Dny obce Malá kopaná

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dny obce Malá kopaná"

Transkript

1 3/2011 Dny obce Malá kopaná ZAVÍRÁNÍ STUDÁNEK Stanování s hasiči Upřesnění akce bude na vývěskách Krajský volejbalový turnaj Začal nový školní rok

2

3 Důležité upozornění, vydané Červeným křížem a záchrannými organizacemi: Záchranáři a řidiči ambulance si všimli, že u dopravních nehod má většina zraněných u sebe mobilní telefon. U zraněných osob, se kterými nelze komunikovat, zásahové síly neví, koho by měli z dlouhého seznamu adres kontaktovat. Řidiči a lékaři záchranné služby tedy navrhli, aby každý zadal do svého adresáře v mobilu osobu, kterou je třeba kontaktovat v nouzovém případě, pod tu samou zkratku. Mezinárodně uznávaná zkratka je: ICE = In Case of Emergency.(pro případ záchrany) Pod touto zkratkou zaznamenejte telefonní číslo osoby, která bude v případě nouze kontaktována policií, hasiči či první pomocí. Pokud chcete kontaktovat více osob, potřebujete ICE1,ICE2,ICE3 atd. Knihovna Místní obecní knihovna, bude mít opět nové tituly knih, které si zapůjčila z Bruntálské knihovny. Pošlete prosím toto hlášení všem kamarádům a známým, aby tato zkratka nalezla celosvětové uplatnění.

4 ...z USNESENÍ ze 6. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne ZO schválilo - smlouvu o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene na přípojku knn ke stavbě na p. č. 46/4 v k. ú. Dolní Moravice se společností ČEZ Distribuce a.s. zastoupenou Energoroz- vody s.r.o. - smlouvu o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene a o právu provést stavbu na kabelové vedení NN k čerpací stanici na p. č. 880/1 v k. ú. Dolní Moravice se společností ČEZ Distribuce a. s. zastoupenou Emontas s.r.o. - dodatek č. 3 smlouvy o nájmu a o provozování kanalizací a čistírny odpadních vod s VaK Bruntál a.s. - dodatek č. 3 smlouvy o nájmu a o provozování vodovodu (Dolní Moravice - Horní Moravice) s VaK Bruntál a.s. - smlouvu o nájmu a o provozování vodovodu (Horní Moravice - Nová Ves) s VaK Bruntál a.s. - rozpočtové opatření č. 3 (změny nad rámec rozpočtu a uvnitř rozpočtu) - vyhlášení záměru prodeje pozemků: 808/1, 79/1 v k. ú. Horní Moravice a 40, 978/5 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova - prodej části pozemku č.563/2 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova, výměra po geom. plánu, cena dle cenového návrhu obce a nad 500 m2 za 250,-Kč/1 m2 - prodej části pozemku č.15/1, 975, 922/2 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova, výměra po geom. plánu, cena dle cenového návrhu obce - podání žádostí o dotaci na multifunkční dům - přestavba obecního úřadu na SZIF - podání žádosti o dotaci na rekonstrukci místních komunikací na SZIF ZO vzalo na vědomí - žádost o finanční podporu při odstraňování následků povodní dne v obci Dolní Moravice a obci Malá Morávka zaslanou na Radu Moravskoslezského kraje dne zprávu starosty o realizaci opravy cesty a dokončení vodovodu Horní Moravice - Nová Ves - stanovisko Pozemkového fondu ČR k bezúplatným převodům pozemků v obci - zprávu starosty o probíhající rekonstrukci veřejného osvětlení POZOR ZMĚNA ČASU Zvon z kaple sv. Anny na Nové Vsi Dne končí letní čas. V tento den o třetí hodině ranní letního času se posunou hodiny na druhou hodinu středoevropského času.

5 Rozpis utkání podzim 2011 TJ Sokol Dolní Moravice TURNAJ V MALÉ KOPANÉ V sobotu proběhl 15. ročník turnaje v malé kopané o pohár starosty obce. I přes nepřízeň počasí byla účast soutěžících družstev i návštěvníků velká. Na prvním místě se umístilo družstvo V-CLUB. Těšíme se na příští ročník a sportu zdar.

