Strategický Plán. IQ Roma servisu % systémoví a stabilní 40% inovativní a vyvíjející. Vize Poslání - Hodnoty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strategický Plán. IQ Roma servisu 2012-2016 60% systémoví a stabilní 40% inovativní a vyvíjející. Vize Poslání - Hodnoty"

Transkript

1 L e i t m o t i v... do r mít viditelný dopad na problémy sociálně-vyloučených romských komunit v JMK od r posilovat samostatnost, sebevědomí a úspěchy Romů v JMK primární cílová skupina: Romové ohrožení sociálním vyloučením primární lokalita pro přímou práci: Jihomoravský kraj = pro systémovou práci: Česká republika Strategický Plán IQ Roma servisu % systémoví a stabilní 40% inovativní a vyvíjející Vize Poslání - Hodnoty 1 Chceme svět, ve kterém budou existovat živé a přátelské vztahy mezi Romy a majoritními obyvateli - svět, ve kterém budou Romové přirozeně zastávat důstojné společenské role s respektem ke své kultuře a národnosti. Poslání IQ Roma servisu: Být prostředníkem, který podporuje možnosti, příležitosti a odhodlání Romů na cestě jejich růstu a společenského uplatnění a chrání jejich práva a důstojnost v rámci společnosti. Principy naší práce a základní hodnoty IQRS: - Věřit ve změnu a potenciál lidí - Dělat opravdovou práci, poctivě, pro lidi a s lidmi (partnerský přístup, respekt, zapojení), zmocňovat k samostatnosti - Vkládat do práci energii a nápady, nespokojit se s průměrem, šablonou a stagnací, hledat nové cesty a řešení - Dynamika i jednota v různosti - promíchávání a reflexe názorů, nápadů, hlav, jasný společný/vyšší cíl Vzájemná důvěra, angažovanost, spolupráce a odhodlání pracovních týmů - Vysoká profesionalita práce, neustálé zlepšování, rozvoj a učení, sebereflexe z chyb a cesty - Důraz na kvalitu, výsledky a smysl práce - Neztratit z prioritního zřetele klienta člověka, vnímat a naslouchat - Podporovat seberealizaci a důstojnost klientů - Trpělivost, vytrvalost a optimismus na cestě

2 1 zažít a doprovázet vzdělávací úspěch romských dětí a mládeže Min. 90 % klientů PP Brno, Břeclav, JMK a jejich rodiče vědí o důležitosti dokončeného středoškolského vzdělání - 95 % klientů Gendalos (Brno, analogicky Břeclav, JMK) si v 9. tř. podá přihlášku na SŠ. Min. 20 % rodin klientů PP Brno, Břeclav, JMK aktivně podporuje své děti v dalším studiu (v obcích JMK minimálně 80 % spolupracujících rodin) - přechod na ZŠ, přechod na SŠ Zvýšená péče a nabídka pro zájemce a studenty VOŠS, VŠ a profesní talenty (min. 12 zapojených VŠ/VOŠS klientů).do 2015 min. 4 nástupy z našich klientů SŠ na VŠ/VOŠS. Reformovat pedagogické projekty, tak aby větší procento zdrojů bylo věnováno úspěšnému vstupu klientů na další odborné a profesní vzdělávání (SŠ, VŠ) a do pracovních pozic: : IQRS/M má smluvní spolupráci s min. 6 školami v Brně a 4 školami v JMK a rodiči všech zapojených klientů - 90 % klientů GENDALOS úspěšně ukončuje ZŠ, - 80 % klientů GENDALOS, jež ukončili ZŠ, studuje dál SŠ - Min. 50 % klientů, jež nastoupí SŠ, ji také dokončí. Min. 60 % klientů, kteří úspěšně projdou 1. ročníkem SŠ, dokončí. o SŠ mládeži poskytujeme speciální (klubové, podpůrné) aktivity se speciální pozorností úspěšnosti ve studiu, průběžný monitoring o i v obcích JMK poskytujeme návazné poradenství pro žáky SŠ. Klienti z JMK, studující SŠ v Brně jsou navázáni na služby IQRS v Brně. o žáci z nízkopříjmových rodin motivovaní ke studiu na SŠ mají dostupné jízdné do měst s širší nabídkou SŠ (MOP, MŠMT, Gendalos ad.). 2 Veřejně známý charitativní a stipendijní program podpory Gendalos/Zrcadlo na podporu individuálního vzdělávání a rozvoje usilovných a ctižádostivých mladých Romů do 2012: min. 10 klientů úspěšně projde (=10 propagačních případů viditelně komunikovaných veřejnosti a donorům), X přispěvatelů min Kč, 2 stabilní mediální Patroni/Tváře - max. 20% neúspěšnost, - min. roční příspěvky Kč 90 % dětí IQRS/CRD navštěvuje nesegregovanou MŠ min. v posledním ročníku,= 90 % dětí CRD nastoupí na nesegregované ZŠ a z toho 70 % pořád studuje na nesegregované ZŠ!!! Zvyšuje se počet romských dětí v běžných (mainstreamových) MŠ a ŽS a SŠ (VŠ) Vysvětlujeme smysl inkluzivního vzdělání o školám/ředitelům JMK/IPPP/akademické a politické veřejnosti/majoritním rodičům aby dali romským dětem šanci a postavili se veřejně za inkluzivní vzdělávání, rodiče, aby neodhlašovali své neromské děti a tím nepodporovali tvorbu nekvalitních segregovaných škol o romským rodičům a dětem (každoroční kampaň Dža andre lačhi škola, MŠ i ZŠ) připravovat romské rodiče na přestup o dlouhodobě zaznamenávat příběhy integrovaných klientů a komunikovat je - min. 2 komplexní mediální reportáže - získat občanskou podporu (brněnské) veřejnosti/rodičovství - Do roku % informovaných rodičů (i veřejnost), 60 % rodičů přihlašuje dítě na dobrou školu (program pro mladé a CRD)

3 Funkční praxe JMK je pozitivně medializovaná v ČR a zvyšuje se počet nesegregovaných, prestižnějších škol, které přijímají Romy a Romové se na ně hlásí. - spolupracovat s nesegregovanými školami nejen při nástupu do školy (počet, počet nových) - zapojit do spolupráce učitele 1. ročníků a rodiče (=do 2012 pravidelně preventivně spolupracovat se 3 nesegregovanými školami při nástupu do školy) - Do 2016 poskytuje přípravné a doplňující vzdělání jen nesegregovaná škola. Rozvoj dobrovolnictví při IQRS a rozšíření nabídky k podpoře vzdělávacích úspěchů Romů o počet dobrovolníků, kteří spolupracují na doučování min. 1 rok (každoročně nárůst o 20 %) o v IQRS/M zvýšit počet dlouhodobých studentů praktikantů/stážistů (VŠ, VOŠS); smlouva za kredity s min. 1 školou (vyhodnocujeme i délku zapojení stážistů) o víc komplexních rolí, i jiných rolích, než doučování (doučování, reparáty, volný čas, vedení participačních skupin, komunikace s rodiči, vedení PC kurzů, kroužků apod.) pod koordinací odpovědného pedagoga - do 2012: 30 Brno/á klient, 2 JMK, 7 Břeclav - do 2016: 50 Brno, 10 JMK, 25 Břeclav Doučování CV přispívá k meziročnímu udržení anebo zlepšení průměru známek, resp. známek z doučovaných předmětů (na vysvědčení) a vede k přihláškám na SŠ nebo k profesní dráze u všech doučovaných Pedagogické projekty prevence a rozvoje osobnosti přispívají k učení pravidlům a zájmům, týmové spolupráci, odpovědnosti. budování silných romských generací, jež se umí prát s problémy a obtížemi, umí překonávat překážky, mají ambice a zdravé sebevědomí, optimismus. 3 Řízené aktivity tvoří 80 % klubových aktivit. Max. 20 % tvoří volná, preventivně zaměřená nízkoprahová činnost, jež se opírá o praktikanty, dobrovolníky, absolventy. Komunikace a předávání klientů mezi klíčovými pracovníky Mp do Mv je měřena. Rozšiřování venkovní pedagogické práce - Svitavské nábřeží, spolupráce s hřišti, parky, do 2015 je ve spolupráci s obcemi JMK zajištěn prostor pro realizaci klientských aktivit. IQRS je pro ZŠ a SŠ smluvní odborné zařízením pro podporu inkluzivního vzdělávání Ovlivňujeme/reagujeme na změny legislativy. Smluvně spolupracujeme s min. 6 školami v Brně a 4 školami v JMK, min. na 1 SŠ JMK je navázána spolupráce/projekt podporující myšlenku vzájemného soužití minority a majority (počet uzavřených dohod, medializace spolupráce). Podporujeme kompetence pedagogů ČR ve vzdělávání romských dětí o nabídka Akademie Diversitas pro učitele i třídy/školy - do 2015 proškolit min. 30 učitelů ZŠ a SŠ a 30 studentů VŠ pedagogického zaměření (multietnické vztahy, podpora romského vzdělání), o šíření metodických postupů/materiálů/dvd/kampaní IQRS do škol, mezi učitele, PPP, MŠMT, o akreditace kurzu Romové-Neromové ( Křižovatky ) pro pedagogické pracovníky.

