Dny Evropského dědictví i na teplickém gymplu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dny Evropského dědictví i na teplickém gymplu"

Transkript

1 Informace z Teplicka 24/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : ICQ :

2 Dny Evropského dědictví i na teplickém gymplu Gymnázium Teplice se letos zapojí do tradiční celoevropské akce, při které se návštěvníkům otevírají nejen známé, ale i pozapomenuté památky. Právě taková památka se skrývá za zdmi gymnázia - Beuronská kaple. Kaple vznikla jako součást kláštera boromejek v roce 1865 a je unikátním dílem Beuronské umělecké školy. Po devastaci během let socialismu se v kapli dochovala pouze výmalba, přesto si památka zachovala svou působivost a zaslouží si pozornost návštěvníků. V současné době o kapli pečuje občanské sdružení Pro arte beuronensis, které založili studenti a absolventi gymnázia. Otevřeno bude o víkendech září a září, vždy od 13. do 17. hodin. První víkend Dnů evropského dědictví mají návštěvníci možnost shlédnout kromě kaple i oblíbenou prohlídkovou trasu po Gymnáziu Teplice, která zahrnuje Didaktický park a Biopark. V Didaktickém parku si můžete zábavnou formou vyzkoušet principy fyzikálních zákonů, nechat se zmást optickými klamy či se pokusit vyndat ježka z klece. Biopark pak nadchne milovníky exotické přírody, neboť nabízí skleník s různými klimatickými pásy a jejich rostlinami. Děti se mohou těšit na zvířátka: páreček klokanů, dikobraze Elišku, mary stepní nebo řadu plazů a želv., zve člen občanského sdružení a průvodce Martin Hnyk. Druhý prohlídkový víkend bude pak otevřena pouze kaple, zato budete mít možnost vidět převazování dřevěného lešení, které v kapli stojí., dodává. Vstupné do budov Gymázia činí 20 Kč, děti do šesti let mají vstup zdarma. Josefa Kovářová Dny evropského dědictví chystají také v Ústí nad Labem Nejenom památky z Teplicka, ale také město Ústí nad Labem se již po šestnácté připojí ke Dnům evropského dědictví. Ústečané a návštěvníci města si budou moci od září prohlédnout na 27 památek, které nejsou běžně veřejnosti přístupné. Na řadě zpřístupněných objektů je pro návštěvníky připraven doprovodný program. Převážná většina objektů bude přístupná pouze o víkendech, je proto nezbytné přizpůsobit případnou návštěvu termínům otevření jednotlivých památek, které jsou zveřejněny na speciálních letácích, plakátech a na webu města. Program lze najít i pod tímto článkem. V letošním roce navíc proběhne soutěž o velice atraktivní ceny. Úkol je jednoduchý nasbírat do turistického pasu, který je k vyzvednutí v Informačním středisku města Ústí nad Labem, nebo v jednotlivých objektech (pouze v době konání soutěže), 17 pamětních razítek. A jaké čekají na vítěze ceny? Těšit se mohou na vstupenky do jednotlivých památek, dárkový set likérů od společnosti Granette a Starorežná Distillieres a.s., nebo karton maxi lahve 1,5l piva Zlatopramen od společnosti Heineken a.s. Na nejšťastnější z výherců čeká lodní bilet na plavení lodí Porta Bohemica 1, poukaz na večeři a ubytování v Clarion Congress hotelu Ústí nad Labem a

3 cenou nejvyšší je dvoudenní pobyt Gurmán v Lázních Teplice v Čechách. Více informací a pravidla soutěže se dozvíte v Informačním středisku města Ústí nad Labem (Mírové nám. 1/1, Palác Zdar), na speciálních plakátech a letácích nebo na V Duchcově otevřou vyhlídku na výsypce K 20. výročí založení Společnosti přátel města Duchcova a k 15. výročí pořádání sympózií Vznášení nad krajinou se dne 9. září 2011 uskuteční ve spolupráci s Městem Duchcov a Severočeskými doly Chomutov slavnostní otevření nové vyhlídky "Liptický vrch". na nejvyšším bodě výsypky Pokrok. Sraz zájemců je v 16 hodin na náměstí Republiky odkud bude historický průvod pokračovat k vyhlídce. V Bílině odhalí obnovený kříž Tento pátek 9. září v 17 hodin bude před kostelem Zvěstování Panny Marie v Bílině Na Újezdě slavnostně odhalen obnovený kříž Ježíše Krista, který na tomtéž místě byl umístěný přibližně v letech Slavnostní odhalení se uskuteční v rámci městské akce Mezinárodní den horníků a setkání partnerských měst za účasti starosty města Bíliny pana Josefa Horáčka, pražského biskupa Církve československé husitské Doc. ThDr. Davida Tonzara, Th.D., a za doprovodu bílinské Základní umělecké školy Gustava Waltera. Autorem obnoveného kříže je výtvarník a restaurátor Vladimír Ščepko. Doc. ThDr. David Tonzar, Th.D. se narodil , vystudoval Husitskou teologickou fakultu Univerzity Karlovy. V letech působil jako předseda Studentské komise Rady vysokých škol. Vysvěcen na kněze byl v roce Působil jako asistent na HTF UK a v církevní administrativě a v roce 2005 se stal laureátem Ceny Jana Opletala. Od února 2008 je pražským biskupem Církve Československé husitské, ředitelem Husova institutu teologických studií a ředitelem Vysoké školy zdravotnictva a sociálnej práce sv. Alžbety Bratislava, detašovaného pracoviště v Praze.

