Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ITÁLIE. Ischia

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ITÁLIE. Ischia"

Transkript

1 Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ITÁLIE Ischia

2 Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů na dobrou náladu, pohodu a bohaté zážitky. Věříme, že vám informace obsažené v brožurce pomohou s orientací v destinaci, upozorní vás na důležitá národní specifika, seznámí s kulturními odlišnostmi a maximálně tak přispějí k plnohodnotnému prožití vaší dovolené. Pokud se vám během vašeho pobytu naskytne příležitost pořídit zajímavou momentku či zaranžovat jedinečnou scénku před objektivem fotoaparátu, a tuto fotografii nám po skončení zájezdu zašlete, můžete získat první cenu v naší foto soutěži a na příští dovolenou tak jet s CK ALEX úplně zdarma. Podmínky soutěže najdete v katalogu. V průběhu celého zájezdu vám budou k dispozici naši delegáti, průvodci a další odborný personál, který rád zodpoví vaše případné dotazy. Přejeme vám krásnou dovolenou. Vaše cestovní kancelář ALEX....léto jak má být sezón kvality a spolehlivosti 1.

3 > ISCHIA V KOSTCE Rozloha: 47 km² ( Itálie) Obyvatelstvo: ( Itálie) Hlavní město: ISCHIA ( obyvatel), Itálie Řím Státní zřízení: republika Úřední jazyk: italština Národnost: italská (95 %) Náboženství: katolické (80-90 %), ostatní ateisté Měna: EUR Elektřina: elektrické napětí 220 V / 50 Hz časový posun: žádný > Geografie Jde o osmý největší ostrov v Itálii a největší ostrov v Neapolském zálivu. Ostrov má téměř kruhový tvar, od východu k západu je široký asi 10 kilometrů, od severu k jihu 7 kilometrů. Leží na severním okraji zálivu, od neapolského přístavu je vzdálen asi 33 kilometrů. Na severovýchodě sousedí s ostrovy Procida a Vivara, na jihu zálivu se nachází jiný známý ostrov Capri. Ostrov je vulkanického původu tzv. Flegrejských polí, kam patří i Neapol, Vesuv, Pozzuoli a Solfatara. Povrch ostrova je převážně hornatý, nejvyšší hora ostrova je Epomeo s výškou 789 m n. m. Ostrov je v zemských hlubinách propojen s 35 kilometrů vzdáleným Vesuvem a dodnes se sopečná činnost na ostrově v různých formách výrazně projevuje. Na ostrově se nachází celá řada pozůstatků různých vulkánů. Pod povrchem ostrova se dodnes nachází žhavé magma a nedá se vyloučit obnovení plné sopečné aktivity i v budoucnu. > Z HISTORIE OSTROVA První zdokumentovaná přítomnost člověka na ostrově se datuje do roku 3500 před naším letopočtem. Během 7. století před naším letopočtem osídlili ostrov Řekové z ostrova Euboia. Zde se usadili pod mysem Monto Vico (dnes Lacco Ameno) a založili osadu nazývanou Phitakusae. Odtud také podnikali dobyvačné výpravy na italskou pevninu. Byli to právě Řekové, kteří založili na italské pevnině města Kýmé a Neapol poté, 2.

4 co je v 6. století před n. l. donutila erupce sopky Monte Rotaro usídlit se na protějším pobřeží italské Kampánie. V 5. století př. n. l. dobyli ostrov Syrakusané. Od roku 82 př. n. l. ovládali ostrov Římané. To už se ostrov nazýval Aenearia. Římané začali využívat bohaté termální prameny k léčebným účelům. V roce 29 př. n. l. vyměnil císař Augustus s neapolskými ostrov Ischia za nedaleký ostrov Capri. V následujících staletích se ostrov stával opakovaně cílem nájezdů Gótů, Langobardů, Vandalů a Normanů. V roce 813 byl ostrov v dopise Karla Velikého papeži Lvu III. ostrov prvně zmíněn jako ostrov (insula). Toto latinské slovo se postupně měnilo na Insula, Ischla, Iscia až na konečný současný název Ischia. V roce 1263 připadla Ischia i Neapol francouzskému rodu Anjou a od roku 1441 tuto dynastii vystřídal španělský král Alfonso I. Aragonský. V 15. století nechal Alfonso vybudovat na ostrůvku u pobřeží Ischia Ponte aragonský hrad a spojil ostrůvek mostem s pevninou. Za španělské nadvlády zužovaly ostrov až do 16. století nestálé nájezdy pirátů. Na pobřeží bylo postaveno velké množství obranných věží. V 17. století se mnoho obyvatel ostrova stalo obětí morové epidemie. Za napoleonských válek získali Neapolské království i Ischii francouzští Bourboni. Ti zřídili na Ischii svou královskou rezidenci a vybudovali přístav Ischia Ponte. V roce 1806 způsobili ostrovu velké škody Britové, kteří se ho neúspěšně pokoušeli obsadit. Bourboni vládli na ostrově až do roku 1860, kdy se ostrov stal součástí Italského království. V první polovině 19. stol. Vládli Bourboni a Napoleon, dokud v r díky Garibaldimu nebyla Itálie osvobozena a sjednocena. Naposled byl ostrov okupován od r do r německými vojsky; po nich již přicházejí pouze mírumilovní turisté. Od r se ostrov těší neustálému ekonomickému rozvoji a návalu turistů. > PODNEBÍ Na ostrově je typické středomořské podnebí. Průměrná zimní tep- 3.

5 lota činí 10 stupňů, v létě 23 stupňů. Nejteplejší měsíc je srpen, kdy průměrná teplota dosahuje 29 stupňů. > FAUNA A FLÓRA Ostrov Ischia je také nazýván zeleným ostrovem. Důvody jsou tři: celoroční vegetace, odstín tufu a barva moře. Co se týče vegetace, od nejhlubších roklí až po vrchol Monte Epomea se flora a fauna úžasně mění. V roklích rostou například chráněné rostlinné exempláře, které se jinak nikde v Itálii nevyskytují. Můžeme zde najít i tropické rostliny, které vytvářejí takřka exotickou atmosféru. V ostatních oblastech rostou především kaštany, akáty, duby, jasany a pinie. Jsou obklopeny orchidejemi, fialkami, sasankami a divokými bylinkami, jako rozmarýn nebo oregáno. Není zde nouze o typické středomořské rostliny - jako jsou pinie, olivovníky, myrta, oleandr. Na Ischii jsou k vidění kaktusy, agáve, opuncie, aloe, kapradí i rákos. V lesích nalezneme po prvních podzimních deštích i houby. Pěstuje se zde vinná réva, spousta druhů zeleniny, na mnoha místech jsou vysázeny ovocné stromy-jabloně, hrušně, meruňky, broskvoně, citroníky, fíkovníky, kiwi. Ostrov je přestupní stanicí stěhovavého ptactva a domovem divokých králíků, ještěrek a několika druhů nejedovatých hadů. > OBYVATELÉ Převážně při pobřeží žije většina z cca místních obyvatel. K tradičním zaměstnáním jako je rybolov, zemědělství a obchod s vínem, přibyl také cestovní ruch. Místní obyvatelé jsou k turistům velmi přívětiví. > HLAVNÍ MĚSTO ISCHIA Město se rozprostírá na severovýchodě ostrova, tvoří hranici mezi mořem a horou Montagnone. Ischia je rozdělena do dvou částí: Ischia Porto a Ischia Ponte, náleží k ní také lokalita Campagnana, San Mechele a San t Antuono. Ischia Porto představuje dnes moderní a živou část s velkými hotely a luxusními obchody. Via Roma a Corso Vittoria Colonna tvoří hlavní obchodní centrum Ischie, v každodenním životě plní základní úlohu ostrova- nachází se zde veřejné administrativní budovy, 4.

