jednání Rady města Ústí nad Labem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "jednání Rady města Ústí nad Labem"

Transkript

1 jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 37 věc: Dodatek č. 5 k zřizovací listině Pečovatelské služby Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Klub seniorů dopad na rozpočet: bez dopadu na rozpočet zpracoval: Hana Podhajská, referent odboru ŠKSS předkládá: PhDr. Jana Műllerová, PhD., vedoucí odboru ŠKSS projednáno: Bc. Jana Bohuňková, náměstkyně primátora Sociálně zdravotní komise dne na vědomí: přizváni k jednání:

2 Návrh na usnesení: Rada města po projednání A) souhlasí s účinností od se zněním dodatku č. 5 ke zřizovací listině Pečovatelské služby Ústí nad Labem, příspěvkové organizace ze dne , kterým se rozšiřuje a) hlavní předmět činnost organizace o sociální služby: - sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením - sociální poradenství b) doplňková činnost organizace o předmět činnosti: - silniční motorová doprava (osobní doprava provozovaná vozidly určenými pro přepravu nejvýše 9 osob včetně řidiče) B) ukládá 1. Bc. Janě Bohuňkové, náměstkyni primátora a) předložit návrh dle bodu A) tohoto usnesení Zastupitelstvu města Ústí nad Labem T:

3 Na základě jednání Bc. Jany Bohuňkové, náměstkyně primátora s Bc. Dittou Hromádkovou, ředitelkou Pečovatelské služby Ústí nad Labem, předkládá odbor ŠKSS návrh na změnu hlavní a doplňkové činnosti Pečovatelské služby Ústí nad Labem, příspěvkové organizace (dále jen PS ÚL). Hlavní předmět činnosti se rozšiřuje o sociální službu: 1) Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením (Klub seniorů) PS ÚL provozovala v minulosti tzv. kluby důchodců. Klub důchodců na Střekově byl zdecimovaný povodní v roce 2002 a od té doby nebyl v provozu. Klub důchodců na Masarykově třídě byl provozován až do Změnou zřizovací listiny PS ÚL došlo s účinností od ke zrušení této služby. Aktivizační služby pro seniory následně zajišťoval především Klub Elixír, který byl finančně podporován městem přímo z kapitoly primátora města Ústí nad Labem. K obnovení činnosti klubu seniorů v PS ÚL je třeba: - upravit zřizovací listinu organizace (příloha č. 1 důvodové zprávy) - zajistit vhodné prostory pro aktivizační služby seniorů - zajistit finanční prostředky na pravidelnou činnost Stanovisko ředitelky PS ÚL ke zřízení klubu seniorů: Ústí nad Labem je velké město, kde k sobě lidé nemají blízko, tak jako v malých obcích, a tím dochází, zejména u seniorů, k sociálnímu vyloučení. Následkem toho, že již nejsou zapojeni do pracovního procesu, dochází k výraznému přerušení sociálních vazeb, nedostatku uplatnění, osamělosti a tím ke ztrátě vůle a vůbec i smyslu života. Ztráta smyslu života a pocit bezvýznamnosti se nepříznivě projeví na jejich zdravotním stavu, zhoršený zdravotní stav snižuje jejich soběstačnost, a tím jsou nuceni vyhledat sociální službu. Je prokázáno, že aktivní způsob života prodlužuje dobu, kdy člověk ještě nepotřebuje využívat sociální služby. A právě kluby seniorů jsou místem, kde dochází k zprostředkování sociálního kontaktu nejen s vrstevníky, ale i jinými generacemi, k motivování k aktivnímu životu, a samozřejmě také k částečnému nahrazování registrovaných sociálních služeb využitím vzájemné pomoci. PS ÚL je největším poskytovatelem terénní sociální služby pro seniory a zdravotně postižené v Ústeckém regionu. Máme 30 zaměstnanců a ročně se postaráme o 460 klientů v jejich domácnostech. Naši klienti jsou převážně z řad seniorů, a proto velmi dobře známe jejich životní situaci a potřeby. Plánovaná činnost klubu seniorů: pravidelná setkávání členů klubu (min. 5 x v týdně), včetně zajištění mediátora setkávání vzdělávání seniorů (přednášky, kurzy apod.) zájmové aktivity (ruční práce, výtvarné techniky,...)

