Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne (zahájení zasedání v hod., ukončení v hod.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 23.09.2011 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 19.35 hod."

Transkript

1 Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne (zahájení zasedání v hod., ukončení v hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Ladislav Gurecký, Miroslav Hovjacký, Ing. Lumír Ivánek, Karel Kavka, Vladimír Kostura, Ing. Jolana Mertová, Mgr. Aleš Nezhoda, Ing. Alois Poloch, Ing. Josef Port, Ing. Marek Špok, MUDr. Otakar Tofel, Ing. Martin Zdralek Omluven: Ing. Alois Vrána Občané: zasedání zastupitelstva obce zahájil starosta obce Ing. Alois Poloch. Přivítal všechny přítomné a sdělil, že z celkového počtu 15 členů zastupitelstva obce je při zahájení zasedání přítomno 14 členů, takže zastupitelstvo je schopno jednat a usnášet se. Dále sdělil, že oznámení o konání zasedání zastupitelstva, o programu jednání, pozvání členů zastupitelstva a doručení materiálů k projednání bylo zajištěno v souladu s jednacím řádem zastupitelstva. Starosta obce Ing. Alois Poloch předložil členům zastupitelstva obce program jednání: Program: 1. ZAHÁJENÍ. 2. SCHVÁLENÍ PROGRAMU. 3. VOLBA NÁVRHOVÉ KOMISE A OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU. 4. OVĚŘENÍ ZÁPISU Z 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE. 5. ZPRÁVA O PLNĚNÍ USNESENÍ A VYŘIZOVÁNÍ PŘIPOMÍNEK Z 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE. 6. ZPRÁVA O JEDNÁNÍCH RADY OBCE Z 28.6, 4.8, 16.8, ROZPOČTOVÉ OPATŘENÍ Č. 5/ ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBCE PŘÍPRAVA (NOVÉ INVESTICE, ÚDRŽBA A OPRAVY). 9. SETKÁNÍ OBČANŮ OBCÍ S NÁZVEM BYSTÉ. 10. PRODEJ POZEMKU - PARC. Č. 76, K.Ú. JANOVICE. 11. KOUPĚ POZEMKU PARC. Č. 157/5, K.Ú. JANOVICE. 12. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2011, O OCHRANĚ NOČNÍHO KLIDU A REGULACI HLUČNÝCH ČINNOSTÍ. 13. CENY POZEMKŮ CENY OBVYKLÉ. 14. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE JANOVICE INFORMACE. 15. DOTAZY, PŘIPOMÍNKY A PODNĚTY ZASTUPITELŮ NA RADU OBCE A PŘEDSEDY VÝBORŮ. 16. NÁVRHY, PŘIPOMÍNKY A PODNĚTY OBČANŮ. 17. NÁVRH USNESENÍ. 18. ZÁVĚR ZASEDÁNÍ. Starosta obce upozornil zastupitelé, že vždy mají možnost v době po předání materiálu do jednání zastupitelstva obce se přijít dotázat na obec na podrobnější informace k předloženým materiálům, aby pak při jednání zastupitelstva nedocházelo ke zbytečným nejasnostem.

2 Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu: Za členy návrhové komise byli navrženi: Ladislav Gurecký, MUDr. Otakar Tofel, František Ďurčík Za ověřovatelé zápisu byli navrženi: RSDr. Milan Beneš, Karel Kavka Ověření zápisu z 5. zasedání zastupitelstva obce: Ověřovateli zápisu z 5. zasedání zastupitelstva obce byli Ing. Lumír Ivánek a František Ďurčík. Zprávu přednesl Ing. Lumír Ivánek a sdělil, že zápis je v souladu s průběhem zasedání zastupitelstva, je bez závad a proto byl stvrzen podpisy bez připomínek. Zpráva o ověření tohoto zápisu byla členy zastupitelstva vzata na vědomí bez připomínek. Zpráva o plnění usnesení a vyřizování připomínek z 5. zasedání zastupitelstva obce: Zprávu o plnění usnesení a vyřizování připomínek přednesl starosta. - Rozpočtový výhled - je zařazen do programu dnešního zasedání - Koupě parc. č. 376/22 - je podán návrh na vklad, k.ú. ještě požádal o doplnění podkladů o rozhodnutí stavebního úřadu ke změně kultury a využití území předpoklad zápisu konec září Prodej parc. č na minulém zasedání byl schválen záměr, prodej je zařazen do programu dnešního zasedání - Odprodej části pozemku parc. č. 3016/1 - probíhá jednání se žadatelem, je nutné zaměření a zpracování geometrického plánu, který má zajistit budoucí nabyvatel. - Obecně závazná vyhláška 1/2009 Zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. Požadavek na změnu - je zařazen do programu dnešního zasedání - K bodu 15. Návrhy, připomínky a podněty občanů - Rada obce se připomínkami zabývala a jsou průběžně dle možností řešeny. K podané zprávě nebylo připomínek a zpráva byla vzata na vědomí. Zpráva o jednáních rady obce z 28.06, 04.08, a Zprávu o jednáních rady přednesl člen rady obce Mgr. Aleš Nezhoda. Mimo jiné zmínil zprávu o jednání s Frýdlantskou zemědělskou a.s. jejím zástupcem ing. Vavříkem, ohledně škod, které způsobuje zemědělská technika. MUDr. O. Tofel dotaz, jak dopadlo jednání s Ing. Vavříkem. Vladimír Kostura, který byl pověřen radou k jednání (řešení problémů) s Frýdlantskou zemědělskou a.s., zastupitelům sdělil, že mu bylo přislíbeno ze strany vedení této společnosti, že v případě způsobí-li zemědělská technika nějaké škody, znečištění apod. bude ihned sjednána náprava ze strany Frýdlantské zemědělské a.s. MUDr. O. Tofel dotaz, na žádost Prvočasu, která byla projednávána radou obce. Starosta sdělil, že sdružení Prvočas se snažilo o získání dotace na stavbu hřiště pro děti (u školy), vzhledem k tomu, že se jim nepodařilo dotaci získat, navrhují nyní, aby byly zrekonstruované prostory před prodejnou potravin v Janovicích vybaveny nějakými (zejména dětskými) atrakcemi, aby tam mohli občané a děti trávit část volného času. Starosta obce sdělil, že realizace záměru je závislá na získání dotace, o kterou již sdružení požádalo. K podané zprávě nebylo dalších připomínek a zpráva byla vzata na vědomí.

