Standard Nº / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Standard Nº. 15.01.2011 / SCHVÁLENÍ SKG CL. KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog)"

Transkript

1 FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard Nº / SCHVÁLENÍ SKG CL Překlad: Kateřina Samková KONTINENTÁLNÍ BULDOK (Continental bulldog)

2 2 ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko POUŽITÍ: společenský pes, rodinný pes F.C.I. KLASIFIKACE: Skupina 2 Pinčové, knírači, plemena molosoidní a švýcarští salašničtí psi Sekce 2.2 psi molosského typu, dogovití Bez pracovní zkoušky. KRÁTKÝ VÝTAH Z HISTORIE: Evropská úmluva o chovu a držení domácích zvířat stejně jako švýcarský zákon na ochranu zvířat (článek 9.2) zakazují vytvoření a držení zvířat s určitými znaky, zejména abnormalitami v tělesné stavbě a v chování, čímž jsou některá psí plemena ohrožena. Obava, že na základě tohoto zákona vymizí prastará forma psa domácího, přinutila v roce 2000 představenstvo Švýcarské kynologické společnosti (SKG) přijmout program chovu k zlepšení zdravotní situace anglického buldoka. SKG udělila povolení chovatelce Imelda Angehrn zkřížit anglického buldoka se staroanglickým buldokem a viktoriánským buldokem. Cílem tohoto pokusu bylo získat středně velkého buldoka, který splňuje požadavky zákona na ochranu zvířat na zdravého psa, a přesto si udrží oceňovanou a oblíbenou povahu anglického buldoka. Křížení brzy prokázalo značné zlepšení zdravotní situace anglického buldoka a nakonec vyústilo v utvoření nového plemene, které se původnímu typu buldoka velmi přibližuje. Díky blízké příbuznosti s anglickým buldokem bylo nové plemeno pojmenováno kontinentální buldok. Rozhodnutí a podmínky utvoření nového plemene byly přijaty se souhlasem FCI (zástupce komise standartů a vědecké komise).

3 3 CELKOVÝ VZHLED: krátkosrstý, atleticky stavěný, střední velikosti, téměř kvadratický pes typu buldok. Přes svou silnou stavbu je kontinentání buldok pohyblivý a má výdrž. I při rychlém klusu či cvalu by měl dýchat bez slyšitelného zvuku. Váha se pohybuje mezi 20 a 30 kg podle velikosti. Psi a feny by měli jasně vykazovat pohlavní výraz. DŮLEŽITÉ PROPORCE: Kohoutková výška : hloubka hrudníku 2 : 1 Kohoutková výška : délka těla 1 : 1,2 Kohoutková výška : délka od kohoutku ke kořeni ocasu 1 : 1 Tyto rozměry a proporce by měly být jen jako pokyny, určující je vždy celkový výraz psa, typ buldoka musí být vždy zachován. POVAHA/TEMPERAMENT: pozorný, sebejistý, přátelský, nikdy ne agresivní nebo bojácný. HLAVA: obvod hlavy měřený před ušima by neměl překročit kohoutkovou výšku o více než 10%. Při pohledu zepředu je hlava téměř kvadratická s mírným zaoblením v oblasti jařmových oblouků. MOZKOVÁ ČÁST: Mozkovna: čelní partie je plochá či mírně klenutá, kožní záhyby na čele jen mírně vyznačené. Od stopu vybíhá široká, spíše plochá čelní rýha a sahá až do poloviny mozkovny. Stop: zřetelně vyjádřený ale bez hlubokého důlku OBLIČEJOVÁ ČÁST: Nosní houba: široká, nozdry jsou velké a otevřené, nos vždy zcela černý. Tlama: široká, při pohledu zepředu téměř kvadratická. Hřbet nosu je rovný, není vyboulený ani propadlý. Poměr tlamy k délce hlavy 1:3 (tolerance 1:4). Kožní záhyby po obou stranách hřbetu nosu nejsou příliš silné. Dolní čelist a brada jsou široké a hranaté. Při zavřené tlamě není vidět ani jazyk ani zuby. Brada je zřetelná, vpředu není překrytá horním pyskem.

