ART LOVERS TRIPS 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ART LOVERS TRIPS 2015"

Transkript

1 ART LOVERS TRIPS 2015 V rámci ročního programu Art Lovers Academy Vám přinášíme několik zajímavých možností, jak poznávat a vnímat umění nejen v galerijním prostředí, ale například přímo v ateliérech umělců nebo na nejprestižnějších světových událostech. Sestavili jsme pro vás řadu doprovodných akcí a výletů, na které vás srdečně zveme. Rádi vás zavedeme do ateliérů vybraných umělců, kam se jen tak každý nedostane. Poznáte pracovní prostředí jednotlivých výtvarníků a uvidíte, jak vznikají jejich přelomová díla. Naplánovali jsme prohlídky vysokých uměleckých škol, kde studují budoucí hvězdy výtvarného světa. Zveme vás na světové veletrhy umění, kterými vás provedeme s odborným výkladem a navštívíme také další výstavy a doprovodné akce konané současně s veletrhy. Navíc se letos koná prestižní přehlídka světového současného umění Venice Biennale, na kterém nesmíte chybět. Připravili jsme také lehce sportovní den běh po sochách. Zvolili jsme zábavnou a nenáročnou trasu, při které vám ukážeme ty nejdůležitější sochy a sochařské instalace, které zkrášlují pražské historické centrum a okolí. Vyberte si z následujících akcí a zažijte s námi nečekané zážitky s uměním. V následujícím dokumentu najdete podrobné informace k jednotlivým výletům a podmínky účasti. Prosíme, abyste potvrdili Vaši účast na vybrané akce do pátku 20. března Aktuální informace o jednotlivých akcích Vám budeme postupně včas zasílat em.

2 ATELIÉRY UMĚLCŮ JIŘÍ DAVID Kdy: 26. března 2015 Jiří David od 2. poloviny 80. let výrazně spoluvytváří podobu i atmosféru českého umění. Svými malbami s volným využíváním znaků a politických symbolů významně formoval postmoderní program na přelomu 80. a 90. let, kdy se také začal věnovat instalacím objektů a psaní textů reflektujících pozici umělce a umění ve společnosti. Jiří David se také věnuje mediální angažovanosti. Proměnlivost uměleckého vyjádření neumožňuje jednoznačné zařazení tohoto umělce. Je autorem např. neonové trnové koruny nad Rudolfinem, Srdce na Hradě nebo Klíčové sochy vzniklé k 20. výročí Sametové revoluce. Na letošní prestižní přehlídce světového současného umění Venice Biennale byl vybrán jako reprezentant Československého pavilonu. Současně je vedoucím ateliéru Intermediální konfrontace na pražské UMPRUM. VLADIMÍR SKREPL + Art Depo DSC Kdy: 23. dubna 2015 Vladimír Skrepl patří mezi nejvýznamnější výtvarné umělce generace 80. let 20. století. Jeho tvorba je velice široká, především se ale soustřeďuje na malbu, kresbu a plastiku. V duchu expresionismu, který je do značné míry alfou a omegou jeho výtvarného projevu, vytváří divoká plátna", stejně jako energií nabité plastiky nebo kresby. Lze obecně říci, že právě expresionisticky brilantní přístup k tvorbě činí z Vladimíra Skrepla zcela mimořádnou osobnost v kontextu českého výtvarného umění. Vladimír Skrepl je jedním z nejvlivnějších pedagogů na pražské AVU. Art Depo DSC o Zavedeme Vás do depositu galerie DSC, kde Vám ukážeme na 500 uměleckých děl. Součástí prohlídku bude i krátká přednáška o tom, jak správně deponovat umělecká díla a jak se o ně starat.

3 KRIŠTOF KINTERA Kdy: 20. května 2015 Krištof Kintera už od počátku studií patřil mezi nejvýraznější osobnosti nejmladší generace. Prvním výrazným projektem je TO z roku Tento domácí mazlíček z lakovaného laminátu se stal Kinterovým nerozlučným přítelem, provázel ho na nákupech, v metru, prostě všude, kam jeho pán zavítal. Předznamenal většinu principů, které se v Kinterově tvorbě objevují dodnes: nápaditý objekt vtahujícího autora i diváka do jiného, trochu posunutého, světa. Propojení výtvarného umění, performance a divadelní scénografie je typickým momentem pro samostatnou Kinterovu tvorbu i pro akce a divadelní představení umělecké skupiny Jednotky, jejíž je vůdčí osobností. DAVID ČERNÝ Kdy: 4. června 2015 Sochař David Černý je na rozdíl od většiny současných výtvarných umělců mediálně viditelnou osobností české kultury. Nejčastěji vytváří figurativní sochy určené pro veřejný prostor. Daleko více než řešení autonomních estetických problémů ho však lákají intervence do společenských vztahů a animace prostoru sdělovacích prostředků. David Černý studoval design a později sochařství na UMPRUM. Rozhodující se pro něj stalo prostředí nezávislé kulturní scény konce osmdesátých a počátku devadesátých let. V letech žil David Černý v New Yorku, nejdříve jako rezident programu P.S.1 a posléze Whitney Studio Programu. Je laureátem prestižní Ceny Jindřicha Chalupeckého (2000) Sochařské realizace Davida Černého jsou známé po celém světě, jež se pravidelně objevují v mezinárodních médiích (The New York Times, The Guardian, Time, etc.)

4 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zajišťuje: program přístup do vybraných ateliérů umělců setkání s umělci Včas před konáním akce Vám termín návštěv jednotlivých ateliérů připomeneme a sdělíme podrobnosti včetně času a místa setkání. Návštěvy ateliérů se budou konat v podvečerních hodinách.

5 BĚH PO SOCHÁCH KDY: 27. dubna 2015 od 17:00 hodin KDE: 5 km trasa v historickém centru Prahy Přidejte se k nám a poběžte s námi historickým centrem Prahy po těch nejzajímavějších sochách ve veřejném prostoru, o kterých možná ani nevíte nebo neznáte jejich příběh. Během zábavného a nenáročného běhu Vás seznámíme s desítkami soch a sochařskými instalacemi a jejich příběhy, které oživují centrum Prahy. Během krásné pětikilometrové trasy Vám představíme sochy Davida Černého, Jaroslava Róny, Michala Gabriela, Václava Ciglera, Olbrama Zoubka, Jiřího Černického nebo Romana Týce a mnoha dalších. Běh odstartujeme od galerie DSC (dlouhá 5, praha 1) s první zastávkou u sochařské instalace Davida Černého In Utero. Trasu zakončíme sklenkou výtečného vína ve wine baru RedPif.