4 Angažovat se v reformě vzdělávacího systému ČR (kvalita inkluzivního vzdělávání Romů) Je společenská podpora dobrých škol a vzdělání pro Romy i v běžné praxi a existuje systémová podpora pedagogům a školám v realizaci i.vzdělávání. Klima a programy škol jsou inkluzivní, existují podpůrné programy pro romské žáky Přispívat a lobovat ve vlivných a relevantních pracovních skupinách a sítích (ASZ, ČOSIV, MŠMT). Navázat min. 1 konstruktivní politický a min. 1 vlivný MŠMT kontakt (straničtí tematičtí experti ODS, ČSSD, TOP 09, ad.). Min. 3 články a 1 mediální výstup ročně v reformním tématu inkluzivního vzdělávání. Získat 2 ředitele nesegregovaných škol, kteří dají pozitivní poselství veřejnosti na inkluzivní vzdělávání, jeho praxi, smysl, dopady. Do 2015 s min. 1 známým akademikem/univerzitou společně prosazovat zkušenosti a principy, osobní zapojení jména do min. 1 kampaně pro odbornou i laickou veřejnost. Kampaň směrem k MŠMT/MPSV k otevření nové sociálně-pedagogické služby k podpoře vzdělávání romských dětí a financování inkluzivního vzdělávání Romů napříč ČR. 2 Zvýšit pracovní příležitosti a pracovní hrdost Romů 4 Do práce nastoupí min. 80 % klientů Programu pro mladé, jež dokončují SŠ 60 % do 1 roku (pokud se dál nevzdělává) 80 % do 3 let našlo práci/pracuje (pokud se dál nevzdělává) Klienti PP SŠ, kteří v průběhu studia zanechají školu, dostanou nabídku rekvalifikace nebo jiné formy dokončení/doplnění vzdělání, 20 % z nich tímto vzděláváním projde úspěšně. Profesní uplatnění (práce, praxe, brigáda) klientů Centra vzdělávání, jež dokončují SŠ a nepokračují v dalším studiu. Ročně cca 20 /celkem 100 klientů/ v posledním roč. SŠ. PoPoní Romů Zvyšovat obecné a odborné kompetence dospělých klientů pro nalezení zaměstnání - ročně si 10 nezaměstnaných klientů formálně zvýši kvalifikaci - do 2014 si min. 5 zaměstnaných klientů CPZ v rámci kariérní podpory zvýší kompetence a kvalifikaci - podporovat začínající romské živnostníky, nové sociální modely zaměstnávání o do půlky 2014 min. 1 expert CPZ na obecné poradenství živnostníkům (i pro JMK), k tomu využívat i externisty, do 2013 CPZ vytvoří seznam návazných služeb CPZ je smluvním partnerem ÚP/zaměstanvatelů/veřejné správy v tématu zaměstnanosti Romů Do 2016 funguje model 3stranných kontraktů (ÚP/IQRS/klient) v podpoře zaměstnanosti a souvisejících podpůrných prostředků a sociálních dávek ovlivňujících životní úroveň klientů.

5 Do 2015 přijmou s CPZ spolupracující zaměstnavatelé min. 50 zaměstnanců zprostředkovaných službou CPZ IQRS. Do 2015 min. 80 zaměstnavatelů pravidelně posílá CPZ svou nabídku volných míst. Do 2015 min. 1 společný projekt zaměstnanosti v menší obci JMK (využití pomoci ÚP, ESF ad.). Do 2014 dohoda mezi min. 3 obcemi/mč a IQRS - obec jako zaměstnavatel aktivně komunikuje s IQRS (úprava zeleně, úklidové práce ). - CPZ koordinuje (ve spolupráci s TSP) dohodu s obcemi/mč a IQRS - do r. 2015, kde působíme min. 30 % míst VPP obsazovaných klienty IQRS příp. jiné možnosti (tréninkového/chráněného) zaměstnání pro Romy, specificky pak 50+ ve spolupráci s obcí ad. Do 2012/3 zvážíme možnosti, zda a jak se stát realizátory, či facilitátory VS. Ve spolupráci se zaměstnavateli a agenturami práce ročně zprostředkovat zaměstnání min. 10 % klientům se zakázkou zaměstnanosti Min 50 % získá dlouhodobou práci (pracovní smlouva min. 4 měsíce - různé úvazky), ostatní alespoň 1 krátkodobou práci pracovní smlouva - brigáda, DPP, DPČ, VPP. Máme aktivní nabídku brigád pro mladé klienty (zejména v létě) Do roku 2015 bude na brigádě za pomoci IQRS min. 20 klientů PP. Ročně nastoupí na dojednanou brigádu min. 5 klientů PP. Podporovat vznik nových pracovních a tréninkových příležitostí pro Romy EFZ reálně zaměstnává viditelné etnické menšiny/klienty. EFZ komunikují s IQRS/CPZ (= nabídky míst, praxe, brigád, vzdělávacích programů, exkurze, motivačně-informační besedy, podpora Gendalosu ad.) o v EFZ je zaměstnaných min. 5 klientů IQRS ročně, min. 50 Romů do 2015 o do půlky 2013 min. 1 praxe/stáž s potenciálem zaměstnání. Do 2015 min. 10. o certifikovaná síť celonárodní rozměr EFZ. o EFZ komunikuje dobrou praxi a úspěšné Romy v zaměstnání 5 Propagovat Romy jako úspěšně pracující a přispívající do české společnosti (pozitivně měnit obraz a stereotyp veřejnosti, povzbuzovat Romy) Ročně spolupráce s EFZ získat a propagovat min. 2 velkých propagačních příkladů pro informování veřejnosti (tištěná média, TV a internet kampaně, inzerce ad.) V tématu zaměstnanosti Romů publikovat názory, výsledky a úspěchy CPZ min. 3 x ročně. 3 Posílit zdraví, rodičovské kompetence, nezávislost a vztahy romských rodin s (malými) dětmi. Zvýšit samostatnost rodičů při výchově svých dětí a péči o ně. Matky zapojit do rozvojových a pracovních aktivit a stabilizovat jejich rodinné prostředí. o pravidelní klienti IQRS/R (obvykle matky, min. 10 kontaktů za půl roku)) se