4 4 Pysky: jsou silné, pigmentace na okrajích dobrá, ideálně úplná. Horní pysky by měly po stranách zcela překrývat dolní čelist. Pysky dolní čelisti by měly být přilehlé. Čelisti/zuby: předkus ideálně 1 5 mm, tolerance až 10 mm. Usazení zubů v horní a dolní čelisti rovné a paralelní. Zuby jsou silné, 6 pravidelně uložených a dobře vyvinutých řezáků mezi široce usazenými špičáky. Absence PM1 povolena, M3 nejsou sledovány. Plnochrupý skus je žádoucí. Líce: mírně klenuté, napjaté a dobře zaoblené Oči: kulaté, směřující dopředu, uložené daleko od sebe. Nejsou ani vystupující ani zapadlé, víčka dobře přiléhající a ideálně plně pigmentované. Při přímém pohledu psa není nikdy vidět bělmo. Duhovka tmavě hnědá. Uši: vysoko nasazené, malé a tenké. Základna ucha a horní linie mozkovny tvoří přímku. Uši buď klopené, nebo tvaru růže. ucho tvaru růže: tzn.: na zadní straně se skládá dovnitř a je položené dozadu. Přední kraj ucha spadá ven a dozadu, vnitřek ucha je částečně viditelný. Klopené ucho: v pozoru je ucho překlopené dopředu tak, že špička ucha dosahuje výšky vnějšího koutku oka. V klidu ucho leží po straně hlavy. Všechny ostatní formy ucha jsou posuzovány jako nedostatek. KRK: krátký a silný, ale ne tak krátký, aby hlava nasedala přímo na kohoutek. Linie šíje dobře klenutá. Mírné kožní záhyby na hrdle jsou povoleny. TĚLO: Kohoutek je jen mírně vyšší než bederní partie. Poměr celkové délky trupu ke kohoutkové výšce je 1,2 : 1. Horní linie: hřbet je krátký a silný, pokud možno rovný. Délka hřbetu od nasazení krku ke kořeni ocasu odpovídá kohoutkové výšce. Bedra: při pohledu shora jen nepatrně užší než hrudní partie. Záď mírně spáditá. Hruď: hrudník dosahuje k loktům, v ideálním případě odpovídá polovině kohoutkové výšky. Hrudní koš prostorný, směrem dozadu mírně stoupá, žebra klenutá. Spodní linie: břicho je středně vtažené

5 5 OCAS: nasazen co nejníže, silný, u kořene široký a postupně se zužuje. Hustě osrstěný ale bez praporu. V ideálním případě dosahuje maximálně k hlezennímu kloubu. Je rovný nebo mírně zahnutý, v klidu svěšený a v pohybu zvednutý ale nikdy ne stočený nad hřbetní linií. KONČETINY: HRUDNÍ KONČETINY: končetiny i při pohledu zepředu rovné, robustní a silné. Plece: široké, šikmé a dobře osvalené. Lopatka by měla pevně přiléhat k hrudnímu koši. Nadloktí: dobře přiléhající k tělu a dobrého zaúhlení k lopatce. Loket: těsně přiléhající k tělu. Nadprstí: krátké a silné, při pohledu ze strany jen mírně šikmé. Tlapy: klenuté, dobře sevřené, nejsou ani vytočené ani směřující dovnitř. PÁNEVNÍ KONČETINY: silných kostí a dobře osvalené. Koleno: dobře zaúhlené, není vytočené ven, při pohledu zezadu rovnoběžné. Zadní nadprstí: dobře zaúhlené, není vytočené ven ani vtočené dovnitř. Zadní tlapa: silná, dobře klenutá, postavená rovně. Drápy: krátké a přednostně tmavé CHOD/POHYB: pravidelné, plynulé chody, dobrý a prostorný posuv končetin. KŮŽE: elastická bez kožních záhybů na těle a končetinách. OSRSTĚNÍ SRST: krycí srst krátká, hustá, hladká, lesklá, není štětinatá. Podsada je krátká, hustá a jemná. Chybějící podsada je přípustná. BARVA: všechny barvy ve spojení s černou nosní houbou. Jednobarevné, žíhané nebo v kombinaci s bílou s/ a nebo bez černé masky. Nějaký určitý vzor znaků není upřednostňován. Modrá barva není žádoucí.

6 6 VÝŠKA: Kohoutková výška: Psi: cm Feny: cm Tolerance u obou pohlaví je nahoru i dolů + - 2cm VADY: všechny odchylky od výše uvedených bodů by měly být považovány za vadu a její závažnost by měla být posuzována podle jejího stupně. MÍRNÉ VADY: příliš malá vzdálenost od země obvod hlavy přesahuje kohoutkovou výšku o 10-20% slabě vyvinuté zuby předkus mm nestejně nesené uši krátký a /nebo deformovaný ocas málo husté osrstění malá nebo velká velikost u jinak korektního jedince mimochod nebo tlapy posunované po zemi ZÁVAŽNÉ VADY: hlučné dýchání v klidu v postoji modré nebo různobarevné oči obvod hlavy přesahující kohoutkovou výšku o více než 20% Entropium, Ektropium kožní záhyby spadající přes čelo příliš velký kožní záhyb na nose viditelné řezáky, špičáky nebo jazyk při zavřené tlamě stojící uši předkus větší než 25 mm VYŘAZUJÍCÍ VADY:

7 7 agresivita bojácnost zkřížený skus absence ocasu Každý pes jasně vykazující tělesné nebo povahové abnormality by měl být diskvalifikován. Pozn.: Psi (samci) musí mít dvě normálně vyvinutá varlata zcela sestouplá v šourku.

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier)

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) 10.01.2011/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 327 RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) PŘEKLAD FCI:

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06.

