Vývojový kit ADAFRUIT INDUSTRIES - 16X2 LCD + KEYPAD KIT, RASPBERRY PI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vývojový kit ADAFRUIT INDUSTRIES - 16X2 LCD + KEYPAD KIT, RASPBERRY PI"

Transkript

1 Vývojový kit ADAFRUIT INDUSTRIES - 16X2 LCD + KEYPAD KIT, RASPBERRY PI Přehled Tento nový panel umožňuje snadné použití LCD o 16x2 znacích. Různé LCD displeje však vyžadují několik digitálních pinů, 6 pro ovládání LCD a poté pravděpodobně další 3 pro ovládání RGB podsvícení, což je celkem 9 pinů. To jsou téměř všechny GPIO na Raspberry Pi! Kvůli tomu jsme chtěli ulehčit práci lidem, kteří chtějí přidat tyto LCD siepleje do svých proejktů, takže jsme vymysleli Pi desku, která vám umožní ovládat LCD o 16x2 znacích, až 3 piny podsvícení a 5 pinů klávesnice za použití pouze dvou I2C pinů na Pi. Nejlepší částí je, že skutečně neztratíte ani tyto dva piny, protože můžete zapojit i2c senzody, RTC a další společně do I2C sběrnice. Jedná se o velmi chytré řešení pro připojení displeje bez všeho možného zapojování. Tato deska je perfektní, když chcete sestavit samostatný projekt s vlastním uživatelským rozhraním. 4 směrová tlačítka a tlačítko výběru vám umožní základní ovládání bez potřeby připojení velkého počítače. Tato sada je navržena pro jakékoliv Raspberry Pi - verzi 1 a 2. Pokud si přejete zapojit také Cobbler nebo Gertboard, zkontrolujte Stackinc Header, zda přes něj můžete zapojit IDC kabel, pokud je deska sestavena s touto částí ( Zkontrolujte, zda vaše sada má následující části. Občas dochází k chybám, takže vše projděte a v případě potřeby náhradních dílů pište na support@adafruit.com! Nedávno jsme přizpůsobili sadu, aby byla tlačítka na pravé straně a ne na levé. Seznam dílů je proto stejnný, pouze je vše stabilnější, než dříve. 1) Rezistory V sadě jsou celkem tři rezistory. Pro místa označená na DPS jako RED a BLUE jsou rezistory 1/4W 5% 220 ohm (červená, červená, hnědá, zlatá). Pro místa označená jako GREEN na DPS jsou rezistory 1/4W 5% 330 ohm (oranžová, oranžová, hnědá, zlatá). 2) Potenciometr V sadě je jeden 10k trim potenciometr. Tato část patří na místo označené Contrast. 3) Tlačítka V sadě je celkem 5x6mm tlačítkovým přepínačů. Ty jsou použityna místech v DPS označených jako UP, DOWN, LEFT, RIGHT a SELECT. 4) i2c port expander chip V sadě se nachází jeden čip MCP23017 i2c (16 vstup/výstup) port expander. Díky tomu jsme schopni použít pouze 2 R- Pi piny pro provoz celého LCD a tlačítek. Více informací na 5) Male header piny V sadě je jeden proužek 36 male header pinů. Slouží k upevnění LCD k DPS. 6) Deska plošných spojů Jak vidíte na obrázku výše, v sadě je jedna DPS. 7) Raspberry Pi Plate Header V sadě je jeden extra vysoký 26 pin female header pro zapojení do Pi. 8) Tlumič V sadě je jeden gumový tlumič