3 Rozpočtové opatření č. 5/2011 Důvodovou zprávu přednesl starosta. Usnesením zastupitelstva obce ze dne č. 3/24 byl schválen pro r schodkový rozpočet obce a to ve výši: Příjmy r Kč Výdaje r Kč Schodek ve výši Kč je pokrýt z BÚ obce r Dále byly schváleny podmínky k provádění jednotlivých rozpočtových opatření, které může provádět rada. - Rada obce v souladu s usnesením zastupitelstva obce č. 3/24 ze dne provedla rozpočtová opatření č. 1-4 Po těchto opatřeních je nadále rozpočet obce schodkový a to ve výši: Příjmy r Kč (navýšení o Kč) Výdaje r Kč (navýšení o Kč) Schodek ve výši Kč je pokrýt z BÚ obce r ( = ) - Rozpočtové opatření č. 5: K úpravě rozpočtu dochází ve výdajích mezi kapitolami 311-školství a 611-zastupitelstvem obce a to z důvodu navýšení příspěvku ZŠ a MŠ Janovice o Kč a to na platy nepedagogických pracovníků. Návrh je v souladu s usnesením rady obce č ze dne Jelikož se jedná o závazný ukazatel rozpočtu, je nutno toto opatření schválit zastupitelstvem obce. Starosta upozornil zastupitele, že materiál, který byl předložen zastupitelům k projednání je nyní pozměněn, jelikož dopoledne před jednáním zastupitelstva obce mu byl doručen dopis ředitele školy, ve kterém se píše, že platy pedagogických pracovníků budou plně hrazeny Krajským úřadem MS kraje, jelikož se řediteli školy podařilo navýšit počet žáků navštěvujících ZŠ Janovice (z původně přihlášených 140 na 147). Proto dochází k úpravě rozpočtového opatření a to o navýšení kapitoly 311 Školství jen o Kč místo původně uváděných Kč. Před návrhem usnesení starosta obce zastupitelům sdělil, že si pro sebe zpracoval statistiku dětí, které navštěvují janovickou školu, ze které zjistil, že do školy nechodí 36 dětí, které mají v obci trvalý pobyt a jsou ve věku povinné školní docházky (min. počet dětí v ZŠ je stanoven na 153 stále ZŠ chybí 6). Mimo jiné také zmínil, že z jiných obcí školu navštěvuje minimální počet dětí (deset) a to i přesto, že obec vyplácí příspěvek na dojíždění ve výši 1.800,--Kč na školní rok a příspěvek ve výši 1.500,--Kč při prvním vstupu do školy. - Mgr. Aleš Nezhoda zmínil, že počet žáků, kteří navštěvují školu je pro základní školu velmi důležitý, jelikož je to ukazatel podle, kterého se pak vypočítává výše příspěvků, které do školy poukazuje např. Krajský úřad MS kraje. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce schvaluje úpravu rozpočtu č. 5/2011 rozpočtová změna v příjmech a ve výdajích následovně: Výdaje: Kapitola 311 Školství (ZŠ, MŠ) navýšení o Kč Kapitola 611 Zastupitelstvo obce snížení o Kč Celkové příjmy a výdaje pro r budou zachovány ve výši Kč. Hlasování o předneseném usnesení: 14 pro, 0 proti, 0 zdrž.

4 Rozpočtový výhled příprava (nové investice, údržba a opravy) Zprávu přednesl starosta obce. Materiály k rozpočtovém výhledu obce na roky byly projednávány již na 4. a 5. zasedání zastupitelstva. Byla přijata dvě usnesení č. 4/33 a 5/44 (částečně jsou plněna) Rozpočtový výhled bude předložen ke schválení na 7. veřejném zasedání zastupitelstva obce tj Na minulých zasedáních byla předložena příloha Rozpočtový výhled na r (z ), kde byly uvedeny odhady nákladů na nové investice, údržbu a opravy. Příloha obsahovala i odhad finančních prostředků, kterých lze na tyto náklady použít z rozpočtu obce. Naším úkolem je stanovit, které akce budeme v tomto volebním období upřednostňovat a postupně realizovat. Dosud přijatá usnesení: č. 4/33 (z ): Zastupitelstvo obce souhlasí, aby příprava rozpočtového výhledu byla opět zařazena do programu 5. veřejného zasedání zastupitelstva s tím, že zastupitelé (jednotlivě společně) za jednotlivé strany (KSČM, STAN, SNK, ODS, TOP09) dodají, na tomto zasedání, pro přípravu rozpočtového výhledu své písemné podklady (doporučení, podněty atd.). Tyto materiály budou na 5. zasedání přečteny (zveřejněny), v diskusi projednány a budou sloužit pro zpracování (dopracování) rozpočtového výhledu pro roky Rozpočtový výhled bude předložen ke schválení nejpozději na 7. zasedání zastupitelstva obce tj č. 5/44 (z ) Zastupitelstvo obce souhlasí, aby příprava rozpočtového výhledu byla opět zařazena do programu 6. veřejného zasedání zastupitelstva. Rozpočtový výhled bude předložen ke schválení nejpozději na 7. zasedání zastupitelstva obce tj Starosta mimo jiné také sdělil, že bude ukončen nájem obecního bytu v budově školy na Bystrém (koncem r. 2011) a přednesl zastupitelům návrh, zda-by se v době, kdy bude budova prázdná nemělo přistoupit k rekonstrukci tohoto bytu + vybudování menšího bytu ve zbylých podkrovních prostorech, jelikož dle jeho názoru v podkroví se nic jiného vymyslet nedá. Dále informoval občany o územním a stavebním řízení na stavbu vodovodu Baštice (rozšíření vodovodního řádu), kterým by se zásobilo dalších 53 trvale bydlících občanů pitnou vodou. Rada obce předloží na dalším jednání zastupitelstva návrh plánovaných akcí, ke kterým se pak zastupitelé závazně vyjádří a schválí priority (pořadí) jednotlivých staveb a oprav. - RSDr. Milan Beneš dotaz, kolik bude stát rekonstrukce prostranství před prodejnou potravin? Starosta uvedl, že veškeré náklady na investice, byly schváleny při schvalování rozpočtu na r (celá akce bude stát 2,2 mil. Kč). Starosta dále uvedl, že se setkal i s údivem některých občanů a s námitkami proč, se to dělá tak a ne jinak. Starosta sdělil, že celý návrh byl před vydáním stavebního povolení zveřejněn a občané se k němu měli možnost vyjádřit. Dle jeho názoru se jedná o centrum obce, kde nemusí být hlavní ozdobou zvony na tříděný odpad. - Ing. Martin Zdralek chce po zastupitelích, aby zvážili možnost ochrany obecního majetku kamerovým systémem. Zjistil, že nainstalování kam. systému o 5 kamerách by obec stálo cca 200 tis. Kč, tímto systémem by se mohl zčásti ochránit majetek, který nejvíc láká vandaly, výtržníky a zloděje (prostory místního hřbitova, u kostela, u obchodu apod.).

