Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová"

Transkript

1 Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: , portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

2 Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I. stupně připravily netradiční výuku ve formě projektu, který nazvaly Vánoční dílna. Tematicky bylo dětské tvoření zaměřeno na výrobu vánočních dárků, přáníček, ozdob a dalších vánočních dekorací. Žáci se dozvěděli, co je advent a vyzkoušeli si v praxi některé zajímavé vánoční zvyky, které jsou leckdy opomíjené. Děti se do školy těšily, protože se neučily podle rozvrhu, ale místo učebnic si přinesly nejrůznější výtvarné pomůcky. Cílem projektu bylo: seznámení se s významem adventu seznámení se s vánočními tradicemi uvědomění si důležitosti dobrých vztahů v rodině i ve škole mezi spolužáky prohlubování schopnosti komunikace v kolektivu Paní učitelky se zaměřily na prohloubení vědomostí a praktických dovedností žáků v těchto průřezových tématech: Osobnostní a sociální rozvoj seberegulace a sebeorganizace kreativita poznávací schopnosti mezilidské vztahy spolupráce a soutěživost hodnoty, postoje, praktická etika Při tvoření si žáci nenásilnou formou rozvíjeli následující klíčové kompetence: kompetence komunikativní kompetence sociální a personální kompetence pracovní

3 Třída I. A Mgr. Petra Jindrová Projektový den byl pro žáky velmi zajímavý. Žáci si vyzkoušeli několik výtvarných technik a seznámili se s vánočními zvyky a tradicemi. Tento den jsme započali vyprávěním si o Vánocích. Vyprávěli jsme si o zvycích a tradicích, které k Vánocům patří a také o tom, které zvyky či tradice žáci znají a zkoušejí doma s rodiči o vánočních svátcích. Následovalo čtení 21. příběhu z knihy 24 Adventních příběhů, který ani dnes jako každý den v tomto měsíci nemohl chybět. Po přečtení jsme se přenesli do výtvarné dílny a začali tvorbou vánočního přáníčka. Vánoční přáníčko vypadalo na první pohled velmi jednoduše. Na přední straně jsme si vyhráli s barevným papírem a tvorbou sněhuláka. Toto přáníčko jsme ozdobili nejen z vnější, ale i z vnitřní strany. Po otevření přáníčka na nás vykoukne vystřihovaný vánoční stromeček. Žákům se přáníčko se sněhuláky velmi povedlo. Žáci byli se svou první prací nadmíru spokojeni, přáníčka byla odnesena domů a předána rodičům. Po dokončení přáníček jsme se neodkladně vrhli do další práce tvořili jsme sněhové lucerničky. Na lucerničky jsme malovali lepidlem různé vánoční motivy, které jsme nakonec obalili v mořské soli. Zbyla nám struktura, která se velmi podobá mrazu či připomíná zmrzlý pohled z okna domova. Nakonec jsme každé přidělali ucho a už jen přemýšleli, kam se vydáme pro betlémské světlo. Poslední činností byla výroba malého vánočního svícnu. Vánoční svícen jsme vyráběli ze slaného těsta. Každý si svůj výrobek vytvořil podle své vlastní fantazie a ozdobil si ho různými druhy koření. Nakonec se povedené svícny musely nechat ztvrdnout. Tento projektový den byl pro nás všechny velmi přínosný a obohacující. Seznámili jsme se a vyzkoušeli jsme si jiné, velmi pěkné výtvarné techniky. Všichni jsme si odnesli spoustu zážitků, mnoho krásných výrobků a těšíme se na další takto zaměřené projektové dny.

4 Třída I. B Mgr. Jitka Váchová Na začátek Vánočních dílen zavítali do I. B žáci V. A, aby prvňáčkům pomohli s tzv. pečením perníčků. Vymýšleli, navrhovali a pak společně malovali různé motivy a ornamenty na perníčky. Potom si sami prvňáčci vyrobili krásné vánoční svícny z jablíček a voňavého hřebíčku. Nakonec vánočního tvoření zvládli vytvořit vánoční přáníčka s motivem stromečku se sněhovými vločkami, které jistě potěší jejich rodiče. Dětem se vánoční tvoření velmi líbilo. Už se všechny moc těší na dárky, které jim přinese Ježíšek.

