Slovníček terminologie výstavnictví

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Slovníček terminologie výstavnictví"

Transkript

1 Slovníček terminologie výstavnictví Česky Německy Anglicky Definice A Audit veletržních statistik Prüfung Audit Kontrola základních statistických údajů o veletrhu nezávislou firmou (obdoba účetního auditu) a vydání potvrzení o správnosti auditorský protokol. B Brána Tor Gate Prostor vstupu (resp. vjezdu) do areálu výstaviště. C CENTREX (CENTREX Statistics Union) CENTREX (CENTREX Statistics Union) CENTREX (CENTREX Statistics Union) Mezinárodní unie veletržních správ střední a východní Evropy (členové z ČR, Polska, Maďarska, Ukrajiny, Slovenska a Rumunska). Cílem je větší transparentnost statistických dat, podpora výstavnictví a kooperace. D Další zastoupená firma Zusätzlich vertretene Firmen Represented Firm Firma, která nabízí jenom zboží nebo jenom služby a nemá na stánku vystavovatele vlastní personál. Identita další zastoupené firmy včetně adresy musí být zřejmá z přihlášky vystavovatele, žádný jiný vystavovatel nebyl požádán, aby firmu zastupoval. Demontáž abbau Dismantling of Časový úsek po skončení veletrhu určený pro vyklizení pronajaté plochy. Doprovodný program Rahmenprogramm Accompanying Programme Soubor seminářů, konferencí, workshopů apod. událostí pořádaných v rámci veletrhu pro návštěvníky i vystavovatele. E ELIS (BVV) ELIS (BVV) Elektronisches Information System ELIS (BVV) - Electronic Inquiry Service Elektronický informační systém informační stánky pro vystavovatele a návštěvníky provozované pořadatelem veletrhu. Exponát Exponat Exhibit Předmět (výrobek, zboží nebo právo k nehmotným statkům), který je závazně přihlášen a vystaven v prostoru stanoveném veletržní správou a který odpovídá nomenklatuře. Expozice atypická Konventioneller Messestand Custom-built Realizace veletržního stánku z nestandardních materiálů bez použití klasických montážních systémů, zpravidla zakázka na klíč včetně architektonického návrhu. Expozice typová Unkonventioneller Messestand Structural System Nenáročná expozice plnící základní požadavky prezentace, zpravidla využívající standardních prvků systémů pro výstavbu stánků. F Firemní pozvánka Firmeneinladung Invitation Card Formulář, který obdrží vystavovatel pro využití k pozvání svých klientů na veletrh, kterého se účastní. Pozvaný klient na základě vyplněné firemní pozvánky obdrží u vstupu do areálu zlevněnou vstupenku, poměrná část nákladů je veletržní správou fakturována k tíži vystavovatele. G Galerie Galerie Gallery Výstavní prostor pavilonu umístěný v prvním (druhém atd.) nadzemním podlaží. Garant výstavní Garant (Ideeller Träger) Guarantee Organizace nebo osoba, která přebírá záruky za kvalitu výstavní.

2 Gesce výstavní Durchführungsbeauftragter Sponsorship Pověření nějakého subjektu (např. organizace státní správy nebo osoby) řídit přípravu výstavní. Gestor výstavní Verantwortlicher Beauftragter Organizace nebo osoba pověřená gescí. H Hosteska hilfe Hostess Osoba, kterou si najímá vystavovatel pro reprezentativní a asistentské služby spojené s prezentací svých produktů na veletržním stánku. I INTEREXPO INTEREXPO INTEREXPO Asociace organizátorů kolektivních národních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách. L Límec Blende Fascia Součást typové expozice, horní část výstavního stánku, kde se umísťuje číslo stánku, logo a jméno vystavovatele, případně dalších zastoupených firem. M Mediální partner Medienpartner Media Partner Organizace nebo osoba, která na základě dohody nebo smlouvy přebírá mediální záštitu nad výstavní akcí. Pořadatel uvádí mediální partnery ve svých materiálech a opačně, mediální partneři propagují pořadatele ve svých publikacích a tiskovinách. Mezinárodní veletrh e Messe Trade Fair Veletrh splňující kritéria mezinárodnosti UFI (tj. minimálně 10% přímých zahraničních vystavovatelů nebo 5% zahraničních návštěvníků). Montáž aufbau Erection Časový úsek před konáním veletrhu určený pro výstavbu veletržních stánků na pronajaté ploše. Montážní průkaz Montageausweis Assembly Pass Průkaz opravňující pracovníky výstavářské firmy ke vstupu do areálu výstaviště v době montáže a demontáže. N Návštěvníci celkem Besucher insgesamt Visitors Total Součet platících a ostatních evidovaných návštěvníků. Nomenklatura Nomenklatur Nomenclature Podrobné oborové členění veletrhu, každý vystavovatel je povinen uvést v přihláškové dokumentaci alespoň jednu položku nomenklatury s důvodu třídění vystavovatelů dle oborů na jednotlivé plochy. Nosnost podlahy zulässige Bodenbelastung Maximum Floor Load Capacity Nejvyšší možné zatížení podlahy udávané v kilogramech na metr čtverečný. Odborní návštěvníci Fachbesucher Specialised Visitors Návštěvník, který pracuje v některém z oborů obsažených v nomenklatuře veletrhu, zpravidla s rozhodující pravomocí pro nákup a prodej produktů. Podíl odborných návštěvníků veletrhu je předmětem reprezentativních marketingových průzkumů. Ostatní evidovaní návštěvníci Übrige registrierte Fachbesucher Other Recorded Visitors Návštěvníci, kteří nejsou platící a přitom jsou nějakou formou registrovaní, např. novináři (akreditace), oficiální hosté (registrace Protokol), pozvánky organizátora, výstřižky z novin apod. Platící návštěvníci Zahlende Besucher Paying Visitors Návštěvníci výstavní vstupující do areálu výstaviště na základě prodané běžné či rodinné vstupenky, registrační karty, firemní pozvánky a jiné vstupenky vyměněné na pokladně a později vyfakturované.

