sp.zn.suk1s /20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex special infuzní roztok A ni inokysel iny/glukóza/elektrolyty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "sp.zn.suk1s /20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex special infuzní roztok A ni inokysel iny/glukóza/elektrolyty"

Transkript

1 - Pokud sp.zn.suk1s /20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex special infuzní roztok A ni inokysel iny/glukóza/elektrolyty - Ponechte - Máte-li - Tento Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat Poskytne Vám souhrn informací o přípravku. si příbalovou informaci pro případ. že si ji budete potřebovat přečíst znovu. jakékoli další otázky, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. přípravek byl předepsán Vám. Nedávejte jej žádné další osobě. Mohl byjí ublížit. ato i tehdy, má-li stejné příznaky jako Vy. se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. V příbalové informaci naleznete: 1. Co je přípravek Nutriflex special a k černu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Nutriflex special používat 3. Jak se přípravek Nutriflex special používá 4. Možné nežádoucí účinky 5 Jak přípravek Nutriflex special uchovávat 6. Další informace 1. CO JE PŘÍPRAVEK NUTRIFLEX SPECIAL A K ČEMU SE POUŽÍVÁ Přípravek obsahuje látky (živiny) nazývané aminokyseliny, minerály (elektrolyty) a glukózu, které jsou nezbytné k růstu nebo uzdravení a kalorie ve formě uhlohydrátů. Protože nejste schopni přiměřeně jíst nebo nemůžete být vyživováni pomoci sondy, bude Vám přípravek bude podáván do žíly (intizí). Tento proces se nazývá umělá výživa, Přípravek Nutritlex special je určen zvláště pro pacienty se středně těžkým až těžkým katabolizmem, tj. za podmínek, kdy pacienti spotřebovávají zásoby uložené energie, bílkovin apod. rychleji než jsou nahrazovány. 2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE PŘÍPRAVEK NUTRIFLEX SPECIAL POUŽÍVAT Nepoužívejte přípravek Nutriflex special jestliže jste alergický/á (přecitlivělý/á) na kteroukoli složku přípravku Nutrillex special jestliže máte těžkou vrozenou poruchu metabolizmu aniinokysen. při níž potřebujete zvláštní bílkovinnou dietu jestliže máte jakoukoli formu nedostatečně léčené metabolické poruchy, např. těžkou cukrovku, hromadí se Vám kyselé látky v krvi (acidóza) jestliže máte nadměrně vysokou hladinu krevního cukru, která k normalizaci vyžaduje více než 6 j. inzulinu/hodinu jestliže máte abnormálně vysoké hladiny krevních elektrolytů Strana 1 (celkem 7)

2 také N při nitrolebním nebo nitromíšním krvácení. Nutrifex special se nepodává kojencům a dětem do 2 let věku. Přípravek Nutriflex special se stejně jako jiné přípravky tohoto typu nepoužívá, jestliže máte: těžké onemocnění jater těžké onemocnění ledvin, které není léčeno umělou ledvinou při stavu bezvědomí (kómatu) neznámého původu život ohrožující oběhové potíže, které se mohou objevit při kolapsovém stavu nebo šoku nedostatečném přívodu kyslíku do buněk nadměrné množství vody v těle tekutinu v plicích (otok plic) potíže se srdcem ( dekompenzovanou srdeční nedostatečnost) Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Nutriflex special je zapotřebí když máte poškozené funkce srdce nebo ledvin když máte poruchy v rovnováze tekutin, elektrolytů a acidobazické rovnováze, např. nízký obsah solí a nízký objem vody v těle (hypotonická dehydratace) nízkou hladinu sodíku nebo draslíku v krvi když máte vysoké hladiny krevní glukózy Zvláštní pozornostje třeba věnovat úpravě a kontrole denní dávky,jestliže máte poškozené ledviny, játra, nadledviny, srdce nebo plíce. Jste-li ve stavu těžké podvýživy, zvláštní pozornost má být věnována postupnému navyšování nitrožilní výživy, doprovázenému patřičnou kontrolou a potřebným doplněním elektrolytů, obzvláště draslíku, hořčíku a fosfátu. Přípravek Nutrifex special obsahuje glukózu (cukr) a tak může ovlivnit hladinu cukru ve Vaší krvi. Někdy je nutné pří kontrole odebrat vzorky krve. Navíc je zapotřebí kontrola hladin elektrolytů, rovnováhy tekutin, acidobazické rovnováhy a během dlouhodobého podávání krevního obrazu, srážlivosti krve, funkce ledvin ajater. Jako všechny nitrožilní roztoky, infuze přípravku Nutritlex special vyžaduje při podávání dodržování přísných aseptických pravidel. Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Přípravek Nutritlex special může vzájemně na sebe působit s některými jinými léky. Informujte prosím svého lékaře, když užíváte některý z následujících léků: přípravky k léčbě zánětu (kortikosteroidy) hormonální přípravky ovlivňující rovnováhu tekutin ( ACTH ) léky podporující tvorbu moči jako je triamteren nebo amilorid léky na vysoký krevní tlak (ACE inhibitory) léky užívané při transplantacích jako cyklosporin nebo takrolimus. Těhotenství a kojení Porad te se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék. Strana 2 (celkem 7)

