Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden."

Transkript

1 Pondělník 8 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Studijní záležitosti Důležité termíny do 15. listopadu 2013 vydávání validačních známek pro studenty vyšších ročníků do 20. listopadu 2013 žádosti o sociální stipendium a zvláštní sociální stipendium do 30. listopadu 2013 žádosti o ubytovací stipendium Jak zvládnout první pomoc? Na stránkách Českého červeného kříže ( je zdarma ke stažení aplikace pro mobilní telefony s OS Android a Apple ios. Lze ji stahovat i na SD karty. Členění aplikace v přehledné grafice určují tři základní záložky: NAUČTE SE, V NOUZI a PŘIPRAVTE SE. Aplikace poslouží tedy nejen jako příručka první pomoci s radami ke zvládnutí různých situací od srdečního infarktu přes zlomeniny až po každodenní drobné, jako je přisáté klíště, ale dá se využít i jako praktický rádce pro chvíle kdy jde o každou sekundu - součástí jsou postupy urgentní první pomoci krok za krokem, včetně krátkých videí. Tísňovou linku 155 může uživatel vytáčet přímo z aplikace stisknutím jediného tlačítka. Uživatelé najdou i praktické rady, jak se chovat při mimořádných událostech typu povodní, extrémního počasí nebo třeba při chřipkové epidemii. Studium aplikace však nenahrazuje účast na kurzu první pomoci, neboť neposkytuje možnost praktického nácviku - doporučujeme všem zájemcům účast na kurzu první pomoci. Lze ji realizovat např. na předmětu KAG/ZNZZ, který se otevírá jak v ZS tak LS. Do budoucna zvažujeme ve spolupráci s ČČK i další cesty, jak dovednost první pomoci studentům PřF UP zpřístupnit.

2 Jednorázové prospěchové stipendium Jednorázové prospěchové stipendium ve výši 5.000,- Kč bylo přiznáno každému studentovi, který za akademický rok 2012/2013 dosáhl váženého studijního průměru nejvýše 1,50, zároveň získal aspoň 60 kreditů a zapsal se pro akademický rok 2013/2014 do druhého nebo třetího ročníku prezenčního bakalářského studia nebo do druhého ročníku navazujícího magisterského studia, přičemž se do studia nezapočítávají předměty uznané z předchozího studia a započítávají předměty realizované v zahraničí. Stipendium bude studentům připsáno na účet do 15. prosince Seznamy studentů pro kontrolu budou od 20. listopadu 2013 zveřejněny na webových stránkách fakulty. Nabídky stipendijních studijních pobytů a stáží v zahraničí Informace o nabídkách zahraničních mobilit jsou k dispozici na webové stránce Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci, v sekci Zahraniční vztahy (dostupné na: Koordinátorkou pro zahraniční mobility je na PřF UP vedoucí studijního oddělení Dana Gronychová.!!! Připomínám, že pokud student/studentka vyjíždí do zahraničí v rámci studijních programů (např. Erasmus), pracovních stáží či v rámci řešení výzkumných úkolů, a to i v případě, že je vysílá do zahraničí na konferenci či jiný pobyt katedra nebo řešitel projektu (např. IGA, GAČR, OPVK ad.), je nezbytné kontaktovat před výjezdem koordinátorku pro zahraniční mobility na PřF UP - Danu Gronychovou, se kterou musí být domluveno mimo jiné i pojištění pro pobyt v zahraničí. Povinnost platí pro všechny studenty bakalářských, navazujících magisterských i doktorských studijních programů. Soutěže, granty, projekty, nabídky spolupráce Nabídky mobilit Termín uzávěrek - průběžně. Dovoluji si Vás informovat o zveřejnění aktualizované nabídky stipendií poskytovaných na základě mezinárodních bilaterálních smluv na akademický rok 2014/2015. Celá nabídka stipendií je k dispozici na webové stránce Domu zahraničních služeb. Odkaz: Harmonogram uzávěrek pro všechny země je k dispozici na Současně upozorňuji na blížící se termíny uzávěrek těchto zemí: 15. listopadu.2013: Německo (Odkaz: listopadu 2013: Izrael (Odkaz: listopadu 2013: Švýcarsko (Odkaz: 1. prosince 2013: Německo Bavorsko (Odkaz:

3 Děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci hledá studentky a studenty, kteří by se rádi vraceli na svoji střední školu a aktivně se věnovali práci s touto školou práce bude odměňována za prokazatelně odvedenou činnost, věnovaný čas, aktivitu a výsledky K O O R D I N Á T O R F A K U L T N Í Š K O L Y (seznam FŠ: Náplň práce koordinátora: Bude mít na starost jednu fakultní školu (ideálně tu, kde sám studoval nebo k ní má blízký vztah) 1x za ¼ roku se sejde s garantem spolupráce FŠ Koordinuje exkurze škol na PřF Účastní se setkání ředitelů a garantů FŠ na PřF Zajišťuje popularizační přednášky PřF v prostorách FŠ i PřF Zajišťuje předávání propagačních materiálů PřF na škole Organizuje soutěže pro studenty FŠ Spolupracuje na studentské vědecké a odborné činnosti (SVOČ), na realizaci přípravných kurzů pro studenty FŠ/SŠ k přijímacím zkouškám a před vstupem do 1. ročníků na PřF O pozici koordinátora se můžete ucházet: Zasláním svého strukturovaného životopisu do 20. listopadu 2013 na mail: dagmar.petrzelova@upol.cz. Ve svém životopisu prosím uveďte minimálně tyto údaje: - střední školu, na které jste studoval/-a; - obor, který studujete teď; - vlastní zkušenosti a aktivity spojené zejména s propagací fakulty nebo střední školy, výukou či jinou pedagogickou činností, vedení zájmových kroužků, marketingovou činností a kreativitou apod.; - kontakty na Vás.

4 Nabídky stáží - Fond dalšího vzdělávání Termín uzávěrek - průběžně. Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, začal v červnu 2013 realizovat první stáže v rámci projektu Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání. Stáže reflektují především vysoký zájem poskytovatelů i zájemců o ekonomické a IT obory. Studenti mohou vybírat mezi pozicemi v administrativě, ekonomii a marketingu, IT, stavebnictví a strojírenství a v mnoha dalších. Obory a pozice se navíc v průběhu celého projektu budou i nadále rozšiřovat. Během stáže se studentům věnuje předem určený mentor z řad firemních zaměstnanců. Jeho úlohou je vysvětlit stážistovi, jak to ve firmě chodí a provázet ho po celou dobu stáže. Po ukončení stáže ještě navíc absolvují poradenství s kariérovým poradcem, který s nimi nacvičí pracovní pohovor, pomůže sestavit správně CV a motivační dopis. Jednotlivé stáže trvají od jednoho do tří měsíců. Více informací: Nabídky mobilit Japonsko Termín uzavírky přihlášek: do 9. prosince Dovoluji si Vás informovat o nabídce dvou nových mezinárodních bakalářských programů "PEAK" (v angličtině) na Tokijské univerzitě. Jedná se o čtyřleté programy International Program on Japan in East Asia a International Program on Environmental Sciences. První z nich je zaměřen na problematiku východní Asie se zvláštním důrazem na roli Japonska, druhý na multidisciplinární přístup k ekologickým problémům. Uzávěrka přijímání přihlášek (na studium od akademického roku 2014/2015) je 9. prosince Formulář přihlášky a přesné pokyny pro podání žádosti jsou k dispozici na adrese: Nabídka stipendijního programu - Austrálie Dovoluji si Vás informovat o nabídce stipendijního programu Endeavour. Jedná se o australská vládní stipendia pro vynikající studenty, výzkumné pracovníky a odborníky z celého světa. Stipendia Endeavour Awards představují dlouhodobý stipendijní program australské vlády. Tento program je určen pro vynikající studenty, výzkumné pracovníky a odborníky z celého světa. Stipendistům nabízí příležitost studia, vědeckého výzkumu a profesionálního rozvoje v Austrálii. Kontakt a podrobné informace jsou k dispozici na: /default.aspx