4 pohybové a sportovní aktivity (turistika, kondiční cvičení, taneční terapie...) spolupráce se školami propojení generací společným projekty pořádání kulturních akcí akcí, které zvýší prestiž seniorů ve společnosti mezigenerační projekty a spolupráce zapojení seniorů do kulturního a politického dění ve městě, komunitní práce zapojení dobrovolníků a široké veřejnosti do činnosti klubu spolupráce se soukromým sektorem v regionu a vytvoření stabilní sítě sponzorů zajištění informovanosti občanů o všech aktivitách města a rozsáhlé sociální poradenství Pro činnost klubu seniorů byl vybrán prostor v objektu Městských lázní na adrese Panská 1700/23, což je sídlo Městských služeb Ústí nad Labem, příspěvkové organizace. Volný prostor (bývalá restaurace) o rozloze cca 140 m 2 je dispozičně vhodný pro tyto účely. Místnosti jsou však ve špatném technickém stavu. Nutné je především provést kompletní rekonstrukci elektroinstalace, dále je třeba provést stavební práce tak, aby byly splněny požadavky KHS pro rekolaudaci. Bez rekonstrukce není pronájem místností možný. Odhad nákladů na rekonstrukci nebyl dosud stanoven. Náklady na vnitřní vybavení klubu seniorů jsou odhadovány na cca 100 tis. Kč. Vybavení by bylo zakoupeno z rozpočtu PS ÚL, avšak organizace nemá prostředky ve svém rozpočtu. Z tohoto důvodu je nutné zahrnout prostředky na vnitřní vybavení klubu seniorů do počátečních nákladů. V návaznosti na schválení dodatku ke zřizovací listině PS ÚL by klub seniorů zahájil činnost od Činnost klubu seniorů je sociální službou dle ustanovení 66 zákona o sociálních službách s názvem sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Dle ustanovení 72 tohoto zákona je tato sociální služba poskytována klientům zdarma. Předpokládané roční náklady na provoz klubu seniorů: prostředky na platy vč. odvodů (2 zaměstnanci) Kč nájem vč. energií Kč materiálové náklady Kč celkem Kč Vyčíslené náklady jsou orientační a mohly by být sníženy v případě využití možných dotačních titulů (Úřad práce, Ústecký kraj, MPSV apod.) či podnájmem dalším proseniorským subjektům. Záměrem PS ÚL je, aby klub seniorů byl v budoucnosti z části samofinancovatelný např. sponzoringem, dobrovolnickou činností a svépomocí členů.

5 Záměr vybudovat klub seniorů byl předložen sociálně zdravotní komisi, která na svém jednání dne přijala toto usnesení: SZK se seznámila s dopisem ředitelky Pečovatelské služby Ústí n. L., p. o., Bc. Ditty Hromádkové a se záměrem zřízení Městského klubu seniorů v prostorách Městských lázní a doporučuje Radě města tento záměr schválit. Hlasování: 6 pro 0 proti 0 se zdržel 2) Sociální poradenství Jednou z činností, které by PS ÚL mohla v prostorách klubu seniorů provádět je sociální poradenství, což je sociální služba dle ustanovení 37 zákona o sociálních službách. Služba se člení na dva typy poradenství a to na základní sociální poradenství a odborné sociální poradenství viz návrh dodatku č. 5 k ZL v příloze č. 1 důvodové zprávy. Základní sociální poradenství je základní činností při poskytování všech druhů sociálních služeb. Odborné sociální poradenství, o které je ze strany seniorů zájem, lze poskytovat v případě, že je zařazeno do hlavního předmětu činnosti organizace. Zavedením této služby se k občanům dostanou kompletní informace o všech dostupných sociálních službách v Ústí nad Labem, které mohou řešit jejich tíživou sociální situaci související se ztrátou nebo omezením soběstačnosti těchto osob nebo osob blízkých. Z tohoto důvodu PS ÚL žádá o rozšíření hlavní činnosti o tuto sociální službu. Odborné sociální poradenství je zaměřeno na potřeby jednotlivých okruhů sociálních skupin osob. PS ÚL by službu poskytovala v tzv. poradně pro seniory a poradně pro osoby se zdravotním postižením viz odst. 3 ustanovení 37 zákona o sociálních službách. Základní činnosti při poskytování odborného sociálního poradenství se zajišťují v rozsahu těchto úkonů: a) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, b) sociálně terapeutické činnosti ( poskytnutí poradenství v oblastech orientace v sociálních systémech, práva, psychologie a v oblasti vzdělávání; tato základní činnost může být zajišťována poskytováním poradenství alespoň ve dvou z těchto oblastí ), c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Sociální poradenství je taktéž dle zákona poskytováno bez úhrady nákladů od klientů. PS ÚL neočekává výraznější zvýšení nákladů při poskytování odborného sociálního poradenství, neboť počet zaměstnanců se nebude navyšovat. V souvislosti se zřízením této sociální služby nebude PS ÚL žádat o navýšení svého rozpočtu.

