Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.2. Obchodování na internetu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.2. Obchodování na internetu"

Transkript

1 Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.2 Obchodování na internetu

2 Nákup na internetu? Přes internet nakupuje tři miliony Čechů. Češi utratili v roce 2013 v e-shopech 58 miliard Kč. Objem nákupů je o 16 % vyšší než v roce Zdroj:

3 Proč nakupovat na internetu? Kdo z Vás nakupoval na internetu a jaké zboží jste nakoupili? Byli jste s nákupem spokojeni? Stalo se někdy vám, nebo vašim známým, že jste byli při nákupu přes internet podvedeni? Jak jste to řešili? Je nějaké zboží, které byste přes internet nikdy nekoupili? Proč? Šli jste před samotným objednáním zboží výrobek vyzkoušet/prohlídnout do kamenného obchodu? Pokud jste nikdy přes internet nenakupovali, tak proč? Co spatřujete jako největší výhodu nákupů přes internet? Co naopak spatřujete jako největší rizika?

4 Proč nakupovat na internetu? výhody Výhoda č. 1 Ušetříte Zboží, Heuréka, Monitor Výhoda č. 2 Ušetříte čas Agregátory Proč nakupovat na internetu Výhoda č. 3 Větší výběr Vyhledávače, Srovnávače Výhoda č. 4 Vodítka pro výběr Internetové diskuze

5 Proč nakupovat na internetu? nevýhody Nemožnost si zboží fyzicky osahat a vyzkoušet boty, spodní prádlo, parfém x kniha, toner, lepící páska Lidé si po špatné zkušenosti výrobek osahají v prodejně a následně jej koupí na internetu. Placení Nejčastější platba na dobírku (nejmenší riziko), nutnost mít u sebe doma hotovost. Fyzická distribuce V určený čas musíte čekat doma, nebo v práci.

6 E-shop x kamenná prodejna Realita přizpůsobení prodeje internetových obchodů, jenž mají kamennou prodejnu. Příklad: Společnost Elektroworld, Datart (elektronika, domácí spotřebiče). Společnost vymezí skupinu výrobků, které přidělí nejnižší cenu na trhu. Tento výrobek za tuto cenu lze však koupit pouze v kamenné prodejně! Na internetu tuto nabídku nenaleznete. Cílem je vyvážení prodeje na internetu a v kamenných prodejnách.

7 Současný trend obchodování Přesouvání obchodu do elektronické podoby. Maximální snižování nákladů na mzdy lidí, pracujících v kamenných obchodech. Vznik velkého množství e-shopů. Kamenné obchody se postupně stávají výdejnami zboží. X Ne každému vyhovuje elektronická podoba obchodování. Uživatelské rozhraní mnohých obchodů nesplňuje pravidla přístupnosti. (Použitá velikost písma, grafika, neintuitivní prostředí, velké množství údajů, používání symbolů).

8 Dostupný na: Úkol najít externí harddisk Uživatelské rozhraní

9 Vyhledávače Google

10 Vyhledávače Google Google Product Dostupný na:

11 Srovnávače Dostupný na: Dostupný na: Dostupný na: Principem srovnávačů je zobrazení hledaného produktu z různých spolupracujících e-shopů.

12 Srovnávače Dostupný na: Principem srovnávačů je zobrazení hledaného produktu z různých spolupracujících e-shopů.

13 Nabídkové agregátory Webové portály, které sdružují (agregují) nabídku poskytovatelů určitého typu služeb či produktů. Agregátory nabízejí možnost rychlé nabídky produktu či služby. Nezaručují nejnižší cenu! Je to dáno tím, že do agregátoru někdo provozovateli agregátoru za vložení zboží zaplatil. Výhoda okamžitá nabídka Nevýhoda ne vždy nejnižší cena

14 Nabídkové agregátory příklady

15 Nabídkové agregátory jak nenaletět Problém: neuvěřitelný rozsah nabídky x výběr mezi stovkou podobných nabídek Částečné řešení: hodnocení zákazníků Rozhodně nepodceňujte hodnocení zákazníků a recenze produktů a služeb. Stejně jako všude jinde na internetu platí, že čím více jich je, tím relevantnější informaci poskytnou. Velmi často také zjistíte detaily, které se v nabídce samotného prodejce nedozvíte.

16 Jak nenaletět recenze Hvězdičkové mafie Platí zejména v cestovním ruchu. Specializované placené skupiny, jenž mají vytvářet recenze. Mnohdy PR agentury. Hlídají poměr mezi pozitivní a negativní recenzí. Pokud je příliš mnoho negativních recenzí, jsou mazány.

17 Jak nenaletět - recenze Osobní zkušenost negativní hodnocení bylo smazáno (lyž. škola, Egypt Hurgada Fisher)

18 Jak nenaletět recenze

19 Jak nenaletět recenze

20 Jak nenaletět recenze Dostupný na:

21 Slevové portály Historie První koncept slevového webu spustil portál Woot.com v červenci (USA) Odkaz: Předobrazem slevových portálů byl portál Groupon.com (USA), spuštěn roku 2008 Odkaz:

22 Slevové portály Historie ČR První na bázi slevových portálů od r web BigBrands.cz a FashionDays.cz. Odkaz: Odkaz:

23 Slevové portály Historie ČR V dubnu 2010 pak byl spuštěn Slevomat Odkaz: V prosinci 2010 se přidal portál Vykupto.cz. Odkaz: Po úspěchu Slevomatu v ČR vzniklo do roku 2011 přes 300 slevových portálů. Tento stav byl konkurenčně neudržitelný a počet slevových portálů začal prudce klesat (na začátku roku 2013 můžeme hovořit o třech desítkách úspěšných SP).

24 Slevové portály Princip Slevové portály pracují na základě konceptu hromadného nakupování. Na rozdíl od klasických agregátorů se nabídka na SP rychle mění. U některých SP i na denní bázi. Nabídky jsou časově a množstevně omezeny. Zákazník si vybere zajímavou nabídku a tu zaplatí zpravidla kartou na požadovaný účet. Od slevového portálu zákazník obdrží potvrzení o zaplacení v podobě voucheru (poukazu), který dle instrukcí uplatní, nebo obdrží zaplacené vybrané zboží.

25 Slevové portály - Princip Slevové portály pracují na základě konceptu hromadného nakupování. V minulosti hojně využíváno v cestovním ruchu. Příklad: Německé cestovní kanceláře nakoupili společně velký balík pobytů, ze kterých pramenila cenová výhoda.

26 Slevové portály SlevoMat Kuplon SlevajakBrno Slevotéka Báječná sleva Přehled slev Ber slevu Za pakatel Nakup za půl Vykup to Slevy dnes Nešetři Amplion Prima sleva Tiskni slevu

27 Internetové aukce k čemu slouží? Prodej a nákup na internetu, který se řídí pravidly aukce. Na internetových aukcích lze: PRODÁVAT zboží jak nové, tak použité KUPOVAT zboží jak nové, tak použité

28 Internetové aukce Česká republika Kalifornie

29 Internetové aukce Začínáme Z pohledu prodávajícího Registrace Vyberete si aukční server a zaregistrujete se. Pro drobné obchodování v malém postačí jednoduchá elektronická registrace. Pro větší obchodování je registrace dvoufázová (poštou na vaši adresu obdržíte kód, jenž následně zadáte do systému). Vložení kapitálu Přes účet nebo složenkou zašlete menší finanční obnos (zpravidla do 5 % částky, jenž budete po prodeji přijímat). Tato finanční částka slouží k hrazení poplatků (viz níže).