6 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zajišťuje: program komentovaná trasa po jednotlivých vybraných sochách v centru Prahy Povinnosti účastníka: - vhodná sportovní obuv a oblečení - dochvilnost

7 BRNO & RAKOUSKO KDY: května 2015 KDE: Brno, vinařství Sonberk/Gotberg, rakouská vinařství PROGRAM: individuální příjezd do Brna 11:00 FaVU VUT Brno Komentovaná prohlídka ateliérů Fakulty výtvarných umění 3D studio přednáška Michala Gabriela 12:30 oběd v Koishi fish & sushi restaurant (TOP 10 Maurerův výběr) 14:00 ateliér Milana Housera 15:00 ateliér Petra Kvíčaly 16:00 18:00 vybrané výstavy v galeriích s komentovanou prohlídkou 18:00 prohlídka domu sběratele 19:00 odjezd oldtimery na vinařství Sonberk/Gotberg přespání - večeře a degustace vína :00 odjezd na rakouská vinařství degustace vína Individuální odjezd

8 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zařizuje program přístup do ateliérů FaVu VUT s průvodcem přístup do ateliérů a setkání s umělci prohlídku domu sběratele rezervaci ubytování ve vinařství Účastníci si hradí: ubytování degustace vín vlastní dopravu

9 podrobný popis Návštěva ateliérů na FaVU VUT s děkanem Milanem Houserem Fakulta výtvarných umění VUT v Brně vychovává budoucí umělecké talenty v několika ateliérech. Děkanem a vlivným pedagogem fakulty je známý výtvarník Milan Houser. Na FaVU působí také další známá jména české umělecké scény jako je sochař Michal Gabriel, Tomáš Medek, Pavel Korbička, malíři Petr Kvíčala, Vasil Artamanov, Luděk Rathouský, Jiří Franta nebo intermediální umělkyně Lenka Klodová. Ateliéry vás provedou vybraní pedagogové a budete mít možnost spatřit tvorbu studentů před závěrečnými zkouškami. Návštěva ateliéru Michala Gabriela a přednáška 3D socha jako originál Sochař Michal Gabriel je bývalým děkanem FaVU VUT a v současnosti je vedoucím ateliéru sochařství. Sochy Michala Gabriela jsou velmi originální a působivé. Výtvarník pracuje s přírodními motivy. Důležité téma, které se v jeho díle opakuje v různých podobách, je zvíře a figura. Tyto motivy vytváří v několika variacích a v různých materiálech. Jeho sochy můžete vidět i v pavilonu Indonéské džungle v ZOO Praha, na které spolupracoval. Michal Gabriel také používá nejnovější technologie při tvorbě svých děl a to 3D tiskárnu, kterou Fakulta výtvarných umění VUT v Brně používá od roku 2007 a provozuje 3D studio. O metodách použití 3D tiskárny v umělecké tvorbě, která usnadňuje technologické postupy a zrychluje realizaci náročnějších projektů, vám sám autor uvede přednášku na téma 3D socha jako originál.

10 Návštěvy ateliérů umělců MILAN HOUSER Výtvarník Milan Houser vytváří jedinečné obrazy a objekty, které jsou na české scéně jedinečné. Používá speciální techniku nanášení desítek i stovek litrů změkčeného laku na plátno, přičemž výsledné obrazy schnou měsíce i léta a váží desítky kilogramů. Ve spolupráci s chemiky firmy se podařilo upravit vlastnosti laku, který tak dostal speciální výrobní název - houserlak. Do vrstev laku přidává Houser zrnka různých pigmentů, a dociluje tak zajímavých barevných odstínů. Milan Houser je současně děkanem Fakulty výtvarných umění na VUT v Brně. PETR KVÍČALA Petr Kvíčala je český malíř a pedagog, jenž patří k významným osobnostem české abstraktní malby. Na přelomu 80. a 90. let byl průkopníkem v objevování a prosazování ornamentu jako svébytného výrazového prvku. Ve své generaci se také výrazně podílel na akceptování estetické kvality jako neodmítnutelné složky výtvarného poselství. Od 2. poloviny 90. let se zabývá tématem vlastních malířských intervencí do architektury, které realizuje v rámci spolupráce s českými i zahraničními architekty.

11 Komentované prohlídky výstav galerií a města Brna Dům umění města Brna, Moravská galerie, Richard Adam Gallery Richard Adam Gallery, původně známá jako Wannieck gallery, spravuje rozsáhlou sbírku české malby od 80. let 20. století až do současnosti. Do konce května je v galerii k vidění výstava Česká malba generace 90. let 20. století, která prezentuje nejucelenější soubor obrazů, který namalovali malíři v průběhu desetiletí Zde uvidíte výběr toho nejlepšího od 24 českých umělců. Dům umění města Brna je oblíbeným místem studentů i návštěvníků města, kam zajít na zajímavé výstavy současného umění. Dům umění města Brna spravuje hned několik budov Dům umění, Dům pánů z Kunštátu a Galerie G99. Moravská galerie je hned po Národní galerii a druhou největší státní uměleckou institucí v Česku. Moravská galerie se nachází v několika budovách, které současně prezentují jednotlivé oblasti výtvarného umění. MG dala vzniknout konceptu univerzální instituce muzea umění, jež se nesoustředí jen na určitý výsek výtvarné tvorby, nýbrž ji pojímá v co možná nejširším záběru. Prohlídka domu sběratele umění Jaromír Beneš, developer Projížďka starými auty na vinařství Sonberk/Gotberg

12 ART BASEL KDY: června 2015 KDE: BASEL, ŠVÝCARSKO PROGRAM: individuální příjezd do Baselu ubytování v Parkresort Rheinfelden MEETING POINT - KAFE VE VÍRU DĚNÍ BASELU - rychlé setkání účastníků s Olgou a Petrem a organizace pobytu - prohlídka veletrhu Art Basel a města - průvodce: Radek Wohlmuth ART LOVERS GLASS OF WINE - setkání všech po náročném dni plném umění u sklenice výtečného vína FONDATION BEYELER PAUL GAUGUIN ( ) ART BASEL - prohlídka hlavního veletrhu Art Basel - průvodce: Radek Wohlmuth Coctail Cruise plavba po Rýnu spojená s koktejlem BASEL ART FAIRS - individuální prohlídky satelitních veletrhů umění VOLTA, SCOPE, LISTE, THE SOLO PROJECT, atd. - BASEL MUSEUMS - individuální prohlídky výstav a expozic uměleckých muzeí v Bazileji MUSEUM TINGUELY, KUNSTHALLE, KUNSTMUSEUM, VITRA DESIGN MUSEUM, VON BARTHA GARAGE atd. individuální odjezd z Baselu

