NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÉ KYTARY A BASKYTARY B A S K Y T A R Y

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÉ KYTARY A BASKYTARY B A S K Y T A R Y"

Transkript

1 IBANEZ NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÉ KYTARY A BASKYTARY B A S K Y T A R Y KOBYLKY EDB,EDC:ACCU TYP B 20, B25 Typ basové kobylky ACCU byl navržen aby ulehčil výměnu struny a zvýšil trvanlivost a přesnost nastavení. Výška strun se reguluje šroubem v sedle (A) imbus klíčem. Otočením klíče ve směru hodinových ručiček sedlo zvednete a otočením klíče v protisměru hodinových ručiček sedlo snížíte. Ladění nastavíte pomocí ladících šroubů umístěných na zadní straně kobylky. Otáčením šroubu po směru hodinových ručiček pohybujete sedlem dozadu, otáčením v protisměru hodinových ručiček pohybujete sedlem dopředu. EDB,SR:STANDARDNÍ KOBYLKA Při výměně strun protáhněte nové struny otvory v zadní straně kobylky a poté je vytáhněte nahoru a přes můstek. Intonaci upravíte pohybem sedla dopředu nebo dozadu povolením či utažení šroubu (křížový šroubovák), který je na zadní straně kobylky. Výšku strun upravíte povolením či utažením malých šroubků (imbus klíč), které jsou po stranách každého sedla. ELEKTRONIKA VŠECHNY MODELY SE DVĚMA SNÍMAČI: BALANCE (VYVAŽOVÁNÍ) SNÍMAČE Balance snímače dovoluje uživateli smíchat přední a zadní snímač použitím jediného knoflíku. Je-li knoflík ve střední poloze,mají oba snímače vyrovnaný výstup. Otáčení knoflíku ve směru hodinových ručiček zvyšuje výkon snímače u krku kytary, zatímco snižuje výkon snímače u kobylky. Otáčení knoflíku v protisměru hodinových ručiček snižuje výkon snímače u krku kytary, zatímco zvyšuje výkon snímače u kobylky kytary. EDC: Vari Mid HiFi ACTIVE EQ (středový aktivní equalizer) Vari Mid Hi Fi EQ systém byl navržen tak, aby pracoval s pasivními snímači spojenými s laditelnou technologii Ibanez.

2 SR, EDB: EQB-III TŘÍCESTNÝ EQUALIZER Equalizer Ibanez EQB-III byl navržen tak, aby pracoval s pasivními snímači a umožňoval hráči kontrolovat a upravovat výšky/basy a středy, zesilování a zeslabování. SR, EDB: PHAT BASOVÝ ZESILOVAČ Basový zesilovač PHAT byl vytvořen, aby pracoval s pasivními snímači jako aktivní zesilovač pro pasivním okruhy. *nástroje s equalizéry či aktivními snímači jsou vybaveny bateriemi, které je třeba pravidelně obměňovat. Vyměňte baterii v případě, že zvuk začíná být zkreslený nebo se nížila hlasitost. Pro zachování maximální životnosti baterie nenechávejte v kytaře zasunutou šňůru v případě, že na ní nehrajete. Vytažením šňůry z kytary přerušíte okruh v kytaře. OVLADAČE(KONTROLKY) BASKYTAR EDC s Vari-Midi HiFi aktivním equalizérem Mid Range Frequency středový kmitočet Mid Boost/Cut středy zesilování/zeslabování Treble Boost/Cut výšky zesilování/zeslabování Bass Boost/Cut basy zesilování/zeslabování Volume hlasitost Balancer vyvažování SR,EDB s EQB-III Balancer vyvažování Volume hlasitost Treble Boost/Cut výšky zesilování/zeslabování Mid Boost/Cut středy zesilování/zeslabování Bass Boost/Cut basy zesilování/zeslabování SR,EDB s PHAT basovým zesilovačem Tone tón Phat EQ phat equalizér Front Pickup Volume hlasitost předního snímače Rear Pickup Volume hlasitost zadního snímače SR: pasivní kontrolky Tone tón Volume hlasitost Balancer vyvažování

3 Ú D R Ž B A Naše blahopřání a nejhlubší dík za to, že jste si vybrali nástroj Ibanez Ibanez standard je jako žádný druhý. Všechny nástroje Ibanez jsou před vyskladněním seřízeny dle standardu naší přesné kontroly kvality. Cílem tohoto manuálu je vysvětlit jak udržovat Váš nástroj v tak dobrém stavu, jako byl ve chvíli, kdy opouštěl naši továrnu. ČISTĚNÍ Pravidelné čistění vaší kytary je jednou z nejdůležitějších metod jak zachovat kvalitu a dlouhou životnost strun. Po ukončení hry otřete váš nástroj, abyste z něj odstranili jakékoliv opocení. Pot obsahuje kyseliny, které mohou způsobit korozi strun a kovových částí kytary. Lesklý povrch kytary vyleštěte speciálním přípravkem na hudební nástroje a speciální utěrkou na hudební nástroje nebo měkkým bavlněným hadříkem. Lakovaný povrch čistě otřete okamžitě po ukončení hry suchým bavlněným hadříkem. Pokud vaše kytara začíná ztrácet barvu a nový vzhled působením silného pocení nebo častým hraním, vyhledejte kvalifikovanou osobu, která je schopna odbornými metodami opravit lakovaný povrch tak, aby měl opět originální vzhled. STRUNY A LADICÍ MECHANISMY Pokud se struny začnou zdát špinavé, či ztrácet barvu nebo produkovat matný, mdlý zvuk či drnčet, vyměňte je za nové. K dosažení nejlepšího výsledku doporučujeme výměnu jedné struny po druhé tak, abyste se vyvarovali odstranění napětí strun na krku. Pokud se jedná o výměnu strun za struny s rozdílnou tloušťkou (sílou), může být nezbytné upravit napětí krku kytary. (Doporučujeme jen kvalifikovaným osobám). Nástroje, které mají nainstalovány tremolo systémy, mohou potřebovat po výměně strun úpravu - například změna napětí strun může způsobit zvýšení nebo snížení tremola. Elektrické kytary a baskytary Ibanez jsou vyrobeny pro následující tloušťky strun. Pokračujte, prosím, dle následujících instrukcí, daných pro váš konkrétní model. Struny mají být pevně natočeny na ladící mechanice seshora dolů s 2 až 3 ovinutími kolem mechaniky. V případě nevinutých kytarových strun, konce těchto strun by měly být upraveny jak ukazuje obrázek, aby se zabránilo nežádoucímu prokluzování struny. V případě ladicího mechanismu, kdy konce strun jsou vloženy do kolíku mechaniky, délka struny může být upravena předem použitím střihače strun. Pokud jsou ladicí mechaniky zakryté, jsou samomazacího typu. Sada šroubů pro ladicí vrtulku jsou šrouby stavitelné, které mohou být utaženy křížovým šroubovákem.

