivolat odborného elektroinstalatéra. Pyrolytický cyklus trvá 2h 30 minut (2 hodiny pyrolytického čištění a 30 minut ochlazování). Tato doba je neměnitelná. Tato doba bere v úvahu celkové ochlazení spotřebiče až do momentu otevření dveří. Odložený cyklus pyrolýzy Postupujte stejně jako při okamžitém zapnutí pyrolytického čistění, pak: - Nastavte volič na odložený čas. Na displeji bude blikat doba ukončení pyrolýzy, což znamená, že můžete nastavit požadovaný čas ukončení. - Pro nastavení požadované doby stiskněte tlačítko + nebo -, dokud se nezobrazí požadovaný čas. Např. pyrolýza skončí ve 4 h. Po tomto nastavení bude cyklus pyrolýzy odložen tak, aby skončil přesně ve 4h. Po ukončení pyrolýzy uveďte volič programů opět do pozice 0.

3 POPIS SPOTŘEBIČE ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Čištění korpusu Pro čištění ovládacího panelu a dvířek dveří použijte jemný hadřík napuštěný čističem na sklo. Nepoužívejte abrazivní prostředky nebo drátěnky, mohou způsobit nenávratné poškrábaní povrchu. Čištění dvířek Otevřete dvířka na doraz a zablokujte je červenou blokádou (obr. 1), která je dodávána v plastovém obalu jako součást dodávky. Vyčistěte sklo jemnou houbičkou a mycím prostředkem. Nevkládejte sklo do vody. Nepoužívejte krémy nebo drhnoucí část houbičky. Opláchněte čistou vodou a vysuště dosucha hadříkem. Pokud je to nutné, vyjměte vnitřní skla z dvířek. Ta jsou spojená černým spojovacím prvkem (obr. 4). Vyjměte první sklo vyklopením podle obrázku 2. pomáhejte si oběma rukama (obr. 3). Po očištění spojte jednotlivé skla kaučukovým prvkem tak, aby jednotlivé strany k sobě lícovaly. Jsou označeny: na hoře vlevo:l, na hoře vpravo: R pokud je vaše trouba vybavena pouze jedním vnitřním sklem musí se toto nacházet co nejblíže skla spojovaného klipsou. Umístěte sestavu vnitřních skel do dvířek tak, aby značky La R byly na straně závěsů. Připevněte poslední sklo klipsou tak, abyste měli nadpis PYROLYSE co nejblíže (obr. 5). A) Displej B) Volič teplot C) Volič funkcí D) Osvětlení E) Označení pozice pro plechy Vyjměte červenou plastikovou blokádu z pantů dvířek. Vaše trouba je opět připravená péct.

4 8 13 POPIS DISPLEJE Použití časovače - programátor vaši trouby můžete použít také jako nezávislý časovač pro odpočítávání doby. Časovač neovlivňuje činnost trouby. V tomto případě se namísto klasických hodin zobrazí časovač. - Přidržte tlačítko (obr.1) dokud se na displeji nezobrazí symbol časovače - malé přesýpací hodiny problikávají. Nastavení intenzity osvětlení Změnu nastavení osvětlení lze provést následovně: - Nastavte na displeji čas 0h 10 min a potvrďte (obr.1) - Přidržte současně tlačítka + a na 10 vteřin dokud se displej nepřepne do režimu nastavování (obr.2). - Tlačítky + nebo - nastavte požadovaný čas (obr.2). A) Zobrazení času a doby pečení B) Kontrolka uzavřených dvířek C) Kontrolka funkce ECO D) Kontrolka časovače E) Kontrolka konce pečení F) Kontrolka doby pečení G) Tlačítka pro nastavení času H) Tlačítko pro nastavení hodin a délky cyklu I) Zobrazení teploty - Pro potvrzení stiskněte tlačítko nebo vyčkejte několik sekund, dokud se nastavení neprovede automaticky. Displej přestane problikávat a časovač začne odpočítávat čas po sekundách. Jakmile vyprší celá doba ozve se zvukový signál. Zvukový signál zastavíte stisknutím kteréhokoli tlačítka. Upozornění! Časovač je možné kdykoli změnit nebo zrušit. - Stiskněte tlačítko + nebo pro nastavení požadované intenzity osvětlení. Po nastavení požadované intenzity osvětlení vyčkejte několik sekund a poté uveďte displej do zobrazení hodin.

5 10 11 Okamžitá příprava jídel - displej musí zobrazovat pouze hodiny Hodiny neblikají (obr. 1) Příklad: opravte teplotu 210 C. (obr. 4). Nastavení cyklu pečení Okamžité spuštění pečení s naprogramovanou dobou pečení - zvolte požadovaný způsob pečení a nastavte teplotu (obr. 1) Po těchto krocích se trouba začne nahřívat: Série pípnutí upozorňuje na dosažení požadované teploty. Na konci pečení (konec naprogramované doby): - trouba se zastaví - na displeji problikává 0:00 ( obr.4) Otočte voličem funkcí na požadovanou pozici. Příklad: pozice (obr. 2) Umístěte pokrm na doporučené patro. Po zavření se trouba začne zahřívat a displej problikávat. Jakmile trouba dosáhne zvolené teploty vydá zvukový signál. Dosažená teplota bude na displeji neustále problikávat. Upozornění Po ukončení cyklu pečení ventilátor bude ještě nějaký čas pracovat, aby zajistil bezporuchovost trouby. - stiskněte tlačítko dokud nezačne problikávat kontrolka doby pečení. - Nastavení můžete provádět také když displej problikává 0:00 (obr.2) - během několika minut trouba vydává zvukový signál. Signál můžete vypnout kterýmkoli tlačítkem. Upozornění Pečení probíhá pouze při zavřených dvířkách. Zobrazení hodin na displeji se projeví až po uvedení voliče do pozice 0. (obr. 5) Trouba vám doporučí optimální teplotu pro zvolený způsob pečení. Pokud potřebujete změnit doporučenou teplotu otočte voličem směrem k + nebo (obr. 3). - Stiskněte tlačítko + nebo pro nastavení požadovaného času. Příklad: pečení na 30 min (obr. 3) Nastavení doby pečení se uloží automaticky po několika sekundách. Odpočítávaní doby pečení začíná ihned po spuštění.

