ZELENÁ UČEBNA MŠ Chodovická

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZELENÁ UČEBNA MŠ Chodovická"

Transkript

1 ZELENÁ UČEBNA MŠ Chodovická (krátká závěrečná zpráva o realizaci projektu) Název projektu: Sp.zn.dopisu: Příjemce dotace: Osoba pověřená řízením projektu: ZELENÁ UČEBNA MŠ Chodovická S-MHMP/ /2013/MZO/III/704/2014/Rys Mateřská škola, Praha 9 - Horní Počernice, Chodovická 1900, příspěvková organizace Chodovická 1900, Praha 9 Horní Počernice IČ: Karolína Klímová, Mgr, klimovak@volny.cz, Výchozí stav: Mateřská škola Chodovická v Horních Počernicích je příspěvkovou organizací Městské části Praha 20. Ke školkové docházce ve 14 třídách je zapsáno 392 dětí, pedagogický sbor čítá 29 učitelek, chod školky zajišťuje více než 20 dalších zaměstnanců.v roce 2012 vzniklo Sdružení rodičů a přátel MŠ Chodovická, z.s., které s podporou vedení školky usiluje o začlenění zásad vzdělávání pro udržitelný rozvoj do školního vzdělávacího programu. Projekt ZELENÁ UČEBNA MŠ Chodovická volně navazuje na dlouhodobou snahu MŠ a SRPMŠ Chodovická přetvořit školkovou zahradu na hřiště v přírodním stylu. Vycházíme z přesvědčení, že pro lidskou bytost i tu malou je nejpřirozenějším pobyt ve venkovním prostředí. Běžný denní program v klasické mateřské škole ale předpokládá určitou úroveň komfortu je-li počasí nejisté, je dobře mít po ruce vhodný úkryt; klasická předškolní příprava často probíhá u stolečků, aby si děti mohly procvičovat správné návyky při úchopu tužky; hygienické předpisy vyžadují vhodné prostředí pro konzumaci svačin. Toto vše Zelená učebna pohodlně zajistí a děti pak mohou na školkové zahradě trávit celý den! Dotační příležitost: Na podzim 2013 jsme využili dotační příležitosti v rámci podpory projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m.prahy pro období 2014/2015 a požádali o příspěvek na realizaci Zelené učebny. Současně aktivní rodiče a učitelky započali s přípravou studie učebny s nadějí, že bude žádost úspěšná - byl vypracován architektonický návrh a v rámci pedagogického sboru zahájena diskuze o podobě a umístění tohoto nového prvku na školkové zahradě. Po přiznání dotačního příspěvku na jaře 2014 byl definitivní vzhled učebny upraven dle finančních možností MŠ. Budoucí Zelené učebně jsme dali podobu vzdušného přístřešku trámové konstrukce o půdorysu 6 x 6 m, s jehlanovitou střechou opatřenou lehkou krytinou a dřevěnou terasovou podlahou. Samozřejmostí byly dešťové svody a nádoby na jímání dešťové vody s možným využitím k zálivce zahrady. Součástí projektu byly vegetační prvky spojené s vybudováním nízkého zemního valu a bylinkové spirály. Kromě vybudování tohoto nového atraktivního prvku jsme kladli důraz na šíření myšlenek vzdělávání pro udržitelný rozvoj - pro tento účel jsme do projektu začlenili i vytvoření propagačních materiálů ve formě osvětového letáku a banneru.

2 Výtvarná studie Zelené učebny - jaro 2014 (Matěj Čech) Z projektové dokumentace pro ÚS z 06/2014 (D.Loučka) - pohled ze západu Realizace projektu: Na žádost zřizovatele byl projekt na Zelenou učebnu zpracován odborně způsobilou osobou a v 08/2014 vydán územní souhlas. Protože měla být vybudována svépomocí, po celou dobu realizace byl projektantem prováděn odborný dozor stavby. V období 09-11/2014 byly provedeny nezbytné zemní práce, ukotvení a vztyčení trámové konstrukce a krovu, provedena krytina a odvodnění střechy. Těsně před vypuknutím zimy jsme ručně dotvarovali val z vytěžené zeminy a osadili ho akátovou kulatinou. Práce probíhaly v rámci pravidelných i momořádných brigádnických akcí a v této fázi bylo rodiči a zaměstnanci školky odpracováno 294 dobrovolnických hodin. Díky úsilí projektového týmu se podařilo část materiálů a práce zajistit sponzorsky - jednalo se o zemní práce a část dopravy materiálu, dále pak OSB desky na podbití krytiny v hodnotě přes Kč věnoval Hornbach Baumarkt CS a polykarbonátovou plnou desku na světlík ve vrcholu střechy v hodnotě více než Kč věnovala firma Zenit, s.r.o. Pro hloubení děr na kotevní patky jsme si zapůjčili benzínový zemní vrták - v naší jílovité navážce se ale ukázal prakticky nepoužitelný a přišel tak ke slovu starý dobrý krumpáč. Také při přenášení největších trámů se hodilo, že jsou školkoví tatínci silní - a že jich máme hodně! Tak jsme je pak na jaře trochu nakrmili - aby neřekli!