4 Kytary s plným tělem a poloakustické kytary Akustické kytary ploché vynutí Čtyřstrunné baskytary Pětistrunné baskytary *použití křivých, hrbolatých strun může vést k jejich drnčení a zkreslení zvuku. Použití strun, které jsou překrouceny nebo zauzlovány, může způsobit drnčení strun nebo snížení schopnosti udržet tón. Před instalací se ujistěte, že nové struny jsou hladké a bez defektů! KRK Modely kytar Ibanez s ocelovými strunami jsou vybaveny vypínacím prutem krku. Účelem je upravit krk kytary tak, aby působil proti napětí struny. Existuje mnoho důvodů pro nastavitelnost krku kytary. Jeden z nejčastějších je změna tloušťky strun nebo výšky ladění kytary, které může ovlivnit napětí struny. Změny napětí strun mohou mít za následek změnu dohmatu (výšky) strun a způsobit drnčení nebo zkreslené tóny. Pro úpravu napětí krku kytary utáhněte (po směru hodinových ručiček) nebo povolte (v protisměru hodinových ručiček) vypínací prut krku, umístěný na jeho konci, imbusovým klíčem. Napětí krku můžete měřit tak, že přiděláme capo, které přitlačí struny dolů, na první pražec a další capo do místa, kde se krk spojuje s tělem kytary. Vložte měřítko mezi struny a změřte vzdálenost struny od pražce na osmém pražci. Vzdálenost by měla být mezi 0,3mm až 0,5mm. Tato mezera je nazývána vůlí krku neboli dohmatem. Příliš velký dohmat (krk je prohnutý dolů)může způsobit neznělost a nepohodlné hraní. Příliš nízký dohmat může způsobit drnčení strun. *nastavení krku kytary musí být provedeno správně a proto je zásadně doporučováno zajistit si tuto úpravu kvalifikovaným technikem. DOHMAT (VÝŠKA STRUN) Dohmat (výška strun) kytar Ibanez a basových kytar je předem nastaven již v továrně. Přesto existuje mnoho důvodů, kdy výška strun může být změněna. Nástroje mohou být nepříznivě ovlivněny změnami teploty a vlhkosti. Nastavení vysokého dohmatu strun může způsobit, že se na kytaru těžko hraje. Pokud je dohmat příliš nízký, struna drnčí o pražce nebo se mohou objevit nečisté tóny. Abyste se tohoto vyvarovali, pokračujte dle instrukcí, určených pro váš konkrétní typ instalované kobylky. Dále se ujistěte, že nastavení vypínacího prutu krku kytary je správné. Výška strun u kytar Ibanez se kontroluje na čtrnáctém pražci. Dohmat strun může být také nutné přenastavit poté, kdy byl upraven krk kytary nebo vyměněny struny za struny jiné tloušťky (síly). Pokračujte dle instrukcí manuálu pro úpravu odpovídající kobylky. Tenké struny Basové struny Kytary s plným tělem 1,5 mm 2,0 mm Akustické kytary 1,7 mm 2,3 mm Baskytary 2,5 mm 3,0 mm *pokud jsou použité struny jiné než ty, které jsou popsány výše, postupně zvětšujte výšku strun od tenké struny po basovou.

5 DOLADĚNÍ Nastavení doladění je v podstatě nastavení umístění struny v sedle pro vyrovnání rozdílné tloušťky (síly) strun nebo rozdílného ladění. Dále pokračujte dle instrukcí pro nastavení doladění jednotlivých druhů kobylky. Ladění je nastaveno správně, když tón na dvanáctém pražci je stejný jako flažolet (souzvučný tón) té samé struny na dvanáctém pražci. Toto je centrální bod stupnice a nejpřesnější způsob nastavení standardního rozsahu stupnice. Vezmete-li flažolet jako základ a tón na pražci je o půl tónu nižší, pohybujte sedlem kobylky kupředu směrem ke krku tak, abyste zkrátili délku struny. Je-li tón na pražci vyšší, pohybujte sedlem zpět od krku, tak abyste délku strun prodloužili. *vezměte prosím na vědomí, že struny se mohou přetrhnout ve chvíli, kdy sedlo se pohybuje, takže vždy uvolněte struny před tím, než děláte úpravy nastavení sedla. SNÍMAČE Síla výstupního signálu nástroje, stejně jako jeho kvalita, může být ovlivněna výškou snímačů. Při nastavování výšky snímače se ujistěte, že hlasitost obou snímačů je nastavena naplno. Hlasitost může být razantně snížena pokud jsou snímače příliš nízko, tudíž daleko od strun. Jelikož jsou snímače magnetické, může se stát, že pokud jsou snímače příliš blízko strun, dochází k drnčení či ke zkreslování zvuku. Výšku snímačů upravíte pomocí malého šroubováčku. *u nástrojů s nastavitelnými pólovými nástavci je možno vyladit výstup každé struny zvlášť. KYTARY TREMOLA (VIBRÁTA) JEM, JS, RG, S, EDR, AX: LO-TRS II ZAMIKATELNÉ TREMOLO PÁKA TREMOLA Vložte páku do držáku a lehce utáhněte rukou tak, aby s ní šlo otáčet. Otáčivost páky může být upravena maticí, která je na spodu páky tremola. DOLADĚNÍ Po uzamčení vrchního zámku dolaďte nástroj otáčením ladících šroubů (A). *pro maximální možnost dolaďování doporučujeme, aby dolaďovací šrouby byly ve střední poloze před uzamčením zámku.

