SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / elektronický časopis pro absolventy SVŠE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE"

Transkript

1 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NOVINKY ZE ŽIVOTA SVŠE ROZHOVOR S HONZOU NEDVĚDEM PŘIPRAVUJEME NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o., Loucká 656/21, Znojmo tel. + fax: , info@svse.cz,

2 VÍTEJTE V KLUBU ABSOLVENTŮ SVŠE ZNOJMO Stejně jako v loňském roce i letos vysoká škola nabízí svým studentům, kteří ukončili bakalářské studium na SVŠE Znojmo, členství v KLUBU ABSOLVENTŮ. Co to znamená a proč je dobré využít této nabídky? Každý člověk v průběhu let zaznamená několik mezníků, které jsou skutečně významné. K předělům velice důležitým bezesporu patří i ukončení vysokoškolského studia, kdy se za člověkem symbolicky zavírají dveře vysoké školy. Absolventi kombi 2010 Bakalářský slib Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo si ovšem klade za cíl, aby její absolventi nacházeli její dveře stále otevřené. A je pyšná na to, že studenti toho využívají a do školy a na její akce se rádi vrací. Důkazem je například i to, že někteří z nich se letos v červnu zúčastnili na zahradě za školou slavnostního zakončení akademického roku spojeného s koncertem skupiny Mňága a Žďorp a v rozhovorech dávali najevo, že jsou rádi, že se po roce mohli vrátit na půdu školy a zúčastnit se výborné akce a že se už těší na další setkání :). Absolventi prezenční formy 2010 Mňága a Žďorp Ale samozřejmě nejde jen o to zavzpomínat si a potkat tady známé tváře. Pravidelný kontakt s alma mater dává člověku pocit, že někam patří a že o něj v místech, kde strávil kus života, stále stojí. To je i případ SVŠE, která prostřednictvím Klubu absolventů se svými bývalými studenty pravidelně komunikuje a informuje je o všem, co se ve škole aktuálně děje.

3 Kromě výše uvedeného však mohou absolventi využívat i řady výhod. Ale aby tomu tak opravdu bylo, je potřeba se zaregistrovat a obdržet PRŮKAZ ABSOLVENTA. Ten umožňuje například: - zdarma navštěvovat školní odbornou knihovnu, - výhodnější ceny při nákupu vstupenek na kulturní programy školy, ať už je to třeba již tradiční vysokoškolský ples nebo akce ve vysokoškolském klubu Harvart - zvýhodněnou účast na odborných seminářích a konferencích pořádaných SVŠE (například Účetní a daňová konference, Konference o cestovním ruchu apod.) - získat 20 % slevu na kurzovném při účasti na jazykových kurzech pořádaných vzdělávacím střediskem Ing. Pavel Štohl, s.r.o. - nákup propagačních předmětů školy za zvýhodněné ceny (jedná se například o DVD - koncert pro Harvart, polokošile s logem školy, kalendář školy apod.) Navíc pro zaregistrované absolventy pravidelně zveřejňujeme nabídku volných pracovních míst, které odpovídají jejich odborné kvalifikaci (mj. i v tomto čísle Zpravodaje). A jak zmíněný průkaz absolventa získat? Je třeba se zaregistrovat na webových stránkách školy a v rámci této registrace vyplnit údaje o současném působení, tzn. zda absolvent pokračuje v navazujícím magisterském studiu nebo je zaměstnán (přesná struktura požadovaných údajů je uvedena v registračním formuláři na webu školy - Pokud zájemce vyplní požadované údaje do konce srpna, obdrží oficiální doklad Průkaz absolventa SVŠE a stává se členem Klubu absolventů SVŠE pro nadcházející akademický rok. Důležité upozornění! Databáze absolventů se aktualizuje pouze jednou za semestr a absolventi, pokud mají zájem o členství v klubu, se musí zaregistrovat nejpozději do 31. srpna Průkaz absolventa se vystavuje vždy pouze na období jednoho akademického roku, proto musí registraci vyplnit také absolventi, kteří ukončili studium v předchozích letech.

