Prvním krokem k dotaci je ověření, zda Váš záměr nalezení vhodného dotačního zdroje pro Vaše záměry.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Prvním krokem k dotaci je ověření, zda Váš záměr nalezení vhodného dotačního zdroje pro Vaše záměry."

Transkript

1 12 / 2015 Magazín Centra evropského projektování a.s. Projektové a konzultační centrum OP V současné době probíhá schvalování jednotlivých operačních programů pro období a městům, obcím, neziskovým i podnikatelským subjektům se nabízí možnost pro své záměry získat další dotace. Prvním krokem k dotaci je ověření, zda Váš záměr nalezení vhodného dotačního zdroje pro Vaše záměry. Projdeme s Vámi Vaše nápady a náměty na projekt, vyhledáme Vám možný dotační titul, společně zvážíme, zda je pro Vás dotace výhodná, dokážete připravit všechny podmínky tak, aby se projekt udržel. Vytvoříme Vám projektový list k Vašemu záměru a s doporučeními k dalšímu postupu a to vše ZDARMA díky podpoře tvorby projektových záměrů ze strany našeho vlastníka Královéhradeckého kraje. Hana Kovářová obchodní manažer Certifikace IPMA Level D tel.: mobil: e mail: obchod@cep rra.cz

2 Projektové a konzultační centrum Vážená paní/ Vážený pane, rádi bychom Vás pozvali na náš vzdělávací seminář, který se zaměřuje na Veřejné zakázky. Seminář se bude konat dne 9. prosince 2015 od 8.30 do v Hradci Králové v sídle společnosti Centrum evropského projektování. Lektor: Ing. Jiří Včeliš manažer veřejných zakázek Centra evropského projektování, lektor s bohatými zkušenosti s veřejnými zakázkami realizovanými v rámci různých operačních programů, se zkušeností s řadou různých kontrol zakázek. Lektor se věnoval dříve přípravě a řízení dotačních projektů vnímá zakázky v kontextu projektu. Díky podpoře ze strany Královéhradeckého kraje je seminář ZDARMA. Sněmovna podpořila nový zákon o zadávání veřejných zakázek Sněmovna dne 26. listopadu 2015 v prvním čtení podpořila nový zákon o zadávání veřejných zakázek. Podle Ministerstva pro místní rozvoj ČR má předloha zadavatelům poskytnout větší pravomoci, současně jim ale nařizuje postupovat transparentně a přiměřeně. Zadavatelé dostanou navíc nová kritéria, podle nichž se budou moci rozhodovat o kvalitě nabídek, a nebudou tak muset pokaždé rozhodovat podle nejnižší nabídnuté ceny, jako je tomu nyní, uvedlo ministerstvo. Sněmovna se začala zákonem zabývat dne , jednání ale přerušila a dne v něm pokračovala. Ministryně Karla Šlechtová kvůli tomu zrušila pracovní cestu do Číny, aby se mohla jednání účastnit. Pokud by zákon nebyl projednán včas, ohrozí to podle ní čerpání evropských peněz. "Pro mě je tento zákon naprostá priorita," řekla poslancům. Dodala, že nechce, aby se z nového zákona stal "paskvil", jakým je podle ní současný zákon se svými 21 novelami. Nový zákon mimo jiné ponechává limit pro povolené vícepráce u stavebních zakázek na nynějších 30 procentech, ačkoli původní návrh počítal se zvýšením na 50 procent. Také zakazuje uzavřít smlouvu s účastníkem tendru, který nesplňuje požadavky zákona či zadavatele. Zadavatel bude moci ze soutěže vyloučit uchazeče, který se dopustil v posledních třech letech závažných nebo trvalých pochybení při plnění veřejné zakázky. Bude také moci vyloučit každého, kdo má vůči němu dluhy. Půjde například o pokuty za špatné plnění předchozí zakázky. Nadlimitní zakázka bude taková zakázka, která překročí objem stanovený nařízením vlády. Veřejná zakázka malého rozsahu bude taková, která v případě služeb nepřekročí dva miliony korun a u stavebních prací šest milionů korun. Zadavatel na ně nebude muset vyhlašovat zadávací řízení. Podlimitní zakázka se pak má pohybovat v rozsahu od zakázky veřejného rozsahu až po limit v nařízení vlády. Zadavatelé budou moci stanovit cenu, pod níž budou považovat nabídky za mimořádně nízké. Budou moci dělit zakázky na menší, jestliže tím neobejdou povinnosti stanovené zákonem. Pokud budou zadávat v jednom řízení více částí zakázky, budou muset vymezit jejich rozsah a stanovit pravidla účasti dodavatelů v jednotlivých částech.