5 Fulbright-Masarykovo stipendium na akademický rok 2014/2015 Fulbright-Masarykovo stipendium: pro ty zástupce akademické obce v ČR, kteří jsou kromě svého úzkého odborného zaměření činní také v akademickém a veřejném životě (v akademickém senátu, v neziskové organizaci, v místní samosprávě apod.). Stipendium pro všechny obory (s výjimkou klinické medicíny) se uděluje ve třech kategoriích: A. pro mladé vědecké pracovníky na počátku vědecké kariéry před dosažením titulu Ph.D.; B. pro začínající vědecké pracovníky, kteří získali Ph.D. maximálně před pěti lety; C. pro pokročilé vědecké pracovníky s titulem Ph.D. získaným před více než pěti lety. Podmínkou je kromě výše uvedené mimoakademické činnosti předchozí úspěšná výzkumná a/nebo pedagogická činnost, dobrá znalost angličtiny, kvalitní výzkumný projekt a pozvání z USA. Stipendium je poskytováno na dobu tří až deseti měsíců podle potřeb žadatele. Uzávěrka přihlášek na akademický rok 2014/2015 je 1. prosince Podrobnosti včetně přihlášky jsou na: Informace o dalších stipendiích Fulbrightova programu jsou na: Soutěž vánoční přání a PF 2014 Děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vyhlašuje pro studenty a zaměstnance UP a absolventy a seniory PřF VIII. ročník soutěže o nejlepší návrh s tématem VÁNOČNÍ PŘÁNÍ A PF 2014 Podmínky účasti v soutěži: soutěžní návrh musí být vlastní tvorbou autora do soutěže budou přijímány návrhy malované, kreslené, vymodelované nebo jinak výtvarně zpracované, které bude možné převést pro tisk přání do elektronické podoby (naskenovat, nafotit apod.), dále mohou být předloženy vlastní fotografie nebo vlastní počítačově zpracované návrhy formát přání odpovídající standardním formátům obálek (C5,C6,DL) souhlas vítěze s použitím návrhu jako oficiálního PF přání PřF a jeho aktivní účast na zpracování návrhu do finální podoby k tisku Uzávěrka (přijímání) návrhů je stanovena na pátek 15. listopadu 2013 Ocenění: na vítěze čeká zajímavá odměna. Autor nejlepšího návrhu obdrží finanční ocenění ve výši Kč a poukázku na 3-denní pobyt pro 2 osoby ve fakultním zařízení v Karlově p. Pradědem. Příjem návrhů a případné informace : soutěžní návrhy zasílejte buď elektronicky na dagmar.zlamalova@upol.cz nebo poštou, popř. osobně k rukám Dagmar Zlámalové, kancelář č podlaží nové budovy PřF UP (ulice 17. listopadu 12, Olomouc Envelopa)

6 Zajímavé akce Pozvánka na IV. ročník Mezinárodní Masarykovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2013 kdy: prosince 2013 Dovolujeme si pozvat studenty doktorských studijních programů na: IV. ročník Mezinárodní Masarykovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2013, nad jehož konáním převzalo záštitu Ministerstvo obchodu a průmyslu České republiky, Slovenské republiky a Polska. Termín konání konference: prosince Konferenční sekce: Business Management Marketing Economy and Business Economics Public Service Financing and Accounting Psychology, Sociology and Pedagogy Industrial Engineering Informatics and Information Technology Konferenční pozvánku zasíláme v příloze, bližší informace včetně přihlášky jsou k dispozici na: Sborník je předložen indexaci databází SCOPUS. Anglicky psané příspěvky jsou pak nabídnuty kooperujícím journalů vedených v EBSCO a DOAJ. Mezinárodní studentská matematická soutěž kdy: 4. dubna 2014 kde: Ostravská univerzita Pozvánka na mezinárodní studentskou matematickou soutěž Vojtěch Jarník International Mathematical Competition, která se bude konat na Ostravské univerzitě 4. dubna Podrobné informace včetně přihlášky: Kontakt Všechna předchozí čísla Pondělníků najdete na webové stránce fakulty, vytištěné aktuální číslo Pondělníku je na úřední desce studijního oddělení. Odkaz na webovou stránku Pondělníku je: Náměty a aktuality vhodné pro zařazení či další sdělení prosím zasílejte na adresu: irena.smolova@upol.cz.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ Možnosti studia v zahraničí PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ 8. 12. 2015 Ing. Dana Brázdová ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE INTERNACIONALIZACE NA VŠE PROGRAM ZAPOJENÍ STUDENTŮ DOKTORSKÉHO STUDIA DO INTERNATIONALIZACE

Více

Pravidla pro poskytování Studijního stipendia Olomouckého kraje

Pravidla pro poskytování Studijního stipendia Olomouckého kraje Pravidla pro poskytování Studijního stipendia Olomouckého kraje I. Podmínky pro získání Studijního stipendia Olomouckého kraje 1. Žadatel o Studijní stipendium Olomouckého kraje (dále jen stipendium) musí