3 V březnu 2015 v rámci tradiční jarní rodičovské brigády Odemykání zahrady byla vybudována bylinková spirála doplněná mělkým jezírkem o průměru cca 1 m a max.hloubce 25 cm. Spirálu a val jsme pak v průběhu celého jara osazovali trvalkami a bylinkami; na péči o vegetační prvek se podílely školkové děti v rámci běžného denního programu. Seznam vysazených rostlin: - tymián obecný (dva druhy) - šalvěj lékařská - levandule lékařská - máta vonná - dobromysl obecná - meduňka lékařská - měsíček lékařský - yzop lékařský - barvínek menší - kosatec nízký - rožec plstnatý - třezalka kalíškatá - jasmín nahokvětý - mochna křovitá - vajgélie květnatá - dosna indická Část rostlinného materiálu jsme dostali darem. Koncem května 2015 byly dodány modřínové terasovky a podkladové latě na podlahu a smrkové hranoly na zábradlí - materiál byl v zahradním přístřešku povrchově ošetřen dvěma vrstvami olejového nátěru pro venkovní použití. Na kačírkovém zásypu jsme rozložili betonové dlaždice 30x30 cm, vyrovnali podkladové latě v mírném sklonu směrem k jihu a sestavili terasu. Maminky se ukázaly neobyčejně zručnými! Stejně jako děti...a tatínkové, ale těm to jde od ruky přece vždycky! Pak už jen zbývalo vyplést zábradlí jutovými lany, osadit sudy na dešťovou vodu s výpustními kohouty a provést polykarbonátový světlík ve vrcholu střechy - do učebny tak proniká dost světla i v zamračených dnech.

4 22.června 2015 byla Zelená učebna stavebně dokončena a připravena k užívání. Následující den proběhla akce pro veřejnost, kterou jsme nazvali Letní slavnost - učebna byla oficiálně uvedena do provozu a byly též představeny dosavadní výsledky ekovýchovného projektu Jediný svět, který v MŚ probíhal souběžně od září Mezi účastníky byli především rodiče a prarodiče školkových dětí, a to i těch, které již MŠ opustily; maminky dodaly domácí pečivo a část občerstvení zajistilo SRPMŠ Chodovická, z.s.; probíhaly doprovodné aktivity pro rodiče s dětmi zaměřené na poznávání hlasu ptáků (zvukový orientační závod ), orientaci podle buzoly a práci se dřevem. Vnitřní vybavení je zatím prosté - akátové špalky na sezení a delší lavice s úložným prostorem. Paní učitelky chtějí, aby bylo v učebně dostatek místa pro celou třídu - pro případ potřeby je v nedalekém zahradním přístřešku připraven stůl. Koncem roku 2015 se podařilo dokončit audioprvek. Využití Zelené učebny: Během podzimu 2015 byla již učebna intenzivně využívána dětmi MŠ v rámci běžného denního programu a pro konání komunitních akcí. Proběhl zde Dobročinný bazárek MŠ Chodovická, tradiční Zamykání zahrady a těsně před vánoci i Zpívání před betlémem, který instalovali rodiče a učitelky MŠ při podzimní brigádě.

