Na2 stromeçku2 ho í 2 svíçky, vyhlíæíme2 andêlíçky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na2 stromeçku2 ho í 2 svíçky, vyhlíæíme2 andêlíçky."

Transkript

1 têdrÿ veçer uæ je tady, sníh se sype na zahrady. Na stromeçku ho í svíçky, vyhlíæíme andêlíçky. Mají sanê spárem koní, rolniçky jim pêknê zvoní. kolní rok 01 / 01 XVI roçník prosinec 4Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: P i el knám Mikulá Vánoçní * poezie Vánoçní a achovÿ kresby * turnaj Dêti se v uçí Praze jazyky * Zimní na internetu soust edêní * Goalbalová zrakovê postiæenÿch liga v Plzni * v Krkono ích * ùçast æákû na vÿstavê vÿtvarnÿch prací * Vánoçní kvíz Ji í Æáçek O têdrém veçeru Uhánêjí bílou plání, vezou v ecka lidská p ání: pytel têstí, náruç lásky, æádnÿ pláç a æádné vrásky. Vzácnÿ náklad vezou zdáli, abychom se rádi smáli. Pásli ovce vala i (lidová) Pásli ovce vala i p i betlémském sala i. Andêl se jim ukázal, do Betléma jim kázal. Jdête, jdête, pospê te, Jeæí ka tam najdete. A on leæí jesliçkách, ovinutÿ vplençiçkách.

2 kolní noviny prosinec 01 Dêtiseuçíjazykynainternetu Uçeníjazykûnebylonikdyjednodu í azábavnêj í. Internetovéjazykovékurzypronevidoméæáky jsoup izpûsobenypot ebámzrakovêhendikepovanÿch, uçitsepodlenichalemohouv ichni. Základní kolaprof.v.vejdovskéhoje partneremprojektujazykovÿchuçebnic, æáci6.aæ9.t ídysitakbêænéhodiny angliçtinyzpest ujívÿukounainternetu. Internetovéjazykovékurzypronevidoméæáky jsouukázkouevropskéhoprojektu,kterÿmodernizujeazatraktivñujevÿukujazykû.projekt ídíneziskováorganizaceliberix,o.p.s.,z Vejdovskéhojepak jehopartnerem.toznamená,æemájako prvnímoænostjazykovéuçebnicevyzkou- etapouæívat.atakésetakdêje,dêtiod 6.do9.t ídysijiæprácisuçebnicemivyzkou elyajsouschopnyjepouæívatve koleidoma. Couçebniceumí Internetovéjazykovékurzypronevidoméæáky jsoujazykovouuçebnicí,kteráje kdispozicinainternetu.staçímítpouze poçítaç,internetamoænostp ehrátzvuk jazykovéuçebnicemûæetepouæívatkdykolivakdekoliv.uçebnicejsoup izpûsobeny pot ebámzrakovêhendikepovanÿch,texty majízvukovévÿstupy,písmomûæetenêkolikanásobnêzvêt ovat,uçebnicespolupracujísbrailskÿm ádkemihlasovÿmsyntezátorem. Mnoæstvíkvalitníchzvukovÿch nahrávekjevelkouvÿhodouuçebnic. Dêtisimohouvyzkou etnap íkladpsanídiktátu,kterÿnamluvilabritskámluvçí, íkápaníuçitelkajanavalíçková,která uçebnicevyuæívájakodoplnêkp ivÿuce angliçtiny. Çty ijazykynainternetu Pokudchceteuçebnicepouæívat,nepot ebujetektomupomocuçitele.staçí dointernetovéhoprohlíæeçezadatadresu adostanetesenastránku projektu.zdesivyberete,ojakÿjazykmátezájem.uçebniceumoæñujívÿukuangliçtiny,nêmçiny,ital tinya panêl tiny. Ovládáníapohybvuçebnicijsouvelmi jednoduchéaintuitivní.pokudumítebêænêovládatpoçítaç,zvládneteiovládání uçebnice.jednotlivéçásti Internetovÿch jazykovÿchkurzû jsouvelmipodobné bêænÿmuçebnicím,jsourozdêlenydotematickÿchlekcí.lekcesepakskládajíze slovnízásoby,gramatikyaprocviçování probranélátky. Jazykovéuçebnicejsou financoványzestrukturálníchfondûeu ajsouprov echnykdispozicizdarma. Mûæejepouæívatkdokoliv nevidomÿ, slabozrakÿ,vidící jednotlivec, kola ifirma, zdûrazñujevlastimilot, editel spoleçnostiliberix. Vÿhodaprorodiçe Vçlánkubylojiæzmínêno,æetextyjsou namluvenérodilÿmmluvçím.tohomohou vÿbornêvyuæítrodiçe,kte ísesdêtmiuçí azkou íje.jakchcetevyzkou etsvého maléhostudentazeslovíçek,kdyænevíte, jaksedanéslovovyslovuje?s Internetovÿmijazykovÿmikurzy tojdepomêrnê snadno.zpûsobyvyuæitítétopomûcky jsouneomezenéazáleæínafantazikaædého,jakakteréçástiuçebnicepouæije. BronislavaHo ková,liberix,o.p.s.