6 12 9 Odložené pečení a doba ukončení pečení Postupujte obdobně jako u programovaného pečení - po nastavení doby pečení přidržte tlačítko dokud nezačne problikávat kontrolka doby konce pečení. - Nastavení můžete provádět pokud displej problikává 0:00 (obr.1) Na konci cyklu (naprogramovaný konec) - Trouba ukončí činnost - Na displeji problikává 0:00 a doba pečení (obr. 3) OVLÁDÁNÍ Nastavení hodin - po zapnutí přístroje na displeji bliká 12: 00 (obr. 1) Změna nastavení hodin Volič funkcí musí být uveden do pozice 0. (obr. 1) - Pro nastavení požadované doby ukončení pečení stiskněte tlačítko + nebo -. - Trouba vydává po dobu několika minut zvukový signál. Vypnutí alarmu provedete stisknutím kteréhokoli voliče. Zobrazení hodin na displeji se projeví až po uvedení voliče do pozice 0. (obr. 4) - nastavte hodiny stisknutím tlačítka + nebo (přidržením tlačítka nastavíte hodiny rychleji). (obr. 2) Přidržte na několik minut současně tlačítka,uvolněte jakmile začnou hodiny problikávat (obr. 2). Pípnutí upozorňuje, kdy je možné hodiny nastavovat. Příklad: konec pečení v 13h (obr. 2). Nastavte hodiny tlačítky + nebo -. (obr. 3) Příklad 12h30min Pro potvrzení stiskněte tlačítko přestane problikávat. ; displej Nastavení konce pečení se uloží automaticky po několika sekundách nebo potvrzením tlačítka. Displej přestane problikávat. Po těchto krocích bude nahřátí trouby odloženo v čase tak, aby cyklus pečení byl ukončen v 13:00. Pro potvrzení stiskněte tlačítko (obr.4). Upozornění! Pokud nastavení nepotvrdíte stisknutím tlačítka provede se automaticky po několika sekundách.

7 14 7 ZPŮSOBY PEČENÍ TRADIČNÍ KONVENČNÍ OHŘEV S VENTILÁTOREM (doporučená teplota 200 C, min 35 C, max. 275 C) Pokrm je zahříván horním a spodním topným tělesem a střídavě se zapíná ventilátor. Teplota se rychle zvyšuje: některé pokrmy je možno připravovat bez předehřátí trouby. Doporučeno pro přípravu masa, ryb a zeleniny. GRIL S VENTILÁTOREM + OTOČNÝ ROŽEŇ (doporučená teplota 200 C, min 180 C, max 230 C) Pečení je střídavě regulováno horním topným tělesem a ventilátorem. Troubu není třeba předehřívat. Drůbež a pečeně bude rovnoměrně propečená ze všech stran. Otočný rožeň pracuje až do momentu otevření dvířek. Vsuňte pod rožeň plech pro odkapávání šťávy. Doporučeno pro drůbež a pečení připravovanou na rožni (jehněčí, hovězí) SPODNÍ OHŘEV S VENTILÁTOREM (doporučená teplota 205 C, min 35 C, max 275 C) Pečení je střídavě regulováno spodním topným tělesem a ventilátorem. Do trouby umístěte rošt na spodní pozici. Doporučeno pro přípravu jídel s velkým množstvím šťávy nebo tekutin, plněných koláčů a bublanin. UDRŽOVÁNÍ V TEPLE (doporučená teplota 80 C, min 35 C, max 100 C) Slabý ohřev horním a spodním topným tělesem a ventilátorem. Trouba zůstává teplá tuto funkci lze použít ke kynutí těsta (teplota pod 40 C), k udržování teplého jídla a rozmrazování. TRADIČNÍ OHŘEV ECO (doporučená teplota 200 C, min 35 C, max 275 C) Pokrm je zahříván horním a spodním topným tělesem bez použití ventilátoru. Tento způsob pečení umožňuje ušetřit až 25% energie. Tento způsob byl použit pro testování a jako referenční na en.štítku. GRIL (doporučená teplota 275 C, min 180 C, max 275 C) Pečení je regulováno horním topným tělesem. Nechte troubu nahřát 5 minut. Ideální pro grilování kotlet, párků, gratinování kůrky chleba. PŘÍSLUŠENSTVÍ (PODLE MODELU) Bezpečnostní rošt proti vyklopení (obr.1) Jídlo může být umístěno na roštu přímo nebo v zapékací míse či formě na pečení. Multifunkční plech (obr. 2) Je vybaven skloněnou stranou pro snadnější vyjímání potravin. Může perfektně posloužit pro pečení dortů, veškerých krémových zákusků, čajového pečiva, pečiva z listového těsta. Umístěný vespod může zachytávat šťávu a omastek při grilování pečeně. Z poloviny naplněný vodou může být použit i pro přípravu ve vodní lázni. Maso by nemělo být pečeno přímo na plechu, protože pokud se pečeně nepřikrývá, tuk může potřísnit stěny trouby. Otočný rožeň (obr. 3) - Umístěte víceúčelový plech do trouby na 1. patro tak, aby mohl zachycovat šťávu, popř. na dno trouby, pokud je pečeně příliš velká. - Vsuňte jednu z vidlic na rožeň, umístěte na rožeň pečeni, vsuňte druhou vidlici, obě vidlice vycentrujte a utáhněte. - Umístěte rožeň do nosného rámu. - Jemně zatlačte špičku rožně do otáčecího mechanismu, umístěného v otvoru na zadní stěně trouby (6). - Odšroubujte držadlo. Po dokončení pečení znovu držadlo přišroubujte, abyste mohli rožeň bezpečně vytáhnout z trouby. Prohlubeň na konci držáku vám umožní odšroubovat vidlice. Hodnoty uvedené na energetickém štítku jsou v souladu s evropskou normou EN a evropskou směrnicí 2002/40/CE.