30 Internetové aukce Začínáme Z pohledu prodávajícího Vložení aukce, započetí aukce Pro započetí prodejní aukce je potřeba: 1. vytvořit zboží atraktivní textovou a obrazovou prezentaci, 2. stanovit základní cenu nabídky, 3. stanovit objem nabídky, 4. stanovit dobu trvání aukce, 5. stanovit způsob platby.

31 Internetové aukce Začínáme Z pohledu kupujícího Registrace Vyhledání zboží Aukce Registrovaní uživatelé postupně zvyšují nabídku (přihazují na aukci), dokud nevyprší stanovená doba průběhu dražby. Přihazování je veřejné a ostatní uživatelé vidí, jaká je aktuální nabídka. Po ukončení aukce je vítězem ten, kdo nabídl v době ukončení nejvyšší cenu.

32 Internetové aukce Začínáme! Upozornění! U nabízených předmětů je dobré zvážit vstupní cenu. Příhozy jsou závazné pro obě strany, cena tedy nesmí být nižší než taková, za jakou jste ochotní zboží opravdu prodat. Servery také nabízejí možnost zadat fixní částku, za kterou zboží prodáváte, bez možnosti přihazování. Nutno však říci, že u aukcí silně funguje psychologický moment, kdy zákazníci začínají přihazovat od jedné koruny. Mnohdy se pak konečná částka dostane výše, než byste očekávali.

33 Ukončení aukce, platba, transfer Po ukončení aukce server zprostředkuje výměnu kontaktních údajů a je na obou uživatelích, aby se navzájem zkontaktovali a dohodli se na způsobu předání zboží a peněz. Poplatky Servery si účtují: drobný poplatek za vystavení zboží, v případě úspěšně zrealizovaného prodeje poplatek z vydraženého zboží. Princip stanovování výše poplatků naleznete v obchodních podmínkách. Hodnocení Internetové aukce Začínáme

34 Internetové aukce

35 Internetové aukce Aukro

36 Internetové aukce Aukro

37 Internetové aukce Aukro

38 Záruka u zboží nakoupeného na internetu Použité zboží zakoupené např. na: Aukro, ebay, Bazoš, Avízu.. Záruka NE Fyzická osoba Dle evropského práva nemusí prodávající osoba poskytovat na zboží záruku, ani lhůtu pro navrácení peněz. Záruka ANO Právnická osoba Musí poskytovat na zboží záruku. Kupující má stejná práva jako při nákupu v e-shopu Pozor na elektroniku, výpočetní techniku, automobily Vysoké riziko!!!

39 Jak bezpečně nakupovat podvodný e-shop Znaky podvodných e-shopů: Vzhledem a jménem jsou téměř nerozeznatelné od originálů, zboží či nabízená služba je výrazně levnější než u konkurence, jejich fungování je omezené, nemají žádnou historii, nelze dohledat majitele.

40 Znaky seriózních e-shopů: Jak bezpečně nakupovat 1) Měl by jasně uvádět totožnost dodavatele a adresu, případně registrační číslo (např. IČO), 2) měl by jasně uvádět vlastnosti nabízeného zboží a služeb, cenu zboží a služeb, včetně veškerých daní, poplatků a také eventuální náklady na dopravu, 3) měl by jasně uvádět informace o platebních podmínkách, způsobu dodání či plnění, 4) měl by jasně a zřetelně informovat nakupujícího o jeho právu na odstoupení od smlouvy.

41 Jak bezpečně nakupovat Ověření historie e-shopu:

42 Jak bezpečně nakupovat Certifikace obchodů sdružením APEK Od roku 1999 provádí APEK certifikace internetových obchodů, prodejců zážitků a cestovních kanceláří nabízejících své služby na internetu. Asociace pro elektronickou komerci v současné době vystavuje dva druhy certifikátů APEK Certifikovaný obchod a APEK Certifikát kvality. Oba tyto certifikáty potvrzují důvěryhodnost internetového obchodu, dodržování platné legislativy a vstřícný přístup k zákazníkům. Certifikovaný obchod Certifikát kvality

43 Dostupný na: Jak bezpečně nakupovat Certifikace obchodů sdružením APEK

44 Jak bezpečně nakupovat Platba kartou: Plaťte pouze tam, kde jsou Vaše údaje během platby šifrovány pomocí protokolu HTTPS. Věnujte pozornost zprávě vašeho prohlížeče o neplatném certifikátu.

45 Doručení a převzetí: Jak bezpečně nakupovat Při přebírání zásilky od dopravce je vhodné zkontrolovat, zda je obal zásilky neporušený. Porušenou zásilku nepřebírejte, sepište s dopravcem protokol a informujte obchodníka. Kvalita zboží Zboží na internetu si nelze při nákupu vyzkoušet. Máte však právo jej u většiny druhů zboží bez udání důvodu do 14 dnů vrátit. V takovém případě máte právo na vrácení veškerých plateb zaplacených dodavateli v souvislosti s touto kupní smlouvou, včetně tzv. poštovného a balného. Následné vrácení výrobku podnikateli však provádíte na vlastní náklady.

46 Jak bezpečně nakupovat Trestní oznámení na podvodný e-shop, Leden 2014 Spotřebitel si přes internet objednal a předem zaplatil zboží minimálně za Kč, zboží však stále nedorazilo a prodávající se k jeho odeslání a doručení nemá. Spotřebitel za zboží zaplatil nižší částku, podobně poškozených zákazníků má prodávající celou řadu (zjištěno z internetových diskuzí). Spor lze řešit: jednak občanskoprávní cestou odstoupením od smlouvy, obrátit se na Státní zastupitelství, obrátit se na Policii ČR a podat trestní oznámení.

47 Jak bezpečně nakupovat K čemu došlo? Trestný čin podvodu Trestného činu podvodu se dopustí ten, kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou. Trestný čin poškozování spotřebitele Trestného činu poškozování spotřebitele se dopustí ten, kdo na cizím majetku způsobí škodu nikoli nepatrnou tím, že poškozuje spotřebitele zejména tak, že je šidí na jakosti, množství nebo hmotnosti zboží, nebo kdo uvede ve větším rozsahu na trh výrobky, práce nebo služby a zatají přitom jejich podstatné vady. Škodou nikoli nepatrnou se rozumí škoda dosahující částky nejméně Kč.

48 Jak bezpečně nakupovat Kdy ho použít? Oznámení na podezření ze spáchání trestného činu může podat kdokoliv, nemusí to být jen osoba poškozená trestným činem (děti za rodiče, soused za sousedku). Trestní oznámení lze podat ústně do protokolu, a to přímo na služebně Policie ČR či na Státním zastupitelství. Podat je můžete i písemně.

49 Jak bezpečně nakupovat V trestním oznámení by zejména mělo být uvedeno: kdo trestní oznámení podává, podrobné vylíčení skutku, kterého se trestní oznámení týká, označení místa a času spáchání údajného trestného činu, označení podezřelého, který se mohl dopustit trestného činu (je-li znám), označení svědků a dalších důkazů (jsou-li známy).