4 Do Teplic zavítá psí zubař Majitelé psů v Ústeckém kraji mohou využít bezplatné veterinární vyšetření u příležitosti osvětové akce Pedigree měsíc zdravého chrupu. Pojízdná veterinární poradna navštíví celkem šest měst v tomto kraji, a to Děčín (7. září), Ústí nad Labem (8. září), Teplice (9. září), Litvínov (10. září), Most (11. září) a Chomutov (13. září). Odborníci psy zdarma vyšetří a vysvětlí jejich majitelům, jak se účinně starat o psí chrup. U psů je to obdobné jako u lidí. Špinavé zuby vedou k hromadění zubního kamene, zánětu dásní, zánětu závěsného aparátu zubu a zánětu měkkých tkání v dutině ústní. Čištění psího chrupu minimálně obden je proto základem prevence stomatologických problémů, říká veterinář, MVDr. Zbyněk Lonský. Ve své ordinaci často napravuje pacientům v narkóze škody, které majitelé psů napáchali zanedbáním zubní hygieny. Čištění zubů kartáčkem a zubní pastou je sice ideální prevencí parodontózy, ale významnou preventivní pomocí je též používání dentálních pamlsků. Žvýkání dentálních pamlsků Pedigree DentaStix odstraňuje až 80 % zubního plaku, čímž předchází tvorbě zubního kamene. Vyšetření psího chrupu v pojízdné poradně bude zájemcům k dispozici mezi 14. až 21. hodinou v Teplicích v Zámecké zahradě u výjezdu z Roosveltovy ulice. Teplice jsou nominovány v anketě Otevřeno Dnes do půlnoci mohou zájemci hlasovat v anketě Otevřeno - Zavřeno. Ta hodnotí úřady z pohledu přístupu občana k informacím, svobody projevu nebo průhlednosti veřejných zakázek. V Ústeckém kraji jsou nominovány městské úřady v Jirkově na Chomutovsku, v Oseku na Teplicku a magistrát v Teplicích. Nominována byla radnice v Oseku na Teplicku, kde padlo obecné podezření na braní úplatků a neochotu podávat informace. Tato nominace byla z ankety stažena. Každou nominaci totiž ověřují organizátoři ankety a v tomto případě se ji nepodařilo doložit. Magistrát v Teplicích byl nominován pochvalně za to, že poskytl žadatelům informace o počtu výherních hracích přístrojů na území města. Tato nominace je ověřená a postupuje dál do soutěže. Negativně nominován byl Městský úřad v Jirkově na Chomutovsku údajně za to, že zrušil veřejnou internetovou diskusi a nezpracovává připomínky občanů. Tato nominace se ověřuje. Odborná porota vyhlásí 29. září vítěze jak v kategorii Zavřeno, tak v kategorii Otevřeno. Nominovat je možné do dnešní půlnoci na webové adrese otevřete.cz.

5 Letní tóny Duchcova zakončí gospelem Série hudebních akcí s názvem Letní tóny Duchcova se chýlí ke svému konci. Závěrečný koncert bude ve znamení rytmické a životem nabité hudby amerických černošských kostelů - gospelem. V pondělí 12. září do Duchcova přijede Gospel time Zuzany Stirské, který od 19 hod vystoupí v kostele Církve československé husitské. Zuzana Stirská vystupovala po boku Jiřího Suchého v jeho hrách, např. Čarodějky, Kytice nebo Ten pes je váš?. V roce 1981 emigrovala a po těžkých začátcích se dostala až na vrchol německé hudební scény. Zpívala i s takovými hvězdami jako je soubor Jamese Lasta nebo Mike Oldfield. V německem Göttingenu vystudovala hudební vědu a přestěhovala se zpátky do Prahy, kde navázala na stálou spolupráci s divadlem Semafor ve speciálně pro ni napsaném pořadu s názvem Zuzana se vrací. Koncert se uskuteční v rámci v rámci výstavy Dny evropského dědictví a vstupné bude za 50,- Kč. V Teplicích vznikne nová školka Statutární město Teplice otevře příští rok novou mateřskou školu. Školka bude umístěna v areálu Základní školy Koperníkova na sídlišti Šanov II. Vedení města se rozhodlo využít málo využívané prostory základní školy a vybudovat zde nové zařízení pro předškolní děti s kapacitou až 80 míst. V současné době je zpracovávána projektová dokumentace. Poté budou zahájeny nezbytné stavební úpravy, aby 1. září 2012 mohla nová školka přivítat první děti. Punk-rockeři z Budapešti zahrají v 3ožáku Na pátek 9. září připravil teplický club 3ožák první kytarový koncert druhé poloviny sezony Na podiu se vystřídají dvě punk-rockové kapely z evropských metropolí. Hlavní hvězdou večera bude zkušená trojice Bankrupt z maďarské Budapešti, která má za sebou bohatou dvacetiletou kariéru. Na projevu kapely je vyhranost znát a při svém prvním vystoupení v Teplicích konaném před rokem doslova uhranula svojí přesností a stylem. Jako předkapela se představí kapela Curlies z Prahy, která sbírá zkušenosti po českých clubech a festivalech. Poznáte je snadno - podle skotských dud, které mají tito muzikanti v sestavě. Začátek akce je v 21 hod a vstupenku pořídíte na místě za 100,- Kč.