3 zdroj: Operační program Zaměstnanost Operační program Zaměstnanost plánuje na vyhlásit výzvy pro obce a kraje a pro městské části hl. města Prahy. Žádosti o podporu se mohou podávat na projekty zaměřené na vzdělávací aktivity (školení, semináře), na zvýšení kvality a řízení lidských zdrojů v úřadech územních samosprávných celků, na optimalizaci chodu úřadů a tzv. good Governance, na procesní a personální audity v úřadech územních samosprávných celků, na projektové řízení a strategické plánování v úřadech územních samosprávných celků. CEP pomáhal zpracovávat více než dvaceti žádostí o dotaci či se podílel na administraci a řízení projektů obcí v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost ve výzvách 53, 57, 69 a 89. V případě zájmu a bezplatnou konzultaci kontaktujte Věru Sakslovou, projektovou manažerku a personalistku, která s Vámi probere možnosti aktivit v žádosti o podporu a pomůže Vám s analýzou vzdělávacích potřeb zaměstnanců tel , e mail: sakslova@cep rra.cz Harmonogram výzev OPPIK Byl aktualizován harmonogram výzev OPPIK. Do konce letošního roku bude vyhlášena ještě jedna skupina výzev, která zpřístupní programy ze tří prioritních os OPPIK. Dotace na vysokorychlostní internet letos skutečně nebudou. Ani v jednom z programů nebude možné podat předběžnou žádost, vše nahradí žádost plná. Výdaje tedy budou způsobilé dnem podání plné žádosti o dotaci. Program Alokace (mil. Kč) Příjem od Příjem do Druh výzvy Inovace: ochrana průmyslového vlastnictví XII.17 průběžná Spolupráce: Technologické platformy kolová Služby infrastruktury kolová Technologie kolová Obnovitelné zdroje energie kolová Úspory energie v SZT kolová Distribuční sítě kolová Nízkouhlíkové technologie kolová Přenosové sítě průběžná Podpora bydlení 2016 Regenerace sídlišť Dotaci na regeneraci prostranství panelových sídlišť. Cílem podpory je přeměna městských sídlišť na víceúčelové celky a všestranné zlepšení jejich obytného prostředí. Příjem žádostí potrvá do Příjemcem dotace je obec.

4 Typy podporovaných projektů: Výstavba a rekonstrukce dopravní a technické infrastruktury včetně sanace či vybudování místních komunikací a cyklistických stezek, včetně řešení bezpečnosti. Úprava veřejných prostranství, sanace stávajících a zřizování nových dětských hřišť a odpočinkových ploch s příslušným mobiliářem, kontejnerová stání včetně podzemních, úpravy a budování veřejných sportovních a rekreačních ploch, a s tím související projektové práce. Dotace poskytována až do výše 70 % rozpočtových nákladů akce, nejvýše však 4 mil. Kč. Žádost o dotaci může podat pouze obec, na jejímž území se nachází sídliště o velikosti minimálně 150 bytů, jasně prostorově a funkčně vymezené územním plánem jako kompaktní ucelené území. Pozemek, na kterém bude provedena regenerace sídliště, je ve vlastnictví obce. Projekt včetně území, nebo jeho části, na kterém je realizován, nesmí být financován nebo spolufinancován ze zdrojů EU. Podpora vybudování a provozu zařízení péče o děti předškolního věku pro podniky i veřejnost mimo hl. m. Prahu Dotace na vznik a provoz zařízení poskytujících pravidelnou péči o děti od narození, resp. od 1 či 3 let věku do zahájení povinné školní docházky za účelem zapojení rodičů do pracovního procesu mohou získat OSVČ, NNO, obchodní společnosti, školy, veřejné subjekty a další. Příjem žádostí potrvá až do Obchodní korporace, OSVČ a státní podniky. NNO, profesní a podnikatelská sdružení a poradenské a vzdělávací instituce. Školy a školská zařízení, vysoké školy a veřejné výzkumné instituce. Kraje, organizace zřizované kraji, obce, organizace zřizované obcemi a dobrovolné svazky obcí. Sociální partneři, organizační složky státu a příspěvkové organizace zřízené organizačními složkami státu. Právnické osoby vykonávající podnikatelskou činnost zřízené zvláštním zákon. Typy podporovaných projektů: Dětská skupina pro veřejnost. Podniková dětská skupina. Živnost volná/vázaná. Finanční alokace výzvy činí 882 mil. Kč. Minimální výše celkových způsobilých výdajů projektu je Kč. Maximální výše celkových způsobilých výdajů projektu je Kč. Míra podpory závisí na druhu žadatele a může dosahovat až 100%. Služba hlídání a péče o dítě je poskytována v kolektivu dětí mimo domácnost dítěte. Obsahem služby hlídání a péče o dítě je zajištění potřeb dítěte a výchova, rozvoj schopností a kulturních i hygienických návyků dítěte. Projekty podpořené v rámci této výzvy budou financovány v režimu zjednodušeného vykazování způsobilých výdajů na základě dosažených výstupů a výsledků.

