MONTÁŽ PROVOZ SERVIS MOSTER 185

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MONTÁŽ PROVOZ SERVIS MOSTER 185"

Transkript

1 MONTÁŽ PROVOZ SERVIS V1.3 09/07/12

2 2 DŮLEŽITÉ POKYNY 03 SESTAVENÍ PARAMOTORU 06 MONTÁŽ SEDAČKY A KOVÁNÍ 08 NASTAVENÍ SEDAČKY 09 SESTAVENÍ ZÁCHRANNÉHO SYSTÉMU 10 SESTAVENÍ VRTULE 11 KONTROLA SESTAVENÍ 12 TECHNICKÉ ÚDAJE A PROVOZNÍ OMEZENÍ MOTORU 13 KARBURÁTOR BENZIN A OLEJ 16 ZAPALOVÁNÍ A ELEKTRIKA 17 JOYSTICK 19 PŘEDLETOVÁ KONTROLA 20 SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ 21 ÚDRŽBA 27 ČIŠTĚNÍ A PÉČE O STROJ 30 PŘEPRAVA A USKLADNĚNÍ 31 LIKVIDACE 31 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 32 ZÁRUČNÍ CERTIFIKÁT 33

3 3 DŮLEŽITÉ POKYNY SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME! Nákupem paramotoru od firmy G-Force PARAMOTORS jste získali kvalitní rakouský produkt, který se kromě vytříbené techniky vyznačuje promyšlenou provozní koncepcí a robustní konstrukcí. Věříme, že se svým paramotorem zažijete spoustu krásných letů. G-FORCE Paramotors Všechny údaje v tomto manuálu byly sestaveny po pečlivém přezkoušení, neplatí však jako záruka vlastností výrobku. G-Force Paramotors nese odpovědnost výhradně jen v tom rozsahu, který je stanoven v prodejních a dodacích podmínkách. Paramotory by měly být používány pouze zkušeným pilotem, který může prokázat minimálně 100 nalétaných hodin. Létat by se mělo pouze za příznivého počasí a na vhodných místech, v žádném případě nad zastavěnými oblastmi, vodou nebo lesními plochami. Uživatel by se měl před zahájením letu dostatečně pojistit proti nebezpečí při provozu. Kopírování a šíření tohoto manuálu a použití jeho obsahu je dovoleno pouze s písemným povolením firmy G-Force Paramotors. Vyhrazeny jsou změny, které slouží technickým pokrokům. S touto provozní příručkou se musí detailně seznámit každý majitel/pilot. Paramotor musí být podroben každoročnímu přezkoušení, které může být provedeno hlavním dovozcem nebo také samotným majitelem. Využívání tohoto stroje pro letecký sport je na vlastní riziko a odpovědnost majitele/pilota. Odpovědnost výrobce nebo prodejce je vyloučena!

4 4 Všechny změny na paramotoru vzhledem ke stavu, který je popsán v této příručce pro uživatele, musí být posouzeny a zkontrolovány odpovědným technikem. Každé poškození paramotoru, které snižuje jeho bezpečnost, musí být oznámeno výrobci, který navrhne vhodná opatření k napravení škody a rozhodne o tom, kdo smí tyto změny provést. Výrobce si vyhrazuje bezpečnostní kontrolu, bez ohledu na další možné přezkoušení odpovědným technikem. V knize letů musí být proveden záznam. Provoz paramotoru je obecně povolen pouze na základě platného leteckého oprávnění. Následující návod k obsluze byl sestaven podle nejlepšího vědomí a svědomí. Přesto je docela možné, že se na základě letecko-technických inovací nebo pozměněných povolovacích testů a vyučovacích metod určité záležitosti v průběhu času mohou měnit. Proto je v každém případě vhodné, obstarat si ve vhodné formě updates o případných změněných teoriích a testy u nás nebo na příslušných místech. Zvláštnosti a omezení: Koupený paramotor je sportovní letoun do 120 kg a je určen pouze k samostatnému létání (jednosedadlový provoz) a podle směrnic pro letovou způsobilost schválen pro motorový padák. Kompetentní je EAPR. Tento paramotor není určen pro tandemové létání a akrobatické prvky! Mělo by se létat pouze s padákovými kluzáky, které jsou určeny buď pro provoz s paramotorem nebo případně jen pro určitý typ paramotoru.