6 Jazz club pokračuje koncertem svérázného hudebníka ze Slovinska Tento pátek 9. září se v teplickém Jazz clubu představí Paul Batto Jr., který se narodil v Lublani ve Slovinsku. Pohybuje se po Evropě a všude na svých cestách koncertuje. V roce 1994 založil kapelu Riverside Blues Band, se kterou hrával nádherně čisté akustické blues. S touto kapelou natočil tři CD. V roce 2003 se rozhodl pro sólovou kariéru. Jeho současný zpívaný repertoár sestává z jazzových a bluesových standardů (Frank Sinatra, Tony Bennett, Duke Ellington, George Gershwin atd.). Je to většinou swing ve středním tempu, vedle toho též balady a bluesové písničky. Pro vokální projev i kytarovou hru Paula Battoa je typické svérázné pojetí, jeho koncerty jsou vždy velkým zážitkem. Koncert začne v Jazz clubu na Zámeckém náměstí tradičně ve 20 hod. Mariánské slavnosti tento víkend v Krupce, prohlédněte si program Již o tomto víkendu 10. a 11. září 2011 pořádá město Krupka spolu s Divadélkem Uličník tradiční Mariánské poutní slavnosti. Připraven je bohatý zábavný a hudební program pro návštěvníky všech věkových kategorií. Slavnostní sobota bude zahájena v 10 hodin historickým průvodem městem a zakončena ve 22,30 hodin ohňovou show a ohňostrojem. Neděli pak zahájí v 11 hodin vystoupení mažoretek. Podrobný program na oba dny lze nalézt pod článkem. Chybět samozřejmě nebude ani pouťová zábava s kolotoči, střelnicemi a houpačkami. Ale také stánky s klasickým pouťovým zbožím. Vstup na akci je po oba dny zdarma. Pro řidiče po oba dny platí omezení dopravy. Jedná se o průjezd přes náměstí, týká se ulic Bohosudovská, Mariánské náměstí a Koněvova. Program: SOBOTA HLAVNÍ SCÉNA - MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ hodin - Slavnostní zahájení a historický průvod městem; hodin STATION; hodin - PONOŽKY PANA SEMTAMŤUKA; hodin - HLAHOL; hodin - TINA TURNER revival;

7 16.30 hodin - K.KAHOVEC GEORGE/BEATOVENS; hodin - NATURAL; hodin - TOČÍLAS; hodin - KABÁT tribute revival. COUNTRY-FOLK SCÉNA - LETNÍ KINO Od hodin NEZMAŘI; KLIĎÁNKO; NA POSLEDNÍ CHVÍLI; POHODÁŘI. PARK PŘED MěÚ KRUPKA V blocích od hodin. Vystoupení skupin historického a scénického šermu ORTEL a KVARTET, dobové tržiště. V hodin divadelní představení TŘI MUŠKETÝŘI (Docela velké divadlo Litvínov) hodin ohňová show a ohňostroj NEDĚLE HLAVNÍ SCÉNA MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ hodin - Zahájení a vystoupení mažoretek; hodin - PICHLOVANKA; hodin - DOUBRAVANKA; hodin - ŽOSANKA.