5 Podpora územně plánovacích činností obcí dotační titul Územní plán Dotace na zpracování územních plánů, regulačních plánů nenahrazujících územní rozhodnutí a územních studií mohou získat obce na území ČR. Příjem žádostí potrvá do Příjemcem dotace je obec na území ČR (mimo ORP, hl. město Prahu). Typy podporovaných projektů: Zpracování návrhu územního plánu pro společné jednání včetně variant řešení návrhu, pokud je ve schváleném zadání územního plánu zpracování variant uloženo. Vyhodnocení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj území, pokud dotčený orgán ve svém stanovisku k návrhu zadání uplatnil požadavek na zpracování vyhodnocení z hlediska vlivů na životní prostředí (SEA), včetně případného vyhodnocení vlivu na soustavu NATURA 2000, pokud příslušný orgán ochrany přírody a krajiny nevyloučil významný vliv na evropsky významnou lokalitu nebo ptačí oblast. Úprava návrhu územního plánu pro veřejné projednání. Finanční částka na jeden územní plán je stanovena ve výši max. 80 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů. Maximálně je však možné získat Kč na jeden územní plán. Žádat nemohou obce, které pořídily/pořizují územní plán a byly /jsou příjemcem dotace na pořízení návrhu územního plánu z IOP nebo z Programu rozvoje venkova. Obec nemá žádný územní plán, nebo má územní plán obce nebo územní plán sídelního útvaru a jeho platnost skončí do Žadatel musí nejpozději do 3 let od Rozhodnutí o poskytnutí dotace zajistit vydání územně plánovací dokumentace včetně nabytí její účinnosti. Dotační titul se nevztahuje na územní plány pořizované tzv. překlopením podle přechodných ustanovení stavebního zákona. Pro předložení žádosti bude třeba mít již uzavřenou smlouvu s projektantem územního plánu a schválené zadání územního plánu. Podpora obnovy a rozvoje venkova Ministerstvo pro místní rozvoj ČR spravuje podprogram pro poskytování dotací obcím v roce 2016, který je zaměřen na naplňování cílů Programu obnovy venkova. Podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova předpokládá participaci obyvatel venkova, občanských spolků a sdružení při obnově obcí v souladu s místními tradicemi. Do 15. ledna Dotační titul č. 1: Obec, která získala ocenění Modrou, Bílou, Oranžovou nebo Zlatou stuhou v krajském

6 kole soutěže Vesnice roku 2015 nebo se umístila na místě v celostátním kole této soutěže. Dotační titul č. 2 4: Obec do obyvatel. Typy podporovaných projektů: Dotační titul č. 1 Podpora vítězů soutěže Vesnice roku: Obnovu a údržbu venkovské zástavby, komplexní úpravu veřejných prostranství, obnova a zřizování veřejné zeleně, rekonstrukce a výstavba místních komunikací, stezek a veřejného osvětlení. Dotační titul č. 2 Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci: Obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti (např. školy, předškolní zařízení, kulturní zařízení), úprava veřejných prostranství, rekonstrukce nebo vybudování zařízení pro volnočasové aktivity (hřiště, klubovny, cyklostezky, bruslařské dráhy, naučné stezky apod.). Dotační titul č. 3 Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova: Prezentace úspěšných projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova, výměna zkušeností při přípravě projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova, podpora spolupráce a odborného vzdělávání zástupců obcí zaměřeného na obnovu a rozvoj venkova. Dotační titul č. 4 Podpora obnovy drobných sakrálních staveb v obci: Obnovu staveb jako kaple, kaplička, márnice, socha, boží muka, kříž, úprava nejbližšího prostranství v okolí drobných sakrálních staveb. Dotační titul č. 5 Podpora obnovy místních komunikací: Všechny konstrukční vrstvy vozovek a krajnic, odpočívky, přidružené a přídatné pruhy, parkovací zálivy včetně zastávkových pruhů linkové osobní dopravy, místní komunikace vedené na mostních objektech (nadjezdy), revizní zařízení, ochranné štíty a sítě na nich, propustky, galérie, opěrné, zárubní, obkladní a parapetní zdi, terasy, násypy a svahy, dělicí pásy, příkopy a ostatní povrchová odvodňovací zařízení. Pro dotační titul č. 1: Dotace je poskytována až do výše 80 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Pro dotační titul č. 2: Dotace je poskytována až do výše 70 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Dolní limit dotace na jednu akci činí 50 tis. Kč. Horní limit dotace na jednu akci činí 400 tis. Kč. Pro dotační titul č. 3: Dotace je poskytována až do výše 70 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Horní limit dotace na jednu akci činí 200 tis. Kč. Pro dotační titul č. 4: Dotace je poskytována až do výše 70 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Dolní limit dotace na jednu akci činí 40 tis. Kč. Horní limit dotace na jednu akci činí 300 tis. Kč. Pro dotační titul č. 5: Dotace je poskytována až do výše 50 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce. Dolní limit dotace na jednu akci činí 100 tis. Kč. Horní limit dotace na jednu akci činí 1 mil. Kč. Dotace se poskytuje na akce, jejichž investorem je účastník podprogramu. Předmětnou akci nelze dotovat z jiných národních programů, podprogramů nebo dotačních titulů státního rozpočtu nebo podprogramů spolufinancovaných z prostředků EU. Žadatel o dotaci může podat pouze jednu žádost do každého dotačního titulu. Jsme připraveni převzít za Vás kompletní agendu spojenou s přípravou žádosti o dotaci, nabízíme Vám všechny služby spojené s řízením projektu k jeho úspěšnému dokončení. O podrobnostech výzvy a možnostech spolupráce se informujte na mailu: obchod@cep rra.cz nebo kontaktujte garanta operačního programu: V případě zájmu o bezplatnou konzultaci se prosím obraťte na: Ing. Irena Janáková senior projektová manažerka Certifikace IPMA Level C Tel: GSM: e mail: janakova@cep rra.cz