3 O Objednávkový blok Bestellscheinbuch Order Forms Formulářový sešit pro objednávku realizace výstavního stánku a služeb. Odborný den Fachtag Expert`s Day Den vymezený pro odborné návštěvníky, zpravidla odlišen výrazně odstupňovaným vstupným, případně neuváděn v přehledovém kalendáři veletrhů pořadatele, často omezení pro návštěvníky ve formě vstupu pouze proti předložení firemní pozvánky vystavovatele. Oficiální národní účast Offizielle Teilnahme Official National Participation Zpravidla soubor expozic (veletržních stánků) více firem (vystavovatelů), který reprezentuje některý stát. Účast je většinou organizována a podporována (často finačně) ministerstvem příslušného státu. P Čistá krytá pronajatá výstavní plocha Netto vermietete Hallenfläche Net Covered Rented Plocha uvnitř pavilonů pronajatá vystavovatelům za sazbu ceny za m2 (součet ploch všech veletržních stánků vystavovatelů v pavilonech). Čistá volná pronajatá výstavní plocha Netto vermietete Freigelände Net Open Air Rented Plocha vně pavilonů pronajatá vystavovatelům za sazbu ceny za m2 (součet ploch všech stánků vystavovatelů pod širým nebem). Zvláštní předváděcí plocha Besondere Vorführungsfläche Special Demo Plocha určená pro aktivity přímo související s průběhem a tématem (doprovodný program apod.). Čistá výstavní plocha veletrhu Gesamte Ausstellungsfläche netto Total Net Součet čisté kryté a volné pronajaté plochy a zvláštní předváděcí plochy. Hrubá výstavní plocha veletrhu Gesamte Ausstellungsfläche brutto Total Gross Součet celkových ploch obsazených pavilonů a obsazených volných ploch během konání v areálu výstaviště. Pasarel Gedeckte Verbindungsbrücke Passage Way Spojovací chodba mezi veletržními pavilony zpravidla krytá. Paždík Zarge Beam Základní montážní prvek používaný při výstavbě expozic umístěný v konstrukci horizontálně. Periodicita konání veletrhu Messeturnus Frequency of Event (Interval Years) Četnost konání veletrhu (každoročně, jednou za tři roky, dvakrát do roka apod.). Pořadatel (organizátor) Veranstalter Organiser Právnická, fyzická osoba nebo příspěvková organizace, která ve vlastních nebo pronajatých zařízeních pořádá výstavní akci. Provozní doba (otvírací doba) Öffnungszeiten Opening Hours Časové rozmezí během dne, kdy je veletrh otevřen pro návštěvníky a vystavovatele. Přihlášková dokumentace Anmeldedokumentation Application Documentation Sada materiálů s identifikačními údaji o vystavovateli, které vyžaduje organizátor veletrhu. Přívody Versorgungsanschlüsse Supplies Instalace nutné pro chod stánku během veletrhu (voda, elektro, technické plyny, datové a hlasové služby apod.).

4 R Rastr Raster Grid Imaginární síť čtverců o hraně 1 m používaná při výměrách expozic v plánech pronajímatelných ploch. Rastrovací plán Hallenübersicht Grid Plan Plán plochy veletrhu (pavilonu, volné plochy) s vyznačením plochy pronajímatelné vystavovatelům pomocí rastru včetně uliček mezi expozicemi. Pro různé veletrhy existuje více rastrovacích plánů na jedinou plochu (např. z důvodu rozdílné návštěvnosti a tedy i únikových kapacit uliček). Rastrovaná plocha Rasterfläche Grid Place Pronajímatelná plocha, na kterou byl vytvořen pro daný veletrh rastrovací plán. S SOVA ČR (Společenstvo organizátorů veletržních a výstavních akcí České republiky) SOVA ČR SOVA ČR Živnostenské profesní společenstvo veletržního průmyslu s celorepublikovou působností jediné profesní sdružení českého výstavnictví. Spolupořadatel Mitveranstalter Co-organiser Právnická, fyzická osoba nebo příspěvková organizace, která se spolu s pořadatelem podílí na pořádání výstavní. Stánek hlavový Kopfstand Head Výstavní stánek obchozí ze tří stran. Stánek ostrovní Inselstand Insular Výstavní stánek obchozí ze všech čtyř stran. Stánek rohový Eckstand Corner Výstavní stánek obchozí ze dvou stran. Stánek řadový Reihenstand Row Výstavní stánek obchozí z jedné strany. Stojka Stütze Poll Základní montážní prvek používaný při výstavbě expozic umístěný v konstrukci vertikálně. Světlá výška pavilonu Hallenlichthöhe Height Clearance Maximální výška vnitřního prostoru pavilonu v nejnižším místě střešní konstrukce. Systém COMBI Bausystem COMBI Structural System COMBI Základní skladební systém pro výstavbu expozic umožňující převážně pravoúhlé řešení výstavního stánku. Systém MONTI Bausystem MONTI Structural System MONTI Skladební systém pro výstavbu venkovních a patrových expozic. Systém OCTANORM Bausystem OCTANORM Structural System OCTANORM Světově nejrozšířenější systém pro výstavbu expozic s mnoha nadstavbovými prvky a variabilitou řešení, standardně umožňuje výstavbu pod úhlem 45. T Tiskové středisko Pressezentrum Press Centre Umístěno zpravidla v areálu výstaviště, vstup pouze po akreditaci na základě platného novinářského průkazu, k dispozici servis pro novináře. Tiskový den Pressetag Press Day Den vymezený pro novináře, často neuváděn v přehledovém kalendáři veletrhů pořadatele, pro návštěvníky omezení ve formě vstupu pouze proti platné akreditaci v tiskovém středisku na základě platného novinářského průkazu. U UFI (Union des Foires UFI (Union des Foires UFI (Union des Mezinárodní unie veletržních správ a veletrhů se sídlem v Paříži.

