Tiskový mluvčí a media relations. Cvičení 01

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tiskový mluvčí a media relations. Cvičení 01"

Transkript

1 Tiskový mluvčí a media relations Cvičení 01

2 Your picture here Your picture here Your picture here Komunikace musí mít myšlenku!

3

4 Co to obnáší 1. Tvorba strategie = stanovení cíle, nalezení cest Mediální audit, cílová reputace, Interní pravidla hry (nahoru a dolů), kompetence Tým, organizační zařazení, rozpočet 2. Vztahy s novináři Servis pasivní PR Aktivní prosazení vlastních témat 3. Vystupování v médiích Kdo s čím? Tisk, rozhlas, televize, internet 4. Zpětná vazba monitoring médií a jak s ním nakládat, i nepříjemné zprávy mají svou hodnotu předvídání: přijímaná rozhodnutí by organizace měla zvažovat i z hlediska dopadu na veřejné mínění (očekávatelné reakce médií) 4. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

5 Media relations - nástroje 1. Navázání kontaktů a jejich rozvoj (vnitřní a vnější) 2. Media list a jak s ním nakládat 3. Tiskové konference: (Vhodné k vysvětlení, ukázkám, představení osob, přístupné všem médiím, svolání prostřednictvím veřejných služeb (ČTK), tisková zpráva po skončení 4. Newsletter, press kit 5. Další formy: snídaně, brífink, press trip 5. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

6 Popis: malý trh, značný podíl mutačních periodik; Nezralý trh (vývoj vlastnictví, legislativy, turbulence; Stát ani politické strtany nevlastní média (výjimka: KSČM Haló noviny) Regulace rozhlasového a televizního trhu RRTV Nestabilita: Mediální krajina v ČR personální recyklace novinářů Podobnost mediální stereotypy 6. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

7 Mediální krajina v ČR - struktura Z hlediska vlastnictví: Veřejnoprávní a komerční média Z hlediska technologie: elektronická, tištěná, internetová (interaktivní) Z hlediska periodicity: on-line, deníky, týdeníky, měsíčníky a další Z hlediska zaměření: informační, zábavné, společenské, lifestylové, odborné, specifické Společné požadavky: včasné, přesné, atraktivní informace, které zaujmou recipienty 7. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

8 Vlastníci českých médií - tisk holding Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlagsgesellschaft GmbH (deníky Mladá fronta DNES, prostřednictví MAFRA, a.s., a Lidové noviny, prostřednictvím Lidové noviny, a.s., Pol-Print Medien GmbH regionální Deník prostřednictvím Vltava-Labe-Press, a.s.; Economia( Z. Bakala - BXR Media Ltd. Kypr.) Hospodářské noviny, Respekt, Ekonom, další Borgis vydává Právo (majitel Zdenek Porybný) Ringier Axel Springer CZ (Axel Springer Media AG Švýcarsko, L. Šmuclerová) Blesk, (Blesk zdraví!) Týdeník televize, ABC, Sport, Reflex, Svět motorů, Playboy, chip, Katka Mediacop s.r.o. (Sebastian Pawlowski) Týden, Instinkt; Euronews, a.s. (P. Kellner PPF); Sanoma Media Praha (NL) časopisy pro domácí kutily a periodika orientovaná na ženy: Květy, Vlasta, Marie Claire, Sedmička, Story, NG a další; Burda Media 2000 s.r.o. (Burda Německo) vydává Elle, Marianne, Maxim,; Mladá fronta,(vlastní zřejmě F. Savov, oficiálně European Financial Services, registrovaná v Oregonu), vydává deník E15, Sluníčko, Mateřídouška, Podnikání, Maminka 8. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

9 Vlastnická struktura TV a rádia TV Nova složitá vlastnická struktura (CET21, CME Media Enterprises) TV Prima FTV Prima holding = MTG Broadcasting A. B. + GES Media Europe B.V. Ivan Zach, švédská firma reg. V NL TV Barrandov Barrandov TV Studio a.s. = Moravie Steel T. Chrenek Frekvence 1, Evropa 2, Bonton - Lagardere Active Radio International + M. Fleischman Impuls (Londa, s.r.o. = EUROCAST GmbH Radio Venture & Management z Berlína + Ivan Baťka) Veřejnoprávní subjekty: ČT, ČRo, ČTK 9. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