117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova

117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 Správce podprogramu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (dále jen ministerstvo ) Česká národní

Více

MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ. Leden 2016

MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ. Leden 2016 MONITORING DOTAČNÍCH ZDROJŮ Leden 2016 Olomoucký kraj OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Podporované aktivity: Program je určen na podporu záchrany, obnovy, zachování a využití kulturních památek na území Olomouckého

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2012

Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2012 Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2012 RNDr. Jan Pátek Ministerstvo pro místní rozvoj Programy a finanční prostředky na rok 2012 Program Objem prostředků (v mil. Kč) Podpora obnovy a

Více

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý dotační program OP Zaměstnanost - Budování kapacit nestátních

Více

Podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova (PORV)

Podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova (PORV) Podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova (PORV) MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ministr pro místní rozvoj ČR Mgr. František Lukl, MPA Cíl podprogramu a příjemci dotace: Cílem podprogramu je formou

Více

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost - Podpora sociálního podnikání IROP - Deinstitucionalizace

Více

Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství DOTAČNÍ INFO K 20. 10. 2017 MŠMT Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky Cíl výzvy MŠMT se zaměřuje na podporu rozvoje nebo vytvoření nových výukových

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky říjen/listopad 2015 Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora obnovy a rozvoje

Více

Grantová schémata / dotační tituly IROP

Grantová schémata / dotační tituly IROP Konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti" Téma příspěvku: Grantová schémata / dotační tituly IROP 20. listopadu 2015, Multifunkční centrum zámek Lednice Integrovaný regionální

Více

A Obecná část. Vznik, obsah a řízení účelových dotací. Vymezení pojmů

A Obecná část. Vznik, obsah a řízení účelových dotací. Vymezení pojmů Podmínky pro poskytování účelových dotací z rozpočtu Libereckého kraje z Oblasti podpory č. 2 regionální rozvoj - program č. 2.1 Program obnovy venkova (dále jen Podmínky) A Obecná část Vznik, obsah a

Více

8. výzva k předkládání žádostí o dotace

8. výzva k předkládání žádostí o dotace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Ekoregion Úhlava, o.s. 8. výzva k předkládání žádostí o dotace Strategický plán LEADER (SPL) Marketingová značka

Více

Podpora obnovy rozvoje venkova Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Podpora obnovy rozvoje venkova Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Podpora obnovy rozvoje venkova 2017 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Cíl podprogramu: Podpořit obnovu a rozvoj venkovských obcí Příjemci podpory: obce do 3 tis. obyv./ svazky obcí Dotace: 50 až 70% z

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1.2. Vyhlašovatel:

Více

Dotační programy pro rozvoj venkova v Pardubickém kraji možnosti, výsledky, zkušenosti

Dotační programy pro rozvoj venkova v Pardubickém kraji možnosti, výsledky, zkušenosti Dotační programy pro rozvoj venkova v Pardubickém kraji možnosti, výsledky, zkušenosti Mgr. Miroslav Smejkal, vedoucí oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu KrÚ Pardubického kraje Vystoupení

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí 9. 12. 2015 FINANČNÍ ALOKACE NA JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROGRAMU Celkový objem financí vyčleněný pro

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Podpora regionálního rozvoje ( ) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj

Podpora regionálního rozvoje ( ) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Podpora regionálního rozvoje (2011-2012) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Zásady: http://www.mmr.cz/regionalni-politika/programy-dotace/podpora-rozvoje-regionu-v-roce--

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Datum zveřejnění: 20. 11. 2013 ~ 2 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE PRŮBĚŽNOU ŘÍZENOU VÝZVU PRO

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2016 Rada Plzeňského kraje vyhlásila usnesením č. 4194/15 ze dne 14. 12. 2015 Program

Více

Národní dotační programy. 26. listopadu 2015 Doksy

Národní dotační programy. 26. listopadu 2015 Doksy Národní dotační programy 26. listopadu 2015 Doksy ü Regionální politika q q q ü Cestovní ruch q ü Bytová politika q q q q q Národní dotační programy Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí.