2 Další LCD chcete umístit do shieldu. LCD není součástí sady automaticky a mnoho lidí už má LCD, které chtějí použít. Také můžete použít 16x2 LCD nebo dokonce OLED, které jsou o stejné velikosti, ale nemají RGB podsvícení nebo vůbec žádné podsvícení. Sestavení Zkontrolujte sadu a potvrďte, že máte všechny díly, které potřebujete. Nedávno jsme sadu upravili, takže tlačítka jsou na pravé straně, namísto na levé. Seznam dílů je tedy stejný, ale sestava je stabilnější, než dříve. Dejte desku plošných spojů do svěráku nebo držáku na desky a zahřejte vaši páječku. Začněte s prvním rezistorem GREEN - který má na sobě oranžový, oranžový, hnědý a zlatý pruh. Tento rezistor funguje jako ovládání podsvícení pro zelený pin podsvícení. Ohněte rezistor do tvaru U a zasuňte jej do DPS do slotu označeného GREEN. Rezistory nemají směr, takže je můžete zapojit jakýmkoliv způsobem. Ohněte "nožky" rezistoru ven, aby seděly naplocho proti DPS a desku otočte. Tímto způsobem rezistor během pájení nevypadne. Pájejte oba vodiče rezistoru. Zahřejte kulatou kroužkovou podložku a vodič současně po dvě až tři sekundy, poté vložte konec pájky do zahřátého bodu, aby se v něm roztavila. Poté dejte pájku a páječku pryč.

3 Jakmile dokončíte pájení, můžete provést čištění tak, že odstřihnete z rezistoru vodiče. Díky tomu nenastane zkrat nebo něco jiného. Použijte diagonální kleště nebo štípačky pro odstřižení drátů přímo nad místem, kde končí pájený bod. Poté umístíte ostatní rezistory. Dva 220 ohm rezistory RED a BLUE - pojmenované takto, protože se jedná o sériové rezistory pro RGB podsvícení na LCD. Tyto rzistory jsou zbarvené červeně, červeně, hnědě a zlatě. Pájejte rezistory stejně, jako ten první.

4 Odstříhněte všechny vodiče Poté umístěte všechna tlačítka. Ta slouží k zasílání signálu do Pi (pokud máte základni menu systém). My máme čtyřsměrnou klávesnici pro směr pro nahoru, dolů, doleva, doprava a tlačítko vpravo nazvané SELECT (výběr). Těchto pět tlačítek by mělo snadno zajistit komunikaci s projektem. Jsou propojena k I2C port expander čipu, takže nevyžadují žádné piny navíc na Pi. Naše knihovna pracuje tak, že zjišťuje, zda jsou stisknuta. Všechna tlačítka jsou stejná a měla by bez problémů zapadnout na místo. Zamáčkněte každé tlačítko, dokud nezapadne na místo a není rovně proti DPS. Nedávno jsme sadu upravili, takže tlačítka jsou na pravé straně, namísto na levé. Seznam dílů je tedy stejný, ale sestava je stabilnější, než dříve. Otočte DPS a zkontrolujte, zda všechny nožky pro tlačítka vyčnívají ven. Pájejte každou nožku a dávejte si pozor, abyste omylem "nezkratovali" dvě nožky tlačítek dohromady. Ty pro směrová tlačítka jsou velmi blízko sebe. Poté umístěte 10K potenciometr (oranžový díl s třemi nožkami) na místo nad tlačítkem RESET. Lze zasadit jen jedním způsobem. Toto je kontrastní potenciometr, kterým nastavíte, jak tmavé budou znaky. Různé displeje se liší, takže provedete nastavení jen jednou, když displej připájíte.

5 V sadě mohou být dva potenciometry - velký modrý pro zapojení LCD do nepájivého kontaktního pole a menší oranžový pro shield sadu. Modrý můžete vyhodit nebo použít jinde, zde použijete popuze oranžový! Nedávno jsme sadu upravili, takže tlačítka jsou na pravé straně, namísto na levé. Seznam dílů je tedy stejný, ale sestava je stabilnější, než dříve. Otočte DPS a pájejte tři nožky potenciometru. Už máte skoro hotovo! Nyní umístěte I2C port expander čip. Zkontrolujte, že má na sobě značení MCP23017-E/SP. Jedná se o 16-pin expander čip, který využívá sběrnici i2c. To znamená, že můžete odesílat příkazy pomocí i2c pinů na Pi a ovládat o 16 více pinů! 5 z těchto pinů jde k tlačítkům, 6 jde na ovládání LCD a 3 jsou použity pro podsvícení (zbývající 2 jsou nevyužité). Oproti tlačítkům nebo rezistorům mají čipy směr a musí být zapojeny správně! Nejprve opatrně ohněte nožky čipu, aby byly paralelně. Poté je zasuňte do sítotisku a skicy tak, aby drážka na konči čipu byla vpravo. Jakmile jste si jistí, že to máte správně, zatlačte čip na místo. Nedávno jsme sadu upravili, takže čip je více vlevo. Je ve stejném směru, pouze posunutý.