5 5 Všeobecné bezpečnostní pokyny a zacházení s přístrojem: Létejte s příslušným vzděláním a licencí! Používejte k létání výhradně schválené oblasti! Dodržujte vždy příslušnou letovou výšku! Žádné zbytečné zahřívací fáze žádné zbytečné obtěžování hlukem! Létejte jen s nosnou konstrukcí určenou pro tento motor! Létejte jen při vhodných povětrnostních a letových podmínkách! Létejte pouze při dobrém zdravotním stavu! Létejte pouze s odpovídajícími ochrannými pomůckami (přilba, ochrana sluchu, rukavice, kotníková obuv)! Nelétejte nikdy pod vlivem alkoholu! Nelétejte nikdy za deště! Maximální povolená rychlost větru je 25 km/h! Neodstraňujte žádné ochranné kryty! Nesahejte do zapnuté vrtule! Nedotýkejte se horkého motoru a výfukových částí! Nenechávejte děti bez dozoru v blízkosti přístroje! Udržujte přístroj ve vzdálenosti od možného zápalného zdroje! Opatrné zacházení s pohonnými látkami (olej, benzin)! Respektujte přírodu létejte pouze na povolených místech a chovejte se šetrně k přírodě! Respektujte své okolí a létejte pouze tehdy, pokud tím nikoho neobtěžujete příroda patří volně žijícím živočichům! Karabiny určené k používání musí dovolit devítinásobek (9G) maximální zátěže > 1350 dan Podle zákona je předepsáno mít u sebe jeden záchranný systém odpovídající maximální zátěži.

6 6 SESTAVENÍ PARAMOTORU RÁM Části rámu: - a.) Hlavní rám - b.) Klec - c.) 2x dlouhé spojovací tyče - d.) 4x střední spojovací tyče horní pozice: střední pozice: spodní pozice: long supports middle supports middle supports Sestavit kompletní klec a upevnit suchými zipy.

7 7 Nejprve vsunout do horních spojovacích tyčí - poté do prostředních a spodních spojovacích tyčí. Upevnit spodní suché zipy. Zajistit síť na obou stranách.

8 8 MONTÁŽ SEDAČKY A KOVÁNÍ Sedačku upevnit na hlavní modul. Kování utáhnout šroubem M8 Navléct a nastavit ramenní popruh.

9 9 NASTAVENÍ SEDAČKY Nejlepším způsobem, jak se seznámit se sedačkou a jejími možnostmi osobního polohování je simulátor. V takovém případě může posloužit tyč u sušáku na prádlo, dětská houpačka, trám nebo něco podobného. Posaďte se do sedačky a uchopte popruhy přes ramena. Postavte se a upravte si řemeny tak, aby váha ležela na Vašich ramenech. Zapněte poutka u nohou a přes hrudník a zavěste se do simulátoru. Najděte si vhodnou pozici pro sezení a upravte si popruhy tak, abyste seděli uvolněně. Popruhy by v této chvíli měly volně ležet na ramenech. Udělejte si čas a najděte si svou vhodnou pozici. Ramenní popruhy se nastavují podle váhy pilota. Optimální letecká pozice je v případě, kdy je paramotor nakloněn o 5 až 10 dozadu. Kompenzace motoru se může v závislosti na motoru nacházet buď vlevo nebo vpravo a při letu by měl být napnutý tak, aby byl zaručen přímý let.

10 10 SESTAVENÍ ZÁCHRANNÉHO SYSTÉMU Následující obrázky znázorňují, jak úspěšně namontovat záchranný systém. Navléct záchranu a karabiny. Navléct popruhy do poutek. Poutka vést na vnější straně. Záchranný systém upevnit na vyznačených místech.

11 11 SESTAVENÍ VRTULE U typu se používá karbonová vrtule Helix. Vrtuli sešroubujte 6x6M šrouby a utáhněte silou 10Nm. Používejte pouze originální vrtule G-Force, v opačném případě ztratíte nárok na záruku.