6 Dny obce Dolní Moravice V pátek odstartovaly vystoupením pěveckého sboru Variace z Rýmařova v kapli Svaté Anny na Nové Vsi slavnosti Dny obce, které pokračovaly i v sobotu slavnostním průvodem na místní fotbalové hřiště, kde jsme se opět po roce mohli zúčastnit bohatého programu, který připravili pořadatelé společně s realizačním týmem a občany naší obce. Bohaté občerstvení, dobré počasí a skvělá nálada panovaly po celou dobu konání slavnosti. Poděkování Všem, kteří se zúčastnili organizace a realizace této akce.

7 Stanování s hasiči Stanování s hasiči aneb Divoký západ Vodní elektrárna v Malé Morávce se přes víkend zcela proměnila v Divoký západ. Setkali se zde indiáni, kovbojové a banditi, aby porovnali své síly. Hned po příjezdu se rozdělili do týmů, kde společně vymýšleli vlajky a vyráběli své totemy. Odpoledne soutěžili v různých disciplínách. Druhý den nás čekal celodenní výlet na Praděd s bojovým úkolem, kde cestou museli získat co nejvíce správných odpovědí na dané otázky, aby získali pro svůj tým co nejvíce bodů, poté jsme večer strávili zábavným tančením na diskotéce. Ráno, co všichni vstali, si každý oddíl dodělával své věci, aby se mohl všem představit. Poté nadešel čas k ukončení tábora a všichni jsme pak odjeli domů, naplněnými krásnými vzpomínkami a zážitky.

8 Rychlá povodeň Dne došlo na území naší obce k lokálním povodním, které si vyžádaly značné škody na majetku obce. K povodním došlo v důsledku značných srážek, kdy během asi dvou hodin byl zaznamenán srážkový úhrn cca 100 l/m 2.Tři desítky výjezdů mají na kontě dobrovolní a profesionální hasiči v Moravskoslezském kraji. Nejvíce srážek spadlo odpoledne a večer na Bruntálsku a Rýmařovsku, pak se zde situace uklidnila. Hasiči především vyjížděli k čerpání vody z objektů, hlavně rodinných domků, chat, ale také ze sklepů panelových domů. Ptali se přitom i obyvatel sousedních domů, zda nepotřebují pomoc. Monitorovali rovněž hladiny několika řek v regionu. Krajský volejbalový turnaj Dne proběhl tradiční 12. ročník Krajského volejbalového turnaje, který pořádala obec Dolní Moravice společně s MO ČSSD. Turnaje se zúčastnilo 12 družstev z celého Moravskoslezského kraje. První místo obsadilo družstvo BRUNTÁL VÉSKA. Akci navštívili, známe osobnosti české politiky např.: Mgr. Bohuslav Sobotka, PhDr. Lubomír Zaorálek, Jaroslav Palas, Ladislav Velebný, ale i primátor města Ostravy Petr Kainar a další. Krásné počasí a dobrá nálada panovala po celou dobu turnaje. Děkujeme Všem organizátorům za obětavou práci při této náročné akci.

