VYHLÁ KA. 2/95 O UDR OVÁNÍ ISTOTY A PO ÁDKU V OBCI VOJKOVICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VYHLÁ KA. 2/95 O UDR OVÁNÍ ISTOTY A PO ÁDKU V OBCI VOJKOVICE"

Transkript

1 VYHLÁ KA. 2/95 O UDR OVÁNÍ ISTOTY A PO ÁDKU V OBCI VOJKOVICE Obec Vojkovice vydává podle ustanovení I6 odst. 1 zák.. 367/1990 Sb. O obcích ve zn ní novel tuto závaznou vyhlá ku, kterou schválilo Zastupitelstvo obce Vojkovice na svém zasedání dne lánek I. Úvodní ustanovení 1. Udr ování istoty a po ádku v obci Vojkovice je spole ným zájmem v ech ob an, podnikatelských subjekt, jako i náv t vník obce. Jejich povinností je dbát o zachování a udr ování istoty v obci tak, aby se zlep oval vzhled a zkvalit ovalo ivotní prost edí. 2. Tato vyhlá ka upravuje zaji ování istoty ve ejných prostranství, ve ejných objekt a za ízeni na území obce, jako i neve ejných ploch, které tvo í sou ásti ulice nebo prostranství. 3. Za ve ejné prostranství se pro ú ely této vyhlá ky pova ují v echna místa, která slou í k ve ejnému u ívání, zejména vozovky, chodníky, parkovi t, h i t, parky, sady a ve keré plochy ve ejné zelen a v echna ú elová za ízení ve ejn p ístupná. Vzniknou-li pochybnosti, zda jde o ve ejné prostranství, rozhodne Obecní ú ad Vojkovice. 4. Chodníkem se pro ú ely této vyhlá ky rozumí cesta upravená pro p í, a ji zpevn ná nebo nezpevn ná, ur ená pro tento ú el v í i 1,5 m. Chodník hrani í s nemovitostí i tehdy, je-li mezi chodníkem a nemovitostí pruh pozemku, slou ící k jiným ú el m ne komunika ním. Sou ástí chodníku jsou té vjezdy do dom, gará í, dvor a zahrad. lánek II. Zákaz zne i ování ve ejného prostranství Zakazuje se jakékoliv zne i ování ve ejného prostranství, zejména : a) jízda po ve ejném prostranství zne i t nými vozidly a vozidly, jejich náklad by mohl zp sobit zne i t ní. b) odhazování smetí, obal, zbytk jídel, nedopalk z cigaret, i jiných odpadk. c) zne is ováni saponáty, ropnými produkty, spla kovými vodami. d) zametání smetk do uli ních kanaliza ních vpustí, odkládání domovního odpadu do ve ejných odpadkových ko. e) vylepování plakát a jiného propaga ního materiálu mimo ur ené výlepové plochy. f) volný pohyb ps, ko ek a jiného zví ectva po ve ejných prostranstvích. Majitelé ps jsou povinni vodit psy na vodítku a s nasazeným náhubkem. g) odkládání jakéhokoli smetí mimo místa pro tento ú el ur ená. h) ukládání stavebního materiálu a stavební sut