3 Tento přípravek Vám může být podán také v těhotenství. Avšak lékař Vám ho podá pouze v případě, žeje to pro Vaše zotavení nezbytné. Ženy vyžadující nitrožilní výživu by neměly vjejím průběhu kojit. 3. JAK SE PŘÍPRAVEK NUTRIFLEX SPECIAL POUŽÍVÁ Dávkování O délce trvání léčby tímto přípravkem a velikosti dávky rozhodne Váš lékař. Dospív«jící od 15 let a dospělí Denní dávka v této věkové skupině by neměla být vyšší než 25 ml infuze/najeden kg tělesné hmotnosti za den. Maximální rychlost podávaného roztoku bude I ml/kg tělesné hmotnosti/hodinu. Děti od 2 let do 14 let věku Přípravek Nutriflex special se nesmí podávat dětem mladším 2 let. Dávka pro děti starší 2 let závisí na věku dítěte, stavu a vývoji probíhajícího onemocnění s ohledem na zvláštnosti individuálního případu. Za vodítko lze považovat následující denní dávky: 3-Sti leté děti: 21 ml/kg tělesné hmotnosti 6-14-ti leté děti: 14 ml/kg tělesné hmotnosti Rychlost infuze nemá být vyšší než I ml/kg tělesné hmotnosti/hodinu. Zvláštní skupiny pacientů Jestliže máte abnormálně vysoké hladiny krevního cukru, např. po úraze. trpíte-li nedostatkem kyslíku nebo jinak poškozenou funkcí orgánů, bude podle těchto okolností snížena dávka glukózy. Pacienti s poruchou funkce leedvin nebo jater Pokud trpíte onemocněním ledvin nebo jater budou Vám dávky upravovány podle Vašich individuálních potřeb. Způsob podání Přípravek Nutriflex special Vám bude podáván infuzí do velké centrální žíly. Jestliže jste dostal(a) více přípravku Nutriflex special, než jste měl(a) Při správném podávání léku je nepravděpodobné, že by došlo k předávkování. Ale pokud byste dostal(a) příliš mnoho přípravku, mohlo by to vést k: nadměrnému vn nožství tělesné tekutiny, poruše obsahu elektrolytů, vodě v plicích, ztrátě aminokyselin močí, nahromadění kyselých látek ve Vaší krvi (acidóze), nevolnosti, zvracení, třesavce, vysoké hladině glukózy v krvi, přítomnosti glukózy v moči dehydrataci, vysoce koncentrované tělní tekutině, (hyperosmolalitě), poruše vědomí vyvolané extrémně vysokými hladinami glukózy v krvi. Strana 3 (celkem 7)

4 Máte-Ii jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. 4. MOŽNÉ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY Podobně jako všechny léky, může mít i nemusí vyskytnout u každého. přípravek Nutriflex special nežádoucí účinky, které se ale Nežádoucí účinky jsou způsobeny hlavně předávkováním nebo příliš rychlou infuzí. Obvykle po zastavení infuze zmizí. Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z následujících nežádoucích účinků navštivte okamžitě svého lékaře nebo nejbližší nemocnici. Vzácně nežádoucí účinky (postihují 1 až 10 léčených pacientů z ) Reakce nesnášenlivosti (příznaky přesycení - refeeding syndrom) se mohou objevit při stavu těžké podvýživy a Vám jsou podávány příliš vysoké dávky. Příznaky nesnášenlivosti jsou pokles hladin elektrolytů v séru, ospalost a poškození červených krvinek Pocity na zvracení (nauzea) a zvracení Nadměrné množství moče: Jestliže je infuze podávána příliš rychle, můžete vylučovat nadměrné množství moče. Když se tyto vzácné nežádoucí účinky objeví, Vaše léčba imisí být přerušena, nebo pokud tak rozhodne lékař, může pokračovat ale s nižšími dávkami. Při nevhodném použítí může dojít: K poklesu hladiny krevního cukru: Po náhlém přerušení Vaší léčby může klesnout hladina cukru ve Vaší krvi pod hladiny normálu, zvláště u dětí do 3 let věku. pacientů s cukrovkou nebo těch, kteří mají problémy se snášenlivostí glukózy. Hlášení nežádoucích účinků Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo prostřednictvím na adresu: Státní ústav pro kontrolu léčiv Šrobárova Praha 10 vebové stránky: vvv.sukl.cz/nahlasit nezadouci ucinek Nahlášením nežádoucího účinku můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku. 5. JAK PŘÍPRAVEK NUTRIFLEX SPECIAL UCHOVÁVAT Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Uchovávejte ve vnějším obalu, aby byl přípravek chráněn před světlem. Přípravek Nutriflex special nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti, vytištěném na vaku ana štítku kartonu.. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Přípravek Nutriflex special lze použít pouze je-li roztok čirý a v nepoškozeném vaku. Po infuzi jakýkoli zbytek roztoku nesmí hýl uchován pro pozdější použití. Strana 4 (celkem 7)