6 Otočte DPS a pájejte 28 pinů port expanderu. Nyní připojíme header. Přiložen je standardní "extra dlouhý" header. Nicméně pokud chcete připojit Cobbler nebo GertBoard, atd. k desce, můžete si vybrat nějaký ze stohovacích headerů. Ty jsou velmi dlouhé, takže můžete zapojit nahoru IDC kabel! Než připájíte header, vezměte tlumič a připojte jej tak, aby byl přímo přes ethernetovou zdířku, když je DPS zapojena. Na sadách, u nichž jsou tlačítka nalevo, jej dejte přímo pod místo contrast, jak vidíte na obrázku. Tím zajistíte, že se toto místo nedotkne ethernetové zdířky. Na sadách, u nichž jsou tlačítka napravo, jej dejte naplocho vedle tlačítek (neměl by překrývat žádné nožky tlačítek).

7 Umístěte 2x13 header přímo na vaše Pi a zasuňte plát nahoru. Měl by dokonale zapadnout. Nyní připájíte všech 26 pinů pro plát - tím budete napájet a posílat data mezi dvěma deskami a také poskytovat mechanickou stabilitu. Může se stát, že bude potřeba přidržet plát pomocí pásky, aby byl naplocho vůči Pi. Připájejte jeden pin. Doporučujeme vpravo nahoře. Poté zkontrolujte, zda je plát rovně. Pokud ne, zahřejte jednou rukou bod, zatímco druhou jej budete vyrovnávat, dokud nebude správně. Poté připájejte ostatních 25 pinů. Nakonec umístěte LCD. Odlomte kousek z 18 nebo 16 pin headeru z v sadě obsažené tyčinky. Pokud máte RGB displej, budete potřebovat 18, pro modrobílý 16. Umístěte header to zbývajícího slotu. Dlouhé konce pinů budou směrem nahoru. Pokud máte pouze 16 pinů, nechte dvě místa úplně vpravo prázdná.

8 Nasuňte LCD přes header tak, aby byl zcela ve středu přes čtyři otvory a sítotisk. LCD by mělo "zapadnout" proti všem tlačítkům. Pájejte všechny piny! Otočte opatrně sestavu. Poté připájejte 16 nebo 18 pinů headeru. Hotovo. Jakmile dokončíte pájení, musíte spustit kód z další části.