2 lánek III. Zvlá tní u ívání ve ejného prostranství 1. U ívání ve ejného prostranství nad rámec stanovený touto vyhlá kou Ize pouze na základ souhlasu Obecního ú adu ve Vojkovicích. 2. Ka dý, komu je povoleno zvlá tní u ívání ve ejného prostranství, je odpov dný za udr ování istoty a po ádku ve smyslu l. IV. této vyhlá ky. Zejména je povinen : a) dodr et termín zahájení a ukon ení zvlá tního u ívání ve ejného prostranství, a to ve stanoveném rozsahu. b) u ívat ve ejné prostranství tak, aby bylo co nejmén odnímáno svému ú elu. c) zabránit po kozování ve ejného prostranství a jeho za ízení. d) zabránit, aby nedo lo ke zne i t ní okolí, odstranit p ípadné zne i t ní, které bylo zp sobeno tímto u íváním nebo v souvislosti s ním. e) provést opat ení, aby byla zaru ena bezpe nost u ivatel ve ejného prostranství. f) okam it po ukon ení zvlá tního u ívání ve ejného prostranství je uvést na sv j náklad do p vodního stavu. 3. Povolení ke zvlá tnímu u ívání ve ejného prostranství za ú elem ulo ení jakéhokoli materiálu bude vydáno jen tehdy, nelze-li k tomuto ú elu z technických objektivních d vod vyu ít vlastní pozemek. 4. Tekuté materiály /malta, vápno/ musí být na ve ejném prostranství ulo eny v p epravních nepropustných bednách, sypké materiály /písek, kvára, su / musí být opat eny bedn ním, aby nemohly být rozná eny v trem nebo srá kovou vodou. 5. Ve keré stavební, a montá ní nebo opravárenské práce, které se dotknou ve ejného prostranství, musí být p edem schváleny Obecním ú adem ve Vojkovicích. Toto se týká i údr bá ských prací na rozvodu vody, plynu, el. energie, kabelá e, kanalizace aj. Výjimku tvo í okam itý zásah v p ípad havárie na jmenovaných za ízeních. Tyto je v ak nutno neprodlen oznámit na Obecním ú ad ve Vojkovicích, který dodate n stanoví pot ebné podmínky. 6. P ekopy vozovek a chodník musí být odstran ny v termínu dohodnutém s Obecním ú adem ve Vojkovicích na základ smlouvy uzav ené p ed zapo etím prací mezi provád jícími subjekty a Obecním ú adem. Otev ené p ekopy musí být ze strany provád jícího zabezpe eny tak, aby nedo lo k ohro ení osob ani v cí, p i em neoprávn ným osobám je zakázáno jakýmkoliv zp sobem manipulovat s technickým zabezpe ením p ekopu. 7. Na chodníky je zakázáno vjí d t dopravními prost edky, i kdy jde o dovoz zbo í, paliva nebo innost spojenou se stavebními pracemi. Na chodnících je zakázána jízda na jízdním kole s výjimkou d tí do 10 let. V p ípad, e subjekt hodlá chodník p ejí d t, je nutný souhlas Obecního ú adu, který stanoví podmínky. 8. Z bezpe nostních d vod je zakázáno u ívat chodníky a vozovky k r zným hrám, sá kování, ly ování a bruslení. 9. Za u ívání ve ejného prostranství se platí podle vyhlá ky o místních poplatcích v obci Vojkovice.

3 lánek IV. Odpov dnost za udr ování istoty ve ejného prostranství 1. Ka dý je povinen neprodlen odstranit zne i t ní ve ejného prostranství, které zp sobil. 2. Za zabezpe ení istoty ve ejného prostranství odpovídá vlastník /správce/ tohoto prostranství s up esn ním uvedeným v odst.3 tohoto lánku. 3. Za zabezpe ování istoty chodník odpovídá vlastník /správce/ p ilehlé nemovitosti, p i em : a) v klasické uli ní zástavb odpovídá za celou ást chodníku p ed vlastní nemovitostí - p itom nerozhoduje, zda se mezi nemovitostí a chodníkem nachází plocha ve ejné zelen. b) subjekt odpov dný za i t ní chodník m e sv it tuto povinnost t etí osob - tím se v ak nezbavuje odpov dnosti za udr ování jeho istoty. 4. Na dodr ování istoty a po ádku na ve ejném prostranství dohlí í obec Vojkovice. 5. Provozovatelé obchod, restaurací, stánk s ob erstvením, provozovatelé kulturních a spole enských akcí jsou povinni provád t denn úklid u ívaného prostranství a jeho okolí a pravideln vyprazd ovat odpadkové ko e umíst né na jimi u ívaném prostranství obce Vojkovice. 6. V p ípad sn hové kalamity jsou právnické osoby povinny na výzvu obce Vojkovice pomoci p i likvidaci kalamity, p i em náklady ú eln vynalo ené na tuto innost uhradí obec. lánek V. i t ní chodník 1. i t ním chodník se rozumí zametání, pop. mytí, odstra ování bláta, odpadk a jiných ne istot a hubení plevele, dále odklízení sn hu a sypání chodník hmotami /písek/, a to v celé í i, p i em není dovoleno pou ít s l a toxické látky. Pokud nehrozí náledí, musí být chodník p ed zametáním pokropen vodou, aby nedocházelo k prá ení. 2. B né smetky z chodníku se ukládají do popelnic nebo do velkokapacitních kontejner. 3. Pro zabezpe ení sch dnosti chodníku v zimním období musí být sníh odklizen a chodník posypán bez prodlení, jakmile napadl sníh nebo se vytvo ilo náledí. Posypovou hmotu si opat í na vlastní náklady ten, kdo je na základ této vyhlá ky povinen chodník udr ovat.