4 NOVINKY ZE ŽIVOTA SVŠE SVŠE Znojmo nabídne od 1. září 2010 všem uživatelům nové webové stránky, které budou mít moderní grafiku a těšíme se, že budou hodnoceny stejně dobře jako nový web Harvartu ( autorem stránek je opět Mgr. Tomáš Jurman. Najdete tam mimo jiné i téměř desetiminutové video o škole (autor Zdeněk Mikeš). Díky němu budou moci zájemci absolvovat virtuální prohlídku objektů SVŠE na webu. Bude možné se podívat do poslucháren i do kabinetů, ale také zúčastnit se alespoň v retrospektivě a v kostce některých zajímavých akcí, které škola pořádá. Hudbu k tomuto snímku speciálně pro školu složil muzikant Norbi Kovácz, který už několikrát vystoupil i ve vysokoškolském klubu Harvart, například jako spoluhráč Ivana Hlase. Jinak ho znají filmoví diváci třeba jako tvůrce hudby k filmu Jana Hřebejka U mě dobrý. Po velmi úspěšné konferenci Vítejte u nás škola nově připravuje v první polovině října 1. ročník dvoudenní Účetní a daňové konference. Přednášet budou špičkoví odborníci z celé republiky, a to jak z praxe, tak z vysokých škol, ale například i z Ministerstva financí ČR (účast již přislíbil Ing. Vlastimil Bachor - vedoucí oddělení daně z příjmů právnických osob na MF, spoluautor zákona o dani z příjmů). Pro studenty a absolventy SVŠE bude účastnický poplatek za oba dny 500 Kč (poplatek pro ostatní účastníky konference Kč). Tomio Okamura na konferenci Vítejte u nás Daňový seminář v P2 5. listopadu 2010 se na SVŠE uskuteční setkání absolventů na půdě alma mater s názvem DEN SE SVŠE. Cílem je nejen poskytnout příležitost k neformálnímu setkání s bývalými spolužáky a učiteli v prostorách školy, ale také podpořit navazování vzájemných kontaktů mezi absolventy. Budete se rovněž moci seznámit s vizí dalšího vývoje SVŠE a samozřejmě bude připraven i kulturní a společenský program (průvodcem večera bude oblíbený sportovní moderátor, bavič a zpěvák Vojtěch Bernatský). Generálním partnerem akce je auditorská a poradenská společnost BDO Prima CA, s.r.o.

5 Zájem o studium na SVŠE Znojmo roste, což je potěšitelné. Předpokládáme, že počet studentů, kteří nastoupí v prvním ročníku prezenční formy bude cca 150, pro srovnání v loňském roce to bylo 103 studentů. Toto zvýšení jsme zaznamenali zejména díky narůstajícímu počtu mimoznojemských studentů, což vyvolalo potřebu navýšit kapacitu ubytovacích míst na vysokoškolských kolejích. Z tohoto důvodu škola kromě stávajících kolejí Na Kolbišti bude nově využívat ubytování v objektu na ulici MUDr. Janského. SVŠE při obsazování pracovních míst v administrativě vždy ráda sáhne mezi vlastní absolventy. Patrné je to například na studijním oddělení, ale i jinde v administrativě, kde většina zaměstnanců je z řad absolventů SVŠE. Letos se však poprvé za katedru jako vyučující postaví bývalá studentka SVŠE a poté absolventka magisterského studia na VUT v Brně Ing. Jitka Veselá (absolvovala s červeným diplomem) a nově také studentka doktorandského studijního programu. Magisterské studium ostatně právě ukončila i tajemnice školy a vedoucí studijního oddělení Ing. Jitka Krulová Křeslo pro hosta vedení SVŠE Jitka Schneiderová V Harvartu bude pokračovat cyklus pořadů Křeslo pro hosta. Po rektorovi a prorektorech SVŠE, starostovi města, herečce Jitce Schneiderové a významném ortopédovi prof. Pavlu Dunglovi do křesla usednou například zástupci významných znojemských podnikatelů, sportovců, umělců, lékařů a další osobnosti se svými hosty (z hostů již například přislíbil účast Pavel Šporcl, Ondřej Vetchý). Už v předstihu se samozřejmě připravuje další už pátý - Ples SVŠE. Mnohé jistě potěší, že 19. února 2011 přijede mezi studenty kapela Divokej Bill.