6 - umí s dítětem připravovat na zápis a nástup na běžnou MŠ a ZŠ (70 % z nich absolvuje zápis do MŠ nebo ZŠ bez doprovodu pracovníků) - aktivně řeší zakázky související se stabilizací rodinné situace (zakázky na zaměstnání, bydlení, řešení zadluženosti ad.) - min. 50 % si aktivně hledá práci nebo si zvyšuje kvalifikaci. 60 % dětí navštěvujících CRD absolvuje min. 1 předškolní rok v nesegregované MŠ nebo jiném předškolním zařízení běžného typu Podporovat zdraví romských rodin obecně a snižovat rizika nezdravého životního stylu - informace související se zdravotní péčí a zdravým životním stylem - do roku 2013 máme navázánu spolupráci a kontakty s kvalitními lékaři a dalšími zdravotnickými institucemi; 90 % rodičů CRD pravidelně navštěvuje dětského lékaře - nové programy konkrétní pomoci př. zapojení farm. firem, cvičení pro maminky - téma je integrované do všech běžných služeb IQRS Rozvíjet vzájemné vztahy rodičů a dětí v předškolním věku o pravidelné informace rodičům o psychickém rozvoji jejich dětí o podpora práce rodiče s oceněním, kritikou, trestem, pravidly, komunikací Podporovat rodiny, jimž hrozí odebrání dětí a usilovat o navrácení dětí do rodiny o do 2012 bude nastaven a ověřen model rodinné asistence (sanace rodiny) v tématech péče o děti, zdraví, rodinných vztahů apod. u ohrožených rodin do konce 2012 metodiky práce s rodinami v oblasti podpory kompetencí o ve spolupráci s OSPODem dojde u rodin zapojených do programu sanace rodiny k prokazatelnému posunu v rodičovských kompetencích 6 Vhodně registrovaná služba SAS pro rodiny s dětmi Denní centrum pro rodiče s dětmi - min. 30 matek (rodičů)/ročně dlouhodobě spolupracujících, 2015 min. 50 dlouhodobých. - do roku 2013 min. 1 komunitní program, který povedou matky samy pro sebe (2015 vznikne svépomocný Program hlídání dětí pracujících matek?) Od 2013 je IQ Roma servis smluvním partnerem OSPODů v péči o ohrožené děti - OSPOD se na nás obracejí s min. 5 rodinami ročně; účastní se společných případových konferencí (2015 sám je pořádá a nás zve). - do 2015 přijmou min. 2 OSPODy za tutoring/podpory IQRS roli případového koordinátora/casemanagera v konkrétních klientských případech. 4 Zvýšit udržitelnost a dostupnost stabilního a důstojného bydlení pro aktivní nízkopříjmové klienty (prim. rodiny s dětmi). Poskytovat efektivní službu prevence a včasného řešení zadluženosti na bydlení (př. Druhá šance) - 60 % našich klientů programu v dané obci má zaplacené všechny nájmy od vstupu do programu a dluh se snížil (o jakoukoliv částku) + udržel si bydlení (platná nájemní smlouva)

7 2013 nastavení jasných pravidel zapojení do programu Druhé šance + sjednocení postupu v celé organizaci! (z nekonečné na jednu, i když druhou šanci), konkrétní a funkční monitoring Poskytovat efektivní doprovodný sociální program/sociální službu k sociálnímu bydlení (u bytů, u nichž spolurozhodujeme o umístění klienta) - min. 80 % klientů pravidelně platí nájem a pokračuje v bydlení či postupuje do kvalitnějšího - min. 80 % klientů si najde práci (alespoň 1 člen rodiny) - min. 80 rodičů dbá o dobré vzdělání a profesní budoucnost svých dětí (děti mají dobrou docházku, uspokojivé školní výsledky, jsou zapojené v PP) - klientská rodina je aktivní v řešení svých problému Transparentní a funkční sociální bytová strategie Brna, Břeclavi ad. JMK bytových jednotek pro krizové bydlení pro rodiny s dětmi (I. stupeň) /z toho Brno 30, Břeclav 5/ obecních bytů v režimu bytů sociálních s doprovodným sociálním programem (II. stupeň) /z toho Brno 25, Břeclav 2/ Břeclav: transparentní sociální bytová strategie Břeclavi (ve spolupráci s Agenturou), prostupný model pro děti zadlužených rodičů (z Pohody ad.), cílový stav: 5 krizových/azylových bytů (I. stupeň) s fungujícím sociálním programem, min. 2 sociální byty s doprovodným sociálním program (II. stupeň), - min. 5 (propagačních) inkluzivních obecních či soukromých bytů pro mladé romské rodiny (III.stupeň) - Do 2015 min. 2 mediálně úspěšné příklady sociálního bydlení ve spolupráci s IQRS. 7 Zpřístupňovat bydlení i na soukromém trhu - 15 klientů/ročně se zakázkou hledání bydlení získá nájemní/podnájemní smlouvu na soukromém trhu (+ dělení dle lokality inkluzivní/neinkluzivní) o monitoring procenta udržitelnosti bydlení min. 50 % prodloužení nájemní smlouvy po 1 roce. - Do 2015 charitativní program podpory bydlení pro klienty sociálního bytu (na náklady spojené se získáním důstojného bydlení) Veřejně prosazujeme inkluzivní praxi v bydlení - Do 2015 min. 1 mediálně úspěšnou kauzu (celonárodní média). - Strategie 2020/politika MMR a MPSV/politika obcí JMK obsahuje včasné preventivní a oddlužovací programy, stát a obce nesou větší odpovědnost za bydlení rodin s malými dětmi v kompetenci OPSODU, zvyšuje se kapacita sociálního bydlení. 5 Snížit předluženost a problémy s dluhy mezi klienty. Zvýšit finanční kompetence klientů Rodiny/otcové a matky s dětmi - min. 60 matek absolvuje preventivní/osvětové programy - do 2013 specifická kampaň proti půjčkám na mateřské = Děti ZŠ a SŠ+

8 - do 2013 metodika finančního vzdělávacího programu pro mládež ZŠ a SŠ - na ZŠ a SŠ školách v Brně a dalších obcích JMK zrealizujeme preventivní finanční vzdělávací program pro mládež + do roku 2013 nastavení účinného monitoringu dopadů na naše klienty - každého klienta programu Gendalos vedeme ke zvyšování kompetencí v oblasti financí Klienti 18+ se zakázkou zadluženost a) předlužení klienti, kteří nejsou schopni splácet (nezabavitelné minimum) platit základní potřeby = náklady na bydlení, jídlo, děti/alimenty, motivace ke zvýšení příjmů o 80 % z nich zvládá hradit náklady na bydlení (s různou mírou podpory) b) klienti, kteří splácí, ale reálně se neoddluží nastavit pravidelné smysluplné splácení, vymezit priority o 50 % z nich má nastaven smysluplný plán splácení a 80 % z nich ho dodržuje (min. 3 měsíce) c) klienti, kteří splácí a mají reálnou možnost dluhy splatit o 50 % z nich má reálně nastavený plán oddlužení a 80 % z nich ho dodržuje d) klienti v režimu oddlužení /insolvenční řízení/ - o X klientů sepsalo a podalo návrh na oddlužení, 80 % bylo schváleno, 80 % klientů úspěšně splácí, X % úspěšně dokončilo insolvenční řízení 1 komunitní kampaň (na konkrétních případech člověka/lidí s problémem zadluženosti z JMK). Postoj: podporujeme modely systémově zmírňující neúměrné zadlužování lidí způsobeného vnějšími podmínkami u úvěrových společností, DPMB, majitelů bytů aj a podporujeme postupné vytlačení, snižování počtu heren a patologií v soc. slabých lokalitách. 8 6 Pozitivní obraz, hrdost a občanská angažovanost Romů. Prezentujeme veřejnosti a romské komunitě jasné a konkrétní příběhy snaživých-problémy řešících, angažovaných, pracujících, vzdělávajících se a úspěšných Romů. Slavnost MDR lépe oslovuje jak českou tak brněnskou veřejnost a do organizace jsou jako dobrovolníci zapojení i dospělí Romové (s možností pozvat klienty JMK). Do 2015 (ve spojení s MDR) zrealizujeme velkou regionální kampaň Brno má skvělé Romy/lidi, Romové Lidé JMK. V Brně úspěšně provozujeme EF jídelnu Baripen! Do 2012 kompetentní a motivovaný provozní Zvyšujeme aktivní účast Romů na aktivitách a dění IQRS a podněcujeme vlastní občansky angažované projekty a akce Romů ve shodě s cíli a hodnotami IQRS. JMK Romové znají práci IQ Roma servisu a podporují naše cíle a výsledky, konzultují naše nápady, postupy i relevantní veřejné strategie. Romové JMK se více zapojují do podpory a propagování naši činnosti, cílů, je utváří, i pozitivně hodnotí.

