Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bezpenostní list CHALCOPRAX 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU"

Transkript

1 Bezpenostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE CHALCOPRAX Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova Praha 5 Telefon: ová adresa: daniela.steltenpohlova@basf.com Informace pro nouzové situace: Tel.: Klinika nemocí z povolání, Tox. inf. stedisko Na bojišti1, Praha , , íslo faxu: / INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU CHEMICKÁ CHARAKTERISTIKA Pípravek na ochranu rostlin v dispensoru/ampuli, feromon, odpaující se úinné látky (VP) Nebezpené složky Chalcogran Obsah (W/W): 6,15 % íslo CAS: Symbol(y) nebezpeí: Xi R-vty: 36/37/38

2 Strana: 2/9 Methyl-(2E,4Z)-2,4-decadienoat Obsah (W/W): >= 1,3 % - <= 1,75 % íslo CAS: ES-íslo: Symbol(y) nebezpeí: Xi R-vty: 38 3-Butyn-2-ol, 2-methyl- Obsah (W/W): >= 90 % - <= 92,3 % íslo CAS: ES-íslo: Symbol(y) nebezpeí: Xn R-vty: 10, 22, 41 Jestliže jsou uvedené nebezpené písady, je znní symbol nebezpeí a R-vt specifikováno v kapitole ÚDAJE O NEBEZPENOSTI LÁTKY NEBO PÍPRAVKU Holavý. Nebezpeí vážného poškození oí. 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC Všeobecné pokyny: Zamezte kontaktu s pokožkou, oima a s odvem. Zneištný odv odstrate. Pokud dojde k potížím: Vyhledat lékae. Nádobu, štítek pop. bezpenostní údaje o materiálu ukažte lékai. Pi nadýchání: Postiženého udržovat v klidu, pemístit na erstvý vzduch, vyhledat lékaskou pomoc. Pi styku s kží: Pi styku s kží okamžit omýt mýdlem a velkým množstvím vody. Pokud dojde k podráždní, vyhledejte lékaskou pomoc. Pi kontaktu s oima: Ihned vyplachujte zasažené oi po alespo 15 minut proudem vody pi roztažených víkách a obrate se na oního lékae. Pi požití: Ihned si vypláchnte ústa a potom vypijte hodn vody, vyhledejte lékaskou pomoc. Zvracení vyvolejte jen na píkaz toxikologického stediska nebo lékae. Pokud se postižená osoba nachází v bezvdomí nebo má kee, nikdy nevyvolávejte zvracení ani nepodávejte nic ústy. Poznámky pro lékae: Zacházení: Ošetete podle symptom (dekontaminace, životní funkce), není znám specifický protijed.

3 Strana: 3/9 5. OPATENÍ PRO HASEBNÍ ZÁSAH Vhodná hasiva: rozstik vody, oxid uhliitý, pna, suché hasicí prostedky Zvláštní nebezpeí: Oxid uhelnatý, oxidy dusíku V pípad požáru mže dojít k uvolnní zmínných látek/skupin látek. Speciální ochranné vybavení: Použijte autonomní dýchací pístroj a protichemický oblek. Další informace: V pípad požáru nebo výbuchu nevdechujte dýmy. Pi vystavení ohni ochlazujte nádoby stíkáním vody. Oddlen zachyte vodu kontaminovanou pi hašení, nenechte ji odtéci do systému kanalizace nebo odpadních vod. Zbytky po požáru a voda kontaminovaná po hašení musí být zlikvidovány v souladu s platnými pedpisy. 6. OPATENÍ V PÍPAD NÁHODNÉHO ÚNIKU Opatení pro ochranu osob: Používat osobní ochranný odv. Zamezte kontaktu s pokožkou, oima a s odvem. Opatení pro ochranu životního prostedí: Nevylévejte do podzemní vrstvy zem/do zem. Nevypouštjte do odpad, povrchových a podzemních vod. Metody ištní nebo sbru: Pro malá množství: Nabírat s vhodným absorbujícím materiálem (nap. pískem, pilinami nebo víceúelovým pojivem, kemelinou). Pro velká množství: Zahradit/zadržet hrází. Produkt oderpejte. Dispensery/ampule sesbírat. Zlikvidujte absorbovanou látku v souladu s pedpisy. Odpad zachycovat do vhodných nádob, které lze oznait a utsnit. Kontaminované podlahy a pedmty dkladn oistit vodou a istícími prostedky pi souasném dodržení ekologických pedpis. 7. POKYNY PRO ZACHÁZENÍ A SKLADOVÁNÍ Manipulace Pi správném skladování a manipulaci nejsou nutná žádná zvláštní opatení. Zajistte dkladné vtrání sklad a pracovních prostor. Ochrana ped ohnm a výbuchem: Produkt je holavý. Výpary mohou vytvoit vzntlivou sms se vzduchem. Zamezte vzniku elektrostatického náboje - zápalné zdroje musí být udržovány v dostatené vzdálenosti - hasicí pístroje musí být pipraveny v pohotovosti.