50 Moje jméno a příjmení: Datum mého narození: Moje adresa: Můj telefon a Policie ČR či Státní zastupitelství: Adresa: Karviná, 1. ledna 2014 Jak bezpečně nakupovat Vzor trestního oznámení Platného od Oznámení o podezření ze spáchání trestného činu Vážení, ve smyslu 158 odst. 1 zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), v platném znění, podávám tímto trestní oznámení pro okolnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin podle 209 trestního zákoníku podvodu, a to neznámým pachatelem. Dne.. jsem si v internetovém obchodě objednal televizor značky... za... Kč. O uzavření smlouvy mi bylo doručeno potvrzení, ve kterém byl uveden typ zakoupené věci, její cena a též výzva k zaplacení ceny bezhotovostním platebním příkazem. Uvedenou částku jsem následujícího dne prodávajícímu uhradil pomocí platebního příkazu na účet č.... vedený u..., který byl uvedený v potvrzení objednávky. Do měsíce od uzavření smlouvy mi však zboží nebylo doručeno, a to navzdory mé marné snaze kontaktovat prodejce prostřednictvím všech kontaktů uvedených na stránkách e-shopu.

51 Jak bezpečně nakupovat Vzor trestního oznámení Platného od Z tohoto důvodu jsem dne.. od smlouvy doporučeným dopisem s dodejkou odstoupil, ale ani do mnou stanovených 30 dnů od doručení odstoupení mi nebyla vrácena kupní cena. Na webu e-shopu je jako provozovatel e-shopu vedena společnost / pan / paní..(ič, adresa sídla či bydliště..). Na základě výše uvedených skutečností se domnívám, že mně neznámá osoba způsobila škodu dosahující částky nejméně.. Kč. Na základě informací z internetu jsem se spojil s dalšími zákazníky e-shopu a mám za to, že podobně poškozených zákazníků daného e-shopu je více a že v této věci již bylo podáno několik trestních oznámení. Kontakty na poškozené přikládám v příloze. Prosím vás o informaci o důsledcích podání tohoto oznámení a současně se připojuji s nárokem na náhradu škody vůči pachateli.... (vlastnoruční podpis) Přílohy: Kopie ové komunikace, Potvrzení o zaplacení kupní ceny, Kopie odstoupení od kupní smlouvy, Kopie dodejky, Screeny stránek e-shopu, Kontakty na další poškozené, Další listinné důkazy, fotografie apod.

52 Jak bezpečně nakupovat Upozornění: Tento vzor dopadá na vztahy ze smluv uzavřených od 1. ledna Pro spáchání trestného činu podvodu je nutné způsobení škody nikoli nepatrné tedy alespoň ve výši Kč. Nedosahujete-li této částky, sežeňte kontakty na další poškozené a spojte se s nimi. Nebo alespoň upozorněte Policii ČR či Státní zastupitelství, pokud víte o dalších podaných oznámeních. Kdykoli, a zejména bude-li trestní oznámení z nějakého důvodu odloženo, se můžete domáhat svých peněz soudní cestou, a to prostřednictvím návrhu na vydání platebního rozkazu poté, co jste odstoupili od kupní smlouvy pro nedodání zboží.

53 Nákup v zahraničí Při problémech s on-line prodejci v rámci zemí EU je možné se obrátit na Evropské spotřebitelské centrum, které Vám zdarma poskytne jak informace o Vašich právech, tak přímou podporu v případném sporu se zahraničním prodejcem. Pokud nakupujete v České republice přes internet v e-shopu v jiné zemi EU, Norsku, či Islandu, máte vždy minimálně stejná práva jako v ČR, tedy dvouletou záruku a 14-ti denní lhůtu pro vrácení zboží bez udání důvodu. A to i v případě, že v dané zemi je záruční doba pouze jeden rok. Pokud by však v dané zemi byla například 3-letá záruka, máte právo na 3-letou záruční lhůtu. Mimo země EU se pravidla pro vrácení zboží a reklamace liší v závislosti na tamních zákonech. Proto je potřeba si vždy před nákupem zboží v takovémto e-shopu tyto údaje ověřit.

54 Nákup v zahraničí obcházení platby cla

55 Nákup na internetu podle NOZ Nový občanský zákoník platný od 1. ledna 2014 Dále jen NOZ Některé základní principy NOZ: NOZ stojí na zásadách spravedlnosti a svobody. Počítá s tím, že každý člověk má rozum a umí ho používat a je přiměřeně opatrný. Předpokládá, že každý jedná poctivě a v dobré víře. Nepoctivost musíme prokazovat. Každé jednání bychom měli považovat za platné spíše než neplatné.

56 Nákup na internetu podle NOZ Zákon nazývá internetový prodej nově jako uzavírání smluv distančním způsobem. USDZ se nejčastěji děje právě přes internet či telefon, ale může se jednat i o různé nabídkové katalogy, teleshopping aj. USDZ je jakákoliv situace, kdy dvě osoby nejsou přítomny v jeden čas na stejném místě. Smlouva je uzavřena distančně, jestliže byla celá dohodnuta komunikačními prostředky. Nezáleží přitom na způsobu předání zboží může jít tedy i o osobní převzetí. Pozor na zneužití!

57 Odstoupení od kupní smlouvy Jak odstoupit od kupní smlouvy? Odstoupení stačí během 14denní lhůty odeslat na adresu obchodníka. Na rozdíl od staré úpravy nevadí, když obchodníkovi dojde odstoupení později, důležitý je čas odeslání. Smlouvu uzavíráte elektronicky, odstoupit můžete stejným způsobem. Například na vzorovém formuláři, který bude mít řada prodejců na stránkách. Není tedy vyžadována listinná podoba.

58 Odstoupení od kupní smlouvy Není-li o zákonné možnosti odstoupit od smlouvy spotřebitel poučen (např. v obchodních podmínkách obchodu), pak se lhůta prodlužuje ojeden rok, čili na 1 rok a 14 dnů. Z toho pro prodejce vyplývá zvěřejnit obchodní podmínky na svém e-hopu.

59 Odstoupení od kupní smlouvy Vrácení zboží do 14 dnů od odstoupení je musíte buď přímo předat, nebo alespoň odeslat. (Dříve nebyla tato lhůta stanovena). Zboží nesmí být poškozené a musí být vráceno se vším příslušenstvím a prodejním obalem včetně výplně. Jestliže není zboží vráceno v prodejním obalu má prodejce právo účtovat skutečně vynaložené náklady na vrácení do původního stavu. Náklady na dopravu k obchodníkovi hradíte vy. Podnikatel vám musí vrátit všechny peníze, které od vás na základě smlouvy přijal do 14 dnů od odstoupení od smlouvy.

60 Odstoupení od kupní smlouvy Nemusí je ovšem poslat dříve, než mu vrátíte zboží nebo prokážete, že jste je odeslali. Peníze vám musí vrátit stejným způsobem, jakým jste zaplatili. Možnost odstoupit od smlouvy se ovšem nevztahuje na firemní zákazníky (tzv. nákup na IČO). Tam záleží na podmínkách uzavřené smlouvy či obchodních podmínkách, které si firemní zákazníci s jednotlivými obchodníky dojednají či jaké obchodníci nabízejí i pro tuto skupinu klientů.

61 Odstoupení od kupní smlouvy Pokud souhlasíte s jiným způsobem vrácení nebo pokud vám tím nevzniknou žádné náklady, může vám podnikatel vrátit peníze i jinak. Obchodník si může strhnout svoje náklady, ale jen tehdy, když mu to výslovně umožňuje zákon. Náklady na dopravu od obchodníka k vám se vrací jen do výše nejnižší nabízené dopravy (Prodejce například nabízí nejnižší poštovné za 80 Kč, ale vy si objednáte kurýra za 200 Kč; v případě odstoupení vám prodejce vrátí kupní cenu zboží + poštovné ve výši 80 Kč).