12 12 KONTROLA SESTAVENÍ Následující body musí být překontrolovány bezpodmínečně po montáži paramotoru: zkontrolovat části klece a suché zipy zkontrolovat montáž sedačky náležitě upevněny všechny řemeny správně namontovaná vrtule, všechny šrouby pevně dotaženy kontrola, zda se nemůže dostat nic do vrtule, popř. zda při své rotaci nemůže do ničeho narazit zkontrolovat nádrž a přívod benzinu zkontrolovat zavěšení a výfuk

13 13 TECHNICKÉ ÚDAJE MOTORU Motor Jednoválcový dvoutaktní Chlazení Vzduchem chlazený Otvor 54 mm Objem válce cm³ Max. výkon 25 koní při 7800 ot./min Max. tah 70 kg Válec Hliníkový s vrstvou NIKASIL Komprese 12,5 : 1 Písty 2 pochromované písty Karburátor Walbro Vzduchový filtr Air box Zapalování Indukční IDI Zapalovací svíčky NGK BR9ES Koncovky zapalovacích svíček 5 kω Převod Reduktor s Poly-V řemenem Poměr převodu 130/44 Vrtule Helix H30F 1,25m L-M-10-2 Startér Ruční Výfuk Rezonanční výfuk s koncovým tlumičem Spotřeba benzinu l/hod při tahu 30 kg Váha motoru 12.9 kg Směr otáčení vrtule Proti směru hodinových ručiček Objem nádrže 12 l Celková hmotnost motoru, bez záchrany 26 kg

14 14 UTAHOVACÍ MOMENTY UTAHOVACÍ MOMENTY PRO ŠROUBY A MATICE M N.m Kgf.m Lbf.ft HLAVA VÁLCE ,4 10,36 KLIKOVÁ HŘÍDEL STRANA UPEVNĚNÍ ODSTŘEDIVÉ SÍLY ,4 KLIKOVÁ HŘÍDEL STRANA ZAPALOVÁNÍ ,6 DRUH LEPIDLA CENTRÁLNÍ ŠROUB VRTULE ,6 Loctite 243 ZAPALOVACÍ SVÍČKY ,8 SKŘÍŇ MOTORU 6 8 0,8 5,92 UPEVNĚNÍ KARBURÁTORU 6 8 0,8 5,92 BLOK VENTILU 6 8 0,8 5,92 DRŽENÍ VÝFUKU ,4 Loctite 270 KONCOVÝ TLUMIČ ,5 11,1 Loctite 243 VÝFUK ,5 11,1 Loctite 243 STANDARDNÍ UTAHOVACÍ MOMENTY N.m Kgf.m Lbf.ft 5 mm ŠROUBY A MATICE 6 0,6 4,44 6 mm ŠROUBY A MATICE ,40 8 mm ŠROUBY A MATICE 25 2,5 18,50 10 mm ŠROUBY A MATICE 45 4,5 33,30 12 mm ŠROUBY A MATICE 55 5,5 40,70

15 15 MĚŘENÍ HLUKU

16 16 KARBURÁTOR BENZIN A OLEJ DŮLEŽITÉ INFORMACE Jako palivo používejte Natural (95 nebo 98 oktanový), olej, který se používá, je Castrol TTS, plně syntetický dvoutaktní olej. Používejte při tankování směs oleje/benzinu v poměru 1:40 (2,5%). Během záběhové fáze motoru by se měl brát ohled na následující pokyny. Motor obsahuje během prvních 10 provozních hodin směs 1:33 (3%). Během této doby by měl být použit plný plyn pouze ke startování. POMĚR SMĚSÍ: Benzin 98/100 Oktan LITR 0, Plně syntetický Castrol TTS 1:33 (3%) během záběhové fáze ml 16 ml 33 ml 66 ml 100 ml 132ml 165 ml 333 ml full synthetic oil Castrol TTS 1:40 (2,5%) při normálním provozu ml 13 ml 25 ml 50 ml 75 ml 100 ml 125 ml 250 ml Směs benzinu by neměla být starší než 1 měsíc!

17 17 ZAPALOVÁNÍ A ELEKTRIKA Zapalovací svíčky: NGK BR9ES

18 18

19 19 JOYSTICK Tento joystick je exkluzivně navržen a vyroben pro firmu G-Force Paramotors. Svou vynikající a snadnou obsluhou je novinkou mezi paramotory. Uchopte joystick do pravé ruky. Poutko je individuálně nastavitelné. Hlavní vypínač přeruší všechen přívod dodávky proudu pohonné jednotky.