10 Česká média na internetu Intenretové mutace největších deníků: idnes, ihned, novinky.cz (seznam.cz), Charakter portálů rozvoj dalších služeb Internetové prezentace TV stanic ČT (archiv), ct24.cz, Radiožurnál, Komerční rozvoj služeb, blogy, diskuse atd. Přímé vysílání Soukromé portály a weby (motejlek.cz) 10. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

11 Vztahy mezi médii Konkurence deníků: novinářská, inzertní, regionální (Mafra x VLP) Konkurence týdeníků: žánrová, novinářská: Týden, Euro, Ekonom, Reflex, Respekt Konkurence televizí: ČT x Nova, Prima, digitální TV reklamní trh, osobnosti Rozhlasové stanice: ČRo Radiožurnál x Impuls, pražská rádia Kiss 98, Evropa 2, F1, Zvláštní případy: MFD x Blesk (nejčtenější) Právo HN, E15 Předmět soupeření: osobnosti, kontroverzní kauzy, výjimečné ekonomické informace, mimořádné události; 11. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

12 Vzorce chování aneb jak to chodí Silná konkurence médií na mediálním, inzertním a pracovním trhu bulvarizace Zrychlování oběhu informací, zvětšování prostoru není čas na ověření, více příležitostí k šedým PR Uzavírání inzertních dohod, vyhýbání se sporům, snižování etických nároků 12. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

13 Kontakty a jak je udržet Koncepční přístup a sjednocení veškeré vnější komunikace Intenzivní kontakty s médii, realizované úzkým okruhem vlastních zaměstnanců Flexibilita, inovativnost, osobitost Dobrý servis pro novináře Personifikace, autorita, afinita 13. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

14 Co novináři milují aktuality, nové události a skutečnosti včasné a přesné informace; Přitažlivost mají konflikty, rozpory a příběhy Stručnost, výstižnost, civilnost (novináři vždy věci zjednodušují nebojte se toho!) Významnost, zajímavost, šikovné podání, exkluzivita, Ohled na technické potřeby, uzávěrky 14. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

15 Co novináři nenávidí Mnoho slov, žádná fakta My jsme jedničky a kdo je víc! Polopravdy a nepravdy, netransparentnost, Poučování, mentorování, odmítání diskuse Dohody s vydavateli a šéfredaktory Negativní PR 15. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

16 Hlavní rizika Rozhodování bez respektování důsledků v komunikaci Vydávání nekompetentních, protichůdných nebo rozporných informací (vnitřní konflikt) Omezování komunikace, nesledování médií, podceňování nebo přeceňování jejich stanovisek Profesionální chyby v komunikaci 16. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

17 Příklad práce médií 17. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., ::

18 Skutečnost - výsledek Wágnerová: "Víte, no tak to se nedá. Pracovat jenom se slovy, abych dospěla k chtěnému výsledku při popření účelu. To nejde. To je netolerovatelné. Kdybych se vrátila do historie, takhle se pracovalo v nacistickém Německu," uvedla Wagnerová v rozhovoru. Týden.cz: Soudkyně Wagnerová: Kalousek se zachoval jako nacista; Místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová tvrdí, že se ministr financí Miroslav Kalousek pokusil "slovíčkařením" u krácení státní podpory stavebního spoření obejít zákon. V Lidových novinách uvedla, že se snažil zavedením mimořádné daně zamaskovat škrtnutí části příspěvku. Kalouskovy praktiky přirovnala Wagnerová k praktikám nacistického Německa. Nečas:"Tady existuje i jistá míra předpojatosti u některých členů Ústavního soudu, protože já považuji například za neuvěřitelný výrok, který řekla paní místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová na adresu ministra financí Kalouska, kde ho přirovnala k nacistům, to je něco, nad čím mi zůstává rozum stát," řekl například premiér Nečas. 18. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

19 3 zlaté principy MR My máme odpovědnost, novináři to jen komentují: rozhodování mezi špatným a ještě horším řešením novináři mohou komentovat, ale nemohou rozhodovat, nenesou odpovědnost, organizace má své cíle, vedení o nich rozhoduje a hledá k nim cestu. Vedoucí manažeři mají za úkol rozhodovat a přijatá rozhodnutí obhajovat. Význam médií nelze podceňovat, ale ani přeceňovat, podléhat jejich názorům a tlakům. Komunikace je hra, ale má svá pravidla: selekce informací a práce s nimi ovšem podle pravidel! Nic není staršího než včerejší noviny: úloha ideologie v politice a v ekonomice život jde dál! 19. PaedDr.Emil Hanousek,CSc., 14002@mail.vsfs.cz ::