5 6. DALŠÍ INFORMACE Co přípravek Nutriflex special obsahuje Léčivými látkami jsou aminokyseliny, glukóza a elektrolyty. Každý vak po smísení obsahuje: 1000 ml 1500 ml lsoleucinum 4,11 g 6,17g Leucinum 5,48 g 8,22 g Lysini hydrochloriduiri 4,97 g 7,46 g odpovídá Lysinum 3,98 g 5,97 g Methioninum 3,42 g 5,13 g Phenylalaninum 6,15 g 9,23 g Threoninurn 3,18 g 4,77 g Tryptophanum 1,00 g 1,50 g Valinum 4,54 g 6,81 g Arginini glutamas 8,72 g 13,08 g odpovídá Argininurn 4,73 g 7,10 g odpovídá Acidum glutarnicum 3,99 g 5,99 g Histidini hydrochloridum 2,96 g 4,44 g monohydri cu m povídá Histidinum 2,19 g 3,29 g Alaninum 8,49 g 12,74 g Acidum asparticum 2,63 g 3,95 g Acidum glutamicum 2,15g 3,23g Glycinum 2,89 g 4,34 g Prolinurn 5,95 g 8,93 g Serinum 5,25 g 7,88 g Magnesii acetas tetrahydricus 1,08 g 1,62 g Natrii acetas trihydricus 1,63 g 2,45 g Kalii dihydrogenophosphas 2,00 g 3,00 g Kalii hydroxidurn 0,62 g 0,93 g Natrii hydroxidum 1,14 g 1,71 g Calcii chloridum dihydricum 0,60 g 0,90 g Glucosum monohydricum 264,0 g 396,0 g (odpovídá Glucosum) 240,0 g 360,0 g Pomocné látky jsou rnonohydrát kyseliny citronové a voda na injekci. Elektrolyty: 1000 ml 1500 ml Natrium 40,5 mmol 60,8 mmol Kalium 25,7 mmol 38,6 mmol Calcium 4,1 mmol 6,2 mmol Magnesium 5,0 mmol 7,5 mmol Chloridum 49,5 mmol 74,3 mmol Phosphas 14,7 mmol 22,1 mmol Acetas 22,0 mmol 33,0 mmol Strana 5 (celkem 7)

6 1000 ml 1500 ml Obsah aminokyselin 70 g 105 g Obsahdusíku log 15g Obsah uhlohydrátů 240 g 360 g 1000 ml 1500 ml Nebílkovinná energie [kj (kcal) (960) 6030 (1440) Celková energie [kj (kcal)] 5190 (1240) 7790 (1860) Osmolarita 2100 mosm!l 2100 mosmĺl ph 4,8 6,0 4,8 6,0 Jak přípravek Nutriflex special vypadá a co obsahuje toto balení Přípravek Nutriflex special je obsažen v infuzním vaku se dvěma komorami. Spodní komora obsahuje glukózu zatímco horní komora obsahuje roztok aminokyselin. Roztok glukózy a aminokyselin je čirý, bezbarvý nebo lehce nažloutlý roztok. Je dodáván v dvoukomorových plastových vacích obsahujících: 1000 ml (500 ml roztoku aminokyselin ml roztoku glukózy) 1500 ml (750 ml roztoku aminokyselin ml roztoku glukózy) Velikost balení: 5 x 1000 ml. 5 x 1500 ml Na trhu nemusí být všechny velikosti balení. Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce 13. Braun Melsungen AG Pošíovní adresa Carl - Braun Str. I Melsungen, Německo Melsungen Německo Tel:-f Fax: Tato příbalová informace byla naposledy revidována: NÁSLEDUJÍCÍ INFORMACE JE URČENA POUZE PRO ZDRAVOTNICKÉ PRACOVNÍKY: Před infuzí je nutné nechat zahřát infuzní roztok na pokojovou teplotu. Příprava smíseného rozioku: Bezprostředně před podáním je nutné otevřít svar mezi oběma komorami, čímž dojde k aseptickému smísení jejich obsahů. Vyjměte vak z ochranného obalu a proved te následující: Rozložte vak a položte ho na tvrdou podložku Otevřete svar přepážky mezi oběma komorami tlakem oběma rukama na jednu z konrnr Krátce smíchejte dohromady oba obsahy komor. Strana 6 (celkem 7)