4 Strana: 4/9 Skladování Izolovat od potravin, poživatin a krmiv pro zvíata. Uvolující zápach: Izolovat od produkt citlivých na zápach. Další informace k podmínkám skladování: Chrate ped teplem. Chránit proti vlhkosti. Chrate ped pímým slunením svitem. Uchovávejte na chladném míst. Uchovávajte pi teplot max. 5 C. Stabilita pi skladování: Zamezte dlouhodobému skladování. Stabilita pi skladování závisí na okolních teplotách a popsaných podmínkách. Ochrana ped teplotami nižšími než: -20 C Produkt mže krystalizovat pod hraniní teplotou. Ochrana ped teplotami vyššími než: 5 C Pi dlhododobém skladování nad uvedenou teplotu dochází k difuzi produktu. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE LÁTKOU NEBO PÍPRAVKEM A OCHRANA OSOB Vybavení pro ochranu osob Ochrana dýchacího ústrojí: Ochrana dýchání, pokud se vytváí plyny/výpary. Pokud není dostatená ventilace, používejte respiraní ochranu. Plynový filtr EN141 Typ A pro plyny/páry organických slouenin (bod varu >65 C). Ochrana rukou: Vhodné ochranné pracovní rukavice odolné proti chemikáliím (EN 374) i pro delší, pímý kontakt (doporueno: index ochrany 6, odpovídající > 480 minutám doby permeace podle EN 374): nap. z nitrilkauuku (0,4 mm), chloroprenkauuku (0,5 mm), polyvinylchloridu (0,7 mm) a další. Ochrana oí: Utsnné ochranné brýle (brýle proti stíkající kapalin) (EN 166) Ochrana tla: Ochranu tla je nutno zvolit podle aktivity a možné expozici, nap. zástra, ochranné vysoké boty, protichemický ochranný odv (podle DIN-EN 465). Obecná bezpenostní a hygienická opatení: Pi zacházení s prostedky na ochranu rostlin v balení koneného spotebitele platí údaje o vybavení pro ochranu osob v návodu k použití. Zamezte kontaktu s pokožkou, oima a s odvem. Doporuuje se používání nepropustných pracovních odv. Okamžit odložte veškeré kontaminované obleení. Uchovávejte pracovní odv oddlen. Uchovávejte oddlen od potravin, nápoj a krmiv. Na pracovišti se nesmí jíst, pít, kouit ani šupat. Ped pestávkami a na konci smny musí být umyty ruce pop. obliej.

5 Strana: 5/9 9. INFORMACE O FYZIKÁLNÍCH A CHEMICKÝCH VLASTNOSTECH LÁTKY NEBO PÍPRAVKU Forma: Barva: Pach: tekutina na vložce z celulózy v sáku z polyetylénové fólie bílý alkoholový Údaje o: 3-Butyn-2-ol, 2-methyl- Bod varu: C Údaje o: 3-Butyn-2-ol, 2-methyl- Bod vzplanutí: 22 C (DIN 51755) Hustota: cca. 0,86 g/cm3 (20 C) Rozpustnost ve vod: nerozpustný Další informace: Produkt se skládá s dispensoru. Pedchozí údaje platí - pokud není uvedeno jinak - pro obsah dispensoru. 10. STABILITA A REAKTIVITA Tepelný rozklad: Pi skladování a manipulaci podle pokyn nedochází k rozkladu. Nepípustné látky: Nejsou známy žádné látky, kterým by bylo nutné se vyhnout. Nebezpené reakce: Pi skladování a manipulaci podle pokyn nedochází k nebezpeným reakcím. Nebezpené produkty rozkladu: Žádné nebezpené produkty rozkladu,jsou-li dodržovány pedpisy/instrukce pro skladování a manipulaci. 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE LD50/orální/krysa: mg/kg Údaje o: 3-Butyn-2-ol, 2-methyl- LC50/Vdechováním/krysa: > 21,3 mg/l / 4 h Vdechováním/krysa: (IRT) Test inhalaního rizika(irt): Zkoušky na zvíatech prokázaly úmrtnost bhem 60 minut. Vdechování vysoce saturované smsi výpar se vzduchem pedstavuje akutní nebezpeí (úmrtnost bhem 60 minut)