6 Doplňková činnost se rozšiřuje o předmět činnosti: Silniční motorová doprava (osobní doprava provozovaná vozidly určenými pro přepravu nejvýše 9 osob včetně řidiče) V současné době poskytuje PS ÚL, jako fakultativní činnost dopravu osobním vozidlem k lékaři, na nákupy apod. Tato služba je určena pouze pro klienty a z důvodů zákonného omezení a pojištění odpovědnosti není možné převážet vozidlem osobu, která není klientem nebo zaměstnancem PS ÚL. Do vozidla nelze naložit ani doprovod klienta (např. rodinného příslušníka). Z tohoto důvodu žádá PS ÚL o rozšíření doplňkové činnosti organizace o koncesovanou živnost silniční motorová doprava. V případě, že osobní doprava bude provozovaná vozidly určenými pro přepravu nejvýše 9 osob včetně řidiče, není podmínkou živnostenského zákona ustanovit v organizaci odpovědného zástupce a není třeba splňovat odbornou způsobilost dle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě. Odbor ŠKSS předkládá návrh dodatku č. 5 k zřizovací listině Pečovatelské služby Ústí nad Labem k odsouhlasení. Po odsouhlasení v RM bude dodatek předložen do ZM ke schválení. Příloha č. 1: Dodatek č. 5 k ZL Pečovatelské služby Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem dne: jednání Rady města Ústí nad Labem bod programu: 20. 5. 2015 věc: Záměr zřízení Městského klubu seniorů pod příspěvkovou organizací Pečovatelská služba dopad na rozpočet: Bez dopadu zpracoval: Bc.

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 20. 6. 2018 13 věc: Dodatky k zřizovacím listinám příspěvkových organizací důvod předložení: 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb. zpracoval:

Více

Návrh střednědobého výhledu na roky

Návrh střednědobého výhledu na roky SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Naše značka: 1112/2018/ssmhb Datum: 17. 10. 2018 Počet stran: 3 Počet příloh: 1 Návrh střednědobého výhledu na roky 2020-2021 Zpracovali: Mgr. Magdalena Kufrová Bronislava

Více

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa

Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, Česká Lípa Město Česká Lípa Nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa Čj. MUCL/55811/2015 Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace Zastupitelstvo města

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 29. 4. 2015 bod programu: 31 věc: Jmenování manažera koordinační skupiny péče o seniory a schválení a uzavření příkazní smlouvy dopad na rozpočet: Bez dopadu zpracoval:

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 10. 6. 2015 věc: Poskytnutí dotací v oblasti kultury a rozpočtové opatření OŠKSS dopad na rozpočet: Bez dopadu zpracoval: Bc. Klára Bayerová, referentka

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem Dne: Bod programu: 6. 12. 2017 9. Věc: Spolufinancování projektu Polyfunkční komunitní centrum ZŠ Neštěmická Důvod předložení: Schválení spolufinancování projektu

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 7. 12. 2016 bod programu: 49 věc: Souhlas s umístěním sídla spolku v objektu města důvod předložení: 102 odst. 2 písm. b) zákona o obcích, v platném znění

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem Dne: Bod programu: 6. 12. 2017 8. Věc: Změny v projektu Domov pro seniory Velké Březno, Klášterní 2, Velké Březno Pořízení automobilu pro osoby se sníženou schopností

Více

Město Žatec Městský úřad Odbor sociálních věcí V Žatci dne MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE

Město Žatec Městský úřad Odbor sociálních věcí V Žatci dne MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE Město Žatec Městský úřad Odbor sociálních věcí V Žatci dne 15.06.2016 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE DNE 27.06.2016 Název: Předkládá: Obsah: Zřizovací listina - PO Domov pro seniory a Pečovatelská