5 es) es) Foires es) V Veletrh Messe Fair Výstavní, která má komerční charakter, slouží výrobcům, obchodním zástupcům a distributorům firem k prezentaci a kontraktům. Přímý prodej vystavených exponátů je zakázán. Organizátor musí pro účastníky zajistit veškeré potřebné služby, které souvisejí s prezentací vystavovatelů (přihlášky, náborové materiály atd.) a s informovaností návštěvníků (veletržní katalogy apod.). Veletržní katalog Messekatalog Event Catalogue Publikace (tištěná i elektronická) se základními informacemi o veletrhu. Obsahuje seznam vystavovatelů a dalších zastoupených firem tříděný abecedně dle jména, nomenklatury a států. Je v prodeji během konání veletrhu a často je zasílán i na dobírku. Veletržní společnost Messegesellschaft Fair Company Firma, zabývající se pořádáním veletrhů a výstav. Není pravidlem, že vlastní areál, její podnikání není vázáno jedním místem. Veletržní správa (Správa výstaviště) Messeverwaltung Fair Administration Firma pověřená spravováním areálu výstaviště, často zároveň majitelem a pořadatelem veletrhů a výstav, případně pouze pronajímatel areálu jiným subjektům. Veletržní stánek Messestand Plocha přidělená v rámci výstavní jednomu či více vystavovatelům za sazbu ceny za m2 s charakterem uzavřeného či jinak ohraničeného prostoru, kde jsou prezentovány jeho výrobky, zboží nebo služby. Vjezd na kauci Einfahrtgenehmigung gegen Kaution Entry for Fee Umožnění vjezdu vozidla do areálu po složení kauce. V případě, že vozidlo neopustí areál ve stanovenou dobu, kauce propadá ve prospěch pořadatele. Volný vjezd Freies Einfahrterlaubniss Free Entry Car Pass Forma průkazu, přidělená pro jeden automobil, nepřenosný, platný pouze s vyplněnou evidenční značkou vozidla. Opravňuje k vjezdu do areálu výstaviště ve vyznačené době (zpravidla po dobu montáže, provozní dobu a dobu demontáže). Výstava Ausstellung Výstavní, která má obvykle společenský nebo kulturní charakter, slouží k prezentaci s možností přímého prodeje. Může být i obchodního charakteru, v tom případě je malá rozsahem. Výstavářská firma (realizátor expozic) baufirma (Messebauunternehmer) Construction Company Zpravidla právnická osoba, která je zpravidla pověřena realizací veletržního stánku (výstavba a další služby, nutné pro chod stánku občerstvení, hostesky, apod.). Výstavba veletržního stánku Messebau (bau) Construction Výstavba stánků v době montáže veletrhu zpravidla výstavářskou (realizační) firmou na základě požadavků vystavovatele. Výstaviště Messegelände Ground (Fair Ground) Areál primárně přizpůsobený pro pořádání veletrhů a výstav. Výstavní Veranstaltung Event Je veletrh nebo výstava, na které vystavovatelé

6 předvádějí nebo vystavují výrobky, zboží a služby s cílem jejich odbytu Výstavní výbor Messebeirat Trade Fair Committee Volné sdružení osob, které provádějí dohled nad veletrhem či výstavou, členem zpravidla zástupci veletržní správy, oborových svazů nebo nejvýznamnějších vystavovatelů. Vystavovatel Aussteller Exhibitor a) Právnická, fyzická osoba nebo organizace, která si zpravidla pronajme na veletrhu plochu, má na stánku vlastní personál, nabízí zboží nebo služby svým vlastním jménem nebo za někoho jiného. Organizátor výstavní musí na pronajatou plochu vystavit fakturu. b) Právnická, fyzická osoba nebo organizace, jejíž účast zajišťuje realizátor kolektivního (společného) stánku a která vystavuje na společné ploše s jinými vystavovateli, pokud má své vlastní zboží a zaměstnává na stánku vlastní personál. Organizátor veletrhu vystavuje fakturu na realizátora společného stánku. Identita každého vystavovatele je zřejmá z přihlášky. Vystavovatelský průkaz Ausstellerausweis Exhibitor`s Pass Průkaz opravňující personál veletržního stánku ke vstupu do areálu výstaviště v provozní době. Z Zahájení veletrhu Offizielle Eröffnung Opening of the Event Oficiální slavnost za přítomnosti významných osobností přímo i nepřímo spjatých s pořádaným veletrhem (např. předseda vlády, vedení oborové asociace, vedení veletržní správa apod.), ne vždy se časově přesně kryje s otevřením veletrhu návštěvníkům. Záštita výstavní Schirmherrschaft Patronage Postoj, kterým organizace nebo osoba vyjadřuje svůj ochranářský přístup vůči výstavní akci. Zázemí stánku Lagerbereich Storage Nedílná část výstavního stánku určená pro potřeby obsluhujícího personálu (např. skladiště propagačních materiálů apod.).

Organizace nebo osoba, která přebírá záruky za kvalitu výstavní akce. Träger) Gesce výstavní akce Durchführungsbeauftragter

Organizace nebo osoba, která přebírá záruky za kvalitu výstavní akce. Träger) Gesce výstavní akce Durchführungsbeauftragter A Audit veletržních statistik Prüfung Audit Kontrola základních statistických údajů o veletrhu nezávislou firmou (obdoba účetního auditu) a vydání potvrzení o správnosti auditorský protokol. B Brána Tor

Více

Příloha č.1. Svařování plazmou, slovníček výstavnických výrazů

Příloha č.1. Svařování plazmou, slovníček výstavnických výrazů Příloha č.1. Svařování plazmou, slovníček výstavnických výrazů Plazmové svařování hliníkových součástí Svařování hliníku má v porovnání se svařováním železných kovů určité zvláštnosti. Vyskytují se při

Více

MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE

MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE MONTÁŽNÍ POKYNY PRO VYSTAVOVATELE PVA EXPO PRAHA Beranových 667 199 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá ABF, a.s. tel.: 225 291 141 e-mail: awohlrabova@abf.cz www.forinterior.cz

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU PVA EXPO PRAHA (PVA LETŇANY) Beranových 667 190 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá ABF, a.s. tel.: 222 891 141 fax: 225 291 191

Více

Ceník Erotický veletrh 2019 Pricelist Erotic fair 2019

Ceník Erotický veletrh 2019 Pricelist Erotic fair 2019 Ceník Erotický veletrh 2019 Pricelist Erotic fair 2019 (Ceny jsou uvedené bez DPH/Prices are without wat) A1, Registrační poplatek pro vystavovatele A1, Registration fee for all exhibitors 2 000,- Kč/78

Více

9. 11. března 2016 BRNO. Prezentace Veletrh Věda Výzkum Inovace

9. 11. března 2016 BRNO. Prezentace Veletrh Věda Výzkum Inovace 9. 11. března 2016 BRNO Prezentace Veletrh Věda Výzkum Inovace Cíle Veletrhu Věda Výzkum Inovace Cílem je vytvoření nové interdisciplinární platformy propojující vědeckou a výzkumnou sféru s podnikatelským

Více

A KONÁNÍ VELETRHU FOR HABITAT FOR FURNITURE FOR GARDEN DESIGN SHAKER MONTÁŽ, DEMONTÁŽ

A KONÁNÍ VELETRHU FOR HABITAT FOR FURNITURE FOR GARDEN DESIGN SHAKER MONTÁŽ, DEMONTÁŽ POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ VELETRHU FOR HABITAT FOR FURNITURE FOR GARDEN DESIGN SHAKER PVA EXPO PRAHA Beranových 667 199 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá ABF, a.s.