20 20 PŘEDLETOVÁ KONTROLA NÁSLEDUJÍCÍ BODY BY MĚLY BÝT PROVEDENY PŘED KAŽDÝM STARTEM! 01 VIZUÁLNÍ KONTROLA KLECE A RÁMU KVŮLI PRASKNUTÍ 02 HLAVA VRTULE BEZ VŮLE? 03 REDUKČNÍ PŘEVODOVKA PEVNÁ? 04 PŘEKONTROLOVÁNÍ GUMOVÝCH PRVKŮ VÝFUKU A MOTOR (6 STK)! 05 BENZINOVÝ FILTR NENÍ ZNEČIŠTĚNÝ? 06 MOTOR, KARBURÁTOR UND NÁDRŽ JSOU PEVNÉ? 07 DOSTATEČNÁ ZÁSOBA POHONNÝCH HMOT A SPALOVACÍHO OLEJE V BENZINU (NEPOUŽÍVAT SMĚS STARŠÍ 1 MĚSÍC)? 08 ZAVĚŠENÍ PILOTA BEZ POŠKOZENÍ? 09 PADÁK BEZ POŠKOZENÍ? 10 POLOHA PLYNOVÉHO PEDÁLU KONTROLA LEHKÉHO CHODU? 11 VENTIL NÁDRŽE OTEVŘEN? 12 VOLNÁ VRTULE NASTARTOVAT MOTOR ŽÁDNÉ OSOBY V BLÍZKOSTI MOTORU PŘI STARTOVÁNÍ! 13 PROVEĎTE TEST SEŠLÁPNUTÍ PLNÉHO PLYNU PO ZAHŘÍVACÍ FÁZI! 14 VYZKOUŠEJTE FUNKCI VYPÍNAČE! 15 PILOT ŘÁDNĚ ZAVĚŠEN? 16 SMĚR VĚTRU A SÍLA VĚTRU? 17 STARTOVACÍ DRÁHA JE VOLNÁ? 18 KONTROLA PEVNOSTI

21 21 SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ

22 22

23 23

24 24

25 25

26 26

27 27 ÚDRŽBA NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY PŘED KAŽDÝM STARTEM: ZAJISTIT KLEC K RÁMU VYHLEDAT PŘÍPADNÉ DEFORMACE KLECE HLAVA VRTULE BEZ VŮLE, VRTULE BEZ POŠKOZENÍ A DOTAŽENÉ ŠROUBY VYZKOUŠET GUMOVÉ PRVKY FLEXIBILNÍHO ZAVĚŠENÍ KVŮLI ROZTRŽENÍ STOP VYPÍNAČ OTESTOVAT PŘI PLNÉM ZATÍŽENÍ ZKOUŠKA PLNÉHO PLYNU MIN OT./MIN POUŽÍVAT BENZIN S MINIMÁLNĚ 95 OKTANY VYZKOUŠET ZAŘÍZENÍ NA BENZIN KVŮLI PŘÍPADNÉ NETĚSNOSTI VYZKOUŠET ZAVĚŠENÍ PILOTA KVŮLI OPOTŘEBENÍ UVOLNIT VĚTRACÍ VÍKO NÁDRŽE PROHLÉDNOUT PADÁK, LANA A POPRUHY KVŮLI PŘÍPADNÉMU POŠKOZENÍ NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY KAŽDÝCH 10 PROVOZNÍCH HODIN ZNEČIŠTĚNÍ BENZINOVÉHO FILTRU VYZKOUŠET OPOTŘEBOVÁNÍ VÝFUKOVÝCH PRUŽIN ZKONTROLOVAT TLUMIČ SÁNÍ A PŘEDEVŠÍM GUMOVÉ PRVKY PROHLÉDNOUT VÝFUKOVÉ ZAŘÍZENÍ KVŮLI MOŽNÝM PRASKLINÁM PROHLÉDNOUT PŘÍP. ODŘENÁ MÍSTA NA NÁDRŽI PŘEZKOUŠET NAPNUTÍ POPRUHŮ NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY KAŽDÝCH 50 PROVOZNÍCH HODIN ZKONTROLOVAT KABELOVÉ SPOJE PROHLÉDNOUT OPOTŘEBOVÁNÍ BOVDENOVÉHO KABELU NA HORNÍM ŠROUBENÍ PROHLÉDNOUT PŘÍP. ODŘENÁ MÍSTA NA NÁDRŽI VÝMĚNA SVÍČEK VÝMĚNA GUMOVÝCH A KOVOVÝCH SPOJŮ VÝFUKU VIZUÁLNÍ KONTROLA TLUMIČE SÁNÍ, PŘEDEVŠÍM GUMOVÝCH ČÁSTÍ ZKONTROLOVAT VŠECHNY ŠROUBY A OBJÍMKY NA SEDADLE