62 Kdy nelze odstoupit od kupní smlouvy Podle 1837 Občanského zákoníku nelze od smlouvy odstoupit v těchto případech: pokud se cena určuje podle burzy či podobného trhu (např. cena zlata, vzácných kovů, francouzských vín), věci upravené na míru (zkrácené objednané kalhoty, monogram na krytu nového tabletu), zboží, které podléhá rychlé zkáze (syrové maso, mléčné výrobky, řezané květiny), zboží, které se už smísilo s jiným zbožím (barva smíchaná s pigmentem),

63 Kdy nelze odstoupit od kupní smlouvy zboží, které se prodává v hygienickém obalu a obal byl porušen (zejména intimní a hygienické pomůcky), počítačové programy nebo nosiče s hudbou či filmem s porušeným obalem, i když obal není hygienický, zakoupená hudba na internetu po jejím stažení, objednávka předplatného novin nebo časopisů, termínované smlouvy na ubytování, dopravu, smlouvy vzniklé ve veřejné dražbě podle zákona (servery jako ebay, Aukro, Slevomat apod.).

64 Reklamace Reklamovat by měl zákazník neprodleně po zjištění vady, a to tam, kde zboží koupil, případně u jiné osoby, kterou je zpravidla smluvní servis, vyznačený v záručním listě. Pokud je zboží reklamováno, nemusí být vráceno v původním obalu a funkční. U reklamací platí náklady na dopravu zboží obchodník. V závislosti na povaze vady má kupující nárok na výměnu zboží za nové, odstranění vady, slevu z kupní ceny nebo může od smlouvy odstoupit.

65 Reklamace Reklamace musí být vyřízena do 30 dnů. Pokud se tak nestane, má zákazník právo od smlouvy odstoupit nebo si zvolit jiný způsob řešení reklamace dle svého výběru. Je však třeba dát pozor na text reklamačního protokolu, třicetidenní lhůtu je možné prodloužit pouze po vzájemné dohodě! Reklamaci lze uplatnit do 24 měsíců od převzetí.

66 Zájezd uzavření smlouvy Nemusí být uzavřena písemně! Objednaná přes internet nelze od ní do 14 dní odstoupit! Písemné potvrzení zájezdu 7 dní před odjezdem obdržení letenky a ubytovacího poukazu

67 Zájezd nárok na slevu Nárok na náhradu újmy za narušení dovolené náhrada ztráty radosti z dovolené

68 Zájezd nárok na slevu ustanovení 2543 NOZ Pořadatel zájezdu odpovídá zákazníkovi vedle škody na majetku, také za ztrátu radosti z dovolené, a to zejména pokud byl zájezd podstatně zkrácen nebo zmařen jeho účel (tedy odpočinek zákazníka). Právo zákazníka na náhradu za ztrátu radosti z dovolené zákazníkovi vznikne pouze v případě, kdy pořadatel zájezdu porušil, resp. nesplnil sjednané služby; a tyto své povinnosti porušil natolik významně, že došlo ke zmaření samotného účelu dovolené. Aktuální právní úprava nijak neřeší míru a stanovení odškodnění za újmu z narušení dovolené.

69 Zájezd Frankfurtská tabulka slev Tabulku vytvořil Zemský soud ve Frankfurtu v roce 1985, aby mu pomáhala vyměřit snížení ceny zájezdu v případě reklamace. Není pro soudy závazná. Hojně využívaná soudci hlavně v Německu a v Rakousku. EU dosud v oblasti cestovního ruchu nemá žádný jednotný dokument týkající se kvality služeb. Proto k tabulce přihlížejí soudci i dalších unijních zemí, včetně českých soudců.

70 Zájezd Frankfurtská tabulka slev Jiný než slíbený hotel % Jiná úroveň ubytování 5-10 % Příliš malá plocha 5-10 % Chybí výhled na moře* 5-10 % Chybí balkon, TV, rádio* 5-10 % Málo nábytku 5-10 % Chybějící klimatizace* % Švábi na pokoji % Rez, plíseň % Nefunkční WC, horká voda 15 % Nedostatečný úklid % Hluk během dne i noci 5-40 % Zápach 5-15 % Zkažená či žádná strava 5-50 % Špinavá pláž nebo bazén % Poznámka: * bylo-li přislíbeno Zdroj: Evropské spotřebitelské centrum pro ČR

71 Zdroje: POLESNÝ, David. Slevománie v Česku: jak fungují slevové weby. In: Živě [online] [cit ]. Dostupné z: Slevomat [online] [cit ]. Dostupné z: VESECKÝ, Zdeněk. Slevové servery mají konkurenci, Češi začínají podléhat slevovým kupónům. In: Podnikatel [online] Dostupné z: Aukro [online] [cit ]. Dostupné z: Heureka: nakupujte s přehledem [online] [cit ]. Dostupné z:

72 Zdroje: Zboží [online] [cit ]. Dostupné z: APEK Asociace pro elektronickou komerci Dostupné z: Agregátory Dostupné z: Frankfurtská tabulka slev Dostupné z: /viteze.aspx?c=a140909_ _viteze_sov

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1.

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1. Obchodní podmínky pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Kontaktní údaje prodávajícího: Prodávající: Tomáš Pfeiffer Sídlo: Soukenická 21, 110 00 Praha 1. IČ: 12609498, DIČ: CZ530830166. Zápis: živnostenský

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti EC PROFIT s.r.o. se sídlem Koldínova 1145/4, 130 00 Praha 3 Žižkov, IČO: 24247413, zapsané

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz

OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.manufaktura.cz. Obchodní podmínky upravují v souladu s

Více

Jan Vetyška Výkonný ředitel APEK. Podnikání v e-komerci Právní minimum

Jan Vetyška Výkonný ředitel APEK. Podnikání v e-komerci Právní minimum Jan Vetyška Výkonný ředitel APEK Podnikání v e-komerci Nejdůležitější normy specifické pro e-komerci Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník 53 a 53a Smlouvy uzavírané pomocí prostředků komunikace na dálku.

Více

Obchodní podmínky prodejce

Obchodní podmínky prodejce Obchodní podmínky prodejce Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky, zejména Občanským zákoníkem 89/2012 v platném znění (dále jen občanský zákoník ). Kupující zasláním

Více

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1.2. Zákazníkem může být a) spotřebitel, nebo b) jiná osoba (zejm.

Více

1.2 Kupující je fyzická či právnická osoba, která uzavírá s prodávajícím kupní smlouvu prostřednictvím internetového obchodu prodávajícího.

1.2 Kupující je fyzická či právnická osoba, která uzavírá s prodávajícím kupní smlouvu prostřednictvím internetového obchodu prodávajícího. OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) Barbora Michálková Fialová, IČO: 74933566, se sídlem Na Draškách 323, Dobřejovice, 251 01 (dále jen prodávající

Více

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014 Obchodní podmínky platné a účinné od 1.6.2014 1. Úvodní ustanovení 1.1 V souladu s ustanovením 1751 odst.1 zák. č. 89/2012 Sb. (Občanský zákoník) v platném znění vydává společnost REDVEL s.r.o. tyto obchodní

Více

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem 8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem Nákup Vánočních dárků přes internet bezesporu přináší spoustu výhod. Můžete nakupovat z pohodlí domova, mít na sobě třeba pyžamo, nemusíte čekat ve frontách, zboží

Více

Obchodní podmínky. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o.

