SHAKESPEARE A DIVERZITA KULTUR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SHAKESPEARE A DIVERZITA KULTUR"

Transkript

1 SHAKESPEARE A DIVERZITA KULTUR KVĚTNA 3. ČERVNA 2011

2 PETER BROOK Peter Brook se narodil v Londýně v roce Svoji první hru tam režíroval v roce Poté režíroval asi 70 představení v Londýně, Paříži a New Yorku. V roce 1974 si zvolil za svoji domovskou scénu divadlo Bouffes du Nord v Paříži. K nejvýznamnějším představením, která zde režíroval, patří například Ubu aux Bouffes, Ptačí konference, Mahabharata, Bouře, Tragédie Hamleta, Daleko, La Mort de Krishna, Ta Main dans la Mienne, Sizwe Banzi je mrtev, Fragmenty, Warum Warum, Můj hřích je láska a 11 a 12 mnohá z nich se hrají ve francouzštině i v angličtině. Také režíroval opery Bohéma, Boris Godunov, The Olympians, Salomé a Figarova svatba v Covent Garden a v Metropolitní opeře v New Yorku opery Faust a Evžen Oněgin. Svoji autobiografii nazvanou Nitky času vydal v roce Jeho další kniha Prázdný prostor byla přeložena do více než patnácti jazyků. Mezi jeho nejvýznamnější filmy patří Pán much, Marat/Sade, Král Lear, Moderato Cantabile, Mahabharata a Meetings with Remarkable Men.

3 PÁTEK / FRIDAY SOBOTA / SATURDAY :00-22:00 Zelný trh Vegetable Market NOC KEJKLÍŘŮ THE JUGGLER S NIGHT Zelný trh a přilehlé okolí ožijí desítkami hudebních i divadelních vystoupení v podání brněnských divadel i hostujících těles. Jedinečná atmosféra divadelního jarmarku promění náměstí ve zcela jiné místo. 18:00-19:15 náměstí Svobody Freedom square OBČERSTVENÍ/REFRIGERIUM REFRESHMENT/REFRIGERIUM Bílé divadlo Ostrava / White Theatre Ostrava Jakub ve snách uviděl žebřík - ten se dotýkal svým hořejším okrajem nebes... Po příčkách vystupovali a sestupovali andělé... 19:00-21:00 Špilberk hlavní nádvoří Špilberk main courtyard SEN NOCI SHAKESPEAROVSKÉ A SHAKESPEARE NIGHT S DREAM společné představení brněnských divadel collective performance of Brno theatres Slavnostní zahájení festivalu v podobě jevištní koláže složené z útržků všech Shakespearových her a ve společném nastudování brněnských divadel.

4 21:00-22:00 náměstí Svobody Freedom square FITZLI PUTZLI Geisslers company Tři společensky úspěšní muži (František Š., Antonín Š. a Josef Š.) se vydávají na svoji vysněnou dovolenou do pozemského ráje. Průvodcem se jim stává cestovní kancelář Fitzli Putzli, která je má odvést na zasloužený odpočinek. 21:00-22:30 Klub Fléda, Štefánikova ul. Club Fleda, Štefanikova st. DIVADLO THEATRE Farma v jeskyni / Farm in the cave Hra na herce a diváky, která své hráče může přehrát, ale které se nemůžeme nezúčastnit. Skupina herců hraje hru o vzkříšení býka odedávna až dodnes. Scénická kompozice vychází z rytmů a tanečních kroků, jimiž brazilští otroci setřásali pouta a vytvářeli svůj svět. 21:30-22:42 Špilberk hlavní nádvoří Špilberk main courtyard BROOK BY BROOK (2002) režie: Simon Brook Intimní portrét režiséra Petera Brooka očima jeho syna Simona. 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard KABARET HAŠEK CABARET HAŠEK A Studio Rubín Hudebně-divadelní projekt skladatele Miloše Orsona Štědroně z textů Jaroslava Haška. Tři herci, čtyři muzikanti (klavír, saxofon, kontrabas, bicí), dvanáct písní, jedno prase. Výjimečný koncertní večer v prostředí stanu na Biskupském dvoře.

5 NEDĚLE / SUNDAY :00-11:15 Divadlo Radost Radost Theatre PEPEK NÁMOŘNÍK POPEYE THE SAILOR Divadlo Radost / Radost Theatre Příběh Pepka námořníka, který čerpal sílu ze špenátu jinak! Inscenace Divadla Radost je jakýmsi encyklopedickým heslem prezentuje v dobových souvislostech jak to všechno začalo, kdo je kdo, co se stalo a jak to bylo dál a používá k tomu nejrozmanitější výrazové prostředky, včetně prvků filmové grotesky, hudby a písní. Jde o inscenaci pro nejširší okruh publika - od devíti do devadesáti let. Konstantina Trepleva. V doprovodném programu vystoupí speciální hosté s vlastním autorským čtením: J. A. Pitínský, Milan Uhde, David Drábek. Jako hudební host vystoupí Heřman Quatro, Zdeněk Král, Eva Vrbková a další. Občerstvení v průběhu dne zajištěno. Po skončení koncert kapely Meteor. 14:00-15:56 Kino Art / Art Cinema / projekce MARAT-SADE (1967) režie: Peter Brook V prostředí psychiatrické léčebny v Charentonu režíruje Markýz de Sade skrze divadelní hru ostatní pacienty. Děj hry popisuje život a smrt J. P. Marata. Herci-pacienti jsou postupně více a více vtaženi do děje plného násilí a začíná být stále obtížnější je zvládat 11:00 23:00 Divadlo Husa na provázku Theatre Goose on a String KDE SHAKESPEARE MŮJ? WHERE IS MY SHAKESPEARE? Divadlo Husa na provázku / Theatre Goose on a String Souborné uvedení všech představení z cyklu Jirka Kniha Hledá autora. Pestrý kolorit nejoriginálnějších českých režisérů nastudoval nejlepší kusy z dramatické soutěže Cena

6 16:00 16:45 náměstí Svobody Freedom square ADAM A EVY Studio Aldente Nepotkali se v ráji ale u kavárenského stolku. Nebyla stvořena z jeho žebra, ale vynořila se z přítmí toalety. Neměla jablko, ale boa. Nesvedla ho - byla svedena. A nebyla jediná. V sérii krátkých situací-setkání se podrobuje zkoumání vztah mezi mužem a ženou či několika ženami. Otázka zní, zda skutečně zuří válka pohlaví, a pokud ano, kdo vítězí a kdo si líže rány. Kdo je silnější a kdo slabší? Lze to rozhodnout? Inscenace vznikla a je uváděna jako součást divadelního festivalu Brněnský lunapark. 16:00-18:15 Hadivadlo MARNÁ LÁSKY SNAHA LOVE S LABOUR S LOST Klicperovo divadlo Přísahat žít tři roky bez radostí ducha se jeví v jedné z nejúspěšnějších shakespearovských komedií jako skutečně nemožné, zvlášť pokud je pokušení v podobě krásných dam. Shakespearův tanec slov, spontánně hravá a dravá komedie, velká hostina jazyka, gejzír vtipnosti tím vším by se dala charakterizovat duchaplná komedie Marná lásky snaha. Aby byl zážitek z hudby slov dokonalý, zpívá se, tančí a taky hraje v rytmu blankvers! 16:00-18:00 Divadlo Radost Radost Theatre ROSENCRANTZ A GUILDENSTERN JSOU MRTVI ROSENCRANTZ AND GUILDENSTERN ARE DEAD Divadlo Kašpar Komedie o tom, co dělají Hamletovi kamarádi, když nejsou zrovna na jevišti.