7 K přimísení dopláků k přípravku Nutriflex special je určen přídatný port. Při mísení přípravku Nutriflex special s ostatními roztoky nebo tukovými emulzemi musí být dodrženy přísné aseptické podmínky. Tukové emulze mohou být snadno přimíseny prostřednictvím zvláštního převodního setu. Uchovávání po smísení obsahů Ideálně by přípravek Nutriflex special měl být podán okamžitě po smísení dvou roztoků, ale za zvláštních okolností může být uchováván až? dnů při pokojové teplotě nebo až 14 dnů je-li uchováván v chladničce při teplotě 2-8 C ( započítána je i doba podání). Vaky s nespotřebovaným obsahem se nesmí uchovávat pro pozdější použití. Z mikrobiologického hlediska, pokud způsob otevření před použitím nevyloučí riziko mikrobiologické kontaminace. má být přípravek použit okamžitě. Není-li použit okamžitě, doba a podmínky uchovávání přípravku po otevření před použitím jsou v odpovědnosti uživatele. Strana 7 (celkem 7)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutriflex basal infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutriflex basal infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty sp.zn.sukls248676/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex basal infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutriflex peri infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutriflex peri infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty sp.zn.sukls248677/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex peri infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Strana 1 (celkem 7) sp.zn.suk1s248677/20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Strana 1 (celkem 7) sp.zn.suk1s248677/20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE - Ponechte sp.zn.suk1s248677/20 10 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Nutriflex pen infuzní roztok Aminokyseliny/glukózalelektrolyty Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK ML

KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK ML ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK - 1000 ML 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Nutriflex special infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty

Více

KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK ML

KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK ML ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU KARTON OBSAHUJÍCÍ 5 DVOUKOMOROVÝCH VAKŮ, FLEXIBILNÍ INFUZNÍ DVOUKOMOROVÝ VAK - 1000 ML 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Nutriflex plus infuzní roztok Aminokyseliny/glukóza/elektrolyty

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Glucosum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Glucosum monohydricum sp.zn.sukls126426/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Glukóza 5 Braun infuzní roztok Glucosum monohydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než Vám tento přípravek bude

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok sp.zn. sukls143336/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU KARTON/LABEL 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. NuTRIflex Omega special infuzní emulze

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU KARTON/LABEL 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. NuTRIflex Omega special infuzní emulze ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU KARTON/LABEL 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU NuTRIflex Omega special infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK 625 ml vak s emulzí pro přímé použití

Více

SCHVÁLENQj

SCHVÁLENQj - Ponechte - Pokud Příloha Č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace č. j.: sukls93 18/2002 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV I SCHVÁLENQj 21 -- 2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽÍVATELE Aminoplasmal

Více

Infúzní emulze. Obsah aminokyselin 3.84 % Obsah uhlohydrátů 12 % Obsah tuku 4 %

Infúzní emulze. Obsah aminokyselin 3.84 % Obsah uhlohydrátů 12 % Obsah tuku 4 % Nutriflex Lipid plus Infúzní emulze 5 x 1875 ml Obsah aminokyselin 3.84 % Obsah uhlohydrátů 12 % Obsah tuku 4 % 1875 ml emulze připravené k použití obsahuje po smíšení obsahu tří komor: Z horní levé komory

Více

sp.zn. sukls78539/2011 a sp.zn. sukls208461/2014

sp.zn. sukls78539/2011 a sp.zn. sukls208461/2014 sp.zn. sukls78539/2011 a sp.zn. sukls208461/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Aminoven 5%, infuzní roztok Aminoven 10%, infuzní roztok Aminoven 15%, infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Glukóza 10 Braun infuzní roztok. Glucosum monohydricum

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Glukóza 10 Braun infuzní roztok. Glucosum monohydricum sp.zn. sukls93177/2014 Příbalová informace: Informace pro pacienta Glukóza 10 Braun infuzní roztok Glucosum monohydricum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než Vám tento přípravek bude

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

LHVÁLENO I STÁTNÍ ÚSTAV 1 PRO KONTROLU LÉČIV PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutrifíex Lipid pen infuzní emulze