Obchodní podmínky. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o. Obchodní podmínky Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.kosmetikaguenerve.cz, společnosti Guenerve s.r.o. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího,

Více

Prodávající je fyzická osoba Patrik Čipec, IČ: , sídlem na adrese Maxima Gorkého 605/70, Krnov.

Prodávající je fyzická osoba Patrik Čipec, IČ: , sídlem na adrese Maxima Gorkého 605/70, Krnov. Obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Úvod Obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.hwczech.eu. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího (www.hw-czech.eu)

Více

Distanční smlouvy. O čem musíme být předem informováni

Distanční smlouvy. O čem musíme být předem informováni Dnes není žádnou výstředností či neobvyklostí nakupovat přes internet v tzv. e-shopech nebo si nějaké zboží objednat přes telefon, popřípadě skrz katalog. Jistě si každý něco takovým způsobem objednal.

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 Fiat 500126 VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Internetového obchodu Fiat 500126 se sídlem Dělnická kolonie 107, Broumov 550 01 identifikační číslo (IČ): 02189852 prodej zboží prostřednictvím internetového

Více

Obchodní podmínky společnosti Realitní kuchařka s.r.o., IČ: 04198948, se sídlem Holandská 630/11, 101 00, Praha 10

Obchodní podmínky společnosti Realitní kuchařka s.r.o., IČ: 04198948, se sídlem Holandská 630/11, 101 00, Praha 10 Obchodní podmínky společnosti Realitní kuchařka s.r.o., IČ: 04198948, se sídlem Holandská 630/11, 101 00, Praha 10 Tyto obchodní podmínky jsou nedílnou součástí kupní smlouvy a platí pro nákup v internetovém

Více

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015

Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015 Obchodní podmínky platné a účinné od 1.5.2015 1. Úvodní ustanovení 1.1 V souladu s ustanovením 1751 odst.1 zák. č. 89/2012 Sb. (Občanský zákoník) v platném znění vydáváme tyto obchodní podmínky, jež jsou

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti: OBCHODNÍ PODMÍNKY Identifikační a kontaktní údaje společnosti: ATLUS GAME. cz Miluše Světlíková Rozhraní 476/28 (sídlo) 619 00, Brno IČ : 87901471 Platba převodem: bankovní spojení : Číslo účtu : - ČR

Více

To nejdůležitější z obchodních podmínek:

To nejdůležitější z obchodních podmínek: To nejdůležitější z obchodních podmínek: Možnosti platby V obchodě MujOdšťavňovač.cz je možno platit: Na dobírku (při převzetí zboží) Převodem na účet (670100 2207690562/6210 mbank) Platební kartou dopravci

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY Ritter a syn s.r.o. I. Úvodní ustanovení obchodní podmínky prodávající internetový obchod kupující podnikatel

OBCHODNÍ PODMÍNKY Ritter a syn s.r.o.   I. Úvodní ustanovení obchodní podmínky prodávající internetový obchod kupující podnikatel OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti Ritter a syn s.r.o., IČ 059 99 782 sídlem Valašské Klobouky, Na Výsluní 821, PSČ 766 01 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 99410

Více

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz

Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Obchodní podmínky pro nákup zboží v e-shopu www.humlmusic.cz Prodávající: Václav Huml, Petýrkova 1956, Praha 4,14800 IČO: 62420691 DIČ: CZ6502091981, ŽL vydán Mú Praha 11 Č.jednací:3303/94/fyz Provozovna:

Více

1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.1 Úvodní ustanovení

1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1.1 Úvodní ustanovení 1. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1.1 Úvodní ustanovení Těmito Všeobecnými obchodními podmínkami (dále jen "Podmínky") se řídí všechny maloobchodní vztahy, tj. vztahy uzavírané mezi společností MÁM TALENT

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (dále jen VOP e - shopu SPERKUJEME.cz)

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (dále jen VOP e - shopu SPERKUJEME.cz) VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY (dále jen VOP e - shopu SPERKUJEME.cz) I. Základní ustanovení Tyto VOP upravují vzájemné postavení a vztahy mezi stranami kupní smlouvy, kdy na jedné straně je Lucie Nováčková

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti MICROCONNECT s.r.o.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti MICROCONNECT s.r.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti MICROCONNECT s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti MICROCONNECT s.r.o. se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00, Praha 1, IČO: 06806732,

Více

2.1. Kupní smlouva vzniká v okamžiku odeslání objednávky kupujícím.

2.1. Kupní smlouva vzniká v okamžiku odeslání objednávky kupujícím. 1. Úvodní ustanovení 1.1. Kupující zasláním své objednávky potvrzuje, že souhlasí s níže uvedenými obchodními podmínkami. Dále pak,že byl obeznámen s možnostmi odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů od

Více

Obchodní podmínky společnosti Treservis s.r.o.

Obchodní podmínky společnosti Treservis s.r.o. Obchodní podmínky společnosti Treservis s.r.o. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.wap-treservis.cz Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky.

Více

Předvánoční nákupy po internetu bez obav. Mgr. Tomáš Večl Evropské spotřebitelské centrum

Předvánoční nákupy po internetu bez obav. Mgr. Tomáš Večl Evropské spotřebitelské centrum Předvánoční nákupy po internetu bez obav Mgr. Tomáš Večl Evropské spotřebitelské centrum Základy ochrany spotřebitele v rámci EU Převládá úprava směrnicemi s minimální harmonizací společný evropský základ,

Více

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán.

Kupující může objednávat zboží nabízené prodávajícím prostřednictvím internetového obchodu. Kupující je svoji objednávkou vázán. OBCHODNÍ PODMÍNKY Toto jsou závazné nákupní podmínky serveru www.tdifun.cz. Tyto obchodní podmínky popisují a upravují vzájemný smluvní vztah mezi prodávajícím (Zdeněk Hájek, Okružní 1754/5, 737 01 Český

Více

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží Obchodní podmínky Obsah To nejdůležitější z obchodních podmínek Všeobecná ustanovení Informace o kupní smlouvě Odstoupení od kupní smlouvy uzavřené pomocí komunikace na dálku Práva z odpovědnosti za vady,

Více

Obchodní podmínky 2014

Obchodní podmínky 2014 Obchodní podmínky 2014 Základní ustanovení Tyto Obchodní podmínky upravují vztahy mezi smluvními stranami kupní smlouvy, kdy na jedné straně je společnost PEKSPORT s.r.o. IČ 45797056, DIČ CZ45797056 se

Více

2) Přijetí a vyřízení objednávky, kupní smlouva

2) Přijetí a vyřízení objednávky, kupní smlouva Obchodní podmínky Provozovatel e-shopu A-Z toner Zbyněk Baránek Družstevní 917 Petřvald u Karviné 735 41 IČ: 47968826 DIČ: CZ7301275531 Odpovědná osoba a kontakt Zbyněk Baránek Tel: 604 579 312 E-mail:

Více

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami.