6 banky, pojišťovací společnosti a exkluzivní obchody. Ischia Porto je srdcem ostrova a důležitým přístavem, který využívají lodě ze všech míst Neapolského zálivu. Domy v Ischia Porto jsou vystavěny terasovitě kolem půlkruhového přístavu, který byl původně zaplaveným sopečným kráterem a za vlády Ferdinanda II. v r byl kanálem propojen s mořem. V Ischia Porto se nachází staré městské lázně Antiche Terme Comunali. V těchto lázních se využívají prameny z Fornella, Fontany a San Camilla. Ischia Ponte, původně rybářská vesnička, která si dodnes zachovala svůj původní charakter. Ischia Ponte je starší historická část s Aragonským hradem, Mořským muzeem, katedrálou atd. Mezi Ischia Porto a Ponte se rozkládá piniový háj, který byl vysázen na původním černém lávovém poli Lava dell Arso a vede až dolů k pláži Il Lido. > ZAJÍMAVÁ MÍSTA Casamicciola Casamicciola je druhým největším přístavem ostrova. A nejen to, je to pravděpodobně místo nejstarších termálních lázní na ostrově. Doktor Lasolino, který jako první zkoumal účinky místních pramenů, řekl, že v Casamicciole vyvěrají termální prameny, jejichž léčebná síla vyléčí jakoukoliv nemoc. Zdejší radioaktivní alkalicko bikarbonátové prameny se využívají ke koupelím a bahenním zábalům. Nejdůležitějšími prameny jsou: La Rita a Gurgitello (teplota vody dosahuje více než 60 C). Legenda také praví, že právě sem do jeskyně v blízkosti Castiglione se uchýlila Sybila z Kumy, aby předpověděla příchod Krista. Casamicciola byla kompletně zničena při zemětřesení v r Později byla znovu vybudována a stala se exkluzivním místem pro dovolenou významných hudebníků a spisovatelů, kteří hledali klid pro svou práci. Z Casamiccioly můžete také absolvovat spoustu pěších túr a procházek, např. na horu MONTE ROTARO starý vulkanický kráter dnes již zarostlý piniemi. Lacco Ameno Lacco Ameno je jednou z nejmenších obcí na ostrově a má velmi 5.

7 kvalitní a moderní lázně s termálními koupelemi. Na cestě z Casamiccioly, počínaje ulicí Strada Borbonica, začíná toto malebné ischijské městečko, které je dnes sídlem mnoha luxusních hotelů s termálními prameny, lázněmi a bahenními zábaly. Četné horké prameny (např. Regina Isabella a Santa Restituta) produkují velmi radioaktivní, horkou a alkalickou (muriaticko- sulfáto-sodnou) vodu. Městečko bylo postaveno kolem malé zátoky San Montano na úpatí hory Monte Vico. Prvními osadníky, které jsou uloženy v muzeu na náměstí Santa Restituta. Symbolem městečka se stala skála zvaná Fungo (houba) původní lávová vyvřelina, kterou moře a vítr vytvarovali do dnešní podoby. V Lacco Amenu stával také první hotel na Ischii, který hostil mimo jiné známé osobnosti jako Mendelssona, Andersena a Marii Curie. Kostel patronky městečka, Santa Restituta, je zcela jistě nejstarší na Ischii, pochází z 11. století z původních tří odlišných kostelů dva na horní části a třetí v kryptě. Forio Městečko Forio leží ve středu západního pobřeží, je to nejvíce turisticky vyhledávaná oblast ostrova, především díky svým velkým písčitým plážím (San Francesco, Chiaia, Citara). Forio má kolem 8000 obyvatel, je největším městečkem na ostrově a dalším důležitým přístavem. Rozkládá se od Punta Caruso k Punta Imperatore. Je to také známé vinařské centrum; 60 % celkové produkce vína na ostově pochází právě z Foria. Forio je také městečko kostelů např. St. Maria Loreta v centru je fascinující svým barokním stylem a jsou v něm velmi cenné malby; farní kostel St. Vito má dvě věže, z nichž na jedné jsou věžní hodiny a na druhé kostelní zvony, které byly odlity z několika děl darovaných Ferdinandem II. v r Nejzajíma vější a nejznámější je kostel San Maria delle Neve Soccorso, jehož bílý majestátní profil doprovází rybáře při cestě na moře i při jejich návratu. Představuje směs několika stylů: gotického, renesančního i baroka, byl stavěn kousek po kousku, pokaždé v jiném stylu. A výsledek: architektonický mix, ale přesto velmi významná stavba. Je poutním místem rybářů a mořeplavců. Uvnitř můžete obdivovat nádherný krucifix (na oltáři vlevo od vchodu) z 15. stol., který byl, jak praví legenda, nalezen na pláži pod kostelem během velké bouře a svojí mocí často pomohl zachránit lodě před ztroskotáním na útesech. 6.

8 Nejznámější a nejvyhledávanější místo ve Foriu jsou však zcela jistě Poseidonovy zahrady a botanická zahrada La Mortella. Serrara Fontana Je nevýše položenou obcí na ostrově, také s nejmenším počtem obyvatel. Jižní obec ostrova je rozdělena do malých vesnic: Serrara, Fontana, Noia, Calimera, Pananto, Ciglio, Succhivo a San t Angelo. Serrara: je to vesnička farmářů a vinařů, kteří zde žijí v naprosté harmonii s přírodou. Ze Serrary stoupá silnice do Fontany nejvýše položené obce na svazích Monte Epomea 452 m n. m. Ve Fontaně se nachází kostel St. Maria della Sacca z r Kouzelný jižní výběžek Sant Ange lo je nejteplejší místo na ostrově. Původně rybářská vesnička si dodnes zachovala svůj někdejší charakter, dnes je pěší zónou. Tvoří ji vesnička výběžek Punta Sant Angelo, který je s ní spojen 100 m dlouhou písčitou pláží. Na vrcholku jsou trosky věže, zničené Anglickými jednotkami admirála Nelsona v r Sant Angelo je místem klidu a odpočinku. Malé domky pastelových barev stojí na skalnatých kopcích, u pláže kotví rybářské loďky. Nejsou zde silnice, jenom schody a uličky, které jsou přístupné pouze pěšky. To vše dokreslují bazény, obklopené překrásnou kvetoucí vegetací. Nacházejí se zde další terminální parky: Afroditiny a Apollonovy zahrady a Tropical park. Barano Obec Barano má rozlohu 11 km a leží ve výšce 200 m. n. m. Patří k němu také řada malých vesnic: Buonopane, Testaccio, Piedimonte, Vateliero, Schiappone, Chieummano, Fiaiano, Molara. Jižně od Barana ve vesnici Testaccio začíná cesta, která Vás přivede na pláž Maronti- nejdelší pláž na ostrově, vyznačuje se horkými písky a fumarolami. Východně od Sant Angela na plá ži Maronti vede směrem do vnitrozemí úzká rokle, CAVASCURA jsou to nejstarší římské lázně. Nedaleko od těchto lázní se nacházejí velmi významné prameny, z nichž nejznámější je Olmitello a Nitrodi, které společně vyvěrají v Cava dell Acquara. Oba jsou pitné a zdraví velmi prospěšné. 7. > DOPRAVA NA OSTROVĚ Ostrov není velký. Obvod měří asi 39 kilometrů a všechna hlavní