6 NASTAVENÍ VÝŠKY STRUN Výšku tremola nastavíte otočnými čepy (B), které tremolo podpírají. Ty jsou umístěny vpředu po stranách kobylky. Otáčením po směru hodinových ručiček se tremolo snižuje a otáčením v protisměru hodinových ručiček se vibrátor zvyšuje. NASTAVENÍ LADĚNÍ Povolte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce a povolte strunu. Povolte šroub sedlového zámku (E) a posuňte sedlo dopředu nebo dozadu. Utáhněte šroub sedlového zámku (E) a nalaďte strunu. Po překontrolování ladění znovu utáhněte šroub tlakové podložky (D). *na základní desce jsou dvě díry pro šroub sedlového zámku. Tyto umožňují hráči změnit nastavení struny maximálním posunutím sedla. Pokud ladění nemůže být nastaveno, protože sedlo je třeba posunout více dozadu, povolte ladící šroub a posuňte ho do díry, která je na základní desce více vzadu. VÝMĚNA STRUN U tremola LO-TRS II vyměňujte struny jednu po druhé. Sejmutí všech starých strun najednou má za následek snížení tahu na tremolu a tím změnu úhlu temola - tzv. vytažení. Pro sundání struny povolte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce a poté odmotejte strunu. Povolte stavicí šroub struny (F) a vyjměte strunu ze sedla. U nové struny odstřihněte kulatý konec tak jak je ukázáno na obrázku a vložte ostřižený konec nové struny mezi sedlo a držák strun. Utáhněte stavicí šroub struny (F) a nalaďte strunu. Po překontrolování ladění utáhněte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce. RG, S: SLT JEDNODUCHÉ ZAMYKATELNÉ TREMOLO RAMENO TREMOLA Vložte rameno do držáku a otáčejte s ním po směru hodinových ručiček dokud to půjde. Otáčivost ramene upravíte pootočením ramene do protisměru hodinových ručiček. Pro volné pohupování ramene tremola povolujte držák ramene 11mm stranovým klíčem dokud nebude dosaženo požadovaného výsledku. DOLADĚNÍ Po uzamčení vrchního zámku dolaďte nástroj otáčením ladících šroubů (A). *pro maximální možnost dolaďování doporučujeme, aby dolaďovací šrouby byly ve střední poloze před uzamčením zámku. NASTAVENÍ VÝŠKY STRUN Výšku tremola nastavíte otočnými čepy (B), které ho podpírají. Ty jsou umístěny vpředu po stranách můstku. Otáčením po směru hodinových ručiček tremolo snížíte a otáčením v protisměru hodinových ručiček tremolo zvýšíte.

7 NASTAVENÍ LADĚNÍ Povolte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce a povolte strunu. Povolte šroub sedlového zámku (E) a posuňte sedlo dopředu nebo dozadu. Utáhněte šroub sedlového zámku (E) a nalaďte strunu. Po překontrolování ladění znovu utáhněte šroub tlakové podložky (D). *na základní desce jsou dvě díry pro šroub sedlového zámku. Tyto umožňují hráči změnit nastavení struny maximálním posunutím sedla. Pokud ladění nemůže být nastaveno, protože sedlo je třeba posunout více dozadu, povolte ladící šroub a posuňte ho do díry, která je na základní desce více vzadu. VÝMĚNA STRUN U tremola SLT vyměňujte struny jednu po druhé. Sejmutí všech starých strun najednou má za následek snížení tahu na tremolo a tím změnu jeho úhlu tzv. vytažení. Pro sundání struny povolte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce a poté odmotejte strunu.vytáhněte starou strunu skrz trubkový držák strun a protáhněte strunu novou. Poté nalaďte. Po překontrolování ladění utáhněte šroub tlakové podložky (D) na zámkové matce. NASTAVENÍ PRUŽIN TREMOLA: LO-TRS II, SLT Pružinami tremola nastavíte jeho úhel, a to jejich utahováním či povolováním. Pro nastavení úhlu tremola použijte regulační šrouby v zadní dutině tremola. Pokud je tremolo vyladěno, mělo by dosedat rovnoběžně na povrch kytary (viz. následující). Pokud tremolo nedosedá rovnoběžně na povrch kytary, sejměte krytku dutiny tremola a utáhněte stavící šrouby tahu tremola, v případě, že tremolo je příliš nízko. Povolte stavící šrouby tahu tremola je-li tremolo příliš vysoko. Nalaďte struny do správné tóniny a překontrolujte úhel tremola. Počet a rozmístění pružin tremola zvolte v závislosti na síle struny a úhlu tremola. RG, EDR: STANDARDNÍ TREMOLO Při výměně strun protáhněte novou strunu otvorem pro struny na konci kytary. Pak strunu vytáhněte zámkem tremola a nahoru přes sedlo. Ladění nastavíte pohybem sedla dopředu nebo dozadu. Sedlo nastavíte pomocí křížového šroubováku šroubem na zadní straně kobylky. Výšku strun nastavíte vyšroubováním či zašroubováním malých šroubků po stranách každého sedla(imbus klíč). Kobylky dvoubodového tremola TZ30 mají také možnost nastavení výšky hlavního můstku po stranách vibrátoru. Standardní tremola mohou být nastavena tak, že se tón strun zvyšuje když rameno tremola vytahujete aby povolilo pružiny. Nevýhodou tohoto postupu je, že může způsobit takové napětí strun až některá z nich praskne. K odstranění tohoto problému nastavte desku tremola utažením pružin tak, aby byla vyrovnaná s tělem kytary. Počet a rozmístění pružin tremola zvolte v závislosti na tloušťce struny a úhlu tremola. LOOSEN povoleno TIGHTEN utaženo Parallel rovnoběžně

8 *standardní nastavení od výrobce závisí na konkrétním modelu kytary. Nastavení sedmistrunného tremola je stejné jako šestistrunného tremola. KOBYLKY AX, IC, AS, AF, PM AR: PLNĚ LADITELNÁ KOBYLKA II A STANDARDNÍ KOBYLKA Při výměně strun protáhněte novou strunu otvorem, který je zezadu kobylky a poté jí vytáhněte nahoru a přes sedlo. Ladění upravíte pohybem sedla dopředu či dozadu, povolením či utažením šroubů v předu pomocí rovného šroubováku. Výšku strun upravíte maticemi(vroubkované kolečko), které jsou po stranách můstku. Výšku kobylky nastavíte dvěma zapuštěnými šrouby po jejích stranách. AX: TREMOLO S PEVNOU KOBYLKOU Při výměně strun protáhněte novou strunu otvorem, který je na konci kytary a poté jí vytáhněte nahoru a přes sedlo. Ladění upravíte pohybem sedla dopředu či dozadu, povolením či utažením šroubu (křížovým šroubovákem), který je zezadu kobylky. Výšku strun upravíte malými šroubky (imbus klíč), které jsou po straně každého sedla, jejich povolením či utažením. AF, PM: STAVITELNÁ KLENUTÁ KOBYLKA Výšku strun u klenuté kobylky upravíte otáčením matic (vroubkované kolečko), které jsou po stranách kobylky. Otáčením po směru hodinových ručiček se výška strun snižuje a otáčením v protisměru hodinových ručiček se výška strun zvyšuje. Jelikož kobylka není pevně připevněna ke kytaře, ladění lze upravit pouhým povolením strun a posunutím kobylky dopředu či dozadu. *k elektrickým kytarám s dutým tělem je dodáván přídavný držák řemene pro patu kytarového krku. Instalaci svěřte pouze kvalifikované osobě! ELEKTRONIKA MOŽNOSTI PROPOJENÍ Nástroje Ibanez jsou jedinečné svojí jednoduchostí a variabilitou. Každý model byl zkonstruován tak, aby poskytoval co možná nejširší využitelnost polohy snímačů co nejjednodušší úpravou. PICKUPS snímače NECK krk CENTER střed BRIDGE - můstek