5 Třída I. C Mgr. Renata Vinklárková Letos naše třída prožívala své první školní Vánoce. Všichni se těšili na to, co se bude dít. Nejdříve jsme si povídali o vzniku a původu svátků. Připomněli jsme si některé staré zvyky, které k Vánocům patří rozkrajování jablka, pouštění lodiček A pak jsme se pustili do práce. Protože se všichni už těšíme na ozdobený stromeček, tak si každý z nás vyrobil takový malý vánoční stromeček z papíru. Vymýšleli jsme a kreslili ty nejoriginálnější ozdoby. Vyprávěli jsme si, co bychom si přáli pod stromečkem letos najít. Nakonec jsme ještě vytvořili přání k Novému roku. Bylo to malé růžové prasátko se čtyřlístkem. Podle pověstí by majiteli mělo přinést štěstí. Každý z nás se tedy sám rozhodne, komu to přáníčko daruje a snad někomu štěstí opravdu přinese. Celé dopoledne bylo velmi zajímavé a poznali jsme, že ve škole se nemusíme vždy jen učit.

6 Třída II. A Mgr. Dana Povrazníková Děti z II. A se na vánoční dílnu pečlivě připravovaly. V hodině výtvarných a pracovních činností v předešlém týdnu vymodelovaly ze slaného těsta sněhuláky a paní učitelka jim je ve školní kuchyňce upekla. Na vánoční dílnu si všichni přinesli drobné ozdoby a přírodniny ke zdobení, nezapomněli ani potřebné nůžky a lepidlo a tak se mohli dát do vánočního vyrábění. Nejprve přišlo na řadu vánoční přání v podobě krajinky, poté obrázek sněhuláka vlepený do dřevěného rámečku a nakonec netradiční svícen z nařezaného kmene břízy. Po dokončení práce byli všichni na své výtvory velmi pyšní, protože všechny výrobky se opravdu vydařily. V závěru celého vánočního dopoledne jsme si povídali o vánočních zvycích a tradicích, symbolicky nám právě tento den ve třídě vykvetly barborky. Příjemnou atmosféru vánoční dílny doprovázely koledy a vánoční písničky. Věřme, že tvořivé dopoledne přispělo k té správné vánoční atmosféře a že všichni prožijí ty nejkrásnější Vánoce.

7 Třída II. B Mgr. Pavlína Celná 21. prosince jsme si my, žáci II. B, vyzkoušeli v rámci dne Vánoční dílny zdobení vánočních perníčků. Rozdělili jsme se do několika skupin a vybrali si upečené tvary perníčků. Používali jsme barevné sněhové polevy a vytvářeli různé ornamenty a obrázky podle své fantazie nebo podle rady paní učitelky. Do druhého dne jsme pak počkali na zaschnutí polevy a již ozdobené perníčky jsme zabalili do celofánu jako malé sladké a voňavé dárečky.

8 Třída II. C Mgr. Marie Fišerová Nás zima nezaskočí řekli jsme si s žáky naší třídy. Když nám počasí nepřeje a nemůžeme si postavit sněhuláka ze sněhu na louce, vyrobíme sněhuláka papírového ve třídě. A tak se v předvánoční pondělí malovalo, stříhalo, vytrhávalo, lepilo, obkreslovalo Prostě celý den pilně pracovalo. A jaké by to byly Vánoce bez kapříka? A najednou se začali pod rukama objevovat kapříci. Nechyběly ani sváteční talířky, pěkné modrotiskové to aby nám hodně chutnalo. Při práci nám třídou zněly líbezné tóny vánočních koled. Nemohlo chybět ani vánoční soutěžení. Všichni jsme si Vánoční dílny pěkně užili a zkrátili si to dlouhé čekání na toužebné a dlouho očekávané rozbalování dárků od Ježíška.