9 centra ostrova spojuje jediná silnice. Dvě hlavní linky se pohybují po této silnici buď ve směru, nebo proti směru hodinových ručiček. Doprava je pravidelná, velmi častá a většina zastávek (označených FERMATA) i autobusů je vybavena informačním systémem monitorem, který informuje cestující o poloze autobusu, zastávkách a čase, kdy přijede další spoj. Dopravu zajišťují dvě společnosti S.E.P.S.A a PEGASO (pouze ve Foriu). Pro obě společnosti platí jednotné jízdenky, které lze zakoupit na hlavní zastávce v Ischia Porto, novinových stáncích a trafikách. Jízdenku je taktéž možné zakoupit u řidiče autobusu. Jízdenky se označují po nastoupení do autobusu. Lístek si uschovejte, neboť kontrola revizory je častá. S pevninou je ostrov spojen trajektovou dopravou. Trajekty nejčastěji odjíždějí z přístavu v Casamicciole a končí v neapolském přístavu nebo přístavu Pozzuoli. Z ostrova je také přímé spojení na nedaleký ostrov Capri. Půjčovny automobilů na ostrově nejsou moc časté, neboť je zde velice špatné parkování. Více informací o cenách jízdenek apod. Vám předá delegát. > Termální prameny Na ostrově vyvěrá více než 100 horkých a studených pramenů o různé teplotě. Prameny vyvěrající z hloubky okolo 400 m jsou studené a pitné. Nejzajímavější jsou: pramen Buceto ve Fiaianu, Pezza Piana v Panze, St. Giro v Cigli, Di Piellara, Fontanab a Pozzale ve Foriu, Ervaniello v Casamicciole, Nitrodi a Olmitello v Baranu. Prameny vyvěrající z hloubky m jsou polominerální, prameny z hloubky 100 m nebo od hladiny moře jsou všechny minerální nebo termální. Ostov Ischia je velmi bohatý na různé termální prameny a páry (fumarole), které vyvěrají z hlubin. Díky nim je ostrov známý celému světu. Moderní termální centra spojuje vysoký stupeň kvality služeb s lékařskou léčbou. Koupele v termální a minerální vodě a kúry s přírodním bahnem jsou velmi oblíbenou a léčivou terapií. Minerální a termální koupele Zahrnují koupání ve vanách a bazénech s minerální vodou o různé 8.

10 teplotě (37-39 C, po dobu min.), pak pacienti odpočívají. Minimum je koupelí denně. Tato kúra je předepisována lidem trpícím ekzémy, revmatizmem, gynekoligickými infekcemi a poruchami metabolismu. Bahenní zábaly Jako materiál pro bahenní zábaly se používá originální vulkanická hlína, která se ponechává 6 měsíců "zrát" v nádržích s minerální vodou. V některých místech m á bahno radioaktivní účinky, je bohaté na minerální soli a je velmi horké. Bahno se aplikuje lokálně nebo celkově a nechává se min. působit, pak je pacient osprchován a uložen do minerální lázně, která má saunový efekt. Tato kúra je doporučována pacientům s kožními problémy, gynekologickými infekcemi a na zlomeniny. Inhalace Jsou tajé velmi oblíbené a zvláště vhodné pro pacienty trpící bonchitidou. Doporučuje se aplikací denně. Aerosoly Představují další způsob využití minerální vody. Doporučuje se aplikací denně. > Termální lázně (parky) ostrova Termální lázně (parky) jsou pro ostrov Ischia charakteristické. Jsou překrásnou kombinací zeleně, bazénů s termální vodou a písečných pláží. Parky jsou otevřené od dubna do října, návštěva je možná na celý den, na půl dne nebo jen na hodiny. POZOR: většinou je nutná koupací čepice nebo jiná pokrývka hlavy. Děti do 14 let nemají obvykle přístup do všech termálních parků, pokud ano, tak nemohou do bazénů s horkou termální vodou (informace žádejte u pokladny). 9. Poseidonovy zahrady / Forio Největší termální park ostrova se rozkládá na západě ostrova v zálivu Citara u stejnojmenné pláže. K dispozici je zde 20 termálních bazénů o teplotě C. Můžete využít i Kneippovy lázně, Japonské lázně, římská křesla, sauny a léčebné a kosmetické cent-

11 rum, masáže, shiatsu, inhalace, revitalizující kúry. Jednotlivé bazény jsou terasovitě uspořádány ve svahu nad pláží a zasazeny do krásné zahrady se středozemní vegetací. Léčí se zde artróza, revmatismus, gynekologické problémy, chronická bronchitida, dermatologická onemocnění, dna, ischias. Návštěvu parku můžete spojit s koupáním v moři, celká soukromá pláž se nachází přímo pod areálem parku a je z něj pohodlně přístupná. Občerstvení poskytuje restaurace a kavárně, které jsou součástí parku. Termální park Castiglione / Casamicciola Tento park leží ve městečku Casamicciole Terme na severu ostrova. Malý vláček ("zubačka") vede přímo do parku. Je zde k dispozici 10 bazénů z nich 8 o teplotě C, bazén s mořskou vodou, přírodní sauna, podvodní masáže, Kneippův bazén, bahenní zábaly, inhalace, aerosol, masáže. Také zde můžete návštěvu spojit s koupáním v moři, k parku patří soukromá pláž. Občerstvení poskytuje restaurace a kavárně, které jsou součástí parku. Termální park Negombo / Lacco Ameno Park se nachází u pláže San Montano na severovýchodě ostrova mezi Lacco Amenem a Foriem. K dispozici je 12 termálních a slaných bazénů, minerální hydromasáže, turecká koupel a privátní pláž. Celý parku je umístěn v krásné zahradě s několika sty druhy exotických a středozemních rostlin. Občerstvení poskytuje restaurace a kavárně, které jsou součástí parku. Afroditiny a Apollonovy zahrady / Sant Angelo Leží na jihu ostrova v Serrara Fontana u městečka St. Angelo. Využít můžete 12 bazénů o teplotě C, z nich je jeden krytý s hydromasáží, jeden olympijský a jeden dětský. Dále je k dispozici sauna v přírodní jeskyni, kosmetika, fyzioterapie, terasa nad mořem, snack bar, restaurace, privátní pláž a oddělená část pro nudisty. Tropical Park / Sant Angelo Tento park naleznete na jihu ostrova v městečku St. Angelo. K dispozici je 9 bazénů o teplotě C, jeden s mořskou vodou, hydromasáže, bahno, masáže, ihnalace, aerosol, sauna, kosmetika a restaurace. 10.