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA PRO VYSTAVOVATELE OBJEDNÁVKA KOMPLEXU SLUŽEB

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA PRO VYSTAVOVATELE OBJEDNÁVKA KOMPLEXU SLUŽEB Pořadatel: Provozovna: TEXTIL INVEST s.r.o. Výstaviště Floria Na Poříčí 1041/12 K Výstavišti 4069/8 110 00 Praha 1 767 01 Kroměříž IČO: 253 76 977 Tel.č.: 724 609 799, 724 609 791 DIČ: CZ25376977 www.vystavistefloria.cz

Více

20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem. 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie

20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem. 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie 20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie Informace o veletrhu ITF Tradiční mezinárodní veletrh zaměřený na

Více

03-04 / 09 / 2016. Bohatý doprovodný program. Stovky netradičních automobilů. Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí

03-04 / 09 / 2016. Bohatý doprovodný program. Stovky netradičních automobilů. Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí 03-04 / 09 / 2016 Stovky netradičních automobilů Bohatý doprovodný program Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí 03-04 / 09 / 2016 3. až 4. 9. 2016, PVA EXPO PRAHA Velkolepá automobilová show evropského formátu

Více

ArtFest 4. ročník 3. 12. 4. 12. 2016

ArtFest 4. ročník 3. 12. 4. 12. 2016 ArtFest 4. ročník 3. 12. 4. 12. 2016 VŠEOBECNÉ PODMÍNKY ÚČASTI PRO VYSTAVOVATELE PLATNÉ ROKU 2016 1. PŘIHLÁŠENÍ NA VÝSTAVU A PŘIDĚLENÍ PLOCHY 1.1. Na základě řádně vyplněné přihlášky provede garant výstavy

Více

CENÍK SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE A NABÍDKA PARTNERSTVÍ

CENÍK SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE A NABÍDKA PARTNERSTVÍ CENÍK SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE A NABÍDKA PARTNERSTVÍ 2015 Veletrh JobChallenge je stále oblíbenějším setkáním studentů a absolventů vysokých škol se zástupci významných společností. Jeho již 9. ročník

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA K ÚČASTI, A1 až A4

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA K ÚČASTI, A1 až A4 A1 1 VYSTAVOVATEL Obchodní firma / jméno, příjmení: Sídlo / místo podnikání: Ulice: Město: PSČ: IČO: Stát: DIČ: Tel.: Fax: Http:// E-mail pro zasílání elektronických faktur (povinná položka v případě,

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE NOMENKLATURA

ZÁKLADNÍ INFORMACE NOMENKLATURA ZÁKLADNÍ INFORMACE Reklama, Polygraf 2011 18. ročník veletrhu reklamy, médií, polygrafie a obalů Termín konání: 23. 25. března 2011 Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice Pořadatel: M.I.P. Group, a.s.

Více

ORGANIZAÈNÍ POKYNY 18. 21. 3. 2014 VÝSTAVIŠTE BRNO ÈESKÁ REPUBLIKA PRO MONTÁŽ, PRÙBÌH A DEMONTÁŽ DÙLEŽITÉ INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE A MONTÁŽNÍ FIRMY

ORGANIZAÈNÍ POKYNY 18. 21. 3. 2014 VÝSTAVIŠTE BRNO ÈESKÁ REPUBLIKA PRO MONTÁŽ, PRÙBÌH A DEMONTÁŽ DÙLEŽITÉ INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE A MONTÁŽNÍ FIRMY ORGANIZAÈNÍ POKYNY PRO MONTÁŽ, PRÙBÌH A DEMONTÁŽ DÙLEŽITÉ INORMACE PRO VYSTAVOVATELE A MONTÁŽNÍ IRMY VŠEOBECNÁ PRAVIDLA Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení

Více

AUTOMECHANIKA ISTANBUL

AUTOMECHANIKA ISTANBUL AUTOMECHANIKA ISTANBUL Veletrh AUTOMECHANIKA je zavedenou mezinárodní událostí na poli automobilového průmyslu. Značka Automechanika stojí za úspěšnými veletrhy pro automobilovou OEM produkci po celém

Více

Informace pro vystavovatele Pokyny pro montáž a demontáž Výstavy Země živitelka konané 29.8. 3.9.2013

Informace pro vystavovatele Pokyny pro montáž a demontáž Výstavy Země živitelka konané 29.8. 3.9.2013 Informace pro vystavovatele Pokyny pro montáž a demontáž Výstavy Země živitelka konané 29.8. 3.9.2013 Otevírací doba pro veřejnost: 29.8. 2.9.2013 od 9.00 hod. 18.00 hod. 3.9.2013 od 9.00 hod. 17.00 hod.

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016

ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016 ORGANIZAČNÍ POKYNY 2016 1. MÍSTO KONÁNÍ Výstaviště Praha Holešovice, Výstaviště 67, 170 00 Praha 7 2. DATUM KONÁNÍ 4. 7. 2. 2016 3. VSTUPNÉ a PARKOVNÉ PRO NÁVŠTĚVNÍKY Parkovné 40 Kč/hod., celodenní 200

Více

AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNIKA AUDIO VIDEO EQUIPMENT

AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNIKA AUDIO VIDEO EQUIPMENT SLUŽBY SERVICES 5. AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNIKA AUDIO VIDEO EQUIPMENT VYPLNĚNÝ A PODEPSANÝ FORMULÁŘ ZAŠLETE POŠTOU, FAXEM NEBO ELEKTRONICKOU POŠTOU NA KONTAKTNÍ ÚDAJE UVEDENÉ V ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠCE VŠECHNY FORMULÁŘE

Více

Ceník parkovacích oprávnění a karet v zónách placeného stání pro oblasti 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 16 a 22 na území hl. m.

Ceník parkovacích oprávnění a karet v zónách placeného stání pro oblasti 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 16 a 22 na území hl. m. Ceník parkovacích oprávnění a karet v zónách placeného stání pro oblasti 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 16 a 22 na území hl. m. Prahy Parkovací oprávnění a parkovací karta vydaná na výdejně parkovacích

Více

Konsolidovaná výroční zpráva 2007 / Consolidated Annual Report 2007

Konsolidovaná výroční zpráva 2007 / Consolidated Annual Report 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 . 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 Stav brutto k 31.12.2007 Gross amount as to 31.12.2007

Více

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ pořádá XIX. mezinárodní sympozium a odbornou výstavu SANACE 2009 13. kvìtna 2009 Slavnostní zahájení,

Více

TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE

TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE TRADIČNÍ VELETRH NOVÁ STRATEGIE Vážení členové Svazu polygrafických podnikatelů, získejte konkurenční výhodu a prezentujte svá tiskovářešení a nabídku sortimentu na největším odborném veletrhu NABÍDKA

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE PVA EXPO PRAHA Beranových 667 190 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá M.I.P. Group, a.s. tel.: 267 315 585 fax: 267 315 589 www.eventday.cz