8 PROGRAM TEPLICKÉHO FILMOVÉHO KLUBU 14. září Taxikář Travis Bickle je vojenský veterán, který po návratu z Vietnamu trpí nespavostí. Najde si proto práci jako noční taxikář. Během nekonečného popojíždění špinavými ulicemi New Yorku naráží jen na násilí, drogy a prodejný sex. V dlouhodobě traumatizovaném, frustrovaném Travisovi sílí odhodlání k radikálnímu činu. To v osamělém muži nechtěně posílí jak elegantní Betsy, spolupracující na volební kampani senátora Palantinea, tak nezletilá prostitutka Iris. (MFF Karlovy Vary) Pina 21. září Nejnovější film Wima Wenderse PINA je vůbec první evropský hraný 3D film. Wenders snímek natočil jako poctu německé choreografce Pině Bausch, která zásadním způsobem ovlivnila tanec a divadlo poslední třetiny dvacátého století. Film měl být společným projektem Wenderse a Bauschové, ale díky její nenadálé smrti vznikl "in memoriam" a zachycuje její klíčová díla a vzpomínky nejbližších spolupracovníků. Film je strhující cestou do světa gest a emocí, do krajiny duše zobrazené tělem. (oficiální text distributora) Životy těch druhých 28. září Rok Do pádu obávaného režimu ve Východním Německu zbývá necelých šest let. Vládnoucí Jednotná socialistická strana upevňuje svou pozici pomocí nemilosrdného systému monitorování a manipulace s potenciálně nebezpečnými lidmi, k čemuž využívá tajnou policii Stasi. Věrný stoupenec režimu, kapitán Gerd Wiesler (Ulrich Mühe), se ve snaze o kariérní postup pustí do shromažďování kompromitujících důkazů proti známému divadelnímu dramatikovi Georgi Dreymanovi (Sebastian Koch) a jeho atraktivní přítelkyni Christě-Marii Sieland (Martina Gedeck), která krátce předtím učarovala mocnému ministrovi kultury (Thomas Thieme). Jakmile se však do světa dvou divadelních hvězd ponoří, začne být jejich životy fascinován a uvědomí si omezenost své vlastní existence. (MFF Karlovy Vary)

9 Teplický filmový klub vznikl na přelomu let 2010 a 2011 a funguje ve spolupráci s Domem kultury Teplice, kde též sídlí a v jehož sálu se promítají filmy (Kino Květen). Promítací den je každá středa, začátek promítání 20:00. Cena vstupného je 80,- Kč/65,- Kč pro členy klubu (po zakoupení členské průkazky), pokud není uvedeno jinak. TFK vznikl z touhy přinést Teplicím zase o něco víc kultury, tentokrát té filmové. Bárka kafe Teplice Bárka kafe je kavárna, ve které pracují lidé se zdravotním postižením - převážně s duševním onemocněním. Jedná se o druh chráněného zaměstnávání, kdy v kavárně obsluhu pro širokou veřejnost zajišťují handicapovaní spoluobčané pod vedením pracovních asistentů. Důraz je kladen na trénink a rozvoj pracovních dovedností, na nácvik zvládání pracovní a sociální zátěže. V současnosti v kavárně pracuje devět zaměstnanců se zdravotním handicapem na různé úvazky. otevírací doba: po-čt hod, pá hod, o svátcích zavřeno Program na září / 18 hod / MÍRA POKORNÝ - INDIA PASSING BY... / Projekce a vernisáž výstavy fotografií z cest po Indii. Hudební doprovod - DJ s F&M /17 hod / DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Z POHLEDU CELOSTNÍ MEDICÍNY - DISKUSE / Jak se východní medicína dívá na duševní zdraví a jak léčí nemoc duše? / 17 hod / KVĚTA FIALOVÁ A JOSEF KUBÁNÍK / Setkání s Květou Fialovou a jejím hereckým partnerem Josefem Kubáníkem uvádí Jiří Dušek / 18 hod / TANEC SMRTI / Setkání s režisérem a herci z Hereckého studia DK Teplice + projekce inscenace Tanec smrti / 15 hod / VÝSTAVA NA SCHODECH / Vernisáž výstavy - ukázky výtvarných prací z programu Malování a kreslení / 17 hod / ZNAKOVÁNÍ / Seznámení se znakováním pro malé děti, ukázka a informace o kurzech / hod / DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ / Den otevřených dveří Fokusu Teplice i kavárny, diskuze na téma duševní zdraví, občerstvení / 16 hod / MOŽNÁ PŘIJDE I DUŠEK / Hostem moderátora Jiřího Duška bude spisovatel Václav Dušek a herec Jaroslav Dušek / 17 hod / SETKÁNÍ TEPLICKÝCH NEZISKOVEK S VEŘEJNOSTÍ / Beseda s pracovníky neziskového sektoru teplicka / 17 hod / KINO BÁRKA - ZÁHADY DUŠE / Promítání dokumentů o schizofrenii a psychózách, diskuze s pracovníky Fokusu Labe k tématu.

10 Nabízíme nápojový lístek ke stažení zde nekuřácká kavárna (30 míst) venkovní zahrádka (20 míst) domácí moučníky saláty s lososem, kozím sýrem, estragonem... koncerty, výstavy, autorská čtení šicí výrobky z chráněné dílny Fokusu Ústí nad Labem internet, PC a WiFi zdarma Kontakty barka-teplice@fokusul.cz, tel.: Jiří Stehlík, manažer kavárny Bárka kafe, , stehlik@fokusul.cz Bc. Klára Dyndová, socioterapeutka, , dyndova@fokusul.cz Josef Fujan, provozní asistent kavárny Bárka kafe, , fujan@fokusul.cz

11 NAVŠTIVTE NAŠE WEBOVÉ STRÁNKY

Podpořte teplické infocentrum. Osecká sídliště jsou bez dotace

Podpořte teplické infocentrum. Osecká sídliště jsou bez dotace Informace z Teplicka 24/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Podpořte teplické infocentrum Hlasujte a vyberte nejlepší informační centrum v ústeckém regionu.