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí. Číslo: 01/2016 Datum vydání: 25. 1. 2016 Monitoring Obsah gg dotačních příležitostí 1. OPPIK: Technologie... 4 2. OPPIK: Obnovitelné zdroje energie... 5 3. OPPIK: Služby infrastruktury... 7 4. OPPIK: Inovace

Více

Národní programy Ministerstva pro místní rozvoj. Ivana Moravcová Odbor regionální politiky

Národní programy Ministerstva pro místní rozvoj. Ivana Moravcová Odbor regionální politiky Národní programy Ministerstva pro místní rozvoj Ivana Moravcová Odbor regionální politiky NNO PODPORA ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍCH ČINNOSTÍ OBCÍ PODPORA ARCHITEKTONICKÝCH A URBANISTICKÝCH SOUTĚŽÍ PODPORA BYDLENÍ

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY Vypracoval: Městský úřad Semily Odbor investic A) OBECNÝ ÚVOD POPIS ZÁMĚRU Město Semily je realizátorem projektu Regenerace panelového sídliště Řeky a je

Více

Příloha č. 3 Projekty realizované a zpracovávané v rámci PRV ČR 2007 2013

Příloha č. 3 Projekty realizované a zpracovávané v rámci PRV ČR 2007 2013 Příloha č. 3 Projekty realizované a zpracovávané v rámci PRV ČR 2007 2013 Strategie města Toužim Strana 1 (celkem 1) Projekty realizované a zpracovávané v rámci PRV ČR 2007 2013 V rámci členství v MAS

Více

Národní programy regionálního rozvoje - 2014. Přípravy Programového období 2014+

Národní programy regionálního rozvoje - 2014. Přípravy Programového období 2014+ Národní programy regionálního rozvoje - 2014 Přípravy Programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj Den malých obcí - Přerov 27. 2. 2014, Praha 4. 3. 2014 Domácí programy financování Program

Více

Jednokolový 30. 6. 2019

Jednokolový 30. 6. 2019 Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF adaptabilita a rovné příležitosti vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

Vymezení oprávněných žadatelů, partnerů a míra podpory rozpad zdrojů financování

Vymezení oprávněných žadatelů, partnerů a míra podpory rozpad zdrojů financování Příloha č. 1 Vymezení oprávněných žadatelů, partnerů a míra podpory rozpad zdrojů financování 1. Vymezení oprávněných žadatelů (bod 3.3 Výzvy) Obecně může být dle pravidel OPZ oprávněným žadatelem pouze:

Více

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Aktivita: cyklodoprava Příjem žádostí o podporu: 21. 12. 2015 Ukončení příjmu žádostí o podporu: 29. 4. 2016 v 14:00 hod Oprávnění žadatelé:

Více

9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF

9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF 9. výzva MAS k předkládání projektů pro 18. kolo příjmu žádostí SZIF 1. Číslo výzvy 9 Program: Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013/ Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EAFRD) Osa: Opatření:

Více

Mateřské školy, zařízení péče o děti

Mateřské školy, zařízení péče o děti Mateřské školy, zařízení péče o děti OBSAH: 1 Identifikace společnosti... 3 2 Nabídka služeb... 4 2.1 Dotační poradenství... 4 2.2 Organizace výběrových řízení... 4 2.3 Inženýrské služby... 5 2.4 Vzdělávací

Více

2.1.4. 2004-2006 PRAVIDLA LEADER+

2.1.4. 2004-2006 PRAVIDLA LEADER+ PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování finanční pomoci na projekty z podopatření 2.1.4. Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) v rámci Operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 14

Více

2. kolo příjmu žádostí z programu rozvoje venkova 2014-2020. Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře

2. kolo příjmu žádostí z programu rozvoje venkova 2014-2020. Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře 2. kolo příjmu žádostí z programu rozvoje venkova 2014-2020 Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře - OD 3. května 2016 8:00 hodin - DO 16. května 2016 13:00 hodin. Operace vyhlášené

Více

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Příprava a schválení Strategie regionálního rozvoje 2014+ Novela zákona o podpoře regionálního rozvoje Hlavní aktivity pro rok 2012 Příprava a schválení

Více

Vývoj a technická podpora systému VSD

Vývoj a technická podpora systému VSD ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále také jako ZD ) ve smyslu 27 a 44 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky: Vývoj a technická

Více

OHK servisní, s.r.o. OHK servisní, s.r.o.