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami. 1. Úvodní ustanovení Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem

Více

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon )

zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem (dále jen občanský zákoník ) zákonem č. 121/2000 Sb. o právu autorském (dále jen autorský zákon ) I. Všeobecné obchodní podmínky 1.Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen Podmínky ) společnosti VERDON CAPITE s.r.o. (dále jen Prodávajícíl ) se sídlem Bělehradská 858/23, 120 00, Praha 2, IČ: 03497054,

Více

1. Obchodní a dodací podmínky

1. Obchodní a dodací podmínky Vážený zákazníku, velice si Vážíme Vašeho zájmu o naše výrobky. Pro maximální spokojenost s našimi službami a výrobky, Vám doporučujeme seznámit se s následujícími obchodními podmínkami. 1. Obchodní a

Více

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám.

2.4. Kupující není oprávněn umožnit využívání uživatelského účtu třetím osobám. 2. UŽIVATELSKÝ ÚČET 2.1. Na základě registrace kupujícího provedené na webové stránce může kupující přistupovat do svého uživatelského rozhraní. Ze svého uživatelského rozhraní může kupující provádět objednávání

Více

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz 1. Kontaktní údaje Název: Jiří Lodr Sídlo/bydliště: Osvračín 37, 345 61 Staňkov IČ: 88634248 Telefon: +420 606 346 883 Email: info@ekostavivo.cz Kontaktní

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky I. Základní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále "VOP") upravují vztahy mezi prodávajícím a kupujícím v oblasti prodeje zboží, které jsou nabízeny prostřednictvím

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Úvodní ustanovení

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Úvodní ustanovení 1. Úvodní ustanovení OBCHODNÍ PODMÍNKY Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.emission.cz (prodávající), jehož provozovatelem je společnost Full Capacity s.r.o. Podmínky blíže

Více

Gigoloz s.r.o., Generála Svobody 242/21, Č. Budějovice 370 01

Gigoloz s.r.o., Generála Svobody 242/21, Č. Budějovice 370 01 Obchodní podmínky 1. Základní údaje Dodavatel Gigoloz s.r.o., Generála Svobody 242/21, Č. Budějovice 370 01 Dodavatel je zapsán pod spisovou značkou C 20398 vedená u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Více

Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Rifetech s.r.o. II. Sdělení před uzavřením smlouvy

Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Rifetech s.r.o. II. Sdělení před uzavřením smlouvy Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Tyto Obchodní podmínky (dále jen OP ) upravují vztahy mezi smluvními stranami kupní smlouvy, kdy na jedné straně je společnost Rifetech s.r.o., IČ: 05056896, se

Více

http://www.mimanci.cz/top-obchodni-podminky-9

http://www.mimanci.cz/top-obchodni-podminky-9 1 z 5 10.2.2014 16:28 Obchodní I. Základní ustanovení Všeobecné obchodní upravují vztahy mezi kupujícím a prodávajícím e-shopen Mimánci v oblasti prodeje zboží. Prodávajíci: Pavel Balek Nová Včelnice 333,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PERDORMIRE

OBCHODNÍ PODMÍNKY PERDORMIRE OBCHODNÍ PODMÍNKY PERDORMIRE Provozovatelem e-shopu je společnost MACHALA GROUP SE, IČ: 24 13 34 18, se sídlem Hybernská 1271/32, 110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. Úvodní ustanovení 1) Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Hodně Zdraví CZ Jan Šural ( Společnost ), se sídlem Dubenská 4, 37005 České

Více

Internetový obchod je prodávajícím provozován na webové stránce umístěné na. internetové adrese (dále jen webová

Internetový obchod je prodávajícím provozován na webové stránce umístěné na. internetové adrese  (dále jen webová Obchodní podmínky platné od 1.1.2014 Tyto obchodní podmínky upravují v souladu s ustanovením 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) vzájemná práva a povinnosti

Více

Obchodní podmínky platné do 31.12.2013

Obchodní podmínky platné do 31.12.2013 Obchodní podmínky platné do 31.12.2013 Provozovatel e-shopu Provozovatelem tohoto e-shopu je společnost B2B Partner s.r.o. se sídlem Plzeňská č.p. 3070 Ostrava - Zábřeh PSČ 700 30, IČO 278 30 306, společnost

Více

Při velkém množství zakázek( především v období sezóny), se může dodací lhůta produktů na míru prodloužit o cca 3-4 dny popřípadě i více.

Při velkém množství zakázek( především v období sezóny), se může dodací lhůta produktů na míru prodloužit o cca 3-4 dny popřípadě i více. OBJEDNÁVKA A UZAVŘENÍ KUPNÍ SMLOUVY Veškeré objednávky podané prostřednictvím internetového obchodu SalonValery jsou závazné. Odesláním objednávky kupující stvrzuje, že se seznámil s těmito obchodními

Více

1.1 Příloha č. 1: Seznam použitých zkratek

1.1 Příloha č. 1: Seznam použitých zkratek PŘÍLOHY SEZNAM PŘÍLOH 1.1 Příloha č. 1: Seznam použitých zkratek... 3 1.2 Příloha č. 2: Formulář pro odstoupení od kupní smlouvy... 4 1.3 Příloha č. 3: Všeobecné obchodní podmínky... 6 1.4 Příloha č. 4:

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce KLooK (Magdalena Čandrlová, IČO01582071, zapsána do živnostenského rejstříku dne 8. 4. 2013 ve Slavkově u Brna). Podmínky

Více

We are sorry the General Terms and Conditions in English coming soon. Všeobecné obchodní podmínky

We are sorry the General Terms and Conditions in English coming soon. Všeobecné obchodní podmínky We are sorry the General Terms and Conditions in English coming soon. Všeobecné obchodní podmínky I. Základní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále "VOP") upravují vztahy mezi prodávajícím

Více

2/1 Podáním objednávky kupující stvrzuje, že se seznámil s obchodními podmínkami a že s nimi souhlasí.

2/1 Podáním objednávky kupující stvrzuje, že se seznámil s obchodními podmínkami a že s nimi souhlasí. 1. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce U švadlenky Růženky ( Růžena Košťáková, Ičo: 42470587, živnostenský list vydal Mú Varnsdorf dne 31.8.1992 ). Podmínky blíže

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Provozovatelem internetových stránek Rozzlobenimuzi.com je společnost Platinum Media, s.r.o., se sídlem Mezibranská 1579/4, Praha 1, 110 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka).

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka). 1. Úvodní ustanovení Zde uvedené obchodní podmínky platí pro nákup v e- shopu http://www.fler.cz/shop/martina_j (dále jen prodejce).obchodní podmínky stanovují a upřesňují základní práva a povinnosti prodejce

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Sklenice zdraví a Reklamační řád1. Úvodní ustanovení

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Sklenice zdraví a Reklamační řád1. Úvodní ustanovení Všeobecné obchodní podmínky společnosti Sklenice zdraví a Reklamační řád1. Úvodní ustanovení Tyto Všeobecné obchodní podmínky platí pro nákup v našem internetovém nebo kamenném obchodě. Podmínky blíže

Více

Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz

Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz Obchodní podmínky internetového obchodu Svetvodnichdymek.cz 1. Uživatelský účet 2. Uzavření kupní smlouvy 3. Cena zboží a platební podmínky 4. Odstoupení od kupní smlouvy (spotřebitel) a zrušení objednávky

Více

UZAVŘENÍ KUPNÍ SMLOUVY

UZAVŘENÍ KUPNÍ SMLOUVY OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti se sídlem Římská 103/12, 120 00 Praha 2 Vinohrady IČO: 24758272 email: info@toplifeczech.cz tel.: +420 728 343 637 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Kontaktní údaje Název: KES-kabelové a elektrické systémy, spol. s r.o. Bydliště: Popinecká č.p.983, 739 32 Vratimov IČ: 46581448 DIČ: CZ46581448 Zapsán v obchodním rejstříku,

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese OBCHODNÍ PODMÍNKY pro prodej zboží prostřednictvím on-line elektronického obchodu umístěného na internetové adrese www.fler.cz 1 Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky

Více

Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku.

Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku. DODACÍ PODMÍNKY : PLATBA A DOPRAVA : Šperky zasílám pojištěné jako cenné psaní, poštovné obsahuje i balné a dárkovou krabičku. Platba předem na účet - zaslání zboží po připsání částky (obvykle do 2 až

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti HABU.cz s.r.o.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti HABU.cz s.r.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti HABU.cz s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti HABU.cz s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Praha 1 Staré Město, 110 00, IČO: 057 51 101,

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ, ZÁRUČNÍ A REKLAMAČNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ, ZÁRUČNÍ A REKLAMAČNÍ PODMÍNKY Výtažek z obchodních podmínek pro rychlou orientaci: Cena dopravy Pro tuto akci je doprava zdarma. Reklamace Všem zákazníkům se snažíme vyjít maximálně vstříc. Pokud se na zboží objeví jakákoliv vada,

Více

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím.

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím. OBCHODÍ PODMÍKY EUROSTOCK Czech Republic s.r.o. IČ: 293 70 825 se sídlem Pražská 674/156, 642 00 Brno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 76227 (dále jako prodávající

Více

Daňové identifikační číslo: Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 193414.

Daňové identifikační číslo: Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 193414. Obchodní firma: Sídlo: WEDA consulting s.r.o. Neumannova 1453/28, 156 00 Praha Identifikační číslo 24290564 Daňové identifikační číslo: CZ24290564 Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku u Městského

Více

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky se vztahují na nákup v internetovém obchodě www.jwl.cz, jehož provozovatelem je: Marek Matoušek, JwL Luxury Pearls, IČ: 741 30 307, s místem

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz

Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz Tyto obchodní podmínky a reklamační řád platí pro nákup v internetovém obchodu, který je

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY

OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU UNI HOBBY UNI HOBBY, a.s. se sídlem Praha 2 Vinohrady, Vinohradská 365/10, PSČ 120 00 IČO: 247 11 594 zaps. v OR MS v Praze pod sp. zn. B 16346 tel. : +420 222 232

Více

Předmětem smlouvy je dodávka zboží uvedeného v kupní smlouvě objednávce. Místem plnění se rozumí sklad prodávajícího, kde je zboží předáno dopravci.

Předmětem smlouvy je dodávka zboží uvedeného v kupní smlouvě objednávce. Místem plnění se rozumí sklad prodávajícího, kde je zboží předáno dopravci. OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SPOTŘEBITELE Všeobecné podmínky pro spotřebitele Kupující zasláním objednávky akceptuje Obchodní podmínky pro dodávku zboží firmou Hyhlan & syn. Další vztahy mezi kupujícím a prodávajícím

Více

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy Kupující (spotřebitel) může odstoupit od smlouvy podle 1861 NOZ do 14 (čtrnácti) dnů od převzetí zboží nebo poslední části dodávky, a to bez ohledu na způsob

Více

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy.

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy. Reklamační řád 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník a zákonem č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele ve

Více

4. Objednání zboží a uzavření kupní smlouvy

4. Objednání zboží a uzavření kupní smlouvy Obchodní podmínky platné do 28.2.2019 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě Mars- Hydro.cz vedený provozovatelem Eliška Špálová, Koněvova 1206/87, 130 00,

Více

ÚVODNÍ USTANOVENÍ Ustanovení obchodních podmínek jsou nedílnou součástí kupní smlouvy.

ÚVODNÍ USTANOVENÍ Ustanovení obchodních podmínek jsou nedílnou součástí kupní smlouvy. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Vratislav Pecka, Tatarkova 16, Praha 4 149 00, IČ 75534908 (dále jen prodávající ) upravují vzájemná práva

Více

Internetový obchod je prodávajícím provozován na internetové adrese webového rozhraní (dále jen "webové rozhraní obchodu").

Internetový obchod je prodávajícím provozován na internetové adrese  webového rozhraní (dále jen webové rozhraní obchodu). Obchodní podmínky Kupující zasláním objednávky stvrzuje, že souhlasí s níže uvedenými Obchodními podmínkami, a s tím, že byl poučen o možnostech odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů od převzetí zboží.

Více

Obchodní podmínky. Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik.

Obchodní podmínky. Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik. Obchodní podmínky Provozovatelem internetového obchodu elotechnik.cz je společnost ELO Toman Divišova 1520 564 01 Žamberk Email: info@elotechnik.cz IČO: 60148101 DIČ: CZ470907163 1. Všeobecná ustanovení

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti VIVANTIS a.s. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti VIVANTIS a.s., se sídlem Školní náměstí 14, 537 01 Chrudim, IČO: 25977687, DIČ: CZ25977687,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY obchodní společnosti pomalý svět s.r.o. se sídlem Palackého třída 3048/124, 61200, Brno identifikační číslo: 28318579 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl

Více

1) Prodávající: 2) Označení zboží - viz. popis zboží uvedený v detailu náhledu jednotlivého zboží dostupném na internetové adrese

1) Prodávající: 2) Označení zboží - viz. popis zboží uvedený v detailu náhledu jednotlivého zboží dostupném na internetové adrese INFORMACE POSKYTOVANÉ PŘED UZAVŘENÍM SMLOUVY SAM 73 APPAREL s.r.o., IČO: 27115411, se sídlem Milady Horákové 2774, Kladno, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp. zn. C 97385,

Více

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných společnosti Maximedic Czech s.r.o od

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných společnosti Maximedic Czech s.r.o od BIONETTECZ.CZ Obchodní podmínky společnosti Maximedic Czech s.r.o.., se sídlem Kotěrova 1585/1, 160 00 Praha - Dejvice IČ: 01618059 zapsané v obchodním rejstříku C 209446 u Městského soudu v Praze, s předmětem

Více

Obchodní podmínky. kupující - spotřebitel

Obchodní podmínky. kupující - spotřebitel Obchodní podmínky kupující - spotřebitel I. Základní ustanovení, vymezení pojmů. Obchodní podmínky a Reklamační řád (dále jen Obchodní podmínky), je zpracován dle Zákona na ochranu spotřebitele č. 634/1992

Více

Marie Sedláčková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 6:39

Marie Sedláčková - OBCHODNÍ PODMÍNKY platné k: , 6:39 OBCHODNÍ PODMÍNKY Děkujeme za návštěvu a projevený zájem o náš e-shop, před nákupem si přečtěte pozorně obchodní podmínky. UPOZORNĚNÍ: Každá objednávka je závazná (Občanský zákoník 544-545, zákon č. 40/1964

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace REKLAMAČNÍ ŘÁD Nicol móda s.r.o. Jeronýmova 214/9 České Budějovice IĆ: 057 35 513 Článek I Úvodní ustanovení 1. Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu

Více

Obchodní podmínky internetového obchodu dobrylov.cz

Obchodní podmínky internetového obchodu dobrylov.cz Obchodní podmínky internetového obchodu dobrylov.cz Obchodní podmínky společnosti edworld s.r.o. Obchodní podmínky pro prodej zboží, výrobků a služeb dodávaných společností edworld s.r.o. se sídlem Koclířov

Více

Obchodní podmínky. 1. Kontaktní údaje prodávajícího. 2. Základní ustanovení. 3. Uzavření kupní smlouvy

Obchodní podmínky. 1. Kontaktní údaje prodávajícího. 2. Základní ustanovení. 3. Uzavření kupní smlouvy Obchodní podmínky společnosti Golf Arts s.r.o., se sídlem Dělnická 856/46, 170 00 Praha 7, identifikační číslo 27420418, zapsané v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 111707 1.