Více

Peru. Universidad de Lima 2010-2011 www.ulima.edu.pe

Peru. Universidad de Lima 2010-2011 www.ulima.edu.pe Peru Universidad de Lima 2010-2011 www.ulima.edu.pe Údaje ke stáži Typ stáže: meziuniverzitní dohoda Místo: Peru Instituce: Universidad de Lima (2010-2011) Doba: 6 měsíců Stipendium: polovina nákladů (Fond

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 7 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU FAKULTA ARCHITEKTURY VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FA VUT V BRNĚ PRO ROK 2014 BRNO

Více

Fakulta ekonomicko-správní Faculty of Economics and Administration

Fakulta ekonomicko-správní Faculty of Economics and Administration Fakulta ekonomicko-správní Faculty of Economics and Administration Ústav ekonomie Institute of Economics Ústav ekonomiky a managementu Institute of Economy and Management

Více

Informace o požadavcích a harmonogramu doktorského studijního programu

Informace o požadavcích a harmonogramu doktorského studijního programu Informace o požadavcích a harmonogramu doktorského studijního programu Katedra psychologie FF UP v Olomouci realizuje dle udělených akreditací doktorský studijní program (dále i DSP či Ph.D. studium) v

Více

Olympijská stipendia

Olympijská stipendia Olympijská stipendia Společný projekt Českého olympijského výboru a Vysoké školy ekonomie a managementu VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU Studium všem! 1 www.vsem.cz ww w ww w..v.vs vse em m.cz..ccz

Více

OBSAH. Aktuality... 3. Studuj v zahraničí... 4. Stipendia... 6. Nabídky práce a stáží... 7. Deadliny... 8. Odkazy... 8. Kontakty...

OBSAH. Aktuality... 3. Studuj v zahraničí... 4. Stipendia... 6. Nabídky práce a stáží... 7. Deadliny... 8. Odkazy... 8. Kontakty... OBSAH Aktuality... 3 Studuj v zahraničí... 4 Stipendia... 6 Nabídky práce a stáží... 7 Deadliny... 8 Odkazy... 8 Kontakty... 9 2 Milí studenti VUT! dostává se vám do rukou newsletter Odboru zahraničních

Více

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016 Oddíl č. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách v platném znění (dále jen zákon) a dále dle vnitřního předpisu VUT v Brně: Studijní a zkušební

Více

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu Akademický rok 2018/2019 Zápis ke studiu Obsah prezentace Podmínky pro zapsání studenta Základní informace Děkan a proděkan fakulty Studijní oddělení Kreditový systém studia Vysokoškolské koleje Identifikační

Více

Směrnice děkana č. 5/2015

Směrnice děkana č. 5/2015 Směrnice děkana č. 5/2015 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2016/2017 Článek I.

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 5 ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Zasedání KD 23.10.2013

Zasedání KD 23.10.2013 Zasedání KD 23.10.2013 Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS Různé ( Pozn.: prezentace je k dispozici na adrese ) Strana 1 Informace z oblasti VaV (1) KJCH - návrh bilaterální

Více

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Aktualizace na rok 2015 Projednáno VR PF UJEP dne: 20. listopadu 2014 Schváleno AS PF UJEP dne: 17. prosince 2014 doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D. děkan PREAMBULE

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER ČERVENEC - SRPEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 6 Stipendia...

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

30.1.2012. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?/ Kulatý stůl. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117.

30.1.2012. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?/ Kulatý stůl. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117 Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?

Více

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci Pondělník 20 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 20. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e F a k u l t a m e z i n á r o d n í c h v z t a h ů N a v a z u j í c í m a g i s t e r s k é s t u d i j n í o b o r y F a k u l t y m e z i n á r

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 9. 10. 2013 Čas od 14.00 do 16.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 (Projednáno Akademickou radou dne 10. 2. 2015) 1 1. Úvod

Více

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. Olomouc, 27. 11. 2013 Dosavadní závěry pracovní skupiny a) podpora technického vzdělávání v OK - vznik VŠ technického oboru na školách v regionu je nereálný (velké finanční

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU PRO ROK 2006 ŘÍJEN 2005 NÁRODNÍHO ODBOJE 17, 400 03 ÚSTÍ NAD LABEM TEL +420 841 133 166, INFO@VSEM.CZ, WW.VSEM.CZ Obsah 1 ÚVOD 1.1 Základní

Více

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER BŘEZEN 2015. Studium a stáže v zahraničí

Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER BŘEZEN 2015. Studium a stáže v zahraničí Odbor zahraničních vztahů Rektorát VUT NEWSLETTER BŘEZEN 2015 Studium a stáže v zahraničí OBSAH Aktuality... 3 Studium v zahraničí- Evropa... 4 Studium v zahraničí mimo Evropu... 6 Stipendia... 9 Letní

Více

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Univerzitní informační systém Mendelova univerzita v Brně Student Svazek 2 Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Studium na MENDELU 11 1.1 Student.....................................

