XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 12. 14.4.2012"

Transkript

1 XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, Akce se koná pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. Osobní záštitu nad akcí Gymnasia cantant zpívá Brnu převzal primátor města Brna Bc. Roman Onderka, MBA.

2 XVIII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT 2012 Hodnocená národní přehlídka gymnaziálních sborů GYMNASIA CANTANT se za uplynulých sedmnáct ročníků stala nejen neodmyslitelnou součástí brněnského kulturního života, ale také společným místem setkání vybraných gymnaziálních sborů z celé republiky a cílem mnoha začínajících i dlouhodobě působících pěveckých těles. Během své historie se zde vystřídalo více než 80 různých sborů, což představuje téměř 3500 zpěváků. Organizátorem celostátní přehlídky GC 2012 je občanské sdružení GYMNASIA CANTANT ve spolupráci s Gymnáziem, Brno, Vídeňská 47, dále přehlídku podporují statutární město Brno, Jihomoravský kraj, Městská část Brno-střed a Nadace Leoše Janáčka. V letošním ročníku jsme se vrátili k modelu, kdy jsou sbory do celostátního kola pozvány na základě výkonů v kolech regionálních. Ta se uskutečnila v průběhu března v Praze, Brně a Ostravě. Sbory měly možnost zůčastnit se ve dvou kategoriích kategorie A s povinnou skladbou a obsazením, kategorie B volný repertoár. Z kategorie A postoupily porotou vybrané sbory do celostátního kola podle postupového klíče, sbory z kategorie B byly do Brna pozvány na základě doporučení poroty ze svého regionálního kola. V průběhu přehlídky bude opět účastníkům nabídnuta i možnost nastudovat v ateliérech a na závěrečném koncertě předvést některou ze skladeb Leoše Janáčka. Dále proběhnou přidružené kulturní a společenské akce, při kterých bude dán prostor pro aktivní vystoupení a produkce zúčastněných sborů. Cílem XVIII. ročníku GC je především umožnit všem gymnaziálním sborům účast nejprve v regionálních kolech, a v případě úspěšného vystoupení i v kole celostátním, aby měly možnost srovnání s ostatními sbory a motivaci pro další činnost. Odborná porota bude hodnotit výkon každého sboru a může poradit jednotlivým tělesům s případnými intonačními, výrazovými nebo repertoárovými problémy. celostátní kolo GYMNASIA CANTANT 2012 se koná za přispění Statutárního města Brna a Jihomoravského kraje

3 Časový harmonogram GYMNASIA CANTANT 2012 čtvrtek 12.dubna 10:00 14:00 příjezdy sborů, prezence, ubytování 14:30 organizační schůze sbormistrů 15:00 17:00 nácvik v ateliérech I 17:00 18:30 večeře 19:00 koncert Sbory sborům ve Dvoraně VUT, Antonínská 1 pátek 13.dubna 7:00 8:30 snídaně 7:30 9:20 akustické zkoušky 10:00 12:30 dopolední program přehlídky 12:00 14:00 oběd 13:30 15:10 odpolední program přehlídky 15:30 17:00 nácvik v ateliérech II 15:30-18:00 návštěva Rajhradu pro přihlášené sboristy 18:30 22:30 večeře GYMNASIA CANTANT PARTY v klubu Fléda, koncert Sbory sborům, nácvik společné skladby, doprovodná hudební vystoupení 20:00 22:00 setkání sbormistrů s porotou a následné pohovory poroty, dirigentů a dalších zájemců v salonku klubu sobota 14.dubna 7:30 8:30 snídaně 9:30 odjezd na Novou radnici a společný Zpěv pro Brno 10:30 12:00 slavnostní závěrečný program v Divadle Reduta

4 Harmonogram soutěžních vystoupení GYMNASIA CANTANT :00 Zahájení 10:10 Cum decore I, Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 10:25 Song, Masarykovo gymnázium Vsetín 10:40 Mladí madrigalisté, Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 10:55 Komorní sbor Gymnázia Orlová 11:25 Basové G, Gymnázium Františka Palackého, Valašské Meziříčí 11:40 Columbella, Gymnázium Oty Pavla, Praha 11:55 SPS Garrendo, Gymnázium, Frenštát pod Radhoštěm 12:10 Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová 13:30 Pěvecký sbor GOH, Gymnázium Olgy Havlové 13:45 Pěvecký sbor Barbastella, Gymnázium Hodonín 14:00 Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Jana Nerudy, Praha 14:25 Sbor 1. českého gymnázia v Karlových Varech 14:40 Pěvecký sbor gymnázia Dr. Karla Polesného ve Znojmě 14:55 Viva la musica, Gymnázium Uherské Hradiště ČLENOVÉ POROTY Prof. Lumír Pivovarský (Ostravská univerzita) Prof. Lubomír Mátl (JAMU Brno) Doc. Ivan Sedláček (Kantiléna Brno) Doc. Jan Kostečka (MU Brno) Lukáš Kozubík (PS Lumír)