Více

INDUSTRY DAYS & MACH-TECH

INDUSTRY DAYS & MACH-TECH Ve dnech 14. - 17. května 2019 se bude v hlavním městě Maďarska konat největší mezinárodní veletrh prezentující všechny odvětví průmyslové výroby v Maďarsku. Hlavním tématem je digitalizace a průmysl 4.0

Více

POPIS PARAMETRU Kód: Název: P0002 Vykazující subjekt - banka, nebankovní subjekt. Akronym: SUBJBIS

POPIS PARAMETRU Kód: Název: P0002 Vykazující subjekt - banka, nebankovní subjekt. Akronym: SUBJBIS P0002 Vykazující subjekt - banka, nebankovní subjekt Číselník: BA0001 - Banky v BANIS a vybrané nebankovní subjekty SUBJBIS Banka, pobočka zahraniční banky nebo jiný (nebankovní) subjekt, který je podle

Více

Measuring, control, automation and regulation technology MSV. 55. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON

Measuring, control, automation and regulation technology MSV. 55. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON 55 th International Engineering Fair Measuring, control, automation and regulation technology 1 MSV 55. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON 7. 11. října 2013 Brno, Česká republika Italsko-česká

Více

Příspěvek pana Joachima Schäfera, jednatele veletržní společnosti Messe Düsseldorf GmbH, k evropským tiskovým konferencím konaným před zahájením veletrhů wire 2010 a Tube 2010 V termínu 12. až 16. dubna

Více

NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT

NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT 1. První fáze registrace základní informace a. Registrace nového vystavovatele Hned na počátku záleží na tom, zda jste se účastnili

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 93.020 Únor 2014 Provádění speciálních geotechnických prací Horninové kotvy ČSN EN 1537 73 1051 Execution of special geotechnical work Ground anchors Exécution des travaux géotechniques

Více

The Most Rallysprint Exhibition / Volný podnik. AUTODROM MOST / 13.-14. listopadu 2015 RALLY GUIDE 1

The Most Rallysprint Exhibition / Volný podnik. AUTODROM MOST / 13.-14. listopadu 2015 RALLY GUIDE 1 The Most Rallysprint Exhibition / Volný podnik AUTODROM MOST / 13.-14. listopadu 2015 RALLY GUIDE 1 Úvodní slovo Vážení přátelé a příznivci nejen ze světa motorizmu, AUTODROM MOST a.s. přichází v letošním

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE

POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE POKYNY PRO MONTÁŽ, DEMONTÁŽ A KONÁNÍ AKCE PVA EXPO PRAHA Beranových 667 190 00 Praha 9 Letňany GPS: Loc: 50 7'46.54"N,14 30'51.48"E Pořádá M.I.P. Group, a.s. a ABF, a. s. cedikova@abf.cz www.eventday.cz

Více

Výdaje Puncovního úřadu v roce 2006

Výdaje Puncovního úřadu v roce 2006 Výdaje Puncovního úřadu v roce 2006 Rozpočet v tis. Kč výdaje celkem schválený rozpočet 61 317 upravený rozpočet 65 119 skutečný čerpání 64 810 neinvestiční výdaje 53 097 56 899 56 670 z toho: mzdy 26

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE LESNÍ HOSPODÁŘSTVÍ ZPRACOVÁNÍ DŘEVA DŘEVĚNÉ STAVY, KONSTRUKCE A VÝROKY VEDLEJŠÍ PRODUKTY ZPRACOVÁNÍ DŘEVA PVA EXPO PRAHA, 9. 11. února 2017 DŮLEŽITÁ DATA Termín uzávěrky pro zvýhodněné

Více

Podmínky pro organizování a financování oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách

Podmínky pro organizování a financování oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách Podmínky pro organizování a financování oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách 27. 11. 2013 Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO) organizuje

Více

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE DŮLEŽITÁ DATA nový veletrh barové kultůry 2 První termín uzávěrky zvýhodněné ceny za m 30.4.2012 2 Druhý termín uzávěrky pro zvýhodněné ceny za m 15.6.2012 Konečná uzávěrka objednávek

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY PRO EXTERNÍ FIRMY PRO ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI PRÁCE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PŘI POHYBU, POBYTU A PRÁCI VE SPOLEČNOSTI

VŠEOBECNÉ POKYNY PRO EXTERNÍ FIRMY PRO ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI PRÁCE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PŘI POHYBU, POBYTU A PRÁCI VE SPOLEČNOSTI VŠEOBECNÉ POKYNY PRO EXTERNÍ FIRMY PRO ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI PRÁCE A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PŘI POHYBU, POBYTU A PRÁCI VE SPOLEČNOSTI 1/11 PREAMBULE V souladu s požadavky Integrovaného systému řízení tímto

Více

3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015

3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015 3. výstava potkanů při veletrhu ForPets 2015 Rádi bychom Vás pozvali na 3. ročník výstav potkanů při veletrhu ForPets pořádané ZO chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců konaných 11. a 12. 4. 2015

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISM 2016 Mezinárodní odborný veletrh sladkostí a cukrovinek Místo konání: Výstaviště Kolín nad Rýnem Datum konání: 31. ledna - 3. února 2016 Obor: potravinářství Veletrh

Více

23-25. 10. 2013. Výstaviště Praha - Holešovice Prague Exhibition Grounds. www.pragoalarm.cz www.pragosmart.cz. 20 th anniversary

23-25. 10. 2013. Výstaviště Praha - Holešovice Prague Exhibition Grounds. www.pragoalarm.cz www.pragosmart.cz. 20 th anniversary 20. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO VELETRHU ZABEZPEČení a požární ochrany 20 th INTERNATIONAL FAIR OF SECURITY & FIRE PREVENTION 20 th anniversary tradition & innovation 2. ročník veletrhu chytrého bydlení, šetrných

Více

Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet

Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet Všeobecné podmínky pro vydávání parkovacích karet platné od 10.5.2015 1 OBSAH I. Úvod...3 II. Všeobecné podmínky...4 III. Podmínky pro vydávání jednotlivých typů parkovacích karet...4 III.a Rezidentní

Více

AUTOMOTIVE HUNGARY. HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl

AUTOMOTIVE HUNGARY. HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl AUTOMOTIVE HUNGARY HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Automobilový průmysl Automobilový průmysl je jedním z nejvýznamnějších strategických oborů maďarské ekonomiky, který v posledních letech prochází nevídaně

Více

KATALOG SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE OBJEDNÁVKOVÝ FOR BIKES OBSAH: UZÁVĚRKA: 4. 3. 2016

KATALOG SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE OBJEDNÁVKOVÝ FOR BIKES OBSAH: UZÁVĚRKA: 4. 3. 2016 OBJEDNÁVKOVÝ KATALOG SLUŽEB PRO VYSTAVOVATELE OBSAH: 1 Důležitá upozornění 2 Objednávka parkování, vjezdu, vystavovatelských a montážních průkazů 2a Objednávka voucherů a ostrahy 3 Objednávka kontejnerů

