Obchodní akademie Pelhřimov Jirsíkova 875,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obchodní akademie Pelhřimov Jirsíkova 875, 393 01"

Transkript

1 Obchodní akademie Pelhřimov Jirsíkova 875, Školní řád platný od Zásady a ustanovení školního řádu (ŠŘ) se vydávají v souladu se zákonem 561/2004 Sb. a vyhláškou MŠMT ČR č. 13/2005 Sb. v platném znění. I. a) Práva a povinnosti žáků: 1. Ţáci mají právo na zpřístupnění informačních zdrojů i nad rámec osnov v zájmu rozvíjení jejich individuálních zájmů, pokud jsou tyto zdroje ve škole k dispozici a nenarušuje to výuku. 2. Ţáci mají právo na přiměřené uspokojení svých individuálních zájmů formou krouţků, zpřístupnění prostor a vybavení školy, pokud to nenarušuje výuku. 3. Ţáci mají právo na informace o průběhu a výsledcích vzdělávání, dále o základním vývoji školy, o zásadních rozhodnutích vedení školy a mají právo se přiměřeným způsobem v rámci třídnických hodin nebo prostřednictvím samosprávy k těmto problémům vyjadřovat. 4. Ţáci mají právo na individuální přístup a přiměřenou pomoc v případě nemoci a při řešení osobních problémů, a to především v rámci spolupráce s třídním učitelem a výchovným poradcem školy při zachování soukromí. 5. Ţáci mají právo na školní samosprávu, jejíţ činnosti škola napomáhá. Prostřednictvím samosprávy ţáci podávají náměty, stíţnosti a protesty pedagogickým pracovníkům i přímo vedení školy. Aktuální formou samosprávy je parlament dětí a mládeţe. Zletilí ţáci mají právo volit a být voleni do školské rady. 6. Ţáci mají právo na profesionální přístup zaměstnanců školy, na ochranu před sociálně patologickými jevy, šikanou, projevy diskriminace apod. Případné problémy mohou řešit s třídním učitelem, výchovným poradcem nebo přímo s vedením školy. 7. Základní povinností ţáků je řádně docházet do školy podle rozvrhu hodin a řádně se vzdělávat. 8. Všichni ţáci jsou povinni plnit pokyny pracovníků školy, znát a plnit pravidla ŠŘ. 9. Všichni ţáci jsou povinni chodit do školy čistě a slušně oblečeni a upraveni. 10. Po příchodu do budovy /tj. v době od 7:30 hodin/ se kaţdý ţák přezuje a převlékne ve stanoveném šatnovém boxu, uloţí své šaty a boty, box zamkne a odejde do třídy. 11. Po zazvonění v 7:50 hodin zaujmou ţáci svá místa ve třídě. Připraví si vše potřebné pro vyučování. V klidu očekávají zahájení první hodiny. 12. Nepřipravenost na hodinu, nebo nesplnění domácích úkolů hlásí ţáci vyučujícímu na začátku hodiny a řádně před celou třídou zdůvodní. 13. Nemůţe-li se nezletilý ţák zúčastnit vyučování, poţádá zákonný zástupce ţáka třídního učitele o uvolnění z vyučování. Zletilý ţák můţe o uvolnění poţádat sám. V případě krátkodobé nepřítomnosti se ţák omlouvá i vyučujícímu, na jehoţ hodině nebude přítomen.

2 14. Nemůţe-li se ţák zúčastnit vyučování z důvodu, který nemohl předem předvídat, je zástupce ţáka /zletilý ţák/ povinen nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti oznámit třídnímu učiteli důvod nepřítomnosti. Třídní učitel omluví nepřítomnost nezletilého ţáka při vyučování na základě omluvenky podepsané zástupcem ţáka. Zletilý ţák dokládá nepřítomnost úřední omluvenkou /od lékaře, úřadu apod./. Ţák je povinen předloţit omluvenku v den příchodu do školy. Nepřinese-li bez závaţného důvodu omluvenku do týdne, povaţuje se absence za neomluvenou. 15. Jestliţe se ţák neúčastní vyučování po dobu nejméně pěti vyučovacích dnů a jeho neúčast při vyučování není omluvena, vyzve ředitel střední školy písemně ţáka, a je-li nezletilý, zástupce ţáka, aby neprodleně doloţil důvod ţákovy nepřítomnosti, zároveň upozorní ţáka, ţe jinak bude posuzován, jako by studia zanechal. Jestliţe do deseti dnů od doručení výzvy ţák do střední školy nenastoupí, nebo nedoloţí důvod nepřítomnosti, posuzuje se, jako by studia zanechal posledním dnem této lhůty. Tímto dnem přestává být ţákem školy. 16. V odůvodněných případech můţe třídní učitel pravidla pro omlouvání zpřísnit. 17. V průběhu nepřítomnosti na vyučování je ţák povinen zjistit si včas informace o probírané látce, domácích úkolech a akcích pořádaných školou. 18. O udělení a uloţení výchovných opatření nezletilému ţáku uvědomí ředitel střední školy prokazatelným způsobem zástupce ţáka. 19. Ţák uznává učitele a zaměstnance školy jako autoritu, učitelé a zaměstnanci uznávají ţáka jako osobnost. 20. Zástupci ţákovského parlamentu mají právo se zúčastnit jednání pedagogické rady v případě, ţe se projednávají záleţitosti týkající se okruhu působnosti parlamentu a jsou-li k účasti vyzváni ředitelem školy, nebo si účast předem dohodnou. Ib) Práva a povinnosti zákonných zástupců žáků 1. Zákonný zástupce ţáka má právo na informace o průběhu a výsledcích vzdělávání svého dítěte, které obdrţí obvykle na pravidelných třídních rodičovských schůzkách, nebo ve výjimečném případě individuálně. 2. Zákonný zástupce ţáka má právo volit a být volen do školské rady. 3. Rodiče ţáků jsou členy Sdruţení rodičů a přátel Obchodní akademie Pelhřimov (SRPOA), které jedná podle vlastních stanov a jednacího řádu. 4. Zákonný zástupce ţáka má právo podávat podněty vedení školy týkající se podmínek vzdělávání a výchovy na škole buď přímo nebo prostřednictvím zástupců ve školské radě a SRPOA. 5. Zákonný zástupce ţáka má povinnost spolupracovat se školou v oblasti vzdělávání a výchovy svého dítěte a poskytovat k tomuto účelu veškeré potřebné informace v duchu platných právních norem. 6. Zákonný zástupce ţáka má povinnost ze závaţných důvodů omlouvat ţáka z vyučování podle ustanovení tohoto řádu.

