ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU"

Transkript

1 ZÁPISNÍ a CHOVATELSKÝ ŘÁD pro Catahoula Club EU Zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene leopardí pes z Louisiany (LC). Pro členy Catahoula Club EU platí v plném rozsahu Zápisní řád ČMKU s těmito dodatky: 1. Bonitaci v ČR provádí tříčlenná komise, složená z poradce chovu, rozhodčího s akredidací pro dané plemeno a zkušeného chovatele, člena výkonného výboru CC EU nebo člena komise pro výchovu a výcvik CC EU. Minimální věk pro bonitaci: pes 15 měsíců; fena 15 měsíců Minimální věk pro použití v chovu: pes 18 měsíců; fena 18 měsíců Maximální věk pro použití v chovu: Pes - bez omezení Fena - nejpozdější krytí v den, kdy dosáhne věku 8 let V odůvodněných případech a výjimečně může výbor klubu na základě písemné žádosti chovatele podložené aktuálním zdravotním vyšetřením feny prodloužit chovnost o jeden rok, a to výhradně u fen, které měly již minimálně jeden vrh. Kluby pro LC plemeno vzájemně uznávají chovnost jedinců, kteří splňují bonitační podmínky CC EU. Oba kluby pro LC se dohodly o poskytování informací o uchovněných zvířatech a jejich zveřejňování. 2. Chovná fena smí mít pouze jeden vrh v kalendářním roce. Počet krytí v jednom roce u psa není omezen. 3. Podmínkou pro zařazení do chovu je dosažení příslušného věku, úspěšné absolvování jedné mezinárodní a jedné klubové výstavy CC EU s hodnocením výborný (feny i hodnocení velmi dobrý), úspěšné bonitace, jejíž součástí je zvládnutí základních prvků poslušnosti a testu povahových vlastností (viz OPN řád), a povolený stupeň dysplazie kyčelního kloubu. U psů je povoleno DKK, kde součet nepřesahuje 4, u fen nepřesahuje součet 5, nebo hodnocení OFA fair pro

2 psy i feny. U jedinců, kteří mají větší plochy bílé barvy na hlavě v oblasti uší, je třeba doložit nález BAER testu na hluchotu. Každý pes smí být bonitován pouze 1x za život. Odvolání proti výsledku je možné písemně do 14 dní po bonitaci (podle razítka pošty) k poradci chovu. Rebonitace je přípustná pouze v případě doložené změny majitele psa/feny a to pouze 1x. Bonitaci je však z důvodu momentální indisposice psa po dohodě s majitelem odložit. U nechovných zvířat se záznam neprovádí do PP zvířete, ale pouze do bonitační karty. 4. Výbor klubu je oprávněn vyloučit z chovu jedince, u nichž se prokázalo, že předávají svému potomstvu vadu neslučující se s platným národním standardem či dědičné choroby a také takové, u nichž se prokáže, že mají chirurgicky odstraněnu dědičnou vadu nebo vadu vylučující podle národního standardu. 5. Volba krycích psů je v kompetenci chovatele. Poradce chovu vhodného krycího psa doporučuje. V případě, že poradce chovu nesouhlasí s výběrem chovatele, krycího psa nedoporučí a písemně to zdůvodní. 6. Narození štěňat je třeba oznámit do týdne od data narození. Štěňata se označují buď tetováním zápisovým číslem do levého ucha nebo čipováním, a to podle rozhodnutí chovatele, vždy však celý vrh najednou a jednotným způsobem. Tetovaná zvířata je možno označit ještě dodatečně čipem. 7. Fyzická kontrola vrhu je povinná v případě spojení rodičů, kteří jsou oba nosiči merle genu. Měla by proběhnout do 14 dnů po porodu prostřednictvím klubem určeného kontrolora nebo poradce chovu. Potřebu (respektive povinnost) klubové kontroly vrhu určuje poradce chovu v dalších případech podle svého uvážení (kromě jiného např. u prvních vrhů chovatele, po předchozích přestupcích chovatele proti řádům atd.). Kontrolorovi náleží úhrada cestovného podle platných předpisů. V případě zjištění závažné vady vylučující z chovu (např. 90 % bílé barvy na těle, zálomek, atd.) bude štěně označeno jako nestandardní a takto označeno v průkaze původu.