Více

V nemocnici vypomůžou i dobrovolníci

V nemocnici vypomůžou i dobrovolníci Informace z Teplicka 10/2013 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 V nemocnici vypomůžou i dobrovolníci S novým rokem byla zahájena v Hornické nemocnici s poliklinikou

Více

Informace z Teplicka 7/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 7/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 7/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Krajská webová televize zahájila vysílání Na adrese www.u-tv.cz spustil Krajský úřad Ústí nad Labem

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

PLÁN PRÁCE ZUŠ JIRKOV NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PLÁN PRÁCE ZUŠ JIRKOV NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PLÁN PRÁCE ZUŠ JIRKOV NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 AKCE TERMÍN MÍSTO ZAJIŠŤUJE Soustředění školního orchestru RED DWARF 28.-31.8.2012 Blatno Liebig,Hefner,Šobáň BAND Koncert Ventilek v Praze 1.9.2012 Praha

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Nejhezčí květiny získají ceny

Nejhezčí květiny získají ceny Informace z Teplicka 25/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Mini camp proběhl v bílinském domě dětí Počátkem letošních prázdnin proběhl v prostorách DDM Bílina

Více

Beuronskou kapli oživí výstava o záchraně památek

Beuronskou kapli oživí výstava o záchraně památek Informace z Teplicka 12/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Beuronskou kapli oživí výstava o záchraně památek Nezisková sdružení Zachraňme dominanty, Bílina

Více

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9.

ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU. KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. ZÁŘÍ NA FRÝDLANTSKU KDY KDE AKCE POŘÁDÁ 1.9. 30.9. MCDO Hejnice Lomová Dagmar Obrazy + fotografie MCDO Hejnice 1.9. 30.9. výstavní síň frýdlantské Miloš Smolný Blízkost výstava fotografií, vernisáž 1.9.

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra ÚČASTNÍK FESTIVALU INTERNATIONAL BEATLEWEEK 2006, 2007 V LIVERPOOLU PREZENTACE SOUBORU Obsah I. Úvodní informace II. The Boom Band & Orchestra III. Vybrané akce Letní benefiční koncert 2007 International

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit.

Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit. Kalendář akcí v Šumperku 2016 Uvedené termíny jsou pouze orientační a mohou se změnit. Město Šumperk (MěÚ, odd. kultury a vnějších vztahů). 16.04.2016 Ceny města Šumperka za rok 2015 Výroční udílení cen

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

Akce v Sušici a okolí leden 2015

Akce v Sušici a okolí leden 2015 hrad Kašperk 3.1. 4.1. 8.1. 8.1. 9.1. 9.1. 10.1. Akce v Sušici a okolí leden 2015, kostel sv. Václava, od 9:00 hodin Vánoce 2014 ve farnosti Slavnost Matky Boží, Panny Marie mše sv. s rodinami Hrad Kašperk,

Více

Informace z Teplicka 3/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 3/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 3/2010 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 POMOZTE NÁM ZKVALITNIT NAŠE SLUŽBY ICM Teplice na měsíc březen 2010 připravilo pro své návštěvníky krátké a

Více

Plnému sálu v Lounech zahráli svou hru

Plnému sálu v Lounech zahráli svou hru Informace z Teplicka 37/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Plnému sálu v Lounech zahráli svou hru Plně naplněnému sálu Vrchlického divadla v Lounech zahráli

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice

Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice Prosím všechny účastníky, aby se po příjezdu nahlásili v domu kultury, odevzdali prezenční listiny a vyzvedli si stravenky. Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice Pátek 25.6.2010 - Dům kultury 9:30 slavnostní

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

Informace z Teplicka 10/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 10/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 10/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Město Dubí dá na sport 3 miliony Letos dá město Dubí na sport tři miliony korun. Rozhodlo o tom

Více

Přispěli ústavu v Háji u Duchcova

Přispěli ústavu v Háji u Duchcova Informace z Teplicka 1/2013 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Přispěli ústavu v Háji u Duchcova Částku 300 015 Kč, výtěžek 4. ročníku ekologicko-charitativního

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

Školní rok začíná i v teplickém Domě dětí a mládeže

Školní rok začíná i v teplickém Domě dětí a mládeže Informace z Teplicka 23/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Školní rok začíná i v teplickém Domě dětí a mládeže Letní prázdniny jsou již minulostí a na právě

Více

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA

www.mekuc.cz PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Mělnické kulturní PROGRAM ÚNOR 2016 Středa 3. února v 19.30 hodin hudební sál MKD REVIVAL SWING BAND PRAHA Skladby tradičního jazzu, evergreenové melodie D. Ellingtona, C. Basieho, L. Armstronga, G. Gershwina