Více

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA

ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA ŘÁD DOKTORSKÉHO STUDIA Vysvětlivky: na Ústavu řízení a ekonomiky podniku fakulty strojní ČVUT v Praze (dále jen ústav ) DS PF KF ORO DSP D DP ISP IPS PSÚ KR S SZD KOS VV FS doktorské studium prezenční

Více

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY S-7/2016 PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY Směrnice děkanky o mimořádných stipendiích za práci pomocné vědecké síly a mimořádných stipendiích v dalších případech Obsah: k provedení Stipendijního

Více

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-44726/2013 Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministr školství, mládeže

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden.

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden. Pondělník 22 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 11. dubna 2011 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový

Více

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Doktorské studium na MTI

Doktorské studium na MTI Doktorské studium na MTI Doktorský seminář MTI Jan Koprnický 11. 10. 2013 Studentská 2 461 17 Liberec 2 tel.: +420 485 353 290 jan.koprnicky@tul.cz www.fm.tul.cz Plán dnešního semináře 1 PhD studium na

Více

STATUT EKONOMICKÉ FAKULTY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

STATUT EKONOMICKÉ FAKULTY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI STATUT EKONOMICKÉ FAKULTY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: doc. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D. děkan 29. 1. 2015 doc. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D., v. r. Právní kontrola:

Více

MOBILITY NA FST 2016/201

MOBILITY NA FST 2016/201 INFORMAČNÍ HODINA MOBILITY NA FST 2016/201 /2017 R.Čerm ermák 11.12.2015 Stav Cíl AKTUÁLN LNÍ STAV MOBILIT NA FST FST je na předních místech na ZČU v počtu přijíždějících studentů a na posledním v počtu

Více

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998

Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Zápis z jednání Akademického senátu OPF SU ze dne 3. 11. 1998 Přítomni: Omluven: Hosté: Čemerková, Helešic, Matuszek, Skála, Suchoňová, Tuleja, Brunda, Kopecký, Kovács, Lébl, Mrozek Malátek, Kroupová doc.

Více

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika

Studijní program Foresight for Environment and Development. Geoinformatika Standard studijního Foresight for Environment and Development A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Absolventský program FNOL a LF UP pro absolventy/lékaře juniory pro rok 2016-2017

Absolventský program FNOL a LF UP pro absolventy/lékaře juniory pro rok 2016-2017 Absolventský program FNOL a LF UP pro absolventy/lékaře juniory pro rok 2016-2017 Cíl projektu: Standardizovat nástup nových absolventů lékařských fakult, optimalizovat jejich nábor, výběr, zahájení specializačního

Více

FULBRIGHTOVA STIPENDIA. Univerzita Palackého, Olomouc 8. listopadu 2011

FULBRIGHTOVA STIPENDIA. Univerzita Palackého, Olomouc 8. listopadu 2011 FULBRIGHTOVA STIPENDIA Univerzita Palackého, Olomouc 8. listopadu 2011 FULBRIGHTŮV PROGRAM Poslání: Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání. 1946 americký

Více

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 3 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Více

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702T004 Mezinárodní rozvojová studia

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702T004 Mezinárodní rozvojová studia Standard studijního Mezinárodní rozvojová studia A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF. Brno,

GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF. Brno, GRANTOVÉ PŘÍLEŽITOSTI pro doktorandy PřF Brno, 12.9.2018 Doktorand 1. stupeň vědecké kariery Vědec Student Doktorand CV building Články Stáže Zapojení do výuky Zapojení do projektů Odbor výzkumu 2 Zdroje

Více

Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012

Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012 Kudy na mezinárodní mobilitu? Seminář doktorandů FT TUL 13.3.2012 Mgr.Věra Marková, Regionální kontaktní organizace Liberec kontakt pro Evropský výzkumný prostor Zdroje informací Ve výkladu jsou vynechány:

Více

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU

Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Administrace programu ERASMUS+: Erasmus na MU Program Erasmus je na MU centrálně koordinovaný Centrem zahraniční spolupráce (CZS), resp. Institucionálním koordinátorem (IK). Institucionální koordinátor

Více

Stipendia do EU 17.4.2014. doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová

Stipendia do EU 17.4.2014. doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová Stipendia do EU 17.4.2014 doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. - Michaela Plašilová Pravidla Stipendium paušální částka na měsíc stanovena Národní agenturou dle cílové země Délka pobytu Min. 3 měsíce Max. 12

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

CEEPUS. 7. února Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka

CEEPUS. 7. února Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka CEEPUS 7. února 2019 Mgr. Ivona Sobotková Mgr. Jan Trnka CEEPUS středoevropský výměnný program zaměřený na regionální spolupráci univerzit (univerzitní sítě) > 25 let trvání programu (od r. 1993, v ČR

Více

KD Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS

KD Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS KD 28.1.2009 Informace z oblasti VaV Informace z oblasti ZS Informace z oblasti DS ( Pozn.: prezentace je k dispozici na adrese www.fjfi.cvut.cz/vav_zs ) Strana 1 Informace z oblasti VaV (1) Žádosti o

Více

Vedení IMS vzalo na vědomí:

Vedení IMS vzalo na vědomí: Zápis ze schůze vedení IMS ze dne 17. února 2015 Přítomni: Doc. J. Vykoukal, ředitel IMS Dr. K. Kozák, vedoucí KAS Dr. K. Králová, proděkanka pro zahraniční styky Doc. O. Konrád, vedoucí KNRS Doc. M. Kubát,

Více

Bakalářský stupeň studia V odborném studiu lze na Přírodovědecké fakultě JU studovat několik biologicky zaměřených oborů, které mají mnohaletou

Bakalářský stupeň studia V odborném studiu lze na Přírodovědecké fakultě JU studovat několik biologicky zaměřených oborů, které mají mnohaletou Bakalářský stupeň studia V odborném studiu lze na Přírodovědecké fakultě JU studovat několik biologicky zaměřených oborů, které mají mnohaletou historii spojenou s Biologickou fakultou JU: Biofyzika -

Více

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia Standard studijního Mezinárodní rozvojová studia A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Nastavit koncepci kombinovaného studia Akce: projednat způsob zajištění kombinované formy studia při navýšení počtu hodin přímé výuky. Provést

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

PROJEKT-I_ŘÍZENÍ PODNIKU V PRAXI (P-I_ŘPP)

PROJEKT-I_ŘÍZENÍ PODNIKU V PRAXI (P-I_ŘPP) PROJEKT-I_ŘÍZENÍ PODNIKU V PRAXI (P-I_ŘPP) 1. ročník Návazného MgS, ZS 2014-15 Zkratka: PI-ŘPP Kód předmětu: 2382111 Semestr: 1N Kreditů: 5 Rozsah předmětu: 0+5, kz (klasifikovaný zápočet) Druh: P (povinný)

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013 FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013 2013 Ústí nad labem, duben 2013 013 1. Úvod Aktualizace DZ na rok 2013 vychází z Dlouhodobého záměru pro období

Více

Rozhodnutí děkana č. 2/2015 k výběrovému řízení a realizaci zahraničních pobytů v rámci programu Free Mover FP VUT v Brně

Rozhodnutí děkana č. 2/2015 k výběrovému řízení a realizaci zahraničních pobytů v rámci programu Free Mover FP VUT v Brně Datum vydání: 5. 1. 2015 Č. j.: 002/17900/2015/Sd Za věcnou stránku odpovídá: doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. Účinnost: Závaznost: Fakulta podnikatelská VUT v Brně Vydává: děkan Nahrazuje: Rozhodnutí

Více

KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE

KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE Úvodem Historická předchůdkyně dnešní katedry zemědělské patřila ke třem zakládajícím katedrám Provozně ekonomické fakulty (PEF) Vysoké

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty výrobních technologií a managamentu 8. října 2009 Program: 1. Plnění Aktualizace DZ 2009 2. Přijímací řízení v roce 2009 3. Realizované projekty 4. Technologický

Více

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 011, fax: +420 585 633 012 Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Směrnice č. 8/2010 Č.j.VŠTE:1187/2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