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2015 a 1. čtvrtletí 2016

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2015 a 1. čtvrtletí 2016 MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2015 a 1. čtvrtletí 2016 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě

Více

MEDIA PROJEKT 1.1. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 1.1. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2014 1.1. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2014 17.12.2014 bylo dotazováno celkem

Více

ANO* ANO, ale* ANO, ale* ANO

ANO* ANO, ale* ANO, ale* ANO Bílá místa: otázky a odpovědi týkající se hlavních českých televizních, rozhlasových, tištěných a internetových médií a provozovatelů, co se týče vymahatelnosti zákona o střetu zájmů a transparentnosti

Více

ŘÍJEN 2013 (OCTOBER 2013)

ŘÍJEN 2013 (OCTOBER 2013) ŘÍJEN 2013 (OCTOBER 2013) Název (Name)/Supplement Vydavatel (Publisher) Aha! / Aha! TV Ringier Axel Springer CZ a. s. Blesk / Blesk magazín Ringier Axel Springer CZ a. s. Deník/TV magazín/ Moje RODINA

Více

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2013

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2013 MEDIA PROJEKT 3. a 4. čtvrtletí 2013 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK vícestupňový stratifikovaný náhodný adresní výběr face to face dotazování s využitím notebooku (CAPI) část dotazníku

Více

Věc: Odpověď k žádosti o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Věc: Odpověď k žádosti o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím ODESÍLATEL: ADRESÁT: Bc. Petra Roubíčková Vedoucí samostatného oddělení tiskového a PR Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 12. 10. 2016 62535/ENV/16

Více

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů Celostátní deníky Blesk (bez neděle) 1 426 385,3 1 370 382 1 343 367 1 379 352,3 36-14,7 1 420 388-41 -35,7 Mladá fronta DNES 874 241,7 819 237,4 816 231 834 224,1

Více

5. května 2005 strana 1. GfK Praha Median SKMO MEDIA PROJEKT 2005

5. května 2005 strana 1. GfK Praha Median SKMO MEDIA PROJEKT 2005 5. května 2005 strana 1 GfK Praha Median SKMO MEDIA PROJEKT 2005 Media Projekt je realizován společnostmi GfK Praha Median. V období od 01. 10. 2004-31. 03. 2005 bylo dotazováno celkem 14 191 náhodně vybraných

Více

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů Celostátní deníky Blesk (bez neděle) 1 369 399,1 1 420 388 1 426 385,3 1 370 382-56 -3,3 1 390 407,6-20 -25,6 Mladá fronta DNES 892 244 874 241,9 874 241,7 819 237,4-55

Více

MEDIA PROJEKT 1.1. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 1.1. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2015 1.1. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2015 17.12.2015 bylo dotazováno celkem

Více

Ne všichni rodiče mají doma internet, aby kontrolovali webové stránky školy.

Ne všichni rodiče mají doma internet, aby kontrolovali webové stránky školy. Nabídka na realizaci služby Školní SMS Potřebujete komunikovat s rodiči kdykoli a odkudkoli, a nemáte jak? Potřebujete rodičům sdělit, že... se třída vrací později z výletu?... se konají třídní schůzky?...

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2013 1.1. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2013

Více

MEDIA PROJEKT. 2. čtvrtletí 2015 a 3. čtvrtletí 2015

MEDIA PROJEKT. 2. čtvrtletí 2015 a 3. čtvrtletí 2015 MEDIA PROJEKT 2. čtvrtletí 2015 a 3. čtvrtletí 2015 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě

Více

2011/2012. 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

2011/2012. 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2011/2012 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2012 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 4. čtvrtletí 2011 a 1. čtvrtletí 2012 Odhady čtenosti časopisů za 4. čtvrtletí

Více

REKLAMNÍ PŘÍJMY TISKU - MONITORING INZERCE

REKLAMNÍ PŘÍJMY TISKU - MONITORING INZERCE REKLAMNÍ PŘÍJMY TISKU - MONITORING INZERCE Zdroj údajů a grafů: TNS Media Intelligence (dále TNS MI) a Unie vydavatelů Období: 1. 1. až 30. 9. a 1. 1. až 30. 9. Všechny údaje jsou bez autoinzerce a nadačních