Více

STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY

STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY Jindřichohradecko Bývalý okres Jindřichův Hradec Nyní správní území obcí Jindřichův Hradec, Třeboň a Dačice Oblast s málo rozvinutým

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem Dne: Bod programu: 20. 6. 2018 6 Věc: Změna v projektu Domov pro seniory Velké Březno, Klášterní 2, Velké Březno Pořízení automobilu pro osoby se sníženou schopností

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

Předpis pro úhradu za činnosti a úkony pečovatelské služby platný od 1. července 2015

Předpis pro úhradu za činnosti a úkony pečovatelské služby platný od 1. července 2015 Předpis pro úhradu za činnosti a úkony pečovatelské služby platný od 1. července 2015 Předpis pro úhradu je stanoven v souladu s vyhláškou č. 389/2013 Sb., kterou se mění vyhláška č. 505/2006 Sb., kterou

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 10. 6. 2015 bod programu: 51 věc: RO OŠKSS snížení účelové neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na zajištění bydlení osob s udělenou mezinárodní ochranou formou

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 13. 9. 2017 bod programu: 7 věc: Změny v projektu Domov pro seniory Velké Březno, Klášterní 2, Velké Březno Pořízení automobilu pro osoby se sníženou schopností pohybu

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 06.01.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 30.01.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o poskytnutí příspěvku NADĚJI, K Brance č. 11/19e, Praha

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Ústecký kraj Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Do zasedání ZÚK Bod programu: 11.2 16. zasedání zastupitelstva konané dne 10. 12. 2018 Věc: Povinně hlášené změny poskytovatelů sociálních služeb Materiál

Více

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Název: Pečovatelská služba Vracov Identifikátor pečovatelské služby: 1243476 Sídlo: Luční 1590, Vracov Tel.: 518 628 324, 778 431 133, e-mail: ps@mestovracov.cz

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42.1 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 druhá část Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

Zápis č. 6. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 6. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 6 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 20. 7. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Pavel Košutek Mgr. Bc. Věra Václavíčková Ing. Michal Majer Mgr. Petr Kouba Mgr. Přemysl

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 7. 12. 2016 21 věc: Souhlas s podáním žádostí ZŠ E. Krásnohorské a ZŠ Stříbrnická o dotaci na projekty v rámci Výzvy č. 47 Infrastruktura

Více

Přítomni: Mgr. Černá, Mgr. Husák, Mgr. Železný, Bc. Skálová, p. Karika, Ing. Outlá, MUDr. Moudrá Wünschová, p. Polesný

Přítomni: Mgr. Černá, Mgr. Husák, Mgr. Železný, Bc. Skálová, p. Karika, Ing. Outlá, MUDr. Moudrá Wünschová, p. Polesný MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Odbor školství, kultury, sportu a sociálních služeb Oddělení podpory školství, kultury, sportu a sociálních služeb Velká Hradební 8, 400 01 Ústí nad Labem Zápis z 9. mimořádného

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 09.01.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o poskytnutí příspěvku NADĚJI, K Brance č. 11/19e, Praha

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 -

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY. Dílčí Komunitní plán sociálních služeb - 1 - Dílčí Komunitní plán sociálních služeb MĚSTO ŘÍČANY 2009-1 - 1.O B S A H 1. Obsah 2 2. Předmluva 3 3. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 4 4. Priority rozvoje služeb a

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb PEČOVATELSKÁ SLUŽBA CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KOJETÍN, p. o. nám. Dr. E. Beneše 3, 752 01 Kojetín Registrovaný poskytovatel sociálních služeb Centrum sociálních služeb Kojetín, příspěvková organizace náměstí

Více

Návrh rozpočtu na rok 2019

Návrh rozpočtu na rok 2019 SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Naše značka: 644/2019/ssmhb Datum: 24.7.2019 Počet stran: 3 Počet příloh: 1 Návrh rozpočtu na rok 2019 (aktualizovaný dle skutečnosti k 30.6.2019) Zpracovali: Mgr.