3 IIa). Provoz a vnitřní režim ve škole 1. Pro všechny ţáky je budova školy otevřena od 7.30 hodin. Do této doby nemají ţáci přístup do školy, pokud nemají vyučování. Výjimka platí pro dojíţdějící v případě nepříznivého počasí. 2. Na vyučování v odborných učebnách čekají ţáci před učebnami. Po příchodu vyučujícího urychleně zaujmou svá místa. Řídí se důsledně řády pro jednotlivé učebny. Porušování řádů učeben bude kvalifikováno jako prohřešek proti tomuto ŠŘ. Na hodiny tělesné výchovy čekají ţáci v šatně tělocvičny. 3. Částky peněz nad Kč 50,-- a jiné cenné věci ukládají ţáci u hospodářky školy, v jiných případech škola za ztrátu peněz a cenných věcí neručí. Pokud mají ţáci ve škole mobilní telefon, nesmí ho pouţívat v průběhu vyučovacích hodin k ţádnému účelu a v tuto dobu ho musí mít vypnutý a uloţený ve své tašce. 4. Veškerá potvrzení /o návštěvě školy, sociálních dávkách apod./ obstarává pouze týdenní ţákovská sluţba /zapsaná v třídní knize/, a to jen ve stanovené době, tj. 9:35 9:55 hodin u tajemnice školy. 5. Po skončení vyučování v poslední vyučovací hodině zvednou ţáci ţidle na lavice a ukázněně odejdou do šaten. Sluţba odchází poslední, a to aţ po splnění povinností uvedených dále. 6. Ţákům je zakázáno v prostorách a v blízkém okolí školy (na pozemku školy) a při činnostech organizovaných školou /exkurse, praxe, výlety apod./ kouřit. 7. Při všech činnostech organizovaných školou je zakázáno poţívat alkoholické nápoje a jiné zdraví škodlivé látky a to i zletilým ţákům. Zakazuje se také jejich donášení a přechovávání v prostorách školy. Povinnosti sluţeb 1. Pořádkovou sluţbu ve třídě vykonává dvojice ţáků, kterou určuje třídní učitel a kterou zapisuje na příslušný týden do třídní knihy. Chybí-li některý z této sluţby, určí předseda třídy /jeho zástupce/ náhradu. Sluţby spoluzodpovídají za pořádek ve všech prostorách školy, kterých třída uţívá. Zanedbání povinností sluţbou se povaţuje za provinění proti ŠŘ. 2. Sluţba zabezpečuje tyto úkoly: - na začátku kaţdé vyučovací hodiny bez vyzvání ohlašuje vyučujícímu nepřítomné ţáky, příp. změny apod., - při děleném předmětu obstarává co nejdříve doručení třídní knihy do druhého oddělení, - nepřijde-li vyučující do 5 min. do třídy, ohlásí sluţba nepřítomnost vyučujícího v ředitelně /nebo u zástupce ředitele/, - obstarává učební pomůcky, dbá, aby po skončení vyučovací hodiny byla tabule čistě utřena, při přesunu do jiné učebny prohlédne třídu, zhasíná světla a zjištěné závady hlásí třídnímu učiteli a tajemnici školy. Kontroluje, zda po skončení vyučování všichni ţáci zvedli ţidle na lavice, - zavírá okna po vyvětrání třídy, při odchodu třídy do jiné učebny a po skončení vyučování. IIb) Zacházení s majetkem školy 1. Ţáci šetří školní majetek. Jeho poškození bude odstraněno na náklad toho, kdo škodu způsobil nebo zavinil. Ţákům není dovoleno přemisťovat předměty z učebny do učebny nebo na jiná místa bez souhlasu vyučujícího.

4 2. Nalezené předměty ţáci odevzdají v kanceláři školy. 3. Kaţdé poškození majetku školy jsou ţáci povinni neprodleně hlásit v kanceláři školy, nebo vyučujícímu. 4. Kaţdý havarijní stav, nebo nebezpečí havárie jsou ţáci i zaměstnanci školy povinni hlásit neprodleně vedení školy. 5. Při větrání tříd nesmí ţáci otevírat velká okna a v podkroví střešní okna bez přítomnosti vyučujícího. 6. Šatnové boxy musí být během vyučování zamčeny. V prostorách šaten udrţují ţáci pořádek, ţádné věci nesmí být mimo šatnové boxy a v boxech nenechávají cenné osobní věci a peníze, šatnové boxy ţáci nesmí poškozovat, polepovat ani pomalovávat. III. Zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví 1. Všichni ţáci v zájmu ochrany svého zdraví respektují pokyny vyučujících, řídí se pravidly školního řádu a ustanoveními řádů odborných učeben. 2. Všichni ţáci a zaměstnanci školy jsou povinni předcházet, a v případě zjištění oznámit vedení školy, verbální, fyzickou i kombinovanou šikanu, diskriminaci a jakoukoli formu násilí. 3. Všichni ţáci jsou na začátku školního roku informováni o pravidlech BOZP a PO a své chování jim přizpůsobují. 4. Před zahájením kaţdé aktivity mimo školu poučí pověřený učitel všechny zúčastněné ţáky o pravidlech BOZP při této akci. 5. Všichni ţáci se seznámí s poţárními poplachovými směrnicemi a únikovými cestami a pravidly evakuace školy v případě poţáru. IV. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání Střední vzdělávání vede k tomu, aby si ţáci osvojili a rozvinuli potřebné strategie učení a na jejich základě byli motivováni k celoţivotnímu učení, aby se učili tvořivě myslet a řešit přiměřené problémy, účinně komunikovat a spolupracovat, chránit své fyzické i duševní zdraví, vytvořené hodnoty a ţivotní prostředí, být ohleduplní a tolerantní k jiným lidem, k odlišným kulturním a duchovním hodnotám, poznávat své schopnosti a reálné moţnosti a uplatňovat je spolu s osvojenými vědomostmi a dovednostmi při rozhodování o své další ţivotní dráze a svém profesním uplatnění. Učitelé přistupují k průběţnému hodnocení vzdělávacích činností ţáků s vědomím motivační funkce hodnocení a jeho formativního významu. Jako přirozenou součást hodnocení rozvíjejí sebehodnocení a vzájemné hodnocení. V hodnocení výsledků vzdělávání berou na zřetel úroveň dosaţených cílů středního vzdělávání, jak jsou uvedeny ve školském zákoně a dalších souvisejících normách. Podrobnosti k pravidlům hodnocení jsou uvedeny ve školních vzdělávacích programech. 1. Hodnocení výsledků vzdělávání Základní formou hodnocení je klasifikace vyjádřená známkou podle stupnice 1-5. Definice úrovně vědomostí a dovedností odpovídající jednotlivým stupňům známek:

5 klasifikace výborný: ţák(yně) bezpečně ovládá probrané učivo předepsané učebními osnovami, projevuje samostatnost, pohotovost a logičnost myšlení, dovede samostatně řešit úkoly a výsledky řešení zevšeobecňovat, vyjadřuje se přesně, plynule a s jistotou. Grafické práce jsou po stránce obsahu i provedení bez závad. klasifikace chvalitebný: ţák(yně) ovládá probrané učivo předepsané učebními osnovami, myslí samostatně a logicky správně, ale ne vţdy pohotově a přesně, umí bez větších potíţí řešit úkoly, při práci se dopouští jen občas nepodstatných chyb, vyjadřuje se věcně správně, ale s menší přesností a pohotovostí. Grafické práce jsou po stránce obsahu i provedení s drobnými závadami. klasifikace dobrý: ţák(yně) ovládá probrané učivo předepsané učebními osnovami v jeho podstatě tak, ţe na ně můţe bez obtíţí navazovat při osvojování nového učiva, myšlení je méně samostatné, při řešení úkolů se dopouští nepodstatných chyb, které s návodem učitele dovede odstranit, vyjadřuje se celkem správně, ale s menší jistotou. Grafické práce mají po stránce obsahu i provedení závady, které se netýkají podstaty. klasifikace dostatečný: ţák(yně) má ve znalostech probraného učiva předepsaného učebními osnovami, takové nedostatky, ţe při osvojování dalšího učiva lze navazovat s většími obtíţemi. Chybí samostatnost v myšlení a při řešení úkolů. Dopouští se podstatných chyb, vyjadřuje se nepřesně. Grafické práce jsou po stránce obsahu i provedení s velkými závadami. Klasifikace nedostatečný: student(tka) má ve znalostech probraného učiva předepsaného učebními osnovami, takové nedostatky, pro které nelze navazovat při probírání nového učiva. Na otázky učitele odpovídá špatně nebo neodpovídá vůbec. Nedovede řešit úkoly ani s pomocí učitele. Grafické práce mají po stránce obsahu i provedení zásadní závady. Hodnocení předmětu na konci pololetí Pro hodnocení vědomostí a dovedností za celé pololetí vyučující daného předmětu bere v úvahu všechna hodnocení za individuální zkoušení a výsledky pozorování v daném pololetí. Minimální počet individuálních hodnocení za pololetí je stanoven na Hodnocení chování Podle četnosti a závaţnosti porušování školního řádu navrhuje třídní učitel na závěr kaţdého pololetí jednotlivé stupně chování: klasifikace velmi dobré: v daném pololetí: - nedošlo k porušení školního řádu, - nebylo uloţeno ţádné kázeňské opatření, - bylo uloţeno pouze kázeňské opatření napomenutí třídním učitelem,

6 - byla uloţena jedna důtka třídního učitele, - byla uloţena důtka ředitele školy s následným zřetelným zlepšeným přístupem k plnění studijních povinností a pravidel ŠŘ, klasifikace uspokojivé: v daném pololetí: - došlo k opakovanému porušení školního řádu, - bylo uloţeno opakovaně kázeňské opatření důtka třídního učitele, - byla uloţena důtka ředitele školy s následným zřetelným zlepšeným přístupem k plnění studijních povinností a pravidel ŠŘ, klasifikace neuspokojivé: v daném pololetí: - došlo k opakovanému závaţnému porušení školního řádu, - bylo opakovaně uloţeno kázeňské opatření důtka ředitele školy, - uloţeno kázeňské opatření podmíněné vyloučení ze studia. Jestliţe bylo ţákovi uděleno výchovné opatření podmínečné vyloučení ze studia a ve zkušební lhůtě ţák poruší školní řád, je to důvod k vyloučení ze studia. V průběhu pololetí lze ţákovi udělit výchovná opatření. Udělení výchovného opatření navrhuje třídní učitel po komplexním posouzení kaţdého jednotlivého případu, ale bez zbytečného odkladu. Neomluvená absence je vţdy důvodem k udělení kázeňského opatření a TU tuto skutečnost oznamuje řediteli školy bez zbytečného odkladu. Neomluvenou absenci do 8 hodin řeší TU ve své kompetenci, nad 8 hodin ředitel školy. Zvláště hrubé slovní a úmyslné fyzické útoky ţáka nebo studenta vůči pracovníkům školy nebo školského zařízení se vţdy povaţují za závaţné zaviněné porušení povinností stanovených školským zákonem. 3. Opravná zkouška, klasifikace v náhradním termínu, komisionální zkouška a) Opravná zkouška Opravnou zkoušku koná ţák(yně) je-li nejvýše ze dvou vyučovacích předmětů na konci 2. pololetí hodnocen prospěchem nedostatečný. Termín opravné zkoušky určí ředitel školy tak, aby opravné zkoušky byly vykonány nejpozději 31. srpna; ţákovi, který se z váţných důvodů nemůţe dostavit k opravné zkoušce ve stanoveném termínu, můţe na základě ţádosti ředitel školy povolit vykonání opravné zkoušky nejpozději do konce září příštího školního roku. Ţák(yně) který se bez váţných důvodů k vykonání opravné zkoušky nedostaví, je klasifikován ve vyučovacím předmětu, z něhoţ měl konat opravnou zkoušku, stupněm prospěchu nedostatečný. b) Klasifikace v náhradním termínu Nelze-li ţáka hodnotit na konci prvního pololetí, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za první pololetí bylo provedeno nejpozději do konce června. Není-li moţné ţáka hodnotit ani v náhradním termínu, ţák se za první pololetí nehodnotí. Není-li ţák hodnocen z povinného předmětu vyučovaného pouze v prvním pololetí ani v náhradním termínu, neprospěl. Nelze-li ţáka hodnotit na konci druhého pololetí, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo provedeno nejpozději do konce září