9 OVLADAČE Volume - hlasitost 5way Pickup Selector pěticestný volič snímačů Tone - tón w/coil Tap On/Off Sw. Coil stočit, hluk tap knoflík(kohoutek) Neck Tone tón snímače u krku kytary Bridge Tone tón snímače u kobylky kytary Neck Volume hlasitost snímače u krku kytary Bridge Volume hlasitost snímače u kobylky kytary

IBANEZ BASOVÉ KYTARY NÁVOD K POUŢITÍ

IBANEZ BASOVÉ KYTARY NÁVOD K POUŢITÍ IBANEZ BASOVÉ KYTARY NÁVOD K POUŢITÍ Ú D R Ž B A Naše blahopřání a nejhlubší dík za to, že jste si vybrali nástroj Ibanez. Všechny nástroje Ibanez jsou před vyskladněním seřízeny dle standardu naší přesné

Více

IBANEZ ELEKTRICKÉ KYTARY NÁVOD K POUŽITÍ

IBANEZ ELEKTRICKÉ KYTARY NÁVOD K POUŽITÍ IBANEZ ELEKTRICKÉ KYTARY NÁVOD K POUŽITÍ Ú D R Ž B A Naše blahopřání a nejhlubší dík za to, ţe jste si vybrali nástroj Ibanez. Všechny nástroje Ibanez jsou před vyskladněním seřízeny dle standardu naší

Více

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE UPOZORNĚNÍ ČESKY OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1- Pro úspěšnou instalaci si nejprve přečtěte celý návod a projděte si všechny nákresy. 2- Abyste se vyvarovali možného zásahu elektrickým

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap ARTEMIS Distributor: firma Dalap BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo s nedostatkem

Více

Universální upínací přípravek UNIFIX

Universální upínací přípravek UNIFIX Universální upínací přípravek UNIFIX ZW71TJ38 Návod k obsluze Základní bezpečnostní pokyny Seznamte se s výrobkem. Přečtěte si a řádně nastudujte tento návod k obsluze. Seznamte se s použitím a s každým

Více

Profesionální 3-kanálový kovový RC vrtulník s gyroskopem a dvojitým motorem QS5889

Profesionální 3-kanálový kovový RC vrtulník s gyroskopem a dvojitým motorem QS5889 Profesionální 3-kanálový kovový RC vrtulník s gyroskopem a dvojitým motorem QS5889 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod Tento profesionální RC vrtulník Vás nikdy

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 53 34 55 OBSAH Strana: Bezpečnostní upozornění... 2 Provoz a údržba... 8 Provoz... 8 Údržba... 9 Přehled hledání závady... 9 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ 2 POZOR: Dbejte následující

Více

Minn Kota. Návod na montáž a provoz závěsného elektrického motoru Minn Kota

Minn Kota. Návod na montáž a provoz závěsného elektrického motoru Minn Kota Minn Kota Návod na montáž a provoz závěsného elektrického motoru Minn Kota Montáž motoru Nainstalujte motor na příčník (zrcadlo) člunu nebo lodi. Dejte pozor na bezpečné dotažení svorníků. Nastavení hloubky

Více

VRTULNÍK. Model FX059, FX049, FX039

VRTULNÍK. Model FX059, FX049, FX039 CZ VRTULNÍK Model FX059, FX049, FX039 Úvod Tento návod si, prosím, pečlivě přečtěte před prvním použitím a uchovejte ho pro pozdější nahlédnutí. Varování 1. Toto není hračka. Je to výrobek kombinující

Více

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000

Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Uživatelský manuál pro Hartke Kilo 1000 Popis zesilovače-přední panel: 1 3 5 8 11 13 15 17 19 20 22 24 26 2 4 6 7 9 10 12 14 16 18 21 23 25 1. INPUT: Zde připojte Vaši basovou kytaru. K propojení použijte

Více

UPOZORNĚNÍ. Leica Biosystems Nussloch GmbH. Vydáno: Leica Biosystems Nussloch GmbH

UPOZORNĚNÍ. Leica Biosystems Nussloch GmbH. Vydáno: Leica Biosystems Nussloch GmbH Držák čepele Premium Návod k použití Leica držák čepele Premium V erze 1.3, česky 10/2012 Číslo objednávky: 14 0491 82117, RevD Uchovávejte tento návod vždy poblíž přístroje! Pečlivě jej pročtěte, než

Více

uživatelský manuál MODEL Road Machine www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

uživatelský manuál MODEL Road Machine www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL uživatelský manuál Road Machine Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly obsah balení

Více

Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS

Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS Uživatelská příručka a záruční list pro teleskopickou sedlovku FOX DOSS Autorizované FOX servisní centrum: CYKLOŠVEC s.r.o., 397 01 Písek, Harantova 1317, tel. servis: 382 206 451, mobil: 605 215 801,

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů PROVOZNÍ INSTRUKCE Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů OBSAH 1. Bezpečnostní instrukce 2. Uspořádání 3. Dodávané díly 4. Správné použití 5. Technické údaje 6. Před zapnutím zařízení 7. Start

Více

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na čelním panelu... 2

Více

Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů

Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů NÁVOD A ÚDRŽBA - POJISTNÉ VENTILY str. 1 Instalace, provoz a údržba pojistných ventilů Obsah Hlavní ustanovení Pojistné ventily I. Pojistné ventily II. Pojistné ventily III. Pozice pojistných ventilů NÁVOD

Více

Návod k používání a katalog náhradních dílů pro průmyslový šicí stroj. YAO-HAN F-300 Serie

Návod k používání a katalog náhradních dílů pro průmyslový šicí stroj. YAO-HAN F-300 Serie Návod k používání a katalog náhradních dílů pro průmyslový šicí stroj YAO-HAN F-300 Serie ANITA B, s.r.o. Hliníky 2068 680 01 Boskovice Czech Republic tel: +420 516 454 774 +420 516 453 496 fax: +420 516

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

NÁVOD K OBSLUZE PRO ŠICÍ STROJE QUANTUM 9910-9940

NÁVOD K OBSLUZE PRO ŠICÍ STROJE QUANTUM 9910-9940 NÁVOD K OBSLUZE PRO ŠICÍ STROJE QUANTUM 9910-9940 NÁVOD K OBSLUZE PRO ŠICÍ STROJE QUANTUM 9910-9940 Blahopřeme Vám k nákupu nového šicího stroje SINGER, jenž Vám v budoucnosti ulehčí šití nebo domácí opravy.