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA

1 ) VÁNOČNÍ TRHY 2 ) FOTOGRAFIE JIŘÍHO HAVLA 1 ) VÁNOČNÍ TRHY Místo konání: Rokytnice nad Jizerou, Dolní náměstí Více informací: Město Rokytnice n/j, tel. 481 522 001, info@mesto-rokytnice.cz Přijďte nakoupit dárečky pro své blízké, vánoční ozdoby,

Více

Do Duchcova za památkami a krásami přírody našeho kraje. Baobab byl zasazen v Teplicích. Děti vystavují u teplických hasičů

Do Duchcova za památkami a krásami přírody našeho kraje. Baobab byl zasazen v Teplicích. Děti vystavují u teplických hasičů Informace z Teplicka 27/2012 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Do Duchcova za památkami a krásami přírody našeho kraje Výstavu s názvem Křížem krážem českým

Více

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, jehož pořadatelem a organizátorem je HENDAVER, o. s. Festival probíhá celoročně ve vybraných

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ

KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ KULTURNÍ PŘEHLED ADVENTNÍCH A SILVESTROVSKÝCH AKCÍ 26. listopadu Vánoční strom pro Jedličkův ústav v Liberci, smyslem celého projektu je udělat radost klientům Jedličkova ústavu během Vánočních svátků,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016

ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2016 Mariánské Lázně 13. 15. května 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím:

Živý venkov tradice a současnost. Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Živý venkov tradice a současnost Popis a fotodokumentace k jednotlivým akcím: Den Země Běchary - 23.4. osvětová akce Projektový den pro žáky základních škol zaměřený na ochranu životního prostředí, třídění

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod.

AKCE MKS 2016. den akce místo čas. filmová představení. neděle 31.1. divadelní představení DS Háta kinosál Mže 19,00 hod. den akce místo čas středa *změna vyhrazena* filmová představení kino Mže 17,30 pro děti 19,00 pro dospělé neděle 31.1. divadelní představení DS Háta 19,00 pátek 5.2.. divadelní premiéra Sborovna 19,30

Více

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o.

Dárci: SVS, a.s., Envirocont s.r.o., SČVK, a.s., SECOMSYS s.r.o., Jasmína - Hana Mašínová, Česká národní agentura Mládež a YMCA v ČR, Dieta, s.r.o. SLOVO ÚVODEM Rok 2013 byl plný změn, konců a nových začátků programů a aktivit. Na postu ředitele managementu a předsedy Rady YMCA v Ústí nad Labem došlo ke změně, možná proto, aby staronový vítr a čerstvý

Více

Zpravodaj ASORu květen 2014 číslo: 5

Zpravodaj ASORu květen 2014 číslo: 5 Zpravodaj ASORu květen 2014 číslo: 5 Co si v čísle přečtete: Rudolecký kotlík str.1 COP Plzeň str.6 Plakát festivalu str.2 Zhasni Nový Bor str.7 DRC Ostrov str.3 Alison Kraslice str.8 Od plotny skok Litoměřice

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 37/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 37/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 37/2011 Naše aktivity: Nezapomeňte na prázdninovou soutěž!!! Na vaše příspěvky se těšíme a v říjnu vyhodnotíme s porotou ty nejlepší! Aktualizace komunitního plánování sociálních

Více

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE Zrní Eva Urbanová Jelen Michal Hrůza Mňága a Žďorp Věra Špinarová Rytmus Martin a Krisina Kasíkovi Žalman a Spol. Pavel Dobeš Poutníci Ewa Farna Josef Laufer LEDEN

Více

Informace z Teplicka 6/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 6/2011. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 6/2011 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Workshop ukázal nové cesty ve vzdělávání postižených V úterý 8. února 2011 proběhl v prostorách

Více

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas informační měsíčník kulturních událostí číslo10 2011 Říjen Editorial Milí čtenáři newsletteru, naše Uffo získalo minulý týden spolu s dalšími čtyřmi

Více

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny PROGRAM zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny LITOMYŠL 23. 27. DUBNA 2014 STŘEDA 23. DUBNA 19.00 / literární kavárna Na sklípku Knižní čtvrtek ve středu na téma Litomyšl lázně slova ČTVRTEK 24. DUBNA

Více

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům Tiskové zprávy 31. 1. 2013 Jirkov prodal vybydlený dům Čtyři zájemci podali Městskému úřadu v Jirkově nabídku na koupi domu v Mostecké ulici čp. 385. Vítězem výběrového řízení se stala firma K. S. I. s.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

Informace z Teplicka 6/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 6/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 6/2010 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 TEPLIČTÍ RADNÍ OPĚT ROZDĚLOVALI PENÍZE NA SPORT A KULTURU Rada města Teplice na svém posledním jednání, která

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2013 Občanské sdružení Nevšová

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V S 1 Osoba získala/ upevnila si dovednosti v oblasti osobní hygieny Osoba zvládá běžné úkony péče o sebe Osobní hygiena Osobní hygiena Běžná denní hygiena Mytí, koupání, péče o zuby, vlasy, nehty Zvládání