9 Použití Podsvícení se nezapne, dokud nespustíte kód, takže se nelekejte, pokud se nic nerozsvítí, když zapojíte plát! Pokud máte LCD "pozitivního" stylu, může se stát, že se na prvním řádku objeví pár čtverečků. To je normální. Nastavení vašeho Pi pro I2C Pro více základních informací o nastavení I2C na vašem Pi se budete možná chtít podívat na tento návod Adafruit: ( Pokud používáte Occidentalis, můžete další krok přeskočit, ale pro uživatele Raspbian zeditujte /etc/modules (sudo nano /etc/modules) a přidejte: i2c-bcm2708 i2c-dev na konec souboru. Poté uložte a restartujte pro aktivaci ovladače I2C hardwaru. Než začnete s I2C na Pi, musíte projít několika rychlými kroky z konzoly. Jen vložte následující příkazy pro přidání podpory SMBus (která zahrnuje I2C) do Pythonu: sudo apt-get install python-smbus sudo apt-get install i2c-tools i2c-tools není striktně vyžadováno, ale jedná se o užitečný balíček, protože jej můžete využívat ke skenování jakýchkoliv I2C nebo SMBus zařízení připojených k vaší desce. Pokud víte, že je něco připojeno, ale neznáte 7-bitovou I2C adresu, tato knihovna má skvělý nástroj pro nalezení toho, co hledáte: sudo i2cdetect -y 0 (pokud používáte verzi 1 Raspberry Pi) sudo i2cdetect -y 1 (pokud používáte verzi 2 Raspberry Pi) Tím prohledáte /dev/i2c-0 nebo /dev/i2c-1 pro všechny adresy a pokud je připojen plán Adafruit LCD, mělo by se to objevit jako 0x20 Jakmile oba tyto balíky byly nainstalovány, máte vše, co potřebujete pro spuštění připojení I2C a SMBus zařízení v Python. Použití ukázkového Python kódu LCD Pi Plate Python kód je k dispozici na Github na ( Nejjednodušší způsob, jak dostat kód do vašeho Pi je připojit ethernetový kabel a zkopírovat jej pomocí "git", který je nainstalován základě na většině distribucí, Jednoduše spusťte následující příkaz z příslušného umístění (např. "/home/pi"): sudo apt-get install git git clone cd Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code cd Adafruit_CharLCDPlate Testování knihovny Jakmile jste stáhli kód do příslušné složky a máte správně připojený LCD plát, můžete začít se základním demo zobrazením, které je spuštěno jednoduše spuštěním souboru knihovny: sudo python Adafruit_CharLCDPlate.py Pokud máte verzi 2 (512MB) Pi nebo okud se nic nezobrazuje, může to být tím, že I2C bus číslo se v Pi hardwaru mění.

10 Zeditujte Adafruit:CharLCD.py pomocí příkazu jako "nano Adafruit_CharLCD.py" a změňte řádek lcd = Adafruit_CharLCD.py(busnum = 0) na lcd = Adafruit_CharLCD.py(busnum = 1) Nastavení kontrastu Plát využívá LCD s externím kontrastním potenciometrem. Když jej použijete poprvé, nastavte potenciometr vpravo dole, dokus neuvidíte test jasně. Pokud nenačtete kód do Pi, mohou se objevit čtverce nebo vůbec nic. Použití kódu knihovny Použití ukázkového kódu Python je vcelku jednoduché! Uvnitř složky Adafruit_CharLCDPlate najdete python skript testlcd.py. Skript dělá několik věcí, hlavně importuje všechny podmoduly. Potřebujete mít Adafruit_I2C.py, Adafruit_MCP230xx.py a Adafruit_CharLCDPlate.py python soubory ve stejné složce, abyste se ujistili, že je kopírujete do finálního cílového místa. Dále spusťte plát pomocí lcd = Adafruit_CharLCDPlate( ) - tím vytvoříte lcd objekt a začnete komunikovat s plátem, abyste nastavili LCD a tlačítka. Po spuštění můžete obsah plátu vymazat pomocí lcd.clear( ) a text psát pomocí lcd.message("sem patří text") - nezapomeňte, že máte pouze 16 znaků na řádek a řádky se automaticky nezalamují. Pro vložení nového řádku použijte speciální znak '\n' jako je ukázáno v příkazu: lcd.message("adafruit RGB LCD\nPlate w/keypad!") Dále můžete nastavit podsvícení pomocí lcd.backlight(lcd.colorname), kde COLORNAME (název barvy) je RED (červená), YELLOW (žlutá), GREEN (zelená), TEAL (modrozelená), BLUE (modrá), VIOLET (fialová) pro RGB LCD nebo pro jednobarevná LCD jen použijte ON a OFF. Nakonec můžete položit plátu dotaz, jaká tlačítka jsou stisknutá, pomocí buttonpressed(lcd.buttonname), kde BUTTONNAME (název tlačítka) je LEFT (doleva), RIGHT (doprava), UP (nahoru), DOWN (dolů) nebo SELECT (výběr). Toto není přerušovací knihovna, takže nemůže při stisku tlačítka provést přerušení. Namísto toho dáte dotaz na tlačítko do smyčky. Hotovo. Pokud chcete tvořit podrobné zprávy, použijte python příkazy pro tvorbu vláken ( a poté pište vlánka pomocí message( ) GM electronic spol. s r.o.