Více

R/C Helikopéra Návod k použití Před používáním výrobku čtěte pečlivě manuál (stejně tak i varování) a řiďte se podle něj.

R/C Helikopéra Návod k použití Před používáním výrobku čtěte pečlivě manuál (stejně tak i varování) a řiďte se podle něj. R/C Helikopéra Návod k použití 1. Inteligentní R/C systém 2. Plný rozsah dálkového ovládání 3. Přesné 360 ovládání 4. Hladké přerušení úkonů 5. Nově vyvinutá elektronika ukládání funkcí 6. Ochrana baterií

Více

AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH. Návod k použití 10007166

AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH. Návod k použití 10007166 AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH Návod k použití 10007166 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

T-016. uživatelský manuál MODEL. Rock And Roll. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

T-016. uživatelský manuál MODEL. Rock And Roll. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL T-016 uživatelský manuál Rock And Roll Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 17mm klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly obsah balení Part A-2

Více

PROTI SMĚRU JIZDY ECE R44 04. Věk 6 měsíců 5 roky. Skupina Hmotnost 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PROTI SMĚRU JIZDY ECE R44 04. Věk 6 měsíců 5 roky. Skupina Hmotnost 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE 20 1 21 2 4 3 5 PROTI SMĚRU JIZDY 7 6 8 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE 11 12 13 14 23 22 10 9 15 16 18 17 24 25 19 ECE R44 04 Skupina Hmotnost 0+. 1-2 0-25 kg Věk 6 měsíců 5 roky 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32

Více

I/R Helikoptéra. Manuál TECHNICKÉ PARAMETRY

I/R Helikoptéra. Manuál TECHNICKÉ PARAMETRY I/R Helikoptéra Manuál! VAROVÁNÍ: NEBEZPEČNÍ UDUŠENÍ balení obsahuje malé části. Není vhodné pro děti mladší 8 let. RADY 1. Nikdy nenavlhčujte elektrické části, mohlo by to vést ke zkratu. 2. Nepoužívejte

Více

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál ENGINEERING www.lovecpokladu.cz Instruktážní Manuál ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali detektor kovů Nokta Výroba high-tech detektorů kovů začala v závodu Nokta Engineering v roce 2001. Společnost si zakládá

Více

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ Stropní Ventilátor Model efan (FN4113X) NEŽ ZAČNETE Správné použití: - Tento produkt je výhradně určen jako stropní ventilátor k nekomerčním účelům. - Tento produkt musí

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 8236 Cyklotrenažér insportline Daxos 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 SCHÉMA... 4 SEZNAM DÍLŮ... 5 MONTÁŽ... 7 REGULACE ZÁTĚŽE... 8 PROVOZNÍ INSTRUKCE... 8 SERVISNÍ HARMONOGRAM...

Více

Magnetický eliptický crossový trenažér

Magnetický eliptický crossový trenažér Magnetický eliptický crossový trenažér Výr. Číslo. 997 Užívatelský manuál Důležité: Před použitím produktu si pozorně přečtěte instrukce. Uschovejte tento uživatelský manuál pro budoucí použití. Specifikace

Více

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení

RC vrtulník Space Phoenix RtF. Obj. č.: 23 89 34. Rozsah dodávky. Nástroj pro výměnu zadního rotoru. Napájení dálkového ovládání: Napájení Rozsah dodávky RC vrtulník Space Phoenix RtF Obj. č.: 23 89 34 Helikoptéra Dálkové ovládání Nástroj pro výměnu zadního rotoru Náhradní zadní list rotoru Nálepky Napájení dálkového ovládání: Napájení Jmenovité

Více

Magnetický rotoped S Type

Magnetický rotoped S Type návod na použití Magnetický rotoped S Type IN 88 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL Roman Košťál, nám. J. Zajíce 3, 749 01 Vítkov tel. 556 300970, www.insportline.cz pro Slovensko: insportline

Více

Solární systém do jezírka Palermo LED. Obj. č.: 57 75 64. Účel použití. Sestavení a uvedení do provozu

Solární systém do jezírka Palermo LED. Obj. č.: 57 75 64. Účel použití. Sestavení a uvedení do provozu Solární systém do jezírka Palermo LED Obj. č.: 57 75 64 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup solárního systému do jezírka Palermo LED. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

MK 20 Přenosné klávesy

MK 20 Přenosné klávesy MK 20 Přenosné klávesy Uživatelský manuál 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. 1 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A POKYNY POZOR! RIZIKO ELEKTRICKÉHO ŠOKU! NEOTVÍREJTE! VAROVÁNÍ: NEODSTRAŇUJTE ŠROUBY, ZABRÁNÍTE TAK VZNIKU POŽÁRU

Více

Bezdrátová stereofonní sluchátka

Bezdrátová stereofonní sluchátka 2-684-424-11(1) Bezdrátová stereofonní sluchátka Návod k obsluze MDR-RF800RK 2007 Sony Corporation 2-698-420-01(1) Krytka antény Poznámka Při zvedání nedržte vysílač za anténu. Krytka antény se může uvolnit.

Více

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Uzavírací pneumatický ventil (on-off ventil) Typ 3351 Obr.1 typ 3351 Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Strana 1 leden 2005 EB 8039 CZ Obsah Obsah Stránka 1 Konstrukce a princip činnosti 4 2 Montáž 4

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

CYKLISTICKÝ TRENAŽER NÁVOD K POUŽITÍ

CYKLISTICKÝ TRENAŽER NÁVOD K POUŽITÍ CYKLISTICKÝ TRENAŽER ER NÁVOD K POUŽITÍ ROZLOŽENÝ VÝROBEK číslo 5 6 7 8 9 0 5 6 7 8 9 0 5 6 7 8 9 0 5 6 7 8 9 popis Hlavní rám Přední podstavec Zadní podstavec Sedlový sloupek Sedlová tyč Řídítkový sloupek

Více

Cyklistický trenažér

Cyklistický trenažér Cyklistický trenažér NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. CZ Prosíme, pečlivě si přečtěte tento návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte

Více

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK Modely: T830028 Návod k obsluze 3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VELMI

Více

BSA6T a BSA64T Nerezové uzavírací ventily s vlnovcovou ucpávkou

BSA6T a BSA64T Nerezové uzavírací ventily s vlnovcovou ucpávkou IM-P184-03 ST Vydání 3 BSA6T a BSA64T Nerezové uzavírací ventily s vlnovcovou ucpávkou Návod k montáži a údržbě 1. Všeobecné bezpečnostní informace 2. Všeobecné informace o výrobku 3. Montáž 4. Uvedení

Více

Standardní kulové ventily s přírubovým otvorem Řada 7150, 730S a 7300

Standardní kulové ventily s přírubovým otvorem Řada 7150, 730S a 7300 Standardní kulové ventily s přírubovým otvorem Řada 7150, 730S a 7300 3", 4" a 6" (DN 80, 100 a 150) Třída 150 a 300 Návod k instalaci, údržbě a obsluze IMO-299CZ 8/2011 2 IMO-299CZ Obsah 1 VŠEOBECNĚ..................................