7 následujícího školního roku. Do doby hodnocení navštěvuje ţák nejbliţší vyšší ročník. Není-li ţák hodnocen ani v tomto termínu, neprospěl. Ţák, který na konci druhého pololetí neprospěl nejvýše ze 2 povinných předmětů, nebo ţák, který neprospěl na konci prvního pololetí nejvýše ze 2 povinných předmětů vyučovaných pouze v prvním pololetí, koná z těchto předmětů opravnou zkoušku nejpozději do konce příslušného školního roku v termínu stanoveném ředitelem školy. Opravné zkoušky jsou komisionální. Ţák, který nevykoná opravnou zkoušku úspěšně nebo se k jejímu konání nedostaví, neprospěl. Ze závaţných důvodů můţe ředitel školy ţákovi stanovit náhradní termín opravné zkoušky nejpozději do konce září následujícího školního roku. Do doby náhradního termínu opravné zkoušky navštěvuje ţák nejbliţší vyšší ročník. Nelze-li ţáka klasifikovat ve druhém pololetí, je ţák zkoušen a klasifikován za toto období zpravidla v posledním týdnu měsíce srpna v den určený ředitelem školy. Při klasifikaci za druhé pololetí můţe ředitel školy na základě ţádosti ţáka(yně) ze závaţného důvodu povolit vykonání vyzkoušení nejpozději do 15. října příštího školního roku. Klasifikaci v náhradním termínu můţe nařídit ředitel školy na návrh vyučujícího především v těchto případech: - absence ţák(yně) v daném předmětu za příslušné pololetí je vyšší neţ 20% z celkového mnoţství odučených hodin v daném předmětu - vyučující nemá dostatek podkladů pro klasifikaci (např. časté omlouvání ţáka(yně) ze zkoušení, absence při písemných pracích apod.) - ţák(yně) neodevzdal všechny poţadované písemné práce do uzavření klasifikace za příslušné pololetí Klasifikace v náhradním termínu není komisionální zkouška. Klasifikaci provede vyučující daného předmětu nebo vyučující stejné nebo podobné aprobace, kterého určí ředitel školy. Ţák(yně) který se bez váţných důvodů k vykonání zkoušky nedostaví, zůstává neklasifikován. Je-li ţák(yně) v náhradním termínu hodnocen(a) stupněm 5 - nedostatečný, stanoví ŘŠ náhradní termín opravné zkoušky tak, aby bylo hodnocení dokončeno do dalšího školního roku. Ţák postupuje do dalšího ročníku do úspěšného vykonání opravné zkoušky. c) Komisionální zkouška Komisionální zkoušku koná ţák(yně) v těchto případech: - koná-li rozdílovou zkoušku, - poţádá-li ţák(yně) nebo zákonný zástupce ţáka(yně) o přezkoušení nebo koná-li se přezkoušení z podnětu ředitele školy, - koná-li opravné zkoušky, - je-li ţák(yně) osvobozen od povinnosti docházet do školy. Komise pro komisionální zkoušky je nejméně tříčlenná. Jejím předsedou je ředitel školy nebo jím pověřený učitel, zkoušející učitel a přísedící, který má aprobaci pro týţ nebo příbuzný vyučovací předmět. Pokud je ředitel střední školy zároveň vyučujícím, jmenuje předsedu komise školský úřad. Členy komise jmenuje ředitel školy. Výsledek zkoušky vyhlásí předseda veřejně v den konání zkoušky. Rozhodnutí o klasifikaci je v případě přezkoušení a v případě opravné zkoušky konečné.

8 d) Grafické, písemné a domácí práce Grafické, písemné a domácí práce jsou ţákům(yním) školy zadávány vyučujícími jednotlivých předmětů. Jejich počet, rozsah, způsob vypracování, termín odevzdání určuje vyučující daného předmětu po projednání v PK. Za klasifikační období musí všichni ţáci(kyně) odevzdat poţadované práce. Řešení nestandardních situací: Neodevzdání práce ve stanoveném termínu bez závaţného důvodu - vyučující stanoví náhradní termín (zpravidla 1 týden aţ 14 dnů), ţákovi(yni) je uloţeno kázeňské opatření za nedodrţení stanoveného termínu odevzdání. Neodevzdání práce ve stanoveném termínu s udáním důvodu - vyučující daného předmětu posoudí váţnost udávaného důvodu a stanoví náhradní termín (zpravidla 1 týden aţ 14 dnů). V případě, ţe udávaný důvod nedodrţení termínu odevzdání není vyučujícím daného předmětu přijat, je ţákovi(yni) je uloţeno kázeňské opatření. Neodevzdání práce ani v náhradním termínu lze klasifikovat stupněm nedostatečný. Ţák(yně) není přítomen(a) na vyučování v čase zadávání písemné nebo grafické práce vyučující daného předmětu posoudí důleţitost této práce a zvolí z těchto moţností: - rozhodne, ţe ţák(yně) nemusí toto zadání vypracovat, - stanoví náhradní zadání. Ţák(yně) není přítomen(a) ve škole v den odevzdání zadání vypracované zadání odevzdá na 1. vyučovací hodině daného předmětu po nástupu do školy. Odevzdaná práce vykazuje velké nedostatky ve formě zpracování, obsahu, a technické správnosti vyučující ţákovi(yni) sdělí zjištěné nedostatky a vrátí práci k odstranění nedostatků, zároveň stanoví náhradní termín odevzdání (zpravidla 1 týden aţ 14 dnů). Pokud vyučující posoudí zjištěné nedostatky především ve formě zpracování a obsahu práce jako zásadní, bude práce posuzována jako neodevzdání práce ve stanoveném termínu bez závaţného důvodu. Práce, které obsahují pasáţe zkopírované z jiných zdrojů, zejména z prací jiných ţáků, studentů, či z internetu posuzuje vyučující jako nesplněné a hodnotí jako závaţné porušení školního řádu. Pelhřimov Ing. Radoslav Kučera ředitel školy