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí

Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí Kalendář KULTURNÍCH a SPORTOVNÍCH akcí 2016 ÚNOR 1. 29. 2 Krása zvířat výstava Michaely Burdové, Romantická krajina ve fotografii výstava Jiřího Valíčka a Jany Černoškové, 16. 2. Zahájení jarních kurzů

Více

Agentura CRONY Vás zve na

Agentura CRONY Vás zve na Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Kontakt: Městský úřad Krupka Tel.: 417 861 253; E-mail.: info@mukrupka.cz; www.krupka-mesto.cz... PLES STRAŠIDEL Název akce : Místo konání : restaurace

Více

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Tato trasa je publikována jako součást série bezbariérových tras Českou republikou, které jsou vhodné pro bezbariérové cestování Všechny publikované

Více

Informace z Teplicka 16/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 16/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 16/2010 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 Tento víkend zahájení 856. lázeňské sezóny Dočkali jsme se. Po ročním půstu přichází již tento víkend největší

Více

Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016. Zveme vás. Rozvoj soft skills a akad. kompetencí pro doktorandy a postdoktorandy na UK

Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016. Zveme vás. Rozvoj soft skills a akad. kompetencí pro doktorandy a postdoktorandy na UK Získejte na ipsc.cuni.cz/ipsc-82.html http://absolventi.cuni.cz KLUB ALUMNI UK Newsletter absolventů Univerzity Karlovy číslo 5/2016 Úvodník Milí čtenáři, představujeme Vám květnové akce a zveme Vás na

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2011

Slavnosti Pernštejnského panství 2011 Slavnosti Pernštejnského panství 2011 1. - 6. 7. 2011 kulturní program Nedvědice u rybníka - pořadatel městys Nedvědice 1.7. PÁTEK 20:00-01:00 OLDIES PARTY - DJ Luboš Hejtmánek - diskotéka 2.7. SOBOTA

Více

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Dne 20.3.2010, 10:30 KC Rychety Pan předseda seznámil přítomné členy s programem schůze. P r o g r a m : 1. Zahájení volba mandátové a návrhové komise

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001

Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001 Sdružení Ledovec Výroční zpráva 2001 Ledovec zdraví Milí přátelé! Sdružení Ledovec má za sebou první rok své činnosti. Protože nám prakticky nezbyl čas si toto malé výročí náležitě připomenout, vezměte

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura

Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura Český spolek na Slovensku vznikl v krátkém čase po rozdělení Československa za velice pohnutých okolností a citových traumat Čechů, zvláště těch starších.

Více

Mezinárodní hudební festival Česká Kmenice PROGRAM

Mezinárodní hudební festival Česká Kmenice PROGRAM Pátek 17. června Dům kultury Česká Kamenice Big Bandy do 18 let 9.30 Slavnostní zahájení 9.40 10.15 Junior Band Děčín 10.15 10.50 ZUŠ Liberec - přípravka 10.50 11.25 Arsenal Band Varnsdorf 11.25 12.00

Více

Jazzová přípravka ZUŠ Liberec. 12:25 13:25 hod. BIG BAND teplické konzervatoře. Základní umělecký big band ZUŠ Praha - Modřany

Jazzová přípravka ZUŠ Liberec. 12:25 13:25 hod. BIG BAND teplické konzervatoře. Základní umělecký big band ZUŠ Praha - Modřany Program festivalu Pátek 15.6. 2012 soutěž - Dům kultury Česká Kamenice Slavnostní zahájení 9:15 TEENS BAND ZUŠ Děčín Jazzová přípravka ZUŠ Liberec Základní umělecký big band ZUŠ Praha - Modřany BIG BAND

Více

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg

Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg Lesná Jirkov Chomutov Nová Ves v Horách Hora Svaté Kateřiny Litvínov - Meziboří Seiffen Olbernhau Neuhausen - Deutschkatharinenberg 1 25. 11. 2015 Olbernhau Muzeum Olbernhau Vernisáž vánoční výstavy Archa

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

ZÁŘÍ 2015 CHOMUTOVA. Program akcí města. www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz ZÁŘÍ 2015 Program akcí města CHOMUTOVA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 9.- 30.9. PO PÁ 9.00 18.00, SO 9.00 12.00 MEZI SVĚTY OČIMA GENERACÍ SKKS výstavní síň knihovny, SKKS 474

Více

Teplicko budou poznávat formou soutěže. Seniory naučí pracovat nejen s internetem. Dny kouzelných orchidejí v Teplicích

Teplicko budou poznávat formou soutěže. Seniory naučí pracovat nejen s internetem. Dny kouzelných orchidejí v Teplicích Informace z Teplicka 7/2013 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 720 130 393 ICQ : 365485543 Teplicko budou poznávat formou soutěže Ve čtvrtek 21. února 2013 se v prostorách Základní školy

Více

Přehled uspořádaných akcí 2006

Přehled uspořádaných akcí 2006 Přehled uspořádaných akcí 2006 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: 09674-92 48 77 Fax: 09674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Stav: 31.12.2006 Únor 01.02.06 3. Výlet

Více

ÚVODNÍ SLOVO. www.slezskalilie.cz

ÚVODNÍ SLOVO. www.slezskalilie.cz ÚVODNÍ SLOVO Jásejte Pánu všechny země, předstupte před Něho s chvalozpěvy. Kéž vaše zpívání je vždy velkou oslavou Boží. Zpívejte Pánu k Jeho slávě! František Lobkowicz Mons. František Václav Lobkowicz

Více

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály.