5 Od září 2015 probíhá v Zelené učebně Lesní klub předškolní angličtiny, jehož zásadou je trávit přidělený čas výhradně venku - za každého počasí! V návaznosti na projekty Zelená učebna a Jediný svět byly vytvořeny 4 soubory terénních pomůcek (obsah viz příloha), které budou k dispozici dětem při pobytu venku s řízeným programem a konkrétním vzdělávacím cílem. Dále bude učebna průběžně vybavována dalšími pomůckami pro venkovní použití se vzdělávacím potenciálem. Z výsledku projektu přímo profituje 392 dětí a učitelský sbor MŠ Chodovická, nepřímo též širší komunita školky u příležitosti konání akcí pro rodiče a veřejnost. Občasné využití Zelené učebny bylo nabídnuto dalším školským zařízením v MČ Praha 20. Zelená učebna se v testovacím provozu ukázala jako cenný prvek, který umožnil zavedení takových nových aktivit do běžné praxe MŠ, které využívají přístupy a principy vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Kolik nás stála Zelená učebna? Realizace projektu stála Kč. Dotační příspěvek Hl.m.Prahy Kč byl vyčerpán beze zbytku. Z jiných zdrojů se podařilo získat Kč. Na vlastním budování a vybavování učebny bylo dobrovolnicky odpracováno 450 hodin celkem 31 rodiči školkových dětí a zaměstnanci MŠ, na dalších činnostech zajišťujících realizaci projektu (projektový tým a zaměstnanci MŠ) dalších cca 250 hodin. Materiálem v hodnotě Kč přispěly firmy Hornbach Baumarkt CS a Zenit s.r.o., firma pracující souběžně na rekonstrukci školkové budovy provedla sponzorsky zemní práce, čímž jsme ušetřili na těchto položkách oproti původnímu rozpočtu projektu. Ušetřené prostředky jsme využili na hrazení materiálových nákladů spojených s tvorbou audioprvku, bylinkového záhonu a konstrukčních materiálů Zelené učebny. Díky dotačnímu příspěvku jsme dovedli ke zdárnému konci finančně náročný projekt, na který bychom jinak nezískali dostatečné prostředky. Díky úsilí členů projektového týmu se podařilo část materiálu a služeb zajistit sponzorsky, takže jsme i ve zkráceném rozpočtu byli schopni, v neposlední řadě díky obrovskému pracovnímu nasazení dobrovolníků, zajistit plnou realizaci projektu. Díky za tu šanci! Zelená učebna MŠ Chodovická nás posunula dál - příležitost, která vznikla přiznáním dotačního příspěvku, aktivizovala nejen školkové rodiče, ale i část pedagogického sboru, který se dříve k aktivitám ve směru VUR stavěl spíše skepticky. Věříme, že je tento úspěšně završený projekt dalším krokem na naší cestě ke vzdělávání pro udržitelný rozvoj, že je další šancí pro nás a naše děti! Projekt fi nančně podpořilo Hlavní město Praha v rámci grantového řízení na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl.m.prahy pro rok 2014

Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě

Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: STAVBA: Vznik zahrady v přírodním stylu MŠ Revoluční hurá zpátky k přírodě STUPEŇ PD: KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: Dokumentace pro provedení stavby (DPS) Rýmařov PARCELA Č.: část pozemku parc.

Více

A. Průvodní zpráva. Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA

A. Průvodní zpráva. Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA Název stavby: NOVÁ ŠKOLNÍ ZAHRADA Místo stavby: pozemky parc. č. 449/14, katastrální území Loučany Investor: Obec Loučany Loučany 749, 783 44 Náměšť na Hané Stupeň dokumentace: Územní souhlas 1. Identifikace

Více

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: Název stavby : Bytový (Rodinný) dům Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 Okres Charakter stavby Účel stavby : Ostrava : Novostavba (Rekonstrukce) : Stavba

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-482/14-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-482/14-C INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-482/14-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola, Český Krumlov, Za Nádražím 223 Za Nádražím 223, 381 01

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Příloha žádosti o registraci Počet stran 9 o.s. Sluneční zahrada Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Projekt : Chráněná dílna svatý Prokop u červeného

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali.

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali. Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIH-1434/14-H Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Mateřská škola, Studnice,

Více

KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY. Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou

KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY. Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou KRÁLOVSTVÍ PANÍ PŘÍRODY Přírodní zahrada při Mateřské škole Jaroměřice nad Rokytnou Přírodní zahrada v mateřské škole Přírodní zahrada je velmi hodnotným životním prostorem. Představuje pestrý a biologicky

Více

Mateřské školy. Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015. Část I. Základní charakteristika mateřské školy

Mateřské školy. Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015. Část I. Základní charakteristika mateřské školy Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Brno, Blažkova 9 b/ Zřizovatel školy: Statutární

Více

HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO

HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO 1 HŘIŠTĚ V PŘÍRODNÍM STYLU PŘI MŠ PASTELKY BRNO POPIS PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU Zpracováno: červenec 2015 Zpracovatel: ing. arch. Ivo Urban ACERINTERIER s.r.o. Špitálka 8 602 00 BRNO... razítko, podpis 2 Obsah

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832. Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832. Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Charlese de Gaulla, Praha 6 Bubeneč, Charlese de Gaulla 18/832 Charlese de Gaulla 18/832, 160 00 Praha 6 - Bubeneč Identifikátor

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-113/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-113/12-U Název právnické osoby Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. vykonávající činnost: Sídlo: U Nových lázní 1286/9,

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j.: ČŠIA-496/12-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola Veltruská Sídlo: Veltruská 560, 190 00 Praha 9 Prosek IČ:

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva Stavebník: Mgr. Jana Holenková, Střelniční 2128, 738 01Frýdek-Místek; Ing. Pavel Babiš, Třanovského 390, 738 01Frýdek Místek Název akce: Rodinný dům na parcele č. 151/2 v k. ú. Janovice u Frýdku Místku,