6 Strana: 6/9 Primární podráždní kže/králík: nedráždivý Produkt nebyl testován. Informace byly odvozeny z vlastností jednotlivých složek. Primární podráždní sliznice/králík: Nebezpeí vážného poškození oí. Produkt nebyl testován. Informace byly odvozeny z vlastností jednotlivých složek. Údaje o: 3-Butyn-2-ol, 2-methyl- Senzibilizace: Nesenzibilizující úinek. Odkaz na literaturu Dodatené informace: Nesprávné použití mže být zdraví škodlivé. 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE Ekotoxicita Toxicita pro ryby: Leuciscus idus/lc50 (96 h): > < mg/l Vodní bezobratlí: Daphnia magna/lc50 (48 h): > 500 mg/l Vodní rostliny: Pseudokirchneriella subcapitata/ec50 (96 h): > 500 mg/l Mikroorganizmy/ psobení na aktivovaný kal: Pseudomonas putida/ec50 (17 h): mg/l Stálost a rozložitelnost Informace o eliminaci Zkušební postup: OECD 302B; ISO 9888; 88/302/EHS, díl C Metoda analýzy: úbytek DOC Stupe odbouratelnosti: > 70 % Vyhodnocení: Dobe se odstrauje z vody. Dodatené informace Další ekologicko-toxikologický pokyn: Nevypouštjte produkt nekontrolovan do okolního prostedí. 13. POKYNY PRO ODSTRAOVÁNÍ LÁTKY NEBO PÍPRAVKU Zákon. 185/2001 Sb. o odpadech a ve znní pozdjších a souvisejících pedpis

7 Strana: 7/9 Likvidaci na skládce i spálení je nutno provést v souladu s místními pedpisy. Kontaminovaný obal: Kontaminované obaly musí být optimáln vyprázdnny a jak látka, tak i produkt musí být zlikvidovány. 14. INFORMACE PRO PEPRAVU Pozemní doprava ADR : Tída 3 Oznaení zboží LÁTKA HOLAVÁ, KAPALNÁ, J.N. (Obsahuje: 2-METHYLBUT-3-YN-2-OL) RID : Tída 3 Oznaení zboží LÁTKA HOLAVÁ, KAPALNÁ, J.N. (Obsahuje: 2-METHYLBUT-3-YN-2-OL) Vnitrozemská vodní doprava ADNR : Tída 3 Oznaení zboží LÁTKA HOLAVÁ, KAPALNÁ, J.N. (Obsahuje: 2-METHYLBUT-3-YN-2-OL) Námoní doprava IMDG/GGVSee : Tída 3 Zneištní moe NO Pesný technický název FLAMMABLE LIQUID, N.O.S. (contains 2-METHYLBUT-3-YN-2-OL) Letecká doprava ICAO/IATA : Tída 3 Pesný technický název FLAMMABLE LIQUID, N.O.S. (contains 2-METHYLBUT-3-YN-2-OL)

8 Strana: 8/9 15. INFORMACE O PRÁVNÍCH PEDPISECH Pedpisy Evropské unie (Znaení) / Státní legislativa/pedpisy Smrnice EU: Symbol(y) nebezpeí Xi R-vty R10 R41 Dráždivý Holavý. Nebezpeí vážného poškození oí. S-vty S2 Uchovávejte mimo dosah dtí. S13 Uchovávejte oddlen od potravin, nápoj a krmiv. S20/21 Nejezte, nepijte a nekute pi používání. S26 Pi zasažení oí okamžit dkladn vypláchnte vodou a vyhledejte lékaskou pomoc S39 Používejte osobní ochranné prostedky pro oi a obliej. Komponent(y) urující nebezpeí pro oznaování: Chalcogran, 2-methylbut-3-in-2-ol Jiné pedpisy Dodržujte pokyny pro používání,abyste se vyvarovali rizik pro lovka a životní prostedí. (Vyhláška. 329/2004 Sb, par.15,odst.2) Pro uživatele tohoto pípravku na ochranu rostlin platí: 'Pro ochranu lidí a životního prostedí je nutné dodržovat pokyny pro použití.' (Smrnice 1999/45/EC, lánek 10,. 1.2). 16. Další informace Úplné znní symbol ohrožení a R-vt, pokud jsou uvedeny v kapitole 2 pod nebezpenými složkami látky nebo pípravku: Xi Dráždivý Xn Zdraví škodlivý. 36/37/38 Dráždí oi, dýchací orgány a kži. 38 Dráždí kži. 10 Holavý. 22 Zdraví škodlivý pi požití. 41 Nebezpeí vážného poškození oí.