4 lánek VI. Skládání a nakládání 1. Nakládat a skládat materiály, hmoty a výrobky na ve ejném prostranství je dovoleno jen tehdy, nelze-li toto provést bez zvlá tních obtí í jinak /na dvo e, v pr jezdu majitele/. Nalo ení a slo ení musí být provedeno co nejrychleji. Bez vá ných d vod nesmí být materiál a výrobky skladovány na ve ejných prostranstvích p es noc. 2. Skladovat palivo na ulicích a chodnících se nedovoluje. Palivo musí být odklizeno po dovezení k domu v dob co nejkrat í. Místo, kde bylo palivo slo eno, musí být ádn o i t no. 3. K odvozu popele a jiných odpad je nutné pou ívat pouze typizované popelnice s víkem, s trvalým stanovi t m v prostorách k tomu vyhrazených nebo na vlastních pozemcích. Umíst ní popelnic na okraji chodník se povoluje pouze na dobu nezbytn nutnou /v den svozu/. 4. Materiály, hmoty a výrobky ur ené k nalo ení lze na ve ejném prostranství p ipravit bezprost edn p ed odvozem. Slo ené materiály a výrobky musí být z ve ejného prostranství neprodlen odstran ny. Po nalo ení nebo slo ení nákladu je podle okolností p ípadu dopravce, odesilatel nebo p íjemce povinen ve ejné prostranství o istit a podle pot eby pokropit. 5. Nepot ebné v ci z domácností nevhodné do popelnic se ukládají do kontejner /s výjimkou biologických zbytk, elezného rotu, pneumatik, obal od toxických látek/. 6. Likvidace v t ího mno ství stavební sut se objedná u subjektu k tomu ur enému nebo svépomoci a ukládá se na oficiálních skládkách odpadu. lánek VII. 1. Na ve ejné prostranství je zakázáno vjí d ní vozidel, která mohou sama nebo svým nákladem zne istit vozovku. P ed vjezdem na vozovku musí být zbavena ne istot. 2. Není dovoleno stání a parkování vozidel ve vjezdech do rodinných dom a gará í, je jsou ve vlastnictví obce nebo jiných subjekt, nebo jiné omezování p ístupu a p íjezdu do nich. Rovn není dovoleno stání a parkování vozidel na p ístupových cestách na zahrady, pole, nádvo í aj. 3. Stání vozidel ve vjezdech na vlastní pozemek nebo do vlastního rodinného domu, je-li vjezd ve vlastnictví obce, je dovoleno za p edpokladu, e vozidlo nebude zasahovat do obecní ani jiné komunikace a neomezí pohyb chodc na chodníku /min.pr chod chodníku je 1,2 m. 4. Zastavení, stání a parkování motorových vozidel /s výjimkou vozidel na elektr. pohon/ kolmo k obytné zástavb je povoleno tak, aby výfukové potrubí nesm ovalo k obytné zástavb. 5. Zastavení a stání vozidel na obecních komunikacích se tam, kde není upraveno doprav. zna ením, ídí ustanovením vyhl. 99/1989 Sb. 23, 24 a 25 O zastavení a stání.