28 28 NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY KAŽDÝCH 100 PROVOZNÍCH HODIN PŘEZKOUŠET LEHKÝ CHOD PÍSTNÍCH KROUŽKŮ NA VÝFUKOVÉ STRANĚ VÁLCE KONTROLA A PŘÍP. VYČIŠTĚNÍ USAZENÉHO KARBONU V HLAVĚ VÁLCE VYMĚNIT KARABINY NA ZAVĚŠENÍ PILOTA VÝMĚNA PÁSŮ U ZAVĚŠENÍ PILOTA VÝMĚNA STARTOVACÍHO LANA VÝMĚNA VŠECH GUMOVÝCH ZARÁŽEK VÝMĚNA VSTUPNÍ MEMBRÁNY SÁNÍ VÝMĚNA PÍSTNÍHO ČEPU A JEHLOVÉ KLECE NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY KAŽDÝCH 200 PROVOZNÍCH HODIN VÝMĚNA PÍSTU A KROUŽKŮ NÁSLEDUJÍCÍ BODY MUSÍ BÝT PROVEDENY KAŽDÝCH 400 PROVOZNÍCH HODIN VÝMĚNA VŠECH KULIČKOVÝCH LOŽISEK VÝMĚNA KLIKOVÉ HŘÍDELE PADÁKOVÝ KLUZÁK KAŽDÉ 2 ROKY MUSÍ BÝT PADÁKOVÝ KLUZÁK PODROBEN KONTROLE PŘÍSLUŠNÝM VÝROBCEM PADÁKU. MOTOR MOTOR MUSÍ BÝT PŘEKONTROLOVÁN JEDNOU ROČNĚ BEZ OHLEDU NA POČET PROVOZNÍCH HODIN PODLE VÝŠE POPSANÝCH BODŮ VZHLEDEM K OPOTŘEBENÍ NEBO PŘEDČASNÉ ÚNAVĚ MATERIÁLU. KAŽDOROČNÍ KONTROLA SMÍ BÝT PROVEDENA POUZE V PODNIKU FIRMY NEBO NAŠÍM AUTORIZOVANÝM DISTRIBUČNÍM PARTNEREM. BEZ VÝŠE ZMÍNĚNÝCH KONTROL ZANIKÁ NÁROK NA ZÁRUKU NEBO JINÉ VÝKONY. K ÚDRŽBĚ MOTORU SMÍ BÝT POUŽITY POUZE ORIGINÁLNÍ NÁHRADNÍ DÍLY. NAHRAZENÍ PODOBNÝMI DÍLY NEZARUČUJE PROVĚŘENOU PEVNOST A BEZPEČNOST JAKO PŘI POUŽITÍ ORIGINÁLNÍCH DÍLŮ.

29 29 KNIHA ÚDRŽBY Abyste měli přehled a časový seznam o provedených pracích na paramotoru, doporučujeme si do následující tabulky zaznamenávat všechny provedené úkony, ať už normální nebo neobvyklé. DATUM ČINNOST JMÉNO TECHNIKA PODPIS POZNÁMKA

30 30 MALÉ PŘÍP. VELKÉ OPRAVY Drobné opravy vrtule, klece nebo sedačky smí provést majitel. Větší opravy by měly být přenechány vyškoleným technikům nebo provedeny v dílně firmy G-Force Paramotors. POZOR! Opravy sedačky by měly být provedeny pouze v odborném provozu. ČIŠTĚNÍ A PÉČE Paramotor čistěte obyčejnou vodou a šetrným mýdlem. Mazivo a olej můžete odstranit dobrým odmašťovadlem. Vyvarujte se jakémukoli poškození vrtule. Snadno se stane, že se vrtule poškodí kameny a špínou při sání, když se motor zahřívá na zemi. Doporučujeme proto zahřívat motor pouze na zádech. Vyvážení vrtule Seřízení vrtule je velmi důležité. Listy vrtule jsou nastaveny na sílu zrychlení 2000 G. Proto může již rozdíl hmotnosti několika gramů způsobit sílu 2 kg. Tato síla způsobí vibrace v určitém rozmezí počtu otáček a kvůli vibracím mohou prasknout sváry nebo trubky rámu. Proto je pečlivé vyvážení krajně důležité. Udržování čistoty vrtule Po letu vždy setřete z vrtule špínu a olej. Pokud zůstane olej na vrtuli příliš dlouho, může se vsáknout do dřeva a způsobit nevyváženost. Padákový kluzák Čistěte padákový kluzák pouze měkkým hadříkem a čistou vodou a čistěte jej pouze tehdy, pokud je to nezbytně nutné! Opravy Opravy padákového kluzáku nikdy neprovádějte sami, přenechejte je výrobci nebo pověřeným osobám!