13 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zařizuje program Cocktail Cruise by UBS rezervaci ubytování (Parkresort Rheinfelden) účast průvodce (Radek Wohlmuth) Účastníci si hradí: vlastní dopravu ubytování vstupy na Art Basel, doprovodné veletrhy a do muzeí příspěvek na odborného průvodce po celou dobu trvání výletu (komentované prohlídky navštívených veletrhů a výstav) 100

14 podrobný popis ČTVRTEK MEETING POINT - KAFE VE VÍRU DĚNÍ BASELU - rychlé setkání účastníků s Olgou a Petrem a organizace pobytu - prohlídka veletrhu Art Basel a města ART BASEL Art Basel pořádá art shows moderního a současného umění té nejvyšší kvality. Každoročně se do švýcarského Baselu sjedou sběratelé, galeristé, kurátoři a milovníci umění z celého světa, aby spatřili nejnovější tvorbu světových umělců. Veletrhu se účastní více než 200 vybraných předních galerií z celého světa. Paralelně s veletrhem se konají speciální programy ve spolupráci s městem a místními institucemi. Art Basel poskytuje platformu světovým galeriím, kdy jim poskytuje přístup mezinárodnímu publiku. Událost přilákává lidi, kteří oceňují moderní a současné umění a zažívají Art Basel jako kulturní událost ART LOVERS GLASS OF WINE - setkání všech po náročném dni plném umění u sklenice výtečného vína

15 PÁTEK FONDATION BEYELER PAUL GAUGUIN ( ) Fondation Beyeler prezentuje jednoho z nejznámějších a nejfascinovanějších umělců historie. Výstava Paula Gauguina se stává evropským highlightem roku 2015, která přináší na padesát mistrovských kousků Gauguina z předních světových muzeí a privátních sbírek. Gauguinovy průlomové obrazy se staly ikonami moderního umění a jsou jedny z nejvýznamnějších a nejcennějších kulturních pokladů na světě. Se svými svítícími barvami a základními tvary způsobily převrat v umění a stále dokáží nadchnout i dnešní diváky. Spolu s Gauguinovými rozmanitými autoportréty a jeho vizionářskými spirituálními obrazy z doby strávené v Bretani se výstava také zaměřuje na jeho světově známé obrazy, které vytvořil na Tahiti. V těchto obrazech umělec vyjadřuje smyslné ženské postavy umístěné uprostřed idylické krajiny a často doprovázené emblematickými zvířaty, čímž oslavuje svůj ideál nedotčeného exotického světa. Gauguinova díla sdělují jedinečnou harmonii mezi přírodou a kulturou, mystikou a erotismem, snem a realitou. Kromě obrazů výstava také zahrnuje výběr Gauguinových mimořádných soch, které evokují zaniklé umění jižních moří. Gauguinovy pozoruhodné výtvory vypráví příběh o jeho cestě do ztraceného ráje na zemi, jeho pohnutou historii coby osoby umělce, který se pohyboval mezi různými kulturami během svého života, poznamenaný vášní a dobrodružstvím.

16 13.00 ART BASEL prohlídka hlavního veletrhu Art Basel (Messeplatz 10) - průvodce: Radek Wohlmuth Historik umění, výtvarný kritik a publicista, nezávislý kurátor. Kurátorsky připravil úspěšnou mezinárodní výstavu street artu a graffiti Městem posedlí (GHMP, 2012), autorské prezentace Krištofa Kintery, Lenky Klodové nebo Jakuba Matušky aka Maskera a největší obrazovou výstavu Petra Nikla Hra o čas (GHMP, 2013). Je členem redakce časopisu art+antiques, recenze výstav píše pro kulturní rubriky Lidových a Hospodářských novin. UBS je hlavním partnerem Art Baslu v Basileji od roku V roce 1999, partnerství byla rozšířena na Unlimited a v roce 2001 na Art Basel Miami Beach. V poslední době, UBS se také stala partnerem Art Basel v Hong Kongu. V loňském roce Art Basel představila 285 galerií z 34 zemí napříč šest sektoru veletrhu, a vystavila prací více než 4000 umělců. Celkem 24 galerií se ukázala v Basileji poprvé, pocházející z Brazílie, Chile, Čína, Francie, Německo, Itálie, Mexiko, Španělsko, Velká Británie a Spojené státy. Art Basel přilákala rekordní účast více než 92,000 během šesti výstavních dnů 6,000 více než v předchozím roce. Vedle velkých soukromých sběratelů z Evropy, Severní a Jižní Americe a Asii, představitelé a skupiny z více než 70 muzeí z celého světa se zúčastnilo veletrhu COCTAIL CRUISE - plavba po Rýnu spojená s koktejlem - invitation by UBS - středoevropský vyšegrádský večer

17 SOBOTA BASEL ART FAIRS - individuální prohlídky satelitních veletrhů umění VOLTA, SCOPE, LISTE, THE SOLO PROJECT, DESIGN BASEL atd. Po čas konání hlavního veletrhu umění a světové špičky Art Basel se konají i další doprovodné veletrhy umění v různých lokalitách města. Každý z nich je zaměřen na jiné úrovně prezentace soukromých galerií a umělců. V jednom městě se tak můžete setkat nejen s těmi nejdražšími díly na světě, ale i s díly začínajících světových umělců BASEL MUSEUMS - individuální prohlídky výstav a expozic uměleckých muzeí v Bazileji MUSEUM TINGUELY, KUNSTHALLE, KUNSTMUSEUM, VITRA DESIGN MUSEUM, VON BARTHA GARAGE atd. Město Basilej je městem s mimořádně vysokou hustotou muzeí ve srovnání s ostatními metropolitními oblastmi. Nabízí nejméně tři desítky institucí, které prezentují jen výtvarné umění. Představují široké spektrum uměleckých sbírek důležitého mezinárodního významu a prezentují dočasné výstavy významných světových umělců. - individuální odjezd z Baselu