Více

ZÁŘÍ 2012 (SEPTEMBER 2012)

ZÁŘÍ 2012 (SEPTEMBER 2012) ZÁŘÍ 2012 (SETEMBER 2012) Deníky (Dailies) Název (Name)/Supplement Vydavatel (ublisher) Aha! / Aha! TV Ringier Axel Springer CZ a. s. Blesk / Blesk magazín Ringier Axel Springer CZ a. s. Deník/TV magazín/

Více

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2014

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2014 MEDIA PROJEKT 2. a 3. čtvrtletí 2014 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK vícestupňový stratifikovaný náhodný adresní výběr face to face dotazování s využitím notebooku (CAPI) část dotazníku

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2016 1.1. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2016-17.12.2016 bylo dotazováno celkem 25 232 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2013 a 1. čtvrtletí 2014

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2013 a 1. čtvrtletí 2014 MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2013 a 1. čtvrtletí 2014 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK vícestupňový stratifikovaný náhodný adresní výběr face to face dotazování s využitím notebooku

Více

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2019

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2019 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2019

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2019 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

MEDIA PROJEKT 2013/2014 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 2013/2014 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2013/2014 1.10. - 31.3. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od

Více

Žádost o poskytnutí informace o výdajích na periodický tisk a reklamu

Žádost o poskytnutí informace o výdajích na periodický tisk a reklamu Ústřední inspektorát Těšnov 1163/5 110 00 Praha 1 Číslo jednací: 597/2016/DI Datum: 15. 9. 2016 Odpověď na žádost ze dne: 12. 9. 2016 Vyřizuje: Bc. M. S. Telefon: 736 521 XXX Email: xxxx.xxxxx@dicr.cz

Více

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2014 a 1. čtvrtletí 2015

MEDIA PROJEKT. 4. čtvrtletí 2014 a 1. čtvrtletí 2015 MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2014 a 1. čtvrtletí 2015 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2017 1.1. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2017-17.12.2017 bylo dotazováno celkem 25 060 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2016 1.4. - 30.9. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.4.2016-30.9.2016 bylo dotazováno celkem 12 622 náhodně vybraných respondentů

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2016 1.1. - 30.6. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2016-30.6.2016 bylo dotazováno celkem 12 665 náhodně vybraných respondentů

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2018 1. 1. - 17. 12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1. 1. 2018-17. 12. 2018 bylo dotazováno celkem 25 456 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT 2014/2015 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 2014/2015 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2014/2015 1.10. - 31.3. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.10.2014 31.3.2015 bylo dotazováno

Více

MEDIA PROJEKT 1.4. - 30.9. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 1.4. - 30.9. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2015 1.4. - 30.9. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.4.2015 30.9.2015 bylo dotazováno celkem

Více

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2016

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2016 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2015 1.1. - 30.6. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2015 30.6.2015 bylo dotazováno celkem

Více

MEDIA PROJEKT 1.4. - 30.9. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 1.4. - 30.9. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2014 1.4. - 30.9. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.4.2014

Více

Mediální trénink. připravila: Mgr. Jana Pokorná. Women s International Leadership Development Programme

Mediální trénink. připravila: Mgr. Jana Pokorná. Women s International Leadership Development Programme Mediální trénink připravila: Mgr. Jana Pokorná PR a Media Relations Public relations = vztahy s veřejností - cílem je vytvoření příznivého klimatu, získání sympatií a podpory veřejnosti a institucí, které

Více

MEDIA PROJEKT 2012/2013 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 2012/2013 1.10. - 31.3. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2012/2013 1.10. - 31.3. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN GfK STEM/MARK. V období od 1.10.2012 31.3.2013 bylo dotazováno

Více

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2017

MEDIA PROJEKT. 2. a 3. čtvrtletí 2017 2. a 3. čtvrtletí 2017 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to

Více

Prezentace výzkumných projektů SPIR

Prezentace výzkumných projektů SPIR 1 Prezentace výzkumných projektů SPIR - zkrácená verze - Výsledky za červenec (NM) a srpen (AdM) 2013 17. září 2013, Klub cestovatelů 2 1. Výsledky NetMonitor 2. Mobilní internet v ČR 3. Výsledky AdMonitoring

Více

3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2012 3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2012 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 3. čtvrtletí 2012 a 4. čtvrtletí 2012 Odhady čtenosti časopisů za 3. čtvrtletí 2012