5 Orlando di Lasso Jacobus Gallus Handl Lidová, upr. Jaroslav Krček Jiří Laburda Ray Henderson O occhi, manza mia Alleluia. In resurectione tua Christe Což se mně, má milá, hezká zdáš Zelený majerán Bye, bye, blackbird CUM DECORE I Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec Sbormistr Mgr. Zuzana Kubelková Smíšený sbor Cum decore I je mladší, samostatně působící sekcí sboru Cum decore - ten při Gymnáziu F.X.Šaldy v Liberci pracuje již od roku Na podzim 2008 jeho vedení převzala Zuzana Kubelková, absolventka PF UJEP v Ústí nad Labem obor sbormistrovství hudební výchova. Cum decore I má 29 členů, vesměs studentů gymnázia a několika středních škol Liberecka. Charakterem svého repertoáru navazuje na dosavadní činnost hlavního sboru Cum decore. John Dowland Come again Eduard Douša Pero, Tužka lidová v úpr.o. Halmy Čačina U. Chitman, úpr. T. Novotný Adon olam SONG Masarykovo gymnázium Vsetín Sbormistr PaedDr. Helena Kaločová Pěvecký sbor Song působí na Masarykově gymnáziu ve Vsetíně už 16 let. Sbor pořádá pravidelnou koncertní činnost, koncertuje v Česku i v zahraničí (Itálie, Německo, Chorvatsko, Řecko, Slovensko, Rakousko, Bosna a Hercegovina). Pěvecký sbor Song má na svém kontě řadu vítězství ze soutěží Chrám i tvrz, Iuventus mundi cantant Opava, Svátky písní Olomouc, Gymnasia Cantant Brno, účast na prestižním FSU v Jihlavě a na česko- německém hudebním týdnu v Coburgu. Song natočil a vydal celkem 8 CD a natočil tři pořady pro rozhlasové stanice Český rozhlas a Proglas. Od založení pěveckého sboru Song na Masarykově gymnáziu Vsetín je jeho dirigentkou PaedDr. Helena Kaločová.

6 Mladí Madrigalisté Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Sbormistři Helena Jankovská, Jaroslav Černocký spirituál Thomas Weelkes Josquin Desprez Zdeněk Lukáš My Lord Let thy merciful ears El grillo Oj, oj, oj Mladí madrigalisté byli založeni v roce 1971 prof. Miluší Kleinovou. Během 40 let existence se v něm vystřídalo na 1000 studentů v průměrném věku 16 let. Sbor koncertuje po celé České republice, podniká koncertní zájezdy do mnoha zemí Evropy, pravidelně se s úspěchem účastní domácích i zahraničních soutěží (např. zlatá pásma v celostátních soutěžích Gymnasia cantant v letech 2009 a 2011 či Opava cantat 2009). Těleso pracuje pod vedením sbormistrů Heleny Jankovské a Jaroslava Černockého. Komorní sbor Gymnázia Orlová Gymnázium a SOŠ Orlová Sbormistr Mgr. Petra Rašíková Claudio Monteverdi Jiří Pospíšil Andrzej Koszewski Ben Bernie Lasciate mi morire Dvě rekrutské písně Baj Sweet Georgia Brown Komorní sbor Gymnázia Orlová vznikl v roce 2010, je složen z nejnadšenějších členů Smíšeného pěveckého sboru Gymnázia Orlová. Hned v prvním roce své existence vybojoval na Gymnasia cantant zlaté pásmo, v červnu letošního roku se společně se Smíšeným pěveckým sborem předvede divákům na čtrnáctidenním Mezinárodním mládežnickém festivalu v italské Parmě. Uměleckou vedoucí a dirigentkou sboru je Mgr. Petra Rašíková.

7 Thomas Tallis Arvo Pärt Antonín Dvořák Lajos Bárdos Manuel Massotti Littel Basové G Gymnázium Fr. Palackého Valašské Meziříčí Sbormistr Jana Krcháková If Ye Love Me Bogorodice děvo Nepovím Dana-dana Con el vito Sbor Basové G byl založen v roce 1992 a pracuje po celou dobu pod vedením Jany Krchákové, absolventky brněnské muzikologie. Repertoár sboru je pestrý a zahrnuje skladby různých období a stylů. Zpěváci vystupují nejen ve Valašském Meziříčí a okolí, ale také na festivalech a soutěžích v jiných městech (Otrokovice, Opava, Ostrava, Brno, Praha, Český Krumlov). K největším zážitkům sboru patří koncertní zájezdy do zahraničí (Polsko, Slovensko, Chorvatsko, Řecko, Itálie, Maďarsko). Spirituál Lidová z Podještědí, arr. Petr Václav Michna Albert de Klerk Spirituál, arr. J. Rosamond Johnson Garrendo Gymnázium a SPŠ elektrotechniky a informatiky Frenštát pod Radhoštěm Sbormistři Mgr. Ivana Klvaňová, Mgr. Petr Václav Michna Freedom is coming Když jsem já šel Pater Noster Now Let Me Fly Smíšený pěvecký sbor Garrendo působí při Gymnáziu ve Frenštátě pod Radhoštěm, a to pod vedením sbormistrů Mgr. Ivany Klvaňové a Mgr. Petra Václava Michny. Sbor vystupuje na akcích pořádaných školou a městem, na vernisážích výstav, ale představili se už i v Praze, v Brně, Ostravě, Plzni, v Otrokovicích, na Slovensku, v Polsku a v Holandsku. Vyvrcholením celoroční práce bývá závěrečný koncert a účast na přehlídkách gymnaziálních sborů v Brně a v Opavě. Garrendo obsadilo v hodnocené přehlídce gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant v Brně v r a 2010 stříbrné pásmo a na sklonku roku 2011 na přehlídce Gymnasia Cantat v Opavě pásmo zlaté a zvláštní ocenění poroty za interpretaci povinné skladby.