9 Adaptační kurz pro ţáky, rodiče a pedagogy Ve dnech září uskutečnila naše škola adaptační kurz určený všem žákům naší školy, jejich rodičům i pedagogům. Cílem akce bylo zlepšit školní klíma a zařazení žáků 1. ročníku do kolektivu třídy, zlepšit vztahy, komunikaci a spolupráci mezi rodiči a pedagogickými pracovníky a to vše zábavnou a zážitkovou formou. Kurz se konal na chatě STOS v Karlově pod Pradědem, velké poděkování patří panu Káfoňkovi, který nám zajistil za velmi příznivou cenu tuto chatu na všechny tři dny. Na začátku programu byly bloky her pod vedením p. Frankové, ředitelky SVČ Bruntál. Všem se společné hry moc líbily, procvičili jsme si při nich např. spolupráci- hra na pyrotechnika, obratnost- šátečková, paměť- učení básničky a další. V dalších dnech nás pozvali na stanici Horské služby, pobesedovali s členem Horské služby a obhlídli jejich techniku, poobědvali na horské chatě Karlovka, navštívili jsme muzeum Šindlerova stodola, kde nás p. Igor Hornišer zasvětil do ochrany přírody v CHKO Jeseníky, absolvovali jsme turistickou vycházku Karlovým, při exkurzi na vodárnu v Karlově jsme si prohlédli výrobu pitné vody. První večer četly maminky dětem na dobrou noc a všichni úspěšně zvládli noční stezku odvahy. Ve volném čase si děti užily trampolíny a připravovaly program k táboráku, který úspěšně zakončil druhý večer. Škoda jen, že třetí den nás zbyla ani ne polovina a většina dětí (i jejich rodiče) tak přišlo o možnost exkurze na vodárnu. Celou akci podpořil za Obec i finančně pan starosta Pavel Kopeček, hasiči poskytli mikrobus, maminky napekly koláče a buchty, takže finanční náklady na rodiny byly minimální. Celkově se akce i podle zpětné vazby rodičů i dětí velmi zdařila a bylo by vhodné ji opakovat, jistě se příště vyvarujeme některých organizačních chyb, především při zapojení všech rodičů již od přípravné fáze. Původně měl přijet i p. Toman, psycholog z PPP Bruntál, který se omluvil a snad se s ním setkáme příště, nebo bude-li zájem rodičů, můžeme ho pozvat na samostatnou besedu, případně do projektu Společně do lavic. Za pedagogy mohu říct, že i nám se kurz velmi líbil a věříme, že splnil své cíle a bude mít pozitivní vliv na naši práci, vztahy mezi dětmi i rodiči a školou v průběhu celého školního roku. Mgr. Helene Revajová

10 KAVÁRNA PRO SENIORY každý ČTVRTEK od do v restauraci STEAK HAUS v Dolní Moravici program jednotlivých setkání bude průběžně upřesňován, očekáváme i vaše návrhy. Plánované téma není závazné, můžeme i jen tak povídat.., můžete se zastavit kdykoliv v uvedeném časovém rozmezí a stejně tak i kdykoliv odejít. Program 2011: Povídáme si o svatováclavské tradici Prodiskutujeme novinky v sociální a zdravotní péči Budeme hosty žáků SŠ Rýmařov, kteří pro nás připraví ochutnávky a recepty Oslavíme příjezd Martina (možná na bílém koni) Diskutujeme o aktuálních událostech v naší společnosti Oslavíme Mikuláše Budeme opět hosty žáků SŠ Rýmařov, kteří pro nás připraví Vánoční punč, rybí speciality, vše za doprovodu vánoční hudby REVIZI KOMÍNŮ SVĚŘTE ODBORNÍKŮM KOČIČKA Tomáš Tel.: LOLEK Petr Tel: ZAKOPAL Richard Tel.: MARTÍNEK Miroslav Tel.: ŠAMBERA Pavel Tel.:

11 SOUTĚŢ PRO OBČANY DOLNÍ MORAVICE PRAVIDLA: řešení tajenky odevzdejte na obecní úřad do konce září Poté proběhne slosování správných řešení za přítomnosti starosty a místostarosty obce. Vítěz obdrží dárkový koš v hodnotě 300,- Kč. Francois Rabelais roce 1532 vyšla první kniha o dobrodružstvích gallského obra Gargantuy a jeho otce Pantagruela francouzského spisovatele Francoise Rabelaise (asi 1483 až asi 1553).... (tajenka) a vtipných nápadů znamenaly velký čtenářský ohlas a vyžádaly si další pokračování. Poslední, čtvrtá kniha vyšla v roce O dvanáct let později pak bylo vydáno páté pokračování, u něhož však nebylo možné přesně určit jeho autora. VODOROVNĚ: A. Opční lhůta; menší tažné zvíře; značka ústní vody; hydraulická látka sopečného původu. - B. 1. díl tajenky. - C. Noční pták; světadíl; hořké žaludeční léky; dýchání. - D. Švédský historik; oblak; pouta; český stolní tenista. - E. Karetní výraz; sokolská slavnost; vrata; jiným způsobem. - F. Cizí mužské jméno; hazard; koně orientálního původu; litera starogermánského písma; ukazovací zájmeno. - G. Pražská čtvrť; opět; druh lemura; německý určitý člen. - H. Přírodní rezervace v Českém krasu; skvrna (zastarale); obnos; Noemova loď. - I. Příbytek pro včely (zastarale); cizí směnka; obdělaný pozemek; paznehtník. - J. 2. díl tajenky. - K. Letadla; žací nástroj; sportovní člun; víko (obecně). SVISLE: 1. Tenké křehké cukrářské pečivo; 60 kusů Halucinace; přírodní jev doprovázený hřměním Mířit; druh řetězového dopravníku na sypké hmoty Tvrdé dřevo; skladiště obilí; anglická zkratka pro zesilovač s tunelovou diodou Stáří; pochoutky; nístěj Nedopalek; drahý kov Stávat se holým; čtverečný nerost Básník; jedovatý prvek; druh pepře SPZ vozidel okresu Kladno; slovenská řeka; potom Osobní zájmeno; hlavní svatyně v Mekce; lenoška Ďáblové; asijský divoký osel Šereda; horní část končetiny Hudební nástroje doby bronzové; textilní surovina; planetka Temnota; těleso s trhací náplní; střední stupeň kambria Základní společenská jednotka; nákladně Druh palmy; odborník v technice Bezdeští; napomínatel. Pomůcka: akad, Alin, TDA.

12 SPOLEČENSKÁ KRONIKA Přejeme pevné zdraví, hodně štěstí a osobní pohody občanům, kteří slaví svá ţivotní jubilea ve IV. čtvrtletí roku Lišková Elvíra 61 let -Kopečková Jiřina 61 let -Bršťák Jiří 67 let -Kučera Zdeněk 65 let -Reichová Matylda 71 let -Trmalová Libuše 67 let -Malá Marie 79 let -Šober Jan 71 let -Lišková Olga 80 let -Tichá Alţběta 78 let -Ondruchová Boţena 79 let -Riedlová Marie 61 let -Kubjátová Ludmila 64 let -Václavíková Berta 84 let -Horáčková Jiřina 65 let -Babčák František 63 let -Psotová Elfrieda 69 let -Kozáková Anastázie 75 let -Kormanová Marie 69 let -Dostál František 72 let -Magdziak Milan 66 let -Dohnalová Jiřina 64 let -Kučerová Ilonka 75 let -Antesová Marie 61 let -Babčáková Aloisie 64 let -Rakšanyi Zdeněk 60 let -Kovalčíková Zdenka 70 let -Vlčková Juliana 94 let -Maňas Květoslav 60 let -Chrastinová Věra 61 let -Chrastina Jiří 66 let -Pecha Stanislav 73 let -Pechová Antonie 74 let Noví občánci: Dominik Trmal DM 12 Rozloučili jsme se: Nimmerfrohová Růţena DM 25 Horkel Jaroslav DM 25

XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013

XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013 - - 4/2013 18. 1. 2014 Společenský ples Srdečně zvou pořadatelé MŠ a ZŠ s obcí Vánoční besídka pro seniory XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013 Slovo starosty Vážení spoluobčané,

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

UKÁZKA SOKOLNÍKŮ 4/2010 ZVOLILI JSME NOVÉ ZASTUPITELSTVO OBCE ZAMKNULI JSME STUDÁNKU MÁME NOVÉ ZASTÁVKY OPĚT SE BLÍŽÍ ČAS VÁNOČNÍ, TAK PEVNÉ NERVY