12 Termální park Eden / Ischia Ponte Park se nachází na severovýchodě ostrova nedaleko od pláží St. Anna a Carta R omana. Malý park s několika bazény s krásným výhledem na Aragonský hrad. > Svátky a slavnosti Na ostrově se drží stále staré zvyky a tradice, se kterými se mohou turisté seznámit při různých slavnostech. Mezi ně patří např. slavný tanec,n'drezzata" nebo tradice,corsa dell' angelo" (Andělský závod), který se koná na Velikonoční pondělí. V Lacco Amenu se slaví tři dny květnový svátek Santa Restituta", pod A ragonským hradem probíhá oslava svátku sv. Anny v červenci, poslední neděli v srpnu se koná svátek San Giovan Giuseppe della Croce" v Ischia Ponte, k nejkrásnějším oslavám patří zářijové lodní procesí sv. Michala v Sant Angelu. > Pláže Pláže na Ischii jsou většinou písečné. Dělí se na veřejné a privátní. Na privátních plážích se platí poplatek 15EUR/den za set dvou lehátek a slunečník. Největší z nich je pláž Maronti, dále Citara a San Montano, Casamicciola - městské pláže a dřevěná mola, Lacco Ameno - městská pláž, pláž San Montano, Forio - pláže San Francesco, Chiaia, Cava dell'isola (přístup po schodech), Citara - Panza - kamenitá pláž Sorgeto (přístup po schodech, doporučujeme obuv do vody, Sant'Angelo - městská pláž, pláže Maronti, pláž Cava Grado (přístup po schodech), Ischia Ponte - městské pláže, Anglická pláž (přístup po schodech), pláž Cartaromana (přístup po schodech nebo loďkou). Otevírací doba Obvyklá otevírací doba je pondělí - pátek 9:00-13:00 a 16:30-20:30, v sezóně se doba prodlužuje podle zájmu turistů. Platební karty Visa, American Express, Diners Club, Eurocard-Master Card, JCB jsou v zásadě akceptovány. Nezapomínejte si vždy vzít doklad o úhradě (i z restaurací a barů na plážích) - kvůli kontrole finanční policie. 11.

13 Banky a směnárny naleznete po celém ostrově, obvykle mají otevřeno od 8:30 do 13:00 a od 15:00 do 16:00. > Kriminalita Ostrov Ischia má téměř nulovou kriminalitu. Skutečné násilnosti vůči turistům jsou vzácné, ale možnost okradení hrozí zejména na frekventovaných místech a v tlačenici (letiště, tržiště, všechna místa s větší koncentrací lidí). Proto je třeba dodržovat základní pravidla opatrnosti. Hlídejte si kabelky a kapsy a neoblékejte se draze; šperky, náušnice, nápadné hodinky nechte rovnou doma. Neprovokujte zloděje například ležérně zavěšenými fotoaparáty, peněženkami v zadní kapse kalhot a zlatými řetízky pověšenými na krku. Zejména na pláž zásadně nenoste větší množství peněz a nenechávejte zde doklady, fotoaparáty a videokamery bez dozoru. Rozhodně nedoporučujeme nákup cennějšího zboží a elektroniky u pouličních prodejců a na trzích, kromě zvýšeného rizika z takového obchodu hrozí vysoká pokuta nejen prodejci, ale i zákazníkovi. Hotely neručí za věci ponechané volně v hotelovém pokoji. Pokud si kamery a fotoaparáty neberete s sebou ven, patří do trezoru společně s pasem a letenkou. Pokojový trezor (nebo bezpečnostní schránku na recepci) si lze obvykle pronajmout za poplatek přibližně 10 euro za týden, pokud není v ceně pokoje. Zásadně neponechávejte nic v autě, ať svém či vypůjčeném. V případě ztráty, odcizení nebo znehodnocení pasu je třeba získat náhradní cestovní doklad na českém zastupitelském úřadu. Je dobré mít s sebou fotokopii zadní dvoustrany pasu, samozřejmě uloženou odděleně od originálu, kopie dokladů o pojištění, kopie či aspoň čísla kreditních karet i telefonní číslo banky pro jejich případné zablokování; to vše vám může pomoci, kdybyste o pas či karty přišli. Poznamenejte si také důležitá osobní telefonní čísla, pro případ ztráty mobilního telefonu. > Fotografování a filmování Samozřejmě se nesmí fotografovat žádné vojenské objekty či stavby strategického významu. V interiérech obvykle není možné fotografovat s bleskem a s použitím stativu. Pokud je fotografování 12.

14 zakázáno, jsou na to návštěvníci upozorněni mezinárodně srozumitelnými piktogramy. V Itálii platí zákon na ochranu soukromí. Z něj vyplývá povinnost vyžádat si předem souhlas osob, které máte v úmyslu vyfotografovat. > Clo, dovoz, vývoz Zboží určené pro vlastní potřebu či spotřebu nebo jako dárky, které bylo získáno v členské zemi Evropské unie, lze volně dovážet. Bezcelní dovoz dárků: 175 Eur (osoby do 15 let jen 90 Eur). Nejnižší věk pro dovoz alkoholu a tabákových výrobků je 17 let. Za množství pro vlastní potřebu je považováno 200 ks cigaret nebo 50 ks doutníků nebo 250 g tabáku, 1 litr alkoholu, 2 litry vína nebo 1 litr vína s obsahem alkoholu nad 22 %. Dále je možno dovézt 50 ml parfému, 250 g toaletní vody, 500 g kávy a 100 g čaje. Hotovost nad Eur je nutno na hranicích deklarovat. Je zakázán dovoz i vývoz drog a jiných omamných prostředků, výbušnin, střelných zbraní a pohonných látek v kanystrech. Bez zvláštního povolení se nesmí vyvážet jakékoliv předměty starší než sto let. Platí zákaz vývozu ohrožených druhů živočichů, rostlin a přírodnin. > Pošta Poštovní známka do celé Evropy stojí cca 0,45, lze je zakoupit také v novinových stáncích nebo obchodech se suvenýry. Poštovní schránky mají sytě červenou barvu a mají otvory označené per la citta pro poštu místní a per tutte le altre destinazioni pro všechny ostatní destinace včetně zahraničí. Pohledy s nalepenou známkou je rovněž možné zanechat na hotelové recepci, která zajistí jejich odeslání. Doporučujeme známku zakoupit ihned s pohlednicí. Obvykle pošty mají otevřeno od 8:30 do 13:00 a od 15:00 do 18:00. > Spropitné Běžně dosahuje 10 % a číšníkovi v restauraci se účet zaokrouhluje nahoru i v případě, že je obsluha zahrnuta v ceně. Vrácené drobné 13.

15 je zvykem nechat ležet na stole, přibližně 0,50 EUR na osobu u stolu. Nikdy nedávejte spropitné menší než 0,50 EUR. Řidič taxíku rovněž očekává asi 10 % z ceny jízdného, minimálně 1 EUR. > Telefonování Společnosti Eurotel, T-Mobile i Vodafone poskytují do Itálie roaming s partnery, kteří mají v zemi dobré pokrytí. Ověřte si, že máte roaming aktivován a informujte se na ceny podle vámi používaného tarifu. Mobil je italsky cellulare, též telefonino. Telefonovat z hotelového pokoje je drahé ve srovnání s voláním pomocí telefonní karty z automatu. Kartu (carta telefonica) za 2,56 a 5,16 zakoupíte v tabáku, prodejnách S.I.P. (Italská telefonní společnost), v obchodech se suvenýry, na benzinových stanicích apod. V některých telefonních automatech lze použít kartu VISA. Z telefonních centrál S.I.P., které najdete ve všech turistických letoviscích, si nejdříve zatelefonujete a poté zaplatíte v hotovosti. Telefonování ve večerních hodinách je levnější, od do až o 50 %. Tísňová volání 112: policie, karabiniéři (polizia, carabinieri) 113: všeobecná pomoc, první pomoc (soccorrso) 115: hasiči (vigieli del fuoco) 116: pomoc motoristům (soccorso stradale, nonstop provoz italského automotoklubu ACI) 118: lékařská pohotovost (pronto soccorro) > Zdravotní péče Lékař je italsky medico, zubař dentisto a nemocnice dell ospedale. Lékárny (farmacia) se nacházejí ve městech a většině letovisek. Jsou označeny zeleným křížem, nebo oranžovým křížem ve žlutém kolečku. Otevírací doba je obvykle po pá , , některé mají otevřeno nonstop. V případě, že vám lékař léky předepíše, budete je v lékárně platit v hotovosti. Nechte si proto vystavit lékařskou zprávu s diagnózou a uschovejte všechny účty a recepty pro jednání s pojišťovnou. 14.