18 KDY: září 2015 KDE: Londýn, Velká Británie PROGRAM: LONDÝN PÁTEK individuální příjezd do Londýna ubytování v hotelu MEETING POINT - setkání účastníků s Olgou a Petrem a organizace pobytu prohlídka veletrhu START ART FAIR at Saatchi gallery 20:00 ART LOVERS GLASS OF WINE SOBOTA START ART FAIR at Saatchi gallery - prohlídka veletrhu umění - booth - galerie DSC návštěva ateliérů umělců - Markus Harvey - Jason Martin GALLERY & MUSEUM VISIT - individuální prohlídky výstav a expozic uměleckých muzeí a galerií Tate Modern, Tate Britain, Gagosian, Sonnabend gallery, Pace, White Cube, Whitechapel, Vigo VEČEŘE - restaurace Cow & Chicken Damien Hirst NEDĚLE - individuální program - individuální odjezd z Londýna

19 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zařizuje program komentovaná prohlídka veletrhu START ART Fair přístup do ateliérů a setkání s umělci rezervace v restauraci v Cow & Chicken Účastníci si hradí: vlastní dopravu ubytování vstupy na START ART Fair a do muzeí

20 podrobný popis PÁTEK MEETING POINT - rychlé setkání účastníků s Olgou a Petrem a organizace pobytu - prohlídka veletrhu START Art Fair START ART FAIR START Art Fair je nově založený veletrh umění ve spolupráci se Saatchi Gallery v Londýně, soustřeďující se na podporu mezinárodních galerií a uměleckých center pro rozvoj uměleckého talentu a trhu. Letos se koná jeho teprve druhý ročník. Na veletrhu jsou zastoupeny mladé galerie z celého světa, kterým tento veletrh pomáhá dosáhnout prestiž a mezinárodní uznání. Saatchi gallery je proslulá svojí jedinečnou vizí v rozpoznání uměleckého talentu a nastartování kariéry začínajících umělců. Start Art Fair je platformou pro budoucí umělecké talenty. Galerie dvorak sec contemporary se bude letos aktivně účastnit veletrhu START Art Fair. Přijede sem prezentovat tvorbu Davida Černého, Michala Gabriela, Ašota Haase, Viktora Freša a dalších. Zavedeme Vás do našeho stánku a pozveme na sklenku šampaňského ART LOVERS GLASS OF WINE - setkání všech po náročném dni plném umění u sklenice výtečného vína

21 SOBOTA START ART FAIR - prohlídka veletrhu umění - booth - galerie DSC návštěva ateliérů umělců MARCUS HARVEY Marcus Harvey je britský umělec patřící do známé skupiny Young British Artists (YBA). Vystudoval prestižní uměleckou Goldsmith College, kde se stal blízkým přítelem Damiena Hista. Harveyho tvorba přitáhla pozornost Charlese Saatchiho, který ho zařadil do své sbírky a pravidelných výstav v Saatchi gallery. Marcus Harvey na sebe strhnul pozornost svým skoro čtyřmetrovým plátnem portrétu vražedkyně dětí Myry Hindley, který se stal cílem ničících a nenávistných útoků a byl stažen z kultovní výstavy Sensation. JASON MARTIN Jason Martin je britským umělcem oscilujícím na pomezí malířství a sochařství se sílou akční malby a kontrolovaným tahem ruky. Martin vystudoval prestižní Goldsmith College v Londýně a jeho práce jsou prezentovány ve světových institucích a galeriích. Je známý především svými monochromatickými obrazy z několika vrstev oleje a akrylu tažených po površích jako je hliník, ocel nebo plexisklo, vytvářející rytmické textury.

22 GALLERY & MUSEUM VISIT - individuální prohlídky výstav a expozic uměleckých muzeí a galerií Tate Modern, Tate Britain, Gagosian, Sonnabend gallery, Pace, White Cube, Whitechapel, Vigo Tate Modern je britské národní muzeum se stálou expozicí moderního umění sídlící v bývalé elektrárně na břehu Temže. Mimo stálou expozici, která obsahuje přelomová díla světových výtvarníků, muzeum prezentuje i dočasné výstavy. Turbínová hala je každoročně využívaná pro speciální výstavy, často site-specific, současných umělců jako je Anish Kapoor, Ai Weiwei, Louise Bourgeois nebo Olafur Eliasson. Gagosian gallery je nejznámější soukromou galerií současného umění s jedenácti pobočkami po celém světě. Založil ji sběratel a art dealer Larry Gagosian v New Yorku. Gagosian zastupuje umělce světového formátu jako je Damien Hirst, Jeff Koons, Ai Weiwei, Richard Serra, Richard Avedon, Takashi Murakami nebo Cindy Sherman. V Londýně má své dvě pobočky VEČEŘE - restaurace Cow & Chicken Damien Hirst - silent disco phenomenom tichý noční život s vlastními sluchátky a výběrem hudby

23 VENICE BIENNALE KDY: listopadu 2015 KDE: Benátky, Itálie PROGRAM: individuální příjezd do Benátek ubytování v hotelu VENICE MUSEUMS - Palazzo Grassi, Punta della Dogana, Peggy Guggenheim Collection WELCOME DINNER VENICE BIENNALE - prohlídka národních pavilonů - Československý pavilon: JIŘÍ DAVID - průvodce: Jiří Černický Individuální odjezd z Benátek

24 PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zařizuje program účast odborného průvodce Jiří Černický Účastníci si hradí: vlastní dopravu ubytování vstupy na Venice Biennale a do muzeí příspěvek na odborného průvodce po celou dobu trvání výletu 100

25 SOBOTA individuální příjezd do Benátek ubytování v hotelu VENICE MUSEUMS Palazzo Grassi, Punta della Dogana, Peggy Guggenheim Collection Palazzo Grassi, sídlící v historickém paláci s výhledem na Grand Canal, prezentuje hlavní krátkodobé výstavy současného umění založené zcela nebo částečně na obsáhlé sbírce Fracoise Pinaulta. Palác z konce 18. století poukazuje na historickou důležitost dialogu klasicistní budovy s moderně řešenou architekturou a harmonii s přehlídkami současného umění. Punta della Dognana, budova bývalé celnice trojúhelníkového tvaru oddělující Canal Grande a Giudecca Canal. je centrem současného umění. Stejně jako Palazzo Grassi pořádá výstavy děl ze sbírky Pinault Collection. Peggy Guggenheim Collection je umístěna v paláci z 18. století přímo na Grand Canalu. Peggy Guggenheim zasvětila svůj život rozvoji umění 20. století. Z Palazzo Venier dei Leoni, kde Peggy žila, je nyní její muzeum prezentující stálou sbírku a krátkodobé výstavy současného a moderního umění WELCOME DINNER