3 prosinec 01 kolní noviny 3 GoalbalováligavPlzni nalo Ve Plzni dnech. 5. kolo roçníku listopadu æákovské 01 se ko- goalbalové mladÿch talentovanÿch ligy spojené goalbalistû se soust edêním rem Doubravky. Po adatelé p ipravili a pro pohágram. zúçastnêné V pátek bohatÿ probíhalo sportovní sportovní a kulturní soust edêní goalbalovÿch pro- trenérû a instruktorû nováçkû a vsobotu pod se dohledem zehrál samotnÿ turnaj. jiæ ro- Na e druæstvo ve sloæení LeonSkvorcov,MartinaKopová,LídaVa eková, AdélaMachatováaPetraKvapilová obsadilo sehrálo adu t etí vyrovnanÿch p íçku, çímæ se utkání dostalo a celkovê systém podzemních chodeb. Poté jsme druæstvo Opavy, které se opêt po nêkolika p ed centrem mêli moænost projít malebnÿm historickÿm to letech odpovídá zapojilo souçasnÿm do ligového moænostem klání. sváteçní mêsta atmosférou a nav tívit na ch a pokochat trzích. se T etímísho tÿmu, neboƒ jak druhá Praha nám. na e- Naprohlídcejsmesedovêdêlinap íklad ito,proçmáplzeñvesvémznakuvelbci Míru, jenom tak o ivítêzné krok p ed druæstvo námi, ale Plznê i s jsou nimi p e- louda,atojeimalÿkvízprona eçtená- e.kdoprvníp inesesprávnouodpovêâ jsme sportovního sehráli têstí dûstojné jsme partie mohli a i p i p ekvapit. tro e natutootázkudokancelá espc,dostanemalÿdárek. Nestalo necháme se na tak p í tê. a snad Nás si tê í, toto p ekvapení kádr je stabilizovanÿ a navíc se, æe vedle litovelskÿ kémsi Nová dvojrychlostním koncepce goalbalu systému, spoçívá kdy se vja- na bytného pana kolníka Pavla Vlçka, rozrostl nez- jednak kaædém turnaji odehraje jednak turnaj kol, adatelûm o paní zdravotní velmi Janu pomohla piçkovou, vobtíæné která práci popostiæenÿch turnaj sportovcû. talentovanÿch Tím se têæce zabezpeçí zrakovê zapisovatelky Po adatelé vzali utkání. zrakovê vyrovnanost soutêæe irûst talentû z ad prohlídku tajemného sportovce plzeñského ina podzemí, atraktivní 01 postiæenÿch. Myslím, æe i vroce ná ûm se p ejeme tedy máme pêkné na svátky, co tê it, v e aproto nejlep í, çte- kde a proç jsme vznikl se mohli pod samotnou seznámit Plzní stím, spletitÿ jak roce! hodnê zdraví, pohybu a sportu vp í tím Mirko Spurník Vánoçnívÿstavavÿtvarnÿchprací pêlÿch. V Mêstském Zúçastñují klubu se Litovel jí pravidelnê se opêt æáci konala litovelskÿch oblíbená kol vÿstava idospêlí vÿtvarnÿch vÿtvarníci prací amaté i dêtí idos- iprofesionálové. ozdoby nebo Vÿstava dárky. je zçásti prodejní a hodnê náv têvníkû si zde zakoupí originální dinách Letos vÿtvarné na vÿstavu vÿchovy svÿmi nakreslili mi obrázky vÿtvory a p ispêli vyrobili i trojrozmêrné dêvçata a chlapci z na í dekorace, koly. V v horamickém krouæku zhotovili betlém. Moc se jim to povedlo a urçitê mêli u náv têvníkû ke- vÿstavy úspêch.