16 > Ischijská kuchyně Kuchyně ostrova Ischia je samozřejmě velmi blízká neapolitánské. V nabídce jsou hlavně tradiční místní speciality - především dary, poskytované čistým Tyrhénským mořem na dlouhých pobřežích ostrova. Skalnaté a písečné úseky nabízejí rozmanité rybářské úlovky: sardinky, tuňáky, mečouny, chobotnice, kalamáry, krevety, pražmy, tresky, mořské okouny, langusty, mořské ježky a bezpočet druhů rybích specialit, které jsou oblíbené jak mezi domorodci, tak u návštěvníků ostrova. Rozmanité, ale přitom klasické, jsou způsoby přípravy rybích pokrmů: v žádném případě nesmí chybět rybí polévka, oblíbené jsou dlouhé tenké ploché nudle Iinguine nebo špagety se škeblemi s rajčatovou omáčkou nebo in bianco (pouze s olivovým olejem, bez rajčat), těstoviny s mořskými plody nebo mořskými raky, linguine se slávkami jedlými a s ovčím sýrem. Obzvláště byste neměli vynechat ančovičky okořeněné, smažené, obalené v těstíčku nebo naložené v soli. A v neposlední řadě pizza, z těch klasických je to pizza Napoletana (rajčata, oregáno sůl, pepř), pizza Romana (rajčata, sardinky, mozzarela) a pizza Margarita (rajčata, mozzarela). Název Margarita pochází z roku 1889, pizza byla pojmenována na počest královny Markéty Savojské, která pobývala v Capodimonte. Použité ingredience, rajčata, mozzarela a bazalka symbolizují italské národní barvy. Sladkosti a různé zákusky se pečou v každé pekárně na ostrově. Zajímavostí je moučník Babá nadýchaný piškotový moučník, uvnit ř plněný šlehačkou, krémem nebo také citrónovým likérem (limoncellem), Boží milosti plněné taštičky z listového těsta, podávané s náplní nebo bez. Dále dorty, zdobené dle fantazie cukráře: tiramisu, caprese (čokoládový dort s ořechy), krémové řezy, citrónové zákusky. Jablkový závin a pastiera (listové těsto, plněné krémem s kandovaným ovocem) jsou typickými ostrovními sladkostmi podávanými hlavně o Velikonocích. Je třeba zmínit i výborná MÍSTNÍ VÍNA. Úrodné vinice se nacházejí pod úpatím Monte Epomea a mezi vesnicemi Panza, Ciglio, Serrara, Cim mentorosso. Z BÍLÝCH je možné uvést: Biancolella, Forastera, Pióllero, Cimmento rosso a Frassitelli. Z ČERVENÝCH : 15.

17 Per e Palummo a Montecorvo od společnosti Casa D Ambra a Don Alfonso, Epomeo a Pizzavino od společnosti Parrazzo. Vinařská společnost Casa D Ambra je od roku 1987 také výrobcem šampaňského Kalimera. Mezi ostrovními likéry nechybí Limoncelo, vyráběné z citrónové kúry, naložené v alkoholu s cukrem. Pak Cremoncello (krémový citrónový likér), Fragotino (jahodové víno) a další známé likéry Amarischia, Rucolino a Rosolino, vyráběné z místních bylinek. Orientační ceny v restauraci coca cola 0,33 l = 2,00 minerálka 0,5/1,5 l = 1,50/2,50 káva espresso = 0,70 capuccino = 1,50 pivo malé 0,33 l = 2,00 víno 1 l = 4,00 8,00 sekt (spumante) = od 6,00 pizza Margherita = 4,00 6,00 salát míchaný = 3,50 maso, ryba na grilu = od 7,00 těstoviny s masem, rybou = od 8,00 dezert tiramisu = 3,50 VYHRAJTE ZÁJEZD! A jak? Je to snadné stačí, když budete hodně fotit a po návratu z Vaší dovolené nám zašlete nějaké fotografie. S některými fotografiemi našich klientů už jste se mohli setkat na stránkách našeho katalogu nebo na internetu. A navíc cena v podobě zájezdu je jistě lákavá. Bližší informace najdete v katalogu a na internetu 16.

18 MALÝ SLOVNÍČEK ano/ ne si/ no zdarma gratuito velký grande vchod entrata malý piccolo východ, výjezd uscita horký caldo auto macchina studený freddo rodina famiglia dobře bene cena prezzo blízko vicino kemping campeggio daleko lontano otevřeno aperto Lékárna la farmacia zavřeno chiuso dopoledne odpoledne večer la mattina il pomeriggion la sera trochu drahé troppo caro Jak se máš? Come sta? Jmenuji se Mi chiamo zítra domani Odejděte Vada via. pošta l ufficio postale Odkud jsi? Di dove sei? trh toalety volný il mercato il gabinetto libero Prosím (při žádosti) Per favore Prosím (reakce na děkuji) Prego 17.

19 18.

20 Ceny včetně všech poplatků! 24 sezón kvality a spolehlivosti Velvyslanectví České republiky v Itálii Ambasciata della Repubblica Ceca, Via dei Gracchi 322, 00192, Roma Tel.: 0039/06/ rome@embassy.mzv.cz, Úřední hodiny: po pá :15 Konzulární oddělení pro veřejnost: po, út, čt, pá tel.: 0039/06/ , 0039/06/ CK Alex, s.r.o. Písnická 2, Praha 4 Informace, rezervace tel.: (+420) e mail: info@ckalex.cz

ISCHIA. Ischia - letoviska. Termální vody

ISCHIA. Ischia - letoviska. Termální vody ISCHIA Ischia je osmým největším ostrovem Itálie a zároveň největším ostrovem Neapolského zálivu. Leží v oblasti provincie Kampánie v Thyrénském moři, geografická poloha ostrova je: 4044 severní šířky,

Více

ISCHIA Ischia letoviska Ischia Ponte Forio Sant Angelo Termální vody Minerální a termální koupele

ISCHIA Ischia letoviska Ischia Ponte Forio Sant Angelo Termální vody Minerální a termální koupele ISCHIA Ischia je osmým největším ostrovem Itálie a zároveň největším ostrovem Neapolského zálivu. Leží v oblasti provincie Kampánie v Tyrhénském moři, geografická poloha ostrova je 4044 s. š. a 1355 v.