Více

LINIA 1061. . velké vikýře zvyšují komfort v ložnicích. balkon z rodičovské. 164.0 m 2. 4 210 000 Kč 2 320 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2010

LINIA 1061. . velké vikýře zvyšují komfort v ložnicích. balkon z rodičovské. 164.0 m 2. 4 210 000 Kč 2 320 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2010 1640 m 2 nízkoenergetický standard rodinného domu 4 210 000 Kč 2 320 000 Kč 1088 m 2 7611 m 3 144 m 2 864 m 2

Více

Bydlení v přírodě BYDLENÍ

Bydlení v přírodě BYDLENÍ BYDLENÍ Bydlení v přírodě Snili jste jako děti o kočovném životě? Svému snu se můžete přiblížit tím, že si na pozemku postavíte maringotku! V této se dá pobývat od slunného jara až do mrazivé zimy. TEXT

Více

DUR Turistické přístřešky podhostýnského mikroregionu A. ÚVODNÍ ÚDAJE

DUR Turistické přístřešky podhostýnského mikroregionu A. ÚVODNÍ ÚDAJE Příloha č.2a - projektová dokumentace A. ÚVODNÍ ÚDAJE Název stavby : Místo stavby : Turistické přístřešky viz.příloha tabulka zastavení Okres : Kraj : Kroměříž Zlínský Investor : Klub lyžařů Kroměříž Charakter

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIS-2929/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola Vojkovice, okres Mělník Sídlo Vojkovice 140, okres Mělník, 277 44 E-mail právnické

Více

ZÁMEK VIMPERK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA

ZÁMEK VIMPERK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁMEK VIMPERK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA Dne 1. 1. 2015 začal zámek Vimperk spravovat Národní památkový ústav. Zámek získal ve zcela nevyhovujícím stavu, neudržovaný, bez standardních prohlídkových tras a návštěvnického

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah:

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah: D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení Technická zpráva Obsah: a) Všeobecně... 1 b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení a řešení vegetačních úprav okolí objektu,

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-632/14-A. Trávníčkova 1747, 155 00 Praha 5 - Stodůlky INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-632/14-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 750 308 11 Mateřská škola PALETKA, Praha 13, Trávníčkova 1747 Trávníčkova 1747, 155

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

Výroční zpráva 2010. Naši činnost podpořili. Město Chrudim

Výroční zpráva 2010. Naši činnost podpořili. Město Chrudim OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PALUČINY www.paluciny.cz Výroční zpráva 2010 Naši činnost podpořili Město Chrudim Pigmentum s.r.o. elektrofirma p. Lédla, Elmont Třemošnice, p.hlaváč-inženýrská činnost ve výstavbě, p.erlebach

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 Tento provozní řád je zpracován podle vyhlášky 410/2005 Sb., kterou se provádí zákon č. 471/2005 Sb., o ochraně veřejného zdraví. I. Údaje o zařízení Název: Mateřská škola Brno,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/15

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/15 Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov Tel: 323 640 573 e-mail: zstehov@seznam.cz www.zstehov.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/15 Zpracovala: Mgr.

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Plán činností Ekoškoly na rok 2016

Plán činností Ekoškoly na rok 2016 Plán činností Ekoškoly na rok 2016 činnost termín realizace zodpovědnost hodnocení Průběžně aktualizovat informace na nástěnce pro děti, a rodiče I. Potyková Pořídit mikroskop, lupy do konce r. 2015, M.

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Pardubice Inspekční zpráva I. Mateřská škola Polička Riegrova 7, 572 01 Polička Identifikátor: 600 100 138 Zřizovatel: Město Polička, MÚ, Palackého, 572 01 Polička

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Brno Inspekční zpráva Mateřská škola Šebetov 679 35 Šebetov 215 Identifikátor zařízení: 600105474 Zřizovatel: Obec Šebetov, 679 35 Šebetov 108 Školský úřad Blansko,

Více

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi

Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Rodinné centrum Světýlka, o.s. Sídlo: Palackého nám. 65, Vlašim Provozovna: MŠ Vorlina, V Sadě Jesličky v Centru denní péče ve Vlašimi Naše Rodinné centrum Světýlka ve Vlašimi provozuje od září roku 2011

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIS-2922/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola Tupadly 152 Sídlo Tupadly 152, 28563 E-mail právnické osoby IČ 75033879 turanska@seznam.cz

Více

Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6.

Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6. Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6. 2013 15/2013 1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

ČESKÁ REPUBLIKA ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ REPUBLIKA ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ REPUBLIKA ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště České Budějovice Inspekční zpráva Mateřská škola Radomyšl, okr. Strakonice Adresa: Podolská 164, 387 31 Radomyšl Identifikátor zařízení: 600 063

Více

Malý zahradník MŠ Novoborská. školní rok 2014/15

Malý zahradník MŠ Novoborská. školní rok 2014/15 Malý zahradník MŠ Novoborská školní rok 2014/15 Eko-projektu Malý zahradník se v naší MŠ Novoborská věnujeme již několikátým rokem a vždy se tento dlouhodobý projekt setkává s kladnou odezvou jak mezi

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Albrechtice, okres Ústí nad Orlicí. Albrechtice 131, 563 01 Lanškroun. Identifikátor školy: 600 103 358

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Albrechtice, okres Ústí nad Orlicí. Albrechtice 131, 563 01 Lanškroun. Identifikátor školy: 600 103 358 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Albrechtice, okres Ústí nad Orlicí Albrechtice 131, 563 01 Lanškroun Identifikátor školy: 600 103 358 Termín konání inspekce:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Identifikační údaje stavby: Název akce: Místo stavby: Katastrání území: Vybudování zahrady MŠ Jelínkova Klíč k přírodě zahrada MŠ Jelínkova, Rýmařov Rýmařov Parc. č..555,

Více

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu

Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Mezinárodní bezpečné školy Přihláška do programu Název školy: Základní škola Oskol, Kroměříž, příspěvková organizace Sídlo školy: Mánesova 3861/5, 767 01 Kroměříž Zřizovatel: Město Kroměříž Právní forma:

Více

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb 40 00 Praha 4, K Sídlišti 840 Mateřská škola Kaplická 84 tel., fax: 24 73 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz Výroční zpráva

Více

SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK

SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK Příloha č. 2 k Zadávací dokumentaci SPECIFIKACE TECHNICKÝCH PODMÍNEK pro účely veřejné zakázky CYKLOTRASA VOLYŇKA: dodávka mobiliáře pro doprovodnou infrastrukturu cyklotrasy Název veřejné zakázky: CYKLOTRASA

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ZAHRADY ZEMĚ POHÁDEK PŘI MŠ FRANCOUZSKÁ KOPŘIVNICE

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ZAHRADY ZEMĚ POHÁDEK PŘI MŠ FRANCOUZSKÁ KOPŘIVNICE PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ZAHRADY ZEMĚ POHÁDEK PŘI MŠ FRANCOUZSKÁ KOPŘIVNICE Zásady provozního řádu dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. Zařízení pro

Více

Využití školních zahrad a pozemků - praktická ekologie

Využití školních zahrad a pozemků - praktická ekologie Využití školních zahrad a pozemků - praktická ekologie Ing. Václav Kugler lesní inženýr se zálibou v botanice předseda Správní rady, ENVIRA, o.p.s. fundraiser, poradce a projektový konzultant kugler@toulcuvdvur.cz;

Více

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN

ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN ODSTRANĚNÍ BUDOVY LOKÁLKA, ČESKÝ TĚŠÍN TECHNICKÁ ZPRÁVA Část F DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ STAVBY Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání: Místo stavby: Město Český Těšín Náměstí ČSA

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Za pohádkou pohádka Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Obsah 1. Historie a charakteristika školy 2. Identifikační údaje 3. Prostorové a hygienické podmínky 4. Materiální podmínky : tělocvična

Více

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence na návštěvě v roubence Kanada pod Třemšínem Josef rozhodně není nezkušený stavebník postavil už několik rodinných domů, dřevostavba, do které nás pozval, je zatím jeho poslední prací. Ačkoliv se příjemný

Více

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna.

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna. I. Informace o zařízení: PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice pro škol.r. 2014/2015 Název školy Mateřská škola SLUNÍČKO Adresa školy Polesná 1690, Praha 9 Újezd nad Lesy Telefon 281011521 E-mail huttova@mspolesna.cz

Více

ÚPRAVY PLOCH U KD A K NÁDRAŽÍ V HAMRECH NAD SÁZAVOU VENKOVNÍ ZAŘIZOVACÍ PRVKY DĚTSKÉ HŘIŠTĚ OZELENĚNÍ

ÚPRAVY PLOCH U KD A K NÁDRAŽÍ V HAMRECH NAD SÁZAVOU VENKOVNÍ ZAŘIZOVACÍ PRVKY DĚTSKÉ HŘIŠTĚ OZELENĚNÍ ÚPRAVY PLOCH U KD A K NÁDRAŽÍ V HAMRECH NAD SÁZAVOU VENKOVNÍ ZAŘIZOVACÍ PRVKY DĚTSKÉ HŘIŠTĚ OZELENĚNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 1. Identifikační údaje a) označení stavby: ÚPRAVA PLOCH U KD A K NÁDRAŽÍ V HAMRECH