3 8. Platnost krycího listu (KL) je neomezená a poradce chovu jej vydá na základě písemné žádosti chovatele na oficiálním klubovém formuláři (viz příloha) při doložení platby za vydání KL a členství na příslušný rok. O KL žádá chovatel nejpozději 8 týdnů před předpokládaným háráním feny. Po uskutečněném krytí (ať úspěšném či neúspěšném, tj. fena nezabřezla) je v případě dalšího krytí třeba žádat poradce chovu o nový KL. V případě nežádoucího krytí je nutno doložit test paternity. Chovatel zaplatí klubu pokutu 500 Kč. 9. Před zamýšleným zahraničním krytím je chovatel povinen poradci chovu kromě výše uvedených náležitostí zaslat i kopii PP vybraného psa (psů), kopii dokladu o jeho (jejich) uchovnění a kopii výsledku vyšetření DKK. 10. Chovatelský servis pro své zahraniční členy poskytuje CC EU v souladu se Zápisním řádem ČMKU pro plemeno LC. Pro zahraniční členy platí následující podmínky pro zařazení jedinců do chovu a jejich bonitaci: Podmínkou pro zařazení do chovu je dosažení příslušného věku, úspěšné absolvování jedné mezinárodní nebo jedné klubové výstavy CC EU s hodnocením výborný (pro feny i hodnocení velmi dobrá) je vhodné, ale není v tomto případě podmínkou, úspěšné bonitace a povolený stupeň dysplazie kyčelního kloubu (viz odst. 3, ne horší než HD C nebo OFA fair). Pro zahraniční členy ze zemí natolik vzdálených (např. Finsko), že nelze počítat s jejich účastí na bonitaci nebo výstavě v ČR, bude komisi zastupovat pověřený zkušený chovatel a člen CC EU, zejména pro testy charakteru a ovladatelnosti psa (podle OPN řádu). Zahraniční chovatel dodá poradci chovu kvalitní fotografie bonitovaného jedince v předepsaných pozicích (tj. fotografie celého psa 1x z jednoho a 1x z druhého boku ve výstavní pozici, 1x detail hlavy zepředu) a kopie všech požadovaných zdravotních testů, včetně parametrů váhy, výšky v kohoutku a kontroly chrupu. Totéž platí pro případnou kontrolu vrhu. Chovatel pošle poradci chovu fotografii celého vrhu pohromadě a detailní fotografie všech jedinců s většími plochami bílé zvlášť.

4 11. Veškeré prohřešky proti Zápisnímu řádu řeší Kárná komise CC EU. Součástí Zápisního řádu CC EU nejsou následující ustanovení, jsou však závaznou směrnicí. Směrnice pro bonitaci feny-psa a) Na bonitaci je pes/fena předváděn/a v odpovídající fyzické + psychické kondici (tj dobře osvalené zvíře bez váhových odchylek směrem nahoru nebo dolů, zdravě sebevědomé, přiměřeně ovladatelné). b) Pes musí být předváděn čistý, a to na vodítku (ne v postroji, ne na ostnatém nebo stahovacím obojku). c) Pes je předváděn v normální vyrovnané chůzi, v normálním vyrovnaném klusu a ve výstavním (klidovém) postoji bez výrazných zásahů vystavovatele. d) Pes si musí bez problémů nechat změřit kohoutkovou výšku, prohlédnout skus a počet zubů, změřit parametry hlavy, u samců prohmatat varlata. e) Součástí bonitace bude test povahových vloh a základních prvků ovladatelnosti psa podle příslušného zkušebního řádu CC EU (viz OPN řád a příloha k hodnocení). f) Nezvladatelná agresivní zvířata budou vyloučena z posuzování. g) Pro CC EU provádí vyhodnocení RTG MVDr. Marek Pepřík nebo je vyhodnocení provedeno v OFA. Při odvolání proti výsledku je nutno se odvolat k odvolacímu orgánu toho vyhodnocovače, který snímek vyhodnocoval (v ČR k Veterinární komoře, z OFA k OFA) V případě jedinců s větším podílem bílé barvy na hlavě a uších je povinné vyšetření BAER testem na hluchotu. Doporučuje se také vyšetření očí na dědičné oční vady, není však povinné. Směrnice pro zápis vrhu Povinnosti majitele feny (chovatele): a) Požádá včas o přiznání mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice na Rejstříku CHS ČMKU/FCI (viz příloha). b) Pokud o ni nechce žádat, učiní písemnou dohodu s některým majitelem CHS o zapůjčení feny do chovu (zapůjčit fenu lze pouze 1x). c) Vyplní formulář žádosti o vystavení KL (viz příloha) a s fotokopií dokladu o zaplacení KL a členského příspěvku CC EU pošle poradci chovu.