9 Strana: 9/9 Svislé áry na levém okraji upozorují na zmny oproti pedchozí verzi. Údaje v tomto Bezpenostním list se zakládají na našich souasných znalostech a zkušenostech a popisují produkt z hlediska bezpenostních požadavk. Údaje nelze považovat v žádném pípad za popis vlastností zboží (specifikace produktu). Dohodnutá kvalita nebo vhodnost produktu pro konkrétní zpsob nasazení nemže být odvozena z našich údaj.na pípadná ochranná práva stejn jako stávající zákony a ustanovení musí dbát píjemce našeho produktu na vlastní zodpovdnost.

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpenostní list Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE GOLIATH GEL Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Nmecko Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o. Šafránkova

Více

Bezpečnostní list ESCORT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Bezpečnostní list ESCORT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Bezpečnostní list Strana: 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE ESCORT Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Německo Kontaktní adresa: BASF spol.s r.o. Šafránkova

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpečnostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE DELAN 700 WDG Použití: přípravek na ochranu rostlin, fungicid Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, vodou dispergovatelný prášek

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, vodou dispergovatelný prášek Bezpečnostní list Strana: 1/9 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE ACROBAT MZ Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Německo Kontaktní adresa: BASF spol. s r. o.

Více

Bezpečnostní list DELAN 700 WDG 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Bezpečnostní list DELAN 700 WDG 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Bezpečnostní list Strana: 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE DELAN 700 WDG Použití: přípravek na ochranu rostlin, fungicid Výrobce: BASF Aktiengesellschaft 67056 Ludwigshafen

Více

Bezpečnostní list NOMOLT 15 SC 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

Bezpečnostní list NOMOLT 15 SC 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Bezpečnostní list Strana: 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE NOMOLT 15 SC Použití: insekticid Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Německo Kontaktní adresa:

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpečnostní list Strana: 1/11 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE CLARINET 20 SC Použití: přípravek na ochranu rostlin, fungicid Výrobce: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Kontaktní

Více

Bezpečnostní list BASAGRAN. 1. Identifikace látky / směsy a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik

Bezpečnostní list BASAGRAN. 1. Identifikace látky / směsy a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik Bezpečnostní list Strana: 1/10 1. Identifikace látky / směsy a společnosti / podniku BASAGRAN Použití: přípravek na ochranu rostlin, herbicid Výrobce: BASF spol. s r.o. Šafránkova 3 15500 Praha 5, CZECH

Více

isticí kapalina na audio a video

isticí kapalina na audio a video Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Líh syntetický denaturovaný Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: Ethanol syntetický, ethylalkohol syntetický 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM

Bezpenostní list. Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 Verse.: 1 Datum revize: 14.11.2005 13:57 Datum vytištní: 15.2.2006 13:04 WUXAL SUS KALCIUM Datum vydání : 18. 11. 2004 Strana:1z 11 1. Identifikace pípravku, výrobce a dovozce 1.1 Obchodní název pípravku WUXAL SUS KALCIUM 1.2 Použití pípravku Speciální hnojivo 1.3 Identifikace 1. distributora

Více

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 -

Sodná sl kyseliny (1-hydroxyethyliden)bifosfonové do 3 29329-71-3 Xi 249-559-4 R 36 - Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo pípravku: isti disk. 1.2. Použití látky nebo pípravku: Sms urená k odstranní neistot a mastnoty z disk

Více

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA

1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 7 1. ***IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Sika Primer

Více

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA

Sikafloor Proseal 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA Datum vydání: 3. 12. 2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A VÝROBCE A DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky / obchodní název pípravku Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky / pípravku

Více

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Strana 1/5. Indexové. ES látky: Isopropylalkohol < 25,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASOFT, MIKASOFT COLOR 1.1.2 Doporuený úel použití:

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: TENKOVRSTVÝ TMEL - ZÁLIVKA PRO KOMÍNOVÉ TVÁRNICE Strana: 7 14. Informace pro pepravu Tmely uvedeného typu nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav ADR,

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 Datum revize: 22. Datum vydání: 19.06.2002 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název pípravku: Suché omítkové a maltové smsi na bázi sádry a vápenného,

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi

B E Z P E N O S T N Í L I S T. isti mosazi Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Pájecí kapalina na nikl Další názvy: - 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Jméno