5 Vladimír Kostura se k věci vyjádřil, že i on by přivítal kameru na prodejně potravin, která by dokumentovala občany, kteří konzumují u prodejny alkoholické nápoje a tím porušují obecně závaznou vyhlášku. Protože v případě, že on přijede k prodejně a zavolá Policii ČR, tak většinou dojde k tomu, že než přijede hlídka občané se rychle přemístí. Ladislav Gurecký se k věci vyjádřil s tím, že by obec k tomuto kroku neměla přistupovat a být v této věci opatrná z důvodu ochrany soukromí občanů. ******. uvedl, že by možná šlo pořídit kamerový systém i levněji, pokud by se nepořizoval přímo od nějaké agentury, ale třeba od menší firmy. Starosta k celé věci sdělil, že pokud by obec k tomuto kroku přistoupila, musel by být k pokrytí kam. systémem zpracován určitě nějaký projekt nebo studie, ke které by se musely vyjádřit i různé organizace, např. Policie ČR. Určitě si obec nemůže namontovat kamery, jak jí napadne a dívat se např. někomu do oken nebo do dvora. Setkání občanů obcí s názvem Bystré Zprávu předložil Ladislav Gurecký. Uvedl, že setkání se konají ve dvouletých cyklech a v Janovicích-Bystrém by bylo v pořadí již deváté. Jako jednoho ze zakládajících členů tohoto celostátního setkání je možno považovat, dnes již emeritního ředitele Základní školy v Janovicích, rodáka z Bystrého, pana ******. Každé toto setkání je jiné a pořadatelé vycházejí z možností, jež jim jejich rozpočty vzhledem k jejich velikosti dovolí. Na Slovensku se setkání konalo na městském stadionu za účasti mnoha diváků a neslo se v duchu požárního sportu, svěcení hasičského praporu za přítomnosti nejvyšších představitelů města. V kulturním programu vystupovalo několik folklorních souborů, cimbálová muzika, dechovky. Večer dvě diskotéky, taneční zábava a ubytování v okolních rekreačních zařízeních. Setkání v Orlických horách nebylo ani nemohlo být realizováno v tomto duchu. Konalo se na místním přírodním koupališti a podílela se na něm celá vesnice. Tady bylo nosné téma - zimní olympiáda v letních podmínkách. Jednotlivé delegace Bystřanů soutěžily v klasických zimních disciplínách, nicméně bez sněhu a ledu. Toto setkání by bylo určitou předlohou. Na rok 2012 připadlo pořádání tradičního setkání na naší obec. Setkání by se po případném schválení Obecním zastupitelstvem konalo v termínu července 2012, v areálu hřiště a budovy sokolů Bystřanka na Bystrém. Organizací celé akce by byly pověřeny organizace Sokol Bystré, SDH Bystré, s pomocí i neorganizovaných občanů obce a patronem celé akce by byl Obecní úřad v Janovicích. Zodpovědnou osobou za obec Janovice by byl p. Ladislav Gurecký. Doposud byly svolány tři schůzky, na kterých bylo dohodnuto následující. Vedoucím celé akce p. Gurecký Ladislav, zástupce p. ******, za organizaci sportovního odpoledne by zodpovídala ******, za kulturní program ******. Delegáti starající se o jednotlivé účastníky obcí by byli *******, Hovjacký Miroslav, ******, ******* a ******. Za vedení finančního účetnictví bude zodpovídat ******. Za areál Bystřanka bude zodpovídat ******. Průběžný itinerář akce by byl: Příjezd účastníků setkání v pátek v odpoledních hodinách. Přivítání v Hasičské zbrojnici na Bystrém, seznámení s programem, malé občerstvení. Prohlídka Bystrého a přesun účastníků již s určeným delegátem do Janovic. Prohlídka školy a školky, kostela sv. Josefa, Obecního úřadu s přijetím u starosty obce a zastavení se u rodiště slavného Ondráše. Dále ubytování a večeře v areálu Camping v Lubně a v restauraci Budoucnost na Nové Vsi. Sobota 7.7. Hlavní program setkání : Po snídani v areálech přesun autobusy na Lysou horu. Návrat na Bystré a oběd v rest. U Toflů. V 15. hod oficiální slavnostní zahájení Setkání Bystřanů. Celá akce bude vedena v duchu návštěvy Beskyd. Beskydy jako rázovitý kraj, kdysi zaměřený především na zemědělskou výrobu, by byl předlohou pro recesistickou soutěž zúčastněných delegací Bystřanů. Soutěžní odpoledne ponese název Beskydský desetiboj a jednotlivé disciplíny budou následující: Hod vidlemi na cíl, kosení trávy kosou, podojení krávy, sběr brambor, převoz trakařem atd. Vyhodnocení soutěže a předání věcných

6 cen. Celé odpoledne a večer bude k dispozici občerstvení a jídlo, v podobě guláše ze zvěřiny dodané Mysliveckým sdružení Janovice, uzeniny, koláče a cukroví připravené místními hospodyňkami. Hudební produkci zajistí skupina Lordi, hrající na hasičských výletech na Bystrém. Vystoupí folklorní skupiny z Bystrého u Dobrušky a z Bystrého ze Slovenska, skupina historického šermu z FM, lašský král ze Skalice, soutěže pro děti atd.. Celá akce je veřejná a přístupná pro širokou veřejnost. Večer taneční zábava prolínána vystoupeními různými pozvanými hosty. O půlnoci ohňostroj či vypuštění svíticích balonků. Ráno pak snídaně na Campingu a odjezd účastníků setkání do svých rodných Bystrých. Přátelé ze Slovenska ještě obyčejně navštíví mši svatou v místním kostele. Na tuto akci žádá Ladislav Gurecký zařadit do rozpočtu obce na r částku ve výši ,-- Kč, která bude sloužit na finanční pokrytí celé akce. Předpokládaná účast je až 200 hostů. - Ing. Martin Zdralek dotaz zda mají pořadatelé na akci zpracován, alespoň předběžný rozpočet, zda již pořadatelé žádali o sponzorský dar a jak se podílí účastníci akce? Ladislav Gurecký uvedl, že každá delegace přiveze vnos ve výši ,--Kč. Pořadatelé nenašli žádné sponzory pro tuto akci, ale zvažují podání žádosti o finanční dotaci ke Krajskému úřadu MS kraje. Uvedl, že se počítá s návštěvností až 200 lidí, kdy je pro ně nutno zajistit ubytování a stravu, což činí nejvyšší položku. Pak budou finance sloužit na pokrytí nákladů spojených s hudební produkcí a záleží také na tom kolik bude pozváno umělců. Částka ve výši 200 tis. Kč je dle jeho slov nástřel, organizátoři plánují, že část nákladů bude také hrazena z výdělku. - Ing. Marek Špok uvedl, že tuto akci určitě podpoří, ale bude pak chtít vidět vyúčtování fin. prostředků celé akce a také ho zajímá, co se bude dít, když částka ve výši 200 tis. Kč nebude stačit k pokrytí celkových nákladů? K tomuto se p. Gurecký nevyjádřil, pouze uvedl, že ještě zvažoval zakoupení pro potřeby obce velkého stanu, který by si pak mohli půjčovat na akce dobrovolné spolky při pořádání akcí, pro případ nepříznivého počasí. Dle jeho zjištění lze zakoupit stan pro 25 sedících občanů ve výši 150 tis. Kč, což bylo radou obce zamítnuto. Ladislav Gurecký také uvedl, že poskytnutá dotace bude samozřejmě vyúčtována a účtováním celé akce bude pověřena p. ******. Ing. Marek Špok upozornil, na nutnost ujasnění skutečnosti, kdo bude pak v budoucnosti o příspěvek žádat, jestli hasiči nebo sokoli? - RSDr. Milan Beneš, upozornil na možnost zřízení osadního výboru, který by o příspěvek mohl také žádat. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce souhlasí s rezervováním částky ve výši ,--Kč z rozpočtu obce Janovice na r na pokrytí nákladů spojených s financováním Setkání občanů obcí s názvem Bystré. Forma poskytnutí příspěvku bude upřesněna při schvalování rozpočtu na r Hlasování: 13 pro, 0 proti, 1 zdrž. Prodej obecního pozemku parc. č. 76 k.ú. Janovice Materiál přednesl starosta. Se záměrem obce prodat pozemek parc. č. 76 o ploše 164 m 2 vyslovilo zastupitelstvo obce souhlas usnesením č. 5/46 (5. zasedání konané ). Záměr byl zveřejněn na úřední desce, evid. č. 55/2011 (vyvěšeno od ). Na obecní úřad nebyly podány žádné písemné nabídky, proto se uvedený pozemek navrhuje prodat žadateli. Ing. Josef Port upozornil, že opět nebylo v materiálu uvedeno, že obec nebude uvedený pozemek v budoucnu potřebovat. Starosta k danému uvedl, že tento pozemek byl projednáván již při schvalování záměru na minulém jednání zastupitelstva, kdy již bylo uvedeno, že se jedná o dlouhodobě zaplocený pozemek, který obec nebude potřebovat a k prodeji dochází z důvodu legalizace skutečného stavu.