6 HONZA NEDVĚD: Praha vám může takový klub závidět Vysokoškolský klub Harvart si během let mezi znojemskými kulturními stánky vydobyl zvláštní postavení. Vystupovala zde už řada výjimečných osobností, o kterých by se při založení klubu zřizovateli ani nezdálo. Koho by například napadlo, že pozvání do tohoto relativně malého vysokoškolského klubu přijme legenda mezi písničkáři Honza Nevěd. A stalo se. Zpěvák, který vyprodává velké koncertní haly, souhlasil. A Harvart se stal pro Honzu Nedvěda a jeho kapelu jedním z kuriózních koncertních zážitků. S kapacitou devadesáti míst se sice řadí až na samý konec masově pojatých vystoupení, která vyvrcholila na legendárním Strahově, ale atmosférou si podle zpěváka zaslouží, aby byl řazen mezi výjimečné koncerty. Je třeba ale říct, že organizátoři tohoto koncertu měli tak trochu obavy, jaký tento, dle pověstí nevyzpytatelný, muzikant bude. Ostych a obavy z výrazné osobnosti se ukázaly jako zbytečné, a byly rozehnány již při vzájemném seznámení před koncertem. Honza se svými kolegy seděl na dvorku před klubem, spokojeně si povídal s lidmi kolem a hýřil výbornou náladou. A také jeho první slova s Pavlem Štohlem byla velmi milá a příjemná: Nic mi neříkejte. Já o vás a o vašem klubu všechno znám, hodně jsem o něm slyšel. A je třeba říct, že celý večer všechno klapalo bezvadně, zpěvák svým charismatem dokázal strhnout všechny přítomné. Bylo příjemné pozorovat, jak celý klub zpívá spolu s ním písničky, které už pomalu začínají lidovět. Šlo vidět, že si Honza Nedvěd celý koncert patřičně užil a na závěr prohlásil: Praha vám může takový klub závidět. Po skončení koncertu jsme požádali našeho hosta o rozhovor a zpěvák ochotně souhlasil. Z rozhovoru vyjímáme zejména části týkající se povídání o Znojmu. Jak se vám líbí ve Znojmě Znojmo je nádherná štace. Já jsem si při svých předchozích pobytech Znojmo velmi dobře prohlédl. Chvála by byla nošením dříví do lesa. Znojmo je Znojmo. A Znojmo a víno, to je přece logické spojení. Víte, já jsem žil skoro šest let na Moravě a víno je podle mě způsob života. To není pití. Mluvit o víně je vždycky problém, protože většina lidí mluví jen o jakémsi ochutnání něčeho někde. Mluvit o víně je přece mluvit o něčem konkrétním. I ty nejlepší archívy, které mi nabízeli a pil jsem je, nikdy nebyli tak dokonalé, jako když jsem pil obyčejné víno ve společnosti lidí, kteří ho sami vypěstovali a vyrobili, ve společnosti lidí, které mám rád. A pro vás, kdo jste v klubu ještě nebyli, máme doporučení Pokud jste si ještě do Harvartu nenašli cestu, nevadí. Nikdy není pozdě na příjemné zážitky. Možná jste v uplynulých sezónách přišli o koncerty Vlasty Rédla, Ivana Hlase, Pavla Bobka, Lenky Dusilové a mnoha dalších, či o besedy s Karlem Šípem, Vojtou Bernatským nebo Zdeňkem Troškou. Máte ovšem šanci to napravit v sezóně, která zanedlouho začne. Připravují se opět večery, které přinesou skvělé zážitky.

7 Sportovní akce PŘIPRAVUJEME Tenisový turnaj SVŠE deblových dvojic zúčastní se opět mj. muzikanti Mirek Paleček a Ivo Jahelka Turnaj dvojic v bowlingu , Turnaj dvojic ve sportovním čtyřboji (volejbal, badminton, stolní tenis, šipky) Kulturní akce Koncert skupiny Poutníci (8. 10.) - v pořadu Poutníci slaví 40 a na koncertu zazní jejich největší hity Panenka, Pojďme se napít, Napsal jsem jméno svý na zdi. Koncert skupiny T4 ( ) - po dvou letech se vrací rocková skupina do Harvartu Křeslo pro hosta Poutníci dvakrát do měsíce se uskuteční pokračování cyklu křesla pro hosta se zajímavými osobnostmi, například: - Ing. Zdeněk Mrňa (generální ředitel S-Morava leasing) a jeho hostem bude Pavel Šporcl - Mgr. Jiří Ludvík (prezident znojemského hudebního festivalu) a jeho host Ondřej Vetchý T4