8 16 5 PYROLYTICKÁ TROUBA ELEKTRICKÉ PŘIPOJENÍ Vaše trouba je vybavena systémem účinného automatického čištění, kdy vysoká teplota odstraní veškerou mastnotu a nečistoty a promění je na drobný prášek. Nepříjemné pachy jsou pohlcovány katalyzátorem. S čištěním nikdy nevyčkávejte až když je trouba řádně zašpiněná. Kdy je vhodné použít pyrolytické čištění Pokud z vaší trouby vychází dým při zapnutí předhřívání nebo pokud při pečení vzniká dým, je třeba zapnout pyrolytické čištění. Můžete je také použít, pokud z trouby vychází nepříjemný zápach. V případě, kdy i studená trouba je plná zápachu z předchozího pečení, zejména po jehněčím, rybách, roštěnce. Použití pyrolýzy není nutné po každém pečení, ale jen tehdy, pokud dojde k znečištění. Jídlo, které neprská Sušenky, zelenina, koláče, Není nutno zapínat pyrolytické čištění suflé apod. Jídlo, které prská Maso, ryby (v otevřených nádobách), plněná Použijte pyrolytické čištění po 3použitích zelenina Mastné jídlo Velké kusy masa s tukem Pokud dojde značnému znečištění během přípravy, je nutno zapnout pyrolytické čištění po ukončení pečení. Vyčistěte troubu dříve než bude nános nečistot příliš velký. Upozornění Před spuštěním pyrolýzy vyjměte z trouby veškeré příslušenství. Před spuštěním cyklu pyrolýzy odstraňte velké kusy zbytků, které by mohly způsobit nadměrný dým nebo vznícení. - během pyrolýzy se dvířka značně zahřejí, proto by děti neměly být v jejich blízkosti. - Nevykládejte vnitřní část trouby alobalem pro zamezení znečišťování stěn. Alobal způsobí nadměrné teplo a můžete poškodit smalt vnitřní části. Bezpečnost elektrického připojení musí být zajištěna správným provedením instalace. Během instalace a operací údržby musí být spotřebič odpojen od elektrické sítě, pojistky by měly být vypnuté nebo vytažené. Elektrickou instalaci je třeba provést před umístěním spotřebiče do kuchyňské skříňky. Zkontrolujte, zda: - instalovaný výkon je dostatečný, - napájecí kabely jsou v dobrém stavu, - průměr vodičů vyhovuje instalačním předpisům. Upozornění Ochranný vodič (žlutozelený) je spojen se zemnicí svorkou spotřebiče a měl by být propojen s nainstalovaným uzemněním. V případě zapojení prostřednictvím el. zásuvky by měla být tato přístupná i po provedení instalace. Pro instalaci použijte pojistku 16 A. Pokud dojde k poškození napájecího kabelu, musí být tento nahrazen novým kabelem nebo speciální sadou, která je k dispozici u výrobce nebo v poprodejním servisu. Vaše trouba musí být připojena pomocí napájecího kabelu (normalizovaného) s 3 vodiči o průřezu 1,5mm2 (1f + 1N + uzemnění), které je třeba připojit k síti el. napětí V~ (jednofázové) prostřednictvím el. zásuvky 1 fáze + 1 nulový + ochranný (normalizované uzemnění) CEI nebo omnipolárního stykače nebo spínače v souladu s příslušnými předpisy pro instalaci.

9 18 3 ŘEŠENÍ PŘÍPADNÝCH PROBLÉMŮ Když si nejste jisti, zda-li vaše trouba správně funguje, neznamená to, že se jedná o poruchu. V každém případě zkontrolujte následující: Když zjistíte, že Pravděpodobné příčiny Co byste měli udělat Trouba nehřeje. Přerušení spoje v instalaci. Vadná pojistka. Zadaná teplota je příliš nízká. Vadný termostat. Připojte troubu k síti. Vyměňte pojistku, zkontrolujte, že jde o pojistku 16A. Zvyšte požadovanou teplotu. Kontaktujte servis. Problikává kontrolka uzamčení dvířek Světlo uvnitř trouby nesvítí Trouba vydává zvuky - pípání Nespustilo se pyrolytické čištění Chyba zavírání dvířek. Vadná žárovka Přerušení v instalaci nebo vadná pojistka V průběhu pečení. Na konci pečení. Dvířka jsou špatně dovřená. Systém zavírání dvířek je vadný. Kontaktujte servis. Vyměňte žárovku. Připojte troubu k síti nebo vyměňte pojistku. Trouba dosáhla nastavené teploty. Naprogramovaný cyklus pečení je ukončen. Zkontrolujte dvířka. Kontaktujte servis. Upozornění: Veškeré opravy spotřebiče může provádět pouze autorizovaný servis pro značku Brandt. Samovolné opravy mohou být nebezpečné. Doporučení: V případě potíží se vždy obraťte na autorizovaný servis. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Důležité upozornění Uschovejte pečlivě tento návod k obsluze vašeho spotřebiče. V případě, že byste spotřebič později prodali nebo přenechali jiné osobě, zajistěte, aby tento návod k obsluze byl předán spolu se spotřebičem. Děkujeme Vám, že se s těmito pokyny podrobně seznámíte ještě dříve, než spotřebič nainstalujete a začnete používat. Tyto Bezpečnostní pokyny byly vypracovány pro Vaši bezpečnost i bezpečnost ostatních. - Tento přístroj byl koncipován pro použití v domácnosti. Je určen výhradně pro úpravu potravin v kuchyni. - Tento spotřebič neobsahuje žádné komponenty na bázi asbestu. - Tento spotřebič smějí používat pouze dospělí. Dbejte, aby se jej nedotýkaly děti a aby si s ním nehrály. Zajistěte rovněž, aby děti nemanipulovaly s ovladači přístroje. - Při převzetí spotřebiče tento ihned vybalte nebo zajistěte jeho vybalení co nejdříve. Zkontrolujte vnější stav spotřebiče. Případné výhrady uveďte písemně na dodací list, od něhož si uchovejte kopii. - Váš spotřebič určen výhradně pro běžné použití v domácnosti. Nepoužívejte jej pro komerční nebo průmyslové účely ani pro jiné účely, které neodpovídají stanovenému způsobu použití. - Zabraňte malým dětem v přístupu ke spotřebiči během jeho provozu. Tak se vyvarujete případného opaření nebo popálení následkem převrhnutí varných nádob. Navíc povrch vašeho spotřebiče je za provozu a během čištění pyrolýzou horký. - Nikdy netahejte spotřebič za madlo dvířek. - Před prvním použitím vaší trouby ji zapněte prázdnou na 15 minut a vyhřejte ji. Přesvědčte se, že příslušná místnost je dostatečně větraná. Po zapnutí trouby možná zjistíte určitý zápach nebo únik kouře. To je zcela v pořádku. - Neměňte specifické parametry spotřebiče ani se o to nepokoušejte. Mohli byste tak přivodit nebezpečí. - Během pečení musejí být dvířka trouby dobře zavřená, aby izolace na dvířkách dobře plnila svou funkci., dohlédněte. - Během použití se spotřebič zahřívá. Nedotýkejte se topných těles a horkých předmětů umístěných uvnitř trouby. Riskovali byste přitom těžké popáleniny. - Při vkládání nebo vytahování plechů nebo pekáčů z trouby dbejte, abyste se rukama nepřiblížili k hornímu topnému tělesu, používejte kuchyňské rukavice. - Po pečení neberte horké nádoby ani jiné předměty do holých rukou (mřížky, grilovací rošty,..). - Nikdy nepokládejte hliníkovou fólii přímo na dno ( do přímého kontaktu s deskou dna - viz kapitola Popis trouby), akumulované horko by mohlo způsobit poškození u. - Na otevřená dvířka trouby nepokládejte těžké předměty, dbejte, aby si děti na dvířka nemohly stoupat ani sedat. - Abyste předešli nedodržení pokynů při obsluze spotřebiče, nenechávejte otevřená dvířka, dokud je spotřebič v provozu nebo je-li ještě horký. - Pro usnadnění čištění vnitřních stěn trouby by trouba měla být odpojená. - Intenzivní a dlouhé používání spotřebiče si může vyžádat dodatečné větrání (např. častější otevírání oken nebo dodatečné přidání mechanické ventilace). - Používejte pouze příslušenství, které je součástí dodávky vaší trouby. Chcete-li přesto použít jiné plechy, musejí být žáruvzdorné (dodržujte pokyny výrobce). - Po použití trouby se přesvědčte, že všechny ovladače jsou v poloze vypnuto. - Nikdy při čištění trouby nepoužívejte parní nebo vysokotlaké čističe (vzhledem k příslušným požadavkům bezpečnostních předpisů pro elektrická zařízení).