26 VENICE BIENNALE Biennale di Venezia (Benátské bienále) je prestižní mezioborová přehlídka současného výtvarného umění pořádaná v každém lichém roce v italských Benátkách. Od svých počátků sahajících do konce 19. století představovalo světu výhradně výtvarné umění, nejznámějších malířů, grafiků, sochařů a přirozeně jejich tvorbu. Výstava výtvarného umění se konala a dodnes koná každé dva roky. Později vznikaly přidružené expozice filmu, architektury, divadla a hudby, které se konají každoročně. Benátské Bienále je prestižní událostí a ctí vybraného autora, který reprezentuje danou zemi. Odborný průvodce po Benátském bienále: JIŘÍ ČERNICKÝ Československý pavilon: JIŘÍ DAVID Projekt Jiřího Davida s názvem Apoteóza a podtitulem Kde domov můj vybrala mezinárodní porota z 38 přihlášených návrhů. Projekt se odvolává k Muchově Slovanské epopeji, jako návratu ke kořenům a sebereflexe současného člověka. Těžištěm bude místně specifická instalace přímo komponovaná do prostoru funkcionalistické architektury pavilonu. Reflektuje problém paměti - kulturní, historický, kolektivní, a vychází z reinterpretace důležitého obrazu Alfonse Muchy, Apoteózy, posledního díla Slovanské epopeje. Individuální odjezd

27 KDY: prosince 2015 KDE: Miami, USA ART BASEL MIAMI BEACH Americký Art Basel, který se koná každoročně od roku 2002, je zimním setkáním mezinárodní umělecké scény přitahující až padesát tisíc sběratelů, umělců, obchodníků, kurátorů, kritiků a milovníků umění. Kromě prezentací jednotlivých galerií jsou pořádány také panelové diskuze, rozhovory, semináře na témata týkající se současné výtvarné scény. Současně s konáním veletrhu Art Basel Miami Beach se otevírají muzea jako Miami Art Museum, Bass Museum of Art, Norton Museum nebo MOCA North Miami, se speciálními programy. Mimo to se také konají koncerty slavných zpěváků v rámci slavností Art Baselu. DSC pro Vás zařizuje PODMÍNKY ÚČASTI program komentovaná prohlídka veletrhu Art Basel Miami Beach Účastníci si hradí: vlastní dopravu ubytování vstupy na veletrhy a do muzeí

28 KDY: březen 2016 KDE: New York City, USA THE ARMORY SHOW NEW YORK The Armory Show je přední mezinárodní veletrh současného a moderního umění a jeden z nejvýznamnějších každoročních uměleckých událostí v New Yorku. Veletrh se koná každý rok v březnu na Piers 92 a 94 v centru Manhattonu. The Armory show je zaměřena na osvětu nejdůležitějších uměleckých děl z 20. a 21. století. Veletrh se stal mezinárodní institucí, kombinující výběr z předních světových galeriích s mimořádným programem akcí a výstav v oblasti výtvarného umění po celém New Yorku, tzv. Armory Arts Week. PODMÍNKY ÚČASTI DSC pro Vás zařizuje program komentovaná prohlídka veletrhu The Armory Show Účastníci si hradí: vlastní dopravu ubytování vstupy na veletrhy a do muzeí

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

Práce s textem a získávání informací

Práce s textem a získávání informací Autor: Předmět/vzdělávací oblast: Tematická oblast: Téma: Mgr. Lenka Dvořáková Vzdělávání a komunikace v českém jazyce Práce s textem a získávání informací Porozumění publicistickému textu Ročník: 1. 4.

Více

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 -

Malíř Vladimír Houdek nový laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Napsal uživatel čtk,ić Neděle, 02 Prosinec :17 - Cenu Jindřicha Chalupeckého za rok 2012 získal Vladimír Houdek, jediný zástupce malby ve finále. Ve finále prestižní soutěže pro výtvarné umělce do 35 let se letos utkali čtyři jednotlivci a jedna autorská

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

RADOST. Akce. DŮM UMĚNÍ Jurečkova 9 Ostrava. Programy se konají po pá 8 18 h. galerie kavárna knihovna facebook.com/gvuostrava gvuo.

RADOST. Akce. DŮM UMĚNÍ Jurečkova 9 Ostrava. Programy se konají po pá 8 18 h. galerie kavárna knihovna facebook.com/gvuostrava gvuo. vlastní TVORBA RADOST komunikace ZÁŽITEK Akce inspirace poznání Orientace kontakt s uměleckým dílem Informace DŮM UMĚNÍ Jurečkova 9 Ostrava Programy se konají po pá 8 18 h galerie kavárna knihovna DŮM

Více

(sobota) od 12:00 hod. Albrecht Dürer: renesance za Alpami První německý umělec, který psal o svém životě a s autoportrétem zacházel jako s

(sobota) od 12:00 hod. Albrecht Dürer: renesance za Alpami První německý umělec, který psal o svém životě a s autoportrétem zacházel jako s Letní univerzita pro každého 2016 Již 5. ročník oblíbeného letního vzdělávání přednášek, komentovaných vycházek a prohlídek. Poznáte nová místa, dozvíte se plno zajímavých informací, zažijete pohodový

Více

milan dobeš dynamický konstruktivizmus

milan dobeš dynamický konstruktivizmus milan dobeš dynamický konstruktivizmus Milan Dobeš malíř, grafik, sochař, performer, autor světelně-kinetických objektů a monumentálních realizací v architektuře. Narozen 29. července 1929 v Přerově. V

Více

Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program

Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program Galerie Tate Modern Tate Modern je galerií moderního umění, nachází se v budově původní elektrárny Bankside. Turbínová hala, kde se nacházel elektrický

Více

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 Největší a nejúspěšnější výstava o historii her a herních zařízení Dosud ji navštívilo více než 3,5 milionu lidí ve více než

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Sicílie... moře, slunce, víno a sopka Ragusa Ibla, Catania, Etna, Taormina program prohlídky vína The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

10.07.2015 (pátek) od 12:30 hod. Malá Strana Přes Valdštejnskou zahradu a palác, okolím Valdštejnského nám. a dalších paláců až po Maltézské nám.