Více

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA

Bezpenostní list. Strana: 7 Datum revize: Název výrobku: SPÁROVACÍ HMOTA PRO KOMÍNOVÉ VLOŽKY ŠAMOTOVÁ MALTA Strana: 7 14. Informace pro pepravu Pedmtné spárovací hmoty nejsou ve smyslu 22, odst. (1) Zákona. 111/1994 Sb. o silniní doprav nebezpenou vcí a nepodléhají ustanovením Evropské dohody o silniní doprav

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 24. 5. 2005 Strana: 1/6 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX EG Härter íslo výrobku:

Více

Bezpečnostní list. PCI Durapox NT plus z'grau, Komp. B. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik

Bezpečnostní list. PCI Durapox NT plus z'grau, Komp. B. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik Bezpečnostní list Strana: 1/9 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku PCI Durapox NT plus z'grau, Komp. B Použití: Produkt pro stavební chemii. Společnost: BASF Stavební hmoty Ceská republika

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn

B E Z P E N O S T N Í L I S T. Pájka Sn70Zn Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Další názvy: SnZn 1.2 Použití pípravku: Technické pájení kov pájka Identifikace

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005

BEZPENOSTNÍ LIST. Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005 BEZPENOSTNÍ LIST Obchodní název pípravku: NOVOZIR MN 80 dle vyhlášky. 231/2004 Sb. Datum aktualizace: 20.9.2005 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Identifikace pípravku: Obchodní název: Novozir MN

Více

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY

Bezpenostní list podle naízení ES 1907/2006 Datum vydání: 19.2.1998 Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 Název výrobku: EFFERVESCENNÍ PASTILKY Datum revize: 15.1.2009 Strana 1/ 1 1. Identifikace látky nebo pípravku a spolenosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: Obchodní název: Effervescenní chlorové tablety íslo CAS: íslo ES

Více

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26

Indexové. v ES. Isopropanol < 20,0 67-63-0 F, Xi 200-661-7 R-vty: 11-36-67 603-117-00-0 S-vty: (2-)7-16-24/25-26 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace pípravku: 1.1.1 Obchodní název pípravku: MIKASEPT SPREJ 1.1.2 Doporuený úel použití: Alkoholový

Více

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0

Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) BEZPENOSTNÍ LIST. tel. 224919293, 224915402. íslo CAS. íslo ES (EINECS) 9004-32-4 67-63-0 65-85-0 Bezpenostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 7) Datum vydání: 12. 7. 2001 Datum revize: 15. 3. 2006 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPENOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 22.9.2003 verse 3 #1908 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: K 63 Polyaminoamidová sms 1.2 Identifikace dovozce: ELCHEMCo spol.

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER

B E Z P E N O S T N Í L I S T FLAW DETECTOR DEVELOPER Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky /obchodní název pípravku : Aerosol 1.2 Použití pípravku : Kontrola svaování. 1.3 Identifikace dovozce: Jméno

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10

Místo podnikání nebo sídlo: Pražská ul.16, 102 21 PRAHA 10 Datum vydání: 20.5.2003 verze 5 #1871 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: G 30 Základní složka difenylmetan diisokyanat 1.2 Identifikace

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 17. 5. 2005 Strana: 1/5 Datum revize: 4.1.2006 Název výrobku: SCHÖNOX KH íslo výrobku: 7.01

Více

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22.

BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona. 356/2003Sb. a Vyhlášky. 231/2004 Sb) Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 Datum revize: 22. Datum vydání: 01.05.2000 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PÍPRAVKU, VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název Suché omítkové a maltové smsi na bázi cementu a, dle SN 72-2430 1-5

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní)

BEZPENOSTNÍ LIST. (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) BEZPENOSTNÍ LIST (dle zákona 356/2003 Sb. v platném znní a vyhlášky 231/2004 Sb. v platném znní) Datum vydání: 7. 8. 2006 Strana: 1/6 Datum revize: Název výrobku: Capadur Silverstyle 1. Identifikace látky

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 17.11.1999 Datum revize: 14.6.2006. Název výrobku: Elektrovodivý lak EL- 4 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: Elektrovodivý lak EL-4 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce Jméno nebo obchodní jméno:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH)

BEZPENOSTNÍ LIST podle Naízení Evropského parlamentu a Rady (ES). 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 23.12.2008 Strana: 1/6 Název: AUTOCLEANER AUTOBALSAM 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PÍPRAVKU A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo pípravku: 1.2 Použití látky nebo pípravku: Tvrdý vosk