5 6. Spu t ní motoru motorového vozidla v zastav né ásti obce je povoleno pouze po dobu nezbytn nutnou k zaparkování nebo k odjezdu z místa stání nebo parkování.na ve ejném prostranství nebo komunikaci v zastav né zón není dovoleno se izování motoru nebo jakákoliv jiná opravárenská innost vy adující chod motoru. U vozidel vy adujících chod motoru k uvedení brzdového systému do provozu provedou idi i taková opat ení, aby výfukové plyny nesm ovaly k obytné zástavb, upraví sm r výfukových plyn nástavným potrubím /pry ovou hadicí/ sm rem od zástavby. 7. Stojící a parkující vozidla nesmí zne i ovat ve ejné prostranství ropnými produkty /olej, benzin, nafta/. Vozidla jevící známky zne i ování musí být opat ena ochrannými vodot snými vani kami ulo enými v míst úkap. 8. Provoz pásových vozidel po obecních komunikacích je povolen pouze na speciálních podvozcích. 9. Parkování v ech druh vozidel není dovoleno na plochách s parkovou úpravou, zelených pásech, nezpevn ných plochách a komunikacích s výjimkou t ch, kde je parkování povoleno p íslu nými dopravními zna kami. 10. Na ve ejném prostranství je zakázáno odkládání zem d lské techniky, ná adí a jakékoliv p íslu enství k motorovým i nemotorovým vozidl m. 11. Je zakázáno parkování vozidel bez SPZ, vrak a jinak technicky po kozené nepojízdné techniky. Vrakem se rozumí opu t né vozidlo, které zjevn nespl uje podmínky pro provoz vozidel stanovené vyhlá kou FMD. 41/84 Sb. O podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Majitel vozidla, které bylo odhlá eno z evidence motorových vozidel na p íslu ném Dl Policie R, je povinen odstranit vozidlo z ve ejného prostranství nejpozd ji do 14 dn ode dne odhlá ení, jinak bude vozidlo odstran no jako vrak. Po adavek na odstran ní vraku je mo no uplatnit u Obecního ú adu ve Vojkovicích. V p ípad, e není znám majitel vraku, vydá Obecní ú ad rozhodnutí o odstran ní formou ve ejné vyhlá ky, kterou vyv sí po dobu 15 dn na ú ední desce a vraku. Odstran ní zajistí Obecní ú ad Vojkovice. Vrak je pova ován za v c opu t nou a p ipadá po spln ní 135 odst.1 a 3 Ob anského zákoníku do vlastnictví státu. lánek VIII. Pé e o klid, vzhled obce, ve ejnou zele a vodní toky. 1. V echny budovy musí být udr ovány v takovém stavu, aby neohro ovaly své okolí /padající omítka, vadné okapové laby, borcení zdí aj./. 2. Umis ování pouta je mo né pouze se souhlasem Obecního ú adu ve Vojkovicích.

6 3. Zakazuje se vypalování trávy na travnatých plochách v parcích, sadech, lesních porostech, p inách a náspech, pálení um lých hmot z d vodu vytvá ení jedovatých plyn, rozd lávání ohn na soukromých pozemcích, hrozí-li nebezpe í po áru nebo dochází-li k obt ování okolí dýmem nebo zápachem. 4. Zakazuje se obt ování okolí nadm rným hlukem v dob od hodin. 5. Zakazuje se zneuctívání a po kozování pomník, pam tních desek, pam tních míst a kulturních památek,jako i za ízení h bitova a hrob. 6. Bez souhlasu Obecního ú adu nebo referátu ivotního prost edí Okú Brno - venkov není dovoleno kácení osam lých strom rostoucích mimo les. 7. Zakazuje se vhazovat do vodních tok a nádr í jakékoliv p edm ty a látky, ukládat na b ehy tok a nádr í jakýkoliv materiál, který by mohl zp sobit zne i t ní, eventueln ohrozit pr tok vody. 8. Zakazuje se vylévat nebo jinak pou t t do vody závadné tekutiny /nap. oleje, tekuté pohonné hmoty, saponáty, íraviny, spla ky /, které zp sobí zhor ení kvality vodních tok. 9. Je zakázáno na b ezích vodních tok provád t mytí a údr bu motorových vozidel i jiné techniky. 10. Je zakázáno bez souhlasu majitele /správce/ vodních tok po kozovat nebo kácet d eviny nebo jinou zele rostoucí na b ezích. 11. Zakazuje se p e erpávání septik a jímek do de ové kanalizace a p íkop nebo vyvá ení fekálním vozem na místa, která jsou v blízkosti vodních tok nebo pásem hygienické ochrany vodního zdroje. 12. V pásmu hygienické ochrany vodního zdroje je zakázáno provád t jakoukoliv zem d lskou a jinou innost, která je v rozporu s re imem hospoda ení schváleným Okresní hygienickou stanicí. /Re im hospoda ení je k dispozici u Vodárenské akciové spole nosti st. idlochovice/. lánek IX. Sankce 1. Poru ením ustanovení této vyhlá ky se fyzické osoby dopou t jí p estupku podle zák..200/1990 3b. ve zn ní novel a úprav.