10.07.2015 (pátek) od 12:30 hod. Malá Strana Přes Valdštejnskou zahradu a palác, okolím Valdštejnského nám. a dalších paláců až po Maltézské nám. Letní univerzita pro každého 2015 Již 4. ročník oblíbeného letního vzdělávání přednášek, komentovaných vycházek a prohlídek. Poznáte nová místa, dozvíte se plno zajímavých informací, zažijete pohodový

Více

Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze

Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Technická 2, 166 27 Praha 6 Praha 15. února 2016 Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty

Více

VÝTVARNÉ KURZY týdenní družební akce výtvarné výchovy. Gymnázium Havlíčkův Brod

VÝTVARNÉ KURZY týdenní družební akce výtvarné výchovy. Gymnázium Havlíčkův Brod VÝTVARNÉ KURZY týdenní družební akce výtvarné výchovy Gymnázium Havlíčkův Brod Informace o výtvarném kurzu Naše škola ve spolupráci s Gymnáziem Vrchlabí nabízí studentům od školního roku 2010/ 2011 odborně

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA představí novou tvorbu Jiřího Sopka V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie Od 6. září 2007 bude v pražské Galerii Rudolfinum probíhat výstava zcela

Více

1. Název nadačního fondu: Nadační fond Dům umění. 2. Sídlo nadačního fondu: Na pozorce 1499/2, Praha 9,

1. Název nadačního fondu: Nadační fond Dům umění. 2. Sídlo nadačního fondu: Na pozorce 1499/2, Praha 9, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Základní informace: Zřizovatelem fondu je pan David Fiala. Název a sídlo nadačního fondu: 1. Název nadačního fondu: Nadační fond Dům umění. 2. Sídlo nadačního fondu: Na pozorce 1499/2,

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Toskánsko... víno & kuchyně, umění & krajina, region pro všechny roční období Chianti-Montalcino-Montepulciano-Florence STANDARD vinařský program The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika

Více

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s.

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva 2016 Pod Hotelem Rudka 252 679 72 Kunštát IČO: 29193478 Kunštát PRO FUTURO o.p.s. www.kunstatprofuturo.cz 1 Společnost Kunštát PRO FUTURO o.p.s. působí v Rudce

Více

Napsal uživatel Jan Melena Čtvrtek, 16 Listopad :21 - Aktualizováno Čtvrtek, 16 Listopad :31

Napsal uživatel Jan Melena Čtvrtek, 16 Listopad :21 - Aktualizováno Čtvrtek, 16 Listopad :31 Od pondělí 13. listopadu je možné v galerii Peron navštívit výstavu Dana Trantiny a Petra Sadofsky (vlevo na snímku) nazvanou Last minute Mars - All inclusive 2017. Jak název výstavy napovídá, jedná se

Více

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt Základy dějin umění Sobota 2017/2018 Národní galerie v Praze připravila kurz dějin umění, jenž zájemcům všech věkových kategorií z řad studentů, dospělých a seniorů nabízí základní orientaci v evropských

Více

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 6/2015 Vážení přátelé slánského muzea, v květnu jsme zahájili hned čtyři výstavy, z nichž tři jsou stále k vidění. Máme za sebou muzejní noc, oslavy osvobození Československa, vyhlášení prestižní

Více

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice www.umeleckestrevo.cz Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

atelier sochařky hany wichterlové

atelier sochařky hany wichterlové okolí újezdu_praha 1_malá strana atelier josefa sudka atelier sochařky hany wichterlové samostatně stojící stavba se zahradou na pozemku patřícímu mč praha 1 v současné době přístupná přes bytový dům újezd

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR SOCHAŘSTVÍ 1 STUDIO SCULPTURE 1 MIMO VYMEZENÍ OUTSIDE THE LIMIT BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Benátky a karneval autokarem

Benátky a karneval autokarem Benátky a karneval autokarem 4 - denní zájezd Náměstí Svatého Marka (Piazza San Marco): Náměstí Svatého Marka je samotným centrem města. Toto rušné, luxusní a zároveň romantické náměstí, bývá prvním cílem

Více

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08 IN/visible Je neviditelný. Chceme ukázat divákovi neviděné i neviditelné. Neviditelná místa, která ve svém městě ještě nikdy nespatřil. Neviditelné soukromí cizích lidí. Neviditelné autory, kteří jsou

Více

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality 2011 Obsah Obsah prezentace 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kalendář vydání 2011 Kontakty

Více

Veletrhy a výstavy. III. přednáška

Veletrhy a výstavy. III. přednáška Veletrhy a výstavy III. přednáška Komunikační specifika veletrhů a výstav 1. slouží ke komunikaci informací v daném oboru 2. představují i širší komunikační souvislosti 3. časoprostorová danost 4. působení

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260

REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260 REZERVACE provoz@hoteluprince.com +420 602 462 260 Proč právě u nás a s námi? Naše rodinná společnost vždy kladla a klade velký důraz na spokojenost našich zákazníků. Díky tomu jsme byli schopni vytvořit

Více

Individuální účelové dotace v oblasti kultury v roce 2019

Individuální účelové dotace v oblasti kultury v roce 2019 Příloha č. 2 Individuální účelové dotace v oblasti kultury v roce 2019 Č. Žadatel Název projektu Celkové náklady projektu Požadovaná částka Doporučení Výboru* 1 Společnost MARIE z.s., Mojmírovců 805/41,

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Poskytovatel grantu: Magistrát hlavního města Prahy. Příjemce grantu: Vyšší odborná škola

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013

Interaktivní programy STŘEDNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 prezentace Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 Provozovatel: Sdružení pro výběrovou kávu o.s. Petřvaldská 8 616 00 Brno email.: info@novasynteza.cz www.novasynteza.cz

Více

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií.