Více

Bazény 3* hotelu San Nicola

Bazény 3* hotelu San Nicola ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 18.5. - 26.5.2019 8990 Kč Organizovaný zájezd pro železničáře vlakem. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajištuje si každý sám) Bazén hotelu San Nicola (nahoře), bazén v Posejdonových

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 ITÁLIE Ischia Půldenní výlet kolem ostrova Ischia Půldenní okruh kolem ostrova Ischia s českým průvodcem. Prohlídky a zastávky na nejzajímavějších místech ostrova, výjezd do nejvýše

Více

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ - ostrov věčného mládí

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ - ostrov věčného mládí LIBUŠE TRAVEL CESTOVNÍ AGENTURA www. LibuseTravel.cz ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ - ostrov věčného mládí Ostrov Ischia je jeden z nejkrásnějších ostrovů ve Středomoří. Dnes patří také k nejoblíbenějším turistickým

Více

OSTROV ISCHIA ** HOTEL CASA NICOLA

OSTROV ISCHIA ** HOTEL CASA NICOLA OSTROV ISCHIA ** HOTEL CASA NICOLA OSTROV ISCHIA ** HOTEL CASA NICOLA Malý penzion rodinného typu, skládající se z několika budov. Leží v malém centru Succhivo na jihu ostrova, které je oblíbené díky umístění

Více

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně!

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! VLAKOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJEZD PRO ŽELEZNIČÁŘE s jízdenkou FIP: ÖBB a FS TERMÍN: 20.9. - 28.9.2014 CENA: 6 990 Kč Program 1. den Odjezd vlakem

Více

Znovuvobjevený ostrov Ischia perla v Neapolském zálivu

Znovuvobjevený ostrov Ischia perla v Neapolském zálivu Znovuvobjevený ostrov Ischia perla v Neapolském zálivu Infocesta v r. 2005 a v r. 2019 Dvě hodinky letadlem, krásná Neapol, hodina trajektem, při níž si užijete intenzivní sluneční paprsky, tyrkysové moře

Více

2014 ITÁLIE OSTROV ISCHIA

2014 ITÁLIE OSTROV ISCHIA ITÁLIE OSTROV ISCHIA Uvedené ceny jsou v Kč a platné na osobu na týden s polopenzí. Na ostrově Ischia zahrnují delegátské služby v češtině, informační materiály pro klienty. K dispozici je také široká

Více

2016 ITÁLIE OSTROV ISCHIA

2016 ITÁLIE OSTROV ISCHIA ITÁLIE OSTROV ISCHIA Uvedené ceny jsou v Kč a platné na osobu na týden s polopenzí. Na ostrově Ischia zahrnují delegátské služby v češtině, informační materiály pro klienty. K dispozici je také široká

Více

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 Proč právě Sicílie? Největší italský ostrov nabízí krásné pláže, hory, divoké kaňony, jedny z nejlépe zachovaných antických památek světa i architektonické pozůstatky vlády Normanů,

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

Glykorissa Beach*** Novinka! ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel ,

Glykorissa Beach*** Novinka!  ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel , Glykorissa Beach*** ŘECKO Samos / Pythagorion Poloha: oblíbený hotel v klidném prostředí je zasazen do svahu nad mořem asi 2 km od městečka Pythagorionu, ve kterém je krásný přístav, spousta nákupních

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

Zahrada Evropy. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? termální parky okouzlující přírodu historické památky pohostinnost místních obyvatel

Zahrada Evropy. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? termální parky okouzlující přírodu historické památky pohostinnost místních obyvatel Zahrada Evropy. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? termální parky okouzlující přírodu historické památky pohostinnost místních obyvatel CO BYSTE SI NEMĚLI NECHAT UJÍT? místní gastronomické pochoutky koupel v termálních

Více

OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ

OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ NOVINKA Pro železničáře a jejich rodinné příslušníky vlakový poznávací zájezd jízdenky FIP: ÖBB a FS OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ 14.9. - 22.9.2019 Vznik Elby popisuje legenda, podle které se tyrhénské Venuši

Více

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob ,

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob , Studia Moscha Kontakt: Renata Hořejší, tel. 97 22 43 051, mob. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Rhodos / Faliraki www.cdtravel.cz Řecko Rhodos / / Poloha:Studia se nacházejí v klidném prostředí

Více

Wellness Relax Lázeňská léčba

Wellness Relax Lázeňská léčba Wellness Relax Lázeňská léčba CZ Spa Hotel Děvín Spa Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb pod jednou střechou. Kvalitní ubytování, gastronomie, wellness, kosmetika, pedikúra. Vysokou kvalitu a efektivitu

Více

2015 ITÁLIE OSTROV ISCHIA

2015 ITÁLIE OSTROV ISCHIA ITÁLIE OSTROV ISCHIA Uvedené ceny jsou v Kč a platné na osobu na týden s polopenzí. Na ostrově Ischia zahrnují delegátské služby v češtině, informační materiály pro klienty. K dispozici je také široká

Více

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL ****

DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** DJERBA - EL MOURADI DJERBA MENZEL **** 8,, - denní zájezd Poloha: hotelový areál El Mouradi Djerba Menzel je situován přímo u pláže, asi 6 km od centra městečka Midoun, 4 km od obchoho centra a krokodýlí

Více

Černá Hora - Buljarica

Černá Hora - Buljarica Černá Hora - Buljarica PENZION PREMIER VILY ARMENKO LUX VILA GALIJA s ALL INCLUSIVE od 15.790 Kč/os. HOTEL SAVOJO CLUB POLOHA: oblíbený rodinný hotel se nachází přímo na krásné, více než dvoukilometrové

Více

ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari. LETOVISKO Lambi. ( polopenze ) Ubytování v tomto letovisku: Hotel BLUE JAY BEACH**+

ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari. LETOVISKO Lambi. ( polopenze ) Ubytování v tomto letovisku: Hotel BLUE JAY BEACH**+ ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari Oblíbené letovisko Marmari, vybudované v 80. letech 20. století, leží na severozápadním pobřeží ostrova cca 15 km od hlavního města Kos. Na rozdíl od toho Marmari poskytuje

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Zakynthos / Alykes www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos / / / Poloha: jednoduchý rodinný hotel se

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti

Hotel Green Bay*** Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Thassos. ŘECKO Thassos / Trypiti Hotel Green Bay*** Kontakt: Henrieta Fagulová, tel. 606 226 673, email: fagulova@cdtravel.cz Novinka! ŘECKO Thassos / Trypiti www.cdtravel.cz / / Poloha: menší rodinný hotel s přátelským přístupem majitelů

Více

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri Achilleas studia *** 42 Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska Nidri, přímo u písčité pláže s pozvolným přístupem do vody. Centrum Nidri s přístavem a mnoha tavernami je vzdálený asi 1 kilometr.

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka!  ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! ŘECKO Zakynthos / Alykes / / / 2 Poloha: jednoduchý rodinný hotel se nachází v blízkosti klidného letoviska Alykes přímo u pláže, v okolí hotelu je dostatek ochodů a taveren,

Více

SENIORSKÉ POBYTY ISCHIA 2014 Platné pro seniory nad 55+. Obec BARANO zóna pláž Maronti:

SENIORSKÉ POBYTY ISCHIA 2014 Platné pro seniory nad 55+. Obec BARANO zóna pláž Maronti: SENIORSKÉ POBYTY ISCHIA 2014 Platné pro seniory nad 55+. Obec BARANO zóna pláž Maronti: Villa Casa Bianca ** Barano Via Spiaggia dei Maronti 80070 Barano www.casabiancaischia.it od do DBL přízemí/terasa/

Více

PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016

PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016 PODHÁJSKA - BUNGALOVY ENERGY I., TERMÁLNÍ BAZÉN ZDARMA, PRODEJ 2016 7 - denní zájezd Bungalovy v areálu Energy I. Jen pár kroků od krytého termálního bazénu a venkovního bazénu Energy I. - volný vstup

Více

R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S

R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S R E G I O N Á L N Í Z E M Ě P I S INTERAKTIVNÍ VÝUKOVÁ PREZENTACE REGIONŮ II EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA Mgr. Iva Švecová ŠPANĚLSKO geografické vymezení výhodná poloha mezi Středozemním

Více

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Glikorisa Beach*** www.cdtravel.cz Řecko Samos. ŘECKO Samos / Pythagorion. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. Glikorisa Beach*** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Samos / Pythagorion www.cdtravel.cz Řecko Samos Poloha:oblíbený hotel ve velice klidném až osamoceném

Více

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI

JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI JÓGA NA SARDINII REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI 17.9. 24.9.2016 7 nocí červen, září 2016 CENA: 7.290 Kč osoba / 7 nocí Cena zahrnuje: 7 x ubytování v apartmánu pro 2

Více

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.