9 Rozpis zvonění: Hodina OD - DO 0 7:05 7:50 1 8:00 8:45 2 8:50 9:35 3 9:55 10: :50 11: :45 12: :35 13: :30 14: :25 15: :15 16:00

Klasifikační řád pro dálkové studium

Klasifikační řád pro dálkové studium Klasifikační řád pro dálkové studium 1. Základní zásady klasifikace prospěchu Klasifikace prospěchu je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího procesu. Jejím cílem je vyjádřit příslušným klasifikačním

Více

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků vycházejí ze zákona 561/2005 Sb., o předškolním,

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1. Při prověřování znalostí a dovedností žáků se učitel řídí zejména těmito zásadami: (a) Obsah a rozsah ústních, písemných, grafických a praktických zkoušek

Více

GYMNÁZIUM A OBCHODNÍ AKADEMIE PELHŘIMOV. Jirsíkova 244, Pelhřimov Š K O L N Í Ř Á D

GYMNÁZIUM A OBCHODNÍ AKADEMIE PELHŘIMOV. Jirsíkova 244, Pelhřimov Š K O L N Í Ř Á D GYMNÁZIUM A OBCHODNÍ AKADEMIE PELHŘIMOV Jirsíkova 244, 393 01 Pelhřimov Š K O L N Í Ř Á D Zásady a ustanovení školního řádu (ŠŘ) se vydávají v souladu se zákonem 561/2004 Sb. (školský zákon) v platném

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice Č.j. SŠA 1144/2012- ŠŘ-KŘ K L A S I F I K A Č N Í Ř Á D (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování 1. Klasifikaci

Více

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti.

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti. Pravidla pro hodnocení ţáka Úvod Hodnocení ţáků je součástí běţné výchovně vzdělávací činnosti pedagogických pracovníků, kterou vykonávají podle dohodnutých pravidel ve výuce i mimo ni. Hodnocení, probíhající

Více

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 21 Práva žáků, studentů a zákonných zástupců dětí a nezletilých

Více

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Hodnocení žáků Klasifikační řád Hodnocení žáků Gymnázia, Praha 9, Českolipská je zakotveno v Klasifikačním řádu, který stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech Gymnázium Frýdlant, Mládeže 884, 464 01 Frýdlant K r i t é r i a h o d n o c e n í projednán na pedagogické radě školy dne 21.11.2007 se schválenou platností od 22.11.2007 Obsah Úvod Článek I Článek II

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

II. Klasifikace prospěchu v teoretickém vyučování

II. Klasifikace prospěchu v teoretickém vyučování Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Tábor, Nám. T.G.Masaryka 788 5.3. Pravidla hodnocení, chování a prospěchu žáků střední škola Platný a účinný od 1.9. 2015 Schválen Školskou radou střední

Více

Pravidla pro hodnocení - SŠŽ

Pravidla pro hodnocení - SŠŽ Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá Kostelní 129, 348 15 Planá Pravidla pro hodnocení - SŠŽ A) Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou

Více

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3 Klasifikační řád Úvod Klasifikační řád popisuje hodnocení a klasifikaci prospěchu žáků a klasifikaci jejich chování. Vychází z vyhlášky č. 48/2005

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

K l a s i f i k a č n í ř á d

K l a s i f i k a č n í ř á d Střední odborná škola NET OFFICE Orlová, spol. s r. o. Energetiků 144, Orlová Lutyně, 735 14 zapsaná v obchodním rejstříku vedeným Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 7108 K l a s i f i k a č n

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ platný od 1. 9. 2012 Obsah 1.

Více

Vnitřní klasifikační řád pro OA

Vnitřní klasifikační řád pro OA Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř, Na Valech 690 Vnitřní klasifikační řád pro OA 1 Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci učitel

Více

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA Přílohy Školního řádu: Příloha 1 Zásady hodnocení žáků na Gymnáziu J. Seiferta o. p. s. (1) Každý učitel stanoví podmínky a kritéria hodnocení, se kterými prokazatelně seznámí žáky na počátku školního

Více

Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy

Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy A. Hodnocení prospěchu žáka probíhá v souladu s 3 odst. 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 vyhlášky č. 13/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů Za hodnocení prospěchu

Více

Klasifikační řád. (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon)

Klasifikační řád. (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon) Obchodní akademie, Praha 10, Heroldovy sady 1 1 Obecné zásady Klasifikační řád (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon) 1.1 Klasifikace je jednou z forem hodnocení. Klasifikace je průběžná

Více

G y m n á z i u m, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace. Pravidla pro hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků. Příloha č.

G y m n á z i u m, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace. Pravidla pro hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků. Příloha č. G y m n á z i u m, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Příloha č. 1 Pravidla pro hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků Zásady hodnocení výsledků vzdělávání Hodnocení průběhu a výsledků

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - pracoviště SOU technické Chotěboř (součást školního řádu)

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - pracoviště SOU technické Chotěboř (součást školního řádu) Příloha č. 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - pracoviště SOU technické Chotěboř (součást školního řádu) ČÁST 1 Zásady hodnocení a klasifikace prospěchu pro žáky

Více

Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části

Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části Kritéria hodnocení maturitní zkoušky ústní zkoušky profilové části Platná od jarního termínu 2019 pro obor: 82-41-M/05 Grafický design Maturitní zkouška z maturitních předmětů s výjimkou praktické zkoušky

Více

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA 1500 Klasifikační řád Ředitel školy vydává tento klasifikační řád v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., se souhlasem školské rady a po projednání v pedagogické

Více

Integrovaná střední škola technická Mělník KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Integrovaná střední škola technická Mělník KLASIFIKAČNÍ ŘÁD KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Čl. I Úvodní část 1 1) Tento klasifikační řád (dále též KŘ) je vydáván jako závazná norma Integrované střední školy technické (dále též ISŠT Mělník). 2) Účelem klasifikačního řádu je vytvořit

Více

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400 Klasifikační řád Klasifikační řád stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 obor oděvnictví 31 43 M/01 (denní studium) obor modelářství a návrhářství oděvů 82 41 M/07 (denní studium) obor scénická a výstavní tvorba 82-41-M/03

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ F. KŘIŽÍKA 110 00 PRAHA 1, NA PŘÍKOPĚ 16 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád SPŠ Ing. Miloš Kodad ředitel školy - 2 - I. Zásady hodnocení průběhu

Více

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o.