UKÁZKA SOKOLNÍKŮ 4/2010 ZVOLILI JSME NOVÉ ZASTUPITELSTVO OBCE ZAMKNULI JSME STUDÁNKU MÁME NOVÉ ZASTÁVKY OPĚT SE BLÍŽÍ ČAS VÁNOČNÍ, TAK PEVNÉ NERVY UKÁZKA SOKOLNÍKŮ 4/2010 ZVOLILI JSME NOVÉ ZASTUPITELSTVO OBCE ZAMKNULI JSME STUDÁNKU MÁME NOVÉ ZASTÁVKY OPĚT SE BLÍŽÍ ČAS VÁNOČNÍ, TAK PEVNÉ NERVY NOVÉ ZASTUPITELSTVO OBCE USNESENÍ z ustavujícího zasedání

Více

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK VELIKONOČNÍ JARMARK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Jesenické dožínky 1.9.

Jesenické dožínky 1.9. Jesenické dožínky 1.9. Letos se konal již 9. ročník Jesenických dožínek, které společně pořádá Obec Bělá pod Pradědem, Zemědělské družstvo Jeseník a Okresní agrární komora Jeseník. Dožínkový průvod vyšel

Více

********** Slovo úvodem *********** ******Informace z obecního úřadu*******

********** Slovo úvodem *********** ******Informace z obecního úřadu******* ********** Slovo úvodem *********** Dobrý den Vážení spoluobčané, vítám Vás u 4. vydání Hořenického občasníku. Po zimě, která své drápky ukázala v plné síle v únoru, vždyť padaly i teplotní rekordy, se

Více

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice Rada obce Projednala: -Novou smlouvu o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů s firmou EKO-KOM,

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více

Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ. Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012

Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ. Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012 Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012 KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ Memoriál Otakara Korbáše V sobotu 4. 8. 2012 proběhl tradiční fotbalový

Více

Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice

Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice Číslo 1/2014 Obecní úřad Libějovice leden 2014 Libějovice 26 38772 Libějovice Tel: 383382064 Tel. starosta: 606692079 web: www.libejovice.cz email: libejovice@tiscali.cz Knihovna: Pátek 16-17 hod. Veřejný

Více

Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014

Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014 Těšte se na Silvestrovský velkolepý ohňostroj! 4/2014 Mikuláš v naší obci Vánoční jarmark Běh do schodu Zavírání studánek Vítání nových občánků Výsledky voleb 2014 v naší obci Zastupitelstvo obce Dolní

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje:

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje: Číslo 35., říjen 2015 Starosta obce informuje: Vážení občané, zdravím Vás jménem Zastupitelstva obce Chudčice i jménem svým. Ve 34. čísle našeho zpravodaje jsem Vás informoval o záměru obce realizovat

Více

Zápis z 10. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 7. 9. 2011

Zápis z 10. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 7. 9. 2011 Zápis z 10. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 7. 9. 2011 Zasedání se zúčastnilo dle prezenční listiny 6 členů zastupitelstva. Paní Jana Mališová se omluvila. Zasedání zahájil v 19. 00 hod. a řídil

Více

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 30.4. 2010 2/2010 POZVÁNKY V pátek 7. května 2010 se bude konat LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM Program: - od 19,00 hodin bude hrát na náměstí dechová hudba

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

INFORMACE PRO DĚTI STRANA 12 STRANA 9 ŠLUKNOVSKÉ NOVINY. Dětský KOUTEK

INFORMACE PRO DĚTI STRANA 12 STRANA 9 ŠLUKNOVSKÉ NOVINY. Dětský KOUTEK STRANA 12 PRO DĚTI ŠLUKNOVSKÉ NOVINY Dětský KOUTEK Ahoj milé děti, Máme pro vás opět křížovku s tajenkou. Tak jako v minulém čísle, tak ani zde by pro vás neměl být problém tajenku vyřešit a kdybyste přeci

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva začíná stavem naší

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Ze života v Praze 15 Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Rok 2015 jsme zahájili návštěvou pražských muzeí. Navštívili jsme muzeum Židovské, Poštovní a nevynechali ani Zemědělské muzeum. Zajímavá byla

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima.