4 4 kolní noviny prosinec 01 Vánoçní achovÿturnajvpraze since. achovÿ Do Prahy turnaj jsme se konal p ijeli od po. jedenácté do 4. pro- Hrad hodinê a na dopoledne. Karlûv most. Po obêdê Ve t i hodiny jsme li bylo na jsme zahájení turnaje a zaçali jsme hrát. Byli Star í rozdêleni hráli dohromady na mlad í 7 zápasû a star í a hráçe. mlad í polovinu 9 kaædÿ s a kaædÿm. vsobotu V zbytek pátek jsme zápasû. odehráli lavské Po vyhlá ení a Staromêstské vÿsledkû námêstí. jsme li Kdyæ na Vác- jsme jsme se vrátili sta kami plnÿmi nákupû, mêli mouce. ni jsme vyrazili Do Litovle na nádraæí jsme dorazili a jeli do kolem Olo- V nedêli volno ráno a hráli jsme jsme brzy rûzné vstali, hry. po snída- ledne a roze li jsme se domû. po- Aneta P idalová, 9. t ída P ed Vánocemi jsem byla vpraze. Hrály vém V prosinci turnaji. Celÿ jsem víkend byla v jsme Praze hráli na acho- jsem se tam achy a já byla çtvrtá. Z úspêchu jsme se podívat po Praze. Uæ tam zaçaly a byli noçní mêla radost. V Praze se mi líbily váromêstském stromeçky. Ten nejkrásnêj í na Sta- Vánoce Chodili a v ude jsme po vonêla rûznÿch trdla. modra. námêstí byl nazdobenÿ do Jednou znich byl Praæskÿ hrad památkách. bylo vidêt To, v ude. æe zaçala Hlavnê na stáncích atmosféra, scuk- rovím romêstskÿ orloj. Vidêli jsme ispoustu a také krásnÿch Sta- bylo ina a s Praæském mi hradê, ozdobami. kde na Moc nádvo í pêknê Moc soch jsem na si Karlovê ten víkend mostê. bych si ho zopakovat je tê uæila jednou. a chtêla jsem hlídala nakoupila hradní stráæ. nêco V obchûdku sko ením Nikola pro tátu Klárová, a maminku. 4. t ída Vêra Faksová, 4. t ída ve achového dvou vêkovÿch turnaje kategoriích. se zúçastnilo 3 dêtí zbratislavy, Opavy, Litovle a Prahy a hrálo se V V kategori kategori star ích mlad ích æákû æákû získal vybojovala Petr Vlçek Nikola st íbrnou Klárová medaili, 4. místo Patrik a Vêra paçek Faksová skonçil 7. místo. a Aneta P idalová jedenáctá. estÿ