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Drobovice 76. Drobovice 76, 286 01 Čáslav. Identifikátor školy: 600 045 714

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Drobovice 76. Drobovice 76, 286 01 Čáslav. Identifikátor školy: 600 045 714 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Drobovice 76 Drobovice 76, 286 01 Čáslav Identifikátor školy: 600 045 714 Termín konání inspekce: 8. a 9. září 2004 Čj.: Signatura:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1317/09-S. Mateřská škola Třebíz, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1317/09-S. Mateřská škola Třebíz, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1317/09-S Název školy: Adresa: 273 75 Třebíz 6 Identifikátor: 600 043 746 IČ: 75 002 825 Místo inspekce: 273 75 Třebíz 6 Termín inspekce:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Mateřské školy Milosrdných bratří 2015 MILOSRDNÍ BRATŘI MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO SLOVO ÚVODEM Rok 2015 byl druhým rokem provozu Mateřské školy Milosrdných bratří. Nesl se především

Více

Technická zpráva. Vodovod a kanalizace. Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1. Investor :

Technická zpráva. Vodovod a kanalizace. Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1. Investor : - 1 - Technická zpráva Vodovod a kanalizace Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1 Investor : Město Žirovnice, Cholunská 665, 394 68 Žirovnice Vypracoval : Jiří Černý, IČ

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD BUDOV MŠ A ZŠ Č.j.: 30Z/2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Petr Juráček Pedagogická

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-349/15-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-349/15-C INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-349/15-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČO 03276759 Mateřská škola Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích s.r.o.

Více

SEZNAM DOKUMENTACE. I. Technická zpráva II. Tabulky konstrukcí III. Tabulky vybavení hřiště. Výkresy:

SEZNAM DOKUMENTACE. I. Technická zpráva II. Tabulky konstrukcí III. Tabulky vybavení hřiště. Výkresy: SEZNAM DOKUMENTACE I. Technická zpráva II. Tabulky konstrukcí III. Tabulky vybavení hřiště Výkresy: 01 Situace bourací práce 1:100 02 Situace nový stav 1:100 03 Detaily provedení konstrukcí K1, K2, K3

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín D.1.1 Architektonicko-stavební

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam.

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1119/15-S. Družstevní 422, 257 51 Bystřice msbystrice@seznam. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1119/15-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 75034492 Identifikátor 600041875 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA - 366/10 - A

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA - 366/10 - A Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIA - 366/10 - A Mateřská škola Nad Parkem Praha - Zbraslav Adresa: Nad Parkem 1181, 156 00 Praha - Zbraslav Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI- 95/09-01. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI- 95/09-01. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI- 95/09-01 Mateřská škola, Praha 3, U Zásobní zahrady 6/2697 Adresa: U Zásobní zahrady 6/2697, 130 00 Praha 3 Identifikátor:

Více

ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 6 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR VÝSTAVBY Č.J.: MCP6 073234/2012 V Praze dne: 27.9.2012 SPIS. ZN.: SZ MCP6 063460/2012/OV/Krá Značka: P-1916/Stř Vyřizuje: Krásná Jitka Kontaktní spojení: tel.

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 1. mateřská škola Velké Opatovice, okres Blansko

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. 1. mateřská škola Velké Opatovice, okres Blansko ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát - oblastní pracoviště Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA 1. mateřská škola Velké Opatovice, okres Blansko Dlouhá 429, 679 63 Velké Opatovice Identifikátor

Více

Koncepce rozvoje Mateřské školy K Lukám, se sídlem K Lukám 664/1a, Praha Libuš, 142 00

Koncepce rozvoje Mateřské školy K Lukám, se sídlem K Lukám 664/1a, Praha Libuš, 142 00 Koncepce rozvoje Mateřské školy K Lukám, se sídlem K Lukám 664/1a, Praha Libuš, 142 00 Zřizovatel: Městská část Praha - Libuš Libušská 35/200 Praha, 142 00 1. Stručná charakteristika mateřské školy Budova

Více

Stavební rozpočet. Náklady (Kč) Rozměry cena (Kč) Dodávka Montáž Celkem Herní prvky

Stavební rozpočet. Náklady (Kč) Rozměry cena (Kč) Dodávka Montáž Celkem Herní prvky Stavební rozpočet Název stavby: Příroda na dosah - přírodní zahrada MŠ Úvoz 57 Doba výstavby: Objednatel: Stavební objekt Dětské hřiště Začátek výstavby: Projektant: Statutární město Brno, Městská část