5 d) Dohodne s majitelem psa uvedeného na KL termín a podmínky krytí. e) Bezprostředně po krytí vyplní s majitelem psa KL a eventuelně dohodu o vzájemném vypořádání. Průpis (list 2) KL předá majiteli psa. f) Do týdne po narození štěňat pošle poradci chovu příslušný díl (originál, list 1) KL. g) Pokud fena nezabřezne, ohlásí to poradci chovu do 75 dní po uskutečněném krytí. Pro další krytí žádá chovatel o nový KL. h) Poradce chovu zašle chovateli potvrzenou žádanku o zápisová čísla a přihlášku k zápisu štěňat. i) Chovatel vyplněnou žádanku o čísla předá ve věku štěňat 3 týdny poradci chovu a ten ji zašle na plemennou knihu, která mu cca do týdne čísla přidělí. j) Tetování nebo čipování proběhne od dokončeného 6. týdne věku štěňat a veterinář je potvrzuje na žádanku o čísla. Čipování se dokládá ještě fotokopií protokolu o čipování (registrační karty) a nevylepeným originálním štítkem mikročipu ke každému štěněti. Tetování se provádí do levého ucha. k) Pokud se chovatel rozhodne štěňata čipovat, musí i v tomto případě požádat v předepsaném věku plemennou knihu o zápisová čísla. Mikročip může být jakéhokoli druhu odpovídajícího ISO-normě. Čipování provádí vždy veterinář. l) Po kompletním vyplnění přihlášky k zápisu štěňat a potvrzení o označení štěňat pošle chovatel dokumenty poradci chovu zpět. Barvy se uvádějí podle platného standardu. m) Chovatel musí všechny tyto náležitosti zaslat svému poradci chovu tak, aby podklady k vystavení PP mohly být předány na PK nejpozději do 3 měsíců věku štěňat, jinak se vystavuje kárnému postihu a tomu, že štěňata neobdrží PP dle řádů ČMKU. Kárnému postihu se vystavuje i poradce chovu, který u sebe prokazatelně bezdůvodně zadržuje kompletní podklady k vydání PP. n) Pokud některé štěně je vyváženo mimo ČR, je chovatel povinen pro ně vyřídit na ČMKU Exportní PP. o) Věk štěňat v době odběru je nejméně 50 dní, štěňata musí být v dobré zdravotní kondici, prostá parazitů a očkovaná. p) Chovatel si vede evidenci o vrzích v Knize odchovů, má zaznamenány též adresy, event. telefony majitelů štěňat, která odchoval (m.j. pro případ ztráty psa). q) Doporučuje se vyhotovení písemné smlouvy mezi chovatelem a novým majitelem štěněte a též i poskytnutí přihlášky do CC EU při předání štěněte. r) Pro zahraniční chovatele platí totéž. Majitel psa: a) Před krytím ověří, zda je fena zapsána v plemenné knize FCI a zda je uchovněna (platí i pro zahraniční krytí ).

6 b) Krycí list vyplní spolu s majitelem feny bezprostředně po aktu krytí. c) Doporučuje se sepsání jednoznačné písemné dohody s majitelem feny o vzájemném finančním nebo jiném vypořádání závazků, které předchází aktu krytí. d) Po krytí do týdne pošle poradci chovu pro dané plemeno příslušný díl krycího listu (průpis, list 2). e) Vede si evidenci krytí v knize krytí. Tento Zápisní řád byl se všemi dodatky schválen Shromážděním členů na schůzí CC EU dne na Albertovci. Použité zkratky: FCI Mezinárodní kynologická federace ČMKU Českomoravská kynologická unie( = střešní kynologická organizace ČR) PP průkaz původu KL krycí list DKK dysplazie kyčelního kloubu

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU SEVERSKÝCH PSŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU SEVERSKÝCH PSŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU SEVERSKÝCH PSŮ Zápisní řád slouží pro řízení chovu plemen severských psů, a to Aljašského malamuta, Grónského psa, Samojeda a Sibiřského husky. Pro členy Klubu severských psů platí v

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ I. NÁZEV A SÍDLO KLUBU, ÚČEL A CÍLE ŘÁDU Chovatelský a zápisní řád (dále jen řád) Klubu chovatelů Bearded collií, z. s. (dále jen KCHBC), se sídlem

Více

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU

OBECNÁ USTANOVENÍ ZPŮSOB ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ PODMÍNKY PRO ZAŘAZOVÁNÍ BEARDED COLLIÍ DO CHOVU OBECNÁ USTANOVENÍ 1) Podmínky pro zařazení do chovu dané tímto předpisem KCHBC musí splňovat také

Více

Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika

Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika Zápisní řád pro chov plemene aljašský malamut Alaskan Malamute klub česká republika PREAMBULE Cílem Alaskan Malamute klubu česká republika (dále jen AMKČR) je chov čistokrevného plemene psů, aljašský malamut

Více

III. Chovní jedinci.

III. Chovní jedinci. CHOVATELSKÝ ŘÁD a ZÁPISOVÝ ŘÁD SPC, o.s - ( Shar-pei club, o.s. ) I. Úvodní ustanovení 1. Pro členy Shar-pei clubu je v plném rozsahu závazný chovatelský a zápisní řád ČMKU, doplněný o dodatky pro chov

Více

Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s.

Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s. Chovatelský řád a zápisní řád KTD ČR, z.s. Čl. 1 Úvodní ustanovení : 1 Tento chovatelský a zápisní řád slouží organizaci čistokrevného chovu plemene tibetská doga a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování

Více

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Chov v rámci Klubu chovatelů výmarských ohařů zapsaný spolek (dále jen KCHVO) se řídí zejména zákonem č.166/1992 Sb., o veterinární péči a zákonem č.

Více

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento zápisní a bonitační řád Samojed klubu (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene samojed a stanoví

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD. Landseerklub České republiky, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD Landseerklub České republiky, z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu.

Více

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Bonitační řád Pannonia Klub / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. Cílem bonitačního řádu / dále jen řád / je stanovení jednotného postupu pro pořádání a organizování bonitací a jednotného výkladu

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I

Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I Zápisní řád Chihuahua klubu České republiky. Článek I Úvodní ustanovení 1. Cílem Chihuahua klubu České republiky (dále jen CHK) je chov čistokrevných psů plemene chihuahua (dále jen CHI) dle platného standardu

Více

Zápisní řád KCHMPP o.s.

Zápisní řád KCHMPP o.s. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád KCHMPP o.s. 1. Cílem KCHMPP o.s. je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu zastřešených v klubu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. I. Všeobecná ustanovení Tento zápisní řád upravuje chov našeho jediného národního plemene ohařů - českého fouska (standard uznán FCI pod č. 245). Podobně

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR

CHOVATELSKÝ ŘÁD CHOVATELSKÝ ŘÁD DKČR CHOVATELSKÝ ŘÁD Článek l.0 - Úvodní ustanovení 1.1 Chovatelský řád slouží k řízení a usměrňování chovu plemene dobrman v ČR. 1.2 Chovatelský řád vytváří předpoklady pro rozvoj chovu dobrmanů v souladu

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006 CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST...platný od 1/3/2006 Cílem Klubu amerických stafordšírských teriérů je chov čistokrevných psů s průkazem původu, dle uznaného standardu FCI při zachování biologického

Více

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 3. PORADCE CHOVU 4. CHOVATELSKÁ STANICE 5. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA 6. CHOVATELSKÉ TISKOPISY 7. KRYTÍ 8. VRH 9. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ

CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ CHOVATELSKÝ ŘÁD RETRIEVER KLUBU CZ I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. CHOV III. CHOVNÍ JEDINCI IV. PORADCE CHOVU V. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA VI. CHOVATELSKÉ TISKOPISY VII. VÝBĚR CHOVNÝCH JEDINCŮ VIII. KRYTÍ

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z.s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Jungmannova č.25, 115 25 Praha 1 IČ: 60150581

Více

Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB

Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB Chovatelský a zápisní řád ČMKCHB Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z. s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Lešanská 1176/2a, 141 00 Praha 4 - Chodov IČ: 60150581 Cílem Českomoravského

Více

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií

Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Z Á P I S N Í Ř Á D Klubu chovatelů Collií a Sheltií Preambule Tento řád vydává Klub chovatelů Collií a Sheltií podle článku 12, odst. 1 Stanov Klubu a ve smyslu Řádu ochrany zvířat při chovu psů Českomoravské

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů se sídlem v Praze je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu

Více

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska se sídlem: Na Dílech 807/6, Praha 4, 141 00 IČ 457 73 173, vedený i Městského soudu v Praze pod spisovou značkou L4150 Chovatelský řád Cavalier

Více

Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. V souladu se stanovami u maďarských pasteveckých plemen České republiky / dále jen Klub

Více

Zápisní řád. Článek I Základní ustanovení

Zápisní řád. Článek I Základní ustanovení 1 Zápisní řád Článek I Základní ustanovení 1. Cílem Spolku českého strakatého psa, o.s. (dále jen Spolku) je chov plemene český strakatý pes s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, pyrenejský mastin a katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku na základě výsledků dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová,

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK s průkazem

Více

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento chovatelský, zápisní a bonitační řád

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s. ZPRAVODAJ RŮZNÉ ZÁPISNÍ ŘÁD Hovawart klubu ČR, o.s. 1 Úvodní ustanovení 1.1 Zápisní řád (ZŘ) v souladu s posláním klubu slouží pro řízení chovu a další šlechtění psů plemene HOVAWART (Hw) v rámci platného