7 18:00-19:40 Vlněna (tovární komplex naproti obchodnímu centru Vaňkovka, roh ulice Dornych a Přízová) / Vlněna (industrial complex in front of shopping centre Vaňkovka, on the corner of Dornych street and Přízová street) DI_SEIN Divadlo D Epog / D Epog Theatre Příběh ze sklonku klasicismu, příběh o plíživém mizení divadla a zpackané mátové revoluci. Vynalezli jsme gilotinu a jsme s rozumem v koncích! Thámova herecká skupina na truc všem dává Mozartovu korunovační operu! V představení se tančí, křepčí, haleká i zpívá. Je to fraška seria, přátelé! Přijďte oděni co možná nesvátečně, hrajeme v industriálním prostoru někdejší textilky Vlněna. 18:00-20:15 Městské divadlo Brno hudební scéna Brno City Theatre Music Theatre SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ A MIDSUMMER NIGHT S DREAM Teatr Polski Wroclaw Tato hra je jednou z nejlepších Shakespearových komedií. Děj se točí kolem dobrodružství dvou mladých mileneckých párů, skupiny amatérských herců a jejich setkání s vílami, které obývají les za měsíčního svitu. Sen nebo realita? Pravá láska versus platonická. To jsou hlavní témata Shakespearovy hry v inovativní zpracování svérázné režisérky Moniky Pecikiewicz. 20:30-21:30 Městské divadlo Brno činoherní scéna Brno City Theatre Drama Theatre WARUM WARUM Schauspielhaus Zürich Sedmý den, když se Bůh nudil, stvořil divadlo. Jedná se o výjimečnou spolupráci Petera Brooka a Miriam Goldschmidtové na jedinečném projektu na hranici divadla a liturgie. Při hledání odpovědí se nechali inspirovat posvátnými texty divadelních revolucionářů Antonina Artauda, Edwarda Gordona Craiga, Charlese Dullina, Vsevoloda Mejercholda, Zeami Motokija a Williama Shakespeara.

8 21:00-22:00 náměstí Svobody Freedom square DUST CAPSULE Fashion Theatre Tvorba kostýmní výtvarnice Edit Szucs není běžně k vidění na jevištích oficiálních divadelních scén, jako spíše v nezvyklých a alternativních prostorách. Její práce se pohybuje na pomezí výtvarné instalace a divadla a je výrazně ovlivněna současnou módou. 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard ALBERT SE BOJÍ / ALBERT S FEAR Vojta Švejda, James Donlon Vojta Švejda herecky opět sází na pantomimu a klaunérii, v nichž našel svůj osobitý výraz. Punc výjimečnosti projekt získává přizváním významného amerického klauna mima, pedagoga a režiséra Jamese Donlona. SHAKESPEARE A DIVERZITA KULTUR Divadelní událost roku Magická flétna v režii Petera Brooka 2. a 3. června 2011 v Městském divadle Brno. MILAN MADRID BRNO BARCELONA AMSTERDAM NEW YORK 2. a 3. ČERVNA 2011 MĚSTSKÉ DIVADLO BRNO

9 PONDĚLÍ / MONDAY :00-15:40 Divadlo Husa na provázku / Theatre Goose on a String / projekce RICHARD III. Záznam inscenace Vladimíra Morávka, který Shakespearovo drama nastudoval pro Globe Theatre s Miroslavem Donutilem a Pavlem Zedníčkem v hlavní roli. 14:00-15:58 Kino Art / Art Cinema / projekce TELL ME LIES (1968) režie: Peter Brook V tomto filmu z roku 1968 se Brook zabývá aktuálním tématem války ve Vietnamu. Film dokumentární formou popisuje bouřlivou atmosféru Londýna v 60. letech. 16:00-17:00 náměstí Svobody / Freedom square DIVADELNÍ SVĚT PODLE FAGI Divadlo DNO DNO Theatre Na začátku roku se na facebooku objevila komiksová postava Fagi. Divadlo DNO ji oslovilo a jako první může hrát její komiksy na divadle. Divoké písně, co nezařadíte, ale si na ně zařádíte. Ujeté loutky, co ujely a vás tu nechaly. Slovní smyčky, co se na nich jde oběsit. Kabaret, improvizace, písně, humor, zběsilost i v srdci. 16:00-17:20 CED sklepní scéna / CET cellar stage NĚŽNÁ A GENTLE CREATURE Divadlo U stolu / Theatre at the Table Dostojevského povídky vznikají souběžně s jeho slavnými díly. Něžná je spolu se Zápisky z podzemí považována za jednu z těch klíčových. V napínavém příběhu zastavárníka, bývalého důstojníka a mladé, hrdé dívky se dovídáme mnoho o lidském podvědomí, o skrytých silách našeho vlastního jednání i o složitých vazbách racionálního a iracionálního v našem nitru. 16:00-17:30 Městské divadlo Brno divadelní scéna Brno City Theatre Drama Theatre SNY SVATOJÁNSKÝCH NOCÍ MIDSUMMER NIGHTS DREAMS Městské divadlo Brno / Brno City Theatre Muzikálová féerie na motivy hry Williama Shakespeara Sen

10 noci svatojánské, byla v roce své premiéry v roce 1991 oceněna Českým hudebním fondem jako nejlepší inscenace roku. Jedná se o první ze série muzikálů úspěšné brněnské autorské dvojice Zdenek Merta a Stanislav Moša. 16:00-17:30 Divadlo Radost Radost Theatre OTHELLO, ANEB ŠKRTIČ BENÁTSKÝ OTHELLO OR CHOKER FROM VENICE Bábkové divadlo Žilina / Puppet Theatre Žilina Příběh největšího zrádce v dějinách divadelní tvorby v jedinečné úpravě pro pouliční divadlo překvapí nejen výtvarným zpracováním. Škrtič benátský představuje základní příběh z Shakespearova Othella, z něhož autor a režisér Jakub Nvota použil některé veršované pasáže a značnou část textu dopsal sám. 18:00-18:50 JAMU, Mozartova 1, místnost č. 013 / room n. 013 JUDHIŠTHIRA DIFA JAMU Odvážná jevištní pohybová koláž v podání studentů ateliéru Pierra Nadaud 18:00-18:50 JAMU, Mozartova 1, místnost č. 401 / room n. 401 STRANGER S DIARY DENÍK CIZINKY DIFA JAMU Základem inscenace jsou fragmenty cestovního deníku režisérky Mariky Antonové, zpracovány ve formě vizuálních a kinetických obrazů, jež vyprávějí příběh lotyšské studentky, která odjíždí do ciziny, aby vydělávala na studium. 18:00-19:15 HaDivadlo QUEEN LEAR M. Schumacher, S. Kupferberg Queen Lear (Královna Lear) pojednává o mocenském boji a o odhalování myšlenek, příčin a motivů. Mocenská zaslepenost brání často rozpoznat opravdovou lásku. Rod (Král Lear/Královna Lear) zde hraje důležitou roli. Při získávání moci, ovládání a vlády nad chaosem nejsou ženy odsouvány do pozadí. Nebo snad ano? Střet ženského a mužského světa, dcery s otcem, ve strhující formě.