5 prosinec 01 kolní noviny 5 Zimní soust edêní na bêækách v Krkono ích Ve druhém prosincovém tÿdnu se vor- ganizaci ÇSZPS konalo na Çerné ho e u Janskÿch Lázní vkrkono ích tradiçní bêæecké soust edêní talentovanÿch zrakovê postiæenÿch sportovcû, jeæ kopíruje svoji letní obdobu ze umavské Æelezné Rudy. Na 5 æákû speciálních kol iæákû integrovanÿch, mezi nimiæ nechybêli sportovci zprahy, Brna, Opavy, Plznê, Litovle çi Liberce, mêlo moænost pod dohledem trenérû a speciálních pedagogû zdokonalovat svoje dovednosti na bêæeckÿch lyæích a rozvíjet a zvy ovat vy ích çeskÿch hor. svoji fyzickou kondici. Litovelskou kolu reprezentoval æák 3. Ubytování istravování bylo zaji têno t ídy Marek Truneçka a vedl si nadmíru na Çerné boudê, kde v em úçastníkûm dob e jeho lyæa ské dovednosti ly byly poskytnuty ty nejlep í podmínky pro rychle nahoru, a tak vzávêreçném závodê intervalovÿm zpûsobem ve své kate- jejich vÿkonostní rûst, klid a regeneraci. Poçasí úçastníkûm p álo, teplÿ podzim gori mlad ích æákû zvítêzil a ostatní závodníky porazil rozdílem t ídy. Jeho ví- vkrkono ích vyst ídala ze dne na den paní Zima, a tak jsme mohli, sice za vêtrného poçasí a stálého snêæení, ale díky zu lyæování zrakovê postiæenÿch a byl zatêzství neuniklo çlenûm sportovního svatomu na 50 cm çerstvého snêhu, pilovat azen do seznamu talentovanÿch mladÿch sportovcû. abecedu bêæeckého sportu ve dvoufázovÿch trénincích denê, ráno iodpoledne. Myslím, æe iletos nám têstí p álo Nechybêla ani rozcviçka a veçerní p edná ky o lyæa ské technice, vÿzbroji a vÿ- tvá, takæe na pobyt vkrkono ích nám a paní Zima nám ukázala svoji p ívêtivou stroji, histori lyæování nebo o nebezpeçí, zûstanou jenom ty nejlep í vzpomínky. které çíhá na neopatrné náv têvníky nej- Mirko Spurník P i el k nám Mikulá Svatÿ Mikulá si tentokrát pospí il a nav tívil na i kolu uæ vpátek. prosince. Tradiçnê ho doprovázeli krásní andêlé a çerti, kte í letos vypadali obzvlá ƒ hrozivê. Bylo to asi proto, æe nêkte í æáci hodnê zlobili. Na têstí si je çerti ve svÿch pytlích neodnesli a ti hodní dostali sladkou nadílku. O pêknÿ záæitek æákû 1. stupnê se letos postarali chlapci a dêvçata 8. t ídy a obçanské sdruæení LITKA.

6 6 kolní noviny prosinec 01 Vánoçníkvíz Odpovêzte ANO nebo NE na následující otázky a dozvíte se, jakÿ je vá vztah k Vánocûm. Napi te si své odpovêdi a teprve pak si p eçtête dole vÿsledek. Kvíz pro vás p eloæili zçasopisu pro vÿuku angliçtiny R + R æáci a æákynê 8. t ídy. 1. Mám rád(a) atmosféru se v ím, co ktomu pat í se svíçkami, koledami a ozdobami.. Plánuji si dop edu, jaké dárky komu koupím, protoæe chci, aby byl kaædÿ ƒastnÿ. 3. Rád(a) zdobím stromeçek isvûj pokoj. 4. Obvykle kupuji dárky poslední dny p ed Vánocemi. 5. Velmi çasto si stêæuji, æe mûj bratr nebo sestra dostali více dárkû nebo lep í dárky neæ já. 6. Na têdrÿ den bych byl(a) rad i se svÿmi kamarády neæ se svou rodinou. 7. Jestliæe mê maminka poæádá, abych jí pomohl(a) sp ípravou têdroveçerní veçe e, p edstírám, æe jsem velmi zaneprázdnênÿ(á). 8. Mám rád(a) klidné Vánoce a vadí mi hodnê ch reklam vulicích a obchodech. 9. Rád(a) pomáhám mamince péct cukroví. 10. Jestliæe mê o hlavních sváteçních dnech pozve kamarád, abych sním el ( la) lyæovat, tak bych el ( la) rád(a). 1. Up ímnê eçeno, mám rád(a) Vánoce jenom proto, æe je to doba, kdy není kola. 1. Mám opravdu radost ze v ech dárkû, které dostanu, protoæe vím, æe byly darovány sláskou. Vylu têní: 1 Za ano, kaædou ano, shodnou 3 ano, 4 odpovêâ ne, 5 ne, si 6 zapoçítejte ne, 7 ne, 8 1 ano, bod: 0 4 body: Jak je vidêt, Vánoce vás netê í. Nemáte 9 ano, radost 10 ne, z jejich 1ne, romantiky 1 ano. si bêhem nich legraci a têstí ve své rodinê. Na e rada zní p estêhujte se do zemê, a neuæíváte Vánoce neslaví, va e rodina bude ƒastnêj í bez pohledu na va i znudênou tvá. kde se ƒastnÿmi. 5 8 bodû: Zkuste Máte letos rádi p ispêt Vánoce, ve ale své neumíte rodinê k je tê tomu, dost aby dob e vás v echny dávat druhÿm lidem dny tê ily a dêlat je a abyste 9 1 strávili bodû: Milujete tento podivuhodnÿ Vánoce! Chápete, ças pohromadê. dûleæité dávat druhÿm lidem a vidêt, æe jsou æe ƒastní. je krásné Doufáme, dostávat æe dárky, si udræíte ale æe je také náladu, velmi nenecháte se strhnout spêchem a neotráví vás komerce bêhem této nádherné doby. V em çtená ûm kolních novin p ejeme krásné Vánoce a ƒastnÿ novÿ rok 01! Uzávêrka p í tího çísla je 0.ledna 01 KOLNï tel *htp:/ NOVINY vydávázákladní kolaprof.v.vejdovského,nám.p emyslaotakara w.zraklit.cze mailspec.skola@zraklit.cz*totoçíslovy lo1.prosince01 7,78401Litovel* Red.J.Valíçková shromaæâujep íspêvkyadotazyajeautorkouçlánkûbezpodpisu*foto M.Spurník(str.3a 5),M.Dobe (str.4)*poçítaçovásazbaatisk JAYsoftware