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

ZT210/ZT220/ZT230 - Referenční příručka

ZT210/ZT220/ZT230 - Referenční příručka ZT210/ZT220/ZT230 - Referenční příručka Tato příručka poskytuje informace pro každodenní provoz tiskárny. Podrobnější informace naleznete v Uživatelské příručce. Součásti tiskárny Obrázek 1 zobrazuje součásti

Více

K8067 - Univerzální teplotní čidlo s výstupem proudové smyčky

K8067 - Univerzální teplotní čidlo s výstupem proudové smyčky K8067 - Univerzální teplotní čidlo s výstupem proudové smyčky Ideální pro spojení s deskami počítačových rozhraní (K8000, K8055, K8047...) Vlastnosti: - Malá a kompaktní jednotka. - Široké rozpětí teplot.

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

www.solar-elektro.cz NÁVOD K OBSLUZE

www.solar-elektro.cz NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ---------- Dálkový měřič MT-5 Dálkový měřič (model MT-5) je určen k propojení se solárním regulátorem řady Tracer MPPT. SOUHRN Digitální dálkový měřič zobrazuje systémové provozní informace,

Více

Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T

Multi-dotykový 10,1 LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Drazí zákazníci Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali náš TFT LCD monitor. Tento výrobek obsahuje integrované obvody, má nízkou spotřebu

Více

Multifunkční digitální relé 600DT

Multifunkční digitální relé 600DT Multifunkční digitální relé 600DT Specifikace Napájecí napětí: 20 až 240 V AC/DC Frekvenční rozsah: 50/60 Hz Displej/indikace: Zapnutí indikováno podsvícením. LCD s třemi číslicemi pro nastavení a čas

Více

NASTEVNÍ FOTOPASTÍ LTL. ACORN 5210, 5310, 6210 S GSM BRÁNOU. Pro nastavení fotopastí s GSM bránou je potřeba SIM karta a počítač

NASTEVNÍ FOTOPASTÍ LTL. ACORN 5210, 5310, 6210 S GSM BRÁNOU. Pro nastavení fotopastí s GSM bránou je potřeba SIM karta a počítač NASTEVNÍ FOTOPASTÍ LTL. ACORN 5210, 5310, 6210 S GSM BRÁNOU Pro nastavení fotopastí s GSM bránou je potřeba SIM karta a počítač SIM karta ověření: SIM kartu je třeba předem ověřit, zda je opravdu funkční

Více

Motorola MC35 stručný návod k použití

Motorola MC35 stručný návod k použití Motorola MC35 stručný návod k použití Obecný popis Obr.1 obecný popis 1. LCD Dotykový displej 2. GSM Stav/Signalizace LED 3. Tlačítko ovládání hlasitosti 4. Přepínač Kamera/Čárový kód 5. Tlačítko Reset

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole)

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole) MI-1262 Video rozhraní pro vozidla Renault 2014 Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery

Více

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ POPIS Jednotka je k dispozici ve verzi recirkulačního odsavače, odsavače s odtahem a odsavače s vnějším motorem. U recirkulačních odsavačů s filtrací (obr.1)

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011)

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) MI-1255 Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia MI-1252 Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, dva vstupy AV signálu z externích zdrojů (například DVD přehrávače) a video signál

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

F-BEL 14017. Návod k použití

F-BEL 14017. Návod k použití F-BEL 14017 Návod k použití 1 Použití UV osvitová jednotka je určeno pro UV osvit jednostranných a dvoustranných desek plošných spojů-až do mikrotechnologií. Další aplikační oblasti jsou filmové kopie,

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka www.rexcontrols.cz www.contlab.eu www.pidlab.com Ovladač systému REX pro 1-Wire (modul OwsDrv) Uživatelská příručka REX Controls s.r.o. Verze 2.10.7 (revize 2) Plzeň 16.12.2015 Obsah 1 Ovladač OwsDrv a

Více

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení.