7 Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce schvaluje odprodej pozemku, který je dosud ve vlastnictví obce Janovice, zapsaný u Katastrálního úřadu pro Moravskoslezský kraj, katastrální pracoviště Frýdek- Místek, na listu vlastnictví č. 1, následovně: - Pozemek parc. č. 76 o výměře 164 m 2 za cenu 150 Kč/m 2, ****** Hlasování: 14 pro, 0 zdrž., 0 proti Koupě pozemku parc. č. 157/5 k.ú. Janovice(od soukromého majitele) Materiál přednesl starosta. Jedná se o pozemek parc. č. 157/5 o výměře 5 m 2, odměřený z parc. č. 157/3. Důvod: Přístup pro údržbu stávajícího objektu autobusové zastávky. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce pověřuje starostu obce k uzavření smlouvy na koupi pozemku parc.č. 157/5 o ploše 5 m 2 v k.ú. Janovice u F-M za cenu 150 Kč/m 2, tj. za celkovou cenu 750 Kč. Obec bude také hradit pořízení geometrického plánu. Hlasování: 14 pro, 0 zdrž., 0 proti Obecně závazná vyhláška č. 3/2011, o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností: Materiál přednesl starosta. Vyhláška byla zpracována na základě požadavků zastupitelů na minulém jednání zastupitelstva. Je v ní zapracováno, omezení hlučných činnosti pouze o nedělích a do vyhlášky byl také zapracován noční klid. Obecně závazná vyhláška č. 3/2011 byla zpracovaná za spolupráce obce s Ministerstvem vnitra ČR. - Ing. Marek Špok uvedl, že v naší obci je spousta občanů, kteří pracují přes týden mimo obec a jezdí domů večer nebo třeba jen na víkend a tato vyhláška, pak zakazuje občanovi o nedělích dělat nutné práce kolem svého domu, např. kosení apod.. Dle jeho názoru by nemělo být určováno občanům, kdy co mají dělat stejně tak, jako by nová vyhláška neměla zakazovat po hod. dělat hluk. Hlavně v létě o víkendech spousta občanů tráví večery na zahradě a v případě, že budou trošku hlučnější, dává obec nástroj na udávání mezi sousedy. - Ing. Martin Zdralek se k výroku ing. Špoka přidal s tím, že zmínil, že mu v současné době vyhovuje v neděli klid, kdy nikdo v jeho okolí nekosí nebo neřeže dřevo. Sám však patří k občanům, kteří mají pouze víkend na práci kolem svého rodinného domu. Myslí si, že by občané měli uvažovat selským rozumem a nedělat si zbytečně schválnosti. Sám zmínil, že již minule hlasoval proti OZV, která zakazovala o nedělích a o svátcích používat hlučné nářadí, proto tuto vyhlášku nepodpoří ani tentokrát. - ****** měla dotaz, týkající se jiné vyhlášky a to požívání alkoholických nápojů v prostorách veřejných budov, zda vyhláška zakazuje požívání alkoholu i např. u soukromých prodejen. Na toto reagoval RSDr. Milan Beneš, který řekl, že prodejna JAVA-MIX je soukromý obchod, u kterého nemá obec co zakazovat. Starosta toto potvrdil s tím, že veškeré veřejné prostranství, kde se nesmí požívat alkoholické nápoje je vyjmenováno v příloze dané vyhlášky a je tam i specifikováno v jakém okolí je toto zakázáno. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce vydává: Obecně závaznou vyhlášku Obce Janovice - č. 3/2011 o ochraně nočního klidu a regulaci hlučných činností Hlasování: 6 pro, 4 zdrž., 4 proti Starosta obce konstatoval, že k tomuto bodu nebylo přijato usnesení, proto zůstává nadále v platnosti vyhláška č. 1/2009 Zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. Ceny pozemků- ceny obvyklé Důvodovou zprávu přednesl starosta. Prodej (nákup) pozemků byl zpravidla (před r. 2007) sjednáván v ceně za 50 Kč/m 2 bez ohledu na jeho polohu v obci a bez ohledu zda jde o

8 pozemek v území urbanizovaném (plochy určené k zástavbě) či neurbanizovaném (plochy lesů, travních porostů, orné půdy apod.). Od r byly v souladu s usnesením zastupitelstva obce (volební období ) č.43/1 z používány následující ceny pozemků: - urbanizované území (dle platného územního plánu Obce Janovice vč. jeho změn č. 1-3) 100 Kč/m 2 - základní cena 125 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a vodu 125 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a plyn 150 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro, plyn a vodu - neurbanizované území (dle platného územního plánu Obce Janovice vč. jeho změn č. 1-3) 5 10 Kč/m 2 - podle druhu pozemku, zájmu, umístění apod. S platností od října 2011 do doby schválení nového územního plánu obce Janovice se navrhují tyto ceny (v daném místě a čase obvyklé) viz návrh usnesení: Ing. Josef Port dotaz proč, je navržená platnost do schválení nového územního plánu obce Janovice. Starosta odpověděl, že doba platnosti cen by měla být dle jeho názoru určena. Dle názoru ostatních zastupitelů je zbytečné omezovat dobu platnost cen. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce schvaluje od 1. října r následující ceny pozemků (v daném místě a čase obvyklé): - urbanizované území (dle platného územního plánu Obce Janovice vč. jeho změn č. 1-4) a) při ploše pozemku do 200 m Kč/m 2 - základní cena 125 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a vodu 125 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a plyn 150 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro, plyn a vodu b) při ploše pozemku nad 200 m Kč/m 2 - základní cena 250 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a vodu 250 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro a plyn 300 Kč/m 2 - pozemek je v území, s možnosti napojení na elektro, plyn a vodu - neurbanizované území (dle platného územního plánu Obce Janovice vč. jeho změn č. 1-4) 5 10 Kč/m 2 - podle druhu pozemku, zájmu, umístění apod. Platnost cen není časově omezena. Hlasování: 14 pro, 0 zdrž., 0 proti Územní plán obce Janovice informace Materiál předkládal starosta. Obec Janovice má platný územní plán, schválený v r (doba platnosti byla změnou č. 4 prodloužena do konce r. 2015). Změna č. 4 byla schválena v r (platnost od ledna 2010). Na 18. zasedání zastupitelstva obce (volební období ) bylo usnesením č. 18/188 rozhodnuto o pořízení nového Územního plánu obce Janovice. Na 3. zasedání zastupitelstva obce (18. února.2011) byly usnesením č. 3/25 schváleny předložené přílohy (textová a grafická část), které byly výchozím podkladem pro zpracování zadání nového územního plánu obce Janovice. V přílohách byly znázorněny všechny požadavky na nový ÚPl (změna č.5). Dále bylo projednáno a schváleno: - kterým požadavkům vyhovět - kterým požadavkům vyhovět pouze z části - které požadavky zamítnout