9 Třída III. A Mgr. Alena Štemberová Děti z naší třídy se na vánoční dílnu pečlivě připravily. Do školy si přinesly pastelky, nůžky, přírodní ozdůbky jako jsou šišky, větvičky, skořápky od oříšků, sušené plátky jablek, pomerančů, koření badyán, skořici a mnoho dalších ozdůbek. Vánoční dílnu jsme zahájili povídáním o vánočních tradicích. Pak jsme navštívili třídu paní učitelky Vochové, která si pro nás připravila výrobu květiny tzv. vánoční hvězdu ze špejlí a krepového papíru. Po návratu do své třídy jsme se pustili do výroby vánočních svícnů z pravých jehličnatých větviček. Učebnou se rozvonělo jehličí, skořice a badyán. Předvánoční pohodu jsme si dotvořili vánočními písněmi a koledami, které nám zpříjemnily vánoční tvoření. V poslední části dílny jsme ještě vytvořili vánoční ozdoby z papíru. Děti celý den pracovaly s nadšením a elánem. Domů odcházely s nádhernými vánočními výrobky a s příjemným pocitem, že se ve škole může prožít velice pěkný den.

10 Třída III. B Mgr. Jana Hosnedlová Dne 21. prosince se žáci třídy III. B zúčastnili projektu Vánoční dílna. Aktivity žáků v rámci tohoto projektu byly rozděleny do několika částí. V první části jsme si připomněli význam Vánoc, popovídali jsme si o dodržování vánočních tradic a zvyků. Ve druhé části si děti pod vedením paní učitelky Vochové vyrobily papírovou květinu tzv. vánoční hvězdu. Ve třetí části si každý žák vyrobil přáníčko se zvonečky pro někoho ze svých blízkých. Děti postupovaly podle pokynů a všem se přáníčko povedlo. Nakonec si děti ještě dokončily časově náročnou vánoční dekoraci na stůl, kterou vyráběly předchozí den při výtvarných a pracovních činnostech. Všemi vánočními výrobky jsme si vyzdobili třídu. Druhý den, poslední před vánočními prázdninami, si žáci své práce odnesli domů. Dětem se celá akce líbila a pracovaly s nadšením.

11 Třída IV. A Mgr. Romana Ottenschlägerová se uskutečnily na 1. stupni Vánoční dílničky. Naše třída IV. A vyráběla ledové květy z papíru. Přáníčka i drobné dárečky pro své nejbližší máme již hotové, a proto jsme se rozhodli oživit a rozveselit ponuré, deštivé a zamračené dny ledovými kvítky. Ledové květy barevně vystihují zimní čas, jsou modrobílé. Nejprve jsme si nastříhali proužky z bílého a několika odstínů modrého papíru, které jsme na konci slepili v okvětní lístek. Poté jsme okvětní lístky přilepovali na polystyrenové kolečko, až nám vznikl krásný ledový kvítek. Posuďte sami, jak se nám tvoření vydařilo! Všichni se moc snažili, pečlivě a vzorně s chutí pracovali. Všem dětem děkuji za skvělou a pohodovou atmosféru při práci a doufám, že ze zimní výzdoby budou mít doma všichni radost.

12 Třída: IV. B Mgr. Kateřina Juráňová V letošním školním roce jsme tvořili dárky ve Vánočních dílnách, které se uskutečnily na 1. stupni. Děti vyráběly vánoční přání s motivem vánočního zvonku a vánočního stromečku. Přání je vyrobeno z barevného kartonu a barevných papírů, jsou ozdobeny mašličkami ze slaměného vlákna a vykrajovanými ornamenty. Děti si přání doplnily vlastním textem. Práce se žákům vydařila, pracovali pečlivě, s nadšením a pílí. Ve třídě jsme si vytvořili příjemnou vánoční atmosféru.

13 Třída: V. A Mgr. Zuzana Poncarová Dnešní den jsme zahájili symbolickým pečením perníčků pomáhali jsme prvňáčkům z I. B zdobit papírové perníčky. V následujících vyučovacích hodinách jsme se věnovali výrobě ponožkových sněhuláků. Ponožky naplněné rýží nám sice několikrát praskly a rýže byla úplně všude, to nás však neodradilo a sněhuláky jsme stihli dokončit. Pomyslnou tečkou na závěr byla výroba čepičky pro zmíněného sněhuláka. Všichni pracovali soustředěně a velice pečlivě. Sněhuláci se vydařili a jistě poslouží jako milá pozornost a malý dáreček pro příbuzné či kamarády.