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. Podzim býval ještě nedávno časem pasáčků a pasaček. Děvčata i chlapci pásávali husy,

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného mimořádného zasedání obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 11.12.2003 v zasedací místnosti obecního úřadu, od 18.00 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2006 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Slovo starosty 1.2. Sdělení OÚ 1.3. Poplatek za odvoz popelnic 1.4. Poplatek ze psů

Více

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17%

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17% Oběžník č. 4/2014 1/ Soutěž mladých hasičů V sobotu 7. června 2014 se koná na hřišti za základní školou soutěž mladých hasičů O pohár starosty obce. Začátek v 9.00 hodin. Přijďte povzbudit naše malé hasiče.

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního koncertu Na vlastních nohou se zúčastnilo 15 dětí.

STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního koncertu Na vlastních nohou se zúčastnilo 15 dětí. VI.1. Zájmové kroužky při ZŠ Účast školy v soutěžích a olympiádách a) Účast na akcích celostátního charakteru: STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář SLOVO STAROSTKY: Vážení občané, dovolte mi pár slov k aktuálnímu dění v obci. Právě byla dokončena stavební část rekonstrukce bytových prostor v 1.p. a rekonstrukce podlah v přízemí budovy hasičské zbrojnice.

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Listopad 2008 5. ročník, č. 11 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely LISTOPAD Milí přátelé, S nástupem prvních mrazíků a letos přišly

Více

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK ZDARMA 1. ROČNÍK Vydává OBEC VESTEC, Slovo úvodem Jak jsme začali : Životní jubilea : Anna Žilíková 86 Jiřina Navrátilová 83 Hana Vlčková 80 Hana Stará 70 František

Více

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Vážení spoluobčané! Poslední Hrdějovické listy byly vydány v prosinci roku 2012. V roce 2013 se obecní záležitosti rozjely rychlostí přímo nadzvukovou a tak si

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO)

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO) INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Z jednání rady obce (RO) RO schválila uzavření smlouvy o věcném břemeni s ČEZ Distribuce, a.s., na p. č. 2088/3 ost. plocha a p. č. 2088/7 ost. plocha pro stavbu přípojka podzemního

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA

OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA POŘÍČSKÝ ZPRAVODAJ OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA ČÍSLO 3 ROČNÍK XVII. ZÁŘÍ 2011 Vesnice roku Na středu 17. srpna připadl termín slavnostního vyhlášení soutěže Vesnice roku 2011

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Zápis Ze XIII. zasedání Zastupitelstva obce Střítež, konaného dne 03.02.2016, od 17:00 hodin v kulturním domě ve Stříteži

Zápis Ze XIII. zasedání Zastupitelstva obce Střítež, konaného dne 03.02.2016, od 17:00 hodin v kulturním domě ve Stříteži Zápis Ze XIII. zasedání Zastupitelstva obce Střítež, konaného dne 03.02.2016, od 17:00 hodin v kulturním domě ve Stříteži 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Střítež (dále

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 9 září 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, začal nám nový školní rok a s tím pro mnohé z nás skončil volnější denní režim. Dětem i jejich rodičům

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014:

Termíny svozu komunálního odpadu na rok 2014: Občasník obcí, Nestanice, Černěves a Lomec Tel: 383 382 064 web: www.libejovice.cz Tel. starosta: 606 692 079 email: libejovice@tiscali.cz Knihovna: Pátek 16-17 hod. Veřejný internet: V úředních hodinách

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

DUBEN 2016. Plánované akce. Uzávěrka příštího čísla 25. 4. 2016. Muzikál Ať žijí duchové. Oslavy 760 let vzniku obce, setkání rodáků

DUBEN 2016. Plánované akce. Uzávěrka příštího čísla 25. 4. 2016. Muzikál Ať žijí duchové. Oslavy 760 let vzniku obce, setkání rodáků DUBEN 2016 Dlouhá Ves 24, 582 22 Přibyslav, tel.: 724 539 255, www.dlouhaves.cz, e-mail: podatelna@dlouhaves.cz, IČO: 00267309, Evidenční číslo listů: MKČR E 20096 Plánované akce 30. 4. 2016 7. 5. 2016