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ I. Všeobecná ustanovení 1. Chov švýcarských honičů je chovem kontrolovaným. Kontrolovaným chovem se rozumí, že klub stanovuje podmínky chovnosti a výběr krycího

Více

Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. V souladu se stanovami u maďarských pasteveckých plemen České republiky / dále jen Klub / článek

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů Praha je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu čistokrevných

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. Obecné podmínky

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. Obecné podmínky ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu FCI,

Více

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku

Klub chovatelů kníračů České republiky, pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku Klub chovatelů kníračů České republiky, a pořádají dne 28. května 2011 na Kynologickém cvičišti v Praze 4 Braníku XI. OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KNÍRAČŮ VŠECH VELIKOSTNÍCH A BAREVNÝCH RÁZŮ se zadáváním

Více

Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s.

Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s. Zápisní řád Klubu chovatelů pudlů, z.s. Obecná ustanovení 1. Tento zápisní řád je normativem, který stanovuje podmínky pro doporučení zápisu štěňat narozených v rámci Klubu chovatelů pudlů, z.s. (dále

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně)

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP (navrhované změny označeny červeně) I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní chovatelskou

Více

Chovatelská směrnice KŠSP z.s.

Chovatelská směrnice KŠSP z.s. Chovatelská směrnice KŠSP z.s. 1. Chovatelská směrnice 1.1. Chovný cíl Chovným cílem klubu švýcarských salašnických psů z.s. (dále jen klub ) je chov čtyř plemen švýcarských salašnických psů, odpovídajících

Více

STANOVY 4. Orgány klubu Kontrolní a revizní komisi klubu volí členská schůze a je tříčlenná. Ve své činnosti je nezávislá na výboru, podléhá pouze členské schůzi klubu. Ze svého středu si volí předsedu.

Více

Směrnice č.3/2014 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klubu, z.s.- Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Směrnice č.3/2014 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klubu, z.s.- Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Směrnice č.3/2014 Kontrola vrhu v podmínkách u, z.s.- Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. V souladu se stanovami u, z.s. maďarských a rumunských pasteveckých plemen České republiky

Více

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku.

Věk pro zařazení do chovu: pes od 18 měsíců neomezeně, fena od 18 měsíců do 8 let věku. Uchovnění Pyrenejský horský pes, Pyrenejský mastin a Katalánský ovčák je zařazován do chovu nejdříve od 18 měsíců věku a dvou výstav, z nichž jedna výstava musí být pořádaná klubem (klubová, speciální)

Více

P E K I N É Z K L U B

P E K I N É Z K L U B P E K I N É Z K L U B Z Á P I S N Í Ř Á D 1 Účel a působnost: 1. Tento řád upravuje pravidla zápisu čistokrevných psů plemene Pekinéz, jeho ustanovení jsou závazná pro všechny členy Pekinéz klubu /dále

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ŠVÝCARSKÝCH HONIČŮ I.Všeobecná ustanovení 1. Chov švýcarských honičů je chovem kontrolovaným 2. Chovat lze jen prostřednictvím chovatelského klubu, který je garantem za čistotu

Více

PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT

PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT 2x zaslat na poradce chovu PŘIHLÁŠKA K ZÁPISU ŠTĚŇAT Krycí list č.: Zaplaceno dne: Kontrola vrhu provedena dne:... (vyplní poradce chovu) Plemeno: Druh chovu řízený BOSTON TERRIER Vyplní správa plemenné

Více

Zápisní řád KCHHMO z.s.

Zápisní řád KCHHMO z.s. Zápisní řád KCHHMO z.s. Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod její plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje

Více

Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s.

Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s. Zápisní řád WOLFHOUND KLUBU, z.s. Cílem WDK je chov čistokrevných psů dle standardů uznaných FCI, respektující zásady biologického i genetického zdraví jednotlivce i populace. 1. Úvodní ustanovení 1.1

Více

Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC )

Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC ) Zápisní řád klubu Akita Inu Czech Club ( AICC ) 1. Tento zápisní řád Akita Inu Czech Club (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene Akita inu s průkazem původu a stanoví podmínky pro

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie

Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie Chovatelský a zápisní řád Českomoravské kynologické unie Cílem Českomoravské kynologické unie (dále jen ČMKU) je chov čistokrevných plemen psů, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

Stanovy Klubu pinčů České republiky

Stanovy Klubu pinčů České republiky Chovatelský a zápisní řád Účel a působnost: 1. Cílem Klubu chovatelů německých, opičích a trpasličích pinčů (dále jen NP, OP, TP) je chov čistokrevných psů s průkazem původu, při zachování biologického

Více

FINANČNÍ ŘÁD. 3 Členský příspěvek rodinného příslušníka člena klubu (na 1 kalendářní rok) zápisným dle bodu II.1.1 stálý člen:

FINANČNÍ ŘÁD. 3 Členský příspěvek rodinného příslušníka člena klubu (na 1 kalendářní rok) zápisným dle bodu II.1.1 stálý člen: FINANČNÍ ŘÁD závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak (změny schválené na členské schůzi v Praze dne 7.3. 2015).) Finanční transakce klubu Veškeré transakce, tj. příjmy a výdaje klubu

Více

Zápisní řád KCHICH Účel a působnost Chov Chovní jedinci

Zápisní řád KCHICH Účel a působnost Chov Chovní jedinci Zápisní řád KCHICH Účel a působnost 1. Cílem Klubu chovatelů italských chrtíků (dále jen KCHICH) je chov čistokrevných psů s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD. I. Všeobecná ustanovení. II. Plemeno, chov a jeho řízení. III. Chovatel 1/8

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD. I. Všeobecná ustanovení. II. Plemeno, chov a jeho řízení. III. Chovatel 1/8 I. Všeobecná ustanovení 1. Tento Zápisní řád TTC ČR (dále jen: Zápisní řád) slouží pro organizování chovu Tibetan Terrier Clubu ČR (dále jen: TTC ČR) a má vytvářet předpoklady pro cílevědomou plemenitbu

Více

e) jedinci v prokazatelně špatném zdravotním stavu a jedinci bázliví a agresivní.

e) jedinci v prokazatelně špatném zdravotním stavu a jedinci bázliví a agresivní. Chovatelská a zápisní směrnice Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého Chov v rámci Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého (dále jen ČKCHABJ) se řídí zejména zákonem

Více

1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl.

1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád ACC o.s. 1. Cílem Klubu ACC o.s. je chov čistokrevných psů s průkazem původu. 2. Zápisní řád ACC o.s. je základní normou pro chov plemene americký kokršpaněl. Zápisní

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost 1 Tento zápisní řád je základní normou pro organizaci čistokrevného chovu mopsů v Mops klubu (dále jen MK) a je v souladu se zákonem č. 166/1999 Sb. a zák. č.

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. PREAMBULE 1. Cílem Klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či Klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR. Článek I. - Účel a působnost

ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR. Článek I. - Účel a působnost ZÁPISNÍ ŘÁD LK ČR Článek I. - Účel a působnost 1. Chovatelský a zápisní řád je základní normou pro chov plemene landseer, vycházející z plemenného standardu FCI v plném rozsahu. 2. Chov plemene landseer

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků, z.s. PREAMBULE 1. Cílem Klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU:

Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulů Vzhledem k výše uvedenému znovu zveřejňujeme všechny řády, tj. i ČMKU: Udělování titulu "KLUBOVÝ ŠAMPION Tento titul je udělován každému psovi nebo feně v majetku člena klubu a to po trojím

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní chovatelskou normou je plemenný standard FCI v plném

Více

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA

ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA ŽÁDANKA O ČÍSLA ZÁPISU / O TETOVACÍ ČÍSLA Plemeno: Yorkshire terrier Ráz a barva: modrá a tříslová Čísla vydává: Plemenná knih ČKS U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Zápisové tetovací číslo Jména štěňat (do

Více

P O D M Í N K Y C H O V U

P O D M Í N K Y C H O V U P O D M Í N K Y C H O V U Účel a působnost 1 Tyto podmínky chovu slouží pro řízení chovu čistokrevných plemen sdružených v Moravskoslezském bulldog-mops klubu,zapsaném spolku (MSBMK,z.s.). Chovem se rozumí

Více

Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD

Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD Platnost od 14.3.2015 ZÁPISNÍ ŘÁD Cílem Českomoravské kynologické unie ( dále jen ČMKU ) je chov čistokrevných plemen psů dle uznaného standardu FCI, při zachování biologického zdraví každého jedince a

Více

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z. Pořádají. v neděli v areálu zámeckého parku KONOPIŠTĚ ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ UNIE R E T R I E V E R K L U B C Z Pořádají II. OBLASTNÍ VÝSTAVU RETRIEVERŮ se zadáváním vítěz třídy mladých, mezitřídy, třídy otevřené, pracovní, vítězů, Oblastní vítěz Baby

Více

1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL).