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1006/10-S. Mateřská škola Černuc, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1006/10-S. Mateřská škola Černuc, okres Kladno. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1006/10-S Mateřská škola Černuc, okres Kladno Adresa: Černuc 95, 273 23 Černuc Identifikátor: 600 043 835 IČ: 75 033

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ U Lípy Svobody - projekt hřiště a zahrady U Lípy Svobody 3 Brno 620 00 A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby MŠ U Lípy Svobody

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Šumperáček Vinný sklep e.č. 17 Úvaly u Valtic

Šumperáček Vinný sklep e.č. 17 Úvaly u Valtic LEGENDA POVRCHŮ: a hlazená tepelně izolační omítka 7, 430 b c TiZn plech střešní krytina PVC folie DEKPlan 76 tl. 1,5 mm d okenice c 5,110 1600 4,860 posuvná okenice 910 d 910 d kovová síť na vnější straně

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 7. 10. 2015 Ústí nad Orlicí 14. 10. 2015 Litomyšl Vyplňte, do jaké Burzy filantropie se hlásíte (okres Ústí nad Orlicí/okres Svitavy) Organizace

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba. www.atrea.cz

Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba. www.atrea.cz Typový dům ATREA Energeticky pasivní dřevostavba www.atrea.cz Představení společnosti ATREA ATREA s.r.o. je česká společnost založená již v roce 1990 se zaměřením na systémy řízeného větrání s rekuperací

Více

Jak cestuje kapka vody

Jak cestuje kapka vody Jak cestuje kapka vody Cíl: porozumění významu vody pro člověka a celou přírodu, pochopení koloběhu vody v přírodě, vychovávat k ochraně přírody Obsah: formou pohádky seznámení s koloběhem vody v přírodě,

Více

Fakultní základní škola a mateřská škola Barrandov II při PedF UK Praha 152 00 Praha 5 Hlubočepy, V Remízku 7/919, pracoviště Peškova 963

Fakultní základní škola a mateřská škola Barrandov II při PedF UK Praha 152 00 Praha 5 Hlubočepy, V Remízku 7/919, pracoviště Peškova 963 Fakultní základní škola a mateřská škola Barrandov II při PedF UK Praha 152 00 Praha 5 Hlubočepy, V Remízku 7/919, pracoviště Peškova 963 Putování za duhou Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Více

V. Doba plnění. a) Realizace terénních úprav do 20 dní od nabytí účinnosti smlouvy.

V. Doba plnění. a) Realizace terénních úprav do 20 dní od nabytí účinnosti smlouvy. 1 učebny včetně stolů, lavic a tabule a dále dodávkou pergoly. Podrobná specifikace díla je uvedena v příloze č. 1 této smlouvy, která je její nedílnou součástí (dále jen dílo ). Objednatel se zavazuje

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

Hodnocení školy. Za školní rok 2012 13. Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 280 02 Veltruby Kolín

Hodnocení školy. Za školní rok 2012 13. Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 280 02 Veltruby Kolín Hodnocení školy Za školní rok 2012 13 Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 280 02 Veltruby Kolín Zpracovala : Marcela Tesaříková, ředitelka školy Projednáno na pedagogické radě 30.8.2013

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-534/10 U Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Adresa: Studentská 1427, 431 11 Jirkov Identifikátor: 600

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11. Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1. Identifikátor školy: 600 035 221

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11. Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1. Identifikátor školy: 600 035 221 Česká republika Česká školní inspekce Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Pštrossova, Praha 1, Pštrossova 11 Pštrossova 11/204, 110 00 Praha 1 Identifikátor školy:

Více

A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY PODIA Investor : MĚSTYS SVITÁVKA, HYBEŠOVA 166 679 32 SVITÁVKA Projektant : ATL projekt s.r.o. ing. Jaroslav Chloupek, Česká 11, 679 61 Letovice ČKAIT - 1001709 Zakázka číslo : 17-2014

Více

Novostavba rodinného domu Nové Jirny

Novostavba rodinného domu Nové Jirny www.csukas.com únor 2013 obsah 2 identifikační údaje stavby 3 průvodní zpráva 4 prostorové schéma 5 dispozice přízemí... 1:100 6 dispozice podkroví.... 1:100 7 podélný řez domem.... 1:100 8 nadhledové

Více

Koncepce rozvoje škol, školských zařízení a mimoškolní činnosti na území města Kojetín na rok 2005-2008

Koncepce rozvoje škol, školských zařízení a mimoškolní činnosti na území města Kojetín na rok 2005-2008 Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Koncepce rozvoje škol, školských zařízení a mimoškolní činnosti na území města Kojetín na rok 2005-2008 Zpracoval: Ing. Jiří Šírek místostarosta města

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání (verze září 2015) Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program Školní družiny při Mezinárodní Montessori Mateřské a Základní