8 COLUMBELLA Gymnázium Oty Pavla, Praha Sbormistr Michaela Šreinová spirituál Nobody knows the troubles I ve seen africká Yakanaka L. Armstrong What a wonderful world Lidová Prší, prší Jaroslav Ježek Nikdy nic nikdo nemá am. spirituál Deep river Columbella, pěvecký smíšený sbor, zal. roku 2000 Michaela Šreinová na nejmenším pražském gymnáziu. Sbor se věnuje nejrůznějším žánrům, od Stravinského k Vaňhalovi a Bachovi ve vážné hudbě, jazzovým písním se zvláštním zaměřením na tvorbu Jaroslava Ježka, spirituálům, gospelům, lidovým písním od českých až k africkým. Michaela Šreinová, sbormistryně a češtinářka, působí též jako sbormistryně ve sboru Gaudium Pragense. Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová Gymnázium a SOŠ Orlová Sbormistr Mgr. Petra Rašíková Johann Sebastian Bach F.Anerio Zdeněk Lukáš AntonínTučapský Jiří Pospíšil Magnificat D dur Christus factus est Za naším huménkem Gde je kostel, tam je fara Smíšený pěvecký sbor Gymnázia v Orlové byl založen v lednu 2001, členy sboru jsou studenti a studentky víceletého gymnázia nebo jeho absolventi. Pravidelně se zúčastňuje festivalů a soutěží sborového zpěvu v Praze, Brně, Opavě, Ostravě a Olomouci, kde se již tradičně umísťuje na předních místech. Mezi největší úspěchy sboru patří zlatá pásma - Gymnasia cantant 2001, 2009,2010, 2011, Opava cantat 2001, 2002, 2003, 2004, 2009, Pražské dny sborového zpěvu 2002, 2007, Pražské Vánoce 2008, Sbor byl rovněž několikrát oceněn za hlasovou kulturu. Účastní se rovněž mezinárodních festivalů sborového zpěvu letos v červnu vystoupí na Mezinárodním mládežnickém festivalu v italské Parmě. V říjnu 2010 byl sbor oceněn jako nejlepší středoškolský tým Moravskoslezského kraje. Uměleckou vedoucí a dirigentkou sboru je Mgr. Petra Rašíková, se sborem spolupracuje Mgr. Jana Lukšová a Mgr. Aleš Bína.

9 Pěvecký sbor GOH Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava Sbormistr Mgr. Olga Blažková E. Butler Music is my life Leonard Bernstein Tonight Lidová Kdybys měla má panenko Jaroslav Krček Jede sedlák do mlejna Camile Saint-Saëns Ave verum corpus Oscar Peterson Hymn to Freedom Zpíváme pro radost nás zpěváků i pro radost posluchačů. Představili jsme se na mnoha festivalech a koncertech, zpívali jsme v italském Vieste na zahajovacím koncertu Mariánských slavností v roce Od roku 1996 každoročně účinkujeme s dalšími ostravskými zpěváky a instrumentalisty na půlnoční mši se skladbou Hej mistře J. J. Ryby. Sbor se umístil v bronzovém pásmu na festivalu Svátky písní Olomouc a ve stříbrném pásmu v loňské krajské soutěži středoškolských pěveckých sborů GC 2011 v Ostravě. Sbormistryní je od roku založení sboru (leden 1991) Mgr. Olga Blažková. Alessandro Scarlatti Zdeněk Lukáš Paul Basler arr.josef Ilčík Barbastella Pěvecký sbor Gymnázia Hodonín, Sbormistr Josef Ilčík Exultate Deo Sanctus Gloria Levan polka Pěvecký sbor Gymnázia Hodonín vznikl v roce Členové sboru jsou studenty primy až oktávy gymnázia. V současné době sbor tvoří čtyřicet členů, kteří do svých zájmů a zálib zahrnuli sborové zpívání, čímž přispívají nejen k pestrému kulturnímu životu na gymnáziu, ale svým zpěvem obohacují i kulturní dění města Hodonína. Ve svém repertoáru si sbor neklade žádná omezení. Cílem je nalézt ke každé skladbě takový přístup, který při jejím provedení přinese uspokojení zpěvákům i posluchačům. Od minulého školního roku přijal sbor nový název Barbastella. Jeho sbormistrem je Josef Ilčík.