11 18:00-20:30 Městské divadlo Brno hudební scéna Brno City Theatre - Music Theatre JMÉNO RŮŽE THE NAME OF THE ROSE Městské divadlo Brno / Brno City Theatre Napínavá detektivka podle románu Umberta Eca plná mystérií a tajemna. Gotický thriller poprvé na českých jevištích. Františkánský bratr William z Baskervillu spolu se svým žákem, mladým novicem Adsonem z Melku pátrá po okolnostech záhadných úmrtí v jednom opatství v Itálii, v jehož hlavní budově je v labyrintu chodeb skryta největší knihovna tehdejšího křesťanského světa. 20:30-23:45 NDB - Mahenovo divadlo National Theatre Brno - Mahen Theatre JAK SE VÁM LÍBÍ? AS YOU LIKE IT Csiky Gergely Město nebo les? Zůstat nebo odejít? Maska nebo pravá tvář? Ideály nebo pravda? Zmocnit se, nebo se přestrojit? Idealismus, nebo pravda? Romantismus, nebo realita? Oddanost, či kompromis? Žít, nebo se životu vyhýbat? A co láska? Postavy se stahují do ústraní, daleko od světa, a vytvářejí umělý ráj, v němž se snaží učinit co nejlepší rozhodnutí. Avšak dají se činit rozhodnutí daleko od světa? 20:30-23:00 Divadlo Reduta Reduta Theatre W+V KORESPONDENCE V + W CORRESPONDENCE Národní divadlo Brno / National Theatre Brno Korespondence Voskovce a Wericha je silnou výpovědí o životě dvou mimořádných lidí v nelehké době. Vzájemné listy legendárních tvůrců Osvobozeného divadla, jejichž cesty se po únoru 1948 rozešly, jsou strhujícím svědectvím nejen jejich originality a umělecké zralosti. 21:00-22:00 náměstí Svobody Freedom square ROMEO, JULIA A VIRUS ROMEO, JULIET AND VIRUS Túlavé divadlo Poslední příběh ze shakespearovské série pouličních představení Túlavého divadla. Humorné rozprávění o lásce a rychlé době a o zlobě mezi Monteky a Kapulety. A o tom, že láska kvete v každém věku a Júlii nemusí být nutně šestnáct.

12 21:30-23:00 Denisovy sady SPARTACUS La Licorne Theatre Slavný revoluční příběh římského gladiátora opět ožívá v aréně divadla La Licorne. Ani tentokrát nebude Řím milosrdný k vzpouře, která znamenala sociální revoluci. Epická freska odkrývá konfrontaci moci a bohatství zlatého Říma na jedné straně a bídu, žízeň po svobodě a smrt na straně druhé. Grandiózní, krutá, utopická, majestátní, krvavá a vášnivá sága. Příběh sociální revoluce, která se odehrála v roce 73 př. n. l. 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard STAND ARTNÍ KABARET STAND ART CABARET Divadlo Vosto5 / Vosto5 Theatre Zcela otevřený divadelně-hudební improvizační večer. Stand artní kabaret prožívá pokaždé svou premiéru i derniéru a je hudebně doprovázený vlastní kapelou TATRA, TESLA, příp. SNAHA.

13 ÚTERÝ / TUESDAY :00-16:50 10:00-11:30 Divadlo Radost Radost Theatre JAK MORČATA PEKLA BÁBOVKU HOW GUINEA PIGS BAKE A CAKE Divadlo Radost / Radost Theatre Hříčka pro nejmenší diváky v režii talentované Janky Ryšánek Schmiedtové. Morčata Radek a Borek vlastně Borková, protože je to holka jsou kamarádi, parťáci, kteří si spolu užívají spoustu legrace a dobrodružství. Radek a Borková se rozhodli upéct Igorovi k svátku bábovku, aby měl radost, ale nepřející Pepina to všechno svým intrikařením málem pokazila. Nakonec přece jen všechno dobře dopadlo. 14:00-15:32 Kino Art / Art Cinema / projekce LORD OF THE FLIES (1963) režie: Peter Brook Film je natočen podle Goldingovy stejnojmenné knižní předlohy a vypráví příběh skupiny dospívajících chlapců, kteří ztroskotají na opuštěném ostrově. Divák je konfrontován s děsivou a rychlou proměnou civilizovaných mladých mužů v divochy bojující o přežití bez jakýchkoliv zábran.. CED sklepní scéna CET cellar stage OFÉLIE / OPHELIA DIFA JAMU Trojí Ofélie, dospívající, dospělá a život opouštějící. Trojí úhel pohledu, Shakespeara, Heinera Müllera a Virginie Woolfové. Trojí scénická stylizace, hravá, groteskní i mrazivá. Monodrama Ofélie, ženy bytostně patřící vodě. Autorské monodrama postdramatického charakteru vzniklé v inscenačním týmu studentů JAMU. 16:00-16:45 náměstí Svobody Freedom square CHROUST Divadlo Anička a letadýlko Gastropoetická show! Již po staletí celé generace chroustů věří, že jednou ovládnou svět. Pepík Slepička je trochu trouba, ale má svůj veliký kuchařský sen. Nela Nylonová je spíš rozpálená pec a má půvabně dlouhé nohy. Všechny postavy se nakonec setkávají v náruči Nesmírně dobré chuti z vesmíru. Ta to myslí se všema dobře, ale nakonec CHROUST!

14 16:00-19:00 Městské divadlo Brno hudební scéna Brno City Theatre Music Theatre SUGAR! (NĚKDO TO RÁD HORKÉ) SUGAR! (SOME LIKE IT HOT) Městské divadlo Brno / Brno City Theatre Muzikál vznikl na základě legendárního filmu Někdo to rád horké s Marilyn Monroe. Dva chudí muzikanti se náhodou připletou do války mafiánských gangů. Převlékají se do ženských šatů, aby se ukryli, a nechávají se zaměstnat v kapele odjíždějící na turné na Miami Beach. Oba naši hrdinové se zamilují do kouzelné zpěvačky a hráčky na ukulele jménem Sugar. 18:00-19:20 HaDivadlo VŠICHNI JSME M. DIETRICH WE ALL ARE M. DIETRICH Skutr Toužíme po uplynulém v čase, místě a životě, ale není to trochu pošetilé? Již Albert Einstein objevil, že čas plyne jen jedním směrem. Život plyne Ústřední manželský pár se také vydává na svou Odysseiu, aby našel cestu domů. 19:00-20:30 NDB Janáčkovo divadlo NTB Janáček Theatre NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI DANGEROUS LIAISONS Národní divadlo Brno / National Theatre Brno Choreografii na motivy slavného románu vytvořil Krzysztof Pastor na původní hudbu lotyšského hudební skladatele Arturse Maskatse. Balet je založen na dramaticky vyhrocených mezilidských vztazích, odehrávajících se na tanečních bálech, které byly pro dobu, v níž se příběh odehrává, středobodem společenského dění a setkávání. 20:30-22:30 Divadlo Husa na provázku Theatre Goose on a String MUŽ, KTERÝ SE SMĚJE THE MAN WHO LAUGHS Footsbarn Travelling Theatre Málo známý text Victora Huga o muži, který se smál, je strhující příběh o vykořeněnosti a vyloučení ze společnosti.