Anaxos Garden studia. www.cdtravel.cz Řecko Lesvos. ŘECKO Lesvos / Anaxos. Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz. Anaxos Garden studia Kontakt: Lenka Paurová, tel. 604 500 824, email: lenka.paurova@osz.org ŘECKO Lesvos / Anaxos www.cdtravel.cz Řecko Lesvos / / Poloha: příjemná studia tvoří 4 budovy, které jsou umístěny

Více

LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI

LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI 3,4,5 - denní zájezd Moderní lázeňský areál s komfortním hotelovým wellness blízko Balatonu a Hévízu. Vnitřní a venkovní

Více

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB

ITÁLIE KALÁBRIE 2016 Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB ITÁLIE KALÁBRIE Praia a Mare 4* REZIDENCE SPORTING CLUB Zcela nove postavené a luxusne zařízené prázdninové středisko nacházející se v severní části Kalábrie. Celý komplex je umíste n na panoramatickém

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Baia Azzurra *** Novinka! Itálie Sicílie. ITÁLIE Sicílie / Taormina

Baia Azzurra *** Novinka!  Itálie Sicílie. ITÁLIE Sicílie / Taormina Baia Azzurra *** Novinka! Kontakt: Jan Zamykal, tel. 97 22 43 054, mob: 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz ITÁLIE Sicílie / Taormina www.cdtravel.cz Itálie Sicílie / / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný

Více

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok 16 - denní zájezd Rušné letovisko a ostrov slonů. Resort je tvořen

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO apartmány 700-900 m od železniční zastávky San Benedetto del Tronto se nachází ve střední části Jaderského moře na poloviční vzdálenosti mezi městy ANCONA

Více

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ MAR DEL SUR 2** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-10.03.2017

Více

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali SICILIE Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali Sikelia, neboť původní obyvatelé se jmenovali Sikelové.

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi / / Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v

Více

KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR

KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR RANOMAFANA AMBALAVAO NP ISALO - TULEAR PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY - MADAGASKAR Brzy ráno (07:10) odlet z Prahy s přestupem v Paříži 23:35 Přílet na mezinárodní letiště

Více

MAĎARSKO 2013. BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok

MAĎARSKO 2013. BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok MAĎARSKO 2013 BALATON _ Zamárdi _ Tihany _ Siófok Zamárdi HOTEL WELLAMARIN**** Nově postavený hotel se nachází přímo na jižním břehu jezera Balaton v malebném prostředí, s krásným výhledem na severní břeh

Více

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ 5,6,8 - denní zájezd Dovolená v Alpách 2015 Zell am See Kaprun hotel 4* SLEVOVÁ karta Zell am See Kaprun

Více

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Caprici 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Santa Susanna Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní polopenze vlastní hotel 9 150 Kč

Více

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 4 - denní zájezd Oblíbený wellness hotel. Bazén v budově + whirpool + sauna + fitness = zdarma. Poznejte sílu losinské termální vody. Široká nabídka

Více

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7%

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 2.6. 11.6.2015 Za cenu : 6. 315,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Autobusová

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. HIT 2017 CHORVATSKO vlakem HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. 2 TERMÍNY: 1.6. - 10.6.2018 a 7.9. - 16.9. 2018

Více

Úředním jazykem ve Vietnamu je Vietnamština. Ve vetšině míst se ale domluvíte bez problému Anglicky.

Úředním jazykem ve Vietnamu je Vietnamština. Ve vetšině míst se ale domluvíte bez problému Anglicky. VIETNAM Řadí se mezi nádherné exotické lokality, kde můžete prožít nezapomenutelnou dovolenou. Na jedné straně si dokonale užijete nádherné bělostné pláže s azurovým mořem na straně druhé, máte jedinečnou

Více

Malebný ostrov zapomenutých pláží.

Malebný ostrov zapomenutých pláží. Malebný ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním

Více

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID

2019 ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID ITÁLIE REGION RIMINI 3* + HOTEL DAVID 500 M OD VLAKOVÉ ZASTÁVKY GATTEO A MARE CHARAKTERISTIKA: dobře vybavený rodinný hotel se nachází přímo na pláži. Doporučujeme především pro rodiny s dětmi. UBYTOVÁNÍ:

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102

BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102 CK TURISTA BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102 5 - denní zájezd Již v úvodu naší golfové nabídky jsme uvedli, že golf již zdaleka není drahým sportem (i když tomu ceny v mnoha

Více

Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv. Ne 9. - pá

Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv. Ne 9. - pá 8 7 000 Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv Během šestidenního zájezdu strávíš hned dva dny v Římě - první den si projdeš pozůstatky antického Říma včetně monumentálního

Více

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.

Sweet Park*** www.cdtravel.cz Turecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel. 972 243 055, mob: 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel. Sweet Park*** TURECKO / Side 120 / / / / / Nově postavený hotel Sweet Park se nachází 2 km od historického městečka Side a 300 m od krásné pláže. Jedná se dva komplexy, jeden nově postavený a druhý rekonstruovaný

Více

Setkávání. Ubytování. Villa Rita***, Forio. Pokoje. NESMĚŇKA ve spolupráci s CK Lostar pořádá zájezd s programem

Setkávání. Ubytování. Villa Rita***, Forio. Pokoje. NESMĚŇKA ve spolupráci s CK Lostar pořádá zájezd s programem NESMĚŇKA ve spolupráci s CK Lostar pořádá zájezd s programem Ischia, Itálie 2019 Setkávání 21. 28. září 2019 letecky * od 505,- EUR letecky (cena se mění podle ceny letenky) 20. 29. září 2019 busem * 375,-

Více

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu Tel.: 972 243 066 Řecký ostrov Korfu (Corfu) je jeden z nejkrásnějších ostrovů Řecka a ve středomoří vůbec. Leží na severu naproti Albánské pevnině. Díky rozmanité floře je nazývaný věčně zeleným ostrovem.

Více

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel. Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo na pláži a zároveň

Více

Vila na Floridě. na vyžádání. Cena zahrnuje:

Vila na Floridě. na vyžádání. Cena zahrnuje: Vila na Floridě na vyžádání Cena zahrnuje: komplexní užívání vily v plném rozsahu zdarma přístup na internet kabelová TV vodné a stočné veškeré lůžkoviny, ručníky, toaletní potřeby Plně vybavená vila nabízí

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je

Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je jednou z posledních zemí světa ovládaných totalitním režimem s povolenou mocí jediné politické strany. Země přes moře sousedí se spojenými státy americkými

Více

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ 12.6. - 17.6.2019 Vlakový poznávací zájezd pro železničáře BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Více

NĚMECKO - Údolí Mosely

NĚMECKO - Údolí Mosely NĚMECKO - Údolí Mosely Nabídka incentivní cesty spojené s degustací vín Termín: 26. 30.8. 2015 Počet: 10-15 osob rodí se zde ta nejušlechtilejší vína z odrůdy Ryzlink rýnský Program cesty Během tohoto

Více

KALUTARA - ROYAL PALMS BEACH *****

KALUTARA - ROYAL PALMS BEACH ***** KALUTARA - ROYAL PALMS BEACH ***** - denní zájezd Poloha: luxusní hotelový komplex, vybudovaný na ploše 7 akrů v obklopení okolní vegetace, se nachází přímo u dlouhé písčité pláže poblíž Kalutary. Zhruba

Více

Ostrov zábavy a písečných pláží.