Více

EB ST-128 AUTOMATICKÝ PÁSKOVACÍ STROJ NÁVOD K OBSLUZE & ÚDRŽBĚ

EB ST-128 AUTOMATICKÝ PÁSKOVACÍ STROJ NÁVOD K OBSLUZE & ÚDRŽBĚ EB ST-128 AUTOMATICKÝ PÁSKOVACÍ STROJ NÁVOD K OBSLUZE & ÚDRŽBĚ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před používáním nebo opravou páskovače se seznamte s bezpečnostními pokyny. 1. Před zahájením činnosti zajistěte ochranu

Více

Balancéry Tecna typ 9354 9359

Balancéry Tecna typ 9354 9359 Balancéry Tecna typ 9354 9359 Návod k obsluze a údržbě Nosnost 9354 9355 9356 9357 9358 9359 4 7 7 0 0 4 4 8 8 5 Délka Váha Váha lanka balancéru s obalem 000 5 5,8 000 5,5 6,3 000 5,5 6,3 000 6,5 7,3 000

Více

ipod Hi-Fi Uživatelská příručka

ipod Hi-Fi Uživatelská příručka ipod Hi-Fi Uživatelská příručka Obsah 3 Kapitola 1: Začínáme 4 ipod Hi-Fi čelní pohled 5 ipod Hi-Fi zadní pohled 6 Kapitola 2: Zapojení ipod Hi-Fi 6 Krok 1: Připojení ipod Hi-Fi k síti něbo vložení baterií

Více

F +420 412 333 291. JVB Engineering s.r.o. Komenského 1173 408 01 Rumburk - CZ. E info@servoglas.cz W www.servoglas.cz

F +420 412 333 291. JVB Engineering s.r.o. Komenského 1173 408 01 Rumburk - CZ. E info@servoglas.cz W www.servoglas.cz Prohlášení o shodě. My, výrobce Servore Co., Ltd Korea prohlašujeme, že zde uvedené výrobky jsou ve shodě s následujícími normami a směrnicemi. Výrobní dokumentace těchto produktů je v držení společnosti

Více

Manuální, pět rychlostí vpřed a zpátečka. Synchronizace na všech rychlostech vpřed.

Manuální, pět rychlostí vpřed a zpátečka. Synchronizace na všech rychlostech vpřed. Obsah Všeobecné informace...1 Manuální převodovka - vypouštění a doplňování...2 Řadicí táhla - hlavní informace a seřízení...3 Řadicí táhla - demontáž a montáž...4 Olejové těsnění výměna...5 Spínač zpětných

Více

SILNIČNÍ zadní měnič převodů

SILNIČNÍ zadní měnič převodů (Czech) DM-RD0003-04 Příručka prodejce SILNIČNÍ zadní měnič převodů RD-9000 RD-6800 RD-5800 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům. Osoby bez odborné

Více

VC613-3 SMART SAFE CAM

VC613-3 SMART SAFE CAM VC613-3 SMART SAFE CAM POPIS SMART SAFE CAM je unikátní bezpečnostní systém který Vám přináší spoustu výhod. Pokud zabudovaný PIR senzor zaznamená pohyb, zaktivuje světlo a záběry kamery jsou tak kvalitnější.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém

NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém NÁVOD K POUŽITÍ Dělený klimatizační systém 1 OBSAH NÁZEV ČÁSTÍ A SPÍNAČ NASTAVENÍ PROVOZU 3 MÍSTO PRO INSTALACI 4 ELEKTRICKÉ POŽADAVKY 4 BEZPEČNOSTNÍ 4 POUŽÍVÁNÍ DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ 4 Jak instalovat baterie

Více

Hama spol. s r.o. CELESTRON. Návod k použití. Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106

Hama spol. s r.o. CELESTRON. Návod k použití. Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106 CELESTRON Návod k použití Laboratorní model 44100 Laboratorní model 44102 Pokročilý model 44104 Pokročilý model 44106 Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení mikroskopu Celestron. Váš nový mikroskop je přesný

Více

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130516 7085272-01

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130516 7085272-01 Návod k montáži Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné 130516 7085272-01 UIK/ UIG... 3 všeobecné bezpečnostní pokyny Obsah 2 Ustavení přístroje 1 všeobecné bezpečnostní pokyny... 2 2 Ustavení

Více

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130416 7085270-01

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130416 7085270-01 Návod k montáži Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné 130416 7085270-01 UIK/ UIG... 3 všeobecné bezpečnostní pokyny Obsah 2 Ustavení přístroje 1 všeobecné bezpečnostní pokyny... 2 2 Ustavení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 22 67 11

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 22 67 11 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 Obsah Strana Úvod...2 Účel použití modelu člunu...3 Obsah zásilky (rozsah dodávky)...3 Bezpečnostní předpisy...4 Manipulace s bateriemi a akumulátory: 5 Příprava modelu člunu

Více

4. SESTAVENÍ. Rotorovou hlavu vložte do držáku houpačky diagonálně. Musí se pohybovat. volně a plynule. Kovová rotorová hlava 17x37,5x11

4. SESTAVENÍ. Rotorovou hlavu vložte do držáku houpačky diagonálně. Musí se pohybovat. volně a plynule. Kovová rotorová hlava 17x37,5x11 4. SESTAVENÍ Musí se pohybovat volně a plynule Rotorovou hlavu vložte do držáku houpačky diagonálně Kovová rotorová hlava 17x37,5x11 Kolík 1,5x18,7 Houpačka 36x14,6x6,8mm M2x8 2x 3,6x0,2 M2x6,5mm 2x 3,6x0,2mm

Více

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE

BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE BĚŽECKÝ TRENAŽÉR DE LUXE NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. POPIS DÍLŮ Počet Název dílu

Více

Návod k instalaci a používání krbových kamen HWAM 4410

Návod k instalaci a používání krbových kamen HWAM 4410 Návod k instalaci a používání krbových kamen HWAM 4410 Předpisy a zákony Při instalaci Vašich HWAM - krbových kamen dbejte na dodržení místních a stavebních vyhlášek. Nechte si poradit od místního mistra