15 21:00-22:00 náměstí Svobody Freedom square FINIS TERRAE Divadlo Continuo / Continuo Theatre Muži jsou pryč. Odjeli. Hledají Svatý Grál, mír, svobodu, vykoupení. Putují za vítězstvím a dobrodružstvím. Jedou tam, aby se zpět mohli vrátit jako hrdinové. Přivezou koření a myrhu. Doma zůstaly jen ženy 21:30-22:30 Kongresový sál CED Congress hall CET HETERONYM NIN Divadlo D Epog / D Epog Theatre Inscenace na motivy deníku spisovatelky Anais Nin je první částí z dramaturgické linie Žena subjekt / Žena objekt. Inscenace se inspirovala celoživotním úsilím Anais Nin vytvořit ze svého života umělecké dílo. Heteronym Nin je znepokojivým obrazem a ztrátě identity, bezbřehém individualismu a sotva vyslovitelné opuštěnosti moderního člověka. 21:30-23:00 Denisovy sady SPARTACUS La Licorne Theatre Slavný revoluční příběh římského gladiátora opět ožívá v aréně divadla La Licorne. Ani tentokrát nebude Řím milosrdný k vzpouře, která znamenala sociální revoluci. Epická freska odkrývá konfrontaci moci a bohatství zlatého Říma na jedné straně a bídu, žízeň po svobodě a smrt na straně druhé. Grandiózní, krutá, utopická, majestátní, krvavá a vášnivá sága. Příběh sociální revoluce, která se odehrála v roce 73 př. n. l. 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard TEATROMAT Divadlo Vosto5 / Vosto5 Theatre Divadlo VOSTO5 uvádí Teatromat divadelní automat, ve kterém diváci hlasují o osudu Aleny, která se rozhodla odjet do Prahy splnit si tam svůj velký sen. Podaří se jí to? To vše záleží na divácích a jejich rozhodnutí. Děj má řadu variant, ze kterých diváci mohou vytvořit pokaždé originální představení. Jak tedy dopadne příběh Aleny, když budete jeho spoluautory také vy?

16 STŘEDA / WEDNESDAY :00-17:30 14:00-16:43 Národní divadlo Brno Reduta National Theatre Brno Reduta projekce MAHABHARATA (1989) režie: Peter Brook Hamlet jako šachová hra, která připomíná tanec smrti. Divadlo na hranici s filmem. Je to skutečný příběh a nebo si to celé Hamlet vysnil? 16:00-17:00 náměstí Svobody Freedom square SEĎ, TADY BUDEŠ! Divadlo v karanténě Theatre in quarantine kavárenské mimické představení Sofistikované terapeutické Blízké relativně otevřené zařízení přijímá klienty po celý rok. Důležitou složkou je vzájemná intenzivní spolupráce. Stadion, Kounicova ul. MISANTROP THE MISANTHROPE Buranteatr Svět je plný lží. Ale já, já jsem schopen lásky. Váží si toho někdo? 16:00-18:15 HaDivadlo ROMEO A JULIE ROMEO AND JULIET Divadlo Petra Bezruče Bestseller lásky si klade otázku, kolikrát ještě dokáží umírající milenci dojmout a do jaké míry jsme v dnešní době schopní se nechat unést romantikou. Příběh dvou znepřátelených rodů, Kapuletů a Monteků, notoricky znám, nicméně příběh zakázané lásky, která trvá až za hrob, nás stále dojímá a vyzývá k novým a novým interpretacím a ztvárněním.

17 16:00-18:00 Divadlo Husa na provázku Theatre Goose on a String MUŽ, KTERÝ SE SMĚJE THE MAN WHO LAUGHS Footsbarn Traveling Theatre Málo známý text Victora Huga o muži, který se smál, je strhující příběh o vykořeněnosti a vyloučení ze společnosti. 18:00-19:45 Divadlo Polárka Polárka Theatre ROMEO A JÚLIE ROMEO AND JULIET Divadlo Polárka / Polarka Theatre Veleznámá Shakespearova tragédie o ryzí lásce, které rodiče nepřejí. Taneční férie vám představí klasické dílo dramatické literatury v novém balení. Slovenské národné divadlo / Slovak National Theatre Coriolanus se označuje za jednu z nejbrilantnějších politických her vůbec. Cílevědomý starořímský vůdce Gaius Marcius se skvěle osvědčil ve válce. Nejdříve je z něj chrabrý a obdivovaný hrdina, potom namyšlený římský konzul, kterého pobouřený lid vyžene z rodného Říma. 19:00-21:30 NDB Mahenovo divadlo NTB Mahen Theatre RICHARD III. Národní divadlo Brno / National Theatre Brno Shakespearova historická hra se odehrává na pozadí války dvou růží, drastického zápasu mezi Lancastery a Yorky, probíhajícího v letech Skončila vítězstvím Jindřicha, hraběte z Richmondu, který jako král Jindřich VII. nastolil vládu tudorovské dynastie. Král Richard je zobrazen jako fyzicky a duševně pokřivený člověk. V nitru však je zraněným dítětem ovládaným potřebou mstít se světu za všechna příkoří, jimiž musel projít. 18:00-20:30 Městské divadlo Brno činoherní scéna City Theatre Brno Drama Theatre CORIOLANUS

18 20:30-22:30 Divadlo Radost Radost Theatre HAMLET Teatro del Carreto Hamlet jako šachová hra, která připomíná tanec smrti. Divadlo na hranici s filmem. Je to skutečný příběh a nebo jsi to celé Hamlet vysnil? V textu se soubor soustředí na Hamletův úhel pohledu. Ostatní postavy, fantasmagorické i skutečné, jsou představovány skrze jeho vědomí a představivost: celé drama se tak odehrává jakoby ve snu, v přepracované verzi, se změnami v textu, s pauzami a montážemi. 21:00-21:50 náměstí Svobody Freedom square DIVIDEND Teatr Fuzja Teatr Fuzja je poznaňské alternativní divadlo, které existuje od roku Fuzja jako fúze ruchů, zvuků, obrazů, rytmu a slova. Dividend jako osudová hra ve 3D, s vysokou mírou rizika, vhodná jen pro plnoleté, připravené na vše. 21:30-22:30 CED sklepní scéna CET cellar stage DISPLAY PASTRANA Divadlo D Epog / D Epog Theatre Druhá část dramaturgické linie Žena subjekt / Žena objekt. Display Pastrana je inscenací volně vycházející z příběhu Julie a Pastrany, chlupaté ženy - obludy po cely svůj život (i po něm) vláčené světem jako objekt excentrické podívané. Milosrdné opomenutí duše, devalvace na tělesnost lidské existence. 21:30-22:35 Denisovy sady KRÁL UBU UBU KING Ton und Kirschen Groteskní drama v provedení renomovaného souboru v atraktivním prostředí Denisových sadů!

19 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard JÁ TADY, TY TAM ME HERE, YOU THERE Dragan Stojčevski, Tereza Benešová, Jan Beneš Dva akordeony, světlo, prostor, pohyb. Jak by to znělo a co by se dělo, kdyby se z dialogu odebrala slova a jejich významy nahradil zvuk? či melodie? v určitém časoprostoru? Hudba ve tmě. Světlo v tichu. Jsou důležití lidé na jevišti nebo jen muzika? A nebo je to prostředí, ve kterém se představení odehrává?