31 31 TRANSPORT A USKLADNĚNÍ Motor by měl být převážen pouze ve stoje, všechny části konstrukce i plnící nádrže jsou k tomu přizpůsobeny. Krátkodobý transport sedačky naležato je možný. Nádrž by měla být při převozu naležato prázdná nebo naplněna max. 1/3, v žádném případě nesmí pohonná hmota unikat!! Při transportu dávejte pozor na vrtuli musí volně ležet a nesmí být zatížena! Části klece by měly být převáženy pouze v tašce, která je k tomu výhradně určena. DLOUHODOBÉ SKLADOVÁNÍ Dlouhodobé skladování znamená déle než 3 měsíce. Postupuje se následovně: Zcela vyprázdnit nádrž s palivem Nastartovat motor a nechat jej běžet tak dlouho, dokud se sám nezastaví Odstranit svíčky. Nalít do válce 4 čajové lžičky dvoutaktního oleje několikrát opatrně zatáhnout za startér, aby se olej rozptýlil potom opět namontovat svíčky. Důkladně očistit vrtuli Odstranit nečistoty a olej z klece a sedačky Paramotor zakrýt čistým přehozem a uložit na čistém a suchém místě EKOLOGICKY NEZÁVADNÁ LIKVIDACE Paramotor patří do ustanovení nebezpečných odpadů a musí být zlikvidován odděleně.

32 32 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY Firma G-Force Paramotors poskytuje prvnímu kupci tuto omezenou a nepřenosnou záruku. Po dobu jednoho roku se zaručuje, že je tento produkt bez výrobních vad. Výrobce opraví nebo nahradí vadné výrobky podle libosti. Kabely, konektory a spojovací prvky nejsou do této záruky zahrnuty, ledaže by chyběly již při dodání. V případě nároku na náhradu musí kupující poslat produkt zpět obchodníkovi příp. výrobci na své náklady společně s kopií originální účtenky. Tato záruka se stává neplatnou v případě, pokud je s produktem zacházeno nesprávně nebo jej opravila nebo s ním manipulovala jiná osoba než výrobce nebo oprávněný zástupce. Záruka je neplatná i tehdy, pokud vzniknou škody na základě špatné benzinové směsi, nedodržení předpisů, špatného nastavení karburátoru nebo použití neoriginálních dílů. Výrobce nepřebírá, kromě této jediné výslovné omezené garance, žádné záruky vůči tomuto produktu a také nepřebírá záruky vůči třetím osobám. Žádný nárok na záruku kvůli: Zadření pístu, způsobené špatným nastavením karburátoru, špatnou benzinovou směsí, méněhodnotným spalovacím olejem a příliš dlouhým držením plného plynu Škody a následné škody způsobené prasknutím (např.: prasknutí vrtule) Škody a následné škody, které vznikly použitím neoriginálních dílů Neodborné zacházení, přetížení nebo oprava a manipulace jinými osobami než pouze výrobcem a jeho oprávněným zástupcem Chybějící záruční certifikát

33 33 ZÁRUČNÍ CERTIFIKÁT Jméno zákazníka: Model: Datum nákupu: Adresa: Tento záruční certifikát je platný po dobu 1 roku od data nákupu. Pročtěte si pečlivě manuál a záruční podmínky. V případě dalších dotazů kontaktujte svého prodejce příp. přímo firmu G-Force Paramotors. PRODEJCE G-Force Paramotors G-Force Paramotors Paurach 55, A-8332 Edelsbach Tel.: +43 (0) sales@gforce-paramotor.at