OHK servisní, s.r.o. OHK servisní, s.r.o. DOTAČNÍ VĚSTNÍK pro podnikatelskou a municipální sféru AKTUÁLNÍ VÝZVY VYBRANÝCH GRANTOVÝCH PROGRAMŮ 10/2011 Poradenství v oblasti dotačních programů, kompletní zpracování žádostí o dotaci, komplexní dotační

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 16. prosince 2009 R e g io n á

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ. Obsah vydání ke 25.1.2010 OPVK EU PENÍZE ŠKOLÁM... 2 OPLZZ ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ... 2

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ. Obsah vydání ke 25.1.2010 OPVK EU PENÍZE ŠKOLÁM... 2 OPLZZ ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ... 2 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ Vydává ve spolupráci s Obsah vydání ke 25.1.2010 OPVK EU PENÍZE ŠKOLÁM... 2 OPLZZ ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ... 2 DOTACE PLZEŇSKÉHO KRAJE... 2-5 OPŽP DOTACE NA ZATEPLOVÁNÍ

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2011 a výhled na rok RNDr. Ivo Ryšlavý Ministerstvo pro místní rozvoj

Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2011 a výhled na rok RNDr. Ivo Ryšlavý Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy podpory regionálního rozvoje v roce 2011 a výhled na rok 2012 RNDr. Ivo Ryšlavý Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Zásady: http://www.mmr.cz/regionalni-politika/programy-dotace/podpora-rozvoje-regionu-v-roce--

Více

Strategie spolupráce obcí na platformě MAS Hranicko. Mgr. František Kopecký Bc. Tomáš Václavík 8. 9. 2015 2. Kulatý stůl se starosty

Strategie spolupráce obcí na platformě MAS Hranicko. Mgr. František Kopecký Bc. Tomáš Václavík 8. 9. 2015 2. Kulatý stůl se starosty Strategie spolupráce obcí na platformě MAS Hranicko Mgr. František Kopecký Bc. Tomáš Václavík 8. 9. 2015 2. Kulatý stůl se starosty Aktivity SMS: o prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi

Více

INFORMACE O 2. KOLE PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ

INFORMACE O 2. KOLE PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ INFORMACE O 2. KOLE PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ V Praze dne 12. ledna 2016 V první polovině května 2016 proběhne druhé kolo příjmu žádostí na projektová opatření Programu rozvoje venkova ČR na období 2014-2020. Pravidla

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

Část A Obecné podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství

Část A Obecné podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství Pravidla pro žadatele o finanční pomoc z OP Zemědělství - Opatření 2.1. Posílení přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí, podopatření 2.1.2. a 2.1.3. investiční záměr a) se zapracovaným zpřesněním

Více

Fiche 1 Zachování a zhodnocení historického dědictví regionu Český Západ

Fiche 1 Zachování a zhodnocení historického dědictví regionu Český Západ Fiche 1 Zachování a zhodnocení historického dědictví regionu Český Západ Cíl fiche Zlepšení technického stavu historického dědictví, jeho interpretace pro posílení místní identity a zvýšení atraktivity

Více

Zápis z jednání Rady MAS

Zápis z jednání Rady MAS Zápis z jednání Rady MAS Místo konání: Zasedací místnost MAS, Žamberk Dne: 12.2.2010 Účastníci: Hosté: Zapisovatelka: Ověřovatel: Ing. Oldřich Žďárský Ing. Josef Paďour Ing. Dana Hubálková Jan Vych Vladimír

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic. Mgr. Milan Kavka Regionální projektový manažer 10. března 2016

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic. Mgr. Milan Kavka Regionální projektový manažer 10. března 2016 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Milan Kavka Regionální projektový manažer 10. března 2016 Obsah prezentace Agentura CzechInvest Regionální kanceláře Přehled programů OP PIK Program

Více

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse Valná hromada Co je to MAS? 18.12007 LEADER Valná hromada 18.12007 LEADER LEADER doposud: 2006: založení Místní akční skupiny ORLICKO (MAS ORLICKO) na území

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF veřejná správa a sociální inovace, Oddělení projektů sociálních inovací a mezinárodní spolupráce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Úvod Rok 2008 byl pro naše sdružení důležitým ve smyslu schválení našeho Strategického plánu Leader s názvem Nejen společná řeka. Sdružení začalo plně fungovat od 1.7.2008 kdy

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 15

Více

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: ČISTÁ VODA 2012 Grantový program na podporu zpracování studií nebo projektových dokumentací

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 17. března 2010 Regionální operační

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 48 ze dne 27. března 2013 ke kritériím pro výběr správce Fondu rozvoje města v

Více

Realizace nápravných opatření v resortu SVS a vzdělávání v oblasti procesního řízení

Realizace nápravných opatření v resortu SVS a vzdělávání v oblasti procesního řízení Č. j. SVS/2013/028174-G ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zadávací řízení OTEVŘENÉ ŘÍZENÍ podle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění veřejná zakázka s názvem Realizace nápravných

Více

VÝZVU. K PODÁNÍ PŘIHLÁŠEK DO PROJEKTU DESIGN PRO KONKURENCESCHOPNOST 2016 2018 v rámci OP PIK

VÝZVU. K PODÁNÍ PŘIHLÁŠEK DO PROJEKTU DESIGN PRO KONKURENCESCHOPNOST 2016 2018 v rámci OP PIK Česká agentura na podporu obchodu / CzechTrade vyhlašuje se souhlasem Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky, Řídícího orgánu OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014

Více

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (ROP) MORAVSKOSLEZSKO TÉMATICKÉ OPERAČNÍ PROGRAMY PROGRAMY V RÁMCI EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA REGION MORAVSKOSLEZSKO

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2014 Na základě usnesení Rady Plzeňského kraje č. 1495/13 ze dne 16. 12. 2013, kterým

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche.Název Fiche 7 D.1 Stezky, pěšiny a mosty mezi lidmi.vymezení Fiche Zvyšovat atraktivitu a vybavenost území pro cestovní ruch.