20 ČTVRTEK / THURSDAY :00-12:30 Studio Marta TŘI SESTRY THREE SISTERS DIFA JAMU Expozice čechovovských postav, navazujících na ruskou tradici zbytečných lidí. Omrzelost životem nekončí ani rezignací a beznadějí. 14:00-16:17 Kino Art / Art Cinema / projekce KING LEAR (1971) režie: Peter Brook Starý a unavený Král Lear ve vynikající herecké interpretaci Paula Scofielda. 16:00-17:00 náměstí Svobody Freedom square DIVADELNÍ SVĚT PODLE FAGI Divadlo DNO / DNO Theatre Na začátku roku se na facebooku objevila komiksová postava Fagi. Divadlo DNO ji oslovilo a jako první může hrát její komiksy na divadle. Divoké písně, co nezařadíte, ale si na ně zařádíte. Ujeté loutky, co ujely a vás tu nechaly. Slovní smyčky, co se na nich jde oběsit. Kabaret, improvizace, písně, humor, zběsilost i v srdci. 16:00-17:30 CED sklepní scéna CET cellar stage DOPISY MEZI PSEM A VLKEM LETTERS BETWEEN DOG AND WOLF Compagnie Jose Manuel Cano Lopéz Pohled na první světovou válku prostřednictvím dopisů vojáků je působivá reflexe krutých událostí, které výrazně ovlivnily světové dějiny. Divák je přímo vtažen do děje a hraje velkou roli ve vývoji představení.

21 18:00-19:15 Výstaviště volná plocha před pavilonem C, vstup z ul. Křížkovského Exhibition Centre free space in front of pavilon C, entry from Křížkovského st. KAINA MARSEILLE La Fabrique Znamená útěk do vysněné země opravdu štěstí? Dokáží vedle sebe žít lidé rozdílné rasy a kultury? Otázka exilu je aktuální i dnes! La Fabrique je kočující divadelní společnost, spojující divadlo, živou hudbu, loutkohru a cirkus. Soubor Fabrique des Petites Utopies ve svých představeních vypráví o dnešním světě velmi citlivým a snovým způsobem. 19:30-20:30 Stadion, Kounicova ul. OTEC THE FATHER Divadlo Feste / Feste Theatre Co otec pokazil, může napravit zase jen otec Syn otci. Otec dceři. Dcera otci. Otec synovi. 20:00-21:10 HaDivadlo HAVRAN, FIDELE A L ÉCLAIR, BABIL Karine Ponties Tři taneční sóla špičkových evropských tanečníků v choreografii Karine Ponties. 20:00-23:00 Divadlo Husa na provázku Theatre Goose on a String MAESTRO A MARKÉTKA THE MASTER AND MARGARITA Divadlo Husa na provázku / Theatre Goose on a String Debut hodný Dostojevského anebo možná jenom S e n j e d e n z n e j d e l š í c h s n ů, j a k é h o j e s t bytost lidská schopna. Jevištní adaptace jednoho z nejvýznamnějších románů 20. století navázala na víceletý projekt Sto roků kobry, v jehož rámci DHNP inscenovalo klíčová díla F. M. Dostojevského. Při inscenování takto rozsáhlého a myšlenkově složitého díla bylo naprosto klíčové již jeho uchopení a interpretace, a tak se tvůrci rozhodli, že nesáhnou po již existujících divadelních adaptacích románu, ale že přijdou s adaptací vlastní.

22 20:30-22:30 Městské divadlo Brno hudební scéna City Theatre Brno Music Theatre MAGICKÁ FLÉTNA A MAGIC FLUTE Bouffes du Nord Divadelní událost roku! Mozartova Magická flétna v režii nejvýznamnějšího žijícího světového režiséra Petera Brooka. Nabízí nám lehkou, nespoutanou Flétnu, v níž důvěrný kontakt s účinkujícími pomáhá odkrýt něžnost a hloubku hudby. V této Flétně se projevuje specifický přístup divadelního souboru Bouffes du Nord a režiséra Petera Brooka k opeře. 22:00-23:00 Biskupský dvůr Bishop s Courtyard RAIN DANCE Handa Gote Rain dance je absurdní temná groteska spojující klišé zábavního průmyslu, skepsi pomalu rostoucí v celé západní kultuře, zbloudilé démony starého světa, kteří si v nové době nevědí rady, stejně jako její obyvatelé. Existenciální horror o touze po vysvobození, které nikdy nepřijde.

23 PÁTEK / FRIDAY :00-22:00 NDB Mahenovo divadlo 14:00-16:14 Kino Art / Art Cinema / projekce HAMLET (2002) režie: Peter Brook Shakespearova tragédie Hamlet v nastudování s Brookovou domovskou scénou Bouffes du Nord. 16:00 22:00 náměstí Svobody Freedom square SLAVNOST MASEK THE FESTIVAL OF MASKS Již třetím rokem ožije na jeden jarní podvečer a večer centrum našeho města skvělým rejem masek. Bujaré karnevalové veselí, během kterého neplatí pro všechny zúčastněné uznávaná pravidla a konvence! Letošní ročník Slavnosti masek bude poprvé skutečným průvodem, což je na rozdíl od předchozích ročníků novum. Všechny karnevalové masky vyjdou ze Zelného rynku a budou procházet centrem města (Masarykova, nám. Svobody, Rašínova, Solniční, Česká a zpět na náměstí Svobody). NTB Mahen Theatre FIGAROVA SVATBA THE MARRIAGE OF FIGARO Národní divadlo Brno / National Theatre Brno Figarova svatba se těší popularitě na celém světě. Není divu, neboť se opera mimo brilantní a jiskřivou hudbu pyšní i téměř činoherním libretem. Annette Jahns zasadila děj opery do současnosti, protože, jak sama řekla, Beuamarchais, libretista Da Ponte i Mozart nevytvořili historizující kus, ale nastavili zrcadlo tehdejší společnosti. 20:30-22:30 Městské divadlo Brno hudební scéna City Theatre Brno Music Theatre MAGICKÁ FLÉTNA A MAGIC FLUTE Bouffes du Nord Divadelní událost roku! Mozartova Magická flétna v režii nejvýznamnějšího žijícího světového režiséra Petera Brooka. Nabízí nám lehkou, nespoutanou Flétnu, v níž důvěrný kontakt s účinkujícími pomáhá odkrýt něžnost a hloubku hudby. V této Flétně se projevuje specifický přístup divadelního souboru Bouffes du Nord a režiséra Petera Brooka k opeře.