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Slovo starostky obce

Slovo starostky obce Září 2013 ČÍSLO 9 Slovo starostky obce Vážení spoluobčané, v pondělí dne 2. září 2013 jsme společně s paní ředitelkou, pedagogy a žáky zahájili nový školní rok 2013/2014. Do lavic v první třídě usedlo

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Kronika obce Sytno 2012

Kronika obce Sytno 2012 Kronika obce Sytno 2012 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1 Významná životní výročí 85 let Zdvořanová Marie (č.p.55 ) 75 let Bouzková Vlasta (č.p.55 ) 70 let Hanzalová Jaroslava (č.p.30),palmová Anna

Více

Postřižínský zpravodaj

Postřižínský zpravodaj Postřižínský zpravodaj 5/2015 Obecní úřad Postřižín, Pražská 42, Postřižín 250 70 Krátké zprávy z obecního úřadu Upozornění k odstranění a okleštění stromoví a jiných porostů Společnost ČEZ Distribuce,

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník 3/2014 14. ročník Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko od sněhu. Zářijové dny pomalu končí a s

Více

PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012

PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012 C:\Documents and Settings\Javr\Dokumenty\Kulturní akce.doc JaVr 6/64 PLÁN KULTURNÍCH AKCÍ V LIPTÁLE - 2012 Aktualizováno ke dni: 2012-11-12 Změna programu vyhrazena! Zkratky: KZ - Kulturní zařízení při

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice

OBČASNÍK KŘINICE. Založení a poloha vesnice OBČASNÍK KŘINICE květen 2005 Vydává OÚ Křinice Čas í jako bláznivý a za několik málo týdnů budeme vzpomínat na vznik života v této naší krásné obci. Členové obecního zastupitelstva v současné době věnují

Více

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn

Občanské sdružení Jenštejn. Výroční zpráva 2014. Výroční zpráva 2014. Občanské sdružení Jenštejn. Hradní 135, 250 73, Jenštejn Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Jenštejn Hradní 135, 250 73, Jenštejn 1 Cíle sdružení Provozovat Rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Vytvořit místo pro setkávání rodičů a dětí Umožnit rodičům, dětem

Více

PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015

PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015 C:\Users\jvrablik\Documents\Kulturní akce.doc JaVr 7/87 PLÁN AKCÍ V LIPTÁLE - 2015 Aktualizováno ke dni: 25.11.2015 Změna programu vyhrazena! Zkratky: KZ Kulturní zařízení při OÚ Liptál, KA Kulturní areál,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

-------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------- č. 2 / květen 2007 Vážení spoluobčané Jarní sluníčko protkalo svými paprsky i naši obec a my bychom Vám chtěli popřát krásné a spokojené dny. členové Zastupitelstva obce U S N E S E N Í ZASTUPITELSTVA

Více

KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ 1. ŽERMANICKÁ POUŤ

KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ 1. ŽERMANICKÁ POUŤ Č. 5 KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ Memoriál Otakara Korbáše Ani o prázdninách náš Sportovní klub nezahálel. Začátkem srpna proběhl již několikátý ročník fotbalového turnaje Memoriál Otakara Korbáše. Utkání se zúčastnila

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 2. 5. 2013 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších:, Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Petr ČERNÝ, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ,

Více

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic.

SVOZ PLASTŮ V úterý 9. června 2009 provede firma LIKO a.s. Svitavy druhý svoz plastů. Plasty, uložené ve žlutých pytlích, ponechte u popelnic. R 1 č e r v e n Dobří rodiče dávají svým dětem kořeny a křídla. Kořeny proto, aby věděly, kde jsou doma, a křídla proto, aby mohly odletět a vyzkoušet si to, co se naučily. B. Zoungsovi Mezinárodní den

Více

U s n e s e n í z 2. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 11.02.2015

U s n e s e n í z 2. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 11.02.2015 U s n e s e n í z 2. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 11.02.2015 30. Rada města schvaluje vnitřní směrnici č. 2/2015 Dodatek č. 6 vnitřní směrnice č. 2/2006 podmínky pro stravování. 31.