8 NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ EKONOMICKÝ PRACOVNÍK ve společnosti Chvátal Artex, s.r.o. (sídlo firmy Nový Šaldorf) Náplň práce: - účtování ve společnosti s ručením omezeným - ekonomická agenda (jedná se o malý podnik, cca zaměstnanců) - administrativní činnosti Požadavky: - dobrá znalost podvojného účetnictví - znalosti MS Office (Word, Excel) - spolehlivost, samostatnost a zodpovědnost - dobré komunikační schopnosti, analytické myšlení Nabízíme: - zajímavou práci - příjemné pracovní prostředí - dobré finanční a pracovní podmínky Ostatní - nástup od SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ v malém podniku Náplň práce: - účtování ve společnosti s ručením omezeným Požadavky: - výborná znalost podvojného účetnictví - dobré znalosti MS Office (Word, Excel) Nabízíme: - dobré finanční a pracovní podmínky - práci v perspektivní firmě Ostatní - sídlo firmy: Kuchařovice - nástup od Nabídky zasílejte nejpozději do mailem na adresu: kocianova@svse.cz.

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2009. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2009. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2009 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NÁVŠTĚVA PETRA DVORSKÉHO DAŇOVÝ SEMINÁŘ ZAHÁJENÍ AKADEMICKÉHO ROKU PROGRAM VŠ KLUBU HARVART

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2009. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2009. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2009 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ STÁTNICE A SLAVNOSTNÍ PROMOCE KONCERT PRO HARVART UKONČENÍ AKADEMICKÉHO ROKU ANKETA SOUKROMÁ

Více

Dirigent jako vůdčí umělecká osobnost.

Dirigent jako vůdčí umělecká osobnost. Přednáška 28. 6. 2011 na konferenci Mario Klemens Dirigent jako vůdčí umělecká osobnost. Položíme- li si otázku, zda dirigent vede, nebo řídí, poznáme, že vlastně oboje, jen v každé etapě jeho spolupráce

Více

Knihovna pro děti i jejich rodiče

Knihovna pro děti i jejich rodiče Milé maminky, vážení tatínkové, Knihovna pro děti i jejich rodiče Průvodce světem dětských knihoven 2011 dostává se vám do rukou první vydání průvodce po dětských knihovnách Městské knihovny v Praze. Najdete

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Přetlak v Chladiči. Výsledky Ústředního kola 45. ročníku Chemické olympiády kategorií A a E

Přetlak v Chladiči. Výsledky Ústředního kola 45. ročníku Chemické olympiády kategorií A a E Přetlak v Chladiči. Výsledky Ústředního kola 45. ročníku Chemické olympiády kategorií A a E Přetlak v Chladiči. Výsledky Ústředního kola 45. ročníku Chemické olympiády kategorií A a E Vyhlášením výsledků

Více

ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00

ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00 Program jednání: 1. Zahájení...2

Více

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí školní rok 2012/2013 1. Základní údaje Název školy: Základní umělecká škola Jablonné nad Orlicí Sídlo: Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384, PSČ 561 64 Kontakty:

Více

ZI Infozpravodaj ASISTENT PREVENCE KRIMINALITY - APK. Slezské Pavlovice. č. V./05/2016

ZI Infozpravodaj ASISTENT PREVENCE KRIMINALITY - APK. Slezské Pavlovice. č. V./05/2016 ZI Infozpravodaj Slezské Pavlovice ASISTENT PREVENCE KRIMINALITY - APK č. V./05/2016 Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 MK ČR E 22256 ASISTENT PREVENCE KRIMINALITY - APK Vážení

Více

Obsah 1 Úvod...5 2 Základní údaje o vysoké škole...7 2.1 Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ):...7 2.2 Složení akademické rady...8 2.

Obsah 1 Úvod...5 2 Základní údaje o vysoké škole...7 2.1 Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ):...7 2.2 Složení akademické rady...8 2. 1 Obsah 1 Úvod...5 2 Základní údaje o vysoké škole...7 2.1 Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ):...7 2.2 Složení akademické rady...8 2.3 Zastoupení SVŠE v reprezentaci českých vysokých škol...9

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO 1. ÚVOD Úplný název soukromé vysoké školy (dále jen SVŠ ): SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Používaná zkratka názvu SVŠ: SVŠE Adresa SVŠ: Loucká 656 /21, Znojmo 669 02 Adresa studijního střediska

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2012. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2012. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2012 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: ÚVOD USKUTEČNILO SE PŘIPRAVUJEME SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o., Loucká 656/21, Znojmo tel.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA O.S. MAJÁK BOJKOVICE ZA ROK 2013 1. úvodní slovo 2. základní informace 3. organizace občanského sdružení 4. členská základna 5. vymezení činnosti 6. činnost a aktivity občanského sdružení

Více

Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie

Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie Výroční zpráva o lektorské činnosti za akademický rok 2011/2012 Mgr. Jan Pešina, Polsko Poznań Univerzita A. Mickiewicze, Fakulta polské a klasické filologie, Ústav slovanské filologie Základní informace

Více

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú.