9 - Víc článků a vstupů od s IQRS spolupracujících Romů a klientů v našich ad. médiích (web, rádio, Romano VIP, facebook, Romano Hangos, Zpravodaje...) min. 20 článků ročně - IQRS DVD, videa o naší práci pro Romy, distribuujeme stručný roční výtah výsledků práce a hlavních cílů mezi klienty - Společenské akce IQRS s Romy (Min. 3 x do 2016 větší prezentační program), vytvoření atmosféry romského HUBu na Vranovské. Nastavení nové komunikace s klienty v souvislosti se stěhováním na Vranovskou - Min. 200 Romů zapojíme do skupinových akcí a občanských besed. Do roku 2015 vznikne skupina občansky angažovaných romských obyvatel při IQRS (rodiče, skupiny zapojující se do komunální a veřejné politiky a dění) s min. počtem 12, s níž mj. připravíme navazující strategie Do 2015 jsou v min. 4 kampaních angažovaní a aktivně zapojení Romové (spolupráce s IQRS). Romové za podpory IQRS realizují min. 3 veřejně-propěšné činy/akce pro obec, kraj, jiné lidi. o Do 2014 uklidíme a zlepšíme 1 park/veřejný prostor společně s klienty (př. před Pohodou Brno apod.) Doučování a některé kroužky a workshopy jsou vedené i romskými dobrovolníky a DPP. - Do 2015 máme min. 5 dobrovolníků z romské komunity, i mladí Romové : min. 3 stabilní kroužky/kroužky vedou dobrovolníci nebo DPP z komunity (tradiční romské tance ad.) svépomocný Program hlídání dětí pracujících matek/klub rodičů (vedený z komunity) 9 Spolupracujeme s vládou/agenturou na zapojení Romů do tvorby a hodnocení jejich politik (princip participace). Romové umí rozlišovat co je a co není diskriminace a skutečnou diskriminaci chtějí a umí řešit Víc testingů a min. 2 oprávněné zakázky/kauzy diskriminace řešené ročně v IQRS. - do 2015 min. 2 úspěšné občanské kauzy proti diskriminaci (promo i testingy s našimi zaměstnanci, fotopříběhy pro argumentaci a zveřejnění). - do velký mediální testing diskoték/klubů s brněnským médiem, VOP a ČOI (Rovnost, MF Dnes, Krokodýl...). Víc PR článků a příběhů z konkrétních případů a zkušeností s diskriminací (v Romano VIP, Romano Hangos a běžných médiích, skloubit s besedami a facebookem). Vytvoření pomůcky Co je a co není diskriminace a jak ji řešit (pro děti) k aplikaci na skupinových lekcích (do 2015). Být proaktivní v akcích proti neonacismu na regionální úrovni ve spolupráci s místní veřejností ad. organizacemi.

10 7 IQRS je silná a vlivná nezávislá organizace s udržitelnými příjmy. Máme tak silnou podporu (Romů, občanů, elit, odborníků, politiků, donorů aj.), že nemusíme škemrat a ztrácet čas nesmysly a sebeprosazováním prostě se o nás ví, že jsme dobří a stojíme za to.... Umíme propagovat obsah, dopady a smysl naši práce na klienty a pro společnost. Používáme jasná a jednoduchá sdělení pro veřejnost i Romy. Do 2015 min. 50 veřejně šířených příkladů úspěšných Romů, klientů, kterým se ve spolupráci s námi podařila pozitivní životní změna. Min. 2 obce JMK (Brno, Břeclav, Vyškov ad.) jsou medializovány jako příklad dobré praxe ČR v procesu spolupráce NNO - obec při sociálním začleňování Romů speciální regionální kampaň dopadů práce IQRS pro JMK: doložená pozitivní zpětná vazba společnosti/daňových poplatníků/romů. Média informují o IQRS a názorech IQRS a spolupracují s námi. Média reagují reportážemi na naše podněty. Pozitivní článek, medializace práce IQRS na veřejnosti min. 1 měsíčně. Min. 3 x ročně je pozitivní zmínka o IQ Roma servisu v celonárodním médiu. Min. 2 společné projekty s rozhlasem, rádiem, TV (kampaň, seriál, dokument, reklama s Romem/kou, záznam/přenos akce IQRS ad.). 10 Udržujeme osobní kontakty s konkrétními redaktory (PR, vedoucí pracovníci). Realizujeme veřejně známé kampaně Inkluzivní a sociální bydlení: mít souseda Roma je normální-přirozené, pronajímat byt Romovi je normální-přirozené, bydlet musí důstojně i méně majetní lidé Inkluzivní vzdělávání: dobrá škola i pro Romy, je dobré a přirozené mít za spolužáka Roma atd. Romové pracují a chtějí pracovat: Dejte šanci Romům získat práci, Je přirozené mít za kolegu či zaměstnance Roma, Romové dobře pracují, Mezi Romy jsou i úspěšní profesionálové, šéfové... atd. Deetnizace problémů směrem k široké veřejnosti: Vliv stigmatu a komplexů na úspěšnost v životě, Za své Romství se nemá člověk stydět, je proč být hrdý na to, že je někdo Rom ; Vnášíme do českého (a mezinárodního) systému i praxe funkční postupy a inovace Vysoké bodové hodnocení externí inspekce ve všech registrovaných službách, veřejná ocenění organizace pro kraj a obce máme pravomoci a působnost v systémové roli a řadu smluvních partnerství; stát nás uznává a vyhledává v roli expertní (připomínkování, názor, stanoviska...). o Jsme v meziinstitucionální případové spolupráci (casemanagementu). - do 2016 min. 3 systémová partnerství primárně s ÚP, OSP/OSPOD, SSP a školami - do 2013 smluvní partnerství s min. 1 institucí, jež nese pozitivní efekty. o Máme reálný vliv na plánování a realizaci inkluzivních služeb a strategií v obcích JMK