Více

24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015

24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015 24. ročník 1. ročník 13. 5. - 17. 5. 2015 Nomenklatura výstavy Hobby: Nomenklatura výstavy Rybářský veletrh: Otevírací doba: Nářadí a zařízení pro hobby a zahradu, rostliny a semena, stavebnictví, vytápění,

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

SPORT LIFE RUN 2015 Propozice Veletržní běh na 10 km

SPORT LIFE RUN 2015 Propozice Veletržní běh na 10 km SPORT LIFE RUN 2015 Propozice Veletržní běh na 10 km Běh probíhá v době konání sportovního veletrhu SPORT Life. Přijďte si zaběhat a podívat se na novinky nejen v běžeckém sportu. Start běhu bude společný

Více

Pracovní úrazovost v Èeské republice v roce 2014

Pracovní úrazovost v Èeské republice v roce 2014 2 0 1 4 Pracovní úrazovost v Èeské republice v roce 2014 Zpracováno Státním úøadem inspekce práce Zpracováno z podkladù SÚIP, ÈBÚ, ÈSÚ Předkládaná zpráva o pracovní úrazovosti v České republice v roce

Více

INTERNATIONAL MEZINÁRODNÍ VELETRH PRO OBCHODNÍ KOMUNIKACI LIVE-MARKETING EVENT-MARKETING & KONGRESOVÉ SLUŽBY

INTERNATIONAL MEZINÁRODNÍ VELETRH PRO OBCHODNÍ KOMUNIKACI LIVE-MARKETING EVENT-MARKETING & KONGRESOVÉ SLUŽBY BEST OF EVENTS INTERNATIONAL MEZINÁRODNÍ VELETRH PRO OBCHODNÍ KOMUNIKACI LIVE-MARKETING EVENT-MARKETING & KONGRESOVÉ SLUŽBY INTERNATIONAL TRADE FAIR FOR BUSINESS COMMUNICATIONS LIVE MARKETING EVENT SERVICES

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) regionální pobočka Karlovy Vary STUŽ Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) - regionální pobočka Karlovy Vary Západní 22,

Více

ENERGETAB Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace

ENERGETAB Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace Bielsko - Biała, Polsko Energetika, elektroinstalace Veletrh Energetab v Bielsku-Biale je největším veletrhem energetiky, distribuce energie a elektroinstalací ve střední Evropě. Účast na něm se stala

Více

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE FOR INTERIOR 2016 7. veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR GASTRO & HOTEL 2016 6. mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie

Více

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE

PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE PŘIHLÁŠKOVÁ DOKUMENTACE FOR INTERIOR 2015 FOR DECOR & PRESENT 2015 6. veletrh nábytku, interiérů a designu 6. veletrh dekorací, bytových doplňků a dárků 2015 5. mezinárodní veletrh gastronomie, hotelového

Více

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ: 00020478

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ: 00020478 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název zakázky: Komplexní realizace výstavního stánku regionálních potravin a zajištění souvisejícího doprovodného programu na výstavě Země živitelka

Více

Vybraná zjištění z dotazníkového šetření

Vybraná zjištění z dotazníkového šetření Vybraná zjištění z dotazníkového šetření Jana Reimontová, TPA Horwath Workshop je pořádán jako jeden z výstupů výzkumného projektu Grantové agentury ČR Komparativní analýza národních účetních a daňových

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5 Úvod...5 Přehled funkcí modulu účetnictví...6 Účtový rozvrh...11 Výsledovka...12 Rozvaha...12 Saldokonto...12 Druh dokladu...12 Zpracování daňového dokladu...12 Nastavení zpracování DPH (období, sazeb,

Více

STATUT. nominačního předkola Národní soutěže vín. slovácké vinařské podoblasti

STATUT. nominačního předkola Národní soutěže vín. slovácké vinařské podoblasti STATUT nominačního předkola Národní soutěže vín 1. Úvodní ustanovení slovácké vinařské podoblasti 2010 Posláním soutěže je zvýšení odborné úrovně a porovnání vín s původem ve slovácké vinařské podoblasti.

Více

Účet Název účtu Počátek Konec 211001 Pokladna 6 724,00 102,00 221001 FIO běžný

Účet Název účtu Počátek Konec 211001 Pokladna 6 724,00 102,00 221001 FIO běžný SVJ k 31.12.2015 Účet Název účtu Počátek Konec 211001 Pokladna 6 724,00 102,00 221001 FIO běžný 474 166,28 959 743,97 221002 FIO termínovaný 2014-2015 200 000,00 0,00 261001 Peníze na cestě 0,00 0,00 311xxx

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích v roce 2013 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích stanoví

Více

GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE

GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE 1 1 LOGOTYP Varianty logotypu Grafický manuál definuje jednu tvarovou variantu logotypu Reklama, Polygraf. Letopočet v logotypu se mění v závislosti na aktuálním roce konání veletrhu.

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce za rok 1. Obecné údaje: Obchodní název: SINTEX, a.s. Právní forma: Akciová společnost Sídlo (obec, ulice č.p., PSČ): Česká Třebová, Moravská 1078, 560 02 IČ: DIČ: 25298496 CZ25298496

Více

Odborná konference určená ředitelům škol a pedagogům, ICT koordinátorům a prezentacím komerčních firem nabízejících řešení pro školy.

Odborná konference určená ředitelům škol a pedagogům, ICT koordinátorům a prezentacím komerčních firem nabízejících řešení pro školy. Odborná konference určená ředitelům škol a pedagogům, ICT koordinátorům a prezentacím komerčních firem nabízejících řešení pro školy. Obchodní nabídka pro partnery projektu Přednáškový sál v pavilonu G2

Více

Veletrhy a výstavy si udržují svoji pozici v marketingovém mixu

Veletrhy a výstavy si udržují svoji pozici v marketingovém mixu Veletrhy a výstavy si udržují svoji pozici v marketingovém mixu Český trh veletrhů a výstav klesl, ale veletrhy zejména v období ekonomické krize potvrdily svůj význam v rámci firemní komunikace. 29.4.