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpečnostní list Strana: 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE GOLIATH GEL Použití: přípravek na ochranu rostlin, insekticid Výrobce: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Kontaktní

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 23.8.2005 Datum revize: 2.2.2006 Název výrobku: SERVISOL CD 150 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název pípravku: SERVISOL CD 150 Aerosol 1.2 Identifikace dovozce: Jméno nebo obchodní jméno: ELCHEMCo

Více

4. Pokyny pro první pomoc

4. Pokyny pro první pomoc Bezpečnostní list Strana: 1/8 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku PRINCE COLOR NC 510 Použití: Produkt pro stavební chemii. Společnost: BASF Stavební hmoty Ceská republika s.r.o K Májovu

Více

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz

Kížová 1018/6 15000 Praha 5 eská republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DI : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMSI A SPOLENOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: 1.2 Píslušná urená použití látky nebo smsi a nedoporuená použití Prmyslové znaení. 1.3 Podrobné údaje

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko

BEZPENOSTNÍ LIST. A1 Upholstery - Foam - Cleaner. Místo podnikání nebo sídlo: Bunsenstrasse 6 D-85053 Ingoldstadt Nmecko 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Obchodní nzev pípravku kód 2791 1.2. Doporuený úel použití pípravku: pnový isti alounní 1.3. Identifikace výrobce/dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH

LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S. St.-Peter-Straße 25 A-4021 Linz. Rakousko: Agrolinz Melamin GmbH 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce Název látky (obchodní název): Použití pípravku: EG-Düngemittel () LINZER PLUS NPK-Dünger (Hnojivo NPK) 20/8/8/+2MgO+5S Hnojivo Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Příslušná identifikovaná použití látek nebo směsí a nedoporučená použití. Relevantní identifikované použití: přípravek na ochranu rostlin, herbicid

Příslušná identifikovaná použití látek nebo směsí a nedoporučená použití. Relevantní identifikované použití: přípravek na ochranu rostlin, herbicid Bezpečnostní list Strana: 1/14 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Identifikátor výrobku FLIRT Příslušná identifikovaná použití látek nebo směsí a nedoporučená použití Relevantní identifikované

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 10. záøí 2008

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 10. záøí 2008 Datum vytvoøení 10. záøí 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky nebo pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 5. únor 2009 5. únor 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Inhibovaný transformátorový

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, granule rozpustné ve vodě

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE. přípravek na ochranu rostlin, fungicid, granule rozpustné ve vodě Bezpečnostní list Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE KUMULUS WG Použití: přípravek na ochranu rostlin, fungicid Výrobce: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen

Více

PCI PKL 326 PVC FLOORING ADHESIVE

PCI PKL 326 PVC FLOORING ADHESIVE Bezpečnostní list Strana: 1/9 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Identifikátor výrobku PCI PKL 326 PVC FLOORING ADHESIVE Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Bezpečnostní list Strana: 1/8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE STORM WBB Použití: rodenticid, Biocid Výrobce: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Kontaktní adresa: BASF spol.s.r.o.

Více

Datum vyhotovení: 27.12.2004 Datum přepracování: 6.3.2009

Datum vyhotovení: 27.12.2004 Datum přepracování: 6.3.2009 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: 1.2. Použití látky nebo přípravku: fungicid 1.3. Identifikace společnosti nebo podniku: Montanwerke

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 Datum vyhotovení v ÈR 30. kvìten 2007 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 1.3. Identifikace

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Netherlands (Nizozemsko) Telefon +31320292200 Fax +31320292200

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Netherlands (Nizozemsko) Telefon +31320292200 Fax +31320292200 Datum vyhotovení v ÈR Datum revize v ÈR Datum posledního pøepracování v zahranièí BEZPEÈNOSTNÍ LIST 6. prosinec 2005 8. listopad 2006 3. duben 2003 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 22. záøí 2010 Telefon +353 53 9117900 Fax +353 53 9141271 Datum vytvoøení 22. záøí 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi Dezinfekèní tablety s èistícím úèinkem 1.2. Použití látky/smìsi

Více

Datum vytvoení: 23.08.2004 verze.: 2 Upraveno: 12.07.2005. Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid

Datum vytvoení: 23.08.2004 verze.: 2 Upraveno: 12.07.2005. Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid Casoar Pípravek na ochranu rostlin - Fungicid Postikový pípravek ve form suspenzního koncentrátu k ochran brambor proti plísni bramborové, obsahující pln systemickou i kontaktní složku. Úinná látka : 375

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 11. èerven 2007 19. leden 2011 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi A 3004 Konstrukèní prùhledné lepidlo na

Více

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7

BEZPENOSTNÍ LIST dle ES. 1907/2006 Tiefgrund TB Str. 1/7 Tiefgrund TB Str. 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PÍPRAVKU A SPOLENOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název pípravku: Tiefgrund Originální název pípravku: Primalon Tiefgrund TB 1.2 Použití pípravku: Penetraní nátr.