10 Smíšený pěvecký sbor Gymnázium Jana Nerudy, Praha Sbormistr Petr Bärtl Gordon Young Thomas Morley Traditional Lidová Spirituál Alleluja Now Is The Month of Maying An Irish Blessing Ej, vandrovali hudci Ride The Chariot Pěvecký sbor Gymnázia jana Nerudy v Praze založil roku 1994 prof. Petr Bärtl, který je až dodnes jeho sbormistrem. Během osmnácti let se ve sboru vystřídaly stoky studentů, kteří absolvovali desítky koncertních vystoupení v ČR i vzahraničí. Sbor získal na Opava cantat roku 1998 zlaté pásmo, na Gymnasia cantant Brno byl 2x ve stříbrném a 7x ve zlatém pásmu. Zúčastnil se také úspěšně soutěží Young Praque a Canti veris Praga.Získal několik zvláštníích cen (za dramaturgii, za provedení povinné skladby apod.)lečného sborového snažení a objevování tohoto žánru. Účast na Gymnasia Cantant 2011 bude třetí veřejnou produkcí tohoto tělesa. Sbormistr Jakub Tomala je absolventem Pedagogické fakulty MU, obor Čj-Hv. Sbor Prvního českého gymnázia v Karlových Varech Sbormistr Jan Rezek Gordon Young Michael Praetorius Dixon Ross C.Saint-Saens Adiemus Alleluja Audite, silete Lollipop Ave verum Song of Sanctury Sbor byl založen roku 1994 Václavem Zemanem, původně jako sbor profesorský, o rok později byl již přeměněn na sbor studentský a také doplněn o školní orchestr (rok 1995). Pravidelně vystupuje na akcích pořádaných městem Karlovy a školou. Sbor se pravidelně zúčastňuje přehlídek Gymnasia Cantant (v roce 2001 získal zlaté pásmo) a spolupracuje se zahraničními hudebními tělesy partnerských gymnázií z partnerských měst Bayreuth a Bernkastel-Kues, kde také již vícekrát koncertoval. Repertoár sboru zahrnuje věci z období renesance až po současné hudební styly, což potvrdil v roce 2012, kdy sbor spolupracoval na ojedinělém projektu Rock Chamber Orchestra, kde v Praze v klubu SaSaZu spolu účinkoval symfonický orchestr, sbor, rocková kapela a DJ.

11 Anonimo (16. století) Robert Jones lidová píseň, upr. Petr Kolář lidová píseň, upr. Petr Kolář Spirituál Jiří Ludvík a Jarmila Navrkalová Riu riu chiu Farewell, Dear Love Petrove, Petrove Nepi Jano I m gonna sing Božský Kája Pěvecký sbor Gymnázium Dr. Karla Polesného, Znojmo Sbormistr Mgr. Jiří Ludvík Sbor vznikl po několikaleté pauze před osmi lety pod vedením Mgr. Jiřího Ludvíka. Pravidelně se účastní kulturního života ve Znojmě a soutěže Gymnasia Cantant. Jiří Ludvík se kromě své pedagogické praxe na gymnáziu věnuje vedení folklórního souboru Dyjavánek Znojmo, je primášem cimbálové muziky Antonína Stehlíka a prezidentem Hudebního festivalu Znojmo a Jazzfestu Znojmo. arr. Josef Schreiber anonym arr. Franz Knapp arr. Otto Albert Tichý traditional spiritual Ó, lásko, lásko Tourdion Let us break bread together Svatý Václave I m gonna sing Viva la musica Gymnázium Uherské Hradiště Sbormistr Mgr. Jakub Tomala Smíšený pěvecký sbor při Gymnáziu Uherské Hradiště vznikl teprve v říjnu Po několika měsících své činnosti se sbor již objevuje na Gymnasia cantant 2011, kde jako nesoutěžní sbor dosáhl prvního ocenění v podobě Zvláštní ceny jako sborový objev roku. Sbor zpívá na akcích školy (akademie, imatrikulace primánků, předávání maturitního vysvědčení aj). Veřejně sbor vystoupil např. na otevření výstavy betlémů ve Slovácké galerii či uspořádal předvánoční koncert. Sbormistr Jakub Tomala je absolventem PdF MU, sbormistrovství studoval u MgA. Michala Vajdy.

12 GYMNASIA CANTANT, o.s. IČ: Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Vídeňská 55/ Brno-Štýřice Tel.: Fax: grafická úprava a design: František Havíř, foto: Petr Vozák obsah 2012 Občanské sdružení Gymnasia Cantant

XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 14. 16.4.2011

XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 14. 16.4.2011 XVII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Brno, 14. 16.4.2011 Akce se koná pod záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. Osobní záštitu nad akcí Gymnasia cantant

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 21. 23. dubna 2016 Celostátní kolo Gymnasia Cantant 2016 v Brně se koná za finanční podpory: CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 21. 23. dubna 2016 XXII. ročník hodnocené přehlídky gymnaziálních

Více

Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka

Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka Program Harantovských slavností historického zpěvu 2011 Městys a hrad Pecka Pátek 17.6.2011 20.00 hodin, chrám sv. Bartoloměje v Pecce Zahajovací koncert Český chlapecký sbor Boni pueri, sbormistr MgA.

Více

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kühnův smíšený sbor Kühnův smíšený sbor je dobrovolným sdružením

Více

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů,

Mgr. Aleš Březina: Mezi skladbami Bohuslava Martinů, Univerzita Palackého v Olomouci Systémové aspekty v rozvoji lidských zdrojů a jejich flexibility jako podpora interdisciplinárního výzkumu vybraných oblastí hudební kultury PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY

Více

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013

CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013 CELOSTÁTNÍ KOLO BRNO 18.-20. DUBNA 2013 Celostátní kolo Gymnasia cantant v Brně se koná pod osobní záštitou náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Václava Božka, CSc. a členky Rady Jihomoravského

Více

Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů

Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů Gymnasia Cantant 2009 Celostátní kolo XV. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů Osobní záštitu nad letošním ročníkem převzal člen rady Jihomoravského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace školní rok 2005/2006 Charakteristika Základní umělecká škola Třinec byla založena v roce 1946 a v letošním roce 2006

Více

zpěv umělých a lidových písní za doprovodu klavíru a perkusí, 2. ročník vyššího gymnázia

zpěv umělých a lidových písní za doprovodu klavíru a perkusí, 2. ročník vyššího gymnázia Estetická výchova Estetická výchova hudební a výtvarná na gymnáziu obsahuje jak teorii (dějiny hudby a výtvarného umění), tak i praxi (zpěv, hra na hudební nástroje, seznámení s výtvarnými technikami a