Více

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY číslo 17 4. prosinec HAVRAŇSKÉ NOVINY rok 2008 Vážení spoluobčané, končí další rok, většina z nás se chystá na oslavy Vánoc a Nového roku. Dovoluji si Vám popřát hodně lásky, štěstí, zdraví, minimální

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 V Přimdě 23. 9. 2010 Zpracovala: Mgr. Marcela Husáková Základní údaje o škole Název školy: Základní

Více

Kronika obce Věžky. Únor 2013. Obecní záležitosti:

Kronika obce Věžky. Únor 2013. Obecní záležitosti: Kronika obce Věžky Únor 2013 Obecní záležitosti: Dne 13. února 2013 se konalo veřejné zasedání zastupitelstva obce Věžky (čerpáno ze zápisu č. 16/2013). Přítomno bylo 6 členů zastupitelstva: Bedřich Gardavský,

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2015 se všemi důležitými rubrikami. V Kapitolách z regionální historie

Více

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, vstoupili jsme do roku 2011, je před námi nové volební období, v němž obec povede nově zvolené zastupitelstvo. Velká část našich plánů

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté

Veselský zpravodaj. Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Veselský zpravodaj září 2013 Hasiči soutěžili o Pohár starosty už posedmnácté Celkem deset hasičských posádek přijelo v horkém sobotním odpoledni 17. srpna na veselské hřiště bojovat ve třech různých soutěžích.

Více

Zápis č. 9/15. ze zasedání Zastupitelstva obce Lhota, které se konalo dne 9.7. 2015 od 19 hodin na Obecním úřadu ve Lhotě

Zápis č. 9/15. ze zasedání Zastupitelstva obce Lhota, které se konalo dne 9.7. 2015 od 19 hodin na Obecním úřadu ve Lhotě Zápis č. 9/15 ze zasedání Zastupitelstva obce Lhota, které se konalo dne 9.7. 2015 od 19 hodin na Obecním úřadu ve Lhotě Program: 1. Zahájení 2. Schválení programu jednání 3. Schválení zapisovatele a ověřovatelů

Více

Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Jubilea v lednu VŠEM JMENOVANÝM PŘEJEME DO DALŠÍCH LET HODNĚ ZDRAVÍ

Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Jubilea v lednu VŠEM JMENOVANÝM PŘEJEME DO DALŠÍCH LET HODNĚ ZDRAVÍ Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Poruchy dodávky elektřiny: 840 850 860 Poruchy plynu : 1239 Poruchy dodávky vody: 377 413 444 Svoz odpadů ( nevyvezená popelnice) 377 152

Více

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 5/2015 V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ OSLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM... v lednu František Janura v únoru Zdeněk Farkač BRANIŠOVSKÉ NOVINKY č. 5/2015 Vážení spoluobčané, v dnešní hektické době již možná adventní čas netrávíme v klidném rozjímání tak, jako to bylo běžné v dřívějších dobách, a proto bych vám chtěla úvodem

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

Usnesení z 28. schůze v roce 2014, konané 17. prosince 2014 R A D A M Ě S T A. I. schvaluje

Usnesení z 28. schůze v roce 2014, konané 17. prosince 2014 R A D A M Ě S T A. I. schvaluje R A D A M Ě S T A B Í L I N Y Usnesení s termínem č.: 229 KC Kaskáda 28.01.2015 1095 ONI 31.01.2015 Splněné usnesení č.: 1025 Usnesení z 28. schůze v roce 2014, konané 17. prosince 2014 R A D A M Ě S T

Více

ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015

ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015 ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ PRINCIPŮ ODPOVĚDNÉ ŠKOLY ZA ROK 2014/2015 Základní škola Chomutov, Kadaňská 2334 Kadaňská 2334, Chomutov, 430 03 46789707 www.4zscv.cz Ekologie Řešení problémů životního prostředí Co?

Více

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 ZPRAVODAJ číslo 14 Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 V sobotu 6.července proběhly oslavy 135 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Kamberku. Slavnostní nástup na Městečku, průvod obcí,

Více