10 20 1 POZNÁMKY: Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou generaci kuchyňských zařízení. Jistě se brzy sami přesvědčíte, že dokonalé tvary a moderní vzhled Vaší trouby Brandt výborně doplňují vybavení Vaší kuchyně. Trouby Brandt jsou snadno ovladatelné a spolehlivé. Brandt vyrábí i další spotřebiče pro Vaši domácnost, jako jsou např. varné desky, digestoře, vestavné myčky nádobí a lednice. K Vaší troubě existují odpovídající modely těchto výrobků. Vynaložili jsme největší možné úsilí, abychom uspokojili Vaše požadavky. V případě jakýchkoliv dotazů či zájmu o další informace je Vám k dispozici naše zákaznické oddělení. (Bližší informace na zadní straně návodu.) Brandt vždy stál v čele vývoje nových produktů a snaží se usnadnit každodenní život tím, že dodává na trh stále výkonnější výrobky. Výrobky Brandt se vyznačují snadným použitím, jsou atraktivní, spolehlivé a šetrné k životnímu prostředí. Váš Brandt

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FP 1264 FP 1061 2 3 4 5 6 7 NÁVOD K POUŽITÍ ř č Odstraňte dokumentaci a příslušenství z vnitřku trouby. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - Přečtěte si

Více

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax: 559 529

Více

Obsah. Montážní schéma

Obsah. Montážní schéma 2 7 Obsah Montážní schéma Úvod 1 Ekologicky vhodná likvidace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Ovládání odsávače 3 Instalace odsávače 4 Sestavení odsávače 4 Připojení odsávače 4 Sestavení komínu 5 Výměna žárovky

Více

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DIC 2440 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený v moderních

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X NÁVOD K OBSLUZE Dekorativní odsavač par AD 1079X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou gene

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba NÁVOD K POUŽITÍ Trouba CZ 2 OBSAH CZ 1 / POPIS SPOTŘEBIČE Popis trouby.................................................... 4 Ovládací lišta.................................................... 5 Displej.........................................................

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

Návod k obsluze. Kuchyňský odsavač par DR-90

Návod k obsluze. Kuchyňský odsavač par DR-90 Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DR-90 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k výběru našeho výrobku. Jsme si jisti, že tento moderní a praktický spotřebič, vyrobený s použitím materiálů nejvyšší kvality,

Více

PEČICÍ TROUBA 5H-860.. Návod k použití a instalaci T 10

PEČICÍ TROUBA 5H-860.. Návod k použití a instalaci T 10 PEČICÍ TROUBA Model 5H-860.. Návod k použití a instalaci T 10 CZ Vážená zákaznice, vážený zákazníku, děkujeme vám za to, že jste se rozhodli pro pečicí troubu FAGOR. Aby toto zařízení splňovalo všechny

Více

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění.

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní

Více

Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze

Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze Chladnička TSM 1541 A++ Návod k obsluze 2 OBSAH Bezpečnostní pokyny... 3 Popis spotřebiče... 3 GRAFICKÉ ZNÁZORNĚNÍ... 4 POKYNY K PŘEPRAVĚ... 6 VYŘAZENÍ Z PROVOZU... 6 PŘÍPRAVA SPOTŘEBIČE... 6 Umístění...

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce 6 Tipy a rady 7 Čištění a údržba 11

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X CZ NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI Mikrovlnná trouba DME715X 2 OBSAH Důležité bezpečnostní pokyny. Pozorně si je pročtěte a uschovejte si je pro příští použití. Pokyny k ochraně životního prostředí...........................