9 Projektant a pořizovatel (stavební úřad Frýdlant n. O.) vyhodnotili naše podklady a zpracovali v souladu se stavebním zákonem návrh zadání, který se v současné době veřejně projednává. V termínu od 31. srpna 2011 do 30. září 2011 může, podle 47 odst. 2 stavebního zákona, každý uplatnit své připomínky u pořizovatele tj. u Městského úřadu Frýdlant n.o. na odboru regionálního rozvoje a stavebním úřadě. Starosta připomenul - Návrh zadání je k veřejnému nahlédnutí na Obecním úřadě v Janovicích a na Městském úřadě ve Frýdlantu n.o., Náměstí č.9 v kanceláři č. 57, v úřední dny od 8.00 do hod., (mimo úřední dny po telefonické dohodě). - Návrh zadání je také v plném znění (včetně problémového výkresu) k dispozici na úřední desce OÚ Janovice, na internetových stránkách obce a na vývěsce u obchodu v centru obce. Starosta informoval zastupitelé, že pořád chodí nové a nové požadavky na zapracování do územního plánu, ale dle jeho názoru tyto požadavky by už do zpracování neměly být zařazeny. Mohlo by dojít ke zdržení a občané, kteří žádali i více než před 2 roky a dali žádosti v termínu by pak museli čekat, až bude vše znova projednáno. ****** k čemu je termín 30. září 2011? Starosta uvedl, že toto je termín, do kdy se mohou občané vyjadřovat a připomínkovat návrh zadání územního plánu obce Janovice. Tyto připomínky budou zaregistrovány, pak je zpracovatel musí vyhodnotit, případně zapracovat do zadání územního plánu, který pak bude předložen zastupitelům obce ke schválení. Pokud bude vše probíhat bez průtahů mělo by se zadání schvalovat v zastupitelstvu v prosinci 2011 a nový územní plán obce by mohl být schválen asi nejdříve v prosinci MUDr. Otakar Tofel dotaz, kdy budou moci žádat občané o další změnu územního plánu? Nové žádosti jsou a budou shromažďovány průběžně, ale oficiálně bude další změna zahájena po schválení nového územního plánu, tedy nejdříve v r Dotazy, připomínky a podněty zastupitelů na radu obce a předsedy výborů - Ing. Alois Poloch - chtěl by, aby zastupitelstvo uložilo předsedům kontrolního a finančního výboru, aby podali na 7. zasedání zastupitelstva písemnou zprávu o své činnosti. Návrh na usnesení: Zastupitelstvo obce ukládá předsedovi kontrolního výboru a předsedovi finančního výboru, aby na 7. zasedání zastupitelstva obce, konaného dne předali zastupitelům písemnou zprávu o své činnosti. Hlasování: 14 pro, 0 zdrž., 0 proti - Ing. Martin Zdralek informoval zastupitele obce o tom, že se zabýval s komisí ŽP problematikou znečišťování ovzduší, ke kterému dochází tím, že občané v kotlích spalují nekvalitní otop, pálí komunální odpad apod. Dle jeho názoru jsou pouze dvě možnosti: - zpracovat vyhlášku, která zakáže např. pálení biologického odpadu, tj. trávy apod., ale v tomto případě obec musí zajistit svoz a likvidaci bio odpadu. Tato vyhláška by pokrývala pouze letní období. - druhou možnosti je vyhláška, která zakazuje topení nekvalitním topivem, např. kaly, ale toto není dle jeho názoru případ, který se týká naší obce, jelikož při průjezdu není vidět, že by občané měli na zahradách uložené kaly. Navíc u této vyhlášky nemá obec možnost provádět kontroly, kdo čím topí. Ani v okolí nemají obce zpracovanou žádnou takovou vyhlášku. Zmínil také, že má dle jeho zjištění dojít ke změně legislativy, která by již měla tyto problémy řešit a měla by i řešit možnost provádění kontrol. Komise ŽP se snaží jít cestou prevence. - Ing. Josef Port zmínil, že oceňuje, že v tomto byla zahájená alespoň prevence, ale nesouhlasí s tím, že obec nemá možnost hledat viníky a pak je následně hnát k zodpovědnosti za znečišťování ovzduší, které dýcháme všichni, ale hlavně naše děti. Nemyslí si, že např.

10 pálení mokrého listí by neměla obec regulovat vyhláškou. Upozornil i na možnost vyhlášení smogového opatření. Na toto reagoval ing. Martin Zdralek, že pálení mokrého listí je již zakázáno v zákoně a opět se jedná jen o přístup občanů, kteří si neuvědomují, že znečišťují ovzduší, které pak sami dýchají. Starosta uvedl, že v případě vydání vyhlášky, která by omezovala pálení bio odpadu, musela by obec zajistit jeho uskladnění a odvoz (nebo zpracování), tím by došlo k navýšení nákladů za likvidaci odpadu, což by občané mohli pocítit na zvýšení poplatku, (chceme zvyšovat náklady - poplatky?) a dále apeloval na zdravý selský rozum (když pálit, tak ať je to skutečně suché!). Ke sdělení Ing. J. Porta, že lze vyhlásit smogové opatření a občanům nařídit co mohou pálit v kotlích nebo kamnech, starosta uvedl, že toto nelze podle současně platné legislativy uplatnit u fyzických osob (tedy vlastníků RD). Návrhy, připomínky a podněty občanů - Mgr. Jan Ledvoň ředitel Základní a Mateřské školy v Janovicích poděkoval zastupitelům za podporu školy a tím i za navýšení rozpočtu na pokrytí nákladů spojených s platy nepedagogických pracovníků. - ******* poděkoval zastupitelům obce za opravu Hasičské zbrojnice Bystré. Mimo to chtěl poprosit zastupitelé, aby při schvalování a plánování investičních akcí pamatovali na chodník na Bystrém, kdy by mohla být řešena bezpečnost občanů a hlavně dětí a to v úseku od restaurace U Toflů směr Hasičská zbrojnice Bystré. Letos tam došlo k autonehodě, kdy bylo zraněno malé dítě a to nebylo poprvé. Jedná se o to, že z Krásné a Morávky jezdí i velká auta se dřevem, kdy mají občané opravdu co dělat, aby se takovému autu vyhnuli. - ****** v souvislosti se znečišťováním ovzduší navrhl řešení a to např. vyhlášením soutěže o největšího Čmoudila, kdy by občané fotili komíny a fotky by se pak postupně zveřejňovaly na obecním webu a na nástěnce. Na základě fotografie pak může starosta občana předvolat k podání vysvětlení apod. - Ing. Martin Zdralek - žádá o prověření situace týkající se roznášení Mikroregionu Frýdlantsko-Beskydy, jelikož si někteří občané stěžují, že jim tisk nebyl doručen. Vladimír Kostura odpověděl, že je hlavně nutné zjistit zda opravdu a opakovaně nedošlo k doručení. Doručování je prostřednictvím České pošty s.p., které byla doručena i mapa s čísly popisnými a seznam s čísly domu, které jsou trvale obydleny. Někdy dojde k tomu, že např. v domě jsou dvě domácnosti a jedna si tisk převezme a druhé domácnosti pak výtisk chybí. Mikroregion se doručuje na číslo popisné nebo evidenční - 1 ks a musí tam být někdo hlášen k trvalému pobytu. - Ing. Martin Zdralek navrhuje k zamyšlení zastupitelům obce vrátit se opět k vydávání obecního zpravodaje. Starosta nechal toto téma otevřené k zamyšlení zastupitelům obce. - RSDr. Milan Beneš upozornil, na skutečnost, že prý Prvočas, sdružení pro volný čas sepsalo petici za vybudování přechodu pro chodce před základní školou. On sám, bude-li tato petice sepsána se k ní připojí, protože dle jeho názoru je to v tomto prostoru potřeba. Návrh usnesení Souhrn všech usnesení přednesl Ladislav Gurecký. K předloženým usnesením a k jednotlivým hlasováním nebyly podány žádné námitky.

11 Závěr zasedání: Zasedání ukončil v hod. starosta obce Ing. Alois Poloch, kdy poděkoval za účast zastupitelům obce i přítomným občanům. V Janovicích Zapsala: Iveta Kociánová Ověřovatelé zápisu: RSDr. Milan Beneš.. dne Karel Kavka.. dne... Starosta obce: Ing. Alois Poloch. dne

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17. Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš,

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod. Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod.

Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod. Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Omluveni: František Ďurčík, Ing. Martin Zdralek. Občané: 15

Omluveni: František Ďurčík, Ing. Martin Zdralek. Občané: 15 Zápis z 21. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 17.09.2010 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 16:00 hod., ukončení v 17:45 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, Ladislav

Více

Zápis z 16. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 14.03.2014 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod.