7 2. Právnické osob a podnikateli, kte í neudr ují istotu a po ádek na jimi u ívaném pozemku nebo jiné nemovitosti i jinak naru í vzhled nebo ivotní prost edí obce, m e obecní rada ulo it pokutu a do vý e ,- K v souladu s ustanovením 40 odst. 1 zák.. 367/90 3b. ve zn ní novel. Podle odst. 2 cit. zákona m e obecní rada ulo it pokutu do vý e ,- K právnické osob nebo podnikateli, kte í zne istí ve ejné prostranství, naru í ivotní prost edí nebo odlo í v ci mimo vyhrazená místa. lánek X. Ustanovení p echodná a záv re ná 1. Sazby za zvlá tní u ívání ve ejného prostranství jsou stanoveny ve vyhlá ce o místních poplatcích. 2. Ru í se vyhlá ka. 1/95 O provozu vozidel na obecních komunikacích a ve ejných prostranstvích. 3. Tato vyhlá ka nabývá ú inností 15.dnem následujícím po dni jejího vyhlá ení. DEN VYHLÁ ENÍ: Tato vyhlá ka nabývá ú innosti dnem : Karel Klein starosta obce Mgr. Bo ena Kleinová místostarosta obce

8

9

Udržování veřejného prostranství. č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Udržování veřejného prostranství. č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E Zastupitelstvo obce Těšetice schválilo na svém zasedání konaném dne 8. října 2001 podle ust. 10 a 84 odst. 2, písm.

Více

V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic. Čl. I

V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic. Čl. I V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic o čistotě ve městě a ochraně životního prostředí Městské zastupitelstvo v Čelákovicích na svém zasedání dne 7. 12. 1995 schválilo v souladu se zákonem ČNR 410 /

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD. Článek 1 Obecná ustanovení

Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD. Článek 1 Obecná ustanovení Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD Článek 1 Obecná ustanovení 1) Tento domovní řád je vydáván v souladu s občanským zákoníkem a stanovami společenství za účelem zabezpečení

Více

Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem

Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem Zastupitelstvo obce Jindřichov vydává dne 26. 11. 2001 v souladu s l7 odst. 2 zákona Č. 185/2001 Sb., o odpadech a změně některých

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1 Článek 1 - Úvodní ustanovení 1.1 Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu, bytů, nebytových prostor a společných částí domu v domech Bytového družstva

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 O nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na uzemí obcí Plaňany, Blinka, Hradenín a Poboří Zastupitelstvo

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Článek l Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí výše uvedeného domu (dále jen dům ) včetně organizačních pravidel. Domovní

Více

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1

Domovní řád. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Domovní řád Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2014 1.4.2014 1 Dne: 24.3.2014 Dne: 31.3.2014 1 / 7 Domovní řád Za účelem zabezpečení pořádku a čistoty v domech, k zajištění podmínek řádného užívání

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 DOMOVNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 Družstvo Tobrucká 713, družstvo Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6 IČO: 25148826, tel: 235363485, mob: 602 941235, e-mail: tobrucka713@seznam.cz

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem.

Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. Zastupitelstvo obce se usneslo dne 17. 12. 2001 vydat podle 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. l) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, a v souladu

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na příslušné zákony a stanovy družstva obsahuje domovní řád pravidla užívání bytů, nebytových a společných částí

Více

SPRÁVNÍ TRESTÁNÍ VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ

SPRÁVNÍ TRESTÁNÍ VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ Váš partner v profesním rozvoji SPRÁVNÍ TRESTÁNÍ VE VODNÍM HOSPODÁŘSTVÍ Správní delikty ve vodoprávních předpisech I. Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění

Více

Domovní řád. Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád.

Domovní řád. Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád. Domovní řád Městská část Praha - Běchovice vydává pro provoz domů, bytů, nebytových prostor a garáží v jeho vlastnictví následující Domovní řád. Článek 1 Úvodní ustanovení Domovní řád je vydáván v souladu

Více

Provozní řád podzemních garáží se vstupem přes objekt Botanická 67 v Brně (ve znění pozdějších změn účinných ke dni zveřejnění)

Provozní řád podzemních garáží se vstupem přes objekt Botanická 67 v Brně (ve znění pozdějších změn účinných ke dni zveřejnění) Zveřejněno dne: 16.10.2015. Provozní řád podzemních garáží se vstupem přes objekt Botanická 67 v Brně (ve znění pozdějších změn účinných ke dni zveřejnění) Podzemní garáže jsou v režimu nehlídaného parkoviště

Více

Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů

Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů Společenství vlastníků jednotek pro dům Horácké náměstí 4 a 5 Domovní řád Čl. I Vymezení pojmů 1. Dům - budova se rozumí budovy č.p. 1466 a 1467, nacházející se na Horáckém náměstí v Brně. 2. Společenstvím

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí domu Palackého 1547/3, Cheb (dále jen dům") a s tím spojená pravidla soužití. 2.