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Hradec Králové Inspekční zpráva Mateřská škola Karosa Hořice Pod Lipou 1773, 508 01 Hořice Identifikátor zařízení: 600 092 062 Zřizovatel: Městský úřad Hořice,

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-375/10-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-375/10-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-375/10-T Mateřská škola Ostrava-Slezská Ostrava, Jaklovecká 14/1201, příspěvková organizace Adresa: Jaklovecká 14/1201,

Více

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010)

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Dámy a pánové,vážení přátelé včelaři, zdravím Vás na dnešní výroční členské schůzi ve Střední odborné škole veterinární

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

CO PRO MNE VLASTNĚ UDĚLALO COMPITUM V ROCE 2013? ANEB VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ COMPITUM ZA ROK 2013

CO PRO MNE VLASTNĚ UDĚLALO COMPITUM V ROCE 2013? ANEB VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ COMPITUM ZA ROK 2013 CO PRO MNE VLASTNĚ UDĚLALO COMPITUM V ROCE 2013? ANEB VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ COMPITUM ZA ROK 2013 JAK PRACOVALO COMPITUM? Slovo compitum znamená v latině rozcestí. Rodina, na kterou soustředíme

Více

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, 2014/15 příspěvková organizace 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název: Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, příspěvková organizace

Více

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Zpracovala: M. Daňhelová, provozní pracovnice dílny OBSAH 1. PRÁVNÍ STAV VÝTVARNÉ DÍLNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A VÝVOJ VÝTVARNÉ DÍLNY 3. PROVOZ

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Praha Inspekční zpráva Základní škola, Praha 9 - Hloubětín, Hloubětínská 700 Adresa: Hloubětínská 700, 198 00 Praha 9 Identifikátor školy: 600040356 Zřizovatel:

Více

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem Signatura: vf3as103 Okresní pracoviště Chomutov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Mateřská škola Louny,

Více

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 Kontakty telefon: + 420 725 993 716 adresa: AGRO Český ráj a.s., Všeň 124, 512 65 Všeň email: agroceskyraj.vsen@seznam.cz, tel. ústředí

Více

Umístění a celkové pojetí stavby

Umístění a celkové pojetí stavby Umístění a celkové pojetí stavby Rodinný dům je druhým z tzv. Sluneční ulice. Dnes se možná více ujímá pojmenování Jezerní z důvodu, že na většině pozemků lze odkrýt hladinu spodní vody a vytvořit přirozená

Více

MALÝ ATLAS LÉČIVÝCH ROSTLIN II.

MALÝ ATLAS LÉČIVÝCH ROSTLIN II. ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABIŠÍN MALÝ ATLAS LÉČIVÝCH ROSTLIN II. ŽÁCI 6. ROČNÍKU HRABIŠÍN 2015 Úvod Každý rok jsou pro šestý ročník do plánu vzdělávání zařazována přírodovědná praktika. Letos jsme se rozhodli v

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1691/07-02. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1691/07-02. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1691/07-02 Mateřská škola Krnsko, okr. Mladá Boleslav Adresa: Krnsko 75, 294 31 Krnsko Identifikátor: 600 048 918 IČ:

Více

Za účelem získání praktických zkušeností s výstavbou a provozem byl na východě Čech realizován projekt energeticky úsporného domu "Pod Strání".

Za účelem získání praktických zkušeností s výstavbou a provozem byl na východě Čech realizován projekt energeticky úsporného domu Pod Strání. Energeticky úsporné domy - projekt "Pod Strání" O potřebě stavět energeticky úsporné domy dnes snad již nikdo nepochybuje. S teoretickými informacemi, jak navrhovat a stavět tyto domy se setkáváme dnes

Více

Městský úřad Nechanice - odbor výstavby a životního prostředí

Městský úřad Nechanice - odbor výstavby a životního prostředí Městský úřad Nechanice - odbor výstavby a životního prostředí Husovo náměstí čp.83 503 15 Nechanice SZ: Sp - Nech 0709 /2012, čj. Nech 0709/2012 Nechanice, 14. 8. 2012 oprávněná úřední osoba: Dana Rollová

Více

KOUPALIŠTĚ. Královo Pole. Projekt

KOUPALIŠTĚ. Královo Pole. Projekt Projekt KOUPALIŠTĚ Královo Pole Rekonstrukce areálu koupaliště městské části Brno Královo Pole ve spolupráci s generálním dodavatelem SKANSKA CZ a.s. na podkladě architektonického návrhu formou subdodávky

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty 1 A : PRŮVODNÍ ZPRÁVA k dokumentaci provedení novostavby přístřešku pro cyklisty a) identifikace : stavba : novostavba přístřešku pro cyklisty investor - stavebník : Město Paskov Nádražní 700 73921 Paskov

Více