Více

Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská slaví 155. narozeniny

Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská slaví 155. narozeniny Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská slaví 155. narozeniny Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská (Bfs Bb) je známým a úspěšným smíšeným pěveckým tělesem doma i v zahraničí. Letos oslavuje

Více

FJC. Folk, jazz a country

FJC. Folk, jazz a country FJC Folk, jazz a country 2016-2017 Předplatné folk, jazz a country: Základní informace Všechny potřebné informace pro zakoupení předplatného obdržíte v předprodeji vstupenek MěKS v přízemí městského domu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015. Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014/2015 Základní umělecká škola Zlín-Malenovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Charakteristika školy Název školy: Základní umělecká škola Zlín-Malenovice Sídlo: tř.

Více

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše

Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Z ludgeřovického chrámu sv. Mikuláše Příloha č. 1 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Hasiči si uctili svého patrona sv. Floriana Tak jako každoročně o první květnové neděli ludgeřovičtí hasiči spolu

Více

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 3 2 Charakteristika školy 5 3 Organizace výuky

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Drahomíra Matznerová Chvátalová

Drahomíra Matznerová Chvátalová Chrám Panny Marie Vítězné Pražského Jezulátka Francis Poulenc Koncert pro varhany a orchestr varhany Camerata Bohemica Till Fabian Weser dirigent Natočeno live v rámci Malostranských komorních slavností

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy Základní umělecká škola nám.míru 23, 768 24 tel. 573 35 65 e - mail: reditelka@zushulin.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 24-25 Základní údaje o škole Název školy: Sídlo: Další místa poskytovaného

Více

Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr.

Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr. Záštitu nad XX. ročníkem hodnocené přehlídky gymnaziálních sborů Gymnasia Cantant 2014 převzali: PhDr. Marcel Chládek, MBA, ministr školství ČR JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Bc. Roman

Více

Z našich nejzajímavějších zájezdů

Z našich nejzajímavějších zájezdů SVATOPLUK (1848) Začátky spolku Svatopluk sahají do revolučního roku 1848. V tomto roce byl ve městě Žďár na Moravě založen vlastenecký čtenářský spolek, později pojmenovaný podle slavného moravského knížete

Více

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz Jana Ludvíčková je absolventkou Pražské konzervatoře ( prof. F. Pospíšil) a Guildhall School of Music and Drama v Londýně ( prof. D. Takeno), kde získala mnohá ocenění v rámci studií, jako např: Pyramid

Více

Hlavní myšlenkou tohoto festivalu bude spoluvytvářet kvalitní prostředí veřejného prostoru pro obyvatele a návštěvníky Jižní Moravy.

Hlavní myšlenkou tohoto festivalu bude spoluvytvářet kvalitní prostředí veřejného prostoru pro obyvatele a návštěvníky Jižní Moravy. LEDNICKO / VALTICKÝ HUDEBNÍ FESTIVAL / (LVHF) Hlavní myšlenkou tohoto festivalu bude spoluvytvářet kvalitní prostředí veřejného prostoru pro obyvatele a návštěvníky Jižní Moravy. Tento zcela nový projekt

Více

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy, adresa: Základní umělecká škola Gustava Mahlera, Humpolec,

Více

A1 - SMÍŠENÉ SBORY / MIXED CHOIRS

A1 - SMÍŠENÉ SBORY / MIXED CHOIRS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL AKADEMICKÝCH SBORŮ " IFAS " INTERNATIONAL FESTIVAL OF ACADEMIC CHOIRS INTERNATIONALES FESTIVAL DER.AKADEMISCHEN. CHÖRE МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ АКАДЕМИЧЕСКИХ ХОРОВ IFAS PARDUBICE Nám.

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 10. 6. 2015 Pardubice 17. 6. 2015 Chrudim

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 10. 6. 2015 Pardubice 17. 6. 2015 Chrudim +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 10. 6. 2015 17. 6. 2015 Chrudim Vyplňte, do jaké Burzy filantropie se hlásíte Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení

Více

KONCERT LAUREÁTŮ. Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012

KONCERT LAUREÁTŮ. Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012 Pražská konzervatoř pořádá KONCERT LAUREÁTŮ mezinárodní soutěžní přehlídky Mladý klavír Pražské konzervatoře 2012 sobota 20. dubna 2013 v 18:30 hod. Koncertní sál Pražské konzervatoře Dvořákovo nábřeží

Více

Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně

Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně Úvod Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na uměleckých vysokých školách: na Janáčkově akademii múzických umění v Brně duben 2010 Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha, Cheb, Židovská 8, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 O b s a h: 1. Charakteristika školy 2. Přehled učebních plánů

Více

14. èervna 2003 - JIHLAVA

14. èervna 2003 - JIHLAVA 14. èervna 2003 - JIHLAVA 18. CELOSTÁTNÍ PØEHLÍDKA ÈESKÝCH A MORAVSKÝCH DÌTSKÝCH FOLKLORNÍCH SOUBORÙ JIHLAVA 2003 Z povìøení a za finanèního pøispìní Ministerstva kultury ÈR poøádá IPOS-ARTAMA DKO s.r.o.