Více

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ AKP 230 CZ Poslední úroveň První úroveň Hliníkový plech na moučníky: Hluboký plech: PŘÍSLUŠENSTVÍ POPIS VÝROBKU 1. Ovládací panel 2. Chladicí ventilátor (není vidět) 3. Horní topné těleso 4. Topné těleso

Více

NÁVOD K INSTALACI. Trouba De Dietrich

NÁVOD K INSTALACI. Trouba De Dietrich CZ NÁVOD K INSTALACI Trouba De Dietrich Vážená zákaznice, vážený zákazníku, objevovat výrobky De Dietrich znamená zakoušet jedinečné emoce, které mohou být vyvolány pouze hodnotnými předměty. Okouzlení

Více

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený M i k r o v l n n á t r o u b a M I C 2 0 2 X N á v o d k p o u ž i t í M o n t á ž n í n á v o d Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím

Více

Mikrovlnná trouba pro vestavbu

Mikrovlnná trouba pro vestavbu Mikrovlnná trouba pro vestavbu MIC 232 EX Návod k obsluze 1 Obsah Informace výrobce...3 Technické údaje...3 Nejdříve si přečtěte!...3 Důležité bezpečnostní informace...4 Pokyny k použití...5 Bezpečnost

Více

PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE

PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEW 9742 A PEW 6742 A ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH

Více

Obsah. Instalace, 13-14. Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji. Celkový přehled Ovládací panel

Obsah. Instalace, 13-14. Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji. Celkový přehled Ovládací panel Návod k obsluze TROUBA Obsah Instalace, 13-14 Ustavení Elektrické připojení Štítek s údaji Popis spotřebiče, 15 Celkový přehled Ovládací panel FIMB 51 K.A FIMB 51 K.A IX FIMB 53 K.A FIMB 53 K.A IX Zapínání

Více

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA PHS 602 PHS 611 SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu.

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

Návod pro instalaci a použití KT 185 TX

Návod pro instalaci a použití KT 185 TX Návod pro instalaci a použití KT 185 TX 1 Obsah Před prvním použitím trouby Strana 2 Ekologické balení 2 Důležité bezpečnostní pokyny 3 Dotykové ovládání 4 Tabulky pro vaření 9 Čistění a údržba 13 Řešení

Více

NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO

NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO NÁSTĚNNÉ KERAMICKÉ TOPIDLO INSTRUKCE K INSTALACI A PROVOZU Před snahou smontovat, instalovat, spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní

Více

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

67670K-MN. indukční varná deska

67670K-MN. indukční varná deska 67670K-MN Návod k použití Sklokeramická indukční varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili

Více

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů Používání a údržba Před prvním použitím spotřebiče Před zapojením spotřebiče do elektrické sítě zkontrolujte, zda napětí a frekvence odpovídá údajům na typovém štítku varné desky, který je umístěn na spodní

Více

210 mm 145 mm. 210 mm 240 mm. 145 mm. 210 mm 280/180 mm. 145 mm

210 mm 145 mm. 210 mm 240 mm. 145 mm. 210 mm 280/180 mm. 145 mm 21 mm 21 mm 21 mm 18 mm 18 mm 21 mm 18 mm 18 mm 24 mm 21 mm 24 mm 21 mm 26 mm 21 mm 28/18 mm 1 A 56 mm R = Min. 6,5 mm Max. 8 mm Min. 5 mm 54 mm 58 mm 51 mm 49 mm 483 mm 553 mm +1 3 mm 513 mm 583 mm 56

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA. Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek

Návod k obsluze TROUBA. Obsah F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA. Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek Návod k obsluze TROUBA Obsah Instalace, 14-15 Ustavení Připojení elektrického napájení Datový štítek Popis spotřebiče, 16 Celkový pohled Ovládací panel F 73 C.1/HA F 73 C.1 IX/HA FQ 73 C.1 /HA Spuštění

Více

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ CZ ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny.

Více

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění Návod k použití Gratulujeme Vám k nákupu spotřebiče Multicooker. Tento neocenitelný kuchyňský pomocník má šest funkcí: gril, pečení, smažení, vaření v páře, pomalé vaření a dušení. Před použitím si pečlivě

Více

POB 321 POB 420 POB 417 TROUBA NÁVOD K OBSLUZE

POB 321 POB 420 POB 417 TROUBA NÁVOD K OBSLUZE POB 321 POB 420 POB 417 TROUBA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH

Více

PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE

PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE PMD 2211X MIKROVLNNÁ TROUBA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH ČÁST

Více

EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH

EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE OBSAH 2 19 EKOLOGICKÝ VHODNÁ LIKVIDACE Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny

Více

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies Česky 2 Návod k obsluze 8 14 20 26 32 38 Bedieningsinstructies BK 0012500 / REV PC Robotický čistič bazénů Nettoyeur de Piscine Automatischer Schwimmbeckenreiniger Limplafondos de Piscina Aspirador Automático

Více

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA PHS 3216C SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612

NÁVOD K OBSLUZE. Mikrovlnná trouba SE 2612 NÁVOD K OBSLUZE Mikrovlnná trouba SE 2612 2 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku BRANDT. Naše společnost vkládá všechny své vědomosti a know-how do realizace každého spotřebiče tak, aby

Více

Indukční vařič. Návod k použití. model: TF-993.

Indukční vařič. Návod k použití. model: TF-993. Indukční vařič Návod k použití model: TF-993. Návod k použití Děkujeme, že jste si vybrali indukční vařič ZEPTER. Před použitím tohoto přístroje si pečlivě přečtěte tento návod. Příručku si uschovejte.