Více

HALA 7 Kongresový sál je situován ve dvoupodlažní Vstupní hale II. HALA 2 D 800 m 2 HALA 5 HALA m 2 HALA m 2

HALA 7 Kongresový sál je situován ve dvoupodlažní Vstupní hale II. HALA 2 D 800 m 2 HALA 5 HALA m 2 HALA m 2 Kongresový sál je situován ve dvoupodlažní Vstupní hale II. HALA 7 4 600 m 2 Vstupní hala I 2 700 m 2 informace registrace press centrum business centrum VIP konferenční sály první pomoc restaurace kavárna

Více

HANNOVER MESSE Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství

HANNOVER MESSE Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství 24. 28. 4. 2017 Výstaviště Hannover, Německo Obor: strojírenství HANNOVER MESSE je světově nejdůležitějším veletrhem v rámci strojírenského odvětví. Jedná se o prvotřídní platformu pro prezentaci světových

Více

ZPRAVODAJ. pro jihočeská města a obce Prosinec 2015

ZPRAVODAJ. pro jihočeská města a obce Prosinec 2015 ZPRAVODAJ 9 pro jihočeská města a obce Prosinec 2015 Vážená paní starostko, vážený pane starosto, vážení představitelé měst a obcí Jihočeského kraje, ačkoliv došlo v souvislosti se změnou legislativy k

Více

Myšák Gallery. Vodičkova 710/31, 110 00 Praha 1

Myšák Gallery. Vodičkova 710/31, 110 00 Praha 1 Vodičkova 710/31, 110 00 Praha 1 POPIS Tato budova nabízí moderní kancelářské prostory a obchodní prostory o celkové rozloze 7.400 m2 splňující mezinárodní standardy. Velký důraz byl kladen na flexibilní

Více

Kontrolní hlášení. Pokladna

Kontrolní hlášení. Pokladna Kontrolní hlášení V číselníku kódů DPH je nejprve potřeba nastavit druh sazby DPH, pozice č. 1 platná od 1.1.2011 se potom použije pro vlastní výběr kódů DPH do jednotlivých částí kontrolního hlášení.

Více

Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu SALMED 2006 Międzynarodowy Salon Medyczny

Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu SALMED 2006 Międzynarodowy Salon Medyczny Závěrečná zpráva a fotodokumentace prezentace na veletrhu SALMED 2006 Międzynarodowy Salon Medyczny Termín konání: 15. 17. března 2006 Místo konání: Poznaň, Polsko Zpracoval: mgr. Jiří Banot, ředitel kanceláře

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 1. Podnik Název podniku: MISTROVSTVÍ FIA ZÓNY STŘEDNÍ EVROPA. Datum: 08. - 10. 08. 2014. 2. Statut podniku Třídenní mezinárodní

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 1. Podnik Název podniku: MISTROVSTVÍ FIA ZÓNY STŘEDNÍ EVROPA. Datum: 08. - 10. 08. 2014. 2. Statut podniku Třídenní mezinárodní ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 1. Podnik Název podniku: MISTROVSTVÍ FIA ZÓNY STŘEDNÍ EVROPA Okruh: Autodrom Most Datum: 08. - 10. 08. 2014 2. Statut podniku Třídenní mezinárodní 3. Organizace Pořadatel: Dispečink:

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování národních výstav a českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách v zahraničí v roce 2012 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních

Více

Číslo jednací: 24 969/2004-11020

Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Ústřední komise pro ochranu zvířat, která je podle 21 odst. 3 písm. g) zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, příslušným

Více

AGRO 2013- UKRAJINA, KYJEV

AGRO 2013- UKRAJINA, KYJEV Zahraniční zastoupení CzechTrade Kiev připravuje prezentaci českých společností z oboru zemědělství za účelem nalezení nových odbytových možností pro české exportéry. Místo konání: Web: Národní ExpoCentrum

Více

JOB FAIR 2008 MEZINÁRODNÍ VELETRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU

JOB FAIR 2008 MEZINÁRODNÍ VELETRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU 2 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU Veletrh se zaměřením na setkání potenciálních zaměstnavatelů, personálních agentur s cílovou skupinou volných pracovních sil TERMÍN KONÁNÍ 7. 9. října 2008 Společně s projekty

Více

Úvod do veletržního průmyslu

Úvod do veletržního průmyslu Úvod do veletržního průmyslu Management veletrhů ESF MU, 18. února 2008 Ing. Hana Olšerová marketingový specialista Veletrhy Brno, a.s. O čem budu hovořit 2 Veletrhy a výstavy součást marketingového mixu

Více

THE BIG SHOW OMAN OC&EC MUSCAT, OMÁN Stavební materiály, vybavení, design

THE BIG SHOW OMAN OC&EC MUSCAT, OMÁN Stavební materiály, vybavení, design THE BIG SHOW OMAN 12. 14. 3. 2018 Stavební materiály, vybavení, design http://www.thebigshow-oman.com/ Veletrh BIG Show OMAN se koná každoročně od roku 2003. Pro rok 2018 se tak jedná již o 15. ročník.

Více

Zásady pro prodej bytových domů, bytů a nebytových prostor ve vlastnictví města Šumperka

Zásady pro prodej bytových domů, bytů a nebytových prostor ve vlastnictví města Šumperka Naše č.j.: MUSP 108315/2009 Naše Sp.Zn.: 20106/2009 IAK/JAKO *MUSPX00R06CD* Zásady pro prodej bytových domů, bytů a nebytových prostor ve vlastnictví města Šumperka Zastupitelstvo města Šumperka svým usnesením

Více

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH

MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH MEZINÁRODNÍ TECHNICKÝ VELETRH 74. MEZINÁRODNÍ je výjimečnou příležitostí pro české společnosti pro nabídnutí svých strojů, zařízení a produktů v rámci společné expozice České Republiky/CzechTrade. Mezinárodní

Více

Veletrh je určen nejen odborné veřejnosti, jako jsou zástupci firem, obchodníci, nákupčí a odborníci, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti.

Veletrh je určen nejen odborné veřejnosti, jako jsou zástupci firem, obchodníci, nákupčí a odborníci, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti. 16. - 23. 10. 2019 VELETRH K je největší plastikářský veletrh na světě! Veletrh se koná výstavní ploše téměř 72.000 m 2, vystavuje zde přes 3.200 vystavovatelů z celého světa. Jedná se o prvotřídní platformu

Více

Veletrh. Okna dveře fasáda.