LHVÁLENO I STÁTNÍ ÚSTAV 1 PRO KONTROLU LÉČIV PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Nutrifíex Lipid pen infuzní emulze I STÁTNÍ ÚSTAV 1 PRO KONTROLU LÉČIV LHVÁLENO Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls39129ĺ2007 28-07- 2010 a přílohy ke sp.zn. sukls3483/2005, sukls425l3/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE:

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NuTRIflex Omega plus, infuzní emulze

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NuTRIflex Omega plus, infuzní emulze Příloha č.2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls50612/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE, infuzní emulze Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls82100/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal - 15% Infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1000 ml roztoku obsahuje: isoleucinum leucinum lysinum monohydricum

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aminoplasmal B. Braun 10%, infuzní roztok. Aminokyseliny

Příbalová informace: informace pro uživatele. Aminoplasmal B. Braun 10%, infuzní roztok. Aminokyseliny sp. zn. sukls117987/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Aminoplasmal B. Braun 10%, infuzní roztok Aminokyseliny Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls248677/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Nutriflex peri infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Množství léčivých látek jak v 1000 ml tak 2000 ml balení přípravku,

Více

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU Vak Excel, Biofine 1 x 1440 ml, 4 x 1440 ml

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU Vak Excel, Biofine 1 x 1440 ml, 4 x 1440 ml ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU Vak Excel, Biofine 1 x 1440 ml, 4 x 1440 ml 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Kabiven Peripheral 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK 1. Glukóza 11% 885 ml obsahuje:

Více

Nutriflex. Parenterální výživa systémem vícekomorových vaků. Určeno pouze pro odborníky

Nutriflex. Parenterální výživa systémem vícekomorových vaků. Určeno pouze pro odborníky Nutriflex NuTRIflex Lipid Parenterální výživa systémem vícekomorových vaků Určeno pouze pro odborníky NuTRIflex System Standardizovaná TPN k okamžitému použití NuTRIflex System je systém multikomorových

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn.: sukls8213/2006 PŘÍBALOVÁ INFORMACE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn.: sukls8213/2006 PŘÍBALOVÁ INFORMACE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn.: sukls8213/200 PŘÍBALOVÁ INFORMACE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CLINIMIX N17G35E, infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. Tříkomorový vak ml 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. OLIMEL N7E Infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. Tříkomorový vak ml 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU. OLIMEL N7E Infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU Tříkomorový vak 1 000 ml 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU OLIMEL N7E Infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK 1 000 ml 35% roztok glukózy 400 ml 11,1% roztok aminokyselin

Více

prášek pro infuzní roztok

prášek pro infuzní roztok sp.zn. sukls52667/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Soluvit N prášek pro infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Chlorid sodný 0,9% Braun infuzní roztok Natrii chloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Chlorid sodný 0,9% Braun infuzní roztok Natrii chloridum sp.zn. sukls212686/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Chlorid sodný 0,9% Braun infuzní roztok Natrii chloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls240940/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Nutriflex plus infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Množství léčivých látek v 1000 ml a v 2000 ml balení přípravku,

Více

1. Glucosum 13%: Glucosum (monohydricum) 85 g,

1. Glucosum 13%: Glucosum (monohydricum) 85 g, ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A VNITŘNÍM OBALU Vak a karton (Excel) 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU SmofKabiven Peripheral infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Tříkomorový vak (1206 ml) obsahuje:

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls146632/2012

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls146632/2012 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls146632/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele infuzní roztok Kalii chloridum, glucosum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls15871/2012, sukls15908/2012, sukls15852/2012 a sukls15817/2012

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls15871/2012, sukls15908/2012, sukls15852/2012 a sukls15817/2012 Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls15871/2012, sukls15908/2012, sukls15852/2012 a sukls15817/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ardeanutrisol G 5 Ardeanutrisol G 10 Ardeanutrisol G 20 Ardeanutrisol

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Příbalová informace: informace pro uživatele Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Kalium-L-malat Fresenius 1 molar. koncentrát pro infuzní roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Kalium-L-malat Fresenius 1 molar. koncentrát pro infuzní roztok sp.zn. sukls132573/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Kalium-L-malat Fresenius 1 molar koncentrát pro infuzní roztok Kalii hydroxidum, acidum malicum laevogyrum Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gelofusine Infuzní roztok (Gelatina succinata, Natrii chloridum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gelofusine Infuzní roztok (Gelatina succinata, Natrii chloridum) sp.zn. sukls160286/2012 a sp.zn. sukls113258/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Gelofusine Infuzní roztok (Gelatina succinata, Natrii chloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn. sukls203655/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal - 15% infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1000 ml roztoku obsahuje: isoleucinum leucinum lysinum monohydricum