Více

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra

Obsah. Přílohy. 1. Koncertní sezóna 2006 2. Koncertní sezóna 2007 4. Členové The Boom & Orchestra ÚČASTNÍK FESTIVALU INTERNATIONAL BEATLEWEEK 2006, 2007 V LIVERPOOLU PREZENTACE SOUBORU Obsah I. Úvodní informace II. The Boom Band & Orchestra III. Vybrané akce Letní benefiční koncert 2007 International

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2007-2008 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-674/13-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-674/13-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-674/13-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní umělecká škola, Dubí 2, Dlouhá 134, příspěvková organizace Sídlo:

Více

I. Pálavský festival dračích lodí

I. Pálavský festival dračích lodí I. Pálavský festival dračích lodí Záštitu nad I. pálavským festivalem dračích lodí převzal senátor ing. Jan Hajda z Pavlova Pořadatel: Pavlof s.r.o. VINAŘSTVÍ Seznamte se s dragonboatingem! Historie Historie

Více

MUSICA FLOREA czech early music ensemble

MUSICA FLOREA czech early music ensemble Út 1. dub 2014 St 2. dub 2014 St 23. dub 2014 Čt 8. kvě 2014 Čt 15. kvě 2014 Ne 8. čvn 2014 Po 9. čvn 2014 Pá 20. čvn 2014 So 21. čvn 2014 19:00 Lysá n. Labem G.F.Handel: Brockes passion (Bohemia 2014)

Více

Leoše Janáčka. 19. ročník. kontrabas violoncello. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně

Leoše Janáčka. 19. ročník. kontrabas violoncello. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně Hudební fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně ve spolupráci s Nadací Leoše Janáčka pod záštitou ministryně kultury České republiky Mgr. Aleny Hanákové, hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé,

Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015. Vážení přátelé, Tisková zpráva k 25. ročníku MHF Český Krumlov z 3. prosince 2015 Vážení přátelé, s potěšením Vám oznamujeme, že jsme na našem webu www.festivalkrumlov.cz již zveřejnili stěžejní body programu příštího

Více

Zápis z 1. jednání komise Interního fondu studentských projektů

Zápis z 1. jednání komise Interního fondu studentských projektů Zápis z 1. jednání komise Interního fondu studentských projektů Datum: 25. 1. 2016 Místo: Rektorát VUT, Antonínská 1, Brno 601 90 Přítomni: Omluveni: Nepřítomni: T. Mejzlík, M. Fiedlerová, J. Kořínková,

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Koncert se koná pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomíra Recmana

Koncert se koná pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomíra Recmana Koncert se koná pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomíra Recmana a náměstka primátora statutárního města Ostravy Martina Štěpánka s finanční podporou Moravskoslezského kraje a statutárního

Více

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny V Pardubicích 8.6.2010 Festival Zrcadlo umění slaví letos 10 let své

Více

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník tiskové zpravodajství 16. kvě tna 14. č ervna 2008 V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé

Více

1. O nás. 2. Správní rada Nadačního fondu Harmonie. Milada Cholujová, předsedkyně. Judita Cholujová. PhDr. Helena Markusová

1. O nás. 2. Správní rada Nadačního fondu Harmonie. Milada Cholujová, předsedkyně. Judita Cholujová. PhDr. Helena Markusová Výroční zpráva 2013 1. O nás Nadační fond Harmonie naplňuje vizi venezuelského dirigenta, pianisty a ekonoma José Antonia Abreua, který si již před mnoha lety uvědomil, že prostřednictvím hudební vzdělání

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p.

Slavnosti Pernštejnského panství 2012. 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM. 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. července KULTURNÍ PROGRAM NEDVĚDICE U RYBNÍKA Pořadatel Městys Nedvědice 5.7. ČTVRTEK 18:30 THE MORIBUNDUS -koncert skupiny při Gymnáziu Bystřice n.p. 20:00-01:00

Více

Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let:

Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let: Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let: 2011/2012 Přijetí ke studiu na vysoké škole (zatím známé výsledky) hudební akademie: Jan Zrostlík (4.roč.) housle Milan Al-Ashhab (4.roč.)

Více

MUZICÍROVÁNÍ. Home pit(ch) Sout ž domácí hudby v rámci N meckého Mozartova festivalu 2012 18. 21.10.2012

MUZICÍROVÁNÍ. Home pit(ch) Sout ž domácí hudby v rámci N meckého Mozartova festivalu 2012 18. 21.10.2012 MUZICÍROVÁNÍ Home pit(ch) Sout ž domácí hudby v rámci N meckého Mozartova festivalu 2012 18. 21.10.2012 Heimspiel domácí hra»nikdy nezapomínej, že hudba je p íliš d ležitá na to, aby z stala jenom v rukou

Více

Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014

Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014 Výsledky výtvarné části soutěže Evropa ve škole 2013-2014 I. kategorie (4 8 let) Místo Jméno Název práce Adresa školy, jméno vyučujícího Kolektiv výtvarné dílny galerie Paletka Hudební nástroje v rukou

Více

BŘEZEN 2010. ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert

BŘEZEN 2010. ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert NABÍDKA KONCERTŮ březen až květen 2010 BŘEZEN 2010 ČT 11 a PÁ 12I3, Besední dům I 19:30 Jeunesses musicales I 3. ab. koncert Ginastera Impresiones de la Puna pro flétnu a smyčcové kvarteto Dvořák Smyčcový

Více

Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2013

Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2013 Příloha č. 1 Českomoravská konfederace odborových svazů Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2013 Platnost od 1. 2. 2013 Zpracoval: Ing. Jiří Klepáč (kontakt tel.: 234 463 333, 602