Více

MEDIA PROJEKT 1.7. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT 1.7. - 17.12. UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2014 1.7. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.7.2014 17.12.2014 bylo dotazováno celkem

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA 2018 1. 4. - 30. 9. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi M EDIAN a STEM/M ARK. V období od 1. 4. 201 8-30. 9. 201 8 bylo dotazováno celkem 12 726 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2017 1.10. - 31.3. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.10.2016-31.3.2017 bylo dotazováno celkem 12 598 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2017 1.7. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.7.2017-17.12.2017 bylo dotazováno celkem 12 586 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2019 1. 10. 2018-31. 3. 2019 MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1. 10. 2018-31. 3. 2019 bylo dotazováno celkem 12 690 náhodně

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2017 1.4. - 30.9. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.4.2017-30.9.2017 bylo dotazováno celkem 12 483 náhodně vybraných respondentů

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2018 1.10. - 31.3. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.10.2017-31.3.2018 bylo dotazováno celkem 12 759 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2013 1.7. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.7.2013

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2017 1.1. - 30.6. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2017-30.6.2017 bylo dotazováno celkem 12 474 náhodně vybraných respondentů

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2015 1.7. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.7.2015 17.12.2015 bylo dotazováno celkem

Více

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů

MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů MediaProjekt - výsledky čtenosti titulů Celostátní deníky Blesk (bez neděle) 1 370 382 1 343 367 1 379 352,3 1 404 347,0 25-5,3 1 426 385,3-22 -38,3 Mladá fronta DNES 819 237,4 816 231 834 224,1 791 221,2-43

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2016 1.7. - 17.12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.7.2016-17.12.2016 bylo dotazováno celkem 12 567 náhodně vybraných

Více

Případová studie: Česká republika

Případová studie: Česká republika Vplyv vlastníctva médií na ich nezávislosť a pluralitu Bratislava, 20. október 2004 INEKO - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy Milan Šmíd, Univerzita Karlova, Česká republika Současná legislativa

Více

2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2012 2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2012 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 2. čtvrtletí 2012 a 3. čtvrtletí 2012 Odhady čtenosti časopisů za 2. čtvrtletí 2012

Více

ČTENÁŘI INZERTNÍ KOMBINACE ULTRA KOMBI

ČTENÁŘI INZERTNÍ KOMBINACE ULTRA KOMBI ČTENÁŘI INZERTNÍ KOMBINACE ULTRA KOMBI VÝZKUM SLEDOVANOSTI MÉDIÍ Národní výzkum sledovanosti médií v ČR společně zadávaný vydavateli deníků a časopisů sdruženými v Unii vydavatelů a Asociací komunikačních

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA 2019 1. 1. 2019-30. 6. 2019 MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA MEDIA PROJEKT je realizován výzkumnými agenturami MEDIAN a STEM/MARK. Jeho zakladateli jsou Unie vydavatelů a ASMEA. V období od 1. 1. 2019-30.

Více

Čtenost tisku MEDIA PROJEKT

Čtenost tisku MEDIA PROJEKT 64_UVDT_čtenost tisku 20.7.2005 13:00 Stránka 64 MEDIA PROJEKT ZDROJ ÚDAJŮ A GRAFŮ: SKMO, REALIZACE GFK PRAHA MEDIAN ZA OBDOBÍ 1. 1. 17. 12. A 1. 1. 17. 12.. V závěru letošního roku skončí další tříletý

Více

1. čtvrtletí + 2. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

1. čtvrtletí + 2. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2012 1. čtvrtletí + 2. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2012 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 1. čtvrtletí 2012 a 2. čtvrtletí 2012 Odhady čtenosti časopisů za 1. čtvrtletí 2012

Více

Daniel Křetínský (ČR), Patrik Tkáč (Slovensko)

Daniel Křetínský (ČR), Patrik Tkáč (Slovensko) Daniel Křetínský (ČR), Patrik Tkáč (Slovensko) Životopis D.K.: Daniel Křetínský původním povoláním právník, který v roce 1999 začal pracovat pro investiční skupinu J&T, kde se v roce 2003 stal partnerem

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2018 1. 7. - 17. 12. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1. 7. 2018-17. 12. 2018 bylo dotazováno celkem 12 581 náhodně vybraných

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO 2018 1. 1. - 30. 6. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASMEA SKMO MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1. 1. 2018-30. 6. 2018 bylo dotazováno celkem 12 875 náhodně vybraných