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. 1999/D EURASIER ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR

FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR FCI standard č.: 98 / 29.11.2000 / D NĚMECKÝ DRÁTOSRSTÝ OHAŘ DEUTSCH DRAHTHAAR ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 10. 2000. POUŽITÍ: V souladu s jeho určením všestranně

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.91 / D Aktualizováno: 9. 2. 2011 CELKOVÝ ZJEV: Německý ovčák je pes

Více

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya)

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya) F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 193 / 22.11.2006 / D, GB BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya

Více

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira)

Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ. (Suomenajokoira) Standard FCI č. 51 / 14.11.2000 / F FINSKÝ HONIČ (Suomenajokoira) 2 PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr.J.-M. Paschoud a Prof. R. Triquet. PŘEKLAD DO ČEŠTINY : Helena Dvořáková PŮVOD : Finsko. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 06.05.1988 F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 113 / 01.12.1989 / D BRIARD (Berger de Brie) ZEMĚ PŮVODU:

Více

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt

Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU. Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt Standard plemene tak, jak ho uvádí ČMKU Rhodéský ridgeback (Rhodesian Ridgeback) PŘEKLAD: Jochen H.Eberhardt ZEMĚ PŮVODU: Jižní Afrika. Standard zpracovaly kynologické organizace Kennel Union of South

Více

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER

Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER Standard FCI č. 114/ 25.09.1998/ F EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER OHAŘ Z PONT-AUDEMER 2 PŮVOD : Francie. DATUM ZVEŘEJNĚNÍ PLATNÉHO STANDARDU : 06.05.1964. POUŽITÍ : stavěcí pes (ohař). KLASIFIKACE F.C.I. : Skupina

Více

LABRADOR RETRIEVER. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

LABRADOR RETRIEVER. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 12.01.2011/EN FCI-Standard č. 122 LABRADOR RETRIEVER LABRADORSKÝ RETRÍVR 2 ZEMĚ PŮVODU:

Více

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého

Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého Bonitace psů a fen alpského brakýře jezevčíkovitého I. Všeobecné Podkladem těchto hodnocení exteriéru jsou rasové znaky, uvedené ve standardu pro alpskou braku jezevčíkovitou. Hodnocení smí být prováděno

Více

SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR

SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 10.01.2011/EN FCI-Standard č. 73 SCOTTISH TERRIER SKOTSKÝ TERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie.

Více

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 12.01.2011/EN FCI-Standard č. 85 WEST HIGHLAND WHITE TERRIER WEST HIGHLAND WHITE TERIÉR

Více

Standardní č. / certifikace SKG ZV / / změny schváleny ZV SKG CONTINENTAL BULLDOG

Standardní č. / certifikace SKG ZV / / změny schváleny ZV SKG CONTINENTAL BULLDOG Standardní č. / 15.01.2011 certifikace SKG ZV 27.02.2013/09.10.2013/12.11.2014 změny schváleny ZV SKG CONTINENTAL BULLDOG. předkládáme náš soukromý překlad nově upraveného standardu Krátký dějinný nástin

Více

FCI-Standard č. 11 / / GB BULL TERRIER BULTERIÉR

FCI-Standard č. 11 / / GB BULL TERRIER BULTERIÉR FCI-Standard č. 11 / 12. 1. 2001/ GB BULL TERRIER BULTERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 4. 11. 2008. VYUŽITÍ: Teriér. KLASIFIKACE F.C.I.: Skupina 3 Teriéři.

Více

AMERICKÁ AKITA (American Akita)

AMERICKÁ AKITA (American Akita) F É D É R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I. - Standard č. 344 / 05.01.2006 / GB AMERICKÁ AKITA (American Akita)

Více

JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER)

JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER) FCI-Standard č. 345 / 09. 08. 2004/ GB JACK RUSSELL TERIÉR (JACK RUSSELL TERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Anglie ZEMĚ VÝVOJE: Austrálie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 25.10.2000. VYUŽITÍ: Dobrý pracovní

Více

BULLMASTIFF BULMASTIF

BULLMASTIFF BULMASTIF FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 19.01.2011/EN FCI-Standard č. 157 BULLMASTIFF BULMASTIF ZEMĚ PŮVODU: Velká Británie. Překlad:

Více

FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET NOIR

FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET NOIR FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard FCI č. 220 / 12.01.2009 / F FRANCOUZSKÝ ČERNOBÍLÝ HONIČ CHIEN FRANÇAIS BLANC ET

Více

Interclub Orient. A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla

Interclub Orient. A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla Interclub Orient A. CELKOVÝ VZHLED: malý, nízký, dobře vyvážený, robustní pes, silné stavby těla Lví vzezření s ostražitým a inteligentním výrazem. Malý, dobře vyvážený, mírně zavalitý, velmi důstojný

Více

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO)

ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) FCI standard č. 200 / 17. 06. 1998 / GB ITALSKÝ CHRTÍK (PICCOLO LEVRIERO ITALIANO) ZEMĚ PŮVODU: Itálie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 30.03.1992. VYUŽITÍ: Dostihový pes. KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER)

KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) FCI-Standard č. 3 / 11. 05. 2005/ GB KERRY BLUE TERIÉR (KERRY BLUE TERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 19.04.2005. VYUŽITÍ: Používá se k těžké práci při lovu vyder