1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL). 1. Pro řádný rozvoj plemene je doporučeno členství majitele, případně držitele psa v Klubu chovatelů psů leonbergerů ČR (dále jen KCHL). 2. V případě členství i v jiných klubech zastřešujících chov leonbergerů

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ

ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ ZÁPISNÍ ŘÁD WELSH CORGI A KELPIE KLUBU CZ platný od 1. 7. 2018 I. Úvodní ustanovení 1. Tento zápisní řád je základní normou pro řízení chovu čistokrevných plemen psů s průkazem původu ( dále jen PP), která

Více

Zápisní řád KCHHMO. Preambule

Zápisní řád KCHHMO. Preambule Zápisní řád KCHHMO Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod jeji plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje chovatelský

Více

Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak

Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak I. Finanční transakce klubu Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak Veškeré transakce, tj. příjmy a výdaje klubu jsou prováděny 1. hotovostním způsobem prostřednictví

Více

2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R.

2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R. Zápisní řád 23.5.2002 schválen ÚKOZ ( č.j. 5315/02-1020) ÚČEL 1. Tento zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene CHODSKÝ PES a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování úrovně chovatelské práce KLUBU

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP

CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP Schváleno členskou schůzí v Praze dne 7. března 2015 CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD. 2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R.

ZÁPISNÍ ŘÁD. 2. Tento zápisní řád je v souladu s organizačním řádem klubu registrovaným MV ČR č. VSC/1-8750/91-R. ZÁPISNÍ ŘÁD 23.5.2002 schválen ÚKOZ ( č.j. 5315/02-1020) ÚČEL 1. Tento zápisní řád slouží pro řízení chovu plemene CHODSKÝ PES a vytváří předpoklady pro trvalé zvyšování úrovně chovatelské práce KLUBU

Více

SHELTIE CLUB CZ, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD

SHELTIE CLUB CZ, z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD ZÁPISNÍ ŘÁD Identifikační číslo dokumentu: SH 2 Vydáno: 23.3.2013 Účinnost od: 23.3.2013 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zápisní řád (dále jen Klub ) slouží k řízení chovu plemene sheltie (dále jen chov

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD BCCCZ

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD BCCCZ CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD BCCCZ Článek 1 - Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád spolku Border Collie Club Czech Republic (dále jen Chovatelský řád) je základní chovatelskou normou majitelů psů

Více

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s.

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií,z.s. člena ČMKU Účel a cíle Řádu Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla chovu a ustájení psů podle současných poţadavků

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s.

ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s. ZÁPISNÍ ŘÁD BK ČR z.s. Článek I. - Účel a působnost 1. Zápisní řád je základní normou pro chov plemene briard, vycházející z plemenného standartu FCI v plném rozsahu. 2. Chov plemene briard je řízen chovatelským

Více

v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC

v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC pořádá v Žamberku v areálu autocampingu u koupaliště v neděli dne 22. 9. 2019 Speciální výstavu landseerů se zadáváním titulu Vítěz speciální výstavy, CAC Výstava proběhne v areálu autocampingu u koupaliště

Více

Chovatelský a zápisní řád Cocker Club CZ

Chovatelský a zápisní řád Cocker Club CZ Preambule 1. Zápisní řád Cocker Clubu CZ doplňuje Zápisní řád Českomoravské kynologické unie. 2. Cílem Cocker Clubu CZ je chov plemene anglický kokršpaněl s průkazem původu, při zachování zdraví, charakteristických

Více

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV Českomoravská kynologická unie, Českomoravská kynologická jednota a Klub chovatelů českých fousků, z. s. PROPOZICE KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÝCH FOUSKŮ, bez KV s tituly CAC, res. CAC, CAJC, BOJ, BOV, BOS a BOB

Více

Program: 6. Zpráva o chovu v roce 2015 7. Administrativa v chovu důležité body 8. Plánované akce v roce 2016 9. Diskuze 10. Různé

Program: 6. Zpráva o chovu v roce 2015 7. Administrativa v chovu důležité body 8. Plánované akce v roce 2016 9. Diskuze 10. Různé KCHMPP 29.11.2015 1 1. Volba sčítací komise 2. Volba zapisovatele schůze 3. Schválení jednacího řádu 4. Schválení programu schůze 5. Volba delegátů pro případ konání mimořádné valné hromady KCHMPP Program:

Více

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost?

CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? Co všechno je třeba k tomu, aby vaše fena získala chovnost? materiály zpracované chovatelskou stanicí Bílé království CO JE TŘEBA UDĚLAT, ABY SE STALA MOJE FENA CHOVNOU? -Chovatelem je nazýván člověk, který se zabývá plemenitbou a odchovem štěňat. -Chovatelský

Více

CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU

CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento chovatelský, zápisní a bonitační řád Samojed klubu (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene

Více

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ SPOLKU KCHP se zadáváním titulů:

OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ SPOLKU KCHP se zadáváním titulů: PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU SPOLKU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU

Více

Požadavky na klubový software

Požadavky na klubový software Požadavky na klubový software Klubový SW DATABÁZE Obecné požadavky: Data jsou majetkem klubu trvalá možnost data exportovat do souborů kompatibilních pro jiné databáze Propojení s klubovými www stránkami,

Více

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul.

SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS hotel STEP, Malletova ul. PROPOZICE 1. uzávěrka 17. 02. 2019 KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU KLUBU ČR KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ CAJC, CAC, BOJ, BOV, BOB, BOS 17. 3. 2019 hotel STEP, Malletova ul., Praha 9 rozhodčí: pan František

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 2. Chov a jeho řízení

ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 2. Chov a jeho řízení ZÁPISNÍ ŘÁD 1. Preambule 1.1 Cílem Czech Malinois Clubu o.s.(dále jen klub) je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických vloh

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU. Klubu chovatelů pudlů, z.s. - KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU. Klubu chovatelů pudlů, z.s. - KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU Klubu chovatelů pudlů, z.s. - KCHP Klub chovatelů pudlů, z.s. - KCHP, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU

Více

Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP

Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP Schváleno členskou schůzí dne 12. března 2016 v Brně. CHOVATELSKÝ ŘÁD KRaAOP I. Úvodní ustanovení 1. Chovatelský a zápisní řád klubu je základní normou pro chov plemen psů začleněných do klubu. 2. Základní

Více

Oblastní výstavu psů

Oblastní výstavu psů ZKO Horní Počernice www.zkohornipocernice.cz pořádá Oblastní výstavu psů mimo plemeno NO spojenou se Speciální výstavou AMKČR www.amkcr.eu + Klubovou výstavou Eurasier klubu (se zadáním KV a CAC) http://www.eurasier.cz/

Více

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO

SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO PROPOZICE 1. uzávěrka 18. 08. 2019 SPECIÁLNÍ A KLUBOVÁ VÝSTAVA SHIH-TZU Klubu ČR a Klubu LHASA APSO KLUBOVÝ VÍTĚZ MLADÝCH, KLUBOVÝ VÍTĚZ (lhasa apso), VÍTĚZ SPECIÁLNÍ VÝSTAVY (shih-tzu) CAJC, CAC, BOJ,

Více

PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ

PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ PROPOZICE NAOBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014

28. 2. 2015 Libice nad Cidlinou kulturní dům Husova ul. Na této výstavě budou předány ceny za PUDLA ROKU 2014 PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na se zadáváním titulů: čekatel

Více

Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s.

Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s. Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů bišonků, z.s. 1) Klub chovatelů bišonků, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolný zájmový spolek, řídící se platnými předpisy FCI, ČMKU, vnitřními řády spolku pro

Více

Doplnění a upřesnění ustanovení článku I. Zápisního řádu ČMKU

Doplnění a upřesnění ustanovení článku I. Zápisního řádu ČMKU Návrh projednaný a doporučený ke schválení Středočeskou pobočkou ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. I. Všeobecná ustanovení Tento zápisní řád upravuje chov našeho jediného národního plemene

Více

pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC

pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC pořádá na Konopišti Klubovou výstavu landseerů se zadáváním titulu Klubový vítěz, CAC KONOPIŠTĚ 14.5.2016 Výstava proběhne v areálu před hotelem Nová Myslivna na Konopišti Občerstvení bude k dispozici

Více

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, z.s. člena ČMKU

Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, z.s. člena ČMKU Zápisní a bonitační řád Moravskoslezského klubu chovatelů collií a sheltií, z.s. člena ČMKU Účel a cíle Řádu Účelem Řádu je metodicky stanovit podmínky a pravidla chovu a ustájení psů podle současných

Více

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN

PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA VÝSTAVNÍ VÝBOR CHOMUTOV pořádá PODKRUŠNOHORSKOU OBLASTNÍ VÝSTAVU PSŮ LOVECKÝCH PLEMEN 11. května 2013 zámecký park Červeného hrádku u Jirkova I. uzávěrka - 29. 3. 2013

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR

ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR ZÁPISNÍ ŘÁD MOPS KLUBU ČR Účel a působnost 1 Tento zápisní řád je základní normou pro organizaci čistokrevného chovu mopsů v Mops klubu (dále jen MK) a je v souladu se zákonem č. 166/1999 Sb. a zák. č.

Více

I. Vymezení pojmů a kompetencí

I. Vymezení pojmů a kompetencí Výstavní řád NO (SČKNO) aktuální znění I. Vymezení pojmů a kompetencí 1. Rozlišujeme: 1.1. Oblastní výstavy 1.2. Krajské výstavy (se zadáváním titulu "Krajský vítěz") 1.3. Výstavy německých ovčáků, které

Více

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na KLUBOVOU VÝSTAVA PUDLŮ KCHP se zadáváním

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU KCHP KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU

Více