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály. duben 2016 Pro zaměstnance PETROF, spol. s r. o. Firemní zpravodaj Vážení a milí kolegové, první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během

Více

Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let.

Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let. V pátek 17. 4. 2015 Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let. V pátek a v sobotu proběhne sběr železného šrotu a nebezpečného odpadu.

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

m měsíčník E verze číslo 6 / Ročník XV. 1891 115. výročí muzejních snah ve městě 1916 90 let od zpřístupnění německého městského muzea

m měsíčník E verze číslo 6 / Ročník XV. 1891 115. výročí muzejních snah ve městě 1916 90 let od zpřístupnění německého městského muzea m měsíčník BULLETIN REGIONÁLNÍHO MUZEA V Č. KRUMLOVĚ E verze číslo 6 / Ročník XV. Září 2006 REGIONÁLNÍ MUZEUM V ČESKÉM KRUMLOVĚ 1891 115. výročí muzejních snah ve městě 1916 90 let od zpřístupnění německého

Více

Knihovna pro děti i jejich rodiče

Knihovna pro děti i jejich rodiče Milé maminky, vážení tatínkové, Knihovna pro děti i jejich rodiče Průvodce světem dětských knihoven 2011 dostává se vám do rukou první vydání průvodce po dětských knihovnách Městské knihovny v Praze. Najdete

Více

Časový harmonogram MAFF ROŽNOVSKÁ VALAŠKA 2007

Časový harmonogram MAFF ROŽNOVSKÁ VALAŠKA 2007 Stránka 1 Příloha číslo 1 Harmonogram festivalu Časový harmonogram MAFF k 18.5.2007 ROŽNOVSKÁ VALAŠKA 2007 ČTVRTEK 7.6. do 09.00 09.00-12.00 Příjezd zaměstnanecké části VUS ODRÁŠ Příprava Janíkovy stodoly

Více

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 1. část

Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 1. část Co se do časopisu nevešlo Rozšířené zprávy z regionů 1. část Volební obvod č. 4 Most SENÁTOR VLASTIMIL BALÍN 27. února se na pozvání vedení 15. ZŠ v Mostě a žáků ze školního parlamentu zúčastnil besedy

Více

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Zpráva za oblast školství, kultury a sportu Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Školy a školská zařízení zřizovaná městem Mateřské školy zřizuje město dvě. Nedostatek míst v mateřských školách

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. 9. od 16.00 hod. TANCEM KOLEM SVĚTA aneb tančí celá Kopřivnice před Kulturním domem Kopřivnice, vstup volný Dance session. Rozloučení s prázdninami

Více

1. Okres: Most místo konání: Ústecký kraj, ČR

1. Okres: Most místo konání: Ústecký kraj, ČR Program podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles na rok 2015 Obsah projektů 1. Okres: Most místo konání: Ústecký kraj, ČR Název projektu: DOCELA VELKÉ DIVADLO 2015

Více

www.ceradice.cz Vydání 1/2015

www.ceradice.cz Vydání 1/2015 www.ceradice.cz Vydání 1/2015 Vážení spoluobčané, máte před sebou první vydání Čeradického plátku v roce 2015, ve kterém se budete opět dozvídat novinky o naší obci. Opět vám bude doručován do schránek,

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

ŘEKA VE MĚSTĚ. řešení náplavky řeky Radbuzy mezi Wilsonovým mostem a Tyršovou ulicí

ŘEKA VE MĚSTĚ. řešení náplavky řeky Radbuzy mezi Wilsonovým mostem a Tyršovou ulicí ŘEKA VE MĚSTĚ řešení náplavky řeky Radbuzy mezi Wilsonovým mostem a Tyršovou ulicí NÁPLAVKA MĚSTO A ŘEKA Vztah města a řeky prošel v poslední době dramatickou proměnou. procházky, volný čas Dlouho zanedbávané

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum

Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari Kulturní centrum KALENDÁŘ AKCÍ 2016 datum den hodina Název akce Pořadatel Místo konání LEDEN 12.1. ÚT Tvořivé dílny - Zvířátka ze safari 14.1. ČT Imunitní systém a záření 14. 1. ČT Frýdlantské hovory s Tonym Gomesem Město

Více

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé,

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé, Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015 Vážení přátelé, s potěšením Vám oznamujeme, že jsme na našem webu www.festivalkrumlov.cz již zveřejnili stěžejní body programu příštího

Více