Více

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád Kulturního centra - sokolovny Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád upravuje podmínky a způsob užívání nebytových prostor a jeho zařízení v Kulturním centru sokolovně v Rájci-Jestřebí

Více

Domovní řád města Děčín

Domovní řád města Děčín Domovní řád města Děčín Část I. Úvodní ustanovení 1. Domovní řád (dále jen DŘ) blíže upravuje, specifikuje a rozpracovává organizační a technické podmínky, výkon nájemních práv, způsob užívání domu, bytů,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Město Český Těšín Ř á d č. 3/2000 P R O V O Z N Í Ř Á D MEZISKLÁDKY ORNICE V KOŇÁKOVĚ Městská rada v Českém Těšíně se na svém 22. zasedání konaném dne 6. 9. 2000 usnesla vydat provozní řád meziskládky

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001 o nakládání s komunálním odpadem Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 13/2001, o nakládání s komunálním odpadem, tak, jak

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Liberec se na svém 4. zasedání dne 19. února 2013 usnesla v souladu s ustanovením 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009 Zastupitelstvo městyse Nové Veselí se na svém zasedání dne 12.3.2009 usnesením č. 14, usneslo vydat na základě 17 odst.2 zákona č. 185/2001., o odpadech

Více

Čl. 2 Vymezení pojmů

Čl. 2 Vymezení pojmů Příloha č. 1 M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č..../2015 o místních záležitostech veřejného pořádku a o stanovení podmínek při pořádání veřejnosti přístupných podniků Zastupitelstvo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, třídění využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikající na území obce Tursko a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC BEZDĚKOV. Čl. 1 Účel a oblast použití

OBEC BEZDĚKOV. Čl. 1 Účel a oblast použití OBEC BEZDĚKOV Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládání se stavebním odpadem na území Obce

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013 Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. 1. Kterým předpisem jsou stanoveny povinnosti fyzických

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti Obecně závazná vyhláška č. 6/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem, ve znění obecně závazné

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název stavby: MČ Vinoř Revitalizace území u ul. V Podskalí 2.část Místo stavby: Městská část Vinoř, k. ú. Vinoř Charakter stavby: rekonstrukce, stavba inženýrská Investor stavby:

Více

kterým se vydává tržní řád

kterým se vydává tržní řád M ě s t o R o k y c a n y Nařízení Města Rokycany č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Rokycany se na svém zasedání dne 14. ledna 2014 usnesením č. 10203 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

Reklamační řád. Uplatnění reklamace

Reklamační řád. Uplatnění reklamace Reklamační řád Obchodní společnosti t - italy s.r.o., se sídlem, Slovenská 891/5, Vinohrady, 120 00, Praha 2, IČO: 28943619, DIČ: CZ28943619, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II.

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II. S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení:

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Technická zpráva PŘÍPRAVNÉ PRÁCE Před zahájením stavebních prací bude nutno vytýčit všechny podzemní vedení. V případě prošlé doby platnosti vyjádření správců vedení bude nutno

Více

Domovní řád SVJ vlastníků pro dům Jiránkova 1138, Praha 6

Domovní řád SVJ vlastníků pro dům Jiránkova 1138, Praha 6 Příloha č. 2 Domovní řád SVJ vlastníků pro dům Jiránkova 1138, Praha 6 Čl. I Základní ustanovení (1) V návaznosti na příslušné zákony a stanovy Společenství vlastníků pro dům Jiránkova 1138, Praha 6 (dále

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

MĚSTO HOLEŠOV. NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO HOLEŠOV. NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO HOLEŠOV NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Holešova se na své 16. schůzi dne 24. 6. 2014 usnesením č. 227/2014 usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1

Více

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy a třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Horní Bojanovice,

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ Smluvní strany 1. Mateřská škola Ostrava Dubina, F. Formana 13, příspěvková

Více

Povolený způsob likvidace odpadních vod

Povolený způsob likvidace odpadních vod OZNÁMENÍ OBCE PŘEMYSLOVICE O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Přemyslovice v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem Vymezení základních pojmů Za

Více

Město Vamberk. Část první. Článek I. Úvodní ustanovení

Město Vamberk. Část první. Článek I. Úvodní ustanovení Město Vamberk Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Vamberk se na svém 19. veřejném

Více

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Horní Bříza Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Horní Bříza se na svém

Více

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í Vypraveno dne: VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í povolení uzavírky silnice a nařízení objížďky

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Lázně Toušeň se usneslo dne 19.12.2007 vydat na základě ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

O b e c J e n i š o v i c e

O b e c J e n i š o v i c e O b e c J e n i š o v i c e Obecně závazná vyhláška č.2/2006, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na

Více

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s.