11 - jsme koncepčním partnerem Brna a Jihomoravského kraje (plánování a financování sociálních služeb, základního a středního školství, koordinace národnostních menšin MDR, kampaně, osobní prohlášení proti neonacismu ad.) - nesouhlas IQRS je důvodem znovu otevřít diskusi a téma řešit - máme vliv na personální kvalitu veřejné správy - IQRS je odborný politický konzultant JMK obcí, kraje o politici (zastupitelstvo/politické kluby) se v tématu na IQRS i sami obrací o politické zapojení do kampaně Jdi do dobré školy, inkluzivního vzdělávání, sociálního bydlení aj. o min. 2 aktivně spolupracující krajské/brněnské náměstky o kraj přijme smysluplnou strategii inkluze, jsme konzultantem jejím klíčovým realizátorem. o Spolupracujeme s vládou ČR na realizaci SP IQRS a národní Strategii sociálního začleňování Romů. - + min. 2 spřátelené poslance (působící v tématu), jež se vážně zajímají o naše připomínky a mají morální integritu Do 2016 min 2 zahraniční a 10 místních organizací přebírá naše názory a metody práce. Do 2016 min. 6 funkčních postupů a inovací má výhled smysluplného rozšíření do mezinárodního kontextu. V tématu romské integrace máme funkční komunikaci s EU/Evropskou komisí a dalšími relevantními mezinárodními subjekty. Vizi a poslání IQRS aktivně podporuje i širší veřejnost a soukromý sektor - přes fond Zrcadlo/Gendalos získáváme min Kč ročně - min. 1 DMS kampaň na vzdělání - min. 1 generální sponzor 1 projektu - funkční prodejní systém výrobků klientů IQRS + reklamních předmětů IQRS + jiného (hudba, umělecké díla...) - min. 2 známí patroni v intenzivním/neformálním kontaktu s IQRS - více osobní síť sympatizantnů a podporovatelů IQRS - živý facebook a aktivní IQRS v sociálních médiích - min sympatizantů - do 2016 min. 100 EFZ zaměstnavatelů a zvýšení nabídek na zaměstnání, praxi, a brigády Romů - dobrovolníci - min. 1 x veřejná distribuce Krému na všechny barvy kůže ve spolupráci s kosmetickou fy (Biersdorf, Dove aj.), - Rom/ka v reklamě? - Do kampaň s podporou farmaceutické společnosti (či jiné velké korporace) 11 Dál rozšiřujeme naši působnost a činnost. Přibližně 60 % naši práce je stabilní a 40 % tvoří rozvoj a inovace úspěšně otevřít Vranovskou 45 spolu s vizuálním a prostorovým redesignem, lepší srozumitelností obsahu. Přesunout práci IQRS více do centra Břeclavi, dostupněji klientům. Klientské prostory otevírat i v dalších vhodných lokacích, kde potřeba a potenciál skupinově pracovat s klienty, je podpora obce a předpoklad finanční udržitelnosti (Do 2013 mít (sdílené) prostory v Mikulově). Do 2016 otevřít 1 pobočku IQRS v ČR mimo JMK. Do 2012 ověřit užitečnost a možnost EFInstituce (začít SŠ - EF škola).

12 Naši lidé patří lidsky i odborně k nejlepším v tématu a pracují v IQRS rádi a angažovaně - pracovníci jsou profesionálové a odborníci na svá témata a dále se v IQRS odborně i osobnostně rozvíjí - více kompetencí rozhodovat a jednat samostatně s lepší evaluací konkrétních jednotlivých výsledků/výstupů práce - PPR obsahuje výstupové stavy SP - jasněji definovat i rozhodování/kompetence a hodnocení orientovat na výsledky ne procesy - vedení klade důraz na osobnosti se zkušenostmi, vizí a komplexitou, a dále se v IQRS manažersky i osobnostně rozvíjí - přibývají noví lidé s odpovědnostmi a vedoucí rolí - IQRS podporuje zkušené dlouholeté pracovníky, po 3 letech jsou PS na dobu neurčitou + psychohygienická a jiná i individuální podpora narůstající s délkou odpracovaných let - kde možné zvyšovat podíl kompetentních a motivovaných romských pracovníků i dobrovolníků - optimálně v každém týmu - profesní kariéra, rozvoj, vzdělávání a odměňování s vazbou na uskutečnění/vliv strategických cílů Máme udržitelné průběžné financování Pozitivní výsledky kontrol a auditů, vynikající jméno u všech donorů. Umíme plynule zajišťovat finance na provoz kapacity (?45-55?) lidí v JMK s udržitelnými pracovními smlouvami na dobu neurčitou po 3 letech. - projektová strategii do 2020 se zřetelem na krizový ročník: do 2015 jsme v systému smluvního (ne ad hoc projektového) víceletého veřejného financování sociálních služeb v Brně, Břeclavi, Vyškově ad. stabilních obcí JMK (MPSV, MŠMT, JMK, obce, ÚP ad.) - schopnost podávat veřejné zakázky - včlenění se do struktury stabilního financování MŠMT pro IQRS/M (systémy podpory žáků se znevýhodněním, podpora inkluzivního vzdělávání), apelovat na MŠMT/MPSV k otevření nové sociálně-pedagogické služby a financování inkluzivního vzdělávání Romů napříč ČR (CVzdělávání/Programu Klíč IQRS) - obce v JMK, ve kterých působíme, jsou zapojené do financování IQRS - udržet každoročně min. 1 přímý evropský nebo mezinárodní zdroj financí - stabilní zájem spřátelených nadací (ambasády, OSI,?) a sponzorů - PR chytře a individuálně pečuje i o donory a sponzory 12 Máme vlastní ziskovou činnost = Akademie Diversitas o.p.s. (s.r.o.) - do 2015 prodáme vzdělávání, supervize a koučink za Kč - do 2012 úspěšný marketing nové značky na trhu NNO Procesy a směrování organizace jsou produktivnější a konsistentnější Jsme jedna vize, ne X týmů, center, programů... Operační, personální, finanční a další plány a projekty týmů, poboček ad. konkretizují a rozvíjí úspěšnost SP IQRS Všichni pracovníci se orientují a využívají SP ve své práci a jejím plánování. Rozhodují se s ohledem na strategickou provázanost a důležitost. AMU s vedoucími (+vedoucí s týmy) pravidelně hodnotí úspěšnost a posun v plnění SP IQRS.

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. Veřejný závazek

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. Veřejný závazek POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ Název zařízení Centrum motivace a stimulace Veřejný závazek Poslání služby Centra motivace a stimulace IQ Roma servisu:

Více

Výroční zpráva. školní rok 2013/ 2014. Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10

Výroční zpráva. školní rok 2013/ 2014. Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola J.

Více

Standard učitele pro kariérní systém

Standard učitele pro kariérní systém Standard učitele pro kariérní systém OBLAST: 3 Název: Učitel a jeho okolí Podnázev: Rozvoj školy, klima školy, spolu s kolegy, s rodiči a sociálními partnery. Anotace: Učitel vnímá své povinnosti ve vztahu

Více

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016 Základní teze analýzy potřeb v území v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje Únor 2016 1. Které jsou rozvojové priority kraje a jak se promítají do oblasti vzdělávání? 2. Které

Více

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření C. STRATEGICKÁ ČÁST 5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření Tato kapitola představuje klíčovou část strategické části SCLLD MAS ORLICKO. V celém procesu zpracování SCLLD se zaměřuje

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 2015-2016 PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 257941039 Základní škola Charlotty Masarykové,

Více

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 Obsah Úvod... 2 VIZE... 4 Struktura akčního plánu... 5 Strategická cesta 1: Čím dříve, tím lépe... 6 Strategická cesta

Více

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Krédo školy - nabídnout žákům a rodičům za minimální náklady kvalitní vzdělávání, pomoc a velkou škálu podnětů ve výchově,

Více

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Obsah: str. 1. Souhrnná tabulka čerpání z městského rozpočtu na

Více

Metodika využití národního rámce kvality při inspekční činnosti ve školách a školských zařízeních

Metodika využití národního rámce kvality při inspekční činnosti ve školách a školských zařízeních Metodika využití národního rámce kvality při inspekční činnosti Praha, červen 2015 Obsah 1 Úvod... 3 2 Role národního rámce kvality při inspekční činnosti... 3 3 Cíle metodiky využití národního rámce kvality