Více

Trouba Návod k obsluze. HOA 03 WIX Wi-Fi

Trouba Návod k obsluze. HOA 03 WIX Wi-Fi Trouba Návod k obsluze HOA 03 WIX Wi-Fi 1 Obsah BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 1. VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ... 3 1.1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ... 3 1.2 BEZPEČNOSTNÍ TIPY... 4 1.3 DOPORUČENÍ... 4 1.4 Instalace... 4 1.5 PŘIPOJENÍ

Více

ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B FAGOR SP 3

ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B FAGOR SP 3 ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B C FAGOR SP Spotřebič se musí instalovat podle platných předpisů. Před instalací, respektive před uvedením do provozu si pročtěte návod k použití. Všechny materiály použité

Více

MAX 24 EKOLOGICKÉ TIPY TECHNICKÉ ÚDAJE. www.whirlpool.com

MAX 24 EKOLOGICKÉ TIPY TECHNICKÉ ÚDAJE. www.whirlpool.com Whirlpool Sweden AB 12 Krabici, v níž je výrobek zabalen, lze beze zbytku recyklovat, jak dokládá recyklační symbol. Při její likvidaci se řiďte místními předpisy. Obalový materiál (plastové sáčky, polystyrén

Více

KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35

KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35 KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35 Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informačním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem účtu / faktuře: Model Výrobní číslo

Více

Žádné nároky jakéhokoliv druhu nebudou přijaty za škody vyplývající z použití spotřebiče pro jiný než zamýšlený účel. Riziko nese výhradně uživatel.

Žádné nároky jakéhokoliv druhu nebudou přijaty za škody vyplývající z použití spotřebiče pro jiný než zamýšlený účel. Riziko nese výhradně uživatel. Vážený zákazníku, Před použitím spotřebiče si přečtěte pokyny obsažené v tomto návodu k obsluze na startu, bezpečnost, zamýšlené použití stejně jako čištění a péče. Otevřete stránku na začátku a na konci

Více

Návod k použití. Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG

Návod k použití. Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG Návod k použití Chladící skříň prosklené dveře RD 320 LG Vážení zákazníci, děkujeme, že jste zakoupili výrobek značky NORDline. Přejeme Vám, abyste byli se zakoupeným přístrojem plně spokojeni. Předkládáme

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční horkovzdušná trouba FC 641

NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční horkovzdušná trouba FC 641 NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční horkovzdušná trouba FC 641 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás

Více

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE PHD 4313S Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto

Více

Elektrická trouba. Návod i instalaci a obsluze

Elektrická trouba. Návod i instalaci a obsluze Elektrická trouba Návod i instalaci a obsluze FZ 61.1 FZ 61.1 IX FZ 612.2 FZ 612.1 IX FZ 62 C.1 FZ 62 C.1 IX FZ 65.1 FZ 65.1 IX FZ 65 C.1 FZ 65 C.1IX F 60.1 F 60.1 IX FQ 61.1 FQ 61.1 IX FD 61.1 Návod k

Více

ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1

ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1 ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1 ANTISTATICKÁ, S NASTAVENÍM TEPLOTY Inteligentní pájecí stanice, která umožňuje používat bezolovnatou technologii pájení. Návod

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

MONTÁŽ A NÁVOD K POUŽITÍ CBT 63 X/W

MONTÁŽ A NÁVOD K POUŽITÍ CBT 63 X/W CZ MONTÁŽ A NÁVOD K POUŽITÍ CBT 63 X/W CZ MONTÁŽ A NÁVOD K POUŽITÍ Vážení zákazníci: Jsme rádi, že jste si vybrali náš spotřebič. Jsme si jistí, že toto moderní, funkční a praktické zařízení vyrobené z

Více

DŮLEŽITÉ POKYNY OHLEDNĚ BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ: VAROVÁNÍ:

DŮLEŽITÉ POKYNY OHLEDNĚ BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ: VAROVÁNÍ: DŮLEŽITÉ POKYNY OHLEDNĚ BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOSTT I BEZPEČNOST JINÝCH OSOB JE VELICE DŮLEŽITÁ. Tento návod i samotný spotřebič je opatřen důležitými zprávami ohledně bezpečnosti, které je třeba si přečíst

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouby Efesto

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouby Efesto NÁVOD K POUŽITÍ Trouby Efesto ÚVODNÍ INFORMACE Tato příručka by měla být pečlivě uschována v dosahu zařízení pro její případné použití. Dodržováním instrukcí obsažených v této příručce zajistíte bezpečnost

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah

Návod k obsluze TROUBA. Obsah Návod k obsluze FK 83 /HA FK 83 X /HA 7OFK 838J X RU/HA 7OFK 838J RU/HA 7OFK 837J X RU/HA 7OFK 837J RU/HA 7OFK 838JC X RU/HA 7OFK 838JC RU/HA FK 837J X/HA FK 837J /HA FK 93J X /HA FK 93J /HA FK 939J X

Více

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA

Indukční varná deska. Návod k obsluze HPI 430 BLA Indukční varná deska Návod k obsluze HPI 430 BLA 1 Všeobecná varování PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY PRO MAXIMÁLNÍ VYUŽITÍ VAŠÍ VARNÉ DESKY. Doporučujeme, abyste si návod k obsluze uschovali pro případné

Více

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 A E ROZMĚRY PŘÍSTTROJE A UMÍSTĚNÍ PŘÍVODŮ připojení vody Ø 12 mm připojovací svorka pro přívod elektrického proudu 12.4.2007 2 z 16 5410.296.00 OVLÁDACÍ KOHOUT PRO NAPLŇOVÁNÍ

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST OSTATNÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ.

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST OSTATNÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ. NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY INSTALACE PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ SKLOKERAMICKÉ

Více

Chladnička. Model FFJ-1520. Návod k použití a instalaci CH 63

Chladnička. Model FFJ-1520. Návod k použití a instalaci CH 63 Chladnička Model FFJ-1520 Návod k použití a instalaci CH 63 CZ OBSAH Bezpečnostní pokyny........................................................ 3 1/ Instalace chladničky.....................................................