p edná ely, 2 zpívaly 2 a2 hrály 2 na2 hudební Gorice.

p edná ely, 2 zpívaly 2 a2 hrály 2 na2 hudební Gorice. kolní rok 01 / 01 XVI roçník leden 5Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: zimu (çlánky a Hodnocení kresby), Zajímavosti æákû za 1. pololetí o jídle * Stêhování Vánoçní

Více

Podja í Jarmila2 Urbánková

Podja í Jarmila2 Urbánková 6 7 Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel kolní rok 01 / 01 XVI roçník únor b ezen V tomto çísle: 1. a. stupnê Jarní * Velikonoçní ver e a kresby vÿstava * Vÿsledky kolní turnaje v jazykovÿch v p

Více

ale2 díky 2 vÿbornému2 vÿkonu2 pana2 idiçe

ale2 díky 2 vÿbornému2 vÿkonu2 pana2 idiçe achy v zemi tulipánû kolní rok 01 / 01 XVI roçník kvêten 9Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: vítêzství vprostorové achy v orientaci zemi tulipánû na Slovensku (Euroches

Více

Milena2 Luke ová. Vloçky, 2 vloçky, 2 bílé2 pe í, Mráz 2 olízl 2 kliku2 dve í, mete, 2 mete2 metelice, fujá, 2 fujá2 fujavice,

Milena2 Luke ová. Vloçky, 2 vloçky, 2 bílé2 pe í, Mráz 2 olízl 2 kliku2 dve í, mete, 2 mete2 metelice, fujá, 2 fujá2 fujavice, kolní rok 01 / 013 XIX roçník prosinec 4Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Vánoçní básnê a kresby * Vánoçní achovÿ turnaj vpraze * Koncert pro Svêtlu ku * Na kluzi ti

Více

Krista2 Bendová. Ten2 má2 barev! 2 Ztratil 2 malí 2vtrávê2 paletu? A2 ta2 lítá 2 nad2 jeteli 2zkvêtu2 do2 kvêtu.