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. áš š á Mas umelecke strevo? 2015/16 š Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 7. ročníku již tradiční studentské

Více

Jiří Houska (*1985) Jiří Hauschka (*1965)

Jiří Houska (*1985) Jiří Hauschka (*1965) Jiří Hauschka (*1965) Jiří Houska (*1985) Člen výtvarné skupiny Prague Stuckists. Zabývá se realistickou iluzivní malbou. 2000-2004 - Střední výtvarná škola Václava Hollara Akademie výtvarných umění v

Více

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 19. dubna 2013 Místo: Zámek Lešná - Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Více

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Cena: 600,- za dopravu + vstupné (dle zájmu): Schönbrunn ZOO (panda, koala) Hofburg Dům motýlů Albertina galerie - podrobné informace a ceny vstupenek viz příloha letáku

Více

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality

Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany. Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality Magazín deníku MF DNES o Praze a pro Pražany Volný čas Nakupování Kultura Sport Reality 2014 Obsah Obsah prezentace 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kontakty Profil 3 Průvodce

Více

Milé kolegyně, milí kolegové,

Milé kolegyně, milí kolegové, Zpravodaj 1/2015 Milé kolegyně, milí kolegové, rád bych Vám představil Zpravodaj portálu esbírky. Ten budou v online podobě dostávat všichni partneři a přátelé této online aplikace. Každého čtvrt roku

Více

(pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny

(pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny (pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny Kdo jsme MeetFactory je neziskové mezinárodní centrum současného umění založené v roce 2001 umělcem Davidem Černým. Po přesídlení z pražských

Více

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE

SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE SBÍRKA ŠETLÍKOVA KOLEKCE Doc. PhDr. Jiří Šetlík, CSc. (nar. 1929) je uznávaným českým historikem umění. V šedesátých. letech byl vedoucím sbírky moderního umění Národní galerie v Praze a v závěru 60. let

Více

Tisková zpráva 23. října 2008

Tisková zpráva 23. října 2008 Tisková zpráva 23. října 2008 Motto: Dnes, kdy stále více lidí myslí nebezpečně stejným způsobem, schopnost umění znejistit naše obvyklé způsoby vnímání může být jeho největším přínosem. O centru DOX Centrum

Více

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy list 1 / 5 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 8. ročník uplatňuje představivost, fantazii a výtvarné myšlení ve vlastním výtvarném projevu experimentuje s různými druhy linie orientuje se

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017 GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a Mgr. Marcela Gajdová Tematické plány pro školní rok 2016/2017 Estetická výchova výtvarná výchova (prima B ŠVP) Estetická výchova výtvarná výchova (sekunda - ŠVP)

Více

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra - představení Agentura MZV ČR pro prezentaci země POSLÁNÍ: Efektivní zahraniční propagací ČR posilovat její dobré jméno

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009

Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009 Soutěž studentů sklářských výtvarných oborů středních odborných škol, vyšších odborných a vysokých uměleckých škol 2009 Pořadatel: Imperial Karlovy Vary a.s. Robert Jahn, ředitel, Spa Resort Sanssouci

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety 2012 Obsah 2 Obsah prezentace Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kalendář vydání 2012 Kontakty

Více

8. Rokycanské bienále grafiky

8. Rokycanské bienále grafiky 8. Rokycanské bienále grafiky Datum konání: 22.9.2016 POŘADATELÉ Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, příspěvkové organizace Město Rokycany Agentura AM art, s.r.o.

Více

LOGO VELETRHU CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Ukázky outdoorové reklamy v Praze:

LOGO VELETRHU CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Ukázky outdoorové reklamy v Praze: CHARAKTERISTIKA VELETRHU: Veletrh v České republice zaměřený na gastronomické zařízení, vybavení restaurací a hotelů, technologie, potraviny a nápoje určený pro profesionály i koncové spotřebitele, gurmány

Více

Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH.

Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH. Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH. 3. setkání českých škol v Severní Americe 27. 28. 6. 2014, Dallas Lucie S. Boucher, předsedkyně spolku

Více

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER VELETRHY ABF, A.S. VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival Moravská Třebová 30. 6. 31. 8. 2012 Fotofestival FOTOFESTIVAL Moravská Třebová 2012 je přehlídkou umělecké fotografie, na které se představují

Více

V Kolárově divadle v Polici nad Metují se bude dnes promítat životopisný film Bohemian

V Kolárově divadle v Polici nad Metují se bude dnes promítat životopisný film Bohemian Slavnosti českého piva a polských klobás, poslední koncert skupiny Imodium, francouzská kapela Raskolnikov v Edenu, vernisáž výtvarné skupiny Cyróza, koncert skupiny Kluci a jejich přátel, dětský karneval,

Více

SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY. Mgr. Michaela Zálešáková

SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY. Mgr. Michaela Zálešáková SPOLUPRÁCE PŘI REALIZACI DOPROVODNÝCH PROGRAMŮ SLOVANSKÉHO HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH NAPŘÍČ OBORY Mgr. Michaela Zálešáková SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH Slovanské hradiště v Mikulčicích, pobočka Masarykova

Více

Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014)

Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014) Hravý architekt Děti na Pražském hradě 2014 (v rámci mezinárodního festivalu architektury Architecture Week Praha 2014) Základní informace o projektu Charakteristika: mezinárodní výtvarně-architektonický

Více

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B media kit 2017 Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B M E N Business LUXURY Health&Beauty Luxury Fashion prague Luxury men Luxury art Luxury Business enjoy Hodinky & šperky

Více

Irena Jůzová Máme je raději než drahokamy, jsou nám milejší nad zlato

Irena Jůzová Máme je raději než drahokamy, jsou nám milejší nad zlato Tisková zpráva 3 strany + 3 foto: Galerie moderního umění v Hradci Králové zve Vás a Vaše přátele do sálů v přízemí na výstavu: Máme je raději než drahokamy, jsou nám milejší nad zlato 26. listopad 2010

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Víno Giulietty, Gardské jezero a Alba lanýže Verona/Valpolicella (Amarone), Piemonte/Langhe (Barolo) vinařský program The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety

Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany. Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety Magazín deníku MF DNES o Brně a pro Brňany Volný čas Kultura Sport Nákupy Výlety 2013 Obsah 2 Obsah prezentace Profil magazínu Mediální data Rubriky Možnosti inzerce Ceník Kontakty Profil 3 Průvodce životem

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

Sculpture sympozium 2011. Sculpture sympozium 2011. 5. 11.12., Gallery Art Factory, Václavské náměstí 15, Praha 1

Sculpture sympozium 2011. Sculpture sympozium 2011. 5. 11.12., Gallery Art Factory, Václavské náměstí 15, Praha 1 TISKOVÁ ZPRÁVA Dlouhá 5 110 00 Praha1 info@dvoraksec.com www.dvoraksec.com Sculpture sympozium 2011 5. 11.12., Gallery Art Factory, Václavské náměstí 15, Praha 1 Galerie dvorak sec contemporary představuje