Veletrh. Okna dveře fasáda. fensterbau frontale 2014 Veletrh. Okna dveře fasáda. Norimberk, 26. 29. března 2014 frontale.de Souběžně s frontale.de Povinný termín fensterbau/frontale je přední světový veletrh zaměřený na okna, dveře

Více

VŠEOBECNÉ INFORMACE A ČASOVÝ PLÁN Výstaviště Praha Holešovice

VŠEOBECNÉ INFORMACE A ČASOVÝ PLÁN Výstaviště Praha Holešovice VŠEOBECNÉ INFORMACE A ČASOVÝ PLÁN 06.11. - 08.11. 2015 Výstaviště Praha Holešovice Vážení vystavovatelé, v zájmu zabezpečení hladkého průběhu akcí Vás prosíme, abyste věnovali pozornost následujícím důležitým

Více

BATA AGRO Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh

BATA AGRO Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh Stara Zagora, Bulharsko Specializovaný Zemědělský veletrh VELETRH BATA AGRO je výjimečnou příležitostí pro české společnosti pro nabídnutí svých strojů, zařízení a produktů v rámci společné expozice České

Více

Řád plemenné knihy plemene Aberdeen Angus

Řád plemenné knihy plemene Aberdeen Angus Řád plemenné knihy plemene Aberdeen Angus l. Základní východiska plemenné knihy 1.1. Právním základem řádu plemenné knihy (dále jen Řád PK) je zákon ČR č. 344/2006 Sb. o šlechtění, plemenitbě a evidenci

Více

Kmenové údaje. Všeobecně

Kmenové údaje. Všeobecně Kmenové údaje Všeobecně V této podnabídce kmenových dat naleznete takové programy, které mají přímý vliv na účetní zpracování klienta v EURO-FIBu. Zde provedená nastavení/ zadání se projeví jak v dalších

Více

BUDMA MTP Poznań, Polsko Stavebnictví a architektura

BUDMA MTP Poznań, Polsko Stavebnictví a architektura MTP Poznań, Polsko Stavebnictví a architektura V minulém roce se tohoto veletrhu s 55 000 m 2 výstavní plochy zúčastnilo přes 800 vystavovatelů z 26 zemí a 45 tis. návštěvníků. Velká část odborné veřejnosti

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikace zadavatele Název: Klastr českých nábytkářů, družstvo Sídlo: Kozí 26/4, 602 00 Brno Zastoupený: Ing. Radek Brychta zmocněnec k výkonu práv a povinností spojených s funkcí předsedy Klastru

Více

CONSTRUMA HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví

CONSTRUMA HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví HUNGEXPO BUDAPEST FAIR CENTRE Stavebnictví, interiérový design, zahradnictví Ve dnech 5. - 9. dubna 2017 se bude v hlavním městě Maďarska konat již 36. Mezinárodní veletrh stavebního průmyslu, zahradnictví

Více

Measuring, control, automation and regulation technology MSV. 57. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON

Measuring, control, automation and regulation technology MSV. 57. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON 1 Measuring, control, automation and regulation technology MSV 57. mezinárodní strojírenský veletrh Brno ITALSKÝ PAVILON 14. 18. září 2015 Brno, Česká republika Italsko-česká obchodní a průmyslová komora

Více

CONSTRUCT EXPO Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh

CONSTRUCT EXPO Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh Romexpo Bukurešť, Rumunsko Mezinárodní stavební veletrh Mezinárodní stavební veletrh CONSTRUCT EXPO 2018 a paralelně probíhající veletrhy Ambient (Interiéry) a Romtherm (Vzduchotechnika a technologie tepla)

Více

VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace

VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace závereèná zpráva 2012 VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace 20. 23. 3. 2012 VÝSTAVIŠTE BRNO Základní statistické údaje AMPER 2012 Hrubá výstavní plocha:

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Organizační pokyny Střechy Praha, Solar Praha, Řemeslo Praha 2015

Organizační pokyny Střechy Praha, Solar Praha, Řemeslo Praha 2015 Organizační pokyny Střechy Praha, Solar Praha, Řemeslo Praha 2015 1. Místo konání PVA EXPO PRAHA Letňany, Beranových 667, 190 00 Praha 9 - Letňany 2. Časový harmonogram Montáž expozic 19. - 21. 1. 2015

Více

I. Úvod. II. Obecná ustanovení

I. Úvod. II. Obecná ustanovení Region Podluží Náměstí 177, 691 51, Lanžhot, IČ: 69650284 www.podluzi.cz mail: info@podluzi.cz tel: +420 777 328 052 Vnitřní směrnice pro oblast účetnictví a finanční kontroly I. Úvod Svazek obcí Region

Více

CHINA HI-TECH FAIR 2018

CHINA HI-TECH FAIR 2018 NANOTECHNOLOGIE, START-UPY, SMART CITIES, APOD. Výstava China Hi-Tech Fair v jihočínském Shenzhenu je nejvýznamnější a největší technologický veletrh v celé Číně. Organizuje ho místní vláda a díky tomu,

Více

Mgr. Ladislava Zemánková ladislava.zemankova@nkp.cz Mgr. Marie Šedá seda@svkos.cz CO NÁM ŘEKLY STATISTIKY 2011

Mgr. Ladislava Zemánková ladislava.zemankova@nkp.cz Mgr. Marie Šedá seda@svkos.cz CO NÁM ŘEKLY STATISTIKY 2011 Mgr. Ladislava Zemánková ladislava.zemankova@nkp.cz Mgr. Marie Šedá seda@svkos.cz CO NÁM ŘEKLY STATISTIKY 2011 KNIHOVNY PŘEVZALY NOVÉ ROLE V MĚNÍCÍ SE SPOLEČNOSTI TO SI VYŽADUJE NOVÉ STATISTICKÉ PŘÍSTUPY

Více

Nabídka služeb. Nabídka služeb

Nabídka služeb. Nabídka služeb Nabídka služeb VELETRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ 13. BŘEZNA 2018 AULA VŠB - TU OSTRAVA Nabídka služeb CO JE KARIÉRA PLUS? Kariéra PLUS je veletrh pracovních příležitostí pro studenty a absolventy vysokých

Více

SERVIS VOZOVÉHO PARKU

SERVIS VOZOVÉHO PARKU SERVIS VOZOVÉHO PARKU Nabídka pro klienta O Inter Cars Společnost Inter Cars patří mezi největší distributory náhradních dílů pro osobní a nákladní automobily v Evropě a její historie se datuje od roku

Více

KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE

KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE Zodpovědná osoba - služby podnikům: Mgr. Agáta Zábranská imprese@camic.cz tel

Více

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody

SAJAM VODA BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody BELEXPOCENTAR, Bělehrad, Srbsko Vodohospodářství, zařízení a technologie pro úpravu vody Zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Bělehradě připravuje společnou prezentaci českých firem na tomto veletrhu

Více

Znalecký posudek číslo 1546/36/2008

Znalecký posudek číslo 1546/36/2008 Znalecký posudek číslo 1546/36/2008 o obvyklé, obecné, tržní hodnotě nemovitostí rodinného domu č.p. 36 nacházejícího se na pozemku parc.č. 3/1, zemědělského stavení bez čp/če na pozemku parc.č. 3/4 a

Více