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Koncepce školního poradenského střediska: pedagogicko psychologické poradenství RaDoSt (Rada dostupná studentům) 8-HP01-028/REV0 Strana 1 (celkem14) Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

Více

Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín

Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín Minimální preventivní program Základní školy Emila Zátopka Zlín Školní rok: 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Marie Hradilová, školní metodička prevence Schválila: Mgr. Hana Chmelická, stat.zástupce pověřený

Více

Komentář k Monitorovacím indikátorům Programu Iniciativy Společenství EQUAL 2004-2008

Komentář k Monitorovacím indikátorům Programu Iniciativy Společenství EQUAL 2004-2008 Komentář k Monitorovacím indikátorům Programu Iniciativy Společenství EQUAL 2004-2008 28. července 2005 Úvod Komentář k monitorovacím indikátorům slouží jako doplněk k materiálu Monitorovací indikátory

Více

HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ

HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ Národní setkání lidí se zkušeností s chudobou a sociálním vyloučením Praha, hotel Krystal 15. 16. 4. 2010 HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ Závěrečná konference k Evropskému roku 2010 Praha, 10. 12. 2010 1. národní

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče pro život Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a

Více

Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci

Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci Mezinárodní konference práce, která se sešla v Ženevě na svém 97. zasedání, s ohledem na to, že současné podmínky globalizace, jež se

Více

Občanské sdružení Komunitní centrum Chánov Zlatnická 206, 434 01 Most. Výroční zpráva 2014

Občanské sdružení Komunitní centrum Chánov Zlatnická 206, 434 01 Most. Výroční zpráva 2014 Výroční zpráva 2014 Realizační tým občanského sdružení Komunitní centrum Chánov Základní informace Stanovy Cíle činnosti Služby Aktivity Projekty Ekonomika Název sdružení: "Komunitní centrum Chánov". Právní

Více

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o.

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI SRDCE V DOMĚ, p.o. PŘEDSTAVENÍ Srdce v domě je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje, se sídlem zařízení

Více

ZŠ a MŠ Staňkovice. Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016. Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny

ZŠ a MŠ Staňkovice. Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016. Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny ZŠ a MŠ Staňkovice Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Název zařízení: Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny Adresa: Postoloprtská 100, Staňkovice 439 49 Telefon: 415 721

Více

Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení

Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení Vzdělávání pracovníků veřejné správy o problematice osob se zdravotním postižením a zdravotního postižení 1. Úvod Podle Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku České republiky,

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků CEDR o.p.s.,

Více

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY 2012-2016 Motto Plánuje-li se na rok, je třeba zasít obilí. Plánuje-li se na desetiletí, je nutno zasadit stromy. Plánuje-li se na

Více

Představení Koordinovaného přístupu k SVL

Představení Koordinovaného přístupu k SVL Představení Koordinovaného přístupu k SVL Olomouc 16. 9. 2015 Radka Soukupová Co je Agentura pro sociální začleňování Odbor Úřadu vlády, sekce lidských práv ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier Poslání

Více

Rodinná politika Jihomoravského kraje. Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015

Rodinná politika Jihomoravského kraje. Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015 Rodinná politika Jihomoravského kraje Pracovní skupina Rodiny s dětmi, Liberecký kraj, 17. 3. 2015 Rodinná politika v JMK Rodinná politika je politikou průřezovou, která se prolíná různými oblastmi veřejného

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 4 Efektivní veřejná správa 4.1 Investice do institucionální

Více

Zápis z odborné diskuse k projektovému záměru IPn VIP III- Rozvoj a metodická podpora školních a školských poradenských služeb konané dne 11.7.

Zápis z odborné diskuse k projektovému záměru IPn VIP III- Rozvoj a metodická podpora školních a školských poradenských služeb konané dne 11.7. Zápis z odborné diskuse k projektovému záměru IPn VIP III- Rozvoj a metodická podpora školních a školských poradenských služeb konané dne 11.7.2011 Účastníky přivítala a odbornou diskusi zahájila Mgr.

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6 350 11 Cheb KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY OBSAH 1. Koncepce dalšího rozvoje školy... 2 1.1 Oblast výchovně vzdělávací... 2 1.2 Oblast personální... 3 1.3 Oblast

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5. MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.2015) V rámci MAS Lednicko-valtický areál, z.s je identifikována 1

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Hlavní město Praha, odbor evropských fondů vyhlašuje dne 14. 10. 2015 výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Praha pól růstu ČR 1. Identifikace

Více

DOPORUČENÝ POSTUP Č. 1/2012

DOPORUČENÝ POSTUP Č. 1/2012 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor sociálních služeb a sociální práce DOPORUČENÝ POSTUP Č. 1/2012 K REALIZACI ČINNOSTÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE NA OBECNÍCH ÚŘADECH TYPU II., TYPU III., ÚJEZDNÍCH A KRAJSKÝCH

Více

1. Základní manažerské dovednosti

1. Základní manažerské dovednosti Vzdělávání vedoucích pracovníků 1. Základní manažerské dovednosti OBSAH A METODIKA VZDĚLÁVÁNÍ Celkový cíl Dílčí cíl 1 Dílčí cíl 2 Dílčí cíl 3 Vytvořit účastníkům jasný obraz o tom, jaké úkoly a překážky

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Farní charita Lovosice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Farní charita Lovosice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Farní charita Lovosice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Úvodní slovo Vážení přátelé, kteří se podílíte na charitním díle, chci vám všem vyslovit upřímné poděkování za vaši práci. Svými dary, modlitbami a oběťmi podporujete

Více

Strategie řešení sociální inkluze vyloučených romských komunit/lokalit města Velká Bystřice pro léta 2014-2016

Strategie řešení sociální inkluze vyloučených romských komunit/lokalit města Velká Bystřice pro léta 2014-2016 Strategie řešení sociální inkluze vyloučených romských komunit/lokalit města Velká Bystřice pro léta 2014-2016 Popis výchozí, současné situace sociálně vyloučených romských lokalit Město Velká Bystřice

Více

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ CELONÁRODNÍ KAMPAŇ ŠIROKÁ PALETA AKTIVIT A AKCÍ ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA NOVELA ZÁKONA O VYSOKÝCH

Více

STANDARDY KVALITY POVĚŘENÉ OSOBY. Zkrácená verze na webové stránky. Leden 2016. Barevný svět dětí, z. s. Pod Nuselskými schody 3 Praha 2, 120 00

STANDARDY KVALITY POVĚŘENÉ OSOBY. Zkrácená verze na webové stránky. Leden 2016. Barevný svět dětí, z. s. Pod Nuselskými schody 3 Praha 2, 120 00 STANDARDY KVALITY POVĚŘENÉ OSOBY Zkrácená verze na webové stránky Leden 2016 Barevný svět dětí, z. s. Pod Nuselskými schody 3 Praha 2, 120 00 ÚVOD 4 OBSAH POJMY A ZKRATKY... 5 STANDARD Č. 1: CÍLE A ZPŮSOBY

Více

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová

Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová 3.1.Charakteristika školního vzdělávacího programu Ve výchově a vzdělání se spojuje dvojí odpovědnost, jak na život a vývoj dítěte, tak na pokračování světa H. Arendtová ŠVP vychází z cílů základního vzdělávání

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro zpracování nabídky k veřejné zakázce zadané v jednacím řízení s uveřejněním s názvem Sociální služby pro

Více

VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o.

VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o. VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o. DLOUHODOBÝ ZÁMĚR vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti VŠAPs na období 2016 2020 a aktualizace pro rok 2016 Praha,

Více

ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY DUBEN 2016 Zaměřeno na profesní růst pedagogů ÚVODNÍ SLOVO MINISTRYNĚ Již třetí číslo ministerského Zpravodaje. 1 KARIÉRNÍ ŘÁD V BODECH Novelu zákona

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Obsah SLOVO ŘEDITELE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2013... 5 Výsledovka za rok 2013... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 2014-2017 STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ

Více

Příprava koncepce sociálního bydlení SMO projekt Koncepce bydlení a její pilotní ověření

Příprava koncepce sociálního bydlení SMO projekt Koncepce bydlení a její pilotní ověření Příprava koncepce sociálního bydlení SMO projekt Koncepce bydlení a její pilotní ověření Konference Dynamika proměn bydlení, Ostrava, 25. 2. 2016 Marek Mikulec Obsah prezentace Strategický plán sociálního

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Ministerstvo vnitra Č. j.: MV-128952-24/OAM-2013 V Praze dne 13. ledna 2014 PRO SCHŮZI VLÁDY

Ministerstvo vnitra Č. j.: MV-128952-24/OAM-2013 V Praze dne 13. ledna 2014 PRO SCHŮZI VLÁDY Ministerstvo vnitra Č. j.: MV-128952-24/OAM-2013 V Praze dne 13. ledna 2014 PRO SCHŮZI VLÁDY Věc: Postup při realizaci aktualizované Koncepce integrace cizinců Společné soužití v roce 2014 Důvod předložení

Více

Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva

Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva Evaluace projektu Sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje Evaluační zpráva Příloha Metodiky pro evaluaci dopadů nesoutěžních projektů OP Zaměstnanost 2014 2020 OBSAH MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ... 3 1 CÍL A

Více

Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. na období 2012-2014

Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého. plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska. na období 2012-2014 Monitorovací zpráva o realizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska na období 2012-2014 rok 2014 Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska Posláním komunitního plánování je zajistit,

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-549-02/08-15

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-549-02/08-15 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-549-02/08-15 Mateřská škola Morkovice, okres Kroměříž, příspěvková organizace Adresa: 17. listopadu 720, 768 33 Morkovice-Slížany

Více

Výroční zpráva. školní rok 2014/2015 Základní škola a mateřská škola Brno, Křenová 21

Výroční zpráva. školní rok 2014/2015 Základní škola a mateřská škola Brno, Křenová 21 Výroční zpráva školní rok 2014/2015 Základní škola a mateřská škola Brno, Křenová 21 Základní škola a mateřská škola Brno, Křenová 21 1.0 Základní charakteristika školy ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 je úplná

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Obsah ÚVODNÍ SLOVO... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2014... 5 Výsledovka za rok 2014... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV SVATÉ

Více

Metodika postupů ve veřejných službách zaměstnanosti

Metodika postupů ve veřejných službách zaměstnanosti Metodika postupů ve veřejných službách zaměstnanosti Certifikovaná metodika MPSV Projekt TAČR, OMEGA: Reforma veřejných služeb zaměstnanosti v ČR (TD020381) VÚPSV, v. v. i. 2015 Obsah PREAMBULE 4 1. VYMEZENÍ

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 Obsah Úvodní slovo.............................................. 2 Obsah rozdělení služeb podle cílové skupiny.................. 3 Poskytovatelé

Více

PŘEHLED VŠECH CÍLŮ A OPATŘENÍ

PŘEHLED VŠECH CÍLŮ A OPATŘENÍ PŘEHLED VŠECH CÍLŮ A OPATŘENÍ 1. RODINA, DÍTĚ A MLÁDEŽ Cíl: 1.1.Udržení a rozvoj stávajících služeb opatření 1.1.1. Udržení a rozvoj Rodinného centra Sedmikráska 1.1.2. Udržení a rozvoj Sociálního centra

Více

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ pro období školních roku 2015/2016 až 2020/2021 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické

Více

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Listopad 2012 OBECNÉ CÍLE Cíl 1: USILOVAT O DOSTATEČNOU INFORMOVANOST.

Více

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Zpracovali: Mgr. Zuzana Starostová PhDr. Ladislav Spurný Strana 1 (celkem 10) Základním strategickým dokumentem Olomouckého

Více

1) strategie vedoucí k formování kompetence k učení absolventů školy. - klademe důraz na čtení s porozuměním,

1) strategie vedoucí k formování kompetence k učení absolventů školy. - klademe důraz na čtení s porozuměním, Ukázka z pracovní verze ŠVP Speciální základní školy a Praktické školy, Hradecká 1231, Hradec Králové. VVS jsou zpracovány jako strategie školy, kterými všichni učitelé budou směřovat k utváření KK žáků

Více

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část kč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016 Prováděcí část 3. Komunitního plánu sociálních služeb 2013-2016 kční plán sociálních služeb byl schválen usnesením č. 14 na 27. schůzi Rady města konané

Více

Strategický rámec MAP pro. Kostelecko, Třebechovicko a Černilovsko :

Strategický rámec MAP pro. Kostelecko, Třebechovicko a Černilovsko : Strategický rámec pro Kostelecko, Třebechovicko a Černilovsko Verze 1.0 ze dne 22.6.2016 Řešitelský tým: Ing. Miluše Doležalová Mgr. Jana Fajfrová Mgr. Petr Kulíšek Mgr. Anežka Pavlišová Předsedkyně řídicího

Více

Programové prohlášení 2014-2018

Programové prohlášení 2014-2018 Programové prohlášení 2014-2018 Otevřená radnice a transparentní samospráva transparentnost otevřená radnice vytvoření protikorupčního prostředí efektivně fungující radnice a eliminace byrokracie zapojení

Více

20. Konference NSZM ČR. Olomouc, 18. září 2013

20. Konference NSZM ČR. Olomouc, 18. září 2013 20. Konference NSZM ČR Olomouc, 18. září 2013 Úvod prezentace 1. Zdravé město a MA 21 a město Chrudim 2. Sebehodnocení města pro potřeby auditu UR 3. MA 21 jako systém 4. Výsledky auditu UR 5. Zdraví

Více

Komunikační plán 2007-2013 pro Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Komunikační plán 2007-2013 pro Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Komunikační plán 2007-2013 pro Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Roční plán komunikačních aktivit pro úroveň ŘO Zpracovatel/předkladatel: MŠMT Odbor Řízení OP VK Schvalovatel /ŘO: MŠMT

Více

III. Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017

III. Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 III. Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 1 Obsah: Preambule... 3 Úvodní část... 5 Zajištění a ochrana lidských práv starších osob... 7 Celoživotní učení...11 Zaměstnávání

Více

Národní program. Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Česká republika

Národní program. Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení. Česká republika II. Národní program Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení Česká republika Obsah: 1. Vnitrostátní kontext: Problémy, které mají být řešeny... 3 1.1. Problémy a vnitrostátní strategie

Více

Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013

Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013 Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013 08/2013 Lokality spolupracující s ASZ v letech 2010 6/2013 Bílina Bruntál Havířov Jáchymov Jirkov Kutná Hora Obrnice Teplá a

Více

Městská část Praha-Libuš

Městská část Praha-Libuš Městská část Praha-Libuš Podklady pro zpracování Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy hl. m. Prahy 2016 2020 1. Demografický vývoj v městské části do roku 2025 s důrazem na věkové

Více

nástroj podpory vzdělávání v regionech Ing. Dana Pražáková, PhD.

nástroj podpory vzdělávání v regionech Ing. Dana Pražáková, PhD. Akce KLIMA a Místní akční plány jako koordinační nástroj podpory vzdělávání v regionech Ing. Dana Pražáková, PhD. Investiční priority prioritní osy 3 1) Omezování a prevence předčasného ukončování školní

Více

TOTEM regionální dobrovolnické centrum

TOTEM regionální dobrovolnické centrum TOTEM regionální dobrovolnické centrum Posláním TOTEM RDC je vytvářet pozitivní a funkční mezilidské vztahy, jak v rámci rodiny, tak v širším kontextu občanské společnosti 1999 2014 DLOUHODOBÉ CÍLE A LINIE

Více

Vize, Mise, Strategie a Hodnoty

Vize, Mise, Strategie a Hodnoty Vize, Mise, Strategie a Hodnoty Naše vize Být předním světovým výrobcem nátěrových hmot, který neustále přináší inovativní a udržitelná řešení vysoké kvality pro zákazníky, kteří věří, že naše produkty

Více

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrh na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP Byly zpracovány 3 variantní návrhy úpravy systému podpory zaměstnávání

Více

Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v České republice na období 2013 2017

Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v České republice na období 2013 2017 III. Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v České republice na období 2013 2017 Národní program řešení problematiky HIV/AIDS v České republice na období 2013 2017 (dále jen Národní program HIV/AIDS

Více

Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov.

Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov. Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. Náměstí Svornosti 2 e-mail: icos@krumlov.cz 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007

Více

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz Školská právnická osoba zřizovatel: Biskupství ostravsko-opavské 736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz POSLÁNÍ STŘEDISKA Pomáháme dětem a mladým lidem zdravě rozvíjet jejich

Více

1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK

1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK příloha č. 1 PLÁN PREVENTIVNÍCH AKTIVIT MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 14 PRO ROK 2016. Priority a aktivity v oblasti protidrogové prevence dle přijatých koncepčních materiálů. 1. Úvod Plán preventivních aktivit

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad tel.: 547 232 332 IČ: 71004033 Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 1. Charakteristika

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Romský mentor Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5 406 38 Děčín

Více

II. Vzdělávání vedoucích úředníků

II. Vzdělávání vedoucích úředníků II. Vzdělávání vedoucích úředníků Cílová skupina a účel vzdělávání: Vzdělávání je určeno pro vedoucí úřadů, krajů, statutárních měst a pro tajemníky obcí s rozšířenou působností. Cílem vzdělávacího programu

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-113/12-U Název právnické osoby Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. vykonávající činnost: Sídlo: U Nových lázní 1286/9,

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 k plnění usnesení vlády ze dne 23. října 2000 č. 1048, o Státním programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Více

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o společnosti... 4 3. Druhy obecně prospěšných služeb... 5 4. Orgány společnosti... 6 5. Přehled činnosti společnosti za rok 2014... 6 FINANČNÍ

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Podpora terénn. nní Šluknov 2010. lní odbor

Podpora terénn. nní Šluknov 2010. lní odbor Podpora terénn nní práce Šluknov 2010 Sociáln lní odbor MěÚ Šluknov Zdůvodn vodnění projektu Jako sociáln lní odbor chceme reagovat na zhoršuj ující se podmínky ve vyloučených komunitách. Nezaměstnanost

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020 členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO Struktura prioritních os Prioritní osa 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Investiční priority 1.1 Přístup

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Obsah 1. Základní údaje o škole.......3 2. Základní pojmy...... 4 3. Systém organizace a řízení primární prevence rizikového chování u žáků... 6 3.1.

Více

Sociální zemědělství v České republice

Sociální zemědělství v České republice Sociální zemědělství v České republice doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D. Jihočeská univerzita Zemědělská fakulta České Budějovice jmoudry@zf.jcu.cz +420 723 701 768 Mgr. Tomáš Chovanec CpKP jižní Čechy České

Více

Projekt ŠANCE Seminář Gender Mainstreaming 2. května 2007 - Praha

Projekt ŠANCE Seminář Gender Mainstreaming 2. května 2007 - Praha Projekt ŠANCE Seminář Gender Mainstreaming 2. května 2007 - Praha Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky Projekt ŠANCE Zahájení projektu: září

Více

Úřad práce Brno-město. Ethnic Friendly zaměstnavatel

Úřad práce Brno-město. Ethnic Friendly zaměstnavatel Úřad práce Brno-město Ethnic Friendly zaměstnavatel 4. Národní konference kvality ve veřejné správě 24. 1. 2008 Karlovy Vary Rok 2007 Evropský rok rovných příležitostí Statutární město Brno a ÚP Brno-město

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje

Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Zlínského kraje 2006 Mgr. Josef Slovák náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast školství, mládež a sport Vážené dámy, vážení pánové, po třech

Více

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 61388122 Klikatá 1238/90c, 158 00 Praha 5 - Jinonice Telefon: 257 090 641 adra@adra.cz o udělení http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně

Více

Informace k projektům. PS Vzdělávání KPSVL. 29. listopad 2016

Informace k projektům. PS Vzdělávání KPSVL. 29. listopad 2016 Informace k projektům PS Vzdělávání KPSVL 29. listopad 2016 Definované priority pro oblast vzdělávání v SPSZ: 1. Rovný přístup k předškolnímu vzdělání Začlenění co nejvyššího počtu dětí do předškolního

Více

3. Charakteristika školního vzdělávacího programu. 3.1 Obecné směřování školy vize

3. Charakteristika školního vzdělávacího programu. 3.1 Obecné směřování školy vize 3. Charakteristika školního vzdělávacího programu 3.1 Obecné směřování školy vize Výchovně vzdělávací péči zaměřujeme především na děti s těžkým zdravotním postižením, a to zejména sluchovým, autismem

Více

NÁVRH k PŘIPOMÍNKOVÁNÍ před jazykovou korekturou 4. 3. 2013

NÁVRH k PŘIPOMÍNKOVÁNÍ před jazykovou korekturou 4. 3. 2013 Plán rozvoje sociálních služeb a souvisejících aktivit Šluknovského výběžku pro roky 2013-2017 Tým zpracovatelů: Jelínek Vít, sociální pracovník, White Light, o. s. Kafková Jiřina, sociální pracovnice,

Více

Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018. Příloha 3. Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu

Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018. Příloha 3. Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, 2015-2018 Příloha 3 Indikátory účinnosti a přehled čerpání strategického plánu Celkový přehled indikátorů účinnosti SPSZ Oblast I. Zaměstnanost Priorita

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií Katedra řízení podniku Správné lidi, ve správný čas, na správná místa Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Téma 1: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

Více

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života Závěrečná zpráva k projektu Krok do pracovního života Název projektu: Projekt Krok do pracovního života čj. CZ.1.04/3.3.05/68.00218 financovaný z prostředků ESF Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura )

Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura ) Odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách ( Agentura ) Strategický plán sociálního začleňování v Toužimi a Teplé - 2013 Obsah: ÚVOD... 3 VIZE... 3 STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ... 3 POPIS SITUACE...

Více

Institut projektového řízení a. s.

Institut projektového řízení a. s. Institut projektového řízení a. s. www.institutpr.eu Návrh systému spolupráce subjektů v oblasti sociální práce s dospělými a v oblasti ochrany dětí 2015 Návrh systému spolupráce subjektů v oblasti sociální

Více

OBSAH SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK...3 SLOVNÍK POJMŮ 4 ÚVOD.. 6 1. CÍLA OPATŘENÍ 10 2. PLNĚNÍ OPATŘENÍ.. 14 3. SITUACE V ČESKÉ REPUBLICE..

OBSAH SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK...3 SLOVNÍK POJMŮ 4 ÚVOD.. 6 1. CÍLA OPATŘENÍ 10 2. PLNĚNÍ OPATŘENÍ.. 14 3. SITUACE V ČESKÉ REPUBLICE.. ii. Zpráva o plnění systémových opatření v oblasti Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb, poskytovaných v přirozené komunitě uživatele a podporující sociální

Více