Více

leden-září 2004 Inzerce 1.-9. Titul Inzerce Podíl (tis. Kč)

leden-září 2004 Inzerce 1.-9. Titul Inzerce Podíl (tis. Kč) Top 20 titulů podle inzerce v komoditě bydlení, zahrada, domácí hobby (100% = 640713 tis. Kč) Top 20 titulů podle inzerce v komoditě cestovní ruch, hotely, pohostinství (100% = 222574 tis. Kč) 1 MF DNES

Více

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2018

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2018 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2016

MEDIA PROJEKT. 1. a 2. čtvrtletí 2016 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

Módní dámské šaty Plážové, elegantní, úpletové šaty. Bohatý výběr za skvělé ceny.

Módní dámské šaty Plážové, elegantní, úpletové šaty. Bohatý výběr za skvělé ceny. ParlamentníListy.cz» Zprávy» Tiskové zprávy» Prezident republiky navštíví Jihočeský kraj Prezident republiky navštíví Jihočeský kraj 27. 5. 2016 22:15 Prezident republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou

Více

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO

MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 2014 1.1. - 30.6. MEDIA PROJEKT UNIE VYDAVATELŮ ASOCIACE KOMUNIKAČNÍCH AGENTUR ARA S SKMO 20 LET MEDIA PROJEKTU 1994-2014 MEDIA PROJEKT je realizován společnostmi MEDIAN a STEM/MARK. V období od 1.1.2014

Více

REGIONÁLNÍ ODHADY ČTENOSTI DENÍKŮ (odhad čtenosti v tisících osob)

REGIONÁLNÍ ODHADY ČTENOSTI DENÍKŮ (odhad čtenosti v tisících osob) VÝZKUM ODHADŮ ČTENOSTI MEDIA PROJEKT Zdroj údajů: Media projekt realizace GfK Praha MEDIAN Období: 1. 4.. 9. 00 V následujících grafech zveřejňujeme výsledky z výzkumu Media projekt za. a 3. čtvrtletí

Více

Kříženeckého nám. 322/5, 152 52 Praha 5-Barrandov tel.: 233 100 111, www.nova.cz Vlastník značky: CET 21 Vlastnictví společnosti: CME Group

Kříženeckého nám. 322/5, 152 52 Praha 5-Barrandov tel.: 233 100 111, www.nova.cz Vlastník značky: CET 21 Vlastnictví společnosti: CME Group p06_topmedia09 18.6.09 6:59 PM Stránka 5 TOP MÉDIA 5 1 Kříženeckého nám. 322/5, 152 52 Praha 5-Barrandov tel.: 233 100 111, www.nova.cz Vlastník značky: CET 21 Vlastnictví společnosti: CME Group Značka

Více

2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2011 2. čtvrtletí + 3. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2011 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 2. čtvrtletí 2011 a 3. čtvrtletí 2011 Odhady čtenosti časopisů za 2. čtvrtletí 2011

Více

Celostátní deníky. Regionální deníky. Deníky zdarma

Celostátní deníky. Regionální deníky. Deníky zdarma Celostátní deníky Blesk (bez Nedělního Blesku) 1 335 000 MF DNES 815 000 Právo 417 000 Aha! (bez Nedělního Aha!) 257 000 Sport 250 000 Lidové noviny 231 000 Hospodářské noviny 194 000 Regionální deníky

Více

VÝZKUM ODHADŮ ČTENOSTI MEDIA PROJEKT

VÝZKUM ODHADŮ ČTENOSTI MEDIA PROJEKT VÝZKUM ODHADŮ ČTENOSTI MEDIA PROJEKT Zdroj údajů: Media projekt realizace GfK Praha MEDIAN Období: 1. 4. 30. 9. 200 a 1. 4. 30. 9. 2006 V následujících tabulkách a grafech zveřejňujeme výsledky z výzkumu

Více

OVĚŘOVÁNÍ NÁKLADŮ TISKU

OVĚŘOVÁNÍ NÁKLADŮ TISKU OVĚŘOVÁNÍ NÁKLADŮ TISKU Zdroj údajů a grafů: ABC ČR a Unie vydavatelů Období: 1. 1. 2007 až 30. 9. 2007 a 1. 1. 2006 až 30. 9. 2006 Řazení titulů podle systému užitého v Ročence Unie vydavatelů 2007 Rok