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. DODATEK č. 2 ke Zřizovací listině organizační složky Pečovatelská služba Nový Jičín ze dne 24.5.2001

MĚSTO NOVÝ JIČÍN. DODATEK č. 2 ke Zřizovací listině organizační složky Pečovatelská služba Nový Jičín ze dne 24.5.2001 MĚSTO NOVÝ JIČÍN DODATEK č. 2 ke Zřizovací listině organizační složky Pečovatelská služba Nový Jičín ze dne 24.5.2001 vydaný usnesením Zastupitelstva města Nový Jičín č. 7/24Z/2014 ze dne 4. 9. 2014 na

Více

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov

Návrh ukazatelů činnosti sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Návrh ukazatelů sociálních služeb působících ve správním obvodu ORP Tišnov Obecná ustanovení 1) Ukazatele se vztahují na služby registrované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění

Více

KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace. Masarykova 1094/4, 40746 Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA. Rok 2010

KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace. Masarykova 1094/4, 40746 Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA. Rok 2010 KOSTKA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace Masarykova 1094/4, 40746 Krásná VÝROČNÍ ZPRÁVA Rok 2010 Zpracovala Volfová Hana Kostka Krásná, příspěvková organizace Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Kostka Krásná,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Název organizace : Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Zpracovala: Ing. Alena Pokorná Zpracoval

Více

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb 1. skupina - Klient s nízkou mírou podpory Pomoc při zvládání

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 3. 6. 2019 27 věc: Prodej pozemků v k. ú. Předlice dopad na rozpočet: ANO - navýšení příjmové části VHČ zpracoval: Michal Fišer referent Oddělení evidence

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen v Mnichově, příspěvková organizace

Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen v Mnichově, příspěvková organizace Organizační řád Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen v Mnichově, Název organizace: Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen v Mnichově, Sídlo organizace: Mnichov č.p.142,353 01 Mariánské

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 24. 6. 2015 bod programu: 21 věc: Poskytnutí dotací v oblasti kultury důvod předložení: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích; 85 písm. c) zpracoval: Bc. Klára

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2016 V Ostravě dne 15. 3. 2017 PhDr. Svatopluk Aniol ředitel organizace Obsah: Strana I. Základní údaje 1-2 II. Tabulky 3-40 1. Základní ukazatele

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 17. 10. 2018 34 věc : Rozpočtová opatření OMOŠ poskytnutí účelového neinvestičního příspěvku na provoz a poskytnutí neinvestičního příspěvku na provoz

Více

Zápis [41/RM/ ] Rada města Nové Město na Moravě Z Á P I S

Zápis [41/RM/ ] Rada města Nové Město na Moravě Z Á P I S Page 1 of 5 Rada města Nové Město na Moravě Z Á P I S z 41. schůze Rady města Nové Město na Moravě, která se konala dne 21.8.2017 od 14:30 hodin v zasedací místnosti Přítomni: Omluveni: Nepřítomni: Hosté:

Více

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2017 V Ostravě dne 20. 3. 2018 PhDr. Svatopluk Aniol ředitel organizace Obsah: Strana I. Základní údaje 1-2 II. Tabulky 3-40 1. Základní ukazatele

Více

Organizační řád pečovatelské služby

Organizační řád pečovatelské služby Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba Organizační řád pečovatelské služby I. Základní ustanovení veřejný závazek I.1 Úvod Poskytovatelem pečovatelské služby je Město Šenov,

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Odbor sociálních věcí KrÚ JMK Oddělení sociálních služeb Oddělení ekonomiky a kontroly Oddělení

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Úhrady za činnosti platné od 1. 8. 2017 Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Základní činnosti stanovené dle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních

Více

Informace o nabídce pobytových sociálních služeb ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Informace o nabídce pobytových sociálních služeb ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Jsme zde pro Vás Informace o nabídce pobytových sociálních služeb ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Informace pro pacienty, veřejnost a klienty sociální péče Vážení klienti, Dovolte nám, abychom Vás

Více

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015 ZPRÁVA O HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2015 V Ostravě dne 21. 3. 2016 PhDr. Svatopluk Aniol ředitel organizace Obsah: Strana I. Základní údaje 1-2 II. Tabulky 3-32 1. Základní ukazatele

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 17. 8. 2016 bod programu: 15 věc: Dotační program na podporu sociálních služeb a služeb blízkých službám sociálním ve městě Ústí nad Labem v roce 2017 důvod

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516

Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Název organizace : Domov sociálních služeb Meziboří Právní forma : příspěvková organizace Sídlo : Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří IČO : 49872516 DIČ : DIČ : CZ49872516 Zpracoval Zpracovala: tým: Ing.