Více

Dow Agrosciences s.r.o.

Dow Agrosciences s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. Obchodní název přípravku: Mustang Forte 1.2. Doporučený

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 6. bøezen 2010 6. bøezen 2010 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

Bezpečnostní list PRINCE COLOR NC 515. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik. 3. Složení / informace o složkách

Bezpečnostní list PRINCE COLOR NC 515. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. 2. Identifikace rizik. 3. Složení / informace o složkách Bezpečnostní list Strana: 1/7 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku PRINCE COLOR NC 515 Použití: Produkt pro stavební chemii. Společnost: BASF Stavební hmoty Ceská republika s.r.o K Májovu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání : podle nařízení(es) č. 107/2006 a č. 1272/2008 1 / Název výrobku: NUTRIBOR 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku/obchodní název přípravku: Směs

Více

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN CLINIC Postikový postemergentní herbicidní pípravek ve form rozpustného koncentrátu pro ední vodou, urený k hubení vytrvalých i jednoletých plevel na orné pd, v ovocných sadech,

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. èerven 2008

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. èerven 2008 Datum vytvoøení 16. èerven 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku Desinfectant Detartrant Gel WC -

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 14. leden 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 14. leden 2009 Datum vytvoøení 14. leden 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku Insecticida Orion Sesitive 1.2. Použití

Více

Dodatek k bezpenosti práce

Dodatek k bezpenosti práce Dodatek k bezpenosti práce (Chemikálie jsou v tabulce seazeny v poadí, v jakém jsou zmínny v návodech.) chemikálie R-vty S-vty nebezpenost luminol 36/37/38 26-36/37 Xi peroxid vodíku 30% 22-41 26-39 Xn

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 7. prosinec 2007 30. duben 2008 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo 17 Další názvy látky/smìsi 1.2.

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 3. bøezen 2009 9. èerven 2010 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo P0900706 Èíslo

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. bøezen 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. bøezen 2009 Datum vytvoøení 2. bøezen 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky/pøípravku K pøípravì univerzální

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 28. èervenec 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 28. èervenec 2009 Datum vytvoøení 28. èervenec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Odstraòovaè usazenin z výmìníkù a chladièù Èíslo 802-300/25 Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 2. èerven 2009 2. èerven 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Èíslo CAS 100-42-5 Èíslo

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 Datum vytvoøení 16. bøezen 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku SUPERCOBRA INSECTICIDE COMBINED AEROSOL 400ml Èíslo 220447/16050212 Další názvy

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 8. èerven 2006 19. leden 2009 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 15. listopad 2004 31. leden 2010 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 22. srpen 2005 25. únor 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Alex mýdlový èistiè dlažba,

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. prosinec 2007 16. prosinec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Spolková republika Nìmecko Telefon +49215255650 Fax +49215250849

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Spolková republika Nìmecko Telefon +49215255650 Fax +49215250849 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 20. kvìten 2009

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 10. kvìten 2005 25. listopad 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi Asfaltový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 14. ledna 2008 Strana 1 / 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: AdBlue snižování emisí NOX ve výfukových plynech Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list PHEROPRAX A. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti

Bezpečnostní list PHEROPRAX A. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti Bezpečnostní list Strana: 1/16 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1. Identifikátor výrobku PHEROPRAX A 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Relevantní

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: SCOLYCID C 1.2. Doporuený úel použití Barevná písada do insekticidních pípravk pro rozlišení ošetených ploch od neošetených ploch neodkornného deva.

Více

Datum vyhotovení: 06.09.2006 Datum přepracování: 27.02.2009

Datum vyhotovení: 06.09.2006 Datum přepracování: 27.02.2009 1/8 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: 1.2. Doporučený účel použití: herbicid 1.3. Identifikace společnosti nebo podniku: Stähler International

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) tropických døevin Èíslo 17 Další názvy látky/smìsi

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) tropických døevin Èíslo 17 Další názvy látky/smìsi Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 5. øíjen 2006 30. duben 2008 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Napouštìcí olej na nábytek z tropických

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. prosinec 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. prosinec 2009 Datum vytvoøení 2. prosinec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 102-640 Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky/pøípravku Desinfekèní