Více

Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí

Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí Ukázka mediální analýzy na téma Ministerstvo financí Období:..00..00 NEWTON Information Technology, s.r.o. Politických vězňů 0,0 00 Praha E-mail: obchodni@newtonit.cz Web: http://www.newtonit.cz Tel.:

Více

Celostátní deníky inzerce v období leden-září 2005 a 2004, trend (v %)

Celostátní deníky inzerce v období leden-září 2005 a 2004, trend (v %) Celostátní deníky inzerce v období leden-září 2005 a 2004, trend (v %) MF DNES deník 1 713 805 1 521 610 112,6 9 872,9 8 601,3 114,8 35 795 35 135 101,9 BLESK deník 839 438 693 272 121,1 1 385,6 1 402,9

Více

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění 1. soustředění Název tematického celku: Vývoj mediatypů po roce 1989, jejich typologie a vliv na mediální prostředí Cíl tematického celku: Seznámení frekventantů s typologií médií v České republice po

Více

3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2010 3. čtvrtletí + 4. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2010 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 3. čtvrtletí 2010 a 4. čtvrtletí 2010 Odhady čtenosti časopisů za 3. čtvrtletí 2010

Více

Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín

Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín NOVINY B H L M N P S Blesk Haló noviny Hodonínský deník Hospodářské noviny Lidové noviny Literární noviny Mladá fronta DNES Nové Slovácko Právo Sport ČASOPISY

Více

4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008. MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008 MEDIA PROJEKT PREZENTACE

4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008. MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008 MEDIA PROJEKT PREZENTACE PREZENTACE MEDIA PROJEKT 4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008 Program prezentace Metodika Media Projektu 2008 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 4. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2008 Odhady čtenosti

Více

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2017

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2017 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

ČTENÁŘI DENÍKŮ MF DNES, LIDOVÉ NOVINY A METRO

ČTENÁŘI DENÍKŮ MF DNES, LIDOVÉ NOVINY A METRO ČTENÁŘI DENÍKŮ, LIDOVÉ NOVINY A METRO VÝZKUM SLEDOVANOSTI MÉDIÍ Národní výzkum sledovanosti médií v ČR společně zadávaný vydavateli deníků a časopisů sdruženými v Unii vydavatelů a Asociací komunikačních

Více

DOMA DNES magazín o bydlení

DOMA DNES magazín o bydlení DOMA DNES magazín o bydlení Obsah OBSAH PREZENTACE 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Ceník Kontakt Profil magazínu MAGAZÍN O BYDLENÍ 3 Motto: s námi vám bude doma lépe píšeme o všem, co dělá domov

Více

Náklady, čtenost, návštěvnost. Cílová skupina. Rozpočet

Náklady, čtenost, návštěvnost. Cílová skupina. Rozpočet Vydavatelský management 2 Rekapitulace Náklady, čtenost, návštěvnost Tisková a on-line inzerce Cílová skupina Distribuce a tisk Rozpočet Zadání seminární práce Velké vydavatelské domy v ČR http://www.ringier.cz/

Více

DOMA DNES magazín o bydlení

DOMA DNES magazín o bydlení DOMA DNES magazín o bydlení Obsah OBSAH PREZENTACE 2 Profil magazínu Mediální data Rubriky Ceník Kontakt Profil magazínu MAGAZÍN O BYDLENÍ 3 Motto: s námi vám bude doma lépe píšeme o všem, co dělá domov

Více

ČTENÁŘI DENÍKU MF DNES

ČTENÁŘI DENÍKU MF DNES ČTENÁŘI DENÍKU MF DNES VÝZKUM SLEDOVANOSTI MÉDIÍ Národní výzkum sledovanosti médií v ČR společně zadávaný vydavateli deníků a časopisů sdruženými v Unii vydavatelů a Asociací komunikačních agentur (AKA)

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Obor: Mezinárodní obchod Analýza trhu českého periodického tisku od roku 1989 do současnosti (diplomová práce) Autor: Bc. Eva Frantová Vedoucí

Více

Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín

Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín Seznam periodik v Městské knihovně Hodonín DENÍKY B H L M P S Blesk Haló noviny Hodonínský deník Hospodářské noviny Lidové noviny Mladá fronta DNES Právo Sport ČASOPISY 100+1 zahraničních zajímavostí,

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky Dodatek č. 1 ke smlouvě o vytváření mediálních analýz ev. č. 14/193-1 uzavřený v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Strany: Česká republika - Úřad vlády České