Více

multibic 4 mmol/l draslíku roztok pro hemofiltraci

multibic 4 mmol/l draslíku roztok pro hemofiltraci PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE multibic 4 mmol/l draslíku roztok pro hemofiltraci - Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat. - Ponechte

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. NuTRIflex Omega plus, infuzní emulze

Příbalová informace: informace pro uživatele. NuTRIflex Omega plus, infuzní emulze sp. zn. sukls107577/2014 a k sp.zn.sukls130697/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele, infuzní emulze Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Simdax Příbalová informace

Simdax Příbalová informace Simdax Příbalová informace Příbalová informace: Informace pro uživatele Simdax 2,5 mg/ml koncentrát pro přípravu infuzního roztoku (Levosimendanum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky sp.zn. sukls74884/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky (tribenosidum, lidocaini hydrochloridum monohydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio sp.zn. sukls264215/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky sp.zn. sukls227576/2009 Příbalová informace: informace pro pacienta Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum Přečtěte si pozorně tuto

Více

KETOSTERIL potahované tablety

KETOSTERIL potahované tablety Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn.:sukls119177/2008 a příloha k sp.zn. sukls90497/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE -INFORMACE PRO UŽIVATELE KETOSTERIL potahované tablety Přečtěte si pozorně

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls143647/2008

Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls143647/2008 Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls143647/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Hartmannův roztok Braun BP, infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Ketosteril potahované tablety

Ketosteril potahované tablety sp.zn. sukls52826/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Ketosteril potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Duosol s 2 mmol/l kalia roztok pro hemofiltraci

Příbalová informace: informace pro pacienta. Duosol s 2 mmol/l kalia roztok pro hemofiltraci Sp.zn.sukls122209/2014 a sp.zn.sukls210400/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Duosol s 2 mmol/l kalia roztok pro hemofiltraci Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než Vám

Více

8,80 g leucinum. 13,60 g lysini acetas. 10,60 g (odp. lysinum 7,51 g) methioninum. 1,20 g phenylalaninum. 1,60 g threoninum. 4,60 g tryptophanum

8,80 g leucinum. 13,60 g lysini acetas. 10,60 g (odp. lysinum 7,51 g) methioninum. 1,20 g phenylalaninum. 1,60 g threoninum. 4,60 g tryptophanum ISTÁTNÍÚSTAV f ij / I PRO KONTROLU LECIV LScHVÁLENOJ 21-10- 2009 Příloha č. 3 k rozhodnuti o prodtoužení registrace Č. j.: sukls93 18/2002 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal Hepa - 10%

Více

INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum

INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat. - Ponechte si příbalovou

Více

sp.zn. sukls107935/2012

sp.zn. sukls107935/2012 sp.zn. sukls107935/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup Plantaginis extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou informaci

Více

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK ml

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK ml ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK - 2000 ml 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU OLICLINOMEL N8-800, infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Léčivé látky Komora s 15% lipidovou

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Simdax 2,5 mg/ml koncentrát pro infuzní roztok (Levosimendanum)

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Simdax 2,5 mg/ml koncentrát pro infuzní roztok (Levosimendanum) sp.zn. sukls273948/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Simdax 2,5 mg/ml koncentrát pro infuzní roztok (Levosimendanum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Příbalová informace: informace pro uživatele Parsabiv 2,5 mg injekční roztok Parsabiv 5 mg injekční roztok Parsabiv 10 mg injekční roztok Etelcalcetidum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls75170/2009 a sp. zn. sukls246573/2010

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls75170/2009 a sp. zn. sukls246573/2010 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls75170/2009 a sp. zn. sukls246573/2010 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal B. Braun 5 % E infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls182402/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal B. Braun 5% E infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Infuzní roztok obsahuje Aminokyseliny: na 1 ml na

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp. zn. sukls181040/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal B. Braun 10% infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Infuzní roztok obsahuje Aminokyseliny: na 1 ml na 250

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Pavulon 4mg = 2ml injekční roztok. Pancuronii bromidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Pavulon 4mg = 2ml injekční roztok. Pancuronii bromidum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Pavulon 4mg = 2ml injekční roztok Pancuronii bromidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat. Ponechte si

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok sp.zn. sukls301709/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Sodium Chromate ( 51 Cr) Solution 37 MBq/ml, radionuklidový prekurzor, roztok Natrii chromas ( 51 Cr) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

sp. zn. sukls180859/2015

sp. zn. sukls180859/2015 sp. zn. sukls180859/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta DONA 1500 mg, prášek pro perorální roztok glucosamini sulfas cristallicus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

Farmakoterapeutická skupina: roztoky pro parenterální výživu, aminokyseliny ATC kód: B05BA01