Více

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B media kit 2018 Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B LUXURY Luxury Fashion prague Luxury men Luxury art Luxury Business enjoy Hodinky & šperky design & developer Luxury travel

Více

Test kulturně historických znalostí. pro učební umělecké obory

Test kulturně historických znalostí. pro učební umělecké obory Celé jméno uchazeče: Test kulturně historických znalostí pro učební umělecké obory 1. Do kterého uměleckého oboru patří stavba chrám sv. Barbory v Kutné Hoře? a) užité umění b) architektura c) malířství

Více

O ČASOPISU NÁKLAD A DISTRIBUCE KONCEPT ČASOPISU HARMONOGRAM VYDÁNÍ INZERCE & TECHNICKÁ SPECIFIKACE KONTAKTY

O ČASOPISU NÁKLAD A DISTRIBUCE KONCEPT ČASOPISU HARMONOGRAM VYDÁNÍ INZERCE & TECHNICKÁ SPECIFIKACE KONTAKTY O ČASOPISU NÁKLAD A DISTRIBUCE KONCEPT ČASOPISU HARMONOGRAM VYDÁNÍ INZERCE & TECHNICKÁ SPECIFIKACE KONTAKTY VÁŠ PRŮVODCE ŽIVOTEM PRO NÁROČNÉ LA BOHÈME je lifestylový magazín určený každému, kdo se nespokojí

Více

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Velmi cennou součástí sbírky rostlin pěstovaných v Květné zahradě v Kroměříži je také kolekce kamélií čítající 40 vzrostlých stromů a stejný počet menších rostlin

Více

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Postmoderní umění Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Umění krásné, moderní a postmoderní Krásné umění = snaha o zachycení reality, důraz na malířskou a sochařskou virtuozitu, respekt k dobovému kánonu, ale

Více

Alberto Giacometti. Alberto Giacometti. Lothar III

Alberto Giacometti. Alberto Giacometti. Lothar III NOVÁ FIGURACE Alberto Giacometti 1901-1966 Syn švýcarského malíře, kterému se dostalo základů uměleckého vzdělání již v rodném Švýcarsku a sousední Itálii, pokračoval v akademických studiích u Bourdella

Více

1. 2. listopadu 2012 Národní muzeum fotografie, Jindřichův Hradec

1. 2. listopadu 2012 Národní muzeum fotografie, Jindřichův Hradec FOTOGRAFICKÉ SYMPOSIUM Komora fotografických živností ve spolupráci s Národním muzeem fotografie Vás srdečně zve na podzimní setkání živnostníků, studentů a pedagogů s výrobci, dovozci a distributory techniky

Více

Mistrovská díla z Albertina Museum a Batlinerovy sbírky

Mistrovská díla z Albertina Museum a Batlinerovy sbírky Mistrovská díla z Albertina Museum a Batlinerovy sbírky 1 Jedna z nejvýznamnějších evropských sbírek manželů Rity a Herberta Batlinerových společně s Museem Albertina poskytla Národní galerii v Praze soubor

Více

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni [Tisková zpráva] Chinese Characters Poster in the Czech Republic Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň Vernisáž: 30. 5. od 18 hodin Termín výstavy: 31. 5. 23. 6. 2018 Výstavu pořádá:

Více

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz Bombastické, prvotřídní, špičkové! Slova nadšení a překvapení se ozývala každou chvíli Šestnáctý ročník tradiční mezinárodní přehlídky designu a módy, který se letos konal na 65 výstavních místech, navštívilo

Více

Východočeská galerie v Pardubicích

Východočeská galerie v Pardubicích Východočeská galerie v Pardubicích je specializovaná instituce v Pardubickém kraji, která je svojí činností zaměřena na oblast vizuálního umění pořádápravidelné výstavy výtvarného umění, ale i řadu dalších

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Dějepis

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Dějepis Autor: Název školy: Mgr. Petra Junková Základní škola, Radiměř, okres Svitavy Číslo projektu : CZ. 1.07/1.4.00/ 21.0081 Název šablony klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací

Více

Některé aktuální umělecké směry a jejich ohlas ve výtvarné pedagogice public art, graffiti, net art, digitalizace ve volném umění.

Některé aktuální umělecké směry a jejich ohlas ve výtvarné pedagogice public art, graffiti, net art, digitalizace ve volném umění. Některé aktuální umělecké směry a jejich ohlas ve výtvarné pedagogice public art, graffiti, net art, digitalizace ve volném umění. BcA. Anita Šťastová 397147 Metodika galerijní pedagogiky GP3MP_MGP vyučující:

Více

Muzeologie Výstavní design a architektura

Muzeologie Výstavní design a architektura Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Muzeologie Výstavní design a architektura přednášející: Mgr. Václav Rutar Výstavní design / architektura Nejdůležitější prací designéra

Více

Muzeum stoleté. Sbíráme Vaše vzpomínky

Muzeum stoleté. Sbíráme Vaše vzpomínky 1913-2013 Muzeum Sbíráme Vaše vzpomínky Muzeum východních Čech v Hradci Králové Sbíráme Vaše vzpomínky V roce 2013 oslavíme sto let od otevření královéhradeckého muzea. Budova muzea je považována za nejvýznamnější

Více

ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK

ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK ZÁKLADY DĚJIN UMĚNÍ CYKLUS SOBOTNÍCH PŘEDNÁŠEK 2019/2020 Národní galerie Praha připravila kurz dějin umění, jenž zájemcům všech věkových kategorií z řad studentů, dospělých a seniorů nabízí základní orientaci

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií

Admission 20 crowns, children and students 10 crowns volný vstup pro pracovníky muzeí a galerií GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace MUZEUM MODERNÍHO UMĚNÍ MUSEUM OF MODERN ART Pivovarská 29-34 440 01 Louny telefon: + 42 415 652 634 fax: + 42 415 653 247 Stálá expozice Výstavy

Více

MgA. Adam Jílek. V pasti olej na plátně / 120x80cm / 2017

MgA. Adam Jílek. V pasti olej na plátně / 120x80cm / 2017 ADAM JÍLEK MgA. Adam Jílek *29.3.1989, Praha / Česká republika je malíř mladé generace českých umělců. Přes svůj relativně nízký věk si stačil vyvinout výrazný vizuální i obsahový rukopis. Absolvent Akademie

Více