14 Třída: V. B Mgr. Petra Dolejšová V rámci školního projektu probíhalo v 5. B zdobení třídy. Žáci si připravili tradiční výzdobu vánoční tabule a jali se vyrábět dárky pro své nejbližší. Předmětem výroby byl dekorativní strom, na jehož výrobu jsme použili kartonový papír, lýko, drobné ozdoby a koření pro navození vánoční atmosféry (skořice apod.). Za několik vyučovacích jednotek pak byla celá třída vyzdobena originálními dětskými výrobky, které si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Zbylý čas jsme věnovali vánočním zvykům a tradicím, které jsme si i prakticky vyzkoušeli.

15 Učebna anglického jazyka Mgr. Lenka Vochová Zároveň s vánočními dílnami, které probíhaly v kmenových třídách, se v učebně s interaktivní tabulí odehrála též jedna vánoční dílna zaměřená na výrobu zápichu Poinsettie. Děti pracovaly s nastříhaným krepovým papírem a třpytkami. Zprvu byl plán velmi ambiciózní, a to, že se v prvních třech hodinách zde vystřídá šest tříd. Nakonec bylo nutno slevit jak z tempa, tak i z plánovaného výrobního postupu, a především z počtu účastníků. Ve výsledku se na místě vystřídalo celkem 59 dětí ze třetích a čtvrtých tříd, a je nutno pochválit každého, kdo výrobu nevzdal a odnesl si pěkný zápich, zejména ty, kteří si ho stihli i nazdobit třpytkami. Také je nutno poděkovat paním třídním učitelkám, které s realizací vypomohly i za cenu toho, že jim to nabouralo jejich vlastní program.

16 Závěr: Ve třídách se pracovalo s chutí a elánem, panovala klidná vánoční atmosféra. Školou se nesla vůně jehličí a vánočního cukroví, zpěv koled a vánočních písní. Všechny děti odcházely domů šťastné s krásnými vlastnoručně vyrobenými dárečky, přáními, svícny, ozdobami a mnoha dalšími vánočními dekoracemi. Poděkování: Děkuji všem vyučujícím 1. stupně za skvělou spolupráci při tvorbě tohoto portfolia. Použité zdroje: podklady od vyučujících fotografie z archivů vyučujících Elektronické zdroje: [online]. [cit ]. [online]. [cit ].

BUMBLE BEE NEWS. Šťastný nový rok vám všem!

BUMBLE BEE NEWS. Šťastný nový rok vám všem! BUMBLE BEE NEWS 2015 NOVINKY, KTERÉ JINDE NENAJDETE Šťastný nový rok vám všem! Věříme, že jste všichni prožili krásné Vánoce i vánoční volno! Doufáme, že vám Ježíšek nadělil vše, co jste si přáli a že

Více

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU:

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Název projektu: HROZEN PLNÝ NÁPADŮ Termín realizace projektu: 3.1.2007 21.12.2007 Realizátor projektu: CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Město Hluboká nad Vltavou - Osadní výbor Hroznějovice Garant projektu: Mgr.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 Obsah: Slovo ředitele školy, mikulášská nadílka, rozsvěcování obecního stromku, Vánoce, vyhodnocení sběru, bludiště

Více

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ZÁŘÍ: Já a svět okolo mě 1.9.2015-4.9.2015 Vítáme vás, kamarádi 7.9.2015-11.9.2015 Vítáme vás, kamarádi II 14.9.2015-18.9.2015 Naše školka 21.9.2015-25.9.2015 Barvy ŘÍJEN:

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme.

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme. Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Plescherová Jitka, Bc. Lenka Mülerová Téma: JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ Ostrov moudrosti Sociální

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ Název metodického

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

1. číslo / 2015 leden 2015

1. číslo / 2015 leden 2015 1. číslo / 2015 leden 2015 Je po Vánocích, skončily i vánoční prázdniny. Některým dětem se možná splnil vánoční sen a našly pod stromečkem to, na co se v skrytu duše těšily. Mnohé děti byly překvapeny,

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

naší školy Ročník 21. 2. číslo

naší školy Ročník 21. 2. číslo naší školy Ročník 21. 2. číslo 2015/2016 JAK TO MÁME MY? VÁCLAV BUREŠ OBLÍBENÉ CUKROVÍ: PERNÍČKY OBLÍBENÁ KOLEDA: ROLNIČKY CO CHCE K VÁNOCŮM: OUTDOOROVOU KAMERU VIKTORIE BÍLKOVÁ OBLÍBENÉ CUKROVÍ: LINECKÉ