Více

FCI - Standard č. 309 / / D SHAR-PEI (ŠARPEJ)

FCI - Standard č. 309 / / D SHAR-PEI (ŠARPEJ) FCI - Standard č. 309 / 09. 08. 1999 / D SHAR-PEI (ŠARPEJ) PŘEKLAD DO NĚMČINY: Dr. J.-M. Paschoud, paní R. Binder. a paní E.Peper ZEMĚ PŮVODU: Čína PATRONÁT: F.C.I. 2 DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

ITALSKÝ CHRTÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

ITALSKÝ CHRTÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI - Standard č. 200 / 17.12.2015 překlad: Ing. Hana Petrusová ITALSKÝ CHRTÍK (Piccolo

Více

SETTER ANGLAIS (English Setter)

SETTER ANGLAIS (English Setter) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard FCI N 2 / 23.11.2009 / F SETTER ANGLAIS (English Setter) 2 Překlad do francouzštiny

Více

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ PÁVOV 10. 1. 2009 Na srazu kelpinek jsem nebyla, tak zde alespoň uveřejňuji zápis ze setkání tak, jak mi ho poslala Jana Š. Přítomní: cca 20 majitelů kelpií (prezenční

Více

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA

RUSKO-EVROPSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 08.03.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 304 RUSKO-EVROPSKÁ

Více

Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s.

Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s. Bonitační karta Cane Corso klub Česká republika, z. s. Jméno: Datum narození: Pohlaví: Otec: Chovatel: Chovatelská stanice.: Číslo zápisu: Matka: Majitel: Výsledky RTG DKK: DLK: Jiné: Další vyšetření:

Více

STŘEDOASIJSKÝ PASTEVECKÝ PES

STŘEDOASIJSKÝ PASTEVECKÝ PES FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 09.02.2011 / EN 08.03.2012 / CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 335 STŘEDOASIJSKÝ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

Vady: Při seznamování se mohou trochu držet stranou, tato vlastnost by však nikdy neměla vyústit do krčení se, plazení, nebo ukrývání.

Vady: Při seznamování se mohou trochu držet stranou, tato vlastnost by však nikdy neměla vyústit do krčení se, plazení, nebo ukrývání. HISTORIE Okouzlující malý bruselský grifonek s nejistým původem pochází z uliček města Bruselu v Belgii. Většina zdrojů se shoduje na tom, že byl bruselský grifonek vyšlechtěn v Belgii z malých hrubosrstých

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK - STANDARD CELKOVÝ VZHLED Malý hladkosrstý pes, téměř kvadratické, kompaktní tělesné stavby. Vzdor svému malému vzrůstu dobře pohyblivý a vytrvalý. Dobrý pohlavní výraz psa i feny. CHOVÁNÍ

Více

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND)

IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) FCI-Standard č. 160 / 02. 04. 2001 / GB IRSKÝ VLKODAV (IRISH WOLFHOUND) ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 13.03.2001. VYUŽITÍ: Až do konce 17. století se irští vlkodavové

Více

VÝCHODOSIBIŘSKÁ LAJKA

VÝCHODOSIBIŘSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 30.03.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 305 VÝCHODOSIBIŘSKÁ

Více

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA

ZÁPADOSIBIŘSKÁ LAJKA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 02.03.2011/EN 10.04.2012/CZ Překlad: Kateřina Samková FCI-Standard N 306 ZÁPADOSIBIŘSKÁ

Více

AUSTRALSKÁ KELPIE (Australian Kelpie)

AUSTRALSKÁ KELPIE (Australian Kelpie) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B - 6530 Thuin (Belgie) 11.12.2012/EN Překlad: Welsh corgi a kelpie klub CZ F.C. I.-Standard č. 293 AUSTRALSKÁ KELPIE

Více

Standard FCI č. 129 / / F. SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare)

Standard FCI č. 129 / / F. SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare) Standard FCI č. 129 /07.08.1998 / F SMÅLANDSKÝ HONIČ (Smålandsstövare) PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr. J.-M. Paschoud a kol. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková PŮVOD : Švédsko. 2 DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

FCI standard č.: 58 / / D. GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes

FCI standard č.: 58 / / D. GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes FCI standard č.: 58 / 5.5.2003 / D GROSSER SCHWEIZER SENNENHUND Velký švýcarský salašnický pes 2 ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Původně hlídací

Více

VÝMARSKÝ OHAŘ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique)

VÝMARSKÝ OHAŘ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 26.05.2015/ DE FCI-Standard č.99 VÝMARSKÝ OHAŘ Překlad z německého originálu: ing. Iva Černohubová

Více

FCI standard č.: 45 / / D. BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler)

FCI standard č.: 45 / / D. BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler) FCI standard č.: 45 / 5.5.2003 / D BERNER SENNENHUND (BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES) (Dürrbächler) 2 ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Původně hlídací,

Více

POSÁVSKÝ HONIČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique)