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. U Josefa 118, Cihelna, 530 09 Pardubice tel. 466 412 832, 466 413 263 www.sscg.cz, skola@sscg.cz KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Příloha č. 1 Střední škola

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci.

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci. Příloha č. l KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci. 1. Zásady hodnocení - klasifikace 1.1 Při hodnocení

Více

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Obsah I. Výchovná opatření:... 1 II. Stupně závažnosti porušení kázně a školního

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ VELEŠÍN KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ VELEŠÍN KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN Obsah: Úvodní ustanovení... 3 Hodnocení a klasifikace prospěchu žáků... 4 Klasifikace ve vyučovacích předmětech... 5 Neuzavření

Více

OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA

OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY JIHLAVA Školní řád pro OA a JŠ Jihlava Obsah 1 Obecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti ţáků a jejich zákonných zástupců... 3 2.1

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Kadaň, Komenského 562, příspěvková organizace 1. Zásady klasifikace Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Při hodnocení,

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 (podle 51-53 zákona č. 561/2004 Sb. ( Školský zákon ) a podle 17 20 Vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb.) Zásady hodnocení průběhu

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK Hodnocení studenta je organickou součástí výchovně vzdělávacího procesu a jeho řízení. Klasifikace je jednou z forem hodnocení,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy ŠKOLNÍ ŘÁD I. Docházka do školy 1. Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Žáci OU jsou povinni chodit pravidelně a včas i na odbornou praxi. 2. Docházka do zájmových kroužků

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov. P r a k t i c k á š k o l a Praktická škola dvouletá při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.cz Č.j. 74/05/Var ŠKOLNÍ ŘÁD OBSAH: 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Chování žáka je klasifikováno těmito stupni: 1 - velmi dobré 2 - uspokojivé 3 neuspokojivé

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Chování žáka je klasifikováno těmito stupni: 1 - velmi dobré 2 - uspokojivé 3 neuspokojivé KLASIFIKAČNÍ ŘÁD 1. Pravidla hodnocení a klasifikace 2. Zásady klasifikace 3. Získávání podkladů pro hodnocení a klasifikaci 4. Klasifikace chování 5. Výchovná opatření 6. Klasifikace a hodnocení žáků

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Odborné učiliště a Praktická škola, Mohelnice, Vodní 27, 789 85 Mohelnice Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Článek 1 Zásady hodnocení a klasifikace Základním principem hodnocení a klasifikace

Více

2. Předmětem hodnocení je osobní pokrok žáka. Učitel porovnává jeho aktuální výkon s předchozími výsledky práce.

2. Předmětem hodnocení je osobní pokrok žáka. Učitel porovnává jeho aktuální výkon s předchozími výsledky práce. 6.1. HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení žáků vychází ze zákona č.561/2004 Sb., školského zákona a z vyhlášky č.48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky. Hodnocení

Více

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Tento klasifikační řád je součástí školního řádu. 1. Hodnocení chování Chování žáka se klasifikuje těmito stupni: Stupeň 1 (velmi dobré) žák se chová

Více

Pravidla pro hodnocení žáků

Pravidla pro hodnocení žáků Pravidla pro hodnocení žáků Hodnocení výsledků vzdělávání žáků se řídí příslušnými paragrafy školského zákona. Podrobnosti o hodnocení výsledků žáků a jeho náležitostech stanoví ministerstvo prováděcím

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha č. 1 Školního řádu PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. OBECNÉ ZÁSADY KLASIFIKACE A INFORMACE O PRŮBĚHU VZDĚLÁVÁNÍ 1.1. Žáci, jejich zákonní zástupci (u zletilých žáků též osoby,

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou závazná pro všechny pedagogické pracovníky. Všichni pedagogičtí pracovníci byli s pravidly prokazatelně seznámeni.

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD SŠINFOTECH

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD SŠINFOTECH KLASIFIKAČNÍ ŘÁD SŠINFOTECH Zásady hodnocení a klasifikace prospěchu vycházejí ze zákona č. 561/2004 Sb., a vyhlášky č.13/2005 Sb. a upravují kompetence a postupy pedagogických pracovníků školy. Cílem

Více

ŘÁD Č. VZD Ing. Alena Kocourková, Ing. Jarmila Ptaszniková, Mgr. Milada Dufková. Článek 1 Úvodní ustanovení

ŘÁD Č. VZD Ing. Alena Kocourková, Ing. Jarmila Ptaszniková, Mgr. Milada Dufková. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha Školního řádu č. 1 Obchodní akademie Dušní 110 00 Praha 1, Dušní 7 IČ: 70837872 ŘÁD Č. VZD 16-02 Název: Klasifikační řád Platnost: od 1. září 2016 Nahrazuje: Klasifikační řád čj. Ř237/2011 z 31.

Více

8.1. Právní souvislosti pro hodnocení žáků. 8.2 Zásady hodnocení průběhu vzdělávání žáků

8.1. Právní souvislosti pro hodnocení žáků. 8.2 Zásady hodnocení průběhu vzdělávání žáků 8 HODNOCENÍ ŽÁKŮ 8.1. Právní souvislosti pro hodnocení žáků 1) Zákon č.561/2004 Sb. o předškolním, základním,středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání 2) Vyhl.MŠMT ČR č.71/2005 o základním uměleckém

Více

Vnitřní klasifikační řád

Vnitřní klasifikační řád STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE, RUMBURK, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Františka Nohy 959/6, 408 30, RUMBURK, P.O.BOX 67 Vnitřní klasifikační řád Mgr. Ladislav Pokorný V Rumburku 1. září 2012

Více

Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání Způsob získávání podkladů pro hodnocení Stupně hodnocení prospěchu

Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání Způsob získávání podkladů pro hodnocení Stupně hodnocení prospěchu Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání hodnocení předmětů s převahou naukovou - především míra osvojení učiva, požadovaných dovedností a návyků hodnocení předmětů s převahou

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2018/19 Maturitní zkouška z povinných odborných předmětů je vykonávána v profilové části formou ústní zkoušky

Více

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád

Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Klasifikační řád projednán na pedagogické radě 21.6.2013 Platnost od 1.9.2013 Základní umělecká škola při Základní škole Rtyně v Podkrkonoší Klasifikační řád Článek 1 Zásady hodnocení a klasifikace 1)

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Tato pravidla vycházejí ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Gymnázium Na Pražačce Nad Ohradou 2825/23 130 00 Praha 3-Žižkov www.gymnazium-prazacka.cz gymnazium@gym-prazacka.cz PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ (novelizace platná od 1. 9.