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s. Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. SÚ/328/1638/2010/Ku č.j. SÚ/330/1639/2010/Ku vyřizuje: Mária Kudelová e-mail:kudelova@brusperk-mesto.cz datum: 6.10.2010 R O Z H O

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o.

Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. Obchodní podmínky PRESPLAST s.r.o. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Obchodní podmínky. Obchodní společnost PRESPLAST s.r.o., se sídlem Česká Třebová, Kubelkova 497, PSČ 560 02, IČ 27502317, společnost zapsaná v obchodním

Více

Článek 1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

Článek 1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému nakládání

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany

Smlouva o dílo. 1. Smluvní strany Smlouva o dílo uzavřená podle úst. 536 a násl. zákona č. 513/1991, obchodní zákoník ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní strany 1.1. Statutární město Pardubice - městský obvod Pardubice V Zastoupené:

Více

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o místním poplatku za

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov Organizace: Obec Krasov Sídlo: Krasov 29, 793 94 Krasov IČ: 00296121 Předpis č.: 1/2014 Zpracovala: Lucie Klimenková Schválil: Mgr. Lukáš Grůza, starosta obce Datum vyhotovení: březen 2014 Nabývá účinnosti:

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI

H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI H. ZÁKLADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Číslo zakázky 13-02-003 III/1699 ČERVENÁ REJŠTEJN, OPRAVA GABIONOVÉ ZDI BRNO, ČERVEN 2013 Název zakázky: Odpovědný řešitel: III/1699 Červená Rejštejn, Ing. Stanislav Štábl

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Rozhodnutí Stavební povolení VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: NAŠE ZN: ČÍSLO JEDNACÍ: MV 33634/2015/OD VYŘIZUJE: TESAŘ ZDENĚK TEL: 517 301 416 E-MAIL: Z.TESAR@MEUVYSKOV.CZ Obec Radslavice IČ 00373567 Radslavice 91 683 21 Pustiměř DATUM: 10.8.2015

Více

Smlouva o nájmu pozemku

Smlouva o nájmu pozemku Příloha usnesení Rady městské části č. 30.25.11 Smluvní strany: Pronajímatel: Smlouva o nájmu pozemku uzavřená podle ustanovení 663 a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE

POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE - vjezd do objektu - vyhodnocení rizik - pohyb po objektu - používání osobních ochranných pracovních prostředků - pravidla nakládky, vykládky a manipulace se zbožím Tento

Více

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb.

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. Střední odborné učiliště nábytkářské a SOŠ, s.r.o. Horská 167, 460 14 Liberec Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. 1. Úvodní ustanovení Tento dopravně provozní řád (dále jen DPŘ)

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14143/Hrn/UZ-020 V Písku dne: 13.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14276/Hrn/UZ-017 V Písku dne: 09.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/15997/Hrn /UZ-015 Ev. č.: PUP/028/2016/Hrn - OOP/stan Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 111, 382

Více

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá, Reklamační řád Výrobní společnosti SIR JOSEPH s.r.o., se sídlem Koškova 1766, Turnov, 51101, IČ 46506152, DIČ CZ46506152, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl

Více

3471611kri. Městský úřad Trhové Sviny Stavební úřad. Veřejná vyhláška ROZHODNUTÍ. Žižkovo náměstí 32, 374 17 Trhové Sviny

3471611kri. Městský úřad Trhové Sviny Stavební úřad. Veřejná vyhláška ROZHODNUTÍ. Žižkovo náměstí 32, 374 17 Trhové Sviny Městský úřad Trhové Sviny Stavební úřad Žižkovo náměstí 32, 374 17 Trhové Sviny Č.j. : Výst 28651/131-A/2011/Kr Trhové Sviny, dne 19.12.2011 Vyřizuje : František Kříha 34716/11/Kri Telefon : 386 301 427

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Kontaktní údaje prodávajícího Název: Paliva Větrovský s.r.o. Sídlo: Lilka 624, Příbram VI-Březové Hory, 261 01 Příbram Identifikační číslo: 03605035 Daňové identifikační číslo:

Více

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní centrum víceúčelová a školní tělocvična Metyšova 102 514 01 Jilemnice e-mail: hala@sport-jilemnice.cz