1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. 1. Vznik a první krůčky OZP Akademie z.ú. Prioritou OZP Akademie z.ú. je porozumění specifickým potřebám hendikepovaných studentů. Z vlastních zkušeností, které jsme získali dlouhodobou prací s lidmi se

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným

5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným 5. 7. KULTURA A SPORT Chomutov, společnost s ručením omezeným Společnost Kultura a sport Chomutov vznikla v roce 2010 rozhodnutím orgánů města z městské organizace Správa sportovních zařízení, přičemž

Více

XVI. kongres České internistické společnosti ČLS J. E. Purkyně. Informace. 13.-16. září 2009. Kongresové centrum, 5. května 1640/65, Praha 4

XVI. kongres České internistické společnosti ČLS J. E. Purkyně. Informace. 13.-16. září 2009. Kongresové centrum, 5. května 1640/65, Praha 4 XVI. kongres České internistické společnosti ČLS J. E. Purkyně ve spolupráci s dalšími odbornými společnostmi 13.-16. září 2009 Kongresové centrum, 5. května 1640/65, Praha 4 Informace Vážené kolegyně,

Více

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran ...květen/červen III. ročník, 6. číslo Reportér Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2 projekt Osudy spojují Svoboda, láska, velvyslanec

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

Výroční zpráva lektorátu k roku 2010/2011 minor

Výroční zpráva lektorátu k roku 2010/2011 minor Mgr. Katarína Čermáková University of Nebraska Lincoln, USA Department of Modern Languages and Literatures Výroční zpráva lektorátu k roku 2010/2011 Čeština na univerzitě v Nebrasce je součástí výuky cizích

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední a speciální školy MESIT, o.p.s.

Česká republika Česká školní inspekce. Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední a speciální školy MESIT, o.p.s. Česká republika Česká školní inspekce Zlínský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední a speciální školy MESIT, o.p.s. Družstevní 818, 686 01 Uherské Hradiště Identifikátor školy: 600

Více

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ

ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ ZÁVAZNÁ PØIHLÁŠKA REGISTRAÈNÍ FORMULÁØ DOPROVODNÁ ODBORNÁ VÝSTAVA SDRUŽENÍ PRO SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ pořádá XIX. mezinárodní sympozium a odbornou výstavu SANACE 2009 13. kvìtna 2009 Slavnostní zahájení,

Více

MÁM KNIHOVNICKOU ŠKOLU. JSEM PROFESIONÁL?

MÁM KNIHOVNICKOU ŠKOLU. JSEM PROFESIONÁL? MÁM KNIHOVNICKOU ŠKOLU. JSEM PROFESIONÁL? Jana Nejezchlebová, Moravská zemská knihovna v Brně Úvod... Změny v knihovnách nejsou ničím novým. Knihovníci byli vždycky schopni všechny změny zvládnout. Ovšem

Více

165 let založení písecké veřejné knihovny

165 let založení písecké veřejné knihovny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 165 let založení písecké veřejné knihovny V roce 2006 bylo nejdůležitějším úkolem zpracování ideového záměru rekonstrukce nové městské knihovny v bývalé škole na Alšově nám. č. 75.

Více

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012 Základní umělecká škola Česká Třebová, Kozlovská 775, 560 02 Česká Třebová Hodnotící zpráva o činnosti školy 2011-2012 Zpracovala: Schválil: Romana Kuklová - účetní MgA. Bohuslav Mimra - ředitel školy

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 1. dubnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Historie spolupráce mezi školou a firmou

Historie spolupráce mezi školou a firmou Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední zdravotnická škola odborného zaměření. Studijní obory: asistent zubního technika, laboratorní asistent, masér sportovní

Více

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 (Projednáno Akademickou radou dne 10. 2. 2015) 1 1. Úvod