24 Pořadatelé: Spolupořadatelé: Podpořili: Partneři: THE READINESS IS ALL Hlavní mediální partneři: Mediální partneři: 27 TH MAY 3 RD JUNE 2011 SHAKESPEARE AND CULTURAL DIVERSITY

25

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání

Více

MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Kultura00131

MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Kultura00131 2015 Gymnázium pod Sv. H. Balbínova 328 261 01 Příbram MALÉ SVATOHORSKÉ DIVADÉLKO 2015 Závěrečná zpráva dotace z města Příbram č.: Popis realizace projektu O žádosti o grant jsme začali přemýšlet na konci

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: CZ.1.07/1.5.00/34.0880

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva William Shakespeare Richard III. Premiéra 2. a 4. března 2006 ve Stavovském divadle William Shakespeare (1564 1616) RICHARD

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi ISBN 978-80-86928-52-4 Doporučená cena: 232 Kč 1. vydání Lepoldová, Jana Metodika taneční gymnastiky

Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi ISBN 978-80-86928-52-4 Doporučená cena: 232 Kč 1. vydání Lepoldová, Jana Metodika taneční gymnastiky Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi (Der Messingkauf) Kupování mosazi je rozhovor mezi filosofem, dramaturgem, hercem a herečkou. Ačkoli dialog zůstal pouze fragmentem, patří tato noční diskuse

Více

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014

18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 18. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel 26. 11. 30. 11. 2014 Vážení a milí, vítejte v Ostravě. V ruce držíte brožurku, která Vás provede inscenacemi letošního ročníku. Pevně věříme, že změny

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

L E T N Í S E M E S T R 201 6

L E T N Í S E M E S T R 201 6 L E T N Í S E M E S T R 201 6 KDE: učebna E304 (budova E Ostravské univerzity, vchod z ulice Čsl. legií, vedle klubu Atlantic) KDY: úterý 16:45 (projekce začínají po cca 15 20 minutovém lektorském úvodu)

Více

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal

Ariane Mnouchkinová. Tisková zpráva. Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Národní divadlo Činohra Umělecký šéf Michal Dočekal Ariane Mnouchkinová DOKONALÉ ŠTĚSTÍ ANEB 1789 Bojíte se dějin? Přijďte do divadla! Milujete dějiny? Přijďte tam též. Inscenace, na jejímž počátku stál

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

PROGRAM NA KVĚTEN. 10. 5. Komické pondělí / Comic Monday 19:00 Komici s.r.o. - Miloš Knor OSTRAVA 2015 PODPORUJE STAND UP COMEDY legendárního komika.

PROGRAM NA KVĚTEN. 10. 5. Komické pondělí / Comic Monday 19:00 Komici s.r.o. - Miloš Knor OSTRAVA 2015 PODPORUJE STAND UP COMEDY legendárního komika. PROGRAM NA KVĚTEN 7. 5. Nápaditý pátek / Creative Friday 8:30-17:00 Future City Game Ostrava 2015 město kulturní rozmanitosti Každý DOBRÝ nápad je pro nás DOBRÝ! Vybraní kreativci budou vymýšlet způsoby,

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO 8. a 9. TŘÍDY

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert. 10.00 Velký výtvarný workshop a tvořivé dílny pro děti - na celé třídě Míru

9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert. 10.00 Velký výtvarný workshop a tvořivé dílny pro děti - na celé třídě Míru Zrcadlo umění 15. 17. 6. 2016 PROGRAM Středa 15. 6. 2016 třída Míru (STAGE MAGNUM) 9.00 Slavnostní fanfáry 9.15 Bonifantes s Míšou Novozámskou zahajovací koncert 10.00 Slavnostní zahájení - vypouštění

Více

Seznam vybraných výstupů

Seznam vybraných výstupů Seznam vybraných výstupů Výstup 1: Rynholecký festiválek (plakát, program) 1 2 Festival Menteatrál Neratov Program (divadlo): Sobota: Samerstein - Jiné jeviště Hrají: Honza, Tibor, veru, EVa, Renča, Páťa,

Více

Akce v Jestřebích horách červen 2010

Akce v Jestřebích horách červen 2010 Akce v Jestřebích horách červen 2010 datum/čas: 1.6.2010 15.30 místo: ZŠ Úpice-Lány, sborovna název: Jednání Školské rady ZŠ Úpice-Lány popis: Řádná schůzka Školské rady ZŠ Úpice-Lány. kontakt: ZŠ Úpice-Lány,

Více

Noc kostelů 2012 Cheb & F. Lázně - ŘkF

Noc kostelů 2012 Cheb & F. Lázně - ŘkF Kostel sv. Mikuláše a sv. Alžběty Kostelní náměstí, Cheb Motto: Ekklésia et martyria Kostel jako místo svědectví Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku (Žalm 119,105) 19:00 19:10 Slavnostní

Více

FRANÇOISE SAGANOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ. Knihy

FRANÇOISE SAGANOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ. Knihy FRANÇOISE SAGANOVÁ Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ Knihy Dva romány o lásce. Přeložili Josef Pospíšil a Eva Ruxová. Dobrý den, smutku 1. vyd. Za měsíc, za rok 2. vyd. P., Motto 2002.

Více

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Jevištní technologie Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady Absolventský projekt

Více

12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ. D)České drama 1. poloviny 20. století

12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ. D)České drama 1. poloviny 20. století 12. LITERATURA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ D)České drama 1. poloviny 20. století D) České drama 1. poloviny 20. století ve 20. a 30. letech se rozmáhá české divadlo vznikají nové scény: ND moravskoslezské

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ Divadla malých forem Interaktivní výukový materiál Česká literatura II. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které

Více

Motýli/ Entechemie: Milada Vyhnálková, Ondřej Dvořák, Daniel Ondráček, Michaela Foitová, Juraj Háder, Barbora Nesvadbová, Tereza Slavkovská

Motýli/ Entechemie: Milada Vyhnálková, Ondřej Dvořák, Daniel Ondráček, Michaela Foitová, Juraj Háder, Barbora Nesvadbová, Tereza Slavkovská Oxana Smilková Absolutní štěstí mouchy aneb poslední mystifikace Salvadora Dalí studio Marta Premiéra: 12. 10. 2014 Režie: Oxana Smilková Dramaturgie: Oxana Smilková, Dagmar Haladová Výprava, light design:

Více

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2012/2013 Změna programu vyhrazena.

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2012/2013 Změna programu vyhrazena. DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2012/2013 Změna programu vyhrazena. V prodeji od 23. července 2012 25. září 2012 Dodo Gombár Medzi nebom a ženou Divadelní společnost FRÍDA Výstupy popisují z různých úhlů různé, reálné

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM DUBEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 2.dubna úterý volné 19.00 hodin PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM Dale Wasserman Inscenace podle Keseyho slavné knihy o svobodě a paličatém drzounství. 9.dubna

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE

DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE DRAMATURGICKÝ PLÁN 2016 PRACOVNÍ VERZE Zrní Eva Urbanová Jelen Michal Hrůza Mňága a Žďorp Věra Špinarová Rytmus Martin a Krisina Kasíkovi Žalman a Spol. Pavel Dobeš Poutníci Ewa Farna Josef Laufer LEDEN

Více

Nutnost tohoto tématu také podtrhuje vizuál sezóny úderná fotografie s agitačním ukazováčkem, jehož autorem je ostravský výtvarník Jiří Šigut.