Více

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku Oprava dešťové kanalizace v objektu sídla OP Prostějov uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Projektant: Vypracoval: Stupeň: prava chodníku v Kvapilově ulici Tábor, Jihočeský kraj. k.ú. Tábor Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Graphic PR s.r.o. Stránského

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Mateřská škola Svojetice Louňovická 358 251 62 Mukařov tel. 731666902 E-mail: skolka@svojetice.cz www. skolka-svojetice.cz zřizovatel : Obecní úřad Svojetice

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby M Ě S T S K Ý Ú Ř A D L I T O V E L Havlíčkova ul. 818, PSČ 784 01 odbor výstavby SPIS. ZN.: VYS 150/2013/IČa Č.J.: LIT 23730/2013 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 19.12.2013 Ing. Čamková - oprávněná úřední

Více

*CRDUX00132FA* CRDUX00132FA

*CRDUX00132FA* CRDUX00132FA D R Á Ž N Í ÚŘAD s e k c e s t a v e b n í, o b l a s t O l o m o u c, N e r u d o v a 1, 7 7 2 5 8 O l o m o u c Spis: MO-SDO0275/09/Sc Telefon: 602 686 783 Č.j.: DUCR-53832/09/Sc e-mail: sedlacek@ducr.cz

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í

Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz R O Z H O D N U T Í Č.j.: MBE 64062/2010/VÝST-Pv Spis zn.: 2290/2010/VÝST Vyřizuje: Iva Pecharová, tel.: 311654143, e-mail.: vyst3@muberoun.cz Žadatel: Martina Bastlová, 14.01.1978, Srbsko č.p. 220, 267 18 Karlštejn R O Z

Více

Ubytovací a požární řád

Ubytovací a požární řád Ubytovací a požární řád Ubytovatel: IČO 04297474, (dále jen ubytovatel ) Odpovědná osoba: Ing. Radomír Honč, jednatel, tel. 602 189 285 Ing. Jana Burgárová, jednatel Správce: Iveta Hončová, tel. 607 171

Více

M stský ú ad Bru perk

M stský ú ad Bru perk M stský ú ad Bru perk K Nám stí 22, 739 44 Bru perk stavební ú ad.j. SÚ/330/720/2011/Fa vy izuje: Anna Fafaláková e-mail:fafalakova@brusperk-mesto.cz datum: 24.6.2011 R O Z H O D N U T Í M stský ú ad Bru

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Třebechovice pod Orebem se na svém zasedání dne 30.1.2007 usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ; MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru,

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/19152/St - UZ/05 V Písku dne: 03.06.2016 Vyřizuje: Ing.Václav Stejskal Telefon: 382 330 601, 382 330 555 E-mail:

Více

Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, PSČ 547 61 Náchod, ID DS: gmtbqhx

Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, PSČ 547 61 Náchod, ID DS: gmtbqhx Městský úřad Náchod Masarykovo náměstí 40, PSČ 547 61 Náchod, ID DS: gmtbqhx odbor výstavby a územního plánování odloučené pracoviště Palachova 1303, Náchod, tel.: 491 405 111 SPIS. ZN.: 10849/2012/VÝST/Dy,

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

84/1990 Sb. ZÁKON ze dne 27. března 1990

84/1990 Sb. ZÁKON ze dne 27. března 1990 Systém ASPI - stav k 9.3.2010 do částky 22/2010 Sb. a 10/2010 Sb.m.s. Obsah a text 84/1990 Sb. - stav k 10. 3.2010 Změna: 175/1990 Sb. Změna: 259/2002 Sb. Změna: 151/2002 Sb. Změna: 501/2004 Sb. Změna:

Více

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma 1. ZŘÍZENÍ SM Kolektivní systém 1.1. ELT Management Company Czech Republic s.r.o. ( Eltma ) je provozovatelem neziskového kolektivního

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

Smlouva o dodávce pitné vody.

Smlouva o dodávce pitné vody. Smlouva o dodávce pitné vody. Z vodovodu pro veřejnou potřebu ve vlastnictví obce Strašnov, uzavřená na základě 8 odst. 6 zákona 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. 1. Smluvní strany

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

Zásady hospodaření s nemovitostmi

Zásady hospodaření s nemovitostmi Zásady hospodaření s nemovitostmi Zastupitelstvo obce Osek nad Bečvou schválilo dne 10.7.2008 tyto zásady pro nabývání majetku obcí Osek nad Bečvou a převodu a pronájmu nemovitostí z majetku obce Osek

Více