Více

Návod k použití NPF 615 A01E B-469-01

Návod k použití NPF 615 A01E B-469-01 Návod k použití NPE 615 A01E NPF 615 A01E B-469-01 Obsah Důležitá upozornění 3 Před instalací 3 Bezpečnostní pokyny 4 Ochrana životního prostředí 6 To je vaše nová varná deska 7 Ovládání 9 Dvouokruhová

Více

Інструкція з експлуатації. Инструкция по эксплуатации. www.whirlpool.eu

Інструкція з експлуатації. Инструкция по эксплуатации. www.whirlpool.eu Інструкція з експлуатації Инструкция по эксплуатации www.whirlpool.eu 1 PŘED PŘIPOJENÍM INSTALACE Troubu umístěte v bezpečné vzdálenosti od jiných zdrojů tepla. K zajištění dostatečné ventilace je třeba

Více

MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE

MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE MC-HD301 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ VESTAVNÉHO DVOUPLOTÝNKOVÉHO SKLOKERAMICKÉHO VAŘIČE POPIS SPOTŘEBIČE Vážení zákazníci, chcete-li plně využít kapacity tohoto spotřebiče a prodloužit jeho životnost,

Více

BEZPEČNOST TOUSTOVAČE

BEZPEČNOST TOUSTOVAČE OBSAH BEZPEČNOST TOUSTOVAČE Důležité bezpečnostní pokyny... 6 Elektrotechnické požadavky... 8 Likvidace elektrického odpadu... 8 SOUČÁSTI A FUNKCE Součásti toustovače... 9 Funkce ovladačů...0 Funkce toustovače...

Více

Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad

Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad Návod k obsluze Návod k obsluze: Quadro / Cara / Libertad Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Váš nový odsavač par odpovídá nejvyšším požadavkům a jeho ovládání je velmi

Více

NÁVOD K OBSLUZE MODEL: CXS 7204 A

NÁVOD K OBSLUZE MODEL: CXS 7204 A NÁVOD K OBSLUZE MODEL: CXS 7204 A 1 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE. Přečtěte si všechny pokyny před použitím. UPOZORNĚNÍ! Tato varování jsou pro Vaší bezpečnost. Před instalací spotřebiče se ujistěte,

Více

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA

INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA INDUKČNÍ SKLOKERAMICKÁ VARNÁ DESKA NÁVOD K OBSLUZE PHD618C Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu.

Více

Vestavné spotřebiče Samostatná multifunkční trouba 2D 468 X. Návod na použití a montáž

Vestavné spotřebiče Samostatná multifunkční trouba 2D 468 X. Návod na použití a montáž Vestavné spotřebiče Samostatná multifunkční trouba D X Návod na použití a montáž VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ Přečtěte si tato upozornění velmi pečlivě, aby vaše trouba fungovala co nejlépe. Doporučujeme Vám,

Více

Sombra vestavný modul. Návod k obsluze

Sombra vestavný modul. Návod k obsluze Sombra vestavný modul cz Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si vybrali odsavač par GUTMANN. Před prvním použitím si prosím pozorně přečtěte následující informace a vysvětlení o správném

Více

KERAMICKÉ TOPIDLO INSTRUKCE K PROVOZU

KERAMICKÉ TOPIDLO INSTRUKCE K PROVOZU KERAMICKÉ TOPIDLO INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou smontovat, instalovat, spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení

Více

51EE1.31(W) 51EE3.37TaD(W) NÁVOD K OBSLUZE. Elektrický sporák IOAK-746 / 8030084 (06.2007./1)

51EE1.31(W) 51EE3.37TaD(W) NÁVOD K OBSLUZE. Elektrický sporák IOAK-746 / 8030084 (06.2007./1) 51EE1.0(B) 51EE1.0(W) 51EE1.31(W) 51EE3.37TaD(W) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický sporák IOAK-746 / 8030084 (06.007./1) Milý zákazníku, Tento návod slouží k tomu, abyste se co nejrychleji a nejpodrobněji seznámili

Více

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 INSTALACI A OBSLUHU VÝROBKU NÁVOD NA značka: model: kód: max. příkon: napětí: ã. série: Tuto tabulku doplňte údaji uvedenými na typovém štítku vašeho spotřebiče. Před

Více

TroubA Návod k obsluze

TroubA Návod k obsluze TroubA Návod k obsluze HOA 54 1 Obsah 1. VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ... 3 1.1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ... 3 1.2 BEZPEČNOSTNÍ TIPY... 3 1.3 DOPORUČENÍ... 3 1.4 Instalace... 4 1.5 PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI... 4 2.

Více

MODEL: MT05 SERIAL NO:

MODEL: MT05 SERIAL NO: MODEL: MT05 1. Pøed instalací a uvedením mikrovlnné trouby do chodu si pozornì pøeètìte tento návod, který je nedílnou souèástí výrobku. Uschovejte pro pozdìjší použití. 2. Do místa dole vepište výrobní

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1022

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1022 NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1022 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150

NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150 NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150 DŮLEŽITÉ INFORMACE INSTALACE SPOTŘEBIČE SPOTŘEBIČ se smí používat jen tehdy, když byl správně vestavěn (instalován). PŘI INSTALACI SPOTŘEBIČE se řiďte samostatnými přiloženými

Více

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL 60802046CZ.fm Page 14 Monday, November 12, 2007 9:42 AM POPIS SPOTŘEBIâE A) Chladicí oddíl (k uchovávání če rstvých potravin) 1. Police (některé s nastavitelnou výškou) 2. Zásobníky na ovoce a zeleninu

Více

ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS

ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS ELEKTRICKÁ VARNÁ DESKA B34, B35SS, B36SS B37SS, B38SS, B39SS Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informačním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem

Více

TZ 751 S K/HA TQ 640K GH/HA TQ 640K X/HA TQ 751K X/HA TQ 751K GH/HA

TZ 751 S K/HA TQ 640K GH/HA TQ 640K X/HA TQ 751K X/HA TQ 751K GH/HA Návod k obsluze TD 640 IX/HA TD 631 S IX/HA TD 640 S IX/HA TD 640 S GH/HA TD 641 S IX/HA TD 750 S IX/HA TD 751 S GH/HA TQ 640 S GH/HA TQ 751 S GH/HA TZ 640 S /HA TZ 751 S /HA TQ 751 S IX/HA TQ 640 S IX/HA

Více

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ POPIS Jednotka je k dispozici ve verzi recirkulačního odsavače, odsavače s odtahem a odsavače s vnějším motorem. U recirkulačních odsavačů s filtrací (obr.1)