Ostrov zábavy a písečných pláží. Ostrov zábavy a písečných pláží. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? romantické zátoky prosluněné písečné pláže uličky starého města v Ibize přímořské promenády zábava diskotéky noční kluby vodní sporty, potápění Sangria

Více

La Vita s*** Turecko Řecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel ,

La Vita s***  Turecko Řecko. TURECKO / Side. Kontakt: Jana Handrejchová, tel , La Vita s*** Kontakt: Jana Handrejchová, tel 723 811 984, email: handrejchova@cdtravel.cz TURECKO / Side www.cdtravel.cz Turecko Řecko / / Rodinný hotel La Vita s se nachází 4 km od historického městečka

Více

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 CK TURISTA Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 5,6,7,8 - denní zájezd Lyžování v Alpách (navíc také předvánoční lyžování a vánoční lyžování) ve skvělých lyžařských

Více

BULHARSKO po slevě 7%

BULHARSKO po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 9.6. 17.6.2015 V ceně : 8. 361,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Doprava kombinovaná

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

WELLNESS & RELAX. v Mariánských Lázních. marienbad.danubiushotels.cz

WELLNESS & RELAX. v Mariánských Lázních. marienbad.danubiushotels.cz WELLNESS & RELAX v Mariánských Lázních marienbad.danubiushotels.cz CÍSAŘSKÉ DNY 3 noci v hotelu Nové Lázně ***** Cena od 9 270 Kč dárek na pokoji 1x minerální koupel v historické Císařské nebo Královské

Více

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY Strana 1 Středozápadní pobřeží Nejznámější letovisko severně od Colomba, které je také centrem rybolovu vč. dražeb ryb na pláži. Waikkal Malé letovisko umístěné severně od Colomba je vhodné pro klidnou

Více

DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+

DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+ DJERBA - SENTIDO DJERBA BEACH ****+ 8,, - denní zájezd Poloha: moderní komplex, který se nachází přímo u krásné, dlouhé a písčité pláže Sidi Mahrez v centru turistické zóny. Město Houmpt Souk je vzdáleno

Více

Toskánský jóga a eko agroturismus (IT04)

Toskánský jóga a eko agroturismus (IT04) Toskánský jóga a eko agroturismus (IT04) cena na vyžádání Cena zahrnuje: ubytování na daný počet nocí snídaně / večeře ložní prádlo, ručníky plné využití apartmánů pojištění CK proti úpadku TOSKÁNSKÝ

Více

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY BULHARSKO Podmínky cestování po EU: Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele. Pokud tedy rodič cestuje pouze s občanským průkazem

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos Tel.: 972 243 066 Řecký ostrov Zakynthos je třetím největším ostrovem Jónských ostrovů, který leží 250 km západně od Athén u poloostrova Peloponés. Díky přírodním krásám je také nazýván Ostrovem vůní či

Více

Řecko Zakynthos. Amoudi Romantická vesnička Amoudi leží na severovýchodě. Tsilivi Letovisko Tsilivi je známé a oblíbené letovisko,

Řecko Zakynthos. Amoudi Romantická vesnička Amoudi leží na severovýchodě. Tsilivi Letovisko Tsilivi je známé a oblíbené letovisko, Řecko Zakynthos Tel.: 972 243 066 www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos Řecký ostrov Zakynthos je třetím největším os- trovem Jónských ostrovů, který leží 250 km západně od Athén u poloostrova Peloponés. Díky

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Sicílie... moře, slunce, víno a sopka Ragusa Ibla, Catania, Etna, Taormina program prohlídky vína The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

Cristal Palace Léčebné pobyty ( )

Cristal Palace Léčebné pobyty ( ) Cristal Palace Léčebné pobyty (1. 1. 2018 31. 12. 2018) Klasický léčebný pobyt (min. 6 nocí) lehký oběd (polévka, salát a pečivo) 24 léčebných procedur na 7 nocí dle předpisu lékaře (na 6 nocí 20 procedur)

Více

ZLATÉ PÍSKY - HOTEL MELIÁ GRAND HERMITAGE *****

ZLATÉ PÍSKY - HOTEL MELIÁ GRAND HERMITAGE ***** ZLATÉ PÍSKY - HOTEL MELIÁ GRAND HERMITAGE ***** 8, - denní zájezd Poloha: Hotel se nachází v centrální části letoviska Zlaté Písky. Je vzdálen cca 0 m od pláže a obklopen zelení. Pláž: Prostorná písčitá

Více

Snídaně. Polévky 0,4 l

Snídaně. Polévky 0,4 l (pečivo a zelenina v ceně) Míchaná vajíčka 3 ks na cibulce Zapečená anglická s vejci 3 ks Vídeňské párky 3 ks zeleninová obloha Tomatová polévka s mozzarellou Houbový smetanový krém Slezská česnekačka

Více

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06)

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) cena již od 17.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 9 nocí ubytování snídaně cvičení jógy 14 lekcí pojištění CK proti úpadku JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na a

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na   a Letecké zájezdy na 7 a 14 nocí Odletové místo KLIDNÁ DOVOLENÁ U KRÁSNÉ PÍSEČNÉ E Svozy na/z letiště Klidné, menší letovisko Ammoudia se rozprostírá v zálivu Fanari, 17 km jihovýchodně od Pargy. Samotný

Více

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017

nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 Výbor ZO OS KOVO připravil opět pro své členy nabídku zahraniční dovolené na rok 2017 V CK Diamant Club s.r.o. lze sjednat individuální rekreaci ušitou na míru každému z Vás zájemců. Dotace na tuto rekreaci

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob ,

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob , Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 97 22 43 053, mob. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo

Více

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. CHORVATSKO vlakem HVAR Ostrov s vůní levandule pobyt u moře s organizovanými výlety strava: ALL INCLUSIVE LIGHT průvodce: Libuše Sládečková Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné

Více

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do )

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do ) Řecko, ostrov Kypr wellness pobyt nejen se cvičením Termíny 23.5. - 30.5. 2019 Hotel. pokoj dvoulůžkový Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí 15 590,- Kč (cena do 28.2. 2019) 16 590,- Kč cena od 1.3. Hotel.

Více

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT ***

TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** TUNISKO - CLUB LE PRESIDENT *** 8,, - denní zájezd Poloha: hotel je situován jen 50 m od krásné a rozlehlé písčité pláže v oblíbeném turistickém středisku Hammamet sever. Od soukromé pláže jej dělí pobřežní

Více

ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí V ceně výlet do San Marino

ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí V ceně výlet do San Marino NOVINKA Organizovaný pobytový zájezd vlakem pro české a slovenské železničáře. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajišťuje si každý sám) 2018 - ITÁLIE CESANATICO VLAKEM Týdenní pobyt u moře s polopenzí

Více