Nutnost tohoto tématu také podtrhuje vizuál sezóny úderná fotografie s agitačním ukazováčkem, jehož autorem je ostravský výtvarník Jiří Šigut. TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADLO JE V CENTRU!!! V Ostravě 10. 3. 2016 Národní divadlo moravskoslezské představilo seznam premiér příští divadelní sezóny těšit se diváci mohou na Havelku, Jařaba, Kyliána a 4x Lloyda

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Světová a česká literatura do konce 19. Společná pro

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 03.12. RODELINDA - G.F.Handel Kino Květen Teplice / od: 18:15 Americká sopranistka Renée Fleming ztvární titulní postavu královny Langobardie v opeře Georga Friedricha

Více

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen

Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. informační měsíčník kulturních událostí. číslo10 2011. Říjen Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas informační měsíčník kulturních událostí číslo10 2011 Říjen Editorial Milí čtenáři newsletteru, naše Uffo získalo minulý týden spolu s dalšími čtyřmi

Více

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016

KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KULTURNÍ AKCE - KVĚTEN 2016 KINO 1. neděle 17.00 Kniha džunglí 3D Dobrodružný film USA, P 3. úterý 19.00 Spotlight Životopisný film USA s čes. titulky, 12-N 4. středa 19.00 Jak se zbavit nevěsty ČR komedie,

Více

Chit Chat 2 - Lekce 4

Chit Chat 2 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_unit.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit next to vedle, u opposite naproti supermarket supermarket

Více

Literatura období humanismu a renesance II

Literatura období humanismu a renesance II Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Literatura

Více

SLOVÁCKÉ DIVADLO. Michaela Červinková Radok Prof. PhDr. Eva Stehlíková 26. října 2011

SLOVÁCKÉ DIVADLO. Michaela Červinková Radok Prof. PhDr. Eva Stehlíková 26. října 2011 Michaela Červinková Radok Prof. PhDr. Eva Stehlíková 26. října 2011 SLOVÁCKÉ DIVADLO Slovácko bylo v 19. století hojným centrem kočovných divadelních společností. Ukázkou může být, že v roce 1925 po krátkém

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

Kytlické vzpomínání. E+E. Sedláček, rodinné archivy

Kytlické vzpomínání. E+E. Sedláček, rodinné archivy Kytlické vzpomínání 2015 E+E. Sedláček, rodinné archivy Jan Fischer 1921-2011 Narodil se a žil v Praze až do roku 1941, kdy byl transportován do Terezína. Následoval koncentrační tábor Osvětim a další

Více

Informační centrum pro mládež Prachatice

Informační centrum pro mládež Prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny V Pardubicích 8.6.2010 Festival Zrcadlo umění slaví letos 10 let své

Více

OBSAH. Úvod 15. Pravek 17 Starověk 18 Středověk 19 Renesance a novověk 20 17. a 18. století 20 19. a 20. století 20 Současnost 21

OBSAH. Úvod 15. Pravek 17 Starověk 18 Středověk 19 Renesance a novověk 20 17. a 18. století 20 19. a 20. století 20 Současnost 21 OBSAH Úvod 15 PÁR SLOV O HISTORII MUZIKOTERAPIE 17 Pravek 17 Starověk 18 Středověk 19 Renesance a novověk 20 17. a 18. století 20 19. a 20. století 20 Současnost 21 TEORETICKÁ ČÁST - PŘÍPRAVA A VEDENÍ

Více

neděli 8. prosince Děkujeme a budeme se těšit na setkání s vámi na dalších vtaženi!.

neděli 8. prosince Děkujeme a budeme se těšit na setkání s vámi na dalších vtaženi!. Vtaženi! V neděli 8. prosince jsme se pilně připravovali na večer na hodinu modlitby, chvály, uctívání Musím říct, že jsem z toho měla opravdu nádherný pocit. Zažila jsem silnou Boží přítomnost a věřím,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

Agentura CRONY Vás zve na

Agentura CRONY Vás zve na Město Krupka Přehled kulturních a společenských akcí Kontakt: Městský úřad Krupka Tel.: 417 861 253; E-mail.: info@mukrupka.cz; www.krupka-mesto.cz... PLES STRAŠIDEL Název akce : Místo konání : restaurace

Více

www.mekuc.cz MEKUC 1/16

www.mekuc.cz MEKUC 1/16 Mělnické kulturní MEKUC 1/16 Úterý 5. 1. 17.00 19.00 hodin hudební sál MKD MALOVÁNÍ MANDAL Symbolické duchovní zahájení roku 2016 pro dospělé i děti školního věku. Workshop s Bc. Janou Heidenreichovou.

Více

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ STUDIJNÍHO PROGRAMU

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ STUDIJNÍHO PROGRAMU PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ STUDIJNÍHO PROGRAMU Název VŠ: Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Beethovenova 2, 662 15 Brno Součást VŠ: Divadelní fakulta, Mozartova 1, 662 15 Brno Název studijního programu:

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5

Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Přehled akcí na Novoměstsku, Bystřicku a Žďársku v Z Á Ř Í 2 0 1 5 Datum Hodina Název akce Místo konání známka 1.9. 20:00 Kino: Schmitke Komedie. Vstupné na místě 50 Kč. 3.9. 16:00 Žít v krajině Sdružení

Více

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr.

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr. Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748 Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr.

Více

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí Více informací k akcím podává Infocentrum Relax v podhůří Beskyd Náměstí 40, Štramberk Tel./fax 556 801 935 infocentrum@relaxvpodhuri.cz nebo sl. Simona Grznárová, produkční (tel. 602 206 936) Relax v

Více

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz

LEDEN ÚNOR 23. 28. 24. 27. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz LEDEN 23. VALAŠSKÝ BÁL 19.00 h Společenský dům Tradiční bál, jehož pořadatelem je soubor Radhošť. www.radhost.cz 28. TOULKY ČESKOU MINULOSTÍ 17.30 h Městská knihovna Beseda s tvůrci legendárního pořadu

Více

14. èervna 2003 - JIHLAVA

14. èervna 2003 - JIHLAVA 14. èervna 2003 - JIHLAVA 18. CELOSTÁTNÍ PØEHLÍDKA ÈESKÝCH A MORAVSKÝCH DÌTSKÝCH FOLKLORNÍCH SOUBORÙ JIHLAVA 2003 Z povìøení a za finanèního pøispìní Ministerstva kultury ÈR poøádá IPOS-ARTAMA DKO s.r.o.

Více

L I S T O P A D 2009

L I S T O P A D 2009 L I S T O P A D 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

ABSURDNÍ DIVADLO. 20. března 2014, Pavel Trtílek

ABSURDNÍ DIVADLO. 20. března 2014, Pavel Trtílek ABSURDNÍ DIVADLO 20. března 2014, Pavel Trtílek vznik: 50. léta 20. stol. ve Francii 60. léta: šíří se i mimo Francii 1. fáze: uvádění překladů her francouzských autorů 2. fáze: poetika absurdna inspiruje

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

V Á N E K. Vánoce v srdci

V Á N E K. Vánoce v srdci Ročník 10, číslo 12, 30.11.2014 Zpravodaj farnosti Protivanov V Á N E K Vánoce v srdci Blíží se Vánoce a já pořád nemohu zaslechnout rolničky, o kterých se tak často vypráví dětem. Slyším jen těžké kroky

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

W lfg f ang n A madeus s Moza z rt

W lfg f ang n A madeus s Moza z rt Wolfgang Amadeus Mozart Anotace Prezentace seznámí žáky se životem a dílem Wolfganga Amadea Mozarta. V úvodu si žáci zopakují znalosti z předchozích hodin, eventuálně učivo z nižších ročníků. V průběhu

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. června

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

SETKÁNÍ/ENCOUNTER HLAVNÍ PROGRAM. 10. 14. 4. 2012 v Brně. Do I have a dream? www.encounter.cz