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace. Kyselka, část Radošov č.p.137, Ostrov ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace. Kyselka, část Radošov č.p.137, Ostrov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ ŘÁD Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, Název organizace: Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, Sídlo organizace: Kyselka, část Radošov č.p.137, 363 01 Ostrov

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou

Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou Výroční zpráva 2017 projít životem důstojně a s oporou OBSAH ČLENSKÁ ZÁKLADNA... 1 POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE... 2 BILANCE AKTIVIT ORGANIZACE V ROCE 2017... 3 PEČOVATELSKÁ SLUŽBA... 4 DOMÁCÍ HOSPICOVÁ PÉČE...

Více

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi

Střednědobé plánování. sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Střednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, 2016 Střednědobé plánování 3. plán SPRSS v ÚK na období 2016 2018 Akční plán

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 20.6.2018 12. věc : Dodatek č. 2 k úplnému znění Zřizovací listiny Městských služeb Ústí nad Labem, příspěvkové organizace důvod předložení:

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 DNE: 10. 11. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 17/2016/OS/1 OBSAH: Vyhlášení dotačních programů pro sociální oblast ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV Mgr. Lenka Turková, referentka OSV

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí OSV Mgr. Lenka Turková, referentka OSV MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 20. 9. 2018 Bod programu: 20 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor sociálních věcí Mgr. Michaela Pešanová, vedoucí

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 22. 11. 2017 36 věc : Rozpočtové opatření OMOŠ poskytnutí neinvestičního příspěvku na provoz příspěvkovým organizacím dopad na rozpočet: ANO - přesun

Více

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 DPS Žlutice, p. o. Tel.: 353 393 269 Pod Strání 467, 364 52 Žlutice e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 1 Obsah 1. Kontakty...3 2. Historie...3 3. Kapacita

Více

Základní informace o pečovatelské službě

Základní informace o pečovatelské službě PEČOVATELSKÁ SLUŽBA LÁZNĚ LIBVERDA Pečovatelská služba (dále jen PS) je poskytována na území Lázní Libverda od 23. 2. 2010. Sociální služba v Lázních Libverda byla registrována dne 11.6.2007. Naše služba

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 5. 9. 2016 25 Věc: Změny zřizovacích listin příspěvkových organizací Ústeckého kraje oblast školství Důvod předložení: Doplnění článku VI. Hlavní

Více

Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 6 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Vymezení typických

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-092-011-16 ze dne 3.10.2016 Sazebníky úhrad služeb poskytovaných příspěvkovou organizací Sociální služby městské části Praha 12, příspěvková organizace

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 5. 4. 2017 40 věc: Revokace usnesení ZM č. 390/16 ze dne 12. 12. 2016 důvod předložení: Změna v předfinancování a spolufinancování projektu

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Informační leták terénní pečovatelské služby

Informační leták terénní pečovatelské služby Vaše Harmonie o. p. s. Sídliště 1019, Šluknov 407 77 IČ: 22794581 DIČ: CZ22794581 Telefon / soc. pracovnice: 777 66 55 71 e-mail: vase.harmonie@seznam.cz web: www.vaseharmonie.cz Informační leták terénní

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Pečovatelská služba a jesle města Písku V Písku dne: 05.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh koncepce činnosti příspěvkové organizace Městské sociálních

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor školství, kultury a tělovýchovy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 10. 2017 Bod programu: 5 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství, kultury a tělovýchovy Mgr. Vojtěch

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne 26.08.2013 14.12.2011: 12.10.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.10.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 13. 12. 2017 věc : Rozpočtové opatření OMOŠ - poskytnutí investičního příspěvku Domovu pro seniory Krásné Březno, p. o. dopad na rozpočet: Přesun výdajů

Více

Město Nové Město na Moravě. vydává

Město Nové Město na Moravě. vydává Město Nové Město na Moravě vydává na základě ust. 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a podle ust. 27 a násl. zákona č. 250/2000 Sb., o

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 18. 2. 2019 15 věc: Zřizovací listiny příspěvkových organizací za oblast kultury, Městských služeb ÚL a ZOO ÚL důvod předložení: 84 odst.

Více