POSÁVSKÝ HONIČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 29.05.2015/ EN FCI-Standard č. 154 POSÁVSKÝ HONIČ PŘEKLAD: Christina Bailey / originální

Více

Fédération Cynologique Internationale. Secrétariat Général: 13, Place Albert I - B 6530 THUIN (Belg.) BRAZILSKÁ FILA (FILA BRASILEIRO)

Fédération Cynologique Internationale. Secrétariat Général: 13, Place Albert I - B 6530 THUIN (Belg.) BRAZILSKÁ FILA (FILA BRASILEIRO) Fédération Cynologique Internationale Secrétariat Général: 13, Place Albert I - B 6530 THUIN (Belg.) ZEMĚ PŮVODU: Brazílie BRAZILSKÁ FILA (FILA BRASILEIRO) Standard FCI č. 225 / 02.04.2004 / GB DATUM ZVEŘEJNĚNÍ

Více

FCI - Standard č. 218 / / D ČIVAVA CHIHUAHUA. (Chihuahueno)

FCI - Standard č. 218 / / D ČIVAVA CHIHUAHUA. (Chihuahueno) FCI - Standard č. 218 / 20. 10. 2004 / D ČIVAVA CHIHUAHUA (Chihuahueno) PŘEKLAD DO NĚMČINY: Dr.J.-M.Paschoud a paní Ruth Binder-Gresly. Překlad změn byl proveden ve spolupráci s F.C.A. (Argentina). ZEMĚ

Více

F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E

F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E 1 F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) FCI - Standard č. 61 / 21.1.2004 / D ST. BERNHARDSHUND (BERNHARDINER)

Více

Standard FCI č. 132 / / F. HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare)

Standard FCI č. 132 / / F. HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare) Standard FCI č. 132 /07.08.1998 / F HAMILTONŮV HONIČ (Hamiltonstövare) 2 PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr.J.-M. Paschoud a spolupracovníci. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková ZEMĚ PŮVODU : Švédsko.

Více

CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER)

CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) FCI-Standard č. 263 / 12. 03. 1999/ GB CHESAPEAKE BAY RETRÍVR (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) ZEMĚ PŮVODU: USA. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 14.02.1995. VYUŽITÍ: Retrívr stejně výkonný na zemi,

Více

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ

COLLIE (ROUGH) KOLIE DLOUHOSRSTÁ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 22.11.2012 /EN (poslední úpravy jsou vytučněny) FCI-Standard N 156 COLLIE (ROUGH) KOLIE

Více

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka.

VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí zvíře, kterým se mohou pyšnit, i společníka. FCI-Standard č. 307 / 03. 06. 1998 / GB AZAVAK (AZAWAKH) ZEMĚ PŮVODU: Mali PATRONÁT: Francie DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 22.08.1994. VYUŽITÍ: Lov na dohled. Nomádi v něm kromě toho vidí

Více

VELKÝ ŠVÝCARSKÝ SALAŠNICKÝ PES

VELKÝ ŠVÝCARSKÝ SALAŠNICKÝ PES FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 5. 05. 2003 / DE FCI - Standard č. 58 VELKÝ ŠVÝCARSKÝ SALAŠNICKÝ PES Ilustrace nemusí představovat

Více

APPENZELLER SENNENHUND

APPENZELLER SENNENHUND FCI standard č.: 46 / 5.5.2003 / D APPENZELLER SENNENHUND APPENZELLSKÝ SALAŠNICKÝ PES ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 25. 03. 2003. POUŽITÍ: Honácký, ovčácký, strážní

Více

/ CZ. CAO DE CASTRO LABOREIRO (Cão de Castro Laboreiro)

/ CZ. CAO DE CASTRO LABOREIRO (Cão de Castro Laboreiro) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard Nº 170 / 05.01.2011 / GB 27.11.2013 / CZ Překlad: Kateřina Samková CAO DE CASTRO

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 07.05.2019/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 363 PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Prague Ratter) 2 PŘEKLAD: Renata Cizmarova,

Více

ISTRIJSKÝ HONIČ HRUBOSRSTÝ

ISTRIJSKÝ HONIČ HRUBOSRSTÝ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 29.05.2015/ EN FCI-Standard č. 152 ISTRIJSKÝ HONIČ HRUBOSRSTÝ PŘEKLAD: Christina Bailey /

Více

FCI-Standard č. 312 / / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER

FCI-Standard č. 312 / / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER FCI-Standard č. 312 / 05. 02. 1999 / GB NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER 2 ZEMĚ PŮVODU: Kanada DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 24.06.1987. VYUŽITÍ: Tolling retrívr běhá, skáče a hraje si

Více

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy

Bonitační karta. Míry psa. A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Bonitační karta Míry psa A délka hlavy B délka čenichové partie C výška v kohoutku D hloubka hrudníku E obvod hrudníku F délka těla A šířka hlavy B délka čenichové partie C délka hlavy Celkový vzhled 1