SETKÁNÍ/ENCOUNTER HLAVNÍ PROGRAM. 10. 14. 4. 2012 v Brně. Do I have a dream? www.encounter.cz SETKÁNÍ/ENCUNTER 22. R NÍK MEZINÁRDNÍH FESTIVALU DIVADELNÍCH ŠKL 22 ND INTERNATINAL FESTIVAL F THEATRE SCHLS 10. 14. 4. 2012 v Brně HLAVNÍ PRGRAM Do I have a dream? SETKÁNÍ/ENCUNTER 22. R NÍK MEZINÁRDNÍH

Více

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK

Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! Bolívie a Peru - pouští a pralesem 130 let Městského muzeu v Chotěboři a výstava fotografií AFUK Luboš Drtina: Kreslit do knih se doporučuje! datum začátku akce: 31.07.2015 datum ukončení akce: 18.09.2015 čas začátku akce: 19.00 místo konání : Knihovna Ignáta Herrmanna - podkroví stručný popis akce:

Více

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Nejsledovanější seriál současnosti! Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Co nás čeká? Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj o pacienta i své vlastní štěstí.

Více

ČERVEN 2015. Výstavy. Tanec Praha

ČERVEN 2015. Výstavy. Tanec Praha ČERVEN 2015 Výstavy Tanec Praha VÝSTAVY Černý koně / Nejmladší česká malba 10. 6. 27. 9. 2015 Adam Gallery se rozhodla svojí další výstavou představit nejsoučasnější a nejmladší zástupce malířských tendencí

Více

Kulturní přehled KINO

Kulturní přehled KINO ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu

Více

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016

Tiskové materiály. Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Pět mrtvých psů 29. 3. 2016 Třídílná kriminální minisérie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského podle předlohy Michala Sýkory opět představí partu olomouckých kriminalistů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012. Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012. Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 21/2012 Zprávy z Informačního centra pro mládež Prachatice www.facebook.com/icm.prachatice Kontakt: Informační centrum pro mládež Prachatice Zlatá stezka 145 383 01 Prachatice Tel./fax:

Více

Oslava Svatého Jiří. Hrdinové. Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s.

Oslava Svatého Jiří. Hrdinové. Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s. Oslava Svatého Jiří Hrdinové Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s. Klecany 24. 4. 2015 Svatý Jiří 2 Svatý Jiří je patronem všech skautů. V České republice jeho svátek připadá na 24. dubna.

Více

Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok

Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok Příloha 1 k usnesení Rady HMP 1458 ze dne 16. 6. 2015 Partnerství hlavního města Prahy v oblasti kultury v roce 2015 výše částek do 2.000.000,- Kč jednomu a témuž subjektu za rok Akce konané z přímé iniciativy

Více

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015

den čas titul vstupné popis úterý 1.12.2015 den čas titul vstupné popis 1.12.2015 17:30 Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göhte 2) Komedie Německo, 2D/ČD 2015, Režie: Bora Dagtekin, Hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Jana Pallaske 1.12.2015 2.12.2015

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 27. 1. 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA 27. 1. 2009 TISKOVÁ ZPRÁVA Gabriela Preissová (1862-1946) - GAZDINA ROBA TISKOVÁ ZPRÁVA 27. 1. 2009 Gabriela Preissová (1862-1946) GAZDINA ROBA 1 Premiéra v pátek 30. ledna 2009 v 19 hod. v Mahenově divadle. Cena

Více

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

Tajný život Salvadora Dalího

Tajný život Salvadora Dalího Tajný život Salvadora Dalího Tato kniha je monumentem, který si vystavěl na vlastní počest sám Salvador Dalí. Jakkoli mu chybí falešná skromnost, jeho upřímnost je strhující. Dalí odhaluje svá tajemství

Více

SETKÁNÍ/ENCOUNTER. 14. - 18. 4. 2015 www.encounter.cz

SETKÁNÍ/ENCOUNTER. 14. - 18. 4. 2015 www.encounter.cz VERONIKA DOVALOVÁ Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně pořádá 25. Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 14. - 18. 4. 2015 www.encounter.cz Festival se koná pod

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

EXLIBRIS A DROBNÁ GRAFIKA

EXLIBRIS A DROBNÁ GRAFIKA HANA ČÁPOVÁ EXLIBRIS A DROBNÁ GRAFIKA 4 27. července až 5. září 2015 Galerie U Kellerů, Radnice, náměstí Karla Šternberka 68 a plzeňská sekce Spolku sběratelů a přátel exlibris 1 2 34 1. Exl F. MÁSLER.

Více

Vyhodnocení dotazníků

Vyhodnocení dotazníků Vyhodnocení dotazníků Akce BKC Tanec Divadlo Koncerty Hudba Základn Akce BKC Kde? í taneční Co tančíš? Které divadl Druh představení? Kdo hrál? ý žánr? ého je stáří? Vybíráš zvláštnosti? ým jazykem je

Více

12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 12. 9. 2015 27/2015 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 12. září 2015 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Sedláček Daniel Společná píseň

Více

8.NÁRODNÍ OBROZENÍ U NÁS. 2.část

8.NÁRODNÍ OBROZENÍ U NÁS. 2.část 8.NÁRODNÍ OBROZENÍ U NÁS 2.část Lidová slovesnost většina obrozenců sbírala a vydávala lidovou slovesnost k nejvýznamnějším patřil: František Ladislav Čelakovský (1799-1852) František Ladislav Čelakovský

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

L I S T O P A D 2010

L I S T O P A D 2010 L I S T O P A D 2010 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý

Více

Informační centrum pro mládež Prachatice

Informační centrum pro mládež Prachatice Na tvorbě se podílejí praktikanti, dobrovolníci a další pracovníci našeho íčka. Pokaždé zde naleznete koutek tvoření nebo nápadů, něco o akcích v našem městě, pozvánky na kulturu a třeba nás pak navštívíte

Více

Chit Chat 2 - Unit 9. Lekce: STRANA 42. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 9. Lekce: STRANA 42. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 9 (ch_unit9.jbb) Chit Chat - Unit 9 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit free time volný čas (I) watch TV dívám se na televizi

Více

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů TOP 12 Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá. Po dobu šesti týdnů datem 6. září 2009 počínaje vždy v neděli po 21.00 hod. na ČT1

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE

ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE Důležité úvodní kroky pro pořadatele / co potřebujeme vědět pro vypracování nabídky Je třeba vědět, že Kašpárek v rohlíku má divadelní část (2 díly kabaretu),

Více

JUNIORFEST. Číslo 3 sobota 20. 9. 2008 OBSAH: Co se dosud událo na Juniorfestu nového?

JUNIORFEST. Číslo 3 sobota 20. 9. 2008 OBSAH: Co se dosud událo na Juniorfestu nového? JUNIORFEST Číslo 3 sobota 20. 9. 2008 OBSAH: Co se dosud událo na Juniorfestu nového? Promítání filmů pro ZŠ a středoškoláky Velká filmová rallye Vernisáž výstavy Stanislava Fišera Rozhovory s Bárou Štěpánovou

Více

Expresionistická balada z české vesnice

Expresionistická balada z české vesnice Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva Fráňa Šrámek ZVONY Premiéra 15. a 16. června 2006 v Národním divadle Fráňa Šrámek (1877-1952) ZVONY Expresionistická

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více