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

KREJČOVSKÁ DÍLNA ŠITÍ PLÁTĚNÝCH PYTLÍČKŮ

KREJČOVSKÁ DÍLNA ŠITÍ PLÁTĚNÝCH PYTLÍČKŮ BEJVÁVALO Ve čtvrtek 23. 10. se plumlovská škola na 1. stupni přeměnila v řemeslné dílny. V rámci projektu Bejvávalo. Projekt byl finančně podpořen Olomouckým krajem v Programu podpory environmentálního

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ

PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ PdF MU Brno Učitelství 1. stupně ZŠ ZDRAVÍ ANEB MY STONÁME NERADI I. NÁVRH PROJEKTU Název: ZDRAVÍ ANEB MY STONÁME NERADI Autoři: Zuzana Křížová, Šárka Zemanová, Jitka Novohradská Školní rok: 2007/2008

Více

zve na výtvarné a dramatické vzdělávací programy na 1. pololetí ŠR 2015/2016

zve na výtvarné a dramatické vzdělávací programy na 1. pololetí ŠR 2015/2016 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno www.sssbrno.cz zve na výtvarné a dramatické vzdělávací programy na

Více

Příklad dobré praxe na téma. HRÁTKY aneb setkání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Kamarádem může být každý.

Příklad dobré praxe na téma. HRÁTKY aneb setkání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Kamarádem může být každý. Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma HRÁTKY aneb setkání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami Kamarádem může

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Učitelství 1. stupně ZŠ

Učitelství 1. stupně ZŠ MASARYKOVA UNIVERZITA Pedagogická fakulta Poříčí 7, 603 00 Brno KATEDRA BIOLOGIE PRACOVIŠTĚ KEJBALY Učitelství 1. stupně ZŠ magisterské studium TÉMA: Svátek svatého Mikuláše Předmět: Aranţování a úprava

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Závěrečná zpráva ze stáže v Londýně

Závěrečná zpráva ze stáže v Londýně Závěrečná zpráva ze stáže v Londýně Místo konání: The Garden Nursery, Londýn Termín stáže: 28. 9. 3. 10. 2014 Stážistky: Mgr. Lenka Špittová, Mgr. Lenka Iserová Přip pracovní stáži v Londýně jsme měla

Více

VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA

VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA V rámco projektu Kdo jsi TY a kdo jsem JÁ MY se žáci měli seznámit s různými komunitami žijícími mezi námi. Vzhledem k možnostem jsme si vybrali celkem příhodné místo a

Více

11. společenský večer s dobročinnou aukcí

11. společenský večer s dobročinnou aukcí 11. společenský večer s dobročinnou aukcí Katalog exponátů Hlavní partner: Partneři: Neodpírej dobrodiní těm, kteří je potřebují, je-li v tvé moci je prokázat. Přísloví 3.27 Program: Prohlídka výstavy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 12. PROSINEC 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Lidové zvyky a obyčeje - prosinec

Lidové zvyky a obyčeje - prosinec Lidové zvyky a obyčeje - prosinec určeno pro žáky sekundy víceletého gymnázia CZ.1.07/1.1.00/14.0143 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. úvod: Život lidí v minulosti měl pevněji daný řád než dnes. Tento

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace

Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace Ročník 6./ č. 1 NÁŠ ZPRAVODAJ LEDEN ÚNOR 2014 obsah: strana 2 Slovo paní ředitelky strana 3 Blahopřejeme uživatelům strana 4 Ohlédnutí za rokem 2013 strana

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR

Výtvarný materiál DEKORAČNÍ MATERIÁL. K1 0038 27,- Kč 1,08 EUR Bambulky 00 barevných bambulek o průměru cm na knoflíky, očička, nosíky apod.. K 0 Barevné. K 0 Zvířecí,- Kč,0 EUR DEKORAČNÍ MATERIÁL. Pohádková vlna Balíček barevného ovčího rouna o hmotnosti 0 g. Jedná

Více

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016 Vážení čtenáři, velice rádi bychom vám popřáli poetické Vánoce na sněhu. Bohužel asi ani letos se bílých Vánoc nedočkáme. Je ale určitě jenom dobře, že lidé počasí ovládat nedokážou. Na druhou stranu je

Více

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba.