Zápis z 16. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 14.03.2014 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod. Zápis z 16. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 14.03.2014 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Ladislav Gurecký,

Více

Omluveni: Ing. Lumír Ivánek, Ing. Jan Kropáč, Marek Václavík. Občané: 11

Omluveni: Ing. Lumír Ivánek, Ing. Jan Kropáč, Marek Václavík. Občané: 11 Zápis z 19. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 22.04.2010 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 17:00 hod., ukončení v 18:30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.00 hod. Jednání

Více

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin.

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce konaného v zasedací místnosti OÚ dne 7.9.2005 Zasedání se zúčastnilo: 8 zastupitelů viz presenční listina omluveni: Baudyš Petr ověřovateli byli zvoleni: p.marelová

Více

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 6/2008 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 30. června 2008 ve 20.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách Přítomni: Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing.

Více

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ:

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ: Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části Zápis č. 13/08/ ZMČ ze dne 14.05. 2008 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: - MUDr. Dvořák, PhDr. Doušová, p. Malina Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015

Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015 Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015 Jednání zastupitelstva se konalo od 18:10 hod., bylo ukončeno v 19:30 hod. Jednání vedl starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZE DNE 9. 12. 2015. v zasedací místnosti OÚ Chyšky

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZE DNE 9. 12. 2015. v zasedací místnosti OÚ Chyšky ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZE DNE 9. 12. 2015 v zasedací místnosti OÚ Chyšky Přítomni: Čapek Stanislav, Hadrbolec Marek, Hejna Vladimír, Hejnová Stanislava, Lívanec Jiří, Ing.

Více

Omluveni: Ing. Jan Kropáč. Občané: 27

Omluveni: Ing. Jan Kropáč. Občané: 27 Zápis z 18. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 18.02.2010 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 17:00 hod., ukončení v 19:45 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František

Více

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Přítomni: Ing. Koněvalík R., Cetkovský F., Mgr. Vláčil V., Hanzelová

Více

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014 ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014 Starosta obce Hlaváček Pavel zahájil zasedání v 19:02 hod a všechny přivítal. Technický bod: Starosta obce konstatoval, že informace

Více

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Luděk Tůma, Pavel Říhák, Karel Škraňka, Petr Smejsík Nepřítomni: Ing. Jaroslav

Více

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Ing. Jiří Hložek, Karel Škraňka, Luděk Tůma, Petr Smejsík, Pavel Říhák,

Více

Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015

Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015 Zápis ze schůze ZO Předslavice ze dne 29.5.2015 Místo konání: víceúčelové zařízení,,sokolovna,, Předslavice Termín konání: 29.5.2015 18.00 hod Navržený program: 1. Zahájení 2. Určení ověřovatelů zápisu

Více

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala.

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala. Z Á P I S č. 1/2013 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Tetčice, které se konalo v úterý dne 19. 2. 2013 v 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Přítomni: paní Ing. Soňa Štossová, Ph.D.,

Více

Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015

Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015 Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015 Účast zastupitelů: 16 při zahájení, celkem 18 Počet přítomných občanů: viz prezenční listina Zahájení: 16:00 hodin ad

Více

Bod č. 1 programu - Zahájení

Bod č. 1 programu - Zahájení 1 Zápis ze 4. veřejného zasedání Zastupitelstva Městyse Moravská Nová Ves, konaného 4.6.2015 v 18.00 hod. v obřadní síni úřadu městyse v Moravské Nové Vsi. Přítomni: Omluveni: Antal Igor, Ing. Bezchleba

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice Přítomni: při zahájení 11 zastupitelů Během projednávání prvního bodu

Více

Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod

Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod Obec Černíč Zastupitelstvo obce Černíč Zápis z 2 zasedání Zastupitelstva obce Černíč, konaného dne 8. 12. 2014 od 19,00 hod Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Černíč (dále též

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 14 členů zastupitelstva Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací místnost Úřadu

Více

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015 Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015 Místo jednání: OÚ Kobylí Datum: 20. 8. 2015 začátek 19:05 konec 22:00 Přítomni: 10 omluveni: A. Kovářík, M. Kunický, L. Křivka, P. Kotík, Z.

Více

Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016

Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016 Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016 Přítomni: V. Vöröšová, J. Rajdl, K. Pavlíková, Mgr. J. Hrušková, J. Přibylová, M. Fiala, E. Procházková Omluveni: Ing. J. Sehnal,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015. konaného dne 22. 10. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015. konaného dne 22. 10. 2015 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015 konaného dne 22. 10. 2015 Zasedání bylo řádně svoláno rozesláním pozvánek a plakátů. Informace o zasedání dle ustanovení 93 odst. 1 zákona o obcích

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 Obec Bříza Bříza 110 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00263419 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 místo konání: Obecní úřad v Bříze čas konání: 16:00 16:40 hodin přítomni:

Více

ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009

ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009 ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009 Přítomni: p. Kučera, p. Šlenc, p. Mgr. Hokr, p. Mgr. Jarolímek, p. Albert, Mgr. Pospíšilová, p. Sýkora, p. Vicány,

Více

Veřejné zasedání č. 3 / 2007

Veřejné zasedání č. 3 / 2007 Veřejné zasedání č. 3 / 2007 Dne 29.3.2007 se v 19.00 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva obce Hlína. Přítomni : 9 členů p. Jozef Sliacky, p.miloš Dostalý, p. Petr

Více

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Z Á P I S z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Řídil: Místo: Zahájení: Přestávka: Ukončení: Přítomni: Omluven: Jiří Jangot, starosta zasedací místnost OÚ

Více

Schválení programu: Hlasování: (10 pro, 0 proti, 0 zdrž.)

Schválení programu: Hlasování: (10 pro, 0 proti, 0 zdrž.) Zápis z 9. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 05.06.2008 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 17:00 hod., ukončení v 19:00 hod.) Přítomní: František Ďurčík, Vladimír

Více

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice Zasedání zastupitelstva obce Petrovice zahájil v 18.00 hodin starosta

Více

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Zasedání bylo zahájeno v 17,10 hod Přítomno: 11 členů zastupitelstva

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KRE- ML v 17.05 hod. - Jednání bylo řádně

Více

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011

Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Z á p i s z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 31.10. 2011 Zahájeno: 18.00 hod Ukončeno: 21.50 hod. Přítomni: V. Černý, M. Herman, J. Hudlík, Ing. E. Klašková, Ing. J.

Více

Město Sázava. Zápis. 6. řádné zasedání zastupitelstva města, konané dne 21. 9. 2011 v 17:00 hod. Společenský dům

Město Sázava. Zápis. 6. řádné zasedání zastupitelstva města, konané dne 21. 9. 2011 v 17:00 hod. Společenský dům 1 Město Sázava Zápis 6. řádné zasedání zastupitelstva města, konané dne 21. 9. 2011 v 17:00 hod. Společenský dům Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Bohumila Boušková, Jaroslav

Více

Zápis č. 5/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Přibyslavice, konaného dne 11. 8. 2015, od 18:30 hodin v sále hasičské zbrojnice

Zápis č. 5/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Přibyslavice, konaného dne 11. 8. 2015, od 18:30 hodin v sále hasičské zbrojnice Obec Přibyslavice Zastupitelstvo obce Přibyslavice Zápis č. 5/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Přibyslavice, konaného dne 11. 8. 2015, od 18:30 hodin v sále hasičské zbrojnice Zahájení zasedání zastupitelstva

Více

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011.