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla školní rok 2013/2014 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace

VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní umělecká škola, Třinec, Třanovského 596, příspěvková organizace školní rok 2007/2008 V Třinci 15.10. 2008 1 Charakteristika V povědomí třinecké i mimo třinecké veřejnosti je škola

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 30. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009

Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009 Výroční zpráva školy za školní rok 2008/2009 1 Výroční zpráva školy za škol. rok 2008/2009 1. Základní údaje: Název školy: Základní umělecká škola, Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384 Sídlo: Jablonné

Více

KURZ TANCE PRO MANŽELSKÉ

KURZ TANCE PRO MANŽELSKÉ Dům dětí a mládeže ve spolupráci s DK Koruna pořádá Domečkovskou akademii aneb MÁJOVÝ ÚKLID DOMEČKU přijďte se pobavit a podívat, co umějí žáci v našich kroužcích sál DK Koruna 5.5.2016 v 18.00 hodin 40,-

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Výroční zpráva o činnosti školy školní rok 2010/2011 vypracoval: Miloš Baumgärtl, ředitel ZUŠ pro: Zřizovatele školy - Město Nejdek č.j. ZUŠ-59/11 1. Základní údaje o škole Název školy: Základní umělecká

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

Výroční zpráva. šk.rok 2010/2011. Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov. Výroční zpráva ZUŠ Sokolov šk.

Výroční zpráva. šk.rok 2010/2011. Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov. Výroční zpráva ZUŠ Sokolov šk. Výroční zpráva šk.rok 2010/2011 Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37 356 01 Sokolov 1 Výroční zpráva ZUŠ Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov školní rok 2010/2011 Obsah: 1. Charakteristika

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na visegradskou konferenci Masmediální technologie ve školním hudebním vzdělávání

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na visegradskou konferenci Masmediální technologie ve školním hudebním vzdělávání Jméno, tituly, pracovní zařazení (učitel?) Pracoviště ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na visegradskou konferenci Masmediální technologie ve školním hudebním vzdělávání ve dnech 21.11 až 22.11.2008 inspirovanou Evropským

Více

Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice

Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice Prosím všechny účastníky, aby se po příjezdu nahlásili v domu kultury, odevzdali prezenční listiny a vyzvedli si stravenky. Dramaturgie MHF 2010 - Česká Kamenice Pátek 25.6.2010 - Dům kultury 9:30 slavnostní

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015

58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015 58. FESTIVAL SBOROVÉHO UMĚNÍ JIHLAVA 2015 5. 7. června 2015, Jihlava Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA Praha a Společnost pro FSU, o. s., Jihlava. I. CHARAKTERISTIKA

Více

Základní umělecká škola BONIFANTES. Gorkého 2658, Pardubice. Výroční zpráva

Základní umělecká škola BONIFANTES. Gorkého 2658, Pardubice. Výroční zpráva Základní umělecká škola BONIFANTES Gorkého 2658, Pardubice Výroční zpráva o činnosti ve školním roce 2010/2011 1 Motto: Chlapecký sborový zpěv je to nejkrásnější, co může hudba člověku dát Prof. Jiří Skopal

Více

8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19

8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19 8-9 9-10 10-11 11-12 12-13 13-14 14-15 15-16 16-17 17-18 18-19 Pondělí 8:30-11:30 HI5 Sběratelství a starožitnosti Mgr. Martina Obrazová 19.10.2015, 23.11.2015, 14.12.2015, 18.1.2016 PR6 - Geografie cestovního

Více

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí EXKLUZIVNÍ AKCE STVOŘENÉ NA MÍRU PRO OSLAVY 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. V ROZSAHU OD AKTIVIT PODPORUJÍCÍ CESTOVNÍ RUCH AŽ PO JEDINEČNÁ UMĚLECKÁ

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lasse Matthiessen Duo 19.30 Dánský písničkář žijící střídavě v Kodani a Berlíně. Vstupné: 130/90 Kč. STŘEDA Šansony na tvrzi 18.00

Více

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály.

Firemní zpravodaj. první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během té doby udály. duben 2016 Pro zaměstnance PETROF, spol. s r. o. Firemní zpravodaj Vážení a milí kolegové, první kvartál letošního roku je za námi a já bych se s vámi ráda podělila o novinky a události, které se během

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Podrobný přehled šancí na přijetí

Podrobný přehled šancí na přijetí Podrobný přehled šancí na přijetí Právo, 17.01.2014, str. 19, Jak si vybrat VŠ a VOŠ http://pravo.novinky.cz/ V následující tabulce jsou obsaženy údaje týkající se pouze uchazečů s českým občanstvím, kteří

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-1110/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-1110/13-J INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-1110/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Základní umělecká škola Jihlava, příspěvková organizace Masarykovo náměstí 65/16, 568 01

Více

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Pozvánka na konferenci Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Stěžejní témata: Pracovněprávní vztahy ve veřejné správě Nový občanský zákoník jaké změny přinese nový občanský zákoník do veřejné správy

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-412/12-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-412/12-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIT-412/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní umělecká škola Edvarda Runda, Ostrava Slezská Ostrava, Keltičkova

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov 2011 Královéhradecký kraj Karlovarský kraj 141250 institucí 11 11 Týnec nad Sázavou 2011 141 Boskovice Muzeum Boskovicka Brno Diecézní muzeum Galerie HaDivadla a a planetárium Mikuláše Koperníka v Mendlovo