Farmakoterapeutická skupina: roztoky pro parenterální výživu, aminokyseliny ATC kód: B05BA01 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PRIMENE 10%, infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než bude tento přípravek podán Vašemu dítěti, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

10% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 35% roztok glukózy s kalciem (500 ml)

10% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 35% roztok glukózy s kalciem (500 ml) ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A NA VNITŘNÍM OBALU ŠTÍTEK KARTONU 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU CLINIMIX N17G35E 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÁTEK 10% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 35% roztok glukózy

Více

5,5% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 20% roztok glukózy s kalciem (500 ml)

5,5% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 20% roztok glukózy s kalciem (500 ml) ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU A NA VNITŘNÍM OBALU ŠTÍTEK KARTONU 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU CLINIMIX N9G20E 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÁTEK 5,5% roztok aminokyselin s elektrolyty (500 ml) a 20% roztok glukózy

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu sp.zn. sukls179376/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu Chamomilla vulgaris 9 CH, Phytolacca decandra 5 CH, Rheum 5 CH Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Příloha III Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Poznámka: Tento Souhrn údajů o přípravku, Označení na obalu a Příbalová informace jsou výsledkem posuzovacího řízení.

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls93493/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA BRONCHIPRET TYMIÁN A PRVOSENKA, POTAHOVANÉ TABLETY 160 mg/60 mg Thymi extractum siccum, Primulae extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Flexbumin 200 g/l infuzní roztok Albuminum humanum

Příbalová informace: informace pro uživatele Flexbumin 200 g/l infuzní roztok Albuminum humanum Příbalová informace: informace pro uživatele Flexbumin 200 g/l infuzní roztok Albuminum humanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum sp.zn. sukls33645/2017 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu.

1. Co je přípravek Maltofer Fol žvýkací tablety a k čemu se používá. Maltofer Fol se používá k léčbě a prevenci nedostatku železa v organismu. sp.zn. sukls238178/2016 Příbalová informace: Informace pro uživatele Maltofer Fol tablety 100 mg / 0,35 mg, žvýkací tablety železo ve formě polymaltosum ferricum / kyselina listová Přečtěte si pozorně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. StructoKabiven infuzní emulze

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. StructoKabiven infuzní emulze Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls18664/2007 a příloha k sp.zn. sukls141643/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE StructoKabiven infuzní emulze Přečtěte si pozorně

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. 2-[ 18 F]-FDG 1-20 GBq injekční roztok Fludeoxyglucosum ( 18 F)

Příbalová informace: informace pro uživatele. 2-[ 18 F]-FDG 1-20 GBq injekční roztok Fludeoxyglucosum ( 18 F) sp.zn. sukls298596/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele 2-[ 18 F]-FDG 1-20 GBq injekční roztok Fludeoxyglucosum ( 18 F) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls8780/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer, 10 mg/ml sirup. polymaltosum ferricum sp.zn. sukls65847/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer, 10 mg/ml sirup polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F) sp.zn. sukls298615/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Fluorid (18F) sodný RadioMedic 1 10 GBq injekční roztok Natrii fluoridum ( 18 F) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls113741/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Isolyte. infuzní roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Isolyte. infuzní roztok Sp.zn. sukls209078/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Isolyte infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tracutil koncentrát pro infuzní roztok Elektrolyty a stopové prvky

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tracutil koncentrát pro infuzní roztok Elektrolyty a stopové prvky sp.zn. sukls51645/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tracutil koncentrát pro infuzní roztok Elektrolyty a stopové prvky Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK - {xxxx}

ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU. TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK - {xxxx} ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNITŘNÍM OBALU TŘÍKOMOROVÝ PLASTOVÝ VAK - {xxxx} 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU OLICLINOMEL N7-1000E, infuzní emulze 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK vak o objemu 1000 ml Léčivé látky

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ardeaosmosol Ma 10 Ardeaosmosol Ma 15 Ardeaosmosol Ma 20 Infúzní roztok (Mannitolum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ardeaosmosol Ma 10 Ardeaosmosol Ma 15 Ardeaosmosol Ma 20 Infúzní roztok (Mannitolum) sp.zn. sukls166874/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ardeaosmosol Ma 10 Ardeaosmosol Ma 15 Ardeaosmosol Ma 20 Infúzní roztok (Mannitolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