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Hodnocení a klasifikace žáků Čl. 1 1. Účelem hodnocení a klasifikace je ověřit, jak žáci dosáhli cílů vzdělávání stanovených

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ)

Více

Gymnázium, Nový Bydžov, Komenského 77. Klasifikační řád. 2/ Klasifikační stupeň určí učitel, který vyučuje příslušnému předmětu.

Gymnázium, Nový Bydžov, Komenského 77. Klasifikační řád. 2/ Klasifikační stupeň určí učitel, který vyučuje příslušnému předmětu. Gymnázium, Nový Bydžov, Komenského 77 Klasifikační řád I. Zásady klasifikace 1/ Klasifikace je jednou ze základních forem zpětné vazby, která poskytuje žákovi informace o správnosti postupu, průběhu či

Více

PRAVIDLA HODNOCENÍ VÝSLEDKU VZDĚLÁVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLY

PRAVIDLA HODNOCENÍ VÝSLEDKU VZDĚLÁVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLY PRAVIDLA HODNOCENÍ VÝSLEDKU VZDĚLÁVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLY Obsah: 1 Obecná ustanovení... 2 2 Úvod... 2 3 Hodnocení žáků... 2 3.1 Zásady a způsob získávání podkladů pro hodnocení žáků... 2 3.2 Zásady hodnocení

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků SZŠ

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků SZŠ Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Brno, Merhautova 15 Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků SZŠ Nedílnou součástí výchovně vzdělávací práce střední školy je hodnocení

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu 1. Hodnocení žáků na vysvědčení 1. 1. Vzdělávání žáka Výsledky vzdělávání žáka

Více

K l a s i f i k a č n í

K l a s i f i k a č n í Gymnázium, Praha 4, Písnická 760 č.j. 330/2015 příloha Školního řádu K l a s i f i k a č n í ř á d Pravidla hodnocení a klasifikace žáků Čl. 1 Hodnotíme klasifikací. Každý vyučující na začátku školního

Více

Ř-05 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Ř-05 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD I. Zásady klasifikace (1) Při hodnocení, při průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále jen učitel) uplatňuje přiměřenou uplatňuje přiměřenou náročnost a pedagogický takt vůči žákovi. (2)

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů Dodatek č. 2 ke školnímu řádu Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů Podle 30, odst. (2) Zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vydávám tato Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Základní škola je rozdělena na 2 stupně. I. stupněm se rozumí 1. až 5. ročník, II. stupněm se rozumí 6. až 9. ročník.

Základní škola je rozdělena na 2 stupně. I. stupněm se rozumí 1. až 5. ročník, II. stupněm se rozumí 6. až 9. ročník. 8. PŘÍLOHY 8.1 HODNOCENÍ ŽÁKŮ 8.1.1 Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání Za první pololetí vydává škola žákovi výpis z vysvědčení; za druhé pololetí vysvědčení. Základní škola je rozdělena na

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Tato pravidla vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ (klasifikační řád) ÚVOD Nedílnou součástí výchovně vzdělávací práce školy je hodnocení klasifikace žáků. Základním principem hodnocení a klasifikace je pozitivní hodnocení.

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava DOI-03/01112013 Počet listů : 7 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. (novelizace platná od 17. 2. 2014)

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. (novelizace platná od 17. 2. 2014) Gymnázium Na Pražačce Nad Ohradou 2825/23 130 00 Praha 3-Žižkov www.gymnazium-prazacka.cz gymnazium@gym-prazacka.cz KLASIFIKAČNÍ ŘÁD (novelizace platná od 17. 2. 2014) I. Získávání podkladů pro hodnocení

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy.

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Výchovná opatření 1. Pochvalu uděluje žákům: - učitel, MOV (PTU) - ředitel (PŘSOUz) 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. 3. Výchovná opatření k posílení

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Způsoby hodnocení Klasifikace i slovní hodnocení Kritéria hodnocení 1. Obecné zásady a) Hodnocení výkonů a pracovních výsledků žáků musí být postaveno na plnění konkrétních

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků K l a s i f i k a č n í ř á d I. Úvodní ustanovení 1. Tento Klasifikační řád je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace. Klasifikační řád

Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace. Klasifikační řád Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Čl. I. Úvodní ustanovení Klasifikační řád 1) Tento klasifikační řád je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Základní škola Havířov Šumbark M. Pujmanové 17/1151 okres Karviná Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků projednáno na pedagogické radě školy dne 30. 8. 2010 1. Pravidla hodnocení klasifikace

Více

Omlouvání studentů - prevence záškoláctví

Omlouvání studentů - prevence záškoláctví Omlouvání studentů - prevence záškoláctví Váţení rodiče, váţení studenti, chceme Vás seznámit s platnými dokumenty, které upravují povinnosti ţáků a zákonných zástupců ţáků a omlouvání nepřítomnosti ţáka:

Více

Střední průmyslová škola stavební, Plzeň 301 00 Plzeň, Chodské nám. 2. Příloha Školního řádu 2014 / 2015

Střední průmyslová škola stavební, Plzeň 301 00 Plzeň, Chodské nám. 2. Příloha Školního řádu 2014 / 2015 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání Příloha Školního řádu 2014 / 2015 1.1. Výsledky vzdělávání žáků jsou hodnoceny pětistupňovou klasifikační řadou takto: 1. stupeň - výborný - žák pracuje samostatně,