Více

8. února 2007 strana 1. GfK Praha Median. Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2006

8. února 2007 strana 1. GfK Praha Median. Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2006 8. února 2007 strana 1 GfK Praha Median Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2006 Media Projekt je realizován společnostmi GfK Praha Median. V období od 1.7.2006-17.12.2006

Více

2010-2011. 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT

2010-2011. 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT 2010-2011 4. čtvrtletí + 1. čtvrtletí MEDIA PROJEKT PROGRAM PREZENTACE Metodika U 2011 Odhady čtenosti deníků a suplementů za 4. čtvrtletí 2010 a 1. čtvrtletí 2011 Odhady čtenosti časopisů za 4. čtvrtletí

Více

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2017

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2017 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

10. května 2007 strana 1. GfK Praha Median. Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2007

10. května 2007 strana 1. GfK Praha Median. Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2007 10. května 2007 strana 1 GfK Praha Median Unie vydavatelů, Asociace komunikačních agentur, ARA s, SKMO MEDIA PROJEKT 2007 Media Projekt je realizován společnostmi GfK Praha Median. V období od 1.10.2006-31.3.2007

Více

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2016

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2016 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

Public Relations Proces

Public Relations Proces Public Relations Proces Radek Vítek Ogilvy Public Relations Vnímání je realita 2 Nejlepší příběh zvítězí Směřujeme do éry vypravěčů, kde smyslová a pocitová přitažlivost hrají dominantní role. Vypravěči

Více

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2018

MEDIA PROJEKT. 3. a 4. čtvrtletí 2018 Základní parametry výzkumu realizace MEDIAN a STEM/MARK stratifikovaný náhodný výběr lokalit adresní výběr kombinovaný s náhodným výběrem v lokalitě s kvótním zakončením face to face dotazování s využitím

Více

ČTENÁŘI MF DNES, LIDOVÝCH NOVIN A METRA

ČTENÁŘI MF DNES, LIDOVÝCH NOVIN A METRA ČTENÁŘI, LIDOVÝCH NOVIN A METRA i n z e r t n í p r e z e n t a c e VÝZKUM SLEDOVANOSTI MÉDIÍ jediný respektovaný zdroj schopný přinést informace o čtenářích odráží úspěch titulu mezi čtenáři a identifikuje

Více

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU TYPOLOGIE MEDIÍ, TVORBA REKLAMNÍ KAMPANĚ STUDIJNÍ CÍLE PŘEDSTAVIT MEDIÁLNÍ TRH A JEHO TRENDY KONKRETIZOVAT TYPOLOGII MÉDIÍ DEFINOVAT PROCES MEDIÁLNÍHO

Více

MEDIA PROJEKT. 8. srpna Čtení a dovolená

MEDIA PROJEKT. 8. srpna Čtení a dovolená 8. srpna 2019 Čtení a dovolená Deníky s nárůstem prodaného nákladu v letním období (červenec září) deník SPORT (+ 9 %) nárůst za poslední 3 roky opakovaně v období 3. čtvrtletí patrně dopad velkých sportovních

Více

PNS se představuje. První novinová společnost a.s. 9.7.2014

PNS se představuje. První novinová společnost a.s. 9.7.2014 PNS se představuje První novinová společnost a.s. 9.7.2014 První novinová společnost v ČR Informace o PNS PNS založena v roce 1992, tradice v distribuci tisku od roku 1953 největší distributor tisku v

Více

Prezentace výzkumných projektů SPIR

Prezentace výzkumných projektů SPIR 1 Prezentace výzkumných projektů SPIR - zkrácená verze - Výsledky za červenec (NM) a srpen (AdM) 2012 12. září 2012, Klub cestovatelů 2 1. Výsledky NetMonitor 2. Výsledky AdMonitoring 3. Kontinuální výzkum

Více

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Verze 1.0 Obsah Zdůvodnění existence Akčního plánu komunikace.. 3 Administrativní zajištění Akčního plánu

Více

Hodnocení informací v médiích

Hodnocení informací v médiích TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: marketa.skodova@soc.cas.cz Hodnocení informací v médiích Technické parametry

Více

Mediálně komunikační vzdělávání

Mediálně komunikační vzdělávání Mediálně komunikační vzdělávání Základní osnova kurzu Mediálně komunikačního vzdělávání bude pokrývat zejména níže uvedená témata, způsoby vzdělávání a okruhy. Ze zpětné vazby účastníků manažerského a

Více