Více

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ

CHODOVSKÁ TVRZ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ JE JEDINEČNÁ PAMÁTKA A KULTURNÍ CENTRUM S RESTAURACÍ PROGRAM KONCERTY: Lasse Matthiessen Duo 19.30 Dánský písničkář žijící střídavě v Kodani a Berlíně. Vstupné: 130/90 Kč. STŘEDA Šansony na tvrzi 18.00

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který mě doprovází na závodech,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště - Adresa ICM- Masarykovo nám. 21 Uherské Hradiště 686 01 - Statutární zástupce- - Zřizovatel- Renáta Polišenská - Vedoucí ICM- Klub přátel ICM, z.s.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 České Budějovice, 17. března 2016 Památky, které v Plzeňském kraji spravuje Národní památkový ústav, plánují otevřít poprvé své brány již

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

Obsluha běžné kancelářské techniky (pobočková telefonní ústředna, záznamník, scanner, fax, kopírka, tiskárna) 3

Obsluha běžné kancelářské techniky (pobočková telefonní ústředna, záznamník, scanner, fax, kopírka, tiskárna) 3 Recepční v hotelovém provozu (kód: 65-033-M) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Recepční Kvalifikační úroveň

Více

OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015

OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015 OSKÁREK ŠKOLIČKY KAMARÁD 2015 Text: Iva Vyklická Eva Jurmanová Kompetence: Komunikativní kompetence : V běžných situacích komunikuje bez zábran a ostychu s dětmi i s dospělými. Chápe, že být komunikativní,

Více

ŘÁD IMATRIKULACÍ A PROMOCÍ VŠZ, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Imatrikulace

ŘÁD IMATRIKULACÍ A PROMOCÍ VŠZ, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Imatrikulace ŘÁD IMATRIKULACÍ A PROMOCÍ VŠZ, o. p. s. Akademická rada VŠZ, o. p. s. se podle 9 odst. 1 písm. b) a 17 odst. 1 písm. i) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Festival OUT OF HOME bude letos zjišťovat, jak umí naložit děti z dětských domovů se svým volným časem, zahrají a zazpívají k tomu Ewa Farna, Clarinet Factory,

Více

3. splnění všech povinných složek studijního programu

3. splnění všech povinných složek studijního programu PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ OSVĚDČENÍ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU UJEP Děkujeme Vám za Váš zájem o dvouleté studium Univerzity třetího věku UJEP Ústí nad Labem 2011 2013 a zde uvádíme podmínky pro ukončení studia

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2004/2005. Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2004/2005. Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2004/2005 Základní charakteristika školy Název zřizovatele: Pardubický kraj Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice Zřizovací listina ze dne 17. 4. 2003. Č.j.

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2. Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014. Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2. Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014. Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO BELLOVA 2 Údaje o mateřské škole za školní rok 2013 2014 Zpracovala: Miroslava Havlová ředitelka školy Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: Mateřská škola

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PŘEDNÁŠKY A BESEDY PŘEDNÁŠKY A BESEDY Koncepce tematických celků přednášek a besed, případně také kursů a tvůrčích dílen je popsána v jedné z úvodních kapitol, která se věnuje charakteru vzdělávání nabízeného Muzeem umění

Více

80. léta v české populární hudbě

80. léta v české populární hudbě 80. léta v české populární hudbě Pop, disco Michal David, Kroky Františka Janečka Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy hudbě oficiální (nemají problémy s komunistickým režimem,

Více

V tomto prostoru se nachází technické zázemí pro pravidelnou i nepravidelnou činnost

V tomto prostoru se nachází technické zázemí pro pravidelnou i nepravidelnou činnost NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ BOUDA A.NZDM Bouda sociální služba ambulantní 1. Popis realizace poskytování sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bouda, (dále jen NZDM Bouda),

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: reditel@zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena v letech 1925-1926, v provozu

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2010 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: ROZHOVOR S MILOŠEM ZEMANEM KŘESLO PRO HOSTA V HARVARTU MAGISTERSKÉ STUDIUM V ANJ SOUTĚŽ MLADÝ EKONOM BESEDA

Více

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013

Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013 Základní umělecká škola Česká Třebová, Kozlovská 775, 560 02 Česká Třebová Hodnotící zpráva o činnosti školy 2012-2013 Zpracovala: Schválil: Romana Kuklová - účetní MgA.Bohuslav Mimra - ředitel školy 1

Více

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Univerzitní informační systém Mendelova univerzita v Brně Student Svazek 2 Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Studium na MENDELU 11 1.1 Student.....................................