FLUDEOXYGLUKOSA INJ MBq/ml Injekční roztok

FLUDEOXYGLUKOSA INJ MBq/ml Injekční roztok sp.zn. sukls347612/2018 Příbalová informace: informace pro pacienta FLUDEOXYGLUKOSA INJ. 100-1500 MBq/ml Injekční roztok Fludeoxyglucosum ( 18 F) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

sp.zn.sukls78453/2015

sp.zn.sukls78453/2015 sp.zn.sukls78453/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Viru-Merz, 10 mg/g, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta sp. zn. sukls56073/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta LACTULOSA BIOMEDICA (lactulosi solutio) sirup Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok sp.zn.: sukls229282/2011 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Metastron 37 MBq/ml, injekční roztok

Příbalová informace: informace pro uživatele. Metastron 37 MBq/ml, injekční roztok sp.zn. sukls72263/2019 Příbalová informace: informace pro uživatele Metastron 37 MBq/ml, injekční roztok Strontii chloridum 89 Sr Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Atosiban PharmIdea 37,5 mg/5 ml koncentrát pro infuzní roztok. atosibanum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Atosiban PharmIdea 37,5 mg/5 ml koncentrát pro infuzní roztok. atosibanum sp.zn.sukls246791/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Atosiban PharmIdea 37,5 mg/5 ml koncentrát pro infuzní roztok atosibanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kytril inj/inf koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetroni hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kytril inj/inf koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetroni hydrochloridum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls211402/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kytril inj/inf koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetroni hydrochloridum

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTY. CLINIMIX N9G20E, infuzní roztok

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTY. CLINIMIX N9G20E, infuzní roztok PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTY CLINIMIX N9G20E, infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum

Příbalová informace: informace pro uživatele. DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum sp. zn. sukls69505/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele DULCOLAX 10 mg čípky bisacodylum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. PERFALGAN 10 mg/ml, infuzní roztok paracetamolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. PERFALGAN 10 mg/ml, infuzní roztok paracetamolum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PERFALGAN 10 mg/ml, infuzní roztok paracetamolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Duphalac 667 g/l, perorální roztok lactulosum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Duphalac 667 g/l, perorální roztok lactulosum sp.zn.sukls175187/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Duphalac 667 g/l, perorální roztok lactulosum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls182457/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Ringerfundin B. Braun Infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ 1000 ml infuzního roztoku Ringerfundin B. Braun obsahuje:

Více

FLUDEOXYGLUCOSE (18F) UJV Injekční roztok. Fludeoxyglucosum ( 18 F)

FLUDEOXYGLUCOSE (18F) UJV Injekční roztok. Fludeoxyglucosum ( 18 F) Sp.zn. sukls211025/2013 Příbalová informace: informace pro pacienta FLUDEOXYGLUCOSE (18F) UJV Injekční roztok Fludeoxyglucosum ( 18 F) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než Vám bude

Více

Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum

Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum Sp.zn.sukls143439/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Paracetamol B. Braun 10 mg/ml infuzní roztok paracetamolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum sp.zn.sukls103902/2015, sukls103869/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Granisetron Sandoz 1mg/1ml, koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetronum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Granisetron Sandoz 1mg/1ml, koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetronum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls20915/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Granisetron Sandoz 1mg/1ml, koncentrát pro přípravu injekčního nebo infuzního roztoku Granisetronum

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 0,78 g (0,70 g) 1,44 g (1,02 g)

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU. 0,78 g (0,70 g) 1,44 g (1,02 g) Sp.zn.sukls264066/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal B. Braun 10% infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Infuzní roztok obsahuje na 1 ml na 250 ml na 500 ml na

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE SUSTANON 250 250 mg/ml, injekční roztok Testosteroni

Více

Celaskon 100 mg ochucené tablety

Celaskon 100 mg ochucené tablety sp.zn. sukls294799/2017 Příbalová informace informace pro uživatele Celaskon 100 mg ochucené tablety acidum ascorbicum vitamin C Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. SmofKabiven infuzní emulze

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. SmofKabiven infuzní emulze Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls191670/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE SmofKabiven infuzní emulze Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Maltofer 10 mg/ml sirup

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Maltofer 10 mg/ml sirup sp.zn.: sukls229281/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Maltofer 10 mg/ml sirup polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU sp.zn.sukls264066/2016 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Aminoplasmal B. Braun 5% E infuzní roztok 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Infuzní roztok obsahuje na 1 ml na 250 ml na 500 ml

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn.sukls10315/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Lipoplus 20% infuzní emulze Střední nasycené triacylglyceroly, sojový olej čištěný, triacylglyceroly omega-3-kyselin Přečtěte si pozorně

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD. tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum)

Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD. tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum) sp.zn. sukls30749/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Esmeron 10 mg/ml injekční/infuzní roztok rocuronii bromidum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Esmeron 10 mg/ml injekční/infuzní roztok rocuronii bromidum Příbalová informace: informace pro uživatele Esmeron 10 mg/ml injekční/infuzní roztok rocuronii bromidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více