Krista2 Bendová. Ten2 má2 barev! 2 Ztratil 2 malí 2vtrávê2 paletu? A2 ta2 lítá 2 nad2 jeteli 2zkvêtu2 do2 kvêtu. kolní rok 01 / 013 XIX roçník duben 8Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Jarní kresby a básniçky * Olomoucká achová liga * Goalbalovÿ turnaj * Vÿtvarná soutêæ Radost tvo

Více

Donald's. druæstvo2 získalo2 bronzovou2 medaili. 2 Já. Vêra2 Faksová, 2 5. 2 t ída

Donald's. druæstvo2 získalo2 bronzovou2 medaili. 2 Já. Vêra2 Faksová, 2 5. 2 t ída Mezinárodní achovÿturnajvolomouci kolní rok 01 / 013 XIX roçník íjen Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: achovÿ turnaj vlitovli * Jak se máme vnové kole * Náv têva Flory

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

Základní 2 kolou2 pro2 nevidomé2 a2 slabozraké 2vLevoçi.

Základní 2 kolou2 pro2 nevidomé2 a2 slabozraké 2vLevoçi. Velkÿ úspêch na ich æákû kolní rok 01 / 013 XIX roçník listopad 3Základní kola prof. V. Vejdovského Olomouc htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: Velkÿ úspêch na ich æákû * Sportovní soust edêní zrakovê postiæenÿch

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

Vychovatelé. Mate ská2 kola. T ídní 2 uçitelé. Boæena2 Zdráhalová 2

Vychovatelé. Mate ská2 kola. T ídní 2 uçitelé. Boæena2 Zdráhalová 2 kolní rok 01 / 013 XIX roçník zá í 1 Základní kola prof. V. Vejdovského Olomouc htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: Organizace kolního roku * Kdo je kdo * Máme novou kolu! (Slavnostní zahájení vnové kolní

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

se2 æivotem2 rytí e, 2 pano e2 çi 2 prostého lo2 rovnêæ 2 na2 zbranê2 a2 jejich2 vyuæití. Tato2 p edná ka2 mi 2 p inesla2 mnoho

se2 æivotem2 rytí e, 2 pano e2 çi 2 prostého lo2 rovnêæ 2 na2 zbranê2 a2 jejich2 vyuæití. Tato2 p edná ka2 mi 2 p inesla2 mnoho kolní rok 01 / 013 XIX roçník b ezen 56 7 Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Hodnocení za Husité I. pololetí do kol * Zápis * Besídka do 1. t ídy * Lyæa skÿ * Koncert

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Spokojenost zákazníka

Spokojenost zákazníka rozhovor 2 Spokojenost zákazníka s na imi slu bami je pro nás hlavní prioritou. Spole nost Elfetex slaví v roce 2016 25 let od zalo ení spole nosti. Po ádali jsme o rozhovor jednatele spole nosti Elfetex

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil U lihovaru byl umístěn kontejner na použitý textil. Tento textil bude sloužit pro dobročinné účely CHARITĚ SVITAVY. Kontejner na textil, který je umístěn

Více

Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný.

Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný. Milé GOAML... D kujeme za SKUTE NÉ DÁRKY a jsme rádi, e Vám ivot ostatních lidí na této planet není lhostejný. První roky ivota jsou zásadní pro dal í vývoj dít te. Pokud d ti nemají dostatek ivin, hrozí

Více

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová

Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Tipy na slavení Vánoc s dětmi Ráchel Bícová Zaměřte pozornost dítěte na Ježíše a rodinu Vyrobte dětem adventní kalendář s biblickými verši (ze Starého i Nového zákona vztahující se k narození Pána Ježíše)

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A máme tu červen - jí se jahody, třešně a všechno dozrává. I čas prázdnin. Těšíme se na ně, na léto, na sluníčko a naši školáci se nemohou dočkat,

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

Společná fota na straně

Společná fota na straně Ty největší hlody již na straně 2. Společná fota na straně 4. Více na straně 8. Jak jistě každý z Vás ví, v letošním roce se v Praze, ve dnech 5. a 6.7, konal XV. Všesokolský slet, který byl vyvrcholením

Více

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php Page 1 of 5 Geofyzikální ústav AV ČR Agentura Galerie H Vás srdečně zvou na šestou výstavu cyklu Setkávání Eva Prokopcovová Obrazy z teček, kresby na tapety zahájení 10.9.2003 v 16.00 hodin v přednáškovém

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 53. září 2014 Zámecké listy Děti a škola v 19. století Od vydání tereziánského školního zřízení roku 1774 se stala škola běžnou součástí každodenního