Více

LOGO STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ

LOGO STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ LOGO STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ PRŮVODCE PO STUDIJNÍ A VĚDECKÉ KNIHOVNĚ V HRADCI KRÁLOVÉ KONTAKT Adresa: Hradecká ulice 1250 500 03 Hradec Králové Web: www.svkhk.cz Telefon: 494 946 200

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Pešlová.

Jednání komise v 15:00 zahájila předsedkyně komise paní Jana Pešlová. ZÁPIS č. 10/ KKVČ RMČ z jednání komise Rady Městské části Praha 8 pro kulturu a volný čas (KKVČ RMČ), které se uskutečnilo v úterý 16. února 2016 v zasedací místnosti č. 2 na Libeňském zámku (15:00 16:00)

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

Jiří Kolář Jiří Untermüller

Jiří Kolář Jiří Untermüller ŘÍJEN 2006 - BROUMOV Cestopisná přednáška v rámci Memoriálu Pepy Šály: pátek 13. října 2006 od 18,00 hod manželé Sztulovi: S MALÝM SYNKEM NA KOLE NA NORDKAPP Všichni jim říkají Sztulíci, obyčejná česká

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy ÚPRAVA A VELIKOST ŠKOLY Základní škola Louny, Školní 2426 je velká městská škola sídlištního typu, založená v roce 1985. Je úplnou základní školou, která poskytuje základní vzdělání

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Valné shromáždění 2007.

Valné shromáždění 2007. Valné shromáždění 2007....když už chystáme VÁNOCE DEBRUJÁRŮ, tak proč nepřidat zrovna pozvání a informace k valnému shromáždění, že jo? Těšíme se, že se nás v roce oslav 15. výročí založení AMD ČR sejde

Více

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. www.jabok.cz

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. www.jabok.cz Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická www.jabok.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE ADRESA: Salmovská 8, 120 00 Praha 2 TELEFON: 211 222 440 (sekretariát) 211 222 404 (studijní oddělení) E-MAIL:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Směrnice č. 8/2010 Č.j.VŠTE:1187/2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA

Více

BUDOUCNOST MÁME VE SVÝCH RUKOU!

BUDOUCNOST MÁME VE SVÝCH RUKOU! BUDOUCNOST MÁME VE SVÝCH RUKOU! Programové prohlášení prof. JUDr. Milany Hrušákové, CSc. kandidátky na funkci děkanky PF UP ve funkčním období 2007 2011 Programové prohlášení na následující čtyřleté funkční

Více

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY za rok 2012 Kdo jsme Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc (VKH) je občanské sdružení věřících studentů Univerzity Palackého v Olomouci

Více

Miroslav Rovenský a jeho přátelé si vás dovolují pozvat na BENEFIČNÍ SENÁTOUR 2011 27. února 2011-17.00 28. února 2011-18.30 4. březen 2011-17.00 5. března 2011-17.00 12. března 2011-17.00 KLADNO, Kostel

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2011 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NOVINKY NA SVŠE USKUTEČNILO SE PŘIPRAVUJEME SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o.,

Více

KLUB svatováclavského. hudebního festivalu

KLUB svatováclavského. hudebního festivalu KLUB svatováclavského hudebního festivalu Vážení přátelé, máte-li zájem podporovat a rozvíjet kulturní dění v moravskoslezském regionu a umožnit tak prezentování kulturního dědictví prostřednictvím koncertů

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD MORAVSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY OLOMOUC, O.P.S. Verze: 3 Platnost od: dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval: právní oddělení Předkladatel: RNDr. Josef

Více

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer Talk show Mr. GS je druhým projektem populárního bavičského dua Michala Suchánka a Richarda Genzera. Tato talk show si nedělá z ničeho servítky, a jde tvrdě až na kost. Hosté dostávají záludné otázky na

Více

Výroční zpráva školy. za školní rok

Výroční zpráva školy. za školní rok Základní škola Bratří Čapků, Úpice, Komenského 151 tel.: 499881138, tel.+fax: 499884875 e-mail: blahovkaupice@volny.cz; zakouril@zsbcupice.cz web: www.zsbcupice.cz zřizovatel: Město Úpice Výroční zpráva

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila

Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila Plavecká akademie bez bariér v rámci předmětu TIP Týdenní intenzivní pobyty připravila týdenní pobyt pro mládež s tělesným postižením ve věku od 14 do 21 let 35 plavců absolvovalo dvoufázovou výuku plavání

Více

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Řád celoživotního vzdělávání. Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2013. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2013. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ I / 2013 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: ÚVOD USKUTEČNILO SE PŘIPRAVUJEME SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o., Loucká 656/21, Znojmo tel.