Více

Typ DF-755 je také schopen vytvářet křížový jednoduchý a křížový dopisní sklad

Typ DF-755 je také schopen vytvářet křížový jednoduchý a křížový dopisní sklad Návod k použití Přečtěte si tento návod před použitím přístroje. Nechte návod u přístroje pro snadné nahlédnutí. Varovné a výstražné nálepky Varovné a výstražné nálepky jsou nalepeny na stroji pro zajištění

Více

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití

WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ. Návod k použití WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ Příslušenství a další produkty WWW.TOY.CZ GF4010 Combat GYRO Návod k použití Abyste se vyhnuli potížím a užili si létání, přečtěte si pečlivě přiložený

Více

Hlavní vlastnosti. Obsah

Hlavní vlastnosti. Obsah Uživatelský manuál Hlavní vlastnosti GC-1 je nový nástroj, který v sobě spojuje tradiční Fender Stratocaster a špičkovou technologii Roland. GC-1 GK-Ready Stratocaster je kytara s GK snímačem, kterou lze

Více

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem Hotjet Seido 2 Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Hotjet Seido-2 je sluneční kolektor s nejvyšším výkonem fotografie je ilustrační řez trubicí Výhody:

Více

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER] 1 2 Tento montážní krok 1 je vyžadován pouze pro traktory řady 600 a 700 bez upínacího systému Fast-Attach. Příklad: Číslo modelu

Více

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah

Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel Obsah Manuál pro tlumiče Cane Creek Double Barrel... 1 Úvod... 2 Bezpečnostní varování... 2 INSTALACE PRO VŠECHNY TLUMIČE... 4 Tělo tlumiče InLine... 5 Tělo

Více

ict INJECTION aplikátor anestezie Návod k použití

ict INJECTION aplikátor anestezie Návod k použití ict INJECTION aplikátor anestezie Návod k použití ÚVOD Genoss ict Injection je aplikátor anestezie vytvořený pro bezpečnou a přesnou aplikaci anestezie do dané oblasti během dentální procedury. Před použitím

Více

Vinotéka. Přečtěte si pozorně tento návod před použitím spotřebiče. Návod k použití

Vinotéka. Přečtěte si pozorně tento návod před použitím spotřebiče. Návod k použití Vinotéka Přečtěte si pozorně tento návod před použitím spotřebiče. Návod k použití 1 ČÁSTI A FUNKCE 1. Ovládací panel a displej 2. Skříňka 3. Nožička k vyvážení 4. Přihrádka na víno 5. Skleněná dvířka

Více

Taktické svítilny Triple Duty P4 & Triple Duty Q5

Taktické svítilny Triple Duty P4 & Triple Duty Q5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Taktické svítilny Triple Duty P4 & Triple Duty Q5 Česky O firmě Sightmark Sightmark nabízí širokou škálu produktů, včetně puškohledů, kolimátorů, laserů, korekcí nastřelení, noktovizorů,

Více

Vyvažovače Tecna typ 9321-9323

Vyvažovače Tecna typ 9321-9323 Vyvažovače Tecna typ 9321-9323 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9321 2 4 Kg 2000 mm 1,9 Kg 9322 4 6 Kg 2000 mm 2,1 Kg 9323 6 8 Kg 2000 mm 2,2 Kg Tento symbol znamená: POZOR:

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

VRTULNÍK MINI 3.5. Návod k použití

VRTULNÍK MINI 3.5. Návod k použití CZ VRTULNÍK MINI 3.5 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosím, přečtěte si tento návod k použití a uschovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Hračka obsahuje malé části, nebezpečí

Více

ZAČÍNÁME INSTALOVÁNÍ BATERIE

ZAČÍNÁME INSTALOVÁNÍ BATERIE ÚVOD Děkujeme za zakoupení vzdělávací, aktivní hry Vtech SKÁKAJÍCÍ KOLO ŽIRAFA Čím více vaše dítě jezdí tím více se dozví o zvířátkách, abecedě, počítání a dalším. Žirafa má spoustu skvělých vlastností

Více

Návod k obsluze ŘEZAČKA EBA 435 E EBA 435 EP

Návod k obsluze ŘEZAČKA EBA 435 E EBA 435 EP ŘEZAČKA Návod k obsluze EBA 435 E EBA 435 EP 1 Bezpečnostní opatření Prosím přečtěte si instrukce k obsluze a dodržujte bezpečnostní upozornění. Návod k obsluze musí být vždy dostupný. Stroj nesmí být

Více

Ventilový spojovací adaptér M9000-500 pro elektrické pohony řady M9x16

Ventilový spojovací adaptér M9000-500 pro elektrické pohony řady M9x16 Sekce katalogu Příslušenství Informace o výrobku M9000-500 Datum vydání 0597/0997CZ Ventilový spojovací adaptér M9000-500 pro elektrické pohony řady M9x16 Spojovací adaptér M9000 500 umožňuje instalaci

Více

Uživatelský Manuál FET AC DC AC & BATTERY POWERED

Uživatelský Manuál FET AC DC AC & BATTERY POWERED Uživatelský Manuál AC DC AC & BATTERY POWERED FET Děkujeme a blahopřejeme za váš výběr přístroje BOSS AC-3 Acoustic Simulator. Než přistoupíte k práci, pečlivě si přečtěte sekce nazvané: BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS Des produits à vivre UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K M E CH A N I C K É M U V O Z Í K U Alto PLUS ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si pořídili mechanický vozík Alto Plus a blahopřejeme k dobrému výběru. Tato příručka

Více

Meteorologická stanice Linear

Meteorologická stanice Linear Meteorologická stanice Linear Funkce časový signál DCF-77 řízený rádiem s možností manuálního nastavení možnost volby (ON/OFF) příjmu časového signálu 12ti/24ti hodinový formát časové pásmo (±12 hodin)

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A VAROVÁNÍ Pro snížení rizika vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti nebo vlhkosti. VAROVÁNÍ PŘED

Více

STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL

STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL STOMATOLOGICKÁ SOUPRAVA RIGEL TECHNICKÝ MANUÁL Thessaloniky, 16.11. 1992 STOMATOLOGICKÝ STOLEK RIGEL 1. Technický popis (obr. 1) Na stomatologickém stolku se nachází všechny důležité nástroje, které používá

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD

PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD PÍSKOVÁ FILTRACE STANDARD Návod k použití model: 58271 CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2 Bezpečnostní opatření Umístění Použití přístroje v následujících místech může způsobit poškození a nefunkčnost. Na přímém slunečním světle Na místech s extrémními teplotami a vlhkostí