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011. Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 5. 11. 2011. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 21:00 hodin. Jednání

Více

Z á p i s z 6. zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 16. 12. 2015 v sále Domu zahrádkářů

Z á p i s z 6. zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 16. 12. 2015 v sále Domu zahrádkářů Z á p i s z 6. zasedání zastupitelstva obce Vřesina konaného dne 16. 12. 2015 v sále Domu zahrádkářů Zasedání zastupitelstva obce bylo zahájeno starostkou obce v 17:00 hodin. V okamžiku zahájení schůze

Více

Hlasování č. 3 : pro 8; proti 0; zdržel se 0 Usnesení č. 2/1212/12 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e program.

Hlasování č. 3 : pro 8; proti 0; zdržel se 0 Usnesení č. 2/1212/12 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e program. Z Á P I S o průběhu V. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 12.12.2012 na Obecním úřadě v Omicích Starostka Libuše Pličková zahájila V. zasedání zastupitelstva obce Omice (dále jen zastupitelstvo

Více

ZÁPIS o průběhu X. zasedání Zastupitelstva obce Krásensko konaného dne 22. 7. 2008 v zasedací místnosti Obecního úřadu Krásensko

ZÁPIS o průběhu X. zasedání Zastupitelstva obce Krásensko konaného dne 22. 7. 2008 v zasedací místnosti Obecního úřadu Krásensko ZÁPIS o průběhu X. zasedání Zastupitelstva obce Krásensko konaného dne 22. 7. 2008 v zasedací místnosti Obecního úřadu Krásensko Starostka Hana Šíblová zahájila 10. zasedání Zastupitelstva obce Krásensko

Více

Tento výpis usnesení byl upraven v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších změn a doplňků.

Tento výpis usnesení byl upraven v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších změn a doplňků. Tento výpis usnesení byl upraven v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších změn a doplňků. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Libeř konaného dne 09. 03. 2015

Více

Omluveni: Ing. Alois Vrána

Omluveni: Ing. Alois Vrána Zápis z 2. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 14.12.2006 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 17:00 hod., ukončení v 19:40 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František

Více

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 6 Datum : 15.7.2015

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 6 Datum : 15.7.2015 Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 6 Datum : 15.7.2015 Zápis z veřejného zasedání ZO Přezletice ze dne 15.7.2015 Program: 1. Prodej pozemku parc.č.st. 656 v k.ú. Přezletice - záměr 2. Žádost o odkoupení

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina Konaného dne 22. 7. 2015 v 17:00 hod. v obřadní místnosti Obecního úřadu Kunčina Přítomní zastupitelé: Miroslav Kubín, Josef Beneš, Zdeněk Henych,

Více

Zápis č. 2/2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015,

Zápis č. 2/2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015, Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce D O B R Š Í N, konaného dne 26. 2. 2015, od 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Datum jednání: 26. 2. 2015 Čas jednání: zahájení: v

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í

Z Á P I S A U S N E S E N Í Č.j. 734/02/2014 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 9/2014 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Malá Štáhle konaného dne 1.9.2014 v 17.00 hod. na obecním úřadě Malá Štáhle Přítomni: Ing. Miroslav Pospíšil,

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015

ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015 ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.1) Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.00 hod. Jednání

Více

Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů

Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů Obec Miroslavské Knínice Obecní úřad Miroslavské Knínice Anonymizováno dle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů ZÁPIS z 25. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 27.

Více

Zápis č. 13. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 5. září 2012 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 13. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 5. září 2012 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 13 ze zasedání Zastupitelstva obce Starého konaného dne 5. září 2012 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Přítomni: Ing. Miroslav Čepčář, Ing. Kamil Chlupáč, Václav Janovský, Jaroslav Kopal,

Více

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku.

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Přítomni: členové ZM dle presenční listiny Omluveni: p.

Více

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN

MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN MĚSTYS NAČERADEC ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE ZE DNE 21. PROSINCE 2015 KONANÉHO VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ V NAČERADCI OD 18:00 HODIN Přítomni: dle prezenční listiny (přítomno 14 členů zastupitelstva,

Více

Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti

Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin. Přítomno je 7 členů ZO (viz

Více

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin

Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin Zápis z 9. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 16.12.2015 od 18.00 hodin Přítomni: Mgr. Petra Bednářová, p. Ladislav Bohuslav, pí. Lenka Boudová, Ing. Taťána Smutná DiS.,

Více

Obec Velatice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice. den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014

Obec Velatice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice. den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014 Obec Velatice Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velatice den zasedání: 8. září 2014 č. 3/2014 Zápis 1. Zahájení Starosta obce přivítal zastupitele a přítomné občany a zahájil zasedání Zastupitelstva

Více

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013 Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013 Zápis z veřejného zasedání ZO Přezletice ze dne 30.10.2013 Program: 1. Příprava rozpočtu pro r. 2014 2. Návrh rozpočtového opatření č. 7 3.

Více

Z á P is. v restauraci v Libkově.

Z á P is. v restauraci v Libkově. Obec Libkov 34506 Kdyně Z á P is ze zasedání zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 28.12.2015 v 19:00 hodin v restauraci v Libkově. Přítomni: Bc. Černý Vladimír, Pf1anzer Jan, Černá Barbora, Tauscherová

Více

ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015

ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015 ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015 Přítomni: František Svátek, Marcela Vaňatová, Václav Hořejší, Martin Vaněček,

Více

Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015

Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015 Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015 Zahájeno: 18.00 hod. Ukončeno: 20.25 hod. Přítomni: Ing. J. Bednář, Mgr. I. Benadová, Mgr. M. Čermáková, J. Klaška,

Více

Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011

Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011 Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, 1 člen omluven, viz prezenční listina pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková, Marie Ustohalová Program: 1. Zahájení, schválení

Více

Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015

Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015 Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Doubravice, které se konalo dne 23. září 2015 v zasedací místnosti OÚ v Doubravici upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 27.9.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 27.9.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 27.9.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany.

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany. Z á p i s ze 7.zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 26.09.2011 v budově Městského úřadu Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám.103 Starosta města pan Michal Šmarda zahájil

Více

Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012

Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012 Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012 Bod č. 1) Zahájení zasedání zastupitelstva. Zasedání Zastupitelstva obce Libkov (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného mimořádného zasedání obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 11.12.2003 v zasedací místnosti obecního úřadu, od 18.00 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s. z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice

Z á p i s. z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Z á p i s z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, pí. Houžvičková, Mgr. Janík, Ing. Kokeš,

Více

Zápis z řádného zasedání zastupitelstva obce Valtrovice číslo 8/2012, konaného dne 21. 11. 2012 v zasedací místnosti obecního úřadu.

Zápis z řádného zasedání zastupitelstva obce Valtrovice číslo 8/2012, konaného dne 21. 11. 2012 v zasedací místnosti obecního úřadu. Zápis z řádného zasedání zastupitelstva obce Valtrovice číslo 8/2012, konaného dne 21. 11. 2012 v zasedací místnosti obecního úřadu. Starosta zahájil zasedání zastupitelstva obce č. 8/2012 v 17.30 hod.

Více

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 15. února 2007

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 15. února 2007 Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva Sadov konaného dne 15. února 2007 Starosta přivítal všechny přítomné. Přítomni : p.e.frisch, p.k.koch, p.l.ludvík, p. J.Cikhardtová, p.m.topinková, p.m.novotná,

Více

o průběhu 11. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice,

o průběhu 11. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice, Z Á P I S o průběhu 11. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice, konaného dne 11. 11. 2013 v Těšeticích Starosta obce zahájil 11. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice (dále jen zastupitelstvo ) v 18,00

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin Přítomni: viz. prezenční listina

Více

Zápis 7/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Hradčany ze dne 18.5.2015 v 19:00 hodin.