ZAČNĚTE ZDE. Bezdrátové USB Kabelové. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení bezdrátového připojení. ZAČNĚTE ZDE Odpovíte-li na některou z otázek ano, přejděte do příslušné části, kde najdete pokyny k instalaci a připojení. Chcete tiskárnu připojit k bezdrátové síti? Přejděte do části Instalace a nastavení

Více

MI-1240. Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion. Montážní příručka

MI-1240. Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion. Montážní příručka MI-1240 Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion Montážní příručka Modul rozhraní MI1240 umožňuje připojení zdroje video signálu (například navigaci s výstupem RGB, DVD přehrávač nebo kameru) k displeji

Více

Model ver. 1.0 NÁVOD K INSTALACI CHD Elektroservis

Model ver. 1.0 NÁVOD K INSTALACI CHD Elektroservis Model 8-435 ver. 1.0 NÁVOD K INSTALACI 7 2010 CHD Elektroservis Obsah 1. Úvod........................................... 3 1.1. Součásti kitu MIDI interface............................... 3 1.2. Obecné

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI Tato univerzální sada je určena pro typy motocyklů, které mají řídítkovou tyč uvnitř dutou (tzn. nic nebrání umístění topných těles dovnitř

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

Elektronická stavebnice VELLEMAN K8095 - Vývojový modul MP3 přehrávače

Elektronická stavebnice VELLEMAN K8095 - Vývojový modul MP3 přehrávače Elektronická stavebnice VELLEMAN K8095 - Vývojový modul MP3 přehrávače Manuál k sestavení * Na obrázku vidíte: - Volitelný LCD typ PC1602WRS-KWA-E - Horizontální tlačítka typ PS-04PV - Moduly RF přijímače

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Audio analyzátor VELLEMAN K8098

Audio analyzátor VELLEMAN K8098 Audio analyzátor VELLEMAN K8098 Celkem bodů k pájení: 123 Obtížnost: 5/5 Vlastnosti - Měří: Špičkový výkon (obr.1) RMS výkon (obr.2) Průměr db (obr.3) Špičkové db (obr.4) Lineární audio spektrum (obr.5)

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE

Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE TRACER externí LCD display MT-5 SOUHRN Digitální dálkový měřič zobrazuje systémové provozní informace, indikace závad a samodiagnostické údaje. Informace se zobrazují na podsvětleném

Více

Celkem pájecích bodů: 500 Obtížnost: KVALITNÍ KONCOVÝ ZESILOVAČ

Celkem pájecích bodů: 500 Obtížnost: KVALITNÍ KONCOVÝ ZESILOVAČ Celkem pájecích bodů: 500 Obtížnost: začátečník pokročilý KVALITNÍ KONCOVÝ ZESILOVAČ 1. Montáž (Přeskočením tohoto odstavce může být výsledek vaší práce neúspěšný!) Čtěte pozorně! Následující pokyny vás

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Komponenty a funkce tlačítek

Komponenty a funkce tlačítek Pro vaši bezpečnost: Tuto uživatelskou příručku si přečtěte pozorně, abyste používali výrobek správně a vyhnuli se jakémukoliv nebezpečí a fyzickému zranění Používejte váš přehrávač správně, abyste předešli

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál Prosím, mějte tento návod na bezpečném místě pro budoucí použití. Obsah Bezpečnostní upozornění... 3 Přehled výrobku... 3 Hlavní rysy... 3 Obsah balení...

Více

Instalace programu Autorizace programu a Objednací formulář Informace Objednací list. Nastavení Základní Autorizační kód.