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo: prosinec 2010 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks

Více

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1]

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1] [1] Autor: MAŠTALÍŘOVÁ, Marta [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 4 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: Den pro dětskou knihu [5], děti [6], Městská knihovna Kraslice [7] Region: 11 Karlovarský

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/18 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

íslo materiálu: VY 32 INOVACE 5/18 íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ íslo materiálu: Název materiálu: Pracovní list Opakujeme eský jazyk íslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Paed.Dr. Zina Ho ková ANOTACE kola: Vypracoval: : Paed.Dr. Zina Ho ková Období vzniku

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

SPČR MS J PP /RP - MOSKVA 7 / 2006 JUNIOŘI REPREZENTACE PP / RP - DPP

SPČR MS J PP /RP - MOSKVA 7 / 2006 JUNIOŘI REPREZENTACE PP / RP - DPP SPČR MS J PP /RP - MOSKVA 7 / 2006 JUNIOŘI REPREZENTACE PP / RP - DPP Zpracoval 11.8.2006 : Josef NEKL vedoucí trenér juniorské reprezentace SPČR HODNOCENÍ MISTROVSTVÍ SVĚTA JUNIORŮ - 7 / 2006 PLAVÁNÍ

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Západní Krkonoše 15.12.2009

Západní Krkonoše 15.12.2009 Motto: Když cestují, zvláště nyní, maximálně využívám svobodu, kterou mám. Nemám rád rutinu, stereotyp, nudu. Mám rád změnu, nevědět co nastane za chvíli, zítra, kde budu nocovat, koho nového potkám. Západní

Více

Základní informace o projektu MANDALA 2015

Základní informace o projektu MANDALA 2015 Obsah: Základní informace o projektu MANDALA 2015 A. První část projektu Mandala: Olomoucká Arakiáda - Soutěž "Mladý posluchovský záchranář- 2.ročník" 12. 6. 2015 Pro koho je projekt určen Počet zapojených

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, ZŠ Masarykova Val. Meziříčí a ZŠ Šafaříkova Val. Meziříčí pořádají Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Pořadatel: Termín: ZŠ Masarykova

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky Projekt Těšíme se na Vánoce III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2013/ 2014 Projekt: Těšíme se na Vánoce Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Svátky, tradice a lidové

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už

ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už ZIMA 2011/ IV ZPRÁVY Z DOMOVA jenomm tím, Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály

Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály BEZ NOČNÍCH PŘEJEZDŮ Pro železničáře s jízdenkou FIP - PKP POLSKO vlakem VÁNOČNÍ KRAKOV A SOLNÉ DOLY VĚLIČKA (2x UNESCO) do tajemné podzemní katedrály TERMÍN: 7.12. - 10.12.2019 CENA: 4990 Kč Pro železničáře

Více

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení

Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení Milí čtenáři, za pár okamžiků si prohlédnete školní časopis ZŠ Trávníky. Časopis má zcela novou formu a naším cílem je vaše spokojenost při čtení článků, nad kterými jsme si pěkně lámali hlavu. Doufáme

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové JAK SLAVÍ VÁNOCE IVANA GOTTOVÁ, GABRIELA KRATOCHVÍLOVÁ A PETR VÁGNER? Tváře známé z televizní obrazovky FTV Prima se sešly při bohulibé činnosti nafotily kalendář, z jehož prodeje se podpoří SOS dětské

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

VÁNOCE. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763. Autor: Mgr. Alena Ticháčková Datum: 9. 12. 2014 Cílový ročník: 2.