Více

Datum vyhotovení: 3.4.2001 Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5)

Datum vyhotovení: 3.4.2001 Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5) Datum přepracování: 30.3.2004 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY Obchodní název přípravku: DIMILIN 48 SC Číslo listu A343001a 1.5.0 N - nebezpečný pro životní prostředí Chemický název Synonyma:

Více

BEZPENOSTNÍ LIST KUPRIKOL50. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA. N nebezpe9ný pro životní prostedí

BEZPENOSTNÍ LIST KUPRIKOL50. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA. N nebezpe9ný pro životní prostedí 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: Kuprikol 50 1.2. Doporu9ený ú9el použití Post/ikový fungicid ve form7 smá8itelného prášku ur8ený k ochran7 rostlin proti houbovým chorobám. 1.3.

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Identifikaèní èíslo (IÈ) 26934094 Telefon 00420519341880 Fax 00420519341881

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Identifikaèní èíslo (IÈ) 26934094 Telefon 00420519341880 Fax 00420519341881 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 3. èervenec 2009 3. èervenec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

Pest Control Chemical s. r. o.

Pest Control Chemical s. r. o. Datum vydání: 01. 06. 2012 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: LIQUID

Více

102000001940 Datum vydání: 22.5.2008 Verze č.: 2 Datum revize: 18.1.2011 Datum vytištění: 25.2.2011 ETHREL 102000001940 05927277

102000001940 Datum vydání: 22.5.2008 Verze č.: 2 Datum revize: 18.1.2011 Datum vytištění: 25.2.2011 ETHREL 102000001940 05927277 Strana 1 / 10 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Identifikace přípravku 102000001940 05927277 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin regulátor růstu rostlin pro použití v zemědělství

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 28. kvìten 2004 4. bøezen 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 48041601 Další

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) (Mi) Telefon 003902963020 Fax 00390296302371 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 6. èerven 2006 28. leden 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) 293-299,08907-L Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Telefon 0034606800

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) 293-299,08907-L Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Telefon 0034606800 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 30. leden 2006 12. kvìten 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 48507224 Další

Více

TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid

TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid Datum vydání: 16. 11. 2004 Strana:1z 9 1. Identifikace přípravku, výrobce a 1. distributora 1.1 Obchodní název přípravku TANDEM STEFES FL 05940486 1.2 Použití přípravku Přípravek na ochranu rostlin - herbicid

Více

SLOM, s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ LIST

SLOM, s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 1. 11. 2000 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název Ratibrom 2 G přípravku Číslo CAS: Číslo ES

Více

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA

BEZPENOSTNÍ LIST. NeraAgro spol. s r.o. 277 11 NERATOVICE ESKÁ REPUBLIKA 1. Identifikace pípravku a výrobce 1.1. Obchodní název: 1.2. Doporu9ený ú9el použití Granulovaný herbicidní p3ípravek ur5ený k likvidaci nežádoucích plevel7 a bu3en8 v lesním hospodá3ství. 1.3. Jméno/obchodní

Více

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 Datum revize: 31.5.2005 Název výrobku:

B E Z P E N O S T N Í L I S T Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 Datum revize: 31.5.2005 Název výrobku: Datum vydání: 8/99 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo pípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název pípravku: Total Clean 130 Stencil Cleaner 1.2 Použití: isticí kapalina pro elektroniku 1.3

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 18. duben 2006

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 18. duben 2006 Datum vytvoøení 18. duben 2006 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 954834 Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky nebo pøípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 10. července 2013 Strana 1 / 7 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Identifikátor výrobku Obchodní název: AdBlue Příslušná určení použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 16. srpen 2010 Datum vytvoøení 16. srpen 2010 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo 41201 Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi Smìs. Nátìr. Rozpouštìdla.

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 - ISO 11014-1

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 - ISO 11014-1 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 - ISO 11014-1 Ferrolix 332 Strana 1 z 5 Č. SDB : 47961 Datum revize: 25.03.2008 Datum výtisku: 31.03.2008 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 30. leden 2001 20. únor 2007 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo SF670 200Ex Další

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 18. únor 2003 18. srpen 2008 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 300100/-200/-300/-505/300300-544/300

Více

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 21. únor 2007

podle vyhlášky è.231/2004 Sb., v platném znìní Datum vyhotovení v ÈR 21. únor 2007 Datum vyhotovení v ÈR 21. únor 2007 1. Identifikace látky nebo pøípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Chemický název látky/obchodní název pøípravku Èíslo -01 Další názvy látky/pøípravku urychlovaè do polyuretanového

Více