Vánoce za dveřmi Co to táta nese, že se to tak třese? Že se to tak hýbá, bude to ta ryba. Ročník 19 Prosinec 2014 Zdarma Naši věrní čtenáři, v rukou držíte poslední číslo Školních novin v tomto kalendářním roce. Připravili jsme pro Vás proto speciální vánoční vydání plné zábavy, luštění, kvízů

Více

časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice

časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice č. 2/ 2015-2016 A rchanděl Gabriel oznámil podle svědectví Nového zákona Panně Marii početí Syna z Ducha Svatého.

Více

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4 Obsah stránky: Cíle a výstupy projektu........................................................... 2 Úvod do projektu................................................................ 2 Motivace.....................................................................................................

Více

časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice

časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice časopis Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky, Teplice č. 2/ 2015-2016 A rchanděl Gabriel oznám il podle svědectví Nového zákona Panně Marii početí Syna z Ducha Svatého.

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

Koloběh školním neboli kalendářním rokem

Koloběh školním neboli kalendářním rokem Projekt Základní školy a Mateřské školy Sudice, příspěvková organizace Koloběh školním neboli kalendářním rokem Tímto pestrým projektem si zpříjemníme a originálně zpestříme a obzvláštníme náš pobyt ve

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013 Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září EXKURZE ARCHEOSKANZEN MODRÁ Dne 16. 9. 2013 jeli žáci 7. a

Více

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, končí první rok nového volebního období, takže bývá zvykem se ohlédnout a bilancovat, co se v uplynulém roce podařilo v obci udělat. První akcí, která se letos

Více

Vánoce u nás a ve světě

Vánoce u nás a ve světě Rozdělení dílen na projektový den 1. Vánoční ní zvyky Vánoce u nás a ve světě 4. 9. ročník Popis: Vánoční zvyky u nás doma, odlévání plovoucích svíček, ochutnávka cukroví z jiných rodin. psací potřeby,

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ludslavice, okres Kroměříž

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ludslavice, okres Kroměříž ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ludslavice, okres Kroměříž Ludslavice 90, 769 01 Holešov Identifikátor školy: 600 118 363

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Liberec Inspekční zpráva Základní škola Huntířov nad Jizerou, okres Jablonec nad Nisou Huntířov nad Jizerou 63 468 22 Železný Brod Identifikátor školy: 600078337

Více

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy

zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné a keramické vzdělávací programy Tvořivá, taneční a pohybová výchova pro mladší

Více

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Úvodní slovo Milí čtenáři, velmi nás těší váš zájem o aktivity, které nabízíme. K 31. říjnu 2015 jsme evidovali 1 199 přihlášených účastníků do pravidelné zájmové činnosti

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-632/14-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 750 308 11 Mateřská škola PALETKA, Praha 13, Trávníčkova 1747 Trávníčkova 1747, 155

Více

LISTOPAD V listopadu proběhl druhý oborový a projektový den, vrátily se oblíbené sportovní turnaje, tentokrát ve florbalu! Také jsme ke konci roku oficiálně úspěšně ukončili program Bezpečné cesty do školy!

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK:

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK: ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: I ve školní družině může strašit, když děti chtějí. V prvním oddělení děti malovaly strašidelné dýně. Ve druhém oddělení děti vyráběly

Více

Nadcházející události

Nadcházející události listopad 2015 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátelé naší školy, nacházíme se v období adventu, v období, kdy tmy v průběhu dne je více než světla a slunečního jasu, vše kolem nás

Více

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu

Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu Závěrečná zpráva: Zážitkový vzdělávací program Odyssea Alfa stmelovací kurz pro 6. třídu ZŠ Šestajovice, 23. 24. 9. 2011 Obsah Úvod.....2 Cíle kurzu..2 Časová organizace a obsah programových bloků.3 Postřehy

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

Ukázka zpracování učebních osnov vybraných předmětů. Škola Jaroslava Ježka základní škola pro zrakově postižené

Ukázka zpracování učebních osnov vybraných předmětů. Škola Jaroslava Ježka základní škola pro zrakově postižené Ukázka zpracování učebních osnov vybraných předmětů Škola Jaroslava Ježka základní škola pro zrakově postižené Škola má deset ročníků, 1.stupeň tvoří 1. až 6., 2.stupeň 7. až 10.ročník. V charakteristice