Více

PEI 4701 ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE

PEI 4701 ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEI 4701 ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH ČÁST 1: DŮLEŽITÁ

Více

Návod k obsluze TROUBA. Obsah

Návod k obsluze TROUBA. Obsah Návod k obsluze TROUBA Obsah CZ FC 8 C. /HA FC 8 C. IX/HA FC 8. /HA FC 8. IX /HA FQ 8. /HA FZ 8. /HA FZ 8. IX/HA FQ 9 C./HA FD 8. /HA FZ 9 C. /HA FZ 9 C. IX /HA FZ 9 C. /HA FZ 9 C. IX/HA FZ 8 C. /HA FZ

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. Varná deska CS NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Varná deska Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Zakoupili jste si varnou desku BRANDT, za což Vám děkujeme. Při výrobě spotřebiče jsme uplatnili naši lásku k oboru a naše

Více

ELEKTRICKÁ MULTIFUNKČNÍ TROUBA B154, B155, B155.1, B185, B187, B187.1, B187.2,B190, B201, B205, B209, B230, B550, B710 P610, P615, P620, P625, P630

ELEKTRICKÁ MULTIFUNKČNÍ TROUBA B154, B155, B155.1, B185, B187, B187.1, B187.2,B190, B201, B205, B209, B230, B550, B710 P610, P615, P620, P625, P630 ELEKTRICKÁ MULTIFUNKČNÍ TROUBA B154, B155, B155.1, B185, B187, B187.1, B187.2,B190, B201, B205, B209, B230, B550, B710 P610, P615, P620, P625, P630 Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující

Více

LR 7902. Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

LR 7902. Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz LR 7902 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Laretti. Jsme si jistí, že

Více

POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL STRANA 13

POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL STRANA 13 6cz33013.fm5 Page 10 Thursday, February 8, 2001 6:03 PM CZ NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 VÝMĚNA ŽÁROVKY STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STRANA

Více

Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622

Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622 Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622 Bezpečnostní pokyny Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny uvedené níže.

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NEBEZPEČÍ POZOR

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NEBEZPEČÍ POZOR DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod je k dispozici také na stránkách: www.whirlpool.eu VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou uvedena

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka CZ MIKROVLNNÁ TROUBA Model: R-2302 Uživatelská příručka Čtěte pozorně tuto uživatelskou příručku před instalací a před prvním použití přístroje. Uschovejte ji pro pozdější reference. OPATŘENÍ PROTI MOŽNÉMU

Více

Instalace a zapojení

Instalace a zapojení Instalace a zapojení Prohlédněte mikrovlnnou troubu Troubu vybalte, odstraňte veškerý obalový materiál a pečlivě ji prohlédněte, zda není poškozená, zda na ní nejsou promáčknutá místa, není poškozená západka

Více

NÁVOD K POUŽITÍ mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o.

NÁVOD K POUŽITÍ mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. NÁVOD K POUŽITÍ 2 3 4 5 6 NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Obsah: Důležité bezpečnostní pokyny... 7 Úvod... 7 Vyvarujte se... 8 Uvedení do provozu... 8 Používání... 8 Údržba...

Více

B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba

B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Manuál k udírně Bradley Smoker Horkovzdušná udírna BS712-240V

Manuál k udírně Bradley Smoker Horkovzdušná udírna BS712-240V Manuál k udírně Bradley Smoker Horkovzdušná udírna BS712-240V Důležitá bezpečnostní upozornění Potraviny velkých rozměrů do udírny nevkládejte, protože mohou způsobit požár. Zadní odpadní koš na vyhořelé

Více

LIFELINE SH 905 ID GR BK

LIFELINE SH 905 ID GR BK LIFELINE SH 905 ID GR BK CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám a blahopřejeme Vám, že jste si vybral náš výrobek. Tento nový výrobek byl projektován a vyroben z vysoce kvalitních materiálů a prošel důkladnými

Více

ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU

ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU Návod k použití a údržbě ELEKTRICKÉ SPORÁKY S ELEKTRICKOU TROUBOU 28.11.2004 Strana 1 (celkem 13) TECNOINOX 5410.256.00 CE Prohlášení o shodě Se směrnicemi 73/23/EEC až 93/68/EEC O nízkonapěťových zařízeních.

Více

1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control

1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control 1. Obsluha CZ 1.1 Vaše nová varná deska s dotykovým ovládáním Touch-Control Tento návod k obsluze zahrnuje modely: GKST 90-35..., GKST 90W, GKST 90N a GKSTF. 1.2 Dotykový ovládací panel Touch-Control Po

Více

PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A POUŽITÍ PRO ELEKTRICKÉ PÁNVE S PODSTAVCEM

PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A POUŽITÍ PRO ELEKTRICKÉ PÁNVE S PODSTAVCEM PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A POUŽITÍ PRO ELEKTRICKÉ PÁNVE S PODSTAVCEM 16.8.2009 1 z 8 ZSL2508 OBSAH 1. INSTALACE... 2 1.1 DŮLEŽITÉ INFORMACE... 2 1.2 UMÍSTĚNÍ... 3 1.3 PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉMU PROUDU A UZEMNĚNÍ...

Více

ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEW 612 PEW 912

ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEW 612 PEW 912 ODSAVAČ PAR NÁVOD K OBSLUZE PEW 612 PEW 912 Vážený zákazníku Děkujeme, že jste zakoupil výrobek značky PHILCO. Aby váš spotřebič sloužil co nejlépe, přečtěte si všechny pokyny v tomto návodu. OBSAH ČÁST

Více

XENON modely 223, 225, 227 a 229

XENON modely 223, 225, 227 a 229 PLYNOVÝ GRIL XENON modely 223, 225, 227 a 229 Návod k použití CZ VAROVÁNÍ Nenechávejte děti obsluhovat Váš gril. Vnější části grilu, které jsou volně přístupné, mohou být horké. Zamezte pohybu dětí v blízkosti

Více

Návod k obsluze Sporák KIP 710

Návod k obsluze Sporák KIP 710 Návod k obsluze Sporák KIP 710 Dear Customer, Vážený zákazníku, You have just acquired a BRANDT dishwasher and we would like to thank you. děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. We have

Více