Více

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce mago prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce mago prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce mago prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese www.fler.cz. 1.2. Podmínky blíže vymezují a upřesňují

Více

Obchodní podmínky. platnost od 01.01.2014. Jana Dubcová, Charvátce 16, 29445 Jabkenice, IČ: 63819406

Obchodní podmínky. platnost od 01.01.2014. Jana Dubcová, Charvátce 16, 29445 Jabkenice, IČ: 63819406 Obchodní podmínky platnost od 01.01.2014 Jana Dubcová, Charvátce 16, 29445 Jabkenice, IČ: 63819406 pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu na internetové adrese www.rybarskepotrebylabe.cz. 1.

Více

Obchodní podmínky korporace Špaček plast, s.r.o.

Obchodní podmínky korporace Špaček plast, s.r.o. Obchodní podmínky korporace Špaček plast, s.r.o. platné ode dne 20. 6. 2016 korporace Špaček plast, s.r.o., IČO: 29307287, spisová značka: C 73043 vedená u Krajského soudu v Brně, se sídlem (provozovnou)

Více

Obchodní podmínky pro dodávku zboží společnosti Anterix s.r.o.

Obchodní podmínky pro dodávku zboží společnosti Anterix s.r.o. Obchodní podmínky pro dodávku zboží společnosti Anterix s.r.o. Tyto obchodní podmínky vycházejí ze vzorových obchodních podmínek vydaných společností dtest pro rok 2014 - viz tento odkaz zde 1. Kontaktní

Více

2.Zákazník podáním objednávky potvrzuje, že se seznámil s dodacími a záručními podmínkami.

2.Zákazník podáním objednávky potvrzuje, že se seznámil s dodacími a záručními podmínkami. Všeobecná ustanovení 1. Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Smluvní vztahy se řídí občanským zákoníkem (č. 89/2012Sb.) a zákonem o ochraně spotřebitele (č. 634/1992

Více

Úvodní ustanovení. Objednávka a uzavření kupní smlouvy

Úvodní ustanovení. Objednávka a uzavření kupní smlouvy Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.fler.cz/move-material.podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a jeho zákazníků (kupujících).

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1 1. Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD 1.1. Prodávající odpovídá kupujícímu za vady dle tohoto reklamačního řádu a dle příslušných právních předpisů, zejména zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY abix I. Základní ustanovení

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY abix I. Základní ustanovení VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY abix I. Základní ustanovení Tyto obchodní podmínky stanovují podmínky nákupu v internetovém obchodě www.abixcz.cz. Tyto obchodní podmínky na straně jedné stanovují a upřesňují

Více

Obchodní podmínky pro e-shop platné a účinné od 1.9.2015

Obchodní podmínky pro e-shop platné a účinné od 1.9.2015 Obchodní podmínky pro e-shop platné a účinné od 1.9.2015 1. Úvodní ustanovení 1.1 V souladu s ustanovením 1751 odst.1 zák. č. 89/2012 Sb. (Občanský zákoník) v platném znění vydává společnost Atelier Dako

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP V TOMTO INTERNETOVÉM OBCHODĚ

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP V TOMTO INTERNETOVÉM OBCHODĚ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP V TOMTO INTERNETOVÉM OBCHODĚ 1) VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Kupující učiněním závazné objednávky stvrzuje, že akceptuje Obchodní podmínky pro dodávku zboží vyhlášené prodávajícím.

Více

Při objednávce pouze jednoho kartonu (24 plechovek), zákazník hradí cenu dopravy na dobírku zásilkovou službou 89 Kč.

Při objednávce pouze jednoho kartonu (24 plechovek), zákazník hradí cenu dopravy na dobírku zásilkovou službou 89 Kč. Obchodní podmínky Základní údaje Dodavatel: Miluju kokos, s.r.o., Rybná 716/24, 11000, Praha 1 IČ: 02797844 DIČ: CZ02797844 (dále jen "dodavatel") Tel: +420 603370726 (cena hovoru je běžná dle tarifu Vašeho

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP NA WEBOVÉM PORTÁLU RETAILTREK.SHOP

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP NA WEBOVÉM PORTÁLU RETAILTREK.SHOP OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁKUP NA WEBOVÉM PORTÁLU RETAILTREK.SHOP 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Retailtrek a.s. IČ: 05903637, se sídlem

Více

! Informace poskytované před uzavřením smlouvy

! Informace poskytované před uzavřením smlouvy ! Informace poskytované před uzavřením smlouvy, IČO: 27115411, se sídlem Milady Horákové 2774, Kladno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vl.č. 97385, tel tel+420 776

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY Asociace Montessori ČR, 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY Asociace Montessori ČR, 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY spolku Asociace Montessori ČR, se sídlem Pod radnicí 152/3, Košíře, 150 00 Praha, IČ: 019 41 186, zapsané ve spolkovém rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl L, vložka 26009

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. I. Všeobecná ustanovení

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. I. Všeobecná ustanovení Níže jsou uvedeny všeobecné obchodní podmínky, kterými se řídí vztah mezi společností Firma na zážitky, s.r.o. a Vámi jako kupujícím produktu Black Boxes, případně příjemcem produktu Black Boxes, pokud

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu  umístěného na internetové adrese pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu www.fler.cz umístěného na internetové adrese http://www.fler.cz/hosie 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) firmy

Více

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2014

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2014 AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ DUBEN 2014 DUBNOVÁ TISKOVÁ ZPRÁVA Češi utratí v e-shopech kolem 50 miliard ročně. Od ledna jsou nákupy bezpečnější PRAHA, 9. dubna 2014

Více

1.2 Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího (dále jen kupující či zákazník ).

1.2 Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího (dále jen kupující či zákazník ). 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Tyto obchodní podmínky internetového obchodu AEROSIM.cz (dále jen obchodní podmínky ) platí pro nákup v internetovém obchodě AEROSIM.cz, který níže uvedený prodávající provozuje

Více

Zboží zaplatíte doručovací službě při převzetí objednávky. V případě dodání zboží mimo Českou republiku je požadována vždy platba předem.

Zboží zaplatíte doručovací službě při převzetí objednávky. V případě dodání zboží mimo Českou republiku je požadována vždy platba předem. 1.1 Vymezení pojmů Spotřebitelská smlouva - smlouva kupní, o dílo, případně jiné smlouvy dle občanského zákoníku, pokud smluvními stranami jsou na jedné straně spotřebitel a na druhé straně dodavatel resp.

Více

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit.

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit. Obchodní podmínky 1.KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Vachoušková Stanislava Sídlo/bydliště: Horní Bludovice č.372, 73937 Horní Bludovice IČ: 60288761 Zapsaná:Obecní živnostenský úřad Magistrátu měsat Havířova Telefon:

Více