Instalace programu Autorizace programu a Objednací formulář Informace Objednací list. Nastavení Základní Autorizační kód. Instalace programu Spusťte program XComCZ_Setup.exe. Zkontrolujte složku, do které se má program nainstalovat, případně zvolte jinou. Stiskněte tlačítko Nainstalovat program. Tím je instalace hotova. Nainstalovaný

Více

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA 14-ti tlačítkový modul pro dveřní stanice DUO systému jsou dodávány v antivandal kovovém provedení Matrix s LCD zobrazovacím displejem. Technická specifikace:

Více

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready?

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready? ZyXEL VMG8823 Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50 Budoucnost je úžasná. Ready? Máte v balení všechno? Šedý kabel (DSL/PHONE) Žlutý (WAN/LAN) ethernet kabel Návod ke snadné

Více

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC EN 55022 : 1998 + A1 : 2000 + A2 : 2003 EN 55024 : 1998 + A1 : 2001

Více

Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál

Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál Pozor! Programátor je kompatibilní s prostředími BASCOM a AVR DUDE. Pokud chcete použít tento programátor s AVR Studio, musíte přepnout jumper číslo 2. 1. Programování

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3.

PlayStation 4 / PlayStation 3. 1903-41EU RACING WHEEL APEX pro PlayStation 4 / PlayStation 3 NÁVOD K POUŽITÍ Platforma PlayStation 4 / PlayStation 3. * Kompatibilita s PC nebyla schválena ani ověřena společností Sony Interactive Entertainment

Více

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál.

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál. UniScan 2 Uživatelský manuál verze 2/2015, s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku Ovládání systému UniScan 2 Kontroler UniScan 2 lze ovládat jednoduše pomocí

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní funkce 5.

Více

TM Analogic. Serie TM. Cod. rev

TM Analogic. Serie TM. Cod. rev TM Digital TM Digital-B TM Analogic Serie TM. Cod. rev. 1.0 1 OBSAH 1 Ze všeho nejdříve Strana 2 2 Instalace Strana 4 3 Nastavení a provoz Strana 7 4 Údržba Strana 10 1 ZE VŠEHO NEJDŘÍVE - VAROVÁNÍ Při

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD Vážený zákazníku, rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za důvěru a náklonnost společnosti HANSCRAFT. Osobně můžeme garantovat nejvyšší úroveň přístupu, péče

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Technická informace Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Propojení HW-bufferu a UDS 10 (UDS1100) Tato verze připojení zajišťuje 100% zálohu dat v případě jakýchkoliv problémů

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu

Více

DA Řídící moduly (VCS-R-DA-..)

DA Řídící moduly (VCS-R-DA-..) CZ-Instalační mauál DA Řídící moduly (VCS-R-DA-..) / VCS-R-DA-E, VCS-R-DA-V RYCHLÉ SPUŠTĚNÍ instalace B0-0-0- STANDESSE Comfort VCSX-. install DA control module B0-00-0- H0-00-0- STANDESSE Comfort VCSX-.

Více

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku Popis výrobku 1/11 O co se jedná Asistenční systém parkování vzad vybavený ultrazvukovými senzory (4), napojený na kameru s výhledem dozadu poskytuje zvukovou a obrazovou informaci během couvání. Odhaluje

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

Video adaptér MI1257

Video adaptér MI1257 Video adaptér MI1257 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených NTG4.5-204 s Comand Online, Audio50 APS nebo Audio 20 s 4-pinovým konektorem

Více

FilmScan35 I. Uživatelská příručka

FilmScan35 I. Uživatelská příručka FilmScan35 I Uživatelská příručka -1- I. Obsah balení FilmScan35 I FilmScan35 I Držák negativů Držák diapozitivů CD-ROM Instalační příručka Čistící štětec -2- POZNÁMKA Filmový skener podporuje Windows

Více

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

INSTALACE UPC TELEVIZE

INSTALACE UPC TELEVIZE INSTALACE UPC TELEVIZE 2. část - zapojení set-top boxu 1. Obsah balíčku 2. Postup zapojení A B C HD MEDIABOX Dálkové ovládání Uživatelská příručka 1. Zapojení modemu od UPC Pokud jste v rámci samoinstalačního