Více

STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES

STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES STANDARD PLEMENE CHODSKÝ PES ZEMĚ PŮVODU : Česká republika Garant plemene : ČMKU DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO PŮVODNÍHO STANDARDU : 28.10.1984 POUŽITÍ : Pracovní plemeno KLASIFIKACE F.C.I. : Po jeho mezinárodním

Více

Jezevčík (Dachshund)

Jezevčík (Dachshund) Fédération Cynologique Internationale Secrétariat Général: 13, Place Albert I - B 6530 THUIN (Belg.) Standard FCI č. 148 / 09.05.2001 / D Jezevčík (Dachshund) ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM ZVEŘEJNĚNÍ PLATNÉHO

Více

PERUÁNSKÝ NAHÁČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

PERUÁNSKÝ NAHÁČ. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 13.08.2013 / EN 20.08.2013 / CZ Překlad: Kateřina Samková Standard-FCI N 310 PERUÁNSKÝ NAHÁČ

Více

BIŠONEK (Bichon à poil frisé)

BIŠONEK (Bichon à poil frisé) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SEKRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1, B-6530 Thuin FCI-Standard č. 215 / 02.09.2016 Překlad: Ing. Hana Petrusová BIŠONEK (Bichon à poil frisé) Tento obrázek nemusí

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02.

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cao da Serra de Aires) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.02. F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 93 / 27.02.1996 / GB PORTUGALSKÝ OVČÁK (Cao da Serra

Více

BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES (Dürrbašský)

BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES (Dürrbašský) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 5. 05. 2003 / DE FCI - Standard Č. 45 BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES (Dürrbašský) Ilustrace nemusí

Více

Standard chodského psa strana 6. Klubové a speciální výstavy strana 20

Standard chodského psa strana 6. Klubové a speciální výstavy strana 20 O B S A H Organizační řád strana 2 Standard chodského psa strana 6 Zápisní řád strana 11 Bonitační řád strana 18 Klubové a speciální výstavy strana 20 Kárný řád strana 21 Řád ochrany zvířat při chovu psů

Více

NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER)

NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER) FCI standard č.: 103 / 20.1.1998 / D NĚMECKÝ JAGDTERIÉR (DEUTSCHER JAGDTERRIER) ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 05.02.1996. POUŽITÍ: Všestranně použitelný lovecky

Více

VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER)

VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER) FCI - Standard č. 99/13. 02. 2002/D VÝMARSKÝ OHAŘ (WEIMARANER) ZEMĚ PŮVODU: Německo. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STANDARDU: 27. 02. 1990. VYUŽITÍ: všestranný lovecky upotřebitelný pes (ohař).

Více

AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL)

AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL) FCI-Standard č. 167 / 22. 01. 1999/ GB AMERICKÝ KOKRŠPANĚL (AMERICAN COCKER SPANIEL) ZEMĚ PŮVODU: U.S.A. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 17.05.1993. VYUŽITÍ: Slídič, společenský pes. KLASIFIKACE

Více

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU)

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK (Ratier de Prague) Standard země původu (ČMKU) ZEMĚ PŮVODU: Česká republika. DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO PŮVODNÍHO STANDARDU: 12. října. 1980 POUŽITÍ: Společenské plemeno KLASIFIKACE F.C.I.:

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) FCI - Standard Nr. 166 /

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) FCI - Standard Nr. 166 / FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) FCI - Standard Nr. 166 / 23.12.2010 / DE Krátkosrstý Dlouhosrstý KRÁTKÝ HISTORICKÝ PŘEHLED: Podle úředních

Více

Metodika popisu a hodnocení zevnějšku masných plemen skotu

Metodika popisu a hodnocení zevnějšku masných plemen skotu Metodika popisu a hodnocení zevnějšku masných plemen skotu Úvod a zdůvodnění Objektivní hodnocení zevnějšku u masných plemen skotu má významný vztah k vyjádření masné užitkovosti a vysokou korelaci k hodnocení

Více

TURECKÝ PASTEVECKÝ PES KANGAL - Plemenný standard (KIF)

TURECKÝ PASTEVECKÝ PES KANGAL - Plemenný standard (KIF) TURECKÝ PASTEVECKÝ PES KANGAL - Plemenný standard (KIF) Původ: Turecká republika Patronát: Turecko Datum zveřejnění platného originálního standardu: Využití: Hlídací a pastevecký pes KLASIFIKACE FCI: Skupina

Více

ISTRIJSKÝ HONIČ KRÁTKOSRSTÝ

ISTRIJSKÝ HONIČ KRÁTKOSRSTÝ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 29.05.2015/ EN FCI-Standard č. 151 ISTRIJSKÝ HONIČ KRÁTKOSRSTÝ PŘEKLAD: Christina Bailey

Více

JUGOSLÁVSKÝ PASTEVECKÝ PES - ŠARPLANINEC

JUGOSLÁVSKÝ PASTEVECKÝ PES - ŠARPLANINEC F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 41 / 03.10.1980 / GB JUGOSLÁVSKÝ PASTEVECKÝ PES - ŠARPLANINEC

Více

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly...

KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... KYNOLOGICKÉ VÝSTAVY rozdělení výstav, třídy psů, známky z hodnocení, zadávané tituly... Rozdělení výstav Oblastní a krajské Speciální Klubové se zadáváním titulu Klubový vítěz Klubové bez zadávání titulu

Více

Německý boxer (Deutscher Boxer)

Německý boxer (Deutscher Boxer) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 144 / 02.04.2001 / D Německý boxer (Deutscher Boxer) ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE

Více

KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES

KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES 30.11.2011/CZ FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard č. 328 KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (Kavkazskaïa Ovtcharka) TRANSLATION:

Více

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cane da Pastore Bergamasco)

Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) (Cane da Pastore Bergamasco) F E D E R AT I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N AT I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 194 / 01.06.1992 / GB BERGAMSKÝ OVČÁK (Cane da Pastore

Více

ITALSKÝ KRÁTKOSRSTÝ HONIČ / SEGUGIO ITALIANO A PELO RASO

ITALSKÝ KRÁTKOSRSTÝ HONIČ / SEGUGIO ITALIANO A PELO RASO FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1er B 6530 Thuin (Belgique) 17.12.2015/ EN FCI-Standard č. 337 Platnost od 1.1.2016 ITALSKÝ KRÁTKOSRSTÝ HONIČ / SEGUGIO

Více

(English setter) Sekce 2.2 britští a irští stavěcí psi S pracovní zkouškou. Je to středně velký pes, čistých linií, elegantního vzhledu i pohybu.

(English setter) Sekce 2.2 britští a irští stavěcí psi S pracovní zkouškou. Je to středně velký pes, čistých linií, elegantního vzhledu i pohybu. Standard FCI č. 2/07.09.98 / F ANGLICKÝ SETR (English setter) Překlad do francouzštiny : prof. R. Triquet Překlad do češtiny : Helena Dvořáková Původ : Velká Británie Datum zveřejnění platného standardu

Více

Portugalský ohař (Perdigueiro Português)

Portugalský ohař (Perdigueiro Português) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) Standard FCI č.187 / 05.05.2010 / F Portugalský ohař (Perdigueiro Português) PŘEKLAD DO

Více

NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ KEESHONDA A POMERANIANA

NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ KEESHONDA A POMERANIANA FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 25.01.2013 / DE FCI - Standard Nr. 97 Úprava překladu: Libuše Pečená NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GEN ERAL: 13, Place Alber t 1 er B 6530 Thuin (Belgique) DOGO CANARIO

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GEN ERAL: 13, Place Alber t 1 er B 6530 Thuin (Belgique) DOGO CANARIO 12.08.2011/EN FCI-Standard N 346 DOGO CANARIO TRANSLATION: Brígida Nestler. Technical Supervision: Mr. Miguel Ángel Martínez / Original version: (ES) PŘEKLAD: Kateřina Samková. 14.11.2011 / Original version:

Více

Klub chovatelů špiců FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ KEESHONDA A POMERANIANA

Klub chovatelů špiců FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ KEESHONDA A POMERANIANA Klub chovatelů špiců FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 - B 6530 THUIN (Belg.) FCI - Standard č. 97/ 5.3.1998 / D NĚMEČTÍ ŠPICOVÉ VČETNĚ KEESHONDA A POMERANIANA

Více

FCI-Standard č. 40 / / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR

FCI-Standard č. 40 / / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR FCI-Standard č. 40 / 25. 04. 2001 / GB IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER IRSKÝ SOFT COATED WHEATEN TERIÉR 2 ZEMĚ PŮVODU: Irsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 27.01.2001. VYUŽITÍ: Malí rolníci

Více

Standard FCI Nr. 000 / / EN/ CZ/ MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya)

Standard FCI Nr. 000 / / EN/ CZ/ MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya) 1 MOSKEVSKÝ STRÁŽNÍ PES (Moscow Watch Dog) (Moskovskaya Storozhevaya) 2 PŘEKLAD FCI: O. Shebarova, edited by E. Yerusalimsky. Revised by Jennifer Mulholland and Renée Sporre-Willes. PŘEKLAD CZ: Natálie

Více

STANDARD PLEMEN A BAREVNÝCH RÁZŮ MORČAT. verze k 1. 1. 2011

STANDARD PLEMEN A BAREVNÝCH RÁZŮ MORČAT. verze k 1. 1. 2011 STANDARD PLEMEN A BAREVNÝCH RÁZŮ MORČAT verze k 1. 1. 2011 ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ Ústřední odborná komise chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců Česká republika Standard plemen a barevných rázů morčat

Více

/ DE. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique)

/ DE. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 05. 05. 2003 / DE FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI - Standard č. 46 APPENZELLSKÝ SALAŠNICKÝ PES Ilustrace nemusí představovat

Více

MEZINÁRODNÍ KYNOLOGICKÁ FEDERACE (AISBL) PUDL

MEZINÁRODNÍ KYNOLOGICKÁ FEDERACE (AISBL) PUDL MEZINÁRODNÍ KYNOLOGICKÁ FEDERACE (AISBL) Generální sekretariát: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgie) 23.1.2015 Standard-FCI č.172 PUDL PŮVOD: Francie DATUM VYDÁNÍ PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO STADARDU:

Více

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE

Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Příloha Zápisního řádu - Standard - FRANCOUZSKÝ BULDOČEK FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert I - 6530 Thuin (Belgique) Překlad: Ing. Hana Petrusová F.C.I. Standard

Více

STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK)

STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK) STANDARD PLEMENE KAVKAZSKÝ PASTEVECKÝ PES (KAVKAZSKÝ OVČÁK) ZEMĚ PŮVODU: SSSR DATUM PUBLIKACE OFICIÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU 13.10.2010 VYUŽITÍ: Hlídací pes STRUČNÁ HISTORICKÁ ZPRÁVA Kavkazský pastevecký

Více

KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA)

KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA) FCI-Standard č. 87 / 13. 09. 2004/ GB KATALÁNSKÝ OVČÁK (GOS D ATURA CATALA) ZEMĚ PŮVODU: Španělsko, Katalánsko DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 26.05.1982. VYUŽITÍ: Podstata tohoto plemene

Více

Standard FCI č.336 / / F. ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español)

Standard FCI č.336 / / F. ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español) Standard FCI č.336 /03.09.1999 / F ŠPANĚLSKÝ VODNÍ PES CHIEN D EAU ESPAGNOL (Perro de Agua Español) PŘEKLAD DO FRANCOUZŠTINY : Dr. J.M. Paschoud. PŘEKLAD Z FRANCOUZŠTINY : Helena Dvořáková ZEMĚ PŮVODU

Více

PSI: Třída chovnosti: po splnění výstavy. Diego z Ajysyt CMKU/BC/4934/13 nar., 24.12.2013 barva ČP

PSI: Třída chovnosti: po splnění výstavy. Diego z Ajysyt CMKU/BC/4934/13 nar., 24.12.2013 barva ČP PSI: Horus Warrior Soul CMKU/BC/4440/09, nar.26.2.2009, barva ČP Matka: Belote dit Ronja du Pla de la Jasse, Otec: Solido du Moulin de Soulage Chovatel: Laila Ooms majitel: Laila Ooms + Gabriela Haisová,

Více

BEAUCERON KLUB ČR. BONITACE DATUM 19.4.2015 MÍSTO Nová Živohošť PES

BEAUCERON KLUB ČR. BONITACE DATUM 19.4.2015 MÍSTO Nová Živohošť PES Bonitace 17.-18.4.2015 Nová Živohošť rozhodčí exteriéru: Guy Armatol (Fr) posuzování povah: Danielle Armatol (Fr), Petr dvořák JMÉNO PSA BLACK JACK FANNELI Č.ZÁPISU. CMKU/BC/4964/13 NAROZEN 5.4.2013 OTEC

Více

FCI-Standard č. 230 / / GB. DO-KHYI (Tibetská doga)

FCI-Standard č. 230 / / GB. DO-KHYI (Tibetská doga) FCI-Standard č. 230 / 02. 04. 2004 / GB DO-KHYI (Tibetská doga) 2 ZEMĚ PŮVODU: Tibet. PATRONÁT : FCI. DATUM PUBLIKACE PŮVODNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 24.03.2004. VYUŽITÍ: Společenský, hlídací a strážní pes.

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE DOBRMAN. SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE DOBRMAN. SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, Rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr.143 / 14.02.1994 / D ZEMĚ PŮVODU: Německo DOBRMAN POUŽITÍ: doprovodný, obranný

Více

ENTLEBUŠSKÝ SALAŠNICKÝ PES

ENTLEBUŠSKÝ SALAŠNICKÝ PES FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) 28. 06.2002 / DE FCI - Standard č. 47 ENTLEBUŠSKÝ SALAŠNICKÝ PES Ilustrace nemusí představovat

Více

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR)

KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) FCI-Standard č. 278/22.08.2001/GB KRAŠSKÝ OVČÁK (KRASKI OVČAR) ZEMĚ PŮVODU: Slovinsko DATUM ZVEŘEJNĚNÍ ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 26.06.2000 VYUŽITÍ: ovčák z Kraského pohoří je výborným ovčáckým

Více

Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů.

Najdete zde i základní výstavní hodnocení a výsledek RTG (rentgenu) kloubů. 1 JAK ČÍST BONITAČNÍ KÓD Bonitačním kódem rozumíme zapsání předností, ale hlavně vad posuzovaného jedince pomocí předepsané tabulky. Pro úplného laika je to potom směs čísel a písmen na jednom řádku. V

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL : 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. CHODSKÝ PES 1 ZEMĚ PUVODU : Česká republika Garant plemene : ČMKU DATUM PUBLIKACE

Více

Americký mini rex (AMRex)

Americký mini rex (AMRex) Americký mini rex (AMRex) Název pochází ze země původu plemene, které bylo vyšlechtěno v Americe v roce 1986 z klasických velkých Amerických rexů. Barevné rázy vycházejí z barev středních plemen králíků

Více