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU: PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU: PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU: PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (dále jen Pravidla) jsou zpracovány v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Příloha č. 1 1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Hodnocením žáka rozumíme měření očekávaných výstupů v jednotlivých vyučovacích předmětech (případně vzdělávacích oborech) na základě předem

Více

ZÁSADY PRO HODNOCENÍ ŘÁD. Číslo_Verze STUDENTŮ VOŠ dokumentu Vypracoval/a: Platnost od: Schválil/a: ŘŠ, ZŘŠ ŘŠ H20_Ř03_02

ZÁSADY PRO HODNOCENÍ ŘÁD. Číslo_Verze STUDENTŮ VOŠ dokumentu Vypracoval/a: Platnost od: Schválil/a: ŘŠ, ZŘŠ ŘŠ H20_Ř03_02 (jsou nedílnou součástí Školního řádu) ZPRACOVÁNY DLE Novelizace dle zák.č. 561/04 Sb. Vyhláška MŠMT ČR č. 10/2005 Sb. Vyhláška MŠMT ČR č. 470/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Hodnocení a klasifikace

Více

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: 1. Úvod 2. Způsob hodnocení žáků 3. Klasifikace ve vyučovacích předmětech 4. Hodnocení chování žáků 5. Podklady pro klasifikaci

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Článek I Zásady klasifikace

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Článek I Zásady klasifikace příloha č. 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků zpracováno podle vyhlášky č. 13/2005 Sb. o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři, v platném znění a zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním,

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně (klasifikační řád)

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně (klasifikační řád) Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně (klasifikační řád) Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů neboli KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Gymnázia a obchodní akademie

Více

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6. Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 6.1. Pojetí a předmět hodnocení a klasifikace Cílem hodnocení je poskytnout žákovi zpětnou vazbu, prostřednictvím níž získává informace o tom, jak danou problematiku

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

Odborné učiliště a Praktická škola, Hlučín, příspěvková organizace

Odborné učiliště a Praktická škola, Hlučín, příspěvková organizace Odborné učiliště a Praktická škola, Hlučín, příspěvková organizace 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Příloha č. 2 Školního řádu Postup při hodnocení žáků vyplývá z ustanovení 69, odst.

Více

Příkaz ředitele č. 03/06-07

Příkaz ředitele č. 03/06-07 Příkaz ředitele č. 03/06-07 PROVÁDĚCÍ SMĚRNICE K ORGANIZACI STUDIA A KLASIFIKACI VOŠ podle 92 až 103 zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhlášky č. 10/2005 Sb. o vyšším odborném vzdělávání a v návaznosti

Více

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%)

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%) Organizační řád školy Část č. 6 Školní řád Pravidla hodnocení žáků Čj.: Dne: 4. září 2017 Platnost ode dne: 4. září 2017 Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří

Více

Gymnázium Aloise Jiráska, Litomyšl, T. G. Masaryka 590. Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km.

Gymnázium Aloise Jiráska, Litomyšl, T. G. Masaryka 590. Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km. , T. G. Masaryka 590 Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km. Organizační řád školy Hodnocení a klasifikace vyplývá ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhlášky č. 13/2005

Více

Školní řád. Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace

Školní řád. Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace Školní řád Sportovního gymnázia, Vrbno pod Pradědem, nám. Sv. Michala 12, příspěvková organizace Legislativní rámec: 1. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Klasifikační řád (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon)

Klasifikační řád (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon) 1. Obecné zásady Heroldovy sady 1, 101 00 Praha 10 Vršovice Klasifikační řád (dle 30, odst. 2, zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon) A) Klasifikace je jednou z forem hodnocení. Klasifikace je průběžná

Více

Hodnocení žáků speciálních tříd

Hodnocení žáků speciálních tříd Příloha č. 2 Hodnocení žáků speciálních tříd Hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování žáků je: jednoznačné, srozumitelné, srovnatelné s předem stanovenými kriterii, věcné, všestranné Hodnocení

Více

Čl. 1 HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁNÍ ŽÁKŮ NA VYSVĚDČENÍ

Čl. 1 HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁNÍ ŽÁKŮ NA VYSVĚDČENÍ GYMNÁZIUM PRAHA 4 Na Vítězné pláni 1160 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 422/15 Vypracoval: Mgr. P. Imramovská Schválil: PhDr. J. Mervínský Podpis ředitele: Účinnost ode dne: 1. 9. 2015 Školská rada schválila

Více

I. ZÁSADY PRŮBĚŽNÉHO HODNOCENÍ

I. ZÁSADY PRŮBĚŽNÉHO HODNOCENÍ OBSAH ŠKOLNÍ ŘÁD PŘÍLOHA Č. 1 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ I. Zásady průběžného hodnocení II. Celkové hodnocení výsledků vzdělávání III. Kritéria pro hodnocení prospěchu Závazná pravidla

Více

1. ZÁSADY KLASIFIKACE, ZÍSKÁVÁNÍ PODKLADŮ PRO HODNOCENÍ

1. ZÁSADY KLASIFIKACE, ZÍSKÁVÁNÍ PODKLADŮ PRO HODNOCENÍ Klasifikační řád vychází z 69 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášky č. 13/2005 Sb., o středním vzdělávání a vzdělávání

Více

Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD

Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitel Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Praha 5 Stodůlky vydává s účinností od 1. 9. 2014 tento ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004

Více

GYMNÁZIUM J. K. TYLA, HRADEC KRÁLOVÉ Tylovo nábřeží 682, PSČ 500 02

GYMNÁZIUM J. K. TYLA, HRADEC KRÁLOVÉ Tylovo nábřeží 682, PSČ 500 02 GYMNÁZIUM J. K. TYLA, HRADEC KRÁLOVÉ Tylovo nábřeží 682, PSČ 500 02 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Základní škola praktická Teplice, s.r.o Krušnohorská 1570, Teplice. Zásady hodnocení

Základní škola praktická Teplice, s.r.o Krušnohorská 1570, Teplice. Zásady hodnocení Základní škola praktická Teplice, s.r.o Krušnohorská 1570, 415 02 Teplice Zásady hodnocení 1 Obsah 1. Zásady hodnocení. 4 2. Získávání podkladů pro hodnocení......4 2.1. Podklady pro hodnocení..4 2.2.

Více