Zápis 7/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Hradčany ze dne 18.5.2015 v 19:00 hodin. Zápis 7/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Hradčany ze dne 18.5.2015 v 19:00 hodin. Přítomno: 7 zastupitelů Omluveni: 0 Hosté: Občanů: 6 Program : 1. Zahájení 2. Záměr o prodeji pozemku p.č. 251/2 3.

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Přítomni, omluveni: dle prezenční listiny Zasedání zastupitelstva městyse bylo zahájeno v 18.00 hodin v prostorách zasedací místnosti

Více

Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod.

Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod. Program 11. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 15. 12. 2015 v 18.15 hod. 1 / 11 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 11 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 11

Více

Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice

Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Zápis č. 3/2015 1 ze zasedání obecního zastupitelstva v Ludíkově, konaného dne 24. 6. 2015 v 18:00 hodin v zasedací síní OÚ Ludíkov. Přítomni: Mgr. Hana Veselá,

Více

Zápis ze schůze ZO Předslavice 20.2.2015 Místo konání: víceúčelové zařízení,,sokolovna,, Předslavice

Zápis ze schůze ZO Předslavice 20.2.2015 Místo konání: víceúčelové zařízení,,sokolovna,, Předslavice Zápis ze schůze ZO Předslavice 20.2.2015 Místo konání: víceúčelové zařízení,,sokolovna,, Předslavice Termín konání: 20.2.2015 19.00 hod Navržený program: 1. Zahájení 2. Určení ověřovatelů zápisu 3. Využití

Více

Zápis. Přítomni: Daniela Javorčeková, Magda Kindlová, Pavel Vavruška, Antonín Jeřábek, Pavel Mikšovic, Jiří Müller, Věra Mrázková, Milan Mudra,

Zápis. Přítomni: Daniela Javorčeková, Magda Kindlová, Pavel Vavruška, Antonín Jeřábek, Pavel Mikšovic, Jiří Müller, Věra Mrázková, Milan Mudra, Zápis ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 25. 5. 2016 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č. 5 / 2016 Č.j. : 954 / 2016-1 Přítomni: Daniela Javorčeková,

Více

Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 21.11.2013

Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 21.11.2013 Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 21.11.2013 Přítomni: Petr Šmaus, Miroslav Bíca, Lumír Hrubý, Ivana Jandová, Martin Koucký, Ing. Milan Kuchař, Ing. Jiří Pokorný, Jaroslav

Více

Z Á P I S č. 5/2016 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 30.5.2016 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár

Z Á P I S č. 5/2016 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 30.5.2016 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár Z Á P I S č. 5/2016 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 30.5.2016 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár Dle prezenční listiny bylo přítomno 10 členů zastupitelstva (omluven

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nezbavětice 15/2012 konaného dne 27. 9. 2012 Místo konání : salónek místního pohostinství Přítomní zastupitelé: paní Andrlíková, Šlajerová, pánové Macourek, Sedlák

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Pořadové číslo zasedání: 3. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Datum zasedání: 10. 12. 2014 Čas zasedání: 19:00 22:45 hod. Místo zasedání: Obecní úřad Stran zápisu: 1/5 Přítomni: František Poláček,

Více

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Přítomni: Mgr. Daniel Havlík, František Lorenc, Mgr. Ladislav Šnajdr, MUDr. Richard Valta, MUDr.

Více

Z Á P I S z jednání zastupitelstva obce Břasy konaného dne 25. dubna 2007 zahájeného v 18.00 hod s místem konání ve Staré hospodě v Kříších

Z Á P I S z jednání zastupitelstva obce Břasy konaného dne 25. dubna 2007 zahájeného v 18.00 hod s místem konání ve Staré hospodě v Kříších Z Á P I S z jednání zastupitelstva obce Břasy konaného dne 25. dubna 2007 zahájeného v 18.00 hod s místem konání ve Staré hospodě v Kříších Přítomni: 12 členů zastupitelstva obce 2 členové omluveni Jednání

Více

Zápis č. 4 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 8.3.2011 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov

Zápis č. 4 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 8.3.2011 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Zápis č. 4 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 8.3.2011 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Přítomni: Bergmann, Eichnerová, Jakob, Klimentová, Malá, Pokorný, Semanský, Šoupal,

Více

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod.

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. 1 / 14 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 14 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 14

Více

Omluveni: Ing. Jan Kropáč, Ing. Martin Zdralek. Občané: 17

Omluveni: Ing. Jan Kropáč, Ing. Martin Zdralek. Občané: 17 Zápis z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce, konaného dne 18.06.2009 v budově Obecního úřadu Janovice (zahájení zasedání v 17:00 hod., ukončení v 19:30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František

Více

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, (viz prezenční listina), pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková Omluven: 1 člen Program: 1. Zahájení (určení zapisovatelky, schválení

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z XIII. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 12. DUBNA 2012

ZÁPIS A USNESENÍ Z XIII. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 12. DUBNA 2012 ZÁPIS A USNESENÍ Z XIII. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 12. DUBNA 2012 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.05 hod. - Jednání bylo řádně

Více

OBEC ROSTOKLATY. ze 16. zasedání Zastupitelstva obce ROSTOKLATY, konaného dne 25. 4. 2016 od 19:00 hodin.

OBEC ROSTOKLATY. ze 16. zasedání Zastupitelstva obce ROSTOKLATY, konaného dne 25. 4. 2016 od 19:00 hodin. OBEC ROSTOKLATY 28 7 ROSTOKLATY 32 OKRES KOLÍN TEL. 32 72 72 www. rostoklaty.cz e -mail: obec@rostoklaty.cz bankovní spojení : ČSOB PS a.s., č.ú.: 23844 / 3 IČ : 2379 Zápis ze. zasedání Zastupitelstva

Více

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas.

Zahájení provedla starostka pí.černá. Na základě jejího pověření řídil celé zasedání místostarosta p. Karas. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HOLOUBKOV KONANÉHO DNE 26.4.2004 Přítomni: p. Dezort, p.vondrášek, p. Vild, pí. Černá, pí. Behenská, p. Rejzek, p. Karas, pí. Mgr. Kořánová,, p. MUDr. Jirava příchod

Více

PROGRAM ZASEDÁNÍ. Přítomni : viz presenční listina Omluveni : Martin Jacko, Martin Frei Neomluveni : -

PROGRAM ZASEDÁNÍ. Přítomni : viz presenční listina Omluveni : Martin Jacko, Martin Frei Neomluveni : - Z Á P I S z 33. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 13. dubna 2011 v 16:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : viz presenční listina Omluveni

Více

Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov

Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Zápis č. 20 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE MUKAŘOV konaného dne 9.10. 2012 od 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Mukařov Přítomni: Omluveni: Hosté: T. Bergmann, M. Eichnerová, O. Jakob, J. Klimentová,

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Přítomni: Ing. Jan Studený starosta, Mgr. Radovan Křivánek

Více

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou.

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Přítomni: viz listina přítomných. Přítomno: 8 zastupitelů města

Více

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Přítomni: Členové ZM Ing. Václav Anděl, Martin Gregor, Ing. Pavel Houdek,

Více

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 17. 12. 2013

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 17. 12. 2013 Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 17. 12. 2013 Přítomní členové ZO: viz. prezenční listina Omluveni: Hosté: viz. prezenční listina Zasedání zastupitelstva obce zahájila pí.

Více

Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015

Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015 Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015 Přitomni: 7 členů zastupitelstva obce omluven Luboš Šorfa a Jaroslav Kaufman Zapisovatelka: Bc. Jitka Pohnerová Občané v počtu

Více