Více

Příloha č. 12 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE

Příloha č. 12 ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Úvodní a Bezpečnost práce - pokyny 1 září Žák vytváří přiměřené pracovní postupy na základě své představivosti různé výrobky z daných materiálů Žák volí vhodné pracovní pomůcky, nástroje a náčiní vzhledem

Více

LISTOPAD 2015. Barevný podzim

LISTOPAD 2015. Barevný podzim 2. číslo 2015/2016 LISTOPAD 2015 Barevný podzim Na podzim jsou dny plné laskavého sluníčka, které barví listy stromů do nepopsatelného barevného obrazu. My jsme se těmito barvami inspirovali. Hlavním úkolem

Více

OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU

OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU OD 13 DO 17 HODIN V NAŠEM SRDÍČKU Zpracovala Nová Milena, foto ŠMardová-Koulová Jana, Procházková Eva,korekce Ing. Vlach Milé děti, je tu měsíc prosinec. Pro vás děti jeden z nejhezčích měsíců v roce.

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 TOULCŮV DVŮR AKCE LISTOPAD 2015 Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 V našem hlavním městě se stále častěji setkáváme s různými plazími uprchlíky z

Více

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem

Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Třídní vzdělávací plán ŠVP PV Rok s kocourkem Matyášem Integrovaný blok Tématický okruh (celek) Témata Co je nám nejblíže To jsou moji kamarádi CO JE KOLEM NÁS Co najdeme v naší třídě Už znáš celou školku

Více

MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT ROZKVETLÁ ŠKOLKA

MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT ROZKVETLÁ ŠKOLKA MALÝ ZAHRADNÍK PROJEKT ROZKVETLÁ ŠKOLKA KOMPETENCE: Kompetence k učení: Získanou zkušenost uplatňuje v praktických situacích a v dalším učení. Kompetence k řešení problému: Všímá si dění i problémů v bezprostředním

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Kozolupy okres Plzeň-sever 330 32 Kozolupy 1 Identifikátor školy: 600 071

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Projekt: Události a výročí 2012/2013

Projekt: Události a výročí 2012/2013 Projekt: Události a výročí 2012/2013 V uplynulém roce nás provázel celoroční a celoškolní projekt, který jsme nazvali Co vidíme z okna školy?. Domnívám se, že byl velmi úspěšný a že se líbil jak žákům

Více

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016

ŠKOLNÍ AKTUALITY 2015/2016 Specifická prevence Akce školy v roce 2015/2016 Beseda na téma: Nebezpečné jevy spojené s používáním internetu a mobilních telefonů. Výuka na dopravním hřišti v Nymburce, 1. stupeň Přednáškový den na téma

Více

Časopis MŠ. Únor 2016

Časopis MŠ. Únor 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Únor 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Přátelé jsou jako andělé, nedovolí nám spadnout, i když ztratíme křídla. Fotil Víťa Graubner, citát z internetu vybral Mirek Frolka

Přátelé jsou jako andělé, nedovolí nám spadnout, i když ztratíme křídla. Fotil Víťa Graubner, citát z internetu vybral Mirek Frolka ročník 3 2011/prosinec 10 Přátelé jsou jako andělé, nedovolí nám spadnout, i když ztratíme křídla. Fotil Víťa Graubner, citát z internetu vybral Mirek Frolka Tento projekt je financován z Evropského sociálního

Více

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární fotografii. V rámci fotokroužku organizoval několik let Mapový

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatel: Jakub Mlad, Iva Svobodová Téma: TAJEMSTVÍ KLÍČŮ Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ ke kamarádské družince Sociální dětí: Umění jednat, Morální

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky

Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky Na návštěvě v Evropě 19.11.2012 ZŠ Chyšky V pondělí 19.11.2012 jsme realizovali projekt, který zvítězil v Jihočeském kraji v soutěži nazvané Škola v Evropě, Evropa ve škole. Na naší škole měl název Na

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Proboštov, Kpt.

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Proboštov, Kpt. ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Ústecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Proboštov, Kpt. Jaroše 130 Kpt. Jaroše 130, 417 12 Proboštov Identifikátor školy: 600084779

Více