UPŘESŇUJÍCÍ POKYNY Studentské grantové soutěže (verze 13.2) PREAMBULE

UPŘESŇUJÍCÍ POKYNY Studentské grantové soutěže (verze 13.2) PREAMBULE SPECIFICKÝ VYSOKOŠKOLSKÝ VÝZKUM UPŘESŇUJÍCÍ POKYNY Studentské grantové soutěže (verze 13.2) PREAMBULE Na základě zákona č. 130/2002 Sb. o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací v platném znění

Více

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová Pondělník 13 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 13. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a zároveň

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ KOLEGIA DĚKANA FSE UJEP Datum konání: 12. 2.2014 Čas od 12.30 do 15.30 hod Jednání řídil: RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. děkan Jednání zapsala: Alena Trefilová Místo konání: Přítomni: FSE

Více

á Ú á ú á Ú Ú ř Č Č ř ě á á ř á á š ě á Ž á á ě á š á á á ř ě ě Ž ářú ě ě Ú ář á ář Ú á ř ě á á ě ě Ú ě ř š á á š á á ě ě Ú Ú á á ř á ě ď ú š š ů ř ů ě š ř ů š ř á ú Ž š ř ů ě á š ů ů ě á Ž š ř š ř ř š

Více

Východiska realizace Dlouhodobého záměru FMV. 1. Internacionalizace a mezinárodní spolupráce v oblasti vzdělávací činnosti

Východiska realizace Dlouhodobého záměru FMV. 1. Internacionalizace a mezinárodní spolupráce v oblasti vzdělávací činnosti Aktualizace Dlouhodobého záměru Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze na rok 2012 Východiska realizace Dlouhodobého záměru FMV Aktualizace Dlouhodobého záměru FMV na rok 2012 vychází z Dlouhodobého

Více

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 1 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 1. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

Ekonomika cestovního ruchu

Ekonomika cestovního ruchu Studijní obor Ekonomika cestovního ruchu Studijní program Ekonomika a management Základní informace o studijním oboru výuka studijního oboru byla zahájena v akademickém roce 1991/1992 studijní obor je

Více

Veřejná ekonomika a správa

Veřejná ekonomika a správa Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní program Hospodářská politika a správa studijní obor je odborně garantován katedrou ekonomie a veřejné správy výuka je zajišťována zejména vysoce kvalifikovanými

Více

Rozvojový projekt na rok 2009

Rozvojový projekt na rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA: TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Rozvojový projekt na rok 009 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Centralizovaný : 5. Program na podporu vzdělávání seniorů Podprogram: Název projektu: Rozvoj

Více

Analýza dobré praxe webové propagace univerzitních poradenských pracovišť v zahraničí

Analýza dobré praxe webové propagace univerzitních poradenských pracovišť v zahraničí UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Profesně poradenské centrum FF UP Wurmova 7, 771 11 Olomouc Tel.: +420 585 633 250 Analýza dobré praxe webové propagace univerzitních poradenských pracovišť v zahraničí

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijní oddělení Ing. Kateřina Frenzelová Studijní

Více

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012 Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012 Úvod Akreditační komise (dále AK) rozhodla na svém zasedání

Více

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017

INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017 INFORMACE PRO STUDENTY 1. ROČNÍKU NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA V AR 2016/2017 PERSONÁLNÍ SLOŽENÍ STUDIJNÍHO ODDĚLENÍ Proděkanka pro studium doc. Ing. Lenka Kauerová, CSc. Vedoucí studijní oddělení

Více

Den otevřených dveří 2016

Den otevřených dveří 2016 Den otevřených dveří 2016 doc. Ing. Hana Mikovcová, Ph.D. proděkanka pro pedagogiku Ing. Pavel Mikan systémový integrátor Hana Dudová studijní referentka O fakultě Poslání fakulty: vychovávat budoucí odborníky

Více

Soutěž o projekty Specifického výzkumu prováděného studenty (IGA) na PF UP

Soutěž o projekty Specifického výzkumu prováděného studenty (IGA) na PF UP Soutěž o projekty Specifického výzkumu prováděného studenty (IGA) 2019 2020 na PF UP Prioritní téma projektů je Právo a společnost. V roce 2019 PF UP přijímá: a) žádosti o standardní projekty IGA projekty

Více

Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s.

Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s. Akreditace vzdělávacích programů u SPŘ, o.s. P R O C E S A K R E D I T A C E V Z D Ě L Á V A C Í C H P R O G R A M Ů U S P Ř, O. S. O D 2 6. 5. 2 0 0 8 Společnost pro projektové řízení, o.s. 2008 Vydání

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta

Informace k soutěži o prostředky z IP 2015 Pedagogická činnost. Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Materiál pro jednání kolegia děkana PEF ČZU v Praze dne 6. 5. 2015 Předkládá: Ing. Martin Pelikán, Ph.D. děkan PEF ČZU v Praze Název materiálu:

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ

PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ Možnosti studia v zahraničí PRO STUDENTY DOKTORSKÝCH PROGRAMŮ 21. 11. 2014 Ing. Dana Brázdová ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE PROGRAM INTERNACIONALIZACE NA VŠE ZAPOJENÍ STUDENTŮ DOKTORSKÉHO STUDIA DO INTERNATIONALIZACE

Více

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus Erasmus Program Erasmus je zaměřen na mobilitu a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání v Evropě a také na spolupráci vysokoškolských institucí s podniky. Erasmus rovněž podporuje spolupráci vysokoškolských

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1985 Vyhlásené: 14.08.1985 Časová verzia predpisu účinná od: 01.09.1985 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 60 V Y H L Á Š K A ministerstva školství

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRMICE DĚKANA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah: Touto směrnicí se doplňuje Stipendijní

Více

120 00 Praha 2, Londýnská 15

120 00 Praha 2, Londýnská 15 PRACOVNÍ POSTUP Pracovní skupina soudní znalci Vydání: 1. 1. 2009 Revize provedena 25. 2. 2009 Revize provedena 1. 10. 2015 Frekvence kontroly: 1x ročně Česká asociace sester Prezidium Odborný garant:

Více

PhDr. Pavla Nečasová, Ph.D. doc. PhDr. PaedDr. Anna Kucharská, Ph.D. PhDr. Eva Vachudová, Ph.D. Bc. Daniela Čechová

PhDr. Pavla Nečasová, Ph.D. doc. PhDr. PaedDr. Anna Kucharská, Ph.D. PhDr. Eva Vachudová, Ph.D. Bc. Daniela Čechová PhDr. Pavla Nečasová, Ph.D. doc. PhDr. PaedDr. Anna Kucharská, Ph.D. PhDr. Eva Vachudová, Ph.D. Bc. Daniela Čechová Tři pilíře PedF UK lidskost kreativita kvalita propojená s praxí Lidskost nejste jen

Více

Výběrové řízení Erasmus 2014/2015

Výběrové řízení Erasmus 2014/2015 Výběrové řízení Erasmus 2014/2015 Děkan LF UP vypisuje výběrové řízení pro studenty LF UP v Olomouci na obsazení míst na studijní pobyty v rámci programu Erasmus pro akademický rok 2014/2015. Předpokládané

Více

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně. Výroční zpráva o činnosti za kalendářní rok 2015

AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně. Výroční zpráva o činnosti za kalendářní rok 2015 AKADEMIE STING, o.p.s., vysoká škola v Brně Výroční zpráva o činnosti za kalendářní rok 2015 Brno, květen 2016 OBSAH 1 ÚVOD... 4 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 2.1 KONTAKTNÍ ÚDAJE... 4 2.2 ORGANIZAČNÍ SCHÉMA...

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Tým Katedry psychologie DEN NÁZEV OTEVŘENÝCH KONFERENCE DVEŘÍ 2015 KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE CO VÁS DNES ČEKÁ I. Trocha historie II. Kdo jsme III. Typy studia a jak se k nám dostat

Více

Nadace Sophia. Přehled Nadačních fondů, které poskytují finanční příspěvky a stipendia hendikepovaným studentům:

Nadace Sophia. Přehled Nadačních fondů, které poskytují finanční příspěvky a stipendia hendikepovaným studentům: VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Antonínská 548/1, 60190 Brno www.vutbr.cz Přehled Nadačních fondů, které poskytují finanční příspěvky a stipendia hendikepovaným studentům: Nadace Sophia Nadace Sophia je

Více

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú.

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. 1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. Prioritou OZP Akademie z.ú. je porozumění specifickým potřebám hendikepovaných studentů. Z vlastních zkušeností, které jsme získali dlouhodobou prací s lidmi se

Více

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 1. 7. 2013 STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem. S t a t u t Fakulty bezpečnostního

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více