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti.

Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti. :: Newsletter CZEPA č. 07/2012 ze dne 5.4.2012 Vzhledem k Vašim faktickým připomínkám měníme v Newsletteru strukturu řazení informací. Věříme, že tyto změny přispějí k větší přehlednosti. Přejeme Vám,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie. Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8. Identifikátor školy: 600 005 976

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie. Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8. Identifikátor školy: 600 005 976 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola ekonomická a obchodní akademie Kollárova 5/271, 186 00 Praha 8 Identifikátor školy: 600 005 976 Termín konání inspekce: 17.

Více

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008

Pokusné ověřování - Základní škola a Mateřská škola Chrastava, Vítkov VÚP Praha, červen 2008 Ověřování možnosti spojení činnosti mateřské školy a školní družiny v době před začátkem ranního vyučování a v době před koncem provozu mateřské školy a školní družiny Druhá průběžná zpráva o výsledku

Více

Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi!

Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi! Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi! 1 Obsah: Základní údaje Regionální redakce KD, DTA a jejich činnost Malé (ale naše) noviny Internetové dětské Radio Domino Internetová Malá

Více

JAK PODVÁDĚT PŘI VOLBÁCH ČESTNĚ!

JAK PODVÁDĚT PŘI VOLBÁCH ČESTNĚ! JAK PODVÁDĚT PŘI VOLBÁCH ČESTNĚ! Doc. RNDr. Martina Bečvářová, Ph.D. Ústav aplikované matematiky Fakulta dopravní ČVUT Na Florenci 25 110 00 Praha 1 e-mail: becvamar@fd.cvut.cz I. Politická situace v Bulharsku

Více

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě Během dubna nás hned dvakrát navštíví provozovatelé a pracovníci v cestovním ruchu, pohostinství a ubytovatelé v regionu, aby mohli

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2011. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2011. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2011 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: NOVINKY NA SVŠE USKUTEČNILO SE PŘIPRAVUJEME SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o., Loucká 656/21,

Více

1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka pro děti 20.00 Diskotéka pro dospělé

1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka pro děti 20.00 Diskotéka pro dospělé 1 Řepnický zpravodaj č. 19 říjen 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Kulturní akce, které připravujeme: 1. prosince 2007 14.00 Čertovská diskotéka

Více

FIRST LEGO League. Vážení přátelé,

FIRST LEGO League. Vážení přátelé, Vážení přátelé, termín konání republikového kola FLL 2008 v Jeseníku se blíží, proto Vám zasíláme bližší informace a prosíme Vás o brzké zaslání odpovědí na níže položené dotazy. Příjezd týmů do Jeseníku

Více

PROČ STUDOVAT NA SVŠE

PROČ STUDOVAT NA SVŠE PROČ STUDOVAT NA SVŠE Generálním partnerem školy je město Znojmo historické město ČR roku 2010 škola vznikla za finanční i materiální podpory města Znojma Přijatelné finanční podmínky školné ve výši 17

Více

Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení

Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení 7 2 7:41 To je úlet holky co? Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení 2015 Modrý kůň Kalendář na rok 2015 je inspirovaný kampaní, která se již tradičně koná u příležitosti Týdnů duševního

Více

Projekt Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022

Projekt Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022 Report závěrečné odborné konference projektu Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022 V Mostě, dne 23.6.2008 Zpracovatel: OMNI TEMPORE

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014 Asociace školních sportovních klubů České republiky, město Klatovy a Gymnázium J. Vrchlického vás zvou na: REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní informace o tom, jak budou probíhat jarní a letní soutěže

Více

Zápis ze zasedání Výboru Spolku

Zápis ze zasedání Výboru Spolku Zápis ze zasedání Výboru Spolku j. č.5/2007, 2.8.2007 Přítomni: Mgr. Radim Petratur doc. PhDr. Karla Ondrášková, CSc. Mgr. Vladimír Tůma Mgr. Marie Jílková RNDr. Eva Janouškovcová Mgr. Tomáš Mozga JUDr.

Více