Více

4B. Osazení elektroniky (starší verze)

4B. Osazení elektroniky (starší verze) 4B. Osazení elektroniky (starší verze) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 12 Step 1 Správné pořadí Extrudérů V návaznosti na předchozí kapitolu je nutné zapojit motory extrudérů

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Skrytá kamera Lawmate v nabíječce telefonů iphone PV-CHG20i

Skrytá kamera Lawmate v nabíječce telefonů iphone PV-CHG20i Skrytá kamera Lawmate v nabíječce telefonů iphone PV-CHG20i Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION

DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu. AN-MR200 Dálkový ovladač Magic Motion (AKB732955) Hardwarový

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3. Návod k použití. Obsah balení. Upozornění. Platforma. Jak přenášet. Ovladač x1 Návod k použití x1

PlayStation 4 / PlayStation 3. Návod k použití. Obsah balení. Upozornění. Platforma. Jak přenášet. Ovladač x1 Návod k použití x1 Návod k použití Děkujeme vám za koupi tohoto produktu. Před použitím produktu si prosím pečlivě pročtěte návod k použití. Po jeho přečtení si jej pro případ potřeby uschovejte. 1825-41NRKUKA Obsah balení

Více

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující:

Více

VU+ DUO 2 Krátký návod. Český Jazyk

VU+ DUO 2 Krátký návod. Český Jazyk VU+ DUO 2 Krátký návod Český Jazyk - Satelitní přijímač - Krátký návod - HDD šrouby - HDMI kabel - Dálkové Ovládání - SATA kabel - Síťový kabel - Loop-through kabel - Baterie Obsah balení Přední Panel

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo. 1010 Návod Návod k použití Krok 1: Vyberte hlavní rám se všemi dílci z krabice a položte ho na podlahu. Zkontrolujte díly dle seznamu, abyste se ujistili, zda je obsah

Více

GSM ALARM - základní sada Návod k použití

GSM ALARM - základní sada Návod k použití GSM ALARM - základní sada Návod k použití První spuštění a základní nastavení: Před vložením SIM karty do GSM alarmu, je potřeba ji připravit v mobilním telefonu: 1. Odstraňte PIN 2. Vymažte všechny telefonní

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID PocketHome VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ANDROID ÚVOD Tato aplikace umožňuje pohodlné ovládání centrální jednotky systému PocketHome prostřednictvím Vašeho mobilního zařízení.

Více

NÁVOD K DOMOVNÍMU VIDEOTELEFONU

NÁVOD K DOMOVNÍMU VIDEOTELEFONU NÁVOD K DOMOVNÍMU VIDEOTELEFONU 702 Děkujeme za nákup našeho domovního videotelefonu Videotelefon se 7 palcovým displejem. Samostatné otvírání brány přiložením čipu na kameru.. Instalace mezi kamerou a

Více

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik.

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. UV osvitová jednotka Uživatelská příručka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. 1. Použití zařízení... 2 2. Umístění...

Více

Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou

Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz

Více

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice

Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Speciální vzdělávací pomůcky k podpoře výuky slabozrakých žáků Nápověda pro ovládání automaticky čtené učebnice Požadavky na počítač Pro používání čtených pomůcek Vám postačí běžný osobní počítač, reproduktory

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

Full HD širokoúhlá kamera s DVR

Full HD širokoúhlá kamera s DVR Full HD širokoúhlá kamera s DVR Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Rozhraní c.logic mi107new umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 3 AV vstupy Ovládání připojeného DVB-T

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

Programování mikropočítačů platforma Arduino

Programování mikropočítačů platforma Arduino Programování mikropočítačů platforma Arduino Obsah Arduino... 1 Digitální výstupy a vstupy... 2 Připojení LED k Arduinu... 2 Co je to LED?... 3 Výpočet hodnoty předřadného rezistoru pro LED... 3 Barevné

Více

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Informace o monitoru... 3 Technická

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více