VÁNOCE. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763. Autor: Mgr. Alena Ticháčková Datum: 9. 12. 2014 Cílový ročník: 2. VÁNOCE Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.3763 Autor: Mgr. Alena Ticháčková Datum: 9. 12. 2014 Cílový ročník: 2. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Slovo starosty. v havarijním stavu. Zaèala i je dn án í o a rc hi t e kt o n ic k é m zpracování parku, který bude

Slovo starosty. v havarijním stavu. Zaèala i je dn án í o a rc hi t e kt o n ic k é m zpracování parku, který bude ā ā ā ā ā ā ā ā 2 STUDENSKÝ TEP Slovo starosty Váāení spoluobèané, dovolte, abych Vás seznámil s èinností obce od po sle dní ho vyd án í Te pu. V m ìsí ci l istopad u p ro bì hla kontrola provedení a vyúètování

Více

MANUÁL. k vyplňování. TŘÍDNÍ KNIHY pro gymnaziální obory

MANUÁL. k vyplňování. TŘÍDNÍ KNIHY pro gymnaziální obory MANUÁL k vyplňování TŘÍDNÍ KNIHY pro gymnaziální obory Manuál k vyplňování třídní knihy pro gymnaziální obory Kolektiv autorů: Jitka Altmanová, Jitka Jarníková, Katarína Nemčíková, Tomáš Pavlas Výzkumný

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Úvodní slovo Milí čtenáři, velmi nás těší váš zájem o aktivity, které nabízíme. K 31. říjnu 2015 jsme evidovali 1 199 přihlášených účastníků do pravidelné zájmové činnosti

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010 1 Výroční zpráva za rok 2010 2 Obsah výroční zprávy: 1. Úvodní slovo předsedy správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s....4 2. Základní údaje o Nadačním fondu Krajské zdravotní, a. s......

Více

Rasy Feldaru Pravidla pro hraní ras Dodate ná pravidla

Rasy Feldaru Pravidla pro hraní ras Dodate ná pravidla Rasy Feldaru (v.0.2) Ve feldaru žije poměrně velké množství nejrůznějších ras. Staré rasy se již ve Feldaru vyskytují velmi zřídka z důvodu míšení, válek a pogromů, kterými Feldar v minulosti prošel. Ačkoliv

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto.

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto. Drazí přátelé! Vážená ARCHO!! Jsem tomu velmi ráda, že my, resp. naše služba, máme tak skvělé přátele v Čechách! Jsme ohromně vděčni za vaše modlitby, za vaši pomoc pro nás! Naše děti jsou oblečeny, obuty,

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety

3. A, 3. B, 4. B. Muzeum Policie ČR. Kolo. tety Bety 3. A, 3. B, 4. B Muzeum Policie ČR Kolo tety Bety Dagmar Rizikyová, Jitka Šídová, Gabriela Laitnerová 2. třídy Byli jsme se podívat v podzemí Betlémské kaple na vánoční výstavě Z pohádky do pohádky. Doporučujeme

Více

TÝDENNÍ PLÁN - 1.TŘÍDA 7.12. 22.12.2015

TÝDENNÍ PLÁN - 1.TŘÍDA 7.12. 22.12.2015 TÝDENNÍ PLÁN - 1.TŘÍDA 7.12. 22.12.2015 JMÉNO: MILÍ PRVŇÁČCI, JSEM ZVĚDAVÁ, AŽ MI POVÍTE, KOHO NAVŠTÍVIL MAKULÁŠ I O VÍKENDU. ČERTÍ ŠKOLA BYLA MOC PRIMA! BLÍŽÍ SE NAŠE VYSTOUPENÍ A VÁNOČNÍ JARMARK, PROTO

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Ing. Lenka Havlíková. Po adové íslo: 13. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: Datum ov ení:

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Ing. Lenka Havlíková. Po adové íslo: 13. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: Datum ov ení: VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Testové úkoly Ing. Lenka Havlíková III/2/M Po adové íslo: 13. Ro ník: 3. Datum vytvo ení: 25.2.2012 Datum ov ení: 8.3.2012 Vzd lávací oblast (p edm t): Matematika

Více

Lyžařský výcvikový kurz 2014

Lyžařský výcvikový kurz 2014 Hned po rozdání pololetního vysvědčení vyrazili žáci sedmého ročníku na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš. Jako místo pobytu bylo vybráno osvědčené rekreační středisko Prkenný důl v Žacléři. Lyžařský

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Co se děje v trávě? Zuzana Musilová Cíl: vnímat živou i neživou přírodu všemi smysly, rozvíjet v dětech schopnost chránit ji a učit se ji chápat, položit základy k celoživotnímu vzdělávání, umět pomoci

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více