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace ve smyslu ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Název veřejné zakázky: AKVIZICE ELEKTRONICKÝCH KNIH PRO PROJEKT RIPO otevřené nadlimitní řízení Strana

Více

Podpora venkova na národní úrovni z pohledu MMR ČR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Podpora venkova na národní úrovni z pohledu MMR ČR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora venkova na národní úrovni z pohledu MMR ČR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ministerstvo pro místní rozvoj Evropská unie Dotace EU; Spolupráce EU; Územní agenda EU; Podpora regionů a cestovní

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 8/0

Číslo vydání/ aktualizace: 8/0 PODMÍNKY dotace v rámci prioritní osy 4. Inovace, oblasti podpory 4.1 Zvyšování inovační výkonnosti podniků, programu INOVACE, podporované aktivity Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Číslo

Více

Č.j.: 43445/2015-MZE-17251. Část A. Obecné podmínky

Č.j.: 43445/2015-MZE-17251. Část A. Obecné podmínky Zásady, kterými se na základě 1, 2 a 2d zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, stanovují podmínky pro poskytování dotací na udržování a obnovu kulturního dědictví venkova

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Magistrát města, Svornosti 2, 736 01 Havířov-Město VÁŠ DOPIS Č.j.: ZE DNE: NAŠE Č.j.: OPS/115618/Kle/10 POČET LISTŮ DOPISU: 5 VYŘIZUJE: Bc. Kleinbauerová TEL: 596 803 344 FAX:

Více

Číslo vydání/ aktualizace: 7/1

Číslo vydání/ aktualizace: 7/1 PODMÍNKY v rámci prioritní osy 5. Prostředí pro podnikání a inovace, oblast podpory 5.1 Platformy spolupráce, programu PROSPERITA - Výzva II část I. Číslo projektu Částka dotace Název projektu Místo realizace

Více

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické náročnosti

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012

Rozvoj venkova Olomouckého kraje. Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn, 8.3.2012 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Východiska rozvoje venkova - koncepční Činnost Komise pro rozvoj venkova a

Více

Investice do lesů. Krajina. Investice do lesů 14.10.2010

Investice do lesů. Krajina. Investice do lesů 14.10.2010 Problematika využití dotačních prostředků evropských fondů ve vazbě na stavby pro plnění funkcí lesa Ing. Ivan Černek, Ph.D. cernek@rpa.cz +420 731 603 839 Obsah: Program rozvoje venkova (PRV) Typy žadatelů

Více

Příležitosti pro region v období MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Příležitosti pro region v období MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Příležitosti pro region v období 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Hradec Králové, 16. října 2015 Ministerstvo pro místní rozvoj Evropská

Více

HVĚZDONICE 56, CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, Benešov

HVĚZDONICE 56, CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, Benešov HVĚZDONICE 56, 257 24 CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov Zápis č. 7/2013 výboru ze zasedání svazku obcí Malé Posázaví dne 12. 12. 2012 v 17 hodin - Čerčany Program

Více

ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM

ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM Příloha č. 1 k /2/ZM/2015 ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM Tato zpráva se odevzdává v tištěné a elektronické podobě na ŘO IOP každoročně do 31. 3. za předchozí kalendářní rok. 1. ÚDAJE

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Zadání Změny č. 2 Územního plánu obce Dolní Přím - návrh

Zadání Změny č. 2 Územního plánu obce Dolní Přím - návrh ODBOR HLAVNÍHO ARCHITEKTA Zadání Změny č. 2 Územního plánu obce Dolní Přím - návrh Zadání je zpracováno v souladu s 55 odst. 2 a 47 odst. 1 a 6 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 16. kolo příjmu Místní akční skupina Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 2 Obnova a rozvoj vesnic Vymezení Fiche

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - veřejná správa a sociální inovace vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 1.2

Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 1.2 Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 1.2 14. prosince 2009 REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŢNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE ŘÍZENOU VÝZVU PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŢÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006.

Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006. Rozhodnutí bylo změněno rozhodnutím č. j. S83/2006/SL-11727/2006/520-KV ze dne 23.6.2006 a nabylo právní moci dne 25.7.2006. Č. j. S83/2006/SL-7719/2006/520-KV V Brně dne 28. dubna 2006 Úřad pro ochranu

Více

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 PRAVIDLA PROGRAMU 1 Vyhlašovatel: Jihomoravský

Více

Zápis. z průběhu Festivalu Středočeského venkova konaného 26. června 2012 ve Všeradicích, okr. Beroun

Zápis. z průběhu Festivalu Středočeského venkova konaného 26. června 2012 ve Všeradicích, okr. Beroun Zápis z průběhu Festivalu Středočeského venkova konaného 26. června 2012 ve Všeradicích, okr. Beroun Jednání zahájil a moderoval p. Radomír Hanačík, předseda Spolku prov obnovu venkova Středočeského kraje

Více

Vyhláška o poskytování informací o některých nebezpečných chemických přípravcích. 265/2010 Sb.

Vyhláška o poskytování informací o některých nebezpečných chemických přípravcích. 265/2010 Sb. Vyhláška o poskytování informací o některých nebezpečných chemických přípravcích. 265/2010 Sb. Ing. Hana Krejsová Výzkumný ústav organických syntéz a.s. Centrum ekologie, toxikologie a analytiky Rybitví

Více

Finanční zpravodaj 1/2014

Finanční zpravodaj 1/2014 Strana 69 60 Změna Českého účetního standardu č. 301 Účty a zásady účtování na účtech předpisů, vydání změny Českého účetního standardu č. 301 Účty a zásady účtování na účtech pro účetní jednotky, které

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 22. 9. 2016 RSK Plzeňského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj V RÁMCI PROJEKTU OP LZZ MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ Místo konání: MAS Havlíčkův kraj, o. p. s., Krucemburk

Více

Bulletin GRANT ADVISOR

Bulletin GRANT ADVISOR Bulletin GRANT ADVISOR Březen 2009 Obsah: GRANT ADVISOR, spol. s r. o. Gorkého 17, 602 00 Brno tel. 543 237 286, fax. 543 235 386 url: www.grantadvisor.cz Hlavní události z dotačního dění: Nebojte se fondů

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY MASIF DNE 18.10.2012

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY MASIF DNE 18.10.2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY MASIF DNE 18.10.2012 Přítomni (dle prezenční listiny): R.Zemanová,M.Matušková, J.Chytil, J.Pospíšil, Z.Němec, R.Wildner. Omluven M.Rosenbaum. Hosté: J.Doubnerová 1) Zpráva o činnosti

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod

Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod podle požadavků vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

Statutární město Děčín

Statutární město Děčín Statutární město Děčín vyhlašuje výzvu k podávání ţádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Děčín sídliště Staré Město, schváleného Zastupitelstvem města Děčín dne 18.12.2008 Operační

Více

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS Obsah: Úvodem Charakteristika společnosti Orgány a management MAS Přehled činností v roce 2010 Změny stanov a ve složení orgánů MAS Zpráva o hospodaření Úvodem: Rok 2010 byl pro naší MAS charakteristický

Více

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár.

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Z Á P I S č. 7/2015 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Dle prezenční listiny bylo přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluven

Více

Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM. (stav k 10. 02. 2009)

Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM. (stav k 10. 02. 2009) Bod č. 2 Tisk č.: 023-MV-09 P02 Zpráva o realizaci ROP Střední Morava za období 10/2008-02/2009 Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM za období 10/2008-02/2009 (stav k 10.

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 23. 9. 2016 RSK Jihomoravského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

M A S R e g i o n H A N Á

M A S R e g i o n H A N Á M A S R e g i o n H A N Á vyhlašuje 3. VÝZVU k předkládání projektů V souladu se strategií Strategický plán LEADER Region HANÁ a v souladu s pravidly Programu rozvoje venkova, osa IV LEADER 1. Identifikace

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche 1 A.1 Upravený venkov - vlídná tvář našeho regionu Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX004GLQD* UOHSX004GLQD ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Rozhodnutí nabylo právní moci dne 2.10.2013 Č. j.: ÚOHS-S49/2012/VZ-15346/2012/512/ABr Brno 13. září 2013 Úřad pro ochranu hospodářské

Více

ZÁPIS A USNESENÍ č. 29

ZÁPIS A USNESENÍ č. 29 ZÁPIS A USNESENÍ č. 29 z 28. zasedání Zastupitelstva obce Nepolisy konaného dne 28. 02. 2013 od 18,00 hod. v zasedací místnosti Obecního domu Nepolisy Přítomno: 8 členů dle presenční listiny 1 člen omluven

Více

Žádost o dotaci a realizace projektu v OP PIK - projektový cyklus, nejčastější otázky a chyby žadatelů

Žádost o dotaci a realizace projektu v OP PIK - projektový cyklus, nejčastější otázky a chyby žadatelů Žádost o dotaci a realizace projektu v OP PIK - projektový cyklus, nejčastější otázky a chyby žadatelů Renata Kořínková Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2015 16. 9. 2015 Osnova -- Žádost o dotaci

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OBLAST KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA SPORTU

Více