Více

OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT

OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT HLAVNÍ MĚSTO PRAHA OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PPP Adresa Obvodní metodik telefon e-mail pro Prahu 1,2,4 Francouzská 56, 101 00 Praha 10 PhDr.Václava Masáková *224 239 393 dulina@seznam.cz 224

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z kulturního fondu za rok 2011 Zpracovala: odbor,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2002. Praha, 22.4.2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA. KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2002. Praha, 22.4.2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2002 Praha, 22.4.2003 Kühnův dětský sbor o.p.s. I.: Ze zakládací smlouvy obecně prospěšné společnosti Nadace Kühnova dětského sboru. IČO 66000696,

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2011

Slavnosti Pernštejnského panství 2011 Slavnosti Pernštejnského panství 2011 1. - 6. 7. 2011 kulturní program Nedvědice u rybníka - pořadatel městys Nedvědice 1.7. PÁTEK 20:00-01:00 OLDIES PARTY - DJ Luboš Hejtmánek - diskotéka 2.7. SOBOTA

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2014

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2014 Základní umělecká škola, Bohumín-Nový Bohumín, Žižkova 620, příspěvková organizace tel 596013331, fax 596016620, E-mail: zus-bohumin@volny.cz Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ občanského sdružení CARMINA BOHEMICA za rok 2010 V Praze dne 12.6.2011 1 / 11 Obsah Základní informace... 3 1 Informace o sboru... 4 2 Statutární záležitosti...

Více

Leden 2001, Číslo 4. Chlapecký sbor BONIFANTES Dům dětí a mládeže v Gorkého ulici

Leden 2001, Číslo 4. Chlapecký sbor BONIFANTES Dům dětí a mládeže v Gorkého ulici Leden 2001, Číslo 4 DŮLEŽITÉ KONTAKTY Jan Míšek, sbormistr 49 552 19 40 http://misek.sbor.cz E-mail: jan.misek@bonifantes.cz Adresa sboru: Chlapecký sbor Bonifantes Dům dětí a mládeže Štolbova 2665 530

Více

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu V pražském Karolinu dnes proběhne slavnostní jmenování šedesáti pedagogů vysokých

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla školní rok 2014/2015 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více

Informace pro účastníky

Informace pro účastníky Informace pro účastníky Pěvecké soutěže Olomouc 2015 Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6, Rodičovské sdružení ZUŠ Žerotín Olomouc, Spolek pro komorní hudbu ve spolupráci s Moravským

Více

POZVÁNKA. na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno. Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc

POZVÁNKA. na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno. Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc POZVÁNKA na XXII. KONFERENCI MANAŽERŮ A VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 9. - 10. dubna 2014 OREA Hotel Santon, Brno Přístavní 1064/38, 63500 Brno-Bystrc Vážené dámy, vážení pánové, srdečně Vás zveme na XXII. Konferenci

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Kvalita a autenticita potravin

Kvalita a autenticita potravin Pozvánka na seminář (informační akci) Kvalita a autenticita potravin Potravinářská komora ČR pořádá cyklus informačních akcí pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2014

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2014 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2014 SEZNAM KONCERTŮ čtvrtek 23. ledna, slavnostní aula Gymnázia Dr.Pekaře, od 19.00 hodin abonentní Pavla Švestková mezzosoprán Robert Fuchs klavír čtvrtek 13. února,

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla

Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla Výroční zpráva o činnosti Základní umělecké školy Rudolfa Firkušného Napajedla 1 školní rok 2012/2013 Část A Charakteristika školy 1. Základní umělecká škola Rudolfa Firkušného Komenského 305 763 61 Napajedla

Více

za školní rok 2007/2008

za školní rok 2007/2008 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za školní rok 2007/2008 V Praze dne: 15.10.2008 Petr Drešer Ředitel ZUŠ Adolfa Voborského I. Základní údaje o škole 1. Základní umělecká škola Adolfa Voborského, Praha 4, Botevova

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2014 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

Leoše Janáčka. 21. ročník. housle smyčcové kvarteto. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně

Leoše Janáčka. 21. ročník. housle smyčcové kvarteto. v oborech. vypisuje. Mezinárodní soutěže. v Brně Hudební fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně ve spolupráci s Nadací Leoše Janáčka pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Daniela Hermana, hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala

Více

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 UMÍSTĚNÍ ŢÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŢ NA VÝZNAMNÝCH SOUTĚŢÍCH A PŘEHLÍDKÁCH VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 Robert Marczak klavírní spolupráce paní

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Sídlo: Zámecká 118, 368, 753 01 Hranice, IČ 49558684 www.mkz-hranice.cz, www.zameckyklub.cz Kontakty: Kancelář Zámecká 118, tel.: 581 828 172 (vedení organizace) Kancelář

Více

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 1 Historie a poslání Spolek MusicOlomouc vznikl registrací u Ministerstva vnitra dne 15. září 2011 s cílem podporovat soudobou hudbu, zejména prostřednictvím organizace

Více

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny

PROGRAM. zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny PROGRAM zahájení 3. litomyšlské lázeňské sezóny LITOMYŠL 23. 27. DUBNA 2014 STŘEDA 23. DUBNA 19.00 / literární kavárna Na sklípku Knižní čtvrtek ve středu na téma Litomyšl lázně slova ČTVRTEK 24. DUBNA

Více