Více

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ Stropní Ventilátor Model Fresco (FN522XX) NEŽ ZAČNETE Správné použití: - Tento produkt je výhradně určen jako stropní ventilátor k nekomerčním účelům. - Tento produkt musí

Více

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG

ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Návod k obsluze ODVLHČOVAČ VZDUCHU ADDH-10 ADDH-12 ADDH-20 ADDH 10 DIG Čtěte prosím tento návod pozorně a uchovejte jej pro další použití. Umístění Dbejte na to, aby byl přístroj zapojen do správného zdroje

Více

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál Upozornění Před použitím čtěte pozorně Prosím všimněte si následujících základních pokynů týkajících se používání elektronických varhan, abyste se tak vyhnuli případnému poškození vašeho nástroje a mohli

Více

Sestavení a Uţivatelský Návod

Sestavení a Uţivatelský Návod Sestavení a Uţivatelský Návod Obsah Multi-Kanálové Dálkové Ovládání. Popis Výrobku 2. Potřebné Nástroje 3. Seznam Mechanických Částí 4. Plastové Části 5. Mechanické Sestavení P. P. P. P.2 P.2 Robot Brouk:.

Více

Návod k použití pro Ovinovací stroj

Návod k použití pro Ovinovací stroj Návod k použití pro Ovinovací stroj Katalogové číslo: 180003 Popis Způsob balení palet ovinováním zajišťuje: perfektní zafixování zboží na paletě ochranu proti vlhkosti a zašpinění ekonomické balení -

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL INFRA OVLADAČ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL INFRA OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky UŽIVATELSKÝ MANUÁL INFRA OVLADAČ Dálkové ovládání Součásti: Poznámka: *Volitelné tlačítko Tlačítko ON/OFF: stiskněte tlačítko pro spuštění jednotky. Dalším stisknutím ji zastavíte.

Více

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ. APK-10A, APK-12A Návod k obsluze

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ. APK-10A, APK-12A Návod k obsluze MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ APK-10A, APK-12A Návod k obsluze Před použitím zařízení si přečtěte tento návod. Uložte návod tak, abyste jej měli stále k dispozici. 30 TECHNICKÉ ÚDAJE Model č. APK-10A APK-12A

Více

Time Machine. Delay pedál. Uživatelská příručka

Time Machine. Delay pedál. Uživatelská příručka Time Machine Delay pedál Uživatelská příručka Obecné zásady Výrobek neumísťujte na: Přímé sluneční světlo Příliš prašná či vlhká místa Příliš znečištěná místa Místa, vystavená přílišným vibracím Blízko

Více

Odsavač par. Návod k použití HI 161

Odsavač par. Návod k použití HI 161 Odsavač par Návod k použití HI 161 HI 161 Odsavač par Návod k instalaci a použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek společnosti MERLONI Elettrodomestici, spa. Při vybírání přístroje

Více

Version 1.2 česky. Křížovy laser BKL518. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518

Version 1.2 česky. Křížovy laser BKL518. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518 Version 1.2 česky Křížovy laser BKL518 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 278 41 Art.-Bez.: BKL518 Obsah Poznámky Důležitá upozornění 2 Všeobecné bezpečnostní předpisy 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití

Více

Extenzometr AHX800 pro velké protažení Manual Title

Extenzometr AHX800 pro velké protažení Manual Title Extenzometr AHX800 pro velké protažení Manual Title Příručka Additional k Information produktu be certain. 100-238-346 A Informace o autorských právech Informace o ochranné značce Vlastnické informace

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ B010043 Elektrický motor Aqua Marina ET30 pro čluny

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ B010043 Elektrický motor Aqua Marina ET30 pro čluny UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ B010043 Elektrický motor Aqua Marina ET30 pro čluny OBSAH CHARAKTERISTIKA PRODUKTU... 3 MONTÁŽ MOTORU... 3 REGULACE VÝŠKY MOTORU... 3 SEŘÍZENÍ ŘÍDÍCÍHO ÚSTROJÍ... 3 SEŘÍZENÍ DRŽÁKU

Více

Časování vstřikovacího čerpadla

Časování vstřikovacího čerpadla Časování vstřikovacího čerpadla pg. 1/13 Technické parametry Vstřikovací čerpadlo Type Model VE 4/12 F 1250 L 1023 VE 4/12 F 1250 L 1018 VE 4/12 F 1250 L 1024 VE 4/12 F 1250 L 1013 Směr otáčení (pohled

Více

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY Obsah Screenové rolety Označení výrobku CE 3 SCREEN ZIP 4 Základní specifikace produktu 5 Vyměření a montáž 7 SCREEN GW 13 Základní specifikace produktu 14 Vyměření a

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W

NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W NÁVOD K POUŽITÍ Party System 100W Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno SK170717 Skytec Party System 100W 1 / 7 Návod k obsluze VAROVÁNÍ! Chraňte přístroj před vodou a vlhkostí Odpojte přístroj

Více

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu

Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu Všeobecné instrukce pro instalaci, použití a údržbu TUNELOVÉ MYČKY NÁDOBÍ MODELY FI 280 FI 370 FI 460 FI 550 1 FI 280 D FI 280 I 2 FI 370 D FI 370 I 3 FI 460 D FI 460 I 4 FI 550 D FI 550 I A1: Přívod vody

Více

Multifunkční Battery Pack MB-D10. Návod k obsluze

Multifunkční Battery Pack MB-D10. Návod k obsluze Cz Multifunkční Battery Pack MB-D10 Návod k obsluze A!1!2 q w e r!7!8!9 y t!3!4 @0 @1 u o i!5!0!6 @2 B C E q w q q w w D F G H I q w q q w w Obsah Multifunkční Battery Pack MB-D10 Návod k obsluze Bezpečnostní

Více

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ Fox 2175 elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ Prosíme, dodržujte následující pravidla pro používání, abyste sebe nebo osoby ve vaší blízkosti nezranili a rovněž, abyste nepoškodili okolní zařízení.

Více

INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY. www.kovopolotovary.cz

INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY. www.kovopolotovary.cz INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY www.kovopolotovary.cz Obsah: strana 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Předběžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3

Více

Pásová a kotoučová bruska. bts 900x

Pásová a kotoučová bruska. bts 900x Pásová a kotoučová bruska bts 900x 2 3 Výrobce scheppach Fabrikation von Holzbearbeitungsmaschinen GmbH Günzburger Straße 69 D-89335 Ichenhausen Vážený zákazníku Přejeme Vám příjemné a úspěšné pracovní

Více